Alltid är det något...

Inte blir jag bättre.....
Jo det minskar med röda prickar på ett ställe, men kommer och går lite varstans på andra, hela tiden. Sen flyttar sig värken och ömheten i lederna runt, ikväll har den precis satt sig i käklederna. Nu är jag sååå trött på allt det här, så det blir nog bara sporadiska inlägg framöver, för detta är inte speciellt kul att tjata om och något annat positivt är mycket svårt att hitta i dagsläget. Skulle möjligen vara handbolls-EM då......

Jag ser rött....

Det var väl i och för sig ingen större nyhet för dom som känner mig. Men denna gången gäller det små illröda prickar överallt på i stort sett varenda hudparti min kropp består av. Var på Vårdcentral igen idag och fick instruktioner över vilken medicin jag skulle fortsätta äta och blev lovad att vara piggare om några dagar. "Man ska inte äta mycket medicin, bara rätt medicin" sa doktorn, vilket jag håller med om. På frågan om när jag kunde gå till gymet igen, tyckte han nog att jag kanske skulle vänta i två veckor, men lyssna på kroppen sa han.
(....och blodtrycket var perfekt) Mycket klok dansk man, gick jag därifrån och tyckte. Nu återstår bara att se om han har rätt. Ska återkomma om några veckor för provtagning till utredningen. Är dock nu ikväll, fortfarande blossande röd på vissa ställen, vore i nuläget en fördel om det hade berott på förlägenhet. Men ok jag ääär realist, den tiden har  passerat för längesen.
Har (sedan länge) nått den ålder då jag inte längre tycker att saker är "skämmigt" och ödslar dyrbar tid på att gräma mig, om man gjort bort sig lite (eller mycket!) Klokt eller dåraktigt?, vem bryr sig........


Nej det är inte rödstrumpor jag fått tag på och mina ben behöver verkligen inte
såna dekorationer också, de är tillräckligt fula ändå!

Jourcentralen

Fick idag den stora äran att besöka jourcentralen i Skövde igen. Denna gång med betydligt fler och kraftigare svullnader, på många leder. Resultat: Cortison utskrivet och uppmaning att kontakta min vårdcentral för ordentlig utredning och provtagningar. Sen åt vi middag på servicehuset, söndagsstek till makens (inte-)förtjusning. Nåja, det smakade inte så mycket, men själva maträtten som sådan, brukar vara god. Tycker jag i vanliga fall.
Så har då också handbolls-EM startat, kul, men surt att Sverige inte klarade av att vinna mot "bonkargänget" från Makedonien. Det blev bara oavgjort.
Brittisk deckare på sjuan: Vera, har jag också sett ikväll. Svullnaderna har gått ner betydligt, men ömheten finns fortfarande kvar om än något mindre. Däremot har jag fått massor av knallröda nässelutslag, överallt och de kliar ju så förfärligt. Vi får höra vad vårdcentralen har att säga om denna utveckling av förloppet. Ska försöka sova lite på saken nu....


Kalas

Idag fyllde sonen 29 år, så vi var där på lite förmiddagsfika. Hemma har resten av julen åkt in i garderoben igen. Allt utom julgranen som får stå ett tag till i glashuset. Sen har det inte blivit så mycket mer eftersom jag har väldigt ont i mina händer så fort jag rör på dom. Väldigt träligt känns detta......


Skatorna hade också fest.

Segt

Blev ingen frukost i Tibro. Lade mig med feberfrossa igår kväll och hade förhöjd temperatur även i morse. Tummen är bättre, men jag som "aldrig" har feber, har även ikväll förhöjd temp, på gränsen till feber, känner mig allmänt trött, lite risig men ingen förkylning eller så verkar vara på gång. Vi får se hur det blir imorgon.
Idag har det inte hänt mycket, hämtade posten och glodde på TV. Jätteintressant, eller hur?.....

Snögubbe och svullen tumme

Igår när jag återvände hem efter sjukhusbesöket hos mor, stod en snögubbe och väntade på köksbordet. Han hade lite flytande föda med sig, samt en hälsning från en kompis. Tack så väldigt mycket, det är skönt att veta att Ni finns.
Sent igår kväll svullnade min vänstertumme upp och blev väldigt öm, gjorde sig påmind flera gånger under natten.
Ringde sjukvårdsupplysningen på morgonen och fick rådet att kontakta vårdcentralen. Fick där i vanlig ordning lämna telefonnummer och sen besked att de skulle ringa tillbaka närmare halv två, vilket de gjorde. Men det var bara det att några tider fanns inte, "ring imorgon". Då blev dock Gerd irriterad, för det var inte första gången jag fick höra detta. Hon kunde då i alla fall boka in mig på jourcentralen i Skövde vid fem, så bara att åka dit. Nu var det ingen infektion, men ska äta inflammationshämmande i nå'n vecka så får vi se om det försvinner.
Är dock tröttare än vanligt också, kanske kommer jag isäng i (för vanligt folk) "normal tid" idag......
Imorgon väntar frukost i Tibro.


"Snögubbe-gömma"


Solnedgång hade vi idag ändå!

Väderomslag

Hörde hela kvällen igår hur snö rasade ner och smälte i takt med att det blev mildare. I morse var sen i stort sett all snö väck, bara lite småhögar här och var låg kvar. Solen sken när det var dags att åka till sjukhuset för planeringsmötet angående mor. Nu blir det hennes tur att få komma en tid till korttidsavdelningen som far bott på fram till årsskiftet. Hon ska träna, samtidigt som hon får hjälp och assistans. Vi får se hur det går de närmaste veckorna.
Passade sedan på att bunkra upp lite sockerfritt godis till maken på ÖB, där det finns några varianter att välja på.
En tur in till banken för att fixa med föräldrarnas papper och tur var väl det, eftersom det blivit en del fel begångna av banken, som de nu får rätta till, omgående.
Hem och äta rester igen till middag och sen tittade vi på brittisk deckare som maken tankat från nätet: Vera.
En och annan powernap blev det allt under tiden, för båda två. Då är det tur att man kan ta om, om så skulle behövas.
Handboll blev det en stund och nu Tottenham-Everton, andra halvlek börjar precis.


Utsikten från sjukhusfönstret var idag lite annorlunda.

Inflyttningsfest

Nej, inte direkt. Far fick visserligen komma från sjukhuset till sitt "nya" permanentboende med egna möbler idag, men han var väldigt trött och orkade inte prata nå't nämnvärt, eller bry sig.
Jag informerade personalen om var saker och ting fanns inlagt och försökte kommunicera en del även med honom, men det gick inget vidare. Åkte därför vidare till lägenheten och tog hand om post och reklam, samt vattnade blommorna. Sonen som besökte företagshälsovården, skickade ett SMS, då han sett min bil och vi träffades för lunch på korvmojen vid Hem & Hobby. Sen åkte han vidare till jobbet och jag tog en avstickare till second hand innan hemfärd. Imorgon är maken ledig och jag ska på möte i Skövde angående mors situation.
Nu ska jag bara skicka in några ansökningar på jobb också.


Min igår inköpta mysfilt, för julklappspresentkortet.

Shopping och lunch

Var lite segt på morgonen och förmiddagen, men vid halv elva-tiden ringde kompisen och frågade om jag skulle hänga på till Hem & Hobby i Hjo, för hon skulle nämligen dit. Blev några fler knop på mig och en timma senare var vi påväg. Hade fått ett presentkort av syster i julklapp, som man var tvungen att handla upp vid ett tillfälle och var vi två shoppare skulle väl det inte vara nå't problem. Det var inte det heller, jag lyckades köpa grejer för hela summan själv och fick dessutom punga ut med en extra hundring i kassan. För säkerhets skull kollade vi även in affären nere vid hamnen så inga fynd gick oss förbi, innan jag blev bjuden på lunch hos grannen: Hamnkrogen. Det var gott, tack så väldigt mycket.
Åter i Tibro fanns sen ingen återvändo, utan gymet nästa. Skönt som vanligt när det är gjort. På hemväg ropade ett wienerbröd ut sin ensamhet hos Tempo Fagersanna, så det fick följa med hem.
Telefonen ringde igen, denna gång med meddelandet att far skulle flyttas "hem" till Hjo imorgon och var under omständigheterna något bättre. Sen ringde det igen, denna gång angående vårdplaneringsmöte om mor på onsdag på KSS. Med andra ord färd till Hjo imorgon igen och till Skövde i övermorgon.
Det är "tur" (hmmm) att man är arbetslös.........


Utsikt från Hamnkrogen i Hjo, över Vättern


"Vinteridyll" hemmave'.....


och ytterligare en tröja klar igår kväll.

Sjukhuset

Efter att ha försökt prata "förstånd" med far i telefonen under gårdagen vid tre tillfällen, var det idag dags att göra ett besök på plats, för att se om det skulle gå bättre. Synd att behöva säga att det "sket sig fullständigt", för han var förvirrad och väldigt arg och ville inte ens ha besök. Ja, vad gör man!
Så fick ta hissen upp två våningar till mor istället, hon var i alla fall nöjd, efter omständigheterna. Vi får se vad som händer nu när det blir vardag igen och sjukgymnastiken kommer igång.
Maken hade fått order om att hitta på något till middag. I frysen hittade han ett halvfabrikat Moussaka som han tillredde med lite extra ingredienser och bordet stod dukat när jag kom hem. Inget gym idag heller, då det inte öppnade förrän fyra och hade ingen lust att åka två gånger, nya tag imorgon istället.


Utsikt från mors rum på KSS, Billingssluttningen och helikopterplattan.

Skulle ha....

Väl tilltagen sovmorgon och sen var det tänkt att jag skulle dra till gymet för att få det avklarat innan de stängde vid ett. Men då ringde far från sjukhuset, arg och förvirrad samt i princip omöjlig att förstå vad som var fel. Så det fick bli några samtal med avdelningen och även om han fortfarande inte var "hundra med på tåget", gick det inte att göra mer. Klockan gick och så fick det även bli för mig och maken. Det vill säga en promenad hemmavé.
Köpte en påse blomjord hos Tempo, som maken bar hem som en tomtesäck.
Så nu har jag planterat några blommor och fisk fick vi till middag.
Faster från Stockholm ringde för att få en uppdatering på läget, då ingen hade svarat i telefon under gårdagen undrade hon vad som hänt.
Det är Västeråshockey på TV, de är i Ängelholm och spelar mot Rögle, går inte så bra (hittills) om man håller på VIK. I den hallen var vi för flera år sedan och tittade på ishockey, maken var ute på isen under en periodpaus och deltog i en tävling, där han vann en Rögle-t-shirt. Men den har han inte på sig idag.
Snöat har det också gjort en stund i eftermiddag, få se om det ligger kvar och lyser upp lite.
Klockan åtta är det mer mord i Midsomer i alla fall, alltid något......
Hällde visst upp en kopp kaffe för en halvtimma sedan, undrar om det har kallnat?


Nytt kaffe & en leverpastejmacka. Mums!
"Flyttlass" och pizza

Det blev en ganska sen morgon, på grund av nattens hockeyguld. Jag sov väl mest hela matchen, men såg delar här och var. Vid sudden death-målet blev jag dock bryskt väckt och uppfattade väl en del av segeryran, samt målskytt.
Kom i alla fall ur sängen vid halv elva, gick ut i köket och kokade ägg till gemensam frukost, väckte sen maken något lugnare än när han skakade liv i mig tidigare, på småtimmarna.
Vi åkte ner till Hjo och lastade in ytterligare några möbler och tavlor att köra ner till fars nya boende. Tog hand om posten och soporna, då mor får stanna på KSS åtminstone några dagar in i nästa vecka.
Maken kände att det var dags att få något i magen, så vi tog in på pizzerian tvärs över gatan. Han skulle ha en starkkryddad La Maffia, jag valde spagetti Bolognese. Pizzan slank ner, nästan hela. Jag åt väl det mesta av pastan, men det blev inga höjdarpoäng på den rätten, förutom en angenäm mättnadskänsla i magen.
Det tog inte så lång tid att bära in och möblera det vi hade i bilen, hälsa på och prata lite med personalen, samt bli bjudna på en kopp kaffe tillsammans med några av de boende.
Besökte Netto på hemväg för komplettering till hushållet. Ringde och kollade läget på sjuklingarna. Far var fortfarande likadan som igår, men eventuellt på bättringsväg och mor sa att hon lydigt tog pillren de kom med och hade ätit upp sin gröt, två gånger idag. Men hade väldigt svårt att röra på sig, behövde assistans hela tiden.
"På spåret" och stickning i fåtöljen, följde efter en del nerplock av juldekorationer, fortsätter imorgon......
(om jag får lust), ska ju orka masa mig till gymet också är planen.


Solnedgång över Hjo

Whatever next....

Har idag tillbringat dagen på akutintaget på Kärnsjukhuset i Skövde, med förälder nummer två. Mor hade fått mer och mer ont i höftregionen, sedan hon ramlade senast, i förra veckan. Ringde Vårdcentral och fick ordnat med liggande sjuktransport dit ner. Sen ringde ambulanspersonalen och tyckte det var lika bra att åka till KSS direkt, vilket jag givetvis höll med om. Lång väntan på läkare, något mindre väntan på röntgen och en avstickare upp till far på sjätte våning under tiden. Han var riktigt dålig och jag är inte alls säkert att han ens kommer ihåg att jag varit där. Mer väntan med mor och sedan ett gemensamt beslut med läkaren att det var lika bra hon fick stanna för observation och hjälp. Efter helgen får vi sen höra hur kommunen tänker vårdplanera närmaste framtiden för henne. Inget brutet men eventuellt sträckningar i muskelfästen, som omöjliggör förflyttningar på egen hand i nuläget.
Väl hemma igen fanns ett paket från USA i lådan, från släktforskarkompisar till pappa, som förra sommaren var på besök i Fagersanna hos oss. Ska nu skriva ett tack via Facebook.
Imorgon ska vi åka ner till Hjo och flytta lite saker till åt far, till hans nya boende. Det är i alla fall det som gäller just nu......


Fina juldekorationer hade dom i alla fall på röntgenavdelningen


....och en "pippi" på väggen.


Här är juklapparna från "over there". Thank you!

Flytten har börjat....

Idag åkte jag tillsammans med kompis Anette till Hjo. Hon hade också ärende dit, men följde sen med mig och hälsade på mor, samt hjälpte mig att flytta och plocka iordning första vändan med saker, till fars nya äldreboende.
Har avtalat med sjukhuset att han inte ska skickas till Hjo förrän lördag tidigast, så vi kan få det att bli någorlunda inbjudande. Kanske att det kan muntra upp något, att se lite egna saker omkring sig igen. Vi får ta resten på fredag när maken är ledig, behöver hämta några möbler till från lägenheten och lite mer tavlor till väggarna.
När vi plockat klart idag, åkte vi hem till Anette och åt soppa med smörgås till lunch, pratade en stund och sen var det dags för mig att dra vidare mot nästa uppgift. Ett klipp på Ransbosalongen, så nu är jag åter "kort i huv'et"!
Stekte raggmunk (färdigköpt smet) med fläsk till kvällsmat, var väl ok men har fortfarande svårt att förstå hur min mormor kunde tycka att "det var det godaste som fanns".
Glömmer aldrig hur äckligt jag tyckte det var att äta en kall rullad raggmunk med smör inuti. Hon berättade att just detta fick dom som barn, (i belöning) när de hjälpt till med något och då var det fest! Blääääääh....


Det blev lite rester..... ska dock inte rulla in smör i dessa.


....och så en bild på minitavlan från gårdagens second hand-fynd som avslutning.


Mer...

Har idag fortsatt min slavdrivarroll gentemot tvättmaskinen, torktumlaren har också fått bekänna färg. Hade sen bestämt träff med sonen på second hand för att hitta en lämplig byrå till förvaring åt far, nu när han ska flytta in i eget särskilt boende. Allt är dock väldigt ovisst i nuläget, då han återigen är på sjukhuset sen några dagar tillbaka och enligt information i kväll, får han stanna ett tag till. Vi hittade i alla fall en bra byrå till en billig penning som nu ligger i min bil, i väntan på "fortsatta order".
I mataffären bytte jag in alla trisslotter med småvinster, mot nya friska med storkovan på. Det kan man ju inbilla sig ända fram till skrap-ögonblicket i alla fall. Sent ikväll väntar sedan semifinal i juniorhockeyn mot Finland på burken, som vi inte får missa.
Först är det dock fotboll: Manchester City- Liverpool, vilket i paus inte är så skoj. Man City leder med 2-0, får vi be om en "småkronevändning", tack!


Fortsatt fest för fåglarna, nu den mindre varianten.


The party is over, - då drar vi grabbar....Tvättmaskinen är trött....

...eller snarare är det så att den lider utav yrsel, efter allt karusellåkande under dagen. Varför tar aldrig smutstvätten helt slut? Det blir bara mer och mer i tvättunnorna, trots att tvättkorgarnas innehåll blir förpassat till garderober och lådor, i rent och ihopvikt skick. Men vänder du bara ryggen till, så finns det mer att ta hand om.
Gjorde igår kväll en snabbstädning av huset och dammsugning av detsamma, idag snyggade jag till i trädgården.
Monterade ner "avfyringsramperna" och lät järnspettet få komma tillbaka in i förrådsvärmen.
Det fanns en massa bröd med obestämt datum i brödskrinet, så jag skar lite "pytti panna" till fåglarna och fyllde sen även på frön i "det hängande lusthuset".
Förhörde mig med sjukhuset om fars tillstånd, (via telefon) vilket inte är så bra. Han ska röntgas imorgon igen, en dag itaget är det som gäller...
Slänga skräp på återvinningsstationen, tanka bilen, handla och besöka gymet var agendan för resten av dagen, innan Inga serverade någon middag. Rester från igår, blev det och det dög gott.
Har tittat på TV en stund och börjat på en ny tröja (surprise, surprice)!


Nyårskalas i trädgården, modell större gäster...


...även skatorna var intresserade men mer försiktiga av sig.

Första da'n blev sista....

Första dagen på det nya året blev sista dagen på barnbarnbesöket för denna gång. Nu sov vi ganska länge eftersom vi varit uppe allihop och skålat (i Pommac ur magnumflaska), samt avfyrat raketer. Sen var vi ju tvungna att titta på småkronornas match från inatt, mot ryssarna. Vi spelade in denna och bara dottern hade tjuvkikat på resultatet i förväg. Därför brydde hon sig inte om att titta förrän i tredje perioden. Hon skvallrade dock inte för oss utan vi fick uppleva spänningen och vinst till slut.
Det snöade en del på förmiddagen och slasket låg kvar sen det slutat vid lunchtid, ganska halt var det på trappa och gårdsplan. Massor av grejer att packa i bilen och plocka ordning på inför hemfärden. Allt fick inte plats, så storebrors  nya fotbollsspel får bo kvar hos oss, ett tag i alla fall. Det har dock gott sällskap av tre ishockeyspel, så ingen risk att det kommer att känna sig ensamt.
Lite mat i magen inför den långa resan behövdes och kalkonstek med tillbehör stod på menyn "chez Berg's".
Sen fick vi vinka av stockholmarna och jag antar att de har kommit hem ordentligt.


"Turkey dinner"


....och var får den här plats?


Nästan klara för avfärd, bara lite imma kvar på vindrutan att vänta ut.

RSS 2.0