Chartertaxi

Har idag skjutsat far till sjukhuset, för operation imorgon. Det är alltid tråkigt när sån't är nödvändigt, men vi får hoppas på det bästa. Han fick en "pysselbok" med ordflätor och annat klurigt av mig, att fördriva tiden med om han orkar. Jag vet ju att han kommer att sakna sin dator, så nå't behöver väl finnas till hands tänkte jag.
När jag ändå var i Skövde fick det bli en runda i affärerna (ICA Maxi, Rusta, Ö&B) och elvakaffe med liten hamburgare på Max.
På hemvägen tittade jag in till sjukgymnastiken i Tibro för att inhandla ett nytt gummiband att göra övningar med, mitt gamla är nästan utslitet och håller på att gå av. Frågade efter detta i en sportaffär inne i stan, men expediterna, (två unga killar) såg bara ut som frågetecken och svarade att hopprep har vi!
Sen blev det en snabbis på NETTO för att köpa mjölk. Där hejade jag på en av de  unga grabbarna som på nittiotalet kom från Irak/Iran som flyktingar. Han hejar alltid och idag började han prata med mig också.
Han sa att han alltid blev glad när han såg mig, för han kom ihåg när jag hade studiebesök på Posten, för dom som gick svenskundervisning. Han kunde inte språket då, men detta är ett ljust minne för honom än idag.
Väl hemma låg det två gratulationsbrev i lådan, det ena från faster i Sumpan med trisslotter i. Kan meddela att det blev en femtiolapp, att investera vidare för eventuell större vinst i slutändan. Tack för presenten.


På väg hem, mitt emellan Igelstorp och Tibro.


Sen middag: Dillkött "ihoparört" och klart att äta (den som väntar på nå't gott...)Hämta öl

Det finns många sätt att lura sig och andra till att ta en promenad. Idag sa jag till maken att vi går en sväng till Fagervi och hämtar ölen du glömde där igår, innan längdskidorna börjar på TV. Motvilligt men ändå, fick jag honom med på noterna. Det är ca 1,5 km till idrottsplatsen och följdaktligen lika långt hem igen, lagom promenad för att inte mitt knä ska "protestera alltför vilt".
När vi anlände till klubbstugan och maken öppnade kylskåpet hävdade han att en av de två förväntade ölburkarna hade fått fötter. Det var väl någon som blev törstig efter att han åkt hem igår, så pass torr i strupen att en vanlig folköl dög bra den också.
(Men det kan inte ha varit något större party därute igår, eftersom det såg väldigt städat och snyggt ut.)
Hur som helst blev den regelbundet ordinerade promenaden för oss båda av, även idag.
Nu ska jag se om det finns nå't gott till kvällsmat innan det blir Morden i Midsomer på 8:an. Har förmodligen redan sett avsnittet, men det gör inget för det är så bra att sitta i fåtöljen och sticka till.
Har snart färdigt en "tvåårs"-tröja i brunt&blått med lite ränder.
Sen får vi se vad nästa projekt blir. Kanske broderi som omväxling.


Björkhult med Inga-Lills damm på ena sidan...


...och bäcken som "rinner" dit på andra sidan, vägen


Tack så mycket!


Det finns gott om mål, ska vi ta en fika i kiosken?


Utsikt från Fagervi ner mot riksvägen och vidare upp över Spethult


Middag: Fläskkotlett, klyftpotatis, grönsaker och baconsås


Ute på isen: Redo för aktion......


...sen bär det iväg över trädtopparna.

Födelsedagsfirande

Fick förutom blommorna igår kväll, frukost på sängen idag med bredda smörgåsar och kokt ägg. Köpte en timer som man kokar tillsammans med äggen i kastrullen, med markeringar för hur man vill ha äggen.
Jag testade denna i torsdags och den funkade bra, därför använde maken samma hjälpmedel idag, med lika bra resultat ska tilläggas.
Dessutom hade han ett paket som jag också fick. Det vägde ingenting och han sa: (ganska nöjd) "att du kan aldrig gissa vad det är". Vilket han hade rätt i, för det var en överraskning med två biljetter till Musikalen RENT om två veckor på Stadsteatern i Skövde. (premiär idag med ungdomar från hela Västra Götaland och Kulturcentrum som arrangör) Det blir säkert annorlunda och roligt. Efteråt skulle vi gå och äta nånstans också föreslog han, men där är det mera tveksamt vem som bjuder. Nåväl det är ju samma kassa i alla fall så "who cares", kul att göra nå't ändå.
Sen var det en titt in på Second Hand, där vi lämnade in "storstadssulkyn" som ingen ville köpa när den i två månader låg ute på Blocket. En liten kasse och en stor bok hade vi med hem istället, när vi varit och fikat i Hörnebo för gratulation av makens äldsta dotter, som också fyller år just idag. (Hon är lite yngre bara)
Hennes yngste son håller på med ett projekt i källaren, som enligt honom ska stå klart när han fyller 18 till hösten. Vi kunde tala om för honom att han i Fagersanna på vår vind, gratis kan hämta lämplig möbel till inredningen.
Han var så nöjd med detta att han serverade mig påtår, vilket aldrig har hänt förut!
På Facebook har jag fått en massa gratulationer, förutom några traditionella i postlådan igår.
Maken är nu på fest med Fagersanna IF och jag ska montera ihop den färdigstickade herrtröjan som ska till Mölndal.
Sen är det Melodifestival och därefter engelskt kostymdrama på SVT 1. Kvällen är räddad, ska bara göra mig en räkcocktail (med vitlöksbröd tror jag) och en liten drink kanske....


Äggfrukost med paketPAKETETS INNEHÅLL: "BILLETTEN"


Färdigpackad födelsedagskasse till Hörnebo


Fler "fotografer" ute


Tidebergs Värdshus, numera med café & inredning på repertoaren.


Cocktail & bröd klart, drink får bli lättöl då jag inte fick upp skruvkorken på flaskan!!Karlsson & gula rosor

Idag har jag varit på "kontrollbesiktning" hos sjukgymnasten i Mariestad igen. Hade jag skött mina gymnastiska övningar och andra instruktioner tro? I en sån här situation är det ingen idé att säga annat än sanningen eftersom det ändå visar sig på sikt, huruvida jag varit flitig eller ej. Dessutom blir ju bara jag själv lidande om jag fuskar.
Tycker nog ändå att jag hängt i ganska bra med rullade handdukar, gummiband och promenader.
Som jag sammanfattade dagsformen till honom: Mycket bättre men långt ifrån bra.
Han tryckte en del längs ryggraden för att mjuka upp den värsta delen och jag kunde faktiskt slappna av riktigt bra, har annars väldigt svårt med det. Nu ska jag fortsätta samma övningar och återkomma om två veckor igen, så får vi se hur det går.
Som belöning unnade jag mig först en kokt korv i bröd, för att sen gå lös på fynden inne i varuhuset Karlsson.
Hittade några plagg till mig, var ganska längesen jag egentligen förnyade garderoben, (undantaget västen och termobyxorna igår) så "det var jag värd" som reklamen säger. Väl i kassan för att betala tyckte jag att det blev ovanligt billigt, men protesterade naturligtvis inte. Inte förrän jag anlänt till eftermiddagskaffe hos Anette, undersökte jag kvittot. Västen som det stod 179:- på var registrerad som 10:-. Tackar!! Nu var det en hel del nedsatta varor lite överallt så det kan ju stämma i alla fall, inte vet jag men forskar inte vidare.....
Nu har klockan passerat midnatt och jag har blivit ett år äldre men frågan kvarstår: Har jag per automatik också blivit förståndigare? Mycket tveksamt, men det är inget som jag lider av .......


den nya tidens landmärken


typisk svensk gård? ...utanför Moholm


ett av Sveriges mest besökta turistmål, sommartid i alla fall!


Storskogen på båda sidor vägen, ganska öde bitvis mellan Moholm och Hönsa


ja vad ska man välja, närmast till Tibro för kaffet.


...och maken hade gula blommor med hem ikväll!

Utflykt till biblioteket med maken

Maken kände ett plötsligt behov av att åka till biblioteket, då han på morgonen fått ett mail därifrån om ljudböcker han beställt som anlänt. Igår läste jag i Platsannonsen att de sökte assistent dit, så jag följde med för att fråga lite vad det var för arbetsuppgifter och krav. Det var väl så att ett visst tekniskt kunnande angående datorer hade de önskemål om men hon tyckte att jag skulle skicka in en ansökan, vilket jag gjort i eftermiddag. Får väl anlita sonen för privatlektioner i IT-kunskaper om det skulle bli "skarpt läge".
När vi nu ändå var i Tibro tyckte jag att vi skulle kolla utförsäljningen av kläder i Folkets Park, som det stod skyltar om överallt. Maken var inte entusiastisk över förslaget, men jag föreslog en tur till bokrean efteråt. (om han var snäll) Jag hittade faktiskt en skön fleeceväst och ett par termobyxor att handla. På bokhandeln sen, var det återigen bara jag som handlade (för hela 39:-) en korsstygnsbok.
Därefter fick han köra oss hem igen, till middag bjöd Inga på stekta kycklingfiléer med potatis eller ris.
Lite kaffe på det och sen en promenad ensam, då maken föredrog att se sprintkvalet på skid-VM. Men jag kom lagom hem till finalerna så missade inget väsentligt. Gjorde lite pizza på rester och köttfärssås till matlådan imorgon, samt ett lass köttbullar att frysa till nästa helgs storfrämmat.
Räkningarna är klara för den här månaden, men det kommer ju alltid fler till nästa, så nu ska jag skrapa trisslotten jag köpte ihop med mjölken på hemvägen. För att öka på debiten...... men inte då! Det fick bli en kaffe och korintkaka istället.


"Inga special", risvarianten


Promenad förbi Strandstaden i nya varma temobyxor.


och här slutar Fagersanna, vägen vindlar vidare mot Spethult


"kolonilotten" vid Skeavägen ser ganska öde ut, så också bikuporna


Så har då min parfym från Tradera-auktionen kommit fram välbehållen i brev.

Vinst på lotto!

Hade ikväll fått ett mail om vinst på dagens spelomgång av lotto. Vilken tur att jag kom ihåg att lämna in en ny omgång igår då! Alltid lika spännande innan man har öppnat mailet för att se hur mycket "flis" det blev, den här gången. Kan meddela att det inte finns någon orsak att vara avis, blev bara 23 riksdaler. Varför inte lika gärna lite ordentligt på en gång istället för dessa småpengar?
Om jag ser tillbaka på dagen som gått, så har jag varit ute och just gått, en sväng med min kamera som enda sällskap i det soliga men bitande vädret. Innan jag kom så långt hann jag göra ett storbak, motionera dammsugaren lite och äta middag.
Det är inte klokt så mycket man hinner med på da'n och en maskin full med tvätt är upphängd dessutom.
Imorron är maken ledig igen, då blir det inte mycket gjort......


Skator kollar "om kusten är klar" för ett skrovmål på gammalt bröd


Hela storbaket


Middag: Lax med spenat&löksky till pulvermos och tomater


Sidensvans i äppelträd låter sig väl smaka, (han var inte ensam)


Ända upp till riksvägen gick promenaden....


där vände jag hemåt igen, förbi Ransgården (mat & rum står det på en skylt,
men det är och har aldrig varit överbelagt precis. En och annan fest samt begravningskaffe
brukar det vara ibland.)


Onsdagen går mot sitt slut.

Tvångspromenad

På förmiddagen vid elvatiden fick maken inte sitta ifred vid sin dator längre. Då kom hans besvärliga och tjatiga fru för att se till att han kom ut i friska luften, nu när han var ledig.
Mycket motvilligt men dock, fick han på sig lite kläder (ganska många behövdes, insåg vi när vi väl var utomhus) och så bar det iväg. Inte syntes det inifrån att snålblåsten hade anlänt till Fagersanna, men så farligt var det inte när vi väl vände och hade vinden i ryggen. Det blåste egentligen inte heller så mycket, var bara kallt och bitande.
När vi kommit halvvägs på slingan slank jag in på Tempo, eftersom jag idag smugglat med mig lite pengar.
Köpte något gott til kaffet "att synda med" när vi kom hem, samt TV-tidningen, som numera kommer redan på tisdagar!
Sen var det dags att slänga in kycklingbenen för ugnsbakning med lite experimentkryddning och morötter. Dessa var klara vid tvåtiden och enligt mina smaklökar godkända. Tror att smaken fick godkänt även av maken, men det är ju lite besvärligt att äta när det inte är fina filéer, tycker han.
Dags för tisdagsturen till Tibro, matinköp och second hand-handling stod på agendan. Det var också dags att lämna in tioveckors-Lottot, kan just undra när det ska ge utdelning, inte bara vara en återkommande utgift.   Strax börjar matchen Blackpool-Tottenham på Viasat sport, den ska jag slänga ett öga på. Maken med ljudbok i hörlurarna ligger i jaccusin.


lite kallt idag för camping kan jag nog tycka, vinterparkerad antagligen.


badplatsen ligger också fortfarande i vinteride


Valmöjligheter även för småfåglarna blått....


....eller rött??


Skyline Fagersanna-style (flaggorna tillhör Tempo-butiken)


yeah, right !!?? ( av Gilles småkakor då möjligen, baka egna)


Tisdagsportion Gerds tallrik, Ingemar hade minus morötter & ris men + potatis.


Det har kommit en hel del broschyrer, beställda av mig på internet, högtidsläsning.

Noll koll och Nutrilett

Då stod jag och gjorde matlåda till maken helt i onödan. Plötsligt kommer han och säger att det är skönt att vara ledig imorron. Va, är du ledig?? Det hade jag inte räknat med, men får väl stå ut med det då! Säga så, tyckte han inte var speciellt snällt. Nä, det kan jag ju faktiskt hålla med om, men kanske ärligt. På något sätt skaffar man sig speciella rutiner i den utanförvärld som jag nu tillhör. Det blir att ta en funderare på om jag börjar bli folkskygg och av bekvämlighetsskäl helst går och lullar för mig själv här hemma, för inte blir det många knop per dag precis.
Fortfarande inte helt återställd heller, trots gymnastiska övningar och stavpromenader. Det är tydligen segt elände att få ordning på och "halvgammalt virke" är väl ofta lite torrt och skört dessutom som lite extra lök på laxen.
Apropå laxen med lök och spenatsås i matlådan, den får nog stå till sig till onsdag och så får jag titta i frysen om jag kan laga något annat gott? till middag imorgon.
Det blir i alla fall inte Nutrilett med blåbärssmak, vilket jag har provat i skrivande stund. Helt klart att klassas  som nödproviant och ersättning av måltid endast i prekära lägen. Det var "priceless" på Ö&B sist jag var där och det inbjöd till att testa. Inbillar mig inte att jag ska få sådan karaktär att det blir bantning på allvar.
Så lågt har jag inte hamnat, -än!
Nu ska jag titta på Familjen Annorlunda innan jag går och sover, vilket jag hör att maken redan gör...sover alltså!!


Blääääääääääääh......!

Parfym, provning och promenad

Kom ihåg att bevaka auktionerna, med hjälp av äggklockan. Den första auktionen att buda på var vid nio-tiden, där lade jag ett bud och tryckte på knappen. Vad hände då tror Ni, jo det blev error, överbelastning till Tradera i ett par sekunder, vilket sammanföll så olyckligt med att auktionstiden hann gå ut innan mitt bud kom fram.
Bara att vänta en halvtimme till nästa skulle avslutas och där lyckades jag i alla fall vinna. Så nu väntar jag bara på uppgifter, så jag kan betala min Versace Versense och få den fort. Det blev nog ungefär 150 kronor billigare på detta sätt än att köpa i taxfree. (om inget strul tillstöter förstås, har ju inte fått leverans än)
När jag för någon vecka sedan gjorde ordning på mina tyger, som jag undan för undan inhandlat ur stuvlådan på Hem & Hobby för 10:- styck, hittade jag även en tillklippt och halvt ihopnålad svart kjol. Den var ju tänkt att bli färdig men hade fallit i glömska och kommit bort i de allmänna tyghögarna. I förmiddags gjorde jag så slag i saken och nu är den klar att använda. Hoppas jag trivs i den, får testköra imorgon kanske.
Det var såpass fint väder och gynnsam temperatur att det skulle föranlett dåligt samvete, om jag inte tog mig ut en stund. Stavarna och jag gick Skeastan runt och på hemväg mötte vi ännu en stavutrustad motionär som hävdade att det var härligt med motion, man blev så nöjd när man väl var hemma igen! Vet inte vem hon var, men det kunde jag utan tvekan hålla med om.
Idag hittade jag en Minute Meal i skåpet (spagetti & köttfärssås), klar i micron på 3 minuter. Ingen gourmet-mat direkt men ändå helt ok. Till imorgon blir det stekt lax i matlådorna, ska fixa det nu innan Ullared-såpan börjar.


Enkel, lite utställd svart kjol klar för premiäranvändning


Röd liten sommarstuga i vinterskrud i Skeastan


Tyskägd, numera sommarstuga (känns igen på älgdekorationen vid knuten)


Bevis vid Strandstaden att det fanns väg här redan 1815...


...och man kan även se (något färskare) spår efter tåg. (haha)
Vindstilla vinterväder

Sol men ganska kallt, nästan -10 grader på förmiddagen, så jag gick bara ut i trädgården för att känna efter lite om det var kyligt. Ingen fara, solen värmde tillräckligt för en promenad efter middagen, som idag blev vitkål & köttfärssås med potatis. (en snabbvariant på kålpudding ungefär)
Sen var det bara att pälsa på sig ordentligt med kläder, ta med kameran ut och börja motionera stavarna. Det fick bli sjörundan "baklänges" idag. Maken klarade sig från exercisen, då han tillbringat helgen i sporthallen på Möbelcupen för damlag i inomhusfotboll. Såg förresten på Fagersannas hemsida att det var Mariestad som vann, av de 36 lag som deltog.
Ikväll ska jag komma ihåg att bevaka några auktioner på Tradera. Det ligger nämligen ute två stycken av den parfym som jag börjat köpa och tycker om, istället för den som slutade tillverkas helt plötsligt. Förra gången tillfälle gavs, drabbades jag av teflon-minne och det var försent att buda. Nu blir det lite kaffe tror jag...

Tog lite bilder på min vandring idag också, följer en kavalkad här:


Först en liten betraktelse från trädgården, där vi kan se ner på Strandstaden


må så vara, men bada........nääääää!


en stillsam och frusen småbåtshamn väntar på våren...


tallarna och den "naturliga" delen av tomten, sedd från andra hållet som omväxling


"suntrap in the snow" Strandstads-stil


....den rundan tar vi kanske imorron


skorstensrök, lätta moln och solsken i en blandning över hustaken


and heaven's on fire tonight....


and this day is done too.

SEKO och handboll

Idag var det dags att åka på årsmöte i Postklubb 52-54 (tror jag att den numera heter). Lokal var bokad på Skövde Arena med mat efter mötet och sen handbollsmatch mellan Skövde HF och Tyresö. Blev vald till protokolljusterare på mötet vilket föranledde mig att göra lite anteckningar, så jag vet vad jag intygar sen.
Kul att träffa en massa gamla fackliga arbetskamrater, ja en del är ju egentligen inte så gamla men de flesta är i min aktningsvärda ålder och däromkring. Efter mötet när vi satt och åt, kom SHF:s tränare Magnus Frisk in och förklarade att Tyresö var seriens i särklass sämsta lag och hade inte en enda poäng, vilket han var övertygad om, så skulle förbli även efter dagens drabbning.
Lite kuriosa i sammanhanget är att jag kommer ihåg honom när han som liten (1969-71) var med på SHF:s träningar eftersom hans mamma (och moster) spelade på den tiden. Jag spelade alltså i föreningen som tonåring och har i B-laget spelat ihop med dom, innan jag som sextonåring var tvungen att flytta med familjen till Göteborg, då pappa bytte jobb.
Tillbaka till dagens match, (eller vad vi nu ska kalla det) resultatet 41-12 till SHF säger väl allt. Ingen jämn match och tyvärr snålt med underhållningsvärde. Dock stod Magnus Wieslanders dotter i SHF:s mål och familjen satt på läktaren som stöd. Hon hade inte så mycket att göra men två straffar knep hon i alla fall och fick utmärkelsen matchens bästa spelare i hemmalaget och Anna-Karin Jiveby (från Tibro) är fortfarande mycket bra på passningar och att se spelmöjligheter. Hon gjorde flera fina assists.
Det var fortfarande ljust när jag påbörjade hemresan vid halv sex, men skymningen föll under bilfärden och vid sex var det mörkt.


Arena Skövde med Billingehus och TV-mast uppe på berget i bakgrunden.


Ordförande Ingvor öppnade mötet, hon blev sedemera omvald på två år.


Kollega Einar informerade om ett internationellt projekt, hjälp till facklig organisation
på Filippinerna, som vår avdelning deltar i.


en bild från matchen, SHF i rött som vanligt.


...stämmer detta som stod på en parkerad bil vid Arenan i Skövde??

Fredagsshopping och kvällspizza

Soligt men lite kallt, dock inte så kallt att det avskräckte mig ifrån att åka till centralorten och handla lite förnödenheter. Med bilen på gården är det ingen "big deal" heller, kan ju åka både när och vart jag vill, (i stort sett i alla fall.) Kom hem med en hel del både mat och annat, inga dyra grejer men kul att strosa runt lite på Netto och Sparhuset. Tänk vilka raffinerade nöjen jag ägnar mig åt egentligen, men det är skönt att bara kunna börja röra på sig lite mer igen. Med ett innerligt hopp om att det ska fortsätta så och att det bara blir bättre dag för dag.
Till middag idag hade "Inga" gjort iordning plommonrullader med potatis, broccoli och god sås. Ikväll funderar jag på att göra en pizza.
Har inte bara funderat på detta, utan nu står den i ugnen. Vi får se vad det smakar med mozarella, spenat, curry, svartpeppar, tomater, lök, salami, riven ost och paprika.
Maken har occuperat TV:n för det är ishockey i allsvenskan med Västerås, så jag får krypa in i sängen för att se "På spåret" om en stund.


Dom hugger ner skogen vid vägen, ser så tomt ut


I "dalgången" strax intill kyrkan har bävrarna härjat i några år, det syns även på vintern


Ransbergs skola, där alla Fagersannabarn har gått


vy över sjön, från andra hållet!


Solen går ner och......


...nu är pizzan klar!!!!!!!!

Städdille & smörgåstårta

I förmiddags var jag så trött på att vara "rörelsehindrad", se alla fläckar på golvet efter snöiga kängor och kaffefläckar, söndersmulade chips samt dammråttor. Så jag pluggade i dammsugaren och gick ett varv, för att sen slänga ut alla mattor och plocka fram skurhink med mopp. Coachade mig själv med: "lugn och fin, du har ju (nästan) hela da'n på dig så ta det varligt och bara det värsta". För en gångs skull lyssnade jag också, så det gick ganska bra, utan att jag blev sämre i alla fall. Dock ska sägas att nå'n mirakelkur för plötsligt tillfrisknande var det inte heller. Status quo, men inte så illa det heller. Blev kanske lite uppiggad av nytorkade golv som luktade citron, en stund i alla fall.
Maken har haft ledig dag, så vi åt biff à la Lindström till middag innan vi for till lillasyster i Hjo för att fira hennes födelsedag, lite i förväg. Vi blev bjudna på en mycket god smörgåstårta och chokladbiskvier, modell större, samt välsmakande kaffe. Har efter hemkomsten därifrån påbörjat en ny vuxentröja, som ska flytta till Mölndal när den så småningom blir klar.


Väntar kajan möjligen på mer brödkanter och ostbitar som serverades igår...


Kan undra vad det fanns att äta på åkern vid Fågelviksledens motionsspår?
Sju rådjur "fastnade" på fotot jag tog när vi stannade till på väg mot Hjo.

Ny sophämtningsdag

Vaknade vid åttatiden av att jag hörde sopbilen, men kunde lugnt ligga kvar och lyssna hur den passerade, då jag igår eftermiddag ställde fram tunnan till tomtgränsen. Såg också då hur grannen registrerade vad jag just gjort och rullade fram även sin tunna för tömning, numera på onsdagar och udda veckor. Vilket innebar att det inte var speciellt mycket skräp i den eftersom den tömdes så sent som i torsdags, försökte hitta lite extra "skit" att bli av med, men orkade inte göra några stora räder.
Kände mig dock manad att ta en promenad, då vädret inte var alltför dåligt, lite blåsigt men bara motvind på hemvägen från affären. I ryggsäcken fanns lite extraprisvaror, däribland ruccolasallad som smakade bra till middagslaxen med potatismos. Dessutom en marängswiss, som numera är decimerad med en fjärdedel eftersom det krävdes något sött till eftermiddagskaffet.
Har ikväll sett en bra fotbollsmatch i Champions League, Arsenal-Barcelona, packat presenterna till systers födelsedagskalas imorgon, stekt biff à la Lindström och kommit ganska långt på nästa barntröja (ärmarna kvar).
Nu blir det lite gummisnodd innan sängen!


Fick på förmiddagen hackspetten att fastna på kort med hjälp av makens stora kamera


Dagsvy ner över Strandstaden


"enskild granskog" på tomten


en STOR kasse nästan full med presenter inför morgondagen

Varm choklad i termos

Igår var det Alla Hjärtans Dag, men idag är det precis 36 år sedan maken och jag var på Ullevi och såg Sprinter-VM på skridskor. Vi hade fått biljetterna av en jobbarkompis och tyckte att det kunde väl vara kul att se.
Vi gjorde några mackor, kokade lite varm choklad och hällde på termos samt packade ner den "lilla boxen" i ryggsäcken. Tog spårvagnen från Angered, där vi både bodde och jobbade, ner till centralen i Göteborg, dit åttans vagn då hade slutstation och sen var det en liten promenad till arenan därifrån.
Kommer ihåg att det var ganska kallt och många skridskolopp, därför smakade varm choklad med ostmackor extra gott efter att vi tagit upp innehållet ur den medhavda boxen och bytt ringar. Jag är ganska övertygad om att vi är ensamma om denna förlovningsprocedur och som sagt: tiden går....
I vanlig ordning hade maken inte heller i år koll på detta och hävdade dessutom, att den almanacka med bemärkelsedagar han fick som "kom ihåg-hjälp" i julas inte innehöll någon anteckning om denna dag. (Jag hade "slarvat" tyckte han.) Men det är ju faktiskt så att i ringarna finns både datum och namn på respektive partner, men, men.....
Inte för att vi brukar fira händelsen direkt men det är alltid lika fascinerande att konstatera hur svårt "den andra delen av befolkningen" har med kom ihåget av "viktiga datum"!
Festmåltid: "A fry-up" dvs. ägg, bacon, stekt bröd och vita bönor i tomatsås.


...sen återgick vi till våra vanliga kvällssysslor, jag gjorde klart de senaste tröjorna
och maken återgick till sin dator samt testade de nya hör-snäckorna jag inhandlat (på begäran)
vid mitt besök i sta'n som "taxi" åt sonen för hämtning av hans bil.


Min förlovningsring


"Sportlovsvecka"

Idag är det första dagen på sportlovet i de här trakterna. För andra året i rad finns det snö att aktivera sig med om man nu är ledig från skolan. "Ledig" kan jag väl kalla mig, om än ofrivilligt sådan, men snön är jag inte speciellt intresserad av att utnyttja. Har även idag varit ute och luftat stavarna samt maken, som ansåg att jag "körde med honom" på hans lediga dag. Vi hade dock inte samma uppfattning i frågan, därför att han ska också ut och röra på sig enligt ordination från hälsovårdskunniga.
Nu är det heller inte frågan om några maratonsträckor, utan bara en blygsam tvåkilometers slinga utmed sjön som tar ungefär en halvtimma att gå runt.
Idag träffade vi brevbäraren i aktion vid ett lådställ, han hade inte nå'n ledig dag att njuta av som sin, på promenad, utkommenderade kollega. Nåväl vi kom hem rätt snart och middagen är uppäten, nu väntar kaffet.


Förmiddagens sportlovsaktiviteter på isen, bobtolkning efter moped.


lantbrevbäraren i arbete


Monument/utsmyckning i Strandstaden, som visar vad som fanns där före.
När vi flyttade hit ut (1980) var sågen i full gång,


...så var också järnvägen, men nu finns bara vägmärket kvar,
vilket någon "lustigkurre" dessutom vänt åt fel håll".


Middag!

Stavmotion

Fint väder idag också, inte så särskilt kallt när man väl kom ut. Vi försökte få ordning på mina gångstavar, såna där teleskopgrejer som ska gå att justera. Jo, tjena!! om det gick att få loss delarna så gick det inte att fixera dom igen eller också satt de fast och gick inte att rubba. Maken gav upp också, men då tog jag fram maskeringstejp och tejpade väldigt proffessionellt så de satt kvar i lagom längd och det höll, för den promenad vi tog i alla fall.
Vi gick rundan utmed sjön förbi badplatsen, som för min del såg lika inbjudande ut som på sommarhalvåret, inte alls alltså! Men det är en fin vy över sjön, där också.
På hemvägen tömde vi postlådan på söndagsreklamen som snart ska läsas till en kopp kaffe. Middagen är uppäten, men det blev kvar lagom till matlådor att avnjuta på tisdag.(fjärilskotletter med grönsaker, sås och potatiskroketter)
Imorgon är nämligen ledig dag för maken och då blir det lunchkorv med vitkålsstuvning istället.
Nu får jag nog dra lite i min gummisnodd och tro att det på sikt tar bort krämporna, sen blir det kaffe, reklam och en liten kaka kanske...


Badplatsen med namnskylt och allt


bryggorna vilar på strandremsan


grillfest i lusthuset vid sjökanten i Strandstaden


köpte ett pussel för en tia igår, Englandsmotiv (Whitby) orka lägga??


Idag ser det mycket trevligare ut på gårdsplan, skottat och snöfri bil.

Vanlig lördag

Fint väder, sol, vindstilla och ca -10 grader. Dags att ta en vanlig lördagsrunda, vilket var länge sen jag gjorde.
Först tog jag ett foto på alla de små svarta prickarna man kunde se i solen ute på sjön. Det var nämligen metartävling idag, vilket man även hade satt skyltar om från riksvägen.
Första anhalten blev Second Hand-affären, där vissa fynd som vanligt kunde göras. Bl.a. ett par nya stickor igen och denna gången kom dom med hem i påsen direkt.
Därefter åkte jag en sväng till Hörnebo med lite lördagsgodis och fick nykokt kaffe med "bränd" rostmacka.
Yngste sonen i familjen var lite känslig för att mackan faktiskt var brun, när den poppade upp ur brödrosten. I själva verket var den precis perfekt rostad och smakade mycket bra till kaffet, istället för att annars ha hamnat i soppåsen!
En snabb tur till livsmedelsbutiken för påfyllning av mjölkförrådet, slutade också med ett inköp av en guidebok om Florida.
....och var blev nu den av sen jag kom hem, kvarglömd någonstans?? kom jag just på!
Det var nyskottat på gårdsplan vid hemkomsten.


Här syns lite "metarprickar" långt ute på isen. De hade i alla fall tur med vädret!


Första stoppet på lördags-"touren"


...sen framme i Hörnebo


På väg hem igen, förbi Ransbergs kyrka


Solen sänker sig efter välförrättat värv i Fagersanna. Välkommen åter imorgon!

Tur att något är bra....

Som väderprognosen förutspådde blev det en hel del yrsnö hela förmiddagen. Var ute och sopade av bilen, samt trappan för att kunna komma iväg till tandhygienisten för årlig kontroll.
Helt slutade det inte båsa och snöa, men det lugnade ner sig lite efter lunchtid, så jag kom iväg och in till Tibro utan några problem. Efter röntgenbilder och genomgång med flourlackning fick jag mer än godkänt på både tänder och tandkött. Inga hål och allt såg bra ut. Firade triumfen med en banan inne hos maken på Posten, innan jag åkte till sonen med hemlagade köttbullar och frusen banankaka till fredagsmiddag. Han skulle inte hämta bilen, då den inte var besiktigad ännu och därför inte till någon nytta för honom. Den transporten till sta'n blir nästa vecka någon gång.
Vidare till Netto-butiken för att handla allt med extrapris som föll i smaken denna veckan.
På väg hem hamnade jag bakom glassbilen, som svängde ner till Fagersanna, men kände inget större sug efter att shoppa hos honom idag. Kan undra varför, snöyran kanske??
Dessutom är frysen full......


Inte så lätt att se utbudet......


men han skulle samma väg som jag.


Vårt eget lilla "blåshål", här yr det igen ganska fort.


Fredagsmys: hemlagad sallad med vitlöksbröd, öl & "På spåret"

Måste vara något fel.....

Vaknade av att det var ljust, verkade som solen sken. Men ack vad fel man kan ha (ibland), det räckte med en titt ut genom fönstret för att se snö vräka ner. Det hade jag definitivt inte beställt. Tänkte mig en promenad även idag, men det får nog vara. Möjligen går jag upp till vägen och hämtar den nytömda tunnan på sin höjd.
Har sopat av trappan och lite på uteplatsen, men någon snöröjning i stor skala är jag inte färdig för ännu.
Enligt prognosen ska det visst hålla på hela da'n och halva fredagen dessutom. Får roa mig med gymnastikövningar och tvätten då.
Håller tummarna för att vädergudarna lugnat ner sig till imorgon då jag måste ut en sväng med bilen till tandhygienisten för undersökning och troligen skjutsa sonen till Skövde så han kan hämta sin servade bil.


Ingen sol över sjön idag inte.....


...och så här ska det ju inte se ut!

Onsdagssol

Har idag påbörjat övningarna för att tackla det onda. Kan meddela att det känns ännu mer "ont" att fresta de stela och motvilliga musklerna, eller snarare är det nog bristen på just muskler som ger sig tillkänna på detta vis.
Dock kan jag (än så länge) beskriva den nya smärtan som behagligt ont! Har också dammat av mina stavar och tagit dom på en promenad utmed sjön, tillsammans med en ryggsäck för att hjälpa till med hållningen och att använda på hemvägen, till några varor jag köpte i affären. Vädret var soligt, vindstilla och inbjöd till utomhusaktiviteter. Väl hemma efter promenaden, kände jag mig sådär "äckligt nöjd" med bedriften, framförallt att jag verkligen kom mig för med att göra något! Bilen är dessutom hemma igen och står parkerad på gården vilket känns bra. Även om jag inte behöver använda den dagligen, kan jag sticka iväg direkt om andan faller på.
Lite köttbullar blev det till matlådorna imorgon och chili con carne är färdigt till fredagens boxar.
En banankaka klev just ur ugnen. Ett alternativ till att fylla soppåsen med nästan svarta övermogna sådana.


Utsikt från Strandstaden över sjön


"hårt trafikerad himmel över Fagersanna"


Min luncbox till imorgon, ska bara kompletteras med lingon och rårivna morötter


"recycled bananas"

Mariestads-"utflykt"

Fint väder och ingen storm i våra omgivningar gjorde resan till Mariestad ganska behaglig. Huvudsyftet var ett besök hos sjukgymnast för att få en bedömning och råd om hur jag ska bli av med mitt onda och den begränsade rörligheten på grund av detta. Jag har fått en del "uppdrag" att utföra flera gånger om dagen och sen ska jag gärna gå ut och gå med stavar lite också. Vi får se vad det ger, har återbesök i slutet av månaden.
När man ändå har tagit sig till Mariestad måste man kolla läget hos varuhuset Karlsson, om man orkar. Det anser i alla fall jag och idag fanns lite ork att göra så. En korv med mos till lunch och sen lite fyndande, innan det bar iväg hemöver. På vägen hem tog jag en liten avstickare, dit jag ringt och förvarnat om ett kaffebesök.
Köpte några munkar innan jag åkte från Fagersanna, ifall jag hade energi kvar för en fika i skogen på hemvägen.
Kaffe gjorde susen och därav fick jag energi till att både handla lite mat och titta in på Second Hand en stund.
Maken ringde och undrade "om jag rymt", då ingen var hemma när han slutat jobbet. Inte så konstigt kanske eftersom jag inte sedan november varit på några längre utflykter, inga alls faktiskt!


Det är 80 på den här vägen, men gick ännu saktare ett tag...


strax framme i Moholmsrondellen...


...och inte långt kvar till "skogsfiket"

Ekorr'n satt i tallen!

För två veckor sedan såg jag en ekorre som sprang upp och ner i våra två tallar. Idag var han där igen tillsammans med en hackspett, som jag också såg för två vekor sedan. Jag tog kameran och gick ut till träden för att ta kort och ekorren fastnade i alla fall, om än bakom lite grenar, men man ser "den långa ludna svansen".
Har också dammsugit glashuset rent från barr och glitter, samt fått hem min bil. Ska göra ett nytt försök att åka till sjukgymnasten i Mariestad imorgon, (var tvungen att lämna återbud förra veckan). Håller nu tummarna för att busvädret som är aviserat, har passerat vid elvatiden när jag ska köra.
Bakade lite våfflor till maken och sonen ikväll, smakade på en själv också, men de åt fyra var!


här är han, vår nya "hyresgäst" i tallen


en av grannarna hade något att flagga för idag


detta var vad som blev kvar till sonen när han kom hem med min bil


jag tog mig några hemlagade vitlöksbröd istället för fler våfflor

Hjo

Varit en sväng till Hjo, besökt mor och far samt sen också syster. En snabbis på Hem & Hobby för inköp av en äggklocka till sonen, som jag lovat han skulle få. Sen hittade jag några prylar till, men som sagt en snabbis var det denna gång.
Väl framme i Tibro på hemvägen utnyttjade vi en rabattkupong i Sibylla korvkiosk, ät två betala för en.
Det var hamburgare Big Meal som erbjudande, vilket blev söndagsmiddag. Maken tyckte att "jag bjöd ut honom på så fint matställe". I matlådan till imorgon får han revbensspjäll med potatis & sås, (ingen av hans favoriter.) Men det var extrapris på revben och jag tycker det är gott. Liverpool vann över Chelsea alldeles nyss. Rätt åt Chelsea eftersom de köpte Liverpools anfallsstjärna Torres för rekordsumma i veckan. Motivation slår pengar!!


Middag imorgon med potatis och äppelmos, samt sonens "present"

Utanför dörren!

Har faktiskt varit utanför dörren idag, alldeles själv med bil till metropolen Tibro och handlat mat samt kollat fynden på Second Hand. Förra lördagen när maken var med till Second Hand-butiken (för att jag skulle få komma ut och roa mig lite) köpte jag ett par stickor, vilka inte fanns att finna i kassen när vi kom hem. Idag hade jag bestämt mig för att fråga om de var kvarglömda vid packningsdisken. Tänkte på det flera gånger i affären, men glömde naturligtvis av det i alla fall! Precis när jag skulle gå iväg och packa dagens fynd fick jag se stickorna ligga bakom disken, förklarade då att de var mina sen förra lördagen, så nu är de i sitt nya hem.
Har även bakat en liten kaka som ska med på utflykt till Hjo imorgon för att förhoppningsvis avnjutas till elvakaffe hos "päronen". Håller nu tummarna för att dagens "form" håller i sig och blir bättre dag för dag framöver.


Säsongens första semlor väntar på varm mjölk för intagande till kvällsmat.
De smakade bra!

Dagens händelse

Har idag klarat av frisörbesöket som blev uppskjutet förra veckan. Det var skönt att bli av med kalufsen.
Vädret var dock inte till sin fördel, blåsigt och mulet. Promenaden är ganska kort till salongen så jag behövde inte frysa så länge. Imorgon blir det en tur till sjukgymnast för att se om han kan vara till någon hjälp.


Utsikt på väg till salongen


...och här "får" man en ny frisyr.

RSS 2.0