Generalrepetition och Sara-fika

Åkte på förmiddagen till den "stora staden" för diverse shopping av julklappar och en del annat. Hade dessutom en stor bag att lämna av till dotterns kompis, då den fått åka med maken i bilen därifrån. Detta istället för att Sara skulle behöva släpa den på tåget. Passerade Böja-bagarn på min väg till första affären och fick ett spontaninfall att köpa med något gott och bjuda in mig på kaffe hos Sara, innan fortsatt färd mot Hjo för flera ärenden, av social art.
Bagen levererad ordentligt, kaffet var gott och styrketåren behövdes , då besöken i Hjo inte var så uppåt.
Hem via second hand och idag stod grejerna i kö för att få komma hem till oss, fick säga nej till flera stycken!
Hemma blev det ugnsbakad falukorv och en del stickat framför TV:n och sen ringde telefonen. Det fanns en plats kvar i bilen till Ullared imorgon i ottan. Så det var väl tur att jag övade idag då......
Strax blir det bingen och väckarklockan satt på 05.30, nice (hmmm), men vad gör man inte för den goda saken?


upp i ottan alltså........

Mariestad

Stormen hade blåst över när jag vaknade idag av väckarklockan, för att komma i tid till sjukgymnastbesöket i Mariestad. Det var sol och vackert väder, vilket fler än jag uppskattade. På min väg genom Moholm, spatserade en fasanhöna i godan ro över vägen. Hon tog ordentligt med tid på sig och verkade njuta av solen, vi bilar fick vackert vänta medan hon tog sig till andra sidan. Mötet med sjukgymnasten gick hyfsat. Han var nöjd med att jag kommit igång med gymbesöken regelbundet och föreslog nu också att jag skulle varva med ytterligare motion, i form av promenader. Han hittade också en väldigt öm punkt på yttersidan av låret, där det fanns en massa muskelfästen.
Kan vara en bov till att jag blir stel och trött i det benet vid promenad. Gissa vad man ska göra som motdrag?, just det belasta och hålla igång. Bara att ta tag i och testa "motgift"(=rörelse).
En tur till varuhuset Karlsson och sen hem igen. Framåt eftermiddagen dök maken upp efter sitt besök i huvudstaden och "att göra"-listan inför morgondagen är utskriven. Enligt plan omfattar den Skövde-Hjo-Tibro-gym. Vi får se om ambitionen att hinna allt är för hög. Facit imorgon kväll....


Lite försmak av Hönsa julmarknad 1 dec. 16-20 i bygdegården...


bakdukar....


senaste tröjan, men det blir minst en till klar innan torsdag, kanske två....

Västgötaklimax

Allting packat och klart för avfärd till julstämning på torget. Visst blåste det lite, men inte så farligt ändå tyckte jag när jag monterade ljusslingan på räcket till verandan utomhus. Uppehållsväder var det också, så vid tolvtiden bar det iväg in till Tibro. Hela torget var möblerat med bord under tak, men några sidoväggar vågade de inte sätta upp på grund av blåsten. Jag körde fram till min anvisade plats och började plocka ur, lade på duk och skulle börja plocka fram tröjor och bakdukar. Men det ville inte ligga kvar och stormbyarna drev in regn på grejerna också. Bredvid mig skulle två tjejer med vykort, smycken och lite andra småsaker stå, men de insåg också att ingenting skulle ligga kvar, så vi beslutade oss för att hoppa av. Surt och trist men inget att göra åt. Vädret rår ju ingen på. Får inrikta mig på Hönsa (inomhus) på torsdag istället, när jag fått grejerna torra igen, för den korta stunden hann de bli lite fuktiga.
Med facit i hand kunde jag alltså åkt med till Stockholm och träffat dotter och barnbarn istället......
Men nu har jag hunnit baka lite saffransbullar och sett en spännande fotbollsmatch Liverpool-Manchester City (1-1).
Strax börjar Doc Martin och potatisen på spisen "ringde" precis och sa att den var färdig!


Det fick bli fika vid köksbordet och tork av fuktigt gods


där ute häver sig sjön


i alla riktningar och tjuter runt knutarna gör det också.


jodå, de var goda om än inte "picture perfect"!


min ljusslinga lyser upp i mörkret i alla fall.

Lördagsvana

Maken var "uppe med tuppen" packade alla förnödenheter och drog iväg mot Stockholm redan vid sjutiden. Jag sov några timmar till. När dottern (som inte sett fars meddelande på Facebook innan avfärd) ringde på uppdrag av sina söner för att fråga när morfar kom, kunde jag meddela att han nog redan var halvvägs. Har enligt rapport   från Facebook, konstaterat att han har kommit fram.
För min del blev det gröt, dusch och sen second hand, innan fika i Hörnebo och hem för att se handboll på TV. Bakade dessutom en långpanna med "knäck"havrerutor, till den röda burken. Har också organiserat och packat allt inför marknaden imorgon. Vi får väl se om vi blåser bort, då det redan tjuter runt knutarna. Stormen Berit var visst på väg lagom till imorgon. Perfekt timing, som vanligt! (not)
Klockan har passerat midnatt för länge sedan, så ska väl försöka slagga lite innan morgondagens "strapatser"....


Inför morgondagen, nu i kassar och nybakade kakor i burken att "muta" med.

Fredagsrutin

Ja den senaste tiden har fredagar ägnats åt Hjo-resor, så även idag. Först ett möte hos mor med biståndshandläggaren om kompletteringar till ansökan om äldreboende och därefter en tur till far på Sjöryd. Han ville ha lite mer av sina egenhändigt författade böcker/häften, levererade från lägenheten, vilket han fick. Sen var det dags att ta med tvätten för en "karuselltur" i min tvättmaskin. Inköpsrunda i Hjo, tankning i Tibro och sen gymet.
Där fick jag en pratstund med min forna kollega, numera lärare, först i omklädningsrummet och sen en stund på löpbandet. Av någon outgrundlig anledning gick uppvärmningen idag väldigt snabbt, trots att jag gjorde nästan dubbel tid mot annars. Hemma gick resten av den igår inköpta färdiggrillade kycklingen åt till middag, med pommes frites, tomat och avocado. Sen dagens första kaffetår, som smakade extra bra så dags.
När maken kom hem baxade vi ut den stora bänken och lastade i den i SAAB:en. Imorgon åker morfar till Stockholm ensam, för att leverera och hälsa på barnbarnen, dottern och Sara som är på reabesök däruppe, från Skövde.
Kolla posten, fixa räkningarna och sen försöka hålla sig vaken vid sovrums-TV:n, då det var Västerås-hockey på den andra. Gick hyfsat idag, bara nå'n liten power-nap till husletarprogrammet, men hela IDOL såg jag.
Lördag ska jag ta en tur till Tibro och sedan blir det att organisera grejerna inför söndagens adventsmarknad på torget, anordnad av Lions.


Ljungen blommar fortfarande i min balja, den 25 november!


Himlen brinner.....när solen går till sängs, mycket tidigare än jag.

På flygplatsen, men inte ett plan i sikte

Åkte idag med packad fika och kylklamp till Tibro, för vidare resa tillsammans med kompisen, till Landvetter.
Hon hade kokat kaffet och första anhalt var Slöjddetaljer i Skara, där jag handlade några småsaker och kompisen  något mer. Vi åkte en bit till innan det kändes dags att stanna, för kaffesuget gjorde sig påmint. Jag fick fram muggar och mackor, men döm om min förvåning, då trots kylklamp dessa var ljumna och om min macka rann smöret.
Jag hade placerat påsen vid värmeutblåset på golvet. Gick dock bra att äta "varma mackor" också.
Vi var ganska tidiga nere vid flygplatsen och knäpp som jag är, ville jag gå upp på läktaren och titta på planen, som landade och lyfte. Men se det gick inte alls, där var stängt numera och skulle nog så förbli enligt uppgift när vi frågade. Besviken som en barnunge och lurad på konfekten fick vi fika istället. Det är första gången jag varit på en flygplats och inte vare sig sett eller ens hört ett plan. Snopet! De vi väntade på kom i tid och vi styrde kosan hemöver, med proviantstopp på först McDonald's, sen COOP Extra. Har hunnit fixa prinskorv och stuvade makaroner till maken imorgon och jag får väl inventera kylskåpet efter Hjo-resan.


En ensam varg i regnvädret var det enda vi såg.....


det fanns dock en del destinationer att välja på....men var hade de gömt flygplanen??

Snart är det advent...

Gröt och telefonsamtal till frukost, sen började jag att planera mitt deltagande, först i Lions julmarknad på söndag i Tibro, med jippo på torget hela eftermiddagen. Sen på torsdag kväll är det den årliga julmarknaden i Hönsa bygdegård, som jag också ska vara med på om allt går enligt plan. Nu har jag prismärkt alla tröjor, fotograferat dom och gjort ett blädderalbum, för att det ska vara lättare att se vad som finns. Där exponeras även alla varianter av bakdukar och äggtemperamålade föremål. Nu återstår bara att se hur det går och hoppas på bra väder.
En biltur till affären blev det också, men då de inte hade kesella, får jag vänta med lussebulls-bak.
Stjärnor och ljusstakar inför advent är framplockade och resten av julpyntandet blir väl lite pö om pö, med start nästa vecka. Ska nu bara rapportera till Arbetsförmedlingen vilka "aktiviteter" jag har sysslat med sen sist....innan jag går på date med sängen.
Imorgon ska jag (på egen inbjudan) vara sällskapsdam, när Anette ska hämta dotter och dotterdotter på Landvetter.
Vi ska ta en titt in på Slöjddetaljer i Skara på väg ner, måntro det blir nå't inköp?


Bakdukar till salu


Äggtempera-målade föremål


Smakprov på tröjor, dessa i vuxenstorlek (det finns många fler...)


Min ljusglimt i advent, vid datorn.

Brunch med massage

Så var det då dags att ta sig ur sängen igen. Idag var det en aning motigt, då jag kände att jag hade ett huvud. Kan dock undra vad det var som gjorde ont. Allrahelst som det igår kom ett brev med svar på min röntgen av nämnda kroppsdel, med informationen att det inte fanns något där, som väntat! Nu stod det visserligen inte riktigt så, utan att bilderna visade normala förhållanden, men då kvarstår frågan: Vad är normalt inuti min skalle och vad finns det som skulle kunna förorsaka huvudvärk? Nåväl, en Ipren och sen till handling, ringa några samtal och duka frukost.
Anette hade varit redig och gjort ett Zumba-pass på morgonen innan hon kom och masserade min nacke och rygg.
Med andra ord hade hon mer än väl gjort sig förtjänt av fika.
Bäst som vi satt där och smorde kråset, ringde det på dörren och ytterligare en väninna tittade in på en snabbkopp.
Hon hade för övrigt med en present till mig, tack så hemskt mycket. Har redan läst ut boken, men den tål att läsas igen, många gånger till.
När de åkt tog jag mig i kragen och fick iväg ytterligare en jobbansökan, har blivit några stycken de senaste dagarna. En lättare lunch följde och fler julklappar fanns att slå in.
Mot kvällningen var det sen dags att åka mot thai-restaurangen i Skövde för en träff i vår o-kyrkliga förening, vilket var kul och maten var bra. Nu ser vi fram emot ett nytt verksamhetsår 2012.


Brunchen står dukad


Läsvärd bok och uppskattad present


Hyfsat höstväder, datum 22 november.

Rundtur

Dags att ta en sväng till Hjo igen för släktbesök. Fick dock vända vid Ransbergs kyrka, då jag upptäckte att mobiltelefonen inte fanns på plats i handväskan. Visste att den var där när jag låste dörren hemma, så då låg den alltså på gårdsplanen i fuktigt väder. Inte så bra och dessutom väntade jag ett viktigt samtal, så det var bara att bita i det sura och "börja om"!
Det väntade samtalet resulterade sedan i att det på fredag blir ett möte....hos mor, i Hjo. Snabbvisit där idag för leverans av lite jord till plantering av novemberkaktus och vidare sen till far. Där var det ny medicin-diskussion med läkare, då nuvarande ordination inte funkar så bra. Hoppas den nya som jag fick åka till Apoteket och hämta, passar bättre. Handla mat på Netto härnäst och leverera en stekpanna till Hörnebo innan "höjdpunkten" gymet som avslutning. Ja det vill säga om vi inte ska räkna brödbak, iordningsställande av matlådor för de närmaste dagarna och inslagning av julklappar. En stadig hög med reklam fanns också att roa sig med, man får ju inte låta några fynd gå sig förbi, eller hur?


Har inte gjort rabarberkräm, men bröd finns det till frukostbesöket imorgon!

Tråksöndag med gråväder

Ibland blir det ingenting gjort, i alla fall nästan ingenting. Maken var på förmiddagen ute på idrottsplatsen och grejade med den förestående Möbelcupen om två veckor. Jag tog mig ur sängen och åt min gröt, satte på kaffe och drack en kopp. Sen fixade jag med lite julklappar som ska iväg utomlands en stund och paketerade lördagsgodis till Stockholm.
Därefter dags att slänga ihop middag av kolja som tinat över natt. Det blev en egenhändigt komponerad fiskgratäng med tomater, purjo och curry, kryddad med citronpeppar. Faktiskt fullt ätbar, till kokt potatis givetvis (annars "knorrar" maken). Har sedan fortsatt att "planera" julkorten och sy ihop den senast färdigstickade tröjan.
Klockan fem startade matchen, den mellan Chelsea och Liverpool i Premier League. (and yes, Liverpool vann!)
Enligt uppgift från Facebook startar ikväll en annan viktig match, i USA. UNLV Volleyball (från Las Vegas) spelar final i en stor turnering. I laget finns en ättling till vår släkt, som vi för tretton år sedan träffade när vi var på släktforskarresa med far och mor i Chicago. Madeline Westman, som hon heter fyller dessutom år idag och var inte så stor när vi besökte familjen,, men är nu en väldigt lång och skicklig volleybollspelare, värvad till universitete i Las Vegas från Wauconda utanför Chicago. Hoppas hon får fira sin nittonårsdag med finalvinst.
Sverigesläkten håller tummarna......


Den senaste tröjan storlek Small, färg brun med rosa, vita & beige ränder.

Vilken tur....

maken hade idag, som fick följa med till second hand-affären. Nu hittade han inga fynd den här gången, men jag shoppade en del smått och gott. Därefter var det dags att gratulera yngste sonen i Hörnebo, som i onsdags fyllde arton år. Men för gammal för lördagsgodis blir varken han eller storebror verkar det som. Än har de i alla fall inte sagt nej tack till sötsakerna som levereras, inte varje lördag kanske, men ganska ofta ändå.
Idag vankades också några paket på grund av högtidsdagen i onsdags. Han var ganska trött, då det tydligen varit "riktig" fest på fredagskvällen/natten. Dock inte värre än att vi kunde äta brunch tillsammans, (vilket faktiskt är bättre än tårta) morfar, mormor och morbror som också kom på besök.
På hemväg slank vi in på Netto för att köpa mjölk, byta en trissvinst mot ny lott och hittade en oljerock till mig för tvåhundra som passade. Det gick ju inte att låta bli att köpa. Nu återstår att se om den blir utnyttjad så det verkligen var ett fynd och skrapa den nya Triss-lotten, mot högvinst. Först tar vi nog och ser dragningen på Lotto, som börjar nu. Plötsligt så.......blev det ingen storkova idag heller.


Några gamla, trötta bananer fick nytt liv och...


"konditorn" gjorde sig sen lite kvällsmat.

Here we go again

Kan snart sätta autopilot på bilen till destination Hjo och nu när det blir så ofta är det inte ens roligt att gå in på Hem&Hobby eftersom dom inte hinner få in några nyheter sen senaste besöket, hoppade därför över den affären idag. Har förresten inte varit inne i någon annan butik heller, när jag tänker på saken.
Först en visit hos mor, sen en visit hos far och med lite tid över, även en snabbtitt in till syster på dagverksamheten. Idag hade de inte fest utan jobbade med sortering av skänkta kläder, till Polen. Sen var det dags för fika hos Anette och på väg från bilen till hennes port träffade jag på en gammal arbetskamrat. Så det blev en liten pratstund ute innan kaffet. Ytterligare besökare anlände efter en stund och brorssonen och jag skakade hand som "arbetssökarkollegor"......och visst ligger det något i vad han sa, att man borde vara 35 år och ha prövat på det mesta, för att ha en sportslig. Det är en klen tröst att både ung som gammal är mer eller mindre diskvalificerad i dagsläget. Den ene har ingen erfarenhet och den andre "har för mycket". På den visdomen var det bara att pallra sig till gymet för en omgång innan hemgång.
Idol på TV ( i sängen utan att somna!) levererade väl ett ganska förutsägbart resultat, i alla fall som jag ser på det.
Dags att ta hand om tvättmaskinens innehåll, så här i början på lördagen, sen "bingen".


Imorgon väntar födelsedagskalas i Hörnebo

Hembesök

Har idag bakat en toscatårta på förmiddagen och gjort en någorlunda uppsnyggning av huset. Ingen storstädning men förhoppningsvis en liten ansiktslyftning. En anledning till att detta blev av kan nog tillskrivas hembesöket av kuratorn från Palliativa rådet (ett team som handlägger vård i livets slutskede). Väldigt bekvämt att hon erbjöd sig att åka till mig istället för tvärtom. Det fanns (och finns) en hel del praktiskt och annat att hantera i rådande situation angående far och på sladden, även mor. Hon var trevlig och kunde ge svar på en hel del, samt finns att tillgå framöver.
Sen var det dags att ta det gamla presentkortet från Tibro köpmannaförening på 100 kronor (som stått på spishyllan i evigheter) och åka till ICA med ett kupongerbjudande på Triss-lotter, för att om möjligt göra ett byte. Det visade sig gå bra, nu förväntar jag mig att jag fått vinstlotter i utbyte.
En snabbis till sonen med lite grejer och en bit kaka, innan det var dags för "utbildning" för gode män. Ja inte var det nå't nytt och mycket omtugg av skåpmat, men jag var i alla fall där och träffade några bekanta.
Hemma blev det gjort matlådor inför fredagen i form av stuvad blomkål, isterband och (till maken) potatis!
Hjo står på programmet imorgon.....igen!


Stort, lågt flygande plan över sjön vid lunchtid idag. Max  200 meters höjd!

Lite av varje

Började dagen med gröt och sedan vidare till KSS för en liten magnetröntgen. Största utmaningen i detta är att ligga totalt still under ganska lång tid, men personalen tyckte att jag "skötte mig bra".
Vidare sen till ett antal affärer för diverse snabba inköp innan jag skulle infinna mig till Arbetsförmedlingen för information och erbjudande om förstärkt coaching i gruppform. Det var inte obligatoriskt som väl var, att delta i tolvveckors-"kursen" som givetvis skulle köras i Skövde. Tackade därför i nuläget nej till möjligheten. Det skulle bli alldeles för rörigt under rådande omständigheter och tveksamt om det över huvud taget skulle ge något annat än att "sitta av tiden" egentligen. Ska istället kolla lite andra infallsvinklar på utveckling.
Därefter hem till min väntande matlåda och sortering av inköpen. Blev genom ett telefonsamtal erbjuden(!) att gå med i nya miljonlotteriet och bara för jag var så trevlig(?) skulle jag få första månaden gratis. Tackade dock vänligt men bestämt nej till detta och förklarade att spelkvoten var fulltecknad i nuläget. Försäljaren var inte otrevlig på något vis, men hade vissa svårigheter att: "take no for an answer". Men bestämd som jag är fick det bli så. Basta!


Medeltida ruin skymtar? nej bara rester av ett gammalt sädesmagasin under rivning.


Arbetsförmedlingens granne, Helénsgården, Skövdes äldsta hus.


Skylt som sett bättre dagar. Är det "a sign maybe"? (haha)

Hjo

Dags för en visit i Hjo igen, först mor sen far. Idag hade far inte fått de starka medicinerna och var så pigg det är möjligt i rådande situation. Vi får hoppas att det kan fungera utan dessa mediciner som uppenbarligen inte fungerar för honom, utan kraftiga biverkningar.
Några inköpsstopp blev det på hemväg och pasta med köttfärssås bjöd Inga på när jag strax efter fem åter var hemma.
Har ikväll tittat på fotbollslandskamp England-Sverige, inte så värst mycket underhållning och stryk blev det dessutom. "Fläsk och lökadopp" i matlådan för morgondagen. Maken var visst ledig men får väl äta sin låda här hemma då. Jag ska till Skövde för röntgen och sedan nå'n information på Arbetsförmedlingen, så dags att avsluta kvällen för att "ladda" (i sängen) för onsdagens äventyr. Jo, "det är roligt nästan jämt.....utom på natten då man ingen middag får", som en av mina forna kollegor brukade säga när det tenderade att köra ihop sig.


Solnedgång i Tibro på hemvägen

Solen sken en stund

Rätt vad det var på förmiddagen blev det så ljust inne. Undrade naturligtvis vad detta berodde på och fick strax förklaringen, solen behagade att titta fram. Det var en trevlig överraskning, om än kortvarig sådan.
När jag var klar att ta min tur till gymet hade den redan "vandrat vidare" och lyste sedan med sin frånvaro (haha) resten av dagen.
Får väl anse att jag även gjorde vår veckohandling när jag ändå passerade affären, i alla fall när man läste summan på kvittot. Nåja, en hel del proviant blev det trots allt.
Kompisen har landat på svensk mark igen, fick ett SMS nu ikväll. Har inte träffats sen början av oktober, så ser fram emot en fika snarast.
I matlådan för morgondagen finns köttfärssås och potatis till maken, jag får väl koka mig pasta när jag kommer hem från Hjo-resan framåt sen eftermiddag.


Boende för 55+ börjar ta form, precis bredvid Netto.


"Belöningen" efter gymetFars dag

Ja det har vi firat genom att hälsa på far på sjukhemmet med en sockerkaka. Undrar bara hur mycket han kommer ihåg av besöket, om något alls. Medicinerna han får gör honom trött och förvirrad, men av två onda ting, är det väl ändå bättre att han har mindre ont  i alla fall.
Inga var helledig idag, så korvmojen vid Sparhuset fick tjänstgöra som utfodringsställe till lunch på hemvägen.
Nästan gratis, då jag hade kupong som gav två meal betala för ett. Ok, hamburgare är inte vår favoritföda, men ger mättnad i magen ändå. Sen slank vi in på Sparhusets utförsäljning och hittade lite skräp till som vi ansåg oss behöva, nästan gratis det också. Sen var det inte långt hem där det fanns en del göromål (p.g.a. Ingas fridag)
Dammsugning och sängvädring, samt tvättvikning låter inte det ganska festligt, dagen till ära? Tittade sen på Havets mat på åttan och blev sugen på räkor, vilket föranledde en raid i frysen. Räkor och vitlöksbröd som kvällsmål alltså.
Doc Martin på nian och nu börjar Miss Marple på sjuan. Lite stickning i fåtöljen till det kanske och en kopp kaffe.....


....för en repris på det här, känns väldigt avlägset just nu.

Full rulle

Ja det är det när smågrabbar är på besök, men idag fick vi sovmorgon, av den enkla anledningen att de var uppe väldigt sent får man förmoda. Klockan hade gott och väl passerat nio innan det var någon aktion på lillebror.
Frukost och dusch, sen åkte dottern, jag och lillebror till second hand för att eventuellt hitta några fynd.
Väl där mötte vi moster Marie med man och kusin Viktor, på jakt efter soffa. Han hittade en trea och en tvåa som dög till både utseende och pris. De hade släpkärra, så dottern hakade på och köpte en lång sideboard, som de var snälla att köra till Fagersanna. Där fick de en bardisk från vår vind i utbyte. Nu får vi bara se till att sideboarden kommer till slutdestination Stockholm, inom rimlig tid. Vi tror (och hoppas) att den går in i SAABen, annars blir det "trubbel".
Till middag serverades "fish&chips" innan gästerna återvände till huvudstaden. Nu är det inte lika kaotiskt i huset längre, men en aning för tyst kanske.
Bakar nu en sockerkaka som är tänkt att få åka till Hjo imorgon. Det är ju fars dag och vi får chansa på att dagsformen är hyfsad och att fikat blir uppskattat. Man kan ju alltid försöka i alla fall......


Kvällsmat: Sallad med currydressing och vitlöksbröd


Baking in the oven right now!!

Trött efter turné

Dottern och jag åkte på förmiddagen till konkurs-utförsäljningen på Sparhuset, där hon hittade tre kassar fulla att köpa. Det kostade ju ingenting, men drog ändå iväg några hundralappar. Därefter styrde vi kosan till Sjöryd för att hälsa på far/morfar men han låg och sov. Så vi beslutade att åka till mormor först och återkomma efter lunch.
Lite roligt tyckte hon nog det var att vi kom, men för övrigt var det mesta trist i tillvaron, kanske inte så konstigt.
Åter till morfar och han var vaken, men mycket trött av alla mediciner. Vi satt där en stund och försökte prata lite.
Sen blev det en tur på Hem&Hobby innan vi hos Netto, i Tibro, provianterade, ringde hem och gav order om potatiskokning och vid halv fem fick vi äntligen middag. Sen har det inte varit många knop, mest häng framför TV:n med bl.a. Idol. Nu sover alla utom jag som sitter här och knackar bokstäver, (tog ju några powernaps mellan fem och sju) men siktar på att komma isäng innan två ialla fall.


Kompisar 24-7


Kaos i köket....and pretty much everywhere!


Telefonsamtal i gryningen

Under rådande omständigheter, är det ingen hit att bli väckt före sex på morgonen av telefonen. Detta inträffade dock i morse. Med hjärtat i halsgropen och befarande det värsta, var det bara att rusa upp. Nu var det bara sonen som ringde för att han fått akut översvämning i sitt badrum, med vatten på väg ut i hallen. Än höll dock tröskeln stånd, "hade vi möjligen nå't användbart verktyg" att testa i väntan på att jourvaktmästare anlände.
Nu ordnade sig allt under förmiddagen, stoppet fanns i lokalen som låg under hans lägenhet och eftersom det blev så geggigt i hans lägenhet en trappa upp, "bjöd" de på städning. Innehavaren kom dock ut till mamma för att få sova lite innan det var dags för jobb igen.
Jag passade då på att ta en vända på gymet, handla lite mat och sen hem för att laga mat inför Stockholmsbesökarnas ankomst mot kvällningen. Sonen dök upp en gång till, efter jobbet, med dyblöta kläder från "olyckan". De har nu snurrat färdigt i tvättmaskinen och vill hängas upp. Är ganska trött om jag känner efter, men Skenet bedrar orkar vi nog med före sänggående och imorgon blir det Hjo igen med dottern för besök hos morföräldrarna. Morfar har ledig fredag, så han får vara barnbarnvakt.


Fisketur på förmiddagen, mitt i november!


Fullsatt i datorfåtöljen.....


och skrivövningar på köksbordet.Skövde tur och retur

Idag har jag varit på mammografi, den vanliga kontrollen. Det är ingen hejd på nöjena, men det var nästan två år sen sist, så lika bra att ta chansen. Därefter valde jag att hoppa över gymet, igen!
Fy på mig, men kände en större lust att ta en eftermiddagsfika med Gun, för det var ett tag sedan.
Hade väl hunnit båda egentligen, men nu har jag något att se fram emot imorgon (hmmm..) innan barnbarnen dyker upp med sin mor framåt kvällningen. Måste fixa till något gott av köttfärsen i kylen också, samt kanske baka lite småkakor. I matlådan har Inga lagt pannkakor och ärtsoppa, det är ju torsdag!
Tvättmaskinen går för fullt och strax ska jag titta på Forsyte-sagan och avslutar sedan TV-tittandet med "Keeping up appearances"(Skenet bedrar). Sen vid tolvtiden ropar nog sängen.....


Soldis i Skövde, mitt på dagen....


och dimmman ligger fortfarande tät vid passering av Igelstorp,


men två minuters resa därifrån, strålande solsken.
Glömde....

Upptäckte att jag inte publicerat gårdagens blogg-inlägg, så gjorde detta nu.
Idag har jag och sonen varit hos morfar (och mormor). Det är mest bara elände, fast i två väldigt olika former.
Det är inte lätt att se sina föräldrar i dessa situationer, men vissa saker kan man ju inte göra något åt, dessvärre.
Vi får hoppas att det kan lösa sig någorlunda framöver.....
Sonen och jag åt sedan gourmetmat i Sibylla-kiosken i Tibro innan han skulle börja jobba och jag återvända hem för att avsluta ännu en tröja.


....och så här blev resultatet.

Julklappar

Idag har jag bara varit hemma och ägnat dagen åt att slå in alla de julklappar som legat på hög i en massa kassar.
Nu ligger dom i paket i en massa kassar istället. Tröjan är färdigstickad och monteringen påbörjad.
Minipromenad till postlådan  för att hämta reklamen, är all motion jag fått. Har lite retlig hosta, så ska avvakta med gym någon dag till. Imorgon blir det en resa till Hjo igen, denna gång i sällskap med sonen, för att titta till den äldre generationen.
Eventuellt kommer dottern med den yngre generationen på snabbesök torsdag till lördag, (om hon kunde ta ledigt från jobbet på fredag) besked imorgon. I matlådan kyckling med currygrillsås och pasta, men misstänker att det kan bli korvmojen i Hjo på grund av tidsbrist istället. I så fall även "kvällsmaten" klar.


Proppfullt med julklappar....


....men också födelsedagspaket, klara för leverans.

Ingenting

Idag har jag inte gjort någonting, mer än kört en tvättmaskin, bränt fisk till middag och slagit in några av julklapparna som ligger här på hög. Makens dotter som besökt sin mormor i Heby under helgen, tittade in på hemvägen för att befria mig ifrån en kasse utrensade kläder från garderoben, som hon kanske kunde sy in och använda. Har en halv ärm kvar att sticka på min nya tröja och massor av paket att slå in imorgon, om jag orkar.
För övrigt är det lite svajigt......


Kanske ska hjälpa häxan med "bördan"?

Lördagen som försvann

Sen frukost och sedan en film på TV, Lavendelflickorna. Typiskt brittiskt "stuk", som jag gillar. Därefter var det dags att köra igång spisen och tillaga den middag som jag bjudit hit sonen för att äta. Traditionell meny på alla helgons dag, (not) hemmagjorda köttfärsbiffar med potatis, brunsås, lingon och grönt.
Sen har han stannat kvar och badat bastu med far sin, eftersom han brukar ha svårt att få med sig någon badkamrat till det annars. Det blev lite vickning efter bastun, i form av korv med bröd innan sonen på kvällskvisten återvände hem för att sova en stund innan det är dags att dela ut söndagstidningar.
Klockan går och det är redan söndag......


Gästerna, men varför finns det bara grönt på min tallrik?


Närbild på en fullständig portion.

Mindre rolig dag

Utan att överdriva, kan jag lugnt säga att dagen har varit ansträngande, inte fysiskt men mentalt. Hela förmiddagen i vårdmöte med palliativa rådet hos far, varpå det blev lunchtid hos mor som inte heller är på topp, om jag nu ska uttrycka mig i milda ordalag. Dags att avrunda besöket i Hjo hos syster, på hennes arbete var det tänkt, för att se vad hon pysslar med på dagverksamheten/fabriken. Men hamnade mitt i en Halloween-fest som de hade istället för verksamhet. Visst det var ju sista da'n före denna helg och de hade kaffe att bjuda på, det första för dagen (kom jag på) så det smakade faktiskt gott. På hemväg tog jag vägen förbi Sparhuset, som började sin konkursutförsäljning idag. Känns lite konstigt, då jag i många år varit kund där och handlat vår mat.
Det är förändringarnas tid, helt klart och man måste hänga med. Vissa saker är dock svårare att anpassa sig till, än att byta matinköpsställe.
Det var dessutom ishockey på TV så jag fick titta på Idol i sängkammaren och vad händer då? zzzzzzz.....


Eftersom jag nyss "sovit middag" kanske jag ska läsa min favorittidning och ta en kopp kaffe."Back in track"

Idag var inte vädret så lysande precis, men kallt var det i alla fall inte. Frukost och lite allmänt plock, sen blev det  kaffe med toast innan jag åkte först till mataffären för att "bunkra upp till helgen" och sen hittade jag faktiskt till gymet igen. Middag var en lagom belöning vid hemkomst och lite stickning i TV-fåtöljen, har nu resulterat i att framstycket på min tröja börjar bli klart.
I matlådorna för morgondagen ligger köttfärspyttipanna och nystekta pannbiffar till lördagens middag, finns i kylskåpet. Imorgon blir det dock en heldag i Hjo igen, med tre besök inplanerade. Oddsen är ganska låga på en tur till korvkiosken för lunch, men då har jag ju istället kvällsmaten väntande färdig. Sen är det helg....


Dagens lunch....


plötslig ingivelse till kvällsmat: fyllda pannkakor.....


med pannkaka och äpplemos som efterrätt till kaffet. (?Loco? si claro!)
"Totalt förfall"

Idag blev det ordentlig grötfrukost som start, men sen var det slut på förståndet. Det satt någon liten (av okänt ursprung) på min axel och tjatade: Shopping, shopping, shopping...... hela tiden.
Till slut blev detta enformiga "tuggande" tröttsamt att höra, så jag föll till föga och styrde bilen mot Skövde, vid lunchtid. Nu är det allt ett tag sedan jag handlade vinterskor och annat i klädväg, därför var det väl inte helt fel att ta tag i.
Följderna av beslutet blev dock, att förutom mindre kosing kvar på kontot mot kvällningen, fick även gymet vänta ytterligare en dag. Som sen lunch fick det bli en kall kycklingpirog i bilen på väg hem och ett impulsköpt wienerbröd i affären hemmave', där jag stannade till för att tillfredsställa sötsuget till eftermiddagskaffet, som jag tyckte jag var värd efter väl förrättat värv.
Intalade mig att det nog var ganska förståndigt, (att vänta med gymet alltså) då jag hade lite feber i början av veckan. Wienerbrödet till kaffet är väl mera tveksamt. Men imorgon måste jag allt sköta mig......kanske!


Det blev några stycken.....


inte hjälpte väl kvällens lottovinst nämnvärt att täcka shoppinghålet!


Vinterdäck

Har idag fått hjälp av sonen att montera vinterdäcken på bilen. Ja han gjorde hela jobbet själv, men fick "betalt in natura" efteråt. Just det han åt middag här och fick med ytterligare en matlåda hem, samt en hel del frusen banankaka och en yuccapalm, modell större.
Sen var det dags för en tripp till Hjo igen, hämta grejer hos mor för att köra till far på Sjöryd. Handla mat på hemväg och besöka second hand. Så mycket mer hanns inte med idag och imorgon måste jag försöka ta mig till gymet.
Har förresten stickat klart bakstycket ikväll på min nya tröja, så det är bara att börja på framsidan imorgon....


En bit på väg mot målet....


Stor keramikskål med lite andra fynd inuti, dags att packa upp....

RSS 2.0