"Seger"-promenad efter Liverpool-vinst

Idag blev man "berövad" en sovtimme, men kan inte säga att jag har märkt av det så särskilt mycket.
Tomt på mjölk i kylen hade det hunnit bli och då är det tur att Tempo har öppet, så man kan fylla på. Maken tyckte sen att vi kunde ta en gemensam promenad, "skogsrudan" i solskenet, men det var ju match.
Då menar jag inte att allsvenskan hade säsongspremiär, för det är jag sådär lagom intresserad av faktiskt, men Aston Villa tog emot mina favoriter Liverpool på hemmaplan med start halv tre. Kan man inte tillåta sig att missa tycker jag och en ganska underhållande match blev det, som till sist slutade bra. (för alla Liverpool-fans iallafall 1-2)
Blev inspirerad av vinsten till att gå den där promenaden iallafall, eftersom klockan inte var så mycket och solen fortfarande sken inbjudande. Maken hakade på och nu är det avklarat, en sträcka på 3,6 km enligt hans tidigare mätningar.
Sonen ringde och anmälde visit nu ikväll, för att fixa min dators dåliga minne och montera några extra fläktar i faderns dator. Sen blir det till att spela Bingolotto med Babsan och håva in storkovan.
Så ser iallafall planen för kvällen ut, vi får se om den håller.......
 
Troligtvis en flugsnappare, som kvittrade vackert i den stora björken vid postlådorna.
 
...och nu är han igång igen, men isen är seglivad där i skuggan.
 
Middag: vitlöksdoftande fläsfilé med ugnsbakade rotsaker
 
VIP-"läktare" för kajor...
 
Halvvägs på vår vandring av "skogsrundan".
 
Nu ska vi se hur långt det är kvar hem, GPS på.....
 
Nerför backen....
 
...förbi And-dammen i "Byn", vilken var tättbefolkad.
 
Till sist belöningen: Fika i solhörnan på altanen.

Påskafton och "mördarbacken"

Fortsatte idag min nystartade "goda vana", med promenad. Inte lika blåsigt denna förmiddag, men motvind var det allt. Det blev rundan runt Skeasta'n idag med avslutning vid vår alldeles egen "mördarbacke". Det är nämligen väldigt brant att gå uppför vår slänt och i nuvarande väderlek är det dessutom lätt att "slänta" (halka), då det är nästintill isskorpa på kvarvarande snö.
"Mördarbacke" hade det lätt kunnat bli i dubbel bemärkelse, då maken helt plötsligt dök upp med en skyffel full av is och "hivade" ut över räcket på verandan, närapå precis där jag var på väg uppför.
Kunde dock parera "den tunga nederbörden", så ingen skada skedd.
Lika skönt idag med en dusch efteråt och till påsklunch åt vi rester sen gårdagens "långfredagsfest". Ingen uppoffring alls, då det smakade lika bra uppvärmt, med en gryta nykokt färskpotatis till sillbitarna som tillägg.
Har sedan gjort klart lillebrors "Spanientröja" som ska åka med morfar upp på torsdag. Började därefter på en liten ljusblå "pippi-tröja", bara för skojs skull och för åtgång på restgarner.
En del engelsk fotboll har ackompanjerat stickandet och nu snart dags för inventering av TV-kvällens utbud.
Men startar nog med kylskåpet......kanske finns nåt gott där fortfarande, att tillreda som vickning.
Vi får se.....
 
Bäcken i Skeasta'n
 
Ja vad tror Ni, när går nästa tåg??
 
"Mördarbacken" som avslutning på promenaden....
 
....med ett rejält tillbud av flygande isbitar, tack vare makens "nyvunna" skottar-iver.
 
Utsikt från verandan, med den berömda solnedgången.
 
 

Utskälld och nästan bortblåst

Idag resonerade jag återigen med mig själv angånde fysisk aktivitet och lyckades ytterligare en gång inkassera vinst för mitt bättre jag. (Man får vara glad för det lilla och så länge det varar.)
Det resulterade i en promenad, först åt ena hållet i motvind och sedan åt andra hållet med medvind fram till Tempo.
Väl på affären införskaffade jag en bingolott till söndagens påskspecial och ända fram till sändningsdags tror jag nu stenhårt på att det är Lotten med stort L.
Motvind sen ända hem, vilket enligt makens mätningar med mobil-"appen" lär vara 650 meter. Det var ganska skönt med en varm dusch efter detta. Knallröd i ansiktet och en aning frusen, men ändå rätt svettig, kan jag nu resten av dagen "njuta" i min stickfåtölj. Tyvärr ingen sol att sätta sig i på altanhörnan ute idag, men vi får hoppas på morrondagen....
Lite avbrott för diverse matlagningsinsatser lär det bli, men har inte riktigt bestämt mig för kvällsmenyn ännu. Till lunch fick vi pyttipanna och valet står nu mellan bara sill och potatis, eller "plusmeny" med Jansson, prinskorv och köttbullar och en liten nubbe därtill.
Beslut tas alldeles strax......
 
Påskeld? nej förmodligen bara en gigantisk rishög efter kommunens gallringar av sly.
 
På väg nerför stigen till badviken vid sjön, blev jag ordentligt utskälld....
 
Tanken var god i sig, men vädret vill som synes inte riktigt samarbeta.
 
Monumentet över den tidigare Sågen, som fortfarande fanns här då vi flyttade hit 1980.
 
I väntan på bättre väder och sommargästernas "återtåg".
 
Mycket träd mot blå himmel....
 
Lunchgäster på flygande visit.
 
Efterrätt: melon, jordgubbar och glass med krossad choklad, smakade bra till eftermiddagskaffet.
 
 

"Bra flygväder".....

Då var vi framme vid stora flygardagen för alla kärringar. Ni har väl varit ute och rört på Er idag? Alla kanske inte har kvasten i flygdugligt skick såhär i skarven av vintern, men man kan ju röra sig på annat sätt också. Detta samtidigt som man mentalt tar en tur på fantasikvasten.
Så fick det bli för egen del, då jag faktiskt sa till mig själv på skarpen, "att nu åker du allt till gymet och tar en vända i maskinerna". Jag lyckades tydligen låta så sträng att jag inte vågade annat, än att lyda.....
Med det avklarat och alla tomglasen pantade på ICA, (så jag kunde köpa grova korvbröd, för dom var slut därhemma) tittade jag in till Tempo och införskaffade färska spanska jordgubbar till kaffet på altanen, att intaga när middagen var uppäten.
Stickningen fick följa med ut och sola sig i glansen, men några "själsfränder på kvast" passerade inte medan vi satt där, stickningen, kaffet, jordgubbarna och jag. Däremot två änder som valde att inte rasta hos oss idag.
Tvättmaskinen har fått göra tjänst och torktumlaren likaså. Nu får vi se om det kommer några småkärringar under kvällen, häxan är laddad med godis, så vi är redo.....
Nu blir det stickfåtöljen med hyfsat gott samvete, både gymbesök och rejält med frisk luft (om än i sittande ställning) borgar för detta. GLAD PÅSK gott folk!
 
Dubbelt upp idag i frukostägget....
 
Är du här nu igen? Kan man inte få äta ifred......
 
Skärtorsdagsmys på solaltanen.
 
Häxan är laddad så kom igen nu kärringar.....
 

Idag "luktade" det vår....

Kanske finns det hopp iallafall, för idag när jag hämtade posten kände jag den där speciella lukten av vår.
Solen har lyst hela da'n och det var varmt att sitta ute på altanens solhörna nu i eftermiddag, med en kopp kaffe och färska spanska jordgubbar att doppa i socker. Det är sååå gott, jag lovar...
Satt ute och njöt i solskenet långt över en timme och ok, slumrade väl till lite också.
I förmiddags "lånade" maken bilen och for till centralorten med sin cykel, för att lämna in på service. Sen hade han varit på mini-turné i samhället, hälsat på sina gamla jobbarkompisar och en tur till biblioteket.
Uppdraget med att inköpa just jordgubbar klarade han, som framgått av ovanstående, galant.
Vid lunchtid kom Olle och hans mamma på besök, för att hämta ollen. Olle var nöjd med sin tröja och jag hoppas att han fortsättningsvis kommer att vara det också.
Skickade en liten påskhälsning ner söderöver, via Facebook (oss kärringar emellan) för att höra om kompisen var flygklar och fick klartecken på detta. Så imorron far vi en "snabbsväng" innan hon landar på riktigt, under långfredagen för några dagars hembesök, innan semester med maken tar vid.
Vi får väl se om dom hinner med Fagersanna en sväng också......
 
Förmiddag, ser ganska lovande ut....
 
allt riggat för njutning i solen vid eftermiddagstid.
 
Maken satte sig en liten stund också, innan hans dator ropade på honom igen.
 
Solen går ner efter (enligt min mening) första startskottet på våren.
 
Gillar jag påskliljor, eller gillar jag påskliljor.... fick ta plats på bordet när jordgubbarna var slut.
 
 

Olles olle och mer garn.....

Under dagen idag har jag hunnit med att handla på Tempo, åka till Hjo för inköp av garn till "Spanien-tröja", (en riktig sådan) eftersom lillebror inte tyckte att den med blå grundfärg var äkta. Jag får väl göra om och göra rätt, den här gången då.
Passade på att titta in en snabbis till mor också, men där var det som vanligt inga klackar i taket.
Visst är det jobbigt att inte må bra, men nå't positivt måste man väl ändå kunna hitta i tillvaron, om än aldrig så lite.
Höll på att glömma besöket på second hand, det hann jag ju givetvis också med förstås.
Hemkommen igen blev det till att laga en sen middag. Idag fick det bli chili con carne med sallad.
Sen satte jag mig vid TV:n med stickningen och tittade på Sveriges träningslandskamp i fotboll mot Slovakien.
Det var väl tur att jag hunnit sticka klart alla delar till Olles olle och kunde roa mig med att montera dessa, för det bjöds inte på någon underhållning idag heller. Ett riktigt tråkigt sömnpiller var det och dessutom bytte dom in Wernblom och hans sätt att spela fotboll har jag inte mycket till övers för. En svensk Schweinsteiger som bara ful-spelar hela tiden, nej tack säger jag.
Olles olle är dock klar för leverans, ska meddela mottagaren detta så snart jag ljugit klart här......
 
Soligt och ljust ute....
 
..med tjejer som åker skridskor på påsklovet
 
Solen går ner,....sett från stickfåtöljen.
 
Och här är Olles olle.
 
 
 
 

Ja då var det måndag igen då....

Hur fort går tiden egentligen? Det är ju bara fredag och måndag....och av dessa två veckodagar föredrar jag definitivt den första.
Denna måndag har det inte hänt speciellt mycket (som vanligt) men gymet har haft besök av mig iallafall. Där fanns även maken till kompisen, gående på ett band. Vi pratade lite sporadiskt och fortsatte "flåsa" samtidigt. Hans fru återvänder till svensk mark lagom till påsk, efter arbete på sydliga breddgrader och jag undrade om dom möjligen hade någon liten lucka för ett Fagersannabesök, innan dom försvinner på semester.
Annars har jag efter rotmos till middag, suttit en stund på verandan i solhörnet med en kopp kaffe. Termometern som är monterad i just detta hörn visade +18 grader och det var ganska behagligt med fleecejacka och filt över benen.
Maken väntade som vanligt till mörkrets inbrott innan han vågade sig ut......
Olles tröja som jag påbörjade igår.... saknas bara en ärm nu, så imorron kanske den blir klar.
 
På plats för kaffedrickande i vårsolen...
 
...solen har gått ner....
 
och jag stickar på OIlles tröja.
 
 
 
 

Frisk luft, köksfläkt och "churros"

Har ju inte för vana att gå upp med tuppen, så heller inte idag, men solen sken för fullt när det väl hände. Termometern visade negativa grader, så förmodligen ytterligare en dag med bedrägligt inbjudande värme för promenad.
Satte mig i stickfåtöljen och funderade några timmar på om jag ändå skulle trotsa kylan och vinden, för en nypa frisk luft. Där satt jag alltså en bra stund och resonerade med mig själv och till slut (får jag väl säga såhär i efterhand) vann mitt bättre jag idag.
Det blev en runda runt Skeasta'n och utmed sjön på tillbakaväg. Jag hade motvind på "förstasträckan", men medvind på tillbakavägen, så på det stora hela en hyfsat behaglig promenad.
Vid tillagning av hamburgare med klyftpotatis och sallad till söndagmiddag, konstaterade jag att köksfläkten skrek efter en makeover. Den ser definitivt inte ut som ny nu heller, men en viss ansiktslyftning till det bättre blev det iallafall.
Kan väl inte påstå att detta platsar på min topp tre-lista över göromål, men en viss tillfredsställelse ger det att ha tagit tag i eländet (för denna gång).
Blev sen väldigt sugen på churros, har recept men har aldrig riktigt lyckats med utförandet. Så inte heller idag, men det närmar sig. Smak och konsistens var det inget fel på och ner slank det till eftermiddagskaffet.
Nu ska jag börja på Olles tröja......
 
Den "typiska" svenska stugan....
 
Är det Bullerbyn? Nej det är i Fagersanna....
 
...och här syns Strandstadens lilla badvik.
 
Ser ut som om några har vaknat och är i full gång med "vårbruket", undrar vad dom i husen tycker?
 
"Churros" till kaffet,mums!
 

Datamek med middag

Idag skulle sonen dyka upp för att leverera och assistera vid uppgradering/byte av "låda" till makens dator. Dessutom justera min med minneskapacitet, om det gick.
Först såg jag dock till att ta den obligatoriska rundan till second hand, idag påbyggd med besök även hos Förr&Nu (pryl & prydnadsaffär i Tibro, nästan granne med Candela).
Är det någon som blir förvånad när jag talar om att det fanns grejer på båda ställena som jag handlade.
Därefter dags att dra sig åter mot hemmet. Men då jag passerade skylten "Sörgårdens inredning & loppis" vid riksvägen, som informerade om att det var öppet till 14.00, svängde helt sonika bilen in där närapå automatiskt.
Har varit framme där förut, men då var det inte öppet. Nu fanns det både loppis, fik och (visade det sig) dagens  tredje prylaffären att gå igenom. Även här fann jag lite "smått och gott".
Sen var det verkligen hög tid att ta sig hem och förbereda den av mig utlovade middagen, innan datajobbet skulle ta vid.
Det blev köttfärssås à la Gerd (dagen till ära, då jag fått gratulationer på namnsdagen från flera håll) med spagetti.
Tänkte sätta mig i stickfåtöljen och titta på engelsk fotboll, men visst ja, det är ju uppehåll på grund av VM-kvalen denna veckan. Fick "nöja mig" med kvalhockey istället (Västerås-Leksand). Det var så (not) spännande att jag somnade till flera gånger, trots att jag startat en ny tröja i kul färgkombination.
Gör här ett "ljug-avbrott" så vet ännu inte hur matchen slutar och följdaktligen ej heller vilket humör maken blir på. Men han roade sig ju igår med musik som verkade vara till belåtenhet, får väl påminna honom, om det skiter sig för Västerås (vilket verkar troligt).
Sonen mekar just nu, på köksbordet, med hans nya låda till datorn med nytt innehåll. Håll tummarna för att det  går bra, för både en Västerås-förlust och datastrul samtidigt skulle inte vara någon hit.
Vare sig för honom, eller mig..........och nu är det ett faktum, förlust för Västerås.
 
Här är den "förföriska" skylten, som lockade mig på avvägar.
 
Framme vid infarten....
 
...exteriören
 
Interiören i fika-delen.
 
Häftiga äggkoppar hittade jag där.....
 
sen återfärd mot riksvägen och hemmet.
 
Vintervy vid Örlenbadet med "hus på första parkett"
 
Sonen har anlänt och fadern erbjöd sig att bära in varorna. (brukar han aldrig göra när jag har handlat, hmm....)
 
 
 
 
 
 

Gammalt bröd och nytt, samt nöjesliv....

Idag var ordningen återställd. Jag var först uppe, tack vare (eller på grund av) telefonen som ringde strax före nio.
 Inte speciell tidigt egentligen, (jag vet) men kommer man inte isäng förrän vid tretiden, så har ju inte kvoten av skönhetssömn hunnit bli fylld. Förmodligen därför jag ser ut som jag gör och inte som jag ska.
Ja tänk alla dessa "normer", (både vad det gäller utseende och läggdags) som skapar en massa  dåliga samveten och "trauman", helt i onödan.
Men inte hos mig längre (inbillar jag mig iallafall): Mitt motto numera är, "Slå dövörat till och gör det du vill"så länge det inte skadar nå'n annan. Jag såg någonstans på Facebook i veckan: "Att vara tant betyder att du kan göra vad faan du vill!" och till den kategorin räknas jag garanterat, med råge.
Hade ett paket jäst som var bäst före igår och dåligt med bröd till frukost, vilket föranledde sättning av en deg till frukostfrallor. Medan jag väntade på degen, anlände herr och fru And till trädgården och blev då genast erbjudna det gamla brödet (tärnat och klart i en burk för "servering").
Frukosten avklarad, tog jag mig an att sy nytt draperi till hallen och sätta upp en liten tavelhylla, innan bulldegen (som också blivit satt på jäsning) var klar för bakning. Isterband med blomkålsstuvning till mig och potatis med rödbetor till han som inte tycker så mycket om blomkål, blev dagens middag.
Till kvällen är det fotbollslandskamp Sverige-Irland att se fram emot (hoppas jag) för min del, medan maken har tingat skjuts av undertecknad till Millners för att lyssna på blues och ta en bärs.
Ombytta roller, (enligt "de berömda normerna" som jag inledningsvis tjatade om) hon väljer fotboll och han väljer musik.....
 
Frukostgäster
 
Frukostfrallor
 
Eftermiddagsfika
 
...och det nya draperiet i hallen.
Kvalitetstyg tillverkat i Spanien, inköpt på Hem&Hobby
för 60 pänn.
 
 

Nya tröjor och äckliga våfflor

Idag vet jag inte riktigt vad som hände, för imorse var maken uppe en bra stund innan jag ens hunnit vakna. Men det resulterade iallafall i gröttallrik levererad till sängen. Lite senare lät han meddela att han tänkte fara till biblioteket i Tibro för att hämta en ljudbok som kommit.
Han försökte skicka meddelande till mig igår när jag befann mig i centralorten, men ibland blir tydligen hans telefon väldigt trött och orkar inte hålla kontakten med telefonnätet. Vilket även igår var fallet, konstaterade vi när jag kom hem och inte hade fått "pipet".
Han fick ytterligare ett uppdrag, (när han ändå skulle åka) att inhandla färska hallon och blåbär på Netto, som jag tänkte vi skulle ha på våfflor till kvällen. Våfflor tackar han aldrig nej till, så uppdraget blev för den skull ordentligt utfört.
Själv satte jag mig i stickfåtöljen och slutförde lillebrors "Spanientröja", som jag sedan tog en promenad ner till brevlådan och postade. Ganska bitande vind var det allt, men en liten promenad i verkligen frisk luft blev det ju ändå, att känna sig halvnöjd med ialllafall.
Började sen på en liten grön pippitröja, som nu bara saknar en ärm, sen är även den färdig. Jo jag känner mig ganska medveten om att jag kommit in i en period.....
Men jag kan ju inte låta bli och garn finns det, som bara skriker efter att få bli nyttjat och sånt kan inte undertecknad motstå. Blir lite av en mani, att testa tröjbilderna som poppar upp i knoppen.....
Gräddade sen våfflor till kvällsmat, tvingade i mig en (för man ska ju alltid smaka, som vi säger till barnen), men faktum kvarstår: Våfflor är inte gott! Inte i min mun iallafall.....
....men maken åt, så han var proppmätt, sa han.
 
Lillebrors tröja som startade sin resa till Stockholm i eftermiddag.
 
Gårdagens alster, som ännu inte har någon ny destination.
 
Visst ser det väl ut att vara idealiskt promenadväder, men inte för någon lång variant, kan jag vittna om...
 
Solen fastnade visst i trädklykan ikväll....
 
Den gick ner, men gav ingen mersmak.....
 
godare med en köttbullemacka, blev några kvar från middagen igår.
 
 

Praktikpapper och Svea-besök

I förmiddags skrev vi så papper på praktikplatsen för tre månader framåt. Nu återstår att se om de passerar alla instanser och är klara till tänkt start, 2 april. Mina arbetsuppgifter är, enligt anmälan: "Att iordningsställa en utställning". Sen var det raka vägen till gymet, för att få den saken ur världen igen. Bitande kallt var det även idag, mest på grund av blåsten.
Hemma igen serverade Inga hemlagade köttbullar med mycket rårivna morötter till lunch och därefter plockade jag fram glassmaskinen, för att göra lite glass till de väntade fikagästerna.
Ja till den ena av dom två, för Svea fick ingenting, hon fick bara titta på. Om det var därför som hon tog en tupplur i soffan, medan dagmatte och jag satt tjattrande bredvid, eller om hon bara var trött helt enkelt, talade hon dock inte om för oss.
För övrigt blev en traditionell pippi-tröja klar i eftermiddags och jag är en bra bit in på lillebrors eventuella tröja, bara en ärm kvar nu.
Det såg misstänkt kallt ut i Stockholm när jag slog på TV:n, lagom till finalerna av skidsprint-tävlingarna som gick på en anlagd bana runt Slottet.
Skönt inne i stugvärmen, trots kall kvällsmat, bestånde av amerikansk sallad med ädeloströra som dressing.
Nu ska jag avsluta med en kopp svart till "Vicar of Dibley"......
 
Idag var det rådjur i skogsbrynet vid milstenen, då jag passerade på min väg hem från Tibro. (uppe t.h.)
 
...och en katt smög omkring i stubbåkern.
 
Svea går husesyn och...
 
...hälsar på "datanörden".
 
Får jag smaka eller?.....nähä, då tar jag en tupplur istället.
 

Tisdagslunk

Som en av mina Facebook-vänner uttryckte det, "hade jag inte en tanke på att ta en promenad". Nej stugvärmen blev utnyttjad hela förmiddagen, kaffe drucket och stickprojekten stod på kö. Startade lillebrors tröja med de färger jag hade till buds. Han ville ha "Spanien-färger" hade han sagt. Nu gick det inte att göra exakt som han önskade, men kollar om det duger. Annars får jag väl sticka en tröja till....när jag kommer över nystan i rätt mängd och färg.
Gjorde sen en potatisgratäng med vitlök och köttfärs till middag, innan jag trotsade vädret och begav mig mot Tibro i fallande snö.
Levererade lite band till syprojekt i Hörnebo, där de för övrigt var förkylda igen, hela bunten. Sen blev det den vanliga tisdagsrundan till Candela och som vanligt, lite inköp.
Provianterade hos Tempo innan deadline, jag var nämligen "ålagd" en tid att vara hemma och överlämna bilen till maken, som skulle på möte i Tibro. I morfars gamla verkstad faktiskt, (numera Blåbandsgården) hade dom årsmöte i Idrottshistoriska sällskapet.
Men han blev inte så sen, då det var kvalseriehockey på TV och dom visar visst VÄSTERÅS.......
 
....hoppas att det duger, annars gör vi en ny.....
 
Band till Hörnebo, inköpta i Hjo igår.
 
"Nu är det jul igen".....eller julen varar intill "Påska" snarare kanske.
 
Lyckades byta lampa utan att flytta skänken, men det höll på att "skita sig", med porslinet inuti på glid en stund. Dock förolyckades inga föremål,....den här gången.
 

En blåsig dag fylld av ärenden

 Jodå det blåste idag också, riktigt ordentligt och det var visst inte så inbjudande som det såg ut. Men efter en förmiddag vid datorn, var det iallafall dags att trotsa vädret och bege sig på en ärenderunda med besök hos mor på anhörigträff med information och smörgåstårta som belöning.
Tanka bilen, köra turkos sytråd till Hörnebo, lämna det stora brevet på ICA för distribution till Stockholm, handla garn till mor på Hem&Hobby skulle hinnas med först, innan "belöningen".
Det tar också alltid längre tid än vad man tänkt i en del affärer, men å andra sidan kan man ju inte slarva över vissa saker.
Klockan hann att bli nästan sju innan jag ramlade in hemma igen och just denna veckodag är det väldigt körigt, med många TV-program att hålla reda på. Får faktiskt ta tekniken till hjälp och spela in krockarna, för att inte missa nå't. (Ändå har jag valt bort familjen Annorluna helt.)
Äkta TV-nörd på måndagar alltså, med "Drömmen om landet", "Ullared", "Dicte" och femtioelfte reprisen på "Ett herrans liv", som körde igång nu igen. Men med lite planering så löser det sig.....
Mycket sticktid i fåtöljen blir det också med automatik då. Nästan klar med en traditionellt vit pippi-tröja (som "extranummer" i väntan på nya order från Stockholm).
På onsdag ska jag på möte med kommunen för att skriva alla nödvändiga papper på praktikplatsen, det ringde dom om idag, så nu borde det vara ordentligt på bana.....
 
Det stora skrymmande paketet avlämnat för vidare transport....
 
Flaggorna vajar för vinden och några fler än jag besökte Hem&Hobby idag....också.

Fulltankad och håller gällande hastighetsgränser Hjo-Tibro, bildbevis......
 
 

Va' var det jag sa.....

...angående att tiden går så fruktansvärt fort. Idag är det redan tidig söndag kväll och solen har precis gått ner.
Tittade just ut genom fönstret och såg herr And med fru , flyga iväg igen från trädgården. Idag hann jag inte ens slänga ut bröd, trots att det finns färdigtärnat i en burk, ifall om att.....
Tidigare under dagen har det inte hänt så mycket, vi har i princip suttit inne och tittat ut på solen, som i och för sig lyst ganska inbjudande. Men grannens vindflöjel går för högvarv med jämna mellanrum och tallen vajar den också. Jag var ute och fyllde på lite fågelmat, så en nypa ( i ordets rätta bemärkelse) frisk luft har jag ändå tillskansat mig, inte att förglömma "promenaden" till soptunnan. (haha)
Aningen dåligt samvete har jag dock, att det inte blev en promenad. Men till mitt försvar kan anföras att jag har färdigställt Storebrors "beställda" tröja och snart är även en ny vant-prototyp klar att skickas med för utlåtande efter vissa justeringar, sedan prototyp ett  i förra veckan, "lämnade lite övrigt att önska", tyckte dottern.
Middag har vi också fått oss serverad, kyckling idag.
Sport på TV fanns det att glo på som vanligt och det fungerar alldeles utmärkt som "stickbakgrund".
Datakommunikation via bl.a. Facebook tar sin beskärda del den också, man måste ju bara titta på dom små röda "plopparna" så snart de poppar upp, för nyfiken slutar man nog aldrig att vara......
 
Färdig för leverans.....
 
Ett "gytter" av flygplan siktade jag i eftermiddag, räknade till minst fyra stycken samtidigt
passerande över oss och vita spår efter ännu fler.
 
Helt ok solnedgång idag.....
 
...som speglade sig i glashusets rutor, till bakgrunden av Strandstads-hus.
 
Har även skickat färgförslag till Lillebror på hans tröja. Om det duger får jag veta imorron, i så fall är det bara att sätta igång.

Pimpelfiskare och re-start på gymet.

Idag var det inte lika bitande kallt, när man kom upp ur sängen frampå förmiddagen. Det hade redan hunnit bli plusgrader, om än bara en bit ovanför noll-strecket, men en klar förbättring mot gårdagen var det.
Det första jag fick syn på var folksamlingen som begav sig ut på isen. Fagersanna IF hade sin årliga pimpel-tävling med korvgrillning, följt av fotboll på TV med pizzaätande senare under eftermiddagen.
Maken hade tänkt att delta, men kände sig "lite klenare" idag igen, mot igår. Ja den förkylningen som även jag fått en släng av, sitter i ett tag och han ligger sådär fem dagar efter mig i schemat.
Jag är inte heller helt återställd, men idag var det precis två veckor sedan jag besökte gymet, så nu fick det bära eller brista, idag hade jag bestämt mig för att göra ett försök till "comeback".
Innan jag kom så långt fanns några anhalter på vägen, såsom second hand-affären, Systemet och lämna stort brev på ICA, samt handla lite annat.
Re-starten på gymet avlöpte väl, (såhär långt iallafall) så då är det väl bara att fortsätta hänga i igen då. Planen är återgång till två besök i veckan, disciplin nu!
Hemma igen var det bara att inse, att shoppingen på Systemet hade varit i onödan, om man nu någonsin kan tycka att inköp där är onödigt. Därom går åsikterna säkerligen brett isär.
Maken skulle haft ölen till bastubad i Fagersanna IF:s regi, men då han inte kände sig så kry, hoppade han detta. Kan nog slinka ner en öl framåt kvällen här på hemmaplan istället.
Igårkväll bjöd Inga på "gambas al pil-pil", undrar vad hon hittar på till lördagsmys?
Vad det än månde bli, passar det säkert med en öl och en cider till......
 
Nu samlas dom, men ska alla pimpla på samma ställe?
 
Samtidigt förbereder en annan grupp grillningen, lika viktigt det, eller kanske viktigare förresten....
 
Nu har det blivit lite spridning på folket, därute på isen.
 
Glupska är "di där svarte", men fega som f..n. Räcker med att man ställer sig upp här inne, så drar dom.
 
 
 
 
 
 

Inte svettas man direkt.....

Igår kväll när jag var ute med soppåsen och hämtade in posten, (som vi glömt av på da'n) kollade jag termometern på husväggen. Den visade -16C och mitt på dagen idag fredag, har det fortfarande inte krupit över på plus.
Solen skiner och det ser väldigt inbjudande ut men som sagt kallt är det bevisligen....
Förmiddagen har jag ägnat åt internet, förutom nöjessidor som Facebook, har jag faktiskt skickat iväg ansökningar till totalt sex jobb. Men vad hjälper det kan man tycka, då det med "historiskt perspektiv" inte brukar bli något gensvar. Positivt i sammanhanget när man använder internet är, att vare sig papper eller frimärken går åt och tär på ekonomin.
Många frimärken gick det dock åt för att posta födelsedagspresenten till bonusbarnbarnet i Göteborg, som fyller nio på måndag.
För övrigt sitter jag och klurar lite på om jag ska starta en ny blogg. Har en idé om en fiktiv berättelse i småavsnitt, med inspiration från verkligheten. Ska fundera lite till, så får vi se om andan faller på och resulterar i, att "trilla ner" på tangenterna här..... framöver.
Fredag är väl annars veckans höjdpunkt, varför kan jag väl inte riktigt förklara, bara en känsla som sitter kvar av gammal vana sedan yrkeslivet kanske, då man hade hela helgen ledigt framför sig.
Nu går ju dagarna väldigt fort och snart är det måndag igen, men just nu äääär det fredag och strax ska Inga börja med middagen......"Vad blir det för mat?"
 
Inte att förväxla....JAG föredrar Liverpool.
 
Kistan påsk-klar med morfars Tibroklubbor i centrum...
 
Sådärja, då börjar vi om och går åt rätt håll nu då!
 

"Inventering" av utställningsmaterial

Har idag haft Tibros arkivarie här på besök, hela eftermiddagen. Vi har gått igenom alla alster i hela huset som morfar är upphov till, som en första grund att stå på, när jag ska börja jobba på en utställning av dessa, som praktikant.
I stora drag har vi pratat om hur, vad och när inför den 2 april, då jag startar med research, utformning och planering, för att ha en färdig "produkt" till mitten av juni, som ska stå över sommaren på Inredia.
Där ska jag även finnas med som värdinna (typ). Så ser planerna ut och nu väntar vi bara på att skriftliga beslut kommer på bana, sen kör vi.....
På temat inget "ont" som inte har nåt gott med sig, blev det en del dammande och sanering av dylika "råttor" i samband med plockandet i och flyttning på, en del föremål. Alltså var jag så klok att jag förenade nytta med nöje och städade lite, innan grejerna blev tillbakaställda i väntan på nästa omgång i projektet. Då kommer samma möjlighet att yppa sig igen. Vi får se hur sugen jag är när det infaller.
Hur som helst, ser jag med försiktig entusiasm, fram emot att få vara med och dokumentera morfars snickargärning och kanske framför allt, visa den hantverks-skatt som jag är lyckligt lottad att äga. Dessutom har jag ju varit med på plats, redan som barn och sett honom "in action" så att säga och kan berätta.
Ikväll har jag dessutom hunnit att nästan sticka färdigt framstycket också, på storebrors "pippi-tröja". Målet är att kunna skicka upp den till honom i nästa vecka och samtidigt få order av lillebror, vilka färger han vill ha på sin tröja som kommer som nästa stickprojekt....
 
"Less is more"...inte på min skänk iallafall. Där är det påsk "big time", redan.
 
I fönstret är det så hön-relax, ser ganska avslappnat ut ...."a laid back approache"
 
....och vad i allsin dar är det här då. Jo en av morfars "leksaker".....egen design.
 
 

Snö, fixardag och jordgubbs-shake

Vad glatt överrraskad man blev när man på morgonen tittade ut genom fönstret. (not!) Fin pudersnö, flera centimeter och mer blev det under dagen i "portioner". Nu får det väl i allsin dar vara nog för iår!
Jag har ju köpt påskliljor som ska sättas ut i trädgården redan, inte så många som tur var, men de står i glashuset och väntar på inte fullt så kallt väder.
Hur fick jag den här da'n att gå då? Först lite mailkommunikation med handläggaren på AF, för att det ska röra på sig angående praktiken, vilket det hittills inte har/hade gjort över huvud taget. Vi får väl se om jag fick "lite fart under galoscherna" med mina mail.
Sydde sen färdigt gardiner och duk till data/sy-rummet, samt satte upp dom, efter att ha strukit både dessa och mina blusar från tvättkorgen, så nu ligger makens skjortor där ensamma igen, stackars dom.....
Plockade fram påsksaker och pyntade lite runtom i huset, inte så förskräckligt mycket, men litegrann iallafall.
Kan någon sen förklara för mig vart allt damm kommer ifrån. Duschade hallens konstgjorda gröna växter och diskade Höganäskrukorna dom står i och en ansenlig mängd damm fick stryka på foten.
Två tvättmaskiner blev också körda, middag lagad, tosca-tårta bakad och tidningar förpassade till återvinningen.
Ytterligare en kartong jordgubbar blev inköpta hos närbutiken, samtidigt med frimärken och nya trisslotter istället för den med vinst om sextio kronor. Vilket efter skrap genererade ny vinst, nu på nittio riksdaler.
("Det tar sig som pyromanen sa.")
En del TV-tittande har det också blivit, med stickning samtidigt, bakstycket är klart och framstycket en bit påväg till storebror-tröjan. Utav dagens jordgubbar blev det som rubriken skvallrar, shake. Den smakade mycket bra.
Förkylningen vill inte riktigt släppa taget, klen tröst kanske, men maken låter värre än jag.... och strax ska jag sätta väckarklocka för imorron kommer det besök på förmiddagen. .
Antikvarien i Tibro kommun (som ska vara min handledare under praktiken), kommer hit för en första titt på morfars alster.
Så snart dags för bingen alltså, ska bara........
 
Ett av två fönster och duk på mormors symaskin, blev hyfsat tycker jag...
 
Förutom alla kajor, kråkor och skator hittar en och annan trevligare variant av fågel hit, här en koltrast.
 
Tre sorters lök i köttfärssåsen idag, läckra färger eller hur?
 
Aja baja på oss! (Naughty!) men god var/är den som vanligt.
 
Jordgubbs-shakes
 
Storebrors tröja, bakstycket färdigt.
 
 
 
 
 

Information, garn, rovfågel och fika

Inga bekymmer att vakna imorse, fick till och med vänta ut väckarklockan. Kom iväg i god tid och tur var väl det, för vid infartsrondellen i Skövde hade ett timmersläp vält och bärgning pågick. Såg ut som ett gigantiskt "plockepinn" när kranen lyfte stockarna ur diket och lastade på en ny transportbil.
Träffade faktiskt en Tibro-tjej som jag kände på arbetsförmedlingens information, i samma situation som jag, men mycket yngre. För att vara rättvis, så var väl dagens sammankomst bra upplagd även om det inte var några nyheter direkt (har läst det mesta på hemsidan redan). Men en bra kommunikation/diskussion med "oss drabbade" blev det och nu får vi se om det som utlovat, för min del går att fixa utan gnissel. Men har fått samstämmig info från två håll på AF nu, han idag har jag pratat med i ett ärende för länge sen och han verkar kunna sin sak.
Därefter blev det några påskliljor i kruka inköpta på Plantagen, samt en drive-in hamburgare till lunch innan jag fortsatte till Rusta. Förvånansvärt nog hade dom svart garn (men inte så många andra färger). Ja ibland ska man väl ha tur också. Började igår på en traditionellt vanlig vit pippi-tröja, då dom nu är slut i lager igen, men ska strax starta den barnbarnbeställda svart/grå/neongröna "istället", så den blir klar snabbt.
Åkte sedan till Frendos biltvätt i Tibro, för att se om det under den sketgrå ytan fortfarande fanns en metallicblå bil, vilket det visade sig göra....
Medan jag väntade på att den maskinella tvätten skulle bli färdig, kunde jag betrakta en (förmodad) duvhök kalasa på en duva. Han satt invid en husknut i rabatten vid grannhuset till biltvätten och "skalade" fjädrar så det yrde, innan han kunde börja mumsa kött.
Ringde en f.d. arbetskompis och åkte dit på fika. Sen beslutade hon följa med mig ner till second hand och ta en titt, innan hon tog en promenad tillbaka hem.
Maken har fortfarande förkylningen i säkert behåll, sade sig ha vadd i huvudet när jag så småningom återvände hem framåt kvällningen. (Men..."what's new") Skulle väl i så fall vara en annorlunda vadd då möjligen.
Han är väl inte direkt snäll i sina kommentarer angående mig heller ibland, så bjuder bara tillbaka......
 
Ja där framme var det lite "röra" att reda upp.
 
Till slut blev vi dirigerade förbi av polisen, tog väl inte lång tid, men fem-tio minuter blev det allt.
 
Fick en hyfsad bild på "duvkalaset", antagandet kvarstår att det är en duvhök på grund av bytet.
 
...och istället för den "sketgråa" bilen åkte jag hem med en glänsande blå, så länge det nu varar.
 
Kökshandduken hos Ingrid hade samma text som jag broderade på bakduken till henne i julas.
Trodde jag hade kommit på den ordleken alldeles själv.......
 
kanske inte riktigt identisk men snarlik iallafall.....
 
...och kan jag inte åka till Spanien får väl jordgubbarna komma till mig....så det så!

Effektivitet

Sovmorrron till tio, för det var vi värda och maken "återupplever" mitt onsdagsdygn från förra veckan. Med andra ord är det hans tur att snörvla nu. Tycker nog att jag är ganska tolerant vad det gäller nivån på städning av huset, men idag klarade jag inte att se alla smulor, dammtussar och kaffefläckar spridda lite varstans på våra 116 kvadrat, så ut med mattorna och fram med dammsugaren. Därefter fick hink full med cillit bang-blandat vatten och golvmopp hjälpas åt som avslutning på aktiviteten.
Mitt i alltihop ringde det på dörren och där stod två Jehovavittnen, (norsk variant) "med en inbjudan" , men de godtog ett "Inte intresserad" , direkt. Skrämde väl slag på dom, med svetten rinnande i ögonen kvast i hand och utkastade mattor på förstubron, ibland kan man dra fördel av sitt utseende....
Hann sen precis hitta lite matrester till maken i frysen, innan jag själv gjorde en personlig sanering i duschen, för att omedelbart därefter kasta mig i bilen för lunchdate på kinarestaurangen i Tibro.
Sista chansen att träffa kompisen på några veckor, då hon imorron drar på jobb till Spanien igen. Vi satt både länge och väl, så dom trodde väl att vi aldrig mer skulle lyfta på ändan. (Men dom sa inget iallafall.)
Hon skulle fortsätta till barnbarnen en extra sväng och jag drog vidare till Hjo, Hem&Hobby fick fint besök idag minnsann, då jag var skickebud åt mor som ville ha lite garn. (Jodå jag hittade ett och annat till mig själv också.)
En dryg timmas sittning hos mor följde därpå och en tur till Apoteket, samt Posten innan jag åter hastade hem, för att finna maken i bastun. "Ont ska med ont fördrivas" ungefär.
Kom precis på att jag imorron ska infinna mig på Arbetsförmedlingen i Skövde klockan tio, så kanske dags att avrunda....
 
Solen sänker sig på vägen hem från Hjo.
 
Vid Kråkhult var det "rådjursmöte" på åkern.
 
Till sist mina påskliljor som man blir glad av att titta på......

Risgrynspudding och tre avfärder....

Imorse var väckarklockorna inte fullt så tidigt satta som igår och bara storebror kom in från gästhuset till att börja med. Lillebror tog sig ytterligare lite längre sovmorron. Ingen gemensam frukost idag, men alla fick något i magen innan det skulle gås ut och åka skidor i trädgården, en sista vända innan återfärden till Stockholm.
Morfar skulle vara tidtagare och domare i varvloppen, både till fots och på skidor. Men försöket att köra stafett föll inte så gott ut kunde han senare berätta, innan han nös igen. Idag bröt det ut på honom, som jag tampats med sen i tisdags. Jag tror mig dock vara på bättringsväg, men inte riktigt fullt återställd än.
Fick ett tips av hårfrisörskan, när jag var på Ransbosalongen i förra veckan: Vispa tre ägg, blanda med en "stor korv" färdig risgrynsgröt och baka i ugnen, till risgrynspudding. Detta testade jag idag, samt bjöd bacon, sallad och lingonsylt till, som lunch. Storebror åt med god aptit, medan lillebror hade en del förutfattade meningar om maträtten, men med lite "list" så smakade även han och åt upp.
Igårkväll smakade vi på mat, Burma-style och jag tyckte det var riktigt gott, sen var det lördagsmys i soffan till Melodifestivalen. Nu vann ju inte min storfavorit, vilket jag innerst inne heller inte hade trott, men faktum kvarstår att låten är fortfarande bäst och kommer så vara, länge efter att man har glömt alla de andra bidragen, tro mig.
En lättnadens suck att inte Bananen vann iallafall och segraren var väl bland de mest hyfsade.
Efter att stockholmarna vinkats av fick jag ganska omgående ringa ett akutsamtal och kalla dom tillbaka. De hade glömt ett underrede till en barnstol, som vi själva glömde leverera när vi var uppe senast.
Vinka av igen och återigen in i huset, för varmt ute var det inte. Väl inne i köket, fick jag så syn på storebrors pjäxor och handskar, vilket föranledde ytterligare ett återkallande.
Dom blev ordentligt avvinkade, tre gånger totalt och har nu förhoppningsvis landat på Söder.
Själv har jag kollat Liverpool spöa Tottenham med 3-2, båda lagen spelar rolig fotboll och matchen var bra, men Liverpool är iallafall alltid Liverpool.....
 
Gårdagskvällens måltid: äggnudlar, kycklinggryta, friterade böngroddar och lite annat tillbehör, samt vin....
 
Genomgång av "reglerna" med domaren innan tävling.....
 
Klara, färdiga, spring....
 
 
Det var dä,dä....nu in i värmen.
 
...och så det obligatoriska fotot vid hemresan, taget vid första avfärden.
 
...och nu borde dom ha hunnit hem för längesen.
 
 
 
 

Påskris, skidlopp och grillfest i trädgården...

Idag fick vi inte sova längre än till sju, två stycken manuella väckarklockor kastade sig handlöst i sängen och började "puckla på" morfar. Vi kunde avstyra omedelbar uppgång med lite tecknat på TV, men vid åtta var det bara att gilla läget och bege sig mot köket. Så småningom kom även de fullvuxna gästerna in från "gästrummet" och vi kunde äta gemensam frukost.
En vända i trädgården på skidor hanns med av den yngre generationen, innan de gick in för att dekorera påskriset som skulle stå på yttertrappan. Tre vuxna skulle åka och proviantera inför kvällens Burmamat-tema. Jag lämnade dock av två passagerare för att fixa specialmat-inköpen och fortsatte för egen del till second hand. Där var det idag premiär för påsksaker, några kycklingar och hönor fick nytt hem i Fagersanna, samt två dukar broderade med påskkärringar dessutom.
Väl tajmat, för när jag återvände till parkeringen för att gå in i affären, kom dom ut därifrån, färdighandlade.
Vädret var ganska gynnsamt vid solväggen och grillen fick göra tjänst för första gången i år.
Menyn bestod av tjockkorv, pizzabullar och mashmallows. Sen skulle det köras varvlopp med skidorna igen, på tid.
Det gick väl som en berg- och dalbana ungefär, två glada barn samtidigt visade sig vara mycket svårt att uppnå, anklagelser om fusk och kullkörningar varvades friskt, men blodigt allvar blev det väl aldrig riktigt ändå.
En maratonmatch i bordshockey på köksbordet har morfar och grabbarna hunnit med sen vi kom in och ute skiner solen fortfarande inbjudande , men ganska kallt är det trots allt.
Framöver ska här nu bli "Världens mat", idag blir det maträtter från Burma som sagt. Enligt utsago ska det serveras, friterade bönor och groddar, kycklinggryta och cocos-glass. Ska bli spännande....
Bonusdottern från Hörnebo skulle dyka upp också. Dessutom blir det Melodifestival-final med lördagsmys.
Hur ska vi hinna med allt?
Heja, heja Hoffsten!!!
 
...och en äppelpaj finns det ju också att spisa.....
 
Klara, färdiga, gå......
 
Målgång!
 
Tidtagning för personligt varvrekord på storebror, i väntan på korven...
 
som morfar grillade: Hur går det, klart snart?
 
...och här står det färdiga påskriset på plats.
 
 
 

Gamla foton, mat, bak och busbröder påväg

Inte uppe med tuppen idag, men heller inte nå'n överdriven "kvarliggning" i sängen. Lika bra att sätta igång tillverkningen av utlovad middag och vad kan vi sen hitta på för kul. Två jästpaket ropade från facket på  kylskåpsdörren: Hallå! vi är bara dugliga idag också....
Det fick bli ett experiment, jag satte en vetedeg och smaksatte den med oregano. Klöv den sen på mitten och gjorde källarfranska av den ena halvan, samt pizzabullar av den andra, med man tager vad man haver som fyllning.
Har smakat på samtliga alster och det är tjänlig föda.
Under matlagningen upptäcktes en akut brist på ströbröd, så det fick avhjälpas med en tur till Tempo. Hem därifrån kom även med filmjölk & bananer  till frukosten imorron, samt äpplen.
Sprang på lantbrevbärare Natalie där igen och erbjöd henne komma förbi hemma och få en "doggybag" med experimentbullar till färdkost, vilket hon nappade på.
Maken passade på att ta en promenad mitt på "ljusan dag", för att "vara ledig" ikväll när busbröderna dyker upp.
Själv väntar jag nog till efter helgen med fysiska aktiviteter och låter förkylningen helt försvinna först, förhoppningsvis.
Plockade fram ytterligare en låda med foton i en salig röra sedan branden för över femtom år sedan. (Men efter sanering finns iallafall de allra flesta korten bevarade, om än huller om buller.) Vi har pratat om att bringa ordning i detta och jag kan se en ypperlig pensionärsuppgift framöver, men just nu är det bara idrottshistoria och gamla klubbemblem på tapeten där.
Ok, bråskar ju inte direkt och perfekt att ha projekt på lut.......
 
Jag och min syster på Lingonstigen 52 i Skövde, i bakgrunden syns muren som min far höll på och slet med.
 
Här på samma ställe, men in mot huset och en annan årstid, muren verkar klar.
 
Brorsan fyller ett år, blås nu då, så vi får börja äta tårta!
 
Några år senare: Blåsa är nu inget problem, men ingen var intresserad att äta tårta.
....och som jag hade slitit med att göra ett tåg.......
 
Elin på sin allra första påtvingade Englandsresa, utan lillebror med med kikhosta och partysugen storasyster som ressällskap, förutom mor och far. Här på Berry Head vid Brixham i Devon.
 
"Mormorsbiffarna" väntar på middagsgästerna som kommer först om ytterligare nån timma.
 
Pizzabullarna står sig nog till imorron.....
 
....så även frukostfrallorna tror jag.
 
 

Öronkliniken och Toffifee

Idag var det dags att åka till öronkliniken på KSS för att kolla bulan vid örat (som nu faktiskt har försvunnit). Kändes en aning bättre imorse med förkylningen också (peppar, peppar....), så efter gröt till frukost och med en inköpslista för bland annat besök på Ö&B bar det iväg till "storsta'n".
Behövde idag inte vänta ett dugg, kom in på utsatt tid och var därifrån på en kvart. Som vanligt "var det inget fel på mig", eller snarare så att det inte gick att åtgärda mitt problem. Vid örat sitter spottkörtlar som kan bli irriterade av olika anledningar, ibland svullnar dom (bl.a. vid påssjuka) och min högra körtel var lite skadad, därför har jag ibland ont och som senast svullnade den dessutom. För att få fart på och "gymnastisera" det lilla livet, när det gör ont föreslog doktorn förutom sura citroner, även tuggummi och morötter att gnaga på.
Med andra ord, bara att bita ihop (haha) men inte för hårt så att kinden kommer emellan, vilket nu händer ibland.
Dags att ta sig an shoppingen då, vilket startade hos McDonald's drive in för en enkel hamburgare att stärka mig med.
Under väldigt många år har jag retat mig på den urusla reklamen dom gör för Toffifee och aldrig förut kommit på tanken att köpa varan, men idag gick jag på den stora "drivan" (strategiskt placerad att snubbla över) vid ingången hos Ö&B. Till priset av 16 kronor, tänkte jag att det kanske var dags att prova iallafall och inte bara gå på förutfattad mening.
Som med mycket annat, (kan jag ju försöka skryta med) stämde min instinkt. Nu har jag ändå smakat och inte var det nå't särskilt alls med Toffifee, så inte underligt att dom måste "konstla till" reklamen.
Soligt och fint, men får väl ta det lugnt med förkylningen fortfarande färsk och titta på det vackra vädret genom fönstret. Behöver samla krafter till morrondagen för då dimper fyra stockholmare ner här framåt kvällen och jag har utlovat mormorsbiffar på bordet vid ankomst.
Så nu ska jag bara spara på krutet resten av den här kvällen.....
 
Det var en lite udda individ som åt av talgbollarna
alldeles nyss, vitt huvud såg det ut som, fågelboken konsulterad och misstanke om
att det kan ha varit en snösparv finns.
 
Väldigt överreklamerat......Har ätit två till kaffet och......."I don't get it!"
 
 

Upp med tuppen och in i dimman.....

Maken hade idag den tunga uppgiften att sätta väckarklockan, så han kunde avlämna vår lilla bil till renovering i arla morgonstund. Själv gick jag och lade mig ganska tidigt igår kväll (vilket innebär före klockan 01.00), men kan inte påstå att jag för den sakens skull var speciellt mycket piggare imorse.
Med huvudet "inlindat i vadd" masade jag mig dock ur sängen, bara för att konstatera att utanför låg dimman tämligen tjock över sjön. Ingen sol i sikte alls.
Kaffe, mackor och mer varma drycker avlöste varann i fåtöljen framför TV:n, då det var enklare att sitta upp med täppt näsa och visst somnade jag en stund. 
Som omväxling fick det sen bli en sittning vid datorn, för att kolla läget på alla fronter. Hittade en ny sida "Jumblets -din loppis på nätet" att lägga upp sina grejer till försäljning på. Nu testar jag även där, så får vi se om det är mer liv i den sidan än de andra "torgen".
Testade ett pizza-kit till middagen och det var inget större fel på det, men saker och ting smakar ju inte så särskilt mycket, under rådande omständigheter om jag säger så.
Mycket nysa, snora och en del hosta har det varit, så även idag testar jag alvedon som efterrätt, men verkar inte göra någon större skillnad.....
Mycket mjukgörande kräm/olja på lilla näsan krävs och sen är det väl bara att vänta ut det.....
Till och från postlådan orkade jag iallafall ta mig nu på eftermiddagen när solen tittade fram en stund.
Det nyser vi på och tar en påfyllning av blåbärssoppa......
 
"Fuskvantarna" finns på Jumblet-sajten...
 
så gör även pappas bok....
 
...och tröjor i mängder.
 
och på kvällshimlen passerade precis ett flygplan.
 
 

"Snorgärs"

Vaknade imorse med hosta som smugit sig på så sakteliga sen i förrgår, men någon snuva hade inte visat sig så långt. Gick inte att somna om så lika bra att masa sig ur sängen och testa varmt honungsvatten.
Var egentligen meningen att jag framåt kvällen skulle delta i en Mary Kay-demonstration, för oss 50+, men det var lika bra att säga återbud.
Började istället att leta reda på gamla papper angående morfar och hittade en del faktiskt, skolbetyg, mönstringsbok, flera arbetsplatsbetyg, bokföring, modellfoton och förtryckta fakturor från hans soff-fabrik. Har börjat förbereda lite inför antikvariens besök här i nästa vecka, då vi ska inventera vad som finns att välja på till en utställning.
Stoppade sen i mig, först resterna av kalvsteken till middag, för att därefter ta några alvedon till efterrätt, så jag kunde åka in och kolla second hand, lägga på brev och lite annat.
Nu sitter jag här hemma igen, åter med honungsvatten, nyser "stup i kvarten" och snyter rinnsnuva för glatta livet. Vi får väl hoppas att det snabbar sig på att komma ur kroppen nu då, när det äntligen (som jag har längtat, not) har brutit ut.
En aning seg i "kolan" är dessutom en trivsam biverkning och början till träningsvärk i magen på grund av hostandet, en annan. Får väl dricka mer äckligt honungsvatten vad det lider och sitta som en klump i TV-fåtöljen, till Manchester United-Real Madrid-matchen, alltid något i bedrövelsen.
 
Nej, nån promenad över den obevakade järnvägen blir det inte idag....(något föråldrad skyltning)
 
Finfrämmat vid fågelbordet imorse, domherrarna brukar inte besöka mitt etablissemang annars.
 
Jag lyfte på locket till en stor gammal plåtburk, som innehöll morfarspapper och biblar m.m.
 

Fikagäster, paket & promenad

Idag skulle syster med assistent komma på elvakaffe, för att fira min födelsedag som inföll i tisdags egentligen. Numera är det inte direkt glädjefnatt över ytterligare år som läggs till redan väl tilltagen bunt, men fira lite funkar ju ändå och en god fika sitter aldrig fel.
Upp i hyfsad tid och förbereda mackorna, samt duka bordet tills dom anlände strax efter elva som avtalat.
Fick en väldigt bra och användbar födelsedagsgåva, presentkort hos Hem&Hobby i Hjo, förutom en fin krukväxt.
Efter att gästerna åkt igen, tog jag en promenad till återvinningen med några urdruckna vinflaskor och fortsatte sedan ner till brevlådan och postade ett brev, samt inhandlade mer mjölk. Ganska behagligt väder att vara ute i, men är liiite irriterad i halsen med en aning hosta, så långpromenaden skjuter vi på framtiden. Men en nypa frisk luft blev det ändå och det kan väl aldrig skada.
Till middag serverade Inga idag fläsk med bruna bönor, vilket maken var nöjd med. Han var nämligen orolig att han skulle behöva äta kalvstek även idag. Men då det blev rätt mycket sådan mat över igår, blir det repris imorron och det är han nu informerad om. Han rusar väl inte till middagsbordet då, men det kunde varit värre får han trösta sig med. (Grynkorv eller lever exempelvis.....)
Kanske skulle kolla postlådan, för nu borde lantbrevbäraren ha passerat.....
 
Smörgås i väntan på gäster....
 
Presenter till mig
 
...från syster som tyckte fikat var gott.
 
En bild på den "eviga flaggan i Fagersanna" uppe dygnet runt sen väldigt länge.
 
Spår i grannträdgård efter kommunens grävmaskin, arbetet verkar nu avslutat.

Idrott, kalvstek och besök...

Söndagen startade (om än en aning senare än dom som körde) med att titta på Vasaloppet. Sen följde mer häng framför TV:n för att kolla om Johan Olsson skulle hålla undan på fem-milen.
Därefter fick vi sticka emellan med söndag-middag, så maken fick mat innan han försvann för att titta på fotboll, mitt i all annan idrott. Fagersanna IF spelade träningsmatch och hur intressant det nu kunde vara, i sammanhanget?
Men var och en väljer sin egen underhållning och jag blev sittande framför dumburken, som hade mycket mer sport att leverera, hela eftermiddagen.
Till middag serverades för första gången någonsin i detta hushåll, (lagat av mig iallafall) kalvstek vilket var helt ok med mycket grönsaker till. Nåja maken nöjde sig med de två (ja två) ärtor jag tvingade på honom, med motivering att han inte var säker på att han orkade så många egentligen....
Rätt som det var ringde det på dörren och in stövlade sonen, med en födelsedagspresent till mor i form av en DVD i kategorin "kass kostymfilm", vilken säkert är bra om Ni frågar mig, inte honom.
Hade hunnit slänga ihop en toscatårta som tyvärr blev aningen för välbakad, men ätbar iallafall som han fick med en bit hem av. Han blev även erbjuden stek till middag, men avböjde då han verkade föredra hambugare som väntade hemma på honom....
Resten av toscatårtan är tänkt att ätas imorron när syster kommer på elva-kaffe.
En hel del friidrott har det också funnits att roa sig med, vilket jag gjort samtidigt som det nu stickas halsdukar. Maken tyckte inte direkt att det var något lysande "nytt" verksamhetsområde, utan föreslog att jag skulle göra en häftig mössa till honom istället. Men han hade varken förslag på hur den skulle se ut, eller vilka färger den borde innehålla, så det verkade inte direkt genomtänkt....
 
"Klassisk" söndagmiddag: Kalvstek med tillbehör...
 
Toscatårta....försvinnande god?
 
"Halsdukstillverkningen": en klar, ytterligare en på G.....

Attans vad det blåser...

Lite småtypiskt kan man nog tycka, att det ska blåsa så förgjordat när solen äntligen har hittat fram.
Idag beslutade jag mig för att först ta en tur in på second hand och sen fortsätta till gymet för sedvanlig vända på löpband och i maskiner. Klädde mig i träningskläder direkt, för att inte komma på andra tankar, väl i Tibro.
Hittade några blå engelska tallrikar som jag investerade i, med avsikt att sälja vidare till "samlare" i bekantskapskretsen, som första alternativ. Om inte intresse finns där får det bli loppis framöver. För kan Ni tänka Er att jag tycker mig ha tillräckligt av ovanstående för egen del. Om inte jag springer på "Country Cottage"-porslin förstås, då blir det inköp till mig själv, var så säkra.
Sen var det då dags för dagens ytterligheter: Den blytunga, urtråkiga ankomsten till gymet och den "fjäderlätta" euforiska avfärden därifrån. Duschen vid hemkomsten är inte heller direkt trist och man kan tillåta sig att njuta av sin "duktighet" hela resterande dagen.
Därtill är det friidrott på TV (och visst Västerås-hockey på sovrumsburken) samt Liverpool-match halv sju att värma upp med inför sista chansen på Melodifestivalen. Men spela roll vilka som tar sig vidare därifrån, given vinnare nästa lördag är ändå Louise Hoffsten. Till och med JAG ska rösta då, (faktiskt frångå min pricip att inte bry mig) för så bra är låten.
Till kvällsmål blir det "gambas al pil-pil", ackompanjerade av rostade brödskivor.
 
Vilken ljuvlig utsikt, när du just satt dig trött och svettig i bilen, efter uträttat gymbesök och lägger in backen.
 
Bara en dryg kilometer kvar nu, till en skön och efterlängtad dusch......
 
"Påskris-trädet" som jag kallar det, redan klart med vippor växande lite varstans.
 
Arkivbild på maträtten jag ska servera.....
 
 
 
 

Klart med praktikplats, muntligen iallafall.....

Solen sken redan klockan halv åtta när jag gav mig iväg för avtalat möte i Inrediahuset, angående praktik i samband med att jag ska låna ut morfars snickerialster för en utställning.
Förena "nytta med nöje" och meningsfull sysselsättning är tanken från min sida och ansvariga på kommunen är mycket intresserade av att få detta till stånd för dokumentation och visning.
Nu återstår bara formaliteterna, skriva papper och "häckloppet" över alla eventuella hinder på vägen. Ja jag tar inte ut något i förskott, då det visat sig mer än en gång förut att egna initiativ inte faller i god jord, utan stupar på Moment 22-regler.....Till vad nytta har jag frågat mig många gånger den senaste tiden och det behövs inte mycket för att snubbla på "mål-linjen". Logiska förklaringar finns inte, så glöm det!
Dock är vi (efter mötet idag) helt överens muntligen om konceptet och jag ser fram emot att göra en ideell insats för hemkommunen.
Nu återstår bara? formaliteterna med arbetsmarknadens regelkvarnar. Håll tummarna gott folk!
En tur till fiskbilen och hänga på låset till klädbutiken när dom öppnade vid tio hann jag också med, innan jag (på egen inbjudan) gick upp till kompisen för en fika.
På hemväg tittade jag in till Tempo och där börjar vi nu planera för en loppis-hantverkshelg i butiken. För att det ska hända nå't i Fagersanna. Återkommer i det ärendet när "test"datum är definitivt spikat.
I affären återfanns lantbrevbärare Natalie, som tackade ja till en kopp kaffe på Sågvägen innan hon rundade sjön på sin tur.
Solen skiner fortsatt, men det blåser en hel del.Fiskmiddagen var helt ok, ser från min position vid datorn att det är tomt på fågelmiddag, får väl fixa det innan jag tar helg......
 
Inredia sett från riksväg 49.
 
Nu grävs det vid kyrkan också, efter vad frågar sig kanske den nyfikne, inte vet jag.....
 
Blir man såhär glad av en macka och lite kaffe, eller är det jobbet som lockar igen....
 
Fick en present hos kompisen, från henne plus en annan vän och ipostlådan när jag kom hem idag,
låg en Spanienhälsning från givare nummer två. Tack till båda!

RSS 2.0