Då var vi igång.....

....med svenskundervisningen. Lektion ett startade idag med "Hej! jag heter... Gerd, vad heter du? Hur mår du? Tack bra! och hej då, vi ses! Det blev en hel del skratt och man kan nog förmoda att de inte är vana vid en skolundervisning med mycket humor och oväntade infall. De såg lite konfunderade ut, när läraren plötsligt började gnola på en melodi mitt i "allvaret". Antar att de hade väntat sig mycket mer auktoritär undervisning, men huvudsyftet är ju att de lär sig och har man kul samtidigt, blir ju det hela inte så tungt.
För svenska är inget lätt språk att lära sig från grunden som vuxen, dom har min sympati, helt klart.
Efter rasten blev det sen en rundvandring i skolans lokaler, med information om vart allting finns när terminen sen börjar på riktigt. (sköterska, skollunch, expedition och vaktmästare, bland annat)
Sen var dagen slut och det blev "hej då, vi ses imogon!" med läxa att lära sig uttala alla siffror från 1-10 på svenska.
Jag hade lite ärenden i centrum före hemfärd och precis då jag skulle kliva in i bilen, kom två av ungdomarna.
En av dom hade fyndat en t-shirt på Family House, för en femtiolapp och var väldigt nöjd.
Så det blev ytterligare ett Hej då, vi ses imorgon! till dom.
Till middag fick det bli lite pastaskruvar med köttfärssås och jordgubbar därefter.
Änderna biter sig envist kvar i trädgården, trots att de fått både frön och bröd. Nackdelen med detta är att om du inte vaktar dom, (och säger till) ligger det med jämna mellanrum ett visitkort på altanen. Men man kan ju inte sitta därute hela tiden.
Bara när det är dags att ta en kopp kaffe (och inte regnar), kanske ingen dum idé förresten.......
Men det blev gräsklippning istället.
Nytt försök.....
 
Hade ingen egen bra bild idag, så snodde dotterns bilder från gångna sommarlovsveckan.
Barnbarnen på aktiviteter i Stockholm och Vansbro......
 
....förutom gårdagens solnedgång, då förstås!
 
 

Solig söndag med Sörgården och lovikavantar.....

Om det regnade hela dagen igår i Forsvik, så fick vi iallafall sol idag istället......nästan "in i mål". Först vid halv fyra-tiden började det regna och vi fick alltså packa ihop under dessa omständigheter, men innan dess hade vi haft en riktigt skön dag i solen. Mycket folk och hyfsad kommers även denna dag.
Nu har jag blivit av med fyra tröjor på två dagar och en bläckfisk, alltid något. Kul att göra något annorlunda och på Forsviksdagarna finns det mycket att titta på och handla. Kan varmt rekommendera en utflykt hit över huvud taget, men kanske allra helst under denna marknad. Som går av stapeln vid just den här tiden på året.
Lite trött blir man av att vistas ute i fem timmar+, men det märks först då man landat här hemma igen och sätter ner ändan.
Vilket jag, efter att ha lagat "pil-pil" till middag, ska göra nu. Ta en kopp kaffe och heja fram Holland till kvartsfinal i VM-fotbollen. Det är iallafall min plan.....
Får tacka de båda grannarna från Sörgården, Bråbacka för trevligt sällskap och skicka med ytterligare ett tips på utflykt.
Till: Sörgårdens inredning och trädgård med loppis (öppet alla lördagar och söndagar framöver 11-14, till slutet av september) och hos grannen bredvid finns fina hemsydda barnkläder, tyger och berömda lovikavantar. 
Lite bilder från dagens begivenheter bjuder jag också på.
 
Här dagens "uppställning" i bättre väder......
 
....och Maria bredvid, i full färd med att sticka lovikavantar.....
 
....med bruket i bakgrunden.
 
...mycket folk i rörelse....
 
...underhållning.....
 
...ombordstigning på Erik Nordewall II.....
 
...och minitåg på räls runt bruksområdet.
 
Avslutat med "pil-pil" till middag.
 

Dagsregn i Forsvik......

Tidig morron med väckarklockans hjälp, trots att det var helg. Men skulle ju upp för att delta på marknaden under Forsviksdagarna, som lite "bihang" till Sörgårdens Inredningar (där jag för övrigt har en del alster till salu i ordinarie butiken också). 
Bilen packades redan under gårdagskvällen, bara lite matsäck och kaffe att fixa före avfärd. De var faktiskt uppehållsväder, (fastän mulet då jag åkte) men började duggregna direkt då jag anlände till Forsvik. Min "kollega" var redan där och hade börjat sätta upp partytältstak med hjälp av sin make. Jag lastade ur bockarna som skulle bli bordsben, dom lade på en tung trädörr och så var det klart att börja ställa upp grejer.
Så småningom fick vi ordning på exponeringen, men med jämna mellanrum fick vi hålla i ställningen, då det kom en bris och sög tag i tak och presenning, gällde att vara på sin vakt och parera. Det blåste inte så mycket tack och lov, men regnade desto mer istället. Det som inte blev direkt blött, absorberade dock en del fukt.
Förvånansvärt många besökare var det tyckte vi allt, vädret till trots och handlade gjorde de också.
Men när klockan började närma sig tre, gav jag upp och packade ner mina prylar (en timme för tidigt), så att de och jag, skulle få torka ordentligt tills imorron.
Det är bra att ha ett torkskåp för fukten försvann snabbt, men en del extrapyssel föranledde det.  
Dock ingenting förstört, vilket är skönt. 
Får hoppas att min "kompis" också får torrt det som blivit vått för henne, men hon hade även ganska mycket annat som inte var så vattenkänsligt. Nu hoppas vi på bättre förutsättningar imorron, annars avstår nog jag från att möta upp...... 
Lite seg blir man av att vistas ute i över fem timmar och bli våt på kuppen, ständig "vattenkamning" var det dessutom då det konstant droppade från taket. Kaffet tog slut i termosen också......
Mat fanns kvar vid hemkomsten från igår och kaffe kan jag ju brygga nytt nu...... 
 
Pilfink nummer två går in för landning hos kompisen, där på makens cykel......
 
....och vädret såg ju inte så illa ut, då på morgonen.
 
Vi fick upp grejerna iallafall.....
 
...och sen var det bara att hålla ställningarna (bokstavligen) och invänta kunder.
 
På hemvägen i det vackra vädret (hmm), var familjen Trana ute och spatserade på en åker.
 
 
 

Agendan genomförd.....

Hade idag bestämt mig för att åka till skolan och förbereda alla praktiska saker inför måndagen, samt att tipsa rektorerna om att jag finns tillgänglig för riktiga jobb, vid eventuella behov nu i höst.
Hade faktiskt sån tur att jag fick tag på båda cheferna samtidigt och kunde överlämna mitt CV som en "skriftlig intresseanmälan". Man kan inte göra så mycket mer i frågan.....
Därefter fick jag hjälp av expeditionspersonalen att "vittja" skåpen på pennor, suddisar och block i tillräcklig mängd.
Skolsalens bänkar är nu riggade med dessa, vid elva sittplatser och på måndag får dom sina läroböcker till detta.
Sen var det klart att det skulle börja regna och inget paraply fanns i bilen, så bara att ta vätan då jag behövde lite plantor att piffa upp med igen. Tur att de är billiga på torghandeln, då mina fingrar inte är speciellt gröna.
Köpte igår en vitlöksdressing, men kom hem utan den i kassen vilket var irriterande, då den var tänkt som dressing på kvällssalladen igår.
Nu är den dock fixad så vi får premiärsmaka till middagssalladen istället, vid sidan av potatisgratäng med kyckling.
Lite "bidrag" från Försäkringskassan har landat på kontot idag, men det fanns en hel del hål att fylla efter bilreparationer och service, trots att försäkringsbolaget (Folksam) bidrog med merparten till den ena reparationen.
Men imorron säljer jag väl slut på mitt tröjlager i Forsvik (hahahahaaaa) och då ordnar det sig bra ändå......
Nu skvalar det och regnar igen, undrar om varningen jag fick på mobilen från Telia angående risk för åska i våra trakter slår in. Hoppas vi slipper, men ganska bra tycker jag att få ett "pling" för att ha möjlighet att säkra upp datorer i tid.
Ett förfärligt "hattande" har det blivit på änderna, de har visst börjat tro att det är drive-thru-service nu också.
Bara att landa, kvacka lite och så kommer maten. Undrar vad de har fått det ifrån?
Har jag skämt bort dom kanske?
.....och pilfinkarna kommer ibland ända in och hoppar lite på mattan vid altandörren, så jag ska fatta galoppen.
Nu börjar det dra ihop sig, mörka skyar drar över sjön.......
 
Gårdagens avslut.....
 
...den nyrenoverade klockstapeln glittrar regnvåt (nej den lutar inte, bara taskig fotograf)
 
Mitt fredagsgodis
 
Den omtalade vitlöksdressingen, som smakade bra.
 
Hoppsan, någon har tappat ett "paddskinn" på gräsmattan.
 
....och som sagt, det drar ihop sig.
 
 
 
 
 
 

Mera elever.......

......är nu inskrivna i skolan, alla faktiskt, så på måndag kör vi igång med svenskan i två veckor. Detta för att de ska få prova på och bekanta sig även med lokalerna, så de är "varma i kläderna" då det kör igång på riktigt till hösten.
Som jag skrivit förut är de ivriga att få börja lära sig språket och det ska bli kul att få vara med från start med gruppen. Lite praktiska saker ska bara fixas tills dess och eventuellt tar jag en tur till klassrummet redan imorron och passar samtidigt på att försöka "snacka in mig" hos skolledningen, om det vid termins-starten skulle yppa sig några riktiga arbetstillfälle i form av assistenttjänster. Bäst att ha framförhållning och sälja sig själv.
Det är ju så man numera ska göra, typ "tjata sig in". Iallafall får man som arbetssökande ständigt höra att den strategin skulle vara bättre än andra. Nu tror väl inte jag till hundra procent på detta tillvägagångssätt, men finns det potenciella jobb på g och ett verkligt behov, kan man ju lämna "intresseanmälan" så att säga.
Vi får se vart det landar......
Sen eftermiddag i hemmet har sedan ägnats en del åt "fågellivet". Kacklande änder, (idag tre till antalet) alla av kvinnligt kön, har travat runt på gräsmattan under överinseende av en skrikande mås, som uppenbart var missnöjd med att de bara fick solrosfrön idag. För det äter ju inte han.....
Familjen Pilfink däremot snodde till sig ett och annat frö, när änderna vände ändan till. Skator och kajor har även de slagit sina lovar, men såhär dags givit upp hoppet om ett skrovmål bröd.
Lottovinst från igår fick vi klara oss utan, både jag och symötet. Nu återstår bara lite TV-häng med fotboll idag....
 
Solen gick ner igår också.......
 
Vi håller koll......du spanar från distans, medan jag gör en flygande inspektion.
 
Vad säger ni tjejer? Det var lite snålt tilltaget med maten idag va......
 
När du går in vågar jag mig fram, men det fanns ju inget iallafall......
 
 
 

Sommarskola......

....ska de nyanlända ensamkommande flyktingbarnen få gå i några veckor och på dagens inskrivning verkade de tycka att det skulle bli roligt. Nu får vi se om resterande "gäng" imorron tycker likadant och kanske framförallt i nästa vecka då vi kört igång.
Men de ger intrycket av att vilja lära sig språket så snart det bara går och det hjälper vi ju gärna till med.
Ja det ska bli intressant och själv sitter jag ju nästan på två stolar i processen. Dels fas 3-placeringen som "sidekick" till läraren, men också som boendehandledar-vikarie om några veckor. Jag får på så sätt förmånen att lära känna dom innan jag börjar på jobbet så att säga.
Hyfsat väder har vi haft hela dagen, i Fagersanna iallafall, men när jag lämnade Tibro och nästan hela vägen hem regnade det ganska ordentligt, dock ingen åska så långt.
Lite fotboll får det väl bli även ikväll och så kan jag inte låta bli att glädjas över att även Italien misslyckades med att ta sig vidare till åttondelsfinal.
Sen undrar jag naturligtvis om det är ikväll som jag, (eller symötet) blir lotto-miljonärer??
 
Då skolan är slut för sommaren, ska det organiseras upp och städas en massa inför nästa läsår....
 
...och här en häftig dekoration i ett av rummen på skolan. Förmodar att tidigare estet-elever kan vara "skyldiga".
 
 
 

Du ska inte tro.......

....att det vare sig är möjligt eller tillåtet att planera ditt liv, om du befinner dig i de arbetssökandes skara.
Ja inte var väl det egentligen några nyheter, men återigen har jag fått detta mig skrivet i pannan, vid kontakt med Arbetsförmedlingen. 
Och om man söker sin handläggare utan att få svar, efterforskar åtminstone jag anledningen, då det gått en vecka och inga telefonsamtalsmeddelande eller mail fått någon respons. Misstanken om semester ligger ju nära till hands, men är inte det då en skyldighet att upplysa om sådant, så "kunden" får besked av något slag. Tydligen inte!
Dock fanns ju så småningom andra tjänstemän att prata med i sakfrågan, vilket egentligen kanske kunde kvittat då det mer eller mindre bara blir ett standardsvar: "Jo, generellt sett är det inga problem att ta ut ledighet i fas 3 (om man har några dagar kvar) men......tänk på att skickar vi en kallelse av något slag till något möte eller sammankomst, är du ändå skyldig att infinna dig hit och så långt fram som tidiga hösten, kan vi inte säga "vare sig bu eller bä om" hur det ser ut. Då får du återkomma och kanske att vi tills dess, kan ha fixat nån fortsatt anställning "med extra mycket bidrag till arbetsgivaren" du nu har ordnat riktigt sommarjobb hos.....
Så "inbilla dig inte" att du har ett liv att leva vid sidan av detta.
Ja så var budskapet och "don't kill the messenger" är väl på sin plats att tillägga från min sida, för dessa tjänstemän rår ju inte för reglementet, men man blir fly förb..... d över att det finns olika kategorier av människovärde i rådande system.
Har du ett jobb är du betrodd och räknas, men har du det inte ska du jagas, ifrågasättas, misstänkliggöras och närapå omyndigförklaras......och lilla vän, inte är du kapabel att planera, det förstår du väl? Se bara, du har ju inte ens ett jobb!
De som läst mina inlägg tidigare, vet att det är som att sätta en tändsticka till en krutdurk, varje gång jag har haft en "kollision" med detta havererade system. 
För övrigt har "latmasken" varit på möte angående sommarundervisning för flyktingboendet och imorron ska barnen börja skrivas in i skolan, då ska jag också vara närvarande (som fas 3:a).
Nu har jag bakat croissanter och har för avsikt att besöka mor i Hjo en sväng här på eftermiddagen, innan England uppträder för sista gången i VM-fotbollen (i den här turneringen).
Sen väntar sommartisdag med Allsång och Midsomer Murders framåt kvällen. Ska försöka muntra upp mig med detta, då inte heller mor hade något positivt att tillägga......
 
Gårdagens solnedgång var iallafall okej.....
 
..och undergångens dekorationer är fina även iår.
 
Häruppe har jag full koll, men jag vågar ändå inte ta nån brödbit sålänge du står där.
 
Nä jag avstår nog från att hoppa......
 
 

Måndag med mera riktigt jobb......

 
 
Dags att sätta klockan för tidig uppgång och en heldag på den nya arbetsplatsen, för att lära sig alla rutiner.
Vilket nu kan meddelas gav enbart positiva intryck för framtiden, så långt.
Både de arbetskamrater och boende ungdomarna jag och en annan vikarie har träffat idag verkar trevliga.
Alltid bra med ett första gott intryck och vi tyckte lika på den punkten, båda två.
Sen fick jag en annan sak fixad på köpet så att säga, då vi gick till gymet med en grupp ungdomar nu i eftermiddag. 
Och dagen bara försvann....... tämligen nöjd, men lite trött sitter jag nu och uppdaterar mig på Facebook. Det händer rätt mycket på en dag där, nyfiken är man väl litegrann och vill kolla så mycket som möjligt av de inlägg som tillkommit sen igår. (hahaha....inget beroende alls...)
Nytt lotto för symötet är också inlämnat idag, men inte lika mycket i vinstpengar den här gången. Bara 124 riksdaler, så det blev att ta av "potten" och hoppas på framtiden.
Nu är det bara att ladda om för morrondagen, som börjar med ett möte i skolan angående sommarskola för boendets ungdomar (detta i min fas 3-placering som löper parallellt med de riktiga jobben).
Vill till att man har tungan rätt i mun och inte blandar ihop, eller glömmer några rapporter på den fronten.
Men nu tar vi en tur in i duschen och sen blir det VM-häng.......
 
Min nya arbetsplats....över sommaren iallafall.
 

Jobbdag.......

Dags att åka till jobbet igen och här brukar dagen börja med en promenad, tillsammans med den fyrbenta vännen i stugan. Nu blåste det en hel del och regnet hängde lite i luften, men det var inte kallt och det våta stannade i sina moln.
Sen följde lite fika innan det var dags för dagens andra göromål. En liten regnskur kom det till slut, men då var vi under tak och den blev inte långvarig.
Inte för jag vet vart dagen tog vägen, men plötsligt var det dags att sluta, in i bilen och nu är jag redan hemma igen.
Lite spridda skurar verkar det som att vi får leva med idag och nyss regnade det även här, men nu skiner återigen solen.
Blåsten har avtagit något och fru And har varit envis med att klampa runt på altanen, ihärdigt kacklande. Maken hade (precis som jag innan jag for till jobbet) utfodrat henne, men det verkar som om hon inte är helt nöjd ändå.
Dock drog hon ner till sjön för en stund sedan.
Nu ska jag ladda med en platt persika och sen börja "riva i hantverket", för att ha god tid på mig att välja vad som ska med till Forsvik nästa helg. 
Får sedan ladda för morrondagens gå bredvid-jobb på arbetsplats nummer två (eller ett?). Lite fotboll finns det väl också att hänga ögonen på en stund......
Undrar om mina "loppis-kollegor" sålde nå't åt mig idag, förresten?
 
Ett ensamt kreatur glodde på oss då vi passerade......
 
....och en häst ville hälsa, men vare sig jag eller min fyrfota vän nappade.
 
En hel hage full av ängsblommor gick vi också förbi......
 
... och en traktor körde om oss, för att sakta försvinna bort i fjärran.
 
 

Firandets baksida.......

Visst är det gott med sill, nubbe, Jansson, jordgubbar osv., men man (jag) äter ofta lite för mycket och "systemet" protesterar en aning mot blandningen, iallafall mitt. Nu är det inte baksmälla jag talar om utan halsbränna och buller i magen, typ den där monologen som Magnus Härenstam körde ("Verkmästar'n i magen") om ni kommer ihåg den. Ja kanske inte riktigt sååå illa, men nåt åt det hållet.
Dock begränsar det inte dagens agenda, utan håller sig sådär lite i bakgrunden som en "extra krydda" bara.
Tvättmaskinen har fått ett uppdrag, snapsglasen är diskade och inställda, frukosten aväten på trappan även idag, dock solo. Maken tyckte det verkade lite kallt och valde fåtöljen vid sin dator istället. En aning trädgårdsrensning (med betoning på en aning) är utförd, fru And har fått solrosfrön och jag smälter sakta faktum, att även England är förpassat ur VM-fotbollen precis som Spanien.
Här infinner sig då ett "vacuum", vem ska jag nu hålla på? Det lutar nog åt Holland tror jag, eller möjligen Uruguay eller Chile......
Ska strax assistera tvättmaskinen, för att sedan ta en tur ut till Sörgårdens Inredning & Loppis och höra hur det blir med marknaden i Forsvik nästa helg.
Det verkar vara på bana, så bara att fixa de praktiska förberedelserna nu då och hoppas på bra väder.
Apropå inledningen.... när det blev dags för middag fick det bli resterna från igår, dock utan nubben, vilket kanske dämpar effekten av påföljderna något. Smakade lika bra idag kan meddelas.......
Kom också precis på att det bara är lördag och följdaktligen en lotto-dragning att se fram emot. I onsdags blev det 21 kronor, men bättre upp idag tror vi....... än sålänge.
 
Frukost i det fria, med saltgurka på mackan, ...mmmmmmm.
 
Midsommaraftonens kvällsmeny.....till fotbolls-VM på datorn.
 
Utflykt till Sörgården, där hönorna hade "rundabordskonferens" mellan stolarna....
 
Bilen har fått en ny reklamskylt....
 
Det får duga sålänge, ny dekoration till skjulets fönster. (minus fotografen då förstås)
 
Fina färger i krukan vid slänten.
 
Vad säger ni grabbar, ska vi kolla läget?
 
Gängkrig orkar vi inte med......finns ju inget att slåss om.
 
 
 
 
 
 
 

Sill, dill, "chill"....ingen grill, men nubbe.

Då var det midsommarfton, dagen då det vänder och blir mörkare igen. Men några månader till kan vi njuta av ljuset, för det tar ett tag innan det ger effekt så att säga, vilket är skönt.
Än sålänge skiner solen här i Fagersanna, men det blåser en del. Vi intog frukost gemensamt på trappan idag, efter att maken varit och inhandlat de obligatoriska jordgubbarna i affären.
Midsommarfirandet äger rum vid tennisbanan mitt i byn, arrangerat av Fagersanna IF. Vi får hoppas att eventuellt regn väntar tills efter fem sådär, eftersom festligheterna startar fyra. Som vanligt ska vi väl gå dit och titta på dansandet runt stången, men på behörigt avstånd.
Ett och annat kort kan det nog dock bli, på "Små grodorna...." och andra lekar.
Vi har grundat med lite köttfärsbiff-rester nu och sparar "det göttaste" till kvällen, såsom sill, ägg, köttbullar, Jansson och lilla nubben, för att avsluta med jordgubbar, äkta svenska (för så står det på lådan).
"Chillen" stod herr och fru And för, då de låg precis nedanför altanen flera timmar runt lunchtid. Dock dök ytterligare en hona upp och det sågs inte med blida ögon. Herr And körde fram halsen, jagade och nöp henne med näbben. Då tog hon sin tillflykt till mig vid altandörren och åt brödbitar direkt ur handen, under ett stadigt kacklande. Hon ondgjorde sig antagligen över den manliga bristen på hyfs.
Nu har vi "genomlidit" firandet inklusive den sista avslutande raketen på ringdansen. Lite lotter och kaffe blev köpt och jag vann nya tårtljus (som 4:e pris) men inte kunde vi kasta hem de 1200 riksdalerna på tennisboll närmast midsommarstången, inte.
Jansson solar som bäst i ugnen och tillbehören börjar komma på plats, men än får vi vänta en timme på nubben, så det så!!
Får bli lite VM-fotboll under tiden och apropå det, situationen för "mitt" England är mer än svår, men hoppet inte helt ute ännu. Trodde aldrig att jag skulle säga detta, men hejar på Italien just nu mot Costa Rica. Av den enkla anledningen att de måste vinna för Englands skull, om de gör så är det en match kvar att hoppas på.....
....men det ser inte bra ut i halvlek. 
 
Chill......
 
....dill.....
 
....sill.....
 
...och jordgubbar.
 
Dom är dumma mot mig....vad får jag?
 
Ett lass ungar.....
 
...som vill dansa.
 
Midsommarstången på plats.....
 
....då köööör vi.
 
Domarna konfererar; Vem vann?
 

Beslutsångest och ansvar......

....i största allmänhet, är vad jag har ägnat dagen åt och fortfarande gör. Kan inte riktigt förlika mig med, att bara en i ett hushåll ser att det behöver åtgärdas både det ena och det andra.
Att man har en massa andra saker och åtaganden att hantera, är inget försvar eller giltigt skäl för att det förblir ogjort, utan bara ytterligare en orsak till att planera väl och i förväg....
Tycker med rätta, att detta gäller samtliga boende i fastigheten. Framförhållning och split vision är det alltså stor brist på just nu. Morr!
Med detta sagt övergår vi till det lite mer angenäma; Beslutsångesten angående fotbollsresan till hösten?
Har ganska klart med vad och hur vi kan beställa alla delar, men sen kommer det där slavkontraktet fas 3 och knackar på pannbenet. Måste be om lov till att få vara "ledig", innan jag "bränner en massa pengar",
men får inte tag på min handläggare idag. Som sagt att planera är inte lätt, men ytterligare några grader komplicerat blir det om man är arbetssökande. Om vi ska hård-dra det hela, så är det väl tveksamt om man ens har någon rätt att planera sitt(?) liv (enligt nu gällande arbetsmarknadsregler).
Nåväl idag har jag iallafall tagit ansvar för städ, tvätt, räkningar, assistansredovisning(syster), inköp och matlagning, samt utfodrat änder med andra flygande snyltgäster i släptåg.
Maken sitter i en källare i Falköping och läser gamla tidningar, hela da'n. Hur roligt är det på en skala? När jag var med förra vintern, fixade jag bara en kvart.
Ja det finns mycket man kan irritera sig på och fastna i, men nu ska jag göra köttbullar tills imorron.......
....men allra först blir det kaffe och glass, för det är jag värd.
 
Frukost på trappan med egenodlad sallad på mackan......
 
...medan västgötaflaggan vajade över hyreshusen.
 
"Symöte" på gräsmattan......
 
...och min middag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Nästa säsongs.....

.....spelprogram för Premier League släpptes idag och vi har börjat undersöka möjligheten att ta oss till Liverpool och se en match, utan att det kostar skjortan. Nu kan man ju önska en hel massa, men sen om det är genomförbart återstår att se. Vi jobbar på det iallafall.
Farbror doktorn var inte så elak (bara lite) och för att göra en lång historia kort, så "var det ingen ko på isen" vad han kunde bedöma, men fortsättning följer med kontroll av sänkan nästa månad och då följdaktligen nytt beslut om annan åtgärd, kanske.
Skolan igen för att fortsätta med "städandet" av papper och gå igenom vad jag "hade för mig igår", på det området med ansvarig (min handledare). Så han vet var grejerna finns...... Hmmm
Träffade också två av tjejerna som nu går i en annan grupp och de ville kramas, höra vad jag gjorde nu och sa att de saknade mig. Jodå, nästan alltihop på svenska.....vilket ju är syftet.
Lite fika på detta och sedan snabbt iväg till nypremiären på assistansjobbet. Jag har arbetat lite från och till där förut, men det var några år sedan nu.
Här höll chefen mig sysselsatt i ett antal timmar och svettigt blev det, men ett bra träningspass för den som "skolkat" från gymet ett tag. Undrar om hon hade något hushållspapper kvar på rullen då jag åkte.
Men trött är jag inte faktiskt, så lite kondis kanske finns i lager ändå.
Fotboll på agendan förstås för både mig och maken, men han är med Fagersanna IF på bortamatch. Jag väljer att spela från fåtöljen......
....och så ska jag kolla lotto såklart.
 
Överlämnade en "klänningsglass" till kompisen igår, då hon fyller år i dagarna....
 
Visst har vi tillräckligt med kajor, men.....
 
...dom små är ändå lite söta då de skriker på mamma hela tiden efter mer mat.
 
Hundvännen på nya arbetsplatsen ser ut att ha fått vittring på nå't i skogen, men jag såg inget.
 
Jaha, näha, jag får alltså inget godis...... 
 
 
 
 
 

Mera jobb.....

Förutom iordningplockande av skolmaterial idag, har jag varit på biblioteket åt maken, inhandlat diverse varor på en massa olika affärer i Skövde och ätit MacDonald's-hamburgare till lunch. Sen bar det iväg till världsmetropolen Hönsa för anställningsintervju och nu har jag även lite personlig assistans-vikariat före, parallellt och efter det igår klara jobbet.
Gapar jag månne över för mycket? Eller är det bäst att passa på då det äntligen bjuds lite action? Jag väljer att tycka det senare och det är dessutom noga inplanerat så det inte ska kollidera.
Sen om det kanske nån vecka kan bli mer än heltid, vad gör det(?) som jag ser det nu iallafall. Mjukstartar några timmar redan imorron....
Under mina bilresor idag har jag sett ett rådjur, en tranfamilj på fyra, en mård och en hare. Men det var bara tranorna jag fick fast på bild, om än något på distans.
Sen har jag även fyndat en "ny" skrivbordsstol på second hand, vilken så här långt får mycket väl godkänt.
Nu får det bli fotboll och sen sängen, för imorron bitti väntar kul (not) date med doktorn, innan sittning på skolan en stund följt av en aning premiärjobb.
Så är planen iallafall och jag hoppas att den håller.......
 
Lunchdekadens....
 
Arbete på åker......
 
...utsikt över Tidan, vid V. Torsrud ungefär......
 
....där även denna idyll kunde skådas.
 
Anställningsintervju
 
Avundsjuka, men fega måsar och kajor här hemmavid.
 
Till sist: Mamma trana med två "kycklingar"  
 
 

Information hela dagen lång......

Först ringde doktorn och meddelade att: Det inte var några anmärkningsvärt höga värden på övriga prover (förutom sänkan då), men det var väl lika bra att jag kom ner, så han fick titta på tanten och skavankerna, live så att säga.
Blir därför ett besök på onsdag......
Sen var det kommuninformation (på Bäckliden) till alla som skulle vikariera inom vården i sommar. Började med en massa lyftteknik och dylikt som inte var relevant, vare sig för mig eller en annan av tjejerna. Vi ska nämligen jobba på "Juventus" (med ensamkommande flyktingbarn) båda två.
Dock var det olidligt varmt därnere i gamla fullmäktigesalen, så vi satte oss utanför en stund och pratade om det schema som jag fått hemsänt.
Efter lunch (som fick bli en korv med bröd) var det lite mer om bestämmelser och rutiner som gäller allmänt och därefter en sittning med respektive chefer. Här gick tiden väldigt fort, vi satt t.o.m. längre än sluttiden.
Det verkar väldigt intressant och då det är precis nystartat, får vi ju nästan vara med från början som lite pionjärer.
Alla barn hade nu anlänt till boendet och på måndag ska vi göra en arbetsdag bredvid den ordinarie personalen, för att bekanta oss med allting. Ska bli kul.
Ett brev från Arbetsförmedlingen, gav mig godkänt på maj-rapporten (tog lite tid) som jag sände för 2,5 vecka sedan. Kanske nya rutiner att ingen får nån feedback på aktivitetsrapporteringen förrän deadline passerats (14:e varje månad). Dock fick jag i förra veckan snabbt mailsvar på en annan "sommarjobbsfråga".
....och nu börjar Tyskland-Portugal, vilken jag har för avsikt att titta på, medan maken väljer Fagersanna-match.
 
"Valda" delar av anställningsavtalet och det "kryptiska" schemat.
 
 

Trist resultat och loppis igen......

Ja det gick ju inte så lysande resultatmässigt för "mina" engelsmän i deras premiärmatch på fotbolls-VM. Men jag tyckte ändå att de spelade riktigt bra stundtals, men sen var det väl också dubbelt störande, att det var just Italien som de fick stryk emot. Ingen fan av italiensk fotboll som ni säkert förstått, men det ska ändå sägas i rättvisans namn, att igår var det inte så mycket "lipsillande" och filmningar.
VM går vidare och det är fler matcher kvar att revangera sig med, så bara att hoppas på nästa.
Sent blev det ju också, då matchen inte startade förrän vid midnatt och solen hann nästan gå upp innan jag kom ner, i sängen. Inte till närmelsevis lika många sovtimmar som igår blev det, innan det var dags att kliva ur bingen igen. Denna gång för att närvara vid söndagsloppisen på lagret i lanthandeln.
Idag var det lite mer folk i omlopp och dessutom tog vi (två stycken) en tur med min bil och satte upp skyltar runtom i närområdet. Campingen, badet, sommarstugeföreningarna och sådana ställen fick sig ett meddelande på sina anslagstavlor.
Vi får se om det ökar på tillströmningen framöver. Thaimat-rester till söndagsmiddag fick duga och sen var det dags för kvalhandboll. Sveriges herrar har nu kvalificerat sig till VM i Qatar i januari, något att se fram emot sen, mitt i mörka smällkalla vintern.
....och nu är det dags för flera fotbollsmatcher strax, inga favo-lag idag, men går ju att fördriva tiden med ändå. 
 
Gårdagskvällens solnedgång....
 
....följdes efter några timmar av soluppgången.....
 
....ljusare och ljusare blev det innan jag hittade sängen.
 
Och på detta tar vi några arkivbilder från makens Stockholmsvistelse:"Barnvakt mitt i flyttröran"
 
.... men tjena morfar, är du här?!

Dagen efter-tårta och thai-mat.......

Inte var vi väl ute och festade halva natten? Ingenting som jag kan komma ihåg iallafall, erinrar mig endast att jag somnade gott till fotbollsmatchen Spanien-Holland och då var klockan inte ens midnatt.
Trots detta vaknade inte jag förrän vid elvatiden och maken sussade på nästan en hel timma till. Slutsats att dra: Det är jobbigt med studentfirande för "äldre" (hahaha) och då ska vi inte ens tala om hur det måste vara för anordnande föräldrar och huvudperson.
Nåväl jag tog mig i kragen, kom iväg på en vända till second hand innan de stängde och i bilen dit ringde det från Hörnebo. Modern till kalaset saknade bil, men ville gärna kolla halva-priset-fynd i butiken jag var påväg till.
Det fick alltså bli en omväg till Hörnebo som "svart-taxi". Nu hittade hon inget alls idag, men själv hade jag lite i korgen som kostade en dryg hundring.
Hoppade igår över fikat med studenttårtan då vi åkte ganska tidigt från kalaset, men det fanns kvar att få till mitt-på-dagen-fika idag, efter second hand-shoppingen. Sen blev vi sittande en stund och pratade i ett för övrigt tomt hus, då fadern och nybakade studenten (trots Bogrensfest) redan var på crossbanan som funktionärer.
Andra sonen hade enligt meddelande, vunnit body-building-tävlingen på annan ort. Han hann för övrigt precis hem och innanför dörren, när jag tackade för fikat och åkte till Kathy's Thai för att fixa take away-middag.
Där fanns en helg-buffé uppdukad, så bara att plocka till sig vad som fick plats i aluminium-formarna (med ivrig hjälp av kocken) och sedan åka hem till maken för att avnjuta middag.
Som vanligt var det stora portioner, så det blir nog repris på menyn imorron efter loppisen. Skönt att ha maten klar en dag ytterligare.
Ikväll (vid midnatt) spelar England sin första VM-match och den får jag se till att hålla mig vaken igenom. Men förhoppningsvis spelar de så bra fotboll att det inte ska vara något problem. Sen att de möter Italien taggar ytterligare, eftersom jag inte kan med deras "lipsillstaktik" på plan.
 
"Student-afton" i Fagersanna.....
 
"Svart-taxin" väntar på "kunden" i Hörnebo.
 
Betalning för körningen.....
 
Husets äldste son precis hemkommen......
 
Helg-buffén uppdukad.......
 
....trevlig entré och restaurang......
 
...bara att ta för sig, antingen man äter där eller tar med hem. Rekommenderas att prova.
Ligger på industri-området i Tibro, skyltat från Fågelviksleden.
 
 
 
 

Studenten.......

.....tog idag yngsta bonusbarnbarnet i Hörnebo. Men innan vi kom så långt, såg jag till att få komma och kolla åt vilket håll blodprovsvärdena var påväg. Åt rätt håll (neråt) så det gick att släppa problemet tills telefontiden på måndag, eller fel håll (uppåt) för att ta tag i det via jouren.
Hade väl känt mig aningens bättre, inte så trött och svettig, så hoppades givetvis på det första. Vid lunchtid ringde så sköterskan och meddelade att de är på nedgång....alltid något iallafall.
Dags att koncentrera sig på studentutspringet då alltså. Det var första gången vi var med på ett sådant i Tibro, då våra egna barn gått på annan ort. (Dottern hade vi kalas i Eskilstuna för och sonen firade vi av i Uppsala.)
När storebror till dagens student sprang ut, var vi inte heller med och jag kan inte komma ihåg varför......minnet ni vet. För övrigt var nämnda bror inte heller närvarande på dagens kalas, utan valde att tävla i bodybuilding istället.
Prioriteringarna är olika här i livet, säger jag bara om det.......
Strax innan avfärd regnade det som spön i backen här i Fagersanna, men Tibro klarade sig undan hela eftermiddagen, under både utspringet och cortégen.
Hoppande och skrikande ungdomar äntrade ett lastbilsflak med diskodunk klassvis, fick stå där två minuter ungefär och hojta, sen var det nästa......
Så höll det på en stund, men slutligen kom han och ett stipendium med penningbidrag hade han fått, av IF Metall. Inte illa!
Vi fotade lite och lite till,  fortsatte sen in till centrala Tibro, för att få bra bilder på cortégen genom byn, för att därefter bege oss till Hörnebo och invänta huvudpersonen , få lite mat och mingla med övrig släkt en stund.
Ganska trötta begränsade vi dock vår närvaro till ett par timmar och återvände sedan hem till VM.
Medan ryktet förtäljer att studenten skulle vidare till Bogrens ikväll? Ja livet är stressigt, håhåjaja....
Som vi sa i hallen innan vi åkte: Det här gör du bara en gång va?.....och han höll med.
Andra fester i mängd framöver, helt ok tyckte han, men studenten var lite för mycket på en gång för hans smak.
 
Äntligen utsprungna......
 
.....så att dessa kunde hängas om halsen på en nybliven student......
 
...den här, före......
 
...och efter "hängningen". Här tillsammans med föräldrar.
 
Diplom med motivering.
 
Cortégen drar igång.....
 
Han och klasskompisarna åkte traktor....
 
Andra tog lastbil, här förmodligen sista årskursen esteter från Tibro (på ett tag....)
 
Här passeras "undergången"
 
Slutligen hemma (bra trött) för att ta sig an horderna med släkt.....
 
och dricka champagne, samt äta våfflor.
 

Skolavslutning.......

....för ickestudenterna på Fågelvik var det idag, med underhållning i aulan. Sen var det inte så mycket mer att göra skolmässigt, handla lite på hemvägen och sedan vänta på eventuellt brev.
Kom dock inget sådant, så fick ringa ner till vårdcentralen och höra om proverna via telefon. Det blev väl ett jasså ungefär, men sänkan hade stigit ytterligare lite och vi får väl se hur det utvecklar sig....
Telefontid på måndag med doktorn iallafall inbokad, för uppföljning och förklaringar. Inte kul och svårt att släppa, men blir det sämre finns ju jouren.
Får försöka koncentrera mig på fotbolls-VM och att mata fåglar sålänge.
 
Det var stundtals riktigt bra......
 
 
 

Schema......

.....för det förestående sommarjobbet anlände i brev idag, efter begäran från mig. Så nu vet jag vilka arbetsdagar och tider som gäller. Dock har jag upptäckt ett litet dilemma. Eftersom jag går på timanställning på ett tolvveckorsschema under fem av veckorna, visar det sig att det bara kommer att bli ca 75% och vad göra då, när det är sagt att man blir utskriven från fas tre och aktivitetsersättning om man får jobb i mer än en månad......
Jo precis som vanligt är det roligt nästan jämt och detta måste jag nu börja riva i.....
För övrigt har ingen doktor ringt med vidare besked, trots att jag var nere i receptionen på vårdcentralen och ville ha information om provsvaren och eventuell vidare hantering.
Det kan man möjligen tolka som så att det inte fanns något akut att ta tag i och att det förmodligen under morrondagen dyker upp snigelpost i lådan.
Annars hann jag precis att klippa gräset innan regnet kom och efter den sena lunchen tittade en kompis in på fika. Vi satt i glashuset och besåg en variation av, mer eller mindre intelligenta och fega fåglar, åt glass till kaffet och pratade om altt möjligt, samt tittade på sjön.
Apropå fåglar, så gäller att är man lite framåt får man smaka på brödet, men sitter man bara och stirrar på "bytet" för att man inte vågar flyga nära två kaffetanter, hjälper det inte om man är stor, för småfåglarna (precis som fruarna And) tordes och då var det strax slut på läckerheterna.  
Nu blir det dumburk och bl.a. fortsättningen på den engelska deckaren från igår på fyran.
 
Mätt.....åter till barnen (antar jag).....
 
...kvar vankade dessa två, med bröd i blicken, men utan mod att ta för sig.
 
Ska ni sitta kvar där länge eller?
 
...väntar fortfarande......

Inte alls bra......

.....var nivån på min sänka. Doktorn ringde igår eftermiddag och sa att jag skulle gå ner idag igen och ta en hel massa andra prover, vilket jag nu har gjort. Visst, har väl känt mig en aning tröttare än vanligt, haft lite rethosta sen en vecka och svettas onormalt mycket, men inga förkylningstecken för övrigt.
Vi får se vad detta ger för resultat, men inte blir man piggare av att fundera på vad det nu kan vara för fel.
Onödigt varmt har det också gått och blivit, det gör ju inte saken bättre tycker iallafall jag.
En av fruarna And dök precis upp på snabbmatsrestaurangen och än sålänge har jag gamla hamburgerbröd från lanthandeln, kvar att bjuda på.
Igår kom dom samtidigt och "käbblade" en del sinsemellan och ikapp, för att få min uppmärksamhet. Sen hade dom lite svårt att koncentrera sig på att äta, istället för att bråka med varandra om maten. Men som jag sagt förut, finns inte mycket plats för hjärna i dom knopparna......
I skolan var det ganska lugnt även idag, inte många elever kvar i vår grupp nu och de är alla självgående,bara de har med sig motivationen. Det kan variera en aning från dag till dag, för en del iallafall.
Nu kom även fru And nummer två, hon är aningen mera högljudd och framfusig, hon har också fått ett hamburgerbröd och sen fick dom solrosfrön till efterrätt. Undrar om dom kan hålla sams hela måltiden......
För övrigt fyller maken år idag och har firat med att bita sönder en tand. Sen ska han även på fotbollsmatch (som coach) snart, vi får väl hoppas att dom har den goda smaken att vinna dagen till ära....
 
Här är dom från igår, glatt "ovetande" om altanförbudet, som vanligt.
 
Hemlagad pyttipanna, fick han till middag.
 
Utsikt från datorn, dom letar solrosfrön i det inte så korta gräset, men än är det inte för långt!
 
 
 
 
 
 

Bigarråer......och fel med rätt person.

....köpte jag idag i Gallerian och jordgubbar. Har gott om frukt hemma nu, så bara att äta istället för sötsaker.
Går väl sådär, inget godis har jag dock stoppat i mig ännu idag. Men lite glass kommer det definitivt att bli snart, till kaffet. Bigarråer är annars fullgod ersättning för smågodis, vad mig beträffar. Ska visst vara nyttigt också har jag hört, men magen lämnas vanligtvis inte helt oberörd av denna kost, kan tilläggas som nackdel.
Vi får se hur det blir, men gott är det just nu .....
Ny vecka och skola igen, med flera "besök" av gamla elever, som inte verkar helt hundra nöjda med sin nya grupptillhörighet och undervisning. Kanske kan tolkas posiivt för "vår" lär-variant. Eller också är det bara en vanesak med nya rutiner att komma in i.
Efter skolan, banken nästa.... och sitta i kö. Hade en grej som skulle ändras på så var nödgad att gå in, men pengarna som skulle tas ut fick göras efter besöket (i "Hålet i vägga") i vanlig ordning. Ja märkliga är de allt, dessa kontantlösa bankkontor. Annat var det på den gamla goda tiden, då kassaservice fanns.....
En tur in till provtagningen hanns också med och det gick väldigt snabbt med stick och plåsterlapp. Då kom hon plötsligt på att hon tagit fel provrör, så vi fick göra om proceduren. Som tur var (för både henne och mig) är jag lättstucken och inte särskilt bekymrad, inför provtagning och sprutor.
Bra när det blir fel med rätt person, så att säga.
Något gym blev det dock icke, det sparar vi tills imorron av lite diffusa orsaker som jag inte rilktigt kan redogöra för såhär i efterhand. Men då jag tog beslutet kändes det helt rätt.....
Nu kaffe med glass, kaffekonjaksglass närmare bestämt, från Klings......
Trots att det blåser en del idag hörs det badljud nerifrån Stationsbadet. Ja solen skiner ju och det är definitivt inte kallt, så gillar  man att bada så........
 
Inte så längesedan skålen var full......
 
Helt ok till kaffetåren......
 
....och där ovan taket är solen på gång att grilla fikahörnet, men fortfarande skugga nån minut till.
 
Vattnade lite....och fick se flera klasar på gång med vindruvor. Yes! så långt iallafall.

Öde loppis.....

....visst var det väl några ensamma själar som tittade in, men kommersen var inte över sig precis. Jag sålde ingenting idag, utan köpte flera varor av mina "med-loppisar" istället.
Med facit ihand så var det väl nästan dömt att misslyckas från start, då det förutom fint väder även var prinsessdop på TV. Sändningen pågick under hela vår öppettid så alla "smygrojalister" satt väl klistrade....
Tittar väl på sammandraget ikväll för egen del (hahaha).
Rester till middag fick det bli även idag och maken begav sig sen ut på promenadrunda, den första på ett bra tag.
Själv ska jag nog ta mig an de inköpta loppis-objekten, tänkta att dekorera i trädgården med, en stor kruka och en rejäl ljuslykta. Jag vet precis var de ska placeras och hur, så nu är det bara utförandet kvar.
Nu är det gjort, blev inte helt enligt plan men det funkar nog till och med bättre såhär. Fick också en påse bröd av "fru" Lanthandlar'n till mina "flygande höns", men ännu har de inte behagat dyka upp.
Det är väl typiskt att de inte kommer nu när jag har gott om bröd att bjuda på.........
Får bli lite glass och en kopp kaffe på altanen till mig istället. Kan nästan garantera att såfort jag satt ner ändan med fikat, kommer dom......
 
Nere vid Ånaplan ligger vårt första hus (köpt 1978 & sålt 1980) Inte mycket har hänt där sen dess.
Vet ej vem som nu äger det, men till och med jag/vi hade haft bättre ordning på trädgården......
 
Såhär blev det: "Försöks"magnolian i nya krukan och lyktan vid baljan.....

Dagen efter.....

...stora migrän-attacken känns det fortfarande lite segt, trots att jag nog sov nästan tio timmar inatt.
Dock är det hanterbart och inget dunkande i huvudknoppen kvarstår. Därför kunde det bli en tur till second hand och vidare till vissa livsmedelsinköp i centralorten.
Det var även meningen att jag skulle kollat "Bilar, bågar och blommor" på Ånaplan, men då jag glömde både kamera och telefon hemma, fick det bli en resa till, lite senare.
Och givetvis hade sonen försökt få tag på sin mor angående utställningen. Han deltog nämligen, visade det sig och behövde lite assistans med en stol och lite dricka. Detta meddelande nådde (på förekommen anledning) inte mig förrän jag återvänt hem och då var det bara att brassa nå't ätbart, sparka igång maken och dra iväg snarast mot Tibro igen.
Även om man som jag inte är så imponerad av bilar egentligen, så fanns det dock en brokig samling att titta på och sonen demonstrerade sin ljudanläggning med jämna mellanrum för intresserade.
En fika i tältet hann vi också med, samt att byta glödlampa på Bilisten i makens bil, vid hemfärd. Då vi stod där kom kompisen insvängande med sin bil  när hon fick se oss och lämpade över mina "Spanienmuggar", så snart blir det premiärdrickning av kaffe i dom.
Nu återstår bara att skrapa de Trisslotter jag inhandlade tillsammans med glödlampan och så lotto-dragningen förstås om nån timma. En stund till kan man ju då leva på hoppet.......
 
"Bilar, bågar och blommor" i full gång på Ånaplan
 
Maken strosar runt och fotograferar....
 
...medan Bosse Bildoktor intervjuar bilentusiaster från scenen.
 
Man kunde se bildhuggare in action och prova själv om man ville.....
 
....vilket Bosse Bildoktorn hade gjort.......
 
...och här några exempel på vad proffs kan åstadkomma.
 
Barnen kunde få ansiktet målat.....
 
...och Hero fanns på plats, med stor motorcykel.
 
Sonen demonstrerar ljudanläggningen i sin Nissan Z......
 
Här lite äldre varianter av bilar.
 
...och så skulle man kolla hur länge en bilmotor klarade sig utan olja innan den skar ihop....
 
Nu tar vi en kopp kaffe och inviger våra nya muggar. Välkomna hem.
 
 
 
 

Bakslag......

......nej det betyder inte att jag har ägnat min tid åt kaksmet och deg idag. Utan istället att jag har varit mer eller mindre utslagen av migrän, från tidig morron till sen kväll. Känner mig fortfarande en aning "degig" och är inte tillbaka på banan riktigt än.
Nationaldagen har alltså passerat i en lätt dimma och inga aktiviteter har företagits, mer än stilla promenader mellan datorn och sängen. Som tur var fanns redan iordninggjord middag (färdigstekt tacoköttfärs) att blanda med valfria salladsgrönsaker och nachochips och det gick ganska bra att få ner. Satt en stund ute på altanen och lyssnade på familjen Pilfinks gräl i plommonträdet, de tjattrade väldigt högt idag, tyckte jag.
Fru And kom på besök och fick en hög solrosfrön, då hon inte var särdeles förtjust i nachochips, men hon  smakade iallafall. Men då jag precis tömt det sista ur burken, övergav hon "matbordet" och jag antar att kajorna hade fest istället. Efter min tupplur var hon åter tillbaka och jag fick öppna en ny påse frön, eftersom vi inte har nå't bröd. Allt sådant var slut nere i affären, då maken fick åka på nödvändigt uppdrag, så vi har inget till oss själva heller.
Ja den här dagen försvann, av helt andra orsaker än att man hade trevligt, men vi får hoppas på att morgondagen blir bättre. Dock sitter det fortfarande en liten dj....  och dunkar vid vänster öga.
Får väl testa med kaffefördrivning igen och nationaldagsfirande på TV.....
 
Tillsammans är mäktigare.......
 
....än att köra solo.
 
 
 

Uppåner.....bara i Tibro

Visst kan det vara lite uppåner med det mesta här i livet i vanliga fall, men bor man i Tibro kommun förknippas ordet Uppåner med folkfest i flera dagar....på Ånaplan.
Idag var det alltså dags igen för kommunens och näringslivets "treat" till invånarna i Tibro och därtill vem som för övrigt ville åka hit för att delta. Inget inträde, men mat och dryck att köpa på plats om man var sugen.
Efter att ha "grundat" med en bil-last loppisgrejer, bära i och ur fordonet och sen ställa upp på lager-loppisen i lanthandeln, var jag både svettig och mör. En dusch på detta och sen skynda till bussen, för maken hade snott sin bil för fotbollsresa till Tidavad.
Satt i bussen och retade mig en aning: först på priset 38 kronor för en ynka mils resa och som nummer två det färdiginspelade bandet, där en röst ropade ut hållplatserna. Mycket märkliga betoningar på vissa namn, exempelvis Ransberg och Kateryd. Ingen lokal västgöte som spelat in dom "stoppen" kan jag säga. 
Nåväl till Tibro kom jag och där väntade mina Skövde-kompisar för vidare färd till Ånaplan och mat-tältet. Vi valde att testa tai-varianten och rikligt med flera olika rätter staplades på en papperstallrik, som man fick vårda väl så den inte tippade på grund av övervikt.
Många bekanta att heja på under kvällen och så drog huvudattraktionen igång, precis på klockslaget som utlovat.
Sen kunde flera tusen människor njuta av Jill Johnson med band i en dryg timma, innan vi traskade mot bilarna igen för hemfärd. Jag tämligen stel och mör i fötterna. Maken tog vägen förbi från fotbollen och hann se merparten av framträdandet, samt säga hej till delar av publiken, som innehöll många postisar och då forna kollegor.
Nu är jag allt trötter och det har hunnit bli nationaldag redan. Den ska firas med sovmorgon, till att börja med, sen får vi se om energinivån har hunnit återhämta sig, så det räcker till nån annan aktivitet.
 
Påväg till bussen, hittade jag fina blommor i en grannes trädgård, på just ett träd.
 
Då är hon igång.....
 
....och folkhavet "gungar med"......
 
...vilket fotograf Mako förevigar till sin hemsida.
 
Maken var inte sämre han, utan plåtade flitigt också, för här sjunger hon på sista versen.
 
 

Jaha ja, tackar......

"SJ, SJ gamle vän, festligt att du lever än...." sjöng Stefan Demert på det glada sjuttiotalet, redan då var det åsikter om hur tågen skötte sig alltså. Nu är det väl inte samma problem som kvarstår utan nya, dvs. den där lilla detaljen om att komma i tid. Nu hann maken få tag på mig innan jag åkte hemifrån, så jag slapp att tillbringa en och en halv timma i ett dött Töreboda. Väntan på försenat tåg blev bara ca 30 minuter med facit ihand. 
Istället för 20.15 ankom tåget 21.50, sen återstod bara bilfärden hem på 40 minuter.....
Hittade väl sängen sen framåt tolvslaget.
Ny morron kom således ganska fort på, men nu är det gratiskonsert med Jill Johnsson att se fram emot ikväll. I skolan gjorde vi en "promotion" för denna. Vi visade youtube-klipp för eleverna på vad som väntar om de går dit.
Sen fick de även se ett klipp ifrån Allsång på Skansen, med låtar av Galenskaparna-After shave: "Det ska va' gött å leva" och "Man ska ha husvagn" bland andra. Detta för att illustrera att man även kan lyssna lite på svenska musiktexter, för att lära sig språket också.
Efter skoldagen åkte jag så iväg till reparationsverkstaden, där min bil varit "inackorderad" sedan förra tisdagen. Ville äntligen veta hur han mådde och möttes av beskedet att han nu var frisk, till en kostnad av drygt 9800 kronor... bara.
Jag har de senaste dagarna försökt att få tag på försäkringsbolaget, för att se om det den vägen kunde bli någon hjälp med kostnaden och avtalade med verkstaden att de skulle avvakta nån dag med räkningen tills jag fått besked.
Kompisen sms:ade att hon kunde ta en fika hos Villan's, så vi träffades där och jag fick tag på Folksam, medan vi väntade på bakpotatisen. Snabbt och enkelt fick jag så ett skadenummer och hux flux sänktes min reparationskostnad för det inträffade till 2000:- eftersom självrisken var på den summan om bilen hade gått mindre än åttatusen mil (mätaren stod på 7947). Vilket bevisar att ibland (men bara ibland) befinner man sig på "rätt sida" om strecket.
Nu får vi se om jag orkar fixa och dona med lite loppisprylar, innan bussen går. Sen har jag ju en nyreparerad bil att ta med på hemvägen, parkerad ganska bra i förhållande till festivalområdet.
 
En liten snigel smög runt bland liljekonvaljbladen, igår kväll.
 
Påväg till Töreboda för hämtning av maken.
 
Väntan följde vid stationen.....
 
....först kom ett godståg......
 
...sen ett till....

...innan slutligen det rätta dök upp.
 
I Villan's caféträdgård bor det också änder.
 
 

Då så........

.....har jag klarat av nypremiären på gymet. Kan väl inte skryta med att jag förtog mig direkt, men ordentligt svettig blev jag allt ändå.
Före detta ytterligare en dag på skolan, som innehöll tala-prov för två elever och jag fick vara med som åhörare, samt diskutera "resultatet". Det betyg som läraren satte, stämde överrens med hur även jag uppfattade prestationen. Ganska kul att få vara med "som en liten fluga i taket" (dock en väl synlig sådan, i detta fallet) och delta i processen.
Strax ska jag bege mig på en biltur till Töreboda, för att plocka upp maken som kliver av tåget där ikväll, efter sin vistelse i huvudstaden under några dagar.
Får väl ta en koll på vad fru And håller på med också, innan jag åker. Nu har hon för tredje gången flugit upp på taket.......
Tror faktiskt att hon försökte visa att jag är här nugenom att flyga förbi fönstret, där jag sitter vid datorn och har så gjort, under en längre tid. Hon vart väl otålig helt enkelt.....
För övrigt har jag börjat plocka iordning föremål till söndagarnas loppis i lanthandeln, som de startade förra helgen, då jag var bortrest. Ska nog åka ner och rigga upp mina bord och lite annat imorron, mellan skolan och Uppåner-festivalen med Jill Johnsson-konsert, dit jag ska gå med mina Skövde-symöteskompisar.
 
Bröd till förrätt och nu solroskärnor att leta efter i gräset som efterrätt.....
 
men hallå! ......jag vill också ha ju......

Kunde inte låta bli.....

....att klippa gräset iallafall. Det såg sååå inbjudande ut framåt niotiden och det tar ju bara en halvtimma. Rätt skönt att ha det gjort också, då det var lagom varmt att "jaga runt maskinen" sådags.
Nu är det bara att mentalt ta tag i gymbesöket som är lite "overdue". Det kanske kan bli spontaninspiration efter lektionerna imorron, bara jag kommer ihåg att ta med ryggsäcken med outfiten.
Somna till TV-programmet Benidorm på 7:an ska nog gå bra, efter workouten i trädgården. Håller tummarna för att armen inte får något dumt återfall nu bara.... 
Nej till gymet kom jag inte idag, men väl på en tur till mor en stund efter skolan. Det skulle ju göras det också och (peppar, peppar) armen var lite stel imorse, men nu mitt på da'n känns det riktigt bra. Så imorron efter skolan, är det inte mer att be för, utan bara att ta sig i kragen och besöka gymet.
 Har varit hemma en liten stund nu och hunnit göra kålpuddingsås till middag, som var helt ok. Nu blir det ytterligare en tur till centralorten, till second hand som precis har öppnat och sen upp till Hörnebo med kassar från dottern i Stockholm till bonusdottern däruppe. Blev lite skor och kläder över i flytten tydligen.
Men först ska jag förnya mitt eget lotto och köpa TV-tidningen. Kan ju hoppas på lite vinster, så det inte blir så dyrt....för nå'n storvinst finns det inte.
Nu kom herr And och pockar på uppmärksamhet, så jag får väl serva honom innan jag åker då......
Inget hittade jag på second hand idag, men en kopp kaffe fick jag i Hörnebo vid leverans av "stockholmsvarorna".
Hemma väntade sen fru And och regn. Ingenting att göra åt, men bra att jag klippte gräset igår. Vad beträffar And-damen, så har vi haft en batalj om altanen igen........tror jag vann. 
 
Bjuder på en blomkavalkad från trädgården idag.....
 
...... i häftiga färger.....
 
...och välmående av vattnet som just nu kommer ner.
 
För det kan ju inte vara sol varje dag, eller vad säger du? .....som fattar "nada" .

Livet går vidare......

Idag var det så en ny vecka efter lite lediga dagar och dags att "börja skolan" igen. När jag närmade mig gymnasiet var det första man såg två stycken flaggor halade på halv stång, vilket indikerade att något riktigt tråkigt hade hänt.
Det visade sig att den tolk som jobbade på SFI, (han som översatte min berättelse på Inredia till arabiska, vid vårt studiebesök där), hastigt hade avlidit under helgen, inte ens femtio fyllda.
Det blev en minnesstund utanför skolan, för de arabisktalande eleverna innan vi kom igång med dagens agenda.
På den stod det en hel del tester och nationella prov, samt nya grupper för flertalet av "våra" elever.
Inte så särskilt många kvar nu i klassrummet, men de har ju snart sommarlov och till hösten kommer tydligen många fler, alldeles färska.
I lokaltidningen kunde jag läsa om min framtida arbetsplats, som precis startats upp. Dock är det ingen som har kontaktat mig för "studiebesök" och presentation än. Hade jag varit ansvarig, skulle jag nog valt att ha med kända vikarier från början, för en bättre kontinuitet redan från start.
Vi får se hur länge det dröjer innan de hör av sig.......
Det tog inte lång tid, hon ringde redan nu i eftermiddags och bokade in introduktionsdagen och första "gå bredvid-dagen", så det känns seriöst och bra så långt.
Aktivitetsrapporten för maj är avklarad, så också lunchen givetvis. Nu väntar nog en kaffetår på mig strax, bara jag får tummen ur och laddar bryggaren så......
Ugnen behövde en akut sanering, vilket jag har fuskat över och bilen som hade en rendez-vous med en stor lind i Västerås, var totalt nerkladdad. Den är diskmedelsprutad och renspolad nu och vi får hoppas att det försvann, för något skrubbande och polering fixar inte Inga.
Dags att fylla på koppen, sätta sig ett tag i skuggan och lyssna på allt fågelkvitter tror jag. (läs mås-skrän)
Det halvlånga gräset, väljer jag att inte se idag......
Fick sällskap av fru And till fikapaus nummer två, men hon stannade inte sålänge. Har väl smått på g.....
 
Såna här har jag fortfarande ett helt gäng kvar, sedan torghandeln i Västerås mmmm......
 
....och snart har jag mina kaffemuggar här (från Spanien), med luktärtsmotiv.
 
Man blir törstig när det är varmt, bra där att du har vattenbar....
 
 
 
 
 
 

Lite mör.....

....efter två och en halv timmas nonstop-körning från Västerås, nu i eftermiddag. Sol och varmt och svårt att hålla sig vaken, men eftersom jag satt vid ratten och ingen annan var med i bilen, fanns bara ett alternativ: Fullt fokus och nu är jag hemma igen. Maken och äldsta barnbarnet fick ta tåget till Stockholm, medan övriga i hans familj åkte bilen tillbaka till flyttröran, efter en liten andhämtning med Västeråsbröllop.
Vilket vi imorse deltog i lite grann, då vi först var nere på ordinarie hotellfrukost, för att nå'n timma senare göra en repris till bröllopsbrunchen.
Det vankades en hel del att välja på, men jag höll mig själv i ganska strama tyglar, med övervägande frukt och grönt. Dock slank det ner en smörgås och ett kokt ägg, samt några baconskivor därtill.
Lillebror koncentrerade sig på apelsin/äpplejuice (blandat) tre glas till frukost och minst tre till brunch, resterande mat åt han bara fragment av (förutom två skivor vetebröd med "gojs" på). Storebror fixade sig (som efterrätt) till frukosten en bautavåffla, som bara inte fick plats. Han var tvungen att ge upp efter halva.
Föräldrarna ringde medan vi satt och åt, för de saknade sina barn, så vi gick upp till rummet och bytte. Två busgrabbar mot en halvsovande lillasyster, som vi fick behålla en liten stund, innan storebror saknade henne och kom tillbaka.
Medan vi (som var kvar i stan) väntade på att tåget skulle gå (16.35) åkte vi runt lite och då vi inte ätit så mycket (hm....) blev det en glass var vid hamnen, medan vi kollade skärgårdsbåten Elba. Sen åkte vi bilen ut på Björnö, där fanns en fin sandstrand precis bredvid en camping, som vi satt och tittade på en stund. En tur ut till flygplatsen för och se om det var nån ruljans där gjorde vi också, men den var helt stängd.
Så hamnade vi slutligen på en pizzeria för att äta lunch och sen fick dom klara sig själva, för jag körde och släppte av dom vid tågstationen runt tre och påbörjade min återresa mot Fagersanna. Maken ska ta tåget hem på onsdag hade han tänkt, om det finns några sista minutenbiljetter vill säga.......
Tills dess ska han gräva i Kungliga bibliotekets arkiv...... hade han tänkt iallafall.
Slutligen kan sägas att den alkoholfria ölen som i evigheter tagit upp plats i kylen, nu är åtgärdad.......
 
Apotekarebron över Svartån, med alla sina "fastlåsta" kärlekar.
 
...men inte mycket slog skoputsarmaskinen i hotellfoajén, som underhållning.
 
Trötta var dom allt, för vi var faktiskt både vakna och uppe långt före dom idag.
 
Tre våffelvaktare....
 
Kvalitetstid med mormor......tjena!
 
...men det löste sig när storebror kom.......
 
.... med nappen.
 
Kanske värt att smaka på, för nu har ju mamma tagit en sån också.....
 
Elba påväg in i hamn, med åskådare.....
 
"Mitt i skogen" på Björnö.....
 
...och här är en sandstrand vid Mälaren, på samma ö.
 
Fler fordon var ute och luftade sig idag.....
 
....pizzerian hade en fin väggdekoration, maten var också bra.
 
Reklam och alkoholfri öl.....på agendan.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0