Mitt i uppförsbacken.......

.......vid "den konstiga trevägskorsningen" med trafikljus, ligger här i Torrevieja en nyöppnad thai-restaurang med namnet Sunshine. Där intog vi dagens middag, redan vid sjutiden. Det blev en trerätters-menu med klassikern friterad ananas och glass till kaffet.
Verkade dock vara rena svensk-tillhållet, för inget annat språk pratades vid borden runtomkring. Hursomhelst så smakade alltihop bra, mätta blev vi och "La quenta"-snapsen slank ner med lätthet. En persikosmakande mild variant, som inte smakar sprit alls.
Nu har klockan sprungit iväg och blivit ny dag också till råga på allt. Jag vet inte var tiden tar vägen........
Imorron har vi en preliminär plan för i nuläget, vi får se om den håller eller blir ändrad i sista stund. Det är ju ett semesterprivilegium att hålla allting öppet för mer tilltalande saker, som kan dyka upp.
Fortfarande lika varmt idag, men äter man frukost vid det lite senare taget, så har skugghörnan hunnit bildas på balkongen. Till lunch var det ännu bättre med skugga, innan dess var jag och skrev ut våra boardingcard för hemresan.......Tiden räcker dåligt till känns det som. Även om vi har flera dagar kvar att göra ingenting, blir man aldrig riktigt klar med detta göromål.
Nu drar vi på en shoppingtur till Primark på La Zenia, som jag inte heller blev riktigt klar med för några da'r sen.
Men nu tror jag allt att efter två extra timmar där nu i eftermiddag får det vara nog (för den här resan).
Badning vid Playa del Cura (för den som ägnar sig åt detta), blev det på hemvägen. Parkerade utanför Domti och där fanns det lite till att handla. Middag på den danska restaurangen bredvid och då de inte hade cappucino-kaffe att avsluta med, blev det Valdes på La Mata-stranden för detta. Och en sangria var det visst nån som drack......
Komplettering på Mercadona och nu simmar bonusdottern några varv för att kunna ta nå't sött till kaffet.....här hemma.
Har lyckats få in Idol också på datorn, så vi kan hänga med.........
 
Klassikern friterad ananas på min tallrik, mango respektive banan på de andras.
2
Lite intressanta bilder att förevisa, innan vi skiljs åt för kvällen.
 
Spanska kollegor får ta i........
 
Hemlagad lunch, broccoli och bacon-omelett .......med mera innehåll.
 
En sista tur ner till Primark.......
 
Badförsök på Playa de los Locos.......
 
Domtis danska granne hade bra mat.......
 
Men efterrätten fick vi åka ner till havet vid La Mata för att dricka.
 
Påväg dit stannade vi till vid Väderkvarnsparken.
 
 

Återkomsten......

....... av det saknade parasollet, fick vi uppleva runt femtiden. Strax innan vi skulle förflytta oss ner till centrala Torrevieja tittade bonusdottern ut från balkongen, vilket vi gjort otaliga gånger tidigare under dagen också. Där i grannen på hörnets trädgård, stod "vårt" parasoll lutat mot grinden för förbipasserande att upptäcka.
Vi gick ner och jag ringde på dörren, fortfarande funderande på hur jag skulle fortsätta konvesationen efter det obligatoriska inledande "Hola!". Men jag hade inte behövt bekymra mig, för såsnart tanten öppnade och fick se mig sa hon: "Ah, sombrilla!" gick runt huset och kom tillbaka med det. Sen förklarade hon att vi måste knyta fast det......
Det var bara att tacka för tjänsten hon gjort oss och lomma upp med det till lägenheten innan vi kunde fortsätta på vår kvällsutflykt.
Den blev inte så blodig i finansiellt hänseende, då vi inte köpte något alls i bodarna, bara tittade. Fortsatte istället till en pizzeria och åt "cena" (spanska för middag vilken vanligen intas runt nio på kvällskvisten).
Jag valde spagetti medan mitt sällskap provade salamipizza. Mätta och med matvalen belåtna, gick vi åter till bilen. Dock vill mitt knä och andra benets fot inte samarbeta speciellt länge. Ikväll var båda riktigt obstinata, så vi har innan sänggåendet druckit lite whiskey i medicinskt syfte. Åskar gör det också.......men ganska långt bort.
Semestermorgon ånyo, med frukost på balkongen en bit efter elva då det börjar bildas ett skugghörn för undertecknad. Sen tog vi oss ner till La Mata-stranden igen och mötte upp med en kompis som hade ledig dag (vilka hon tillbringar på stranden om vädret är ok). Först blev det en lättare lunchfika, sen vaktade hon våra väskor på sin handduk, då vi tog en promenad i vattenbrynet.
Vågorna gick höga, så bad avstod vi båda, men kompisen blötte ner sig snabbt medan vi var kvar och höll uppsikt över hennes grejer.
Sangria på balkongen tog vi innan bonusdottern gick till poolen för motionssimning och solning. Jag satt kvar en stund med både stickning och virkning tillsammans med min sangria, innan ljugandet tog fart.
Ikväll ska vi prova en thai-restaurang på hörnet vid trafikljusen. Då fattar väl alla vart det ligger, eller hur.
Mer om det i nästa ljug........ 
 
Bara ETT myggbett so far (vid armvecket) så min ultravioletta lampa i sovrummet funkar nog rätt bra. Bonusdotter i vardagsrummet har fått några fler bett......(ingen lampa)
 
Kvällsmaten igår......nere i centrala Torrevieja.
 
Nej, vi spelade inte på gossedjuren.......
 
....eller åkte karusell.
 
Inte heller föll vi för frestelsen att kasta ringar på vinflaskor.
 
Bild på den olydiga parasollen, som tog en nattlig utflykt till grannen. Kom oskadd hem men får stå i skamvrån ett tag och tänka över sitt tilltag.
 
Foto av en som fotar havet........
 
Några trotsade trots allt vågorna (män i övre medelåldern som leder all drunkningsstatstik världen över)
 
Vår väskvakt kopplar av......
 
En av många blommor i vårt kvarter.......
 
 
 

Nattligt skyfall och onsdagsmarknad.........

.......var det som gällde idag. Vaknade inatt av att det både blåste och regnade kraftigt och kom då att tänka på parasollen på balkongen. Vilken jag valde att inte ta in igår kväll, vilket hade varit en bra idé för den fanns inte längre. Ingenstans i omgivningen hittade vi heller någon kraschlandad sådan, så den måste ha tagit fart som den värsta Mary Poppins-paraply till något annat kvarter. Väldigt mysko är det och en ny får jag ju bjuda värdfolket på som ersättning. Men bäst att de får inhandla den själva.
Vi hade även ställt vårt "nyskördade" salt på tork därute, så det var inget torrare om man säger så.
Blandad väderlek var förutsättningarna för La Mata-marknaden, ömsom sol och ömsom mulet med vindbyar lite då och då. Men det regnade ju inte, så på't igen och riva i "Offerta"-högarna. Hittade några småsaker, sen tog vi en fika på hörnrestaurangen vid havet, som "halvtidsvila". 
Där blåste upp till mini-storm, då de mörka molnen passerade (utan att släppa något mera regn). Så kom solen igen.
Del två av marknadsturen startade med inköp av churros (minsta möjliga kvantitet, men ändå). Sen blev det mer oliver, en gurka, avocado och turrón. 
Som avslutning en halv kyckling att äta till lunch på balkongen hemmavid.
Nu har bonusdottern smält maten såpass att en simtur står på hennes agenda. Själv "ljuger jag ju så bra" så det fick bli mitt eftermiddagsgöromål.
Planen för kvällen är att kolla in bodarna i centrala Torrevieja och ta nån drink och/eller tapas på strandpromenaden. 
Blåser gör det fortfarande i vindbyar, så med jämna mellarum kommer balkongmattan in på besök i vardagsrummet......
 
Prutar hon?.......nääää, försöker bara hänga med i uppräkningen då hon får en massa småväxel tillbaka.
 
Snällt och tåligt? väntande "packåsnor" vid en lugn vägg mitt i vimlet.
 
Inte direkt badväder, men mäktigt......
 
Vattenpölen vittnar om nattens oväder.....
 
Vi behövde fylla på förrådet av oliver lite.....
 
....några grönsaker slank också med.
 
Lunch på balkongen.
 
 
 
 
 
 
 

Hav, salt och kalas.........

Inte många knop på förmiddagen idag heller, men frukost på balkongen i lite väl tilltagen värme för min smak. (framåt eftermiddagen blir det skugga) Har dock hittat en parasoll under sängen. Så imorgon till frukost kan jag kanske ha ett eget skuggat hörn.
Bonusdottern drog några längder i poolen, samt solade en stund och först vid ett-tiden förflyttade vi oss till havet vid La Mata. Där hittade vi ett bra lunchställe och försåg oss med mat, sangria och slutligen en cappuchino (medan bonusdottern bekantade sig med havet på denna strand). Vågorna gick ganska höga så det blev ingen simtur, bara ett magplask över en snubbelsten. Så blöt blev hela hon ändå.
Efter detta kollade vi in på Carrefour, inhandlade där en flaska bubbel, samt några flera fynd som hamnade i korgen påväg till dryckeshyllan.
Nästa anhalt en plantskola, för att hitta en trädgårdsväxt till födelsedagskalaset att lämnas med flaskan.
Därpå stannade vi till vid saltsjön, gick ut på saltängen och försåg oss. En rejäl påse var av "fotsaltet" blev bytet.
Så var det dags att åka till födelsedagskalaset och äta en alldeles utsökt smörgåstårta, följd av en lika delikat hallontårta och småkakor till kvällskaffet.
Hemfärd på detta och nu ett glas vin som sängfösare, till ljuget. Imorron marknad i La Mata och förhoppningsvis fler fynd.........
 
Lunch......
 
.....vid havet.
 
Vid saltsjön.
 
Klart för uppvaktning.......
 
God förtäring........
 
Ja må hon leva.......
 
....och tårta. Får jag också smaka?......snälla....
 
 
 

Tilltagen sovmorgon och seriös shopping.....

.....har vi hunnit med trots att vi inte kom upp förrän halv elva, efter en "sittning" på balkongen till drygt två inatt. Hur lätt var det inte att vända på dygnet, innan ens den första semesterdagen börjat.
Vi startade efter en mulen morgon vår färd söderut mot La Zenia shoppingcentrum strax före ett och gjorde sen några modiga timmar på Primark (en av de många affärerna på området) sen var vi så trötta och en i sällskapet dessutom sol-och badsugen (inte jag om nån undrar) att vi avbröt shoppingen och åkte ytterligare söderut till "vårt hörn" vid havet i Lo Pagan. Ett litet café med utsikt över Mar Menor och alla husen i havet (La Manga).
Där sin "vana" trogen beställde bonusdottern sin lunchsangria till förrätt, jag ett alkoholfritt alternativ och som huvudrätt delade vi en mediumstor pizza.
Medan hon sen kände på havet satt jag kvar med en frappé till efterrätt. Vilken var mycket god. Men då jag inte fullt ut uppmärksammat att det INTE var den grekiska varianten med glass i kaffet, utan kaffeglass med likör i botten på glaset, fick jag snällt avstå när glassen var "avskalad". (Hade ju en bil med mig, som alldeles säkert ville få följa med hem.) Dock tyckte mitt ressällskap att efterrätten inte skulle förfaras och antog uppgiften. 
Nu kände vi oss inte helt klara med shopping för dagen, utan återvände och fortsatte där vi slutade. Några till affärer, inklusive mat klarade vi av. Sen återstod bara att med stapplande steg ta sig mot bilen, för att ta oss hem.
Nu var vi rejält hungriga och stannade alldeles utanför kinarestaurangen på hörnet hemmavid för middag. Vi orkade inte ens bära in alla kassar förrän vi var mätta. 
Nu sitter vi återigen på balkongen i den ljumma kvällen och strax är denna måndag ett minne blott.
Imorron, tisdag ska vi nog "bara va", kanske ta en tur till havet. Men annars har vi inget att "passa" förutom att besöka födelsedagsbarnet, nu på rätt dag (efter inbjudan) och samtidigt passa på att samla lite natursalt till vinterns fotbad i närområdet.
 
Vår utsikt från loftgången, då vi skulle åka iväg idag........undrar just vilken utsikt de hade?
 
En fin plantering på vårt område precis utanför poolen.
 
Dagens förrätt.....intages vid Mar Menor.
 
 Huvudrätten för två......
 
....vilket även efterrätten fick bli.
 
Alla ska bada....både hus och folk.
 
Ja därborta på hörnet ligger vårt fik.
 
Till sist....lite grönsaker i egen "ångbastu" där i mataffären.
 
 
 
 
 
 
 
 

Men vad hände och hur hamnade vi här?

Ja inte fanns det mycket att skriva om mot slutet av veckan, men nu tror jag att det kan bli lite mer ett tag framöver.
"Helt plötslig" befinner jag mig i Spanien igen, tillsammans med bonusdottern den här gången.
Vi åkte igår och lämnade våra respektive hemma att sköta husen, så de är i tip-top kondition när vi återvänder.
Av en alldelese speciell anledning har jag inte nämnt något om denna planerade resa/semester förut. Då vi hade för avsikt att överraska ett födelsedags-"barn" härnere på söndagskvällen.
Egentligen var det väl aningens för varmt härnere fortfarande för min del, men vi har iallafall idag "genomlidit" "Citruslundens" marknad i vårt anletes svett (iallafall min). Inte så fräscht, men en del fynd gjorde vi allt.
Till lunch valde vi lite olika: Jag tog en tostada med tomat och olivolja på, medan bonusdottern körde sangria smockfull med fruktsallad. Tror faktiskt att vi båda var väldigt nöjda med respektive val.
Väl hemma i en mycket bra lägenhet, blev det fika på balkongen. Nu laddar vi för kvällen: jag ljuger i skuggan på balkongen, medan bonusdottern solar vid poolen (som hon för övrigt invigde med några längder i morse).
Igår kväll blev vi mottagna vid porten av vårt hyresvärdspar, som hjälpte till att bära in alla väskor. De hade till och med försett kylen med lite frukostmat till oss. Väldigt trevliga och omtänksamma, bara att höra av sig om det är något, för de bor i en lägenhet alldeles i närheten. Nu har vi varit och firat en jubilar to be (på tisdag) med en alldeles utsökt måltid hos "Lille svensken", en restaurang  i omgivningarna.
Därefter blev det trubadur-underhållning hemma hos henne, som efterfest. Nu är det kaffe på balkongen här hemma, innan denna dag också strax är till ända.
Imorron blir det nog shopping på La Zenia och fika vid havet........
 
Ska hon palla flygresan?.......med lite vin som "medicin" funkar det nog.
 
Snart så.....ska vi gå ombord.......
 
Ja då får man stå ut med den här utsikten till frukost ett tag då....
 
Kön från marknaden.....
 
...där vi åt lunch (hmmmm.....) och efter det köpte med oss lite av bakverken som syns i bakgrunden hem till kaffet.
 
Sen var det kalas.......
 
.....här min portion sjötunga.
 
Medan någon annan fortsatte lunchtradiotionen, nu med tillägg av en portion biff......
 
......men till efterrätt, något helt annat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ingenting finns det......

 ....att förmedla idag. Vädret är ok, jag har tankat bilen och arbetat på med mina register.
Lotto igår gav som vanligt ingenting heller.
Så nu känner jag att det är dags att ta en liten blogg-paus, tills det finns något av intresse att ljuga om.
Över helgen blir det i alla fall minst.........
 
Äppelskörden fortsätter.......
.......och detta duger gott som "pausbild".

54395 Fagersanna.......

......har jag väl skrivit hundratals gånger förut. Inte bara idag, men då turen är kommen till min egen hemby att rättas upp med korrekta adressuppgifter så har det nog blivit något hundratal till.
För i vårt register finns ju inte bara permanenta året-runt-adresser, utan en alldeles "förfärlig" mängd fritidshus därtill. Bara att gå metodiskt tillväga och ta en gata i taget........
Som sagt arbetsuppgifter finns, om än inte så super-akuta.
Igår fick tre bläckfiskar order om att flytta till Stockholm, så de fick påbörja sin resa mot den nya hemorten i  brevlådan vid affären i morse.
Strax har micron behandlat matlådan klart. Jo för det blev matlåda i alla fall, eftersom jag "hittade" ett paket köttfärs med kort datum i kylen. Den hade Inga i ett obevakat ögonblick inhandlat i måndags för att tas omhand efter jobbet på tisdag...... utan att meddela mig! eller så sa hon nå't som jag inte hörde.
Efter jobbet idag ska jag titta in till utställningen på Muséet, om slöjdare (då de öppnar först klockan 15.00).
Nu har jag varit på egen visning med museiechefen som ciceron. Förutom morfars slöjd, fanns det en massa andra trä- och textilsaker, samt keramik och luffarslöjd. Från både förr i tiden då slöjd oftast var nyttoprylar och nu, då slöjdalster mer används som dekorationer.
Sen plockade jag en kasse äpplen och tog en promenad till frisörsalongen. Hon ville gärna ha äpplen, men har inte fått "tummen ur" och kommit hit. Nu har hon iallafall fått en kasse. Mer finns och hon vet var......
Maken hade gjort ugnspannkaka, så Inga blev ledig ikväll (från matlagning iallafall) om hon inte hittar på något annat stolleprov att fixa med.
 
Väldigt fina korgar fanns det på utställningen, gjorda av en bekant, visade det sig.......
 
....och här morfars grejer, med lite av min berättelse bredvid.
  
Knyppling är väl inte riktigt min grej, men dessa var lite annorlunda och kul. Även denna slöjdare var bekant till namnet.
 

Inte fullt......

....så inbjudande väder denna morgon, men det perfekta sommarvädret kan väl inte hålla för evigt. Idag är det mulet, men inte direkt kallt.
En ganska rörig förmiddag är nu till ända, med alla möjliga och omöjliga spörsmål att ta tag i och hantera.
Det märks direkt när faktureringsbolagen har skickat ut fakturorna......
Men snart får jag äta lunch och på hemvägen sen kanske de har några kul fynd på secondhand.
Händer inte så mycket i vardagslunken, i alla fall inte av någon nämnvärd eller extra positiv karaktär.
Sprang på syster med assistent på secondhand och pratade en liten stund. De hade tagit en utflykt för att leta LP-skivor och lite annat. Några fynd hade hon gjort, men som vanligt var hon lite stressad och ville åka hemöver med sina inköp.
Maken var ute på promenad då jag kom hem och nu återstår vad jag ska ha i matlådan. Får bli gourmet-mat från mitt lilla jobbfrys-lager känner jag och så får maken order om att göra fläskpannkaka till sig imorron. Såpass mycket att det räcker till min torsdagslåda också. 
Är nästan klar med mitt senaste stickprojekt. Bara några knappar som saknas, innan det ska sändas för "utlåtande" hos produktprovaren i huvudstaden. Kanske blir lagom att ta med om nån vecka då vi ska vara barnvakter förresten.
Dags för kaffe, finns en hel kanna färdig..........
 
Ytterligare en kommun-dekoration, den här står i Gäre-korset.
 
Saltgurke-macka!
 
Här är en "kjol-klänning", snart färdig.

Bättre sent än aldrig.......

......kanske man skulle kunna sammanfatta sonens heltidsanställning från 1 oktober. Det är väl sådär en tio år sedan han startade på inringning hos DHL. För några år sedan fick han halvtid fast, men har jobbat mycket heltid i perioder i alla fall.
Men nu äntligen har de insett att den som jobbar heltid också ska ha en fast anställning på hundra procent. I min värld är det bristfällig personalplanering, eller snarare total avsaknad av personalpolitik och det går ut över den som jobbar som inte heller kan planera sin tillvaro....på grund av andra, sittande fast i en beroendeställnings-spiral.
Tyvärr verkar denna situation mera regel än undantag på dagens arbetsmarknad, har jag förstått.
Annars för min del, är det starten på ännu en ny arbetsvecka som gäller. Dom tuffar på utan någon som helst hastighetsbegränsning. För att inte tala om helgerna, dom hinner man knappt påbörja förrän de åter är slut.
Snart är micron klar med min matlåda med rester, så veckans första lunchrast är påbörjad. (four more to go).
Nu är både jag och kontorshunden mätta (i alla fall jag) så dags att beta av eftermiddagstimmarna.
Efter en snabb date hos fotvården, blev det komplettering av mat och tevetidning.
Inga fixade ugnsfalu till matlådan, blev även över så att maken får, (men han hade redan "tullat" på falukorven till middag idag visade det sig). Blir repris så att säga för hans del alltså.
Köpte lite mer ljungplantor också, som behöver sättas på plats. Men fint väder och lagom varmt, så det kommer att bli skönt med lite frisk luft i solnedgången......
 
Mellanmål och "äpplekarameller"........
 
.....i väntan på att Mr. Falukorv ska sola klart.
 
Dottern ville ha ett foto på bläckfiskarna, kanske någon får flytta......
 
 

Ingen vinst, annan vinst och brödbak.....

Nä lotto gav ingen vinst alls, men vem blev förvånad? Innan klockan blev "dragningstid" gjorde vi lite trädgårdsarbete. Jag invigde den nya plastkärran med att plocka upp nedfallna äpplen och maken motionerade gräsklipparen. Då jag precis startat plockandet, promenerade bekanta förbi och frågade om vi sålde äpplen. Nej det gör vi inte, men du kan få en plastkasse att plocka i då Ni är på tillbakaväg hem svarade jag.
Diverse program på teve passerade revy under lördagskvällen och imorse, var det åter dags för maken att åka på fotboll (hemmamatch).
Vad skulle då Inga hitta på? Hon blev sittande med stickning en stund vid teven, en bestämde sen att tvättmaskinen behövde jobba lite och varför då inte ugnen också. Det blev brödbak, men jäsningen tog aldrig riktigt fart, så hon är inte direkt nöjd med resultatet. Men går nog att äta ändå......
Mitt i bakningen plingade telefonen. Det var postkodlotteriet som ville meddela att jag denna dragning vunnit 320 kronor. Ja alla da'r i veckan är det ju bättre än inget iallafall.
Hittade två panerade rödspättor i frysen, som tillsammans med hemlagat potatismos fick bli middag vid makens återkomst. 
Alldeles vindstilla är det, med en spegelblank sjö och dryga 20 grader, men lite snålt med sol. Den vill inte riktigt bryta igenom molnen. Men lite mer sittning med en kaffekopp på altanen får det bli ändå, när innehållet i tvättmaskinen är omhändertaget.
Smakar nog också på det nybakta brödet, som ännu inte hunnit svalna.
 
Min flerfärgade ljungplanta gör sig bra där bredvid Spanienstenen och myntan.
 
Spegelblank sjö och en sol som gör sina försök att få vara med.......
 
Fisken var inte så god tyckte maken (och jag håller med) men potatismos på knäckebröd funkade tyckte han.
 
De inte helt lyckade brödkakorna svalnar........
 
.....medan löven på grannens lönn börjar gulna.
 
 
 
 
 
 
 

Kulturresa till Skara.......eller inte.

......med symötestanterna, avresa klockan tio. Det är vad som väntar under lördagen. Vilket utbud som erbjuds är ännu oklart, men nån utställning var det visst. Sen ska vi givetvis testa mat- och fikakulturen på orten.
Chaufför hämtar vid dörren, så bara att åka med och ha plånbok till hands för fynd på annan ort än annars.
Ja så bara var väl inte det, då mitt huvud inte ville åka. Får gå på lägsta växel här hemma, njuta av vädret och konversera maken som inte varit hemma på en vecka. Funkar det också om man "rättar in sig i ledet" och accepterar ändringen. 
Finns ju piller som kan hjälpa och "champagnen" vi drack till bakpotatisen igår var väldigt god. Sen vann Liverpool sin bortamatch mot Chelsea och det gjorde inte ont ett dugg. Bra fotboll bjöd båda lagen på också.
Apropå fotboll, så är det visst sådan både i eftermiddag och imorron förmiddag, här på lokal nivå. Maken ska förstås dit, så Inga får väl fixa lite mat före tre. Det ska nog ordna sig, för hon behöver inte sympatistrejka längre, då det börjar rätta sig till i de övre regionerna.
Finns säkert lite Premier League för mig att kolla på och lite annat att skrota runt med i maklig takt......... 
"Hemmadag" kan vi rubricera denna lördag istället kanske. Hoppas tanterna hade en skön utflykt i stora staden Skara. Får satsa på nästa sammankomst......
....och vinna storkovan på lotto att finansiera ett ordentligt kalas. Hoppas kan man ju alltid, fram till åtta iallafall.
 
Ytterligare ett foto från huvudsta'n. Syskonen konverserar.........
 
Utesittarväder till kvällsmaten.....firade vi med champagne.
 
Inga bjöd på middag: kyckling, wokade grönsaker, "experimentsås" och klyftpotatis.

Mulen morron......

...... och en aning mörkt fortfarande runt sex-tiden, minner om hösten som är i antågande.
Men fortfarande 15 plusgrader vid denna arla tid på dygnet. Nu frampå förmiddagen har solen åter vaknat och firar precis som jag att det är fredag.
Slutar vid lunch idag och ska roa mig med en röntgen på Skaraborgs sjukhus, för att se om det finns nån "täthet" i benstommen (vad är det annars som väger så mycket kan man undra?)
Men behöver kollas då jag ätit cortison i flera år tyckte jag och läkaren höll med.
Maken aviserade igår kväll att han skulle återkomma hem under dagen, så nu är friden slut som han uttryckte det. För vem är frågan, men vi kan ju tolka det var och en på sitt sätt. (haha)
Knät är lite mer samarbetsvilligt idag, men fortfarande stelt och lite svullet, men låsningen lyser fortsatt med sin frånvaro....... alltid något.
Kompisen med ressällskap verkar ha landat ordentligt där i söder, men hur väderleken är vet man väl inte mitt i natten kanske. 
Det var en väldigt smidig och smärtfri röntgen, nu återstår bara att hoppas resultatet av den visar något positivt.
Passade sedan på att besöka det nya shoppingområdet och handlade lite både på Jula och Willys. Maken hade hunnit hem före mig och nu har jag laddat ugnen med bakpotatis från shoppingturen och dessutom tagit ett smakprov på saltgurkan jag hittade i en av affärerna.
Fredagsmys blir alltså bakpotatis med räkröra och färsk baguette. Sen avslutar jag kvällen med fredagsmatch från London. Liverpool möter Chelsea på bortaplan. Maken sitter nog gärna vid sin dator och sorterar idrottshistorisk forskning till långt in på småtimmarna misstänker jag.
Själv hoppas jag att inte däcka förrän matchen är slut..........
 
Precis då jag somnat igår pep telefonen, ett meddelande kom med denna.......
 
......och denna, (samt flera andra kort på dessa motiv) vilka jag kunde vakna till imorse.
 
Först "bunkrade jag upp" lite hos Biltema......
 
....sen var jag härinne i tio minuter......
 
....inan jag införskaffade "fredagsmys".
 
Hemma låg den här på köksbordet, signerad av författarna och maken hade minglat med en massa kändisar framförallt från idrottens forna dagar. Några fastnade på bild: Tommy Engstrand och Lars Ohly kunde skymtas på fotona.
 
Gjorde druvsaft på de sista klasarna och drack med andakt. Nu får vi hoppas på mer nästa år.
 
 
 

Ännu en .....

..... dag i solens och värmens tecken. Ja inte mig emot, då det är lagom varmt. Dock blir det inte så mycket deltaga i soldyrkandet, mer än betraktelse genom min glasvägg på kontoret.
Kan undra om det har "lugnat ner sig" söderöver, eller om kompisen (som åker idag) får stå ut med bortåt 40 grader. Då är det synd om henne tycker jag....... Värme i all ära, men det får vara måtta på det.
Idag är det roligt värre, har påbörjat ett "kvalitetsprojekt" med kundregistret på jobbet, där jag rättar och kompletterar alla adresser som inte är helt korrekta. Det tar sin tid och kommer inte att vara avslutat än på många veckor (om någonsin) men det ska bli bättre i alla fall.
Något som inte mitt knä vill bli. Har inte gjort något i rörelseväg att tala om, då väljer det att haka upp sig och stelna till. Ja vad ska man säga/göra? Får hoppas på morgondagen.......
Peppar, peppar såsnart jag kom hem släppte låsningen, hoppas nu att det inte bara är tillfälligt. Men det måste vara så, att knät strejkar på jobbet för det tycker jag ska vara nånannanstans än i skrivbordsstolen.
Kanske har ett ganska intelligent knä, ibland iallafall.
Började med en liten dammsugning över huset och golvtvätt i köket därpå. Inte idealiskt med tanke på väderleken, men det såg för dj...igt ut
Därefter kändes det väldigt legitimt att ta en fika på altanen, alldeles ensam i tystnaden och solen. 
Skördade sen de två kvarvarande vindruvsklasarna och de flesta björnbären. Det är inte mycket, men det blev iallafall något. Och gott smakade även björnbären........
Äpplen däremot....is a different story. Hur mycket som helst har vi och lite till, så om nån är sugen, kom bara förbi och hämta.
 
Slutligen (efter mycket tjat) skickade maken ETT kort på de små........
 
Min välförtjänta fika på altanen (i burken räkor med creme fraiche).......
 
.....och här lite nyskördade bär.
 
 
 
 

Vernissage.......

.....och invigning av muséets utställning om Tibro-slöjdare är det ikväll. Men jag väntar nog någon dag ytterligare innan jag besöker eventet. För lite nyfiken på hur de har exponerat morfars alster, samt vad som är beskrivet om honom är jag allt. Utställningen kommer att stå till mitten av november så gott om tid finns.....
Annars lunkar det på, precis som vilken vanlig onsdag som helst. Vilket framme ikväll även innefattar lotto-dragning utan vinst, eller??
Alldeles strax serveras lunch, först till mig .......och sen till kontorshunden. Det är ett av hennes "moments" på dagen. En brödbit till frukost, promenad runt huset med husse och lunch-"diskning" åt mig.
Däremellan kan det bli tjänsteresor med husse i firmabilen, vilket också verkar vara till belåtenhet. Ja det vill till att ha förmågan att kunna ta vara på livets "moments" och där har vi lite att lära, av just hundar.
Fick under förmiddagen ett foto från syster och assistent, sittande på nostalgi-caféet i Tidan, avnjutande en fika. Det gör de rätt i....... 
Påväg hem fick jag (och ett antal andra) stanna på vägen för att "and-armén" hade beslutat att flytta sina trupper. Kors och tvärs över vägen velade dom. Här är det inte tal om givakt och marchera i takt inte. En av bilarna kom på den ljusa idén att tuta på dom, men hade det nånsomhelst effekt? Inte då.
Det tar den tid det tar och vi har inte bråttom, dessutom har vi inte fullt ut bestämt oss vilken sida vi ska till. Kanske pausar vi en stund mitt på vägen och funderar innan vi ändrar riktning....... eller fortsätter.
Ingen idé att ens reta sig på, bara att snällt co-exist med dessa flygfän.
Jodå, dom är numera alldeles för många, men vad hjälper det att som en del grannar oja sig över deras existens och närvaro. Blir det ohållbart får man väl kolla med kommunen om dom har resurser att hjälpa till med.
Tills dess låt dom va' och låt dom äta av alla äpplen som lockar hit dom från sjön. Sammalunda är det runt Muséet inne i tätorten.
Blomkålssoppa med krutonger och räkor har Inga provat att laga. Jag ska strax smaka, låter det bara svalna lite först.
Inte såvärst mycket smak kanske, men då smakar det ju inte illa iallafall.......
.....och fortfarande är det sommarvärme plus..... ute.
 
Smakportion-kvällsmat och sen får det bli lunchlåda imorron, resten fryser jag så maken får smaka (haha)
 
 
 
 

Tisdagen den trettonde......

.....läste jag alldeles nyss på Facebook, är den spanska motsvarigheten till vårt fredagen den trettonde.
Det var ett inlägg i "alla kan spanska", en grupp som min spanskalärare på Högskolan har startat. Och det var skrivet på spanska.....som jag fattade, bara en sån sak. En bra start på en "olycksdag" att boosta sina språkkunskaper  lite (hahahaa).
Vädret är fortfarande helt ok, med sol utanför kontorsfönstret. Enda nackdelen är väl att man får vara betraktare, inte deltagare i "utelivet". Ja än är det ju ljust i alla fall då man kommer hem, så lite kan man fortfarande få med av det fina september-vädret.
Nu blir det norsk fisksoppa till lunch, hoppas Findus har lyckats med receptet.
Den var helt ok, om än ingen himmelsk upplevelse. 
Inga inköp av fynd blev det på second hand idag, men väl hemkommen var jag tvungen att ta en tur upp på vinden. Jag kände redan igår att där har vi nog fynd att hitta......
Och mycket riktigt, tre stycken hade gått i fällorna och luktade inte direkt rosenvatten. Nu är frågan om de gick i fällorna innan de insåg att det luktade mynta....eller om det absolut ingen betydelse har, för att skrämma iväg de små liven nån annanstans.
Parfym och vädring blir det resten av kvällen, för att bli av med den mycket oönskade odören. 
Inga kokar pastaskruvar på spisen, till en portion tomatsås som hon hittade i frysen. Vegetarisk lunch imorron alltså.
 
Imorse var det invasion av kanadagäss på sjön, här är "huvudklungan".
 
Då inga fler dagsfärska foton finns, bjuder jag på en vacker ek från Kinnekulle (fotot taget förra hösten).
 
 

Ny dag, ny vecka, nya.....

....uppgifter och nya utmaningar följer med detta. Ja det mesta går väl i de vanliga vardagliga spåren, men en och annan avvikelse kanske det kan bli. Av angenäm karaktär menar jag nu, annat kan kvitta för där är det bara bra att det lunkar på i invanda spår utan störningar.
Vädret ser lovande ut (än så länge) hoppas det håller i sig tills jag slutat för dagen. Då kan kompisen och jag sitta ute i solen på vår altan och fika. Hon har helledigt idag och kommer förbi när jag slutat. Sen tar det ett tag innan vi träffas härnäst, eftersom det nu åter är dags för henne att åka söderöver på arbete.
Ska nog besöka den nya bagaren här i Tibro under lunchen, så hon och jag kan göra ett utlåtande om deras bakverk.  Annars behöver jag inget handla..... för mjölken tar aldrig slut då maken är på resande fot.
Då har vi "fikat" i två timmar, på altanen i perfekt väder. Blev lite kyligare mot slutet, men inte kallt. Vart tog tiden vägen? Nu blir det lite tidsbrist för Inga att fixa matlåda, så får bli en gourmet-soppa från "lagret" i jobbfrysen.
Mackor hinner hon bre' om en stund.......
Och jag kan både ljuga och titta på teve samtidigt, så där sparar vi in lite tid innan det åter är dags att ta sängen i besittning för natten.
Imorron tar vi hand om en ny tisdag.......
 
"Rea"-dekoration på plats på jobbet.......
 
......och snigeln är hemma där i sin buske vid fönstret.
 
Händer en del på Fågelviksleden, både möbeltransport och utryckning.
 
Fyllde den lilla häftiga flaskan med hemgjord druvjuice, som kul smakprov till kompisen. Vi tog även lite äppelmust i vinglas......
 
....men först fikade vi.
 
 
 
 
 
 

Inga tar sig friheter.........

.......och gör pepparrotskött till middag. Förhoppningsvis räcker det även till matlådan imorron, mums. Vet att maken inte håller med, så lika bra att passa på när han är på resande fot.
Tvättmaskinen såg sysslolös ut och så kan vi ju inte ha det, eller?
För egen del tog jag en promenad ner till loppisen och hittade ett Rörstrandsfat, som absolut ville bo i mitt glashus ihop med en vas i samma serie, som redan står där.
Det fanns räkmackor därnere, så lunchen är räddad. Middagen tar vi som kvällsmat...... den puttrar som bäst på spisen.
I Stockholm har de stora grabbarna sprungit "Prins Daniels lopp", undrar om de träffat celebriteten "in person". Bild fanns på morfars Facebook med medaljer runt halsen iallafall.
Tog också tag i en trådkorg på hjul, som blivit stående i badrummet efter att jag skulle prova om det var en bra idé som tvättkorg. Nej det var det inte, den har stått ivägen i flera månader nu. Den åkte ut i förrådet som också behöver en "ansiktslyftning". Rotade lite i förra veckan, men orkade inte dra igång ett stort projekt. 
Lotto gav som vanligt ingen framtida försörjning. Tvärtom, det var dags att förnya insatsen till mitt eget nummerval. 
Få se om jag hittar några mer ofärdiga uppgifter/"projekt" här i huset, så jag får resten av söndagen att gå........
Fann tre kuddfodral, som nu är på g och en solklänning som skulle justeras lite. Symaskinsjobbet avklarat, nu bara lite handsömnad kvar vilket passar bra framför teven.
Har skänkt mina urgallrade kläder till välgörande ändamål (flyktinghjälp i närområdet) och avyttrat en kasse tidningar på återvinningsstationen, då ändå bilen behövde användas för klädtransporten.
Ja tänk vad mycket spännande som händer i Fagersanna.....(hahahaaaa)
 
......men i Stockholm är det action, (nästan) hela familjen i gröngräset plåtad av morfar.
 
Nu är dom två Rörstrandare där på bordet i glashuset.......
 
....och här är morgondagens repris, till lunch.

Premiär.......

......för Liverpool med första hemmamatchen denna säsong. Nybyggd läktare som tar 8000 mer åskådare på Anfield, vilket borgar för ännu häftigare stämning.....
Tidiga matchen, Manchester-derbyt går än så länge lite trögt för United men det är tjugo minuter kvar. Men det "sket sig" trots att Zlatan gjorde mål, de fick stryk. 
Har varit i både centralorten och "förorten" Hörnebo. Först lite fynd på second hand, sen "överraskningslunch" hos bonusdottern: Morotspannkaka med fetaost och bacon, helt ok.......och gratis!
Kaffe fick jag också. Kan undra om maken har kommit fram till Kungholmen än, med allt fruset äppelmos, must och färska äpplen?
Blir att ladda inför matchen nu.....mot Leicester(regerande mästarna). Har startat ytterligare ett stickprojekt, en ny design i huve´t på tanten, av en klänning. Får se hur idén utvecklar sig under arbetets gång.......
Och sen vad produktprovaren kommer att ge för kritik när det blir dags.
Tog en "gourmet-portion" till middag, började rensa garderoben, gjorde ett avbrott när Inga annonserade att det siraps- och honungsbakade äpplet var klart för att tillsammans med en riiiiiklig portion vaniljsås avnjutas till fikat.
Ska sen fortsätta röja i garderoben, hinner lite till innan huvudmatchen för dagen startar 18.30. 
På första parkett och Liverpool har tagit ledningen......
 
Varsågod och plocka.......eller glömde maken bara att hänga tillbaka stegen innan han åkte
 
Lunch i Hörnebo.....
 
Dagens loppisfynd .......saknas ett par sax-örhängen som bonusdottern fick som tack för lunchen.
 
Vaniljsås med ugnstekt äpple,  i perfekta proportioner.......
 
.
 
 
 

Inga problem......och mera mos.

....med att det är fredag och tekniken håller sig "lugn" so far. Sen blev det ett litet avbrott med ett möte, inte så värst vanligt att det kommer folk på besök, men det händer nån gång ibland.
Det har visst varit dop idag också, däruppe i huvudstaden. Ja inte "vår" bäbis utan en offentlig sådan. Han verkade ta det med jämnmod och betraktade bara omgivningarna, samt smakade på Serafimer-ordern....
Själv fick jag regnbågslax till lunch, men kontorshunden hann bara få en potatisbit där på tröskeln, för hon skulle med husse på uppdrag.
Jag får väl titta lite till på SVT Play på kungligheterna, innan jag återgår till mitt register och letar adress-fel att uppdatera. Bara några timmar kvar av arbetsveckan, innan vi får ta itu med helgen.
Maken ska dra till Stockholm med äpplen och mos, samt träffa barnbarnen lite innan forskning i idrottshistoria tar över och ett boksläpp i ärendet skulle besökas, innan han återvänder hem.
Vi får se hur det går, för Inga brukar bli så ofantligt lat så fort han reser iväg några dagar, framförallt brukar hon strejka med matlagningen.
Men ikväll blir det nog en sallad gjord i alla fall, innan hon lägger upp fötterna och slappar.
Full tillverkning av äppelmust rådde då jag klev över tröskeln och nu är det en omgång mos till på gång.
Men det syns knappt att vi har plockat på trädet.
Fick roa mig med att ta hand om den rena tvätten i väntan på tillträde till diskbänken, så det kan bli sallad till kvällsmat. Ljuga lite hann jag som synes också........
 
Den som spar han har....lite gräs kvar att meja. Gårdagskvällens nöje...
 
Fruktstund på jobbet uppdukad, undrar om det blir nån åtgång.....
 
Restavfall i slasken......
 
Påfyllning av råvaror......
 
....och nu blir det mos.
 
 
 
 

Trött mail........och must.

......var det idag, då jag (också trött, men på plats i tid) startade upp arbetsdagen och dess redskap. Ingen flörtande skärm idag, men en Outlook-mail som "försovit" sig.
Behövdes flera wake-up-calls innan den var på banan, men nu är även "sjusovaren" igång för en ny arbetsdag. Alltid har tekniken nån överraskning i beredskap, känns det som.
Så också tydligen på denna bloggsidan. Det har föraviserats att det skulle bli problem att ladda upp/se foton i bloggarna under dagen, då sidan håller på att uppdateras. Visar sig........
Har varit lite rörigt idag, inte direkt jäktigt, men rörigt så det ska bli skönt att släcka ner om fem minuter och bege sig hemöver.
Fortsätta koka äppelmos kanske och ta sig an en ny tvätt-tunna full med smutsiga kläder och förvandla dom till rena. Ingen ände på vad det finns att roa sig med......
Maken hade gjort lite äppelmos och lite äppelmust. Sen hade han på order gjort en utflykt upp på vinden och blev tvungen att släpa upp dammsugaren, för där hade det varit fest. Mössen hade rullat runt och spridit mineralullen däruppe, men tre stycken "were no more", de satt i fällorna. Nu är det (förutom "nystädat") nygillrat med nötter och upplagt torkad mynta i gamla sockar. Vi får se hur det fungerar.......
Maken slapp inte tvätten han heller, men hans åtagande (ute vid klubbstugan av fotbollskläder) hör helt klart till  nöjeskontot. Medan min maskin som snurrar nu, är riktigt jobb.....
Vindstilla och sommarvärme kan vi för övrigt njuta av denna tidiga kväll och maken ska dessutom roa sig med gräsröjning i slänten. Han har "sparat" en tredjedel tills idag.
Inga vinster på lotto igår, men det får väl gå ändå.........
 
Min laddning mos igår.......
 
....och det är fler som gillar äpplen.
 
En flaska "makens must"......finns i kylen.
 
 

Blink, blink.........

....... nej det är ingen som flirtar med mig, om någon mot förmodan skulle fått för sig det.
Eller kanske ändå, att det är det som dataskärmen försöker sig på? Rätt som det är blir det svart i ca 2 sekunder och så har det hållit på sen jag startade det lilla livet i morse.
Ja är det inte det ena så är det dä' andra....... men chefen (på möte på huvudkontoret) skulle förse sig därnere med en annan skärm, till sin återkomst hit.
Förresten så var det en sopbil som blinkade åt min bil denna morgon också, när jag tänker efter......
Nu på lunchen kommer chefen för muséet hit för att låna morfarsslöjd till deras utställning. Har ställt upp ett urval inne i konferensrummet, vi får se vad hon anser sig ha plats med.
Har dessutom gjort iordning ett barnbarns-brev igen, som ska skickas till huvudstaden. Var väldigt noga med adresseringen denna gång (också), skrev utförliga, ("övertydliga") instruktioner till posten med anledning av deras debacle senast.
Nu har morfars mästerverk "åkt på semester" till Tibro Museum för två månader. Tänk den som hade haft så mycket ledighet ("in real life") att förfoga över......
"But a girl can dream, can't she?" 
riktiga världen är det väl bara att peppa sig själv med: Hur kul det ska bli med en tvättmaskins-date när man kommer hem och sen börja plocka äpplen för att göra mos av.
Inte ens pensionärer anser sig ha obegränsade tidsresurser (om man frågar dom), att disponera.
Maken åkte på fotboll då jag kom hem, så det blir spisen, tvättmaskinen och jag ikväll.
Lite Idol på teve hinns nog också med, samt leta hus i England.......och Lottodragning, inte att förglömma.
 
Allt detta "fick åka på utflykt".......
 
....vilket jag hoppas detta brev slipper. Raka vägen till adressaterna förutsätter jag.
 
Fina ekollon växer det i anslutning till postlådorna.......
 
....en riktig "djungel" är det av alla möjliga träd.
 
Det kom ett brev från Norge, med specialbeställning till storebröderna. De får följa med morfar upp i bilen till helgen.
 
 
 

Vilken fröjd......

....att ha en telefon som fungerar på arbetsplatsen. Ja ibland blir man löjligt glad över småsaker. Sen måste man ha viss tilltro till att det nu är fullt åtgärdat, vilket jag har bestämt mig för att ha ända tills något annat inträffar.
Som sagt var det en trevlig fikastund hos kompisen. Så varm och skön att jag åkte ifrån min väst där och hade inte hunnit sakna den alls förrän ett meddelande kom, att den var väl omhändertagen tills jag hade vägarna förbi och hämta.
Ja åldern tar ut sin rätt på många sätt, glömska är bara ytterligare ett av dom.......
I arla morgonstund var det idag ett dim-hölje över sjön, men solen kom också igång och tog strax över istället. Nu ser det ganska inbjudande ut, därutanför kontorsfönstret. Får ta en shoppingrunda på lunchen, blir väl inte så mycket tid till frisk luft men kylskåpet behöver fyllas på så......
Kontorshunden tittade besviket på mig och rasade ihop i en hög på entrémattan, då jag försvann ut till bilen istället för in i köket. När jag sen kom åter var det dags för hennes och husses lunchpromenad, men de var snart tillbaka då hon verkade "stressad", sa han. Snabbt tog hon plats på tröskeln och följde varje tugga jag hade kvar, tills hon fick avsluta min måltid med den "sedvanliga slicka-ur-lådan- jakten". Därefter kunde hon lugnt dra sig tillbaka till sin kudde och sova på maten.
Ikväll får man väl heja på Sveriges herrar i fotboll, med ny förbundskapten. Vi får se hur det går mot Holland och om de spelar roligare fotboll framöver, de yngre förmågorna som nu tar över.
Men innan dess ska jag kolla läget på second hand och hämta hem min väst.
Nu sex kronor fattigare, två prylar rikare och med ett kärt återseende av västen har jag hittat hem. Stuvad blomkål klar till matlådan imorron och det blev över som kvällsmat till mig ikväll också.
Allt detta tack vare att maken "avstår" blomkål i alla former, hur man nu kan göra det? Men det är hans förlust!
 
Det "ryker" på sjön........
 
Hinder på vägen, bara att vända och ta omvägen jag kom ner (för västhämtning).
 
Grannen har fina rönnbär......
 
....men våra äpplen är inte heller så "pjåkiga".......
 
....så nu är frågan: Äpple eller potatis?
 
 
 

Hur många kapitel......

....blir det i följetongen telefonstrul? Idag fungerade det inte med första samtalet, men efter att ha "zappat runt" i datorportarna kom det plötsligt igång och jag hörde kunden när hen återigen ringde, någon minut senare.
Chefen har varit och kollat alla sladdar, vi har läst headset-instruktionerna för femtioelfte gången, letat i inställningar på nätet and you name it. Till slut efter bara nästan fyra timmars engagemang från chefen, lyckades han/vi "trycka på rätt knapp" hos supporterkillen(en av dom), så han kom på att aha det kan vara vilolägen på datorportarna som inte kommer igång automatiskt.....Ja nu fungerar det återigen efter att han justerat detta (och gett tips om ytterligare en port att prova vid strul...direkt på datorn istället för dockningspanelen).
Säger bara teknikens under och att man som självutnämnd data-idiot nästan ska behöva kunna tala om vad det är som är fel för att få hjälp. Räcker inte med att beskriva sitt problem, inte.
Det var bättre förr när teknikstrul föranledde tekniker på besök..... så det så.
Men börjar nu bli förhoppningsfull över att felet är hittat och åtgärdat....eller? Visar sig med tiden........typ efter lunchuppehållet, som startar nu.
Nu är också äntligen födelsedagspresent-fotbollsresan bokad. Är ett bra tag tills vi ska åka, men nu är det klart (så snart jag betalat fakturan som kom nyss......).
Inget fara runt på lunchen idag, men väl lite andra ärenden att sköta på datorn och telefon. Sen blir det fotvård och därefter ett kaffestopp hos kompisen, hemkommen från en väl genomförd tjejmil.
Men jag är rätt nöjd med motionen från gräsklippningen igår för egen del....hahahahaaa. Ja man får sätta värde på "smulorna".
Hemma efter en trevlig fika hos kompisen vid en solvägg och nu är matlådan klar för morrondagen. Maken hade stekt ett isterband bara att paketera med färdigkokta potatisar.
Sen landa i fåtöljen en stund.
 
Trolsk stämning utöver sjön igår kväll....
 
Vacker dekoration på altanhörnan, vid kompisens hasselbuske......
 
"Man-made" rauk på spiselkransen, äkta Gotlandssten från deras semester.
 
På hemvägen: Den nya trenden istället för skylt "Lekande barn", så många trehjulingar som kommit fram ur gömmorna....
 
 

Vinst igen.....

.....på lottot.... min egen privata rad, så jag behöver inte dela storkovan med någon. Nej det var inte jag som prickade drömvinsten, men väl hela 24 kronor att sätta sprätt på blev det.
Sen fixade Inga kantarellmacka som "lördagsgodis" så ganska ok menu som helhet även denna dag.
Blev sen sittande vid teven och glodde på "Tack för dansen" om och med Bert Karlsson.
Tog lite tid att komma igång med söndagen, hämtade frukost och blev sen fast i en film på TV, liggande i sängen. Så det kan gå.......
Kom dock upp så småningom och gjorde lite "mini-röj", både här och där. Satte sen upp en tavellist som jag haft stående på lut. Nu tänkte jag ställa upp fler foton på växande barnbarn, dom har ju också ökat i antal, så för att få plats med alla framöver......
Sen hamnade jag vid teven igen, finnkampen. Samtidigt fixade Inga middag i köket och en fagersannabo kom för att idka byteshandel. Mot två växthus-gurkor, ville han plocka en liten hink plommon. Vilket maken godkände och framöver återkommer han säkert för att ta sig lite äpplen, med vår "välsignelse".
Efter finnkampen startade en engelsk film med "en hel drös"  bra skådespelare och den var jag "tvungen" att se, vilket jag inte ångrar. Dock är det lite tråkigt att tiden går så fort att söndagen också snart tar slut. 
Detta betyder åter till jobbet imorron och den motsträviga j......la telefonen, som jag är såååå less på nu.
Kanske ska ta och toppa dagen med en gräsklippning?
Sagt och nu är det gjort.........fåtölj och fortsatt stickning följer, innan date med sängen.
 
Inköpt på lördagens torg-jippo......
 
........och uppätet.
 
Valde några morfars-alster till ur samlingen, så det finns ett bra gäng att välja av till utställningen.
 
Alldeles egen pressad druvjuice till frukost.
 
Han plockar plommon.......
 
....och vi fick två fina gurkor istället.
 
 
 
 
 
 

Höstfest på torget......

....i Tibro. Var bara att för skams skull pallra sig ur sängen, få i sig lite frukost och göra sig presentabel. När saker ordnas på orten bör man väl se till att närvara om möjligt.
Trodde att det kanske skulle bli svårt med parkering, men inga problem. Startade i tältet hos barnen som sålde leksaker på loppis och hittade några "bra-ha"-saker till barnbarnsbesöken här hemma. Fortsatte därefter hos "Katarinas" klädstänger och fann faktiskt en klänning, som passade (efter att jag provat). Den fick det bli och några Sloggi på kampanj (tag 3 betala för 2). Sen styrde jag kosan till grönsaksståndet och gick därifrån med en påse kantareller, samt en kartong hallon. Sen hade jag "festat" färdigt och gick mot bilen med bytet. 
På väg dit blev jag haffad av en LIONs-representant med reklam för deras Julstämning, att man kunde boka bord redan. Ja det får jag väl orka vara med på, brukar ju det.....  
Gick en sväng till Family House också, längesen sist men hittade inget idag. Sen passerade jag Systemet påväg tillbaka till bilen. Eller det var inte riktigt sant, för jag fick en ingivelse och shoppade loss på två flaskor vin, samt några ölburkar, efter bra att ha hemma-principen.....
Second hand blev sista anhalt och sextio kronor lämnade jag där. 
Har nu rensat kanatarellerna, lagat och ätit taco-gratäng till middag och gjort "mormors-biffar" till söndagsmiddagen.
Maken behövde lite hjälp med frisyren, efter att jag tjatat på honom om "renovering" av den och skägget. Så bara att ställa upp....innan han drog på fotboll.
Alla ljungplantorna har också fått jord runt fötterna lite varstans i trädgården och på grannens tomt har de nu hunnit få undan det mesta efter trädfällningen.
Solen skiner, dryga tjugo grader, men lite blåsigt. Vad hittar man då på? En kopp kaffe på altanen kanske, i väntan på kvällens lotto-dragning. Är ju ingen premier league-fotboll på två veckor, då man har uppehåll för landslagens kval-matcher.
Men många är rediga och springer/går tjejmil i Stockholm. Dock icke denna donna.......
Diska leksaker och fortsätta på det igår nystartade stickprojektet ligger mera nära till hands för mig.
 
Efter principen lite i taget så tar det på't.
 
I Tibro kunde man åka häst och vagn.......på festen.
 
Lilla torgets ordinarie utsmyckning.....på Stora torget var festen.
 
"Stubba-fräs" verkar det vara på åkern intill motorstadion.....
 
.....på snitslade banor.
 
"Dinner is served, dear!
 
Diskhon nästa för detta gäng, så de är rena och fina tills vi får barnbarnbesök nästa gång.
 
Här en bild sålänge på två av dom ätande mellanmål i fritidshuset, efter vattenpölhoppande med morfar i somras.
 
 

Har funderat på en sak.......

.......en bland många andra kanske, men i alla fall: Hur ska man bli av med all reklam som kommer till mail-adressen?
Jag klickar på unsubscribe på vartenda ett som det finns en sån rubrik med i mailet. Likt förb.......t så kommer det fler och nej jag är inte inne och deltar i en massa tävlingar, för där står i det finstilta att man godkänner många avsändare att ta kontakt. Man skulle ju kunna tycka att det till slut borde ta slut på alla som skickar, om man systematiskt tackar nej genom unsubscribe. Men det kommer bara från nya avsändare och sen även gamla som man vet att man har åtgärdat.
Jag blir så trött på detta, att varje gång man går in få rensa och har man inte kollat på nån dag så är det massor.....
Fick till sist igång min jobbtelefon på normalt vis igen under förmiddagen, men ska det behöva vara en massa strul som ingen kan rätta till eller förklara vad det beror på, så vi kan få ett slut på "parodin". 
Till lunch idag ska jag på "date" med maken och äta thai-buffé en bit bort på andra sidan genomfartsleden. Kan bli en promenad dit.......
Han hade lite ärenden att ta hand om i sta'n (Skövde), en shoppingrunda för att uppdatera teknikbeståndet hemmavid, bland annat. Vi får se om alla uppdrag kunde utföras.
Nu har vi varit och smörjt kråsen och det blev en promenad........tillbaka, för det började regna när jag skulle gå dit, men "taxin" stod utanför dörren och inväntade 13-slaget.
För övrigt är det åter fredag och det gör ingenting alls. Det skulle jag kunna leva med sju dagar i veckan om så vore. Får väl fira med att "däcka" som brukligt i fåtöljen och fortsätta sticka "dominorutor". Gjorde mina två första igår och det kan jag göra fler för att lägga på hög till "något" så småningom, då jag inte riktigt har nå't annat projekt på gång just nu.
Det blev pil-pil till fredagsmys ovanpå thai-maten, Inga tyckte vi var värda detta då jobbtelefonen åter buggade ur efter lunch. Desperat ringde jag "typ först på listan" support för headset (måste ju börja om nånstans....) och fick föra en "skrik-konversation" med en dansk. Han sa till slut att en svensk skulle ringa, men inte ringde väl någon alls.......de två timmar som återstod av fredagstjänstgöringen. 
Nu bryr jag mig inte i detta förrän måndag och då är även chefen på kontoret. Två super-ilska som ringer och tjatar kanske får fart på dom, så vi först och främst kan reda ut vilken support/reparatör som behövs. 
Är det fel på datorn, headsetet, sladdarna, dockningsstationen, programvaran, teleanslutningen/växeln, bredbandskvalitén eller vad f....n kan det vara? Om jag kunde säga vad som var fel, behövdes ju inte support.
....och på hemväg kilade jag in på Netto, där fick jag en idé till nytt projekt för de hade garn liggande framme.
Så det ska jag börja på alldeles strax......(av dom nya nystanen som fick ett nytt hem)
 
Plockade fram ett "morfars-urval" som ska tas med för utlåning i nästa vecka.....
 
Maken köpte rosa och jag kompletterade med de vita på hemvägen.
 
Får jag presentera vår nya hjälpreda till trädgården......
 
....och min portion pil-pil (räkor i olja med vitlök, persilja, paprika och kryddor).
 
 
 
 
 
 

Det blev lite kvar......

....inte bara av räk-pajerna från igår kväll, utan även då man fäller en gigantisk ek, som säkert stått där i över hundra år. Grannen har hela trädgården full av "eftermäle" kunde jag konstatera då jag satte mig i bilen i  morse.
Själv har jag hela förmiddagen "pendlat mellan Skallhult och Älgarås" på jobbet.
Inte i fordon, men väl med datorns hjälp för att justera/uppdatera register, samt kolla med berörda fakturerings-avdelningar.
Då är det bra att ha stickning som fritidsintresse för där vet man vad som gäller, att ta ett varv i taget och att det går åt ganska lång tid innan resultatet blir färdigt.
Med andra ord stressa ner och arbeta på, metodiskt. Känns inte heller så särskilt långt till lunch, eftersom man har "the work cut out" för obestämd tid.
Hembakta kakor blev också över igår, så de fick följa med till arbetet och står nu på parad på köksbordet för hugade spekulanter.
Solen verkar ha bestämt sig för en visit nu efter lunch. Man kan ju alltid hoppas på att den blir ganska långvarig.
Sen ringde chefen för muséet och ville låna lite morfars-slöjd till en utställning de ska ha om hantverkare, tillsammans med hembygdsföreningen. Han gjorde så mycket fina och unika saker att det blir svårt med urvalet känner jag. Men roligt när fler får chansen att se hans verk igen.......
Då var det dags att "skrika i datorporten" igen då. Telefonfunktionerna gör tydligen som de vill efter lunch, de dagar det behagar dessa. Mig imponerar det föga på..........
Arbetsdagen slutade i ovanstående negativa anda, men ytterligare en liten bit räk-paj fanns kvar hemma i kylen "som tröst". Solen är kvar men har fått sällskap av ganska kraftig blåst.
När jag skulle svänga ner på vår gårdsplan fick jag vackert vänta (om jag inte ville köra på någon) medan tjugotalet änder sakta masade sig från vårt äppelträd, över till grannens tomt. En av dom jagade dessutom samtidigt ett halvt äpple där i gruset och brydde sig inte alls om att en stor liten bil ville parkera
För övrigt får jag rätta mig själv angående sorten på grannens träd. Tittade närmare på kortet jag tog i morse och såg då att det faktiskt var en lönn, som fått sluta sina dagar.
 
Här var det serverat, alla symötestanter.......
 
....följt av kaffe i "salongen".
 
Ja hela trädgården full av timmer och grenar att ta rätt på, för grannarna.
 
"Beresta kakor" (vilar inför slutet) på köksbordet i lunchrummet, i väntan på chaufförernas återkomst.
 
 
 
 
 

RSS 2.0