Höstfest på torget......

....i Tibro. Var bara att för skams skull pallra sig ur sängen, få i sig lite frukost och göra sig presentabel. När saker ordnas på orten bör man väl se till att närvara om möjligt.
Trodde att det kanske skulle bli svårt med parkering, men inga problem. Startade i tältet hos barnen som sålde leksaker på loppis och hittade några "bra-ha"-saker till barnbarnsbesöken här hemma. Fortsatte därefter hos "Katarinas" klädstänger och fann faktiskt en klänning, som passade (efter att jag provat). Den fick det bli och några Sloggi på kampanj (tag 3 betala för 2). Sen styrde jag kosan till grönsaksståndet och gick därifrån med en påse kantareller, samt en kartong hallon. Sen hade jag "festat" färdigt och gick mot bilen med bytet. 
På väg dit blev jag haffad av en LIONs-representant med reklam för deras Julstämning, att man kunde boka bord redan. Ja det får jag väl orka vara med på, brukar ju det.....  
Gick en sväng till Family House också, längesen sist men hittade inget idag. Sen passerade jag Systemet påväg tillbaka till bilen. Eller det var inte riktigt sant, för jag fick en ingivelse och shoppade loss på två flaskor vin, samt några ölburkar, efter bra att ha hemma-principen.....
Second hand blev sista anhalt och sextio kronor lämnade jag där. 
Har nu rensat kanatarellerna, lagat och ätit taco-gratäng till middag och gjort "mormors-biffar" till söndagsmiddagen.
Maken behövde lite hjälp med frisyren, efter att jag tjatat på honom om "renovering" av den och skägget. Så bara att ställa upp....innan han drog på fotboll.
Alla ljungplantorna har också fått jord runt fötterna lite varstans i trädgården och på grannens tomt har de nu hunnit få undan det mesta efter trädfällningen.
Solen skiner, dryga tjugo grader, men lite blåsigt. Vad hittar man då på? En kopp kaffe på altanen kanske, i väntan på kvällens lotto-dragning. Är ju ingen premier league-fotboll på två veckor, då man har uppehåll för landslagens kval-matcher.
Men många är rediga och springer/går tjejmil i Stockholm. Dock icke denna donna.......
Diska leksaker och fortsätta på det igår nystartade stickprojektet ligger mera nära till hands för mig.
 
Efter principen lite i taget så tar det på't.
 
I Tibro kunde man åka häst och vagn.......på festen.
 
Lilla torgets ordinarie utsmyckning.....på Stora torget var festen.
 
"Stubba-fräs" verkar det vara på åkern intill motorstadion.....
 
.....på snitslade banor.
 
"Dinner is served, dear!
 
Diskhon nästa för detta gäng, så de är rena och fina tills vi får barnbarnbesök nästa gång.
 
Här en bild sålänge på två av dom ätande mellanmål i fritidshuset, efter vattenpölhoppande med morfar i somras.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0