Mini-skörd.....

Hade igårkväll en idé om att krypa isäng före midnatt, men den fick som vanligt stryka på foten då jag alltid lyckas hitta/fastna i -någon syssla. Nu lyckades jag väl ändå någorlunda bra, för klockan stannade iallafall på "rätt" sida ett för en gångs skull.
Visste att jag hade en gammal almanacka (en sån som morfar alltid ville ha varje jul), men inte riktigt var den fanns arkiverad. Har flera gånger förut letat på diverse platser utan framgång, men igår blev det napp. På min väg dit, "fastnade" jag dock i diverse gamla papper, därför drog läggdagsen ut på tiden. Nu undrar kanske någon: "Vad ska hon ha den till då?" jo som inslag i kommande utställning om Morfar. Den ska ingå i "personlig presentation i prylar"-delen. Följden blev också att tankeverksamheten i hjärnkontoret vaknade till och diverse anteckningar var nödvändiga, då minnet på den manuella hårddisken numera är kort, -men bra.
Efter frukost vid datorn imorse, kunde jag så inte motstå en sväng till Second Hand och trettio kronor fattigare men fem skålar rikare kom jag hem.
Lagade dillkött till middag, vilket sen barnsben är den absoluta favoriträtten om jag får välja fritt och sen försvann maken på fotboll. Jag gjorde en runda i trädgården och "skördade" både lingon, blåbär, björnbär och tomater.
Jo det låter imponerande, men mätt blir man väl näppeligen av den mängd som fanns att finna.
Men någonting är bättre än ingenting, så det så.......
Vilket väl också får gälla som devis inför kvällens Lotto-dragning då........
 
En hel del äpple är på gång, inte riktigt mogna än, men de går att anrätta med gott resultat redan.
 
Min halloween-pumpa växer också duktigt.....
 
Ett "dubbelplommon" är snart moget och det finns fler enkla, inga mängder, men några till.
 
De svarta björnbären är nu "skördade"......
 
...och här är resten, blåbär, lingon och tomater.
 
 
 
 
 
 
 
 

Bagel, blommor och blött.....

Det var bäst att sätta "väckarmobilen", så jag säkert skulle ha ordentligt med tid för alla göromål  på morgonen.
Måste ju uppdatera mig på internet innan jag lämnar hemmet, ifall något behöver åtgärdas som dyker upp.
Nu var det lugnt på den fronten och endast en halv drickyoghurt grundade jag dagen med, då "frukost på lokal" var bestämd med kompisen.
Maken skulle upp i skogen med sina pensionärskompisar i Fagersanna IF för att fixa spår till enmila-vandringen. Den går av stapeln nästa helg, men spåret måste ju bestämmas och snitslas innan dess.
Morgonmålet intogs sen för min del på Villann's café. Det blev en bagel med två sorters ost, samt skinka och grönt, den kan rekommenderas och till "efterrätt" en småkaka med russin.
Vädret tillät att vi satt ute i trädgården och där blev vi kvar en dryg timma, innan kompisen drog hemåt och jag gjorde "La Mata-svängen" på torget. Det är ju fredag nu igen och då finns diverse knallar på plats.
Jag knallade (haha) runt en liten stund och beslutade mig till sist för att endast "en hoper blommor" behövde inköpas till att ansiktslyfta trädgården med.
Väl hemma dröjde det inte alls länge förrän maken också kom tillbaka från skogen på sin cykel, berättande att han ånyo inbjudit brevbäraren till en fika. En tredje kollega (på tre dagar) och f.d. jobbarkompis till oss båda, beräknade att anlända om ca en timma.
Sparka fart på Inga var det som gällde då, för att vi skulle hinna äta middag och fixa nå't gott till kaffet. Som tur var behövde i stort sett bara potatis kokas för middagen och en spontan äppelkaka hanns nog med.
Den senare blev väl sådär, men som jag sa till Anders, det mesta blir bra med mycket vaniljsås på......
Lite blöta har vi begåvats med under dagen också. Det var ett tag sedan nu, men däremellan skiner solen ändå, så ingen större katastrof på väderfronten, trots allt.
Därefter dags att ta tag i en del mail och så se till att blommorna kom på plats, men det finns plats för några till konstaterade jag. I och för sig kan man väl nästan aldrig få för mycket av sådana......
.....till sist, tänker på kusinen som sitter på "Spanienbussen" sen tidig morrontimma och önskar henne en behaglig resa, samt när de väl är på plats (imorgon nå'ngång) en skön vistelse därnere.
 
Här intogs frukost, bagel med innehåll kan rekommenderas.....
 
.....och två kassar med upp-piffning till trädgården för en resonabel peng.
 
Kollegor i samspråk....mellan tuggorna.
 
Nu är dom på plats, tycker väldigt mycket om just denna färgsättning  på rosorna.
 
På en annan trädgårdskruka var den här "gynnaren" ute på promenad med sitt hus.
 
 
 
 
 
 
 

Datanörd hela da'n......

Idag har jag tillbringat hela dagen vid "kelgrisen" (not), men ibland så går det åt en massa tid. Speciellt om man försöker ge sig på sånt man aldrig gjort förut och inte direkt är nå'n virituos på maskinen heller.
Jag har dock kunnat få till en "presentation" såpass att det syns hur jag menar.
Sen har maken varit lite teknikbehjälplig med det sista "finliret".
Nu återstår att se om a) det blir godkänt och b) att det fungerar i skarpt läge, dvs. är utskriftsvänligt.
Hade dock några mindre avbrott under dagen. Det första när brevbäraren (för andra dagen i rad) kom in och ville ha fika. Nu var det inte samma tjänsteman, (utan en kvinna den här gången) som hade anammat den inbjudan vi skickade med gårdagens fikagäst. Roligt med lite avbrott, men följden blir att vi får dinera sent på eftermiddagen.
Detta eftersom vi också tar en fika ihop med den arbetande delen av befolkningen och inte sen är så hungriga på middag förrän runt fyra-fem.
Ett alternativ som vi kom på, vore att erbjuda gästen middag, men det tar ju lite längre tid att förbereda, då behöver Inga också förvarnas, så det finns tillräckligt med mat och att den står klar i rätt tid.
Sen kan man undra hur fort klockan kunde bli åtta idag, men som sagt en del arbete förorsakar tiden att skena.
Imorron ska jag äta frukost på lokal, det blev bestämt med kompisen i ett sms och sonen har ringt om ett jobbtips till sin gamla mamma. Finns nog säkert aktiviteter för att få slut på fredagen också.......
 
Här är mappen med en del förslag......
 

Att ta sig i kragen.......

...och göra en plan. Min variant för denna dag innefattade som vanligt en hel del internetdammsugning av diverse slag, lite inlägg i den pågående arbetsmarknadsläges-debatten och fixa några ärenden i Tibro.
Inte speciellt mycket på agendan kan tyckas vid första anblick, men det plockar allt till och tiden går.....
Bäst som jag satt vid min dator och knackade, steg brevbäraren in i trädgården med orden: "Specialleverans av post idag." "Jag såg att båda bilarna var hemma och hade lite tid över." Vill du ha fika frågade maken? och det tackade inte Anton nej till. Precis mitt i alltihop detta ringde "min" danska resebyrå Happydays.nu och ville ha lite utlåtande med anledning av att jag tidigare på förmiddagen skickat en del synpunkter. (Jag är ju under ett år utsedd som svensk testperson åt dom.)
Sen blev det iallafall fika även för mig och vi pratade om förestående postflytt i höst, samt även lite resor, innan han fortsatte på sin runda.
Strax därpå påbörjade jag mina ärenden i Tibro med att transportera lönelappen från Inredia till lönekontoret, så pengarna kommer mig till godo för augusti månads arbete också.
Sen en tur in till Rebdesign, där innehavaren mådde bättre efter en tids sjukdom. Även om hon inte är helt återställd var det ändå skönt att se, att hon verkar vara på bättringsvägen.
Så till sist sparade jag naturligtvis det "bästa", gymet (därav rubriken). Dock höll det på att bli ytterligare ett irritationsmoment, eftersom jag vid förfrågan fått utlovat att enskilda gruppers bokning skulle finnas på internets veckoschema. Detta visade sig nu inte ha fungerat, då det var bokat 16-17. Men vi "kom överens" att jag kunde få haka på och nyttja maskinerna parallellt. Allt går för det mesta att lösa om man är flexibel, men mail är redan ivägsänt med kritik till innehavaren och uppmaning om att hålla det man lovar.
Kanske är dags att fixa middag till mig (maken har ätit rester), även om timmen är något sen känns det i magtrakten att idén inte är alltför korkad.
 
Brevbärarbesök......
 
Min middag: Variant på dotterns pastasås (m. rökt kalkon, ost, lök & matlagningsgrädde) till blomkål.
 

Nu är det precis lagom väder.....

...tycker jag. Inte sådär onödigt varmt utan lagom helt enkelt. Solen skiner och det är vindstilla, samt en behaglig temperatur. Nu vet jag att långtifrån alla håller med mig till 100%, men så tycker jag iallafall.
Vad har jag då hittat på i detta idealiska klimat? Jo förmiddagen gick åt till en del uppgifter i hemmet, dessutom lade jag ordentligt med tid på att söka tre jobb. 
Tjatade sen oavbrutet på Inga, (i åtminstone en hel timma) att det var dags för middag och till slut pallrade hon sig till spisen och stekte lite fläsk, som serverades med löksås.
Tvättmaskinen "var lite försenad", så jag smet emellan med en tur till centralorten för att besöka second hand, samt göra några matinköp. Idag var det "bingo" på second-handen, då det vid träsaks-hyllan stod en ljusstake som morfar gjort, i prima skick, signerad och allt. Den hamnade snabbt i min shoppingkorg och två glas därtill.
Hela kalaset slutade på 55 kronor, ingenting egentligen med tanke på vad jag fick för dom.
Ambitionen att besöka gymet fick stryka på foten, då latmasken var klarvaken just idag och lyckades väl med sin övertalningsförmåga.
En tur in hos Tempo Fagersanna, (för att handla förnödenheter även där) blev det också på min väg åter.
Maken har just försvunnit på möte med Fagersanna IF och skulle sen ta en promenad, så jag är ensam hemma, men inte gråter jag för det inte......... 
 
Gårdagens avslutning.....
 
...och apropå ingenting egentligen: teskedar kan man finna på de mest udda platser i detta hushåll. 
Den här nästan under byrån i sovrummet.
 
Så till dagens fynd. Tror denna är svarvad i körsbärsträ.

Jag har skaffat nytt "husdjur"

Imorse satt jag och skrev både blogg och e-mail, samt läste en hel del information på nätet som vanligt. Men det som inte fungerade som vanligt var min datamus. Den strejkade i nio av tio kommandon jag försökte få den att utföra, så jag fick räkna till tio mååånga gånger och allting tog dubbel tid.
Visst finns det andra "knappar" att använda och det var av nöden tvunget, för att överhuvudtaget få något gjort, men så kan man ju inte ha det.....
Maken hade i arla morgonstund, kört sin bil till reparation och hämtade samtidigt hem min bil som sonen lånat några dagar. Senare på eftermiddagen skulle jag åka till min syster, för att i rollen som god man med hjälp av hennes assistent, rensa i gamla papper. Efter lite lax till middag "hakade maken på" för att hämta klar bil samt betala kalaset. Apropå räkna till tio, det gick på dryga tio "laxar". Ja det ääär roligt nästan jämt, eller hur?
Själv fick jag (för första gången någonsin) trava in alldeles ensam i en data-affär. Alla såna inköp har för det mesta sonen stått för, eller maken. Men det förlöpte väldigt bra och strax var jag ägare av en söt liten mus med turkosa dekorationer, som bara kostade 95 kronor (bara det var en fröjd). Använder det lilla livet i skrivande stund och hon är redan väldresserad och lydig. Förhoppningen är att det så förblir.....
Fint väder har det bjudits på hela dagen, även om det var dimma imorse över sjön. Rensningen hos syster gick smidigt och vi fikade efter utfört uppdrag, samt pratade bort ytterligare en timma.
Nu sitter jag och beskådar vattenskidåkare på sjön som bjuder på lite konster dessutom, inte bara "håller i sig för livet". Snart ska Morgan och Ola-Conny ut och åka bil i Europa på kanal 5, det måste man ju följa, eller hur?
När TV-program är så dåliga att de blir bra, (vilket jag anser är fallet här) har de ett visst underhållningsvärde.
 
Gårdagens avslut..... 
 
....följdes av denna fina augustimorgon.
 
Nej det är inte smuts, har "bara" tappat en tung trappstege i trä på foten AJ!!
 
Senaste tillskottet i hushållet, miss Mini-mus.

Ja vad ska man säga.....

Att Arbetsförmedlingen är i blåsvädret tillsammans med regeringsföreträdarna förvånar väl inte mig precis. Då jag har gedigen erfarenhet av nämnda etablissemang sen en alltför lång tid tillbaka, är det väl bara att säga äntligen.
Nu löser inte generaldirektörens "entledigande" grundproblemet, men man får väl vara hyfsat nöjd över att eländet har "flutit upp till ytan" och nu debatteras iallafall.
Det viktigaste att ta tag i är den rådande attityden gentemot alla arbetssökande, från politikerhåll i regeringsställning, ner till samtliga tjänstemän som ska förmedla jobb (inte utöva "psykisk terror" med straffskalor i högsta hugg). Så länge det inte finns arbete till alla, vilket det bevisligen inte gör, kan man aldrig lägga problemet hos den enskilde individen som nu. Samtidigt går man ut och pratar om fler skattesänkningar, "för att ge incitament till att skaffa sig ett arbete".
Vad är det då han säger statsministern? Jo att sänker vi skatten ytterligare, skaffar sig latmaskarna nog till slut ett jobb, då de ser att man får det ekonomiskt så mycket bättre än om man är kvar i bidragsberoendet. Han pratar om det som om det var vars och ens fria val. Vad är det för syn på människor (luktar "förtal av folkgrupp") och i vilken värld lever han, Sveriges ytterst anvarige politiker? 
Sen kan vi ju diskutera bidragsberoende ur ett annat perspektiv, coaching för coachingens egen skull. Mer eller mindre seriösa aktörer som "suger åt sig våra skattepengar" utan att det ger några förbättringar på arbetslöshetssiffrorna. Sen har vi fas 3 som "grädde på moset" med sina anordnare, som får 5000 riksdaler/månad för varje individ de "förvarar". Jag förstår inte vad det är för skillnad? Bidrag som bidrag, till enskilda personer anses det vara fult, men till företag helt ok.
Använd våra gemensamma resurser på ett vettigt sätt istället, till fortbildning utan en massa (rent ut sagt) idiotiska begränsningar och förmynderier, samt till riktiga arbeten i vård, skola och för övrigt där det kan behövas extra personal.
Själv har jag tyvärr varit utsatt för alldeles för mycket av detta vansinniga resurs-slöseri, men ska inte trötta ut er med detaljer. Skulle kunna skriva en roman i ämnet......
.....och då är det bara mina erfarenheter vi talar om.
 
I rest my case.......
 

Åter i Fagersanna.....

Det är allt skönt att komma hem när man varit borta några dagar, även om det just idag innebar röjning/hemkörning av alla kvarvarande loppisgrejer på Tempo Fagersanna. Lika bra att hämta dom redan idag då vi faktiskt var hemma ganska tidigt.
Åkte vid halv elva från huvudstaden, då vi båda två kände att vi inte orkade mobilisera oss till Riddarfjärden och Gamla sta'n för att se Iron-man-tävlingarna där, trots att "Blåbär" deltog. Dotter och barnbarn gav sig iväg efter att vi sagt hejdå för denna gång och strax därefter startade vi vår hemresa i fint väder. Det blev lite Statoil-fika i Arboga, när vi ändå tankade och hemma värmde vi en korv ärtsoppa. Riktigt kalas såhär på söndagseftermiddagen alltså!
Apropå kalas, så skulle yngste broder Bus ha födelsedagskalas för sina kompisar nu i eftermiddag och är vi trötta som bara åkt bil, vad ska inte dom kalasansvariga vara då?
Blir nog inte många knop på dom heller under kvällen gissar jag. Själv tog jag mig en "Watermelon"-alcoläsk alldeles nyss och den smakade väldigt bra. Nu blir det premier league en stund, sen Diggiloo och The Paradise om jag inte slocknar före dessa börjar förstås. Ganska höga odds på att jag skulle klara hela kvällen klarvaken.
Ska bara fixa mors räkningar först, så länge ögonlocken är i öppet läge....
 
I väntan på storebror vid skolan, när vi hämtade båda häromdan.
 
och såhär glad blir man när man slutat för dagen och vi hämtade.
 
Lite senare den kvällen, klart trött. Säkert likadant idag......
 
Passerar "monumenten" vid Örebro, inte så långt kvar nu.....
 
Snart slut och god var den.....
 

Inte blev man stormrik precis.....

Ja då har jag prövat att sälja hantverk på annan plats, långt från hembygden. Min hembygd vill säga, för maken är just från stället vi besökte idag, nämligen Håbo-Tibble vid Tjusta skola. I den skolan gick han de första sex åren, för att sen börja handelsrealen inne i Stockholm, på Eriksdalsskolan.
Visst var det ett trevligt ställe, gott om plats och välordnat på alla sätt. Till och med vädret var (som utlovat av arrangören då jag anmälde mig) fint och soligt. Maken hittade ganska omgående en massa damer att prata med, samt en och annan herre därtill. Dock var det ingen invasion av folk så inte blev det nå'n fart på kommersen inte.
Några småprylar bytte till slut ägare och efter att ha betalat anmälningsavgiften återstod hela 120 riksdaler.
På hemvägen gick dock även dessa åt till omkostnader, då vi hos Sibylla-kiosken i Bro "festade" på korv och hamburgare för 144 kronor.
Men fint väder, trevlig miljö, folk att prata med, blåsorkester, kamel och "Hillbilly-fordon"  är några av "attraktionerna" vi fick uppleva. Inte att förglömma den tjej som kom från Somerset i England som jag fick prata Westcountry-turism med en stund. Made my day.....
Hade också kunnat få en beställning på en tröja, om jag stickat i ull. Men se det gör jag inte, nix, no-way and never. Ull är sååå vidrigt att ens ta i, så jag fattar inte hur folk ens kan komma på tanken att bära plagg gjorda i det materialet.
Nu är vi åter på Söders höjder och ska ha en lugn hemmakväll är tänkt, fortfarande med förhoppningen om att de förmodade njurstensanfallen inte återkommer.
 
Blåsorkestern i full gång på "Bygdens dag"
 
"Hillbilly-bilar" till påseende....
 
Mitt nya marknads-biträde, framför sin gamla skola.
 
En katt bland hermelinerna? Nej en kamel vid veteranbilarna.
 
Waiting for my hamburger.....
 
Stäketbron sedd från motorvägen.
 
Vi passerade även Friends arena på hemvägen.
 
 
 
 
 

Tur att dom har en skön säng.......

Igårkväll fick jag plötsligt väldigt ont i sidan igen och natten har inte varit rolig. Så idag när alla farit till dagis, skol, jobb och bibliotek, stannade jag i sängen och försökte sova. Fortfarande ganska ont trots värktabletter, låg jag där, funderade och kom fram till att det kanske är njursten. Hur som helst får vi hoppas att det ger med sig och går över snart. 
Dagen gick med mig halvsovande det mesta, förutom då jag tog mig ner till Coop på Nytorgsgatan (precis utanför huset) och köpte en delikat middag: Dafgårds kåldolme med potatismos, vilket blev mitt huvudmål vid tretiden. 
Affärsinnehavaren i denna kvartersbutik är väldigt serviceminded och hälsar glatt på alla. Igårkväll när jag var nere ett ärende hade en före mig i kassakön fått tag på ett paket ägg där ett var trasigt. Han uppmärksammade henne på detta och hon fick gå och hämta en ny förpackning. Då hon återkom med denna sa han att jag bjuder även på de fem som var hela i första paketet om du vill ha dom, jag har slängt det trasiga.....
Idag önskade han trevlig helg. På något sätt tycker jag mig kunna känna skillnad på om det är äkta och uppriktigt menat och inte bara en fras som man kör till alla. Han är äkta vara enligt min mening, det märks.
Övriga i hushållet kom så småningom hem lastade till tänderna, med pizzor och annat fredagsmys, så nu är vi mätta och det är full rulle. Nästa "kontrollstation" blir tydligen "Fångarna på fortet" med en from förhoppning att de inte ska köra igång igen, smärtorna. Känns fortfarande men just nu inte helt olidligt iallafall.
Hoppas kunna genomföra försäljningen på "Bygdens dag" imorron.....
Håll tummarna!
 
Lillebror hade haft dykövningar i sandlådan på dagis och badkaret fick bli saneringszon.
 
Pizzorna förbereds, blev inte så mycket kvar. Fyra pizzor till sex personer.
 

Ont i foten......

Under eftermiddagen förflyttad till annan ort, inför helgens marknadsaktiviteter och har sedan ankomst hunnit med att titta på utsikten från Fjällgatan i sällskap av broder Bus den yngre. Nu hemkommen därifrån skulle han demonstrera en leksak med "klabbfötter". Vi slängde den i taket för att se om den ramlade ner lika lätt därifrån som från väggen, där det är meningen att den ka klättra ner med hjälp av de kladdiga fötterna.
Men se där satte den sig fast ordentligt och var näst intill omöjlig att "övertala" att komma ner. Med hjälp av pall och innebandyklubba lyckades vi dock få den att släppa, men en fot blev kvar i taket.
Den pall jag använde för att fixa ner "insekten" skulle ju sen återbördas till hallen och där passade jag på att släppa den på vänsterfotens översida (aj som f....n) kan jag säga utan att ljuga. Men inget ont som inte har nå't gott med sig, nu känner jag nästan inte av sträckningen i höger sida som varit lite besvärligt sen igår......
Strax dax att ta bussen och åka till Taco Bar på Sveavägen för ett skrovmål. Maken blev under Hantverkscupen inbjuden av ägaren att proväta nästa gång vi var i Stockholm. Så vi tog med "släkten" på gratis taco-måltid. Gratis är som alla vet alltid gott, så också idag, på riktigt dessutom.
Nu är klockan mycket för dom som ska till skola och dagis imorron och lite seg är väl en annan också.
 
Glass går alltid ner.....
 
En busslast till, med utrikes turister beser utsikten.
 
Därute åkte en vikingabåt...
 
...och mycket mer fanns att titta på.
 
Som sagt, gratis är gott.
 
En av alla passerande bilar under måltiden.
 
Här var det vi käkade Sveavägen 108.....kan rekommenderas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag hittade min väst....

Varför är det alltid så att de klädesplagg man trivs bäst med försvinner lite då och då. Har letat efter en svart väst som jag i och för sig haft ganska länge, men den är både skön och "funktionsduglig" (jag har den på mig på fotot i högerlisten här bredvid). Frågade igår på Inredia om jag möjligen glömt kvar den där, men inte så.
Hemma igårkväll finkammade jag hela huset, men fick ge upp till slut. Ingenstans fanns den att finna.
Bara att "sörja färdigt" och gå vidare alltså. Men så imorse när jag skulle fixa ordning i makens bil, vad låg där i baksätet om inte västen. Ett glatt återseende och den blev genast använd pånytt. Nu ska sägas att det inte var första gången just denna väst var på villovägar och man kan ju undra "hur många liv den har kvar", kanske var sista chansen jag nu fick att hålla ordning på den.
För övrigt har det varit militärflygningsdag, inga stridsplan, men stora grå fraktplan flygande på ganska låg höjd över takåsen, samt en och annan helikopter. Bra väder är det också och prognosen säger att det ska vara över helgen. Till och med i Stockholm med omnejd, så det ser hyfsat lovande ut inför marknadsdagen på lördag. Iallafall på väderfronten, hur det sen blir med försäljningen återstår att se......
Brittisk deckare avsnitt tre att se fram emot ikväll....Broadchurch.
 
Då börjar vi inflygningen......
 
...Karlsborg nästa.
 
 

Det blev lite stressigt....

Hade idag bestämt mig för att baka lite nya brödkakor och ta med någon upp till huvudstaden i helgen. Maken hade tid hos tandläkaren på förmiddagen och jag satte deg en stund innan han for.
Därefter följde den sedvanliga "dammsugningen" av internet, tidningen och sånt. Har också försökt få tag på affärsinnehavaren för att låna med mina tröjor på utflykten, men har ännu inte lyckats. Affären har varit stängd då jag kört förbi de senaste dagarna. Vi får se om det lyckas annars får det duga med de två kassar jag har här hemma. Men lite förargligt är det.....
Varför drar tiden alltid iväg så attans fort när man vill hinna med en massa. En följd utav detta blev val mellan dusch eller lunch. Fick bli det första och en sån där måltidsersättningsdricka från Nutrilett fick duga i bilen, påväg in till uppföljnings- och utvärderingsmötet av sommaren på Inredia.
Nu tog inte det mer än en timma, så jag hann faktiskt in på banken idag också. Beväpnad med bouppteckningen kunde jag nu få tillåtelse att sätta in dödsboets skatteåterbäring på mors konto. (Ja jag vet, skulle haft med den redan igår, då jag själv jobbat med sådant, så denna gång gjorde dom inget fel på banken.) Försökte ta en "genväg" som blev längre istället.
Second hand nästa, där sprang jag på några gamla bekanta att byta ett par ord med och hittade en kruka och en plastbytta, som jag fann användbara i Bergska hushållet.
Man kan bara dra på saker och ting i begränsad omfattning, så gymet nästa, inköp av köttfärs och nu är även mormorsbiffar klara till den stundande resan.
Göra ett nytt besök i duschen då kanske och sen tulla på "makens" nybryggda kaffe.
Får fortsätta riva efter almanacka och annat till utställningen under morrondagen, lite trött nu.......
 
Förmiddagens verk....
 
och kvällens arbetsuppgift utförd.
 
Men se vad jag hittade när jag rev efter annat....1978 & 1979, det var tider det....cykeltider.
Kommer ihåg att iallafall Mullsjön runt hade start och mål vid Blåbandsgården (morfars verkstad).
 

Vad är det för skillnad.....

....på om man har ett jobb eller inte? En skillnad som jag direkt kan peka på är förmyndarmentaliteten man i tid och otid blir utsatt för. Jag har sagt det förut, att reglerna som hela tiden skärps (oavsett om du fuskat eller inte) är satta utifrån en människosyn att ALLA fuskar så fort dom kommer åt.
Idag på "jobb-rum", (dit man en gång per månad måste göra ett personligt besök för att lämna en lapp på vad man har gjort för att lösa sin situationvar det information om ytterligare restriktioner och regler, som införs första september för att kontrollera "den lata skaran" som aldrig skaffar sig ett arbete.
Prata om energitjuvar. Det känns så fruktansvärt förnedrande med alla dessa generella åtgärder och kontroller, istället för riktig hjälp, till exempel som att man kunde få läsa på distans eller (gud förbjude) bli behandlad som vuxen och seriös.
Nu är det väl inte någon större skillnad för min del då jag redan tidigare skickat rapporter över mina aktiviteter, enda ändringen är att det ska göras oftare. Men jag vänder mig starkt emot informationsblad med straffskala över vad som händer om man inte är lydig. Vi är väl inte per automatik idioter, bara för vi inte har ett jobb.
Samtidigt pratar statsministern om ytterligare jobb-skatteavdrag till dom som väljer att arbeta. Men hallå....!
Använd skattepengarna till gemensam välfärd istället och skapa nya jobb som är meningsfulla för alla (vård, skola,dagis osv.). Hur svårt kan det va'?
En tur till mor i Hjo och ett försök att få bankärende uträttat förhöjde inte heller dagen precis. Mötet angående kommande utställning var väl givande, men inte direkt roligt att höra hur andra jobbar 160% per vecka, när man inget hellre vill än få arbeta över huvud taget.
Ibland är det väldigt tungt...och klen tröst att det alltid finns dom som har det värre.
 
....men dom har fina "trätavlor" på banken i Tibro....
 
....iallafall!
 
Ett hus mitt i skogen kanske skulle vara nå't. "Börja om från början...."
 

Folktom loppis och förberedelser till "Bygdens dag"

Idag var det sista loppisen som jag kan vara med på hos Tempo Fagersanna. Lite halvtråkigt väder och fel dag i månaden för plånboken, verkade det som. Nästa söndag är sista gången för den här säsongen.
Då är jag på "Bygdens dag" i Håbo-Tibble, utanför Stockholm. Det ligger i Upplands-Bro kommun norr om huvudstaden. Maken är uppvuxen på orten, då hans far hade lanthandel där på sextiotalet och "Bygdens dag" firas vid Tjusta skola, där han gick som barn.
Nu hoppas jag/vi på uppehållsväder lördagen den 24 augusti just i dom trakterna mitt på da'n, annars kan jag inte duka upp mitt hantverk, av garn och textil (vilket inte tål väta "så bra"). Bara att hålla tummarna alltså.
Har idag "provskyltat" på köksbordet och sedan packat ner. Ska imorron hämta tröjorna på Rebdesign, så de också får se sig om i världen... och kanske rentav flytta till nya hem.
Apropå nytt hem, så blev den beställda tröjan alldeles nyss klar och ska flytta till Hjo-trakten, så snart transport kan ordnas.
Rester till middag, regnskurar av och till, samt lite friidrott på TV har varit eftermiddagens "underhållning". Mer TV får det bli vid nio, då "The Paradise" fortsätter på SVT1. En serie som enligt sonen sorterar under kategorin kass kostym-film. Men det är ju precis såna jag tycker bäst om att se.
Imorron väntar "jobbrum" på Arbetsförmedlingen, eventuell snabbvisit hos mor, planeringsmöte inför utställningen och gymet på mig. Vi får se vad jag mäktar med, kanske väljer bort något av det icke nödvändiga.
Sen är det ju en tolkningsfråga, det där om nödvändigt.....
 
Ena delen av bordet vid kommande marknad....
 
....och i andra ändan av samma bord.
 
Slutligen en bild på den"nya Hjo-bon".

En vanlig lördag....

innebär ett besök på second hand, men först upp till Hörnebo för att hämta "billös" bonusdotter som också var shoppingsugen. Hon koncentrerar sig på kläder och skor där, medan jag kollar in allt annat.
Vi hann även handla lite mat innan det var dags för kaffe-avslutning i Hörnebo.
Jag var sedan "tvungen" att vara hemma till Premier League-premiären, då första TV-sända matchen innehöll mina favoriter Liverpool. Jodå, dom vann, men hade lite svårt att göra mål på alla sina chanser. Spelar en rolig fotboll, så det kan nog bli kul att följa säsongen om dom fortsätter så och börjar göra mål istället för att slita på stolparna.
Stickningen av tröjan fortskrider, har nu bara en ärm kvar som kommer att startas på ikväll. 
Köttfärssåsen med mycket ajvar i, var helt och hållet godkänd (av mig iallafall). Medan sopp-experimentet från gårdagen blev sådär, (fortfarande ätbar) men inte gourmet-style direkt. Bara att testa vidare, med andra ingredienser framöver.
Mycket friidrott har det också blivit, men nu ska här skäras sallad till kvällsmat, har jag bestämt....
Sen fortsätter stickandet och Lotto-dragningen får jag ju inte missa. 
Imorron har vi loppis igen, näst sista gången för iår på Tempo Fagersannas lager, men sista gången då jag kan vara med. Nästa helg åker ju maken, jag och tröjorna på utflykt till huvudstaden. 
 
Delar av "foto-jobbet" igår....
 
....och här följer lite till.
 
Godare än den ser ut, men ingen toppensoppa precis. (turkisk yoghurt i)
 
Dagens second-hand-fynd + 5 teskedar. (Totalkostnad 26:-) 

Strykning är inte roligt......

....men struntar man i det blir det inte gjort. Det är inte alla som förstår att precis så hänger det ihop.
Jag har ägnat en stund på förmiddagen åt ovanstående nöje, men mer finns i korgen att ta hand om (dock inga fler av mina plagg).
Strykfria skjortor i behaglig bomullskvalité (till rimligt pris) är mig veterligen ännu inte "uppfunna" så faktum kvarstår, strykjärnet måste nyttjas om man vill bära skjorta. Inga arbetsvägrar på denna fronten.
Hade tänkt att åka en tur till Tibro, men ändrade planerna och tar alltihop imorron istället, då man kan "lägga på" second hand till rundan. Istället blev en jobbansökan inskickad alldeles nyss och snart får jag väl be Inga fixa middag. Där är det lättare att övertala henne till en arbetsinsats.
Har även ett fotojobb att ta tag i innan måndag, så lika bra att fixa det under eftermiddagen kanske.
Nu blir det friidrott en stund. Maken ska åka på fotboll, så jag blir "ensam hemma" med stickningen som enda vän förutom TV:n då förstås. Men det är inga problem och tröjbeställningen är stickad till hälften redan, så "om ja' får setta ve" ska det inte behöva ta så många da'r till.
På spisen puttrar ett sopp-experiment med broccoli som grund. Om det blir ätbart/gott, det vet man aldrig förrän efteråt.....
Ska därefter även testa ajvar som köttfärssåsbas, har en halv burk från "the leftovers" efter Reimersholms träningsläger.
"Jag har varit och handlat", sa maken när han kom hem med deras skräp ("släng det du inte vill ha-style").
"Yeah right!" tänkte jag eftersom det krävs en mycket specificerad lista, om han över huvud taget ska beträda matvaru-affären. 
 
"Waiting for our dinner...."
 
....ok, duger.
 
Bara lite rester efter träd-ansningen, utförd av grannen. Det mesta föll på vår sida.
 
Några plommon finns det i trädet, ska bara bli röda nu....
 
Apropå röd, isbegonior vid renlavs-grön japansk växt (av nå't slag) i rabatten.
 
Än "lever dom", vindruvorna och växer.......

Hårfint och fika igen.....

Idag har jag varit och gjort mig hårfin igen, med hjälp av yrkeskunnig frisörska. Har anlitat henne de senaste trettio åren, så direkt missnöjd med resultatet kan jag ju inte vara. Denna gång har jag inte känt att hårmanen varit olidligt lång, trots det varma vädret. Kanske just därför, det har varit för torrt för att det skulle växa till sig. Den sista veckan brukar annars kännas jobbig.
Lagom att äta frukost efter denna trimning, ute i glashuset. Vid återkomsten hade även maken hunnit vakna.  "Flyttbilen" till de fyra väntande tröjorna hade varit här medan jag blev kort i huvudet, så nu är de påväg till sina nya hem.
Har stickat en del under dagen, men även rensat något i trädgården. En liten uppsnyggning av risiga blommor, samt ogräs vid cykelställets plattor och befriat häcken från lönnplantor så gott det gick.
Repris på gårdagens middag fläskkött med sås, men variant idag blev stekt potatis, istället för kokt.
Har även börjat fundera på "Bygdens dags" exponering av tröjor m.m.
Hittade också ett jobb till att söka. Det tar jag och skickar iväg imorron.
En annan kompis än den jag fika med igår, tittade in efter att hon slutat jobbet och vi satt i gassande sol i glashuset, gott och väl en timma och pratade. Sen har jag sett lite friidrott på TV med en svensk guldmedalj som resultat av 1500 m för kvinnor. Nu är det Ernst som kallar......
Sen blir det reprisen på gårdagens landskamp mellan England och Skottland.
 
"Go-fika" klart, nu kan hon komma när hon vill.....
 
Björnbär på gång.......
 
...och om en vecka så, blir det nog mogna blåbär att festa på.
 

Oväntad fika fick plats på schemat....

Kunde inte låta bli att sticka igår kväll(natt) och klockan blev bara mer och mer. Men kom väl isäng vid tvåtiden iallafall, vilket i sin tur medför att man gärna sover en bit in på morronen.
När klockan var tio satt jag dock sen en stund tillbaka och redigerade "manus" inför utställningen. Det börjar krypa närmare nu och på måndag är det planeringsmöte igen. Då är det bäst att ha ordning på saker och idéer om man vill göra ett gott jobb.
När jag var klar med första delen av det jag föresatt mig att hinna idag, ringde telefonen och kompisen i Skeasta'n var sugen på att "tjata lite" så hon föreslog att jag skulle komma på en slät kopp. Det är ju alltid trevligt med såna avbrott, men som min dotter påpekade en gång för länge sen, har jag lite svårt för släta koppar.
Visst går det bra, men föredrar nånting till. Kom då på att cocosbollarna jag köpte igår var glutenfria, passade utmärkt och kunde väl anses vara lagom mycket av onyttigheter.
Åkte ner en stund och satt i solskenet på deras nygjorda "satellit-veranda" tills hennes son med tjej och hund Swea dök upp i sin röda "mini". Är väldigt många år sedan jag träffade honom senast, så det var kul.
"Back to plan" fick det bli och nästa punkt på agendan för dagen var hatobjektet (gymet). Oj vad det tog emot, men gjort blev det och välförtjänt middag på detta. Maken hade också arbetat för maten, med ansning av vinbärsbusken samt röjning av de nedsågade tallgrenarna i slänten.
Efter dusch nummer två för min del, blev det spolning av den nytömda soptunnan, som invaderats av oönskade vita små snyltgäster. Hoppas de nu är ordentligt vräkta och inte återkommer.
Nästa sittning vid datorn inleddes, för att ta fram ett förslag på enklare utställningsprogram. Inte för att jag behärskar tekniken speciellt bra, men idén är "nedtecknad" för visning iallafall. Det blev klart lagom till matchstart på fotbollslandskampen Sverige -Norge (herrar). Vilken började bra men blev sämre. Vi får se vad andra halvlek "bjuder" på. (Dags nu igen.) Ja dom vann ju och Anders Svensson gjorde ett väldigt snyggt mål......förutom Zlatan då förstås, som nätade tre gånger.
 
Programmet för "Bygdens dag" där jag ska testa mitt hantverk i storstadsregion.
 
Ja sååååå kul hade vi!
 
...och här en parad, inför kommande utställning.
 
 
 
 

En arbetslös dag....

Dagens aktiviteter startade vid niotiden med att jag satte en bröd-deg. Därefter gick jag ut i trädgården och klippte gräset i väntan på jäsningen. Hann precis äta frukost i glashuset innan degen "ringde", klar för utbakning.
Fyra brödkakor senare och läsning av SLA, kändes det lagom att diska köksfläkten. Lika bra att passa på då man ändå var i farten.
Åter till datorn för att uppdatera och redigera mitt CV, samt söka ett jobb jag hittat vid genomgången av Platsbankens annonser. Krukväxterna hade inte fått nån väta på ett tag, så det blev nästa uppdrag. Torka fönsterbrädor rena från döda flugor följde, samt vädring och ren-bäddning i sängarna.
Dags att sätta fart på tvättmaskinen och plantera om gullrankan i köket, (som växt sig helvild i hörnet) vilket drog med sig dammning, tvätt av pallen och rentorkning av listerna.
Utanför kom det en rejäl hagelskur, om än en ganska kort sådan, så låg det vita kulor kvar på altanen ett tag.
Härnäst på agendan var middagsmaten, idag fick det bli prinskorv med potatis och stuvad vitkål. Dags för duschen och bilfärd till Skövde, där grått garn behövde inköpas till beställd tröja. På hemvägen tittade jag in till second hand och handlade även där en del. Så också på Tempo Fagersanna, lite diverse i matväg.
Maken hade förflyttat sig till Fagervi för fotbollsmatch, så "i min ensamhet" tog jag en fika med nybakat bröd och inköpt cocosboll (ajabaja).
Hade köpt färska aprikoser i affären, dom blev till kräm som är avsmakad och morrondagens middag puttrar nu på spisen.
Allsången och en del friidrott är tittad på, samt tröjbeställningen är stickad en bit påväg, ungefär två decimeter av bakstycket. Känner för ett hårdkokt ägg med dillkaviar som "nattmacka", så det får det bli......
Som synes sitter jag också här och ljuger en massa, innan återtåget till stickfåtöljen och "Skenet bedrar"....
Sängen får nog vänta en stund till, men den som väntar på nå't gott....... 
Hur i hela världen ska man hinna jobba också? (haha) Eller är det kanske det som är grejen, man hittar inte på en massa andra "onödiga" aktiviteter.
 
"Nä se det snöar, nä se det snöar ....."
 
"Vädringsutsikt" från ett sovrumsfönster.
 
Ulliga, gulliga moln.
 
Kvällsmat med efterrätt....
 
Kvällsljus över sjön.
 
 
 
 
 
 

Manuell väckning och nästa tröja.....

Idag var det avtalad tid med syster för att se över hennes dator och framtida internet-abonnemang. Till detta var sonen tilltalad att komma med för assistans. Klar att åka försökte jag ringa och sms:a honom, men fick inget svar.
Vad göra? Beväpna sig med hans reservnyckel och åka dit, med kraftig misstanke om att han låg och sov, ljudet borttaget på mobilen och total minnesförlust om hela saken.
Jodå, han vaknade när jag ringde på dörren och sen stövlade in, helt "ovetande" om det (från förra veckan) överenskomna mötet. Nu var det även så att han akut hade hoppat in och jobbat natt, så det blev inte många timmars sömn då han slutat klockan sex imorse.
Men bokat är bokat och svårt att med så kort varsel ändra, så ett stort bett i suräpplet fick det bli för hans del med en fyrpack Pepsi Max som kompensation för utebliven sömn.
Efter uträttat uppdrag, vidare till banken för att reklamera ett misstänkt uttag i USA på hans konto och jag hakade på för beställning av valuta. Beställa valuta funkar på Tibrokontoret, men hämta får man göra i Skövde. Inte direkt bästa kundservice, om man ska uttrycka sig milt.
Om detta förfarande tyckte en nära bekant inte heller och sa till bankpersonalen, att skylten "Kunden i centrum" den kunde dom ta ner direkt, för det var falsk marknadsföring. Nu var inte jag lika rak i min kritik, utan anammade mer taktiken "orka"! och fann mig snällt i att hämta i Skövde, när jag hade vägarna dit.
Maken ägnade sig åt gräsröjning efter utförd order om dammsugning och jag dukade fram middag, innan "tröj-tittar-gästerna" anlände vid tre-snåret.
Efter test av existerande exemplar blev det klart att en ny tröja ska tillverkas framöver, med ledning av dagens provning. Ytterligare garn behöver införskaffas......
 
En ny dag randas, klockan är knappt sex på morgonen. (Lugn...bara uppe på toaletten)
 
Systers assistent kollar vad systersonen har för sig, glad att nå'n annan kan fixa....(precis min åsikt också!)
 
Maken svettas i slänten.
 
jodå, en till....
 
.....medan kvällen går mot sitt slut.
 
 

"Anfallet" återkom.... och åska med rikligt regn.

"Anfallet" gick inte över, utan återkom precis innan läggdags, (sådär runt ett-tiden inatt) då startade jag att skrubba i duschen. Inte helt nöjd med resultatet, men en bit påväg iallafall. 
Söndagen påbörjad med ett ägg, kaffe och macka, nu är det dags att plocka ihop för loppisen igen och förflytta mig till Tempo för några timmar. Maken finns på Fagervi, sista dagen av Hantverkscupen för iår.
Hade väl precis hunnit in på lagret och iordningställt dagens "varor", när regnet startade. Sen kom det ett antal skurar, med lite duggregn emellan de närmaste timmarna. Såpass kraftigt regn att det till och med hittade in i lokalen, i form av lite droppande på golvet.
Blev iallafall några grejer sålda, bland annat första tröjan på loppisen. Nederbörden gav så småningom med sig, men då hade klockan passerat två och inte speciellt mycket folk var i rörelse, så vi packade ihop något tidigare än aviserat.
Med hem (inköpt av loppiskollegor), kom det en flaska Fagersanna-honung och ett halsbandshänge i silver.
Från affären fyllde jag dessutom på med mjölk och dillkaviar. 
Lagade omgående till dagens middag och maken dök upp ganska lagom, för att sätta sig till dukat bord.
På spisen puttrar en liten köttgryta inför morrondagen och nytt exemplar av orginalfärgad "Pippi-tröja" påbörjad vid TV:n, som visar friidrott för närvarande. Det var nämligen en sån tröja, (modell extra liten) som blev såld.
Startade en mörkblå vuxentröja i förrgår, men den får ligga på kö tills nya mini-tröjan är klar (vilket inte kommer att ta lång tid alls).
Åskan fortsätter att små-mullra runtomkring. Kan undra om vi ska slippa sladd-urdragningar under kvällen.....
Solen kikar nu fram en aning, men man kan aldrig veta.
 
Honung från Fagersanna.....
 
.....och vädret just nu, klockan halv åtta.
 
 

Dagen D och "städ-dille"

Dagen för egen del var fullplanerad redan från början, men sen vet ju ingen om det håller. Tur att man är flexibel om det skulle behövas.
Vaknade med en alltför välbekant "ovälkommen gäst", huvudvärk. Rotade lite i minnet och just det, drack ju inget kaffe igår kväll.
Maken som redan kravlat ur sängen för att närvara vid Hantverkscupen, fick "order" om att brygga en kanna och servera i kopp på sängen. Därefter en stund senare, var det bättre och även jag hittade upp för en ny dag. 
Första anhalt second hand där det blev en del småfynd gjorda, för att sedan fortsätta till arbete på Inredia. Denna dag tillsammans med semesterkollegan, då vi skulle sammanställa en lista över intryck, åsikter och frågor angående sommaren som varit. (Låter lite trist, men det börjar sjungas på sista versen nu.)
Apropå sjunga, så var det full aktivitet på Ånaplan inför kvällens begivenheter när jag lämnade huset (strax före halv fyra) åt Linn att "ensam hantera" några timmar till, dagen till ära. Dessutom började det anlända gäster i restaurangen som var fullbokad och en kraftig åskskur vräkte ner.
Hemma blev det "vad kylskåpet bjöd" (av rester) åt mig som middag och en mini-turné i huset för att dra ur sladdar, då det blixtrade friskt på andra sidan sjön. Inga elektriska prylar igång, vad gör man då? Tar en power-nap på sängen är svaret, iallafall idag.
Nu är det fint väder igen, hoppas innerligt att det så förblir och att de som är på Diggiloo-konserten får en skön kväll.
Själv funderar jag på att skura duschen, men om jag väntar lite till, kanske det "anfallet" går över (precis som åskan).
Lottodragningen nästa.......
 
Välkommen till Tibro.....
 
på rastplatsen växer nypon i mängd....
 
...och på andra sidan "åna" växer Diggiloo-scenen fram.
 
Hos Bergs i Fagersanna övervakar sädesärlan.....
 
ungarnas insekts-jakt, i duggregnet.
 

Dagen före Diggiloo....

Idag har intresset kretsat runt Diggiloo som besöker Tibros Ånaplan imorron kväll. Även om vi inte direkt har sålt biljetter, så har vi ändå "viss inblandning" i det administrativa och frågor uppstår alltid i anslutning till olika evenemang. Som vanligt gäller att det vi vet svarar vi på, annat forskar vi vidare i, efter svar.
Nu hoppas vi på idealväder, antingen vi ska bevista evenemanget eller ej. Jag ska inte delta, men kompisen ska dit på arbetstid och jag önskar henne och sällskapet gott väder. Det är de värda, efter att ha sett förra årets föreställning på Läckö i spöregn.
Nämnda väninna kom ner till mig för en gemensam, sen lunch, då jag slutade för dagen. Vi satt på uteplatsen tills en bit efter stängningsdags. Men vi dukade av efter oss som kompensation och lämnade disken till köket.
Sen kunde jag inte "dra på det längre", utan masade mig iväg till gymet.
Nu är det gjort igen men precis som med städ, tvätt och matlagning, blir man ju aldrig färdig för gott med den typen av verksamhet. Dock är det avklarat och hög tid att fira helg.
Ska visserligen jobba halva dan imorron, men det känns inte speciellt betungande.
Vädret "har piggat på sig" jämfort med gårdagen, så solnedgång blir det säkert vad det lider. Maken är på uppdrag å Fagersanna IF:s vägnar. Tar emot Hantverkscupens deltagare vid skolan och snart är det dessutom pampig invigning på Fagervi.
Fick en förfrågan på några av tröjorna, upplagda hos annonsera.se och har besvarat mailet. Nu har detta hänt några gånger förut under dryga året annonsen legat där, men det har aldrig blivit "affär". Men man vet ju aldrig....
Nån gång ska väl bli den första.
Hade lite kontakt med barnbarnet via mammans Facebook-chat. I Stockholm får dom tacos till fredagsmys, jag får nöja mig med egenhändigt blandad räk-cocktail......
 
Dessa var av intresse.....
 
Räk-cocktail "Berg-style".....Läste i en undersökning att matbilder på sociala medier retar, och.......

Ledig till heldagsregn

Om jag hade varit av en annan sort, (den sorten som är väldigt väderfixerad) d.v.s. inte accepterar annat än sol sommartid, skulle jag ha varit totaldeppad idag. Första lediga dagen på en vecka och så regnar det hela dan.
Tänk vilken katastrof detta kunnat vara, men vi hade väldigt trevligt besök till elvafikat, satt torrskodda i vårt glashus och pratade i flera timmar. Nu såhär i efterhand känns det nog som om det mest var jag som tjatade, men har man suttit på ett besökscentrum hela sommaren utan besökare, så blir man nog lite pratsjuk. 
Så när tillfälle ges är det lätt att mala på. Det var en f.d. gemensam arbetskamrat i den något yngre generationen som avsatte en förmiddag åt oss "gamlingar". Hon verkar ha tyckt det var kul ändå och är givetvis välkommen tillbaka, anytime!
Sen skulle maken ut på uppdrag åt Fagersanna IF, bland annat inför Hantverkscupen och jag tog tag i ett måste.
Det var nästan två veckor sen senaste besöket i Hjo hos mor, så lika bra att fixa det när det inte var "playa-väder" .
Halva priset hade dom också på den tillfälliga kläd-outleten vid infartsvägen och Hem&Hobby behövde tittas till. 
Satte mig i TV-/stickfåtöljen med lite tomatsoppa till kvällsmat efter återkomsten och somnade så skönt en stund. Jo då hann allt äta upp soppan innan jag slocknade, så än har jag inte spillt på mig idag.
Apropå spilla, så måste man ju tvätta och det har gått några maskiner med påföljande upphängning under dagen. Är nu redo för arbetet imorron igen. Därefter väntar lunch med kompisen på Inredia restaurang. Hoppas de har nå't riktigt smarrigt på menyn.
Freda samvetet på fredagen kan väl sen passa bra, så en tur till gymet får det bli på det.
 
Solen har ju lyst med sin frånvaro hela dan, så denna variant på solnedgång ikväll.
 
Varför har ingen uppfunnit en "tvättvikningsmaskin"......

Dubbel Glädje?

Idag ringde telefonen på jobbet, med en renodlad turist/besöksfråga. Det var riktigt kul att få förmedla tips om matställen i kommunen till kommande besökare.
Sen har jag börjat renskriva mina anteckningar/intryck från den gångna sommaren inför lördagen, då vi ska sammanställa "vikariernas lista".
Handlat en del förnödenheter samt en och annan present för framtiden på hemvägen. Fortfarande varmt i överkant trots åsk-skurarna igår. Grannen var i full gång med att ansa vår gemensamma tall, när jag kom hem för mellanlandning. Vi hade tillsammans tagit ett beslut på att det inte kunde skada med några färre grenar på nämnda träd, vilket han sa sig kunna verkställa såsnart arbetslusten föll på. Vilket den uppenbarligen gjorde nu i eftermiddag alltså.
En kaka är precis färdigbakad inför fikagäst till elvakaffet imorron, (då jag faktiskt är ledig) eftersom jag ska jobba en stund på lördag istället.
Nu blir det lite "personlig renovering" innan färd till Skövde för ett första besök på restaurang Glädje, ihop med "gamla" kompisar.
Återstår sen att se om Lotto levererar "dubbel" glädje så att säga......
Man vet ju aldrig förrän efteråt.
Åter hemma igen före klockan nio, luktar väl tantvarning eller? Inte direkt imponerad av menyn på nämnda etablissemang heller, men lagom mycket till efterrätt och den var god. För jodå jag beställde det till kaffet. Nu smakade maten inte illa, men inte riktigt "my cup of tea".
En luftballong, en räv och ett rådjur siktades på ömse sidor om vägen (på säkert avstånd), under färden mellan Skövde och Fagersanna men hann bara få ballongen att fastna på kort......
......och än har jag inte kollat lottoraden.
 
En tragisk "hit and run"-olycka hade inträffat på Inredias parkering idag.
 
Grannen med arbetsledning nära till hands....
 
...då var det snart gjort, här faller sista grenen.
 
I väntan på maten....
 
Kallskuret valde mina kompisar....
 
medan jag tog denna rätt.....
 
samt efterrätt.
 
Snart har den landat.

Äntligen.....

 
 
Matlåda, att-göra-lista, påminnelselista, secondhand-kasse, handväska.....var det nå't mer som skulle med till jobbet idag? Nej, tror faktiskt att jag fick med allt. Återstod bara att se om alla ärenden blev ihågkomna och uträttade. 
Möttes av en "välkomstkommitté", som hade fikapaus och "catch-up-möte" samtidigt, då det från semester återkommit ytterligare invånare i huset. Så nu börjar kontoren fyllas av folk igen. Någor livligare tillströmning till restaurangen var det också, samt upptaget i det ena konferensrummet.
Kollegan hade en hel del jobbärenden på byn att uträtta och jag  fick hålla ställningarna. Samtidigt gick det då att "fila vidare" på utställningsarbetet.
Det hade också förirrat sig in en tysk turistfamilj, som hade några frågor, vilka vi/jag försökte besvara till fullo. 
Lika roligt varje gång man kan marknadsföra närområdets sevärdheter och hjälpa till med praktiska spörsmål.
Arbetsdagen försvann väldigt fort och det blev dags för alla ärenden. Först hämta nyckel till Ransbrostugan åt Fagersanna IF för uthyrning till Reimersholms tioårsgrabbar som ska vara på träningsläger några dagar, innan deltagandet i Hantverkscupen nästa helg.
Sen provtagning för eventuell vidare avtrappning/borttag av medicineringen med cortison. Följt av inköp på ICA, de varor som saknas på närmare håll, samt sända iväg en liten välkomstpresent till nyfödd i Holland. 
Därefter kom dagens höjdpunkt. Second Hand öppnade efter semesterstängningen och det var många fler än jag som hade haft abstinensbesvär. Det kunde man märka på den kopiösa mängd personer som där trängdes i värmen. Hittade två grejer och ställde av en kasse för återvinning.
Hemma blev det en fikapaus på verandan, men pang vad det braka till och fortare än ögat blinkar, var vi inne i huset och drog ur sladdar, samt satte oss att halvsova i glashuset under regnskuren som föjde.
Åtminstone jag slumrade till en stund.......
Allsång från Skansen på agendan härnäst och kycklingklubba med västerbottenpaj till detta, känns i nuläge inte fel precis......
 
Den blev klar inatt och vad ska jag nu ge mig på då.....
 
Åskpaus från datorn.....
 
Dagens second hand-inköp.
 

Trångt på jobbet....

Idag var så alla ordinarie på plats igen efter sommarsemestern och då finns ingen plats över till vikarien. Iallafall ingen plats med en dator på och det klarar vi oss ju näppeligen utan numera.
Det blev en del prat om hur dessa veckor har varit och lite andra praktiska detaljer, samt lunch-avlösning osv.
Men då det fortfarande fanns gott om lediga konferensutrymmen i huset, var det bara att ockupera ett sådant och breda ut mig med "finliret" till utställningen.
Kom allt ytterligare en bit till påväg och det börjar ta mer konkret form i planeringen. Nu behövs ett möte med utställningsteknikern igen, för att jag ska kunna gå vidare med "programmet" som presenterar sakerna och vidare marknadsföra det hela via mail till intressegrupper, s.k. "press-release" (fina ord att svänga sig med va?)
När min tid var ute, för idag tog jag en tur till Skövde för att handla billigt på Ö&B, samt fylla på garnförrådet om de hade blått i lager. För hör och häpna, min "garngömma" saknade nästan helt denna färg i alla dess nyanser och så kan vi ju inte ha det....
Skämt åsido, men faktum kvarstod och det fanns blått på Rusta, så nu är jag full-rustad kan man säga.
En skön stund på verandan har också hunnits med i skggan av uthuset, med en kopp kaffe och dagens reklam att titta igenom för planering av fler fynd (då i matväg).
Apropå matväg, så står det en chili con carne och puttrar på spisen, till morgondagens lunch/middag. Ny müsli är också blandad för frukostar framöver.
Snart dags för dumburken då och kanske "föds" en ny tröja under kvällen, då det bara återstår stickning av ärmar till den i förrgår påbörjade.
 
Snart är den mogen, mitt däri lobeliorna.
 
En bönplanta har hittat upp ur barkmyllans tjocka lager, rosenbönor var det bestämt....
 
....och båtar finns det flera att se från verandan. Här en av den lugnare varianten.
 
Får jag presentera: "Chili con carne"
 
 

Jag och en annan skata......

Efter ett inte alltför hemskt åskväder igår kväll, har vi nu fått en hel del välbehövlig nederbörd på växtligheten.
Idag skiner dock solen igen och jag tycker nog att det har blivit lite mera lagom varmt.
Det fläktar även en aning, vilket också hjälper till. Maken har idag beslutat sig för att ta en tripp till Västerås, för att titta på ett "hockey-event". Han åkte vid elvatiden och återvänder först sent ikväll.
Efter att ha intagit frukost (macka med kaffe), roade jag mig med att putsa fönstren i köket. Lite kul ska man väl ha i alla fall innan jobbet.
Idag jobbar jag mellan tolv och fyra, för att sedan vara redig och besöka gymet innan hemfärd. "Jobbar och jobbar" förresten, men det är i alla fall öppet på Inredia dessa tider och jag sitter i receptionen. Nu har jag en hel del sysselsättning med mig, om det inte skulle hända så mycket (vilket tyvärr är fallet).
En skata hoppar fram och tillbaka utanför fönstret och biltrafiken på riksväg 49 är ganska livlig, så det rör sig lite i omgivningarna, men hade önskat mig lite besökare att ta mig an också.
Tyst så man kan höra sig själv tänka är det och får väl ägna mig åt det då, tillsammans med stickningen.
Matlåda har jag också varit redig nog att ta med, kanske dags för "utfodring" då en stund. Bäst som jag satt där och stoppade i mig korv med blomkålsstuvning dök det upp en "besökare".
Det var städerskan, som (efter besök av bara två personer under gårdagen) inte kan ha alltför mycket att ställa tillrätta. 
Då har jag nått hemmet, duschat, ätit glass och belönat mig med räkor på verandan. Hela måltiden övervakad av publik, då fru And inte var nöjd med mängden bröd det bjöds på idag. Hon är fortfarande kvar...utifall om att..... kanske.
Maken sitter i Västerås ishall och tittar på "hockey-skills" för det var jippo i samband med ispremiären för VIK hockey (bildbevis på hans Facebook-sida).
Bara att sätta på kaffet nu då och dumburken.......
 
Här är min "kompis" för dagen.......
 
.....och den här blev klar i brist på annat. Den ska flytta utomlands är det tänkt, som present.
 
Efter gymet tog jag ett nytt (bättre) kort på "morfars verkstad", numera Blåbandsgården.

Lugnare än lugnt och det ser mörkt ut.....

Det är så synd att inte fler hittar hit till Inredia, sen vad det beror på kan ju ha olika orsaker. En "bov i dramat" är väl skyltningen, som ännu inte är på plats ordentligt. Den kommer säkert att locka in fler besökare så småningom. Men tills dess får vi Tibrobor hjälpas åt att tipsa besökare om möjligheten.
Vilket innehavaren av Nya hotellet hade gjort till sina nattgäster, som inte hade någon "historisk" anknytning till orten alls, men blev intresserade ändå. För övrigt tyckte dom att Nya hotellet borde kulturminnesmärkas som autentisk 50-tals-miljö och att det var väldigt rent, snyggt, fint blomsterdekorerat och ett levande centrum i Tibro.
De var också mycket nöjda med besöket på Inredia.
Sen hände inte så mycket mer under arbetsdagen, så jag fick "roa mig" efter bästa förmåga alldeles själv. En tröja till är därför ihopsydd och klar, samt ytterligare finslipning av utställningen nedtecknad. Satte nämligen på "tänkarluvan" en stund och funderade i detalj, över exponeringen.
På hemväg siktade jag en mycket stor rovfågel glidande över ett gärde bredvid vägen, misstänker att det kan ha varit en örn.
Hemma hade maken skött sin bit och kokat potais. Så bara att hugga in på middagen, efter att ha plockat in det lilla jag handlat.
Sonen kom för att tvätta sin bil. Jag erbjöd ytterligare ett fordon att "praktisera på", men han hade inte tid. Skulle vidare på grillparty i Mariestad visst. 
Ytterligare ett väntat, "oväntat besök" kommer nu snabbt närmare. Väntat därför att det varit väldigt kvavt och mörka moln, lite blåst, samt muller på avstånd (än så länge). Det är mörkt över sjön också, vad månde bliva....
Lite väta till växtligheten kanske?.....och så blev det.
 
Den nyligen färdigställda tröjan, vuxenstorlek Small.
 
Hoppsan! en sportbil körde runt huset på gräsmattan. Misstänker att det var nån som "rekade" inför British Motor meat's besök på Inredia om två veckor.
 
Sonen duschar "ögonstenen"....
 
och det mörknar allt mer......

Varmt, lite morfar och födelsedagskaffe.

Som utlovat av meteorologerna var det fint väder och varmt, en aning i överkant för att falla mig i smaken. Men jag har väl inte riktigt samma inställning till värme, som merparten av svenska folket har.
Sol och varmt är helt ok, men när vi passerar 25 grader på termometern finner jag ingen som helst nytta med det, blir bara jobbigt att leta efter en sval, skuggig plats hela tiden.
Iväg till jobbet, med ambitionen att skriva rent den senaste intervjuns anteckningar och lämna in juli månads lönerapport. För lön är inte alls dumt att få, hoppas att det blir rätt den här gången bara, annars får dom fixa till det igen i efterhand.
Fanns en del att prata om, med min handledare som är åter från semestern och sitter bredvid och telefonen ringde flera gånger under dagen. Har hunnit skriva det jag föresatt mig, åkt iväg med lönelappen till ansvarig och njutit (not) av värmen på arbetsplatsen. 
Efter arbetstidens slut åt jag upp medhavd matlåda och svängde förbi Rebdesign för att hämta en av tröjorna. Den ska få nytt hem tillsammans med några andra som väntar i Fagersanna, på gemensam transport.
Stannade till vid Tempo i Fagersanna, då jag var inbjuden till födelsedagskaffe eftersom "Fru Tempo" fyllde X antal år. Hon jobbade som vanligt, men vi fick en liten pratstund vid kaffet mellan kunderna iallafall och hon hann att öppna sitt paket.
Här hemma har fru And fått mat, men sitter fortfarande efter två timmar kvar och hoppas på mer.
Har kommit underfund om att det är minst två andhonor som besöker oss och denna är något timidare och försiktigare. Men när hon gick upp på altanen och lade en hög, fick hon vackert dra tiill sjön igen. Dom är en aning (men bara en aning) rädda för piasavakvasten.
Flygmyror har jag också hanterat, går bra att spruta vattenblandad Yes på dom, så löser sig problemet.....
 
Solbär som dansken säger, trivs i.....solen.
 
Så också krusbären på vår buske, som efter en flyttning för fem år sen börjar "leverera" igen.

Hälften kunde räckt....men nu är det gjort.

Gick inte upp speciellt tidigt idag, men maken sussade vidare på örat en god stund till. Till slut tyckte jag att han borde förflytta sig från sängen, så helt sonika blev han väckt. Visst kom han ur sängen, men sitter fortfarande (i skrivande stund) vid datorn med nedrullad persienn och "knackar" idrottshistoria.
Olika äro intressena här i världen med andra ord. Själv fick jag ett ryck och klippte gräsmattan under förmiddagen (nejdå, han vaknade inte av detta!). Fru And gav upp efter en stund när jag inte serverade något bröd, utan bara fortsatte väsnas med maskinen. Sen blev det "glashusets" tur, vilket jag befriade från spindelnät och björkpollen med hjälp av dammsugaren. Just nu är det mycket björkpollen i luften, så efter en stund syns det inte ens att man dammsugit, men spindlarna får väl jobba lite....
Ovanpå detta tog jag mig an ett paket köttfärs som blev järpar till dagens middag (och lördagens), samt köttfärssås till morrondagens matlåda. En del tvätt ville in i garderoberna och ut till gästrummet, postlådan behövde tömmas och så blev det "äntligen" dags för dusch. Nagelvård och fotvård i trädgården följde därefter.
Maken har "krupit ut" från sitt mörkerrum enkom för middag, men jag satte mig på verandan i blåst och solsken med en kopp kaffe och glass-strut. Sen kom fru And igen och tittade undrande på mig: "Har du glömt varför jag kommer hit eller"? Fick väl offra en polarkaka då. Inte var hon nöjd med detta egentligen, men jag var ståndaktig och bjöd inte på mer.
Bonus-dotter från Hörnebo har idag för första gången åkt tåg alldeles själv till Stockholm, för att hälsa på lillasyster i några dagar. Vad månde det bliva av den vistelsen, party, party, party.....? Nej dom är väl fullvuxna och förståndiga båda två, eller?
Enligt Facebook har hon iallafall anlänt till huvudstaden, vääääldigt hungrig, då ingen mat fanns att köpa på tåget.
Imorron blir det Inredia igen för min del, "slutspurten" av sommarjobbet, åtta arbetsdagar på raken kvar.
Nu ska maken ut i skogen, medan jag sätter mig vid dumburken. Vi jobbar liksom i skift, kan man säga.....
 
Nyklippt gräsmatta att beundra med ett glas dricka.
 
Nååå, det här är din andra chans idag.....
 
.....hon fick bitarna en och en, för att hålla kajor och måsar på avstånd.
 
Fredag och lördag middag, att ställa i kylskåpet. Järparna helt ok, men dagens middag är uppäten
.

RSS 2.0