Mini-skörd.....

Hade igårkväll en idé om att krypa isäng före midnatt, men den fick som vanligt stryka på foten då jag alltid lyckas hitta/fastna i -någon syssla. Nu lyckades jag väl ändå någorlunda bra, för klockan stannade iallafall på "rätt" sida ett för en gångs skull.
Visste att jag hade en gammal almanacka (en sån som morfar alltid ville ha varje jul), men inte riktigt var den fanns arkiverad. Har flera gånger förut letat på diverse platser utan framgång, men igår blev det napp. På min väg dit, "fastnade" jag dock i diverse gamla papper, därför drog läggdagsen ut på tiden. Nu undrar kanske någon: "Vad ska hon ha den till då?" jo som inslag i kommande utställning om Morfar. Den ska ingå i "personlig presentation i prylar"-delen. Följden blev också att tankeverksamheten i hjärnkontoret vaknade till och diverse anteckningar var nödvändiga, då minnet på den manuella hårddisken numera är kort, -men bra.
Efter frukost vid datorn imorse, kunde jag så inte motstå en sväng till Second Hand och trettio kronor fattigare men fem skålar rikare kom jag hem.
Lagade dillkött till middag, vilket sen barnsben är den absoluta favoriträtten om jag får välja fritt och sen försvann maken på fotboll. Jag gjorde en runda i trädgården och "skördade" både lingon, blåbär, björnbär och tomater.
Jo det låter imponerande, men mätt blir man väl näppeligen av den mängd som fanns att finna.
Men någonting är bättre än ingenting, så det så.......
Vilket väl också får gälla som devis inför kvällens Lotto-dragning då........
 
En hel del äpple är på gång, inte riktigt mogna än, men de går att anrätta med gott resultat redan.
 
Min halloween-pumpa växer också duktigt.....
 
Ett "dubbelplommon" är snart moget och det finns fler enkla, inga mängder, men några till.
 
De svarta björnbären är nu "skördade"......
 
...och här är resten, blåbär, lingon och tomater.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0