Det ordnar sig nog........

Ytterligare en varm dag att tillbringa inne i den sköna luftkonditioneringen. Jo jag var ute en stund på lunchen, drack mitt kaffe efter maten vid vårt utebord. Lunch idag bestod av matjesfiléer med nyupptagen färskpotatis, tillsammans med diverse andra tillbehör. Som jag berättade igår var det kollegan som bjöd hela arbetsstyrkan på dessa läckerheter och nu har jag den medhavda matlådan fixad och klar i kylskåpet på jobbet redan, till fredag.
Stundtals hade vi inte så mycket att göra idag, men en och annan överraskande och trevlig pratstund blev det med både kollegor och kunder.
Redig har jag också varit med ett besök på gymet, följt av inköp till "den stora tillställningen ". Hade sen precis satt mig, när jag kom på att gräset på framsidan skulle klippas, vilket jag sparade häromdagen.
Lika bra att få det gjort för det tar max 10 minuter och grannarna hade nog inte hunnit gått och lagt sig vid nio.
Har dessutom fått glädjande besked från kompisen med sällskap, att de befinner sig i norra Tyskland med beräknad hemkomst imorgon.


Leveransen till festen har anlänt......


Dags att skörda


Dagens variant.....


slutade så här.

@work i strålande sommarväder

Vad skönt det är med luftkonditionering när det är så här olidligt varmt. Jag har ingenting emot att jobba under sådana förutsättningar. Det är tvärtom skönt att få vistas i denna svalare miljö. Fortfarande är det lite ojämn tillströmning av turister och telefonen ringer intensivt bara under kortare perioder, då och då under dagen. På min lunch gick jag en mini-promenad igen, till kanalen. Denna gång passerade jag glasskiosken. Eller helt korrekt uttryckt: Jag stannade vid densamma och inhandlade en mjukglass, minsta storlek. Men vad hjälpte detta, den var "stor som ett hus " i alla fall. Nåväl, ner åkte den så småningom, följt av en kopp kaffe vid bordet utanför arbetsplatsen. Imorgon är det aviserat sillfrukost, en tradition som kollegan med egen kolonilott, brukar bjuda på årligen. Med nypotatis och andra smarriga tillbehör, kommer allt ihåg från förra året. Sen börjar det bli hög tid för mig att förbereda min invigningstillställning som går av stapeln på lördag kväll. Enligt väderprognosen skulle det eventuellt bli regn, men vi får vänta och se. Kan vi inte vistas på "nya tillskottet", får vi väl trängas i glashuset och titta både regn och veranda.


Några väl tilltagna segelbåtar passerade vid broöppning


Därefter en väldigt stor liten glass, som förresten var mycket god.


Hemma ikväll blev det en välsmakande drink
Midori melonlikör blandad med fruktsoda och mycket is!

Jag skulle fundera på saken.......

....sa doktorn, när jag var till KSS på konsultation för eventuell operation av gallstenar. Då jag för närvarande inte hade så stora besvär, kunde jag fundera ett tag på om jag ville bli av med gallblåsan. Hon hävdade att man i dagens moderna samhälle inte hade så mycket nytta av den. Verkade som om det var någon slags "blindtarm" ungefär, i alla fall som hon beskrev det. Vi får väl sova på saken och se hur det känns framöver.
Åkte vägen om Biltema, (när jag ändå var i sta'n) för att titta på en solsäng de hade med i sin reklam. Tror Ni att den fanns? Oh nejdå, inte i hela Sverige, sa tjejen i kundtjänst. Man kan undra varför de då har med en så'n artikel i sin reklam, om de inte har några ens i centrallagret!!
I förmiddags var jag redig och klippte gräsmattan, på baksidan. Men det var egentligen alldeles för varmt så jag sparar nog framsidan till imorgon kväll, då jag kommer från jobbet.
Nya friska tag i tre dagar nu på arbetet, innan lördag med den stora invigningen kommer. "Mölndals kyrkliga syförening" är högtidligen inbjudna med respektive. Nu vill det bara till att nattvards-vinet hinner hit också. Annars får det bli endast kyrkkaffe. Skämt åsido, det drickbara kan vi väl ordna på annat sätt, men en av medlemmarna är försenad på sin hemresa från "fjärran land" på grund av trasigt transportmedel. Men har nu äntligen påbörjat resan så vi håller tummarna. För utomstående kan jag berätta att vi ska förrätta "dop" av vår veranda, det senaste tillskottet i familjen. Vi kan väl sätta detta på kontot "man har inte roligare än man gör sig".........


Spegelblank sjö i förmiddags och båtarna på rad i Strandstaden


Ja Ni kan väl vyn vid det här laget?


Lite närbild på färgspelet ovan trätopparna


Solcellslyktan laddad!


Solnedgångsreflexer & cykelreflexer.


Ordna kön bara......

Lite då och då under dagen körde det ihop sig och lapparna fick läggas på hög- en stund. Men vi lyckades (tror jag) både hålla tungan rätt i mun och få undan alla bokningar till sina respektive pärmar och register i datorn.
Sen var det ganska lugnt länge, i alla fall på Turistbyrån. Dock var det nog hektiskt, samt en och annan "barnsjukdom " premiären av "Guldjakten" uppe på fästningen, som hade skarpt läge idag.
På lunchen tog jag en mini-promenad ner till kanalen och tillbaka, gjort på fem minuter, längre bort är det inte. Det blev några foton på vägen.
Mina kollegor slutade alla en timma innan stängningsdags, så jag var ensam kvar när det vällde in turister, som saknade rum för natten. På tio minuter fick jag ringa samma hotell tre gånger, sammanlagt fem rum blev det till slut.
Dessutom var det nästan helt omöjligt att ragga upp taxi någonstans i närområdet som kunde transportera tre män med cyklar, till andra sidan sjön efter en god natts sömn. Men det löste sig till slut.
På hemvägen stod det ett rådjur ute på åkern vid Fagersanna-infarten och åt kvällsmat. Samma rådjur stod på samma ställe i förmiddags när jag passerade, då ätande frukost får jag förmoda.


En vanlig syn i Karlsborg under sommaren, bilkö till följd av broöppning.


Vägen försvan en stund


Änderna har sina stråk, dessa har siktat in sig på korvkiosken och deras gäster.


Rådjuret undrade väl vad jag ville......

Inget regn på hela da'n

Kan det vara möjligt, det har inte regnat en droppe idag och inte blåst heller. Annars har det varit ganska lugnt på jobbet, det körde inte ihop sig förrän vi skulle sälja vykort och frimärken. Blev lite av "ju fler kockar desto sämre soppa ", men jag tror vi fick ordning på det till slut. Alla utrikes frimärken tog slut, en kund köpte hela lagret, så jag får stanna och fylla på innan jobbet imorgon. Så fort man passerar vid fiskdammen på morgonen, kommer dom hela gänget och ställer sig och gapar. Man behöver därför inte vara rädd att glömma ge dom mat, för de säger till själva. Idag har jag inte låst in nå'n på toaletten heller, så det tar sig. Direkt efter jobbet blev det en blixtvisit till gymet i Tibro, för att dra igenom programmet i maskinerna. Hemma hade maken provat "vårt " gåband, (sonens egentligen) men vi har gjort ett byte så han har vår motionscykel). Nu har det väl bara stått här i ca två år, men bättre sent än aldrig.
Fick sedan äntligen tummen ur och fixade friterad camembert med persilja och hjortronsylt. Blev ganska hyfsat resultat för att vara första gången.


Blommorna som pryder framsidan vid jobbet


Mina vänner fiskarna, påminner mig om göromålen!


Dagens "kvällsmat"

Varför vaknar folk så sent på midsommardagen??

Dags att jobba igen, idag från elva till halv sex. Regnigt och öde, var det när jag kom till Karlsborg men nu på eftermiddagen har även solen hittat hit. Månne även den ha tagit extra lång sovmorgon, som stor del av övriga invånare i Sverige verkar ha gjort. Första timmen hade vi inte mycket att göra precis, nästan ingenting alls faktiskt, men sen stannade bussen, eller hur man nu vill uttrycka det. Helt plötsligt ville ALLA gå guidad tur på fästningen, så vi fick fixa extra guider snabbt för att tillgodose den plötsliga efterfrågan. Jag tror att det berodde på två faktorer, a) solen tittade fram b) men vi ska väl ändå göra nå't på midsommardagen, nu är det ju redan eftermiddag. Som så många gånger förr förundras man över hur plötsligt allting händer samtidigt. Nå vi löste alla uppgifter till belåtenhet, tror jag i alla fall i skrivande stund. Dock var det nära att en turist fått spendera natten på vår toalett, då jag låste densamma i samband med stängningen. Hans fru saknade emellertid honom och bankade på entrédörren så jag fick komma och släppa ut honom igen. Vi får kolla låset, för jag kan svära på att det var vitt, då jag vred om nyckeln.
Det fick bli en pizza med hem att dela på till kvällsmat och nu ska det serveras en kopp kaffe i glashuset. Har precis också förnyat min prenumeration på tidningen "In Britain" (via nätet). Är fortfarande  inte mogen att klippa bandet med United Kingdom's turisttidning som jag haft i säkert minst tjugofem år, vid det här laget. Så det fick bli ett år till.

Dagens kvällsmatsleverantör i stationshuset, Karlsborg (FJS nr.30)


Min "veckotidning" som kommer en gång i månaden.


Blåbär och smultron på gång i trädgården.


Midsommarafton på jobbet

Vad frågar turister om på midsommarafton? Jo, var finns det midsommarfirande och stänger butikerna tidigare idag? Det är ganska okomplicerade frågor, som det finns enkla svar på. Undrar bara om vädret tänker hålla sig i schack. Molnen verkar oroväckande mörka vid horisonten. Har idag också fått en ny "uniformströja" inför premiären av "Jakten på guldreserven" nu på måndag. Den är svart med reklamtryck på ryggen och den var skön. Ska bli intressant att se hur detta nya äventyr mottages av "publiken".
Min lunch bestod idag av en paj med banan. Sen en cappuccino till efterrätt, vilket smakade bra i väntan på sillen med tillbehör lite senare när jag landat därhemma igen. Vi får hoppas att maken kommit ihåg att inhandla jordgubbarna, annars finns allt på plats.
Dags att duka, fixa färskpotatisen och kyla nubben, har nu jobbat klart för idag. Fortsättning följer imorgon, då är det en ny arbetsdag, denna gång med kollega.


Månadens konstverk hos oss i Kulturvågen, tillsammans med välluktande pion.


Så här såg programmet ut i Karlsborg


Dukat och klart för midsommarmiddag.

Torsdagstur

Sovmorgon och sen avfärd till Hjo, för besök hos butiken med stort H. Den förste jag sprang på i ingången, var en f.d. kollega från Tibro (pensionär sedan ett år) som blivit beordrad av sin fru att åka dit och köpa servietter till midsommar. Han var lite brydd över uppdraget och deklarerade att han inte längre än absolut nödvändigt, skulle uppehålla sig i butiken. Jag har svårt att förstå varför merparten av den andra hälften av befolkningen inte kan se tjusningen med utbudet.
Nåväl, som vanligt fanns det en del värt att lägga pengar på och bäst som jag strosade mellan tygerna, sa det plötsligt: Hej Gerd! Det var en av "fotbollstjejerna" från Englandsresan på nittiotalet, numera boende i USA, som var hemma och hälsade på. Hon och mamma passade alltså på att roa sig på bästa sätt en stund, precis som jag själv.
Efter detta tittade jag in en stund till syster, sen fortsatte jag till mor & far. Far var ute och shoppade, ett nytt klockarmband, men kom så småningom hem. Vi pratade en stund innan färden gick vidare till livsmedelsaffärerna i Tibro, följt av en kaffesväng till Hönsa. Väl hemma igen väntade en god levermiddag, maken hade återvänt från sitt barnvaktsuppdrag i Stockholm och kunde hittas i badet, med ljudbok i öronen. Imorgon blir det jobbet, före sillen, färskpotatisen och nubben. Oj, vad ledsen jag blir över att missa dansen runt midsommarstången.....inte!!!


På väg hem genom "storskogen"


Till min levermiddag, mums!


Där bakom häcken, har grannen mycket finare kaprifoler än vi har.....


och så gick ännu en dag,


med hyfsad solnedgång som avslutning.

Back to work

Hade kortdag idag på jobbet, började elva och skulle slutat halv fem. Men när klockan var 16.30 befann vi oss  (jag och en kollega)  på leverans & affischerings-uppdrag. Dessutom kom en skur så vi fick vänta lite innan vi kunde springa till bilen igen utan att bli dränkta. Vi hann med en hel del på vår resa till Forsvik, sagoboksleverans och affischer till Hamnmagasinet, se slussning av båten Juno, (med tillhörande Kindbomssång från kajen) vidare rundresa för att lära känna hur vandrarhemmen, fiken, brukets byggnader och varvet med Nordevall var lokaliserade i förhållande till varandra. Vi hann även gå husesyn och prata med innehavare av ett vandrarhem och ett café. Förhoppningsvis kan vi lite mer om ställena nu, som kommer turisterna till godo, när de frågar.
Jag åkte via Karlsborgs second hand, på hemvägen. Hittade där ett fint träpussel för en tia, med länder och flaggor. Precis sånt som Leo tycker är spännande. Jag har lagt pusslet ikväll och alla bitar fanns med, ett fynd!
Eftersom jag "motionerade " igår, var det inte mer än rättvist att gräsklipparen fick sig en promenad ikväll. Sen har jag fått lööön....... Finns på kontot imorgon redan, tack vare midsommar. Har dessutom ledigt imorgon igen, då jag jobbar hela helgen sen. Får väl bli en shoppingtur av något slag, tror jag. Sen kommer maken hem framåt eftermiddagen. Ikväll hade han stekt pannkakor till grabbarna, de åt många fler var, än han orkade själv!
På tal om mat, ikväll åt jag fiskbullar och imorgon ska jag passa på att festa på lever, innan motståndaren till dessa två delikata rätter kommer hem.


Juno på ingång till slussen i Forsvik, passerande Hamnmagasinet.


.....en liten bit kvar.


Kindbomarna på plats för religiös underhållning.


"Se upp för dörrarna, dörrarna stängs!" (säger dom på tunnelbanan i huvudstaden)


Så fortsätter färden, vidare ut mot sjön Viken.....


och därifrån kommer nya "gäster " in i slussen.


Ryssvillan, första parkett precis vid vattnet.


Bildbevis på att jag klarade lägga pusslet.


Tåg till Tibro

Ja inte hela vägen, första sträckan med bil och sista biten med buss. Vi fick åka efter telefoninstruktioner till Liljeholmen för att hämta biljetten, som dottern skulle ha printat ut på jobbet och tagit med hem. Som tur var startade vi i mycket god tid och det gick ganska smärtfritt, förutom att jag kände lite stress över att hinna köpa lunch innan tåget gick. Det var nämligen sightseeing norr om Mälaren och resan tog 3.5 timmar till Skövde. Hann i alla fall köpa ett meal på McDonald´s och vinka åt en f.d. facklig kollega, som satt uppe i SJ:s Vip-lounge och väntade på Göteborgståget. (Han åkte säkert X2000.) En paus i Skövde blev det innan bussen gick och den ägnade jag mig åt att äta en 88:a.
Hemma möttes jag av en icke trivsam, men välbekant "doft ". Fångst på vinden i värmen, ingen hit.
Masade mig upp dit och flyttade en ganska stor mus, med fälla, till soptunnan som nu står på rätt ställe för tömning imorgon. Second Hand, gym och matvaruaffär nästa och sen hade klockan sprungit iväg till niosnåret redan.
Har sovmorgon imorron, börjar inte förrän elva, vilket känns skönt. Ingen väckarklocka behövs, tror jag.......
Men man vet aldrig. Det är många år sedan nu och "preskriberat", den gången jag försov mig och var tvungen att ringa jobbet och erkänna detta. Då skulle jag också börja klockan elva. Kanske bäst att gardera sig med mobil-alarmet i alla fall!


Morfar och Joel kollar film.....


Medan Leo fixar sitt Nintendo-spel


T-banan stannar vid Gamla sta'n, där turistbussarna stod tätt.


Se Sundbyberg........osv.


....och här passerar vi Stäket.


Mellan Kungsängen och Bro, undrar om jag knäppte "rätt hus"?


Hälsningar från Västerås.


Vattendrag i centrala Örebro


Så avslutar vi med solnedgång i Fagersanna, medan Stockholm (enligt rapport) har åskväder.

Söderkåkar och båtar

"Gammalt folk" ska inte sova på gummimadrass, det är alldeles för långt ner på golvet. Speciellt om den ene har ryggskott och den andra har taskiga knän. Det tog ett bra tag att komma ur sängen imorse och det berodde inte på att vi var trötta, utan just halta och lytta. Maken hade fullt upp med att vända sig innan han kunde krypa till nå't att ta tag i och jag fick kramp i låret när knät inte orkade dra lasset. Så småningom kom vi iväg till Skärholmens Centrum. Där hade maken kollat att de hade en ljudbok på biblioteket, som han ville låna. Därför skaffade han sig ett lånekort hos dom. Jag handlade en del småsaker och hittade faktiskt också en kaffepress till kollegan, som förhoppningsvis är av bättre kvalité än IKEAs. God mat åt vi också, innan det var dags att hämta grabbarna på dagis, för utflykt. Först åkte vi dock till Media Markt och såg till att de hade rätt pris på sina micros. De hade glömt en reaskylt från förra veckan, så vi tjänade tvåhundra på detta. Lite mat på Willys fixade vi innan hemfärden. Efter en kort mellanlandning hemma skulle vi ta en promenad till Söder via Danvikstull-bron. Då vi var mitt på bron började det regna och vi fick ställa oss under ett träd en stund. Sen hittade både vi och solen fram till fiket uppe på Söder.
Massor av små och stora båtar fick vi se och en lång trappa hittade vi också på hemvägen.
Ganska trötta var vi nog allihop, men sova ville ändå inte grabbarna. Inte ens tecknad film får dom att slockna, men kanske morfar somnar snart.....


Där mellan trädkronorna skymtar Hammarbykanalen, från vardagsrumsfönstret.


Vid återvinningsstationen kröp den här äckliga tingesten, ca 15 cm lång!


Om man blir trött när man handlar och inte väger för mycket


Utsikt från en bro (Danvikstull) och i det gula huset bor dom/vi.


Hit gick vi, till Fjällgatans fik med utsikt....


och här sitter grabbarna, kommenterande båtar mellan tuggorna.


Lite inklämt kanske.....


men en "idyll" från förr, bevarad mitt i storsta'n. Åsögatan på Söder.


Om IKEA tycker vi INTE idag!

Åkte hela långa vägen till Stockholm i hällande regn. Väl framme var det dags att fortsätta till det IKEA-varuhuset som ligger norr om sta'n, i Barkarby. De hade nämligen  de artiklar som vi skulle köpa, (enligt lagersaldo på internet) vilket inte varuhuset i Kungens kurva hade. Mycket längre, ösregn och två bilar för att kunna lasta, bar det iväg. Men se det ville inte dotterns bil. Vi fick "gulla" med den och använda startkablar, som vi turligt nog hade i bilen. Ett felaktigt val av fil vid den norra avfarten, gjorde också att vi fick se vissa delar av Stockholm två gånger inom tio minuter. Sent omsider klev vi i alla fall in i varuhuset och efter att ha köat en kvart vid infodisken, fick dottern veta att tyvärr lagersaldot visar fel. Det finns ingen tvättmaskin kvar. Då beslutade vi att äta istället. Men kön var så lång och dessutom stillsam att det skulle tagit minst en timme. Ok, då hämtar vi kaffe/tepressen till min kollega, som hon bett om. Inte då, den var återkallad på grund av dålig kvalité. En vanlig sil då, modell mindre? Icke sa nicke och pannkaksspade lyste även den med sin frånvaro. Däremot hade de en massa "extra-mys " i form av personalklädda körsångare som gick omkring och spontansjöng. Helt bortkastad underhållning för den idag självutnämnda surtanten. Får väl sova lite på gummimadrass, kanske blir det bättre imorgon.


Passerar Eskilstuna, fortfarande ösregn.


Köbildning i Södertälje


Bättre om de satsat på ordentlig lagerhållning!


Stadshuset i dåligt väder....


strax innan vi försvinner ner i tunneln till Söder.


och till sist, Stadsgårdskajen i "pissväder".

Gerdshop

Har idag varit en sväng in på second hand och till Hörnebo, för att göra mig oskyldig. Blev till och med bjuden på mina egna chokladrutor till kaffet däruppe. Satt en stund och pratade för att sedan åka och inhandla dammsugarpåsar. Hemma fick det bli "fläsk & lökadopp" till middag följt av kaffe med en bit nybakad fläskpannkaka en stund senare på eftermiddagen. Övrig pannkaka ska följa med som picnic-lunch imorgon, då det bär iväg till Stockholm några dagar, om det går. Maken har nämligen fått ryggskott och stapplar omkring i huset, när han inte ligger på sängen, eller halvligger i sin datorfåtölj.
Resten av eftermiddagen har jag ägnat åt infrysning av två liter jordgubbar, samt påbörjat en hemsida. Har hittat ett ställe där det är gratis, obegränsad tid. Vi får se hur mycket man får plats med, ska lägga upp foton framöver från "affären". Jag har döpt sidan till www.gerdshop.n.nu och ska nu tillämpa metoden "learning by doing". Det kommer nog att ta ett tag innan det blir klart. Men tålamod gott folk det kommer, eller vem bryr sig......
Nåväl har i allafall börjat.


En ro-givande stund på sjön....undrar om de fick nå't napp?


Det blir inte många krusbär, så bäst att föreviga dom.


Det började regna precis när jag tog kort på en av Skånestenarna


Det har varit bra med regnet, för växtligheten.


Kaprifolen har tagit ordentlig fart, först i år.


Kvällsmat, det regnar och vi orkade inte grilla!

In natura

Nu har jag jobbat "cirkus" tre veckor redan, tiden går väldigt fort, speciellt när man har roligt. Så nu är det dags för lite semester, maken har en hel vecka, men jag har i alla fall två dagar. På söndag ska vi åka upp till Stockholm med lite möbler och vara transport från IKEA för ytterligare inköp. Måndagen är tänkt att vi ska ägna åt barnbarnen innan jag tar tåget hem på tisdag. Morfar ska vara kvar till torsdag och busa med grabbarna.
Imorgon blir det leverans av nybakade chokladrutor, enligt överenskommelse med cykelreparatören, som ville ha betalning in natura. Han har planerat en "moffarkväll framför TV:n" på tu man hand med kakburken. I alla fall om man tror på vad han sagt själv. Det var regnigt imorse, men nu är solen åter här. Hoppas den stannar över semestern och följer med oss till östkusten. Vi får se hur länge jag klarar framför dumburken nu, innan jag slocknar. Det är inga höga odds på att jag somnar inom en halvtimme.


Klara för färden till Hörnebo


Mormors kryddhylla i köket där inget utav innehållet stämmer med påskriften.
I den med text mjöl, finns t.ex. frimärken. Är det det man kallar återanvändning?


Ett urval av morfars klubbor får symbolisera "klubban i huve't" som kommer
att falla så snart jag sätter mig vid TV:n.

Guld!

Idag började dagen väldigt lugnt, men plötsligt vällde folk in, samtidigt som telefonen började ringa om de mest udda "problem". Vi försökte också hjälpa två Malmökillar att hyra en båt av något slag, de ville ro på en stilla insjö istället för havet. Allt var dock uthyrt, eller i icke dugligt skick så den ena killen suckade: Jag får väl bada då, men tackade oss för att vi försökt. Han hade havet hemma och längtade till insjöns lugn och jag har insjö hemma, men längtar till havet. Da´n försvann i ett "huj" och så var det dags att delta i "Jakten på guldet" premiärturen, som var en generalrepetition av det nya barn & ungdomsäventyret som kör igång efter midsommar. Det startar med en film inspelad i 3D och sedan får man rusa vidare in i fästningens gångar med en skådespelare som ledare. Så småningom får man spela dataspel därinne och försöka få poäng och till slut hittar man guldet.....eller gör man det?
Jag har i alla fall varit på premiärvisningen tillsammans med mina kollegor, fått vin och snittar, samt en upplevelse som säkert barn tycker är väldigt spännande. Ska bli kul att prata för något nytt och unikt som bara finns i Karlsborg. Det blir något för barnbarnen, när de växt till sig lite.
Tänkte sen strunta i att åka till gymet, men den bättre sidan vann kampen, så jag har faktiskt varit där. Nu får jag ta hand om tvättmaskinens innehåll och fixa matlådor. Sen ska jag se det inspelade avsnittet av "Herrskap & Tjänstefolk", hann inte det igår, för klockan sprang ifrån mig.


Kollegor utanför 3D-bion i väntan på premiären.


Dricka, snittar och småprat


Själve chefen för hela projektet


Chefen för Turistbyrån i tidstypisk klädsel agerar värdinna.


Inne på rundturen, uppbyggd miljö från hur det var förr på fästningen.


Här är affischen för det nya äventyret.


Mamma Mia!

Ny dag på jobbet, dom går så fort när man har roligt. Idag såg jag genom fönstret, ett plan som släppte ut fallskärmshoppare och cirkulerade ovanför hustaken. Sprang snabbt ut med kameran men kom försent. Det blev ingen bild. Hoppas på fler tillfällen, för det såg häftigt ut. Det blir fler och fler turister som hittar in, som man får en pratstund med, oftast på tyska eller engelska.
Ikväll har jag varit i Skövde och träffat gamla barndomsvänner. Vi hamnade på en italiensk restaurang, vilket framgår av rubriken,(som inte hade pizza). Där åt vi mycket god pasta, samt satt och pratade i över två timmar.Det är kul att "uppdatera" sig lite. Nu hade vi inte något saftigt skvaller på dagordningen denna kväll, men trevligt ändå.
Det blir inte så sent numera när vi träffas, tanterna börjar kanske bli lite gamla och trötta för nattsudd, en vanlig vardagskväll med jobb dagen efter.
Matlådan till maken är nu klar och gourmetportionen med färdigmat packad till mig, tillsammans med ett gäng engelska filmer för utlåning till min frände. Ska försöka hinna se inspelningen jag gjort ikväll av  nya "Herrskap & Tjänstefolk", innan jag förflyttar mig till sängen.


Detta kan man göra i Karlsborg under juni och i juli börjar Allsången!


Kom igen nu då, blir det nå´t ,eller??


Gatubild från Skövde, titta Hem & Hobby finns där också,
men inte lika stor affär som i Hjo.


...och här sitter mina kompisar uppradade på Livets brunn, väntande på mig.


Jodå vi är i Sverige, Rådhuskonditoriet och Princess på Rådhusgatan i Skövde.


Någon annans portion.....


....men min var god den också.

Jag har fått en Englandsfrände

Den nya kollegan som börjat arbeta hos oss, håller fullständigt med mig om att England är bäst. Då har hon ännu inte varit i vare sig Devon eller Cornwall. Dessutom är hon en fan av engelska filmer och deckare. Hon har jobbat som au pair på den östra delen av sydkusten och trivdes som fisken i vatten. Jag har för övrigt pratat med en scoutledare från Devon idag, som kommer till Sverige i sommar med en grupp. De vill gå äventyrsturen på fästningen och har bokat guide på hemlandsspråket. Gjorde också ett försök att prata lite franska, gick väl sådär, men vi kunde i alla fall hjälpa turisten vidare, till en affär för att fråga efter en elektrisk reservdel, hoppas det löste sig. Maken har varit ledig idag och tillbringade en del av eftermiddagen nedanför vår solveranda med lie och häcksax. En del vegetation fick se sig besegrad och syrenbuskarna fick en trimning, liksom häcken. Men det är bara början. Han har vidtalat sonen för en storröjardag om några veckor, då de ska ta en seriös match mot allt sly.
Ska alldeles strax kolla in en miniserie på SVT 1. Ja just det, den är från England och handlar om 1920-talet.
Ny dag imorgon på jobbet och sen en nostalgiträff med (sy)mötestjejerna från Skövde, i Skövde. Vi ska träffas vid Livets Brunn och den här gången ska de inte behöva vänta förgäves på mig. Förra gången ringde de till slut, när jag inte dök upp som avtalat. Då hade Gerd glömt bort alltihop, åkt till barnbarnen och satt i Stockholm. Liiite långt att åka, sådär direkt......


Tog vägen inom Mölltorp idag...


för att handla lite mat.


Maken beundrar sitt "dagsverke"


Mörka moln över sjön, men därborta glittrar solen.


Närbild på de "stupade" grödorna.


Måndag hela veckan.....

Nej, så illa är det inte. Men det blir inte mycket annat gjort än att vistas på arbetsplatsen och laga ny matlåda till nästa dag. Fastän idag har det nog blivit nå´t fel, för jag har städat delar av huset, fixat lite tvätt och som synes blir det tid över till "ljug" också. Fick ett SMS från Spanien från två semesterfirare, som hade det superbra. Det är dom väl unt då de bara har tre dagar till godo och dom går fort.
Kanske var det en extra portion osynlig energi i Weight watcher´s färdigrätt, för inte var det så mycket i annan form.  Och för den som eventuellt undrar, jag har inte börjat måndagsbanta, men hade ingen annan snabbmat att ta till ur frysen. Resterna från helgen räckte bara till en. Det märks att turistsäsongen börjar komma igång, för man hinner inte göra klart en sak i taget längre. Men som en av mina tidigare chefer uttryckte det: "Ordna kön bara!", så ska det nog gå bra även framöver, då det började ytterligare en kollega idag.
Kan nog tänka mig att till och med avstå besök i second hand-affären imorgon, har fått tillräckligt med stimulans ändå och känner att jag kan "hoppa över " ett tillfälle. Det är framsteg det eller.....?


"Absolut Illusion" är det på riktigt? (Limited edition)
Apropå stimulans! makens födelsedagspresent från dottern.


Who needs Spain a day like this??


or Oia in Santorini, Greece??


when you get it for free,....at home!

Besöket till ända

Halv nio vaknade en pigg, snart treåring, i vår säng. Han ville inte gå med mamma och storebror ut och sova igår kväll, utan trodde att om han var kvar hos morfar, skulle han slippa lägga sig. Men där bedrog sig unge herrn allt. De gick in i vår säng, för att titta på film. Visserligen somnade den store, före den lille, men snart sov han också. Ingen gröt blev det serverat idag heller, men lillebror och jag delade en drickyoghurt innan vi väckte mamma och storebror till frukost med rostat bröd. Solen hade letat sig fram och barnen sprang ut och in från trädgården, samt spred leksaker på sin väg. De överblivna plankorna, som vi ännu inte hunnit fixa undan, var också väldigt kul att bära och stapla på annan plats. Det blev ris och rester till lunch innan stockholmarna skulle åka till Sara och fika innan hemfärd. En hel del prylar var med i bilen, bl. a. en kasse rabarber, men några grejer blev allt kvarglömda. Vi får packa med dom på söndag, när vi återgäldar visiten.
Leksakerna är upplockade, gräsmattan klippt, tvättmaskinen har snurrat sig trött, jag har varit på gymet samt iordningställt och ätit kvällsmat. Nu blir det matlådornas tur till imorgon, innan "Lark Rise to Candleford", en kopp kaffe och nå't gott före sängdags.


Bye, bye, boys and balls......


Några saker "left behind".....


Sekretären ligger bra i SAABen, den får åka bil hela veckan, innan hemfärd.

Rundtur med diverse stopp

Vi kom ju i säng sent igår, eller imorse kan man strängt taget säga. Klockan hann passera midnatt innan vi hittade sängen. Så "tack vare detta" tog även den yngsta generationen lite sovmorgon och ringde inte på dörren förrän strax före nio. Ganska lagom tid att gå upp egentligen och frukost blev äten omgående, innan morfar och barnen skulle gå ner till sjön för att mata fåglarna med bl.a. Leos torra macka som blev över. Modern och jag hoppade snabbt in i var sin dusch för att komma iväg på rundturen till diverse populära inköpsställen innan de stängde.
På second hand hittade dottern en sekretär i teak från sextiotalet, som kommande vecka ska få åka till sitt nya hem i Stockholm, med oss. Bageriet blev nästa anhalt, innan vi gjorde byteshandel i Hörnebo, kaffe mot nybakta frallor. Sen hittades det lite andra förnödenheter i utkanten av Hjo, före nästa fikabesök, hos gammelmorfar & -mormor.
Då hade även morfar med grabbar sällat sig till sällskapet. De hade dock grundat med pannkakor till lunch. Vilket inte hindrade att kanelbullarna slank ner de också, men minstingen hade slocknat i bilen och var väldigt svårflörtad med det mesta. Ett snabbstopp var nödvändigt, för införskaffande av en del livsmedel innan vi kom hem och kunde förbereda grillpartyt.
Äntligen fick vi middag framåt halv sju, men den som väntar på nå´t gott........


Spännande med morfars paket men det blev sent i säng igår....


.."jag trivs bättre hääär" för jag är inte riktigt vaken än.


Tre olika generationer spekulerar vid fikabordet.


Äntligen middag på gång


Sorry grabben, not yet!


Vi drack kaffe.... medan andra paddlade in i solnedgången.
Kalas

Efter en hel dag på jobbet, hade jag pizza och jordgubbar med hem för att hålla kalas för 61-åringen. Barnbarn är på väg från Stockholm men försenade en aning, så än har bara pizzan gått åt till kvällsmat. Jordgubbar, grädde och presenter väntar fortfarande på kalaset. Sonen var här för en stund sedan, på akututryckning, då makens dator "pajat". Det var dock inga svårigheter för honom, att få igång den igen och lika snabbt som han kom försvann han igen. Hade precis jobbat färdigt på ett ställe, fått en dundrande huvudvärk och ska upp senare i natt för att köra tidningar, så han skulle hem och krama kudden en stund. Hoppas han mår bättre imorgon kväll, då vi ska ha "en barbeque" som engelsktalande uttrycker det. Vädret kan också gå hem och lägga sig så det mår bättre till imorgon.
Nu väntar vi bara på de små gästerna med mor innan kalaset kan börja och sen blir det snabbt isäng, så vi hinner med allt som står på schemat för imorgon.


Härligt!...här kommer maten. (Guldfiskarna i dammen på jobbet)


Jasså inte, då drar vi.......


Högen står laddad för överlämning.


Dukat och klartSkatteåterbäringen har kommit

....och tur var väl det, eftersom jag får vänta på både aktivitetsersättningen och lönen till i slutet på månaden.
Sex veckor utan påfyllning, då blir plånboken törstig! Synd bara att skattepengarna "försvinner " till livets nödtorft, dom hade jag velat göra något kul med. Om jag är sparsam och organiserad när både lön och aktivitetsersättning landar på kontot, kanske jag kan "ta igen" pengarna och öronmärka som nöjeskapital. Någon resa har vi ännu inte beställt för hösten, då jag åter blir arbetsökande efter sommarjobbet. Men den är planlagd till slutet av september och resmålet blir kanske en överraskning med kort varsel. Den varianten har vi inte provat än.
Skyfall och kraftiga åskväder har härjat i Karlsborg hela eftermiddagen. Det var egentligen ingen som ville ta in turistinformations-flaggorna vid stängningsdags, men min kollega offrade sig medan jag hade kökstjänst.
En del fel uppstår med jämna mellanrum i administrationsarbetet, men man lär sig ju bäst genom misstag, så det kanske i det långa loppet är positivt. Nu är det bara en dag kvar på veckan och imorgon kommer barnbarn på besök över helgen, från Stockholm.


Alltid aktuellt....


Kan det tänkas bli spel med detta i helgen?


Blött och tråkigt ute, men man behöver ju inte vattna iallafall.
När man minst anar det.....

Ibland blir man förvånad, när det dyker upp namn från förr i samband med arbetet. Visserligen jobbar jag i en sån bransch, att det inte är helt otroligt utan att man träffar på gamla bekanta som är ute och reser, ringer eller bokar turist-tjänster, men ibland är det lite extra märkligt. Ungefär som när vi åkte till Skåne sist och träffade på en Fagersannabo, det första vi gör när vi ska rasta utanför Helsingborg. Eller som ikväll på gymet, en tjej som jag jobbat tillsammans med ganska mycket åt Fagersanna IF med diverse evenemang. Hade inte träffat henne på flera år heller, trots att vi bor i samma kommun. Min slutsats av allt detta är, att man ska aldrig bli förvånad utan tacka och ta emot glädjen över att återse gamla vänner närhelst det inträffar. Ibland kan jag till och med få för mig att det finns någon som regisserar "tillfälligheter ", för att muntra upp oss, i vardagen.
Hade idag för övrigt med mig en banankaka till jobbet, som jag vid eftermiddagskaffet fick se stod orörd i sin burk på bordet, trots att det satt fullt av fikande jobbarkompisar runt detsamma. Frågade då om inte samma regler gällde på denna arbetsplats som jag var van vid på Posten, dvs. allt som står på bordet är "lovligt villebråd ". Men de var hårt drillade, sa dom och väntade på ordern: Varsågod! innan de vågade förse sig.
På lunchen gick jag en promenad runt huset och kunde inte motstå Klangahamns fiskaffär på baksidan. Det blev en röding inköpt och den ligger nu i matlådan för returresa till Karlsborg imorgon. Halva fisken får dock nöja sig med att stanna i Tibro kommun tillsammans med maken....


Det verkar bara bli en röd pion i år men den är å andra sidan väldigt fin.


Före....


....och efter.


Ikväll är det bättre sikt igen.


Det har varit en bra dag!

Tjänsteresa

Började klockan åtta idag igen. Det tar nog ett tag att vänja sig vid den "tidiga" timmen. Svårt att komma isäng på kvällen än så länge, klockan passerar midnatt i ett huj, innan jag har ens tänkt tanken, att gå och lägga mig.
Det var förvarnat på väderprognosen om åskväder under dagen, så datorerna här hemma fick sovmorgon, ja hela dagen faktiskt. Idag har jag varit på tjänsteresa, en dryg kilometer, upp till Fästningsbodens biljettkontor för äventyrsturen. Dagliga turer har nu startat för säsongen och ny personal skulle börja däruppe. Nu var undertecknad bara en nödlösning som support, då det kört ihop sig för den som sitter inne med detaljkunskaperna. Men jag var i alla fall bättre än ingen, som bollplank, om något skulle uppstå.
Det är en liten annan värld däruppe, med kullerstensgator, mysiga småhus och andra vackra byggnadsverk.
Jag kommer alltid att tänka på den gången i tredje klass när vi ända från Skövde fick åka dit på skolresa, med packad matsäck och en peng att handla souvenir eller godis för.
Under eftermiddagen, var det flera små strömavbrott, då vi fick starta om datorerna och invänta återstart på telefonväxeln. Men när allt fungerade igen fick jag ett samtal från England, som eventuellt ska återkomma imorgon med bokning av guidade turer på fästningen. Hemma i Fagersanna ikväll har åskan hälsat på. Den väntade tillsammans med regnet, tills vi hunnit hem och ville använda våra datorer. Det blev dock inte så farligt och inte precis rakt över, den här gången.
Vi får hoppas att den har mullrat ifrån sig nu, men det ligger kvar en dimma över sjön........


Från basen.......


på tjänsteresa till Fästningstorget....


åter genom "nålsögat" (Götiska valvet) ut i verkligheten igen. Känns nästan så!Nationaldagen @ work

Har spenderat merparten av dagen på jobbet (10-16).  Det var ganska öde på gatorna i Karlsborg när jag anlände, men man kunde höra avlägsen marschmusik från fästningshållet, där nationaldagsfirandet hölls. Det var ett omfattande program med musik, dans och annan uppvisning. I bakgrunden hördes under dagen med jämna mellanrum skjutningar, som folk kom in och frågade om. Men jag kunde ingen information hitta. Någon hade också frågat uppe på fästningen angående detta, utan att få besked. För övrigt letade det sig in en hel del folk under dagen, som ville ha assistans och upplysningar om varierande saker. Det mesta kunde jag faktiskt hjälpa till med. Det blev en pratstund med cyklande turister från Schweiz, som kom ihåg högeromläggningen 1967 och en femtioårsjubilerande rekryt som sa att det var sig likt i mycket, men också en hel del förändringar. Kusin kom in och hälsade på innan hon gick till Idas och mumsade röding. Jag fick nöja mig med ett tre minuters "gourmet-mål" från micron, till middag. Rätt som det var hade klockan blivit fyra och dags att stänga, samt åka hemöver till ett nystädat hus (nästan hela). Färdigoljat var det i alla fall och maken försvunnen till fotbollsmatch på IP.
Lagade mig lite mat och avnjöt densamma på nya verandan under uppsikt av herr nötväcka. Han hann dock undan innan jag fått tag på kameran.


@work


Hemmavid har grannen en fin buske och nästa granne ett prydligt staket.


Snart blir det jordgubbar, hoppas jag i alla fall.


Längre ner på gatan har de ordentliga flaggstänger.


Vi har bara fasadflagga

Sabotaget åtgärdat

Maken målade altanen med olja i morse, så det var klart när jag kom ur sängen. Hoppade över gröten idag och tog kaffe med mackor i glashuset. Hur jag kom dit med nyoljat golv? Han sparade en sträng, så vi kunde gå dit, som ska åtgärdas imorgon. Sen får han städa huset som "grädde på moset ", då det faktiskt med fog kan anses att det är hans tur. (haha) Jag jobbar nämligen 10-16 imorgon.
Efter min frukost fick gräsklipparen motionera en stund medan jag väntade på en tvättmaskin att hänga upp. Så var det dags för middag och iordningställande av nationaldagens matlådor, bestående av rester och en färdig "gourmeträtt " (till mig). Så kunde jag inte dra på det längre, gymet öppnade klockan 16.00. Före det var jag och försåg mig med några plattor att laga sabotaget från igår med. Hittade plattorna, men ingen som jobbade på söndag, så jag får erkänna stölden nästa vardag. Känner den som förestår upplaget. Han brukar med jämna mellanrum fråga om jag inte har nå't projekt, som innefattar cement på gång. Nu hade jag det, dock modell mindre!
Efter övningarna på gymet, tog jag en tur till skogen och lånade ytterligare en hink sand, så nu är det tillrättat, igen!
Pizzamacka på hönökaka till kvällsmat och serien "Lark Rise to Candleford" på SVT 1 avslutar dagen, förutom bloggandet förstås....


Gräsmattan (hmmm) hade blommande öar i gult (inte maskrosor!)


vita klöver och...


tusenskönor, innan jag och gräsklipparen mejade ner dom.


och vad hitta' hon väl där?  Nå´t gott får man förmoda.


Återigen klart, för gott denna gång, basta!!


Dags att sova, tycker solen i alla fall.....hakar nog på, snart.

"Skullen" och brist på nollor.

Idag skulle maken olja "gamla" trädäcket. Jag skulle lämna trasig cykel och godis i Hörnebo. Marie skulle ringt mig och meddelat att ingen var hemma och jag skulle ha åkt till gymet. Maken startade med att riva sista plankan på "gamla" trädäcket för att fixa en snyggare finish innan oljemålningen. För att komma åt och få plats med det han tänkt sig, rev han upp de plattor jag med möda baxat dit förra helgen och var så nöjd med, för att cykelparkeringen blev klar. Lördagsgodiset åkte jag ifrån, liksom ryggsäcken med träningskläderna. Det enda som blev utfört var transporten av den trasiga cykeln till Hörnebo. Där var ingen hemma, så jag ringde hennes mobil. Oj då, glömde ringa och tala om att vi fick ett ryck och tog en sväng med husvagnen i det fina vädret. "Cykelreparatören" var dock kvar hemma, men jobbade i Cykelaffären nere i Tibro på da´n. Strängt taget gjorde detta ingenting, då det bara var att ställa av cykeln och åka vidare. Då slapp jag erkänna glömskan med godiset också. Däremot var det irriterande att gymet får vänta till imorgon, hade velat ha det gjort.
En tur på second hand blev det i alla fall och vid Sparhuset hade de bakluckeloppis förutom gott kött att grilla, som man fick smaka på innan man handlade. Hemma igen var maken nästan klar med snickeriet och lite senare försökte jag återställa min stenläggning så gott det gick. Får bara köpa några mindre plattor för att kunna slutföra arbetet, ytterligare en gång. Nu får vi hoppas att det blir målat imorgon!
Vi grillade på vår nya utsiktsveranda ikväll och väl tillbaka till datorn och min mail, kunde jag återigen konstatera att Svenska spel hade glömt en massa nollor, när de meddelade: "Grattis du har vunnit i dagens dragning" - 22:-.......


Sabotage!!!!!


.....en väldigt nöjd grillvakt efter "väl förrättat värv", om han får säga det själv.


Då var det dags att hugga in......


....och låta sig väl smaka.


Det satt ett sällskap vid sjökanten, som vi kunde se ner på!


Som synes var de fortfarande kvar vid solnedgången.Det blev ingen hamburgare

Uppe med tuppen, nej men till nio i alla fall. Efter gröt och morgonbestyr, samt en laddad tvättmaskin att bli klar till hemkomsten, gav jag mig iväg på shoppingur till den stora staden (Skövde). Första anhalt Beijers för inköp av miljövänlig träolja, fem liter till extrapris. Därefter en sväng in på Blomsterlandet, för lite plantköp. Vidare till Biltema, där de inte hade något idag, åtminstone inget jag ville ha. På Ö & B hittade jag dock "lite skit" att handla med hem. Sen var jag trötter på´t och vände hemåt. Det blev ytterligare ett stopp, nämligen Netto, där jag bunkrade upp lite livsmedel. Väldigt varmt och svettigt hade det hunnit bli och det tog en stund att befria bilen från inköpen.
Micron gjorde dock tjänst under tiden, med en fryst kåldolmerätt som blev min middag. Hade inget val, då det behövdes plats i frysen för nya varor. Planterade sen lite plantor nere i "mursprickan" och testsådde två solrosfrö därnere också. Sen skulle jag hämta en hink i trädgårdsskjulet och vad fick jag då syn på, ett getingbo. Fick tag i en stor gryta, skrapade ner boet i den och snabbt på med locket, sen rikligt med vatten däri. Detta var normalstora getingar, men i glashuset hade jag i eftermiddags ett bautastort exemplar, minst fyra cm lång.
Till slut dök glassbilen upp, så nu finns det specialglass utan tillsatt socker i frysen igen. Men nu ääär det fullt därinne, så nu måste vi börja äta ur......
Tror vi att Sverige spelar nå´n underhållande fotboll i Moldavien ikväll då??


Ytterligare rondellkonst från Tibro


"Kolabönan" har fått sällskap och nu är invigningen överstökad


Det blommar i dikena


Mastodont-getingen


Sorry, getingboet is no more.


Äntligen! en timme sen.Idéer och strömming

Efter min portion havregrynsgröt, serverad till sängen, orkade jag gå upp till helgdag mitt i veckan.
Det blev ju lite sent igår och mycket aktiviteter på en och samma gång. Nu var det  jag som körde bilen på kvällsutflykten och därför inget intag av alkohol för min del. Det hjälper dock föga, för är jag ute och "slarvar" kan det bli bakslag i alla fall. Vissa kanske kallar det "arbetsfördelning ", men jag finner det ganska orättvist. Att den som hållit sig spik nykter, får huvudvärken och den som druckit öl och vin kommer undan utan påföljd. Så var fallet imorse, men ett litet piller hjälpte ganska bra, när jag väl tog det.
Har varit nere i vegetationen nedanför utsiktsverandan, där behöver man inte gödsla precis. Det växer så det knakar. Nässlor, kirshkål och allt möjligt, icke organiserad grönska. Fick en annan idé till finish, när det visade sig finnas en hyfsat djup hålighet i muren, som man kan plantera nå´t kul i (på halva sträckan). Där har jag rivit lite idag och mejat ogräs med häcksax. Sen baxade jag två tunga överblivna cementstenar på plats för att se om de kan bli en bra lösning i form av trappsteg upp på verandan.
Kan nog funka om man finjusterar dom lite. Solnedgången var till full belåtenhet idag och sen stekte jag strömming åt maken, att äta till lunch imorgon. Han tar sin rast här hemma för han kör denna linjen.
Jag lär dock inte vara hemma, på min lediga dag, utan ska till Skövde för shopping. Vi behöver träolja, hönsnät, stolsfötter och några växter, till diverse "projekt" i helgen, förhoppningsvis. "Stackars " mig och jag får väl äta hamburgare till lunch. ;-)


Vilar i väntan på bättre väder?


Mitt "nyfunna hål" att plantera i.


Kan funka, med lite ytterligare justeringar.


Nystekt strömming


Helt ok solnedgång


Hård nattrafik över Fagersanna


Jag är inte van

Idag har jag jobbat från åtta till fem, sen en snabbis in på ICA i Karlsborg för inköp av förnödenheter, innan jag mellanlandade hemma för uppfräschning före nästa anhalt. Vilken var Ringaberget utanför Hjo, där maken, jag och Helen hälsade på ganska nybliven postpensionär Rolf. Vi hade med en kasse bra ha-saker för just pensionärer.
Någonting att läsa och någonting att dricka, så han förutom trädgårdsarbetet kan sysselsätta sig nu när han slipper dela ut post. Det läsbara var för övrigt en skrift av en författare som sedan länge har rutin på pensionärslivet, nämligen min far. Bokens titel är också väldigt träffande, "Hågkomster", precis det vi gamla arbetskamrater ägnade oss åt ikväll. Förutom att äta den mycket god smörgåstårtan med diverse tillbehör, vi blev bjudna på. Nu är jag ganska mör eftersom rutinen på både arbete och sällskapsliv, samma dag, är minst sagt något ringrostig. Men man vänjer sig väl, övning ger färdighet heter det ju, så på´t igen så fort som möjligt. Nu får jag dock vänta på att arbeta ända till måndag.
Jodå jag jobbar på nationaldagen, men socialt liv kan jag ägna mig åt tidigare....om jag orkar!


Medelhavsmiljö


Jodå de är äkta och goda att äta enligt "trädgårdsmästaren"


Inte bara slottsparker som har såna......


Ett mästerverk i gjuterikonst, men det räckte att göra en...sa han.


Kan Ni skymta Vättern från takterrassen??


En del av naturtomten med lupiner och hundkex.

RSS 2.0