Mera Alvedon.....

.....fick det bli framåt kvällen. Uppe i 38,9 igen för tredje kvällen i rad nu. Mådde inget vidare inatt och inte i morse heller. Maken känner sig dock bättre.
Han följde med in till jourcentralen i Skövde, då jag eventuellt misstänkte lunginflammation. Fick vänta ett tag, men gick ganska fort ändå. Hon trodde inte att det var lunginflammation, men skrev ut hostmedicin och så ska jag ta ny sänka på måndag i Tibro för att kolla ordentligt.
Tror att hostmedicinen var bra, för det lossnar känns det som och lite mat (med betoning på lite) har jag fått ner nu. Vi bunkrade en del på COOP på hemvägen, jobbigt men nödvändigt.
Har suttit i fåtöljen hela eftermiddagen, slumrat till en film, nu andra halvlek för Zlatan..... i väntan på Liverpool-Manchester City 18.30.
Ännu ingen feber idag.........hoppas, hoppas..... 
 
Får bli en arkivbild.........från sjukstugan: Gott Nytt År önskar vi oss nu.
 
 
 
 
 
 
 

Inte många knop inte.....

....vare sig för min eller makens del. Han mår dåligt såfort han rör på sig, (typ) men har fått tilltagande snuva också.
Jag däremot hostar en del och får käka Alvedon, för febern vill inte ge sig. 
Blir att titta på Segelsällskapsresan och hosta vidare.......
Ny dag att ta sig an. Dottern fyller år idag och hälsning är skickad. Firat har vi gjort i förväg (långt i förväg).
Maken är inte bättre, han har svårt att vara uppe blir yr och illamående.
Jag har iallafall klarat mig någorlunda och ingen direkt feber vid middagstid. Det "firade" jag med att åka till Apoteket och bunkra upp lite nödvändigheter.
Nu blir det en fiskfilé i ugn med potatismos, att dela på. Ingen av oss är ju speciellt hungrig.
Sen får sängen sällskap igen........
 
 
 
Det blev en ordentlig kasse.......
 
.....sängen nästa destination.
 
Ungefär såhär känner vi oss......minus eventuella leenden.
 
 
 

Inte särskilt uppkäftig......

......får jag väl lov att tillstå. Sov stora delar av eftermiddagen, kvällen och natten, men med några vakna avbrott lite då och då. Kommer ihåg att jag såg Fröken Frimans krig och lite fotboll bland annat.
Maken är också dålig, men verkar lite bättre idag än igår.
Själv är jag fortfarande trött, orolig i magen och med en allmän olustkänsla. Blir nog inget jobb imorron heller..... 
Bättre men inte bra kan man väl sammanfatta läget. 
Pratade nyss med chefen och förklarade läget, minst en dag till i sängen med andra ord.
Antar att det är tålamod som gäller........
 
Julklapp från USA i lådan igår.....thank you!
 
Vår nya matlagningsmaskin.....har inte provat den än. Men maken har stekt bacon och det blev bra....

Kan undra......

....om det är "dags" att bli sjuk. Har mer ont i kroppen än vanligt (jo det verkar möjligt) och fryser trots att det inte är kallt på mitt kontorsrum.
Fanns en del baciller i omlopp bland gästerna, så helt otroligt är det ju inte om något har fått fäste.
Vi får se vart det tar vägen.......
Skrapa rutor vart det återigen imorse, men det satt inte så hårt denna gången. Solen verkar vilja förära oss en visit idag också.
Sen verkar det ha lugnat ner sig med folk som inte fått fram sin tunna för tömning i tid. Igår var det nästan bara såna samtal, om att de "glömt" och sett sopbilen passera. Går väl an om de "erkänner" och inte skyller på att våra chaufförer missat / skitit i just deras tunna. Då känner man sig mycket mer motiverad att försöka hjälpa till......(konstigt va?)
Men nu har jag frusit färdigt i ett varmt rum, så jag åker hem till sängen istället.
Matchen igår då? Började ju inte så bra med ett baklängesmål, men sen blev det "ordning på torpet" och Liverpool vann med 4-1. Får kanske "titta till" Tottenham ikväll också, så jag är lite uppdaterad till den förestående resan till London, för att se barnbarnets favoritlag (båda de äldre brorsornas faktiskt, men bara en har fyllt tio och fått välja resa..... än så länge).
Nu blir det sova............
 
Precis som vissa andra gjorde nyligen, i min säng.......
 

Tillbaka i vardagen......

..... med uppgång strax efter sex och ta sig till jobbet som vanligt. Dock innehöll matlådan delvis julmatsrester och vid avfärden i morse var det två stycken som kom och vinkade av mig.
Storasyster och hennes pappa var vakna och sa hejdå till mormor för den här gången. Vi får se när vi ses nästa gång. Men Stora storebror ska vi på resa med om drygt två veckor, så honom träffar vi ju snart igen.
Nu återstår att se hur mycket maken hunnit återställa i huset, innan jag återvänder efter jobbet.
Men alltid finns det väl något kvar till mig att ta tag i gissar jag.
Ska "slinka in" på julrea hos Förr&Nu vid hemfärd i alla fall och kanske även second hand, om de har öppet.
Man vet aldrig vad de kan ha kvar av juldekorationer som man inte behöver, men ändå anser sig vilja ha.....
Och är det då halva priset, finns ju ingen anledning i världen att avstå inköp menar jag, eller hur?
Kvällen inleder vi med match från Anfield, sen får vi se vad övrigt dumburken erbjuder.
"Smet iväg" på lunchen och hittade några söta tomtar till barnbarnen, till julstrumpe-paketen nästa år. Annars höll jag mig och köpte inget mer pynt.
Kanske ska kolla om vi klarar livhanken tills imorron efter senaste "plundringen" av kylskåpet. Kanske behöver ta ett besök i matvaruaffär också.....
Hemma igen, maken hade städat och plockat undan "det synliga", men här och var finns grejer att flytta tillbaka, samt ta hand om till "hittegods-avdelningen". 
Sen återstår "skallgången" efter alla mjukisdjur på vift och en del tvätt.
Men nu är det snart match........
 
Nästa års klappar i strumpan från "tomten"......
 
 
 

En annan dag.......

.......vaknade vi till idag då, som vanligt men ändå inte. Det fanns typ "full english breakfast" på bordet när vi trillade ur sängen. Dock var alla ägg slut i kylen, så det var dags att fylla på både såna och lite till.
Sen hade den julklapp jag valde från jobbets julpresentkort kommit till Pressbyrån.
Väl hemma igen fick jag lite fart på Inga så det blev lunch innan (nästan) alla skulle på bio. Morfar och Ia skulle se Bamse, medan de andra tillsammans med morbror valde den nya Star Wars-filmen.
Jag och minstingen umgås här hemma under tiden och inväntar pizza till kvällsmat. Med facit i hand blev det inte såvärst mycket "hängande" med junior, då han ganska omgående somnade.
Får väl kolla lite fotboll dådå.........
Under tiden jobbar diskmaskinen, tvättmaskinen och torkskåpet.
Junior vaknade lagom till andra halvlek och vi kunde betrakta Zlatans dag på jobbet (ett mål och två målgivande passningar).
Sen återstår att se framåt kvällningen och natten om vi blåser bort som "utlovat".
Först ska vi dock äta pizza för nu kom leveransen.......
Imorron återvänder både gästerna och jag till vardagen. Jobb respektive hemresa står på agendan.
 
Morronhäng i soffan för tre av fyra syskon......
 
....medan den fjärde får lite service.
 
Monsterblomma i fönstret och lite utsikt.
 
Sov-time....
 
Innehållet i den hämtade julklappen från jobbet.
 
Leveransen är här.....
 
Jag vill ju också ha...fattar Ni trögt?
 
 
 
 
 

Juldagen har startat........

.......och det var ingen Inga som plockade undan allt papper och kartongerna inatt. Det fanns kvar att göra till förmiddagen och då man jobbar i branschen krävdes av anständighet att det blev sorterat i förpackningar respektive omslagspapper.
Av tre säckar blandat blev det en säck papper och en säck kartonger. Övriga gäster tillsammans med maken, (minus lill-tomten) var ute på promenad och herrn i huset fick vid återkomsten dra till återvinningsstationen med det som gick att avyttra där.
Nu är det lite oplanerat födo-intag individuellt i väntan på att nytt varmvatten ska bildas, för bad. Det har "slösats" en aning med den varan och då tar det slut. Trots att vi har en extra tank.......
Det är ändå ganska skönt att inte ha någon agenda satt för dagen över huvud taget.
Men lite gemensam sittning till mat ska vi väl ha runt fem-tiden. Sen ska vi se filmen Frost, iallafall jag och Storasyster. För min del blir det "Fröken Frimans krig" ikväll, något annat har jag inte hittat som känns nödvändigt att se.
För övrigt fick jag det största paketet i hela samlingen....en strykbräda. Sen Ingenting, några snögubbar, en massagekudde, en morgonrock (tyvärr felstorlek för tjock-tant, men får försöka byta) och lite annat. 
Maken hade köpt en inne-el-grill till oss båda, som vi ska laga mat på varenda dag sa han........
Nu är vi barnvakter medan det badas spa i badrummet av föräldrarna. Storasyster fick mutas med pepparkakor för att "avstå" badet tillsammans med dem. 
 
Trött tomte..... på juldagen.
 
Ja hon har frågat om hon får ta sista tomten på tårtan.
 
Jag vill läsa, men jag får inte tag i nå'n tidning!
 
En vid datorn och en med en helt vanlig bok.....
 
Slut på varmvattnet? Då får vi ta den gammaldags metoden då............
 

Då har vi kommit en bit.......

.......in på julafton. Tomten hade hängt upp en julstrumpa i köket under natten och i den fanns lite grejer till alla barnen. Julbadade barn är klara och de flesta andra också. Bara jag och Inga som måste "snofsa till oss" (det lilla som går) efter kökstjänsten inför jul-lunchen, som går av stapeln runt 13.00.
Brukar dock alltid bli en förskjutning med den berömda akademiska kvarten.
Vi har clearat med tomten att han har tid att titta in efter Kalle Anka, vi får hoppas att ingen behöver köpa tidning samtidigt. (!)
Nu har vi plockat fram, lagat all mat, plockat bort och satt diskmaskinen på helgtjänstgöring. Nu får döttrarna och maken ta hand om framplockningen av fikat, samt sätta på kaffet. jag har hittat sängen och ligger nu raklång och väntar på Kalle Anka, så jag kan sova julmiddag innan julfikat.......
Sen inväntar vi tomten, så den makalöst heltokiga julklappshögen kan bli fördelad och allt förpackningsmaterial görs därefter iordning för mina kollegor, att hämta på onsdag....... kommer tunnan att bli full, eller kommer den att bli full?
Ja då har vi befriat alla gåvor från sina förpackningar och tre säckar avfall blev det.
Huset är upp och ner, men alla göromål är gjorda, så nu har jag landat i fåtöljen för relax och lotto-dragning.
Sover nog gott inatt......... 
 
Då kollar vi vad det var i julstrumpans paket.......
 
.....medan mormor börjar stöket i köket.
 
Efter tårtan, resten......
 
....och nu var det dukat för årets jul-lunch.
 
Sen fortsätter vi med denna gigantiska hög.
 
Men först en snabb-visit av tomten.
 
Full fart på utdelningen.......
 
.....och "Ibbe" hjälper morfar att "tjuvöppna"......
 
.....och efter att ha öppnat några paket, hittade Ia en full Pippi-mundering.
 
 
 
 
 

Vågar vi hoppas......

....att vi andra ska klara oss? Inget mer "offer" för kräksjukan har insjuknat lunchtid, da'n före da'n i alla fall.
Lite stressande känns det allt och det spänningsmomentet hade vi klarat oss utan.
Idag är det halvdag på jobbet, sen trängas med alla andra matshoppande en stund. Innan jag återvänder hem, till idag förhoppningsvis dukat bord och färdigklädd julgran.
Samt ett hämtat lånebord  på plats för julbuffén att för-duka. Slår detta "test" väl ut blir det nog ett återkommande inslag i Bergs-huset.
Griljera skinka följer härnäst.
Därefter riggar vi uppesittarkväll med Bingolotto, vilket innebär bland annat julskinke-mackor och annat. I år har vi en hel del holländskt godis att smaka på.
Under tiden får Inga ta tag i jultårte-bak och andra förberedelser i matväg inför morgondagen.
Jodå fick middag vid hemkomsten och en del av göromålen är avklarade.
Ia hjälpte till att baka rulltårtan som ska bli jultårta imorron. Hennes lillebror övervakade så allt gick schysst till.
Nu klär de andra julgranen.........och har plockat iordning julklappsberget.
Ska plocka lite till med förberedelser inför morrondagen.
Känner mig ganska trött.........uppesittarkväll ja vi får se hur länge jag kan hålla mig vaken.
 
Annandagsfika för sopåkarchaufförer......
 
Grabbarna har varit och spelat fotboll......de "kollapsade" lagom vid hemkomsten.
 
"Multi-task-begåvad liten dam......
 
Bakningskontrollant....på behörigt avstånd från ugnen.
 
Skinkan är klar....
 
Granen är klädd....
 
Säkerhet framför allt.....då julklapparna ska "befrias" från alla kassar.
 
 
 
 
 

....och hur går det här då?

Alla barnbarn är komna, så också magsjukebaciller visade det sig i morse. De hade i förra vecka varit nere för räkning i familjen, men inte allihop. Dock hade de fått avstå en julfest i helgen, men trodde nu att resten klarat sig då ingen varit dålig sen i fredags.
Tyvärr var det inte så alltså och då är den stora frågan: Hur många till blir drabbade och när i så fall? Bara tiden kan utvisa hur det går......
Ja det var väl inte riktigt vad vi önskade oss av tomten, om man säger så...... 
Tomten förresten får väl bara vinka utanför nu då på julafton, av säkerhetsskäl.
Annars ska jag under "lunchtimman" inhandla lite godis av skilda slag, till dom som får jobba på annandagen. De som kör sopbil arbetar som vanligt måndag-fredag även när det är helger. För de tycker att det bara blir trassligt att lägga om turer och "köra in". Vi får se vad affären bjuder på för inspiration till dom.
Som tur var, var det inga längre köer men lunchtimmen gick åt till mestadels arbete idag i alla fall. Men det tar vi tillbaka en annan dag.
Det blev lite smått och gott att ställa fram innan jag drar hemöver imorron, runt lunchtid.
En kasse till det egna hushållet hann jag också få med, som väntar i bilen.
Då jag åt mycket senare idag, var kontorshunden lite konfunderad och väldigt nödbedd när husse ropade för en "kissepaus" ute. Det var knappt att hon hade ro att göra färdigt, sa han.
Men där stod en papptallrik från ytterligare en fyrkantig fryslåda och väntade, (med potatismosrester) att kalasa på när hon kom tillbaka.
Medan jag arbetade hämtade klanen granar två stycken, en till cementringen på framsidan och en till glashuset på andra sidan vardagsrumsfönstret.......lugnast så och förresten får den inte plats härinne heller.
Inga fick ta tag i spistjänstgöringen och styra upp lite framtida kvällsmat. Vi testar ägg och sill......
 
Medan andra jobbar....huggs det gran.
 
På plats äntligen...vår adventsgran utanför stugan.
 
Vi fick väldigt fina blommor med bud igår, men lämplig vas var det som vanligt brist på. Många har vi, men aldrig nå'n som passar verkar det som......
 
En jobbar och två ser på teve......
 
Full fart på matlagning och skink-kokande..........

Nu vänder det.....

......och blir ljusare igen. På tiden tycker jag och ganska säkert håller de flesta med mig. Kom till jobbet i morse och chefen berättade att han var 5 meter ifrån att smälla med en älg igår vid halv fem då han åkte hem. En annan bil i andra färdriktningen fick ta den smällen istället. Då han stannade för att hjälpa till, kunde han ändå konstatera att personerna i bilen klarat sig bra, men som sagt inte bilen.....eller älgen.
Ja det är mycket vilt ute på vägarna. I måndags då jag åkte hem sprang först en räv över vägen ett femtiotal meter framför bilen och en kilometer senare hoppade en hare runt i ljuskäglan. Man får vara glad varenda gång man klarar att inte krocka med djuren och mörkret är en extra besvärlig faktor i sammanhanget.
Fick besök av tomten igår, hen tittade in på en kopp kaffe och byte av julklapp. Men till själva julafton verkar det lite segt att få tag på en ledig tomte till klanen Bergs sammankomst.
Men det har nog löst sig till slut iallafall. Hen hade en lucka.....
Idag blir det lunch på lokal, chefen(företaget) bjuder. Min "gamla" arbetsplats (för en kort period) Inredia, ska besökas för måltiden.
Och då jag kommer hem, ska huset vara fullt av barnbarn med föräldrar.
Vilket det var..........
 
Tomten på besök........
 
......med julklappar.
 
....och medan jag ljuger spelar Ia Kina-schack.
 
 

Tisdagstrubbel......

....eller kanske inte direkt trubbel, men en hel del att göra på jobbet. Så pass att det inte hanns med någon frukost förrän vid elvatiden och det är ganska sent faktiskt.
Telefonen har haft sina "anfall" typ alla på en gång och utifrån det, många bollar i luften med ärenden att hålla ordning på så att alla ändringar kommer på plats och fungerar framöver.
Känns som att jag inte helt hundra kan garantera kvalitén....just nu i alla fall.
Sen är det jakten på en ledig tomte som måste sluta i napp och att få till en fika med kompisen innan julhysterin tar över alldeles.
Men tror att min plan är på god väg att falla på plats..... med åtminstone fikastunden.
Väntar fortfarande på definitivt svar från "Tomtefamiljen" om besök kan räknas med, till Fagersanna-Bergs på julafton. Har inte gett upp hoppet riktigt än. Men det visade sig att sökandet får fortsätta ett tag till....
Annars var det väldigt "nice" att Liverpool vann derby-matchen igår och det var så spännande att jag höll mig vaken. Vilket i och för sig fick följder för sänggåendet, det drogs ut på till strax innan tolvslaget. Ja ack så komplicerat det är att hitta sängen på kvällen. Däremot när morgonen gryr och man verkligen har installerat sig i nämnda möbel, då ska man tvingas till uppbrott. Inte rättvist tycker jag......
Men världen är ju långtifrån vare sig god eller rättvis, som vi dagligen får rapporter om. Nu senast ifrån Berlin och Ankara, men också sen "urminnes tider tillbaka" i många andra hörn. Dock med den skillnaden att dessa inte ligger så nära geografiskt, att det känns lika påtagligt.
Bara "lite krafs" fanns det, som följde med hem från second hand idag. Men i postlådan (bland alla julkorten) låg min Tradera-inropade engelska snögubbe-mugg för nio riksdaler. Sen att portot var betydligt dyrare kan vi bortse ifrån, för då kom den bara upp i normalpris...... 
Höll ju på att glömma: Fick en julklapp från företaget idag också. Jag får själv klicka in på en sida och välja pryl. Har allt tjuvtittat lite.........
 
Fagersannas egen kommunala ljusdekoration......
 
....och här den omtalade muggen.
 
En julklapp till, är redo att flytta idag.......

Måndagsmys med dimma och dis......

....eller hur man nu ska försöka peppa sig för att ta hand om denna dag.
Lite ironisk headline som synes, för inte är det mysigt med vare sig måndag, dimma eller dis. Speciellt inte i kombination med mörker, vilket såhär års alltid är förutsättningen vid färden till jobbet.
Idag har det dessutom varit lite extra rörigt under förmiddagen: "One of thoose days" om man uttrycker det på internationellt vis.
Nej jag har inte fått en massa skäll idag, men det kan ändå vara lite bökigt när allting samlar sig på en och samma gång. Då man får ringa tre gånger på en kvart, till samma bil med olika ärenden.
Men det tuffar på........ och timmarna försvinner fortare mot lunch. "Always look on the bright side of life" var det visst nå'n som sjöng......
Av veckans första arbetsdag är det bara några få timmar kvar nu och nedräkningen till gästernas ankomst, samt julen därefter, har börjat på riktigt. Logistik-planeringen också........
Struldagen fortsatte efter lunch. Även om det mesta strulet (tankningsproblem för bilarna) inte rörde mig, annat än några extra telefonsamtal.....
På hemvägen tittade jag in hos först Förr&Nu, där det blev lite småsaker och sen ut på landet till Sörgårdens Inredning&Loppis på lerig, hal väg. Det gick dock bra både dit och hem, samt en hyacint rikare blev jag i utbyte mot några mynt.
Hemma hade maken klarat av jul-städningen och höll på att laga en fönsterlampa. Imorron ska han hämta (läs köpa) lasthållare till bilen och ta vägen om "skogen" för en försenad adventsgran.
Inga sitter här bredvid och funderar, om hon ska hitta på något lätt till lunchlådan imorron. Eller skita i det.....
Men de frysta fyrkantiga lådorna, blir så tråkiga flera dagar i rad. Lite bacon och nå't kanske kan orkas med, medan vi väntar ut den arbetande tvättmaskinen. 
Klockan 21.00 är det sen derby i Liverpool, får hoppas jag inte somnar mitt i matchen bara.
 
Fjärde advent, firade jag i fåtöljen igår kväll.....
 
....med utsikt över vårt bidrag till julklappshysterin. Vi är klara men, det kommer ju mera........
 
Julstämning.....mitt ute på landet.......Sörgårdens
 

Julafton i Hjo......

.....ska det bli idag.
Vi ska åka till syster på tomtegröt och skinkmacka, samt byta julklappar med henne. Vädret finns inte mycket positivt att säga om, gråare än grått och dimma, men det var ju förvarnat så bara att gå vidare....och hoppas på en ny bättre dag framöver.
Innan vi "landar" på julkalas, ska jag ta med maken på utflykt till Netto. Han ska få en alldeles egen shoppinglista så får vi se vem som blir klar först.....
Nu grundar vi med kycklingpaj (den som Mannerström stoppar innanför rocken i reklamen). Kan rekommendera den som "nödproviant" när Inga inte är i tjänst. 
Då har vi varit i Hjo och firat jul med syster, hon var ganska nöjd med sina julklappar. Även om det mjuka innehållet som fanns i något av paketen inte gavs någon uppmärksamhet, så sa hon att en av böckerna med mycket klistermärken var riktigt bra. Hon testade medan vi var kvar. Vi har fått både gröt, skinksmörgås och kaffe med pepparkaka och blir nog inte direkt hungriga än på ett par timmar.
Blir att landa i fåtöljen och kolla teve-utbudet, nån matlagning till låda imorron orkar varken Inga eller jag med.
Inte efter den hårdkoncentrationen som dimman krävde under hemfärden. Bara tre mil att köra, men dimma är både trist och svårt att bemästra, tycker iallafall jag.
Tur det finns fyrkantiga lådor i frysen på jobbet, blir nog en Dafgårds kålpudding på måndagens lunchmenyn.
 
Brödbaksbevis från gårdagen........de blev helt ok den här gången, goda också.
 
Packat och klart för dagens utflykt.......
 
Syster hade fått upp sin julgran.......
 
....och nu var det serverat för grötmåltid. 

Ledig lördag......

......har jag väl alltid numera, men idag har jag bestämt mig för att inte göra nånting eller nästan ingenting iallafall. Visserligen har jag plockat fram allt granpyntet och ställt ut i glashuset, där det nu väntar på en gran.
Likaså väntar vår cementring på framsidan ivrigt på en vintervän, men vi får se när det kommer någon på plats.
Köpte nötter i lös vikt på affären igår och frågan är om de kommer att konsumeras. För då jag skulle lägga dem i "nötkorgen" fick jag avlägsna fjolårets inköp, inte ens urtagna ur sina förpackningar.
De gamla hällde jag iallafall i en plastkasse och bankade sönder med köttyxan, för att hälla ut vid komposten. Tänkte att kanske ekorren kunde hitta lite gott. Men de första på plats för att förse sig var skator och kajor, som plockade med sig nötter för att trycka ner lite varstans i gräsmattan. Hur de någonsin kan komma ihåg vart de lagt dem....... sen när de "blir sugna"
Fru And stannade till en stund alldeles nyss och jag bjöd henne på en vörtbrödskant.
Sen kom jag på att sillsalladen ville bli gjord och då burken med sillfiléer ändå blev öppnad, fick det bli inläggning av de resterande bitarna.
Fisk med potatismos fixade Inga samtidigt och nu sitter hon och funderar på om vi inte skulle ta och baka några brödkakor till.......
Dagsljuset, det lilla som varit, har farit .......... så att säga och mörkret sänker sig åter över Fagersanna.
Liverpool spelar inte förrän måndag kväll, derby mot Everton men kanske att det finns någon annan match att kolla på från fåtöljen om en stund.
Men först blir det brödkakor.........
 
Då bara jag och maken uppskattar sillsallad, tar vi den nu veckan före jul.......
 
Julgrytlapparna och kakeldekoren kom också på plats för en stund sedan.....
 
Lite falsk marknadsföring kanske.....bara burken som är från Food halls Harrod's. Nytt innehåll inlagd sill!
 
Hemlagat mos....... thank you Inga!
 
Senaste fyndet från Tradera, ska användas till juldukningen.......
 
 

Då var vi här igen.....

....framme vid en ny fredag. Alltid lika trevligt.....
En hel helg att se fram emot, oavsett om den försvinner i ett nafs så ligger den i alla fall i nuläget framför oss. 
Började bra idag med en befogat missnöjd kund, som fick saken åtgärdad inom en timma och blev mycket nöjd. Så nöjd att hon kostade på sig ett tack-mail som önskade oss "en riktigt god jul".
För att fira fredagen hade "Kung Bore" bestämt att inga bilrutor skulle behöva skrapas, vilket undertecknad uppskattade mycket.
Mer firande av fredag blir det vid hemkomsten, thai-mat ska hämtas nämligen. Sen är det ju nu slut på Idol, men vilken tur att På spåret finns som ersättning. Kvällen är räddad.
På lunchen handlade jag lite mera..... träffade kompisen på språng och tack ICA för att det låg marsipantomtar där jag gick förbi, då kom de också med (till julaftonstårtan).
Annars fixade jag även innehåll till en "fredags-skål" för hela kontoret.
Kontorshunden som varit på tjänsteresa med chefen, var tillbaka då jag uträttad mina ärenden. I lagom tid alltså, så hon fick lunch idag. Pulvermos och en rymningsbenägen matlåda var inte det lättaste, men trägen vann!
Strax börjar veckans två sista arbetstimmar, sen beställa take-away.......
.....och nu är redan take-away-en slut, innan jag fick den att fastna på ett foto. Hur sugna var inte vi...?
Då återstår bara en kopp kaffe, vilket jag känner vara alldeles nödvändigt..... om jag inte ska somna ögonaböj.
Mot fåtöljen......
 
Bild på "fredags-skålen".........
 
...och hemma väntade den här. Istället för handsnidda smörknivar i år, som tack för äpplen.
Men den får vila tills uppesittarkvällen (har en röd kollega också....köpte jag alldeles själv i veckan)
 
 
 

Köttsoppa och skinkmacka.......

.....blir det idag. Först tar vi köttsoppa (på burk) till lunch, sen ska jag till en kompis på fika efter jobbet. Där är det skinkmacka utlovad. Ska bli kul att tjata lite och byta julklapp också. Ganska säkert kommer vi att prata en hel del om vår förestående Spanienresa i vår.
Vad som däremot är allt annat än kul, är minus sju grader och en bil med is-cementerade rutor. Har väl nämnt det nå'n gång förut tror jag.....
Maken hade beställt väckning idag, för han skulle in och ta prover inför sin kontroll nästa vecka. Han var där igår, men måste vara fastande talade de om. Hade ju varit smart att skriva det även i kallelsen kan man tycka. 
På lunchtimman ska jag nu hinna med att bunkra lite specerier för både närtid och julfirande, har jag tänkt. 
Det börjar närma sig......om mindre än en vecka har vi huset fullt av julfirare.
Slutet på denna dags ljus börjar också föranmäla sig, bara några få timmar kvar tills det är mörkt igen. Men inget ont som inte har något gott med sig, för samtidigt infaller slutet på arbetsdagen och den förväntade goda föraviserade skinkmackan kommer allt närmare.
Men fram tills dess får vi se vad telefonen erbjuder för samtal, det kan bli lite vadsomhelst har det ju visat sig.
"Ömsom vin och ömsom vatten....." allt ifrån väldigt trevliga människor till fullständigt oförskämda, ja helt enkelt dumma "på riktigt".
Nu har jag kommit hem från go'fikan med jättegod skinka på mackan och mandelmassekrans som efterrätt. Imorron blir det fiskbullar i matlådan med ackompanjemang av pulvermos. Maken var väldigt glad att jag inte skulle värma dom i micron.....förän på jobbet.
Strax ska jag öppna de julkort postlådan bjöd på idag och sjunka ner i fåtöljen.
 
Mitt bidrag till julfika-värden........
 
....välkomnande lyktor på trappan.
 
Min julklapp som fick följa med hem. Tomtetjejen har fått en fin placering redan.
 
Ganska häftigt månsken även idag på hemvägen. Väldigt imponerande "live"......
 
 
 
 
 

Efter Lussefika.......larm.

Det blev lite hektiskt den sista halvtimman av arbetsdagen, fullt hus med fikande chaufförer och sista minuten-ändringar på containerflytt. Men tror att jag rodde iland allting så det blev rätt. Visar sig under morgondagen....
Hittade några julsaker till halva priset på second hand och hann precis hem strax innan larm-försäljaren dök upp.
Vi satt och pratade i gott och väl en timma, om allt möjligt, gemensamma bekanta, hobbies och slutligen förklarade han hur deras larm fungerade. Såpass bra att vi tyckte oss behöva detta. Nej vi känner oss inte lurade, utan kunde se flera fördelar och själva upplägget/användandet var av enklaste art. "Larm för dummies" så att säga, vilket tilltalar mig iallafall. Inga tekniska kunskaper nödvändiga......
Extra trött kände jag mig efter detta, eller ändå kanske. Vet inte riktigt orsaken, men kom faktiskt i säng tidigt och somnade direkt. Pigg och utvilad vaknade jag så idag (eller inte) på jobbet är jag i alla fall.
Kallare är det återigen och rut-skrapandet (bilvarianten pratatar vi då om, inte triss) har återkommit. Ingen favorit i repris, men likafullt repris och många fler sådana morgnar är att "se fram emot" framöver. Håhåjaja!
Maken skulle idag göra visit med den julgrupp jag fick i uppdrag att fixa.
För egen del kör jag repris på innehållet i gårdagens matlåda ("kålpuddingsås"), men till imorron får jag koppla på fantasin igen. 
För att återkoppla till containerflytten, så hjälpte det inte att JAG gjort allt rätt. En av de inblandade kunderna började strula i morse och alltihop fick planeras om akut. Ja blir man glad eller blir man det inte, det är frågan.....?
En vacker fullmåne var det i alla fall, både under hemfärden igår och tidigt i morse.
Nu bara att se fram emot Lotto-dragningen..........eller inte? Sen blir det "Bonde-soppa"!
 
Så då blir vi snart med larm........
 
Tomtemedicin till "The bin-man".......flytande.
 
 
Ett kul "luffarschack" till barnbarnen att leka med när de kommer.....
 
Morgonens måne, där bakom vår tall.....
 
I postlådan idag:  Ett stoooort paket från Holland, thank you!
 
Clementin-juice blev det när jag kom hem. Citruspress är "bra skit"
 
 
 
 
 
 
 

Luciamorron......

.....men som vanligt åka till jobbet, dock inga rutor att skrapa. På vägen dit, hade det kalla vädret från igår övergått i mildväder och i Tibro överallt fanns marschaller utplacerade dagen till ära.
Blankisen på jobbparkeringen var ett minne blott. Chefen satt redan på plats och väntade på Lucia......
Men inte ens glitter i håret hade hans kollega att bjuda på. Trots detta skulle han dagen till ära fixa lussekatter till kaffet senare på dagen, för hela personalstyrkan lovade han.
En mera grå och mulen morgon än idag får man nog leta efter förresten, inte ens klockan nio hade det ljusnat.
Vid hemkomsten idag, väntar en hemlarmsförsäljare som i söndags ringde på och ville boka tid för samtal. Lyssna på honom och kolla priset kostar ju inget i alla fall. Kanske så resten av grannarna också resonerat, då han redan bokat in dom.
Men besöket hos second hand ska jag inte avstå ifrån på hemvägen. Maken får väl lyssna på honom tills jag kommer, om så skulle vara.
Apropå kostnader, så kom den årliga fakturan på fars hemsida till min mail idag. Det är inga blodiga summor vi talar om och det känns bra att hålla den vid liv. Adressen är: www.perowestman.se om ni är nyfikna........ innehåller hans dikter, bilder från Skövde och Hjo, släktforskning, Skövde AIK och lite annat.
Idag hade jag också ett samtal angående sop-abonnemang som avslutades med att kunden frågade vem han pratade med, varpå jag naturligtvis svarade "Gerd".
Kommentaren blev: "Ja nå'n ska ju heta det också, trivs du med det......"? Vad svarar man på sånt?
Men han avslutade med att önska God Jul.
 
 
En bild från fars hemsida: Lilla Mörke i Skövde (Mariestadsvägen 3) år 1943.
 
Chefen handlade och jag presenterade.......
 

Is.........

.....var det på rutorna på bilen i morse, så in i den....
Trots att jag igår kväll vid upptäckten att det snöat!!, gick ut och skrapade bort det som redan satt sig. Inte bara på bilrutorna isen fanns visade det sig, utan förmodligen på vägarna också. Men jag "kände inte efter" under färden till jobbet.
Dock är det rena glans-isen på vår parkering utanför fönstret.
Sju minusgrader kunde biltermometern berätta, men solen verkar förära oss med ett besök. Ett besök på kontoret har jag också haft, men det var ytterligare bara en som letade efter Trafikskolan, vars skylt fortfarande sitter på huset för alla att se, men ingen sån verksamhet finns här sen flera år tillbaka.
Kanske läge att ifrågasätta skylten hos hyresvärden........
Ibland blir man förvånad. Hade idag ett samtal från kund som fått lapp på tunnan att vi hämtat och tömt, trots att den inte var framställd. Med en uppmaning i form av lappen, att ställa fram nästa gång. De samtal jag förut haft i dessa ärenden, har uteslutande varit irriterade "över otrevlig lapp". Så förväntade mig något i samma stil även nu.
Men denna abonnent ringde och bad om ursäkt att han glömt och var noga med att ursäkten skulle framföras till bilen. "De har väl tillräckligt att slita med varje dag ändå och meddelandet var inte på något sätt otrevligt, tvärtom".
Ja ibland blir man häpen och nästan (men bara nästan) svarslös, samt får förnyat förtroende för mänskligheten.
Under lunchen har jag handlat lite mat och direkt efter avslutad dag åker jag till Skövde.
Först en tur till nån intressant butik och sen hämtning vid tåget. Får kolla om det är några förseningar.....
Längre tid i butik i så fall. En snabbis till Rusta hann jag med för att "bunkra upp" om det kommer några lusse-gubbar ikväll. Sen gjorde jag ett spontanköp av en brandfilt, kan vara bra att ha, tänkte jag.
Tåget var i tid och nu är han hemma.......
 
Ser ni svängen på blankisen........
 
Tåget var i tid, precis på minuten......
 
....på andra sidan Stationsgatan lyser det i gamla posthuset med dess påbyggnad.
 
I postlådan låg nästa års väggkalender från vänner i England, med en snögubbehälsning, Thank You!!
 

Söndagen har anlänt, det luktar chokladkakor.......

......och det är åter sista dagen på en alldeles för kort helg. Men förutom att man kan sova tills man vaknar, så är det inte så stor skillnad. Visst behöver inte åka nånstans heller, men gott om sysslor finns det. Tvättmaskinen hojtar och vill ha jobb, Halloweenpumporna som en gång var en prydnad på förstukvistbordet, är numera bara en gäggig hög på lerfatet. Undrar om det finns några äpplen kvar som ser bättre ut.....
Glashuset "måste" förberedas inför julgranen som komma skall ditut, då kanske det ska vara någorlunda julstämning därute också.
Sen får allt Inga hjälpa till med middagen och baka några småkakor. Det är väl det minsta man kan begära eller? 
Och nu skriker sängarna "att de fryser" och känner sig nakna, jajaja.......
Lika bra att ta tag i det innan fotbollen startar. 
Ni slipper ändå att se vad jag åt till frukost, för kamerans batteri behövde laddas..... så lägligt.
I Stockholm skulle det visst bli julfest på dotterns makes sida idag, dit maken också var medbjuden. Sätta sig vid dukat bord och bara "moffa i sig", inte så dumt. Prövade ju själv det så sent som i fredags.
Men å andra sidan, kan det faktiskt vara lite roligt att ta tag i de mindre göromålen som kvarstår inför julehelgen.
Det enda är väl all mat som ska fixas på julafton som känns lite sådär kul.....
Klockan är halv två, tvättmaskinen har slutat roa sig och då blev det torktumlarens tur. Äntligen så den hade längtat. Inga har fixat två sorters småkakor, som ugnen nu behandlar.
Middag, ja vi får se om det blir nå't vettigt. Ett pajskal är iallafall gräddat.
Det fanns inga äpplen kvar som såg anständiga ut. Några få satt halvätna på trädet och resten ligger i komposthögen. Där träffade jag förresten Herr och Fru And som dinerade, just äpplen. I tallen satt ekorren och tittade på mig, tog sats, skällde till lite och fortsatte upp några våningar. Stannade där och betraktade mig igen.
Naturligtvis låg ju kameran inne på laddning.......
Nä nu får Inga göra klart köttfärspajen, för jag är hungrig. Sen ska jag sjunka ner i fåtöljen och titta på fotboll. Först blir det Zlatan, sen Liverpool.
Förresten, jag vann 21 kronor på Lottot igår.....bara jag, så kan slösa "bäst jag gitter".
 
Startar med en eld från gårdagens julmarknad.....mysfaktor.
 
"Black and white" årets julkakor i småformat. Pepparkakor köper vi och tomtetårtan bakas da'n före da'n.
 
Hittade tre år! förgamla havregryn då jag städade "hårt-bröd-skåpet". Hällde ut dessa i komposten. Herr & fru And dinerade fortfarande, men ekorren var väck.
 
Thank you Inga......dinner is finally served even this Sunday.
 
 
 
 
 

"Samtidigt" i huvudstaden.........

......har jag fått lite bilder på en del som de har för sig däruppe.
 
Ia gillar fortfarande att gunga......
 
...fika.....
 
....och mata fåglar med en kompis.
 
Och lillebror är entusiastisk i sitt "fordon".
 
 

Sen frukost och julmarknad......

.....var planen för dagen. Men kanske inte riktigt så sen frukost som det blev....
Men inga problem, annat än att dagen kommer kännas lite kort. Julmarknaden i Forsvik som jag planerar att åka till startar inte förrän 15.00, så gott om tid.
Liverpool spelar inte förrän imorgon, så där är det lugnt. Men svenska damhandbollslandslaget har match idag, som kolliderar med både Nobel-bankett och Så mycket bättre. Körigt värre med andra ord, men prioriteringsordningen är given. 
Handboll, inspelning och avstå Nobel.......
Nu har jag varit i Forsvik och attans vad folk, redan då jag kom dit strax före tre var det full fart och starten på ett eskalerande parkeringskaos. Tur ändå att jag var så tidig, för då gick det att se vad de flesta hade till försäljning, men då jag beslutade mig för att jag var klar tog det en evig tid innan jag "hittade" utgången.
Hade tänkt att käka kolbullar med fläsk, men ändrade mig och åkte (i det vackra duggregnet) via ICA i Karlsborg och inhandlade en kycklingpasta. Den var helt ok, nu följer lussekatt till kaffet.
Sen får vi se om några alvedon tar kål på huvudvärken, som har kommit alldeles objuden........
Sittning i fåtöljen nästa.........
 
Då får vi se vad här finns mer än häst och varma drycker.......
 
Här är iallafall hästen(hästarna)......
 
Sen ett axplock av allt som fanns, här demonstreras spinning av ull.......
 
Här min nya gris' vänner som blev kvar.......för andra att handla.
 
Sörgårdens stånd där en julgrupp fick följa med hem tillsammans med några "chokladslickepinnar"
 
Här blev det en tomte som nu pryder entrén till gäststugan, i väntan på sin gran-vän.
 
"Gruppbild" av inköpen....de flesta.
 
 
 

Inte direkt förväntansfull......

.....inför besöket på den potentiella "renoveringsavdelningen" under förmiddagen. Snarare är tanken att det känns som det kvittar, men ändå inte......
Då var det avklarat, den "efterlängtade" undersökningen och någon quick fix med garanti fanns ju inte att erbjuda. Vilket jag väl redan visste. Viss lokalmedicinering skulle provas några månader och därefter återbesök för beslut, om (enda möjliga kvarvarande) åtgärd, som i ca 50% av fallen, brukade bli bra......
Blev en korv till lunch, på språng tillbaka till jobbet några timmar. Sen tar vi nästa resa till Skövde för julbordet.
Inte så långt egentligen, om man jämför med dotterns man som fick åka till Piteå för sitt "jobb-julbord".
Jag avstår dock bowlingen då tanten har varit något mindre stel några dagar och det kan gärna få fortsätta så, utan att jag utsätter mig för risken att addera träningsvärk.
Kom på att det har ju faktiskt blivit ett omslag på vädret till varmare temperaturer, kanske har en del med det att göra också....
Nåväl det är fredag och god mat som man inte själv behöver laga till, på gång. Kunde allt vara sämre förutsättningar, så nu ser vi fram emot helgen.....
Sen har maken skärpt till sig och skickat lite bilder, på de minsta barnbarnen. (De stora har pappa-vecka).
Julbord på O'Leary's, Arena Skövde var riktigt gott och nu är jag mer än mätt. Det var tur jag sagt till om att hoppa bowlingen, för lite svårt att röra sig efter all mat. Hur nu de som åt dubbelt upp mot mig ska klara av det, visar sig. På måndag får jag säkert rapport. 
Som andra efterrätt får det bli IDOL-finalen (om inte strejk slår till) och sen toppar jag med inspelade "På spåret". Därefter om inte tidigare, lär jag nog sova gott. 
 
Igelstorpstomten i backspegeln...... från första resan för dagen till Skövde.
 
Nu börjar det bli fullt.......
 
Sett från Arena-parkeringen, ett träd på Nyströms kullar, översållat med lampor.
 

Tomt........

....i stryk-korgen är det nu och nej jag har inte bara hällt ur innehållet och gömt undan. Det är struket, klart och inhängt i garderoberna, samt på plats i kistan för dukar.
Men vi får investera i en ny strykbräda, för den tog stryk av all överbelastning..... 
Alldeles ostadig och utarbetad är den, precis som både Inga och jag efter den stora arbetsinsatsen.
Tomt är det även på kontoret, sånär som på mig då förstås. Chefen är ute på fältet hela dagen idag och ingen kontorshund heller då förstås.
Alla goda ting är ju tre (hahaha) och tomt är det också på personer som kan stöka till i huset därhemma, då jag är på jobbet. Maken roar sig vidare i huvudstaden ett tag till och får troligen hämtas vid tåget på måndag kväll.
Så är tydligen planen i alla fall.
Och vidare plan var dessutom uttalad innan han for, att då han kommer hem får han julstäda! Kan det vara därför han dröjer......
Själv ska jag efter jobbet idag "korta barret på skulten" och imorron återstår ett besök på remissinstans Skaraborgs sjukhus, för bedömning av renoveringsmöjlighet i tant-region. Bara en massa nöjen.....
Ja nöje på riktigt får vi väl ändå anse att julbord och bowling med jobbet imorron kväll är. Får se vad dagsformen tillåter bara......
 
Här följer lite mer juldekorationer.....(morfars blå vridna ljusstakar i bakgrunden)
 
Bordet i vardagsrummet......
 
"Morfarsbordet" vid min fåtölj.....
 
På hyllan bredvid teven, med morfarslyktan centralt.
 
En väldigt tom stryk-korg och må den så förbli........

Tekniktest......

.....blev jag utsatt för vid jobbstarten i morse. Allt funkade som vanligt då jag startade upp, men plötsligt "hoppade allt ur igen". Då chefen fanns på plats behövde jag inte slita på mina egna grå celler, utan startade om datorn, efter förslag från honom.
Hade antagligen kommit på det själv också, men alltid skönt med back up. Speciellt i arla morgonstund innan hjärnkontoret fått sitt tänkarkaffe.
Kan just undra vad maken är ute på för äventyr däruppe i huvudstaden. Igår satt han (enligt egen utsago) på Kungliga Biblioteket och "jobbade". Kommer lite dåligt med barnbarnsbilder tycker jag nog i alla fall, där får det bli lite skärpning.
Annars sitter jag här på lunchen, (fortfarande med samma gråmulna väder utanför) och tittar på en väldigt smutsig bil. Undrar vems den kan vara....... ah det är ju makens, kom jag på!
Denna väldigt smutsiga bil ska transportera mig till Hjo efter arbetsdagens slut, för ett besök hos syster.
Ett eller annat besök på second hand, samt Hem&Hobby kan jag nog också klämma in utan problem.
Men först får vi se vad eftermiddagen bjuder på av kundsamtal. Under förmiddagen hade jag i alla fall samtal från en i kategorin "dum på riktigt". De är ganska få, men rätt som det är kommer det ett.....men idag hela två stycken!
Snabbrunda i affärerna och sen en korv med prisat mos (av en jobbarkompis), var väl sådär tyckte jag.
Fika hos syster och en stunds prat. Maken hann att ringa från Stockholm också, kommer inte hem förrän efter helgen, lät han meddela. Ia som han var barnvakt åt ville inte prata......
Då jag kom hem sa Inga, att sätt dig du så fixar jag matlådan tills imorron. Det var väl snällt.
Nu kolla lottot och sen böndernas bravader......
 
Gårdagens second hand-fynd, tänkte Ia kunde ha att leka med för det är lite småskavanker.
 
Smutsig bil......
 
Korv & mos (blev en hel del mos "över".......)
 
Ingas meny.....
 
Hittade en bonad idag....även den med tanke på Ia och visan de övade på i filmen jag lade upp för ett tag sen.
 
 
 
 
 

Skrapa rutor......

.....är väl inte det man helst vill göra tidigt på morronen (eller någonsin egentligen).
Men är man då lite sen (som vanligt) kan man ge sig attan på att det sitter hårt som berget också. 
Dock är det hindret passerat nu och arbetsdagen är en bra bit på väg.
Igår då jag bakade, passade Inga på att ta tag i den länge, länge ignorerade strykhögen. (Ja till och med så pass länge "bortglömd" att flera av plaggen  var som nya (kom inte ens ihåg att jag hade ...typ).
Detta alltmedan maken roade sig på bluesklubb i huvudstaden. Ja ödets lotter falla lite olika här i livet.......
Får väl trösta mig med att jag inte har åldern inne ännu och att blues inte heller är förstahandsval inom musiken för egen del.
Vi har haft lite "årligt avstämningsmöte" med en av faktureringsavdelningarna under del av förmiddagen och nu finns det gott om hembakade alster kvar för chaufförerna att slåss om i lunchrummet. De var inte nödbedda att sätta på kaffe i alla fall.
Snart är det dags att skrapa bilrutor gång nummer två denna dag, då hemfärden inte är långt borta.
Sen kan det ju ha kommit in några alldeles speciella fynd på second hand, sen sist. Så får stanna till där också....
Innan jag tar mig an en ny del av den roliga strykhögen vid hemkomst. Jo för slut är den långtifrån än.....
Först var det dock två stora brev att öppna. Det ena med lite kläder, men där hade de packat hälften av varorna i fel storlek. Inte roligt......
Det andra var en bonad/vepa och en jättefin duk, båda i blått från samma säljare på Tradera. Riktigt nöjd med båda, bättre än på bilden faktiskt.
Alla julkorten är också skrivna.....dryga trettio (förutom de som redan låg i utlandsbreven.
Undrar när handbollsmatchen startar? blir nog ingen tid till strykning idag....vad ledsamt!
 
Ja jag blåser ut ljusen såfort jag lyfter på ändan.......
 
Förmiddagens mötesfika.......
 
Syns lite iallafall av vepan på köksdörren.....
 
....och här är duken, anlände struken och klar....
 
 
 
 

And here we go again........

......another Monday has arrived.
En måndag  med lite sol visade det sig frampå förmiddagen. Bara att tacka och ta emot då. Idag har jag gjort ett "turnéschema" i fyra kommuner åt en av chaufförerna inför onsdagen. "Hämta-lämna-byta" heter turnén och den återkommer varannan onsdag.
På "lunchen" ska jag inhandla kompletteringar till morgondagens fika, då vi får besök av några från en av faktureringsavdelningarna. Matlådan innehåller även idag samma meny som ätits av undertecknad sen i lördags (falukorv), men sen är den slut.
På hemvägen blir det en avstickare till Posten, med de paket som ska utrikes inför julen. Visade sig att det var sista dagen idag, för sådana som ska utanför Europa....
Dålig planering från min sida, är det kö tro?
Vid hemkomsten ska jag baka saffransbullar är det tänkt, varav några ska få följa med till fikat på jobbet.
Apropå bakning, så var det visst pepparkakor pågång i Stockholm igår, såg bildbevis på Facebook.....
Visst blev det dyrt att skicka "brevpaketen", men inte riktigt lika svindyrt som jag befarade. Alltid något!
Ingen kö var det heller på företagscenter.......
Nu är det dags att ta sig an bullarna, för degen har jäst färdigt. Hoppas bara nu att de blir både presentabla och ätbara, men det visar sig om en stund.......
 
Makens bildbevis.......
 
....publik hade de också.
 
Resultatet.....undrar om de redan är uppätna kanske.
 
Sålångt ser det bra ut.......
 
...men provsmakning återstår.
 
 
 
 
 

Dimma och loppis-frukost.......

......visade det sig att det blev idag. Bäst som jag låg och funderade på att kliva ur sängen, pep det i telefonen. Kompisen som var lika trött som jag igår, hade vaknat och tyckte det var en bra idé med fika på Fagersannaloppisen. Vilket jag föreslagit igår då jag skickade ett sms med frågan om hon var på gång hem söderifrån. Då hade hon redan precis anlänt hem, efter en myyyyycket tidigare än tidig morgon på grund av resans avgång.
Dessutom hade hon varit förbi hemma, då jag "lekte taxi" åt maken igår. Men inte ens Inga var ju hemma skrev hon i meddelandet....... Men kul iallafall, för jag trodde det skulle dröja mest en vecka till innan hon kom hem. Koll på läget alltså....inte direkt.
För egen del är det stelt idag, mer än vanligt. Man skulle kunna tro att jag gått en brottningsmatch med varje tomte, trasslat mig in och ur gardinerna, eller varit på ett fyspass. Inte bara bakat och juldekorerat lite. 
Frukosten fixad hos loppisen och några småfynd med hem, lite mera tomtar och dylikt framplockat även idag.
Men nu är det snart matchstart för Liverpool i Bournemouth. Det kan jag ju inte missa.
Sen kör EM-handbollen igång för Sveriges damer vid 18-tiden. Fåtöljen nästa alltså, med en av gårdagens matlådor till middag.
Kaffe och två korintkakor till efterrätt........
Men vad pysslade Liverpool med idag då??  Sorgligt......
 
Snart frukost......
 
......lite nyttigt iallafall.
 
Och här ett gäng snögubbar....som INTE är till salu, tråkigt nog för mig. Har spanat på dom länge.....
 
En brosch levererad av kompisen från säljaren och en snögubbe-magnet (som var till salu).
 
Vi tog med några kompisar, har du nå't idag också eller??
 
Näha....då drar vi vidare då,då.......

Julkex, falukorv och korintkakor.......

......har jag bland annat ägnat min dag åt. Satte en deg inatt innan jag trillade isäng och före frukosten (vilken som i vanlig "helg"-ordning intas istället för elvakaffe) var mormors julkex klara.
Maken drog på inomhusfotboll och kommer lagom hem till middag vid tre, då den utlovade falukorven alltså bör stå på bordet. Därefter ska han transporteras till stationen för tågfärden till huvudstaden.
Eftersom kexen är klara, får väl en liten burk med sådana följa med på resan ditupp. Resten tar vi till jul.......
Ciabatta med ost till kaffe, duger bra som frukost och nu ska jag börja plocka i julgrejerna. Vi får se hur länge jag orkar med alla tomtar och gardiner idag.
Efter dryga tre timmar var vi ömsesidigt trötta på varandra för dagen och stämde träff imorron igen istället.
Maken hemkommen, middag uppäten, eller njaaaa.....det blev två matlådor kvar till mig i veckan.
Färd in till Skövde följde och avlämning av resenären vid stationen. Sen drog jag vidare till Elins Esplanad och shoppade loss lite. Energin räckte inte såvärst långt kan jag meddela, därför blev det inte så dyrt och mest matvaror.
Hemma igen och korintkakorna är precis färdiga, bara lite grann (ska baka mer senare) men några gick sönder.
Vilken otur, då blir dom smakprov till kaffet, som det är hög tid att dricka.
Några mussel-krustarder får bli kvällsmat före........
Sen lyfter nog inte jag på ändan i onödan från fåtöljen, det är ett som är säkert.......
 
Här är alla våra julklappar för i år (saknas gör bara de delegerade).......
 
Ingen jul utan "mormors-kex".......
 
Det kom lite besök...och undrade om det fanns nå't? Såklart letade jag fram en brödkant.
 
Middagen står på bordet.......
 
Ett "förbak" av korintkakor....det kommer flera.
 
Och här är ett av de fönster som är färdigpyntat.....
 

Kanske.......

.....att det blir en fin solig dag, hela dagen idag. Än så länge har jag inte sett några som helst tendenser till moln på himlen i alla fall. Dubbel bonus, för det är ju fredag också......
I morse kom muséumchefen tillbaka med morfars slöjdalster, som varit på utflykt och deltagit i en utställning. Jag tror att alla alsterna mår bra och är nöjda med sin utflykt. Får kolla närmare vid hemkomsten.
Har hunnit fixa till lite julpyntning på jobbet också, inte helt klar men det mesta är på plats.
Under förmiddagen kom även fastighetsägaren och halade den fransiga flaggan, som viftat där på toppen av stången sen jag startade min anställning här (för ett och ett halvt år sedan) och en splitter ny....hel, har kommit på plats istället.
Helt otroligt!
Chefen har varit här en stund, farit runt med firmabilen och fixat lite på kontoret. Men bestämde sen att åter sätta sig själv i "karantän" med förkylningen och återvände hem med jobb i bagaget.
Men kontorshunden hann i alla fall att få sin smörgåsbit, om än inte "slumpen" i lunchlådan.
Den innehåller lax även idag, då det fanns kvar efter i onsdags. Tur det för Inga orkade inte både baka och laga ny meny igår.
Men ikväll får det nog bli en paj med musselstuvning tror jag. Maken ska in till Sporthallen hela kvällen på Möbelcupen, så han slipper äta av den. Och imorron har jag utlovat att det blir ugnsbakad falukorv innan han ska skjutsas till tåget, för en tur till huvudstaden. Där han ska ägna lite tid till barnvaktande och forskning i idrottshistoria igen.
Och så var det dags för Idol snart, lite husletande i England som uppladdning först bara......
 
Konferensrummet har fått lite julstämning........
 
Välkomsthälsning i entrén......
 
.......i lunchrummet......
 
....lite till......
 
....och ännu mer.
 
Blir det nå'n smörgåsbit, eller ska du baaaaara julpynta?
 
Bye, bye trasig flagga......
 
.....välkommen nya hela.
 
Mmmmm...musslor.......
 
blev till stuvning i krustarder.
 
 
 
 

Det tog emot........

.....att slänga benen över sängkanten i morse. Hade mer än gärna legat kvar en bra stund och sovit färdigt .
Kallt är det också, men isen på bilrutorna var inte speciellt svår att komma överens med, som tur var.
Oplanerat ensam på kontoret även idag, då chefen håller sig hemma med en (enligt honom) dunderförkylning, hosta och hes röst. Ja det kan han gärna behålla för sig själv, klarar jag mig alldeles utmärkt utan.
Med andra ord är alltså även kontorshunden ledig idag......
Annars såg det ut att bli en fin om än kall dag, väderleksmässigt. Men som så många gånger förut "ordnade det sig" ganska snabbt och nu är det mulet igen.
Hade jag inte varit ute och slarvat igår kväll, hade jag kanske hunnit få med mig allting för att jul-pynta klart här på jobbet. Men det får vänta åtminstone en dag till.
Kanske kan bli brödkakor bakade när jag kommer hem, för nu har jag köpt jäst i alla fall.
Och Inga ho' va' snäller å' hjälpte te', så nu jäser sex brödkakor i väntan på att ugnen ska bli varm.
Maken han försvann, skulle tillsammans med en av grannarna åka och förbereda helgens Möbelcup i Tibro sporthall.
I postlådan låg en inropad julduk från Tradera och ett brev med svar på ultraljudet. Inte den bästa svenskan i förmuleringarna, men kontentan var väl ungefär såhär.
Har du väldigt ont ofta kontakta för läkartid, är det bättre "skiter vi i det ett tag till"........(men gallstenar finns det....)
Min fria tolkning. Jaja orka......
En kasse är packad till imorron med julgrejer. Vi får se vad jag gör/har tid med på jobbet imorgon.
Två tvättkorgar rågade med rent, står här också. Ugnsväntetids-förströelse då kanske........
 
"Diskobelysning" i grannlokalen vid jobbet.......
 
Alla julklappar som ska ut och fara, står beredda i hallen. De får "åka" på måndag.....
 
En säck kommer lastad.....med juldekorationer, de följer med till jobbet imorron.
 
Ja inte får de något "skönhetspris" inte, men de kan ju vara goda iallafall.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0