Ta tag i saker-dag......

Jodå, som jag skrev igår blev det mycket riktigt. Satte mig i stickfåtöljen strax före fem och slog på teven. Det dröjde inte många minuter förrän jag slumrade till. Hann inte ens tänka tanken, att jag skulle börja sticka och vad som bjöds på dumburken? det vet jag ännu mindre.
Men framåt sextiden började jag kvickna till lite igen och vid åtta var jag pigg nog att titta på Ullared, där Morgan och Ola-Conny både diskuterade och satte häck. Två helt olika sorters häck ska kanske tilläggas.
Senare under kvällen blev det en del stickat iallafall, inte för att jag har nån "deadline" på pågående projekt precis, men jag är ju lite nyfiken på om min egen tröja blir som jag tänkt mig. Nyttjar inget mönster som vanligt, utan stickar "på inspiration och vision".
Behöver jag tala om att det tog en bit in på småtimmarna, innan jag sedan hittade till sängen? Nej, tänkte väl det och joråsåatt.....var det.
Sov dock gott och vaknade av egen kraft i "lagom tid", med något bättre knän, ingen huvudvärk (än) och spirande energi att ta mig an det som skrek värst i huset.
Vädra , bädda rent, ställa fram mer påskpynt, tvätta och städa (nja det där sista hörde jag lite dåligt, så det hann/kommer  jag inte hinna, idag. 
Ska nämligen på möte hos syster med assistent/tillförordnad god man, för att börja med bouppteckningen i eftermiddag. Har förberett en del, men mycket kvar att dokumentera.
Får heller inte glömma att skicka meddelande till Påsk-tuppen att han får jobba i helgen. Trodde han skulle kunna få vara ledig från värpandet iår, men då det kommer barnbarn blir det tjänstgöring från långfredagen......
I vår släkt har vi alltid värpande tuppar vid påsk nämligen och de "nedkommer" med allt möjligt: småprylar, godis, klistermärken och mycket annat som får plats i ett hyfsat stort påskägg. Måste skaffa ett ägg till lillasyster nu också bara.
Och helg-köttbullarna hinner jag nog fixa innan det bär iväg till Hjo........via second hand i Tibro givetvis.
 
Ja så kommer dom troligen att se ut även idag......när jag är klar med dom.
 
Mer påskliljor måste också inhandlas.....
 
....och ägg, massor av ägg.
 
 
 
 
 

Trött....

...efter ett dygns tjänstgöring. Är väl lite "ringrostig" vad det gäller arbete, var ett tag sedan jag jobbade senast. Varpå det inte heller är någon lysande idé att trava runt i "Foppatofflor" en hel dag, det talade mina knän om för mig med allsköns tydlighet igår kväll. Har fortfarande ont, trots nattens vila.
Nu är det ju dessutom så att det aldrig blir samma nattsömn borta som hemma och det bidrar också till att man blir  trött dagen efter. Provade att lägga mig en stund vid hemkomsten, men det gick inget bra....... 
Får väl lyssna på vad knäna försöker tala om för mig och välja bättre skodon nästa gång, vilket jag i nuläge inte vet när det blir. Men rätt vad det är, piper det till i telefonen och en ny jobbförfrågan visas på skärmen.
På hemväg var jag inne på Däckhotellet, så bilen fick på sig "sommarskorna". Det tog inte många minuter, men även om kontot blir några hundralappar lättare, är det värt dom kronorna för att slippa krypa runt för egen del och hjulen får ju dessutom egen "svit" på hotell året runt.  
Dags att börja tänka på påsken blev det också, då  vi återigen får besök från huvudstaden av bröderna Bus, lillasyster och föräldrar. Men inget "ont" som inte har nå't gott med sig, för vi behöver äta ur frysen framöver (hahaha! )inför byte till ny. Det kan dom få vara med och hjälpa till med. Underlättar ju betydligt, om man inte måste flytta en massa mat i samband med installationen.
Allra helst då även kylen bör vara hyfsat tom av samma anledning. Dock har vi ännu inte fått något kostnadsförslag på "konceptet".
Nu får det nog bli lite kaffe och ett nytt försök att ta en "powernap", annars slocknar jag vid teven innan sju ikväll.
 
Har börjat spöregna ute nu i eftermiddag, får väl vänta lite med övningskörningen då kanske. Maken avvaktar även han bättre riva-i-diket-väder just nu......
 
Snart lyser det gult därute, men behöver visst "uppdatera" krukan ser jag.....
 
Snart kommer jag igen mormor, men utan prickar den här gången.
 

"Stor-shopping".....

.....har jag och maken ägnat oss åt idag, eller förberedelser till shopping är kanske den korrekta termen.
Vi var nämligen och pratade med den lokala elektronikfirman Bods i Tibro om ett kostnadsförslag på rubbet av vitvaror i köket (kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin). I nästa vecka skulle vi få ett bra pris att ta ställning till och då ingår installation och bortforsling av det som blir övertaligt.
Sen handlade vi lite frukt, blommor och mat dessutom och en brosch på second hand, precis innan de stängde.
Inga fixade ugnsstekt falukorv till lunch och sen var det diket som gällde för maken, medan jag åkte en tur åt bonusdottern och hämtade hennes vunna prylar på internetauktion, strax utanför Fagersanna.
 Hittade därefter lite björkris i ett annat dike än vårt och nu står det ris med fjädrar på trappan, samt finns påskliljor i de flesta av trädgårdens krukor. Bara att vänta på att de slår ut.
Några tuppar och hönor har fått komma ur garderoben och vädra sig, samt en och annan häxa. Men nå't gigantiskt påskpyntande blir det inte, bara sådär lite lagom.
Imorron är det dags för ett dygns arbete igen, så inget ljug förrän måndag nu.
Solen skiner, kanske går det att ta en kopp på altanen........
Det gick alldeles utmärkt om man bara hade kläder därefter på sig. Dessutom kan meddelas att ett väldigt säkert vårtecken har anlänt: De skränande flygfäna som häckar nere i Strandstadens småbåtshamn.
Och inatt blir jag (och alla andra) berövad på en hel timmas sömn.........
 
Vilka ska man ta nu då..... mycket blommor har dom på "Blommans", men en massa annat kul också.
 
Fick presenter av bonusdottern:..... för att jag var jag och agerade chaufför i sangrians land, sa hon.
 
Ingas lunchkorv klar för servering...
 
Övningskör lite bara......
 
Ut och plantera med dig nu.....
 
Dikesriset med några fjädrar......
 
....och han tragglar på i "sitt" dike..
 
 
 
 
 

Oönskad start.....

...på dagen, blev det idag. Eller rättare sagt ingen start alls förresten. Vaknade vid sextiden med en molande huvudvärk, gick upp och pillade i mig alvedon, skickade ett negativt besked om min närvaro till fredags-läraren i skolan och kröp sen tillbaka ner i sängen.
Fredag favoritdag i veckan, - jo tjena! inte idag direkt. Kom väl så småningom ur bingen vid elva-tiden, men han med hammaren därinne vill inte riktigt ge sig.
Maken gick ut och fortsatte att bråka med ris och sly i släntens dike och jag åkte till återvinningen med lite papp och tidningar. Har orkat dammsuga det värsta också faktiskt här inne i stugan. Men full städning, njaaee det funkar inte med plåtslagare i skallen.
Ganska fint väder dock med delvis sol, det lättar väl upp "stämningen" en del iallafall. Några stora projekt kommer inte att startas idag känner jag, men en och annan "korrektion" i huset kan funka om jag springer på nå't (i och för sig inget svårt alls). 
Får väl anse att denna dagen hamnar på "förlustkontot" och inrikta mig på morrondagen. Ikväll är det sen kvalfotboll att titta på, men vad det gäller svenska herrlandslaget, är det ju lite si och så med underhållningen på plan. Men får väl ge dom "a benefit of a doubt" och tro på seger.
Lite kaffe till mig och plåtslagaren kanske.......
 
Satte upp en tavla (som mor broderat) i sovrummet ovanför sängen......
 
....och under den fick glada Ia sitta och skratta åt oss.
 
Fredagen den trettonde till trots för två veckor sedan, var den aningen bättre än dagens.
 
 
 
 
 

Tillbakablicks-torsdag......

.....throw-back-Thursday (tbt) har jag sett att det heter, då man lägger upp/visar gamla bilder och förhoppningsvis minns roliga saker därtill.
Tänkte att jag kan bjuda på lite blandad kompott mot slutet från lite olika händelser, en del ganska nära i tid, medan andra har flera år på nacken.  
Börjar med lite tillbakablick på denna torsdag: Busväder med blåst och regn, var det första vi blev utsatta för innevarande morron, då det var bestämt att klassen skulle göra ett studiebesök på Inredia. 
Men vi hade tillgång till bilar att forsla eleverna till andra sidan Tibro med, så att de torrskodda kunde njuta av allt som finns att titta på i Inredia-huset.
Jag hade dessutom rustat mig med lite av morfars alster att ställa upp till en mini-utställning, som illustration till min (först) verbala guidning. Sen blev det en rundvandring i huset och flitigt provande av befintliga möbler i montrarna på andra våning. Dessutom provades de färgglada stolarna i fullmäktige-salen (Tibro-salen) på tredje våning.
Naturligtvis skulle det tas olika gruppfoton i den berömda trappan också. Medan de sedan på egen hand strosade runt och tittade närmare på möblerna, läste jag igenom lokaltidningen. Där kunde jag då faktiskt visa dom ett reportage från gårdagens "Snickardag", illustrerad med just en bild av åskådare i trappan
Transport tillbaka till skolan av eleverna och sen hem till en kompis för spontanfika (om hon var hemma). Jag hade tur för hon kom precis hem efter lite ärenden på byn, samtidigt som jag klev ur bilen.
Blev så sittande, tjatande nån timma innan jag nu skriver och berättar, medan kalopsen kokar sig klar att serveras till middag.
Resten av denna torsdag får väl sedan gå i tevens tecken, med bl.a. danska serien "Badhotellet" på fyran.
 
Här har en del av dom slagit sig ner fåtöljerna, i väntan på att alla skulle komma fram.....
 
....medan jag "dukade upp" mini-utställningen av svarvade föremål.
 
I kompisens trädgård stod en ensam frusen blomma i busvädret.
 
Morfars skål-"bibliotek" från utställningen "Morfar- ett liv i trä" på Inredia år 2013......
 
....samt ångmaskinen och kulsprutan i trä, från samma tillfälle.
 
Citronträdet på vår innergård från senaste Spanien-resan, sett från takterrassen......
 
....och sten/snäck-letning på stranden i La Mata, från samma resa.
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu har andjakten börjat......

..... ja då menar jag inte den med bössa, utan revirtänkandet änderna emellan. Först kommer ett andpar och strax därefter landar ytterligare ett par, bara för att genast bli ivägmotade "via eskort" av den första hannen. Kvar står hans hona och väntar. 
Sen återkommer hannen och strax därpå även det bortjagade paret. Då upprepas proceduren pånytt och hans hona travar nu runt på gräsmattan och kvackar högljutt. Frågan är om jag ska ge henne lite mat, så hon har nå't att göra och håller käften en stund, medan hon väntar?
Förutom vanligt skolarbete har vi idag sett "Oboy" med Peps Persson featuring Peps Persson(Robert Gustavsson) och därefter en kortfilm med en visa(Axevalla hed) från Tibrorevyn, på youtube.
Eleverna blev allt lite imponerade då vi talade om att det var deras lärare, som både sjöng, hade gjort och  producerat filmen. Sen fick de med sig lite kul övningar att göra på påsklovet, om andan skulle falla på
Visst har vi två dagar kvar av veckan, men imorron åker vi på studiebesök till Inredia, där jag ska hålla låda. Får väl se om de tycker det är intressant och om de orkar lyssna på mig. Bara att plocka fram guide-materialet.......och börja öva.
På fredagar har de inte denna lärare, då han alltid är ledig, vilket dock inte jag är. Då blir det en grupp för mig, med andra elever som har en annan lärare. Ganska kul faktiskt att se hur olika de jobbar, men ändå lika på något sätt.
Har förresten varit i den beroendeframkallande fiskaffären i Tibro. Vi har redan satt i oss rödspättan, men kvar i kylen finns macka med "räköversvämning", en liten bit varmrökt lax och till imorron makens "kalops" dvs. inlagd stekt strömming. Jag ska nämligen äta äkta kalops till torsdagmiddag, med förmodad repris på fredag.
Vi får se vad Inga fjäskar med till honom då........lite goda rester ur frysen kanske.
Nu ska jag återgå till att kolla pensionen. Finns många variationer på när man kan börja ta ut den och hur många år man kan sprida tilläggspensionen på. Inte för att det finns så många riksdaler att sprida men........
Man vill ju helst hitta den "gyllene kompromissen" som medför drägligt leverne....... och hur länge det blir, är ju nästa fråga som ingen vet svaret på......  ja håhåjaja...... mycke' äääär det!
 
Ja det är inte svårt, när man få se påskliljor........
 
På't igen.......
 
......och några fler påskliljor, i en annan del av köket.
 
Makens "kalops" ligger i stekpannan.....
 
....och på tallriken den beroendeframkallande rödspättan, med "Ingas hemmagjorda potatismos" och dillmajonnäs därtill. 
 
Sen köpte jag några "små" apelsiner.......
 
 
 

Lite av varje......

....har jag hunnit med. Först skolan då förstås, med diktamen där hela klassen deltog idag. Som avslutning på dagens lektioner visades sedan en kortfilm med mister Bean, på begäran från gårdagen.
Bestämde mig sedan för att åka in till Skövde och prata med pensionsmyndigheten på Servicekontoret vid Skatteverket. Har nämligen försökt att kolla pensionsprognoser på egen hand på internet, men "det tog stopp liksom". 
Fick vänta en liten stund och då det var min tur, visade det sig att tjänstekvinnan inte heller kunde lösa mitt problem. Men som tur var fanns en manlig kollega, mer uppdaterad på just pension. Hade blivit mycket irriterad om jag hade fått gå därifrån i oförättat ärende, men det löste sig och nu är det upp till mig att kolla och räkna på olika alternativ som blir möjliga om 11 månader. Nedräkningen har startat.......
Lite andra blanketter till makens pension och mors bouppteckning passade jag också på att "sno åt mig", när jag ändå var där menar jag. På så sätt behövs inga fler telefonsamtal till den automatstyrda beställningsservicen. (hoppas jag)
Nya tvättkorgar har jag också investerat i, då samtliga tre här hemma är spruckna, i olika grad.
Och ett tyg hittade jag också, till framtida sommar-klänning åt "moi".
Snabbvisit och inköp för tjugo kronor blev det på second hand, då jag passerade där på hemvägen. 
Fint väder hade lockat ut maken och han verkade lida av arbetslust dessutom. Tur då att det fanns ett dike fullt med arbete vid tomtgränsen, som bara låg där och väntade. Han har att göra fler dagar........
Föga inspirerad middag serverades, på lite rester och nu lider jag av abstinensbesvär. Har inte fått något kaffe sen frukost.....hoppas det finns färdigbryggt i kannan.  
 
Kanske även ska köra en repris på gårdagskvällens fruktstund......
 
Investerade också i ett tyg, då kompisen har lovat att sy en klänning åt mig......
 
....och här har han "nöje" i flera da'r.......
 
Makens variant på rester, själv fick jag ris till köttfärsen.
 
 

Inte ens frukosten.......

.... med rätt mugg drucken ur hjälpte, Liverpool vann ändå inte mot Manchester United i gårdagens fotbollsmatch. Ja sånt är nu livet, allting blir inte som man tänkt sig. Men å andra sidan vann rätt lag i Spanien senare på kvällen, då det visades "El clasicó" (Barcelona-Real Madrid 2-1) i en tv-kanal som vi har.
Skolan har återigen fått ta del av min arbetsinsats (om än väldigt ringa sådan) men den är ju gratis.....
Med andra ord är jag nu tillbaka i de gamla fas 3-spåren igen, så får vi se vad som sker framme i maj, då min tid är ute (hos arbetsmarknadsenheten i Tibro).
Handläggaren på AF ringde för en stund sen och hade hört att jag skulle få en subventionerad anställning på skolan. Jasså, sa jag det har ingen pratat med mig om iallafall och min handledare har inte givit något sken av att veta nå't sånt heller. Hon skulle undersöka "ryktet" och återkomma. Hur det nu må vara med sanningshalten i detta, kan jag spontant tycka att sådant (i så fall), absolut inte ska diskuteras över huvudet på mig och utan min vetskap. 
Mera mat var det dags att köpa innan hemfärd och till middag serverade sen Inga nyinhandlad lövbiff med pommes frites. Det har vi inte ätit på år och dag i det här huset. Räkningarna är ivägsända för denna månaden och nu väntar jag ivrigt på min "lön", då makens pension sinat med anledning av ovanstående.
Men frysen är välfylld och ska vi nu byta vitvarorna i köket, kanske det är läge att äta ur lite..........
Än har vi inte bestämt något, men har börjat prata om det och maken hade fixat en broschyr medan jag var ute och reste. Får väl åka iväg och "smygtitta" i nån stor affär, hur maskinerna ser ut innan vi slår till, för en bild i en katalog är inte tillräckligt som underlag för mig att bedöma om de är praktiskt utformade.
....och så kan vi lägga ytterligare en måndag till handlingarna strax, ska bara kolla in Ullared på teven först.
 
Frukosten igår som inte "hjälpte"......

Liten bildkavalkad från helgen......

Med anledning av mors begravning har vi ju haft förmånen av att ha gäster några dagar. Det är alltid full rulle på ett eller annat sätt. Om det inte busas, så ska det lagas mat och ätas stup i kvarten. Ja det går i ett med andra ord och ganska trött blir man då sovmorron inte finns på barnkartan. Men var sak har sin tid och idag, söndag har det varit tvätt- och plocka-i-ordningsdag, men det är så tyst i huset........
Sen gick det inget bra för Liverpool heller och det var definitivt inte Steven Gerrards dag, om man säger så.......
 
Motionsbandet fick visa vad det gick för, "alla" skulle prova......
 
Vila blev det alltemellanåt för den yngsta, här med väldigt vacker "filt".....
 
....och bada såklart.
 
Och trots den sura minen mot fotografen, plaskades det med liv och lust.
Såpass att hela badrummet var dyblött.
 
Ingen höjdare med mera snö, tyckte även änderna: Vad får vi?
 
Ia har ätit mormorsbiffar.... (medan mamma slet sitt hår?)
 
Påplats i bilen för hemfärd, med "bästa kompisen" Rosa Pantern....
 
....och så for dom.
 
 
 
 
 

Hur är det här hemma då?

...jo tack, hektiskt. Vi "landade" här hemma i Fagersanna då det nästan var ny dag igen, bara en halvtimma att vinka på. Sen tar det ju alltid lite tid att varva ner och komma isäng, samt bese det delvis nyrenoverade köket. Nu är det bara resten kvar. Vitvaror och tapeter är tänkt att uppdateras också, då alltsammans snart har arton år på nacken.
Vem vaknade sedan till väckarklockan, för att konstatera huvudvärk? Ja inte var det maken inte, för han nyttjar numera som pensionär sällan eller aldrig sådan tingest. Han sover tills han är färdig bara......
Dagen fick alltså startas med ett sms-meddelande till handledaren om saken och sedan blev det att åter krypa ner för att sova bort "den objudna gästen".
Framåt eftermiddagen sen var det läge att åka mot affären för att bunkra upp förnödenheter. Dels för att maken sällan inhandlar sånt tjafs som grönsaker och frukt (dock hade han köpt lite den här gången), men också för att dotter med familj skulle anlända sent samma kväll. De skulle närvara vid begravningen av mor, som var bestämd till torsdagen.
Lite late night-fika blev det då de dök upp och sen sängen igen.
Har man barnbarn på besök behöver man sen inte bekymra sig om att överhuvudtaget ställa väckarklocka. Dom fixar "väckningen" alldeles gratis och tar ingenting för besväret.
En någorlunda lugn förmiddag föregick begravningen och då det bara var vi allra närmast närvarande, var det snart överstökat. Vädret var soligt och fint så vi passade på att besöka mormor och morfars grav samtidigt, men mor ska ligga i minneslund, på samma kyrkogård.
Begravningskaffet intog vi hos Vill-Anns café, i eget rum på andra våningen och sen var det bara att återvända hem till svärson och vattenkoppsprickig dotterdotter, som på grund av smittorisk inte fick följa med.
Fullt upp har det sen varit med mat och genomgång av dödsbogrejer och först nu, (mitt på lördagen) for Stockholmarna åter till huvudstaden. Kan undra varför jag känner mig lite trött................
 
Blommorna på mors kista........
 
....och vår sista hälsning.
 
Efteråt besökte vi även mormor och morfars grav, en bit bort på kyrkogården.
 
En balja med vackra blommor mötte oss vid entrén hos Vill-Anns café, där vi drack begravningskaffet......
 
.....och här är alla gästerna......
 
...samlade till smörgåstårta, mackor och bakverk.
 
Välkomna hem allihopa, sa Ia och allra mest mamma då förstås.
 
 

Sista rapporten från Spanien.....

......för allting har ett slut, så också denna andpaus i tillvaron söderöver, i ett behagligt klimat och med avkopplande förströelser i trevligt sällskap. 
Citronträdet höll oss sällskap till frukosten en sista gång. Mina medresenärer hade hittat utrymmen i sina väskor, där de kunde "pula ner" ytterligare lite godsaker av vikt och därför gjorde vi en extra resa till Mercadona där det fanns billig sangria. Jag hade dessvärre inte samma viktsituation, så fick nöja mig med att inhandla ett nagellack. Detta var dessutom dubbelt så dyrt (två euro) som en flaska sangria (en euro). Jaja, olika falla ödets lotter här i livet och kan man inte packa ekonomiskt på utresan, får man alltså "lida för det" vid hemresan.
Skämt åsido, jag tror att jag överlever detta "trauma" .......och förresten var nagellacket snyggt och matchar mina nya sandaler.
I god tid var vi till flygplatsen, via firman där vi lämnade tillbaka bilen och fick skjuts nästan ända fram till incheckningsdisken. Väl på andra sidan säkerhetskontrollen, var det dags att få något i magen innan boarding och trots att vi startade med gott om tid, blev det ingen väntan alls nästan. När sista tuggan var svald startade ombordstigningen och strax var vi påväg hem till Svedala igen.
På Landvetter hittade vi så kompisen som skulle ner dit vi kom ifrån och jobba några veckor. Vi hann med att "tjöta lite" och slutligen när vi kom ner till bagagebandet, var det bara våra väskor som låg kvar utspridda i "karusellen" som redan stannat.
Lite kaffe med tilltugg blev det i Falköping på MacDonald's och sen höll vi oss vakna ända hem till Fagersanna, efter några avlämningar längs vägen.
 
Vanudå? en ny förare av bilen.........nej det var bara "städpersonalen" som ändrade läget för att dammsugarsladden skulle räcka.
 
Hejdå, sa vi till våra vänner citronerna på trädet.
 
...och nu sista svängen, sen ligger hela långa startsträckan framför oss.
 
Där nere lämnar vi kvar Alicante, tills nästa gång........
 
Hemma väntade ett nymålat kök ......och maken.
 

Balneario de Archena.....

Sparade vi det bästa till sist? Jaa, kanske svaret blir om Ni frågar mina medresenärer, men för min del vinner allt  Marknaden i La Mata. Jag är inte mycket av en badare och värmen på vattnet till trots, avstod jag gärna badet i de varma källorna. Vädret var dock på sitt soligaste humör så efter en skön fika i trädgården med de eftertraktade oliverna till kaffet, tillbringade jag "badtimman" i en solstol med min stickning. Väl använd tid och utmärkt rekreation i min värld. Lägg därtill ett inköp av en fjärilsbrosch i bärnsten så var dagen näst intill helt perfekt.
När alla var färdigbadade åt vi en delikat måltid på restaurangen.....njae det var väl lite si och så med gourmet-kvalitén på de rätter vi provade, men lite föda i magen att resa vidare på var det iallafall.
På vägen dit och därifrån tog vi hjälp av den lånade gps:en (alias "tjatmoster") och det fungerade faktiskt hyfsat bra.
Innan vi åter anlände till vårt tillfälliga hem, stannade vi en sista gång vid havet på det "återfunna caféet" och njöt av diverse drycker och annat gott. 
Då kylskåpet sen två dagar tillbaka inte var pålitligt, var vi och köpte lite färskt att äta till kvällen och frukosten nästa dag. Och nästa dag, den sista på spansk jord för denna gång, skulle gå i lugnets tecken, med packning och lite iordningställande av det lånade huset. Städa behövde vi dock inte göra, för det ingick i dealen. Skönt.
 
Bonusdottern har handlat sig sin favoritdrink.......
 
....och vad får vi då, säger de uppradade katterna tyst med ögonen.
 
Här har det badats i över tvåtusen år....
 
...men nu i något modernare tappning. Utsikt från en "stick-stol" i trädgården.
 
Och åt andra hållet syns dramatisk natur......
 
...och ytterligare en bassäng, med tre stycken badnymfer på rad för fotografering.
 
Vattenkaskad fanns det också att blöta ner sig lite extra med för den som ville.
 
...och högst däruppe på bergskammen skymtade en alldeles levande get.
 
På hemväg ett vackert berg som bryter landskapet.
 
Utsikt från "det återfunna caféet" över Mar Menor mot "husen i havet" på La Manga.
 
Repris.......
 
I matvaruaffären: Har månne bonusdottern varit här och ätit frukost lite slarvigt?
 
 
 
 
 

....och vad gjorde vi på söndagen?

Jo vi var på marknad såklart. Sista chansen denna resa och idag var det "Citruslunden" (mellan La Mata och Quesada ungefär) som fick den äran av vårt finbesök. Ganska tidigt kom vi iväg och runt halv tio var vi redan i full gång med handlandet. Dock visade det sig att den långa resan (cirka 20 minuter) påverkat "kaffetarmen" så till den milda grad, att vi nästan alldeles med detsamma var tvungna att åtgärda problemet.
Stärkta av ny energi fortsattes sedan den metodiska vandringen upp och nedför alla gångar, så vi inte skulle missa en endaste liten försäljare och dennes utbud. Ungefär fyra timmar senare tog vi lunch-brake, för att som avslutning jaga "trädgårdsödlor i plåt"  till present åt någon/några och därefter slank det med en och annan solklänning innan vi var helt nöjda med shoppingen för dagen.
På hemvägen skulle det plockas "fot"salt och vi stannade där det gick att ta sig ner till Saltsjöns vattenbryn. Dock var det med "fara för livet", eftersom det dagen innan regnat, så leran på stäppens stigar var slipprig
och fastnade dessutom under skorna. Vi hade ett förfärligt "sjå" därhemma sen för att befria dessa från avlagringarna.
Så mycket mer orkades inte med denna söndag, men hälften av oss tog en promenad i kvarteret. Den andra hälften (till vilken jag hörde) nöjde sig med kaffe i trädgården under citron trädet.
 
Än har inte "horderna" hunnit hit och fortfarande höll försäljarna på att plocka upp......
 
.... så vi hade tid med en "andra frukost", där i solen.
 
....och visst kan man titta utan att köpa.....
 
....finns ingen spegel tillgänglig, funkar ett kort bra att se sig själv med kreationen, innan man slår till.
 
.....och paellan puttrade i solskenet, när vi passerade (utan att stanna och smaka).  

Åhhh......alla dessa marknader.

Vilken fröjd det är att se fram emot nästa marknad. Och idag är den dessutom på "vår egen gata", precis utanför grinden.
Doften av nygrillad kyckling var det första som slog emot oss, då vi stack nyckeln i låset och hela långa, breda gatan låg framför oss, full av presumtiv shopping. Bara att skrida till verket. Mulet väder och utlovat regn var dock lite smolk i bägaren, men det kom inte förrän mot slutet av "lördagsnöjet".
Till lunch smaskade vi i oss marknadsvaror, såsom grillad kyckling, nybakta baguetter och mini-piroger. Sen efter ytterligare två rejäla regnskurar återkom solen och fåglarna kvittrade för fullt till eftermiddagskaffet.
Till diverse drycker intar vi nu färska jordgubbar.
.....och ute på marknadsgatan arbetar renhållningen för fullt.
Men inte var vi mätta på shopping inte! Framåt kvällningen tog vi en tur med bilen för att bese solnedgången nere vid det lokala havet och därefter hittade vi en China-marknad, som hade lite "nyttigheter".
En restaurang som såg trevlig ut stannade vi också vid, där det blev ett skrovmål till kvällsmat. Alltmedan en smörsångare underhöll oss med smäktande ballader.......
 
Ser väl inbjudande ut att handla nyttigheter.....
 
.....här ytterligare en närbild att frestas av.
 
Dragspelare är smällar man får ta och stå ut med. Finns ju så mycket annat som uppväger.....
 
Här styckas vår lunch-kyckling.....
 
Jodå, det regnar allt lite ibland i Spanien, men det passerade snabbt.....
 
...och solen skiner redan på renhållningen, som var lördag har ett styvt jobb att städa efter "nöjet".
 
På kvällen kunde vi åter ta oss ut med bilen, då blev det solnedgång vid vattnet i Playa Flamenca......
 
....och vackra vyer över vågorna, med Torrevieja skymtande där i norr.
 
Smörsångaren in action......
 
....medan vi moffade mat av olika slag.
 
 
 
 
 
 

Fredag den trettonde..........

.......var en solig och varm dag. Därför beslöt vi oss för att göra en utflykt på ca en mil, söderöver.
Vi hamnade i Santiago de Ribera, nere vid havet och den vackra sandstranden där. Innan dess var det dock en del snurrande på smala gator, med vägarbete som extra krydda. Gathörnen var lite obstinata och ville inte släppa förbi oss, så det blev en del backande för att kunna ta vissa svängar.
Men ingen panik i bilen av denna anledning. Den infann sig något senare då vi letade toalett istället (lite överdriven beskrivning kanske, men behovet fanns).
Strax därefter fick föraren av bilen en dejá vu-upplevelse: Caféet vid sandstranden och havet som maken och jag besökte vid vår allra första Spanienresa, var återfunnet.
Finns nu "registrerat i hårddisken" och är beläget vid Lo Pagán båthamn.  
Kaffe med utsikt i perfekt väder hann vi uppleva, innan vi vände hemåt igen till lunch-fisken som skulle anrättas (i foliepaket). Smakade bra där i trädgården under "vårt" citronträd och därefter följde lite siesta, så vi skulle orka med kvällsbuffén på Woken tillsammans med kompisen som bor här nere.
Mätta och trötta, drullade vi sen frampå kvällskvisten isäng........
Alltså ingen direkt otur, till följd av dagens datum.
 
Här börjar det "tjorva till sig lite" angående alternativen av färdriktning.....
 
Bara våra fotspår på stranden, efter morgonens städning.
 
Och här en vy från fiket vi "återfann".
 
Servitrisen förevigade alla fyra flickorna på ett och samma kort.
 
Palmerna vid strandpromenaden dignade av "frukter".
 
 
 
 
 
 
 

Sen tar vi bilderna till: Marknad och stenar på stranden.....

Onsdagens höjdpunkt: La Mata-marknaden i perfekt väder vid havet, kompletteras här med lite bilder.....
 
Ja man ska riva i högarna där det står "offerta", det fattade dom på en gång.......
 
....finns det månne fynd att hitta även här? eller är det bara ett skönt avbrott i commercen....
 
Slutligen, när nasarna började plocka ihop förstod vi att det var dags för återtåget till bilen, bärande på alla fina fynd.
 
Bilen hade dessa vackra växter som sällskap, i den närbelägna trädgården bredvid.
 
Kinamaten på kvällen var sen delikat......
 
....icke att förglömma efterrätten: Friterad ananas med glass.
 
...en snabbis i närbelägna Mercadona efter maten. Där fanns bl.a. instruktioner för hur man skulle hantera eventuella blöta paraplyer i affären.....(regnar ju såååå ofta därnere)
 
Blev jag kanske inspirerad av stenarna i fåglarnas vattenbad, där i vår trädgård?
 
....då jag köpte mina skor. Här tillsammans med övriga inköp: "pyjamasbyxor" och omlottkjol.
 
 
 
 
 

...och här kommer bilderna till: La Zenia och simning....

Dom här är inte direkt äckliga, det var vad som serverades till gårdagskvällens kaffe......
 
......utan gluten ser betydligt nyttigare ut än......
 
...det här: pommes frites toppat med ost och bacon. Ja det var i flottigaste laget, men förmodligen ganska typiskt amerikanskt...... precis som restaurangen vi åt på.
 
En vy över delar av köpcentrakomplexet.....
 
..... och bevis på att en vågade bada i ouppvärmd pool....till publik.
 

Marknad och stenar på stranden.....

Morgonen startade som vanligt under citrontradet med frukost.
Sen var det dags for veckans hojdpunkt (enligt mig), marknaden i La Mata. Aven har gjorde samtliga i ressallskapet fynd, som ska fa folja med hem till Svedala. For egen del blev det sandaler i nagot udda farg (turkos), som jag hoppas ska trivas med bade mig och Sverige.
Efter halva marknaden, kande vi en oemotstandlig lust att ta en fika i solen med havsutsikt, som vi genast foll till foga for.
Den oandliga sandstranden var sedan sa inbjudande att vi absolut var tvungna att prova barfotavandring, kanna pa vattnet och leta lite fina stenar, innan vi tog sista delen av marknaden. Dar blev det inkopt mestadels brod, frukt och gront.
Hemma i huset drack vi kaffe med tilltugg, varpa de yngsta i sallskapet gick ner till playan vid havet. Medan jag och kvarvarande tjej satt pa framsidan i solen.
En granne kom och halsade (svensk) och jag fick fram min stickning en stund.
Middag intog vi lite senare pa China-restaurang, mycket gott och billigt. Pa vagen dit motte vi tvenne Tibrobor (grannar till en av oss) som har hus har nere, ar pensionarer och inte skulle hem till Norden forran i slutet av april-
Matta och trotta ramlade vi i "omgangar" i vara sangar (jag sist, efter en chat med maken).
Han jobbar pa ett fint kok tills jag atervander.......
 
Inga prickar finns till vissa vokaler, men ni lasare har sakert egen fantasi och hittar ratt ord i sammanhanget.
Och sa var det det dar med bilderna..........kommer en annan gang framover.
 

La Zenia och simning.......

Långfrukost idag också, men vi startade redan vid halv nio, så klockan hann inte bli så mycket på da'n. Vi har bara två minuters bilfärd till ett av Spaniens största köpcentran och visst kan man promenera dit utan problem. Men om man nu skulle hitta en massa i butikerna att köpa, så vore det ju synd att behöva släpa på det.
Nu hittade inte jag själv så särskilt mycket, ingenting faktiskt i den affär jag mest sett fram emot att besöka (C&A) och då kan man bli lite purken.
Men mat måste man ju också ha och kanske berodde purkenheten till viss del på hunger. Vi hittade ett amerikanskt ställe, men med spansk personal, (som inte riktigt hade alla hästar under kontroll). Trots detta fick vi till slut lite att äta och därefter skulle bonusdotter och symötesväninnan: "Bara kolla lite i den här affären".
Då var ju förra jobbarkollegan och jag tvungna att fördriva tiden medan vi väntade och det fick bli i en parfymaffär.
Det tog lång tid för det andra sällskapet att gå igenom utbudet i sin affär, så vi hann att göra av med en del pengar, innan vi slutligen hämtade ut dom. Dock hotade bonusdottern med att vi skulle återvända dit, en annan dag.
Hemma blev det kaffe på främre verandan och sen en gemensam promenad till poolen, men bara en var badsugen och tog faktiskt ett dopp. Nu ska vi strax åka och posta vykorten vi har skrivit, i väldigt ransonerad mängd. 
Då blir det alldeles säkert lite mer shopping någonstans, för det är vi bra på, både att hitta ställena och fynden.
Imorron bryter vi av med en marknad.........
 
 
Och jag fick bruka en dator hos kompisen som ar bosatt har, det var ju bra........men glomde kameran med fotona ("pissminne" pa skribenten).

Tapas, sangria och havsutsikt.......

....har vi ägnat en del av dagen åt. Vi satt länge på innergården under citronträdet i morgonsolen och åt frukost. Det var betydligt varmare idag och såhär på kvällskvisten hettar det en aning i kinderna.
När vi kände oss mogna förflyttade vi oss i bilen till centrala Torrevieja och  gjorde alla bodarna med "krimskrams", vissa av oss handlade en del. 
Vi fortsatte sedan in på strandpromenaden och fotade havet, innan vi nappade på en av "inkastarnas" erbjudande om att äta på just hans krog.
Det blev änna dyrt, då vi tog en massa olika tapas, sangria, efterrätt och kaffe. Efter att ha varit nere vid vattenbrynet och känt på temperaturen i havet, återvände vi till bilen och förflyttade oss till mera shopping, då främst i matväg, samt en blomma.
Efter att ha snurrat i lite för många rondeller, hittade vi på tillbakavägen rätt avfartsriktning och strax kunde vi besöka kompisen som bor här nere. Vi blev lite utskällda till att börja med, men hunden övergick till att vifta på svansen när hon såg vilka som kom.
Kaffe i solskenet vid poolkanten fick vi och en trevlig pratsund. Då solen gick i moln kände vi att det var dags att dra hemåt, för kvällsmat (på gårdagens "left-overs") som smakade bra. Lite vin till och nu är man sådär behagligt trött.
Skriva lite vykort, dricka kaffe och sen är vi nog redo för sängen allihop. Det blir inga sena kvällar här........än. 
 
Frukost i det gröna.......
 
.......bland både citroner och blommor.
 
Så skimrande var aldrig havet........
 
Sangria......
 
.....och vi väntar tålmodigt på eventuella rester.
 
Badflickor....
 
....och sjöfågel.
 
Två ändor vid en pool......
 
Vårt vackra och sköna fordon, om än en aning stort att manövrera.
 
Blommor hos Gittans granne.
 
 
 
 
 

Landat med en duns......

Ja då har vi landat i Spanien, med en rejäl duns, såpass att några skrek till då vi tog mark och det var väl inte den mjukaste nedtagningen av ett flygplan precis, men ner kom vi välbehållna. Vi har fått bilen, hittat huset och slutligen (i ett "lönnfack" inuti fordonet) fann vi den lilla dosan som gav oss tillträde till området genom gallergrinden, allt detta klockan 02.15. Vissa av oss behövde då lite kaffe och en smörgås för att kunna sova bra, medan den andra hälften ramlade isäng direkt.
Vid niotiden imorse, med hjälp av väckarklocka tog vi oss ur sängarna, utom en som var (och har alltid varit) en arla fågel i morgonstunden. Det fanns bröd och mjukost till frukostkaffet och därefter var vi klara för äventyret, att hitta första marknaden på resan.
Undertecknad, (vid ratten) började med att köra av genomfartsleden lite för tidigt, så vi fick se delar av centrala Torrevieja "på köpet," lite tidigare än planerat.
Nåväl med en tjatande GPS påslagen, löste det sig ganska snabbt och vi hittade till kända vägar igen. Så vi kunde fortsätta mot det mera okända målet. Har bara varit där en gång tidigare, men vi fann både marknaden och slutligen en parkeringsplats.
En del shopping blev det omgående, men sen vart vi hungriga/sugna efter det snåla frukostutbudet. Vi beställde, beställde igen och ytterligare en gång, innan servitören fick med allting. Minnet på honom var kort men bra (not).
Där blev vi sedan sittande och pratade bort en hel timmas shopping, så de var påväg att packa ihop när vi tillslut masade oss iväg igen. Mycket frukt blev det köpt iallafall och promenad till bilen, för vidare äventyr.
Nå't blev fel även denna gång med skyltläsningen och GPS-en hade tagit lunchrast och ville inte hjälpa till ett dugg. Så vi fortsatte åka bara på chans, hittade ganska snart till civilicerade trakter igen och hamnade på varuhuset Carrefour, där en kundvagn snabbt fylldes med läckerheter.
Hittade hem utan problem och till middag serverade vi oss tacos, med apelsiner till efterrätt och petites chouxer till kaffet.
Nu är det mörkt, men mina reskamrater sitter på uteplatsen under citronträdet, i mörkret och dricker vin. Jo för det fanns att köpa i "lös vikt" på marknaden och en tvålitersdunk vitt, för 26 kronor kostade vi på oss.
Nu är det slut-ljuget för idag. Vad vi gör imorron får vi se.......
 
Sista måltiden...... innan flygavgången........ 
 
....väskorna lastas på och snart vi också......
 
Nästa morron, från takterrassen skymtar man havet i fjärran.
 
Och på uteplatsen "vårt" citronträd, som vi redan berövat på en frukt.
 
Marknads"lunch" då alla äntligen, till slut, fått vad de beställt.
 
.....och så var middagen serverad, med hedersgästen: det vita vinet på bästa plats.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kärringen "stickar vidare".......

 

"Tjejsemester"- snart så......

.....bär det iväg, först till Hörnebo och sen en sväng tillbaka in i Tibro. Därefter torde alla"tjejer" vara instuvade i bilen och har vi tur får även resväskorna plats. 
Först ska jag dock plocka i mig både frukost och lunch, vilket brukar vara lite svårt aptitmässigt inför förestående resa. Men "bantningen" blir nog väldigt tillfällig, så inte kommer baddräktens passform att påverkas i någon högre grad. Nu ska jag inte slita på den särskilt mycket iallafall, men en tur till badanläggningen vid de varma källorna har vi tänkt oss. I annat fall, (både pool och hav) avstår jag definitivt från att blöta ner mig i.
Undantaget: den dagliga duschen i väl tempererat vatten och kanske fotbad i strandkanten.
Rapport kommer när vi har landat, hittat huset, sovit, varit på första marknaden och fått igång tekniken. Ja i precis den prioritetsordningen blir det.......
Ha dä!
 
I solnedgången....eller en stund efter faktiskt.....
 
....drar vi söderut.

Dan före dan......

....... innan vi drar iväg söderöver, jag och några andra "tanter" i varierande åldrar och "grad av tant". Lite resfeber finns det allt och en aning av noja, att nå't ska hända så vi inte kommer iväg. Men så är det väl alltid när man ska ut och resa, eller?
Den äkta hälften stannar hemma och håller ställningarna, så också alla andra existerande makar/sambos till mitt ressällskap. Visserligen utlovades det fint vårväder här i Sverige också i helgen. Idag är det just nu över 10 grader varmt på min altan. (Men maken tyckte dock inte att det var tillräckligt, för att ha dörren öppen när vi åt lunchen.) Men se marknader att "springa på", har vi inte något överflöd av här i norr.
Det blev inget kaffe igår eftermiddag, det blev en väl tilltagen tupplur istället ovanpå sängen, då jag satt här vid datorn och oupphörligen nickade till över tangenterna. Ögonlocken var alldeles för tunga, så inget kaffe i världen hade hjälpt att hålla dom öppna.
Men jag behövde antagligen denna "nap" och kan sätta på pannan idag istället.
Kanske återkommer solen ur molnen och värmer altanhörnan såpass att det går att ta en utefika.
Lite finlir återstår med packningen, men i stort sett är jag på banan.
Var iväg och handlade lite proviant till maken, samt tittade i postlådan på hemvägen. Där låg ett brev med gratulationer från faster i Sumpan och på en av trisslotterna var det en liten vinst. Men vem vet, byter jag denna mot en ny lott, blir det säkert en med storkovan. Skadar aldrig att vara optimistisk......
......och när jag återvänder hem från sol och shopping, är dessutom halva köket "som nytt".
 
Det är kul att få brev, tack faster!
 
Lunchen är serverad............
 

Vår?

Ja man kan undra lite för solen skiner, men det var frost inatt och en tunn ny isskorpa har lagt sig på sjön. Dock känns det (efter omständigheterna) ganska milt ute och plusgrader är det redan i skuggan.
Såg bilder här på internet från Spanien igår, att det blommar för fullt i regionen vi ska fara till. Packa, ta bort, lägga till och ta bort igen pågår för fullt. Man (läs iallafall jag) har alltid för mycket med sig och så kommer det med säkerhet att bli även denna gång. Men övning ger färdighet, så bara att även i framtiden fortsätta resa och träna.....
Prästsamtal avklarat under gårdagskvällen och alla psalmer och övrig musik inför begravningen är spikad.
Maken anlände hem, (ganska nöjd) med sista bussen. Han hade tittat på kvalhockey i mobilen på tåget, när Västerås IK vann första matchen av fem.
Tvättmaskinen tackade inte nej till lite jobb, men värre är det med torktumlaren. Inte ens om man "gullar" med den verkar den nu vilja göra tjänst. Konsulterade maken och efter att ha "hotat med nedmontering" fick han den på andra tankar. Hur länge är dock frågan, för gammal och trött verkar den vara rent allmänt.
En promenad till brevlådan får det bli nu medan solen gästar oss och då några brev ska iväg. 
Foliebakad lax till lunch på det och nu kanske jag orkar städa i min "stora" (not) handväska inför resan. Det finns ju skräp och skräp, onödigt att bära runt på fel sorts sådan......
Behöver nog lite mer kaffe också, får sätta på en panna.
 
 
"Prästfikat" framdukat, men ingen av oss åt några kakor.....de Ni!
 
Gårkvällens solnedgång.......
 
Frukosten gick dock ner, nu i förmiddags.
 
"Vårbruk?" eller bara dumpning av trädgårdsavfall......
 
...hursomhelst, här bakom cykeln trivs vi, speciellt efter maten.
 
 
 
 

Maken återvänder....

....från Stockholm ikväll, utan baciller får vi hoppas, men verkar som om ingen mer insjuknat däruppe. Dock finns det magsjukevarianter runtomkring i bekantskapskretsen här hemma och inför lördagens avresa känns det väl lite väl spännande, att se om alla i ressällskapet ska klara sig.
Packningen har påbörjats så smått och det vanliga dilemmat har infunnit sig: Vad ska man ha med och inte, samt hur mycket av varje. Sen måste det ju finnas plats kvar i väskan på hemresan, för alla prylar man shoppat. 
Annars skiner solen idag och det verkar hyfsat vindstilla.
Får väl gå och "pula" lite här hemma och rasta dammsugaren, så inte prästen tycker det är för illa.
Kan väl räcka med alla prylar som står på varandra, halvpackade väskor och total avsaknad av köksluckor, behöver ju inte mötas av ett gäng dammråttor dessutom, eller fulla tvättkorgar.
Nu har jag "snyggat till i huset" (utan att förta mig). Då är det hög tid att renovera mig själv också med den dagliga duschen, utökad med lite grooming inför resan. 
Sen ville tvättmaskinen ta ett träningspass, så får väl assistera där också om en stund.
Kaffe på altanen..........kan vara en plan.
 
Vår-plan på en blå himmel......
 
.....och rester från frysen till lunch.
 
Avslutar med Bröderna Bus klara för högtiden.......varav en allltid spelar pajas, såsnart en kamera visar sig....
 
.....och till slut Ia på köksgolvet, iförd mormors experiment-väst.
 
 
 
 

Bara vara......

......eller: Idag ska jag (nästan) inte göra nånting, ända tills jag blir färdig med det. Skickade nu en bit in på det nya dygnet in aktivitetsrapporten till AF för att ligga i framkant på göromålen. Jag måste varva ner nu, det känns.
Så tisdag är vikt åt ingenting, mer än en tur till Tibro framåt eftermiddagen.
Nu blir det ju sällan som man har tänkt sig, men en plan är alltid bra att starta med iallafall.
Blåser gör det ganska friskt och ett tunt snötäcke mötte mig då jag klev ur sängen. Snön är dock redan borta nu vid lunchtid, så risk för skottning var det aldrig.
Ute på sjön simmade fyra svanar förbi alldeles nyss och annonsen i SLA, (som jag precis har tittat på på nätet) blev som jag tänkt.
En jobbansökan orkar jag nog skicka iväg tror jag. Hittade ett arbete i Platsjournalen igår, så det är väl lika bra...... 
Soppa till lunch.
Sen iväg och hämta bonusdotter för gemensam raid på second hand, innan vi fikade hemma hos henne och nu är jag tillbaka här hemma med alla mina fynd......
Ja, några blev det allt.
 
Återanvändning av blåbärsriset, när tulpanerna "gjort sitt".........
 
Fyra svanar kom simmande nere på sjön......
 
....men ganska snart därpå, drog dom vidare.
 
 

Fiskbullefest och felparkeringsböter.....

......har jag ägnat del av dagen åt, medan maken säkert sitter med näsan i gamla arkiv däruppe på Kungliga biblioteket. Där får han gärna ha näsan, men är en aning nojig över att han kanske kommer hem med "färska" magsjukebaciller precis innan jag ska åka.
Hittills har dock alla klarat sig från vidare insjuknande i hushållet däruppe (enligt rapport helt nyligen) och jag är också symptomfri än så länge. Men som dottern slängde in en brasklapp: Det kan ju ta några dagar.....
Ingen idé att fundera för mycket på detta, utan ta tag i dagsagendan istället.
Har idag varit på visit hos syster med "favo"-assistent i tjänst och skrivit ett förslag till Överförmyndaren att hon kan (och vill) företräda syster i de kommande juridiska påföljderna efter mor. Känns som den absolut bästa lösningen i den uppkomna dödsbo-situationen.
Innan jag kom så långt, ringde telefonen (från England) precis när jag gått upp. Researrangörens agent på den sidan, bad om ursäkt för biljett-konfiskationen vi blivit utsatta för (då enligt honom allt var i sin ordning och säkert tvåtusen personer före oss denna säsong, inte haft några problem) och lovade 10% rabatt på nästa fotbollsresa, samt uppgradering till ännu bättre platser på den matchen vi då bokar.
Har sedan tagit tag i den sura påföljden av att parkera fel (lite drygt 3 meter för nära en korsning enligt boten på vindrutan, uppmätt med laser). Tusen riksdaler kostar ett sånt kalas, bara att betala och man behöver inte ens se glad ut......
Energin som går på sparlåga lägger vi på annat, t.ex. att festa på en burk fiskbullar till middag nu när inte maken finns hemma och klagar på att det luktar illa i huset. Ska nog vara utvädrat tills han dyker upp senare i veckan.
Försökte sen sätta i vattenslangen i väggkranen för att spola altanen fri från ändernas visitkort, men det var bara jag själv som blev spolad..... så det fick jag lägga ner och byta till torra kläder.
Maken kanske lyckas bättre när han återvänder, tänker jag.
Nu blir det stickfåtöljsmeditation och imorron ska det köpas "fysiska tidningar" då mors dödsannons finns införd i både SLA och Hjo Tidning. Sen ska jag även åka till bonusdottern med "överskottsväskor" lämpade som handbagage, då hon ingen har som rymmer 10 kg.
Tittar nog in på second hand också..........när jag ändå åker förbi menar jag.
 
Egen mat smakar bättre än det där "brunch"....och brorsan ordnar frisyren, toppen!
 
....i hummersås, muuuummmms!
 
Jo så kan det gå........
 
...eller så, en styck blöt tröja.
 
 
 
 
 

Inte allt på en gång....men nästan.

Fredagen startade med en resa till Stockholm, där bilen var fullastad med prylar som skulle upp till brudparet.
Det var allt möjligt: gungstol från syster, porslin, en pinnfåtölj, mattor och annat småplock, samt vi själva och vårt bagage.
Jag och grejerna blev avlastade vid en rörig port, där det precis just då var både flyttning och hantverkare på gång. Så kom vi mitt i alltihop med ytterligare grejer att ockupera den minimala hissen med.
Maken fortsatte genast till grabbarnas sportlovsdagis för hämtning, medan jag fick lite kaffe. Sen gick maken och jag på indisk restaurang, innan vi for till hotellet för en natts sömn.
Nästa morron tillbaka till (denna gången) förberedelsekarusellen, där vi fick "hoppa på" och assistera lite innan hela sällskapet tog en promenad ner till Stadshuset. Snabbt och smärtfritt med en tidsåtgång på ca fem minuter, tog det att bli herr och fru med skriftligt bevis. 
Åter till "basen" för lite champagne och sen nästa promenad till bokad brunch för de närvarande gästerna (vilket bara var de allra närmaste släktingarna).
Brudparet tog därefter in på hotell och lämnade ansvaret för barnen till morföräldrarna. Det gick bra "alla överlevde", men en ville ha nattamat, en annan fick magont och kräktes på morgonen och mormor liknade mest en zombie framåt förmiddagen. Därför var det bra att en utvilad son (som kamperat hos en kompis) kunde köra bilen hem.
Maken stannar kvar, några dagar.
Liverpool vann över Manchester City, fick jag veta när jag slog på teven nyss, men matchen var redan slut. Inga problem att sova snart känns det som och imorron väntar mera pappersarbete med anledning av dödsfallet.
Men först lite kaffe.......
 
Kryptävling.....Ia vann!
 
Indisk supé
 
Blivande svägerska hjälper bruden att bli klar.....
 
Bröllopsfölje på väg till Stadshuset......
 
....utsikt i väntan på att bli insläppta.
 
Nyblivna Herr och Fru Furelid, ...ser inte ut att ha ångrat sig.
 
.....och här är hela familjen samlad.
 
Bröderna Bus på brunch....dom har hittat våfflorna......
 
....vilket fler tycks ha gjort.
 
Lillasyster föredrog dock skönhetssömn.
 
Den är slut nu mormor, jag vill ha en ny majskrok. (iförd Liverpool-pyjamas....)
 
Min 60-årspresent från "hela klanen", valfri Ålandskryssning med klansällskap .....och exklusiv choklad.
 
Bara från Joel: en alldeles egengjord ljuslykta.
 

RSS 2.0