Pannacotta mmm.....

Ett inlägg till idag!..."för jag har väl inget annat för mig, kan man tänka". Jo det har jag allt, påskköttbullarna ligger redan i frysen och "kålpuddingsåsen" puttrar på spisen.Höns och dylikt har dock ännu inte krupit fram ur garderoben, men det kommer...
Jag har ätit för många jordnötsbågar och pannacotta, fy på mig!
Nu har jag date (i sovrummet) med Kommissarie Lewis på kanal 9.


Deliciuos...!!!


Kålpuddingsås, om nå'n undrar vad det är.


Vacker solnedgång hos "frossaren i Fagersanna!

Brännskadad potatis

Dags att åka till second hand igen, främst för att avlämna några kassar med utsorterat material. Denna gång mestadels fuskblommor. Innan jag påbörjade färden satte jag på en kastrull skalpotatis på spisen, med "order" till maken att han skulle passa denna och ta av när klockan ringde. Detta var tänkt att bli den "felande länken" till middagen, så han hann äta innan fotbollen, om nu inte jag hann hem till dess.
Lastade av mitt bagage i affären och tog den vanliga rundan mellan hyllorna och se idag ropade det lite varstans.
Några saker fick nytt hem i Fagersanna, så länge, endel ska flytta vidare är det tänkt.
Nästa anhalt Hörnebo med mera kassar att lämna, för sortering. Nu var de fortfarande krassliga däruppe, så jag avstod gratiskaffet denna gång.
Bara att handla några förnödenheter, sen hemåt. I dörren mötte min näsa en välbekant doft, bränd kokt potatis.
Jodå, jag har också gjort fadäsen och glömt. Men idag var det värre än så, kastrullen stod fortfarande kvar på spisen och "kokade". Innehållet hade reducerats till små skrumpna skalpotatisar med tredje gradens brännskador.
De ligger numera långt ner i slänten och har kanske slutat lukta vid det här laget.
Middag hanns med före matchen, tack vare att jag kom hem så tidigt och tur var väl det. Tycker alldeles bestämt, att någon mer eldsvåda på den här adressen, ska vi inte ha.
Strax ska jag nog göra påskköttbullar och kålpudding till morgondagens middag, men först en kopp svart och pannacotta med jordgubbar (som svalnat färdigt i kylen medan jag "ljög" det här)
Visst ja, tuppar, höns, kycklingar och kaniner ska ju fram också........


Repris från igår, plus kokta grönsaker (till mig)


Blev lite suddigt, men kajan städar också efter vinterpartajet, sent ska syndar'n vakna!

Nästa projekt

Idag har det inte blivit så mycket uträttat, maken har haft ledig dag. Frampå förmiddagen åkte i alla fall jag in till torghandeln, för att se om de hade några fina påskliljor kvar, tyckte att vi behövde ytterligare några.
Maken motiverade sin frånvaro på trippen med: "att då får du ju gå i lugn och ro på torget". Det hade han också alldeles rätt i, så han fick vara ensam hemma en stund.
Två försäljare fanns på torget med påskliljor på repertoaren, blev tvungen att handla av dom båda, måste ju vara rättvis, eller hur? Var sedan på Apoteket och hämtade medicin till maken och lite till mig, innan jag for en sväng om Sparhuset före hemfärd. Där var det ödsligt kan jag meddela, rent av kusligt. Bara jag och expediterna i de två kvarvarande affärerna, längst in i en för övrigt totalöde byggnad. Här väntar dom på att nye ägaren ska få dit någon ny intressant affärsidkare, som drar folk igen. Vi får väl se hur det går.....
Hem och sparka på Inga så det blev middag någon gång. Idag bjöd hon faktiskt på fläskotletter i kantarellsås vilket räcker till lördag också. Då kan hon ju få en dag ledigt, vetja!
Fika i glashuset och diskussion angående nästa trädgårdsprojekt följde, varpå vi tog kontakt med en entreprenör som ska komma och bedöma våra idéer, samt om genomförbara, ge ett kostnadsförslag på grovjobbet. Sen får vi (läs maken) "sköta finliret". Solen skiner och blåsten har börjat avta, de nya påskliljorna är på plats, så nu kan vi ta helg.....


Delar av nästa projekt....


Klart för fika på verandan, behövs bara lite mer värme (obs! ingen tavla, bara fotografen!)


"Gänget" i fönsterlådan har precis flyttat in.


Grannens påskris, får väl plocka fram lite pynt jag också, förutom påskliljor!

Generalstrejk och nya "matgäster"

Idag var det en spännande dag, inte direkt för min del, men för kompisen. Hon skulle återigen flyga till Spanien och jobba ett tag framöver. Skulle hon komma iväg eller bli strandsatt i Göteborg, det var frågan. Just idag hade nämligen spanska folket bestämt sig för att generalstrejka och förhandsinformationen sa att ca 80% av flyget skulle beröras. Med facit i hand, (så här på kvällskvisten) hade hon landat utan komplikationer, på rätt destination i eftermiddags. Så nu är det bara att jobba i den otrevliga solen i tre veckor framåt. Om jag låter sarkastisk, kan det bero på en viss avund, eftersom jag gärna följt med någon vecka. Gick dock inte att få ihop det denna gången, får vackert vänta till hösten och hoppas på bättre timing då.
I förmiddags anlände en alldeles ny kategori matgäster till vår trädgård, de var aningen för stora för att sitta vid själva fågelbordet, men kunde kalasa på alla fröer som rasat ner därifrån, runt plommonträdet.
Som "plåster på såret" istället för Spanienresa, fick jag göra en utflykt till den vackra staden Hjo, vid Vätterns strand och vara med på ett planeringsmöte angående mor och sen delta i visningen av föräldrarnas lägenhet. Dom som var och tittade verkade riktigt intresserade och skulle ge besked i början på nästa vecka, om dom vill ha den och i så fall flytta in till första maj. Håller tummarna för detta, då slipper mor en månads dubbelhyra.
Hann med ett besök hos Hem & Hobby också, men hittade inga fynd, handlade bara några vardagsnödvändigheter och lite godis. Nu ska jag sortera fuskblommor. There are plenty of thoose........en hel sopsäck full!!


Ja,ja, tjata på ni bara, jag ägnar mig åt det väsentliga,-maten!


Jättetvätt?- ser värre ut än vad det var, snabbt iordningvikt, till nästa gång!


Vy över Vättern! Åkte "andra vägen" till Hjo idag, som omväxling (via Brevik).Förmiddagsbesök och fler lådor

Imorse ringde telefonen, ganska tidigt och jag fick en förfrågan om det gick an att få en kopp kaffe, efter motionsrundan på cykel. Klart att det kunde ordnas, hade bara "stökat till lite" för att städa av huset och torka golven, så jag bad om ett litet uppskov på trekvart. Hann nästan färdigt, stod i duschen när det ringde på dörren. Kaffet var laddat så gästen fick order om att trycka på knappen, medan jag gjorde mig presentabel igen. Vi satt och pratade i en och en halv timma minst.
Så småningom kom jag dock iväg, först till återvinningen med en del skräp, sen till fyrarummaren i Hjo, som ständigt behöver befrias från grejer, så också idag. Åkte en snabb vända till mor med några prylar och fick en hel tvättkorg full "med returer", att stuva in tillsammans med de i bilen redan lastade kartongerna.
Blev bjuden på tre-fika, en praktikant på äldreboendet hade bakat kladdkaka till kaffet. Därefter blev det bestämt att imorron eftermiddag, är jag välkommen tillbaka, på vårdplaneringsmöte för mor. Lika bra att ta det så fort som möjligt. Då kan jag även närvara i lägenheten, när hyresvärden ska visa den för en potentiell ny hyresgäst. Har vi tur, kanske vi kan slippa sista månadshyran för uppsägningsperioden.
Nästa anhalt för dagen var gymet, som Ni alla vet att jag verkligen längtar efter att få besöka (not).
Några papper behövde kopieras, så jag tittade in till maken på jobbet innan hemfärden och här hemma var det bara att befria bilen från lasten. Sorterat, har jag nu haft hela kvällen på mig att göra. Funderar på om det finns någon kroppsdel som inte protesterar, än har jag inte kommit på någon.
Får väl bli lite fotboll innan "bingen", Barca- Milan är visst på G.


Påskliljor muntrar alltid upp.......

Lunchmassage & Utbildningsmässa

Idag hade jag gäster till lunch, först kom en väntad som bjöd mig på skön massage, sen dök även en oväntad upp,   maten räckte till henne också, vilken tur.
Hade fått en inbjudan till Utbildningsmässa på Näringslivets hus i Tibro, precis som alla andra 600 arbetslösa i kommunen. Jodå, jag gick dit och konstaterade att så där överdrivet mycket att välja och vraka emellan, fanns det ju inte för en som är 57+. Kunde gå en personlig utvärderingskurs, men det har jag redan gjort, precis som kursen för att få hjälp med att skriva CV och personliga brev. Fick dock ett tips att jag eventuellt kan göra valuderingstester, för att få mina praktiska kunskaper "omvandlade" till meriter på papper. Det verkar värt att ta en närmare titt på. Sen har jag precis fått mig tilldelat en ny handledare, som jag ska se till att boka ett personligt möte med så fort som möjligt.
Därefter var det dags att lämna av fem kassar med diverse grejer till second hand. Idag var det nästan bara fyra små kycklingar som fick ett nytt hem i Fagersanna. Därmed var mitt födelsedagspresentkort slut. Så i fortsättningen är det hard cash som gäller igen, ja dom tar ju kort numera också.......;O)
Hemmavid var det en annan sorts fåglar som var ute och flög, jag lyckades få åtminstone en av dom på bild.
Sen är mina påskliljor väääääldigt fina, köpte två till idag förresten och fler blir det nog.....


....eller hur?


Närbild på silverfågeln, modell större...


som här försvinner i fjärran.

Planer som "sket sig"

Blev inte riktigt som jag hade planerat idag. Kände direkt när jag skulle kliva ur sängen hur världen snurrade. Det har väl hänt några gånger förut genom åren och jag vet inte riktigt vad det kan bero på. Men magen, (nå'n form av katarr) kanske man kan "skylla på". Den förde i alla fall ett förfärligt väsen och jag har haft känning av halsbränna under några dagar. Hur som helst tyckte jag inte att det var lämpligt att sätta mig och köra bil i detta tillstånd, så fick ringa återbud till både lunchdate och annat möte. Trött har jag varit också, hörde på TV:n att det kunde man bli av sommartidsomställningen, men främst om man var tonåring. Så då är jag kanske det, haha!
Plockade lite i trädgården igår också, så smidigheten (om den någonsin existerat) fick sig en "knäck" dessutom.
Har i alla fall skickat iväg ytterligare jobbansökningar nu i eftermiddag. Till vad nytta? Ja det får vi se.......


Kan lantchips med gräddfilsmak och tranbärsdricka vara bra medicin?


....och vad är nu detta? Jo vardagsrumsgardiner, orginal från tidigt 50-tal
Moderna igen, eller hur?


Mås-te de låta så illa.

Ja då kan vi räkna in ytterligare ett vårtecken. Den skränande mås-massan har anlänt för att ta stenpiren i "sågdammen" i besiktning igen. Fick för mig att gå ut i trädgården en stund i det inbjudande vädret och möttes av denna "ljudvägg". Städade upp efter skatornas & kajornas vinterparty, de hade rivit isär kärven och sprdit över hela tomten. Ställde ut stolar och bord på trappan, samt solverandan mot sjön, sen satte vi oss i glashuset för första gången i vår. Det smakade bra med en kopp där, när maken kom hem från fotbollen (idag igen).
Tänk vad skönt, altandörren öppen klockan sex och fortfarande strålande sol, som även letar sig långt in i köket.
Det blir väl lite TV som vanligt framöver här, " ska det låta" (en uppmaning till måsarna kanske), men tystnad i naturen är inte helt fel det heller.
Men bara att gilla läget och en dag som idag med fint väder, kan man mer än gärna stå ut med lite skränande fåglar. Det hör väl liksom till naturen om man tänker efter och har man inte större problem än så, så......


Middagsrester, till en annan dag: Rödspätta, hemlagat potatismos och dillmajonnäs.


Humlorna är redan i full gång och arbetar med mina påskliljor.


Utsikt från datorn.......man blir glad av påskliljor. (prova!)

Loppis

Fint väder, men har idag tillbringat merparten av dagen inomhus i Folkets Park, Tibro, på loppisen där.
Det var ingen invasion med kunder precis, men en mindre "rännil" mest hela tiden. De som kom var dessutom hyfsat köpsugna och en del goda vänner tittade in. Av dessa var några ganska långväga ifrån och det var väldigt kul att träffas igen. (får bli en "längre sittning" framöver så vi hinner tjata ordentligt) Allvarligt talat, så långt är det inte, ens till Jönköping, eller hur?
Denna loppis är tänkt att bli en återkommande grej, vår och höst, vid sommartid/vintertids- helgerna. Kan nog bli bra om man klarar att marknadsföra det ordentligt, men alla evenemang tar ett tag att etablera. Facebook är helt klart ett nytillkommet bra socialt forum att sprida info snabbt, (om allt möjligt) även sånt här.
Mycket bära, lasta ur och i, kommer man i dessa sammanhang inte ifrån och det sätter sina spår på en inte fullt så ung kropp. Väldigt skönt att sätta sig, eller lägga sig en stund efter väl förrättat värv. Bara en irriterande, återkommande vanlig konsekvens av detta: Man slumrar så lätt till och då blir det sällan en liten stund, utan drar iväg till en stor, snabbt som ögat. Därefter är det en aning motigt att komma upp i normal hastighet igen och startsträckan är låååång!
Tur att telefonen ringde idag, så det bara blev en lagom powernap.
Nu har jag "hela kvällen på mig" att sortera och göra iordning på det som blev över. Men å andra sidan, går det ingenstans, så det får nog anstå till en annan dag. Kanske har då också beslutsamheten för prylarnas fortsatta öden och äventyr hunnit mogna och ytterligare grejer kan lämnas i parti till en annan "sorteringscentral", som inte har den emotionella belastningen i bagaget att ta hänsyn till.
Nu blir det nog lite svart att dricka och eventuellt ett gammalt mord i Midsommer.......


Accompanjerat av en räkcoctail med vitlöksbrödBilen som också "tog ledigt"

Maken hade ytterligare en ledig dag, denna vecka. Det skulle han fira med ett tandläkarbesök hyfsat tidigt på morgonen. Strax efter han hade åkt, ringde telefonen. Vem har den dåliga smaken att ringa så här dags tänkte jag surt, när jag masade mig upp för att svara. Det var maken i andra ändan som meddelade att bilen också ville vara ledig i det fina vädret. Efter att ha hostat till i Hönsa-korset, minskade den farten sakta men säkert, för att helt stanna på en parkeringsficka strax innan Gärekorset.
Min akutuppgift var att fixa meddelande till den "stackars" tandläkaren som stod och väntade förgäves på sin patient. Maken fick en promenad till bilverkstaden, en knapp kilometer därifrån och eftersom bilen är en automat, fick det anlitas bärgning. Bara för mig att göra sig iordning, för färd till centralorten och hämta föraren. Vi passade då på att göra torghandeln, modell minitour. Vilket i själva verket betydde, passera på väg till caféet för en "tröstfika". På väg tillbaka köpte jag några påskliljor att dekorera trädgården med, vilka maken tyckte var dyra. Däremot fanns det buketter med rosor, till halva påskliljepriset, som han ansåg vara så överkomligt att: "Han kunde tänka sig köpa en bunt till sin fru". Han grävde i fickan, hittade lagom mängd slantar och slog till.
Hem och plantera samt laga middag (idag chili con carne) sen strax dags att packa bilen med loppisgrejer och köra till Tibroparken, inför "eventet" imorron. Bilverkstaden ringde också och sa att patienten nu var frisk, det var en trasig bensinpump som var boven. SAABen är hemma igen och det mesta är på plats till loppisen.
Vi ses klockan 10-15 i Tibroparken, -eller hur??


Den trötta bilen får skjuts.....


....och hjälp med att ta sig till verkstaden.


Maken "trixar" med telefonen, ska visa ovanstående bilder för sin fru.


.....och det kommer mera till imorgon. Gott om slipsar finns det!!


Dom fick plats på köksbordet.


Mera "skit" och mycket till loppis

Mor hann att ringa två gånger och fråga efter grejer idag, innan jag kom iväg ner till Hjo. Hade tagit på mig alldeles för mycket kläder, kände jag ganska omgående. Det var soligt, fint och för årstiden, väldigt varmt. En del plockande blev det i lägenheten, före lastning av saker som skulle med till nya boendet. Bl.a. skulle hon prompt ha dit sin centrifug, bra att ha till handtvätt!? En del av lasten fick jag genast i "återbäring" och har nu ikväll gått igenom "lite skit" igen. Sorterat i högar, tar vi sen hög, bonusdotterns, dotterns, sonens och loppis. Tur att maken är ledig imorron, då får han bära ut och in i Parken, inför lördagens loppis. Man kan nämligen rigga sitt bord redan på fredag eftermiddag. Värsta scenariot är väl att bära hem det mesta igen, vilket väl är tämligen troligt.....
Åkte på hemväg från Hjo och resonerade med mig själv: Gymet eller inte gymet idag?? Får väl så här i efterhand tala om att det bättre jaget, segrade. Gymnastiska övningarna avklarade för den här veckan, men det kommer alltför fort en ny. Skulle ha fikat med kompisen på byn imorron, men hon behövde en "raincheck", då annat kom emellan. Men hon har varit lika redig som jag idag och motionerat 5 km, fick jag ett "pip" om. Så vi var ganska tillfreds med våra prestationer idag, båda två.
Tittade nyss på damhandbollskval Sverige-Österrike, ingen höjdare precis, bara oavgjort och skral handboll. Hoppas retur matchen på lördag blir bättre.
Nu en kopp svart och så får vi se om "tant Stel" tar sig ur sängen imorron (utan hjälp!).


Dogs dinner? Nej min: Fläskrullader m. tillbehör


Utsikt under måtltiden


Innehåller böcker och diverse annat


Mera loppisgrejer, får det plats i bilen? Kan ändå inte ta med allt som skulle behövas.

Frukostmassage

Dags att duka frukost, idag blev det bara flingor med mjölk som "förrätt", frukost nummer två var dukat och klart till klockan tio, när alldeles nybakat bröd anlände tillsammans med kompisen. Vi startade med en grapefrukt och sedan kaffe till de goda smörgåsarna. Därefter fick min nacke och rygg lite skön "misshandel". Ont gjorde det, men "inget ont som inte har något gott med sig", stämmer bra i detta fall. Det blir bättre efteråt, hoppas nu bara att det varar ett tag. Ovanpå detta åkte vi en sväng till väninna Gun, fick en kopp svart (med glass) och pratade lite skit en stund. Har jag inte gjort nånting av nytta idag då, undrar kanske vän av ordning? Städade faktiskt badrummet i morse, har tvättat en maskin (tvätt!) och sorterat tre lådor böcker.
Nu puttrar morgondagens middag på spisen, plommonjärpar och vi har precis avslutat premiärsamtalet via Skype-video med dottern och ett barnbarn. Det andra hade somnat i bilen från dagis. Vi har också "gått husesyn" med datorn, i nya lägenheten. Lite såg vi i alla fall hur den såg ut.
Har hällt i mig ytterligare en kopp svart, nu får det sannerligen vara bra för idag på den fronten. Imorgon blir det en tripp till Hjo och därefter gymet......En del bara roar sig!


Frukosten i väntan på det färska brödet.


Påsar, pappkartonger och påskliljor

Maken och jag har idag "roat oss" i fyrarummaren en bra stund på förmiddagen. Vi hade kaffe och mackor med stekta ägg nedpackat till lunch, samt banan till "efterrätt". Därefter var nästa anhalt mor, för att lämna av det vi packat idag och ta med det hon sorterat ur, sen förra gången. Så vidare hem till Fagersanna med prylarna, för en "slutlig" genomgång och förvaring till "barna" har sagt sitt om föremålen som blev över. Många stora kassar och lådor blir det och när kvällen kommer är man helt slut i både kroppen och huve't.
Jag hann ändå med en vända till second hand, där två kassar med textilier fick stanna och två småsaker åkte med tillbaka. På hemväg fick även Tempo ett besök och där fanns påskliljor, som nu åter pryder mitt kök. De gamla åkte i soppåsen igår. Imorron (läs senare idag) kommer Anette på frukost och jag ska få lite massage, vilket nog kan behövas.
Vi får se om hon får någon ordning på alla muskler (hmm) som stelnat till. Efter att ha avslutat cortison-kuren, är nu rörligheten i knän och andra kroppsdelar åter "på normal nivå" dvs. stelt som bara den igen. Pigg 90+ känns det som, i alla fall ikväll.......


En liten del av "dagens skörd"


Köksdekorationen

Blåsig måndag

Hade idag ärende in till "storsta'n". Det var allt tur att man var "stadig på handen" och kunde parera vindbyarna, som då och då tog tag i bilen. Passade på att slinka in på Rusta och kolla om det fanns något att öka mitt garnförråd med. Det börjar sina...(not) men alltid kul att hitta någon läcker färg, som sätter igång "designfantasin".
Huruvida fantasin kom i spinn eller inte, det får framtiden visa. Men en kasse garn fick följa med hem i alla fall.
Det var dags att tanka bilen också. Den lilla gula lampan lyste så trevligt på instrumentbrädan, så det blev premiärtankning på Jet idag. Där var billigt!, bara 15,20/litern. Höll dock på att blåsa bort på kuppen. Tanklocket på bilen bredvid, blåste all världens väg, så det fick den stackars föraren springa ikapp, när han tankat klart. Tur att mitt lock på den här bilen, sitter i ett "senilsnöre", så man aldrig behöver riskera att glömma, eller tappa det.  
Hemma höll maken på att städa/rensa i förrådet, som anledning angav han, att han ville kunna komma in i detsamma och eventuellt kunna använda hyvelbänken. Ja mycket skit haaar vi, men det får ta sin tid att göra ordning på, orkar inte ta beslut om alla prylars "vara eller inte vara kvar" hos Bergs i fortsättningen. Just nu i alla fall, får bli en liten portion åt gången. Vi börjar med loppisen på lördag......


Spara eller inte spara, (en tidig Hans-tavla, ej favorit)


Verk av morfars syster, söker nytt hem....


Stor inramad SAAB-affisch, intressant??

Nya gardiner

Grötfrukost på sängen, sen satte jag saxen i tyget jag inhandlade i fredags. Sydde gardiner, paradhandduk och några smådukar. Tiden går ganska fort när man pysslar med sådant och vips var det dags att fixa middag.
Maken ägnade sin förmiddag åt att göra en blogg till idrottsföreningen, vilken han kallade FIFbloggen. (Orginellt, eller hur!)
Efter uppäten mat vaknade motionssamvetet, allra helst när termometern visade +12 grader. Solen var dock en aning svårflörtad och lyste mestadels med sin frånvaro. Sen var det inte så väldigt varmt som man kunnat tro, men blåste gjorde det inte, vilket var skönt. Det blev bara en kort promenad, som maken tvingades göra mig sällskap på, men bättre det än ingen alls.
Två jobb har jag skickat iväg ansökan till och skissar på personligt brev till ett tredje.
Lite engelsk fotboll hann jag se till kaffet och ytterligare en tröja blev klar nu ikväll, till Foyle's war.
Dags att prova sängen ett par timmar igen kanske......


Till middag, på begäran: Spenat special


Lite tidigt att bada, - om man inte är and vill säga.


Nya gardiner på plats i solnedgången.....


....som var extra färggrann idag.


Till sist: Tröjan i egen hög person

Man slipper väl inte undan.....

Satte mobilen på "wake up call", eftersom det är så förfärligt svårt att komma isäng på kvällen. Vilket med automatik medför att det inte är särskilt svårt att sova till långt in på förmiddagen. Var ju tvungen att pallra mig till gymet, före stängningsdags klockan 13.00. Innan dess lockade givetvis ett besök på second hand, samt gratisfiket i Hörnebo. Hade idag, (väl utrustad med ett presentkort från födelsedagen) turen att hitta lite prylar att släpa med hem. Precis som om jag skulle behöva fler prylar, särskilt i dagsläget, då det finns ett och annat att ta hand om från fyrarummaren i Hjo. Hur som helst lite "skit" blev det i kassen.
Kaffe och tekaka därpå i Hörnebo och med några minuters marginal, (till stängningsdags) avklarat program på gymet.
När jag anlände hem hade isen på merparten av sjön "haft den goda smaken" att försvinna, ett angenämnt vårtecken.
Maken passade under tiden på att stå och frysa till Fagersanna-fotboll på grusplanen i Tibro, så jag hann nästan klart middagen till han "blåfrusen", dök upp. Parallellt med middagen bakade jag två banankakor och fick så småningom, som efterrätt till en Ipren, smaka av "migränmedicinen", innan den hunnit in i frysen. Men före det blev det en middagslur, på fyra timmar!, vilket hade god effekt på huvudvärken, men medför (som synes) ytterligare en "late night" vid datorn.


Bildbevis på islossningen (jämför gårdagens foto).


Effekten av fyra övermogna bananer.
Mycket prylar finns det.....

Det var lika bra att ta en vända till lägenheten igen, kände jag i förmiddags. Skulle också gå in på Hem & Hobby för att se om ett visst specifikt tyg fanns kvar, plus ärende till Turistbyrån. Hade turen att hitta det tyg jag sökte. Nu får vi hoppas att Inga syr nya snygga köksgardiner av det, som matchar mormors nytillkomna trasmattor på golvet. "Retar" mig på att dessa inte riktigt passar ihop med de "gamla" gardinerna.
Blev en del plockande i lägenheten och tre nya kartonger att köra till mor för sortering står klara i hallen. Hann och orkade inte "kånka" ner dessa för vidare transport idag. Ett personligt besök på Turistbyrån för att fråga om utannonserade jobb i sommar och proviant på Netto, blev det före återresa till Tibro. Där gjorde jag och dokumentförstöraren på Posten, ett tappert försök att strimla gamla papper. Men i den mängd som de förekommer, fick vi ge upp. Det var alldeles för tidskrävande för mig och fysiskt utmattande för den stackars maskinen. Det får bli en brasa i tunnan nere i slänten istället. En kasse modell större, (fullproppad med diverse) följde med hem för finsortering. Det tar tid sånt här.......


Alternativ frukost, istället för havregrynsgröt.


......och vad hittar vi väl här??


Isen börjar "krackelera" tror jag.

Lunchutflykt

På agendan idag, åka till Mariestad, för där fanns det tid på bilbesiktningen fortast. Till "det lilla livet" som fått oväntat körförbud. "Härtill är jag nödd och tvungen" som biskop Brask tillade på sin tid. Om jag nu var tvingad att besöka denna stad, varför inte slå flera flugor i en smäll och göra utflykten så trevlig som möjligt?, inte bara ett måste.
Vi (bilen och jag) började med ett besök hos Karlssons varuhus, där jag hittade lite fynd, inte så många men ändå tillräckligt för att höja humöret några grader. Sen "hittade" jag även en gammal skolkamrat/vän/kollega/chef där mitt bland varorna. Hon jobbade åter i Mariestad, vilket jag helt ärligt kunde säga: "Hade jag ingen aaaaaning om"!
Kul var det i alla fall att springa på henne. Sen blev det lite bråttom, för jag hade ytterligare en date, (denna dock inplanerad) med en annan trevlig f.d. kollega. Där fick jag en mycket god "Skärgårdssoppa" till lunch, kaffe på maten och en rolig pratstund.
Dags sen för nytvättade bilen att bli granskad. Den blev väl genomgången, fick åka hiss och "rally" runt kvarteret med tvärbroms. Sen kom kommentaren "Det ser ju bra ut" och så fick jag papper på detta, allt till den blygsamma summan av 320:-, vilket jag i hastigheten nästan hade förträngt. Men plastkortet fick göra tjänst och där fanns ju nu, sedan igår, pengar igen. Så länge det varar.........


Extrapris på nötkött (kort datum) i affären idag, blir därför gulasch i lådan imorgon.
Sådäääär, tycker maken.


Åh nej då, har INTE (?) gått på reklamen!

Dags igen......

Idag hade jag "övertalat" kompisen att följa med till Hjo, för att titta till lägenheten, hämta posten och förse mor med fler kartonger att sortera. Först skulle vi dock ta en lunch på Stampens kvarn i det fina vädret. På menyn fanns det strömming och pannbiff att välja mellan. Hon åt fisk och jag valde kött. Mätta och belåtna fortsatte vi så till fyra-rummaren för att göra lite nytta. Det blev en hel del köksskåp genomgångna och tömda, men inte hittade vi någon svartvit burk som dottern pratat om. Men lite skräp i sopsäck, samt grejer packade till både mor och mig, för vidare sortering blev det. Fotograferade tavlor, för att googla konstnärer och har suttit en stund nu ikväll, men det verkar inte vara några Piccassos direkt. Hade väl inte väntat det heller. Farbror Hans tavlor är redan väl omhändertagna. Mor fick några nya lådor med grejer och vi fick med en del som hon sorterat bort, tillbaka. Det blir en del tur och retur, men bättre det än att slänga osett tycker jag.
Imorgon är jag inbjuden till lunch i Mariestad hos en f.d. kollega, innan det blir dags för bilbesiktning. Få se hur det nu går, behöver inga fler negativa överraskningar nu på ett tag......
Tittar nog in på varuhuset Karlsson också, när jag ändå är i sta'n. Kompisen med make åker på minisemester till södra Sverige över helgen, hoppas de får riktigt fint väder och kan vandra längs stranden vid Öresund.


Denna är jag uppväxt med och inte är den vacker inte....


den här är väl något bättre, men tacka vet jag farbror Hans alster...


eller hur!!  ("favorit i repris")

Vem kan man lita på....?

Fick idag ett litet brev i postlådan från Transportstyrelsen, med räkning på fordonsskatten. Så långt inga problem, även om det inte var direkt roligt att få. Men tillsammans med räkningen låg ett meddelande att de saknade uppgift om besiktning av fordonet och att detsamma hade körförbud från 1 mars, om jag inte alldeles nyligen varit på Bilprovningen.
Detta var tillfälle nummer två på tre månader, som brev angående min bil inte nått mig. Det första var trängselskatten på 25 kronor, som blev 525:- direkt vid årsskiftet eftersom de inte var betalda före nyår. Transportstyrelsen hade skickat brev enligt egna anteckningar, sen var det mitt ansvar resten, oavsett om brevet kommit fram eller ej. Bara att betala!
Denna gången fick jag upplysning om att det inte var deras sak att skicka kallelse till bilbesiktning, utan det låg på Bilprovningen. Fick man inget därifrån, var det ändå min skyldighet att hålla reda på när besiktningen skulle vara gjord. Med facit i hand, (i dessa datoriserade tider!) kan man alltså ännu mindre lita till tekniken än förr.
Så gott folk, håll reda på när Ni åker in och ut i Stockholm och betala "korvörena" direkt, samt för bok över besiktningsperioden själv. Systemen fungerar inte hundra och den som får betala för det är du som privatperson, inga påminnelser här inte, straff direkt!
Nåja, vi kan ju rapportera något "positivt" också.(läs ironin) Försäkringskassan har nu beslutat att jag var tillräckligt sjuk för att få sjukpenning under sjukskrivningen och pengarna kommer imorgon, bara två veckor försent.
Tur att det fanns ytterligare en lön i hushållet, att betala räkningar med, i tid.
Har under eftermiddagen varit på besök i Karlsborg för diverse ärenden, samt låtit lilla bilen få ett bad inför akutbesiktningen på torsdag, i Mariestad.


Det årliga badet....


Kvällsmat


Solen kan man i alla fall lita på, -att den går ner när den varit framme!


Lite mera garn

Hade idag ärende in till "sta'n" (=Skövde) och sonen hakade på. Det var temadagar USA, på resebyrån Ticket. Han fick lite broschyrer och viss info av resebyråtjänstemannen, men kanske inte riktigt vad han var ute efter, inför resan i sommar som redan är bokad.
Vi åt lunch på KSS, men den utlovade kålpuddingen på menyn var slut redan 12.20, vilket föranledde irritation i kön. Framförallt bland dom som jobbade i huset och speciellt gått till restaurangen, bara för att äta denna rätt. Jo det var en missräkning, då industriella pannbiffar som ersättning, inte var "så lockande att "stoppa i sig".
Vi hann även med en snabbis på Rusta och ÖB. Jag var lite nyfiken på ett nytt garn, som Rusta hade till extrapris i sin reklam. Men endast handtvätt och två blå nyanser att välja på, var inte vad jag ville ha. Därför tog jag istället den glada färgen svart, av märket jag brukar köpa, för man kan ju inte gå tomhänt från affären, när man siktat in sig på lite mer garn till "stickstugan".
Matproviantering var sedan på sin plats på hemvägen och ett besök på gymet. Jodå, känner mig väldigt redig och som effekt av denna fysiska övning, sov jag väldigt gott framför TV:n i sovrummet mellan halv åtta och elva. (Det var ju hockey, - nu igen!) Visserligen är jag mycket idrottsintresserad men: Hur orkar dom?, match varenda dag.
....... och som en effekt av besvikelsen vid lunch, blir det kåldolmar i matlådorna imorgon.


Ska jag satsa på efterrätt också, köpte ananas idag.......?


och vem vet, det kanske blir en tröja av detta så småningom.

Så ska det låta.... eller inte

Igår kväll satt vi bänkade framför schlagerfestivalen med ostbågar och dylikt, för att njuta av den vackra musiken. (hmmm...) Är väl bara att konstatera att man numera är något till åren kommen och inte har exakt den musiksmak som övriga befolkningen har, eller professionella jurygrupper. När jag tänker efter har det kanske inte ens med åldern att göra, då jag sällan eller aldrig tyckt "att rätt låt vann". Senast jag var riktigt nöjd med resultatet av omröstningen, var då Lena Ph. tog hem segern med "Det gör ont". Vid närmare eftertanke var jag inte heller så väldigt missnöjd med "The Arks" vinst härom året.
En annan "låt" vi har upplevt under helgen, är lekande barn. Det kan både låta och "som "grädde på moset", stöka till. Nu är grabbarna inte så särskilt högljudda, men det blir lite ovana läten i huset, vid deras besök och väldigt rörigt, överallt.
Men det går ganska fort att plocka undan. När de har åkt vill säga, innan dess är det ingen som helst idé, bara onödigt arbete. Gilla läget är den enklaste strategin och skit i röran.
Nu ikväll har det varit "Så ska det låta" på TV:n, med bl.a. dotterns stora idoler, Lili & Sussi. Det var dom i alla fall då hon var åtta-tio år. När vi var på fotbollscup med Fagersannas flicklag i Västerås, uppträdde dessa systrar i Parken för cupdeltagarna, på lördagskvällen. Uppskattat? Jo, skulle tro det!
Ett annat bekant läte efter barnbesöken är tvättmaskinen som får göra några vändor, smidigt, bara att lägga ut det rena till nästa gång.


Fastsättning inför långfärden hem.....


Chauffören på plats och ett sista "Hej då" till morfar. Kör försiktigt!Lördagsmys

Idag åkte dottern, yngsta barnbarnet och jag till second hand för att shoppa fynd. Jag hittade inget men dottern sprang på "värsta fyndet", ett köksbord med Perstorpsplatta för 150 spänn. Dessa kostar i runda slängar tusenlappen i Stockholm tydligen. Vi fick snabbt ringa till farsan som hade stor bil, att han skulle komma till affären, på sin och storebrors väg till Fagersannas träningsmatch i Tibro.
Lillebror och vi fortsatte sen via kondiset för inköp av onyttigheter till kaffet i Hörnebo, som vi ringde och bjöd in oss till.
Först fick vi dock proviantera en del på Netto, till matlagningen därhemma som väntade mormor lite senare.
Lillebror fick träffa båda sina storkusiner, samt deras två kaniner och fågel, förutom moster och morbror.
Hemma blev det ugnsbakad lax med potatis och dillmajonnäs till middag. Sen kom morbror Oskar på besök och åt upp middagsresterna.
Vi har hunnit sortera alla trasmattorna under eftermiddagen. En hög till Elin, en hög till mig, en hög att fundera på ett tag till och en hög för loppis.
Nu har jag "kokat ihop" en macaronipudding (och satt in i ugnen), som ska bli intressant att se a) hur den blir och b) om någon vill/vågar  smaka på den. Jag har mina tvivel men, men.....
Sen är det chips m.m. till schlagerfestivalen som gäller. Då behöver dom nog inte trugas!


Ska jag våga klappa...?


han ser i alla fall ganska snäll ut....


Det gick ju bra!

Den sista vilan & pizza

Det var lite segt på morgonkvisten, men så småningom kom väl även jag igång. Vi gjorde oss iordning och makens äldsta dotter kom "osövd" från nattskift för at ta hand om sina systersöner, medan vi åkte på fars begravning.
Det var bara vi, de allra närmaste närvarande, fint arrangerat och passande musikstycken tycker jag att vi hade valt tillsammans med kyrkoherden. Våra blommor på kistan i Skövde AIKs färger med socialdemokratiska röda rosor i buketten. Bredvid låg en bukett tulpaner från syster Brita och kusin Jan.
Vi fortsatte sedan hem till mors nya boende och fikade beställda smörgåsar med kaffe. Cancerfonden har fått bidrag till hans minne, från flera håll, men naturligtvis hade jag glömt dessa tackbrev hemma, så det får vi ta vid en annan sammankomst.
En snabb titt-in i lägenheten, innan vi ringde och beställde pizza att ta med hem till sen middag. Visserligen hade smågrabbarna, på enträgen begäran ätit blodpudding under dagen, som moster motvilligt ställde sig och stekte, men de var lika hungriga som vi andra i alla fall.
Morfar och Leo satt sedan klistrade vid TV:n och såg Västerås-hockey, medan jag (naturligtvis) slumrade till program på en annan kanal i sängkammaren.


Ett litet ljus i mörkret som avslutning idag. (Islykta från ifjol vintras)Tavlor, tavlor, tavlor

Idag har maken och jag varit på "hantverkaruppdrag" i Hjo. Mors alla tavlor skulle spikas upp på väggarna, vilket vi lyckades med. Det vill säga de tavlor hon valt att ta med i flytten, för annars är det nog en ganska omöjlig uppgift att "klämma in" väggdekorationer från en fyrarummare i ett rum, även om det är väl tilltaget.
Vi hade med oss nybakade croissanter, (fortfarande varma) från vår lokala Tempobutik till fikat, att avnjuta när arbetet var slutfört.
Sen for vi vidare till Tibro, där jag bokat träff med distriktssköterskan, för att kolla blodtrycket och en "prick". Trycket låg "som vanligt" på gränsen, så det ska kollas om någon månad igen och pricken tyckte hon "farbror doktorn" skulle ta en titt på och förmodligen ta bort.
Alla ärenden uträttade och hem till dukat bord, middag. Inte Inga den här gången, utan Elin som lagat pasta kyckling och specialsås, smakade gott. Sen dags att sortera lite prylar som var med hem från Hjo. Därefter var jag så trött i ryggen, så jag lade mig raklång i sängen och slumrade nog till en del under några timmar.
Imorgon väntar begravningen av far .......


Barn i huset, det märks, men ganska hyfsad ordning ändå....just nu i alla fall.

Dags att förbereda.....

Idag har det varit telefontid med läkare angående kompletteringen av sjukintyget, färd till Skövde tillsammans med sonen och telefontid för uppföljning på rheumatologen. Jag hämtade upp sonen, som sedan lämnade av mig vid KSS till ett annat återbesök och lånade bilen för egna ärenden. När båda fått uträttat sina respektive grejer avslutade vi med taibuffé till lunch.
Behöver det sägas, att vi blev mätta? En snabbis på banken hann jag också med innan hemfärd. Där hemma hittade jag lite gammalt bröd som blivit över, det fick fåglarna. Ett jästpaket i kylskåpet låg och ropade: "ska det bli några brödkakor av mig, eller hamnar jag i soppåsen?" Var då tvungen att ta beslut baka eller inte baka.... Nu var det väldigt längesedan jag gjorde det senast, så nu står degen och jäser, ringde precis på uppmärksamhet, därför blir det en paus i skrivandet.
Maken kom just hem också och parkerade framför TV:n. Rätt gissat, hockey såklart, ikväll Rögle-Västerås.
Så det blir väl att slumra till husletarprogrammet i sovrummet då.
Först ska de fyra brödkakorna dock få den "vård" de behöver, innan de om några timmar blir barnföda......tillsammans med kokta ägg. Men det vet maken ingenting om...än! De anländer en dag tidigare än planerat: Surpriiiice!!


So far so good, two more in oven.......


Timber....

Maken hade sovmorgon idag, men gick ändå upp före åtta, för att titta på en inspelad hockeymatch (Västerås såklart). Ljudet på TV:n var inte på lägsta nivå precis, så det gick inget vidare att somna om. Lika bra att kliva upp och plocka undan lite här och där istället. "Bereden väg för"....... mera prylar från Hjo ungefär. Serverade maken en delikat middag innan han begav sig till Posten för halvdagstjänstgöring. Sen blev det en vända i trädgården, fylla på fågelmat och ta ner ljusslingan från verandaräcket. Det räcker nu, behövs inget mer extra ljus i mörkret, då dagarna sakta men säkert blir ljusare och längre, skönt.
Min middag bestod av rester från söndagen och det slank ner snabbt, innan jag fortsatte eftrmiddagen med en biltur till second hand. Någon småsak fick följa med hem, men en skrivbordsstol och en tavla blev avlämnade istället.
På hemvägen körde jag förbi ordentligt staplade timmerstockar, det var riktigt vackert i skymningsljuset.
Lite längre ner på samma väg om man tittade upp i backen vid Rane kulle, kunde man se det kvarvarande resultatet, förödelse i naturen. Förhoppningsvis har de bara inte hunnit snygga till efter sig än.
......men timmerhögarna är propra där de ligger utmed riksvägen. (tycker i alla fall fotografen)


Läcker lunch


....men kom då pippi, jag är här nu!


Vacker vy


"Något mindre" vacker vy


Men solnedgången är alltid ett säkert kort.

Hjodå, nu igen...

Ringde glasmästar'n tidigt på morgonen, för att få lite "flyttoffer" åtgärdade. De kunde fixa både en hylla till hyllan och ett tavelglas, så jag lite senare under förmiddagen bara behövde titta in och hämta dessa, snabbt jobbat.
Sen ringde en frusen son och undrade om jag var på gång. Han stod ute och öronen började ta stryk, för det var inte varmt trots att solen sken. Det blåste snålt men vi var tvungna att fixa frukost åt lilla bilen, för att kunna ta oss till dagens destination, Hjo.
Denna gång var det "skarpt läge", så bäst att göra en sista koll innan mor skulle hämtas till sitt nya permanenta hem. Undrar bara varför små detaljer, för en del personer blir till gigantiska problem. Tycker faktiskt att tillvaron  många gånger redan är nog komplicerad, utan att man behöver späda på den. Men då "ankdammen" är oerhört liten och trång för en del, "skvätter det vatten" även på omgivningen. (som kanske inte alls ville bada)
Är det nå'n som förstår liknelsen eller verkar jag bara helt "kocko"?
Hur som helst firade jag av dagen på gymet.....så det så! Redigt va? tycker jag själv i alla fall.
Men det känns....redan. Vadå otränad?


Maken som tagit beslut om pension, ska väl slippa hamna i detta scenario nå'n  mer gång.
Konstnär: Hans Westman (ur adventskalendern Rulle på Rullseröd)


"English breakfast" till Vasaloppet

Till "förrätt" froot loops med mjölk, följt av kaffe, drucket ur en från Cheddar i England inköpt mugg. Där slutade dock likheten med det engelska, för att istället övergå mer åt det franska hållet. Nybakade gifflar med salami (förköpt deg) bara att rulla ihop och "skjuts in i ugnen" en kvart.
Vasaloppet hade hållit på ett tag när vi slog upp våra "ljusblå"/gröna, men det var allt några timmar kvar till målgången. Nu var det meningen att vi skulle åkt ganska tidigt till Hjo hade åtminstone jag tänkt, men det var visst väldigt spännande att följa skidloppet, tyckte maken, så vi sköt på avfärden.
Kaffe i termos och på vägen inköp av två färdiga mackor till snabblunch, så var vi redo att tackla fyrarummaren igen. Inte helt enkelt att "downsiza" till en etta, (även om den är väl tilltagen) men förvånansvärt mycket får ändå plats. Bra med förvaringsutrymmen finns det också. En del bohag fick flytta med oss hem, för genomgång och åtgärder, har precis satt upp några foton och småtavlor till.
Jodå, en och annan "kal fläck" existerar fortfarande på våra väggar, det börjar bli lite komplicerat att få det estetiskt tilltalande, men än går det. (tycker jag)
Imorgon blir det sonen som får äran att hjälpa till med flytten utav mormor till det nya boendet, sen vi gjort de sista justeringarna. Hon får därefter arrangera sina prydnadssaker för egen hand.... och sortera dukar m.m.


Frukost-förrätten.....


följt av fransk "finfralla" till kaffet.

Ny karriär?

Igår bestämde sig maken för att gå i pension till sommaren, återstår att se hur det avlöper (på hemmaplan menar jag då). Kanske dags för en ny karriär i flyttbranchen? Idag fick vi pröva på yrket, om än i ganska liten skala. En av makens kollegor lånade ut en lagom stor lastbil för bekväm transport och passade själv också på att prova detta yrke för en förmiddag. Nu tillhör han en mycket yngre generation än oss och man kan aldrig vara säker på att nuvarande yrke (brevbärare) finns kvar fram till hans pensionering, så det är lika bra att prova lite av varje när "tillfälle bjuds".
De fick lasta och bära, jag plockade upp och in i skåp och lådor, ganska svettigt det också. Tack för hjälpen!
Maken och jag återvände sedan till "den gamla lägenheten", för att förbereda lite "finlir" till imorgon, innan vi utsvultna (i alla fall jag) stannade vid korvmojen på hemvägen.
Frampå eftermiddagen var det sen dags att bege sig till möte med Mölndals (o-)kyrkliga syförening, då några av "systrarna" hunnit fylla år. (Vi ligger lite efter med firandet, då detta var förra årets jubilarer som vi inte riktigt hunnit med.) Tiden bara springer iväg ju, var tog förra året vägen? satt vi och undrade på kinarestaurangen, medan vi smorde kråset.
Medlemmarna övernattar i skrivande stund på ett lokalt spa och njuter av både pool och jacuzzi, men jag och ytterligare en "medlem" i vår lilla förening, ansåg oss inte ha tid med detta då familjeangelägenheter kommit emellan.
Nu dags att nyttja bingen en stund, innan avfärd mot Hjo om sisådär tio timmar.


Rena rama proffsen......

Nu vet jag...

....att läkaren på vårdcentralen har två veckor på sig att komplettera intyget till Försäkringskassan och det fanns ingen telefontid till honom förrän nästa vecka. Känner att jag behöver prata med honom, då han aldrig träffat mig och följdaktligen måste ha väldigt svårt att kunna skriva ett korrekt svar på vad dom frågar om.
Men vem vet det kanske finns en liten vinstlott någonstans i detta myndighetslotteri som till slut kan ge mig min ersättning. Den som väntar på nå't gott heter det ju.....men många nitlotter är det också. Det räcker med att slå upp en tidning eller se inlägg här i de sociala medierna, så förstår man att ensam är man inte i situationen.
Klen tröst och det gör mig ännu mer förbannad, att utgångspunkten i myndighetsutövning numera verkar vara att misstro, med en grundinställning att alla fuskar så fort dom får tillfälle.
Har idag för övrigt varit hos kompisen och druckit kaffe, handlat och hoppat över att gå till gymet. Denna gång med motiveringen att spara på krafterna till imorron, till flyttlasset åt mor. Nu ska inte jag bära och springa i trappor, men väl packa, organisera och packa upp, så mycket jag/vi hinner och orkar. Får säkert åka ner även söndag för att finjustera så långt det går, innan mor flyttar dit på måndag eftermiddag.
Bruna bönor och fläsk bjöd Inga på till middag och sen somnade jag gott i TV-fåtöljen.
Har haft lite svårt att sova på nätterna den gångna veckan, kan undra om det är fullmåne......


Konstrundan fortsätter: "Helljus" av Hans Westman idag.

Är jag förvånad?....nej bara så trött på all "skit"

Började dagen med att ringa pensionsmyndigheten, för att få klarhet i alla de brev med olika siffror hit och dit angående folkpension, garantipension och änkepension till mor. Slutresultatet var heller ingenting man gjorde vågen åt, men nu har vi läget klart för oss i alla fall.
Sen var det dags att gå och bli kort i huve't igen. Frisörsalongen ligger bara några hundra meter hemifrån, så det blev en liten promenad i vackert vårväder. Satte sen för första gången i år ut en stol på trappan, för att lapa lite vårsol och ta en kopp elvakaffe. Hann inte sätta ner ändan förrän en "konstnärsvän" passerade på promenad. Nåja, passerade gjorde hon nu inte utan satte sig på trappan och tjatade en bra stund. Varpå hon föreslog att jag skulle haka på promenaden, vilket jag gjorde.
Åter från denna, tömde jag postlådan och kom plötsligt ihåg att jag borde ringa Försäkringskassan och "tjata" på dom om min sjukersättning. Nu hade dom hunnit med mitt ärende, men var inte nöjda med läkarintyget, utan hade skickat en begäran om en komplettering: En beskrivning över varför jag inte kunde söka jobb med ledvärk i fingrar, handleder och knän, samt fråga om jag hade ont hela tiden eller bara vid rörelse.
Nästa samtal till Vårdcentralen, med upplysning att "de skulle ringa kl. 8.20 i förmiddag"(imorron alltså).
Kollade med Arbetsförmedlingen om man kunde ta tillbaka sin sjukskrivning, men det gick ju så klart inte.
De två läkare som jag träffade när jag var som sämst, finns troligen inte i tjänst längre då det var ett tredje namn som skrivit under röntgensvaret som kom i förrgår.
-När den som redan har miniminivå på arbetslösersättning, riskerar att bli av med även denna, om man har den dåliga smaken att sjukskriva sig och vara ärlig, när man inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande och sedan retroaktivt riskera att bli utan "lön" till livets nödtorft, alternativt får vänta medan myndigheterna funderar på saken.
-Eller efter ett helt liv på ålderns höst blir änka och kan konstatera att pensionen inte ens räcker till avgiften för hyra och mat på äldreboendet.
Ja då undrar man, vart är vi på väg........?
Hur var det Sverker sa: Ska det vaaara på detta viset, ska det det???


Rött eller blått.......?   (Teckning av Hans Westman)


RSS 2.0