Pensionärslunch......

....med en massa fd. postanställda. Det var första gången jag hängde med maken till Hjo för att äta och träffa gamla kollegor.
Och det har redan blivit onsdag och just nu dras lottoraderna, vad tror vi....?
Trodde det kanske var öppet på loppisarna i Hjo, men se det var det inte så ingen shopping idag. Maken tog egen bil, för han skulle fortsätta till bluesföreningsmöte i Tidaholm.
Själv drog jag hem till spisen och övertalade Inga att göra en laddning "mormors"biffar att ta med till Västmanland på lördag. Då ska vi åka till dotterns fritidshus över dagen, för att "inspektera" de senaste byggtillskotten......
Sen av bara farten blev det matlådor till mig och maken imorron. Extra mycket broccoli "på begäran", till köttet och den stekta potatisen.
Var inne kort på jobbet innan lunchen idag, för att uppdatera mig på teknik-kaoset som fortfarande inte är löst. Ska nämligen vikariera två dagar nu och roligt lär det inte bli.
När det görs uppdateringar, inbillar man sig ju att det ska bli till det bättre. Men den senaste "justeringen" har landat så illa att det påverkar allt: Telefon, register, skrivare.......inget fungerar som det ska. Hotade med att "jag tar med mig stickningen...."  för har de inte fått ordning på det sen i fredags, är det väl "fat chance"  att jag ska bli besparad eländet.
Får ladda med fotboll ikväll: Liverpool såklart och lite bönder kanske.......
PS. Näää inga lottovinster idag heller.....
 
Ett berg med biffar........
 
Torsdagsmenyn i matlåda.....
 
Julklappar klara.....so far.

Man får inte ha bråttom........

.....om man ska på röntgen-drop-in, visade det sig i torsdags. Kom till Falköping strax före elva och blev upplyst i receptionen att det var lång kö och att komma in före lunch-stängningen var inte att tänka på, ville jag ta nummerlappen och återkomma efter?
Ja det ville jag då, för kunde åka och fika hos kompisen en stund och slå ihjäl en dryg timma.
Återkom kvart i ett och fick sitta tills strax före tre ändå, innan vänster axel blev fotad (bara den som var anmäld..... jaja den är ju klart värst... men suck).
Hem och stoppa i mig lite mat....äntligen.
Fredag och påfyllning i kassan och så var det helg igen. Maken beslutade sig för att åka på kvalfotboll i Vara (Fagersanna IF) under lördagen och därifrån vidare till Trollhättan på (just det) blues.
Jag drog till Hem&Hobby i Hjo istället, vilket många fler än jag kommit på att göra........
Var först en tur till loppisbordet på morgonen och plockade iordning.
Söndag extra timma att sova och sen kom bonusdottern för en shoppingtrip till vår loppis och bl.a. hämta hem platåskor från mitt bord (hon ska på sjuttiotalsfest framöver...)
Sen var det åter dags för Liverpool att sätta (barnbarnens) Tottenham på plats. De vann på hemmaplan med 2-1 efter en underhållande match. 
Två stora fyllda kassar med inslagna julklappar, står numera på parad i vardagsrummet och flera internetköp är på g. Joråsåatt........man ska börja i tid.
 
Svängdörrsdekoration i Falköping.......
 
De svarta fick följa med till Hörnebo......
 
Hittade en stuvbit, donerad att göra nå't av till sjuttiotalsfesten.....
 
Hemgjord vegetarisk soppa till måndagslunch.......
 
 
 

Nya "äventyr".......

.....som utlovat, blev det i måndags eftermiddag. Men först var det sömn i många timmar, från nio på söndagskvällen till närmare elva nästa dag.
En gammal klasskamrat som flyttade från Skövde när vi gick i fyran är återfunnen på Facebook tack vare sitt ovanliga namn (som hon behållit även som gift).
Hon skulle på jobb i Skövde (men bor utanför Umeå numera), så vi passade på att ses under genomresan och vi ska nu hålla kontakten igen är ambitionen.
Det var riktigt kul........
Fick sen även en förfrågan om att arbeta onsdagen, vilket nu är avklarat och strax är det dags för bortamatch i Champions League, Liverpool såklart.
Har även fått tummen ur och skickat en egenremiss till ortopeden. Återstår nu bara att se hur länge man får vänta på åtgärd och nya undersökningar (då det är två år sen jag var där senast).
Dessutom är årets julklappsinslagning startad, sen igår. 
Imorron blir det bilresa till Falköping för annan röntgen (axlarna) ja är det inte det ena så är det det andra........
Men ska även passa på att fika med en kompis, när jag ändå är i den sta'n.
Och på fredag kommer det lite löning igen.........
 
Reunion efter mer än 50 år över  en pizza......
 
.......med en klasskompis från förr.
 
Den lediga kollegan kom till jobbet med proviant........

Sååååå trött.......

.....men nu är vi hemma igen, efter en skön vecka i varmare trakter.
Det blev ingen gamla-stan-promenad för den här tanten, men en liten "stros" på stranden och känna på havets temperatur.
Vi åt mat en sista gång i hotellets restaurang, sen skulle vi bara komplettera med några inköp och tanka fullt inför återlämnandet av hyrbilen.
Medan vi var inne på Mercadona, hade Policia Local stannat till och lappat ett antal bilars parkeringsval......däribland vår. Lysande klockan 18 sista (lördags-)kvällen, vad göra?
Fråga på hotellet? eller testa att åka till polisstationen som bonusdottern föreslog.
- Är väl inte öppet såhär dags, men värt ett försök. Men det var öppet!! Tjejen i receptionen trodde vi ville klaga på boten (och det hade vi väl velat egentligen) men för min del ville jag bara ha det ur världen innan hemresan. Lärpengar 40 euro fattigare, men ett stort problem löst.
Tankningen avklarad och hem för packande, en sista kaffe i baren, sen sova några timmar.
Men se det gick sådär........ en timmas sömn innan uppgång och avfärd mitt i natten, med regn halva resan till flygplatsen och naturligtvis körde vi fel......
Avfarten är knepigt skyltad, så vi hamnade i samma "vändrondell" några kilometer bort som jag kände igen från makens och min likadana miss, senaste resan våren 2018.
Frukost på medhavda mackor före halv sex och flyget sen i tid. I Västerås redan kl.10.00 och ett snabbt matstopp för lunch i Arboga.
En powernap i fåtöljen, en välbehövlig dusch och nu Manchster United- Liverpool. Därefter ska min onaturligt (även med mina mått mätt) stela kropp få återse sin efterlängtade säng och imorron nya äventyr, men inte förrän på eftermiddagen.......
 
Vi testade den högst rankade restaurangen på orten i Tripadvisor. Maten mycket god, men läget sämre......
 
Vår utsikt under veckan....den brinnande grillbåten.
 
Fredagens drinkar San Francisco och en Irish...
 
En av strandens rättmätiga invånare.
 
Stranden......
 
Åter på svensk mark....lite annorlunda väder.
 
Svensk mat: Pannbiff med lök........ men smaken var en besvikelse.

Marknad nummer två.......

....är avklarad. Två timmars strosande mellan stånden vid Almuñécars triumfbåge, med bilen parkerad hos Lidl. Vi var tidiga så gott om plats i deras P-garage runt tio och sen var det bara att avsluta med lite proviant i deras affär två timmar senare, nära och bra blev det. Men.....
Uppskattade knät denna "bjudning"? Nej otacksammare kroppsdel får man leta efter......
Tog oss iallafall hem och lätt lunch på balkongen intogs, sen sängläge för min del och promenad med lokalisering av "gamla sta'n" för nån annan.
Hon hade hittat alla mysiga gränder, men de små butikerna var siestastängda, så efter ett snabbdopp i havet och dusch gav hon sig åter ut nu.
Vi ska träffa henne vid en restaurang som på Tripadvisor fått bästa betyg om någon timma......jag och bilen.
Pillat i mig piller och hoppas nu att det funkar hyfsat ikväll och kanske kan det bli en liten titt i gamla sta'n även för knäts ägare imorron.......
 
Bara en helt vanlig vy över havet.....
 
Min middag igår, alldeles för mycket kött så hälften blev kvar.
 
"Alkoholfri irish".........dvs. café cappucino.
 
Gomorron-vy....från sängen.
 
En "offerta"-hög på marknaden......

Med tuk-tuk i Frigiliana.......

Dagen startade med frukost på balkongen och sen var det någon som ville sola och bada. Upplysningsvis var det INTE jag......
Lite churros vart äntligen inköpt i kiosken utanför, vars öppettider gäckat mig fram tills nu.
Senare blev det mat på hotellet, innan vi tog bilen på en utflykt igen. Denna gång upp i bergen till en "Pueblo Blanco": Frigiliana. Där hittade vi en tuk-tuk (eftersom mini-tåget precis slutat gå) som kunde ta oss runt i gränderna, för gå var tyvärr omöjligt.....
Efter rundturen gav vi oss dock inte utan gick en liten bit uppför till några souvenirshops, men bara ett fåtal innan vi vände ner igen. Det var en upplevelse av skräckblandad "förtjusning". Ska jag snubbla, eller inte.....
Två stela tog sig dock till uteservering, med utsikt och och sen eftermiddagssol i ansiktet. Vätska intogs, sen hemfärd och parkeringsbekymmer. Löste sig ganska ok iallafall på tredje rundan utmed strandpromenaden. Nu lite mat och kaffe, sen sängen och "tidig" uppgång för fredagsmarknad i Almuñécar.
 
Denna resas portion av churros......
 
Inte vår parkering....utan en annan med varningsblinkers då vi satt och åt.
 
Långt därnere är havet....
 
Åt andra hållet terrassen med caféer.
 
En av de många hantverksbutikerna......
 
Vyer under sightseeingen.....
 
Många trappor ääääär det.....
 
....en till....
 
En gammal källa från 1600-talet som föraren backade!! ner till i ca 10% lutning
 
Till sist fordonet som har fått en ny kund på kroken.....
 
Godaste sangrian hittills i veckan sa den som drack den......

Polisjakt......

.....som "underhållning" vid lunch nere på stranden. Plötsligt kom flera gatuförsäljare med sina lakan fulla av grejer rusande och tappade både det ena och det andra där på stranden. Efter kom två konstaplar Policia Local i full galopp......
Nu fick de inte tag i försäljarna, men förrådet i säckar med varor som stod bakom en palm beslagtogs och alla saker de tappat i flykten.
Därefter kom en "spontanmusikant" med förstärkare och saxofon i handen. Han tyckte det var en bra idé att "underhålla" restaurangens lunchande gäster. Jag hade en avvikande uppfattning om detta.
Vi skulle ha bestigit San Cristobal-klippan också, men efter hälften av trapporna (avstod de brantaste och väntade kvar på låglänt terräng) i Fågelparken, förklarade mitt "kära" knä att det var en otänkbar aktivitet.
Rumhäng för mig och havsbad, samt simning i poolen för bonusdottern blev det istället. Nu ska vi åka en sväng till grannbyn och hitta ett fik.
Det var inte helt lätt, inget som föll i smaken så vi återvände till balkongen och tog en fralla.
Planen är nu att dricka "riktigt kaffe" (ej frysvarianten) och titta på folk i restaurangen om en stund. Det hade visst kommit ett lass  "nya" svenskar idag.......
 
Fästningen ovanför Fågelparken......
 
Bergsvy åt andra hållet.......
 
Tvättdag i grannfastigheten....
 
Hen ville bara prata med oss, hela tiden.......
 
Flera färgvarianter på en pinne......
 
Solande lemurer......
 
......och bråkande surukater.
 
Lunchen idag.........
 
 

Marknaden........

...... hittade vi till utan problem, men p-plats fick vi "köra en ful" - vi fatar inte spanska och passera en avspärrningsskyltning som sa: bara boende.......
Detta för att komma ordentligt nära så "tant" orkade trava runt bland stånden med diverse shoppingmöjligheter. Några inköp blev det allt och en banan till frukost (efter youghurten på stående fot innnan avfärd). Fanns nämligen inget fik alls, inte ens en kaffevagn (typ).
Åkte därefter ner mot havet och Playa Burriana, där blev det brunch (tostadas och pommes). Fortsatte sen mot centrum med den berömda "balkongen". Efter bil-sightseeing i diverse smala gränder hamnade vi i ett p-garage. Bingo! bara 150 meter att promenera ut på Balcon des Europas. En glass, viss shopping, selfies och därpå lite drickbart.
På hemvägen tog vi omvägen över Nerjas grottor. Frågade om det var mycket trappor under guide-turen, där i biljettluckan?
Fyrahundra!! blev svaret och tjena, då blev det solovisit för bonusdottern. Nu med en gång (45 min. tur) eller återkomma en annan dag. Snabbt en biljett och "down she went".....
Jag strosade  i souvenir-shopen och runt planteringarna under väntetiden.
Hon verkade nöjd med sitt besök i underjorden och väl "hemma" blev det fika på balkongen.
Innan dess lyckades jag dock "snika till mig" en mjuk extra bäddmadrass för sängen. Ljuvligt är enda rättmätiga beskrivningen jag kan komma på att beskriva känslan av provliggningen.
Middag intogs för tredje kvällen i hotellets lokaler. Denna gång i cafeterian "tillsammans" med bara en massa svenskar, i mognare ålder än vi.......
Fotboll Sverige-Spanien slutade 1-1 och min allmänna känsla av övriga gäster var väl: Mer (typ) Sverige-fans än fotbollsintresse. Lite skämskudde-moment då de drog igång den klämkäcka  ramsan "Heja Sverige friskt humör".
Imorron besöker vi fågelparken och bestiger San Cristobal-klippan, är planen.
Ser nu fram mot en avslappnad natts sömn i den nu mjuka sängen..........
 
Gårdagskvällens promenad till strandens vågor och måsar......här dock bakpotatis på gång
Måsarna....
 
Vågorna och San Cristobal-klippan i bakgrunden.
 
Burriana-stranden........
 
Skulptur på Europa-balkongen......
 
Medelhavet........
 
"Kanoners" utsikt (hahahaaa).......
 
Vätskekontroll......
 
Skulptur i parken vid grottorna....
 
Magnolian blommar......
 
Variant på rondell-konst
 
Däruppa går motorvägen........
 
"Tapas" på balkongen.......

Söderut.......

.....bar det igår. Men först en arla biltur till den "stora" flygplatsen Hasslö/Västerås med start klockan 06.00 från Fagersanna.
Planet lyfte vid elva och halv fyra var vi i "svettnings-heaven" ....Malaga airport. Väskorna var snabba och nästa anhalt parkeringshus  via "växthustunnel" för att hämta hyrbilen.
Kan ni gissa vem som "torrbadade" i svett på vägen dit........
Snabbt och enkelt fick vi oss en Renault Clio tilldelad (samma märke som makens alltså) men i en snyggare färg (silver).
Ut ur p-huset var lite labyrimntartat, men inga stora problem. Ut på motorvägen och alla påfarter var bekanta från googlemaps streetview. 
Bara att "stå på" genom tunnlar och dalar för att sista biten få åka serpentinväg (modell större) mot slutmålet Almuñécar och mastodontkomplexet Chinasol apartments.
Vi fick en studio med havsutsikt, lite slitet men vad gör det om man ser (och hör) havet hela tiden.
Hungriga som få beslutade vi att leta mat. Söndag finns det dåligt med mataffärer öppna, så restaurang fick det bli.
Hotellets fick duga, nära och bra......
Klockan var halv sju och tyvärr öppnade inte köket förrän åtta. Fick bli en seven up och en sangria i väntan på nå't gott, resonerade vi och blev sittande.
Det visade sig stämma.......... ressällskapet valde en trerätters meny och hade fullt göra med att få ner den, men gott var det betygade hon. Själv blev det  varmrätt med "flan"(brylépudding med bränt-socker-sås) och kaffe ill dessert.
Jodå vi sov gott, men sängen är aningen hård i min mening......
Bonusdottern fick fixa lite frukosttillbehör nere i närbutiken, var meningen, men blev en längre promenad för att få tag på mer än bröd så jag undrade om hon rymt.
Därefter poolhäng för henne och relax för mig. "Storhandling" på välbekanta Mercadona, föregicks av ett besök hos grannen China Bazar.
En snabbis med snacks på balkongen, följdes av foto vid ett "vågsamt" hav.
Nu ska vi gå ner en trappa och uppsöka matstället igen, för middag.
Imorron inplanerat mercadillo i Nerja. Marknad alltså............
Kvällen är också "räddad" Sverige-Spanien i kvalfotboll på storskärm i hoellrestaurangen.
 
Planet har anlänt, töms och fylls, på en halvtimma - för att sen återvända till Malaga.....
 
En flod någonstans i Europa.....
 
Hyrbilen hittade en p-lucka till sist och med havsutsikt vid sardingrillningsrestaurang dessutom.
 
Husets paté som bonus i väntan på maten.....riktigt god.
 
Riktiga maten har anlänt....hugg in!
 
Utsikt från en säng......
 
Utsikt från balkongen......
 
....mera balkongutsikt.
 
Första frukosten.....
 
Färskpressad apelsinjuice........
 
 
 
 

Tvångspromenad........

.......hemmavid i höstrusket.
En tur runt den allra närmaste omgivningen, för att försöka få lite respons från detta j...la knä. Men inte vill det bättra sig med motionsrundor, snarare surnar det till ytterligare och blir stelt som fa.....
Ja vad mer göra....operationskö nästa kryper allt närmare som enda chans till ändring. Då hoppas man givetvis att det blir åt rätt håll, bättre alltså. Till och med bra..... får man försöka måla upp en bild för sig av, som motivering för att  utföra anmälningssamtalet om en aktiv plats i kön.
 
Porten till Strandstaden....
 
Sjöutsikt......
 
Sjöinnehåll vid båbryggan.....
 
Sjöbodar........
 
.....att se upp till sin fastighet.
 
Sommarstugehamn.......
 
Stenhinder för bilar.....
 
Björkdetalj klar för bostadsbygge......
 

En vanlig söndag......

....har nu nästan passerat. Sitter i min välbekanta fåtölj och irriterar mig på knät som inte vill veta av några aktiviteter, utan protesterar såfort jag får för mig att gå lite. Sååå störande.....
Var iallafall nere och haltade runt på loppisen, hittade en långärmad t-shirt till mig och en till att ge bort, -för hundringen.
Stod sen och pratade med en Fagersannason på besök och fick då ögonen på ytterligare ett objekt på ett bord. En av morfars femarmade ljusstakar stod där och bad om ett nytt hem.
Fanns ju inget alternativ, utan bara att plocka fram swish igen.
Visst har väl jag tillräckligt med alster här hemma redan, men så gediget hantverk måste ju "räddas" till ett bättre öde.
Vi får väl se nu om det beställs privat taxi till tåget imorron.
Annars har jag så smått börjat fylla på i den nya resväskan, inför nästa söndags avfärd söderöver.
 
Dagens frukostbricka......se hur det ryker om kaffet......
 
"Räddad" finslöjd......
 
Tre av mina pumpor får nu vara dekorativa  tillsammans i en kruka på verandan.
 
I en annan kruka finns dessa......
 
 

Torsdag........

.......heldag på jobbet ensam i lokalen, då kollegan var ute och transporterade "små svarta tunnor" för sista gången den här säsongen.
På hemväg blev det inköp av bröd hos bagaren, som hon skar i skivor åt mig i maskin. (Denna möjlighet fanns redan för fyrtio år sedan i "Boulangeriet" i Frankrike, Coupé? frågade expediten och lade limpan i maskinen....) Nu har tjänsten alltså kommit till Skaraborg också.
Förutom bröd blev det två mini-biskvier, varav den ena slank ner samma kväll efter en smörgås.
Fredag dags att ta en tur till Skövde och där bland annat investera i en ny resväska (modell stor) färg grön blev det (till extrapris).
Och för att finansiera den bestämde jag mig för att jobba några timmar på hemvägen. Det fanns nämligen behov....om jag ville.
Med hem blev det en pizza, då lunchen bara bestod av "en kokt med bröd" och till efterrätt fanns ju en mini-biskvi kvar att ta till kaffet.
Lördag hade jag tänkt besöka second hand och handla mat därefter. Blev bara mat då det på grund av Möbeldagarna och nyöppning av Rixners i samma byggnad, var totalt trafikkaos och ingenstans fanns att parkera. 
Till middag passade jag på att göra mig gulasch.....då "katten" är borta.
Liverpool lyckades ta en ny seger och nu är det redan kväll.......en bit pizza finns kvar och en bit nyinköpt bit västerbottenpaj får bli lördagsgodis, med vindruvor som avslutning -och kaffe.
Imorron loppis på hemmaplan, med tillfällig klädrea på besök av en Tibro-butik.........
Och på andra sidan Atlanten sitter semesterfirarna hos barberaren, -vid Lake Tahoe.
 
Torsdagsfika...... likaså fredag.
 
Nya resväskan.....
 
Första frosten för i höst.....
 
Gulasch med potatis & ättiksgurka.....räcker även söndag, då med ris tror jag.
 
 

Städdag.......

......beordrade jag mig själv (och maken) efter att ha ledsnat på att snooza i sängen.
Var uppe runt åtta och fixade mig lite frukost, men kröp alltså tillbaka i sänghalmen med teven på.
Tröttnade dock på mitt eget beteende och fick ett städ-ryck.
Då dammsugningen var klar, fick maken ta fram städhinken och gå efter.
Själv tvingade jag mig och mitt knä att ta en dryg kilometer-runda i samhället.
Igår tog jag en minipromenad till brevlådan med ett brev och tittade senare på eftermiddagen in hos loppisen för att ordna grejerna på mitt bord.
Maken försvann vid lunchtid till Tidaholm för en tisdagsspelning av ett bluesband från England. Han hittade tillbaka hem runt midnatt......
Fick uppdatera honom på Sveriges nya medalj, - i stavhopp.
Ska väl rapportera också att lördagens lottodragning var en nit, så också kvällens. Men gott om tre-rätts-rader har det varit senaste tiden.
Hittade en gammal klasskamrat från småskolan på Facebook, (som flyttade långt bort i fyran) och har nu kontakt med henne. Hon skulle till Skövde i jobbet mot slutet av oktober, så vi ska träffas där i samband med detta. Ska bli kul......
Maken tvättar och packar igen, för en ren nöjesresa till huvudstaden (igen). Det blir nog lite barnvaktande också skulle jag gissa. Själv får jag roa mig med arbete hela da'n imorron......
 
En "något" (hmmm) större pumpa (än mina) någonstans i Tibro.....
 
Mera timmer i grannens trädgård....är numera rensat......
 
....kanske av den här stubbfräsaren på besök hos en annan granne. En likadan "polare" tjänstgör numera också vid huset bredvid vårt.
 
Hela färgskalan fastnade på foto....
 
Men det fanns även fullt blommande växtlighet också.....på promenaden.
 
Fläderbär fanns det gott om......(konstaterat efter lite googlande)
 
Återvinning?? Man kan undra då bilen i fråga varit parkerad där i flera månader.
 
Snart hemma igen.....
 
En någor "censurerad" selfie på (den igår nyklippta) vandraren........
 
En eftersläntrad krasseblomma....
 
Dagens lunch.....med lingonsylt.....eller utan.
 
"Brygghuset" tar en sista vända på sjön......
 
 
 

RSS 2.0