Tio små negerpojkar...

Kvällens möte med "Mölndals kyrkliga syförening" blev en relativt blygsam tillställning då endast en medlem hedrade sammankomsten med sin närvaro, förutom värdinnan. Dagen föregicks av ett antal anmälda förhinder, inte lika drastiska sådana som i Agatha Christies deckare, men ett betydande "manfall" såpass att det inte blev tillräckligt antal deltagare för att ta några som helst beslut under kvällen. Alla medlemmar är dock så vitt jag vet fortfarande vid god vigör och firar semestrar lite varstans i landet. Pastor Jansson däremot finns det i skrivande stund inga uppgifter om, vilket är en aning oroande.
Den tappra skaran som tog sig an dagordningen, vilken för dagen fick begränsas till förtäring, hade fullt upp.
Kanske hade ryktet spridit sig på något vis att det var en försöksmeny som serverades, därav frånfället.
"Bättre fly än illa fäkta" så att säga. Men å andra sidan vet man ju då inte om man gått miste om premiären av någon ny framtida gourmet-rätt.
Hur man än vänder sig har man ändan där bak och solnedgången var i alla fall närvarande.


Någonstans bakom molnen idag

Jordgubbar och prinskorv

Lika varmt idag som det var igår. När man duschar, tar det inte lång tid innan man känner sig klibbig igen.
Men det är i alla fall lite psykologi i det hela, då man vet att man alldeles nyss har duschat, så man är ren och ska lukta ok.
Inte den mest idealiska dagen att besöka sjukgymnasten på alltså, men det var idag jag hade fått tid.
Remissen dit gällde egentligen knät, men den muskel (eller brist på) som jag sträckt:
"ungefär under höger arm", var mera akut att få hjälp med, om det var möjligt.
Jag kunde inte riktigt förklara exakt var och hur det gör ont och hon testade en massa rörelser med mig, framför spegeln! Gissa om jag tyckte det var mysigt?
Fick i alla fall en del rörelser att utföra under ca två månader och sen får vi se hur det går med både den "diffusa högern" och knät.
På väg hem köpte jag både jordgubbar och grädde. Sen ikväll till fotbollsmatchen Spanien-Portugal,
(som jag trodde var igår) gjorde jag iordning "Westman special".
Vilket består av stekt prinskorv med senap på gaffel, tillsamman med jordgubbar och gräddmjölk. Jag lovar, det ääääär gott!!!!! Men maken är fortfarande inte övertygad om detta.


Rätt som det var, mitt i solskenet kom en störtskur!


Regnet varade i ca tio minuter


..sen gick solen ner som vanligt!!


Inga är rätt redig ändå....

Idag har "Inga" haft en riktigt bra dag. Hon har sytt färdigt det första paret soldraperier till uterummet, strukit och hängt upp dom. Tvättat köksmattorna, visserligen i tvättmaskin, men det är ändå gjort och klippt gräset.
Förutom detta har hon skickat iväg en ansökan till ett jobb, som fanns i Platsbanken.
De såg gärna kvinnliga sökanden, för omväxlings skull, eftersom det oftast brukar vara tvärtom. I alla fall på de jobb det är någon idé för mig att söka.
I samband med gräsklippningen noterade jag att det börjar bli dags att äta smultron, de är snart mogna.
Nu börjar fotbollen, ska titta på först Holland, men sen blir det värre, då jag tror att nästa match är Spanien-Portugal.
Tycker nämligen att båda lagen är hyfsat roliga att se på. Strängt taget spelar det kanske då ingen roll, vem som vinner, bara de verkligen spelar bra fotboll.
Det är varmt ute! får nog vattna lite ikväll om växtligheten ska överleva. Ja, ogräset klarar sig då alltid, men det är ganska trevligt att det man försöker odla ger lite skörd. Det blir liksom roligare då.


Efterrätt om några dagar!!

Då var det slut......

Det bär mig emot att erkänna, men tyskarna spelade bättre än engelsmännen så det var inte så konstigt att de avgick med segern, även om det hände en hel del i första halvlek som gick England emot. Så nu är det slut på VM, för ytterligare "ett storlag".
Hur bra man än är som individuella fotbollsspelare i sina respektive lag, så fungerar det inte på landslagsnivå.
Men de har inte som vissa andra stora nationer, skämt ut sig, även om de kan bättre.
Det kanske är dags att anlita engelsk tränare till engelsmän, som en intervjuad pub-åskådare på hemmaplan (med pinten i handen) påpekade. Italienare gör ju ingen människa glad, när det gäller fotboll i alla fall.
Hann inte hem för att se matchen, så jag satte på TV:n på jobbet och stannade sedan kvar efter stängningsdags och såg klart.
Tur var väl detta, eftersom en av de sista kunderna jag hade inne, kom tillbaka och hade glömt sin kamera i lokalen. Det var en tysk tant, "Oma" (mormor/farmor) kallade hon sig själv och pratade mycket och länge.
Hon var helt otrolig, var på cykelsemester ensam, därför att Sverige var så vackert och hon hade inte körkort.
Hon startade i Hannover och var på väg till Trondheim via Östersund för att åka båt vidare till norra Norge.
Hon var 78 år!!!!! Eftersom vandrarhemmet i Gullspång, där hon tänkt sova nästa natt var fullbelagt, ville hon ha hjälp med bokning av hotell i Kristinehamn istället.
Jag ringde och fixade en bokning åt henne och fick veta att vi svenskar var mycket trevligare och hjälpsammare än hennes egna landsmän och hade det mycket välordnat med turistinformation.
Visst är det roligt att jobba när man får höra sådant, men nu är jag ledig i några dagar så jag får väl ge "Inga" order om att påbörja gardinerna..............


Efterrätt till Argentina-Mexico blir persikor med grädde (en klassiker)

Gourmet-middag

Orkade inte laga "något riktigt" till matlådan idag, det tog så på krafterna att
både jobba och öppna sillburkarna
till middagen igår, att det fick bli en fryst Finduslåda med schnitzel till jobbet idag.
Maken fick ta en repris, då det fanns några sillstjärtar kvar i burken och färdigkokt nypotatis som de säger i Skåne. När jag väl var hemma igen fick jag se att den ena skenan till gardinerna var monterad i uterummet,
vilket föranleder mig att snarast ge mig på att färdigställa ena sidans gardiner.
Solen är ganska besvärande varm om den får gassa fritt in i glasrummet, en bra bit över 40 grader blir det frampå kvällen. Så solskydd blir välkommet, när "Inga" orkar ge sig på uppgiften.
Har också plockat fram kycklingfiléer, så det kan bli ordentlig middag imorgon, det fanns nämligen ingen mer "gourmet"-kartong att tillgå i en annars fortfarande välfylld frys.
För övrigt kan jag rapportera ett beroende av att börja på ny stickning. Trots ett kraftigt överskottslager i "affären" är det omöjligt att ignorera de visioner av olika tröj-utföranden som regelbundet dyker upp i skallen.
Så nu är det en babytröja på gång igen!!!!!


Ett urval broschyrer som finns att hämta på Turistbyrån
Midsommarafton utan regn!

En traditionell midsommarafton är på väg mot sitt slut. Med traditionell menar jag valet av middag, sill, färkpotatis och nubbe. Däremot blev det inga jordgubbar till efterrätt, där fick vi nöja oss med fotboll på TV.
Lite annorlunda har det ändå varit, eftersom det var väldigt längesedan jag jobbade en midsommarafton.
I och för sig var det längesedan jag jobbade över huvud taget, om jag ska vara helt ärlig.
Idag var det bara jag som tjänstgjorde, men det passerade utan några större katastrofer.
Vid förklaring till en kund, att jag var ganska "grön", (när det tog lite extra tid) fick jag bara till svar att "det passar ju bra med årstiden".
Så både han och alla andra som kom in idag var väldigt snälla, vänliga och tacksamma för det jag kunde hjälpa till med.
Jag lyckades också komma underfund med lite tekniska finesser gällande utskrifter, när det var tyst och lugnt så man kunde prova sig fram. Alltid lär man sig något, men det finns massor kvar!!!!
(framförallt när det gäller teknik)
Imorgon är en annan dag och då har jag sällskap av van expertis nästan hela dagen på jobbet.
Sol hela midsommarafton var det längesedan vi hade, visserligen blåser der lite men det verkar som om vi har en solnedgång att se fram emot.
........och Spanien leder med 2-0!!!! hittar jag nu lite chips i skåpet också så är det helt perfekt.


....och solen sänker sig sakta över sjön


Lucky me......or not??


Inga fritidsproblem i helgen

Då var det dags att fira midsommar. Det kan man göra på flera sätt. Jag kommer att jobba.
Har fått förmånen att hålla ställningarna helt ensam imorgon, men lördag och söndag kommer det en kollega och håller mig sällskap, nästan hela öppettiden. Tur är väl det, så det blir lite ordning!
Det känns inte alltför betungande , då jag har varit ledig så länge, att jag hunnit "vila upp mig" inför det nya uppdraget.
I morse blev jag dock snuvad på min sovmorgon, eftersom Glasmästar'n äntligen kom och monterade färdigt altandörrarna. Så nu kan vi sitta i glashus, (men kasta sten får vi låta bli!)
Tack vare(!) dessa hantverkares tidiga vanor fick jag "extra" tid för annat, som normalt aldrig hinns med före färd till arbetet. Vilket gjorde att när jag återkom hem fanns det också tid!! Nu till att i lugn och ro avsluta "kusintröjan".
Vi får se om den blir godkänd.


Vårt nya "uterum"


Huset med inglasade altanen


"Kusintröjan"

"Stenkul", men bättre kan dom!!

Åkte direkt hem från jobbet idag, för att bänka mig vid TV:n och kolla om England äntligen tänkte spela fotboll.
Sista chansen så att säga, men det blev tredje gången gillt med vinst över Slovenien.
Man kunde i alla fall se att de försökte, men det är långt kvar till den nivån man kan kräva av proffs.
Då jämför jag med matcherna från Premier League som visas på betalkanalerna under vinterhalvåret.
Nu har de i alla fall möjligheten, (då de är klara för åttondelsfinal) att visa vad de går för, framöver.
Det vankas mer fotboll under kvällen, men först måste jag se hur andra tokiga engelsmän renoverar fallfärdiga hus  på landsbygden.
Enligt detta program finns det ingen gräns för vad de ger sig på, en del objekt är i stort sett bara en hög sten att börja med. Mycket dyrare än de räknat på, blir det också alltid.
Vi får se hur vårt inglasningsprojekt slutar, de kommer imorgon och sätter dit glasdörrarna. Skillnaden från TV är att vi tittar på när andra gör jobbet och har ett fast pris. Men som alltid gäller: "Smakar det så kostar det!"
Få allting klart blir kul, men fakturan förtränger vi så länge det är möjligt.
Garanterat kommer den dock "som ett brev på posten".Min egen, färdigbyggda, stenhög

Sommarväder och oväntat besök

Har klippt gräset på baksidan av huset, det "behövdes" inte på framsidan, man ska inte göra mer än nödvändigt.
Kaffe och nybakat mörkt nyttigt bröd smakade lika bra ändå, trots att jag inte "gjorde färdigt".
Är dock inte fullt så lat som det låter. Hoppade över att dra den tunga gräsklipparen runt huset då jag fortfarande har ont i ett muskelfäste på höger sida, efter en sträckning för ca tre veckor sedan.
Vi får se hur lång tid det tar innan kärringen är återställd. (någorlunda i alla fall)
Det blir en hel del tittande på fotboll på TV trots det fina vädret, men samtidigt stickat på "kusintröjan".
Nu är det bara en ärm kvar.
När jag som bäst satt där och stickade, hörde jag fågelkvitter på väldigt nära håll. Det föranledde en undersökning, så jag gick ut i köket. Där halvflög och hoppade en sädesärle-unge runt på golvet. Jag stängde dörrarna till övriga huset, men hann inte få igen alla, så han förflyttade sig till "mitt" datarum och satte sig på fönsterbrädan mellan prydnadssakerna. Snabbt fick jag igång kameran och knäppte, sen öppnade jag fönstret så han lätt kunde komma ut igen.
Visst är han söt och han verkade inte vara rädd heller.


Vad glor du på?  Öppna fönstret istället!!

Rökt makrill och gardinstänger

Då har vi varit på inköpsresa till Hjo, som jag igår via bloggen var vänlig nog att förvarna maken om, så det inte skulle bli en alltför stor chock på måndagsförmiddagen. På detta sätt hade han en hel natt att drömma om det och vänja sig vid tanken. Om det föranledde mardrömmar vet jag inte, men han verkade sova gott.
Vi fick utrusta oss med diverse attiraljer såsom tejp, remmar och plankor, eftersom gardinstängerna vi beställt är fyra respektive tre meter långa och var tvungna att surras på biltaket för hemfärd.
Först åkte vi dock till hamnen för att köpa sik till middag, men det fanns ingen, så det blev rökt makrill i två varianter istället.
Därefter tog vi en sväng till Skövdevägen för en kopp kaffe och en pratstund. Fyllde också på med böcker från "Centrallagret", då de "har gått åt som smör i solsken" hos mig.
Apropå på smör, nere vid hamnen utanför Fiskaffären, såg vi idag en kaja som "fiskade" i en papperskorg.
...och vad hittade hon väl där???
Just det..... ett minipaket Bregott, som hon snabbt förvann med!
Besöket hos Hem & Hobby gick sedan relativt smärtfritt för maken. Han fick surra fast gardinstängerna medan jag plockade ihop dagens fynd i affären.
Väl hemma vankades stuvad spenat och färskpotatis till makrillen.


"Nu ska jag smörja kråset"!


Spegelblank sjö med solnedgång idag!

Vart tog söndag vägen????

Sover man länge på morgonen blir dagen kortare. Är det någon mer än jag som kommit på detta.
Sitter här och undrar vart söndagen blev av. Sen frukost på altanen, (bestående av kokt ägg med sill, ostmacka och kaffe) följt av att laga kålpudding till middagen. Har också tagit en massa bilder på "husets överskottsmaterial" och lagt ut på Tradera. Det tar tid vill jag lova, flera timmar har jag ägnat mig åt detta tråkiga göromål. Men eftersom det i två dagar inte kostar något om det inte blir sålt, var det inget som gick att skjuta upp om jag ville utnyttja tillfället att bli av med alltid något "skräp". Vi får se hur det går, nu är det gjort i alla fall.
Nu ska jag se om brasilianarna spelar fotboll eller om de också bara går och hänger på plan, som vissa andra lag.
Svennis kanske kan ta en skalp med "sitt" Elfenbenskusten.
Till den önskade underhållningen, bra fotboll, ska jag spisa kalkon & fetaost-sallad som blev över från igår.
Lite kaffe slinker nog också ner.
Imorgon väntar besök hos Hem & Hobby för att hämta gardinstänger till altanen. Maken är ledig och ska följa med, men förväntar sig ett snabbesök. Tror han ,ja!!!!!


Pausbild Brasilien leder med 1-0

Brunch

Det blev en lång dag framför TV:n, ändå började jag inte titta förrän vid halv tre. Det är märkligt hur man inte kan låta bli, utan fastnar där framför "dumburken". Nu har jag inte tittat på alla inför-program, så det kan ju vara en anledning till att det kändes sevärt. Tycka vad man vill om kungligheter och dylikt, men en historisk händelse är det i alla fall. Fin PR för Sverige och Stockholm, inte minst i turism-hänseende är det också.
Kommer ihåg prinsessbröllopen på sextiotalet. Jag hade väldigt bråttom hem från simskolan, (vid Boulongersjön i Skövde) för att inte missa den svartvita sändningen till ett av dom.
Det är väldigt längesedan, kan jag konstatera när jag idag återsåg dessa prinsessor.
Vi hade ju förresten bröllop förra sommaren i Fagersanna, där jag var med "på riktigt". Visserligen inte lika många gäster och bara vanligt folk, men en lång dags färd mot natt, (och en bra bit in på den) blev det även på detta kalas.
I Stockholm ska det serveras brunch på Drottningholm imorgon, vi hade detsamma i Strandstadens Klubbstuga dagen efter. Undrar vem som steker bacon och gör äggröra?? ...men det är nog inte Silvia.
Bjuder på kvällens solnedgång från Fagersanna, dagen till ära!


Samtidigt som festen på slottet pågick, sänkte sig solen över Fagersanna

Vart tog fotbollsspelarna vägen??????

Tittade på Englands öppningsmatch mot USA i VM för några dagar sedan. Då började det så lysande med ett tidigt mål av Gerrard och alla trodde att det skulle bli vinst, men efter en ofattbar målvaktstavla och för övrigt ganska dåligt spel, fick de nöja sig med oavgjort.
Idag bänkade jag mig igen framför TV:n med förväntningar på en bra match, med så många bra spelare på plan.
Man tror inte det är sant, men de presterade ändå sämre fotboll idag. Dock utan målvaktstavla, eftersom det blev 0-0. Algeriets spelare var hyfsat pigga och stretade på, men vad Englands "zombies" höll på med, undrade även kommentatorerna på TV 4.
Det är inte snällt att göra sina supportrar så besvikna, allrahelst då jag prioriterade matchen framför "bröllopskonserten". Men med en italiensk tränare kan det väl inte bli bättre. Förutfattad mening kanske, men om italiensk fotboll, tycker jag inte!
Jag får se fram emot lördagen, med sovmorgon, second hand-butik och prinsessbröllop!!
.... en tanke går till de som idag gav sig ut i skogen på "den stora" överlevnadskursen och inte får krypa ner i sin säng de närmaste två dygnen, utan slåss med myggen och vara hungriga eller äta mysko växter.
Natti, natti!


Ett "lysande exempel" i mörkret

Överlevnad

Idag har vi hjälpt en fransk cyklist att boka campingstuga i Askersund, Anvisat en tysk turist med tandvärk till närmaste tandläkare och jagat veterinär till en holländsk hund med ont i tassen.
Det händer nästan hela tiden en massa saker och många av besökarna är från utlandet. Hur kul som helst!
Efter att vi stängt något tidigare idag, begav vi oss upp till Granvik, tillsammans med en massa andra kollegor från Skaraborgs övriga turistbyråer. Där skulle vi få en snabbutbildning i "överlevnadskonst", vilket normalt brukar ta tre dagar i anspråk. Vår kortversion bestod i lärdom om hur man renar vatten, kännedom om vissa ätliga växter och göra upp eld. När "vi väl hade överlevt", fick vi grillat kött, hemlagad potatissallad, stekta äpplen, baguetter och creme fraichesås. Därefter äppelpaj och jordgubbspaj med vaniljsås. Alltsammans inne i skogen, nere vid Vätterns strand. Misstänker att de som går den långa varianten av kursen inte kommer i närheten av de bekvämligheter som vi åtnjöt. Sent omsider och duktigt trötta, kom vi iväg hem. Nu återstår bara att i natt konstatera hur många myggor som fått sig ett skrovmål. En ganska stor skara av dessa "odjur" har helt klart fått in träff på mig, kan meddelas. 


"Överlevnadsbelöning"


Hur man gör en sovsäck av rep och filt

oj, oj, oj, oj, oj, min stackars hjärna.........

Det märks att man inte är tjugo längre. Att lära sig nya rutiner och hålla reda på en massa olika saker, sliter otroligt på den begränsade kapaciteten mitt huvud "har kvar". En massa nya intryck och göromål att sortera, ingenting är egentligen komplicerat, men så mycket  på en gång skapar kaos. De kollegor som varit där ett tag, hävdade dock att de upplevt något liknande som nya. Det är i sig en tröst, men man vill ju behärska allt direkt, därav frustrationen.
Förutom själva turistkontoret och kundmötena över disk behöver man ju också, helt riktigt, veta vad det är man rekommenderar. Därav rundvandring på museét och en två-timmars äventyrsvandring på fästningen.
En för övrigt smart idé, att uppleva aktiviteterna själv. Då har man koll på vad som finns att göra och kan besvara frågor.
Det är väl bara att "sitta lugn och fin i båten" och ge sig själv den tid det tar, att behärska utbudet. Ingen har väl lärt sig allt första dagen. Tålamod och is i magen är bra egenskaper, som jag ska försöka nyttja efter bästa förmåga.
Kan inte klaga över att det är tråkigt i alla fall, för då ljuger jag. Bara lite jobbigt..........
Bifogar en bild från "flykten undan fienden".


Karlsborgs Fästning sedd från vallen, Vättern i bakgrunden

Tonight's sunset


Kvällens bidrag


"After sunset" Solenergin lagrad i min utelykta vid entrén.

"Skarpt läge"....

Då kan jag börja nedräkningen. Klockan 08.00 imorgon bitti inträder "skarpt läge". Då är det dags att anta utmaningen och axla titeln "Turistvärdinna". Det ska bli roligt att få jobba i branschen "på riktigt".
I december 2008 pryade jag på Turistbyrån i Skövde en vecka, vilket definitivt inte avskräckte mig för yrket, utan tvärtom gav mersmak. Det fanns då inte något behov av att anställa personal, vilket jag var medveten om från början, men det var snällt av Jessica att låta mig prova på ändå.
Förra sommaren sökte jag jobb på Hjo Turistbyrå, men hade inte turen att få det.
Nu får jag hålla premiärnerverna i schack och koppla på "hårddisken" så informationen som sedan ska ut, först kommer in och lagras i minnet.
Men nu tänker jag ladda med fotbolls-VM, Brasilien mot Nord-Korea, kan det bli något? Den som tittar får se!
Avslutar med en bekant vy, men denna gång bara kvällsbild på sjön, med en ensam båt.
Det är "fluglorten" mellam stolparna!!


Nästan spegelblankt

Ack Värmeland du sköna....

Då var det dags för nästa roadtrip. Eftersom maken via Internet skaffat sig en vän i Värmland, med samma brinnande intresse för ljudböcker, hade det blivit dags att göra en "manuell visit" och inte bara lita till det elektroniska mötet.
Färden kom att gå till Deje, där ingen av oss varit tidigare, men nu kan vi alltså pricka av den orten också.
Fint väder har vi haft om än något kallt, när vi stannade vid Vänerns strand och åt frukost på väg dit.
"Sola i Karlsta' var i alla fall hemma, när vi passerade. Sen var det bara att följa Klarälven norrut och sista biten anlita den utprintade vägbeskrivningen för att navigera till rätt hus i villaområdet.
Vi blev välkomnade med god lunch och sedan kaffe och hembakade kakor på deras inglasade veranda. Där blev vi sittande i många timmar och pratade om allt möjligt, till vi kom på att klockan sprungit iväg så pass, att det var dags för hemfärd. Så att jag skulle hinna "fota" kvällens variant av "Solnedgång över Örlen".
Som synes hanns det med....
Klockan 22.16
Den gamle och.......

Det sägs ju att "När faan blir gammal blir han religiös". Det har jag dock som väl är, inte sett några tecken på ännu.
Däremot kanske det fortfarande finns hopp om en något annorlunda inställning till shopping. Efter fredagens elddop på Gekås med omnejd, som han för tio år sedan aldrig hade klarat med humöret i behåll, spirar en stilla tro att det inte är helt omöjligt med fler rundor. Allrahelst då mitt tålamod i denna ädla konst har avtagit något med åren.
Vi kanske kan mötas någonstans på den gyllene medelvägen i ämnet framöver.
Tänk vad kompromisser här i livet kan skapa bra lösningar.
Det är inte heller så dumt att stanna på någon naturskön rastplats för intagande av medhavd matsäck, när man är ute och åker. Betydligt trevligare egentligen, än att kila in på Statoil och köpa kaffe med bulle. Den kosten tröttnar man lika fort på som BigMac-meal på MCDonalds.
En macka på hembakt bröd med stekt ägg till termoskaffe kan rekommenderas. Till och med talgoxen med några polare var väldigt sugna på en smakbit!!


"Det är inte bara Ni som ska ha!"

Pensionat Enehall

Man kan inte göra så mycket annat åt födelsedagar än låta dom passera, antingen obemärkt, eller som förr om åren fira med "dunder och brak". Vi valde varianten bortrest för första gången, nu när maken blev "lite mer till åren kommen". På Internet hittade vi ett pensionat i Båstad som verkade ha lagom mycket aktion, (ingen alls faktiskt) förutom fruktkorg, choklad, blommor och mousserande vin på rummet i deras födelsedagspaket, som också inkluderade frukost och trerätters middag i två dagar. Nämnda pensionat visade sig ha anor från sekelskiftet, med lugn och skön atmosfär för "gamlingar" -och bra sängar!
Maken hade lite längtan efter sin ställbara säng då ryggen blev lite öm, men jag som nyss sträckt högra armfästet runt hela bålen och hade ont "överallt" var snabbt vän med sängen. Rörde jag mig inte alls kändes det hyfsat (förutom varje andetagen), vilket föranledde en undran från maken, vem som egentligen var gammal.
Vädret var inte heller på vår sida, eller också var det just det. En ständigt smågråtande himmel, vart vi än åkte på Bjärehalvön. Vi hann i alla fall promenera lite vid Hovs Hallar, kolla in köpcentrat runt Hasses lada och strosa i Båstad hamn.
På väg hem fredag morgon gick färden via Gekås i Ullared, alla äkta hälfters fasa (med några undantag).
Där får jag tillstå att jag blev imponerad av min äkta hälft, som tåligt utan gnäll, genomled dagen (11.00-16.00) i detta berömda köpmekka. Visserligen med lite "fusk", eftersom det först fanns en elektronikavdelning värd att utforska, sen ett internetcafé och som avslutning Net on Net-affären på andra sidan parkeringen. Så han shoppade allt loss.
Som pricken över i:et kunde jag som avslutning peka ut "Morgan på lagret" (från femmans dokusåpa) livs levande, bara en meter från oss. Han stod och diskuterade med en kollega om nästa Ullaredssåpa som skulle börja spelas in om en vecka. Kanske skulle vi söka till audition, de efterlyste nämligen nya huvudrollsinnehavare??
Men lugn och fin....en sak i taget, nu är maken ordentligt inskolad på Ullared så snart kanske det blir en tur till.....


Ett "Bergatroll" vid Hovs Hallar


Varmrätt


Efterrätt


En stor stark, - eller kanske två??

Vad har snögubbar med London att göra?

Den gångna vintern och dess kopiösa mängder med snö, känns nu avlägsen och nästan overklig.
Jag som gillar snögubbar hade i och för sig kunnat bygga mig "en hel hög" i trädgården. Men det blev bara för mycket, man ville inte se åt eländet, än mindre ut och "leka" i det.
Däremot tittar jag gärna på min kollektion, (av mestadels porslinssnögubbar) som står fint uppradade
i "mormors vitrinskåp" eller lite varstans i övriga huset.
"Tycker du om snögubbar?" frågade kusin Monica när hon såg skåpet bakom tröj-ställningen. Det kunde jag ju inte förneka, annars hade det varit märkligt med så många exemplar överallt.
Som sagt många har det blivit, genom åren. Vissa har även en alldeles speciell historia.
En arbetskamrat och jag valde att åka till London för våra bonuspengar vi fick ett år, (av vilken anledning har jag dock glömt). Vi hade en mycket trevlig resa och hittade bland annat en affär inte långt från Tower Bridge, nere vid Themsen:
"The Christmas shop", vilken enbart hade just julsaker, året runt. Det fanns en massa kul grejer och jag köpte en snögubbe med griffeltavla: "days left for Christmas...". Där fanns också en fin tekanna i form av en snögubbe, men den var lite väl dyr, så jag avstod motvilligt från inköp.
Nästa dag blev det i alla fall nödvändigt att åka tillbaka, för den hade ropat på mig hela natten.
Den har aldrig "gjort tjänst", men står prydligt till beskådande i stora vitrinskåpet i vardagsrummet, där de allra finaste prylarna (av den stora mängden sådana) har hedersplats.


"The Londoner"

Efter regn kommer sol

Det var längesedan det regnade, konstaterade jag i bilen på väg till Hjo, för att delta i anhörigcafé med information om dagcenterverksamhetens nystartade "fabrik". Bland annat ska här pysslas med att sortera och paketera skänkta kläder för vidare befordran till barnhem i Polen. Vilken en präst som är engagerad i projektet, berättade om. Han har haft denna insamling igång sen 1980-talet.
Min syster skulle också ha kommit dit med sin assistent, men hon ansåg sig ha viktigare saker att göra.
Eftersom det var måndag, har hon så kallad "hemmadag" från dagverksamheten och då ska det handlas.
Detta är mycket viktigt, vilket hon påpekade när jag gjorde en snabbvisit för att kolla varför hon inte varit där.
Hon hade gjort ett besök på Hem & Hobby och att det är viktigt är vi nog ganska överens om.
Sen kanske vi väljer att köpa väldigt olika saker, men den affären passar ju alla. (nästan!)
Tittade också upp till mor och far som åt middag, bestående av Mamma Scans köttbullar med tillbehör.
De ville skicka med lite fåtöljer och köksbord, men jag hade inte stora bilen med idag och ingen bärare heller.
Naturligtvis var även jag på Hem & Hobby, något annat är inte möjligt. Det får betraktas som näst intill tjänstefel att hoppa över det om man är det allra minsta intresserad av inredning och hantverk.
Regnade gjorde det hela vägen hem också, så ikväll kan jag skippa vattningen, skönt.
Men solen hann ändå fram så den kunde gå ner!


Efter regn kommer sol

Nationaldag

Man ska inte åka och shoppa på helgdagar men..... Idag var jag bara tvungen att kolla om de hade fått hem "rätt färg" på garnet hos Rusta. Är lite sugen på att starta "kusintröjan". Det fanns inte mycket, men faktiskt de färgerna som jag var ute efter. Vad löjligt nöjd man känner sig då (i alla fall undertecknad).  När jag ändå var i Skövde och många andra affärer också var öppna, blev det besök i några flera.
Kunde inte låta bli att köpa neonfärgade vattenpistoler till barnbarnen. Kanske får jag ångra detta dubbelt när de väl kommer hit. Chansen att bli blöt ökar avsevärt, så gör också faran för kritik från föräldrarna, över olämpliga leksaker. Smällar man får ta! Barnen kommer säkert att ha kul, det är huvudsaken!
Hittade också ett par tofflor som verkade sköna på Skokanonen. (till mig såklart)
Väl hemma bakade jag bullar som utlovat till studentfesten på fredag, samt slängde ihop två banankakor av bara farten, så jag blev av med de övermogna bananerna som annars skulle ha kastats.
Därefter började jag på ovan nämnda tröja. Anette tittade förbi på en kopp kaffe. Då passade vi på att provsmaka kanelbullarna "innan leverans".
Nu ska jag fortsätta på stickningen och titta på Poirot. Sen ska jag skrapa Triss-lotten från ÖB, då har den nog mognat till.


Fagersanna flaggar!


"Sjukbesök" och grillfest

Idag har maken gjort ett av sina sällsynta besök på Second Hand-butiken i Tibro. Vi var och tittade på en furusoffa som eventuellt skulle kunna funka till altanen. Vi beslutade att tänka lite mer på saken och gjorde därefter ett stopp i färgbutiken, för inköp av färg att måla bordet och den gamla träsoffan med. Vi frågade innehavaren, vilken sorts färg som var bäst att använda. "Bestå" fönsterfärg blev svaret, "det har vi hemma, en hel burk" sa maken, varpå vi gick. Så billigt har vi aldrig förr kommit undan, vid köp av färg.
Sen var det Hörnebo nästa, för besök av skadad, nyss opererad motocross-åkare som nästa vecka ska hoppa till studenten på kryckor, eller alternativt åka rullstol. Hela sommaren får han stå ut med detta efter kraschen på SM i Tibro för fjorton dagar sedan. Han och brodern fick "sluta skolan-peng",  godis, chips & coca cola eftersom vi är bortresta när avslutningen är.
På hemvägen hittade vi en "Gourmet-restaurang" (Sibylla) vid vägkanten, där intog vi lunch bestående av kebabtallrik.
Maken gav sig på trädgårdsmöblerna direkt när vi kom hem och soffan är isärmonterad samt vitmålad. Imorgon visar det sig om alla bitar passar ihop igen.
Kusin Monica kom på en "tröj-visit", vi får se hur det tilltänkta alstret blir, har lite alternativa mönster att välja på, beroende på vilket garn som finns tillgängligt för inköp.
Grillen fick arbeta som avslutning på ytterligare en solig, skön dag. Vi avnjöt fläskfilé med tillbehör medan vi inspekterade ägorna på första parkett.


Grillbuffé


Panorama över kvällens solnedgång"Gamlingar" och friterad ananas

Åkte en sväng in till Tibro på förmiddagen för att besöka torghandeln. Det blev några isbegonior till trädgården och en bunt gula rosor inhandlat. Därefter fick bankomaten en påhälsning för att fixa lite studentpresent-medel.
Vi gör det lätt för oss och kör med säkra kort. Det blir ett kuvert med innehåll.
Lite kompletteringar på matfronten var också nödvändigt, så jag tog en sväng förbi Sparhuset. Där träffade jag en nybliven post-pensionär, vilken trivdes alldeles utmärkt med ledigheten. Allra helst när den senaste omorganisationen på forna arbetsplatsen kom på tal. Då log han bara och sa: "Har hört talas om det".....
Sen var det dags att ta sig hem och kolla hur det gick för Söderling i Franska öppna.
God middag hade "Inga" lagat, även i min matlåda. Det vankades fläskkotlett med gräddig kantarellsås.
(tack till Elins svärmor för all torkad svamp!)
Det är bra med Internet, där har jag hittat recept på friterad ananas, till efterrätten. Fungerar alldeles utmärkt, har provat flera gånger redan, till glass.
De gula rosorna var till ett arrangemang framför makens dator! Han behöver muntras upp inför den förestående milstolpen i nästa vecka, som hans förre kollega uttryckte det: "Vi är snart lika gamla-
mellan sextio och sjuttio båda två!"


Mums!!!!!!!!!!


"Fira" i förtid!

Äntligen!

Så har det då varit torsdag jämn vecka igen. Den har varit efterlängtad kan jag säga. Eftersom det har varit lite varmare några dagar och jag förra helgen gjorde misstaget att slänga räkskal i soptunnan, kan Ni säkert räkna ut att det inte var parfym och nytvättat det luktade därifrån. Nu är den i alla fall tömd och i eftermiddag har jag spolat ur tunnan med en ordentlig dos flytande tvål. Hade i och för sig kunnat skura den också, men ville inte gå till överdrift.
Det är ju bara skräp och avfall som ska i där ändå, så det räcker gott med att få bort lukten, tycker jag.
Har däremot lovat mig själv att när vi äter räkor i fortsättningen, ska jag lägga skalen i ett fint paket i frysen, för förflyttning till tunnan kvällen innan tömning. Då blommorna och kökslandet behövde få en skvätt vatten, var jag nyss ute en sväng och slogs med myggen. Några av dom har smitit in och biter mig säkert i natt.
De har förresten redan börjat.


"Varde ljus......"

Då har elektrikerna varit här och avslutat det de påbörjade igår. Nu har vi spotlights med dimmer, infravärme
och en allmänbelysning installerad i "uterummet" som nu bara väntar på glasdörrarna innan det blir ett rum.
Den gamla ytterlampan som satt ivägen, fick flytta till andra sidan altandörren. Den ska "testköras" ikväll.
Det är ju ljust länge, (inte för att jag klagar) så prova belysning går därför inte förrän framåt midnatt.
Att hitta en nål i en höstack lär vara väldigt svårt, men att pricka en tre millimeters elkabel med borr genom taket vid håltagning för datakabel, är inte så illa heller, men bevisligen är det fullt möjligt.
Termostaten till golvvärmen i badrummet har inte fungerat sen i julas, så detta fick fackmännen ta en titt på. Efter mycket blåsande i ledningsrören och krypande på vinden i isoleringsullen, hittade den ene till slut orsaken.
Där borren gjort hålet i taket låg denna tunna kabel som skadades, till hälften.
Här fick vi förklaringen till varför säkringen till all golvvärme gick i julas. Efter att en kollega till dagens hantverkare då var här och bytte, funkade det igen, allt utom badrummet visade det sig så småningom, men nu är alltså även det fixat.
Anledningen till borrandet i julas var att jag blivit hysterisk på en elkabel, liggande löst på golvet (sedan flera månader tillbaka) från "data-centralen" i köket genom hela hallen, under trasmattorna, till kontorsrummet. Detta för att den trådlösa anslutningen krånglade. Så det kan bli.......


"Spår" i skymningen

Solen somnade före....


Solen somnade först!!!!Natti-Natti!

Man blir trött av att gå upp tidigt

För de allra flesta, som har små barn eller ett jobb där man börjar tidigt, är detta ingen världsnyhet, men jag som har "vänt på dygnet" blev idag påmind om och känner effekten av, att kravla ur sängen i "förtid".
Igår ringde jag och beställde elarbeten till altanen, då frågade han på firman: "Är du uppe på morgonen?"
Jag fann för gott att tala sanning och sa som det var, bara om jag måste!
Men om Ni kan komma imorron bittti, kan jag "pallra mig upp". Det var alldeles vindstilla och sjön låg spegelblank vid halv sju-tiden när jag klev ur sängen, efter att ha legat och lyssnat på makens väckarklocka, som hade ringt i intervaller sedan fem!!
Jag frågade vad det skulle vara bra för, när han ändå inte går upp förrän halv sju. På det hade han inget bra svar,  ingen förklaring alls egentligen, (ungefär som Tjorven på Saltkråkan: "Det bara blidde så!")
Dagen blev på detta sätt väldigt lång och ikväll är jag nog så trött att jag lägger mig vid den tid som "normala" människor gör. Då är vi tillbaka till det där med normen, hur individuell får man vara, innan man faller ur ramen och betraktas som konstig. När ska man gå och lägga sig?
Kanske kan jag hålla mig vaken så länge att jag hinner dokumentera solnedgången, innan "koman" slår till.


Stilla morgon


Kvällsljus före solnedgångRSS 2.0