Fortsatt nedräkning.........

..... bara en arbetsdag kvar denna veckan nu. Sen lite "ledighet" med alla ungar i varierande åldrar, allt från 1-37 år.
Jag har som alltid en "semi-plan", som vanligtvis brukar "skita sig", men vadå.......?
Bra att ha en i alla fall, men att vara hyfsat flexibel ändå. Sen tror man det ska kunna hinnas både det ena och det andra i sann optimistisk anda, men då brukar verkligheten slå till och "korrigera".......
Idag blir det bara en snabbvisit på second hand, sen ska jag fixa käk därhemma, samt ha förhör om önskemål inför jul i klappform. Enklare att ta dom en och en, öga mot öga och inte i flock via mailkorrespondens, med föräldrar.
Sen är det väl kanske så att det önskas en massa "konstiga" nymodigheter som man aldrig hört talas om (vanligen inom teknikområdet), men då får det bli "delegering" av inköpen till experter på området.
Typ skicka kvittot......
Men roligare om man klarar att fixa det själv, återstår att se inför årets "lista/listor".
Var en snabbis på lunchen och hälsade på dom när de åt lunch på restaurang, här i Tibro. De hade även hunnit med att hjälpa morbror med transport av skrotbil till Blikstorp, sen de klev av tåget.
Vår gamla SAAB (bördig från Bredäng, Stockholm) har nu rullat sin sista mil...........
På second hand hade alla julsaker kommit fram och till följd av det, extra mycket folk givetvis. Hittade några saker såklart, visserligen sånt jag absolut inte behöver (julpynt & burk) men är det fint så ääääär det.
Hemma var det full motion på två datorer med spel och mitt i låg morfar och kolla teve. 
Ska starta lite mat snart, för de svalt hellre än att laga någon själva, var svaret då jag erbjöd den aktiviteten. Blir inte så avancerat grilla kycklingfiléer och potatisklyftor i ugnen. Hoppas på lite över till min lunch.......
Beror väl på hur mycket jag lagar, antar jag...........
 
Parkeringen vid "Lill-ICA"....Har Ni fest eller??
 
Jasså, bara skat-party......på tappad, trasig youghurt.
 
Fullsatt vid skärmarna......
 
Laddat för Halloween.......ungar.
 
Dom här var ju bara tvungna att få ett nytt hem hos mig.
 
 

Nedräkning.......

.....kan börja, för imorgon kommer bröderna Bus på visit. Alldeles ensamma ska de för första gången åka tåg ner till oss. Pensionären morfar får naturligtvis möta i Skövde.
Mormor jobbar ju som vanligt. Men det blir bara kortvecka, för torsdag och fredag ska ägnas åt barnbarn, "barn" och god man-möte. Mycket matlagning blir det säkert.........
En kontorskollega är hemma idag och kurerar sig, det kom ett meddelande i morse vid sex.
Börjar ju bra det här, tänkte jag och ......så har det fortsatt. En typisk måndag kanske man kan säga, då det "bara väller in" en massa mer eller mindre konstiga/komplicerade saker att hantera.
Chefen med assistenthund fick rycka in, med en heldag transporter kors och tvärs i kommunerna.
Ok vädret är hyfsat och nu är det ljust igen i arla morgonstund (så länge det varar...) till och med i duschen utan att tända lampan.
Får ta vara på detta positiva och traggla vidare med alla papper en stund till, nu efter lunch.
Igår ropade jag i alla fall in en önskad julklapp på Tradera, så där tuffar det på också. Ja gott folk vi är snart där, dagen då vi får träffa "tomten" igen.
Handlade en del på hemvägen och fixade räkmackor till kvällsmat. Kokar nu lingonsylt på en påse lingon jag hittade i frysen. Maken hade lämnat en halv burk vita bönor till mig, så det blev matlåda imorron kompletterat med två stekta ägg.
Rev ur sängarna i morse, men ångrade mig då jag kom hem. Så dags då, bara att bädda nytt och det har vädrat hela dagen, så säkert skönt att krypa ner sen........
Men först fåtölj, stickning och "Vår tid är nu".........
 
Det var fint väder igår och äppelträdet pryder sin plats......
 
Vår nya familjemedlem.......
 
En fossil från trappan på Skara museum, som jag "änna identifierar mig med" (gammal och stel....)
 
Två av gårdagens inköp: Snidade granar och tomte från "urskogen"......
 
Måste ju markera/fira att måndagen snart är slut....
 
 
 

Hantverk i Ljungstorp och mera......

......blev det idag. Hämtad halv elva och kom inte tillbaka hem förrän halv sex.
Alla utom en (som var på resande fot) i (sy)mötet strålade samman vid Bygdegården i Ljungstorp utanför Varnhem.
Först ner i källaren för fika och där satt den första f.d. postkassören....hej, hej.
Sen mätta och belåtna påbörjades rundturen bland alla fina alster och "sylter". I första hörnet stod f.d. postkassör nummer två....hej det var längesen osv. Sen gick jag säkert tio meter till nästa hörn i lokalen, där handlade f.d. postkassör nummer tre snidade granar. Hej, hej.......bara postfolk här idag!
och så lyfter jag blicken och där står f.d. postkassör nummer fyra, som medförsäljare. Hej, hej det var inte igår......
Även jag inhandlade här trägranar.
Sen fick det vara nog med postisar och utanför fanns två andra säljare att handla dörrkrans av den ene och nyttoprodukter av den andra (havtornsaft, tomatdressing och körsbärssylt).
Nästa anhalt var "Tomtemor" som målar just tomtar, smider silversmycken och annat.
Fortsättning på Skara museum, för dit ville de andra. Själv kände jag ett aningen ljumt intresse för hår-utställning, men satt och lyssnade x antal gånger på en informationsvideo om utgrävningarna i Varnhem.
Mat nästa och det blev kinameny för hela gänget, några varianter.
Har nu hälsat på vår nya betjänt, som maken hämtat i Skövde. Men testar honom en annan dag. Maken dinerade på Max, så resterna från igår snodde jag till matlåda för morrondagen.
Strax stick-fåtöljen igen.....jo för igår startade jag ett nytt sånt projekt, inspirerad av klara färger i garnlagret. Bakstycket är nästan klart redan.........
 
Gårdagens kvällsmat.......och inspirationsfärg.
 
Efter hantverksmarknad.....ut i urskogen.....
 
.....till "tomtemor".
 
Här sticks en näsa in i tomtarnas hus, för att detaljstudera.
 
Nästan fullsatt i "bastun".......
 
Statyer utanför muséet.
 
Hårutställningen.....
 
...med diverse dekorationssmycken till frisyren.
 
En "utbränd" pumpa.....men det är ju inte ens Halloween förrän på tisdag.
 
Kina-mat
 
Det fiket får vi testa "nästa gång"..........
 

Före matchen.........

......idag som börjar klockan 16.00, blir det nog inte särskilt mycket vettigt gjort. Sitter och funderar om det finns något "projekt" i hushållsklassen att ta tag i och det finns egentligen alldeles för många.
Men jag tänker (troligen) välja att inte se behovet av dammsugning, för den förmågan har maken och varför inte träna mig själv att ignorera detta också och leta efter något roligare att ägna sig åt.
Ute blåser det stormvindar, men solen skiner så det ser ganska inbjudande ut. Avstår shoppingrunda iallafall, men måste hitta på något till lunch. Frukosten är avklarad.........
Fagersanna IF ska fira serieavancemanget borta vid Fagervi samma tid som avsparken i Liverpool, så maken har det på sin agenda. Min prioritering är väl klar.....
Det blev en till bläckfisk "född" igår till Idol, så denna veckan har lagret av dessa ökat med ett halvdussin. Finns nog säkert minst ett fyrtiotal nu. Ska dock inte delta i julmarknaden på torget i Tibro i år, fick frågan i förra veckan men avstod. Så frågan är.........vad ska jag då med alla dessa alster till?
Svar: Inte vet jag, men ganska roligt och rogivande att skapa saker, så det blir väl nå'n lösning nå'n gång.........
Fick ett ryck när jag satt och tittade in i tvättstugan, på en (sen länge) oorganiserad hylla, som även är ostadig. Eller var, kan vi nu säga för den har fått flytta. Står i glashuset och väntar på att återanvändas i trädgårdsskskjulet, om den går in där. Lite svettig blir man, men känns skönt att den är åtgärdad.
På frågan: Vad ska vi ha till middag? fick jag svaret: "Nå't gott!"
Visst är det trevligt, när man hjälps åt........
 
Nyfödd bläckfisk.......
 
Frukost......
 
Minus en hylla, finns mer att ta tag i men sparar lite.........
 
 
 
Var det gott då? Fråga mig och svaret blir, helt ok........
 
Här är "straffet" för att jag inte kunde låta bli dammsugaren, slangen gick av!! inne i fästet........
Den är ju inte köpt igår direkt..... kommer från föräldrahemmet och har säkert mer än tjugo år på nacken.
Blir en ny.................lika bra hoppas jag, maken kollar nätet och jämför.
 
 

Målgång......

.... för vecka 43, kan snart räknas in. Bara två eftermiddagstimmar kvar nu, tills "helgklockan" ringer.
Behöver nog fylla på lite i kylen kanske på hemvägen, annars har jag nog redan hemma det som behövs för att göra "pil-pil" som fredagsmys.....
Men det ska ju vara mat både lördag-söndag också.
"Målgång" kan vi kanske också kalla de fem bläckfiskar som avslutades igår kväll. Vi får se om inspiration till ännu fler dyker upp redan ikväll, till teve-tablån....... 
Maken och sonen har varit på "gemensam utflykt" till Lidköping, men reste därifrån i varsin bil. Nej, inte vi men sonen har köpt sig en ny (för honom i alla fall) bil och behövde transport dit för att hämta. Perkekt pensionärs-uppdrag......
Solen skiner lite då och då, chefen och kontorshunden är på möte så jag är åter allena på plats. Assistenten är ute i fält och sliter, tillsammans med en chaufförskollega. Vi ska inte ropa hej än angående den "nedsatta foten", men ett genombrott är nu nått och goda utsikter finns, att det löst sig.
Alla arbetskamrater var klara till klockan fyra idag.....kors i taket (kanske inte ordinarie bil i Götene förresten) men resten kunde ta helg, vid rätt tid för en gångs skull.
Nu har jag landat här hemma och Inga bjöd på "pil-pil" som beställt. En god kopp kaffe och förflyttning till fåtöljen, samt en huvudvärkstablett därtill, får bli nästa mål.
 
Här är dom allihopa.......
 
Fredagsmys........

Från regn till sol......

....alltid något, att se solen genom kontorsfönstret istället för spöregn.
Annars är det fortfarande "efterdyningar" av bilreparationen i början på veckan, att förklara/försvara i de flesta av telefonsamtalen. Mental trötthet är något jag kan relatera till ganska rejält just nu. 
Sen gör det ju inte saken bättre, då man måste sätta ner foten mot en del kunder som inte vill lyssna och inse vad som gäller. Men....... efter att mina kollegor i flera månader "varit extra snälla" (i ett fall) för att lösa en speciell situation och vi noga informerat om vad som egentligen gäller, så fortsätter kunden ändå som förut.
Otaliga samtal med tålamod har inte heller hjälpt, då återstår bara foten! .........nu är det nog.
Idag blir det Findus soppa till lunch "Broccoli & ost" helt ok enligt mig. Maken äter också soppa men han festar hellre på Keldas toscanska tomatsoppa......
Men vad blir det på menyn imorron? Det är en gåta just nu, för laga mat är jag väl inte så särdeles sugen på vid hemkomsten och det går ju inte att köra med Inga hur mycket som helst....eller kan man det?
Idag kilar jag nog in hos Bagaren när jag slutar i alla fall, såg så goda räkmackor på Facebook. Kan bli bra och lagom kvällsmat.
En räkmacka delade vi på och sen erbjöd sig Inga frivilligt, att göra en gryta av stekrester från frysen och lite andra grönsaker hon hittade i kylen. Koka ris var heller inga problem för henne, så snart är veckans sista matlåda fixad.
 
"Ögonfabriken" producerade litegrann på lunchen........
 
En halv räkmacka var precis lagom till "hemkomst-kaffet".......
 
"Man tager vad man haver".......
 
 
 

Riktigt skitväder......

.....bjuds det på idag och för att "fira" detta ska vi byta till vinterdäck på båda bilarna under dagen.
Då är vi i alla fall redo för ännu sämre väder, än konstant regn hela dagen. Det vill säga snö och halt, vilket vi som alla andra på den här breddgraden inte lär komma ifrån.
Annars är det (också konstant) en massa samtal från en och samma kommun som vanligt. Nu inte så konstigt kanske eftersom tömningen ligger lite efter schemat, då bilen stått på verkstad i två dagar.
Men reservbil hjälper till, så när veckan är slut borde det vara åtgärdat......what next sen, undrar man då.
Är ju aningen luttrad vid det här laget och innerligt trött på de som spyr galla och klagar, utan den minsta förståelse över huvud taget. De är bara ett fåtal, men tar mycket energi........
Dock för att se det ljusa i situationen, är det mycket att göra går dagen desto fortare.
Maken har varit här och bytt bil, samt ställt tillbaka, så nu har båda vinter"skor". Lunchen blev en Findus-låda och regnet det bara fortsätter att ösa ner.....
Definitivt ingen promenad idag, inte ens till postlådan.
Tog en sväng till syster och kollade läget och på hemvägen slutade det regna iallafall, nu fåtöljen. Blir soppa i fryspaket imorgon. Orkar inte bry mig nu......
 
Som sagt tråkigt höstväder......
 
....så tillbaka till "bläckfisk-fabriken" i fåtöljen.
 

Fynd och fika.......

....står på agendan, men först ska ännu en arbetsdag fullföljas. Får nog också ta en sväng på lunchen för att komplettera med tevetidningen som jag alldeles glömde bort igår.
Ytterligare en grå dag att lägga till de redan alldeles för många sådana. Matlåda fanns det även till tisdag, men sen får Inga börja tillverka igen...... eller så tar vi en fryst fyrkantig låda imorron.
Ska träffa bonusdottern på second hand efter jobbet och därefter ska vi ta en fika är det tänkt. 
Ingen av oss hittade något enda fynd, men det blev en "fika" på Hörnebo-kioskens pizzeria. Macka och vatten åt oss båda två.
Hemma lite senare än vanligt idag alltså, möttes av en badande make. Men själv avstår jag detta och satsar på fåtöljen istället en stund, innan sängen känns alldeles för inbjudande.
När detta händer förflyttar jag mig dit i rask takt och sover gott....hoppas jag iallafall.
 
Igår kväll....färdiga för frysen, ett tag.
 
"Moppemacka" till mig och kebab-baguette till bonusdottern.
 
 
 
 

Både glädje och sorg......

........... igår, då Fagersanna IF klarade sin kvalmatch och avancerade till att spela i division fyra nästa år.
Men som jag befarade gick det inte lika bra för Liverpool, de fick storstryk i London.
Dock första förlusten på fem år mot Tottenham, så "they had it coming" kan man väl kanske säga.....
Maken avstod fiskmiddagen (får han imorgon då) för att åka och fira med laget och ta en pizza i Tibro.  
Bingolotto går sådär, precis som vanligt kanske man kan säga. Hjälper inte att man har både en enkel och en dubbellott. Men pengarna går ju till väldigt bra ändamål såååå.......
Bara att ta tag i måndagen då, vilken startat med samtal om uteblivna tömningar i en "strid ström" då en bil gick sönder i fredags. Och "Vi tömmer så fort vi hinner under veckan" godtas inte av en del, som verkar vilja kunna ställa klockan efter sopbilens besök (och så ska det vara, annars....).
Vädret är till detta "lagom" grått och tråkigt.
Maken gick upp tidigt i morse för att sköta tvätten efter kvalvinsten i ösregnet, igår. Kanske ska ringa och föreslå en fortsättning på samma tema hemmavid.....
Arbets-måndagen avklarad, kanske skulle sätta en bröd-deg då, så det också blir gjort. 
Lite "oklart" vilket konto det ska föras till....arbete eller nöje, nu jäser brödkakorna iallafall (förhoppningsvis). Sen skjuts in i ugnen, åtta stycken blev det.......
 
Min middag igår....makens lunch idag.....
 
Jobbarkompis bjöd på tårta idag....den var väldigt god.
 
Matlådan med grynkorvsrester smiter..........
 
...men sådär ja, nu är den iallafall tom.
 
Njaaaa....inga skönheter direkt de första två, men de kanske är goda!
 
 

Stickprojekt och nattabullar........

.......båda sakerna blev klara och även så nästan en bläckfisk, efter att jag skjutsat maken till evenemanget på Millners.
Var ju tvungen att hålla mig vaken tills han ringde om hemfärd.
Det var nu inga problem, men bullarna fick jäsa en extra stund innan bakning, då han ringde aaaningen tidigare än väntat. Men nu strax före två-snåret tror jag att de har svalnat tillräckligt för förvaring.....i frysen.
Bakade bara en plåt (30 st) för vi äter inte mycket av den varan, men lite kul att ha när barnbarnen kommer i slutet på månaden. Därefter ....Gonatt!
Blev en väldigt lång sov"morgon", så det gick ut över frukosten. Gick direkt på lunchen och nu till efterrätt, en smakbulle och kaffe. Inga lagade mycket spagetti och köttfärssås igår så det var serverat direkt, bara vänta lite på micron.
Maken ska på fotbollskval om en timma, Fagersannas öde ska avgöras: Blir det division fyra eller inte......
Själv ska jag "bevista" en än viktigare match klockan 17.00: Tottenham-Liverpool.
Blir nog en bläckfisk till under den matchen och lite senare kan jag välja Bingo-lotto som kvällsunderhållning. Har ju lotter och inget annat verkar finnas som lockar i tablån.
Fisk med potatismos blir det till middag....efter matchen, till mig iallafall. Beroende på resultatet kanske maken firar med laget, eller också gör han mig sällskap med den menyn.
Tar gärna en repris på helgen, men imorron blir det måndag igen.........
 
Senaste alstret klart........stora lillasyster mottagare nästa vecka.
 
Kantarellmacka: Trattisar, lök och persilja....det smakade inte skit......
 
Maken avlämnad för evenemanget.......
 
......och jag bakar bullar i väntan på hämtningen framåt "passed midnight".
 
Kvällsnöje.....eller inte.....
 
Tack Inga för brunchen.......
 
Nu väntar båda dessa två på sina mottagare.
 
 
 
 

Tomtar, skål och Lego......

......blev resultatet av första resan in till Tibro. Detta efter sovmorgon som brukligt på lördagar och en lite mera "arbetad" frukost än vardagar.
Då jag anlände till "Gäre-korset", slog det mig hur mycket bilar som stod parkerade vid second hand. Är det något särskilt tänkte jag då, men kom inte på detta förrän jag klev in genom dörren.
De hade ju 20-årsjubileum och bjöd alla på kaffe och tårta, vilket hade stått i tidningen tidigare i veckan.
Ja minnet är kort  men bra. eller hur man nu brukar säga....... 
Hoppade över kaffet, men hittade en påse "duplo" och en blå skål som jag iallafall dagen till ära fick 20% på.
Därefter hämtade jag några porslinstomtar och styrde hemåt. Packade upp tomtarna och såg ett litet stavfel på en av dom. Men porslinsmålerskan fixar detta, fick bara ta en tur till till centralorten och lämna åter för vidare transport till verkstaden. Men det gjorde inget för då blev det uträttat ett annat ärende jag glömt i tre dagar nu och några matinköp (inklusive wienerbröd till kaffet i eftermiddag). Det sistnämnda var väl inte så nyttigt egentligen, men gott......
Sen blev jag även med Bingo-lotter till imorron kväll och ikväll ska jag vara taxi till maken som ska köras till Millners, för att lyssna på Sky High med Yngström. Själv avstår jag det nöjet och "kör bara transporten" dit och hem. Vilket alltså blir fyra gånger tur och retur Tibro idag då........
Kollar strax på Man. Uniteds match, då Liverpool inte spelar förrän imorgon klockan 17.00. Då mot Tottenham, kan undra om Tottenham äntligen (med deras ögon sett) kan vinna mot Liverpool.
Trots det Liverpool-fan jag är har jag mina tvivel, då Tottenham just nu verkar väldigt starka. 
Nu till fåtöljen med lite lagning av klädesplagg framdukat, tillsammans med kaffet och..... 
Sen ska jag avsluta nästa stickprojekt, sy ihop och knapparna kvar bara. Foto imorgon..........
 
Frukost.....
 
Arbetsskada: Vart ska han åka med den soptunnan tro?
De ska ju inte flyttas runt, utan stå vid respektive hus de är registrerade på.........
 
Tog lite bilder på den nyrenoverade stenbron, över Tidan.....
 
....grillplats iordningsställd......
 
Porlande vatten från ena hållet......
 
....obh foto taget uppifrån grillplatsen.
 
 
 
 
 

Ingen frost idag......

....inte heller någon sol. Regnar lite till och från, men det är ändå fredag.
Nej jag valde bort att åka tillbaka in till Tibro och se Ljusvandringen på plats, men på Facebook har det lagts upp en hel del fina bilder. Har varit med och vandrat några av de föregående åren och det blir säkert fler i framtiden.
Kul att det händer lite i alla fall......
Idag får vi se vad jag fixar med vid hemkomst, kan kanske bli brödbak. Har också fått en liten hink med trattkantareller av kontorshunden med husse, som jag glömde kvar i kylen på jobbet igår.
Men det var kanske en mening med det. För då går det att bjuda maken också, senare ikväll. Är ju aldrig fel med en svampmacka till kvällsmat.
Stannar nog till hos "riktiga" Bagar'n på hemvägen och ser vad de kan ha idag. Om jag bakar själv...... blir det till frysen för framtiden.
Soppa till lunch idag, (den blev alltså ätbar) och en macka. Inte lika lockande som gårdagens lever, men, men.........
Snart "ringer helgdagsklockan" och då ska jag inte släpa fötterna efter mig, utan "listigt dra iväg"...... snabbt!
Kom ihåg svampen så nu står den "på kö" vid spisen, för jag insåg att några till biffar var jag nödd att fixa. Men resten av färspaketet blev köttfärsås, med Ingas hjälp.
Vi får se när maken dyker upp, anrättar nog inte trattisarna förrän då.
Hoppade över Bagar'n och att baka, blev ju lite matshopping och tillagning av sånt istället.
Jästpaketet avgår inte förrän 24:e till soppåsen, så än finns tid (sen finns det ju fler i affären, om......)
Strax har Inga lovat att det blir kaffe, får väl lita på det då........
 
Här är dom..........
 
En "sneak-peek" i köttfärssås-grytan.........
 
Påfyllning till frys-"familjen" inför höstlovet.
 
 
 
 

Lunchhögtiden.......

... är nu "överstökad" och inte var det mycket som blev kvar till kontorshunden, som jag förutspådde.
Gott var det kan jag intyga och en portion finns på lut i frysen till en annan dag framöver.
I morse var det dock ingen högtidsstund, för då var det minusgrader och stenhård ishinna på vindrutan. Ingenting man längtar efter (ever), men solen är även idag på besök, så framåt middagstid nu har även frosten i skuggan försvunnit, utanför fönstret.
Fortsatt idag har det varit en hel del telefon angående fakturor. Teknik i all ära, men det verkar som om något i bokföringen på banken har klickat vissa datum. Förståeligt är det aldrig kul att få påminnelser och alldeles speciellt irriterande är det givetvis då man betalt med mer än god marginal. Andra kollegor får i nästa vecka reda ut och leta. (för det duger jag inte till....) Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något, heter det väl.
 Sonen var här alldeles nyss med batterier.....till träningscykeln som han nu återlämnat hem och samtidigt befriat oss från hans löpband (med bärhjälp av en kompis).
Då finns alltså inga fler ursäkter, utan bara att börja nyttja cykeln omgående, för ökad rörelse i knän utan belastning. Visar sig om det fungerar.....
Ikväll är det Ljusvandring i Tibro, vi får se om jag orkar engagera mig och delta, har pillat i mig piller för huvudvärk, under förmiddagen.
Åkte hem och fixade mormorsbiffar till frysen, så det är klart när invasionen kommer och kokar nu en grönsakssoppa att smaka på ikväll och sen ta med till lunch imorron.....om den blir ätbar då förstås (hahahaaa).
Sen får det nog bli dumburk.........
 
Jag åt med "andakt"........
 
Mormorsbiffar......check!
 
Så avrundar vi med vy från Vitemölla.......
 

Solen sov på saken.......

.....och har nu startat dagen med en nästan helt blå himmel som kompis.
Maken skulle väckas idag, för tidig avfärd på först idrottsforskningsuppdrag för att senare övergå i barnvaktaruppdrag. Han återkommer till hemmet på fredag efter att även ha deltagit i en begravning (av en gammal dam från bekantskapskretsen i hans barndom). Vilken han faktiskt besökte senast han var i huvudstaden.
För egen del får vi se vad jag hittar på när "frihetens klocka ringer" sådär vid fyrasnåret. 
Innan dess ska jag ägna lunchen åt inköp till jobbet, det börjar ta slut på både kaffe och tvål......
För att uppdatera lite om hur bankväsendet numera fungerar (eller inte!) kan meddelas att jag runt åtta-tiden igår "bara" behövde vänta 11 minuter i kö och fick sen prata med en stackare i Kundtjänst som var tvungen att förklara varför man måste betala för att komma åt sina egna pengar.
I korthet: Har man ett sparkonto utan gireringsfunktioner på en(denna) bank och vill flytta över pengar till sin andra bank är det avgift på tio kronor varje transaktion, eftersom man inte betalar kontinuerligt för tjänsten. (Det är inte summan som retar, utan principen.......nu får det vara nog.)
Man skulle teoretiskt kunna ta ut sina pengar på ett bankkontor som har kontanthantering istället (ja just det.....) finns ju inget sånt kontor där jag bor i alla fall sa jag. Han förstod att jag var irriterad över att först inte kunna få besked om vad det är för avgift utan lägga ner timmar på eftersökning och även att man ska tvingas betala för att spara pengar hos mer än en bank...... What are the world coming to?  Förr fick man ränta om man sparade (just saying........). Kontentan kommer att bli flyttning av hela summan permanent. Bryr sig banken? Säkert inte.....
Kundvård är ett fult ord numera, i alla fall i denna bransch.
Fick svar på mailet också nu från Swedbank och har spytt ur mig lite till vad jag tycker........
Annars hittade jag lever i affären och när maken är borta tänker jag festa på det, precis tagit en smakportion. Duger mer än bra till morgondagens matlåda. Resten får vårdas av frysen till ett annat "högtidstillfälle".
Symötet vann 19 spänn i lördags, undrar om vi kommit in i ett "lotto-stim" kanske, får titta snart på dragningen med kaffe och stickning.
 
Inte utan att man kommer att tänka på Hitchcock's "Fåglarna".........
 
Nu har de "landat" lite.....
 
Längtar till lunchlådan imorgon....undrar vad kontorshunden tycker? om det blir nå't över vill säga....
 
Tar en lugnande bild från Skåneland; Park i Hässleholm......
 
....och träd vid vattnet, intill Idrottsplatsen i Kivik.
 
 
 

Vad ville dom egentligen?

Ja det kan man fråga sig ibland efter vissa telefonsamtal. Hade en som ringde angående en faktura, men det slutade med diskussion om korrekta adresser och att de hade två olika stora tunnor på dessa.
Vad vederbörande ville fråga om fakturan framgick aldrig, men kontentan av samtalet blev en korrigering i vårt register och en något dyrare faktura nästa år för kunden........
Ibland kanske man "biter sig själv i svansen", så att säga.
Annars var det väldigt mörkt i morse, hela vägen till jobbet och en bit in på arbetsdagen. Ganska deprimerande det här med "ljusbortfallet" tycker jag. Att det blir något kallare gör inte så mycket (i min värld), så länge det bara håller sig på plus-sidan.
Lite senare under förmiddagen blev det ljusare och solen håller fortfarande på att fundera, om den ska ära oss med sin närvaro...eller ej.
Ikväll blir det framförallt Liverpools match i CL om den sänds på teve. Innan dess ska jag på lunchen ha "förhör" med Swedbank, angående en avgift jag inte förstår varför jag blivit debiterad. Ingen stor summa, men principen.......
Sen måste jag kolla eventuella fynd på second hand, på hemvägen såklart. Idag fanns bara ett "morfarsalster" att ta hem för ynka fem kronor, signerad och allt.
I förra veckan fick vi en tid för fiberinstallationen, bara sex månader efter att de grävde kabel. Idag ringde de och avbokade, för det var visst inte färdigt iallafall..........say no more!!!
Och solen bestämde sig bara för att retas lite. Sen blev det inga svar på banken heller, för hade inte tid att använda lunchen till att vänta medan kassören stod i supportkö. Så får ringa själv nu ikväll då.......yes!!!
47 i kö och beräknad väntetid 39 minuter, skickade ett meddelande via e-post istället och såg att det kan ta 5 vardagar att få svar på. Är jag irriterad eller är jag irriterad? Svar: Nej.....tvärilsk!!!! 
Dags för stickning och fåtöljhäng, matrester finns så det räcker även till imorgon.
 
Det blev några portioner igår.......
 
Morfars äggkopp fick följa med hem till de andra prylarna av honom som jag redan har.....
 
Får försöka lugna ner mig med en Halloween-dekoration från Skåneland.
 
 
 
 
 
 

Är det någon slags hämnd......

.... för att jag har varit ledig några dagar?
Den funderingen fick jag ganska snart efter att ha startat min måndagsmorgon på jobbet. Visst får man räkna med "lite högar" vid återkomst, men idag verkade det även som om telefonörerna hade gaddat ihop sig och var extra dumma i sina sätt att framföra, ifrågasätta och klaga på diverse företeelser och icke tömda kärl.
Sen har man väl inte hårdladdat för att bemöta .......den ene otrevligare än den andre, i köbildning.
Kan också vara så att jag verkligen kopplat av och lyckats förtränga dessa kategorier under några dagar.
Vilket (då man tänker på det) bara är positivt.
Hursomhelst, back to business alltså........nu matlåda och lunchtimma, sen inte så många "utskällningstimmar" kvar i lurarna. Ska nog ta mig igenom dessa utan några större mentala men...... tror jag.
Sol och vackert väder utanför fönstret inspirerar. Tur för kollegan som är ledig och jag hoppas han har det skönt även om han bara skulle vara hemma.....
Bunkrat lite mat på hemvägen och tevetidning. Inga fick ta hand om att göra ugnstekt falukorv med hemlagat potatismos, tills imorgon. Puttrar på spisen......as we speak. 
Hittade en kul leksak till minstingen i affären också, som blir julklapp.
Alldeles snart är jag nog färdig att krascha i fåtöljen hos min stickning, ska bara..........
 
Lyckades pricka in "nästan-solen" igår (hastigt övergående) för en höstbild.
 
Skördade några av de kvarvarande klasarna.........
 
....och förädlade dessa till druvjuice.
 
 

Stickning, chill och deckare........

.....har jag ägnat halva dagen åt. Däremellan fixat frukost och lagat middag.
Maken gick ut en stund och motionerade gräsklipparen, medan middagen tillreddes. Det har klarnat upp en aning nu under eftermiddagen, varmt är det men dåligt med solsken (Lyser med sin frånvaro, än så länge).
Lite tvätt låg i tvättkorgar och gastade om viloplats, det blev tillgodosett. Ny tvätt på tork, så blir väl ett tjatande igen när den är torr.......
Imorron är det måndag och en hel "ograverad" jobbarvecka för min del startar, medan en hel vecka ledigt börjar för nyaste kollegan. Tror inte han vill byta, nog ingen idé att fråga ens.
Får väl vänta tålmodigt på nästa vecka därefter, då två dagar ska ägnas åt "ledighet" igen. Bröderna Bus kommer ensamma med tåget på tisdagen och resten av familjen dyker upp på torsdag kväll.
Jag ska vara på plats hemma från torsdag morgon.............
Gott om rester blev det av söndagsmiddagen, två matlådor klara och lite till ändå........
Diskmaskinen och torktumlaren jobbar ikapp just nu, undrar vem som vinner? Själv tar jag mig en kopp kaffe igen och landar i "stick-fåtöljen" med dumburk i bakgrunden.  
 
Nu har jag fått och hunnit läsa "Fagersanna-författarens" nya "barn"-böcker, ......rekommenderas.
 
Söndagsfrukost........check
 
-Middag.....check
 
Tillbakablick Skåne......
 
Kiviks Musteri........"Äpplets hus"
 
Väggdekoration i utställnings-huset vid Stenshuvud......
 
....en till.....
 
.....och ytterligare en.
 
Obehandlade chokladbönor i Chokladfabriken, Kivik.
 
Vy från hotellträdgården.
 
 
 
 

Hemma igen......

.....och halva lördagen har redan passerat. Kompisen skickade ett meddelande att de skulle befria oss från de stora stenplattorna, som "blivit över" under ansiktslyftningen på tomten.
Så nu är två högar borta, bara resten kvar.....de små.
Efter frukost, åkte jag en tur till second hand och kom därifrån med ett äkta vinglas (Kosta-Boda) av den (liknande) sort jag sparar på. "Kopiorna" är helt ok och duger egentligen gott till mig, men lite roligt iallafall att ha ett äkta.
Fick även tag i lite roliga knappar till den nu påbörjade tröjan till lilla storasyster, som i och för sig inte är "färdigdesignad" ännu. Har alltså inte helt bestämt hur den ska se ut......
Visst var den med på resan, men inte ett varv hann jag med på tre dagar, så det kan bli.
Första halvlek är nu avklarad Liverpool-Man.United, med 0-0 som resultat. I pausen stekte Inga panerade torskfiléer och gjorde potatismos till dessa.
Kommer att ta mig en kaffe på maten strax, men alldeles för spännande just nu för att "våga" lämna teven.
Det slutade 0-0 och svensken Lindelöv fick debutera i ligan för Manchester. Han fick nästan en hel minut på plan.....
Nu får vi se vad dumburken bjuder på fortsatt idag.
Och vad kan det finnas att ta till kaffet då? I väntan på lottodragningen får jag väl skrapa de två triss-lotterna som inköptes påCitygross igår. Kanske bäst jag kollar om det finns nå't kvar på kontot också, efter den korta (men ändå) semesterresan.
 
Vi tar några "gamla" Skånebilder som blev över.....
 
Hotellets "baksida" sedd från vårt annex.
 
En äppel-staty (vad annars) fanns det i hotell-trädgården.
 
In i vegetationen bara.......
 
Vy från Simrishamn.....
 
....och ett udda fordon där på torget.
 
Ett nytillkommet vägmärke, men vi såg inga......
 

Strålande sol i Kivik.......

.....och vindstilla. Sista frukosten färdigäten och strax startar återresa mot hemmet. Även om vädret var lite sådär igår, så har det varit en skön tripp (so far) och nu stundar helgen.
Vi "kryssade" lite i nordöstra Skåne innan vi drog vidare norröver. Bland annat en liten runda i Åhus, där dottern var med jobbet tidigare i veckan.
Någonstans i Småland, gick solen och gömde sig bakom molnen. Lunch hittade vi till slut vid Ljungby, om än inte någon kulinarisk höjdpunkt så blev vi iallafall mätta och lite jordgubbspaj med vaniljsås till efterrätt satt inte heller fel.
När vi sen närmade oss Jönköping sa maken: Ska vi åka till Ikea? Va!! vill du åka till Ikea??? undrade jag.....och trodde jag hört fel. Men det var väl mera: Var det något vi behövde, då vi ändå var i närheten......
Nej dit behöver vi inte, men gärna en tur till Citygross för lite mat så det inte blir nödvändigt att handla sånt imorron.
Där fick det också bli en fika, men nu är vi hemma och alla kassar, väskor och annat är inplockat på plats.
Nästan allt......
Blev plötslig prioritering på att kolla teve och återknyta bekantskapen med min fåtölj, samtidigt. Får fortsätta uppackning och sortering av resten imorron.
 
Igår var vi nere vid havet..... i Vitemölla.....
 
....en genuin skånsk fiskelägemiljö......
 
....med lite små udda "dekorationer" och namn.
 
Till kvällsmat blev det delad delikat pizza i Kivik "centrum".
 
Fint väder för får ....och hemresa.....
 
Då närmar vi oss Brösarps backar.
 
.....och här en närbild på en av dom, den närmast rastplatsen.
 
Resa genom Åhus.....
 
Det var inte bara vi som behövde shoppa på Citygross, inför helgen......
 
"Paprika-orm" slinker ner...innan jag tar ostmackan som "efterrätt".
 
På 195:an mot Hjo........
 
 
 
 

Utflykt och promenad i blåsten.......

.......blev det idag, fortfarande i Skåneland. Efter en god frukost, (faktiskt färdigäten strax efter nio) "chillade" vi lite på rummet innan vi for, först till Stenshuvud naturreservat. Där påbörjade vi en promenad upp mot en utkiksplats en knapp kilometer uppför, uppför och åter uppför. Solen sken, men det blåste rätt bra redan, dock inte så farligt i skogen (klass 1 varning utfärdad för vindbyar). Fin utsikt då vi nådde toppen, men ack så mycket nerför det var på tillbakavägen.
Visst är det jobbigt uppför, men än besvärligare med ett motsträvigt stelt, lindrigt böjbart knä......nedför. Men det var inte förrän på nerväg vi förvånat upptäckte, hur mycket vi faktiskt gått uppför.
Med "rosor på kinden" och imma på glasögonen, fortsatte vi i bil till Simrishamn. Där nere vid hamnen fanns hotell Svea, som fick äran att servera oss dagens lunch.
Nästa anhalt blev Kiviks Musteri, för några inköp och därefter ett foto-stopp vid "Kungagraven" (som jag inte hade en aning om existerade), förrän vi kom hit ner.
Alldeles intill finns en gammak fotbollsplan, som intresserade maken mer än "stenhögen". Vi gick åt olika håll men fick samma vatten från ovan på oss, för det kom en ordentlig regnskur. Men ingen blev direkt blöt, för det fanns skydd att ta.
Två affärer med lite krafs och sportkläder besöktes, medan blåsten tilltog. Då stannade vi i fordonet och gjorde en mini-sightseeing åt Brösarps backar till. En chokladfabrik (även den mini) hittade vi vid återkomsten till Kivik.
Där var vi också inne.......
Nu lite relax på rummet, maken tar en powernap här bredvid. Det vet jag säket, för det hörs........
Vi ska väl hitta oss ett ställe för kvällsmat också om en stund.....är det tänkt.
 
Gårdagskvällens middag.........
 
.....och efterrätt.
 
Så startar vi en ny dag på Österlen......
 
Naturreservatet Stenshuvud......
 
Då startar vi promenaden genom bokskogen, uppför, uppför och upp......
 
Ja mödan var väl nästan värt utsikten......
 
Påväg tillbaka från höjderna.....
 
.....och vidare till Simrishamn.....
 
.....där vi åt ostpanerad schnitzel till lunch, på hotell Svea vid hamnen.
 
Så tänkte vi hälsa på hos Mandelmanns, men där var det bara en massa yra höns hemma.....
 
Nu har han shoppat loss på Musteriet.
 
"Kungagraven" i Kivik.......
 
...och en ivrig idrottshistoriker i skydd för regnet, innan han kunde kolla in "Solevi". Jag sitter torrskodd i bilen och väntar.
 
Några vykort att testa postgången med......
 
 
 
 
 

Till Skåneland.....

.......har vi nu anlänt, närmare bestämt till Kiviks hotell (med spa-avdelning). Har fått ett rum i en "Skåne-länga" med utsikt över trädgård och havet i fjärran.
Ingen strålande sol, men heller inget spöregn. Hade lite fika med i bilen och stannade på vanliga stället, strax söder om Jönköping, på vägen ner. Lunch blev det på en asiatisk restaurang i Hässleholm, men då är Tibros Kathy Thai mycket bättre.
Hittade hotellet direkt och checkade in i ett megastort rum med sköna sängar, för två nätter.
Har varit nere vid hamnen och tagit kort på den stora äppeltavlan, som finns kvar sedan äpple-festivalen i slutet av september. Hittade ett fik och samtidigt som vi drack kaffe, förhörde vi oss om var Musteriet låg.
Där har vi varit framme och kollat, men stängt för dagen. Vi återvänder imorgon.
På vägen dit passerade vi en "Kungagrav" och ett ställe som hette "Ranelid". Bor han i Kivik månne.......
Om en timma är det middag (vad vi får vet vi inte än), men den ingår i priset.
Kalvfärsbiff med potatismos, calvadossås och rårörda lingon. Maken tog en stor stark, men jag satsade på mineralvatten och créme brulée till efterrätt. Behövde dock hjälp att avsluta portionen, så maken offrade sig och "sopade rent".
Nu blir det bönder på teve och ljuga färdigt. Ska kolla vilka nuffror de drog på lotto också, tidigare ikväll......
Sen sova.
 
Vi hakar på flyttfåglarna över Sånna och drar söderut vi också, några dagar iallafall......
 
Lite rosa i naturen....också, såhär i oktober.
 
Utsikten från rummet/hotellet.......
 
..... och "insikten"........ med "beams" i taket och allting.
 
Här är äppel-tavlan vid hamnen. Enligt utsago innehåller "konstverket" 40.000 äpplen.
 
Maken valde en "Kivikare" till kaffet, medan jag tog en kardemumma-bulle.
 
"Världens minsta turistbyrå"??
 
Finns massor kvar att skörda........ några fler än de två vi fick på vårt träd i år.
 
Naturen har skördat själv, eller?
 
 
 
 
 
 
 

Första gången.......

.....nu i höst, som jag var tvungen att tända lampan då jag tog morgonduschen (för att se vad jag höll på med).
Och även första gången en av mina skrivbordslampor togs i bruk (av samma anledning) på jobbet.
Hade en skränande flock kajor som "sittande välkomstkommitté" i kraftledningsstolparna och på gatubelysningen då jag parkerade bilen vid kontoret.
En begynnande soluppgång hann jag också fånga på bild, innan den nu verkar ha gömt sig bakom moln.
Alldeles själv på arbetsplatsen (so far), bortsett från en fem-minuters "titt-in" av chauffören som kör i Tibro idag.
Snart repris på gårdagens middag och kollega på ingång......
Nu har jag även fått ett exemplar av nästa års almanacka och kan börja planera mer semester...(hahahaaa).
Annars är det bara två timmar kvar innan ledigt i fem dagar.
Tror vi att de kommer att försvinna fort, eller? 
Inte så mycket fynd på second hand bara för sex kronor, men var ändå tvungen att använda kortet. Endast tre stackars riksdaler i plånkan. Det fixade jag senare i bankomaten, så nu finns det lite mer....ifall.
Handlade en del mat på ICA och har stekt två ägg vid hemkomst. Blir kaffe och macka med i bilen imorgon, men vi åker nog inte så särskilt tidigt.
Ikväll är det fotboll att se igen och kanske något annat, innan sängen får påhälsning.
Undrar när maken tänker packa?
 
Här sitter de uppradade.....alldeles på tok för många.
 
Här ett gäng till......
 
.....och en antydan om lite solsken, men det stannade vid det.
 

Dags igen......

.....att jobba, men denna vecka blir det bara måndag och tisdag för min del och måndagen är snart slut. Bara eftermiddagstimmarna kvar efter lunchen.
Kontorshunden är åter på plats, så nu behövde jag inte äta upp allt ris idag.
Många långsamma fordon var ute och åkte i morse, men som skönt var bara i mötande trafik. Det var långa köer flera gånger på den korta sträckan Fagersanna-Tibro.
Under förmiddagen har jag också hunnit notera: Att bonusdotterns sambo var på promenad med "dag-hunden".
 Annars har jag invigt min väst från loppisen, för endast en femtiolapp och splitter ny. Precis en sån jag letat länge efter. Inte direkt missnöjd med fyndet alltså.
Avslutade ett stickprojekt igår och tänkte börja på ett nytt ikväll. 
Maken hade tagit sig friheten att steka ett paket bacon till middag istället för "grytportionen". Vad var det jag sa......
Men inte är jag direkt ledsen för det, behöver ju inte tjata på Inga ikväll då, om matlåda.
Får väl börja se över lite att packa till onsdag nu då istället.
Baddräkten skulle ju med..........hmmm, var har jag gömt undan den då........?
 
Det igår färdiga projektet......
 
Köper man de nya böckerna, får man målarboken direkt från författaren........
 
.....och kudden ska med......
 
 
 
 

För en gångs skull........

.......lyckades Sveriges fotbollsherrar bjuda på ett riktigt målkalas. 8-0 mot stackars lilla Luxemburg och det var visst rekord i mål på en och samma kval-match. Förmodligen var jag och såg när det förra rekordet sattes.
På Ullevi på sjuttiotalet spelades det mot Malta och Sverige vann med 7-0, det kommer jag ihåg (tror jag iallafall....)
Nu får vi se hur det blir med underhållningen på tisdag mot Nederländerna härnäst.
Idag söndag, är vädret bättre om än aningen kallt (+7 vid elvatiden) men det blir inte någon längre utflykt ändå.
Nöjer mig nog med en promenad ner till "vårt eget loppis" om en stund.
Maken har fullt upp med att "idrottsforska vid datorn", jag kanske låter tvättmaskinen "forska i lite smutstvätt istället".  Han hann visserligen före mig i morse med att koka ägg till frukosten.......
Då får det väl bli Ingas tur att duka fram mat på bordet till middagen, undrar vad hon bjuder på idag?
Efter en runda på loppisen med synligt resultat nedan...... blev det en köttgryta till middag. Tror inte att maken skrek jippiiiii direkt, men den var helt ok tyckte jag iallafall.
Kollar en film på teve just nu, i brist på energi att göra något annat och håller samtidigt på att avsluta ett av stickprojekten då förstås. Nu blir det snart politisk debatt på tvåans Agenda. 
 
 
Här är skörden efter min "utflykt" till fots, några hundra meter hemifrån......
 
På plats på en vägg i "gäststugan" bredvid fyren.
 
Björnbärsskörd "räddad"........
 
Dagens portion av grytan.......den räcker till två portioner ytterligare, antagligen båda till mig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kval-lördag.......

......när det gäller fotboll, både på hög (landslaget, herrar) och lägre nivå (Fagersanna IF till division fyra).
Själv var jag i valet och kvalet om jag skulle ge mig ut på en resa till Kinnekulle och skördefest på Hjelmsäter.
Så blev det nu inte, då sovmorgonen tog sitt och vädret är lite sådär.
Åkte istället till Tibro bara och hittade några fler glas av en sort jag samlar på och då slank det med ett "jul"-pussel och lite virkgarn, när jag ändå höll på, på second hand.
Därefter fyndades det mera mat, hos Netto. Hittade både julklappar och kött på rea faktiskt.
Det sistnämnda är nu anrättat och då maken återvänder, serveras det revbensspjäll med äppelmos, god sås och potatis till middag.
Sen är det säkert dags att bänka sig för Sverige-Luxemburg på kanal fem.
Tills dess, ska jag försöka byta batteri i bilnyckeln och kanske fortsätta med julklappsinslagning och "dokumentering" av vem som får vad. För komma ihåg vad som finns i de klara paketen, är en omöjlig tant-uppgift (numera) så stödanteckningar är helt nödvändiga.
Trött i ryggen hann jag också bli, av all paket-inslagning på köksbordet.
Undrar hur det gick för Fagersanna, maken borde vara på hemväg nu..........
Oavgjort blev det, han hade precis lagt upp några foton på Facebook.
På med maten då kanske och starta teven.........
 
Frukost............check.
 
Någon firade något i Tibro idag.......
 
Ett smakprov av dagens fynd........
 
 
 

Trög fredag.........

.......och kall. Men tack vare att vi bor vid sjön i Fagersanna, behövdes det inte skrapas några rutor på bilen.
"Rekordet" på termometerns gradantal slogs dock redan idag, då bilen noterade noll i hela centralorten (men +4 där hemma).
En imponerande fullmåne följde mig hela vägen till jobbet och nu börjar solen få ordning på frosten i gräset utanför kontorsfönstret också.
Trots att det är fredag och en vacker morgon i övrigt, kan man inte riktigt vara nöjd då internetuppkopplingen är oerhört seg. Går inte ens att läsa tidningen.......
Var inne på "den här datorn" och konstaterade att det nog var samma fel som för en dryg vecka sedan, en hårddisk full....igen. Dags att ringa support...igen alltså. Nu trodde de den här gången att de hittat det som legat och sparat utan begäran och då får vi väl försöka lita på att det ska fungera mer än en vecka den här gången .....
Nästan alla mina arbetskamrater har hunnit åka hem (eller farit för att äta fredagspizzan) men jag har en kvart kvar och chefsassistenten är ute på fältet, med säkert minst en timma till att göra, om inte mer.
Blir en omväg till Gallerians salladsbar, för att ta med en god sådan hem och dela med maken.
Jo för det är så mycket att det räcker till två...........och ändå blev över.
Nu en halv bulle som maken sparade av de från igår och en god kopp kaffe.
Men det får jag visst brygga själv ser jag.......eller hojta på Inga.
"Nu är det helg" som Ia sa i ett videoklipp på Facebook nyss..........
 
Månen i morse klockan halv sju........
 
...en timma senare, ovanför grannfastigheten vid jobbet i Tibro.
 
Fullt av frost i Tibro, men inget i Fagersanna.
 
Ät två, betala för en..........amerikansk sallad från Pinky's i Tibro dagens fredagsmys.
 
 

Inga överdrivna......

Medelhavstemperaturer nu på torsdagsmorgonen direkt. Under färden till arbetet var "botten-noteringen" på bilens termometer endast +2 grader.
Men om man ska se det från den ljusa sidan, är det ju inte frost iallafall....och solen skiner.
Nu är det dessutom lunch-time och en "Ernst-korv" väntar med pulvermos i kylskåpet. Passade på att beställa två barnböcker precis innan maten. Ska bli intressant att se de nya "sagolika historie-böckerna" från Sjölander och även läsa för barnbarnen.....
Inte var väl just denna korv något speciellt, men den dög till lunch i alla fall.
För övrigt har jag även haft ett samtal rörande mitt god-man-uppdrag med en återkommande fundering som jag trodde var färdigdiskuterad. Vi får se om ett framtida möte kan klargöra en gång för alla, vad som fortfarande gäller. Då menar jag både vad i mitt uppdrag består och vad som är idé att överhuvudtaget ta upp till diskussion........
Fick ett infall och svängde in till bagar'n på hemvägen. Där jobbade en gammal postkollega extra när det behövdes, var ett tag sedan vi sågs senast. Kom över ett stort surdegsbröd, en sockerfri bakelse och till det två toscabullar.
Stannade även på torget för ett ärende i den ena klädaffären och passade på att ta kort på "Tibros stolthet" (not) i flödande sol.
Mätta och belåtna är både maken och jag nu. Han tog en promenad till idrottsplatsen för att lämna en del papper, medan jag bara ljuger.......
Snart teve på agendan och imorron är det redan fredag igen..........
 
Bilden "lånad från författarens Facebook-sida "Boksmart"......
 
"Ös på" i höstväder........
 
Provsmakat dem alla, men finns en bulle och mycket gott bröd kvar att njuta av.
 
 
 
 

Idag gäller det.....

....att komma ihåg mina "åtaganden". Ska på mini-fotvård på lunchen och efter jobbet är det klipptid att hålla reda på.
Det har ju hänt förr att det har blivit avglömt, menar jag. Men än så länge har jag fokus på dessa tider.
Vädret verkar ha skärpt till sig för nu skiner solen, men efter lunch var den trött igen.
Fick snabb-order att inhandla kanelbullar, då jag ändå skulle till affären. Chefen tyckte vi skulle uppmärksamma "Kanelbullens dag", så nu finns det ett gäng till ätning i lunchrummet för hugade. 
Avstår dock, eftersom jag föredrar kardemumma- eller vanilj-bullar. Första tiden att passa kan checkas av, bara komma ihåg klippningen också.
Ska försöka samla energi till att slutföra "den pågående röran i det andra registret"........
Har nog lyckats samla på mig information från alla håll för att slutföra uppgiften, så på't igen!.....imorron.
Nu är jag nyklippt och har landat härhemma. Inga fick ta lite spis-tjänst och jag väntar på en bakpotatis, att äta som kvällsmat. Matlåda finns redan på jobbet för min del, men stekte lite kassler till maken imorron.
Så var det lotto-dragning...... Att man aldrig ger upp.
 
Kanelbullens dag........laddat på jobbet.
 
.....och dags att kolla assistentredovisningar igen.
 
Fin gammal bil på torget, ett foto på språng.......
 
Köpte Lars Lerin-frimärken, då jag ändå var i affären.
 
Kvällsmat.......
 
 
 
 

Kommunikation......

....och information löser det mesta i meningsskiljaktigheter och efter en "cooling off"- stund är det lättare att både ge och ta argument. Om man dessutom kan undvika varandras "trigger-punkter" är en hel del vunnet.
Sen behöver man inte ha samsyn på allt. Men en konversation om saken, (eller upplysning i förebyggande syfte) är av yttersta värde för att hitta lösning/ge förklaring på det mesta.
Så enkelt, men ändå så svårt........
Det blev inget "tredje världskrig" hemma i huset igår kväll, utan en reflektion över förväntningar och besvikelser istället.
Tänk om vissa världsledare också kunde följa detta enkla exempel (hahahaa).
Tisdag att ta sig an och trist väder, men en fem minuters solglimt mitt på förmiddagen bjöds det ändå på. (Lite smulor till svältfödda....)
Lunchlåda att se fram emot och fynd-jakt på second hand, innan hemfärd. Gårdagens svenska serie verkade hålla vad den lovat och ikväll blir det återigen "En stark resa" med Ullareds-profilerna.
Har sagt det förut: Detta program är så dåligt att det blir bra......
Bara tjugo kronor fattigare på second hand idag och sen tankade jag bilen......alldeles själv! innan jag återvände till hemmet. Maken är på Idrottsplatsen och tvättar......
Visst är det bra att ha larm.....men ännu bättre att låsa i första hand , kanske........
 
 
En och annan fortfarande kvar i landet......
 
.....och avslutar med en höstbild från söndagen. Då sken iallafall solen på höstlöven.
 
 
 

Gråmulen måndag.......

....som frampå förmiddagen också startade ett ihållande regn.  Kanske även vädret protesterar mot att det blev måndag igen, alldeles för snabbt.
Fortsatt registerrättning i min ensamhet på kontoret. En kollega har semester (sista dagen), den andre är på "fält"uppdrag västerut. Förmodat heldags-göra......
Själv ska jag "stressa ner" till Vårdcentralen och kolla blodtrycket igen. Fick ingen kallelse som det var sagt, men ringde som tur var i fredags och kollade. Jodå jag var tilldelad tid klockan ett som vi pratat om.....
Fortfarande godkänt, till och med några få snäpp bättre än förra mätningen. Kan därför avvakta ett par månader innan ny koll, tyckte dom......
Hann få i mig lite söndagsrester och sen åter till registret, snart på "upploppsrakan" nu.
Då det var dags att sluta, blev det till att åka via affären och "storhandla". Nu hemma och allt instuvat i respektive skåp. Landade mitt i ett städkaos och då drog maken på fotboll. 
Vi var inte riktigt överens om vi säger så........
Inga fick ta spistjänstgöringen och snodde ihop en kassler/lök&ananas-gryta till ris, inför morgondagen.
Nu är jag riktigt slut mentalt och nära på även fysiskt.
Ny svensk serie startar på ettan, får se hur den är..........
 
Nu börjar dessa rosor sjunga sista höstversen.......
 
Vid solnedgången igår kväll blev det ett skuggspel på väggen av gullrankan på bordet.
 
Ingas snabb-skapelse....får duga imorgon.
 
 
 
 
 

Då har jag startat.......

.......julklappsinslagningen för i år. Brukar börja så smått redan i oktober med detta och idag är det den första.....
Hade (och har) en del grejer liggande, redan inköpta och en del av dessa har nu blivit färdiga paket.
Ska fortsätta en annan dag, men kände inte för att viga halva dagen åt detta göromål.
Visserligen uppe en hel timma tidigare än igår och frukosten avklarad, men ambitionen att det ska bli en massa gjort idag, infinner sig inte. Men det känns helt ok iallafall, då krukväxterna har fått vatten och redan igår kväll fixades middagsmaten. Då blev även två bruna bananer en kaka att ha i frysen för framtiden.
De två tvättkorgarnas rena innehåll (sen en vecka tillbaka) förpassades också till skåp och lådor. Dock gav lotto-dragningen som vanligt, ingenting tillbaka. 
Lite blåsigt ute, men väldigt fint höstväder annars och runt femton grader på termometern. 
Efter middag drog maken på fotboll och hoppas Fagersanna IF ska lyckas komma tvåa i tabellen, så det blir kvalspel. Själv valde jag att titta på en film i väntan på Liverpools bortamatch. Solen passade på att "vandra vidare" bakom nytillkomna moln och det gick bra för fotbollslaget här i byn, blev visst vinst.
Handbollsmatchen på Färöarna (Sveriges damer) verkar inte visas på teve. Men då behöver jag inte välja, utan kan lugnt (?) titta på Liverpool........
Sen är det visst måndag imorron igen.........jajajaja, "bring it on"!  
 
Startar söndagen......
 
Hösten på frammarch......
 
.....och äppelträdet har börjat "fälla".
 
Middag på bordet......
 
.......och vad ska det bli?
 
 
 
 
 

RSS 2.0