Ostbågarna och jag......

......har haft ett förhållande, ända sedan jag igår eftermiddag lämnade Stockholm. Dom satt bredvid på passagerarsätet under hela hemresan och vi pratades vid allt emellanåt.
Vi tog en liten paus vid Örebro då jag slank in hos Citygross för att proviantera några småsaker. Sen hade vi sällskap ända hem och fortfarande är vi de bästa vänner. Men allteftersom "droppar de av" och överger mig, så bara ett fåtal trogna kvar i skålen. Vet inte om de stannar kvällen ut, men som reservkompisar finns det snart lite grillade kycklingdelar. 
Vaknade vid femtiden imorse med huvudvärk och efter piller sov jag sen till halv tio. Vet inte riktigt, men kan nog misstänka bihåleinflammation. Vi får se vart det tar vägen till imorron. Jobba med klister i näsan och huvudvärk känns i nuläget lite sådär men som sagt, kanske kan eucalyptus"kräm" och varmt vatten övertyga bihåleockupanterna om att flytta.....
Det var ju egentligen meningen att vi skulle sy klänning idag, men sömmerskan har inte hört av sig och lika bra var väl det, då "provdockan" varken känner sig social eller fit for fight så att säga. 
Klänning blir det väl nångång senare.........
Dumburken har ikväll bullat upp med först Allsång och sedan Midsomer-mord, sämre kunde det ju vara (på den fronten).
Nu ropar kycklingen färdig! där i ugnen, så då var det slutljuget för idag iallafall.
 
Några vänner har jag allt kvar......
 
Sätter du på teven åt mormor nu då med din fjärrstyrning däruppe i huvudstaden....

Vad har jag haft för mig?

Jo en förflyttning till huvudstaden i förrgår, för att åka på  60-årspresenten från "barna". I fint och varmt väder utan vind äntrade vi båten, efter en bussfärd och lite promenerande. Jag var alldeles slut för förkylningen passade på att peaka precis detta båtdygn. Lagom till den goda buffén skulle ätas, packade mina smaklökar ihop och tackade för sig, samtidigt som näsan korkade igen också. 
Jodå det vaaar gott, sa alla andra som kände smaken och maken åt alldeles för mycket och hade svårigheter att röra sig resten av kvällen.
Efter att ha nyttjat näsdroppar och vilat nån timma, hann jag iallafall vara med att dricka lite drinkar och lyssna på dansbandsmusiken i baren. Vilken Ia applåderade såfort varje låt var slut.
Lyxfrukost var också beställd, som grädde på moset till lyxhytterna. Något hade väl smaklökarna återvänt under natten, men inte var det mycket. Blev att åter ta hytten i besiktning och från sängplats se skärgården passera revy, varvat med lite slummer. Sen kändes det som om livsandarna återvänt lite iallafall, så "lånade" Ia i kärran och promenerade runt på båten, i förhoppning om att hon skulle ta en tupplur. Så blev det dock inte, för vi hittade tax free-affären och strosade där en stund, tittande på flaskor.
Ia hjälpte mig att välja en box med champagne till sin pappa (för det tycker han om), så kunde vi äntligen uppvakta den nyblivna trettiofem-åringen.
När detta var avklarat, blev det dags att plocka fram nål och tråd-resekitet. Ias rosa panter behövde få sin arm fastsydd igen och vi får se hur länge denna "operation" håller.
Annars var det väldigt kul att springa i båtens långa hyttkorridorer, med brorsorna busande bredvid. För sedan vi sist träffade denna unga dam, har hon börjat använda full benkraft för förflyttning.  
Morfar stannar i storstadsvimlet några dagar och jag har återfört både bil och mig till hembasen. Hoppas verkligen att det HAR vänt med förkylningen nu, men har en ledig dag till på mig att vila.......
 
Har Ni packat klart snart....vi är färdiga...
 
Ok hur många våningar är det?
 
Buffé....när man själv får välja
 
ok duger och sölar ordentligt, då får jag snart byta klänning.
 
Vi passerade en skarv-koloni.....
 
.....och här ett av flera färjelägen.
 
Lyxfrukost.......på med servietten då.
 
Våfflorna gick er......
 
Så lämnar vi ett lugnt Ålands hav....
 
....och snart är vi åter vid Oxdjupet....
 
...med fina gamla hus.
 
Strax är vi framme och då får dom putsa fönstren haha!
 
Ska vi åka snart igen? Vad tycker du morfar?
 
 
 

Första tröjan.....

.....såld, på loppisen. Vilket då innebar att dagen och nästan även morgondagen gick ihop sig. Nu sålde jag några andra prylar också. så det blev några "korvören" i vinst dessutom. Allt som min "loppisgranne" säljer imorron (om något) är alltså ren vinst. Hennes båda bord gick också ihop sig idag, även om det inte var någon rusning på folk, så kom det ändå en "strid ström" som var hyfsat intresserade av att handla.
Maken fick order via telefon att hitta på något med köttfärs till middag, lagom tills jag anlände efter att det månatliga lotteriet för oss säljare var avklarat vid stängningen. Nejdå, vann inget den här gången heller.
Men det gjorde däremot en liten grabb som fick hjälpa till att dra vinnarlotter. Han passade på att dra sina föräldrars lott och fick en stor skål lördagsgodis som vinst. Han hade väldigt svårt att sluta le.......
Den trista snuvan sitter som vadd innanför pannbenet, ska testa lite näsdroppar om en stund, kanske hjälper och en kopp kaffe.
Middagen aväten. Det blev nån indisk gryta med cocosmjölk i bland annat, smakade inte illa men hade inte så mycket smak alls. Vilket kocken också var lite missnöjd med. Nåväl två portioner blev över och ligger nu i frysen som proviant för någon kommande dag.
Dags att packa lite då kanske, för imorron drar vi till Stockholm och båtresa till Åland med "Stockholmsfamiljen".
Lyxhytt here we come......... hoppas jag. 
Lottodragning, fotboll och engelsk serie på burken att se fram emot.
 
Alla loppis-säljare på plats.....
 
Lotterna på rad....
 
Då drar vi..... glad grabb skymtar i höger hörn.

.....och efterrätt!


En ny erfarenhet.....

.... att mycket utav arbetet finns kvar då man återkommer, om man "väljer" att vara sjuk. Nu var det bara en dag, men ska ju ha två dagar ledigt nu, så undrar lite.....
Inte helt lätt att försöka göra två personers arbete då man sitter själv, så inget konstigt att det blir lite kvar i sådant läge, men känns väl sådär om man ska ställas inför anhopningar så fort man är borta, på vilken ledighet det än må vara.
Lite småsnorigt är det fortfarande, men hoppas att det nu avtar och försvinner. Har inte haft lika ont i kroppen som de gångna dagarna i alla fall. Kanske ett gott tecken....
Får väl se det lite från den ljusa sidan ändå. Behövde ju inte köra latrin, med kärl som gick sönder och genomlida följder av det, som en kollega "utsattes för" under en (dessutom) förlängd arbetsdag. Trots detta, ändå inte hinna med allt. 
En massa administrativt arbete ligger på hög och får väl så göra tills det operativa lugnar ner sig, om någonsin.
Nu ska jag iallafall vara ledig ända fram till onsdag morgon och vågar man hoppas att det blir både vilsamt och lyckat. På söndag åker vi Ålandsbåt, med lyxhytt bokad och buffé som start från Stockholm.
Ska bli skönt när vi kommer så långt........
Ikväll blir det en paj delad på två med sallad till och som efterrätt jordgubbar och grädde. Till vilka jag ska ha prinskorv på gaffel bredvid. Äkta Westman-tradition som troligen slutar med min generation, då ingen i nästa har anammat den kosten. Jag tycker iallafall att det är sådär lagom makabert gott att jag fortfarande vill äta just denna udda kombination.
Vad och om dumburken har något att bjuda på under kvällen visar sig....annars kan man ju bara ägna sig åt att vara. 
 
"Förrätt" och snart blir det efterrätt.........
 
 
 
 
 

Feber.....

....har jag haft inatt och då väckningen ljöd vid sex, var det bara att gå upp och ringa sig sjuk för denna arbetsdagen. Sen sov jag nästan till halv tolv och känner mig fortfarande inte såvärst kaxig, men tror att febern har gett med sig iallafall. Nån konstig halvsnuva med viss halsirritation har "anlänt" istället.
Vi får se om jag kan återvända till telefonpratandet på jobbet imorgon, .....kan gå.
Och om jag idag inte orkar arbeta, så kan ändå tvättmaskinen få göra ett dagsverke. Sen är det ju så himla skönt att Inga fixade matlådor igår, bara att värma frampå dagen.
Men då man äter brunch vid halv tolv, blir det förmodligen en ganska sen middag. Maken ska sen på fotbollsutflykt igen, med några andra pensionärsherrar i samhället. Ända till Torsö går färden för att heja på Fagersanna vid bortamatch.
Fotboll var det även på TV igår och kul att Sveriges yngre landslagsförmågor kunde ta sig vidare i U21-EM. Till skillnad från stora landslaget, är det lite mera fart och fläkt i spelet. Om man då bortser ifrån matchens sista tre minuter, då Portugal "spelade gris", för båda lagen var nöjda med och gick vidare på oavgjort.
Jag orkar nog ge mina krukväxter lite vatten också (...så sjuk jag är) för de ser lite törstiga ut. 
Betala lite räkningar var det visst tid för också.......men idag kom ju lönen (riktig sådan) och den räcker ju lite längre än det forna aktivitetsstödet.
Har nu föraviserat att jag kommer till jobbet imorron och hoppas på att det blir så.
En matlåda in i micron, för nu börjar jag känna mig en aning hungrig. Fru And var här nyss och fick baguette i vatten till middag.
 
Brunch......
 
Nyansad häck och lite rester därefter....
 
Min kompis vid brunchen, han behövde inte så mycket för att bli glad och nöjd.
 
 
 
 
 

Inte helt hundra.....

...idag, varken vädret eller jag faktiskt. Känns som om jag "har nån skit på gång", men får väl hoppas på att det går över. Har plockat i mig några Alvedon och hoppas på det bästa.
Vädret är också lite sådär, men uppehåll just nu i alla fall. Var ute på lunchen och inhandlade en fryst Findus gourmet-portion, som nu är slut. Mötte en kompis i affären och bytte några ord, lunchrast går ännu fortare än arbetstid. Är det någon mer än jag som upptäckt detta.
Sen slutar man aldrig att förundras över människor. En del kan haka upp sig på rena skitsaker (haha) och älta det i tio minuter via telefon, utan att det över huvud taget ens är något att prata om.
Andra kräver att man aldrig, över huvud taget, gör några misstag och om man då rättar till problemet nästan genast, är inte det heller bra.
Ja det är synd om människorna ibland. Brukar tänka som så att har de inget positivt att fokusera på, väljer de att leta negativiteter istället. Är ganska bra på att känna igen symptomen och försöker för egen del att inte hamna i den fällan. Men ibland är det svårt, riktigt svårt........
Har nyligen i bekantskapskretsen riktigt tunga händelser och i sådana lägen undrar man var rättvisan tagit vägen. 
Så maktlös man än känner sig, kan man ju ändå finnas till hands som "en oas och tillflyktsmöjlighet", om än en klen sådan. 
Enligt principen: "Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något" (typ)
Igår blev det bara bakat och bullarna blev väl hyfsade, de ligger nu i frysen. Idag har Inga stått vid spisen sen hon kom hem, så veckans två kvarvarande arbetsdage-middagar är fixade. 
Nu blir det relax. Maken har klippt alla häckar, så han relaxar i badet. Medan jag dimper ner i fåtöljen och tittar på husletande och Barnmorskan i East End så småningom.
 
Bildbevis: .....med köttbullar för frysen också, förberedelser till Amerika-främmandet (i slutet av juli).

Uppehåll.....ett tag, sen regn på laxen.

....i regnandet, sedan i morse. Men maken har bortamatch i fotboll (som lagledare) ikväll, så "det ordnar nog upp sig...." framåt kvällen, om inte förr.
Eller har vi en sådan tur att vi hamnat i skarven, på rätt sida om regn-ovädren? Ja hoppas kan man ju alltid.
Bilen är på "dagis" idag igen för den "broms"-protesterar och gnäller i fläktremmen fortfarande. Men tredje gången gillt kan man väl alltid hoppas på att det blir åtgärdat, eller?
Lite ironi där.....
Hittills har det varit hyfsat lugnt på jobbet, fram till lunchen i alla fall. På inget sätt helt dött, men än så länge ingen konstant "telefon-terror".
Har kunnat strukturera upp och lära mig lite nya register-rutiner, utan att få inlärningsprocessen sönderhackad. 
Ser fram emot att eventuellt köpa lite fräsch jäst tillsammans med TV-tidningen och baka bröd vid hemkomsten, innan jag slår mig till ro i fåtöljen och tar en helkväll vid TV:n.
Men man vet aldrig, kanske blir andra planer på vägen dit. Antingen på eget initiativ, eller också händer något utanför min möjlighet att påverka.
Det blev ett bak med bullar, som jäser som bäst just nu (hoppas jag iallafall). Bakade med torrjäst och det brukar sällan bli som det ska.....
Visst började det regna, mitt i min avocado-lax- och räkmacka, så jag fick gå in från altanen såfort jag bara satt ner ändan. Men fotbollsmatchen börjar ju om en kvart, så vem blir förvånad.
Om förmiddagen var lugn, så blev eftermiddagen allt annat och en massa pappersarbete väntar imorgon.
I postlådan låg den godkända bouppteckningen efter mor, så nu är det bara nästa redovisning kvar. Den om arvsskiftet som överförmyndaren ska ha, då syster är förordnad god man.
Normalt ät det jag som är "god", men i detta ärende har hon fått en annan som ska vara med i processen. Vi får väl se när vi kan få det överstökat.
Lite trötter i ryggen blev jag av bakandet, nu vill det till att det var värt mödan. Lagom till Allsången serverar nog Inga en smakbulle.....
 
På sjön försökte dom att fiska, innan regnet kom.....
 
Man tager vad man haver...i kyl och frys (färskpotatis, rökt lax, räkor, avocado och citron....)
 
Det började regna på "lyxmackan".......men nu skiner solen igen, håhåjaja.
 
 

Arbete.....

..."främjar hälsa och välstånd, samt förhindrar månget tillfälle till synd".  Ja så sades det förr i alla fall, om det fortfarande är sant (eller någonsin har varit) finns det säkert många olika teorier om.
Några dagar kvar till det månatliga välståndet, är det hursomhelst och snabbt överståndet lär det också bli när löningsdagen väl passerat.
Förmiddagen försvann väldigt fort, men något blev väl ändå utfört vill jag tro. Regn var utlovat i mängder om jag fattat väderrapporten rätt, men än så länge är det solsken. Dock en hel del moln på himlen, men fortfarande av den vita sorten.
Blir väl lagom tillls jag slutar att det startar, kan jag tro.
Tämligen tomt i kylen, så turen går till mataffären först innan hemfärd och sen blir det till att baka lite inför stundande besök. Har ett jästpaket som annars får flytta till soppåsen och det vore ju synd......
Loppisen igår gick inget vidare, dålig förtjänst men "mitt söndagsbiträde" sålde bra av sina saker på borden bredvid. Jordgubbstårta blev jag istället bjuden på (och den var god), då jag kom ner för att täcka över och hämta förtjänsten.
Två engelska "kassa" (enligt sonen) kostymdrame-serier startade nu i helgen. Den ena om Indien på trettiotalet och den andra om 1500-talets maktkamper i England. Verkar hyfsade båda (vad än sonen har för uppfattning).
Imorron börjar så allsången från Skansen, följt av Morden i Midsomer. Det känns inte heller fel......
Now back to work for a while......... lunch is over.
Hemma och fortfarande skiner solen, kors i taket. Olidligt varmt på vår altan, närmare femtio grader i solhörnan.
Men jag stod ut en stund och delade smörgåsen med småfåglarna idag. De blir åtminstone nöjda nån gång.
Änderna lyser med sin frånvaro, vilket kan vara ganska skönt ett tag så man inte blir total-less på dom.
Maken hade "för-handlat" lite, (de tyngre grejerna) men det blev en ganska tung kasse till, när jag besökte butiken.......
Nu ska jag snart bara vara......
Maken drar på fotboll och ambitionen att ta vara på ett jästpaket och baka........den försvann snabbt.
Varsågod sop-påsen!
 
Vi skulle grilla till middag igår.....
 
....änderna sa bye-bye, men vi......
 
....fokuserade på ett annat väderstreck  och det funkade!
 
Trots att det var "anfall" från alla håll på den blå färgen.
 
Solen bjöd på föreställning även igår kväll.
 
Och ända fram till alldeles nyss, (ca 18.30) var det blå färg som gällde. Men fotbollsmatchen börjar ju snart.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frukost med "gäster"......

Skönt att gå upp utan att ställd väckningstid bestämmer. Kokade några ägg, hämtade lite sallad i landet, öppnade paketet med laxskivor, fixade två mackor på en bricka och gick ut i glashuset. Tillsammans med en kopp kaffe och lite juice ska tilläggas.
Sjön låg spegelblank, ända tills en båt fick för sig att dra en snabbrepa.
Sen tog det inte lång tid förrän en mås satt spanande på uthuset och strax därefter dök fru And upp. Hon kom spatserande genom häcken från granntomten. 
Båda fick några bitar av brödet från mina smörgåsar och måsen drog vidare när han förstod att det inte blev mer.
Fru And är dock mycket mera tålmodig och ligger vid vattenskålen i hopp om mer.
Maken har inte vaknat än, så jag får väl ta ett snack med Inga om vad vi ska servera till middag. Det som fortfarande är kvar av Jansson har hamnat i matlådor för morgondagen och i kylen finns kött eller kött att välja på. En och annan korv ligger där visst också, som alternativ.
Grilla eller inte grilla....det är frågan? Ser visserligen ut som att det kan hålla upp, men långtifrån säkert är det.
En geting snurrar just nu runt uppe vid takhöjd, får nog ta en tur och kolla att de inte har börjat bygga fler bon.
Två små har jag redan förstört, inne i uthuset. 
Skulle inte sagt nå't om regn, för det tog inte fem minuter förrän det kom en skur. Ytterliggare ett litet getingbo har jag nu också tagit bort, det tar inte många dagar innan de har byggt nytt på samma plats.
Och solen skiner igen..........
 
Igår kväll var det guldglitter i sjön.....
 
Frukosten är serverad.....
 
......ok jag är redo.
 
Va, har du bjudit fler?
 
....och båten drog en repa över den spegelblanka sjön.
 
Regnet stod plötsligt som spön i backen, ingick inte i planen.
 
Men nu är det uppehåll igen.....
 
 
 
 

Rester......

......från gårdagens midsommarmeny minus nubben då bara, var helt ok till middag när jag återvände från loppisen.
Idag var det lite fler personer som hade hittat dit, dock hängde dom inte på låset. Kanske inte så konstigt med tanke på midsommaraftonens firande, ofta till långt in på småtimmarna.
Men vare sig maken eller jag hörde till denna kategori, utan vi hittade till sängen runt midnatt redan.
Idag gick det precis ihop sig. Varken mer eller mindre, utan jämt skägg med bordshyran. Imorron sköter bordsgrannen ruljansen, ska bara gå ner och håva in vinsten....eller inte. 
Vädret är fortfarande instabilt. Fram tills alldeles nyss har det varit uppehåll iallafall, men nu vräker regnet ner, medan solen samtidigt skiner.
Kommer på mig själv med att oupphörligen tro att det är söndag och arbetsdag imorron, så får påminna mig med jämna mellanrum om att så inte är fallet. Inte alldeles oangenämt måste jag tillstå.
Flera födelsedagar i bekantskapskretsen infaller idag och firande framöver får det bli, då det idag (av olika anledningar) inte går att genomföra gratulationer, mer än via Facebook.
Sitter och slötittar på friidrott istället och försöker kurera min arm, som inte tålde att skrubba färskpotatis igår. Ja tanten är gammal (fysiskt iallafall) och då uppträder alla möjliga konstiga krämpor emellanåt.
Nu får det bli en kopp kaffe till.........
Och eftersom vi nu har fastslagit att det är lördag, väntar en ny lottodragning om någon timma.
 
Midsommarafton gör sorti.....
 
...men strax före elva, är det fortfarande ljust.
 
....inte fy skam till rester precis.
 
 
 
 
 
 
 
 

Tidig morgon......och midsommar i Fagersanna.

.......såg det lovande ut vädermässigt. Var uppe en liten stund vid halv sex och då lyste faktiskt solen. Men ledig dag är det alldeles för tidigt att skilja sig från sängen, så jag somnade om en stund till.
Runt halv nio sedan, var det fortfarande uppehåll, men solen hade "gått och lagt sig". När jag sedemera åt frukost, fick det bli i glashuset, för det är liiiite kyligt och risk för regn.
Herr och fru And (gånger två) trodde att brödrestaurangen hade öppnat och ockuperade altanen utanför i väntan på att bli serverade. Visst kastade jag ut några brödsmulor, men nöjda blir de sällan, utan väntar bara på mer.
Fick till slut beväpna mig med sopkvasten för den har de mer respekt för än undertecknad och nu håller dom sig på gräsmattan. 
Är väl hög tid att gå in och beställa midsommarmenyn hos Inga kanske, men äggen är iallafall redan färdigkokta.
Blir kanske en fika på loppis-caféet och om regnet håller sig borta, går vi nog och tittat på dans-spektaklet runt midsommarstången. Mitt absoluta "hatobjekt" i sammanhanget är den avslutande "raketen", som alltid ska utföras. Ok för små grodorna och "Så går vi runt......", men raketen är droppen...... i min värld. 
Apropå droppar, så kom det några sådana även under årets ringdans. Närapå obligatoriskt såhär i midsommartider....
Nu värmer sig Jansson i ugnen och ska så göra ett bra tag till. Strax dax att sätta på färskpotatisen och steka köttbullar, samt prinskorvar. Så tar vi fram nubbe och öl eller vin (har inte bestämt vilket än) och sen kan Inga bjuda till midsommar-taffel.
Börjar känna doften av Jansson nu..........
 
Vad äter du?....och vad får VI till frukost då?
 
Lunchfika på loppisen, lite pratande om framtidsplaner och en uppmaning såhär i midsommartider. 
 
Fagersanna IF höll på med förberedelserna inför festen i eftermiddag.....
 
......ganska tomt än sålänge.....
 
....och högtalarna har fått "mössa", utifall att......
 
En traktorlast sugna festgäster passerade vårt hus, då vi precis skulle gå dit....
 
 
 
....och här är dom igång för fullt.
 
Medan mörka skyar drog in......
 
....och en färgorgie i paraplyer hastigt kom upp. 
 
Så äntligen ropade Inga att maten var klar......
 
 
 
 

Halv och ensam......

Ja båda beskrivningarna stämmer på denna torsdag. Halv arbetsdag och alldeles ensam på kontoret. Chefen var ute på transportuppdrag, med hämta, lämna, byta sopkärl lite varstans i regionen.
Visst ringde det ett antal kunder även idag och så gjorde också chefen vid några tillfällen, men annars så träffade jag inte en människa på hela, -halva dagen.
Efter att ha talat in ett "Midsommarmeddelande" på telefonsvararen och ritat en glad gubbe med hälsning till chaufförerna på vita tavlan (som jobbar imorron oavsett "röd" dag), begav jag mig till ICA för komplettering av ätbart. En liter jordgubbar fick också följa med hem från Gallerians Frukt- och grönt-affär.
NU har vi ätit varsin paj till lunch och även var sin gång städat altanen efter herr och fru And, som inte ger sig, utan vill ha mer bröd och dessutom nyttjar altanen till toalett.
Men jag är envisare och det blir inget mer idag, så det så. De kan ligga där i regnet, jo för bäst som det regnar kommer det en skur. Solen försökte lite för en stund sedan, men fick snabbt retirera igen, då mörka moln drog fram över sjön.
Blir nog inget grilla idag, kanske gör lite "pil-pil" istället, för en baguette följde med kassen hem och räkor finns i frysen eller också får ugnen arbeta för att grilla hamburgarna.
Nu blir det jordgubbar som eftermiddagsfika.
........men glömde ju steka prinskorv till. Attans -för gott om prinskorv har jag, kom på det samtidigt som sista jordgubben slank ner.
 
Jordgubbar med gräddmjölk och socker, mmmmm......men det saknades nå't.
 
Rätt åt er att Ni blir plaskvåta, altanen ÄR ingen toalett för femtioelfte gången.  -Que??

Besök......

.....från huvudkontoret i Borås hade vi idag. En alldeles nyanställd kundtjänstmedarbetare, som ska kunna avlasta kollegorna i Borås och "alla kontor i landsorten". Vilket i dagsläget är tre vad jag kan förstå.
Större delen av dagen fick hon sitta och avlyssna mig pratande i telefon och sen bevittna hur det inte är möjligt att avsluta ett ärende, förrän det ringer igen och nästa har synpunkter eller problem med avfallshanteringen.
Till slut har man ett helt "tåg" med gula lappar att beta av. När så klockan är fyra, får man "vara ifred" och ta hand om "vagnarna", men då ska jag egentligen sluta för dagen.
En ekvation som dåligt går ihop, men kanske kan få en hjälp på vägen då vi blir fler på kundtjänst. Då skulle det vara möjligt att koppla ur sig kortare stunder under dagen och röja.
För övrigt ytterligare en mycket trevlig kollega, som det säkert blir ett bra samarbete med. Chefen bjöd sen dagen till ära på lunch, som vi intog på Kathy Thai bara ett stenkast från kontoret.
Dagen bara försvann, trots en halvtimmas övertid och imorron blir det bara halvdag.......
Regnet har anlänt, så nu är väl allt klart för midsommarhelg, eller? Sillen i kylskåpet tillsammans med nubbe och färskpotatis väntar nu bara på "den stora dagen".
Jordgubbar får väl köpas på loppisen på fredag, om hon får tag på nå'n försäljare som vill komma ut. Cafét är hur som helst öppet 11.00-17.30 på fredag och till lördag laddar vi för loppis som vanligt.
Jag och mina "två bonusbord", för att på söndagen lämna över ett bonusbord till grannen.........
Nu ska här stekas köttbullar och kollas att ingredienser till Jansson finns hemma. Vore katastrof om vi inte får den rätten på midsommarbordet, för då smakar ju inte nubben bra heller........
 
....och därute i regnet väntar någon på sin middag

Hastighetskontroll.....

....var det i korsningen vid mitt jobb idag, efter att jag hade anlänt till jobbet. Såg den inte med egna ögon, men platschefen som har sitt fönster närmare, sa att det var en och annan i en strid ström som blev av med "midsommarkassan".
Dags att starta nedräkning mot midsommarledigheten snart kanske. Inte så många timmar kvar av denna arbetsdag (har alltid sen lunch) och på hemväg kan jag väl inte låta bli att ta vägen om second hand och leta fynd.
Kanske ligger där en glaskupa och väntar på mig, så "offret" därhemma kan bli hel igen.
En lagom snygg bänk att ställa morfars vackra kista på, vore inte heller fel att hitta. Detta behövs efter ommöbleringen i makens datarum.
Inte glömma TV-tidningen heller........
Strax slut på min lunch-brake: Back to work, for a while then.
Det blev "mer än a while", en halvtimma för mycket idag också. Tur att jag snart ska vara ledig, så det går åt lite timmar som har lagts på hög. Jag har de två sista dagarna i juni månad ledigt och det ska bli skönt.
Maken hade beställt sin födelsedagspresent (en bärbar dator, mindre modell) och den hade kommit till ICA nu på eftermiddagen. Han var inte sen att hämta och fick då även fixa min TV-tidning. 
Lite grillade revben och kycklingklubbor slank också med, som vi ute på verandan nu har avnjutit till en sallad som Inga snabbt slängde ihop.
Ingenting, ja faktiskt ingenting, hittade jag på second hand idag. Så det gick både fort och blev billigt denna vändan. Nu är det snart sommaruppehåll också, då kanske vi får mera besökare i Fagersanna.
 
Inte har jag fotat nå't heller, får bli en "gammal" bild med granskott. Sånt som fint folk äter till förrätt........på bröllop.

"Kortvecka" och stöd.......

.....bara fyra dagar att arbeta denna vecka och då jag anlände till jobbet kom ytterligare en överraskning:
"Vi jobbar bara halvdag på torsdag",
Vad ledsen jag blev.........not.
Sen blir det till att fira midsommar och om jag kommer ihåg rätt, så har vi brist på god nubbe hemma. Blir att ta vägen om Systemet då kanske, så måndag det är. Men inga köer är ju inget man lider av direkt, så det får bli så.
Till sillen ska det vara antingen Aalborgs eller Skåne, "annars kan det kvetta" som Galenskaparna sjunger.
Visst har vi Vodka Absolut i skåpet, vilket dottern har försett oss med, då hon jobbar med försäljning av denna produkt. Vi har fått flera "special edition" som presenter, men till sillen duger den inte åt mig i alla fall och är ganska säker på att maken håller med.
Lite andra förnödenheter behöver nog också inhandlas, fast då av karaktär som man hittar i livsmedelsaffären.
Det blir på hemvägen och nu är lunchrasten slut, så ljuget tar paus tills jag återvänder hem.
(Och kan "redovisa" vad gott jag hittat efter avslutad arbetsdag) 
Hemma, fikat på altanen med fru And och en påse drickbart blev det. Obligatoriska Skåne inhandlades, tillsammans med en flaska "reserv-vin", lite öl och några alcoläsk. Så nu klarar vi stundande helgen. 
Till sist en liten reflektion: Det är skönt med stöd här i livet, också om man bara är en bärbuske.......
Powernap nästa......
 
Buskrabatten som jag rensade igår, har fått ytterligare lite ansiktslyftning, då maken har snickrat stöd och ansat buskarna en aning.........
 
 
 

Komma ikapp.......

....var väl det jag kände behövdes, efter fåtöljhäng hela lördagseftermiddagen och kvällen. Medan maken drog på fotboll har jag nu tvättat, dammsugit, förberett middagen (spenatmeny) och rensat lite i trädgården.
Nu blir det en dusch innan bonusdottern dyker upp och behöver "lots" i bilen för att hitta till Marhult, där hon sannolikt ska hämta ett fynd hon budat till sig på Facebook sälj och köp-sida.
Hennes sambo följde också med och efter att ha hämtat varan åkte vi till loppisen, för att jag skulle täcka över mitt bord, hämta hem tröjorna och håva in vinsten......
Bordsgrannen hade lagt ut för hyran, så det var bara att göra sig "oskyldig". Dock räckte inte förtjänsten till idag heller, utan jag fick lägga till en femtiolapp "ur egen ficka".
Sen var det dags för en kopp kaffe på altanen. Maken hade också hunnit återvända från sin fotboll. När gästerna återvände till Hörnebo, fixade jag middagen och nu har vi festat på favoritmenyn.
Rester finns att stoppa i matlådor inför morrondagen, så nu blir det handboll. Först herrarnas kvalmatch, sen damernas. Herrlaget har redan fixat sin EM-medverkan, medans det i damernas match gäller att vinna.....
När detta är slut, tar fotbollen vid. Det är mycke' nu........
Vi får se om jag hinner jaga gräs med klipparen mellan eventen, för nu har det torkat till iallafall. Imorse var det genomblött efter nattens regn.
Åh så har det börjat blåsa igen.........det var den helgen det!
 
Morgonutsikt......
 
....på verandan, till frukosten.
 
Och därnere vid banvallen blommar lupinerna.
 
Äntligen, en efterlängtad middag står på bordet.....
 
.....och glashuset fungerar som tillfälligt torkskåp.
 
 
 
 
 
 

Kontraster......

Kan det bli större ytterligheter än den mellan loppis och kungligt bröllop? Förmiddagen ägnades, (som alla lördagar numera) åt det första.
Ganska lugnt, inte så mycket kunder på besök idag. Lika bra att ta tillfället i akt och varva ner efter arbetsveckan och göra ingenting. Det är också en konst att behärska "och öva på"
Dock (som här synes) kunde jag inte låta bli att "förljuga" lite, så jag inte skulle behöva tänka nu utan bara skriva av, då hela resterande dagen gick åt till Bröllopet.
Lite trögt var det idag med försäljningen för egen del, men grannens båda bord (som jag också tog hand om idag) "gick ihop sig"
Imorron får jag ledigt och grannbordet sköter min försäljning. Bra upplägg tyckte vi båda. Nu är det väl bara att hoppas på att de "återgäldar lönsamheten", så att säga.
Mycket rester blev det efter vår grillafton igår, så Inga behövde bara värma på potatisgratäng och rester i micron, för maken sa sig inte ha uppfattat någon arbetsorder på området......
Och fortfarande är jag fåtölj-gäst på Bröllopet........
 
Lite blommor får avsluta, men av annan sort än bröllopsrosor........
 
 

Grillafton ......och tröjflytt.

....på gång. Visserligen endast maken och jag, men det smakar väl lika gott att äta i alla fall. Först ska jag bara avsluta min lunch, jobba färdigt och roa mig hos tandläkaren.
Därefter får vi hoppas att det finns något smaskigt att grilla, kvar i affären. Hade en tanke om att fixa nå't gott dricka till också, sånt med lite alkohol i då menar jag. Men att gå till systemet en fredag eftermiddag vid fyra, nej tack.
Vatten är också gott om man är törstig och en flaska vin, samt några öl finns hemma "så vi klarar oss".
Sen får vi se om det blir en stund med dumburken, men det verkar vara lite tunt med utbudet ikväll.
Imorron är det åter igen loppis att stå på och prinsbröllopet hade ju den goda smaken att lägga vigseln så det inte kolliderar med våran loppis.
Visserligen "pratar ju TV upp" eventet, men alla kungligheters anländande till kyrkan, får jag väl avstå från att sitta och glo på.
Inte rojalist, men........ alltid kul att titta på spektaklet i alla fall. Så tycker jag och är inte ett dugg avundsjuk på dom som deltar. Bara såååå skönt att sitta i fåtöljen utan galastassen och iaktta nyfiket.
Inte ett hål den här gången heller hos "käftis", men nytecknat avtal om frisktandvård gick ändå upp i pris per månad. Dom sa att jag för tre år sedan redan då låg på gränsen till nästa högre avgift, men att de "nedgraderat" mig "för att vara snälla". Så idag var det slut på den snällheten, nu blev det en dryg femtiolapp mer per månad, men betalar iallafall fortfarande mindre än gubben.(så dä' så)
Nu har vi grillat i det vackra vädret, till ackompanjemang av grannens häcksax (den elektriska). Dock tog det inte så lång stund, så reta sig på såna bagateller gör vi inte, utan såg det komiska i situationen istället.
Strax därpå dök "granntanten" upp och ville titta ut sin tröja som jag lovat henne. För hennes man (han med häcksaxen) är en vänlig och hjälpsam man och har murat åt oss. Då tyckte jag att jag kunde bjuda tillbaka med det jag kan istället.
Nu blir det fåtöljhäng.........och kaffe!
 
Förberedelser i köket.....
 
......"skarpt läge" på verandan.
 
Den grå, som skymtar mellan den lila och den röda, har flyttat till grannhuset.
 
 
 
 
 
 

Torsdag......

.....är dagen före favoritdagen i veckan: fredag. Vilket innebär att det gick väldigt fort med denna veckan också.
Vädret ser ut att ha rättat till sig en del likaså, får hoppas att det håller i sig.
Nästa vecka är det redan midsommar och tanken på att sommaren bara ska försvinna i detta rasande tempo, lämnar en del övrigt att önska. Framförallt att ljuset nu retirerar och sakta, men säkert och återigen går mot "mörkare tider".
Jag vet att vi inte på långa vägar är där än och ska inte måla han den lede på väggen, men, men.....
Positivt att det går fort är väl ändå att det närmar sig en efterlängtad RIKTIG semester. En som man på många år inte haft rätt till, utan fått vara ledig lite på nåder och efter ansökan till flera instanser. 
Än har jag inte hittat någon lockande plats att besöka söderöver. Men den som söker han/hon finner, har jag hört nånstans.
Kanske finns någon bloggläsare som kan tipsa mig om nå't intressant ställe?
Använder just nu min lunch till att "förskriva" lite av dagens inlägg, kommer att avsluta då jag kommit hem.
Nu verkar det vara gardinstångsuppsättning på gång. Får göra en insats då kanske.....
Det arbetet fick skjutas på framtiden då det behövdes kompletteras med ytterligare något passande verktyg för att slutföra uppgiften.
Apropå arbete, så lade jag en order till maken, att hitta på diskbänken då han vaknade för dagen. Med det material han hade till sitt förfogande, blev det en variant "på vägen" iallafall. Nu är det inte så hiskeligt högt steg att ta för den vars knä protesterar varje gång hon ska in i förrådet.
På hemväg fick jag stanna till vid Posten igen, för tjänsteärende. Där blev jag stående en bra stund och snackade med en f.d. kollega/facklig arbetskamrat. Flera år sedan vi sågs, men lite kul att byta några ord (eller ganska många om vi ska vara ärliga).
En aning sen hem till följd, men välkomskommittén var som vanligt på plats där i gräset. Där blir det bara full fart om en tredje and skulle våga visa sig på de självutnämda domänerna.
Något på dumburken att somna till idag tro?
Men allra först en andra sittning på altanen i lagom värme........
 
En enda "väglus" och det blir genast kö in till jobbet. Man har ju inte sååå stora marginaler i arla morgonstund. 
 
Resultat av arbetsorder......
 
Joråsåatt......vi bor här nu.
 
 
 

Äkta pensionär......

....blir maken idag, då han fyller de 65 år som kvalificerar till att kalla sig folkpensionär. Nu får vi bara se om han får nå'n pension att tala om, resten av sina dagar. Som tur är har han ju haft den goda smaken att gifta sig med en som på senare år (månader om vi ska vara fullständigt korrekta) startat ny "karriär". Så det blir väl till att försörja honom ett tag då, utifall att.......
Idag har det varit ganska ojämn arbetsbelastning. Inte så mycket telefon på förmiddagen, men efter lunch vid tvåtiden drog det igång rätt rejält en stund.
Vi får se imorron om jag lyckades hålla tungan rätt i mun och få ordning på alla rättelser, mail och kartor. Annars finns det folk som talar om det för mig var så säkra, via nya telefonsamtal som ifrågasätter varför man inte höll vad man lovade.
Nu hänger ju inte allt på mig, utan även de som kör bilarna får ta sig an både bra och dålig kritik då det är befogat. (Ibland även då det inte är det också, för den delen.)
Glömde köpa TV-tidningen igår ("katastrof"), men fixade det idag efter jobbet. Det blev även en kartong svenska jordgubbar, äkta vaniljglass och Fiskaffärens (för dagen) sista räkmackor.
Allt detta har vi festat på ute på verandan, medan änderna otåligt väntade på att få något de också.
Men de fick vänta, då jordgubbar inte dög och allt annat var slut redan.
Nu blir det snart "tupplur" i fåtöljen........
 
Kastanjerna blommar fint runt Ransbergs kyrka just nu.
 
......och lupinerna sätter färg på vägdikena.
 
Nybliven pensionär häller upp ölen till räkmackan, där i solen.
 
Svenska jordgubbar med gammaldags vaniljglass till efterrätt.
 
 
 
 
 
 
 

Inte så mycket.....

...spännande att berätta, då hela dagen som vanligt numera går åt till att först ta sig ur sängen när väckningen väsnas och sedan göra sig klar för förflyttning till jobbet.
Igår kväll somnade jag ganska snart efter att jag hört att Sveriges damlandslag i fotboll bara klarade oavgjort mot Nigeria. Dock ska vi väl vara ärliga och säga att de ändå hade tur, för Nigeria var inget dåligt lag, bara lite oorganiserade. Det kunde lika väl ha blivit en förlust.
Nåväl jag somnade och sov en stund. Sen måste jag ha sträckt på benen i sömnen, för rätt vad det var vaknade jag med ett ryck och en ihållande smärta i vaden. Kraftig kramp, som behövde hävas och bara att ta sig ur sängen snabbt för att trycka foten hårt i golvet. Lättare sagt än gjort, gick nästan inte att räta ut den över huvud taget och ont som själva f...n gjorde det dessutom.
Så småningom fick jag bukt med eländet och kunde återgå till sömnen, funkade ganska bra att somna om snabbt faktiskt. Men roligare kan man ha......
Inte så mycket fynd fanns att göra på second hand heller, men ett litet glas i det utförande jag småsamlar på hittade jag. Dock en annorlunda modell än de jag har sen tidigare.
Men då får jag ju ytterligare roligt att leta efter på loppisar framöver.
Ett glas vin har jag unnat mig och strax blir det dumburken, för en "sovfåtöljsrelax". Behöver aldrig planera dessa relaxer, de kommer alldeles av sig själva. Det enda jag behöver bidra med är att förflytta mig till just denna sittplats.......
 
Gårdagens solnedgång tråkar jag ut Er med......
 
...och mina ständiga följeslagare såsnart jag visar mig. Denna gång som sällskap på verandan mot sjön.
Jag satt ju där och fikade......kanske kan vi också få nå't, bäst att hålla sig i närheten.

Tidigare än tidigt......

.....var det så dags att kravla ur sängen den här måndagen, då vi hade ett arbetsplatsmöte halv sju. Detta för att alla skulle kunna vara med och för att det fanns lite praktiska saker att ta upp. Ömsesidig koll och samsyn på saker och ting är alltid bra och att räta ut en del frågetecken, samt diskutera framtida förbättringar i  arbetet.
Dagen fortsatte sedan i ett hyfsat måndagstempo, med en och annan mer eller mindre upprörd kund med åsikter om sophantering.
Och visst får man ha åsikter om det, men de politiskt tagna besluten och reglementet, rår vare sig kunderna eller vi entreprenörer på. Då får man istället prata med sina folkvalda, för att påtala önskade förändringar.
Blåsten har lugnat ner sig, vilket märktes då jag kom hem. Det gick utmärkt att äta kräm på altanen, som Inga fixade till såsnart jag "visade mig". Matlåda till morgondagen gjorde hon också färdigt innan hon slutade för dagen.
Några som inte lugnat ner sig är änderna, alldeles nyss var det fullt revirkrig på gräsmattan.
Maken ska strax på fotboll och jag somnar väl i fåtöljen, har liksom blivit en ny tradition såhär dags på da'n.
Kaffe hjälper föga för att hålla ögonlocken i styr, men det är ju gott. Så av den anledningen får det bli en kopp alldeles strax.......
 
Därute vid cyklarna, smulade jag ner ett Mariekex och småfåglarna låter sig väl smaka......
 
Vadå lugna ner mig, jag ääär lugn, skäll på dom andra istället......dom mobbar ju mig.
 
 
 

"Grannsamverkan" och välkomna i huset.....

Idag var det sovmorgon på riktigt. När är det det då? Jo i min värld är det när ingen väckning behöver ställas och man inte har någon tid att passa.
Nu hade jag ändå en tid att passa, till klockan elva då jag fick besök. Men sålångt in på förmiddagen stör det inte "sömnfriheten". Tvärtom är det ganska bra, så man inte slappnar av alldeles förfärligt och aldrig kommer igång på dagen.
Nu var det inte så särskilt trevligt sommarväder, för blåsten från igår vill inte ge med sig. Men då kan man ta kaffe och kakor med sig in i glashuset och skjuta till dörrarna. Regnade gjorde det (nästan) inte, bara lite stänk och sjöns vita gäss kan man stå ut med till kaffet, i lä. Detta om man dessutom har småkakor och trevligt besök.
Vi satt där i två timmar och "avhandlade" det mesta, innan både hon och jag förflyttade oss ner till loppisen.
Förutom att leta efter en ny glaskupa till en bordslampa, som föll offer för flyttkarusellen igår, skulle jag täcka över mitt loppisbord. betala avgiften och ta hem tröjorna (till nästa vecka).
Mina bordsgrannar hade sålt en CD-skiva åt mig och sen kom några fler och handlade ett par prylar till, så det gick ihop och blev ett fåtal korvören över båda dagarna denna veckan. "Lön" ca 7 kronor i timman.
Dock kunde bordsgrannarna och jag komma överens om en deal framöver: Jag står därnere på lördagar och säljer åt dom också, medan de står söndagar och sköter även min försäljning.
På så vis behöver vi inte plocka upp och ner från borden och ändå få lite ledigt på helgen. Win-win-situation med andra ord.
Hemma har vi välkomnat nya soffan och övertagit vårdnaden om sonens relaxfåtölj, mot utbyte av att han hyser vår gamla soffa istället. Tror att vi även här har lyckats med en win-win-deal.  
Maken är på fotboll som coach (hemmamatch) därav sen middag fram ikväll. Till lunch provade jag mini-omeletter med innehåll, gjorda i muffinsformar. Kunde inte hitta min sån plåt hur jag än sökte, måste ha kört den till loppis. Dock kunde jag idag av en annan loppis-granne inhandla ny och nu har jag provat "konceptet".
Helt ok som lunch men ingen kulinarisk höjdpunkt utöver det vanliga.
Har i eftermiddag kompletterat makens påbörjade gräsklippning han fick avbryta i förrgår, på grund av regn. Tog nog hela tio minuter av min tid......minst.      
Ikväll kommer Inga att bjuda på ugnsbakad lax i folie, men kom precis nu på att det behövs ju matlåda till morgondagen också.
Vad hittar vi på dådå.......?
 
Go'fika i glashuset.......
 
Tröjorna klara för hemfärd från denna veckas loppis....återkommer  (precis som jag) på lördag.
 
Ett troligt and-ägg låg knäckt i vår slänt......
 
Syrenerna vajar där i slänten vid tomtgränsen mot grannen.......
 
Mini-omeletter, med skinka, ost, tomat, lök och kryddor.
 
Välkommen fåtölj.......(den "förolyckade" lampan skymtar i vänster hörn av fotot)
 
......och nya soffa.
 
 

Soffor, fåtölj och loppis......

Vi hade tur med vädret på Olstorp igår kväll, men jag stannade inte hela tiden. Vi hann att spela på chokladhjulet, fika, skoja och prata en stund iallafall och syster var mestadels glad hela tiden.
På hemvägen tog jag en liten extrasväng, fär att se om "hemmansägarna" var påplats i sitt nya fritidshus. Det var dom och jag fick en snabbtitt i alla stugorna. Jodå där kommer dom att trivas, det tror jag bestämt och påtade i trädgården gjorde dom allaredan.
Imorse (efter en god frukost) åkte jag ner till loppisen med alla mina tröjor som sällskap i bilen, då roade maken och sonen sig istället med att hämta vår nya soffa i affären, sonens mysfåtölj och en skrivbordsskiva hos honom, för transport och montering hemma i Fagersanna.
Sen lastade dom in vår gamla soffa i den lånade bussen, inväntade min hemkomst och hade kebab med klyftpotatis klart till middag. Lite efterarbete med montering gjordes innan de nyss åkte med vår soffa till dess nya hem.
Jag har plockat lite i oredan, men det kommer att ta mer tid innan allt är omorganiserat och på plats igen som jag vill ha det.
Såg en hurts på loppisen som skulle funka väldigt bra för att få mera ordning på alla prylar som inte har någon bra och fast placering än, men avvaktar nog. Hittar kanske en ännu bättre möbel senare för ändamålet. Annars tjatar jag om var sak på sin plats nu när maken har börjat "härja" lite i köket också.
Det tar tid att laga mat och baka, då är det en väldig hjälp och tidsbesparing om man inte behöver gå skallgång och krypa på alla fyra för att hitta bunkar, redskap och kastruller också.
Visst har det blivit lite varmare, men varför måste det blåsa halv storm såfort solen visar sig eller hel också för den delen.
Maken ringde precis och var på hemväg. Han skulle stanna till vid Örlenbadets pizzeria och köpa med en pizza hem, som vi delar till lördagsmys. Förutseende har jag också varit, för två flaskor vin ligger på kylning, om utifall att.....man får lust att ta ett glas.
Grundar för närvarande med makens rabarberråsaft medan jag väntar.
Imorron blir det elvafika med en kompis här hemma, då har småkakorna vilat färdigt i frysen.....
 
Ja tack, men det blir nog inte förrän nästa år då det åter är länsdans för syster.
 
Blandning utav vilda och odlade blommor hos kompisen i "torpet"......
 
....och på trappan stod (inte låg-redigeringen funkar inte riktigt) Kockumsbyttor med färgklickar.
 
....och nästan hemma, då säger solen godnatt på andra sidan sjön.
 
Spegelblankt var det sent igår kväll, men nu blåser det minsann igen.....
 
Mycket go'fika finns det på Fagersanna-loppisen.......
 
 
 
 
 

Tugga för tugga......

....tog frukostsmörgåsen slut, till slut. Startade strax efter tio-snåret (sent i sig), men redan vid elva var den färdigäten. Däremellan tuggorna var det otaliga telefonsamtal att "skölja ner den med" och kaffet hann kallna. Visst jag kunde satt mig tio minuter i lugn och ro, men ensam på kontoret kändes det inte så lockande. Därför tog jag sällskap av min dator. Telefonen hade på eget bevåg bjudit in sig till vår sammankomst och kunde inte hålla käften alls. Dåligt uppfostrad med andra ord.
Tog dock en rejäl lunch (läs tog ut hela lunchen idag) och handlade helgens matkasse. Iallafall det jag antecknat.
Maken får komplettera med pommes frites imorron, då han och sonen ska köra "möbelbytardagen" medan jag är på loppisen och vilar upp mig. Vi får se om de hinner riva huset innan tre.
Idag har jag fått användning för tyska språket: Med en blandning av dålig tyska från mig och bristfällig svenska från kunden, klarade vi ändå att reda ut spörsmålen och lösa "problemet".
Många andra delikata sopfrågor och transporter har en gemensam personalstyrka också löst idag. Bra team-spirit och kommunikation hela dagen, ända in i kaklet.
Nu släpper vi den biten tills måndag och nästa uppgift (efter mellanlandningen vid den här datorn med bloggen) blir en tur till Olstorp på länsdans med syster och hennes assistent. En kompis till mig ska också dit i sitt jobb, så vi ska träffas och fika ihop (precis som igår kväll).
Vad ska man ha på sig för att lura myggorna på kvällsmat, undrar jag bara........
 
Makens rabarberkaka, lite nybörjarfel....men smak och koncistens var det inget fel på.
 
...och nere i sjön simmar en canadagäss-familj förbi.
Ja dom vill vi inte ha upp till oss......räcker med änderna som 
förorenar........
 
 
 
 

Utflykten till Simsjön......

....blev inte så särskilt lång. Visst är det bra med hemsidor, där man kan få information av alla de slag, bland annat öppettider. Dock är det ännu bättre om de ansvariga uppdaterar informationen så den alltid är korrekt.
Så var inte fallet med just Simsjögården, där en av "symötestjejerna" var inne igår för att dubbelkolla om vi verkligen skulle kunna fika där på vår träff.
Alla åkte upp till parkeringen, för att endast konstatera: "Att här var det inte öppet.".
Vad gör vi då? Wayne's coffee på ICA Maxi har iallafall öppet till åtta, då gynnar vi dom istället.....
Där fanns en hel del att välja på och alla blev nöjda med sina val. Sen satt vi och pratade tills de nästan "slängde ut oss" eller snarare motade bort oss med städmoppen, vid halv nio-snåret.
Innan dess var det då ytterligare en dag gjord på jobbet och nu är det snart fredag igen. Bara en tidig morgon kvar denna veckan och därtill en sen afton på Olstorp med syster på Länsdans.
Har blivit lite av en "tradition" att jag följer med varje vår på dansen i Olstorp.
Har precis instruerat maken i hur man bakar rabarbersockerkaka, eftersom han kände sig sugen på att prova imorron. Detta därför att han har ansat rabarber-beståndet och gjort färsk saft, samt lite kräm (helt på eget bevåg). Dricker just nu mitt andra glas saft, spetsat med lagom mycket socker (inte dumt alls) och vår julklapp (råsaft"-apparaten") har fått jobba lite. 
Men nu är jag ganska trötter och klockan har dragit iväg som vanligt. Ingen idé att be den lugnar ner sig, det är bara att tala för döva öron.....
Då Inga skötte sig tidigare i veckan fanns det köttfärslimpa att lägga i matlådan, så sängen får strax sällskap.
 
Badplatsen i Simsjön, här har man varit en del när man var ung....yngre menar jag förstås.
 
Utsikt från Simsjögården (det enda vi bjöds på där), andra sidan sjön har en kompis föräldrar stuga fortfarande.
 
Hela karavanen bilar påväg nerför den branta backen, vi nyss "besteg".
 
På hemväg (vid Hönsa-korset på rätt sida stängslet) ett rådjur i kvällssol.
 
....och här hemma gick solen och lade sig långt före mig.....
 

Den här dagen glömmer vi fort.....

....bara en massa teknikstrul och annat elände. Lite av en dag med "skit ska skit ha" kanske. Hade idag varit i måndags då hade jag nog flippat ur helt, men repade mig en aning under gårdagen från veckans första arbetsdag.
Nej jag tar inte jobbet med hem, men ibland undrar man hur folk är funtade.
Budordet att behandla andra som man vill bli behandlad själv, vore ganska intressant att köra ett experiment med.
Den tanken dyker upp ibland när man nästan skäms å andras vägnar, över hur de beter sig. Men orka säger jag bara, finns så mycket annat positivt att ägna sin lediga tid åt istället.....om man hinner.
Fick lite tidsnöd på hemvägen, skulle bara svänga in och handla mjölk, potatis och toapapper (typ) snabbt ihopplockat och fort till kassan. Där var kö, så långt att slutet på lokalen nästan var ivägen.
Vad göra? Dom måste ringa på en kassör till resonerade jag och avvaktade vid den tomma kassan. Och mycket riktigt, först i kön blev jag som tur var, hade annars fått ställa korgen för att hinna till min bokade klipptid.
Så nu är jag kort i huvudet igen, mina vänner.
Kunde nästan tro att jag var det redan tidigt idag på förmiddagen.............
Dags att ta lite fika och parkera framför burken, alltid finns väl något att somna till, för det är väl det enda som är säkert kommer att hända. Snarare förr än senare......så natti, natti då!
 
"Over and out" precis som jag. Var väl taskigt av mina kollegor att bara slänga av den efter tömning.
Får nog ringa och klaga..........nää så var det nog inte, det blåser kopiöst och tom tunna är lätt.
 
Dramatiska skyar under gårdagskvällen......
 
Men gräslöken växer bra......
 
----och salladen är på G.
 
 
 
 

Det hade det inte......

......regnat färdigt, är det jag talar om. Idag har det "småpissat" med jämna mellanrum hela dagen, för att nå sitt crescendo till kvällen. Då jag åkte från Tibro, efter några ärenden då jobbet var slut för dagen, vräkte det ner. För att hemkommen bli bjuden på sol i ungefär tio minuter.
Såpass att maken fick för sig att ta en motionspromenad. Han hade inte mer än gått ut genom dörren, förrän det åter skvalar från himlen.
Apropå jobbet, så var det väl inte direkt slut, men arbetstiden hade gått ut och väl det. Kändes dock något bättre idag, hopp finns om att det kanske, kanske gick att lösa teknikstrulet med mitt headset. Tiden får visa om det är så, men chefen fick höja rösten till supporten en stund för att få resultat.  
Fru And har återkommit för kvällsmat, alldeles nyss. Hon kom flygande, så inga små var med att räkna. Vi får väl se tiden an, om vi får svar på hur det gick med barnaskaran, när katten anföll. Hon står därute och ropar, kanske letar hon efter de försvunna små.
Nu blir det dumburk strax, har kvalificerat mig genom att fixa lite matlådor till de närmaste dagarna, samt hjälpt tvätten till sin förvaringsplats. Idag är det svenska landslaget i handboll (damer) som jag har tänkt ska underhålla mig en stund, innan date med sängen kallar.
 
Vi kör en minnesbild från igår som avslutning......
 

Idyll....... och drama

Igår kväll fick jag fint besök, Fru And och fyra små dunbollar. Bjöd dom på lite bröd och vatten i en skål att både dricka och bada i. När mor tyckte att de skulle vandra vidare formade de snabbt och lydigt ett led och började gå mot slänten. 
Plötsligt för grannens katt igenom häcken och mor And blev arg och jagade den på flykt. Kvar stod jag med fyra andungar framför fötterna, som kurade ihop sig mot varandra. Snart ropade dock mor faran över och de nådde vattnet utan fler missöden.
Idag har det varit en massa teknikstrul och lite annat som stört de "sköra" rutinerna. Chefen hade en massa att åka runt med i bygden också, så det har varit väldigt tyst hela dagen. Telefonen har förstås ringt en del men inte så förfärligt mycket, vilket i sig är tur när inte tekniken vill vara snäll och lydig.
Dock blev klockan alldeles för mycket efter normal sluttid, för att röja upp på "all loose ends" så inte morgondagen startar i motvind.
Åkte och postade några brev, samt handlade lite på ICA, dit även sonen hittat efter sin arbetsdag. Bytte några ord och drog sen hemöver, där vi ånyo hade fint besök.
Men idag när de klarat av slänten, satt katten och väntade vid diket och vi vet inte riktigt hur det gick. 
Maken tog en tur dit ner, men hittade inga offer. Dock simmade bara två av ungarna med mamman i sjön.
Vi får se om det blir fler besök av familjen och hur många som då kommer........ 
 
Varsågod och ät!
 
Kom igen, hoppa i vetja....
 
....kanske blev lite trångt förresten.
 
Jaha barn....då går vi mot sjön......
 
Follow me please.....
 
...men såg ni vart mamma tog vägen?  Jaha skrämde bort katten, nu ropar hon igen.
 
Söndagssol till vila...
 
....och nu är vi tillbaka, vem är du?
 
 
 
 
 

RSS 2.0