"Grannsamverkan" och välkomna i huset.....

Idag var det sovmorgon på riktigt. När är det det då? Jo i min värld är det när ingen väckning behöver ställas och man inte har någon tid att passa.
Nu hade jag ändå en tid att passa, till klockan elva då jag fick besök. Men sålångt in på förmiddagen stör det inte "sömnfriheten". Tvärtom är det ganska bra, så man inte slappnar av alldeles förfärligt och aldrig kommer igång på dagen.
Nu var det inte så särskilt trevligt sommarväder, för blåsten från igår vill inte ge med sig. Men då kan man ta kaffe och kakor med sig in i glashuset och skjuta till dörrarna. Regnade gjorde det (nästan) inte, bara lite stänk och sjöns vita gäss kan man stå ut med till kaffet, i lä. Detta om man dessutom har småkakor och trevligt besök.
Vi satt där i två timmar och "avhandlade" det mesta, innan både hon och jag förflyttade oss ner till loppisen.
Förutom att leta efter en ny glaskupa till en bordslampa, som föll offer för flyttkarusellen igår, skulle jag täcka över mitt loppisbord. betala avgiften och ta hem tröjorna (till nästa vecka).
Mina bordsgrannar hade sålt en CD-skiva åt mig och sen kom några fler och handlade ett par prylar till, så det gick ihop och blev ett fåtal korvören över båda dagarna denna veckan. "Lön" ca 7 kronor i timman.
Dock kunde bordsgrannarna och jag komma överens om en deal framöver: Jag står därnere på lördagar och säljer åt dom också, medan de står söndagar och sköter även min försäljning.
På så vis behöver vi inte plocka upp och ner från borden och ändå få lite ledigt på helgen. Win-win-situation med andra ord.
Hemma har vi välkomnat nya soffan och övertagit vårdnaden om sonens relaxfåtölj, mot utbyte av att han hyser vår gamla soffa istället. Tror att vi även här har lyckats med en win-win-deal.  
Maken är på fotboll som coach (hemmamatch) därav sen middag fram ikväll. Till lunch provade jag mini-omeletter med innehåll, gjorda i muffinsformar. Kunde inte hitta min sån plåt hur jag än sökte, måste ha kört den till loppis. Dock kunde jag idag av en annan loppis-granne inhandla ny och nu har jag provat "konceptet".
Helt ok som lunch men ingen kulinarisk höjdpunkt utöver det vanliga.
Har i eftermiddag kompletterat makens påbörjade gräsklippning han fick avbryta i förrgår, på grund av regn. Tog nog hela tio minuter av min tid......minst.      
Ikväll kommer Inga att bjuda på ugnsbakad lax i folie, men kom precis nu på att det behövs ju matlåda till morgondagen också.
Vad hittar vi på dådå.......?
 
Go'fika i glashuset.......
 
Tröjorna klara för hemfärd från denna veckas loppis....återkommer  (precis som jag) på lördag.
 
Ett troligt and-ägg låg knäckt i vår slänt......
 
Syrenerna vajar där i slänten vid tomtgränsen mot grannen.......
 
Mini-omeletter, med skinka, ost, tomat, lök och kryddor.
 
Välkommen fåtölj.......(den "förolyckade" lampan skymtar i vänster hörn av fotot)
 
......och nya soffa.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0