Halloween

Idag var det också sovmorgon, men inte så länge utan att jag faktiskt hann att masa mig iväg till gymet. Dags att börja om igen, eftersom jag på grund av semester inte varit där på fem veckor, minst. Men nu är första gången avklarad och nu får vi se hur mycket träningsvärk som gör sig påmind imorron. Det brukar ta något dygn, innan det slår till som värst. Känner redan en del i underarmarna, väldigt likt den smärta jag brukar få av att köra kundvagn en hel dag på Ullared. Men känns det liksom mera värt det.
På arbetsfronten var det ett nytt eftermiddagsskift ovanpå förmiddagsnöjena. Idag var Fagersannaborna väääldigt godissugna. Lösgodiset gick åt med en väldig fart, liksom diverse andra påsar med sötsaker.
Nu fanns det ju en alldeles naturlig förklaring till det hela: Halloween-afton och valet mellan "bus eller godis", när fulingarna ringer på, gjordes alltså rent praktiskt redan i affären.
Några busungar kom det allt även till oss. Jag frågade om dom var fula nog för att få godis och fick svaret: Att det var iallafall insidan som räknades och där var han ful så det räckte, kom det med eftertryck.
Den ugnsbakade falukorven i matlådan smakade bra (även med pulvermos) och den räcker till imorron också.
Skönt att inte behöva tillaga nå't ikväll......
Ska strax lägga huvudet på kudden, sätta alarmet på sju och högst troligen somna sött till komediserien "Benidorm" på kanal 7.
Välkomna till Tempo imorron igen, jag ska dit iallafall!
 
Happy Halloween, everybody!
 
Vi var iallafall förberedda, maken, "häxan" och jag.
 
 

"Eftermiddagsskift"

Idag hade jag ärende in till Skövde på förmiddagen, så vi avtalade om eftermiddagsskift fram till stängning.
Hyfsat väder och ingen is på rutorna, började bra iallafall. Ärendena var heller inga långvariga historier, så ganska snart var jag på hemväg igen. Åkte hem och hämtade min matlåda med ugnsbakad lax och infann mig i butiken. Det fanns en del varor kvar till mig att plocka på plats och sen var det snabbköpskassa igen.
Sådär hypersnabbt går det inte än så länge, men framåt ändå, om jag får säga det själv. Fortfarande stämmer att övning ger färdighet, så bara att fortsätta nöta.
Tog med mig en kopp kaffe ut till kassan i väntan på nya kunder, men det skulle jag nog ha låtit bli. Med tanke på teflonminnet som jag pratat om tidigare, hann jag helt glömma bort muggen och kassalådan till spelkassan slog ner den i golvet med en smäll. Jag blev plaskvåt på hela kjolen och golvet fick torkas en hel del.
Tur i oturen, muggen höll men jag var "pisseblöt" och "stank" av kaffe. Ringde hem efter en akutleverans av torra kläder, vilket omgående blev ditkörda av maken. Bra med assistent ibland!
Kan tala om för den det intresserar att laxen var mycket god, Inga hade fått till kryddningen perfekt och ikväll serverade hon grönsakssoppa och rallarhalva med ost. Nu fattas bara en kopp kaffe till, ska försöka låta bli att spilla......
 
Landsvägsvy under hemfärden, där framme ligger Hönsa-korset.
 

Lite längre bort utmed resvägen, skördearbete pågår.
 
Till sist en vy med alla "sockerbitar" som ligger på gärdet framför campingen och badviken där.
 
 
 

Var är kunderna?

Då var det måndag igen och en ny arbetsvecka för praktikanten. Visst är det bra att det är ganska lugnt när man ska lära sig nya grejer, men med så folktomt långa stunder i en landsortsbutik, förstår man att det är kärvt att få snurr på verksamheten.
Som sagt är det roligt att prata med människor och jobba i ett serviceyrke och både jag och affärsinnehavarna trodde att det skulle kunna bli ett jobb till "den gamla tanten", men då kunderna sviker och man ständigt får sälja ut varor till halva priset, ser det inte bara nattsvart ut för den här tanten, utan för affären som helhet.
Det känns sorgligt, främst då för ägarna som har lagt ner både en enorm arbetsinsats och satsat medel för att servicen ska finnas kvar lokalt här i byn. Dessutom  verkligen gjort en ansiktslyftning och snyggat till överallt i hela butiken, med fikahörna, spel osv.
Än så länge finns det hopp, men det hänger så att säga på gärsgår'n och linan är väldigt slak.
Nu kan man ju tycka att jag pratar i egen sak, för ett riktigt jobb. Visst gör jag jag det, men i det större perspektivet handlar det lika mycket, om än inte mer, om: Vill vi ha affär i Fagersanna eller kvittar det??
Ute blåser det också kalla vindar. Det känns att det är höst ända in i skelettet.....
 
Denna läckra laxsida, idag inköpt på arbetsplatsen och nu delvis tillagad, resten förpassadades till frysen.
 
 
 

Diverse-söndag

Idag blev det inte så lång sovmorron, men det kan vi tacka återinförandet av vintertid för, annars hade det varit "lika illa som vanligt". Hög tid sen att ta tag i alla prylar från trädgården, som behövde in i skjul och dylikt för att inte gå förlorade.
Småfåglarna var också i stort behov av att få sin vinter-restaurang "återinvigd". Som tur var hade jag kvar till att sätta upp första menyn.
Trots att det har varit frost, gick det att ta vara på kvarvarande äpplen, vilka maken med inköpt äppelplockare för högt växande exemplar, framgångsrikt kunde ta ner. Två medelstora kastruller har jag därför kokat med specialäppelmos (utan vanligt socker) för frysning i lagom portioner, att avnjuta under vintern. Gjorde också en äppelpaj på ett enda äpple, ja faktiskt, ett enda. Men väger det nästan fyra hekto så räcker det med ett!
En del TV har det också blivit, då det ute kändes alldeles för kallt.
Vi har inte "skolat in oss klart än på klimatet". Vinterdäcken är lastade i respektive bilar, för åtgärd under förmiddagen imorron och så var det då gymet.......
Det får bli ett fall för kommande vecka att trycka in, vill ju först ha vinterdäcken på plats.....
Är det någon som höööör dårens försvarstal?
Ska nu se om det finns nå't smaskigt i skåpen till kvällsmat och kanske koka de sista äpplena till mos, då har jag iallafall gjort en hel del nyttigt idag, även om det inte var på motionsfronten.....
 

Äppelpaj stod det på detta exemplar.......
 
Första omgången mos står och svalnar, (nu bor dom i frysen)
 
En dokumentation över det myckna regnandet.
Innehållet i regnmätaren, fylld till brädden och fastfryst.......
 

Lördagsmys?

Vi får väl se när alla "måsten" är undanröjda. Det tar ett tag att "komma ikapp" när man har varit ute och roat sig så länge och man lägger sig till med mer lathets-fasoner än vanligt. Efter några dagar med skarpt läge på praktikfronten, infann sig då en lördag med ledighet, igen!
Jag var uppe vid åttatiden och tittade på termometern, minusgrader ute och ett tunt lager snö låg kvar på gräsmattan. Efter snabbt toalettbesök fann jag därför för gott att krypa ner i sängvärmen igen, en liten stund.
Nästa gång jag vaknade, registrerade jag att maken hade kravlat sig upp. Motvilligt kände då också jag, att sova kan man ju inte göra hela dan och klev ur sängen. Frågade maken vad klockan hunnit bli och fick svar att hon var elva. Fel svar sa jag då till honom, för sååå mycket kan hon inte vara. Nej bara fem i, blev repliken.
Telefonen ringde och mor ville ha både besök och leverans av "godis". Hon var bland annat sugen på croissanter.
Ringde då ner till bästa närbutiken och frågade om dom kunde baka några åt mig, kommer om tjugo minuter.
Jajjamän, det fixar jag, blev svaret.
Snabbt in dit och plocka ihop resten av"godislistan", betala och vidare mot Hjo, via en titt-in på second hand för min del och ICA för att hämta rek, samt Däckhotellet för att beställa tid för makens del. Nu var vi ändå lite tidiga, så för att inte komma mitt i lunchen insisterade jag på ett tjugo-minuters besök hos Hem&Hobby, där det gick åt en trehundring.
Efter en stunds sittning hos mor, blev det en korv i kiosken och sen en fika hos syster innan hemfärd, via Grevbäck och Breviks Camping. Maken fick nämligen ett nostalgiryck och skulle "leta/återse gamla fotbollsplaner helt plötsligt. Nu var det ingen större omväg, max två kilometer och han verkade nöjd med "utflykten" från riksvägen.
Det blev sen middag, ta hand om tvätt och inköp, några räkningar att betala åt mor och nu är det strax färdig-ljuget för idag och då blir det "Så mycket bättre"........
 
Morgonljuset är påväg......
 
Kakfatet hos syster när vi fikat klart
 
Lite höstbilder på hemvägen från Hjo.....
 
....fri sikt till Östergötland över Vättern.
 
Vi närmar oss Grevbäck......
 
...och här är kyrkan.
 
Hemma en bild på ett utav de sista trädgårds-äpplena för den här säsongen.
 
Middag: Fläskköttsskivor i lök- och champinjonsås.
 
"Lördagsmys": "Pil-pil", vilket är räkor i olja och vitlök med kryddor.
 

Naturlig mötesplats

....borde den lokala butiken i ett litet samhälle vara och visst kommer det en och annan kund. Men många fler än så bor ju på orten och handen på hjärtat, var handlar vi nå'nstans? Trenden i dagens samhälle går mot alltfler opersonliga mastodont-centra, det senaste öppnades nu i veckan i Malmö, (Skandinaviens största) tyckte jag mig höra från TV-nyheterna. Visst är det bekvämt och ibland kul att "springa runt" i alla de slags butiker och "slösa bort" en hel dag, i kommercialismens tecken.
För tid går det åt, till sådana nöjen. Där lurar man sig nog grundligt egentligen, för man tror att finns allt under ett och samma tak, går det fortare. Men vi människor är "flockdjur" och sannolikheten för att alla (eller väääldigt många iallafall) kommer på att det vore skönt att ha inköpen undanstökade fredag kväll, eller kanske lördag förmiddag (efter sovmorron), är stor. Vilket föranleder att fredagar är det tjockt inför helgen och klockan elva på lördag är ALLA där samtidigt och trängs.
Det är billigare på stormarknaden, jovisst, men bensinen att ta sig dit, är inte det. Besparing blir i slutändan, plus minus noll. Alltså det vi inbillar oss ha sparat, försvinner på ett annat utgiftskonto istället och tiden som gick åt till att trängas med andra, kanske skulle ha varit smartare att ägna åt rekreation istället.
"Vi biter oss själva i svansen" och "går över ån efter vatten", men har vi sen glömt nå't litet.....är det väldigt behändigt med en servicebutik att svänga ner till, sju dagar i veckan.
Men om den ska finnas kvar till akut-situationerna, måste vi också vardagshandla mycket mera lokalt.
Tänk om- tänk rätt, medan tid är........
 
Mitt i byn och låt oss jobba för att den så förblir.
 

Hur går det?

Ja, det visar sig väl så småningom, men just nu har jag börjat lära mig snabbköpskassa och varuhantering i butik. Det är som vanligt egentligen, att av misstagen lär man sig och en hel del såna kommer det att bli veckorna framöver. Inga stora dramatiska blunders än så länge, men det är in-nötning av rutiner som gäller.
Med andra ord, det gamla vanliga konceptet: övning ger färdighet.
En sak står också helt klart att ju äldre man blir, ju svårare är det att få ny kunskap att fastna i hjärnkontoret. Med åren har man dragit på sig något slags teflonlager, som "sköljer bort" alldeles för mycket vid första kontakten.
Men trägen vinner och med "tjata-hål-i-huve't-metoden" fastnar så småningom en del fortfarande.
Bara att fortsätta på den vägen och ha tålamod, både med sig själv och alla nya teknik-påfund. Sen får tiden utvisa vad det blir av alltsammans, pyttipanna eller nå't annat.
Hursomhelst är det alltid kul att träffa kunder och "tjöta lite", med både kända och okända och på utrikiska ibland, även här. (För det finns mycket tyskar bl.a., som har sommarstugor här i samhället och runtomkring sjön.)
Nu är ju vår by ingen storstad direkt och affären ingen stormarknad, men här finns allt vad man till vardags behöver.
Dessutom sedan de nya ägarna tog över, ordning och reda samt snyggt och prydligt i hyllorna. Så direkt iögonfallande att ett tyskt par, bara stod och tittade sig omkring i butiken och då jag frågade om de sökte något, svarade herrn: nejdå, men vi tycker att det har blivit mycket mera ordning och trivsamt nu mot förut.
Så nu kära Fagersannabor (och givetvis alla andra också) är det upp till oss själva, att handla lokalt så vi får behålla vår närbutik. Gör vi inte det, kanske vi när det sen är försent, ångrar oss djupt.
Men det är så dags då..........
Imorron är en ny dag, vi träffas på Tempo.....i Fagersanna!
 
Min nya praktik-plats....till att börja med.
 
Kontraster mot 30 grader varmt söderöver i förra veckan....och nu är det riktigt busväder utanför i mörkret.
Hoppas det drar över och smälter bort tills imorron!!
 
 
 

Vad saknar man........?

När man är utomlands såpass länge som fyra veckor, kommer man på vissa saker som man definitivt saknar. En del av dom direkt, medan det tar någon vecka innan "abstinensen" för vissa andra  grejer anmäler sig.
Detta är en alldeles högst personlig betraktelse över vad jag saknar.....
Om vi börjar med det som dyker upp direkt, dusch med rörelseutrymme och ordentligt tryck på vattnet. Denna gång var trycket bra men utrymmet snålt, räckte med att man försökte vända på sig, så slog man emot en vägg eller dörr.
Kudden, min egen kudde, eller en av dom iallafall. Det slår aldrig fel utan att det är tråkvarianter som man vissa nätter kan vända hundra gånger, utan att få det bekvämt.
Separat slask och inte kombinerad diskho- slask. Det är väldigt irriterande emellanåt. Funktionell planering av kök över huvud taget, är en aning bristfälligt många gånger. Till exempel en köksdörr att flytta på varje gång du ville hämta nå't i kylskåpet.
Så småningom kryper sig saknaden av lingonsylt och äppelmos (till gröten) på, samt även färsk svensk mjölk.
Sist men inte minst släkt och vänner........(de flesta iallafall).
 

Flyga eller inte flyga....idag

Igår var det då dags att flyga hem till verkligheten igen, efter fyra ilsnabba veckor i ett behagligt klimat. Det gick definitivt ingen nöd på oss därnere i solen, men det är inte fel att komma hem "på riktigt" heller.
Även om vi häruppe i Norden har ett kallare klimat, är det också något visst med årstidsskiftningar.
Ungefär som såhär: Man måste ju ha lite tråkig väderlek ibland, så man verkligen uppskattar fina dagar. Lite kyla är heller inte fel som omväxling. Just omväxling är väl egentligen det man strävar efter, lite av varje hela tiden och helst hoppa över "det värsta" (om det går). Sådär svenskt lagom av allt blir bäst, om man får bestämma själv.
Dagen började i lagom tempo och lagom med trafik. Vi var tillbaka med bilen på överenskommen mötesplats i lagom tid och åt en lagom hamburgare, innan check-in.
Vi fick sen snällt ställa oss i kö vid gaten, men där slutade strax allt lagom. Rätt som det var, släcktes vår flight på gate-skylten och man började ana ugglor i mossen. Jajamän, på infoskyltarna hade det kommit upp delayed, två timmar.
Bara att hoppas det skulle stanna vid detta. Inte så kul att ha ytterligare ca 3,5 timmar i bil efter nästan fyra på planet, när det ursprungligen skulle ha anlänt till Skavsta 19.05.
Sega var de extra timmarna "instängda" på en varm terminal, "tack vare" franska flygledare i strejk. Nu hade vi ändå tur i oturen och var efter nonstop-bilresa, hemma i Fagersanna redan vid ett-tiden.
Men hela köksbordet fullt av post som behövde "akutsorteras" efter så lång semester, inkräktade på skönhetssömnen ytterligare någon timme. Ny praktikplats att starta nästa morron begränsade också sovmöjligheterna.
 
Såhär kan man också bo, med utsikt över riksvägen och åt andra hållet havet, bara att välja vy alltså.
 
Eller såhär, vackert beläget renoveringsobjekt, med aningen komplicerad "åtkomst".
 
Eller som dom gjorde förr, uppe i borgen, här Alicantes exemplar.
 
Ganska häftig fabriksskylt, syns gör den iallafall ordenligt, precis vid motorvägen.
 
Inte så mycket annat att göra inne på flygteminalen, än fotografera omgivningen, här söder om Alicante.
 
Medan hopp om flyg i tid ännu fanns.
 
Än kom det ena och än kom det andra av bolagets maskiner....
 
Men till sist så, kom då vårt plan.
 
Här väntar vi på väskorna vid samma modellplan som barnbarnen blev fotograferade vid, när vi var iväg.
 
Idag vaknade vi upp till denna vy, då det var för mörkt för att se höstens intåg igårkväll, bara känna den.
 
Idag har vi ätit svensk middag.........
 
 
 

Guadalest, Spaniens mest besökta turistmål....

Sista dagen var vi tvungna att göra något vettigt tyckte jag, inte bara sova och slöa. Blev en tur upp i bergen till ett av Spaniens mest besökta turistmål, det har jag iallafall läst nånstans.
Väldigt fin men krokig väg ditupp och man fick passa sig så man inte kom för nära kanten. På utsidan större delen av vägen var det vägräcken, men på insidan var det bara ett öppet cementerat dike för vattnet att rinna i och det var ca 30-40 cm djupt. Lika läskigt som höjdskillnaderna i övrigt, tyckte jag och dom var långtifrån små.
Vi har varit där en gång förut, för fyra år sedan, men där är vackert och mycket turister, troligen året runt.
Vägmärken visade risk för snö så det är hyfsat högt över havet, minimum 1000 m, kanske mer. 
Idag var det dock ingen som helst risk, runt 23 grader och strålande sol. Denna gång gick vi hela vägen, ända till den lilla borgen högst upp. Dit var det inträde, men med den "bonusutsikten" (åt båda håll) som de sista (åtminstone) 50 metrarna gav var det värt sex euro för två. Men det var många trappsteg så vi fick jobba för det också.
På väg ner, vid utgången var det en grind som slog igen efter oss med ett brak, så att ett gäng holländska tanter i souvenirbutiken precis bredvid hoppade högt. Därefter tog vi en fika på det lilla torget och besökte sen några av alla de souvenirshoppar som fanns. Två småsaker blev köpta, sen dags att fortsätta nerför, till bilen.
Halvvägs satt en "levande staty", en brud i helvitt (populärt sätt att "tigga pengar", med skillnaden här är att man inte blir påhoppad om bidrag). Hon fick alla våra bruna småpengar som vi samlat i botten på handväskan. Så var vi av med det "skräpet". 
Åkte en annan lite större väg ner och nu slöar vi en stund innan middag, som kommer att intagas på sta'n strax. 
 
Här bakom stängsel finns dom......
 
...och här färdga olivträd för utplantering.
 
Dit upp ska vi......
 
...bara att följa strömmen, förbi alla turistshoppar.
 
Ännu högre kan vi....
 
...och där nere står "gulingen" och väntar medan vi roar oss.
 
En bit åt vänster....
 
...och en bit åt höger.
 
Utsikt från ett toafönster.
 
Maken i fängelsehålan
 
Mycket fanns det att köpa.....
 
... här ytterligare ett exempel.
 
På bygatan utanför mitt i turistströmmen lagades en vattenläcka.
 
Här är bruden som fick våra skräp-pengar.
 
Tillbakablick från parkeringen.
 
...och hemfärd, bara nerför, till havet.
 
 

Blåsigt, trerätters, shopping, p-vakt ....och fotboll!

Bäst att passa på, ensam hemma med datorn en stund.
Eftersom jag satt till halv tre inatt och bloggade, blev det sovmorron i kvadrat. Då passade maken på att "kapa" maskinen, för att skriva sin fotbolls-blogg. Det hade ju jag inga problem med utan sussade vidare, långt fram på dan. Ja vilket slö-liv vi har lagt oss till med, men blir snart ändring på detta (för min del iallafall) om några dagar.
På tisdag landar vi i verkligheten igen och då dags att ta sig an nya utmaningar.
Väl uppe ur bingen, blev det att "komma ikapp dagen", med en snabbfrukost/tolvkaffe på balkongen. Trots att det är blåsigt, mulet och lite lägre temperatur (18´C) är det ändå angenämt att vistas ute.
Deklarerade sen att det inte fanns något ätbart i middagsväg här hemma, (Håller på att äta ur förråden inför hemresan.) så det var bara att ta sig ut på stan för att hitta lämpligt utskänkningsställe.
Vi hamnade nere vid havet (surprise, surprise) på en italiensk restaurang och valde dagens trerätters-meny.
Därefter var klockan en bra bit över fyra och maken började bli nervös för att inte hinna till match-start (17.00)
Han fick därför omgående "veckopeng och ledigt" för att promenera till sportområdet, efter det att jag konfiskerat bilnycklarna.
Jag hittade sedan en enda butik med mestadels kläder, som var öppen därnere på strandpromenaden. Gick alldeles utmärkt att handla i den kan jag meddela. 25 euro fattigare. Men en kjol till mig och ett par shorts till maken istället, tyckte jag var en bra deal. Vi får se om dom duger, när han kommer hem.
Strosade sen tillbaka till bilen och möttes av en "p-vakt" exklusivt för vår bil.
När vi ställde bilen där, kom det en katt och "pratade" med oss och samma katt hade tagit tillfället i akt att använda vår motorhuv som värmedyna för sin eftermiddagslur. Han flyttade dock motvilligt på sig, när han insåg att "sängen" skulle åka.....
 
Här är han, katten som pratade med oss, när vi parkerade bilen.
 
...och vad tänker han på: "Den ölen var allt bra god"....eller?
 
Förrätt: Pasta boulognese till mig och mixto salad till maken.
 
Huvudrätt: Båda valde panerad kycklingfilé.
 
Efterrätt: Cheesecake
 
Spännande: Köpte jag rätt färg och kommer dom att passa??
 
Den här affären hade varit kul att ta en titt i, men stängd både idag och imorron, så det blir inget med det!
 
Strandpromenaden i klart, men en aning blåsigt väder, sikt ända bort till Calpe-klippan.
 
Vågbrytarna "fick jobba" lite, men inte så mycket som storm-fredagen vår första vecka.
 
En hel del änder finns det här också. (inte bara i Fagersanna)
 
.....och här är han igen....p-vakten!
 
 
 
 
 

Valencia

Det har regnat en del inatt och på förmiddagen här i Altea, men framvid middagstid tittade solen fram. Detta trots att prognosen lovat regn, (ganska mycket också) hela dan. Maken har varit bekymrad över detta, eftersom det inte finns tak över våra sittplatser på fotbollen. Matchen Valencia-Athletico Bilbao startade klockan 20.00 och vi startade vår resa vid fyratiden. Det tog ungefär en och en halv timma att köra. Vi hade både karta och skrivna noter över hur vi skulle hitta dit.
Nu är det ju alltid så att i teorin verkar det hyfsat enkelt, men sen tillkommer verkligheten. Skylttexter som saknas eller inte syns så bra, mängden trafik och konstiga rondeller i mastodontformat, där man inte vet åt vilket håll man ska förvänta sig att det kommer bilar.
Inte för att vi körde fel direkt, utan vi hittade faktiskt en ännu enklare väg att ta sig till stadion, än både google maps instruktioner och turistbyråns markeringar på stadskartan.
Väl framme och i mycket god tid, fanns det parkeringsplatser precis utanför den port vi skulle gå in genom. Vi blev invinkade av en färgad kille och anvisad en ledig plats. När vi började prata med honom, visade det sig att han bott i Sverige i två år, väntande på asyl, men fick ingen så han fortsatte till Spanien och har sökt även här men väntade fortfarande, efter fyra år på legala papper. Han var ursprungligen från Nigeria. Han hade bott i Farsta, Gävle och Hofors under sin tid i Sverige och tyckte att det var bästa landet i Europa. (Sa han iallafall, men såg så glad ut samtidigt, att vi trodde honom.)
Vi tog en fika först och sen en tur runt hela stadion, innan vi gick in. Ganska högt satt vi, men mer än dubbelt så högt till, var det möjligt att sitta.
Många mål även i denna match, med facit i hand. Men fansen var inte helt nöjda med hemmalaget och började så smått vissla ut dom, men med ca fem minuter kvar kom kvitteringen till 2-2 och sen på övertid blev det 3-2 och ett dj...la liv på stadion. Det vill säga dom som inte gett upp och gått hem, som vår bänkgranne. Han sade några väl valda ord (jodå, såpass förstod jag) och gick därefter, då det återstod tio minuter.
Efter match var det inte direkt mindre med trafik och rondellerna var mer än mysko, nu även i mörker. Maken sa:  "Kommer vi levande ur det här så...." och det gjorde vi följdaktligen, eftersom jag sitter här och berättar om det. 
Engångs-regncaparna är fortfarande obegagnade, men bilen blev en aning våt under hemfärden.
 
Aj!, sa lyktstolpen, när en engelsman i huset backade lite illa. Det var morronens höjdpunkt!
 
Många tunnlar finns det, här ytterligare en....
 
För ovanlighetens skull, en stad vid foten av berget, inte klättrande uppför.
 
Ser ni den orange tonen på bilden, det är mogna apelsiner vi åker förbi.
 
Kaka, enligt servitören mjölk och socker fritterat med kanel ovanpå och chokladskvättar bredvid. Helt ok.
 
Syns det gula taket, mellan palmbladen och soptunnan? Stadion bakom, så nära stod vi parkerade.
 
"Pep-talk" inför matchen, med alla sjukvårdare....
 
...och här har policia mobiliserat.
 
Utanför arenan kunde man köpa rostade kastanjer.....
 
...och naturligtvis supporterprylar. Fullt sortiment, inte bara Valencia alltså!
 
Vår glade "Sverige-supporter"
 
Vi sitter i jämnhöjd med mitten av mittsektionen, som sagt högt är det. Tre långa trappor bara upp till våra platser.
 
Då värmer vi upp ordentligt.....
 
....men se upp för musikkåren bara.
 
Här är bildbeviset på att: "Jag var där".
 
Här trillar ledningsmålet för borta-laget in (1-2), men det löste sig ju till slut. 3-2 men det satt långt inne!
PS. Valencia i vitt!
 
 
 
 
 
 
 

Havet....

Slöförmiddag som vanligt och lunchen serverades vid halvtre-snåret. Lite blåsigare idag och en och annan regndroppe har fallit, men knappt så att marken har blivit våt.
Till lunch idag blev en "favorit i repris" , spenat med ägg, bacon och stekt potatis. Sen kände vi oss mogna för en liten utflykt (eller snarare var det jag som sa att vi skulle göra en). Det blev en tur norröver mot Calpe, för jag ville filma när vi passerade tunnlarna vid Mascarat. Sen var det tänkt att vi skulle leta reda på "gamla stan" i Calpe också, men det var avspärrningar lite varstans och enkelriktat både här och där, samt renhållningsarbetare ute och rensade gatorna. Jag misstänker att det var städning efter marknad, men hur som helst gav vi upp idén om gamla stan och åkte ner till havet istället. Där var en väldig aktivitet, på vågorna. Dock inte speciellt många som badade, men några var det allt.
Vi satte oss på ett fik precis vid kanten till strandpromenaden, med panorama-utsikt över hela stranden och klippan. Där satt vi och lyssnade på vågornas dån och njöt varsin "café americano con leche", med sandwich och tårtbit till.
En sväng på ortens Mercadona för att fylla på förrådet av drickbart, vatten, mjölk och läsk. Men visst slank det med några andra småsaker också......
Hemma ska vi nu stoppa i oss lite färsk baguette med god fyllning innan vi åter tar sängen i bruk, så vi är pigga inför resan till Valencia och fotbollen i La liga under morrondagen.
Enda orosmomentet i nuläget är väderprognosen, som visar regn under hela dan. Alla prognoser utom www.yr.no (som ska vara väldigt tillförlitlig), den sidan visar uppehåll precis under matchtiden, så den litar vi på.
Vad annars att göra.......gilla läget och ta med våra engångsregncaper, inköpta hos Jula.
Ser dock helst att vi släpar med dom i onödan....
 
Total relax.....med ljudbok i öronen.
 
Ser Ni att havet skiftar i flera olika nyanser och så himlen därtill.
 
Ett fint olivträd växer i denna rondell på genomfartsleden i Calpe.
 
Inte så många människor på stranden, men måsarna var några stycken....
 
Undrar vad dom hittade där i sanden, men den ena verkar bara vilja "softa".
 
Vågorna var "never ending"....
 
....och för en del gick det inte så bra!
 
Utsikt från en kopp kaffe!
 
...men mer mörkare skyar drog närmare.
 
Så vi återvände till bilen och återfärden gjordes i motljus.
 
 
 

Tåg till Benidorm och rejält med motion.

Ni kan våra rutiner vid det här laget, sovmorron till runt tiosnåret och sen ingen större stress. Blev en liten stund uppe vid poolen, med ljudbok respektive stickning. Rätt vad det var kom det fyra tjejer ur hissen, som snacka norsk. Jag sa att vi var svenskar och då frågade den ena om vi var deras vänner? Jag fattade inte först, utan sa att det kunde vi väl bli! Då förtydligade hon med att dom var Jehovas vittnen och hade precis köpt tre lägenheter i huset och skulle köpa två till att hyra ut. Ok (och samtidigt tänkte jag), att då ska vi definitivt INTE köpa nå't här, om vi nu mot förmodan skulle haft såna tankar. Sen talade jag om för henne att vi inte var deras vänner.
Dom stannade inte utan skulle bara kolla in poolen, då de förmodligen nyss anlänt.
Jag gick ner och fixade vita bönor, ägg & bacon till lunch och sedan begav vi oss till tåghållplatsen igen. Denna gång för att åka en kortare resa, söderut till Benidorm. Vi var strax där och sen började travandet, ner mot gamla stan och havet. Det var precis så långt att gå, som jag hade trott och temperaturen idag låg på 31 grader, vilket jag sett på vår apoteksskylt hemmavid.
En aning kvavt var det också, så efter att vi varit hos "tröjaffären" och handlat.....igen, satte vi oss och tog lite drickbart på en bar i gamla stan. Sen blev det en glass och mer travande i gränderna, innan vi vände norrut mot stationen igen. Maken var en aning klentrogen, vad det gällde mitt lokalsinne, men vi kom iallafall rätt, då jag var envis och stod på mig.
 En liten bar vid huvudgatan nå't hundratal meter från stationen, fick servera oss kvällsmat. "Bocadillo" till maken och "empanada con tuna" till mig. Det var ganska mulet och ett rosa ljus över skymningen ikväll, vi får väl se om han får rätt, "tröjnisse", som utlovade dåligt väder imorron......
 
Då kör vi......
 
En hel del citrusodlingar körde vi förbi, alldeles bredvid järnvägsspåret.
 
Efter en svettig promenad (och den var ändå nerför hela tiden), gamla stan
 
Mitt emot "Tröjnisses affär" låg denna frestelse, men vi gjorde som dom på bilden, bara tittade, gick inte in.
 
och där i uppförsbacken, två av många shoppingmopeder (hade inte gjort nå't att ha haft en idag!)
 
....en nästan folktom gränd, kors i taket faktiskt och vacker dessutom. (Altea-klass)
 
Måste ju ha med lite skyskrapor också, för jämviktens skull.
 
Rakt nedanför slog vågorna mot klippan.
 
In i gränderna igen och där fanns en slaktarbutik med detta vackra skyltfönster, om man gillar kött!
 
Denne glade spanjor fick servera oss kvällsmat, i vår väntan på nästa tåg.
 
Han hade lite tapas att välja på, men vi tog annat än detta.
 
Hemma vid tåghållplatsen, har man både sågat och eldat oönskad häck, 
Men sen inte orkat "göra färdigt", ser det ut som iallafall.
 
Maken på hemgång utmed tågbanan.
 
Vi passerade denna kaktus, för femte gången, men ingen av oss hade sett den förut.
 
Tog en omväg (ca 50 meter) ner till havet härhemma. Ett knepigt rosa dis över hela himlen.
 
 

Tågresa

Idag bestämde vi oss för att åka tåg. Det finns en smalspårig järnväg som går mellan Alicante och Denia, men den är nedläggningshotad. Det sitter lappar överallt, framförallt vid hållplatserna och stationerna om aktioner för att rädda linjen.
Vi har en hållplats ungefär en kilometer från där vi bor, så vi tog en promenad i solen för att åka med "ferrocaril" till Denia. Det är en stad med ganska stor hamn, som man kan ta färja över till Balearerna (Ibiza, Mallorca, Menorca).
Nu hade inte vi några sådana planer, utan bara ta en dagsutflykt med fin utsikt under tågresan som bonus.
Framme efter en timma gick vi en rejäl promenad i sta'n, åt lite tapas och tog en hel del kort, innan vi gjorde samma tågresa tillbaka.
Här följer ett reportage:
 
Inte långt hemifrån, ligger den här "kyrkan" i skogen.
 
...och här kan vi nu "se ner på" rikemanskvarteren som vi besökte förra veckan.
 
Det är en aning komplicerat att bygga transportvägar, från tågbanan syns två andra färdvägar för bilar och långt nedanför havet.
 
Sen kom en välbekant syn....
 
...och här är stationen, långt därborta genom fönstret skymtar havet.
 
Landsbygd, odlingar och en finca.
 
Mera berg och landsväg N-332 slingrar sig runt....
 
...medan vi åker utmed en annan bergssida.
 
Citrusodlingar klättrar uppför sluttningen och nedanför kan man köpa all slags keramik.
 
Framme i Denia gick vi förbi gammal stadsmur, bevarad mitt i modern bebyggelse.
 
Nere vid hamnen ligger Mallorca-båten och andra.
 
Åt andra hållet kan man se borgen och delar av de gamla fiskarkvarteren.
 
Lunch: Albondigas i tomatsås, smakade bra, maken åt räkor i vitlök (som vanligt)
 
Sen fortsatte vi in i de gamla kvarteren.....
 
....där satt detta tjusiga par uppe i ett fönster och tittade på omgivningarna.
 
Nattklubb med Absolut på drink-menyn
 
Det fanns en gångtunnel i berget under borgen, en genväg till stranden kanske?
 
Obligatorisk bargata i gamla sta'n
 
På återresan: inte bara naturidyll, utan även lite business mitt i bergsmassiven
 
Med kameran i högsta hugg för att inte missa nå't.
 
Tillbaka i bukten strax norr om var vi bor....
 
...och här passerar vi huset där vi bor, strax innan hållplatsen.
 
Hej då tåget, vi ses imorr'n! För vi tänkte nog ta det till Benidorm, några stationer söderut.
 

Marknad......

Idag var det marknad igen, ingen konstig helgdag som var ivägen. Blev skjutsad upp till bensinmacken där den startar och sen fick maken ledigt ett par timmar. Mycket lugnare att gå själv, då kan man titta på precis vad man känner för och ta god tid på sig. Hittade två långärmade t-tröjor till mig i en av alla "offerta"-högar, där allt kostar tre euro. Kunde sen också inhandla ett par tunnare shorts med fickor lite här och var, till maken. Nu var han ju inte med  och kunde prova, (det hade han aldrig besvärat sig med ändå, så egentligen inte problemet), utan bara att ta beslut om en chansning på att storleken var ok. Om dom föll i smaken, ja det skulle dock bli en annan historia, men eftersom jag valde den glada färgen gråsvart, var det inte alltför kontroversiellt.
Köpte sedan också en liten julklapp till och så hade två timmar gått. Dags att ringa efter privat-taxin för hämtning och medan jag väntade införskaffa nå't drickbart och en liten pirog på macken.
Det smakade bra där på bänken i solskenet, medan jag väntade på skjuts.
Hem och tillaga middag, som vi sedan åt och maken ville visst inte göra nå't mer denna dag, så då gick jag och sov middag. Allt på temat, "Vem vinner tråkighetstävlingen", om vi nu har en sån?
Kväll blev det iallafall och jag var uppe vid poolen och tog några kort, inte så intressanta kanske, men får duga som dagens illustration.
 
Bara att sätta igång.....
 
Växer det träd på balkongen?, eller i havet? eller är det bara en synvilla.....
 
Dagen går mot sitt slut och mörka moln hänger över bergen, regn kanske? funkar bra, inatt!

Idag besökte vi......Benidorm!

Jag var idag vaken redan strax före halv nio och gick upp till poolen. Inte för att bada utan för att eventuellt kunna ta något kort i morronljus. Gjorde så och återvände ner till lägenheten utan att maken ens märkt att jag varit borta. Han sov fortfarande och gjorde så i nästan två timmar till.
Passade då på att använda datorn, äta min gröt, koka ett ägg, fixa kaffe och koka skalpotatis (till middagen)
När maken slog upp sina blå, blev datorn genast ockuperad. Då gick jag och "sträckte på ryggen" ett tag istället och slumrade nog till en del. Framåt tvåtiden var det dags att göra nå't av kycklingfiléerna i kylskåpet, dom fick bli middag i currysås.
Sen "gav jag order om" att vi slulle göra något, exempelvis "ta tjuren vid hornen och krypa till korset" och besöka Benidorm stad.
Kan inte erkänna att jag haft totalt fel, men nere vid stranden/stränderna och i gamla sta'n var det helt ok, man kunde inte se alla de där fula skraporna som jag ondgjort mig över så mycket (bara några). 
Det fanns speciellt en strand mellan båthamnen och "balkongen", en liten bukt med höga klippor och palmer planterade, som var ganska mysig. Uppe på "balkongen" var det lugnt och väldigt vacker utsikt (om man tittade åt rätt håll), där tog vi en kaffe, cerveza och varsin glass. Sen gick vi genom ett litet valv, hamnade i gamla sta'n och handlade mer julklappar. Ack ja de är inte gratis, men förhoppningsvis blir mottagarna glada.
Kan ju inte skriva vad vi handlat för då blir det ju ingen överraskning.......
På stationen hämtade vi en tidtabell för tåget och ska väl försöka åka till Denia i veckan, för den vackra utsikten från banan som vi förstått finns, då tåget går väldigt högt på vissa ställen.
På hemväg köpte vi en baguette och jag ska senare, försöka "återskapa" den goda bocadillon vi köpte vid stadion igår. Strax blir det steka bacon av.......
.....och så är det naturligtvis fotboll på burken!
 
Stad i morgonljus....
 
...och havet glittrar åt andra hållet.
 
Lunch: ris till mig  ("potät" till maken).
 
Motionsredskap på strandpromenaden i Benidorm (gåmaskin)
 
Gott om vita duvor fanns det också, på ett enda ställe.....
 
En liten strand med fin inramning och där ovanför....
 
...en slags balkong med utsikt åt båda hållen....
 
och trappor ner till en annan avsats.
 
Åt norr......
 
...och söderut
.
Så hamnade vi i gamla sta'n, bara att gå genom ett litet valv vid kyrkan uppe  vid balkongen
 
Till sist en bild på "Benidorm-mopeden" (om någon har sett den engelska serien - Benidorm)
Såg även en tandemvariant, men hann inte ta kort på den.
 
 
 
 
 

Mera fotboll i glada vänners lag -och sol.

Alarmet satt igen för att komma ur sängen, denna gång redan klockan sju. Vi vaknade dock (kors i taket) före innan det gick på, redan vid halv sju, gjorde oss iordning och började resan söderut till Torrevieja för att hämta upp vänner och fortsätta till Elche några mil därifrån, för att se andraligans ledarlag i aktion. Eftersom vi var ganska tidiga, hann vi med en kopp kaffe på kompisarnas patio i morronsolen, innan avfärd.
Det var inte svårt att hitta stadion och strax hade vi inhandlat biljetter, samt bocadillos och empanadas (baguette-mackor och piroger) att stoppa i magen.
In för att leta rätt på platserna och med viss assistans från två spanska åskådare kom vi på rätt stolar. Flera gånger fram till matchstart, blev vi dock ifrågasatta om vi satt rätt. Men vi hade skaffat "bundsförvanter" i våra spansktalande "nyfunna vänner", som försvarade oss mot sina landsmän. Tummen upp mot oss vid varje tillfälle, typ ni har rätt, dom har fel......
Sen drog oväsendet igång och ganska snart även målgörandet. Det var hemmalaget som stod för dessa, med en straff som start. När matchen var slut stod det 4-0 på resultattavlan och bara happy faces bland fansen.
 Vi passade på att fika strax utanför arenan, medan alla andra bilar försvann och sen hade vi fri väg, ända ner till Torrevieja igen och fika hos en annan kompis. Där lånade vi dator och skrivare, så nu har vi boardingcard för hemresan iordning. Tiden går fort, bara nio dagar kvar till hemresan.
Väl "hemma" i Altea, stannade vi vid strandpromenaden och åt en sen, men naturligtvis god middag.
Nu är vi allt lite "trötta i "ögon'a".......sovmorgon är planerat!
 
Gomorro'n små skyskrapor....
 
I backspegeln kunde man se solen resa sig ur havet-
 
......och här kan vi se hur Alicante vaknar.
 
Två glada bocadillos-handlare på väg in på stadion
 
Ja då sparkar vi igång, pojkar.....
 
Tjugotvå minuter och en straff senare....
 
...gjorde publiken ännu högljuddare och gladare.
 
 
Här är frisparksmålet som betydde 4-0 i slutresultat, påväg in.
 
På det en bocadillo och oliver till lunch (för fyra) modell grande.
 
På hemvägen såg  vi drakflygare i mängd, tävling på gång kanske?
 
En "översiktsbild" på landskapet, borta i fjärran skymtar Benidorm.
 
Kombination höga berg och låga moln.
 
....och här har vi dom igen, mina "hatobjekt" .....
 
vilket betyder att vi nästan är hemma och "dinner is served" at the seafront.
 

La Liga-biljetter

Idag var det jobbigt, hade satt mobil-alarmet på väckning för att inte sova halva da'n, eftersom vi skulle åka till Gandia. Det är en stad ca sex mil norrut från Altea och där fanns det närmaste stället att köpa Valencias hemmamatch-biljetter. Dom började säljas i butiken en vecka före varje matchdatum, vilket är idag.
Kunde dock inte somna inatt, visst är väl det typiskt, när man "har en tid att passa" och ska upp därefter.
Nåväl, efter att återigen ha ringt till butiken för att förvissa oss om att vi inte åkte i onödan, kom vi så iväg strax efter tio. Åkte den avgiftsbelagda motorvägen dit för att det inte skulle gå åt så mycket tid till resan och våra kart-studier över sta'n visade sig stämma och vi åkte bara lite fel, som snabbt kunde korrigeras.
Lätt att hitta affären och inget svårt alls att göra av med 450 kronor. Ändå hyfsat billigt för två biljetter till match i högsta ligan och på långsidan, tyckte vi. Dom hade även potenciella julklappar, vilket slutade med inköp (några hundra till) i ett nafs.
Dock kände vi oss nöjda och "firade" med en fika tvärs över gatan, samt gick femtio meter till och kunde införskaffa Valenciakarta på turistbyrån, helt gratis. Fick också tips på bästa färdväg in till stadion nästa lördag, direkt inritat på kartan.
En fin frukt- och grönsaksaffär fick därefter äran att ta del av våra pengar, medan vi kunde återvända till bilen med fin frukt och goda oliver.(fick smaka innan inköp)
Hem åkte vi så "gratisvägen", också den ganska stor, men passerande genom en del samhällen, där ett och annat trafikljus visade rött en stund.
Hittade ett matställe på hemvägen (vilket inte är så svårt härnere) och fick middagen avklarad för idag. Handlade förnödenheter på en annan supermercado-kedja och väl hemma i Altea, beslutade maken sig för att gå på B-lagsmatch här i byn.
Jag sparar mig allt till bättre fotboll, vilket eventuellt kan bli fallet under morrondagen. Det går nämligen en match i Elche (en bit söderöver) och dom leder division två för tillfället.
 
Har tagit vår biljett i maskinen och är uppe på motorvägen, norrut mot Valencia
 
Hus överallt på bergssidorna, kan bara föreställa mig vägarna ditupp.
 
Som sagt, däruppe på toppen syns en annan "urbanisation"
 
Tunnlarna vid Mascarat (dock inte motorvägen) men väl stora riksvägen...,
 
....och så tar vi nästa.
 
Officiell supporteraffär för Valencia FC i staden Gandia (ca sju mil kvar till Valencia)
 
Efter biljettköpet blev vi fikasugna. Men vi köpte inget av detta, tog bara kort på läckerheterna.
Vi höll oss till pizzabit och pirog med kaffe.
 
Passerade en liten stad med namnet Gata, som hade denna kattflicka vid genomfartsleden. 
PS. trivsamt fik, näst intill riksvägen.DS.
 
Kyrkan i en annan liten stad, Benissa
 
Ganska snart skymtade vi dock återigen Calpe-klippan och då är det bara en mil kvar.
 
....men vart tar då vägen, vägen?
 
Jo in i berget och efter ytterligare två korta tunnlar kommer man ut högt över bukten vid Mascarat och har panoramautsikt ända bort till Benidorm under ett kort ögonblick.
 
....målet, dagens middagsmål, här makens variant.
 
 
 
 

FirAltea, lyxbåtar och åskväder

Mycket på en gång verkar det som, men sanningsenligt hände inte mycket idag heller före klockan tre. Maken begav sig upp till poolen några timmar tidigare, medan jag passade på att nyttja datorn istället. Som synes fick jag till ett inlägg på engelska  i min ensamhet. Efter det fixade jag en enkel middag, bestående av fish & chips som jag berövade frysen på.
Hämtade maken uppe på taket och talade till maten om för honom att vi skulle ut och åka en sväng när vi var färdigätna. Det blev en tur norröver till ett samhälle ca 5 km härifrån som heter Mascarat. Där träffade vi på "den  andra delen av befolkningen" och kunde se hur dom bodde och vilka leksaker de hade förtöjda vid kajen.
...och man fick passa sig för att inte bli påkörd av en gigantisk Rolls Royce som kom glidande.
Av någon konstig anledning kände vi oss inte så hemmastadda där, utan återvände mot Altea och körde till sportanläggningen, där det enligt affischer på gatlyktorna utmed huvudgatan, skulle vara utställning av något slag i dagarna fyra. FirAltea kallade dom det och det var montrar med reklam för allt möjligt, samt lite minimarknad utanför.
Sen var det helgdag idag igen! Denna gång p.g.a. nationaldag, så inga affärer var öppna, så vi kunde handla mat. Nu var vi inte helt utan direkt, så ingen katastrof. Bara åka hem och sätta på kaffet till de smarriga bakverken vi köpte på minimarknaden. Till kaffet fick vi även skådespel, i form av åska med blixtar och regn, men inte så mycket dunder. En film hann vi sen med och snart sängen, för imorron ska vi åka till staden Gandia och försöka fixa biljetter till La liga-matchen Valencia- Bilbao den 20 oktober.
 
Här känner man sig ganska liten, långt nere på vägen.....
 
eller vad tycks?
 
Jodå, här fanns både affärer och restauranger, men prisnivån var iklass med berget.....
 
...för att inte tala om "leksakerna" som låg tätt, i långa rader utmed kajen.
 
Vi återvände till Altea och kollade in "mässan" istället
 
Här kunde man även köpa något gott till kaffet......
 
...vilket vi gjorde.....
 
...och medan ovädersmolnen tornade upp sig, fikade vi på balkongen.

Something in english about Spain

We are enjoying our four week holiday in Altea, Spain. Nice weather, good food, pretty views and pool on the roof.
Have rented an appartement from a Swedish owner, found it on internet-ads.
Partly seaviews from our balcony, morning sun. On the roof there is a small pool to be used, we seem to be the only ones in the building, to do so.
Husband likes to get wet, but I prefer to sit in shadow with my knitting, something to keep everyone happy.
The town Altea, is not that overexploited as the much bigger neighbor, Benidorm (5 kilometers away).
There is an older part, with the church at the top, with many pittoresque lanes and all of the houses are white.
A small square at the top as well as the church and a buzzling nightlife at all the restaurants and cafés. 
At  the view-point nearby, you can see the "tragic" sky-scrapers of Benidorm. In my opinion a great shame and so totally "misplaced".
All this area is surrounded by quite high mountains and you can visit a very beatiful waterfall, not far from here or Guadalest "castle", high up on a cliff, one of Spains most visited sights by tourists.
Sandy beaches there are a few as well, for examlpe Calpe, Benidorm and further south Guardamar/La Mata.
If you look at my previous bloggs from here you will see a lot of photos.
 
Husband likes the pool......
 
...and the sea (at Calpe)
 
Both of us like the pretty lanes, at daytime....
 
...and night.
 
Enjoying the views (minus the "litter", far back in the right corner, Benidorm)
 

The food is not bad either.......
 
and husband is very happy with his "cerveza".
 
 

Jag lyckades.....

....att få med mig maken ut på en liten kvällspromenad. Vi gick ner vår lokalgata, förbi hamnen (den lilla) i L'Olla och vidare till en restaurang vid vattnet, som faktiskt var öppen. Satte oss, beställde en öl och en vatten, samt en enda tapas.
För vi var inte hungriga försökte vi förklara för ägarinnan som nog förstod, men det passade inte med vad hon tyckte. Vi skulle naturligtvis äta en massa, enligt henne.
Så blev dock inte fallet och snart kom det en tallrik med sardiner "neddimpande" på vårt bord. De smakade inte illa, men var svåra att äta och det var ingen som helst risk att vi skulle bli mätta......
Ganska misslyckat egentligen..... och dyrt.
Vi travade sakta hemöver igen och satte på en film: "Country strong" med Gwyneth Paltrow i huvudrollen, bra faktiskt. Till denna åt vi lite snacks och drack ett glas vitt.
Nu är det dags att sova igen.......
 
Så här "inbjudande" såg tapasen ut....hmmm. 
 
Han ser lite purken ut fisken, kan det möjligen bero på att han blev uppäten
 
Filmsnacks (platta miniskorpor, druvor, ädeloströra och chips, till vitt vin) 
 

Stiltje på aktivitetsfronten

 
Vad har vi gjort idag då? Ingenting, absolut ingenting om man undantar pool-häng med ljudbok och stickning. Överlämnar åt läsarnas fantasi vem av oss som ägnade sig åt vad.
Ätit middag har vi förstås också gjort och hunnit att somna mitt på da'n ute på balkongen, lyckades vi med båda två fast vid olika tidpunkt. Detta beror på vem som just för tillfället sitter vid datorn. Vi har ju "delad vårdnad" så här på semestern, om det lilla livet.
Inte helt lätt att få komma till, men än så länge har det inte uppstått någon större konflikt, bara lite otålighet över att tvingas vänta på sin tur.
Nu till den stora frågan för dagen, blir det något nattliv nu när skymningen smyger sig på? Har vi någon energi till att gå ut "i natten"? Får väl se om jag kan övertala maken ute i soffan på balkongen, med öronen fulla av bok......
 
Enda variationen, idag rutiga badbyxor.
 
Precis nedanför vårt hus, alldeles bredvid ett annat stort komplex, finns en liten villa med miniträdgård.
 
Middagen, ursprungligen tänkt för fler än två, men det går ju att laga mer mat en annan dag.
För det tog nästan helt slut, på två personer.

Mera pool-häng och stickning

Idag är det liiite svalare, gissningsvis sådär 22-23 grader och en del moln som bryter av värmen perfekt. Idealet i min värld.
Maken ligger redan i poolen eller sitter bredvid med ljudbok, jag skulle bara.....men är nu på väg upp med stickning och fällstol.

En Bergstur och mera mat.

 Idag lyckades vi äntligen komma till Posten då den var öppen, så de sista tre vykorten kom iväg till Sverige.
Sen fick maken en "arbetspaus" medan jag roade mig bland maten på Mercadona. Jag föreslog att han skulle gå och ta en öl och lydig som han för det mesta är, gjorde han just precis det. Hemma hade vi lite rester kvar sen i förrgår, som avnjöts tillsammans med alldeles färsk baguette. Sen beslöt vi att ta en sväng uppåt bergen, bara en kort tur på några få mil, för att se hur det såg ut på just den vägen. När vi kom upp till La Nucia var det dags att vända ner igen, på kända vägar. Vi stannade vid ett vattenfall och gick för att titta ut över nejderna från en utsiktsplats.
Först mötte vi en grårandig katt och när vi återvände till bilen, låg där en svart katt och "vaktade" den. 
På nervägen tog vi en liten omväg in i ett bostadsområde, där en kompis för många år sedan hade ett hus. Vi vet inte vilket av husen det var, men vi vet vart det låg iallafall.
Vad göra härnäst? Varför inte ta en tur till havet och äta nå't lätt? Det första ställe vi åt på, när vi på dagsutflykt passerade Altea för ca fyra år sedan hette Tutti Frutti, så vi beslöt att göra en "nostalgitripp" dit.
Men inte blev det äta nå't lätt, utan bröd med aioli, pommes frites, kycklingvingar, räkor i vitlök, stor öl, vatten, tiramisu, tarta manzana, glass, cappuccino, café americano och till notan en sup för matsmältningen, (on the house)
Det blev den dyraste notan hittills, men gick ändå inte på mer än ca 320 riksdaler för två.
.....och mätta blev vi.
Kompisarna passerade förbi Altea nu ikväll, men var för trötta för visit, så de hör av sig imorron istället. Hoppas dom får sova gott inatt, precis som jag har planer på, maken har "tjuvstartat" redan.
 
En liten damm strax nedanför La Nucia och intill, ett litet vattenfall i en minipark.
 
Här är ett foto på den välordnade parken med fina gångar.
 
Här är vattenfallet.....
 
och här är den ena katten.
 
Om man fortsätter uppför backen, som lastbilen, är man strax uppe i stan.
 
Det växte allt möjligt på sluttningarna.
 
Strax var vi dock åter i Altea och fortsatte ner till havet
 
I väntan på nå't gott..... tar jag en stor öl.
 
Worth waiting for, tycker maken.
 
Äkta frosseri avslutas väl alltid med en ordentlig efterrätt, eller?
 
Vi var uppe vid poolen runt åtta, men ingen belysning där, trots att man får bada till tio.
Men uppför bergssidan klättrar lamporna.

"Kvälls-skiftet"

Efter missräkningen med den uteblivna marknaden, återvände jag och min privatchaufför till lägenheten. Maken för att besöka poolen på taket och jag för att försöka vila bort den kvarvarande huvudvärken, som jag nog faktiskt förträngde ett tag, när marknaden hägrade.
Gjorde sedan iordning en sen lättlunch och ovanpå det kaffe med glass innan vi tog mer siesta. Allt för att orka åka ut till kvällen, då vi bestämde oss för att återvända till gamla sta'n och kyrktorget på höjden.
Det blev besök på en pizzeria med just pizza, och pasta till mig. Strosade sedan runt för att hitta ett ännu mysigare matställe, för att ta en kopp kaffe också. Bäst som vi gick där i gränderna och njöt av idyllen i lagom kvällsvärme, hörde vi en röst säga: "Tibrobor!!!" och det kunde vi ju inte neka till. Det var två "tjejer" i vår ålder som vi känner lite sådär. Dom var på besök i Torrevieja egentligen, men hälsade just denna dag på andra Tibrobor som bodde i Altea.
Jodå, ytterligare ett bevis på att världen inte är så stor.
Som avslutning på denna ljumma afton, blev det en tur till havet och strandpromenaden för en kopp kaffe och nu är vi hemma igen.
Kompisarna som vi väntar på, har avverkat en bra bit av Frankrike, men har över hundra mil kvar, så det dröjer till torsdag innan de når dessa trakter.....
.....och som vanligt finns det alltid fotboll att titta på på TV:n, många repriser, av flera år gamla matcher om det inte finns några aktuella för dagen.
 
Solen går ner bakom bergen, då vi far in till sta'n, för "sena skiftet"
 
Idag var havet mycket lugnare än i fredags, från samma utsikts-punkt på kyrktorget.
 
När vi var mätta på utsikten, magens tur.
 
I väntan på mat, vad finns det att fotografera?
 
Makens kort på kyrkan
 
En gränd tvärsöver torget
 
En stilla promenad tillbaka till bilen genom gränderna, hittar vi den?
 
Samma gränd åt andra hållet.

Snopet x 3!

Som sagt tog det lite tid innan jag kom isäng inatt, men en kopp kaffe såg jag till att få i mig. Detta för att hålla huvudvärken borta, för dricker jag inget kaffe på kvällen vaknar jag i stort sett alltid med sådan.
Vaknade vid niotiden imorse med världens huvudvärk iallafall, det kan man kalla snopet nummer ett.
"Pillade i mig" tabletter och gick till sängs igen, för det hägrade en marknad i sta'n, som bara håller på fram till två.
Kom upp runt elva igen och då var det bättre, snabbt i med frukost och en dusch, sen körde "privatchauffören" mig till rondellen vid bensinstationen, där marknaden startar.
Men där var inga stånd denna tisdag, vadå lång i ansiktet och snopet nummer två.
Ok, då tar vi posten istället, där var vi i förrgår eftermiddag för att köpa frimärken, men dom har bara öppet till halv tre. Döm om min förvåning då det var mörkt och öde även idag, en vanlig tisdag, på förmiddagen. Snopet nr. tre alltså.
Någonting var iallafall på gång i stan, för vi kunde höra en speaker, prata om barn och vi hade sett avspärrningar för löpning tidigare. Parkerade bilen, gick dit och kunde konstatera att inga affärer heller var öppna, inte ens Mercadona (som bara är stängt söndagar). Nå'n form av festival/helgdag hade vi alltså hamnat i.
"Carrera popular" stod det på flera t-shirts, som folk hade på sig och barnen i olika åldrar sprang gatlopp med poliser och avspärrningar, en riktig folkfest alltså. "En vanlig tisdag", NÄR DET SKULLE VARA MARKNAD!
Bara att inse att inte allt kretsar kring turister och deras "nöjen"......
 
Men vad händer på sta'n?
 
"Carrera popular" barn i alla åldrar springer gatlopp.....
 
...fullt med folk och målgång för den här åldersgruppen tjejer.
 
Nästa start är ett gäng grabbar som "kubbar iväg" sin runda.
 
El coche amarillo, kom på att den inte fått vara med på någon bild förut.
 
 

"Pool-häng" och fotboll

Vi har helt klart anammat livsstilen härnere, för det är sovmorron varenda dag. Men vi har ju inga tider att passa, så varför inte....
När vi äntligen kravlade ur bingen idag, var det för att ta hissen upp på taket och hänga vid poolen. Det var inga andra än vi som kommit på den idén, så hade området helt för oss själva. Nu var det bara maken som badade, med jag skvalpade lite med fötterna från kanten iallafall. För övrigt har jag hittat en staketpelare som ger perfekt skugga och där går alldeles utmärkt att sitta och sticka på min tröja, medan maken lyssnar på ljudbok eller tar ett dopp.
Kompisarna startade sin bilresa hit ner idag, de hade nästan hunnit till Hannover nu ikväll, så framåt onsdag dyker dom nog upp, på sin väg ytterligare några mil söderut.
Vi hann med en inköpsrunda på Mercadona, innan vi efter tillagad och äten middag, tog en kort siesta.
Vid sextiden startade vi så vår färd mot fotbollsmatchen i Alicante, mellan hemmalaget Hercules och Real Madrid Castilla (deras "B-lag"). Fick gå in på en bensinmack och fråga efter vägen: "Donde es?..... och fick bra "dirección" och snart var vi där, parkerade en bit ifrån och väl framme vid arenan köpte vi biljetter och julklappar i souvenirshopen.
Det var en fartfylld match och engagerad publik, men vad hjälpte det, när hemmalaget inte orkade alla 90 minuterna. Dom började bra och ledde med 2-0, men fick se sig besegrade till slut med 4-2.
En parentes i sammanhanget, dom ligger redan sist i tabellen och avancerade ju inte idag heller precis.
Promenad tillbaka till bilen och sen raka vägen hem, fast på väldigt krokiga och bitvis backiga vägar, trots att det är en stor väg. Men vad gör man när landskapet "sätter käppar i hjulet"? Lite läbbigt var det allt, tyckte jag, framförallt att åka i mörker och med stressade spanjorer "i ändan".
Men hem kom vi och efter en kopp kaffe kom åtminstone jag, in i andra andningen och sitter nu här klockan två på natten. Maken har redan "kranat in" och jag ska bara........
 
Nästa "brassestol" till slakt?
 
Middag: Fläskötts-skivor i lök & gräddsås med grönsaker slank ner snabbt
 
Vi har anlänt till fotbolls-stadion, så har även Real Madrid-bussen och Policia Local....
 
....och här namnet på stadion och hemmalagets namn i neon.
 
Uppvärmningen är i full gång och publiken börjar samla sig, men det var långtifrån fullsatt....
 
Allt klart för start efter att alla hälsat på alla.
 
 

Rastro-igen!

Baren som vi tog en promenad till igår kväll, hade "också tagit en promenad", den var inte hemma när vi kom dit. Där var bara en plan yta kvar, helt tom. Vi vet att vi var på rätt ställe, men det var väl så att den gått i vinteridé, bortforslad nånstans för att få sin vintersömn. Men vi då, som var sugna på mat och dryck? Jo vi fick backa ca hundra meter, där kunde vi få lite dryck, innan vi helt sonika gick åt andra hållet, förbi den lokala tågstationen och där fann vi pizzeria Bussola.
Pizza, öl, smakprov på gazpacho och en citronlikör-hutt till notan, sen var vi rätt nöjda och gick hem till fotboll på TV och sängen.
Idag, söndag blev det så en tur uppåt berget igen, till loppisen i La Nucia, där maken sett att flera stycken hade "en massa sladdar", så kanske att det fanns något som passade hans telefon, som behövde "nytt liv" och laddaren ligger hemma i Fagersanna.
Vi hittade en sladd som kunde gå, köpte lite vindruvor, färskt bröd och en grönrandig tröja till mig för tre euro.
Det var väldigt varmt idag, så vi gick inte hela marknaden, utan vände bilen mot Altea igen och hittade en Supermercado på hemvägen som var öppen. Där fanns kalkonhamburgare och diverse kakor till kaffet, plus en del annat som fick följa med hem. Middagen är äten, kaffet drucket (med tilltugg) och maken har gått på lokal fotbollsmatch, division 7 eller nå't. Jag valde fortsatt siesta med bloggande istället....... 
(Ps. Ibland har man tur, inköpet för en euro funkade, telefonen har fått nytt liv)
 
 
Den gamle, ölen och havet..... 
 
Det finns mycket fina stenar....här är bara några. Vi får se hur många som får åka med till Sverige.
 
 
Blommor i skymningen vid havet...
 
Därute på piren ligger en liten bar, den första vi "tog en öl på" da'n efter vi kom hit. Finns även tapas och glass där.
 
"Pueblo blanco", Altea gamla sta'n, sedd från vår lokala tågstation.
 
En så'n här kan jag gärna ta i julklapp.......Ps. utan skråmor då naturligtvis, dom vill jag göra alldeles själv.
 
Dom här två kompisarna kollade in oss från ett skyltfönster, vi passerade på hemvägen från pizzerian igår.
 
Däruppe ligger La Nucia, hyfsat stor by och där är en jätteloppis varje söndag.
 
Medtrafikanter i La Nucia, en hästkraft framför och en i reserv bakom.
 
Terrassodlingar utmed vägen från La Nucia, citroner, mandariner och annat.
 
 
 
 

Pool-dag

Än så länge har det inte hänt så mycket här nere idag, vi har bara orkat åka tre våningar upp med hissen till poolen.
Där har vi tillbringat några timmar. Maken med att lyssna på ljudbok, varvat med bad i poolen och jag satt i skuggan med min stickning. Har kommit en bit på vägen nu och bestämt hur den ska se ut följdaktligen.
Maken lyckades också sitta sönder en "brassestol", men vi får väl lämna min vanliga fällstol i pant istället. Köpte nämligen en sån i förrgår, eftersom jag har lite problem att komma upp ur de låga varianterna. Kombinationen taskigt högerknä och ond vänsterfot är inte helt lyckat, i dessa sammanhang.
Man får vara vid poolen till klockan två på dan, sen får man vänta till nästa pass, (mellan fem och tio på kvällen) om man skulle vara mer badsugen. Nu tyckte vi att det räckte för dagen, alldeles precis när klockan blivit två och dessutom var vi sugna på annat än bad. Mat såklart. Vad fanns i kylskåpet? En del rester av olika slag och några ägg därtill, blev en omelett (eller tortilla heter det visst här). Inte det godaste vi ätit, men mätta blev vi, vilket var huvudsyftet. Senare framåt kvällningen har vi planer på att promenera till baren vi besökte för några dagar sedan, som ligger precis vid vattenbrynet, där har de säkert nå't gott att stoppa i magen och cerveza att skölja ner det med...... (eller nå't annat vått)
 
Här har vi "bänkat oss" på första parkett. 90% av tiden var vi helt själva vid poolen.
 
Dags för dusch innan dopp.......
 
....och här har han kommit i.
 
Med tveksamhet blev det dopp av nedre delen, det fick räcka, för liiite kallt var det allt, för en badkruka.
 
Jodå, det gick att äta......
 
....och såhär kommer mönstret på tröjan att se ut.
 
 
 

En halvmeter mat: Carne y marinaras......

Har Ni hört det förut? Idag tog vi sovmorron, -igen! Tvättade en maskin smutstvätt igår och den var torr och klar att lägga in i garderoben efter en sejour på balkongen över natt. Maken pillade med mail och annat på datorn och jag fortsatte en bit på min nya tröja, som kommer att designas allt eftersom jag stickar. Med andra ord har jag inte bestämt mig än hur jag ska variera färgerna vitt, grått och grönt, men det visar sig....
När vi började bli lite hungriga, (sådär efter halv tre) tog vi bilen ner till strandpromenaden och letade reda på den restaurang vi kollade upp menyn hos, på hemvägen igår kväll. Då var vi väldigt mätta, vilket vi förklarade för servitören som kom fram och erbjöd bord. "Mañana" sa vi då och höll alltså vårt ord.
Vi bestämde oss för en kombinerad kött- och skaldjursplanka, patatas fritas och katalanska tomatbröd.
Tyckte väl inte att vi åt så mycket, men mätta vart vi.
Dock inte så fruktansvärt fulla utan att det slank ner en italiensk glass på tillbakavägen till bilen. Den var tyvärr en besvikelse, då det var dåligt med smak, av både pistage och körsbär. Nu köpte vi minsta glassen som fanns, mer gick inte ner, även om den varit delikat.
Färdiga för nästa mål, som var Carrefour Hipermercado utanför Benidorm, styrde vi söderut. Den var verkligen hyper-, en del av personalen hade till och med rullskridskor, för att snabbt kunna förflytta sig i lokalen.
Hittade inte så mycket, men en kasse blev det ändå. Därefter en tur till Domti på hemvägen, en sån där pryl- och tingel-tangelaffär med enhetspriser. Det mesta kostar en eller två euros, köpte bland annat lite bokstäver till, på begäran från yngsta barnbarnet. 
Vi skickade nämligen en spansk flagga och begynnelsebokstäverna i brödernas förnamn, men lillebror lät hälsa genom mamma, att han ville ha hela sitt namn. Nu är det fixat och storebror får givetvis också de resterande bokstäverna, till sitt namn.
Ikväll blir det bara "häng" framför TV:n, alltid finns det någon fotbollsmatch dom visar.......
 
Katalanskt tomatbröd med vitlöksröra, som starter.
 
Som blogg-rubriken säger: Kött-och skaldjurs planka för två
 
Dom har smågodis i Spanien också, men nej vi köpte inget.
 
Titta vi kan bygga ännu högre.......
 
här några ytterligare exempel på "mysig badort" (Benidorm)  vid Medelhavet.
 
Nu har vi precis passerat spektaklet och det ser genast bättre ut. (tycker iallafall undertecknad)
 
 

Policia Local OCH Guardia Civil!

 
Ny dag, "nya bekymmer". Inte kröp det fram någon plånbok under natten inte och då var det alltså bara att kolla hos lokalpolisen om, mot förmodan, någon vänlig själ hittat och lämnat in den. 
Nu var det inte så väl, men det poliskontoret låg bara ett stenkast från där vi bor och han kunde liiiite engelska, så det var ganska snabbt avklarat ändå.
Nästa problem att ta tag i: Kan man köra bil i Spanien, utan att ha med körkort? Ja det kan man, men.....
först måste man anmäla detta skriftligen hos La Guardia Civil (dom tuffa grabbarna och tjejerna, enligt hörsägen).
Efter vägbeskrivning till deras kontor i andra ändan av sta'n, fick vi efter lite väntetid, en blankett att fylla i och en stund senare blev vi inkallade till en konstapel, som granskade blanketten, satte namnteckning och stämpel på den och förklarade att den, plus det svenska passet i bilen, så var det ok att köra.
Ingen större idé att göra någon längre utflykt idag, så det blev matshopping på Mercadona och hemlagad lunch i lägenheten, bestående av stuvad spenat, stekt potatis, kokt ägg och bacon. Detta som tröst för "en dag i onödan",  lite så känns det iallafall. 
Men kunde ju varit betydligt värre, med en massa reskassa borta. Klarade oss med blotta förskräckelsen denna gång alltså. Visst är det lite bökigt med spärrande av kort och sånt, men som sagt, vi ska nog slicka såren och "resa oss igen"....
Nu åker vi nog ner till strandpromenaden.....och tar en promenad, samt hittar nå't gott att dricka nå'nstans och tittar på havet!
Nu är det gjort, blev camembert med tranbär och lökringar med chilisås, följt av varsin cappuccino. Nu avrundar vi med ett glas vitt från Mercadona-inköpen tidigare idag.....
 
Vårt fruktfat säger god morgon.......
 
Policia Local hälsar på hos "storebror", La Guardia Civil, precis som vi.
 
Här fick man alltså anmäla att man "blivit av med" körkortet och få tillstånd att köra ändå.
 
Havet strax före skymningen, därborta vid sand-udden hittade jag min fina vita trädgårdssten, för några år sedan.
 
Lökringar med stark chilisås
 
Mätt och nöjd, med en cappuccino, medan natten närmar sig.
 
Välkomstkommittén i garaget vid hemkomsten. Ja bara dom håller sig där så.....
En och annan faller dagligen offer för bilarna och så särskilt många har vi inte sett, ska sägas också.

La Mata, visit och saknat objekt

Vi kom upp ganska tidigt, om vi talar "Spanientid". Vi var faktiskt klara att åka söderut strax efter nio. Åkte betal-motorvägen, körde såklart lite fel vid Alicante och fick korrigera, men det tog inte nå'n extra tid att tala om.
Hittade en parkering hyfsat nära, i bostadsområdet bredvid marknaden i La Mata.
Återstod bara att "parkera" maken någonstans där det var lätt att hitta honom sen. Det blev ett café med en öl att släcka törsten, ljudbok och havsutsikt, istället för bad. Påbörjade sen min vandring upp och ner för gatan i jakt på eventuella fynd. Hittade en blomma att ta med till kompisen, som anlänt till värmen för att "övervintra".
Fick sedan syn på en klänning, som jag provade utanpå lite provisoriskt och tog beslut om att inhandla.
Sen fick det räcka, jag återvände till strandpromenaden och fann maken i sällskap av tre svenska tanter från västkusten, på semester.
Vi tyckte det var dags att äta lunch och förflyttade oss ca tjugo meter, till ett annat ställe, där de hade lite mer att välja på. Blev en trerätters meny idag också, med fish and chips som huvudrätt. Sen var vi mogna för att åka på visit. Vi hittade dit direkt trots att hon flyttat, sen senaste gången vi var där. Så blev det fika och en ganska lång pratstund innan vi vände hemåt. Denna gång på "gratis-vägen", tog inte så mycket längre tid än motorvägen om man bortser från genomfarten av Alicante stad.
Väl hemma började sökandet efter makens plånbok, som ingenstans fanns att finna, så det blev spärrande av kort och förlustanmälan av körkort. Håhåjaja..... Troligast är "pickpockets" på grönsaksmarknaden, för han vet att den fanns i fickan när vi var där. Blir en tur till Policia Local imorron också, ifall någon möjligen hittat den slängd nånstans. Det var inte så mycket till byte i den för övrigt, som tur är.
 
Skaldjurscoctail som förrätt idag, tog maken. Jag tog god tomatsoppa.
 
På visit
 
På väg från Torrevieja för denna gång.
 
Saltsjöar kantar vägen utanför Santa Pola....
 
....och här ligger saltbergen, färdiga att leverera.
 
Vi passerar palm-parken i Alicante.
 
Kontraster: Skyskrapor, industriområde och gammalt fort.
 
Lite suddigt, på grund av skymning, men här är han "Ferdinand" som vakar över omgivningarna.
 

Marknadsdag

Mobilalarmet "ringde" på utsatt tid, men det var väldigt vad vi var sega med att komma iväg. Tänkt tid var runt nio, men vi var inte klara att åka förrän nästan tio, - iallafall! Kanske har vi redan "smittats av mañana-bacillen".
Nu gjorde ju inte detta något egentligen, bara svårare att hitta parkering i närheten. 
Men inget ont som inte har något gott med sig, det blev en längre promenad istället. Prylmarknaden hittade vi direkt, eftersom vi fått jättebra beskrivning på var den startade. Hur stor som helst, tog aldrig slut.....
Det enda som blev inhandlat där, var ett bälte till maken. Varje gång jag stannade till någonstans, "grymtade" han så konstigt, det får väl bli ett singelbesök där nästa tisdag eventuellt. 
Bara att leta efter nästa marknad, grönsaker och frukt. Det tog inte heller så lång tid, men den var mycket mindre, bara en tvärgata lång, dock fanns det gott om smarriga nyttigheter och även en och annan inte så nyttig godsak.
Vi hittade båda varianterna och gjorde affärer med flera av handlarna, innan vi mödosamt i 25-gradig värme, fick bege oss uppför en ganska brant backe, till bilen.
När vi ändå var i shoppingtagen, var det lika bra att ta en tur till Mercadona också, vi behövde bland annat vanligt vatten. Lite annat slank också ner i kundvagnen, sen styrde vi kosan hemåt igen.
Där blev det egenhändigt tillagad lunch, pasta och köttfärssås, med "churros" för mig och specialkakor för maken, till kaffet efteråt.
Sen har vi haft siesta resten av dagen, stora delar på balkongen och imorron bär det iväg söderut, till en annan marknad, som jag tycker är väldigt mysig. Maken "parkerar" jag nog på sandstranden, alldeles bredvid, om vädret tillåter.
 
Ja då börjar vi marknadsvandringen.....
 
Shoppingkassen är med, men den ser allt lite mager ut, (till skillnad från bäraren)
 
Här har vi hittat ingången till nästa marknad......
 
och här syns en bråkdel av utbudet.
 
Över Mercadonas takparkering vakade herr och fru Trut.
 
Dagens lunch med nyinköpta småtomater till.
 
....och här är mina churros (Dom "smakar allt framme i mun"!!)

Berg ....och Bergs vid havet!

Sovmorron "som vanligt", men idag blev vi väckta av att någon ringde på dörren. Visserligen har vi ju sagt att det går bra att komma och hälsa på, men så snart. Det visade sig vara vår hyresvärds far, som bor permanent härnere och ytterligare en kille (Ruben). Dom skulle kolla internet-problemet.
Den yngre killen kolla med sin smartphone, men kom inte nånvart han heller. Medan han satte sig att ringa leverantören, körde vi "hundra frågor" med fadern. Hur funkar tåget som går här, kan man fixa biljetter till La Liga-match i Valencia, var i stan är marknaden, närmaste sandstranden?? osv. osv.
Vi fick många nyttiga svar och Ruben fick besked att det var ett centralt fel och det skulle förmodligen kunna avhjälpas under dagen.
Frukost och sen mot Calpe "in search of a sandy beach". Bakom alla höghus, som även fanns en del av här, (inte bara i Benidorm) hittade vi en långsträckt bred sandstrand med Ifach-klippan som bakgrund. 
Maken kastade sig genast i vågorna och jag gick i vattenlinjen utmed stranden. Vattnet var ljummet, men inte så varmt att jag funderade på att blöta ner mig ovanför knäna.
Vi satt sedan en stund i brisen och läste, innan vi korsade strandpromenaden till närmaste matställe. Där vi intog en trerätters meny. Mätta och belåtna strosade vi hela strandpromenaden, för att därefter åka med bilen till nästa lilla stad, Moraira. Stannade dock inte där utan vände hemöver, där ett fungerande internet mötte oss.
Kaffe på balkongen och La Liga på TV. Sen ska vi sova och sätta alarmet på mobilen, så vi kommer iväg tidigt till marknaden, som hålles varje tisdag i Altea.
 
Titta jag baaadar......
 
Till höger klättrar husen uppför berget, så ser det ut överallt härnere.
 
Nu är jag klar för den här gången. Till vänster syns ett annat berg, klippan Ifach. (och ett höghus)
 
Postre (efterrätt)  helado (glass)
 
"Gratis duk-hållare"
 
En båt på havet, utsikt till kaffet.

En vandring mot toppen.....

Många trappor och små gränder var det på vägen upp mot kyrkan i Altea. Inte så konstigt kanske, eftersom det är högsta punkten i sta'n. Här följer en bildkavalkad.
 
Första trappan avklarad, mysig utsikt redan...
 
...bara att fortsätta uppför nästa.
 
Här var utsikten också helt ok, därborta i utkanten av sta'n bor vi.
 
Lummigt och fint, tack vare många krukodlingar bland kullerstenarna.
 
Gott om "gott att äta" enligt skyltarna, om man skulle bli sugen på vägen.
 
Uppe vid torget, äntligen, kyrkan skymtar till höger.
 
Lustiga takdekorationer på huset alldeles bredvid kyrkan
 
Vågorna blir allt högre nere i hamnen och tåget passerar på väg mot Calpe
 
... och där vid horisonten, skymtar (inte New York) utan sextiotalets sol-"paradis"? Benidorm!
 
Tillbaka till "gamla sta'n" i Altea. Ovanlig keramik fanns det i en butik......
 
.....och väggmålningar, inne på en gård.
 
En aaaning besvärligt med parkering vid vissa bostäder, men det går!
 
....och så var vi tillbaka i den något lägre delen av sta'n igen.


RSS 2.0