Krax, krax......

....det vill inte släppa. Låter fortfarande som en kråka, de få gånger jag har öpppnat munnen idag. Får även lite rethoste-attacker emellanåt. Dricker mycket varmt och honungsblandningar, men inte då....
Har därför tillbringat mest hela dagen framför teven. Liverpool spelar dock inte förrän imorron, så inte mycket fotboll av intresse har passerat på skärmen heller.
Herr och fru And har åter hittat hit. Första gången nu ikväll som jag sett dom sen vi åkte på semester.
Satte in ett vitlöksbröd i ugnen och plockade fram lite räkor till kvällsmat. Som middag fixade Inga ugnsbakad falukorv och som egenunderhållning till slötittandet på treven, har jag stickat på några projekt som ligger, samt slutfört ytterligare en bäbiströja (från igår) som jag nu testar att göra en liten mössa till också.....
Lätt uttråkad av att vara indisponerad och otålig för att det inte blir bra.....helst igår, hade jag liksom räknat med. 
 
Snart blir det en mössa också.....
 
Hon är snäll Inga....även om det är pulvermos till.
 
Tjena...vi är här nu igen.
 
 

Segt och hest......

....är det fortfarande. Börjar bli lite otålig och gillar inte den tilltagande hostan. Sitter i fåtöljen, kollar på mer eller mindre kul teveprogram och försöker sticka lite. Hela huve't känns fullt av vadd.
Inget intressant att förmedla idag alltså. Maken ska på fotboll och jag ska hosta mig igenom Let's dance, föga upphetsande fredagsnöje alltså.
Kan väl försöka hoppas på en förbättring tills imorron...... 
 
Fredagsgodis.....
 
Första bäbiströjan klar i "det nya experimentet"- sticka i ett stycke...typ. 
 
 

Bara att hålla käften.....

.....försöka iallafall, för rösten har nästan försvunnit. Kan kraxa lite, men går ju inte att arbeta om den huvudsakliga arbetsuppgiften består av att kommunicera med folk i telefon.
Sen följs varje talförsök av en hostattack, så bara att vara hemma och vara tyst. Sov till långt in på förmiddagen, för tämligen trött är jag också.
Fick ändå "sparka lite på" bilförsäljaren så all pappersexercis blev utförd. Då är det bra med sms....... 
Nu ska väl allt vara klart, så syster officiellt kan titulera sig "stolt ägare av (blå) bil".
Själv har jag i tystnad betalat räkningar och kvarskatt, drickande varmt kaffe och honungsvatten. Ska nog ge mig på att slutföra arbetsgivardeklarationen för god man-arvodet också, då även det kan göras i tystnad.
På förekommen anledning vill jag vädra mitt missnöje med banketablissemanget. Inga detaljer, vi kan bara säga som så att det finns många sätt att hunsa sina kunder på och ta bra betalt för det dessutom. 
Frågan är om man ska orka bråka om deras dumheter, eller bara skita i det......
Inte idag iallafall, då jag har "tysthetslöfte" och morgondagen får väl fortgå i samma tecken. På teven har jag ännu inte hittat nå't i tablån att fördriva tiden med, trots att klockan snart är fem.
Ikväll sänds rätt fotbollsmatch i fel kanal igen, så får anlita streaming för att kunna följa Liverpools fortsatta europacup-äventyr. Denna gång i Spanien.
Mera varmt kaffe......med tröstbullar får det bli och lite horisontal-vila en stund.
Maken ska få i uppdrag att vittja postlådan, lite reklam är det väl iallafall.
 
Tröstbullar till kaffet.......sen finns det bara två "julbullar" kvar i frysen.

"Kärt återseende"......

.....ja det visar sig framåt eftermiddagen om det blir, då jag får träffa min gamla bil igen. Ska efter arbetsdagens slut hämta syster med assistent och fara till Tidaholm för att avsluta den påbörjade bilköpsaffären.
Sen får syster "vårda den vidare". Vi ska bara hitta dit först, men har fått bra beskrivning av sonen som startade processen åt oss.
Det tuffar på med arbete och den lilla bacillen vill inte riktigt släppa taget. Har övergått i en aning rethosta vid det här laget......
Ska ta mig till en bensinpump nu på lunchen och se om jag hittar påfyllningshålet. Har inte tankat leasingbilen nån gång förut, men måste nog göra detta innan utflykten.  
Matlåda finns även idag, stekt fläsk, potatis och ägg. Det ska nog gå ner tror jag. Ingen kontorshund på plats som vill ha del av portionen är det idag heller. Hon har "komp-ledigt".
Tankad och klar, mot Hjo för att hämta syster och assistent. Tog inte lång tid förrän vi rullade in i Tidaholm, men där måste vi ha missat en avfart nånstans. Vi fick nämligen ta "the grande tour" runt hela sta'n, men till slut hittade vi "Acklingakorset", bilfirman.....och bilen.
En del papper skulle ju skrivas och gjordes så, men "bilhandlaren" ung och grön hade inte så bra koll på vissa av momenten. Vilket föranledde mig att lite vasst påpeka att det var han som var säljaren....
Ägarbytet gick inte att registrera då kundtjänst stängt för dagen hos Transportstyrelsen. Han skulle fixa detta direkt imorron bedyrade han och vi har ju köpekontrakt och bil med hem så det ska väl funka.
Syster var väldigt glad och ville ta svängen genom stan i Hjo på hemvägen (och assistenten tyckte bilen kändes bra). Sen bjöd hon på en kopp innan jag återvände hem. Har lite svårt att prata, börjar tappa rösten och får rethosta så fort jag öppnar mun. Får se vad en natts sömn kan ge och...... honungsvatten.
 
Här står "den gamle bekanten"  och väntar i hallen på syster.
 
Klara för "jungfrufärden".......
 
....och jag leker "följa John" tillbaks till Hjo.
 
Dagens vitsippor, här i form av "dikesren" vid riksvägen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 2.....jordgubbar och glass.

.....på jobbet efter semestern har börjat och tuffar på.
Det var lite tveksamheter från datasystemets sida att släppa in mig i morse men inte krusar jag inte, utan då får det väl vara....... slutligen så blev jag "insläppt" iallafall och kunde starta arbetsdagen.
Chefen hade samtidigt en batalj att hantera mellan sin dator och skrivaren, för de var inte "on speaking terms".
"Barnbarnsbacillerna" finns där i bakgrunden, de sitter närmare bestämt mellan näsan och halsen och gör sig som mest påminda på morronen (innan man har hostat upp sig). Även maken har "fått sin del av kakan", visade det sig då jag kom hem igår.
Vågar vi hoppas att det går åt rätt håll nu hädanefter? Inga rutor att skrapa på bilen i morse i alla fall.
Nu till den hemlagade korv Stroganoff-matlådan som värmer sig i micron......
På hemväg idag blir det second hand-besök och inköp av tevetidningen i lokalbutiken och då vet man aldrig, om det inte kanske slinker med lite av deras egengjorda goda glass....
Inte mycket att finna hos second hand, men två små grisar fick flytta till Fagersanna för en tia.
....och glass blev det en bytta full med smakerna cocos, jordgubb, vanilj och blåbär. Den står i frysen att aväta en annan dag, för färska jordgubbar fanns också, så dä' mä' åkte mä' i kassen.
Maken var ute och gick, så honom har jag vinkat åt. Städat och klippt gräset hade han åstadkommit idag. Nu det ständiga bekymret.....matlåda.
Behöver nå't stadigt eftersom jag ska direkt till först Hjo, sen till Tidaholm med syster, för att hämta hennes "nya" bil efter jobbet.
Sen har den rena tvätten "förökat sig" med en tredje rågad korg........
 
Strandskatorna "is back", lite långt ifrån stranden kanske vid vägkorsningen på Fågelviksleden.
 
Ranekulle, precis vid Ransbergs kyrka har en alldeles egen vitsippsbacke.......
 
....och i diket en bit bort mot skolan frodas blåsipporna.
 
På min diskbänk "växte" det nå't helt annat........
 
 
 
 
 
 

Barnbarnsbaciller?

Ja det kan man misstänka då det känns rossligt i halsen och jag har svettats i natt,  samt har känt mig lite matt och frusen från och till även på jobbet.
Lillasyster hade väl tilltagen snuva som rann och hosta lite då och då, så det är väl inte helt otroligt att man har fått "en släng av sleven". Avstår i alla fall gymet idag och avvaktar vart det tar vägen först.
Inte helt hundra alltså, men bara att lugnt och fint beta av de högar som samlats under de två senaste veckorna. Inga akuta saker, utan sådant som bara måste bli gjort, men ingen större tidspress på utförandet.
Telefonen har också varit hyfsat disciplinerad, så det har tagit på högarna ganska fort då man kunnat "sitta ve'".
Finns hopp om att jag tar mig igenom denna första arbetsdag efter semestern, har precis ätit en delikat lunch. Hittade en Dafgårds-portion i frysen (korv stroganoff) den stillade hungern i alla fall och nu är det bara slutspurten kvar av dagen.
Får mobilisera lite ork på hemvägen, till att införskaffa lite mer livsmedel......
Undrar om Inga känner sig manad att fixa nå't hemlagat tills imorron, medan tvättmaskinen snurrar runt och sängen får nya lakan. 
Back to reality.... är vad som gäller alltså efter veckor av dekadens och lättja, men som ändå innehöll mera motion än den vanliga vardagen erbjuder.
Jodå vi har kört lite teamwork, jag och Inga, så matlåda blev det. Gissa menyn! Korv Stroganoff home-made style och med makaroner istället för ris.
Trisslotterna då? Jo vinst 20 kronor på mini-triss, byttes mot två nya mini.....varav en gav 30 kronor. Så kan vi väl hålla på ett tag och öka, inte mig emot.
Snart husletarprogram med kaffe......
 
Skådespelet i Fagersanna igår kväll, följdes av bilrutor med frost i morse.....
 
"Semestersopor".......
 
...följt av ytterligare franska sopor, har idag bytts mot vanliga svenska. Dock behöver jag inte tömma...... dom heller.
 
En bussbiljett från Rivieran hade följt med hem till Fagersanna. De andra vi hade stannade hos lillasyster som "åkte mycket buss" när vi var där.
 

Loppis-promenad med go'fika......

....passade vi på att unna oss idag, söndag då det runtomkring i omgivningarna kommer in rapporter, om en massa snö. Just här i Fagersanna har vi dock sluppit, men åkte ju under gårdagen igenom trakter där det "drullade ner" sån smörja.
Annars har det varit tvättmaskinens dag och hade jag bara kunnat hänga allt, skulle den fått jobba lite till. Nu får vi ta resten imorron som efterrätt på arbetsdagen.
Till lunch hittade jag lax i frysen, maken har sedan försvunnit på fotboll i sitt coach-uppdrag för "utvecklings-laget".
När han återvänder blir det räkmackor till kvällen, inhandlade på JMN-loppisens eminenta café. 
Där vi för övrigt tog en fika med förmiddagsmacka och jag handlade några prylar.
Mötte också en av symötes-systrarna och pratade en stund. Vi har en del att ta tag i inför firandet av två medlemmar. som under våren också uppnått min (från förra året) aktningsvärda ålder. Men jag ligger allt före igen.....
Posten var vi hos grannen och bytte till oss också. I gengäld fick dom Provence-produkter: Rosévin och lavendeltvål.
Nu ska jag bara försöka hinna med lite "efterblivna" teveserier innan kvällen. Mr. Selfridges är avklarad, nu återstår uppdatering av "Springfloden" också (två avsnitt).
.....och ja imorron, väntar då jobbet igen, men att börja med löningsdag känns helt ok.
How time flies........som dom säger!
 
Välkommen hem.......
 
....och närhelst jag tittar ut, så sitter han där och hackar jordnötter, han och blåmesen turas om.
 
Den här souvenirbrickan (miniformat) ska frukostmackan på jobbet avnjutas ifrån hädanefter.....
 
Kvällsmaten väntar i kylen......
 
...och var det ett bra köp (tillsammans med maten) eller bara waste of money and time...?
 
 

Home sweet home......

......har vi nu återsett efter att ha varit borta i två veckor. Det stod kvar, huset.
Mycket tråkigt och lurigt väder/väglag mellan Strängnäs och Örebro. Det haglade, snöade och regnade, men trots detta körde flera stycken om i hög fart, vilket föranledde att vi nästan inte såg ett dyft trots vindrutetorkare på, då hela vindrutan sköljdes över av en isblandning. Folk tänker inte.......
En rovfågel hann jag se på hemresan, plus ett rådjur, tre älgar och en massa tranor vid Aspa Bruk. Kallt var det också, nästan bara en grad plus mesta delen av vägen hem och med sommardäck känns det lite sådär...
Innan vi startade resan mot Fagersanna hann morfar, lillebror och lillasyster vara ute på en lekplats under förmiddagen, storebror och pappa "Blåbär" var på premiärtur med cykel under samma tid. Mamma i familjen stekte pannkaka och jag gjorde minsta möjliga efter att ha packat ihop våra attiraljer.
Efter maten skulle det åkas åt flera håll, tittas på en lägenhet, kollas på allsvensk fotbollsmatch (Hammarby) och spelas knatteligamatch.  
Morfar fick välja: Åka hem till seriepremiären för Fagersanna, eller titta på lillebrors lag i Mälarhöjden. Han valde att vi skulle stanna och frysa(visade det sig) oss igenom knattematchen, innan vi startade hemfärd.
Igår kväll hade vi födelsedagskalas lite i förväg för storebror och han verkade nöjd med sin tioårs-present. Han får välja någonstans vi ska åka 3-4 dagar, bara morföräldrarna och han. 
Han funderar.......
Först måste vi dock vänta ut lillebrors ankomst om ca en månad, innan "barnvaktsjouren" morfar kan få ledigt.
Sen vill ju alla vara hemma och hälsa på lillebror när han anländer förstås.
Morfar är "rekvirerad" att tillbringa sin tid i huvudstaden från mitten av maj (tills händelsen är överstånden).
Imorron ska jag ta en tur till loppisen, efter att ha sovit gott (och länge) i min egen säng. Sen ska vi hämta posten hos grannen också, byta den mot en flaska rosé och lavendeltvål från Provence.
Ska bara vänta ut första tvättmaskinen (av många) innan jag date-ar sängen.
 
Storebror läser vad han fått i present.....
 
....lite senare: Datakoncentration i alla åldrar.
 
Mor och dotter käkar frukost.....
 
....innan den unga damen följde med morfar och storebror ut på "äventyr". (foto:morfar)
 
Senare på dagen var det dags för match: Domaren har genomgång med spelarna...
 
Ensam på topp vid hörna....
 
Ytterligare en vitsippsbacke, denna gång i Bredäng påväg hem.
 
Slabb och slask......
 
....samt "vinterlandskap".
 
 

På visit hos kossorna i Sumpan......

......och deras "husföreståndarinna" faster Blom, har vi lyckats få till idag.  Det är nog ganska precis ett år sedan sist och hon har iallafall inte mindre antal kossor sedan dess. Snarare var det väl så att idag blev det tillökning med en burk kola, dekorerad med kossor, som jag fick se i ett franskt skyltfönster på semestern.
Vi blev sittande för att fika och prata i närmare två timmar, innan vi tog oss ner till (den till slut parkerade) bilen. Vi hade jämt göra i nästan en halvtimma innan vi hittade ett "hål" som inte skulle föranleda böter.
Maken fyllde på en peng, så vi kunde slinka in på den indiska restaurangen vid hörnet och få oss lite lunch. Enligt menyn skulle mitt vara en mild variant och makens val en medium kryddning. Men då jag är tämligen mesig när det gäller orientaliska kryddors styrka, tyckte jag allt att det var en aning starkt ändå. Och maken erkände att det var allt lite sting i hans också.
Sen återvände vi till Kungsholmen, tittade in på dagis och hämtade lillasyster, som vi nu har läst med, lekt med och pratat med de senaste två timmarna och nu kom barnets pappa hem.
Vi har startat...och slutfört skärandet, inför tacosmiddagen. Övriga familjemedlemmar har nu också anlänt och strax blir det fredagsmys med födelsedagsfirande som "efterrätt".....ska bli mycket intressant att se vad vi får för reaktion på presenten.........
 
Fikatajm hos faster i "Sumpan", med den franska burken....
 
Ett litet smakprov på väggdekorationerna, det finns även en hylla....mycket tättbefolkad.
 
Påväg hem igen, hittade jag denna vitsippebacke i Solna.
 
"Grodperspektiv" nerifrån bilkön påväg till.....
 
Kungsholmen, bara över bron.
 
Det här vägmärket har jag aldrig sett in real life förut.....
 
Inte helt fel utsikt från dagis......
 
Jordgubbar är gott......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kort sammanfattning av en resande dag.....

......upp vid sextiden, fixa allt det sista, baxa iväg med alla väskor och lämna tillbaka nycklarna hos hotellet där vi hämtade desamma. Vänta på bussen, sitta i bilköer utmed hela Promenade des Anglais för att sen åka rally runt hela flygplatsområdet innan vi blev avsläppta vid Terminal 1. INGEN kö vid incheckningsdisken och mååååånga kilo tillgodo. Detta trots att vi hade smällfeta väskor (får öka storleken till nästa resa). 
Planet iväg i tid och flygpursern talade om att till skillnad från Norwegian så hade SAS gratis kaffe och "vi bjuder även på en påtår......"
Tidtabellen hölls och vi hann snabbt med transferbussen till hotellet där bilen verkade ha haft en skön semester också.
Nästa uppgift fixa middag, vilket vi ordnade i Väsby, vanlig svensk husmanskost och så vidare mot Kungsholmen för första födelsedagskalaset, nästa tar vi imorron......
 
Fullmåne i Nice sista kvällen......
 
Flygplatsrondellens stenman
 
Ja så roligt kan man ha när man väntar på sitt flygplan
 
.......och så tar vi en sista touch av Provence......
 
samt säger hej då till en av "hyresgästerna" i terminalen.
 
Promenade des Anglais en sista gång.
 
Lite alptoppar.......
 
.......och ett plan påväg åt annat håll.
 
Gratiskaffet och medhavd egengjord baguette.
 
Snart är vi framme, passerar precis Stockholm strax innan landning.
 
Födelsedagskrona från dagis och morfar på visit i leksakshögen.....
 
.......sen kör vi tårta igen innan nästa hög med presenter.
 
 
 
 

Gästbokshälsning.....

....har jag åstadkommit idag, då det står en sådan på central plats i vardagsrummet och riktigt uppmanar att man ska skriva något.
Vi satt som vanlig ute på balkongen, intog vår frukost och lyssnade på fågelsången. Njaaa det sista ska väl mer vara bilar, accelererande motorcyklar och sportvidunder samt en hel del sirener från brandstationen tvärs över gatan. Allt detta överröstar även havet, som ändå ligger på ett sådant avstånd att vågorna borde höras hit. Det som väsnas minst är faktiskt de flygplan som kommer i en jämn ström och landar på flygplatsen, de dagar de landar från "vårt" håll. Annars hör man dom inte över huvud taget, trots att det bara är 6-7 km dit. 
Idag var ingen "plane-spottardag" iallafall inte på förmiddagen.
Jag tillbringade ändå en hel del tid därute och stickade färdigt mitt spontanprojekt "ett-stycke-bäbiströja". Nu ska den bara "pimpas" lite och förses med knappar, men det får jag ta hemmave'. Har inte så mycket handarbetsmaterial med mig.
Sen skulle det alltså författas något klatschigt till gästboken, sista da'n att komma på något. Jag hade ett papper på bordet framför mig som jag klottrade ner lite på och skulle senare skriva in limericken i nämnda bok, men då kom en vindpust och kladdpappret hamnade nere på gatan, mitt framför grönsakshandlarens affär på hörnet.
Om någon kollade lappen så var det för det första ett obegripligt språk för de flesta härnere och dessutom ett ritat "diagram" över hur jag gjort bäbiströjan.
Fick raskt gå in och hämta ett nytt kladdpapper och skynda mig att skriva ner ur minnet, samt rita mig ett nytt tröjdiagram att ha till en annan gång, för den blir nog helt ok tror jag. Går ju också att i proportion öka och göra större tröjor också framöver, då det kändes som en kul idé.   
Har börjat packa lite, för att få till det så smart som möjligt då vi ska stanna några dagar i Stockholm också. Sen återstår den roligaste(not) delen av semestern, att städa efter sig......
Ja det ska väl gå bra, men känns alltid som lite västgötaklimax om man säger så.
Sen pep det i telefonen att det nu gick att checka in på flyget och boka sittplats, så får väl svettas lite med det också, medan maken är på en promenad i "den tysta staden".
Då har vi varit och ätit inte så långt härifrån lägenheten, man ser matstället från balkongen. Suttit på trottoaren mitt i bruset och intagit middag. Maken tog en sista ansjovispizza för den här semestern, medan jag satsade på kycklingfilé och pommes frites (extra goda faktiskt).
Bara att mobilisera motivation till städningen nu då och göra varsin baguette-macka att ta med på planet........ chipspåse har han också köpt.
 
Var nere på stranden igår kväll, hittade några få stenar att ta med hem som "minne", för övrigt därnere två väninnor i samtal, en som spelade gitarr och titta ett litet flygplan också.......
 
En vy över Nice-bukten, med flygplatsen därborta i fjärran.
 
"Balkong"bäbiströjan klar för sista finish-en.
 
"Kladdet" i gästboken...... 
 
Redo för sista ansjovis-pizzan.......
 
Not so nice streetgang.......håller möte, både på och bredvid bilarna.
 

Balkongbetraktelser........

........blev det idag. Vi har inte gjort något alls egentligen, bara slappat, läst, stickat och tittat på gatulivet lite grann från ovan. 
Fick för mig vid middagstid att jag skulle starta en liten babytröja, stickad i ett stycke. Det har hållit mig sysselsatt. Jag är en god bit påväg, i stort sett bara ena framstycket kvar....
Först läste jag dock ut en bok jag haft med mig. Det var väldigt längesedan jag läste ut en hel bok, men den här engagerade så jag kom igenom hela. Köpte den på rean: Moyes, "Etthundra mil". Får nog stå kvar i lägenhetens bokhylla, en "donation" för vidare hyresgäster att läsa. Hade egentligen inte behövt ta med visade det sig, för det fanns en hel del härnere redan. Har tittat lite i Reselitteraturen om Nice med omgivningar, vi får se om jag kollar någon mer.
Maken tog resterna från gårdagens middag, men gick till affären och köpte en bit lax till den ensamma potatisen som var kvar i kylen, som jag fick. Han handlade i fiskdisken, full konversation på franska enligt egen utsago.
Kanske blir en cappuchino ute idag istället, för vi skippade utgång igårkväll.
 
Plötsligt mellan husen fick jag syn på Korsica-färjan, den har vi inte sett förut.....
 
....och här har den kommit en bit ut på Medelhavet.
 
Min middag:foliebakad lax.
 
Solen gjorde reflexer i gatuskyltarna.....
 
.....och den här mannen ger inte upp. Varje dag sen vi kom har han gått hela dan, mellan bilarna vid rödljuset med sin mugg. Men väldigt sällan får han något.
 
Ett tåg passerar.....
 
...och precis nedanför balkongen mynnar nån form av tunnel ut. Har dock inte lyckats komma på varifrån den startar....
 
...och så avslutar vi med ett plan, idag holländska KLM.
 
 
 
 

Måndag morron......

.....och jag behöver fortfarande inte gå till jobbet. Kan sätta mig på balkongen och titta på flygplan i solskenet, samtidigt som jag äter frukost. Idag har vi bestämt att inte göra nånting bara vara, gå till affären (som nu är öppen HELA da'n igen) och köpa en bit kött till middag. Trava hem i sakta mak och fixa iordning måltiden att inta även den på balkongen. Det är sol och varmt idag, så även om det nu är skugga därute, så är det skönt.
Sen har ju Nice Cote d'Azur airport fixat fin underhållning, till mig iallafall. Maken kan ju lyssna på sin bok. Blir nog en kortare sväng ner till stranden sen, för att kolla stenläget lite.
Och en cappuchino nånstans utmed Promenaden ska vi väl också få ner fram i eftermiddag.
Livet känns hårt just nu..... 
Kanske ska ta en dusch, för mina medmänniskors skull innan jag travar ner till affären.
Varit på Casino och handlat lite mat. Till middag blev det fläskfilé med lök och champinjon-sås och jag åt med glädje både haricots verts och blomkål därtill, maken knorrade då han bara fick smakprov på dessa delikatesser. Under matlagningens gång upptäckte jag även att vi har en brandvarnare och den var lite svårflörtad med att sluta tjuta. Fick helt sonika plocka ner den från halltaket tills middagen var klar.
Maken tog en promenad medan Inga och jag härjade i köket och kom lagom till dukat bord, på balkongen. Till efterrätt bjöds några landande plan......
Vi får se om det blir kaffe på lokal, eller om vi nöjer oss med balkongkaffe. Vet inte hur det gått till, men tydligen har jag sträckt en muskel vid det obstinata knät, upp i låret och är i valet och kvalet om den ska få vila eller gå en sväng. Hur trött på skiten kan man bli på en skala.......
 
Solen lyste vackert på uddens hus därbakom igår kväll.
 
Vi tog en kaffe igår när vi köpte "baguette traditionelle"  och smakade på en annan tradition, macaron.
 
Strax bredvid i en överfull soptunna hade herr Mås fest.......
 
Plan till frukost....
 
....och flera plan på olika nivåer......
 
Alltmedan Medelhavet glittrar i bakgrunden.
 
"Bon apétit!"
 
.....med ett Easyjet till efterrätt.
 
 
 
 

Det regnar lite, bilköp och tvååring.....

......eller som dom säger här på orten "il pleut un peu". Inte helt lätt att plocka fram ur hjärngömmorna, det man lärde sig i skolan för några år sen (närmare bestämt drygt 45....) och dom pratar så okristligt fort dessutom. Men då jag väl är en lite udda varelse, tycker jag det är stimulerande att försöka prata och testa läsförståelse på skyltar och reklam. Lite kunskap ligger allt där längst bak och "skräpar".
Idag är det alltså mulet och lagom till frukosten var aväten på balkongen, började det att regna. Precis igenmulet över bergen, men något klarare ut mot havet. Vi får se vart det tar vägen resten av dan.
Imorron och på tisdag lovade iallafall väderprognosen strålande sol och dryga 20 grader.
Skulle gå ner på hörnet och handla en god köttbit att steka till middag. Men är man seg på söndag missar man öppettiden med en timma. Halv ett hade de öppet till .....
Bara att gå upp till maken igen och berätta om de ändrade middagsplanerna. Vi tog bussen ner till gamla stan och hittade en "fransk korsning" av Burger King och Kentucky fried chicken. Till makens förtjusning smakade hans"Angry bird chicken burger" väldigt bra och mina chicken wings var väl ätbara dådå.
Medan vi satt där ringde sonen, han hade tagit sig till Tidaholm där vi hittat min gamla bil hos en firma och nu har vi köpt tillbaka den. Nä inte åt oss, men syster vill ha en bil och då är det ett bra alternativ hoppas vi. Nu ska vi bara informera syster och avsluta affären, när vi kommer hem.
Gick en liten sväng till i gamla stan, hittade några mera prylar att handla. Därefter gick maken en promenad hem, medan jag skulle ta bussen. Ärligt talat vet jag inte vad jag höll på med, för orkade inte stå och vänta vid hållplatsen utan började gå i bussens färdriktning, varpå jag naturligtvis missade den. Tog en annan buss, men hamnade bara längre bort. Till sist nådde jag Promenaden, tog en buss, men gick av en hållplats för tidigt. Tror inte huve't var med riktigt idag......
Maken hade tagit en extra lång sväng, men hade redan varit hemma minst en halvtimma, då jag linkade in. Knät är skitsurt idag, inte ens alvedon kunde få det  på bättre tankar.
Sen så fyller lillasyster i Stockholm redan två år idag. Vi firar henne på torsdag.
 
Mulet och dystert bortöver bergen......
 
....och mer än bara havet som är blött idag.
 
Precis nedanför vår balkong.
 
Nä vi köpte inga såna tog bara kort på dom, innan vi handlade glass istället.
 
Finhotellet med sina "fin?-klädda" tjänare, som välkomstkommitté ute på gatan.
 
 
 
 

"Bergsbuss" och fina utsikter.......

.....har vi åkt idag. Ja inte en helt egen enkom för vår del, utan en som gick den (för tjänstgörande busschaufför) vanliga vägen mellan Nice och andra städer österut. Stora vägen går nämligen bara uppför i bergen utmed kusten, den sträcka som vi valde att åka. Ett välbesökt turistmål Eze Village ligger ca 15 km öster om Nice och på vägen dit var det en enda panoramautsikt neröver välbeställda personers villor och exklusiva små städer. 
Vi startade med en "snabbfrukost" och sen iväg vid nio. Hade memorerat kartan vart vi skulle gå vid byte av buss och vi hamnade mitt i nån form av antik/loppismarknad som just idag hölls på Garibaldi-torget.
Väl uppe vid Eze, var det bara att fortsätta uppåt, in i den gamla staden där hantverk och souvenirer dök upp med jämna mellanrum. Vi travade runt i trappor och gångar en stund, innan vi satte oss och pustade ut med varsin dryck. Maken valde öl, medan jag tog tropisk juice. Sen ville han se om han inte kunde gå upp till utsiktsplatsen på toppen vid slottsruinen och jag kände för att kolla in en och annan spännande "mini-butik".
Nu var det inträde längst upp och då avstod han den utsikten, medan jag inte behövde avstå några butiker. Hittade två småsaker att ta med hem och på nedvägen passerade vi åter parfymeriet. Rättare sagt maken passerade, men jag gick in igen och kom ut med en ny doft. Vi får se hur den står sig på sikt.
Ingen ände på eländet (om ni frågar maken) det fanns en shop till innan vi var nere i vanliga byn igen och där skulle jag också in. Men efter det blev det glass vid busshållplatsen och ytterligare en lite shop att roa sig med medan vi väntade på hemfärdsbussen.
Tillbaka i Nice skulle vi hitta nånstans att äta och sånt skulle sannerligen kunna medföra äktenskapskris om man inte försöker "hålla tand för tunga". Slutligen hittade vi en vietnamesisk liten restaurang med lugn och ro, där vi slog oss ner med varsin kycklingrätt....och pinnar.
Sen var det bara att ta bussen precis utanför, titta in till bagaren nere på gatan och köpa kaffebröd, så var vi hemma. Trötta utav både sol och fysisk aktivitet, samt mätta, men snart är både inspiration och vin slut och då tar vi kaffe med bakelse på balkongen.....
Kanske kommer det ett och annat plan också om jag har tur.
 
Både färdig produkt och råvara till gårkvällens plane-spotting.
 
Här kommer bussen vi har väntat på......
 
....och så bar det iväg, uppför.  Här syns Villefrache-sur-Mer.
 
Sen Cap-Ferrat.....
 
....så genom tunneln och över bron, framme i Eze.
 
Ditupp är det vi och alla andra turister ska.....
 
Bara att trava på, så får vi se vart vi kommer.....
 
Ett konstverk i en av butikerna häruppe: "Att vända blad"......
 
...och vackert smide precis bredvid, i muren.
 
I en annan gränd var det vädring pågång och apelsinträd i "trädgården"....
 
Jo det är allt en bra bit ner....till havet.
 
Så var vi påväg tillbaka till Nice. Sittplats hem och ganska tom buss, mot ståplats och överfullt upp.
 
Äta med bara pinnar, nja då hade vi nog fortfarande suttit där, men vi försökte lite......
 
 
 
 
 

Libération.......

...... (eller befrielse) så hette hållplatsen jag klev av på idag. Efter frukost på en solig balkong, lämnades maken hemma (för att eventuellt gå ner till playan istället), medan jag hoppade på bussen. Bytte senare till spårvagn och strax hade jag nått "friheten".
Idag (några timmar tidigare på da'n än sist), var det full kommers med en massa grönsaksstånd utmed spårvagnshållplatsen och även bortom den. Kul att gå och strosa för att i princip bara titta. Lite längre bort (åt vänster) fanns en hel rad med fiskstånd också och åt höger en liten saluhall att ta en vända i och lite foton.....
Handlade "en bunt" haricots verts, några tomater och en kiwi, innan jag påbörjade promenaden neråt gatan till alla varuhus. Det låg många affärer, både stora och små utmed "spårvagnsgatan" ner mot gamla stan.
Nu besökte jag inte alla dessa, utan valde ut ett par som fick ynnesten av min visit och någon även turen att sno mig på lite pengar. Köpte en tröja och en topp till mig, samt present till maken i form av en ny ask sacketter och en chokladkaka (båda sans sucre).
Återvände sedan till fots mot Befrielsetorget igen, för hade läst i tidtabellerna att buss nummer 23 som går "hemmavid", även gick förbi här. Hittade en hållplats, men chansen att det var åt rätt håll var alltså fifty/fifty. Väl på bussen fanns som vanligt en hållplatskarta och då insåg jag direkt att det var i andra riktningen jag skulle.
Hoppade av vid nästa stopp, hittade returhållplatsen men också en väldigt häftig kyrka jag annars inte skulle ha sett.
Hemma igen, hade maken precis också kommit tillbaka efter att ha legat på playan med bok i öronen (och tittat på plan). De landade iallafall på förmiddagen via playan. Badat hade han dock inte gjort.
Inga fixade lite hemmalunch och kilade sedan ner till Casino-affären och köpte nå't gott till kaffet, samt en ny påse chips. Det är någon stor råtta som äter slut såsnart jag bara öppnat påsen...........
Ja dagarna dom går....och tänk vilken lycka att få se Liverpool (datorstreamat) vinna matchen och gå vidare efter så mycket "uppförsbacke".
Nu blir det plane-spotting igen, kan höra dom utanför........and a glass of wine.
Det är ju fredag, kom jag på.......
 
Fula fiskar.......
 
....och mycket av dom, fanns det att köpa.
 
Underliga ostar inne i saluhallen fanns det också "plenty of".......
 
Den här madamen handlade jag grönsaker hos. 
 
Kollade inte namnet på statyn, men tyckte mig känna igen general de Gaulle.
 
Visst var väl denna kyrka värd att åka fel för...... Jeanne d'Arc hette den. 
 
 
 

Bergsbestigning.......

....blev det idag, trots en del bussåkande också. På förmiddagen tog jag en egen liten runda norröver för att se vad som fanns på andra sidan viadukten med både genomfartsled och järnväg.
Där hittade jag ytterligare mataffärer, nån take-away och alldeles på vårt hörn en fruktaffär till.
Framåt ett gick vi så ner till promenaden för att hoppa på en buss till gamla stan igen. På torget Cour Saleya verkade det ha varit frukt och grönsaksmarknad idag, men precis som igår höll de på att städa undan så dags på dan.
Det blev lite travande fram och tillbaka för att hitta något ställe för lunch. Maken var mycket kräsen och jag var nästan lika obeslutsam, så det fick bli ett litet hak och varsin panini i en gränd. Alldeles bredvid satt en grupp musiker och "jammade loss", bl.a. med Cottonfields på repertoaren.
Sen var det dags......att ta sig upp på slottsberget, hela vägen upp och dessutom titta på vattenfallet förutom den magnifika utsikten över staden, bukten och åt andra hållet, hamnen.
Hade gjort min research så visste att det fanns hiss, vilken vi tog ner. Ok det är väldigt jobbigt att gå uppför, men nerför protesterar mitt knä ännu mer. Inget ont som inte har nå't gott med sig kanske, då det blev en ordentlig motionsinsats innan mjukglass på toppen. Och kanske att den högröda färgen i mitt nylle nu har lagt sig, för det blev en gedigen promenad i gassande sol även efter "bergsbestigningen". Maken tog La promenade direkt, medan jag (i sökande efter lämplig buss att ta hem) fick gå en hel del kringelikrokar som också slutade nere vid promenaden.
Dock var vi hemma precis samtidigt. Jag testköpte några bakverk till balkongkaffet, samt en baguette, (fortfarande varm) i vårt "närbageri". Solen skiner, men det blåser lite mer och flygplanen har återvänt till landning från fel håll......
Medan min laptop stod på laddning, har vi varit ute i den hittills största mataffären vi hittat, (bara runt hörnet) Casino. Handlade lite och har nu ätit kvällsmiddag.....kaffe och säng väntar.
 
Fångade två flygande föremål på samma bild igår, visade det sig.
 
Kvällsbild med ett plan på inflygning, också från igår.
 
Frukostunderhållning - cementborrning.....
 
....och se där har vi tåget.
 
Medelhavet möter stranden...
 
....och krokodiler i gamla stan.
 
Där de också bakade crépes. Nä dom har vi inte smakat på än....den här resan.
 
Nu har vi "kommit upp oss lite här i världen", ungefär halvvägs upp på slottsberget.
 
Och så med mycken möda, nådde vi vattenfallet jag läst om.
 
Sen hittade vi "Kungsträdgårdsblommor" som maken kallade dom.....
 
....och mera utsikt vid hamnen, här den yttre......
 
....och så den inre, därnere var vi igår.
 
 
 
 
 
 
 
 

Irriterad på franska och diverse transportmedel......

Vi har idag provat att åka lite mer buss och testat spårvagnen. Det fanns en grönsaksmarknad en bit ut med spårvagnen, men då vi tröga semesterfirare anlände dit runt två, höll de på att städa undan för dagen. Blir att vara "lite morronpiggare" imorron kanske och ta en tur dit upp, för jag gillar att gå på frukt-och grönsaksmarknad även om man inte ska shoppa så mycket.
Sen hamnade vi i hamnen och satte oss på en uteservering, men då ingen tagit någon notis om oss på fem minuter gick vi igen. Dessutom har vi varit på bussinformationscentret igen för att plocka tidtabeller (som ändå inte funkar?).
Där är det kölappar och man får vänta på sin tur, vilket vi snällt gjorde tills en annan turist kom in, blev uppmanad att ta en kölapp men gick direkt fram till luckan istället. Då blev jag förbannad, eftersom vi just snällt väntat i flera minuter på att tjänstemannen skulle trycka fram oss. Proesterade och fick en axelryckning till svar bara. När trängselnissen var klar stövlade jag sonika fram och talade om vilket nummer jag hade, utan att invänta nån framtryckning! Bad sen om en busstidtabell som saknades i "help yourself-hyllan", vilket jag fick direkt. Det var samma man i luckan idag som igår, men den jag blev irriterad på var hans kvinnliga kollega, som bara ryckte på axlarna åt min protest istället för att hjälpa till. 
I gamla stan vandrade vi lite upp och ner, samt fram och tillbaka. Åt en lätt lunch mitt i smeten, bestående av kikärtspannkaka (Nice-specialitet) och kycklingfärs bakad i olika grönsaker.
Förutom nyttjande av kommunala transportmedel blev det en del travande till fots också (idag utan alvedongrund, vilket kändes). En titt-in i en ekologisk affär, där det blev lite broccoli inköpt till den egenhändigt lagade middagen framåt sen eftermiddag. Ett besök på Glace-café nere på "promenaden". Vi tog bara två kulor i skål och delade, samt varsin väldigt god cappuchino. Det kunde dom med att ta 130 spänn för......
Maken tog en extra promenad, jag tog bussen och startade middag såsnart jag kom hem.
Nu har vi druckit rosévin (sådär) och ätit klyftpotatis, broccoli och kalkonfiléer. Rätt trötta är vi.........
Idag landar flygplanen så som vår hyresvärd beskrev. Kurs rakt mot huset innan de viker av i bukten för landning.
Häftigt tycker tanten......
 
Mycket kul och läckert finns i gamla stan......
 
.... torkad frukt......
 
....och en "piratgrotta" med tunnor fulla av smågodis.
 
Vilka är Ni där nere?
 
Näää, han lyckades inte ta svängen, utan fick åka mot enkelriktat för att ta sig därifrån.
 
Kanske därför som de boende på denna gata valt små bilar.
 
Mitt i smeten äter vi bl.a. socca.....
 
.....som såg ut som pannkaka.
 
Hamnen...och det var här jag såg att planen landade från "andra hållet" idag.
 
Middag på balkongen.....
 
Med underhållning........
 
Det här alltså, för maken skrattar man inte så mycket åt. (Kanske på både gott och ont......)
 

Den som väntar på.......

.......bussen här i Nice, kan få vänta länge, det är dagens erfarenhet. Iallafall nummer 59 som gick till och från shoppingcentret lite norröver utanför sta'n. Gott och väl 40 minuter på ditvägen och nästan lika länge då vi skulle hem. Jodå det fanns en tidtabell men...... vad hjälpte det?
Först tog vi sovmorron och frukost på balkongen på det, med nyköpt bröd från "boulangeriet" på andra sidan gatan.
Solen försvinner sådär vid elva-tiden, så vi får passa på att njuta "morronpass" till sirener och andra trafikbuller. Har kommit på att det är en brandstation mitt emot på balkongsidan och rycker ut gör dom......ganska ofta.
När så äntligen rätt buss infann sig vid hållplatsen, kom vi efter en halvtimmes resa till Carrefour (modell megastort) och lite andra småaffärer intill. Dock blev det bara handlat i megastoren. Vi startade med en fransk lunch, utanför ingången. Maken tog stor baguette med skinka och ost, medan jag hittade en quiche.
Efter en inte alltför lång runda inne på varuhuset, kunde jag direkt säga att maken inte njöt i fulla drag av aktiviteten.
Han investerade ändå i ett paket nya sockar till sig och tog aktiv del i val av rosévin till extrapris. Resten (presenter till diverse personer framöver) fixade jag ner i korgen.
För att kapa väntetiden vid hållplatsen, satte vi oss med varsin glass hos Burger King en stund. Men föga hjälpte detta. Trettio minuter efter utsatt tid dök bussen upp och vi kom alltså "hem" igen.
Idag är det varmare än igår, det känns då balkongen i skugga var helt ok plats att ta eftermiddagsfikat. Sen kom vi på att jag kunde gå ner till den lagom stora matbutiken 100 meter från porten och shoppa lite kylskåpssaker.
Inga problem, nu har vi ingredienser att laga mat själva också. Det är inte billigare att äta ute här än hemma i Sverige och ibland känns det onödigt att lägga pengar på lite halvhjärtade val från en dyr meny.
Bättre då att satsa på och slå till, när vi hittar något extra tilltalande. Maken har spanat in en pizzeria några kvarter härifrån, som har pizzor med ansjovis på menyn. Dit ska han släpa med mig för "kvälls-middag" alldeles strax.
Några kvarter, jo tjena det var en kilometer enkel väg. Men nu är pizzorna ätna och alltså två kilometer lagt till shopping-stegen. Vissa kroppsdelar protesterar, men jag hör så dåligt ibland.......
 
Tre nyanser av blått bjöds det på igår kväll........
 
.....lite senare även några timmars kvällsunderhåll-(ning), precis nedanför på gatan. Vi trodde först att det var luftkonditioneringen som fått fnatt.
 
Bergs-vy (hahahahaa) till frukost.
 
"Arbetsplatsträff" på taket till brandstationen.
 
I väntan på bussen kan man roa sig med att lägga upp bild på Facebook....... på frugan.
 
Bussutsikt på tillbakavägen.......
 
.....och här lite till.
 
Eftermiddagsfika på balkongen......
 
...innan det bar iväg för kvällsmiddagen, lite senare.
 
På hemvägen en vy över La Promenade och flygplatsen, där plan precis landar med ett bakom i kö.
 
 
 

Frukost på balkongen......

.......men inte till fågelkvitter, utan till storstadsljud. Vi bor vid ett hårt trafikerat hörn, mycket bilar passerar och sirener tjuter titt som tätt. Men man kan inte få allting, dock kvarstår den magnifika utsikten och en solig balkong fram till elvasnåret.
Nu ska här ut och testas tredje paret skor, "fullproppad" med alvedon. Vi får se hur det går. Vem vinner  min envishet eller knät/hälen.....
Blir att ta promenaden utmed havet som engelsmännen namngivit, bort till gamla sta'n och där i krokarna skaffa busskort för 7 dagar om vi hittar försäljningsstället. 
Missión complit! Dryga tre kilometer, svettig som en gris och högröd i ansiktet hittade vi försäljningsstället, utan andra problem än redan nämnda. Så nu har vi busskort i sju dagar. Jag har redan "provat" mitt, medan maken gick hela vägen tillbaka också.
Innan vi kom så långt, var vi inne i gamla sta'n och strosade, hamnade på en jätteloppis. Visst visste jag att det var marknad där, men inte att det var loppis. (kanske olika saker olika dagar) Sen sprang vi på en restaurang mitt i de gamla kvarteren, där vi beslutade oss för att ta lunch. Pizza hade vi tänkt, men slutade med dagens revben till maken och spagetti med köttfärssås för min del.
Nu blir det fika och läsa reklamblad som vi hittade vid porten. Imorron kan vi ju ta bussen till nå't nice place och shoppa loss lite, om vi finner intressanta saker i reklamen. Kruxet är bara att fixa ihop adress med busslinjer. Men vi har ju några da'r på oss.
Så långt: Gympadojor och alvedon vann första set över knä/häl. Matchen fortsätter......
 
En ny dag gryr.......
 
Solfrukost på balkongen
 
Endast ett par ben solar......på "hela playan" i Nice.
 
Det berömda hotellet Negresco, passerar vi.....
 
En klassisk turistbild (vi såg "alla andra" ta här) så då slog vi också till, med en bild.
 
I Gamla sta'n finns inga avenyer.......
 
Klara, färdiga.....ät!
 
Kollegorna härnere, har det lite trångt.......
 
....så har också kakorna i denna butik.
 
Olivträd i kruka, loppis och franska flaggan.
 
Inte stol i rondell, men på "Promenade"......dekorationer precis som hemma.
 
Nu är jag snart "hemma", balkongen med cykel och bord, där ovan träden. 
 
 
 
 
 
 

Nice i Nice......

......är det. Ganska lagom varmt och folk badade faktiskt i havet på flera ställen, när vi passerade med bussen på väg till lägenheten. 
Innan vi kom så långt var det övernattning på Lindberghs gata i hyfsade sängar tyckte jag, men maken var av en annan åsikt. Buss till terminalen, iväg och landade fem minuter före utsatt tid. Inga fanfarer som Ryan air kör med, utan bara ett konstaterande i högtalaren att så var fallet: "Välkomna åter till SAS/Star alliance:" Väskorna kom fram båda två och sen blev det buss utmed "Promenade des Anglais" och ganska snart skulle vi av. Inget svårt att hitta, vare sig hus eller nycklar på ett närbeläget hotell.
Helt ok lägenhet, men ganska mycket stadsljud trots femte våning. Fin balkong, troligen bara morgonsol, men havsutsikt och bergspanorama för övrigt. Vi hittade ett "kebab-hål" nu till lunch på andra sidan gatan och jag (läs knä och fot) orkade inte gå och leta. Fick bli "prèt á porter" (take-away på "svenska") och balkonghäng.
Frågade också efter mataffär och fick veta att det fanns en mini-Caerfour en bit bort. Efter maten, gick vi och köpte mat alltså, samt lite fikabröd precis utanför porten och nu har vi redan hunnit med två sittningar på balkongen.
På fransk teve är det längdskidor, hade hellre sett svensk med handbollskval till OS sista avgörande matchen, eller Liverpool........
Vi får se vad vi orkar, om vi orkar nåt mer idag.
En baguette-macka på balkongen till kvällsmat blir det nog innan vi ramlar i säng iallafall, om några timmar.
 
Mörka skyar låg som ett tak.....på vår väg till Stockholm igår.
 
Utsikten vid frukost imorse: En något "frostnupen" Ferdinand under sin ek.
 
Vårt plan blir lastat.
 
"Den stora grabben" hade svårt att sitta still........
 
....men nu landar vi snart.
 
"Promenad des anglais" och snart stannar bussen där vi ska gå av.
 
Hyfsad utsikt från balkongen......
 
.....och åt andra hållet.
 
Duger gott som bakgrund till eftermiddagsfikat, eller hur?
 
 
 
 
 
 
 

Utelåsta och räddade......

Man kan väl säga att dottern med familj i huvudstaden hade en "jä.....la röta" på ren västgötska. När vi passerade Askersund, (påväg upp till Stockholm för att övernatta på hotell innan avfärd imorron till Frankrike) ringde min mobil.
"Var är Ni?" Har Ni gott om tid till flyget? .......Vi har låst oss ute. Talade då om att hennes far satte deras nyckel på knippan, precis det sista innan vi åkte. Ifall, ifall då vi ska dit på tillbakavägen efter semestern.
Snacka om tajming och tur för vissa. De skulle på kalas och vi hade några timmar kvar i bilen, men kunde ta eftermiddagskaffe hos dom, i väntan på att de kom tillbaka. Jodå de var tacksamma.....
Men inga barnbarn var med, allihop skulle övernatta hos kompisar....även lillasyster faktiskt.
Sen har vi festat på MacDonalds till kvällsmat och tittat på spännande handboll. Nu blir det sängen, som verkar riktigt skön och tidigt imorron (till makens stora förtret) blir det frukost och sen buss till flyget. Bilen får semestra på hotell tills vi återvänder.
Bon nuit...... et au revoir!
 
Champagne och jordgubbar hade dom i kylen (foto från vårt nyår) men vi tog bara kaffe och glass.
 

Svårt att sova.....

.....var det i natt, vilket medför att jag är en aning seg idag. Men det är väl bara att bita ihop och ta sig igenom dagen, för att sedan fira semester de närmaste två veckorna.
Inte gick Liverpool-matchen på någon av de kanaler vi har inte. Men har lärt mig att "streama" på datorn, så jag kunde ändå följa förloppet. Första halvlek utan bild, men andra med. Ett mål gjort på bortaplan och ett oavgjort resultat, är ett ganska hyfsat utgångsläge för hemmamötet nästa vecka. Ska väl kunna gå att få in det även i utlandet, för wifi finns.
Förutom ätit lite mat, har jag hunnit med att handla kaffe på lunchen till arbetsplatsen (så dom står sig medans jag är borta).
Solen har inte riktigt bestämt sig, den leker lite kurragömma mellan alla mörkgrå moln. En och annan "reva" med blått börjar också anlända, samt en regnbåge som håller bilen sällskap tills jag slutar.
I bilen finns också varsin räk-bakelse till maken och mig, att starta ledigheten med. Ja han har ju ledigt jämt men......
Nu återstår nästan bara att uppdatera telefonen med min frånvaro, sen så.
Hemma packar vi för fullt och har nog ganska god koll på läget....än sålänge. Imorron bär det iväg, grannen och sonen har koll på huset medan vi roar oss på annan ort. Bra med goda grannar och söner i alla möjliga sammanhang...
Ladda alla elektroniska prylar och sen blir det fika och somna till Let's dance denna fredagen också förmodligen. Nu har iallafall solen vaknat kan jag konstatera, för det är väldigt mycket ljusare än på länge.
 
Tror dom ska klara sig ett tag nu.....
 
Det är väldigt mörkt därborta, men man kan skymta regnbågen.....
 
...... den håller iallafall min bil sällskap en stund.

Ensam på kontoret......

.....för chefen är på huvudkontoret idag, på möte och kontorshunden är alltså ledig av den anledningen. Vilket innebär: Hela frukostmacka nummer två till bara "moi".
Förutom alla arbetsuppgifter skulle jag kunna "slå mig lös" och ta en dans på bordet, men avstår nog. Fick lite nog av fysiska aktiviteter igår eftermiddag, som ni vet.
Sitter dock och funderar på en tripp till stora staden Skövde efter fyra, innan jag återvänder hem. Fick en broschyr från Cassels igår och där fanns några intressanta objekt. Tittade nästan inte alls på några kläder i Ullared i måndags, brukar aldrig hitta några favoriter där i min storlek nämligen. Undantaget underkläder och nån t-shirt då, vilket jag faktiskt hittade också denna gång.
Däremot Cassels brukar nästan aldrig slå fel, utan att det finns något som både passar och faller i smaken. Så får bli en sväng dit idag tror jag, samtidigt skaffar jag oss nog lite mer euro i plånboken också inför resan.
Alltid bra att ha lite cash, inte bara kort.
Dag två med kyckling i matlådan gick alldeles utmärkt och nu återstår bara två timmar av denna arbetsdag........
Ikväll spelar sen också Liverpool europacup-fotboll, mot tränaren Klopp's "gamla" lag Dortmund. Kan bli intressant och spännande.
Åter hemma i Fagersanna med en bunt euro att göra av med i nästa vecka, samt en kasse "fylld" med två olika jeanskjolar och ett linne. Maken hade redan rymt......ut på promenad, så Inga fick skapa alldeles ostört i köket. Berättade för henne att jag läst om "parmesan-potatis" och det ville hon genast prova, sen blir det bacon/purjolökssås som "side-order" till morgondagens lunch. 
Hade lite köttsoppa kvar som jag värmde till kvällsmat och vad hittade jag väl där....? Jo masssssssor med kött och bara typ tre grönsaksbitar. Klagotanten-soppburken 1-1.
Har förresten premiäranvänt tekniken i bilen och pratat i telefonen på hemvägen, syster ringde och hade lite praktiska frågor att ta tag i......ska konsultera släktens data-nisse i delar av spörsmålen.
Snart fåtölj-landning med en kopp "java".......
 
"Skrän-skatorna" förföljer mig till jobbet från Fagersanna........
 
....och hittar visst en massa godis i diket på Fågelviksleden.
 
Laddar lite extra, då det är matchdag......
 
Jodå samma skitväder i Skövde, men jag skulle ju inte sola och bada precis.
 
.....fick jag för det!!!!
 
 
 

Heldagsregn?

Ja det är en berättigad fråga, eftersom det har regnat sen jag stack näsan ur huset i morse.
Håller inte kollen så hårt på väderleksrapporten utan det blir vad det blir så att säga, men "regn-sölande" en hel dag är lite träligt. Inte humörshöjande direkt, om man säger så. 
Det är inte heller vetskapen om att gymet behöver ett besök, innan jag styr kosan hem igen.
Men matlådan finns att se fram emot i alla fall, med sin kycklingfilé på risbädd och tomat därtill. Sen får jag väl "höja blicken" och se framöver på veckan, bara två arbetsdagar kvar innan semester.
Det bör ju has i åtanke. "Man måste ha lite tråkigt, för att kunna känna skillnad när det blir roligt igen", vilket jag hoppas det ska bli med semester såklart.
Nu till lunch verkar det som om jag kanske kan få lite uppehållsväder i alla fall, som "efterrätt"....typ, men ingen sol.
Och då är det åter genomfört, svettningspasset på en dryg halvtimma. Hårt och effektivt (hmmmm), men gör hela programmet jag en gång fick av en sjukgymnast. Hans uppgift var att fixa till något som jag kunde tänka mig att genomföra under lång tid och inte skita i efter nån vecka. Visst idealet hade väl varit dubbelt så länge och flera gånger per vecka. Men då jag inte är en "idealisk person", utan måste lura mig själv till att avsätta tid för detta elände, kräver nöden att det är precis lagom.....så jag går på det minst en gång i veckan.
Jodå, hyfsat lättlurad har jag då alltså återigen blivit. Köper argumenten alla da'r i veckan, men från praktik till handling är det ibland jä...gt trögt.
Väl hemma möttes jag av deklarationsblanketten i postlådan, kunde varit roligare (men också betydligt tråkigare). Restskatt givetvis, men överkomligt. Dock har inte makens kommit än och den lär vara värre däran misstänker jag. Slutlig blankett för mors dödsbo anlände också och där visar det sig att syster och jag har den planerade vårresan betald. Då kan vi riktigt shoppa loss och "gotta oss".
Men det blir lite längre fram, nu får jag koncentrera mig på La France med maken. Som jag förresten mötte i dörren, för det var fotboll i Skövde för Fagersanna.......
Kaffe och teve med nå't gott att stoppa i magen, tycker Inga att jag har gjort mig förtjänt av, så nå-gott har hon lovat att fixa strax. 
 
En av praktikanterna på jobbet har en skön inställning.......
 
....och just att det löser sig, får vi hoppas att utryckningen kunde hjälpa till med......
 
Här är en annan form av "det löser sig" .....om man tar en tupplur.
 

Leverans......och falsk köttsoppa.

Diverse bra-ha-grejer blev levererade till en nystartad lägenhet, på lunchen idag. Som tack fick jag en kopp kaffe från den nya kaffebryggaren med havreflarn doppade i choklad till. Lägenhetsinnehavaren (ett bonusbarnbarn) fick ärva vårt våffeljärn (en femkilos-variant vi i vår tur fått efter mor). Köpte själv istället en modern typ på "varuhuset" igår, ett som gräddar två stycken åt gången.
Fick som tack för leveransen kaffe på maten, med ett chokladdoppat havreflarn till och bjuden att komma igen, (även utan att jag har med mig några kassar).
Kaffe på maten ja, hade en glasburk "köttsoppa" med mig idag till lunch. Var tvungen att gå tillbaka till burken och kolla, så jag inte misstagit mig och fått med grönsakssoppa. En, -ja en liten fyrkantig köttärning hittades bland grönsakerna. Nu spelar det inte så stor roll, eftersom jag lika gärna äter grönsaksvarianten, men av princip ska innehållet vara det som aviseras utanpå förpackningen.
Sen skulle det kanske kunna tänkas att jag fick nog av shopping igår, men inte då. Second hand är ju inte samma typ av handlande. Sex stycken vinglas med samma mönster som jag tidigare köpt på champagneglas, kunde naturligtvis inte få stå kvar därnere och ta upp en massa plats för annat att avyttra. Nu bor dom alltså i Fagersanna, tillsammans med en holländsk "o'boy"-burk.
Kom sen på att maken vädjat om inköp av filmjölk, då de hade slut i närbutiken när han var där igår. En del annat åkte med i den kassen också, till exempel färska kycklingfiléer som ska räcka i två dagar. Skönt för Inga med ledig dag imorron, då jag inte har tid att arbetsleda henne. Varför inte dådå?
Jo jag ska ta igen den skolkande måndagen från gymet. Sista passet innan semestern och allting......
Lite dumburk hinns nog med också strax.......samt mera kaffe såklart.
.....och nu regnar det ute.
 
Här var jag på "kaffe-efter-maten-visit"........
 
Två dagars matlådor (kanske "pimpas" med lite grönt också). Samma mängd till maken, men minus ris....
 
"Nybadade" inneboende torkar i diskstället.......
 

Uppe före tuppen.....

......och iväg vid halv sju (lite sen i starten hade sagt jag redan skulle vara i Tibro vid den tiden). Hämtade kulturvän och sen f.d. kollega för vidare färd mot Ullared.  Man bör ju förevisa allt som är typiskt svenskt, menar jag och då vi bjudit på sill och Jansson redan, kommer inte Gekås i Ullared långt efter, eller?
Vi åkte ända till Uggletorp innan vi stannade, där hittade vi en fin rastplats vid vattnet och sen var det bara en dryg halvtimma kvar att åka.
Efter "knytkalasfrukost" (en hade kaffet, en annan äggmackor och den tredje hade mjuk kaka), mätta och redo för shopping hade vi en stund att göra innan ledig p-plats hittats. Första gången "ever" jag stod i parkeringshuset. Nu var det inte någon invasion av folk, utan helt enkelt säkert bara vanligt mycket folk vid tiotiden en måndag i början av månaden.
Innanför dörren, med en vagn på tre personer (den hade jag försett mig med) och ett antal korgar därtill bara, gjorde mig en aning skeptisk, men det visade sig räcka gott. En handlade nästan ingenting, men var nöjd ändå, en annan köpte en korg rågad + en badbalja och jag fyllde kundvagnen...... näää inte med råge, men ganska mycket var det i den.
Nu ska ni höra: 10.20 äntrade vi butiken, klockan tolv stämde vi träff vid D1, men redan 11.30 kände två av oss ganska klara och kontaktade den tredje för att gå henne till mötes. Ytterligare en halvtimma tillsammans i gångarna tillryggalades, sen tog vi lunch. Efter den bara en liten sväng till och inga köer i kassorna, gjorde att vi var vid bilen strax före två. 
Allvarligt....har ni hört talas om maken av effektivitet, vid en shoppingtrip till Ullared. 
Strax efter fyra satt vi vid Trädets rastplats och tog en eftermiddagsfika och ca halv sex var jag tillbaka hemma igen. 
Nu blir det tevehäng och sänggående ganska pronto, för trött är jag ändå.........
 
 Frukost i det fria, solen kom även den på besök.....
 
....."med språng" mot målet.
 
Finns tydligen mer att bygga i samhället, för de sprängde i berget utanför när vi åt.
 
Vår vagn är den med mest i, men vi var ju som sagt tre på den....
 
Jag tog en "stark bild" som föreslaget, med ikonerna i pappformat, för de fanns inte synliga någonstans live.
 
Sen visste Inga precis vad jag behövde vid "ljugardatorn".........tre pressade apelsiner. Snällt va!?
 

Testrunda.......

.....med de nya sandalerna och ett knästöd inköpt på Netto, har genomförts under förmiddagen. Gick väl lite sådär.....
Skorna känns bra, men min häl och knät är inte särskilt samarbetsvilliga. Å andra sidan vill man ju ha resultat direkt, helst igår om det ginge. Får väl ge det lite tid och inte slänga in handduken efter första försöket.
Vindstilla och ca 14-15 grader varmt, trots att solen vägrar visa sig. Hade planer på altanfika, men det känns inte så lockande förrän eventuellt solen kommer på andra tankar.
Inga stekte lite lax till middag och torktumlaren är på "motionsrunda" sedan tvättmaskinen gjort sitt. Snart är det min tur att ta hand om innehållet.
Äggmackorna är gjorda till morgondagens utflykt och karta är uttagen från Internet, för GPS hoppar vi över. Hittar nog ändå egentligen, men enligt Google skulle en variant på väg ner till Ullared vara snabbare än den vi brukat åka. Så tänkte testa den...... Avfärd 06.15 (den tid jag normalt går upp varje dag för att arbeta) så ingen sovmorgon på ledig dag här inte.
Slängde ut några ostbågar till änderna, men se det passade inte herrskapet, har du inget annat? stod skrivet i bådas ansikte då de tittade på mig från altankanten. Hällde ut lite fågelfrön på marken då istället och det dög. Ostbågarna försvann de också, men tror att skator och kajor var de skyldiga här.  
Satte mig en stund på altanen iallafall med mitt kaffe.....och en bulle. Helt ut-tittad av herr och fru And, vill jag lova.
Liverpool och Tottenham spelade rätt rolig fotboll igår och delade på poängen. Men matchen förra året, (live) var bättre.......för dom vann då! 
Nu är maken ute och går en runda, han orkar gå myyyyyycket längre sträcka, än mina obstinata kroppsdelar mäktar med........
 
Därnere i sjön glider de majestätiskt förbi.....
 
Dom har blivit mackor nu.......
 
Det var ju snällt......lite fågelfrö.....
 
men vi vill ha mer.......vad fikar du då???
 
 
 
 
 
 

Det händer lite......

......i trädgården. Var ute en stund och "hjälpte till", med att ta bort en massa fjolårsskräp. Det blir liksom lite lättare för växtligheten att ta ny fart då. Sen kan ju en liten bieffekt också tillskrivas: Jag blev lite svettig av att röra på mig. 
En kopp nybryggt kaffe på det och så in i duschen, för att få ordning på frisyren om inte annat (hahaha).
Jag stannar hemma idag, ingen second hand-turné den här lördagen heller.
Kokar lite potatis för Inga att börja med, så får vi se vad hon hittar på till den. Maken ska på fotboll om en stund och vilka matcher som visas från England på burken, återstår att se.
Lade mig i sängen vid åtta igår för att avnjuta Let's dance. Kommer bara ihåg ett litet fragment dans med Rickard Söderqvist. Får väl kolla nån repris kanske. Vet iallafall vem som åkte ut och det är väl huvudsaken, eller?
Liverpool spelar halv sju ikväll och det är en repris av mötet vi såg på plats, på Anfield den 10 februari förra året. Den gången vann dom med 3-2 (bara för att vi var där såklart). Hoppas på seger även idag, men Tottenham slåss ju i toppen detta år så kanske svårare än förra gången, trots hemmaplan.
I frysen hittade Inga både pommes strips och kebab, så det blir det till middag, då maken återvänder från sin fotbollsmatch. Den gick i Tibro och surprise, surprise det var Fagersanna som spelade..... och vann!
Pratade tidigare under dagen med lägenhetsinnehavaren i Nice. Han var därnere just nu och skulle skaffa ny tvättmaskin, för den hade gett upp och lovade att vi skulle få nycklarna i tid eller hämta därnere på ett hotell. 
Jag behövde inte vara nervös sa han.
Kanske ska börja se över packning nu då.........23 kg incheckat och 8 kg handbagage tillåter SAS.
 
Det har börjat växa........
 
.......och jag gillar påskliljor, byttorna fulla som vanligt såhär års.
 
en "spanare" utsänd?
 
.....och strax kom dom....huliganerna och försåg sig. Men ser de mig drar dom direkt....
 
Den här varianten är mera välkommen än de andra, finns inte så många såna bara.

Inte helt hundra......

......idag. Sov dåligt i natt och känner mig inte helt på topp. Vi får se om det går över, eller vart det annars tar vägen. Pillat i mig lite piller och avvaktar utvecklingen.
 Men det är i alla fall fredag och det är alltid positivt. Dags att ånyo köpa med thai-mat hem, då maken tyckte det var en bra idé. Smakar säkert gott idag också.
Annars händer inte så mycket, får väl bli Let's dance ikväll med lite husletande som "förrätt".
Måste bara kolla med kompisen som startade sitt nya jobb idag, hur det kändes. Inte för jag är nyfiken, men.....
Blir nog bra för henne också verkar det.
Hämtmaten är slut, vi är mätta och solen skiner in i köket, på mina påsksaker som vill bli omhändertagna. Helst igår säger dom när jag frågar. Får väl ta tag i det pronto......då ,då.
Klar med höns och kaniner, ska bara avsluta ljugandet innan jag får kaffe.
 
Lagom portion.....och gott!
 
Utanför glittrar sjön och på dörrkarmen sitter en "suddig" fluga.
 
.......och nu är dom "inhivade" i garderoben tills nästa år.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0