Libération.......

...... (eller befrielse) så hette hållplatsen jag klev av på idag. Efter frukost på en solig balkong, lämnades maken hemma (för att eventuellt gå ner till playan istället), medan jag hoppade på bussen. Bytte senare till spårvagn och strax hade jag nått "friheten".
Idag (några timmar tidigare på da'n än sist), var det full kommers med en massa grönsaksstånd utmed spårvagnshållplatsen och även bortom den. Kul att gå och strosa för att i princip bara titta. Lite längre bort (åt vänster) fanns en hel rad med fiskstånd också och åt höger en liten saluhall att ta en vända i och lite foton.....
Handlade "en bunt" haricots verts, några tomater och en kiwi, innan jag påbörjade promenaden neråt gatan till alla varuhus. Det låg många affärer, både stora och små utmed "spårvagnsgatan" ner mot gamla stan.
Nu besökte jag inte alla dessa, utan valde ut ett par som fick ynnesten av min visit och någon även turen att sno mig på lite pengar. Köpte en tröja och en topp till mig, samt present till maken i form av en ny ask sacketter och en chokladkaka (båda sans sucre).
Återvände sedan till fots mot Befrielsetorget igen, för hade läst i tidtabellerna att buss nummer 23 som går "hemmavid", även gick förbi här. Hittade en hållplats, men chansen att det var åt rätt håll var alltså fifty/fifty. Väl på bussen fanns som vanligt en hållplatskarta och då insåg jag direkt att det var i andra riktningen jag skulle.
Hoppade av vid nästa stopp, hittade returhållplatsen men också en väldigt häftig kyrka jag annars inte skulle ha sett.
Hemma igen, hade maken precis också kommit tillbaka efter att ha legat på playan med bok i öronen (och tittat på plan). De landade iallafall på förmiddagen via playan. Badat hade han dock inte gjort.
Inga fixade lite hemmalunch och kilade sedan ner till Casino-affären och köpte nå't gott till kaffet, samt en ny påse chips. Det är någon stor råtta som äter slut såsnart jag bara öppnat påsen...........
Ja dagarna dom går....och tänk vilken lycka att få se Liverpool (datorstreamat) vinna matchen och gå vidare efter så mycket "uppförsbacke".
Nu blir det plane-spotting igen, kan höra dom utanför........and a glass of wine.
Det är ju fredag, kom jag på.......
 
Fula fiskar.......
 
....och mycket av dom, fanns det att köpa.
 
Underliga ostar inne i saluhallen fanns det också "plenty of".......
 
Den här madamen handlade jag grönsaker hos. 
 
Kollade inte namnet på statyn, men tyckte mig känna igen general de Gaulle.
 
Visst var väl denna kyrka värd att åka fel för...... Jeanne d'Arc hette den. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0