Packa bilen för julstämning.....

.....står idag på agendan, före en förstärkt frukost (typ engelsk). Sen är det inte långt kvar tills det är dags att åka till Julstämning i Tibro, med alla alster. Därefter får vi se om det hittas några "nya hem" till en del av dom. 
Vädret verkar vara på den trevliga sidan (såhär års iallafall) och då kommer tomten hoppande med fallskärm ner på torget. Vi får hoppas att han "missar" hantverkstältet med alla försäljare.....
 Ska bara fixa färdigt de sista babytofflorna också, som jag startade igår, efter att ugglan vart klar.
Vid ett-tiden bar det iväg till Stora torget i Tibro, där aktiviteterna ägde rum. Ett stort tält fullt med likasinnade hantverkare, dock hade vi vitt skilda föremål att erbjuda hågade spekulanter.
Det började bra för min del och två "fusk"vantar rök på en gång. Sen gick det väl lite trögare med försäljningen, resten av eftermiddagen. Men några små-tröjor, ett par baby-tofflor, en uggla och en bläckfisk bytte hem
Så småningom landade tomten mitt på torgets stora ditmålade neonkryss, tätt följd av sin nisse. Det var väl den stora begivenheten för dagen och ganska snart var det dags att åter se maken anlända med bilen, för att lasta tillbaka alltihop och åka hem.
Det tillkom en pizza att dela på till middag, från den närbelägna pizzerian och den har precis slunkit ner, så också en kopp kaffe. Dåsigheten efter att ha vistats ute i friska luften flera timmar, börjar krypa sig på och strax ska jag iordningsställa en övernattningsväska. För imorron bär det iväg till riktigt jobb igen, för ett dygn.
Så nu blir det "ljugfritt" till tisdag.......
 
Senaste tillskottet.....
 
..... och här är det färdiguppställt för kommers.
 
En vy över resten av tältet, med diverse handlare och hantverkare i en salig blandning.
 
Hunden Håkan uppträdde en stund alldeles bredvid......
 
.....i väntan på.....
 
....den flygande tomten.....
 
.....som landade nära nog mitt i krysset.......
 
...och strax därefter kom nissen.
 
När mörkret sen föll, kunde man värma sig vid korgbrasorna.
 
 
 
 
 
 
 

"Pärlor för svin"..............

Idag var jag uppe strax före halv tio och kände mig utvilad. Kaffe med mackor till frukost och sen blev jag sittande vid datorn. Först allt det obligatoriska för fas 3-slavarna (där jag "abonnerar" på en plats som bekant), sen det övriga som händer på sociala medier, Facebook, tidningen och en del annat.
För att ta en tillbakablick på fredagskvällen, kan det rapporteras att pilgrimsmussla inte föll vare sig maken eller mig i smaken. Så det lägger vi inga mer pengar på i framtiden, men det är ju ändå bra att veta vad man tycker om maträtten, då den flitigt förekommer i tevens matlagningsprogram.
Dock smakade "pil-pil" bra (som vanligt) och idag var det så makens tur att utföra middagssysslorna, medan jag drog på nöjes-shopping en stund. Första anhalt second hand och en hundring fattigare, men flera fynd rikare fortsatte färden mot Hörnebo. Där var kaffet gratis som vanligt och jag passade på att avlämna en påse pyssel-grejer, som jag städat ur mina egna bra-ha-saker.
Stärkt av kaffe med pepparkaka påbörjades hemfärden, men med ett stopp på vägen: Sörgårdens Inredning och loppis. Det är ett sånt ställe där man alltid hittar något som vill flytta till Fagersanna, idag inget undantag. 
Sen har ju jag lämnat in en del av mina alster för försäljning och idag "gjorde vi upp". Försäljningsresultatet minus vad jag handlat, slutade till sist med ett plus för affären och således minus för mig. Men inte så mycket och idag fick en tomte, samt julkrans till dörren följa med därifrån.
Middagen stod på bordet när jag anlände hem och sedan har jag plockat lite, men bara lite. Ska nog göra ett par babytofflor till och ytterligare en uggla under kvällen.
Dumburken får stå för underhållningen därtill.
Imorron håller vi tummarna för bra väder. Kom gärna och titta, samt tjata lite och vem vet kanske nå't faller i smaken.......
Det finns många fler än jag som har försäljning på torget och alltid hittar man något. Sagt av en som vet.......
 
"Pil-pil" gott som vanligt, men pilgrimsmusslan hoppar vi över i framtiden....
 
Gårkvällens (och nattens) alster till beskådan.
 
Detta välkomnas man av vid Sörgårdens infart.....
 
....och här hänger kransen som jag köpte redan på plats på ytterdörren.
 
Middagen är serverad!
 
 

Första gången......

Vi blev väckta av sonen idag via telefon, för han ville ha skjuts för att hämta bilen från reparation. Nu får vi hoppas den går igenom ombesiktningen. Hans far fick utföra transporten, medan jag sakta masade mig upp och stoppade i mig något till frukost.
Sen var det inte mycket mer att be för, utan bara att starta fönsterputsningen, innan jag också åkte till centralorten, för en del inköp. Fiskaffären fick åter en påhälsning och förutom färska räkor och räksallad köpte jag två pilgrimsmusslor. Har aldrig smakat nå'n förut, så nu blir det att testa nå't nytt till "förrätt" ikväll, då vi ska ha "pil-pil".
Har också plockat fram alla adventsdekorationerna och städat lite här och var, samt hivat iväg en del skräp (men det finns ack så mycket kvar, att riva i och sortera ur. Men steg ett är att börja och det är taget.
Har också startat packningen av utrikes julbrev, efter att ha spenderat pengar (big time) på emballage och porto. Visst man kan avstå från att sända, men jag vill skicka "svensk jul" till släkt och vänner, lite varstans i världen.
Det känns som lördag, men jag vet att det bara är fredag......
Har dock packat allt till söndagens julstämning på torget, ska bara bäras ut i bilen imorron.
Fick också tre pip om jobb veckorna framöver, som jag tackade ja till. Men sen kom ett fjärde pip med förfrågan om att jobba hela julafton också. Då sa jag för första gången nej, med motiveringen att jag ska jobba hela juldagen och ända fram till förmiddag på annandagen. Men nästa år går det bra, för då firar vi julafton i Bergs-släkten en annan dag än den 24:e december.
Iår är det full tjänstgöring för Inga i köket på Sågvägen på julafton, med sedvanlig (oplanerad) powernap till Kalle Anka.
Nu ska jag laga kvällsmat och sen är det IDOL och inspelning av "På spåret" som gäller. Livet är lite körigt, eller hur??
 
Inköpt på Polen-resan. Urdrucken igår. Smakade INTE illa. Kan rekommenderas.
 
Det luktar gott i badrummet....vilket är dessas förtjänst. (och fortfarande ute i fönsterlådan blommar pelargonerna.)
 
Någon har arrangerat fruktskålen, det är inte jag.......
 
 

Då var det dags igen......och Öppet hus.

....att vakna med migrän. När man inte fattar sjäv att man ska ta det lugnt så säger kroppen ifrån, ibland på detta brutala sätt. Men på så vis fick ju sängen lite mera kvalitetstid med mig. Bara att bida sin tid och satsa på kvällstjänstgöringen (det "ideella", obetalda arbetet) i skolan.
Inte så lång tid kvar tills dess (by the way).
Sen upptäckte jag (via mail) att det var fem rätt på mitt Lotto igår, vilket gav den aktningsvärda summan av 99 riksdaler i utdelning. Ja alltid en hjälp till nästa inlämning, men fortfarande saknas de där avslutningsnollorna.....
Vem vet dom kanske kommer med tomten snart i ett litet rött paket (ha!)
Öppet hus på Fågelviksgymnasiet har nu avslutats, med många aktiviteter och en hel del läckra, spännande saker att smaka på från ett flertal länder.
Dock hade vi i vårt klassrum inte något ätbart, men det fanns gott om hos grannen och dit var vi välkomna för att dessutom lyssna på föredrag om både Syrien och Afganistan.
Hos oss spelade vi memory med triss. En bild, en bild med text och samma bild utan text, att para ihop. 
Detta var så populärt att några ville ta med det hem och fortsätta spela.......
Åter hemma och imorron ledigt, hoppas bara att inte migrän hälsar på igen utan att jag hinner med allt som inte blev gjort idag......
 
Möbelförråd i glashuset.....
 
.....och här skruvas det säng för glatta livet......
 
...medan frugan fixade middag.
 
Sen var det öppet hus på skolan, med bl.a. dessa piroger att smaka på.....
 
....och kakor....
 
.....samt mera kakor....
 
....och ännu mera kakor (dessa från Afganistan)
 

Jag glömde.....

....ta mina piller imorse. Jag fick ett städuppdrag på jobbet, de få timmar jag arbetade och efter "taxiresan" med sonen, hämtning av bonusdottern med sina kryckor och två timmar shopping på Hem & Hobby i Hjo, var jag tämligen stel överallt. 
Utgår ifrån att dessa "biverkningar" orsakas av bristen på cortisontablett. Vi får jämföra imorron, då jag åter ska ha minnet iordning.....Med facit i hand var det illa vald dag att vara glömsk, då aktiviteterna avlöste varandra till långt fram på kvällen.
Men oavsett detta är det alltid kul att shoppa och bäst som jag gjorde just det, började det pipa i kjolfickan. Än den ena, än den andra jobbförfrågningen damp ner, givetvis att tacka ja till. 
Så nu är sysselsättning med lön (dvs. riktigt jobb) fixad hela nästa vecka. Blir väl nån dag i skolan också, "för skojs skull".
Hungriga var vi sen rejält och moffade nästan en hel pizza var, innan vi gav oss på en second hand-affär innan hemfärd. Där var dock fynden få idag, men det vet man ju aldrig förrän efteråt.
Nu får vi se om jag somnar till bönderna, eller Liverpools Champions League-match (det har ju inte gått så lysande för fotbollgrabbarna i detta lag på sistone.....
Kaaaffffeeeeee!
 
Hoppsan! vad mörkt det blev medan vi åt pizza......
 
.....men rätt mysig julbelysning i Hjo iallafall.
 
 

När tiden inte räcker till.....

....allt man vill göra och skulle ha gjort, blir det att planera än bättre och sova mindre. Men det sistnämnda tillämpar jag ju redan och ganska bra på att planera tycker jag mig vara. 
Då är det helt klart ett problem. Men idag har jag ju jobbat också, vilket tagit en hel dag i anspråk och imorron är det även då fullt på agendan. Borde ta tag i de utrikes julhälsningarna med åtföljande godis men de får stå till sig ytterligare nå'n dag.
Sen (hör och häpna!) blir man en aning trött mitt i alltihop, vilket är mycket frustrerande. Det har jag inte tid med....
Nåväl, idag har jag bland annat haft "stickskola" på eftermiddagen, med tre elever och en åskådare.
Vi får se om dom hänger i och gör färdigt sina mobiltelefonfodral.
På lunchrasten passade jag på att shoppa mat och TV-tidning, samt att bunkra upp med julöl på Systemet, så den inte som förr om åren hinner ta slut. Det kommer alltid en massa udda sorter, som jag erbjuder öl-drickarna till jul-lunchen. Själv föredrar jag julmust till sillen med nubben.....
Ett "obligatoriskt" besök på second hand innan hemfärd vart det också. Med påföljd att jag blev stående utanför en bra stund och pratade med en f.d. kollega från Posten/Seko-facket. Hon och hennes man var på utflykt till Tibro från Mariestad och det var ett bra tag sen vi sågs. Men faktiskt senaste gången, (innan idag) var även då på second hand i Tibro. Bra ställe att träffa bekanta alltså, både nyare och "gamla".
Om jag inte somnar......blir det dumburk och hantverk även ikväll. Förutsägbar i mitt beteende alltså.
 
En liten skärva måne syns, påväg till bilen efter avslutad arbetsdag.

Den berömda ketchupflaskan.....

....har jag idag fått "känna på". Började klockan nio på boendet och inte speciellt mycket att ta tag i under merparten av passet. Men sen började det närma sig arbetsdagens slut och då helt plötsligt stod arbetsuppgifterna i kö och telefonsamtalen "haglade". Ingen stor dramatik, bara en massa smågrejer på en och samma gång.
Mitt i alltihop ringde även sonen (något kryare) och förhörde sig om assistans till onsdag, då bilen hans ska på "justering" för att ta sig igenom besiktningen, gång nummer två.
Skulle visst lämna in fordonet långt ute i tassemarkerna, där smärtgränsen för promenadlängd i hans nuvarande hälsotillstånd är passerad. Visst kunde jag köra dit, men fader pensionär får assistera andravändan(hämtningen). Därför att det på hemväg åter ringde i väskan och ett möte i Hjo angående mitt god man-uppdrag blev inplanerat också till onsdag eftermiddag.
Hann ändå att proviantera lite på hemvägen, så nu bakas det potatis i ugnen. Elinstallatör har vi också haft på plats för att titta på jobbet vi vill ha utfört i gäststugan. Han hade ett och annat barnsäkerhetsförslag, som vi självklart nappade på. I nästa vecka ska det bli utfört.... 
Maken har nu dragit på möte med Fagersanna IF och jag ska strax avnjuta en potatis med nå'n röra som kvällsmat.
Dumburk nästa anhalt efter det och imorron kör vi samma procedur som idag, med förhoppning om en något jämnare fördelning över tid av arbetsuppgifterna.......
 
Ias nya tofflor, modell lite större är nu påväg till henne tillsammans med döskallesockar till storebröderna.
 
Dom här gjorde jag också klart igår (istället för att lägga mig i tid)
 
Elektriker på besök för uppdragsgenomgång.......från Tibro såklart. 

Utflykten avslutad.....

Med hjälp av TomTom hittade vi ner till Nya varvets studios, vid foten av Älvsborgsbron. Det var mörkt då vi anlände, men det lyste vackert av alla stadens lyktor på båda sidor vattnet.
Vi installerade oss snabbt i vår studio, som var ganska mysig och med sköna sängar "på loftet" (tyckte iallafall jag, maken hade en något annan åsikt om dom).
Efter en snabb kopp kaffe tillagad från kaffebrickan som ingick, fortsatte vi tillsammans med TomTom mot Högsbohöjd. Dit anlände vi precis samtidigt som far och bror till födelsedagsbarnet, så inga problem att hitta rätt.
Sen blev det en del pratande med övriga gäster innan det serverades en god chili con carne.
Presentöppning följde och därefter drog vi oss tillbaka till vår en-natts-våning.
Passade dock på att ta en snack och nå't drickbart i baren innan vi kröp till kojs och tittade på "Downton Abbey".
Dock var det bara jag som uppskattade "mysfaktorn" i detta program.
Dags att sova och sen vankades hotellfrukost i huvudbyggnaden. Nu i dagsljus var det inte riktigt lika vacker utsikt, som man hade kunnat tro. Visst var det vatten och lite båtar, men mestadels en massa oljecisterner och ett gigantiskt värmeverk där på andra sidan vattnet, som hade lyst så inbjudande kvällen innan. Vi fortsatte sen till IKEA Bäckebol för några inköp. Nästa stopp blev strax innan Skara, där vi åt middag och sen tog vi en runda på JULA-varuhuset också.
Några julklappar och födelsedagspresenter vart fixade där och nu är vi åter i Fagersanna.
Imorron blir det riktigt arbete för min del. men innan dess ska jag "titta ikapp" på inspelade program........
och sova lite om jag "hinner". 
 
Många såna här finns det på Vara-slätten....
 
...och solen går ner medan vi förflyttar oss till annan ort.
 
Adventsljusstaken i fönstret, välkomnade oss till studion.
 
Födelsedags"barnet" bland sina presenter.
 
Chill i baren
 
Danmarksbåten passerar vid frukosttid.....
 
...och såhär ser studiolängan ut. Karl den tolfte lät bygga detta i militärt syfte för mer än 300 år sedan.
 
Värmeverket på andra sidan vattnet.
 
Vi passerar Sjöfartsmuséet......
 
....och nu har vi handlat klartpå IKEA.
 
En bit på hemväg.....
 
.....följs av en bit mat.
 

Mot Göteborg......

....snart. Solen skiner, vad har hänt?
Vi ska uppvakta en artonåring (bonusbarnbarn) och dessutom avlämna en kasse julklappar. Sen övernattar vi därnere "vid älvens strand" innan det bir hotellfrukost och hemfärd.
Eventuellt med något shoppingstopp på vägen.
Packa gjorde jag inte igår, så det får tas tag i nu. Istället satt jag i fåtöljen och "skapade".......
Ha en bra dag därute......
 
Gårdagens alster

Tiden står inte still precis.....

Idag kändes det som om att jag precis anlänt till skolan, då det var dags att åka därifrån och ta helg. Tog en omväg till Hörnebo, fick lite kaffe och en pepparkaka, så nu är det risk att jag blir snäll också....
Sonen hade via sms rekvirerat "privattaxi" till vårdcenrtralen, då han fortfarande känner sig väldigt risig i sin halsfluss trots att han ätit penicillin i fem dagar.
Dock mådde han något bättre då jag anlände för transporten, så det kändes inte längre totalt omöjligt att ta sin egen bil. Nåväl "taxin" framkörd och sonen förflyttad till doktorn.
Under tiden han var där hann jag att handla lite och gå ett varv på torget, där de för övrigt höll på att plocka ihop.
Nästa anhalt apoteket, för "biverkningsmedicin" (han hade åkt på svamp också av antibiotikan) men proverna var visst bättre iallafall. Läkarintyg till arbetsplatsen nästa mål och sen hemtransport av först honom, därefter mig själv.
Är ganska mör, men måste packa lite inför Göteborgsresan imorron och ta hand om tvättmaskinen strax.
Middagen är dock överstökad och sen tar jag "en raklång" för att orka med TV-kvällen (hahaha).
Kanske kan bli en powernap på en hel timma om jag är disciplinerad.
Väldigt mycket vardag, kanske lite fööör mycket vardag......."for my liking".....men som fransosen säger: "C'est la vie".
 
Ingas meny idag: Schnitzel med tillbehör.
 
Ah, vi tar en Ia ur arkivet också, som uppmuntran......
 
 
 

Tupplur.....

....blev det när jag kom hem från skolan idag. Men på hemvägen tittade jag in till den nya fiskaffären i Tibro igen och köpte samma som förra torsdagen. Med den skillnaden bara att det blev dubbelt så mycket rödspätta, eftersom maken nu åter är på plats efter Stockholmssejouren med kungligt bibliotek och barnbarnsumgänge. 
Jag har förresten också minsann varit på biblioteket idag, men fick "nöja mig" med Tibros. Nu var väl det mera å tjänstens vägnar (typ) än för egen del, då jag hjälpte en elev att skaffa lånekort.
Tillbaka till fiskaffären: Inhandlade också en skiva varmrökt lax som vi mjukade upp med på lunchmacka innan jag kröp ner i bingen för tuppluren. Det var behövligt, eftersom jag sovit både lite och ganska dåligt de senaste dagarna. Det hjälper alltså inte bara att hitta sängen utan också att även somna på det.
Sonen ringde strax innan min nap, då han ligger hemma i halsfluss och behövde assistans med inhandling. Vilken tur att far hans hunnit hem för det ärendet, så jag fick ta min date med sängen....
Någorlunda utvilad blev det att laga rödspättemiddag, som nu är uppäten och sen är frågan: Vad erbjuder dumburken idag? Hade ju tänkt se på "Skenet bedrar" igårkväll som "kvällsfinal", men det blev "Ett herrans liv" ("Vicar of Dibley") som sändes istället. Inte mig emot, för den är ännu bättre......
Så den kan vi se fram emot även ikväll, trots att jag har sett alla avsnitt flera gånger förut. Men är det bra så är det! och då finns ingen bortre gräns (i min värld)  för hur många gånger man kan se reprisen.
Fick i förmiddags förfrågan via sms om flera dagars riktigt jobb i nästa vecka också, så det blir bara skolan på torsdag, men då både dagtid och kväll, eftersom de har öppet hus på Fågelviksgymnasiet. Följden av detta är ledig fredag.......om inget riktigt jobb "piper till i fickan".
Stick- och handarbetsfåtöljen nästa........
 
Lunchmackan
 
Middagen
 
Fullastad SAAB......
 
....och vad gör min lilla produktprovare nu tro? Morfar glömde ju ta nå't kort på henne till mig.....
 
 
 
 
 
 
 

Återkomst......

.....hem för maken idag, som varit på vift i mer än en vecka nu. Men känns som om han åkte i förrgår ungefär.
I väntan på att han ska anlända med fullastad bil, har jag även idag "gått i skolan" och handlat lite mat.
Julskinkan är till och med inköpt, kokt och klar (fast vacuumförpackad) så nu är det fullt i kylen igen.
Köksbordet är återbördat till igenkännlighet och strax dyker en kompis upp på en fika.
Plockat iordning på innehållet till de utrikes julbreven har jag också hunnit, men nu återstår vägningen.
Dock hittade jag inte sängen igår igen, den hade sprungit och gömt sig och letandet drog ut på tiden. Därför är jag tämligen trött och somnade nästan mitt i stickningen för en stund sedan.
Nu är iallafall kaffet klart och strax dyker hon nog upp, då ska vi festa lite.......utan alkohol är väl bäst att tillägga så inga konstiga rykten kommer igång.
Maken dröjer väl ytterligare några timmar, då han skulle forska lite till på biblioteksfilialen i Bålsta på hemvägen och dom stänger väl inte så tidigt....
Han anlände alldeles nyss, då dom stängde tidigare idag, så han blev "utkastad". 
Bilen fullastad håhåjaja, men det får vänta till en annan dag att ta rätt på (mestadels för honom själv).
På dumburken blir det bönder och Sverigequizen, alltsammans på TV4. Sen kanske jag frestar med lite "Skenet bedrar" på sjuan, som sängfösare.
 
Glutenfri fika....... citronfromage, punchpraliner och ostringar.
 
 

Bara resten kvar.....

Tillbaka i skolan och idag blev det genomgång av kapitelprov individuellt, samt en portion enskild högläsning för någon annan. 
Efter avslutande filmtradition (Fåret Shaun) var nästa anhalt mataffären, där det var längesedan jag var. En hel del behövde inköpas och sen skulle lilla bilen tankas, innan det var dags för favo-syssla: Gymet.
Tiden går så fruktansvärt fort, att det var nästan en hel vecka sen sist. Borde inte ha varit det, men då jobb "räddade" mig i lördags och måndags och jag inte orkade företa mig något på söndagen, blev det bara så helt enkelt. Hem en sväng och landa vid middagsbordet, som fortfarande är belamrat med skyltningstesten av mina hantverk. Därför fick jag söka mig annan matplats för spagettin med köttfärssås, vilket blev vid teven.
Då kunde jag samtidigt titta på två inspelade deckare, så var jag uppdaterad även här. Gick faktiskt och la mig före midnatt igår, inte så mycket före, men ändå ett fall framåt.
En ny tur till storbyn och en repa på second hand, vilket faktiskt är två fulla veckor sen sist. Slarvar alltså även här med andra ord.........
En del fynd följde med hem och flera bekanta och obekanta att byta några ord med fanns det.
Dumburken visar Sverige-landskamp i fotboll bland annat, vi får väl se om det är sevärt och en kopp kaffe vill jag nog ha nu.
Men visst ja, skulle ju packa ner hantverken på ett smart sätt också, så det går smidigt när de ska upp på julmarknaden till advent.
 
Gårkvällens färdiga alster, babytofflor.
 
Eftermiddagens fynd......
 
 

Heltidsdag och paj.......

....började med en hundpromenad i stilla duggregn och ganska kraftig blåst. Premiär för vinterjacka på fick det bli, men det var egentligen inte så kallt.
Under promenaden ringde maken och frågade om jag skulle ha nå't från IKEA, då han och dottern med dotter skulle dit och shoppa våningssäng, som ska med hem till Fagersannas gäststuga. Det har väl aldrig hänt förut att han varit så förutseende eller "galant" att han ens frågat. Enligt hans tycke shoppar jag tillräckligt ändå, utan att behöva hjälp. Men det var väl snällt tänkt, men tyvärr kunde jag inte komma på en enda pryl som jag behövde från det varuhuset just nu.......attans!
Därefter följde vardagliga sysslor på varandra. Då det sen var svårt att beräkna tidsåtgång till dagens stora ärende slutade det med full dags tjänstgöring. Men nu har jag landat här hemma.....
Reklamhögen är genomgången, tidningen läst och jag har uppdaterat mig i de sociala mediernas nyhetsstoff.
Kanske ska unna mig en kopp kaffe och titta om det finns nå't ätbart, men har inte handlat sen i onsdags.
Frysen behöver dock tömmas och där finns väl alltid något....
"Dicte" på dumburken och sista delen av "Happy Valley" (inspelad), för det är väl självklart att dom kolliderar.
 
Det grönskar på åkern i höststybben...... 17 november!
 
Kom igen då, jag vill busa......
 
....blev visst lite trött.
 
Tre bakdukar klara igårkväll.
 
Det fanns köttfärs i frysen, som blev paj till kvällsmat och köttfärssås till middag imorron.
 

Rationalisering och repris......

Idag var det inte läge för elvakaffe (heller) utav den enkla anledningen att jag "nödgades" slå ihop det med frukost, då den fortfarande inte var äten vid denna tidpunkt.
Kan vara att någon ser ett problem i ovanstående förutsättningar, men till den skaran hör inte undertecknad. Jag anser mig flexibel i det mesta, men kanske inte i allt. (Undantagen tar vi en annan gång....)
Änderna, ("en hel hoper") hade också tagit sen frukost, travade runt på vår gräsmatta och plockade något ur jorden med jämna mellanrum. De fick lite bröd som tillskott, ville ha mer (!!) men gav slutligen upp och drog vidare.
Igår (tekniskt sett tidigare idag) innan jag tog natt, hann jag söka två jobb, titta ikapp på TV-programmen och färdigställa några "Hattisar", samt sticka lite babytofflor som jag ska roa mig med att montera senare idag.
Till middag blir det tredje-dags-repris på dillköttsmenyn, men jag gråter inte......
Inget inbjudande väder, så blir bara-vara-dag med handarbete och kanske lite dumburk förutom den obligatoriska kollen av sociala medier. 
.....och Lotto är det skral utdelning på, men What's new?
Imorron är det riktigt jobb igen (istället för fas 3), som personlig assistent. 
 
Aha, där är du äntligen! Blir det nå't eller?
 
Mera på gång.....har ju inte så mycket i lager (hahahahaha...)
 
  
 

Lördagsjobb.....

......blev det ju med kort varsel bestämt igår. Vädret "höll sig i skinnet" dvs. mulet men regnfritt under morgonens hundpromenad i skogen. Sen har det varit sedvanliga hushållsgöromål på det, fika och dillköttsätande till lunch. Hemma i huset igen och trots en kopp nybryggt kaffe är det lite sega ögonlock.
Mörkt ute har det ju också hunnit bli, så det påverkar väl energin en aning. Ikväll hoppas vi som vanligt på gynnsam lotto-dragning följt av diverse annat tidsfördriv.
Innan dess kanske jag ska återställa köksbordet till "ursprungsskick", då jag igår ställde upp alla alster för en provskyltning. Men vid närmare eftertanke får det nog stå till sig ytterligare nån dag, om jag skulle få nån annan snilleblixt över formateringen......
Mycket på burken ikväll, tur att det finns inspelningsmöjligheter. För det vore ju förfärligt att behöva välja och avstå något. Fotbollen ska jag se live medan "Så mycket bättre" och "Downton Abbey" får bli lagrat i systemet och ses på som "efterrätt". Lär nog inte hitta sängen före ett inatt idag heller (surprise!)
Till detta serveras förutom tilltugg i någon form, givetvis handarbete att pyssla med.
Men nu krävs ytterligare en kopp kaffe för att "keep me going" så att säga.
.......och i Stockholm har bröderna Bus åkt skridskor i Kungsan idag, för det har morfar lagt upp bevis på, på Facebook.
 
Gårdagens brickmeny till Idol.....
 
De inköpta hyacinterna i badrumsfönstret, med pelargonerna fortfarande i blom utanför i fönsterlådan.
 
Provexponering åt vänster.......
 
...... och åt höger.
 
Presumtiva julgranar??
 
Pinnen smakar bra....kommer sen.
 
Men vad snällt....bara till mig?
 

Snabbvisit........

....på fredagens torghandel blev det innan jag återvände hem efter ett jobbpass på boendet. Mat behövde jag inte köpa, men lite garn kändes det som att jag hade stort behov av.
Nu var det bara en färg bomullsgarn som saknades i "lagret" och den fick jag turligt nog tag på. Några hyacinter, de första för säsongen blev det också, samt lite ekologiska morötter.
Därefter snabbt hem, krypa ner en stund och sova ikapp lite. Vaknade imorse på jobbet med huvudvärk som inte berodde på kaffebrist kvällen före, utan följdaktligen nå't annat.
Hur som helst med några piller och två timmars sömn känner jag mig hyfsat på banan igen. Fick så en förfrågan om arbete som assistent imorron och på måndag, vilket nu är noterat i kalendern för utförande.
Sen var det dags för efterlängtad dusch och "dinner". Det senare bestod av "storkok" dillkött, som smakade väldigt bra idag, imorron och säkerligen på söndag också. Planerat och klart angående helgmenyn alltså.......
Fredagsmys får försigå utan vare sig chips eller ostbågar, då jag "glömt" bunkra upp med sådant och ingen akutaffär finns kvar i Fagersanna. Godis finns det dock, men det går inte att "moffa" i nån större mängd förrän man ledsnar.
Får väl kolla runt lite i skåpen och se vad som kan serveras som tilltugg till Idol.......
 
Mums! ......troligen i tre da'r.

Orm och färsk fisk.......

En ganska inrutad dag med skolan avklarad. Svängde sen på hemvägen förbi den i Tibro nyöppnade fiskaffären: "Fisk med mera" och köpte lite godsaker att tillreda som middag. Visserligen kokade Inga dillkött igår, men man kan väl vara flexibel och ta det imorron och på lördag. Något att se fram emot ytterligare alltså.
De färska räkorna är nu skalade, rödspättan panerad och båda uppätna med god aptit.
Man kände verkligen skillnaden på färsk och fryst, så passa på att handla av den nya handlar'n......
....som för övrigt är belägen i Svensk Kassaservice gamla lokaler, (granne med Systemet) där man gjort många arbetstimmar i sin dag.
Håller på att förbereda mitt deltagande i julmarknaden på första advents-söndagen ( e.m.30 nov. på torget i Tibro), så hela köksbordet är fullt av alster som ska arrangeras och provskyltas med där, inför skarpt läge.
Tvättmaskinen och diskmaskinen har fått uppdrag och snart ska jag ska packa övernattningsväska för att bege mig till jobb på boendet. Julmarknaden i Hönsa kan jag med andra ord vare sig delta i eller åka och handla på. Lite tråkigt, men den positiva följden av detta blir ju att man sparar en del pengar istället......
Får inte glömma packa ner lite handarbete, ifall det finns tid över till detta nöje under kvällen. Dock får nog power-napen som jag planerat stryka på foten, då de ringde nyss och frågade om jag kunde börja två timmar tidigare än avtalat.
"Ljuga lite" hann jag iallafall......
 
Så här blev den färdiga middagen.....
 
.....av råvaror från den här disken....
 
...och den här.
 
Ytterligare en regnbågsorm har dessutom sett dagens ljus.
 
 
 
 
 

Städning och flyttlass.......

.....är aldrig roligt, men precis som med gymet är det bara att bestämma sig för att ta tag i eländet. Det har varit dags i flera dagar att utföra uppgiften, men jag har konstant ignorerat behovet.
Men efter skolans slut, matinköp och en tur som "virkinstruktör" till Hörnebo fortsatte jag direkt vid hemkomst med nämnda nöje. Och precis som när man lämnar gymet, känns det väldigt skönt efteråt, då man har lagt på mattorna igen.
Nu har jag dessutom några dagar i "ensamhet", så blir det nu stökigt eller skitigt igen är den skyldiga bara jag själv.
Maken drog med "flyttlasset" tidigt imorse och däruppe i huvudstaden väntar dom på både möblerna och morfar.
Vi får väl hoppas att det blir till belåtenhet med båda.
Strax ska jag gå och klippa mig ....igen. Ja för det känns som om det bara var nån vecka sedan sist, men visst har kalufsen hunnit växa och behöver en trimning innan det "går över styr".
Slutsatsen att dra av detta är alltså att tiden bara springer iväg (och snart är det jul).
Nästa helg ska vi gemensamt åka åt andra hållet och fira ett (bonus)barnbarn som passar på att fylla myndig (18 år), ytterligare ett bevis för att tiden går för fort.
I skolan idag har vi pratat bara svenska igen och det tycker dom faktiskt är kul. Sen får vi se om det hjälper till att komma över "skämströskeln" fortare.
Bara att gå till sig själv för att förstå problemet/frustrationen över när det inte vill krypa fram ur minnet. Ett enda litet ord som hade behövts nu för att avsluta meningen, finns inte lagrat. Men många gånger kan man ändå göra sig förstådd och lär sig då alltid något på kuppen. Gäller bara att våga......
 
Inga hade lite rester som hon bjöd på när städningen var klar.........
 

Trötter.......

......kan man med rätta kalla mig just nu, blir så då man inte sover tillräckligt. Idag har vi iallafall haft besök av solen stundtals och eleverna säger: "solen skiner idag"...... vilket vi har Peps Persson att tacka för. Om Ni kommer ihåg så berättade jag om "Oboy", låttexten som de fick översätta och lyssna på från You-tube. Idag har vi också pratat bara svenska i små grupper och det går framåt......
Maken ska strax låna min bil och åka ett ärende åt dottern, för att hämta en drinkvagn i Tidaholm som hon har köpt. Hans bil är redan "laddad" med soffa och fåtölj, så vi är lite osäkra om även vagnen får plats.
Får den det blir det leverans till huvudstaden av alltihop imorron, då pensionären tar en "forskar-tripp" på några dagar.
Jag har ju som sagt annat för mig (fas 3) och måste gå till skolan, utom på fredag då jag jobbar hela förmiddagen efter att ha startat passet kvällen innan. 
Nu har tanten legat raklång en stund oh vilat lite, eftersom jag bara satt och somnade vid datorn. Blev ingen tur till second hand idag alltså, men en ny sittning i stickfåtöljen ska jag nog orka med nu.......
 
Gårdagens färdiga alster, kanske (delvis) därför jag är så trött.....
 

Oväntad visit.....

....för far (och hans hustru) blev det på kvällskvisten igår, då äldsta dottern med sambo dök upp för att fira farsdagen.
Han fick ett fyrpack med olika glöggsorter och en triss-lott.
Om det är storkovan på triss-lotten vet vi inte än, den får väl stå till sig ett tag kanske.....
Annars innehåller denna glada? måndag gratisarbetet på skolan, obligatorisk "titt-in" på AF, gymbesök och lämna in symötets lotto för en ny tioveckors-omgång (med klen utdelning?).
Allting på agendan nu utfört förutom lotto-inlämningen, då jag glömt kupongen hemma. Det får bli gjort imorron istället.
Regnar gör det igen och mörkret faller, trots att klockan knappt har passerat fyra. Alldeles vanlig novemberdag med andra ord. Kanske ska satsa på en power-nap eftersom det känns lite segt i ögonlocken efter aktiviteten på gymet och den sköna duschen.  
Kom dock in i andra andningen och tog mig igenom alla 35 sidorna med kurser på högskolan i ämnet pedagogik.
Pratade med handläggaren på AF om att jag läst om en eventuell öppning (i politiska dokument angående framtida satsningar) för att kunna läsa kortare utbildningar i fas 3. Ska bara hitta något att föreslå nu........ (som hon får gå vidare med i sina kanaler...)
Har även hittat några jobb att söka, men det får bli morrondagens eftermiddagsnöje för nu är det redan kväll.
Man har inte roligare än man gör sig heter det ju, men jag vet inte om dagen kan kategoriseras som någon större "rolighet" precis?
Hursomhelst är den snart till ända och "hattisarna" väntar på mig......
 
Fars present....och inga miljoner fanns på triss-lotten, ingenting bidde det.....men tanken var god.
 
Färdiga "hattisar" från igår......
 
De oväntade gästerna fick kaffe och bullar.
 
Stolarna visade sig vara lite ostadiga och se på f.....n, reparation per omgående. 
 
 

Nygamla vänner.......

Det ä ju så populärt med återbruk, så jag tänkte: Varför inte använda alla mina ägghattar (eller en del av dom iallafall) och göra glada "hattisar" av att hänga i barnvagnen, bilstolen eller på babygymet.....
"Min egen expert" har ännu  inte gjort nå't utlåtande om mormors senaste "stolleprov", men ska skicka ett provex med morfar i veckan, så får vi se om den blir godkänd eller ratad.
Det kom en ensam and nu på förmiddagen och jag hade lite överblivet bröd, så jag tänkte att det kan han väl få då.
Nästa gång jag tittade ut genom fönstret var där tio stycken, ivrigt väntande på mer. Jag hade lite mer och hela gänget fick. Kör de den gamla "liftartaktiken" tro, att skicka fram en "snygging" och såsnart "det blir napp" rusar hela sällskapet upp ur diket.
De har travat fram och tillbaka en bra stund därute, men insåg alldeles nyss att det blir inte mer här och hela flocken lyfte med ett vinande ljud, nästa destination sjön.
Idag är solen på besök, kanske inte helt fel att ta tag i det utomhus som behöver in för vinterförvaring (innan det snöar på det igen). Lite frisk luft dör man väl inte heller av kandske......
Frukosten avklarad och elvakaffet hoppar vi över av alldeles uppenbar orsak, klockan går för fort så det fanns inte tid att klämma in.
Har på Facebook gått med i On-line Stick-café och "bombarderar" gruppen med mina alster, lite i taget. Känner mig dock som en katt bland hermelinerna, då många andra i gruppen åstadkommer mycket mer avancerade saker (typ mönster och motiv-stickning i exklusiva garner). Men det är väl bra att se lite vardagsstuk också tänker jag.....
En del kommentarer och mycket likes får jag iallafall.
Har gjort ett "röjande" i trädgården och ställt in sommarprylarna. Det var inte ens kallt ute +10 grader faktiskt.
Maken roar sig i gäststugan och jag har satt fart på Inga, så snart är väl köttfärsgratängen klar.
Sen blir det nog fler hattisar.......
 
Ska göra några till iallafall, för gott om ägghattar haaaaar jag.
 
"Assisterar" mina barn lite bara (på eget bevåg)....... 
 
 

Nytt projekt........

....blev det plötsligt, då jag fick se en bild här på datorn. Måste jag testa tänkte jag genast och har nu stickat två omgångar baby-tofflor. Vi får väl se om det blir nå'n favorit att tillverka......
Maken var inte borta särskilt länge på bowling, utan kom hem med en "förlängd" målar-roller och kände för att prova densammma..... meddetsamma. 
Och jag kommer som vanligt inte ur "sängletar-labyrinten" förrän småtimmarna har tickat iväg avsevärt.
Till detta kan även läggas att jag var tvungen att konsumera en kopp kaffe, som motgift mot morgonhuvudvärk. Återstår nu bara att se om det fungerade och om det stör insomningen......
Kan rapportera att jag somnade tämligen pronto, sov gott och vaknade utan huvudvärk idag. Lite snabb frukost och övriga morronrutiner, sen var vi påväg till second hand. Där var det kö-kaos, inte lika illa som nere i Ullared en lördag för nån vecka sedan, men nog traumatiskt för maken som förutspådde "att vi aldrig skulle komma därifrån....." 
Då vi hade annat åtagande att passa, "gömde" jag min korg under en av hyllorna och sa att vi åker den här vägen när vi ska hem och kollar om det är bättre.
Att det var sån kaos berodde på alla julsaker som var framplockade med säsongspremiär idag. Vi åkte till Hörnebo och fick räkmackor istället, samt avlämnade en 21-årspresent. Dryga timman senare (strax innan affären stängde) var det möjligt att betala fynden, som stod kvar där jag gömt dom och på vägen till kassan hittades några fler.
Maken hittade dock bara en gammal bekant att tjata lite med......
Ingen lyckad match för Liverpool idag heller på fotbollsfronten, men jag får trösta mig med handarbete och diverse TV-underhållning resten av kvällen. 
Hur Gerrard och grabbarna slickar såren kan man kanske gissa: En pint (eller två) på puben och på't igen.....
 
Present överlämnad......
 
...innehållande bland annat detta.
 
Gårkvällens mys......
 
Makens målarkonst
 
......och de omnämnda babytofflorna.
 
 
 
 

Ibland......

....händer det inte så mycket. Det kan väl vara på både gott och ont egentligen, men då och då blir man lite less på "lunken". Visserligen är det fredag idag, men ibland hjälper inte ens det.....
En släng av huvudvärk kanske också gör sitt, för den inte så höga sinnesstämningen och vädret därtill, ligger inte heller på plussidan.
Rester från igår (fläskstek) "räddade" hushållets invånare från "svält" och strax därefter gav jag mig på att baka  födelsedagspresent, då vi ska uppvakta (lite i förskott) imorron.
Maken har dragit på bowlingkväll med Fagersanna IF och jag ska serva tvättmaskinen en gång till innan det blir helgfirande med Idol.
....och så måste jag ju smaka av baket, så att det duger att ge bort förstås. 
Sen tittade kompisen förbi alldeles nyss och "lånade" havregryn, för hon var så sugen på gröt
....eller va' hon bara skickebud kanske....
 
Sjunde november säger almanackan, så pelargonerna ute lever på övertid.......
 
...men båda två blommar och är hälsosamt gröna.
 
Snön som kom igår är det dock bara en bråkdel kvar av.....
 
Diskmaskinen går också bra att bada i, men var är Ia nu då?
 
Födelsedagspresent, check!

Gustav Adolf.......

..... levde för sååå länge sedan, men fortfarande "firar" vi hans dag. Allmän flaggdag och allting......vilket innefattar speciella bakelser dagen till ära. Nu har väl jag lite svårt att förstå vad det var bak i historien som föranledde denna långa tradition, men flaggorna vajade fint där i säsongens första snö. Bakelsen avstår jag dock utan problem.
Vi vaknade alltså på boendet till snöfall vilket mottogs med blandade känslor, både av personal och ungdomar.
Någon har med spänning längtat efter att få se det där vita för första gången i livet, medan andra helt enkelt känner att det kan kvitta.
Jag sällar mig till den senare kategorin att det kan kvitta, julafton undantagen då bara. Ikväll har vi tid hos däckhotellet för skifte till vinterskrud och det är ju bra, bara man nu kommer upp för vår nerfart med sommardäcken, då det är dags att åter åka in till centralorten.
Affärerna har kvällsöppet i Tibro, ("Tibro-tordag") därför blir det kanske en liten titt-in hos någon av handlarna också.
Maken ska på idrottshistoriker-möte istället, så han ska "alternativ"-roa sig.
Fläsksteken ringde precis på mig och ville bli vänd där i grytan. Känner att jag får ställa upp på det, om vi ska få någon middag.
Maken roar sig under tiden med byggtekniska saker i gäststugan........
 
"Till konungens ära".......
 
Vid Gärekorset under hemfärden....
 
.......Ransbergs kyrka är också "drabbad" av snön......
 
...precis som vår trädgård och änderna har lämnat fotspår på altanen.
 
Vi har badat i tvättmaskinen och väntar nu bara på Ia.......
 
"Hantverkare" i arbete. 
 
 

Have a nice day!


Två gånger Tibro......

....blir det idag, både för mig och maken. Han har förresten till och med varit i Skövde en sväng och handlat en del på Bygg-Max. Nu hade han tänkt att inhandla allt till "renoveringen i gäststugan" på ett och samma ställe, men då de inte kunde stå till tjänst med att såga spånskiva på lågpris-varuhuset, måste han åka en extra tur till Tibro i eftermiddag, eftersom de givetvis hade lunchstängt då han passerade på hemvägen.
Nu hade han räknat ut att jag nog ändå skulle in, till tisdagsnöjet (second hand), så han erbjöd mig skjuts dit.
Själv hade jag efter skolan, (med mera "prata bara svenska" på schemat där vi idag med några andra elever, mestadels diskuterade fotboll) det höga nöjet att få besöka gymet. Hade bestämt att nu slipper du inte hem förrän det är gjort. Igår lyckades mitt "huvudkontor" få en annan briljant idé, så jag slapp...... 
Nämligen att: "Det vore väl mysigt att köpa några wienerbröd och hälsa på en stund i Hörnebo istället?" och inte var jag sen att nappa på den tanken.
Idag var det alltså bot och bättring som gällde och nu är jag väl sådär lite lagom trött, då jag inte heller har förstånd att komma i säng förrän alldeles hutlöst sent. Går inget bra ihop med tidig uppgång, vilket jag är vääääldigt klar över. Får väl säga som Tjorven i Saltkråkan: "De' bara blidde så" och bita i det sura äpplet.
Imorron är det riktigt jobb som gäller, som boendehandledare i ett dygn. Först får jag sova nästan en timma längre på morronen och sen finns troligtvis inte så mycket störande moment där (som hemma) efter fastställd läggdagstid och då kanske jag lyckas hitta sängen i rimlig tid.
En annan konsekvens blir: Inget "nytt ljug" förrän torsdag alltså....... 
Trip två till Tibro slutade med några fynd på Candela och byggmaterial att trängas med i bilen under hemfärd. 
Dock kom vi hem oskadda, både prylarna, spånplattorna, listerna, maken och jag.
 
Påväg till Tibro igen........
 
......jag och mina nya polska skor, med maken som chafför.
 
 
 

Lunka på.......

...i samma hjulspår igen då, för idag var det dags att gå till skolan igen efter lovet. I grund och botten har jag inget emot att delta och vara behjälplig i svenskundervisningen, men formen jag är "ditsatt" på, börjar kännas tärande.
Det är något slags "ingenmansland" där man får assistera i språkundervisningen på alla möjliga sätt, men man är ändå inte med. Lite av det duger att ta i bruk och räkna med sålänge det är gratis, men betraktas inte som någon seriös resurs.
Söker man ordinarie elevassistenttjänster som annonseras ut, bemöts man med total tystnad och får inte ens besked att de är tillsatta, än mindre är ledningen intresserad av att ta reda på vilken kapacitet eller kunskap som finns hos individen ifråga. Bör hållas på arms längd, för säkerhets skull.........
Inte lätt att förklara eller beskriva situationen, utan måste upplevas. Men det önskar jag åt ingen.
Nu ska dock tilläggas att de lärare jag samarbetar med/assisterar behandlar mig väl och med respekt. Jag har förmånen att få göra många skilda uppgifter i undervisningen. Men ändå........
Idag har vi haft "Prata bara svenska" i mindre grupp och en del tar för sig, medan andra "gömmer sig" och föredrar att endast lyssna. Det är en utmaning att få med alla i samtalet, men så småningom så.......
Efter skolan lite proviantering, sen åkte jag vägen om Hörnebo för en fika och har först nu i skymningen, återvänt till hemmet. Undrar om jag orkar röja lite till bland alla prylar, (tveksamt) men ägnade stor del av gårdagen åt detta.
Helst i förrgår, hade jag behövt börja. Sånt jobb blir väl aldrig färdigt förresten, utan får betraktas som en "never ending story". Får se när jag orkar börja på nästa kapitel......
 
Maken har avslutat "friseringen" av apeln och startade idag renoveringen av gäststugan, med att mäta mängden spånplatta som behöver inhandlas.
 
....och jag "bunkrar upp" supporterbläckisar inför Julmarknaden den första advent, på torget i Tibro.

"Jubileum" som man inte vill fira......

Det slog mig då jag satt och skickade iväg den obligatoriska aktivitetsrapporten nu på förmiddagen, att det är precis på dagen fem år sedan jag blev ständig arbetssökande. För det var den 2:a november 2009 som jag blev inskriven på Arbetsförmedlingen och (med facit i hand) det verkar ju helt osannolikt att man någonsin skulle bli "frisk" och utskriven från denna institution. Någon "behandling" är det inte heller tal om, bara kontroll och förvaring. 
Undrar också över varför det dröjer med politiska åtgärder på området. Har svårt att förstå varför man inte åtminstone "knyter upp tvångströjorna" i fas 3. Det borde inte vara så svårt att ta beslut om frivillighet att närvara på sysselsättningsplatserna.
Visserligen verkar det ju vara en enda stor sandlåda, (med mycket sand att kasta på varandra) däruppe i riksdagen nu efter valet, men lite ansvarstagande för vårt land borde man väl ändå kunna kräva. Jag kan också tala om allt som inte är bra, men med en stor skillnad. 
De har hutlöst bra betalt och borde kunna leverera nå't annat än ställningskrig. Medan de leker: "Ta inte min spade, för då raserar jag ditt hus" ledsnar folket och politikerföraktet frodas än mer.
Nej se till att samarbeta istället för att motarbeta och få fart på "ruljansen". På den nivån (om någon) borde prestigelöshet vara ett krav......
Humöret är på topp, såhär den första söndagen i november........ eller inte?!
Nä nu ä' ja' trötter på skiten..........
 
Risigt värre alltså...... 
 
 

Möbelauktion......

....anordnas det på Alla Helgons dag, av Tibro AIK. Det är ett återkommande evenemang som drar mycket folk och är man i behov av möbler, kan det löna sig att ropa in något. Dock får man som auktionsdeltagare vara utrustad med ett väl tilltaget tålamod, om man ska vänta ut sitt föremål. Det tar som bekant ett tag att beta av några hundra utrop.
Vi hade fått för oss att titta efter en lite mindre skrymmande soffa, (än den vi har i dagsläget) men hittade inget högintressant på auktionen. Bredvid finns dock två stora möbelvaruhus och det var ju läge att kolla av vad dom hade att erbjuda, när vi ändå fått "tummen ur" och kommit iväg....  
Vi hittade några alternativ som kan vara intressanta, men vi får ta en funderare på hur vi ska göra. Bråttom är det ju inte......
Mat behövde också inhandlas, för att sedan snabbt ta oss hem och köra med Inga. Det blev kålpudding idag, biffar till imorron och pajfyllning att fortsätta matlagningen med framåt kvällningen. Sen fanns det två svarta bananer som ville bli kaka, när ändå ugnen var igång.
Liverpool hade ingen bra dag i Newcastle, så nu står väl allt hopp till Lottodragningen för att kompensera underhållningsvärdet på "burken". Senare blir det "Så mycket bättre"....... och Downton Abbey gör inte mig besviken iallafall. Alltid något att virka bläckfiskar till (eller ugglor kanske..).
 
Då var vi framme vid Ligno-huset.......
 
.....några fler än vi hade också kommit på tanken att ta sig hit......
 
......och utroparen var redan i full gång.
 
Detta fick jag till efterrätt av Inga....

RSS 2.0