Trädgårdsskjulet

Blev sovmorron idag också, men jag var i alla fall först uppe, så det så! Fick ett ryck och bestämde mig för att göra "english breakfast". Maken vaknade, om det var av stekoset eller ej det vet jag inte, men bäst som vi satt där och "moffade" bacon och bönor samt toast, ringde det på dörren.
Det var tjejen från pizzakiosken som kom för att betala tillbaka lånet och ta en titt på min loppis. Hon hittade två lakan som hon köpte och sen pratade vi en bra stund, om allt möjligt.
Maken försvann på fotboll, för att återkomma två timmar senare, då Inga hunnit fixa till middagen. Korv stroganoff hade hon lagat idag. Därefter drog maken igen, - till nästa fotbollsmatch (sa han i alla fall!)
Själv tog jag mig en tur till trädgårdsskjulet, körde ut cyklarna och började röja bland det andra därinne. Fick ganska bra ordning på det hela om jag får säga det själv och några objekt som fick flytta till loppisen, blev det också. Nu kan man obehindrat gå in och ut i skjulet och alla saker har sin plats, så länge jag nu kommer ihåg var jag lagt dom.....
Gräset börjar bli ganska långt, snart dags för premiärklippningen kanske. Sonen dök upp en sväng, övertalade mig att på söndag agera "arbetsledare" åt honom så han håller sig till garderobsstädning, som han planerat och inte blir distraherad av andra "roligare saker" i omgivningen (datorn). Han hämtade också sina vinterdäck till bilen, så nu kan saabens dubbdäck få tak över huve't.
Ute luktar det rök från våreldat ris, solen håller på att gå ner och Midsomers mord är på tv:n.


Full english, ready to eat!


Sommarfeeling och däcken flyger....


Båtfolket är vakna...


så även måskolonin, -det hörs!


Solen är dock sömnig och har precis "krupit till kojs".


Kvartersloppis och Strömsnäs-fika

Vaknade till idealiskt loppis-väder, sol. Grötfrukost och sen ställa ut trottoarprataren vid vägskälet. Det blev ungefär en halvtimma innan utsatt tid och besökarna lät inte vänta på sig. En kontinuerlig ström av personer, kända och okända, hälsade först på hos grannen, för att sedan dyka upp på min baksida. Många av dom stannade till i förvåning, när de fick se vår utsikt. Mer än en gång fick jag bekräfta att vi var mycket nöjda över hur vi bor. Commercen tog fart med en gång, alldeles för billiga lakan gick åt som smör. Det startade dock med maken, som besökte grannen, handlade på krita, kom hem och frågade: "Har du några pengar? för han tog inte kort" (haha)!
De flesta handlade något, men det var dock ingen som nappade på fikaerbjudandet, men nu har jag sockerkaka i frysen istället.
Fixade lite middag när det tunnade av med folk. Ringde sen kompisen, som kört upp sin husbil till Strömsnäs naturcamping över helgen och vi bestämde att jag skulle titta upp med lite sockerkaka och njuta av naturen en stund. Blev sittande där till nästan halv sju och tog vägen förbi pizzakiosken i Mölltorp hem. Där stod en (för mig okänd) Fagersannabo och hade problem, för han tog inte kort. Jag hjälpte henne med ett mindre lån och får imorron ytterligare en besökare till min loppis på så sätt. Som pizzabagar'n sa, vi bor ju inte i Los Angeles....typ alla känner alla, -nästan.
Apropå liten ort, han skulle bara baka min beställning snabbt, innan han skulle på sin kusins bröllop i Tibro. Jaså sa jag, dit ska min son också. Det är hans kompis som ska gifta sig och vi känner familjen också ganska väl. Så pass att även deras släktingar från Canada, har varit hemma hos oss på fika för några år sedan.
Börjar man prata, så hittar man förvånansvärt ofta, gemensamma bekanta.
Kontentan av detta måste vara att världen inte är "så stor, så stor" längre.
......om någon undrar: kebabpizza nummer 5 var god, så också såsen och salladen. (vi delade!)


Grannen före oss på gatan.....


och grannen nedanför backen.


Mitt glashus, jag själv i samspråk med en kund/bekant


Dinner is served: "Chicken curry" för det var jag värd!Allt på plats

Glashuset är nu totalockuperat av loppisgrejer och hantverk. Alla plakat och gatuprataren står i hallen, för att sättas ut imorron förmiddag. Bakade för säkerhets skull två citron-sockerkakor, om det kommer några fikasugna. Kaffe/te/saft och kaka till billigt pris har jag att erbjuda om någon vill ha och sjöutsikten från vår veranda är gratis.
Det ska enligt prognosen bli bra väder, så det hoppas vi på.
Nu är det bara att ta hand om invasionen, ska nog fixa alla två, som dyker upp. Ingen idé att ha högt ställda förväntningar på såna här arrangemang, då blir man bara besviken. Det blir vad det blir, nu har vi i alla fall kört igång och inte bara fortsatt prata om det, grannar emellan. Fördelen är också att man inte behöver packa i och ur bilen, utan allt är hemmave'.
Maken har röjt en del ris i slänten inför stundande projekt och pratat tomtgränser med grannarna. Om man ska gå efter de "tomtgränspinnar" som sitter i vegetationen, har vi kanske bara en halv tall, eller inte ens det. Men istället har den andra grannen varit så snäll att han har byggt bron över diket, på vår tomt.
Nu spelar detta inte någon större roll, då grannsämjan (fram till nu i alla fall) är god. Vår ambition är givetvis att bibehålla denna status "for ever".


Alla välmanglade lakan uppstaplade...


Tröjorna utburna.....


och upphängda för exponering....


bakdukar, ägghattar, temperamålat och mer tröjor på bordet.


Sen blev det kaffe och rulltårta som belöning.


Imorron lördag 28.4 kör vi.......

Mer hittat och "bönemöte"

Som jag skrev igår är det bara att se sig omkring i huset, så hittar man fler objekt "färdiga" för loppis. I ett hörn av vardagsrummet stod ju en klädsäng full med lakan och intill den en proppad säck med ännu fler, lakan (och örngott). Några Höganäskrukor fick också ta plats i loppishyllan, då jag har tillräckligt många ändå kvar.
För övrigt var det dags att snygga till lite inför kvällens (sy)möte, med Skövdegänget. Passade på att prova mors dammsugare, som är aningen smidigare och inte så tung att manövrera. Den fick klart godkänt på sugförmåga och jag ska bara testa en gång till innan beslut tas om "nytt" loppisobjekt, vår dammsugare. Den är nu inte direkt åldersstigen, men en aning klumpig. Varför dra runt med den, när en bättre flyttat hit.
Plötsligt ringde telefonen och Anette i andra ändan, tänkte springa spåret i Fagersanna och titta in på kaffe om det gick bra. Visst, allt som ger avbrott i städning och annat mindre roligt, prioriteras givetvis till hundra procent.
Hon hjälpte mig med en burk kidneybönor dessutom, så jag inte behövde dra till byn och handla till kvällens meny. Allt annat på listan kunde vänta, så helt perfekt win-win situation. Trevligt besök, fika och hemleverans. Hade bakat en blåbärsrulltårta, som vi smakade på till kaffet, den fick godkänt och får göra tjänst även till kvällskaffet.
När hon åkt var det dags att börja fixa chili con carne och skära sallad, samt baka bröd ( färdiga frallor i påse).
Lagom till att sällskapet anlände vid sjutiden, kom även solen på besök en stund innan nedgång.
Maken smet iväg på fotboll, men lite rester fanns kvar av "kalaset" även till honom. Det räcker faktiskt också till morgondagens middag åt oss båda. Han är ledig nu igen! Men lika bra att vänja sig, så man är inskolad till sensommaren då han blir pensionär.


Skrattmåsar invaderade gräsmattan idag, med kajor och trutar i bakgrunden.


Sädesärlan spatserade kvittrande runt och plockade, precis utanför altandörren.


Dukat och klart i väntan på....


Chili con carne


Allt medan planen passerade i sakta mak ovanför taket.

Loppis-förberedelser

Idag har jag möblerat om vårt glashus och laddat det med otaliga loppis-prylar. Det blev ganska ok, om jag får säga det själv. Sen har jag textat skyltar, både till trädgården och "gatuprataren" som ska ställas upp vid vägskälet till Sågvägen. Det var mycket grejer må jag säga och mer finns det i huset om jag bara vänder på mig, men det får väl räcka så länge och på lördag ska även hantverket placeras ut.
Det finns plats sparad till både tröjor, äggtemperamålade saker, bakdukar och en del annat.
Till middag fick jag ugnsbakad lax med dillkryddad gräddsås. Helt ok en vanlig onsdag, kändes nästan som festmat.
Ett och annat flygplan har passerat och regnet har strilat hela eftermiddagen. Sen damp det ner ett av de tyvärr ganska vanliga mailen: "Tack för visat intresse men...... platsen är tillsatt med annan sökande."
Borde ju vara van vid det här laget, men det börjar bli i tristaste laget att läsa dessa nu.
.....och apropå trist, betalat månadens räkningar har jag också hunnit med ikväll.
Imorron blir det en tur till speceriaffär i centralorten, då det inte fanns de ingredienser jag behövde här i Fagersanna, men dom har numera både sockerfritt godis och lättglass, så maken fick en godispåse och förrådet i frysen är påfyllt med glass.


Luftrummets kungar.....är många!


En försmak av lördagens utbud...


lite till......


ytterligare lite till.....


och här är mera.


En av skyltarna till lördag

Lägenhetslös -yes!

Vaknade idag med huvudvärk, så när telefonen ringde kvart i åtta var jag faktiskt uppe och vek tvätt.
Det var bostadsbolaget i Hjo som hade städfirman där för att få nyckel till lägenheten som de skulle städa. Ingen hade talat om för mig att jag skulle ha lämnat in en nyckel på kontoret till dom. Städfirman hade bara sagt att de brukade hämta nycklar hos dom. Bolaget löste problemet genom att åka och öppna åt dom.
Försökte sedan efter en Ipren att sova bort migränen, gick väl ganska bra och efter en dusch var det dags att dra till Hjo och banken, för att påtala både det ena och det andra.....
På vägen dit satte jag upp lappar lite varstans om vår kvartersloppis på lördag, samt träffade en gammal jobbarkompis sen åttiotalet och hann att byta några ord med henne.
Det tog mer än en timma att gå igenom fel begångna av banken och fixa lite andra praktiska detaljer inför framtiden. Vissa saker gick inte att rätta, vilken tur då (för dom) att det nog inte har någon praktisk betydelse. Men detta återstår att se vad det gäller skattemyndigheten och bouppteckningen.
En hamburgare till lunch och sen en snabbis till lägenheten, där två lokalvårdare fortfarande höll på med det sista vid halv tre. Nu fick dom nyckel för att låsa och lämna in till kontoret, medan jag först tog vägen förbi syster för att hämta ett papper och sedan ner till mor en stund. Därefter var jag och lämnade resterande nycklar till bostadsbolaget och nu är lägenheten historia för min del. Skönt!
Fint väder under hemfärden föranledde mig att ringa kompisen och föreslå en utefika hos Syster Yster. Det var både kul att ses och skönt att sitta på deras bakgård en stund. Tittade till second hand idag också, men åkte tomhänt därifrån, för en gångs skull. Behöver ju strängt taget inget mer just nu!


Gammal ek vid rastplatsen Ekhammar (Grevbäck) omgärdad av vitsippor


Stadsparken i Hjo hade också en matta av vitsippor, ännu tätare och större.


Hemma blommar en av mina gullvivor redan....


och solen går ner över en spegelblank sjö.

Fynda i Fagersanna- kvartersloppis 28.4

Några av grannarna på Sågvägen i Fagersanna tänker ha loppis på lördag 28.4  Kl. 10-14
"Det finns kanske något Du behöver,
bland det vi fått över"

Välkomna!


Fynda i Fagersanna

 

Kvartersloppis på Sågvägen i Fagersanna

 

Lördag 28.4    kl. 10-14

 

Information: 0504-20543

0709-276601Hjo igen och annat!

Till frukost idag fick det bli välling, milt och bra för en orolig mage. Ute börjar rabarberna komma igång och där satt en fågel, väldigt lugnt och stilla en lång stund. Kanske studerade han hur snabbt rabarberna växte. Tror att det var en trast av något slag, har en bok med bilder, men där finns väldigt många arter och ett foto taget på långt håll är ganska osäkert att artbestämma.
Dags att börja dagens ärenden. Två möten i Skövde stod först på dagordningen, varav det ena med ny handledare på arbetsförmedlingen. Det mötet gick väl sådär, tyckte inte att jag fick någon direkt bra kontakt, men vi får väl se framöver. Hon anmälde mig till en kurs i hur man utnyttjar sociala medier (på fyra veckor), är väl en aning skeptisk till vad detta är, men vi får se....
Drickyoughurt och nybakad ostfralla från Willys, blev lunch i bilen på väg till Hjo, -igen. Stämde träff med sonen vid lägenheten för att åka till återvinningen med skräp och sen lasta in det sista i bilen. Resterande möbler och några lådor småplock kom sedan second hand-bilen från Tibro och hämtade. Via Hem & Hobby för att handla ramar till mor och matinköp på Netto, tog jag mig så småningom hem, för att lasta ur bil och äta rester från igår till sen middag.
Maken ringde och hoppades på att jag tagit hans kontokort, för det fanns inte i plånboken när han skulle betala. Men så väl var det inte och han fick spärra detsamma. Inga pengar hade försvunnit och snart har han nog ett nytt kort. Det brukar gå ganska fort.
Imorron tar jag som omväxling (hmm..) en tur till Hjo, för samtal med Swedbank angående konton och dylikt till mor i framtiden. Sen ska jag inspektera städfirmans jobb, då de ska utföra flyttstädning på förmiddagen.
Därefter återstår bara att återlämna nycklarna till hyresvärden och leverera ramar till mor.


Här sitter han och funderar....


Lastning pågår


Sista möbel att lämna lägenheten.....


...och här ett tomt och öde kök.

Bara Hjo idag

Idag har vi bara varit tur och retur till lägenheten i Hjo. Bilen full av grejer, men nu finns inte så mycket kvar att ta hand om. Lite skräp, en hylla och något lite småplock. Allt annat ska second hand från Tibro hämta imorron eftermiddag. Ikväll dök också grannen upp för att diskutera vår kommande loppis på lördag. Annars bara lite TV med Midsomer mord och Foyle.
Nu dags att sova......


Livsnjutarmässa

Klockan tio gick skjutsen från Fagersanna, fullsatt med fyra förväntansfulla "flickor". Destination Skara och besök på Livsnjutarmässan, stod på agendan för dagen. Två av systrarna i sällskapet var redan på plats, då de bor aningen närmare. De hade hunnit värma upp med loppis någon timme innan vi anlände. Efter att ha parkerat, gjorde vi ett snabbesök i ett närbeläget garage och fick se en unik Volvo, till stora delar byggd i trä, från fyrtiotalet. Det var en bekant till syster Berit, hos vilken hon skulle hämta några foton.
Sen var det dags för huvudattraktionen, inträde 60 riksdaler och där hittade vi fiket i andra ändan av lokalen. Stärkte oss med en tår och tilltugg, innan vi gick lös på montrarna. Jag hittade paraffinbad för händerna, som skulle vara bra för lederna, vilket jag beslöt att prova, det var skönt. Syster Inga-Lill hittade ansikts-akupunktur som hon testade. Flertalet av oss fick lite färgdekoration i håret och några valde en make-up-sittning. Mycket ätbart fanns att prova och givetvis köpa. Hux flux gick man där med flera kassar och bar, hur nu det gick till.  Timmarna försvann och slutligen, vid tretiden drygt, lämnade vi området och styrde kosan till en Kina-restaurang, där vi åt middag.
Välförtjänt sådan, tyckte vi i alla fall. Lite svårt att hålla ögonen öppna under hemfärden var det, tur att inte jag körde.
Hemma väntade dammsugna "strippade" golv på moppen. Räknade ju inte med att vara borta så sent, men sagt är sagt, så fram med hinken och börja. Tog inte så lång tid, men somnar nog gott, -ganska snart.


Vi inleder bildgalleriet med en levande nåldyna.


Tätt följd av en massa goda ostar.


Visst har vi kul och kassarna börjar samla sig i händerna.


Gott bröd och ett av dom bar jag hem.


I montern en fin festbricka från Köttex, där smakade vi på potatisgratäng, -och köpte.


Syns det att håret är delvis lila?


Här beställes kinamat, nästan alla tog stekt ris med "grejer" i.


Blött avslut i huvudstaden

Idag var det allt annat än torrt i Stockholm, när vi vaknade. Morfar och smågrabbarna skulle gå och köpa bröd ett kvarter bort, i ösregnet. Dom var duktigt blöta när de kom hem. Men vart tog påsen vägen med det färska brödet. Av samtalet kunde man nästan tro att brödpåsen hade rymt, då den inte fanns att finna när morfar med kniven i högsta hugg skulle skära upp limpa och frallor. Alla letade som besatta och jag dristade mig till att fråga om den över huvud taget varit med hem. Jodå, "dom hade lagt den här", men där var den inte. Jag kom ut i köket och råkade nudda barnens snyggt upphängda ytterkläder och se där prasslade det. Under en av jackorna hade någon prydligt hängt påsen, alla letade efter. Vi satte oss och påbörjade frukosten, när jag plötslgt kom på, men bilen då?
Maken fick eld i baken och sprang genast ut i regnet igen, kom strax tillbaka och kunde meddela att inga böter ännu satt på rutan men.... han hade glömt bilnyckeln och fick springa ut i regnet ytterligare en gång för att placera "billetten" i bilen.
Gott om blöta kläder hängde överallt och sen blev dottern skjutsad av sin far till jobbet, "där hon behövde titta in ett tag" och sedan hämta vår bil. Under tiden skulle vi och grabbarna åka före till gamla huset, (som grabbarna kallade förra lägenheten) där fanns grejjer som syster Marie i Hörnebo skulle ha och om vi hittade några fynd var "we welcome to help ourselfs". Bilen var änna full på hemresan också. Dessutom hämtade vi en kompis som också skulle hem till Fagersanna, efter besök hos barn och barnbarn, men hon fick faktiskt plats hon också.
Nu ska det bli skönt att krypa ner i sin egen säng, för imorron ska "Mölndals okyrkliga syförening" på utflykt. Bäst att vara utvilad då, för vi ska besöka en måbra-mässa...... och fika naturligtvis, vad annars!


Containern som ockuperat stor del av gården, blev hämtad idag....


....renovering avslutat får vi tro, trångt och nära "vår" balkong var det vid lastningen.


I väntan på morfar, fullt koncentrerade på dataprylar.....


för att sen övergå till manuellt fotbollsspel, då det dröjde.

Flygplan och mamma

Det tog ett bra tag att få organiserat alla fyra som skulle med och vara mottagningskommitté vid Arlanda. Vi kom iväg en halvtimma senare än tänkt och vid bilen möttes vi av en liten trevlig gul lapp. En dyr sådan, som vi absolut inte hade beställt, men fått ändå. Vi hade alltså valt fel gata att parkera på, just inatt och kalaset kostade 650 riksdaler, inte mycket nöje för dom pengarna precis. Men ingen idé att "gråta över spilld mjölk" bara att "bita i det sura äpplet" och åka vidare.
Visst var vi i god tid till Arlanda, men tyvärr landade inte planen på den banan där man kan se dom bra. Idag startade man där istället. Storebror och jag gick igenom träddungen fram till staketet, för att se lite "take offs", medan morfar fick vara kvar vid bilen, då lillebror passat på att ta en power-nap under färden dit.
Sen fortsatte vi till ankomsthallen och kunde på anslagstavlan se, att mammas plan var tjugo minuter sent och höll som bäst på att landa. Vänta, vänta och vänta....men sen kom hon och blev genast överfallen av två söner.
Bil hem, inköp av ta med-thaimat, för ordentligt hungriga var vi. Mamma/dottern som inte sovit senaste dygnet, var lite seg, men fika hann vi med innan det blev sängläge för henne. Yngste sonen gjorde henne sällskap. När han hade nattat mamma, letade han efter storebror, för att spela kort med. Men morfar och Leo hade gått ut på promenad och då ville Joel det också. Mormor och han tog en vända först på Folkungagatan, där två mycket högljudda motorcyklar fick honom att gå baklänges en bra stund. Sedan hittade vi Mamsell Josabeths trappor och gick upp till Fjällgatan. Där kunde vi konstatera att fiket ännu inte öppnat för säsongen, så vi fortsatte bortöver och hittade mer trappor, denna gång nerför, tillbaka till Folkungagatan och strax var vi hemma igen.
Morfar och Leo är fortfarande ute på "äventyr" och Joel pratar nu oavbrutet med en sovande mamma.....försöker iallafall. Trägen vinner, låter som om han vann, -eller inte. Nu sitter han här i köket och käkar kanelbulle.


Välkommen hem mamma från Leo & Joel (Handla blommor, var det hemliga ärendet)


Ett av de startande planen som fastnade på bild.


...ett till....


och ett till.


Snart landar hon, från Frankfurt

Nu har dom landat!


Efterlängtad!


Flygledartornet


Promenad på Söders höjder

Det är olika här i livet

Tunnelbana till Kungsträdgården, där jag för sista gången träffade min coach på Trygghetsrådet. Nu blir jag utskriven därifrån också. Det kan ju vara bra att bli utskriven, men ibland är det som Sean Banan säger: "Inte så bra!". Känns som om det kvittar hur många jobb man än söker i alla möjliga branscher, får man inte ett ljud av intresse tillbaka.
Vad var det för ljushuvud (not) som tyckte att vi alla skulle jobba till 75 års ålder? Teori är väl bra men i verkliga livet är det andra kriterier som gäller. När inte ens vi som bara är 50+ anses intressanta i rekryteringsprocessen, då tillgången på yngre arbetskraft både räcker och blir över, till de jobb som finns. Då kanske man ska tänka först och tala sen, inte tvärtom. Effekten av uttalandet blev nu istället: Att man retar upp både dom som har jobb och dom som söker för att få ett.
För närvarande väntar jag svar från 10-15 olika jobbansökningar, i många fall får man inte ens veta att tjänsterna är tillsatta, bara anta efter lång tid att så nog är fallet. Det är dålig stil och brist på respekt för andra människor.
Vore väldigt trevligt om jag kunde bli överbevisad angående min teori om att vara för gammal i detta avseende, men då jobben du söker passar perfekt på din profil och du inte ens blir kallad till intervju, då börjar man mer än undra.
Passade även på att titta in till Bukowski's, när jag var i krokarna och fråga angående möbler och konst som kvarstår utav fyrarummarens innehåll. Fick bekräftat att det inte var några antikklenoder, vilket jag nog trodde, men nu vet jag. Möblerna var från femtiotalet och för unga. Jag är från femtiotalet och för gammal. Olika falla livets lotter, tänk om man varit en möbel. Men kontentan av att vara möbel och för ung är ju också värdelös, så bäst som är i alla fall kanske.
Idag shoppade vi bamsestora pizzor till middag och sen gick vi ut igen i hemligt ärende, vad berättar jag imorron.
Vändåtta har spelats i mängd även idag. Fiskpinnar med riktigt mos till kvällsmat och nu läses det sagor i sängen.
....och jag har förtjänat en kopp svart.


Strax intill Bukowski's


En av de bamsestora pizzorna, Al tonno.


Medborgarplatsen runt

Efter en natt av ständig strid om sängutrymmet, tog jag sovmorgon igen, medan morfar efter en timmes tecknad film med slummer, gick upp med småfolket. Dom hade ätit frukost och spelade som bäst fotboll på "storskärmen", när jag anlände till köket. Morfar hade lyckats slingra sig en stund och satt vid sin dator. Trots att jag gick upp sist var jag först klar för utgång. Det blir alltid en massa ska bara.....osv. när dataspel och dylikt finns igång.
Till slut kom vi iväg och det blev en kort promenad till Medborgarplatsen. Maken och jag är inte riktigt överens om avståndet i meter räknat, men särskilt långt är det inte i alla fall. Ska strax konsultera google maps, så vi kan avsluta debatten. Så småningom kom vi iväg och strosade i sakta mak till Söderhallarna. Där tittade vi på bl.a. en massa konstiga korvar och skaldjur, men storebror tyckte att orienteringstavlan över hallarna, var intressantast.
På nedre botten hittade vi en taco-restaurang, där vi intog lunch. Grabbarna smällde i sig som de värsta grovarbetare, så när vi sen kom ut och hittade ytterligare en lekplats, denna gång modell större, hade de bunkrat ordentligt med energi för både trehjulingståg och innebandy. Shoppingrunda på ICA avslutade dagens övningar ute och en kopp kaffe med glass var inte fel, när vi kom hem. Har ägnat större delen av eftermiddagen åt vändåtta, så nu kan vi det igen. Vi körde teambuilding: storebror & mormor mot lillebror & morfar. Självklart tog vårt team hem flest vinster, men det var jämnt.
Blodpudding till kvällsmat följde och alla utom morfar var glada. Han fick dock stekt potatis med ägg istället och blodpuddingen hade faktiskt inte räckt till honom också, så det var tur att han inte gillar det.
Nu badar dom, grabbarna......


Nej då, ölen den är morfars.....dom gick igång på vanlig cola.


Den här "kartan", hade storebror gärna stannat vid hela da'n.


Ingen pub-crawl idag, men här finns potencial.....


....med klara direktiv på hur man ska bete sig


Medborgarplatsen runt, med trehjulingståg. Storebror sliter och lillebror njuter."Småfolket" är hemma

Bäst att passa på, sovmorgon igen, rejält tilltagen. Grötfrukost på det och sen en dusch, innan telefonen ringde.
Det var hantverkare från elfirman som skulle åtgärda en fuskuppsatt badrumsarmatur, vilken var på god väg att trilla i golvet, vid byte av glödlampa. Vi sa åt honom att dottern vart rejält arg då det hände, med rätta tyckte han faktiskt. Vi lyckades "lura av honom" några plugg (som goodwill), till en hängare som skulle skruvas upp i hallen.
Sen bar det iväg för att köpa skruvar till densamma, skiftnyckel till tvättmaskinsmontering och en termometer (så vi vet hur kallt/varmt det är ute).
Vi stoppade i oss varsin enkel burgare till lunch och därefter styrde vi kosan till dagis, för att hämta hem bröderna.
Bilfärd hem till Söder, leta parkeringsplats och sen upp för att ta en fika, innan alla grabbar på nytt drog ut på stan. Denna gång för att köpa längre slang till tvättmaskinen, så den gick att koppla in. Nu är det gjort och vi ska testköra den strax. Sen middag blev det, men alla köttfärsbiffar försvann snabbt tillsammans med potatis, lingonsylt och brunsås. Morfar ville gå ut igen och titta på stjärnorna, dvs. dom som var på fotbollsplanen i strålkastarskenet.
Bröderna passade då samtidigt på att klättra och åka rutschkana vid den intilliggande lekplatsen.
Nu är klockan mycket och det är "way passed bedtime for little boys, but the big one is sleepy as well."
Storebror läste saga för lillebror, som somnade direkt. Morfar läste saga för storebror som också somnade. Nu sitter vi två gamlingar mittemot varandra med var sin dator. Tänk vad mysigt det är att umgås, på tu man hand!


Två "konstverk" side by side, vilken är vackrast? (or not)


Nu har vi koll på läget.


Utsikt från balkongen


"Skyline" från köksfönstret


....och här kommer slangleverantörerna.


Middag till kvällsmat! Det blev soprent i bunkarna och på tallrikarna.


Lekplatsklättring by night.

Sakta vi gå genom sta'n.....

Sovmorron i en skön säng, med gott om plats, än så länge.... Imorron kommer det två smågrabbar som tar plats, trots sin mindre storlek. Nåja, det ska nog gå bra det också.
Frukost aväten och duschen testad, sen var det dags för promenad på Söder i det fina vårvädret. Idag var det svårt att tro, att det igår var nästan en decimeter snöslask, mest överallt häromkring.
Vi strosade på, ner mot Skanstull, förbi en hel del roliga små caféer och butiker, många faktiskt öppna, trots att det var söndag. Jag tog ett och annat foto under vägen och tyckte det var en man väldigt lik Sven Wollter, som passerade. Är nu efter lite research, ganska säker på att det verkligen var han.
Det blev, för mitt knä och "bäckenområde", en ganska lång promenad, men i själva verket kanske ändå inte mer än fyra kilometer på sin höjd. Vi hittade ett matställe att ta igen oss på en stund, där vi beställde fish & chips och ranchburger med pommes. Ätbart men ingen höjdare är mitt betyg, fråga maken så kan det bli aningen högre.
Dotterns bil fick en present av oss, parkeringstillstånd ända till torsdag. För boende kostar det bara 50:-/dag, besökande betalar 120:-/dag. Därför fick vår bil ta semester i ett garage, en bit härifrån för det kostade gratis.
Sonen med kompisar är nu på väg hem till Tibro, efter att ha bevistat nå'n slags "ultimate fighting games" på Globen igår, följt av privat efterfest. Om man tolkar informationen på Facebook, så verkade dom nog mer än nöjda.
Innan hemfärden var de här och lämnade tillbaka luftmadrass och fällsäng, lånat av syster.
Har precis druckit en kopp kaffe, men känner mig sådär behagligt trött som man blir av promenad i frisk luft.
Powernap kanske......och på det ut en sväng igen, vem vet!


Gatubild från Söder och mannen i rocken är Sven Wollter.


Polishelikopter ovan hustaken, håller ett vakande öga över sta'n.


Matstället hette så, men de är nog bättre på whiskey kanske....
(och vi har faktiskt besökt "the real thing" på Irland, en rundvandring i fabriken)


Det blommar på Söder


Eftersom det är söndag, en bild på Katarina kyrka (alldeles runt knuten)


"Söderläge" i snöslask

Hade tänkt att starta mot Stockholm redan runt nio, men det blev inte riktigt så tidigt. Först halv elva var bilen färdigpackad och vi klara för avfärd. En kompis gick förbi på hundpromenad precis i samma ögonblick och meddelade att han och frugan skulle åka upp till tisdag. Via Facebook har jag nu fått förslag på "Fagersannafruträff för fika" i storstan. Det kan ju vara kul, så hoppas vi kan ro det iland. Fik finns det åtminstone gott om här.
Snö finns det också, ett oväder passerade tydligen huvudstaden under morgontimmarna och från Södertälje var det vitt i naturen och inte längre någon sol, som vi hade hemmavid och så långt på väg, som Strängnäs.
Vid fikarasten utanför Örebro, kröp vi dock kvickt tillbaka in i bilvärmen, då det blåste snålt. Maken hann ändå att för åtminstone tredje gången, (genom åren) dunka i huvudet i rastplatsbordets tak, samma bord, samma hörn varje gång.
Efter ytterligare ett stopp, innan slutdestination, nådde vi så målet, mitt på Söder i Stockholm.
Där möttes vi av ordentligt med slask och fick blöta dojor som påföljd, tack vare en stor, (ungefär fem centimeter djup) vattenpöl utanför porten, där vi skulle lasta av. När allt var inburet och köksbordet ihopmonterat korrekt, (vid andra försöket) gick maken och jag över gatan till "En grek till på Söder" för souvlaki till middag.
Dottern var sen tvungen att akut inhandla ytterligare en resväska, till arbetsmaterialet för resan, så det blev en tur till närbeläget köpcentra. Vi kunde samtidigt fixa bröd och lite annat.
Dottern blev, tillsammans med en förfärande mängd prylar, hämtad av en arbetskamrat. I arla morgonstund ska det åkas flygplan till Frankrike. Här snackar vi kraftig övervikt kan jag lova, men är det "event" så är det.
Så snart vi var ensamma hemma, passade vi på att ta en "pub-crawl och konstrunda" modell mindre.
Med resultat att jag sitter här nu och ljuger en massa, mer än vanligt....kanske.


Utsikt från "grekens" i väntan på mat, mot huset "där vi bor"


Utsikt från lägenheten


Utsikt från bardisken, där vi avnjöt en hof respektive en irish


"Konstrundan" i parken, turkos sten och stjärnor på marken.

Fotvård och bunkar

Maken var ledig, men det var jag som tog extra sovmorgon. Idag var det sen dags för fotvård. Det var väldigt länge sen sist, men jag hade fortfarande en "sittning till godo" eftersom jag för friskvårdspengarna på postjobbet köpte ett gäng behandlingar. Det är tre och ett halvt år sedan nu, så jag har då inte sprungit där varje dag precis.
Vi pratade om en massa saker, Facebook, gratis hemsidor och plåtbunkar till aceton. Enligt föreskrifterna för lokalen, var nagellacksborttagningsvätskan tvungen att förvaras i en extra behållare som säkerhet för läckage.
Men det har jag två lagom plåtbunkar över i lägenhetsröjningen, sa jag.....
En tur till Apoteket för inköp av "väldigt dyr medicin", 12 kronor gick mors tabletter på, det kan jag bjuda på. Sen hade hon även slut på sitt "godis", vilket jag också handlade, på ICA (kanelbullar, croissanter, kex, pepparkakor och Snickers).
Hem till Fagersanna för ärtsoppa & pannkakor till middag och slänga ut bröd på gräsmattan till middagsgästerna, som börjar bli stammisar.
Därefter hämta färdigjobbad Marie för en färd till Hjo och hämta eventuella bra ha-saker i den nu nästan tömda lägenheten. Fotvårdsspecialisten (som bor i Hjo) kom upp och hämtade bunkarna, vi lastade "fynden" i bilen och tittade in med shoppingen till mor.
Sonen har i eftermiddag rest till huvudstaden med sina kompisar, maken och jag ämnar göra detsamma imorron.
Har förberett, ska packa min väska och sen "relaxa" i arla morgonstund, men samtidigt ha koll så allt kommer med.
Maken har valt att ta tag i sina resebestyr först imorron bitti. Ska hålla mig på lämpligt avstånd, när han "stressar runt i tidsnöd". Jodå, jag har vart med förr......några gånger.
Packa kläder var det........


Ett par höll till nere i slänten, vid grannens uteplats.....


dom andra kollade läget precis utanför altandörren.


Solen nekades full lyskraft under dagen....


...men fick gå ner i rätt färg. Allt medan her & fru And åt kvällsmat (vad de nu hittade)

Fortfarande singel

Hämta sonen vid halv elva för en "whistle-stop tour", till flera adresser, först i Hjo sedan till Skövde. Systers dator ville inte riktigt sköta sig, eller snarare var det nog så att skötaren av datorn inte hade alla moves klart för sig.
Sonen förklarade och nu ska det nog funka på alla plan. Därefter dags att "vispa runt" i en snart tom lägenhet. Ja varför är det så att när man har som mest tidspress, blir man nästan alltid garanterat yrhöna istället för rationell och effektiv. Vi fick ändå med en hel del därifrån tycker jag, för jag har plockat mest hela kvällen ur lådor och säckar. Ytterligare en billast sorterad, enligt pricipen många bäckar små....
En kortvisit till mor för att limma en stol och byta strykjärnskontakt. Det sistnämnda, föranledde en nervös kommentar från biträdet som kom in när vi skulle prova att det fungerade: "Stryker hon själv? Stryker du själv?!" "Bara lite handarbeten svarade mor försiktigt." Det har dom nog inte blivit konfronterade med förut. Så mycket förstod vi direkt.
Sonen och jag fortsatte turnerandet mot Skövde, där våra respektive ärenden lyckosamt blev uträttade. Varsin singel-hamburgare med kaffe/dricka på Max innan hemfärd. Där satt några av sonens jobbarkompisar och käkade lunch så det blev lite tjat, men han hann hem en hel halvtimma innan arbetet startade och fick SMS under färden att det blev jobb till två inatt. Det var han nöjd med och det blir väl ca 100 US-dollar till potten. Även här: Alla bäckar små.....
Hemma fick jag en pratstund med grannarna och lancerade kvartersloppis-idén, vilket de tyckte var väl värt att prova, så den 28 april kör vi ett test.
Vår soptunna stod fortfarande vid vägen efter gårdagens tömning, så den fick hjälp tillbaka till sin boning bakom syrenbuskarna. Grannarnas soptunnor har dock fått varsin brun kompis, så han ser lite ensam ut.
Vi valde nämligen att INTE vara miljömedvetna och sortera ur matavfallet, nu när detta kör igång. Visst får vi betala en högre sopavgift men.....orka säger jag bara. Ska sortera färdigt allt annat nu, innan vi blandar in mera.
Dessutom behöver vi ha den gröna tunnan tömd var fjortonde dag (inte bara en gång/månad) i nuläget! Mycket skräp blir det och återvinningen ligger i Tibro.


Fortfarande singel, medan grannarna fått "fästfolk"

"Fågelkavalkad" & loppis

Är det någon idé att lägga ner en massa tid på loppisförberedelser, tro? Ska man vara rationell är svaret tveklöst nej, men har man inget bättre för sig så kan det väl gå an. Det mesta i sysselsättningsväg slår dessutom städning, som egentligen borde göras (helst igår!). Men det får vänta tills den konstiga förkylningen passerat ("täppt" men ingen snuva ungefär).
Sen känns det mycket bättre att bearbeta sorteringsprocessen av alla grejer, med ett extra steg: loppis, innan definitivt avyttringsbeslut måste tas. En slags "avskolning" med prylarna som man ändå är ganska van vid. De har bara blivit alldeles för många genom åren och det har nu eskalerat "lavinartat" i och med fyrarummaren i Hjo med allt innehåll.
Lördagen den 28 april försöker vi med en ny variant här på gatan, "kvartersloppis", där alla grannar utmed Sågvägen kan haka på och sätta ut skylt att man är med. Vi är i nuläge i alla fall två, som ska annonsera vårt deltagande. Får se hur vi lyckas sprida informationen, så det kommer några kunder.
Gammalt bröd är det dock ingen konst att bli av med. Man hinner knappt slänga ut bitarna förrän de tar slut.


Silverfågel siktad idag igen, den äter dock inte bröd!


Parmiddag 1....


och parmiddag 2


Kvällsmåltid: Hemmagjord räkcoctail med vitlöksost-smörgås och "grönt"

Leverans

Har idag (inte så snorig men "tjock i huv'et") sorterat mer prylar, mattor och annat inför kommande loppisar. Alla trasmattor, som jag inte ska spara är mätta och märkta med prislappar. Hade dessutom två stora plastsäckar, en bärkasse och en kartong med grejer att leverera till second hand idag. Skulle så tanka bilen, men pumpen ville inte lämna ifrån sig någon bensin. Då provar vi en annan pump tänkte jag, men samma sak där. Nästa kund fick inte heller något, så rättvist var det iallafall.
Fick åka till nästa mack istället och där var pumpen villig att leverera den dyra drycken. Ja, håller allt med dottern, det är inte roligt att se kvittot.
På second hand sprang jag på en av grannarna. Vi hade förut diskuterat att ha ett "kvartersloppis", på vår gata och nu bestämde vi att testa idén sista lördagen i april. Vi får se hur det går.
På TV är det match Blackburn-Liverpool, det går inte så bra, om man håller på Liverpool!
.....men det ordnade sig, vinst med 3-2.


Koltrasten tittade sig omkring i diset i förmiddags


En del av allt "loppismaterial"

Snorigt

Ja då är vi snoriga båda två, snyter oss och nyser ikapp. Inte så många knop idag, bara tvättmaskinen som har fått jobba, förutom nybäddat i sängen. Det är sååå skönt att krypa ner i. Får väl fixa en matlåda till imorron, för jobbar gör nog maken trots snuvan. Har väl mest slöat framför TV:n idag, stickat lite på en ny skapelse till mig själv, ett experiment med flätmönster. Återstår att se hur det blir i praktiken, inuti mitt huvud ser det bra ut.
Har tittat på Ola-Conny & Morgan på resande fot. Kan bara inte låta bli, för det är så dåligt att det nästan blir bra. (om någon hänger med i tankegången)
Maken har trots regnet, varit på fotboll i nästan fyra timmar, sen var han tvungen att tina upp i jaccuzzin.
....och som sagt snorigt är det!


Har också börjat förbereda nästa loppis, första veckan i juni på fästningen i Karlsborg.
Här får jag sålt "en pryl" på förra loppisen i Tibroparken, men det finns myyyycket kvar.

Seg påskdag

Vaknade av en elektrisk "pryl" som plingade oavbrutet att det var 6 timmar sen det lagts upp något svar till Wordfeud. Hade inget lösenord, till telefonen, men fick tyst på den. Högst tillfälligt visade det sig dock, då den på nytt efter en timme började med sitt evinnerliga plingande. Upp igen och lägga eländet under en hög med handdukar, men vad hjälpte det. Lika glatt fortsatte det lilla livet att göra ljud.
Till frukost idag blev det mackor, ipren och kaffe, men det var lite svår att svälja. Nog har det känts en aning bättre, men inte bra. Hoppas att det ger med sig till imorron. Läääängtar (not) till gymet, men har ju en giltig förklaring till "skolket". Hur är det man säger? "Inget ont som inte har nå't gott med sig". Men skämt åsido, visst är det bättre att vara kry och kravla sig till gymet! om än motvilligt.
Sonen dök upp på förmiddagen och lånade saaben för att hämta sin "ärvda" tvättmaskin från morföräldrarnas lägenhet. Han var också snäll och tog med en del säckar och lådor som var färdigpackade, så nu är även dessa föremål sorterade i högarna Spara, Tänka på, Second Hand och Loppis.
Barnen och morfar tog med sig bröd som hunnit bli gammalt och halkade nerför slänten till sjön och bjöd fåglarna på. Enligt storebror tyckte dom bättre om polarkakor än banankakan de hade med sist.
Det blev rester till lunch och sen var det dags att återvända till hemmet i huvudstaden, för grabbarna och deras mor.
Tack för besöket för denna gång. Morfar tog en tupplur, för han var trött.....


Påskpyssel från igår


Bästa sättet att ta sig nerför slänten i "vinterföre"


...och här bjuder bröderna på bröd.


Fullastad bil som vanligt, men det finns tillräckligt kvar för att fylla saaben också, nästa veckoslut.


...och i baksätet bröderna Bus, som spelar pajas innan avfärd.
Påskafton

Sovmorgon ända till halv nio, då lillebror var väldigt trött och sov gott på golvmadrassen. Frukost och sen var det snart dags att börja fixa lunchen, samt göra sig iordning för att hämta mamma vid tåget. Jag tog kökstjänsten medan maken agerade taxi tillsammans med "assistenterna". De hade några uppdrag till på hemvägen, lämna påskägg i Hörnebo och handla påsksmällar till kvällen. Klockan två blev det lunch med bl.a. sill, nubbe och Jansson.
Därefter var det "påskbakelser" och kaffe. Sen dags för OS-kval i handboll mot Makedonien. Det gick bra och Sveriges herrar och (sedan tidigare) damer är båda klara för London i sommar.
Sen började jag frysa och få ont i halsen, vilket inte var planerat, men det var bara att "gilla läget". Läget blev horisontalt i sängen merparten av kvällen. Höll mig i "karantän" när vi fick "Hörnebofrämmat", tittade bara ut en stund för att se raketernas färd mot kvällshimlen. Lite rester från lunch och alvedon till kvällsmat för min del och sen har jag försökt sova bort "skiten". Gick väl sådär, är idag fortfarande tjock i både huve't och halsen.


Lunchen klar att ätas.....


...och efterrätten strax därpå.


Nu är det dags att skjuta raketer, storebror mer entusiastisk än.....


lillebror, som fortfarande är lite avvaktande inför smällandet.


Men så här såg det ut i alla falll.....


och så här mot slutet.Utlovat oväder

Redan på morgonen regnade det, så besöka Aspö gård i Skövde, (när vi ändå skulle köra barnens mamma till tåget) hoppade vi över. Istället satsade vi på mini-shopping på Elins Esplanad. Det skulle köpas en annan grön sak, brysselkål, för att göras stuvning av till påsklunchen imorron. Sen var grabbarna (läs även den äldre generationen) i omedelbart behov av uppladdningsbara batterier, men morfar och lillebror klev ur affären med en uppladdningsbar spelkonsoll till, istället.
Storebror och jag travade runt i mataffären och hittade till slut brysselkålen, samt en del annat smått och gott, däribland våffelmix.
Under tiden vi var därinne hade det börjat snöa kraftigt och vi skyndade oss till bilen för en kort förflyttning till den kända gourmet-restaurangen McDonald's, för dagens huvudmål. Efter detta var det bara att åka hem i snöstormen, som har hållt i sig resten av da'n. Vi höll oss inne, fick besök av morbror Oskar en stund, tittade på hockey eller handboll på TV, tills det var dags att grädda våfflor. Det kan jag gärna åta mig om jag inte behöver äta dom. Varje gång smakar jag dock ungefär en halv, men bestämmer mig konstant för att det inte var särskilt gott denna gången heller. Kalasade sedan efter "tjänstgöringen", på rester sen i förrgår, fläskstek! "Det smakade framme i mun det!"(som posta-Arne sa, på den gamla goda tiden, då det bjöds på nå't riktigt delikat)
Det var ishockey på TV (har Ni hört den förut?) så jag blev liggande och tittade på Let's dance .(idag höll jag mig vaken!)
Nu sover smågrabbarna sött, men full rulle väntas igen när nästa dag randas. Kanske hinner vi påskpyssla lite, innan mor ska hämtas vid tåget, efter att ha varit på kalas över natt i Västerås.
Sen står Jansson och sill på agendan och ägg såklart!


Koncentration!


Det händer mycket runt omkring, så maten glöms nästan bort, men inte drickan!


...men storebror gick systematiskt tillväga och åt upp det mesta.


Här är dom igång igen och smörjer kråset......


och här var lillebror fokuserad!


Allt medan vårvädret lyste.....med sin frånvaro!

Skärtorsdag och sängar

Lillebror var trött imorse, sov ända till halv åtta, men sen var det full rulle. Storebror kom också upp vid den tiden och "ställde krav på morfar" att han skulle spela hockeyspel, dataspel & busa. Men först ville morfar ha frukost, vilket vi andra tyckte kunde smaka bra. Men det var lite svårt att "hinna" äta, tyckte lillebror, för han ville leka fort. Några ägg och nyponsoppa slank dock ner i magen.
Lite senare på förmiddagen gick alla grabbarna ut, i vad vi trodde var fint väder. Solen sken i alla fall men det blåste snålt. De skulle gå och mata fåglarna nere vid sjön. Jag hade bara en halvfrusen banankaka att skicka med, men det var inte "birdie-namnam" för de åt dåligt av den sa storebror.
Under tiden de var ute lade jag in sillen till påskaftonens lunch för att därefter påbörja riktigt namnam till middag, nämligen stuvad spenat med tillbehör.
Lillebror höll med och ville ha mer av "det gröna", men storebror föredrog tillbehören.
Så var det dags att ta med fika och göra en utflykt till gamlamormor Britta i Hjo. Knappt hade vi kommit dit förrän min telefon ringde och jag fick åka till lägenheten för att lämna ut sängarna, sålda för en symbolisk summa via Blocket. Dom försökte allt pruta på ett redan skandalöst lågt pris, men se det gick jag inte på. Långt hade de också åkt, med släpkärra och tomhänta förstod jag ju att de inte ville återvända hem, så det var bara att stå på sig, så det så!
En del unga påskkärringar har varit här ikväll och fått godis, men någon invasion har det inte vart. Nu ska jag bara vänta ut tvättmaskinen innan sängen får sällskap, igen. Fick "provsova" lite, tidigare under kvällen, då det var hockey på huvud-TV:n.
....och imorron skräms dom med att det ska bli snöstorm. Huvaligen, det kan verkligen kvitta!


Klara, färdiga, åk!


Det här är mums fillibabba (mycket bättre än moms fillibabba,-och billigare!)


Vid äldreboendet, iordningsställt dagen till ära i farstun och nej, det är inte jag som fått böter.

Väntat besök!

Gröt och en del dammsugning blev det under förmiddagen. Maken gjorde också en raid i sin hörna och bad att få låna dammsugaren, när den vart ledig. Gynnade sedan lokalbutiken, men de hade inte allt som stod på inköpslistan. Fixade en fläskstek till middag och medan den stod och puttrade på spisen, tittade jag på den inspelade Champions League-matchen Barca-Milan. Det var ju hockey parallellt igårkväll på burken, så det fick bli fotboll idag istället. Visste inte resultatet, så det var helt ok att se matchen på detta vis.
Middagen var god tyckte jag, men maken var sisådär nöjd, hade gärna ätit något annat, men det var ju ingen överraskning. Åkte sedan "åt fel håll", till Karlsborg, för att hämta den inramade tavlan, förhöra mig om loppisboden på fästningen (där man kan hyra bord), titta in på turistbyrån och handla resterande varor hos ICA.
Hemma igen blev det att iordningställa kvällsmål till anländande gäster och svara i telefonen, när det ringde om sängarna som ligger ute på Blocket sen igår. Det verkar som om de blir sålda imorron, om det inte regnar, för då kunde dom inte transportera hem dom, på släpkärran.
Nu är jag allt lite trötter, får nog ta en kopp svart och kanske kan man gå och lägga sig före tolv. Har inte provat på länge.


Inte ser väl det här så fel ut....?


Medan solen sänker sig över sjön.....


käkas det chicken nuggets med tillbehör,


följt av andaktsstund innan sänggående....

Oväntat besök

Maken har semester och det var "allmän sovmorgon". På förmiddagen ringde dock telefonen och förvarnade om oväntat besök, inom en kvart. Tur att jag hade Gevalia hemma! Det var en kompis som numera bor ända borta på "Vara-slätta", som var i krokarna hos barnbarnen, men tog en liten sväng ut till mig också. Hon skulle dessutom hämta en tavla (inramad affisch snarare) som stått ivägen i vårt förråd sedan "urminnes tider". Skönt att någon befriade oss ifrån den. När hon ändå var här, lurade jag på henne en kasse med pärmar och ett dussin kökshanddukar också.
Maken ansåg sedan att det var dags för trädgårdsarbete och samtal med grannen som skymtat på andra sidan häcken. Han gick ut för att fixa tillstånd, elda skräp och bära ris. Grannen hade ett annat förslag på körväg, än över gräsmattan hos honom, vilket innefattar ytterligare en granne att fråga om lov. Men det verkar som om denna föreslagna väg ner i slänten är farbar, då kommunala fordon nyttjat densamma vid reparationsarbete.
Jag passade på att skicka en jobbansökan innan det var dags för fläsk och bruna bönor till middag. Sen bar det iväg till återvinningen med två säckar skräp och en "titt in" på second hand, där två plåtburkar och ett glas såg ledsna ut, men sken upp då de fick följa med till Fagersanna.
Hockey på TV ikväll, så jag har fått mig en väl tilltagen powernap i sovrummet.
Bäst att ladda batterierna, för imorron kväll anländer påskgästerna, smågrabbarna med sin mor. Dom ÄR välkomna, men "gammalt folk" BLIR trötta! (i alla fall jag)


Kycklingar och kaniner m.fl. har kravlat ur garderoben


Det är "riggat" för värpning!


...en föraning om vad som komma skall?


Mäta och mätt

Första effekten av att ha lagt upp möbler på Blocket, blev en resa via Hjo på min väg till Skövde. Samtliga objekt behövde mätas, för det är väl klart att just måtten ville de som hörde av sig igår kväll veta. Inte så konstigt kanske, men "tänkte inte på det".... ville bara ha upp annonserna snabbt. Imorse fick jag även besked om att det blir ny hyresgäst till lägenheten från första maj, så det känns skönt att det inte är så väldigt mycket kvar, bara slutspurten.
Uträttade mina ärenden i staden och återvände mot hemorten. Först tog jag dock en omväg om gymet.
Hemma fanns det kålpuddingsås med potatis, ostbågar och godis. Ja, till mitt försvar kan anföras att jag faktiskt åt en apelsin också. Men helt ärligt kan jag säga att äckligt mätt och innerligt trött på mig själv som aldrig lär mig, är jag.
Härav denna minnesanteckning med versaler: MAN BLIR ONÖDIGT MÄTT OM MAN ÄTER FÖR MYCKET!!!!
....och vem ska banka in detta i mitt medvetande så det sitter, nu då? Inga kanske, men hon har väl lika kort minne som undertecknad.


Glass i stora lass, är väl det enda jag inte har gett mig på ikväll (alltid något!)

April, april....

Har idag inte sett eller hört något aprilskämt, så jag har inte blivit lurad. Vi hade i förmiddags besök av en entreprenör, som nog kan fixa de markarbeten vi vill göra i slänten, vid verandan, bara han kan komma dit med sin grävare. Det hänger nu på om grannen tillåter att han kör över deras tomt. Vi har dock inte kunnat fråga om lov än, för dom var inte hemma idag. Bara att hålla tummarna!
En och annan kortvarig snö- och hagelby har vi hunnit uppleva under dagen, som efter middag innehöll en resa till Hjo, för att flytta möbler till syster från fyrarummaren. Så nu är det klart och mor har fått dit lite "magasinering" i sitt vindsförråd, samt blivit befriad från kristallkronan till förmån för den vanliga kökslampan.
Vi tog en fika på korvkiosken innan vi återlämnade sonen i hans hem, med några mormor & morfarsmöbler.
Ikväll har jag lagt in annonser på blocket med linneskåp, matsalsbord och bokhylla. Man kan ju alltid hoppas att någon anser sig behöva just dessa modeller till sitt hem. Bara att vänta.....


Någon "konstig vit beläggning" på altanen, som tur var övergående


RSS 2.0