"Söderläge" i snöslask

Hade tänkt att starta mot Stockholm redan runt nio, men det blev inte riktigt så tidigt. Först halv elva var bilen färdigpackad och vi klara för avfärd. En kompis gick förbi på hundpromenad precis i samma ögonblick och meddelade att han och frugan skulle åka upp till tisdag. Via Facebook har jag nu fått förslag på "Fagersannafruträff för fika" i storstan. Det kan ju vara kul, så hoppas vi kan ro det iland. Fik finns det åtminstone gott om här.
Snö finns det också, ett oväder passerade tydligen huvudstaden under morgontimmarna och från Södertälje var det vitt i naturen och inte längre någon sol, som vi hade hemmavid och så långt på väg, som Strängnäs.
Vid fikarasten utanför Örebro, kröp vi dock kvickt tillbaka in i bilvärmen, då det blåste snålt. Maken hann ändå att för åtminstone tredje gången, (genom åren) dunka i huvudet i rastplatsbordets tak, samma bord, samma hörn varje gång.
Efter ytterligare ett stopp, innan slutdestination, nådde vi så målet, mitt på Söder i Stockholm.
Där möttes vi av ordentligt med slask och fick blöta dojor som påföljd, tack vare en stor, (ungefär fem centimeter djup) vattenpöl utanför porten, där vi skulle lasta av. När allt var inburet och köksbordet ihopmonterat korrekt, (vid andra försöket) gick maken och jag över gatan till "En grek till på Söder" för souvlaki till middag.
Dottern var sen tvungen att akut inhandla ytterligare en resväska, till arbetsmaterialet för resan, så det blev en tur till närbeläget köpcentra. Vi kunde samtidigt fixa bröd och lite annat.
Dottern blev, tillsammans med en förfärande mängd prylar, hämtad av en arbetskamrat. I arla morgonstund ska det åkas flygplan till Frankrike. Här snackar vi kraftig övervikt kan jag lova, men är det "event" så är det.
Så snart vi var ensamma hemma, passade vi på att ta en "pub-crawl och konstrunda" modell mindre.
Med resultat att jag sitter här nu och ljuger en massa, mer än vanligt....kanske.


Utsikt från "grekens" i väntan på mat, mot huset "där vi bor"


Utsikt från lägenheten


Utsikt från bardisken, där vi avnjöt en hof respektive en irish


"Konstrundan" i parken, turkos sten och stjärnor på marken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0