.....and so good!

Knappt hade syster åkt, förrän det åter ringde på dörren och ett gäng "symötestanter" stövlade in med blomma, choklad och collage om en förestående utflykt nånstans ......later on.
På med pannan och mera fika (iallafall för mig som nyss avslutat kaffe på maten), men toscatårta är ju gott ialla lägen så varför inte, dagen till ära.
En stund senare kom ytterligare en "tant" och sällade sig till sällskapet. Maken hade passat på att gå ut i det vackra vädret under tiden och hann inte hem ens tills nästa gäng symötestanter i en annan "ännu äldre konstellation" gjorde entré. Dessa tre tjejer kommer senare under innevarande år ikapp min "nyvunna" ålder och vi har känt varandra sen lekskoleåldern, så det är ett tag... 
De hade en "goodie-bag" med sig, som jag kan avnjuta nästa vecka, då jag är "ensam hemma".
Med det andra gänget har jag bara varit bekant i sisådär trettiofem år. Är äldst även i den gruppen, men någon måste ju "ta täten" så why not me then?
Nu har jag även hunnit packa min resväska inför morgondagens resa och allt "flyttgods" finns framställt. Maken hejar på Västerås för tillfället, men får väl ta tag i sin väska snart han också. Då han ska stanna några fler dagar däruppe behöver han kanske ha lite mer med sig.....eller inte?
 
Delar av första delegationen....och ja de är suddiga, men man blir väl lite darrhänt med stigande ålder har jag hört....(även som fotograf)
 
....men de här blev tydligare, så än finns det hopp alltså.
 
 

Sextio "so far"........

Vaknade imorse och fick frukost på sängen, men redan igårkväll (efter tolvslaget) kom maken med "överraskningspresenten" (haha) en Steven Gerrard/Liverpool-halsduk som jag själv köpte när vi var på resa och "lydigt" glömde bort" tills idag.
Under natten hade sedan mina kompisar fixat en stick-kamrat vid äppelträdet, som hade valt samma färg på garnet som jag just nu håller att arbeta med. Lite kallt därute i bara Espana-t-shirt, men tanten får väl sticka sig varm kanske.......
Blomsterbud anlände sedan och strax därefter syster med assistent, för att äta lunch och fika. Hon fick även med sig en stoooor kasse med "arvegods" att ta hand om. Undan för undan tar det på grejerna, fler ska forslas till Stockholm imorron och man börjar kunna se golvyta igen här hemma.
Damernas skidstafett hann vi dock inte titta på, men det gick ju hyfsat bra för dom iallafall, utan vårat hejande.
Nu ska jag börja packa så smått innan nästa gäng med gäster anländer, efter sina respektive arbetsdagars slut.
.....och i postlådan låg det flera gratulationskort idag.
 
Vi är redo för gäster.......
 
"Överraskningshalsduken"
 
Frukost på sängen....ur mitt perspektiv.
 
Min kompis i trädgården, valde turkos att sticka med......
 
....precis som jag härinne i fåtöljen.
 
Högtidsdagens allra första gäster, fick "fikabröd".
 
Lillasyster och storasyster, samt en fin bukett tulpaner "från Spanien".
 
Syster med assistent som bärhjälp påväg till taxin, under överinseende av maken.
 
 

Nu ä' Inga trôtter.......

.....och det kanske har sin naturliga förklaring. Mycket att "stå i" och därtill snart riktigt gammal.
Begravningsbyrån avklarad och datum bestämd. En gryta mat står på spisen och puttrar och ugnen (med den motsträviga luckan) har fått göra tjänst tillsammans med Inga hela eftermiddagen.
Alla köksluckor är nu på "make-over", det fixade maken medan jag diskuterade arrangemanget. Skidorna hann vi också se faktiskt och nu är han på promenad.
Strax ska även dammsugaren få göra nytta, då både tvättmaskinen och strykjärnet har varit i tjänst. Bara rättvist att Alla får dra sitt strå till stacken, så att säga.
Lite TV nu kanske först bara och invänta maken som ska arbetsleda dammsugaren, medan jag styr upp golvmoppen.
 
Testade mors "bästa vän" (iallafall om man ska gå efter hur ofta dom hade date) idag. Tungt men bra.
 
....och en titt på "kronjuvelerna" bjuder jag också på.

Avslutat "akutflytten".........

.....men det var ju ingen bråska tydligen, eftersom enhetschefen ringde med anledning av dödsfallet och beklagade, men upplyste även om att man fick betala månadshyran för nästkommande månad också.
Men nu är det gjort och det kommer att vara klart för inflyttning av ny hyresgäst från detta månadsskifte, så eventuellt kan vi få tillbaka viss del, om någon nappar på erbjudandet snabbt.
Kanske lika bra att ha allt undanstökat också, så man inte behöver gå och tänka på det. Men en aning mör känner jag mig allt, trots att vi har lejt ut städningen.
Mycket pyssel är detdessutom blir det till att övertyga syster om att hon visst vill ha några minnessaker. Imorron tar vi begravningsförberedelserna  med begravningsbyrån, sen blir det laga mat och baka.
Idag har jag dessutom varit "uppe i ottan" och fixat till håret (så gott det nu går) med hjälp av en snäll frisörska som började tidigare för att hjälpa mig, då alla ordinarie tider var slut för veckan.
Var nu i eftermiddag och lämnade in den långa köks-skåpsdörren (gick inte att få med den om vi var två i bilen), resten tar vi imorron. Maken passade på att ta en promenad i det "vackra vädret" och visst åkte jag till second hand istället, men lämnade mer än jag bar hem.......
Nu somnar jag nog såsnart jag satt ändan i fåtöljen framför TV:n, men må så vara då!
 
Fina fisken till lunch idag, fixade Inga (eller ugnen) lagom till i skidorna.......
 
En hel del dojor att sortera.......
 
Uppmuntringsbrev i postlådan......
 
....och här är en mini-tavla som jag har ärvt.
 
 
 
 

Nästan klar i ena ändan......

Sonen och jag gjorde en raid på äldreboendet idag, medan maken var husvakt och skruvade ner köksluckor.
Sonen körde en transport möbler med min bil till bonusdottern i Hörnebo, medan jag organiserade upp och packade ner det sista. Därefter fanns ett antal telefonsamtal och tidsbokningar att göra, för att sedan vid hans återkomst lasta i allt som gick, i två bilar för transport till Fagersanna. Här hemma får jag sedan gå igenom och sortera alltsammans mera noggrant. Men rörigt är bara förnamnet......
Dock stannade vi halvvägs för lunch strax efter halv tre och fixade en take-away med hem till maken. Nu är det om möjligt ännu rörigare än igår.....
Men nån gång ska vi väl få ordning på detta också.
Imorron sista besöket i mors rum och förhoppningsvis kan vi få hämtat det vi vill skänka till second hand och sen bara ta med de få prylar som inte fick plats idag. På lördag kommer städet och nu.......åter till sortering.
 
Min lunch idag: kycklingspett med tillbehör.
 
Hemkommen såg det ut så här i köket, han hade hunnit en bit......
 
....men överallt står allt och lite till om vartannat.
 
Nån som är sugen på att byta arbetsuppgifter....?

Det är mycke' nu......

Trodde vi hade kommit en bit på vägen med röjning av prylar här hemma och visst hade vi det.....
Men nu står det grejer både högt och lågt, samt mer i väntan på transport hit för sortering. Inom de närmaste dagarna ska även maken montera ner alla köksluckor för inlämning och sprutning till ny fräsch färg.
Mitt i alltihop ska tanten fylla sextio och har gäster inplanerade flera gånger den da'n. Så har vi bröllopet till helgen i Stockholm att närvara vid. Förhoppningsvis är mors lägenhet tom efter raiden dit imorron med sonen och sen hoppas jag att beställd städfirma kan ta flyttstädet, annars blir det tuffare än tufft.
Maken har tjänst hemma med ovanstående montering och mottag av en speciell leverans under morgondagen.
Vi får se när begravningsfirman har tid med mig angående alla andra praktiska detaljer och kanske än mera egentligen, när har jag tid att träffa dom??
Nu blir det lite "Så ska det låta" innan jag fortsätter rensa handväskor på näsdukar, kammar, pennor och slitna potmonnäer.......
Det fanns någon till inuti.......

Väntan är över.......

....för igårkväll kom beskedet att mor har fått sluta sina dagar, lugnt och fridfullt.
Visst är det sorgligt när det väl händer, men skönt för den som inte längre finner någon glädje i tillvaron och därtill är både gammal och sjuk.
Nu tar alla andra göromål vid och håller en "på banan" ett tag, för så mycket funderande finns inte tid till de närmaste dagarna. Jag kan nog tycka att det är ganska skönt att ha praktiska saker att utföra i nuläget och se till att det blir som önskat...... så långt jag vet
Först idag har vi dock levererat lite "långlånemöbler" till Hörnebo och tagit en sväng på second hand. Nu väntar skidor och lunch, innan vi förhoppningsvis drar till Hjo, besöker syster och börjar efterarbetet.
Det gick ju hyfsat för damerna, men sämre för herrarna. Dock inga norska herrar på pallen (haha).
Har nu varit första vändan till mors lägenhet och börjat flytta saker, men mycket grejer ärrrr det, trots bara ett rum.
Var även inne hos syster och fikade en kortis, samt pratade ihop oss om en del av begravningens detaljer.
Alla tavlor med hem och en hel låda prydnadssaker, men imorron är det "på't igen" och då följer även sonen med. Finns mycket kvar.....
Nu blir det Lotto och sen Mello som tidsfördriv, till en färdigpaj jag köpte på hemväg.
 
Udda burkar....
 
"Birgitta"-porslin från Rörstrands....
 
....skåp med dockor....
 
...foton, prydnadssaker och mycket mer....
 
 
 
 
 
 

I väntan på besked.......

Mitt i natten ringde telefonen med bud från mors boende, hon var ytterligare försämrad och förväntas inom några dagar få sluta. Vi var där igår kväll, men det gick fortsatt inte att få någon kontakt med henne och då vi aldrig stått varandra nära överlåter jag åt vårdpersonalen att ta hand om henne i slutskedet. De gör ett mycket bra jobb efter vad jag har sett, de gånger vi varit där senaste veckan. Ibland är det bara att inse fakta och sina egna tillkortakommanden för att i det stora hela hitta bästa lösningen för samtliga.
Tråkigt javisst, men ingenting blir bättre av att konstruera relationer som aldrig funnits, eller spela spel inför galleriet. Personalen vet sen länge läget och har mitt fulla förtroende för att det blir ett så bra slut som möjligt.
Ska försöka "ta dagen som den kommer" och sysselsätta mig med det som var inplanerat, ett fikabesök av min nya bekantskap om en stund. Hur det än är så går ju tankarna runt hela tiden och ett avbrott som detta kanske är bra.
Det blev mycket prat och fika, sen lite mera prat i nästan tre timmar och nu närmar sig fredagskvällen med "På spåret". Ska bara äta lite överblivet dillkött från gårdagen till middag, för det har jag inte haft tid med förrän nu när mörkret lägrar sig......
 
Isen började spricka upp igår eftermiddag och är nu idag helt borta igen.....
 
Systers goda födelsedagstårta från igår.......
 
...och eftermiddagens fikastund här hemma idag......
 
...medan dom utanför fönstret åt gammalt bröd.  
 
 
 
 

Födelsedagskalasdags......

...i Hjo, då min syster firar att hon fyller 57 år. Det sägs att hon är min lillasyster, men hur kan nu detta vara möjligt, då jag inte är en dag äldre än sådär fyrtio. Jo det finns olika sätt att förtränga verkligheten, men man kan ju bara helt sonika köra på "jag är inte äldre än jag känner mig" och talar jag (nästan) sanning.
Idag har jag varit i skolan och gjort lite nytta (hoppas jag) och vädret gör väl sin nytta, ser det ut som. Snön är nästan helt väck och med hjälp av blåsten som härjat det senaste dygnet, har isen på sjön börjat spricka upp också. Visst är det tidigt i almanackan ännu, så några "bakslag" är väl bara att räkna med, men våren "står för dörren" inom överskådlig framtid iallafall. Och ljusare blir det för varje dag som går, bara det är att njuta av......
Favoritdag på ingång imorron, fredag och inbokat fikabesök på eftermiddagen att se fram emot. Sen har kompisen landat (i förrgår) från södern, där kan det nog också bli en date snart om jag har tur.
Satt hela kvällen igår och kollade efter en tapet som skulle passa i vårt snart nymålade kök, men det existerar ta mig f...n ingen som duger till mig. Hur många varianter som helst finns, men ingen som jag vill ha. Vari ligger felet? Är jag för kräsen, har för bra smak, eller vad.......?
I mitt huvud finns en diffus skiss över hur den SKA se ut, men hittills har jag inte ens kommit i närheten av det, eller hittat någon annan som känns gångbar.
Två alternativ kvarstår som jag ser det, fortsätt leta eller anpassa smaken till utbudet. Bråttom är det ju inte, så det får bli första alternativet ett tag till.........
 
Klar igår (ca 2 år) och som jag skrev på Facebook, mindre restgarner i puffarna, men fler tröjor på stången...
 
Precis uttagen från ugnen, lagom till fika imorron........(och ikväll mmmm....)
 
 
 

Nu så.....

.... har vi tagit "första steget" i vår köksrenovering. Vi har köpt målarfärg till väggen och listerna, samt beställt sprutning av luckorna. Nu ska maken bara montera ner alla 19 skåpsdörrarna och 6 lådförstyckena, för transport till utföraren. Färgen är också bestämd (av mig).
Innan vi kom så långt var det dock en ofrivillig sovmorron med huvudpina och vid lunchtid resa till sta'n, där maken hade date på Hörselcentralen. Sen hälsade vi på en gemensam f.d. arbetskamrat som har affär i staden och därefter blev det en sen lunch hos COOP Forum. Lite förnödenheter (inklusive några nystan garn) hittade vi (läs jag) innan hemfärd och nu har jag "möblerat om" en aning. Nej inga drastiska saker, bara frigjort en möbel som ska avyttras. Följdverkan av detta får vänta "på sin tur" för vi ska göra lite rokad med möbler mellan rummen är det tänkt. Men lugn och fin, en sak i taget känns som en bra strategi. Inte allt på en gång.....den här gången.
Hos mor är läget enligt personalen oförändrat, vare sig sämre eller bättre och detta har jag även meddelat min faster som ringde nyss. Imorron fyller syster år och då blir det färd till Hjo igen.
Först ett besök hos mor, sen födelsedagskalas.  
 
...och vad har han kniven i högsta hugg för? Jo han hittade ingen tesked, så mini-chokladpuddingen han fann vid salladsbuffén åt han (i lönndom) med kniv......

Omväxling "förnöjer"......

...så idag beslutade jag mig för att byta ut skolan mot ett möte för "likasinnade" (alltså arbetssökande som jag) på arbetsmarknadsenheten. Detta var på förmiddagen och därtill fick jag göra en ny bekantskap, in real life (också) inte bara facebook-vän. Vi bor i Fagersanna båda två, har gemensamma vänner sen förut men har aldrig träffats "på riktigt" förrän idag. Jag liftade med henne till mötet och vi hade mycket att prata om, både där och framöver, känns det som. Vi hade både vitt skilda intressen, men också flera gemensamma visade det sig. 
Båda har vi nu alltså utökat vårt nätverk, som det så vackert heter på arbetsmarknadsspråk. Vi får väl se om vi har "nån nytta av varandra", vad det lider.
Annars fick jag sms från it-enheten att det var "lagat" (tog bara elva dagar) och nu skulle jag kunna komma in på schemat i datorn och tala om när jag kan jobba (igen).
Först blev det dock några timmars arbete på boendet, medan ordinarie personal hade möte, sen en tur till second hand. Där inhandlade jag idag bara en telefon till syster, då hon behöver en ny som har fungerande ljud så hon hör när det ringer.....
Ikväll har jag testat inloggningen och det fungerade, så nu vet dom i poolen hur jag kan hoppa in och jobba fram till mitten av september.
 
Vitt skilda gäster har vi i vår "restaurang"..........
 
...imorse fick jag syn på denna gynnare, ivrigt springande runt och samla frön. En sork tror jag det är...
 
Sen kom de lite större "stammisarna".
 
Och Inga bjöd på hemmagjord kycklingrulle med melon- och grönsallad till kvällsmat.

Fortsättning på samma tema....

...att åren springer iväg. Idag är det exakt tre år sedan far gick bort och nu är mor väldigt dålig. Dock verkar hon ha repat sig en del sen i fredags. Vi var där idag igen och kontakt går det att få, men inte förstå vad hon vill säga. Mer än att hon ville nå't om pappa idag, för hon sa "Pelle" klart och tydligt flera gånger.
Svårt att veta hur det blir, men på mig verkar det som om hon kommer att repa sig från lunginflammationen.
Annars var det första dagen i skolan efter lovet och speciellt effektiva kändes det väl inte som att vi var. En massa teknikstrul tog mycket tid i anspråk (som vanligt) och apropå teknikstrul:
För en och en halv vecka sedan var jag i kontakt med kommunens it-avdelning, då jag inte kunde logga in på schemaläggningssidan. Den fredagen kom meddelande att de skulle fortsätta felsökning på måndag.
Inte ett livstecken under hela förra veckan och med ett sms, undrade jag igår hur det gått. Svar kom på förmiddagen, nejdå ingen lösning och tillverkaren inkopplad....... Inte undra på att man är skeptisk till teknik då man hela tiden får "påspädning" av vatten på sin kvarn......
Förutom besöket hos mor tittade vi in en snabbis på en second hand i Hjo, där jag till makens stoooora sorg hittade en jeanskjol att handla (för den passade tanten i storleken). Men han kan iallafall trösta sig med att den kostade närapå inga pengar alls.
Hemkomna har vi nu druckit kaffe och jag åt både jordgubbar och semlebulle till mitt. Upptäckte nämligen att bullarna man köper för att göra egna semlor av, är vanliga släta kardemummabullar som jag gillar skarpt. Här behövs med andra ord vare sig, mandelmassa, grädde eller varm mjölk för dom är goda så det räcker ändå....
Vad dumburken har att erbjuda återstår att se, har ingen TV-tidning denna vecka då jag var ute och reste när den fanns att köpa. Lite stönigare är det allt att kolla program-tablån direkt på burken, så imorron "hänger jag på låset" och köper sån tidning igen......
 
Favorit-fika........
 

Åren dom går......

Kom igår kväll på att det är exakt 40 år sedan Sprint-VM på skridskor gick i Göteborg och där på läktaren med "fådda" biljetter (som Kurt Olsson sa), stod maken och jag. Vi hade packat ostmackor och varm choklad att värma oss med och "skåla i", för även förlovningsringar fanns i ryggsäcken.
Fyrtio år senare, har vi varit upphov till två gemensamma barn och tre barnbarn. Sen finns ju också bonusbarn med barnbarn som ingår i "klanen". Ganska några att hålla ordning på och passa födelsedagar till, så det var väl tur att maken skaffade sig en "Ullabella" som håller i logistiken......
Som efterhandskonstruktion kan vi ju säga att trippen till Liverpool var en kombinerad "förlovnings- och födelsedagsresa. Eftersom sport-temat stämmer med ursprungsevenemanget så att säga.
Eller också.....är det ytterligare en anledning till att leta upp ett nytt spännande resmål lite senare i år, för gemensam upptäcktsfärd.
Vi har precis druckit kaffe på maten och jag har föredragit ovanstående tankegång. Vi kan väl säga att jag har "sått ett frö" och nu måste jag vattna det väl......... så det tar sig.
Hur har vi då firat idag
Delvis gemensam promenad (jag kortade av och gick hem tidigare för att fixa middagen, då inte mitt knä vill promenera alls, om det får bestämma helt självt. 
Vinflaskan som vi öppnade igår, tog slut idag. Det är nog rekord tror jag...... ingen slatt kvar alls.
Maken har ishockey att bekymra sig om och jag ljuger på "som om inget har hänt". 
Beträffande mor, så  har hon ingen feber längre, men är fortfarande svår att få kontakt med. Har ringt och kollat läget och syster har varit där idag också. Får ta en tur dit imorron efter skolan.
 
"Förspel" igår till lunch: Broccolli och skaldjursfondssoppa med grädde och räkor, därtill vitlöksbröd och vin.
 
Passerar stationen och fabriken på min mini-promenad, det ryktas om loppis-start under våren i den senare......
 
Inte kan man väl betrakta mig som smutsig, eller??
 
Festmiddag: Baconlindad kycklingfilé med citronpeppar och jordnötter, till ris med gélé, grönsaker och citrondoftande currysås. Därtill alltså vitt vin även idag......
 
Tilltugg till kaffet: Mövenpicks hallonstrut......
 
 
 
 
 

Liverpool i bilder.........

från några hektiska dagar  i februari 2015 .......
 
SAS tog oss till Manchester airport och därifrån blev det tåg......
 
.....till Lime Street Station, varifrån det bara var en kort promenad till hotellet.
 
..där denna vackra krona hängde: "I'm gonna swing from the chandelier....." njaeeej.... jag avstod från det.
 
Fish & chips nästa......
 
Det första vi gjorde morronen därpå var att gå ner till Merseyside....
 
.....föreviga Liverbuilding tillsammans med maken (men bara husen står med på UNESCOs världsarvslista)
 
"Ferry cross the Mersey"....som Gerry & The Pacemakers sjunger om, samt Stena Lines båt till Belfast.
 
En ensam mås traskade runt i ebben......
 
Flera statyer att titta på och i bakgrunden fanns en Tate-filial, men vi valde bort museér....
 
....och promenerade bara runt i Albert Docks.
 
Där fanns godis att köpa om man ville......
 
..då kunde man göra en lika fin tavla som fanns i skyltfönstret.
 
Det gick att åka busstur och pariserhjul också, men vi hoppade även det.
 
Man kan ju alltid fönstershoppa läckerheterna....
 
....för att sedan återvända till hotellet för lunch.
 
Lite vila på rummet.....
 
...före fotbollsmatch.....
 
Lite näring på arenan.....
 
...läsa ordningsregler.....
 
...och sen ta in atmosfären....
 
...innan matchen startade....
 
Segermålet fixat.....
 
...vilket jag och Steven gillade.....
 
Bild på emblemet vid huvudläktaren....
 
...innan vi startade vår vandring mot centrum ivrigt letande efter en taxi. Halvägs dök en ledig upp och nere i stan stod dom sen där i en lång rad......lediga.
 
Nästa dag letade vi oss ner i den legendariska Cavern Club och lyssnade på livemusik av ny förmåga.
 
Paul Jones hette han......
 
Tog sen ett snack med John, tvärs över gränden....
 
...innan vi shoppade lite till.....
 
och avslutade med lunch på rummet.
 
På kvällen åt vi asiatiskt och avslutade med att dela en mintglass till kaffet.
 
Torsdag morgon var det dags att återvända till stationen, ta tåget till flyget och via München hem till Götet.
 
 
 
 

Oväntad vändning......

Uppenbarligen var vi väldigt trötta efter resan igår, för vi sov som små grisar till över tolv. Då hade ju förstås jag varit uppe vid åtta-tiden och pillat i mig Alvedon mot huvudvärken som anlänt under natten.
Bra att jag slapp sådan då vi var på resa iallafall. Det blev brunch istället för frukost, med "half" english breakfast på menyn. 
Sen var det hög tid att åka iväg och fylla på i kylskåpet inför helgen. Först ut var dock fisk till middag, på makens begäran och den smakade så småningom väldigt bra, när det väl fanns tid att laga den. För bäst som jag gick mellan hyllorna där i mataffären ringde telefonen. Det var från mors boende igen och hon hade blivit sämre. Ny medicin skulle sättas in, men det är så illa att de inte tror hon kommer att klara sig.
Hem med alla varor, hämta maken och åka till Hjo blev det alltså. Hon sov när vi kom, jag försökte få kontakt med henne men det gick inte. Med hjälp av personalen fick jag dock lite respons efter ett tag, så hon förstod att vi varit där iallafall. Imorron ska syster göra ett besök och extra vak finns tillsatt framöver.
Bara att avvakta......
 
Regnbågsfilé med skaldjurs- och vitvinssås, smakade utmärkt.
 
 

Mek i Manchester och missad mat i München......

Resdag och uppgång klockan sex för att göra sig så presentabel det går....
Färdigpackade var vi sedan gårkvällen, bara det sista att slänga ner och låsa väskorna.
Frukosten serverades med början klockan sju, vi checkade ut och chansade på att det gick med en tjuvstart på måltiden. Jodå det var framdukat, så två rostade bröd, samt kaffe och lite dricka lyckades jag få ner i så arla morgonstund.
Frukostvärdinnan kom och beklagade att kocken ännu inte anlänt. Ni har tur svarade jag henne, för vi vill ändå ingen "full english" ha idag.
En kort promenad till stationen i lite småkyligt friskt väder och i god tid stod vi på plattformen. Tåget var i tid både avgång och ankomst till flygplatsen. Nästa "hinder" incheckning: Vi provade do it yourself-maskinerna, men de var inte alls så tillmötesgående och enkla som Landvetters. Bäst som vi stod där (ganska handfallna) kom en vakt och sa åt oss att inte ödsla tid på apparaten utan gå direkt fram till disken istället: "It's quicker". Security var inga problem heller och boardingen var i tid. Men väl på planet fick vi veta att de höll på att byta ett av landningshjulen, men att det nog skulle vara klart snart....
Fyrtiofem minuter senare, var i det här fallet snart. (Nej det tyckte inte piloten heller) Kontentan blev en timmas försening och ett flertal personer på vårt plan missade sina anslutningsflyg i München. Dock inte vi, men vi fick "knata på bra" för att ta oss från buss, igenom passkontroll, korsa hela terminalen och kliva på ny buss, ut till nästa plan.
Men det vi missade var middagen och (visade det sig efter landningen i Göteborg då jag kunde slå på telefonen igen) ett dygnspass arbete som jag inte hann se och svara på i tid.
Surt....
I Borås gynnade vi en lokal pizzeria och strax före tio "landade" vi hemma. Ska bli skönt att sova i sin egen säng inatt och inget ont som inte har nå't gott med sig, för det blev ju sovmorron istället för jobb.
Packa upp var det visst och sortera inköpen, samt tvätta. Sparar vi tills imorron tror jag....... 
 
På plattformen: Wating for the train.....
 
Det tog tid........
 
Bye, bye Britain......
 
"Det sägs att ovan molnen, är himlen alltid blå..." och här är beviset.
 
Då far vi mot solnedgången med nästa plan......
 
 
 

Rekreation......

.....sovmorron hade vi tänkt, men vid sju-tiden blev jag väckt av telefonen. Mor hade misstänkt lunginflammation efter några dagars förkylning. Får avvakta doktorns utlåtande senare idag och meddelade att jag är åter i Svedala imorron kväll. Sen tog vi ytterligare en vända till den officiella souvenirshopen LFC. Dä' ble' änna dûrt! Men å andra sidan färre presenter kvar att handla under året.......
Ett besök på Cavern Club med live-musik hann vi också med innan lunch. Nu ska vi vila, packa och kvällsäta på restaurang. Imorron blir det tidigt........
München nästa, för vidare transport till Götet.
 
Ner i källaren där Beatles och en massa andra kändisar har lirat......
 
Paul Jones gott folk, om han skulle bli berömd så såg vi honom "först"......
 
Ska det vara en shoppingkasse också? frågade expediten. Ja det blir ju dyrt ändå, så varför inte sa jag.
 
Luncheon is served.
 
 
 

Anfield tur och retur.......

Kort uppdatering på kvällen........
Skulle ta bussen ut till arenan, men då den var fullsatt passerade den bara hållplatsen. Vi vågade inte vänta på nästa då det var 30 minuter emellan turerna. Gick åter till hotellet och bad om en taxi, men se det var också tämligen svårt att få tag på. Dock fick hon i receptionen slutligen napp och en Everton-supporter till taxiförare fick "nöjet" att köra oss till lokalkonkurrentens arena. Han var dock imponerad över att jag hade koll på att det fanns ytterligare ett Premier League-lag i sta'n. De flesta brukade bara säga va? när han nämnde Everton. Nåväl vi kom fram i god tid trots mycket trafik. Inledningen var mäktig med total allsång av 44.000 personer innan startsignalen ljöd och matchen slutade med önskat resultat: hemmavinst, straffmål av Gerard och Balotellis debutmål i ligan för Liverpool.  
En icke så hett önskad ganska lång promenad innan vi fick tag på taxi tillbaka till centrum och en olidlig väntan på en hamburgare till kvällsmat hos Burger King avslutade kvällen innan vi tog oss tillbaka till rummet. Ska nu försöka sova efter upplevelsen och i den hårda sängen........
 
Jo vi har ätit fish & chips....igårkväll.
 
Imorron kanske vi ägnar lite tid åt en annan av stan's sevärdheter, vem vet? Detta är en bild gjord av godis, nere vid Albert Docks i just det...en godisaffär.
 
 
 
 
 
 

Matchdag......

Snart dags för avfärd mot Anfield med biljetter i "högsta hugg"....
 
Mot Anfield........

"You'll never walk alone".......


"Te'ress"........

....för en liten utflykt. Vilket är västgötska och betyder: Att jag är färdigpackad och klar för fotbollsresan. Men jag får invänta morrondagen innan det bär iväg, till Liverpool.
Betraktar detta som en födelsedagspresent till mig själv, uttagen två veckor för tidigt. Men man får passa på medan man "fortfarande är ung" och orkar. Snart passerar ju tanten nästa streck och då återstår att se vad man orkar med. En rekreation i glada vänners lag till solen kanske......
Har passat på att ta en mini-promenad i solskenet. Det blev tur och retur brevlådan vid affären, för att posta årets god man-redovisning, som äntligen blivit färdig.
Maken fortsatte upp i skogen, då jag vände hemåt. Medan han var på sin vandring hann jag dock att åka till återvinningen med skräp, dammsuga huset och putsa vinterstövlarna, innan tjänstgöring vis spisen tog vid. Middagen var nästan klar då han "trillade in".
Kanske blir det ett uppehåll i ljuget några dagar, eftersom jag inte vet om tiden räcker till, internetuppkoppling finns enkelt tillgänglig, eller om vi väljer puben istället.
Hursomhelst blir det nog en hel del foton och film från både fotbollen och staden i sig. Rapport kommer.......nångång!
Nu ska jag "ladda" med matchen på teve mellan Manchester United och West Ham. 
 
Igår kväll blev denna tröja av restgarner klar.....
 
....och idag har jag funderat, plockat ihop och provpackat. Stänger väskan imorron....... (jodå -det går, har testat.) 
 

Ärenden och shopping med maken

Hur i allsindar gick det då, kanske någon undrar? Jodå jag kan såhär i efterhand meddela att han överlevde alla dessa traumatiska besök i affärerna.
Första anhalt var dock syster, för att slutföra de tekniska installationerna åt henne. Idag var det bara att byta en lånad DVD-spelare mot vår begagnade kombi-spelare VHS/DVD. Så egentligen endast att dra ur två sladdar, skifta apparat och plugga i igen. Allting funkade, så där blev vi inte långvariga. Nästa mål var second hand i Hjo, där till och med maken shoppade loss, på en förpackning blyertsstift. Netto nästa, en kasse med kompletterande matvaror och därpå sista shoppingstoppet: Hem & Hobby! Vi skulle inte ha särskilt mycket, så ingen "långbänk" där heller. Maken "bunkrade upp" med batterier till hörapparaten, jag fyllde på i korgen med samma vara men till brandvarnarna.
En del godis slank också med, men väldigt kort blev besöket den här gången. På hemvägen stannade vi till i Hörnebo och fick en gratis fika, samt lämnade av en hel kasse med gamla LP-skivor. Dessa gör bonusdottern skålar av och då hon inte fick ta sambons skivor behövde hon "påfyllning"........
Här hemma har vi nu klarat av middagen och jag bekantar mig som bäst med vår laptop, modell mindre. Enklare att ha med på resa, vilket snart är aktuellt. Dock har de båda dataherrarna i familjen "varnat mig för att den skulle vara krånglig att hantera". Verkar inte så, men det var väl kanske bara ett trick (som jag enkelt gick på) för att få disponera den alldeles själv(a). 
Slut med det nu..........
Ikväll brakar Liverpoolderbyt (mot Everton) löst och kanske är Gerard "trött" och vilar nästa match, den på tisdag som vi ska se. Vore ju typiskt, men inte helt orimligt......Vi får se!
Halv sju bänkar jag mig vid TV:n alltså för fotboll, när den är slut surfar jag nog över till "Mellon" för lite nyfiken på spektaklet är man ju alltid (sådär lite lagom Svensson-nördigt).
Packa kan vara bra att starta med också kanske, inte borta så många dagar, men alltid måste det med en del ändå.
 
Oväder närmar sig.........
 
.......och middagen smakade bra även idag.
 
 

Ständigt klåfingrig........

.....så nu har jag två nya tröjor på gång samtidigt, dessa är båda modell mindre, varav en är ämnad för "produktprovaren". Fortfarande är det restgarner jag försöker göra av med. Hoppas bara att de räcker till slutförande av plaggen, men det tror jag. Ja ska jag vara fullständigt ärlig så ligger där ytterligare ett projekt påbörjat (sen en tid tillbaka) åt "moi", men det blir inte som jag tänkt mig riktigt. Får se om det blir slutfört nån gång, får väl ta till det om inget annat finns att ha för händer, när det kliar i fingrarna.
Har precis kommit hem efter ett intensivt dygn på arbetet. Inget speciellt som hände, men mycket att göra ändå i vardagen. Men med teamwork kommer man långt och vi fixade allt som var oss "ålagt".
Håller som bäst på att uppdatera mig om vad som hänt i omvärlden det senaste dygnet (vilket till 99% innefattar sociala medier).
Men skämt åsido, man sköter ju det mesta vid datorn numera........
......men inte ens IT-avdelningen på kommunen kunde lösa problemet (via telefon), varför inte jag kan logga in på "schemasidan" för att tala om när jag kan jobba. De bad att få återkomma och nu har det snart gått två timmar.
Maken har varit "redig" och promenerat i det vackra vintervädret. Erbjöd mig att få följa med, men då underlaget är lite sådär, knä't likaså och jag hade en massa att ta igen avböjde jag inviten.
Visst hade det varit både bra och skönt om inte..... ja delvis är det väl i ärlighetens namn iallafall en halv bortförklaring.
Men middag står snart på bordet, den rena tvätten ligger i garderoberna och en födelsedagspresent är klar (att skicka), precis som "packningslistan" inför morrondagens turné med "överskottsvaror" som ska lämnas på olika ställen.
Fick precis ett meddelande från IT-avdelningen, att de inte lyckats lösa mitt inloggningsproblem och att de ska fortsätta på måndag. Säger bara: "Teknikens under"........ (har än en gång gett mig vatten på min kvarn...)
Nu får jag snart börja ladda inför "På spåret" och andra trevliga fredagsprogram.
 
"O'boy, vilket vackert väder....."
 
Utsikt från en dator......
 
Det är inte så gott tycker ja', .....var det nån som sa......om middagen ida'
 
 
 
 
 
 

Fromage och räkor......

Idag kommer en kompis på besök för att vi ska fixa det sista i betalningsväg, inför tjejresan om några veckor.
Vad det gäller gårkvällen så skrev jag i min status på Facebook, att jag skulle kolla om "sängen hade landat tidigt".
Kan meddela att så inte var fallet. Den ankom i vanlig tid, vilket i sig är alldeles försent.
Men jag har sovit (om än inte så mycket som jag borde), alltid något att sätta värde på då det (enligt "dom som har koll") var fullmåne. Vilket med andra ord inte stör mig. Vad som stör min nattsömn emellanåt är fortfarande en olöst gåta, vilken vi inte forskar i, i onödan.
Skolan som vanligt och idag hade vi "spontan-lektion" i drama. En elev ville lära sig att läsa Romeo & Julias balkongscen med rätt dramatiska betoning. Ja alla sätt är bra........Detta tog vi vara på och ytterligare en elev hakade på.
Lite "klock-traggel" blev det också, då de har hunnit olika långt i sina böcker eftersom de börjat skolan i omgångar.
Inte helt lätt att förstå sig på hur vi uttrycker tiden, klockan ett blir klockan 13 mitt på dagen osv.
Den biten har även mina avlägsna släktingar i USA svårt att få grepp om. Vilken tid på dygnet är det vi pratar om??
En kasse med "överskottsmaterial" levererad till Hörnebo. Middagsrester från flera dagar tillbaka uppdelade och konsumerade.
En mindre diskussion om att ta tag i en ansiktslyftning av köket, blev det till "efterrätt" för mig och maken. Nej vi ska inte blåsa ut allt och köpa nytt, utan på ett smart sätt piffa till det som är för slitet. En del idéer finns och nu är det bara att få tummen ur, samt att ta lite i taget.
Snart anländer mitt besök, (inget oväntat alltså) men det blir Gevalia iallafall!
Ikväll får vi se om någon kanal visar Liverpools omspels-match i FA cupen, mot Bolton. Men sån tur har jag väl inte.....
Imorron väntar sen ett dygns riktigt arbete, vilket stod klart då det mitt under en lektion pep i fickan. 
Så som tysken säger: "Bis Freitag".......alltså.
 
Glutenfri fika, det blir inte festligare än man gör det........
 
.......och nu kan hon komma. Ska sätta på kaffebryggaren bara.
 
 
 
 

Eldprovet.....

...... väntar på en lapp för maken. Han ska storhandla på ICA och hämta ett paket, utan min assistans. Jag ska under tiden roa mig på second hand, så slipper han den biten. Ja i hans värld är väl detta att välja mellan pest eller kolera, men ibland ställs man inför såna svåra val. Men då han ställdes inför valet, tog han hellre "en svängom" på second hand med sin fru och fick assistent i affären
Först ska vi dock stärka oss med middag, vilken jag ska ta mig an alldeles nu, efter att ha klarat av skolan, 
återvänt hem på hala vägar och städat i två "lagerskåp" till.
Skulle ha gjort aktivitetsrapporten innan vi for iväg, men ser att det kommer att bli "tidsnöd". Väljer då att skjuta upp nöjet istället och ta mig an densamma då vi återvänder hem efter väl uträttade ärenden.
Blir ju uppenbarligen också nödsakad att göra uppehåll i detta ljug, när göromålen hopar sig. Då gäller att kunna prioritera och avstå roligheter till senare. 
Nu är det senare och strax går startskottet för aktivitetsrapporteringen till AF om mitt januari. Bäst att jag sköter mig, då ett "hotelsebrev" har nått alla oss i fas 3 om införande av hårdare sanktioner och bestraffningar, om vi slarvar. Utformat ungefär som i småskolan: "Tre prickar, sen hemanmärkning" varpå "föräldrarna dra in veckopengen". 
Ja upplägget ligger helt i linje med livegenheten, på mottot: "Greser s'a ente ha roli't", Myndighetsutövarna ser sig än en gång nödsakade att förklara detta (så vi fattar att livet inte är rättvist och de tror fortfarande att raffinerad mobbing avskräcker andra från att välja denna "utväg" åt sig). 
Ja var och en blir salig på sin tro, men det är synnerligen tråkigt när beslutsfattare blir dumma på riktigt. 
Sååååååå många som blir lidande, alldeles i onödan........
 
Fortfarande samma utsikt vid femtiden på da'n.......
 
....och senaste stickprojektet, klart för transport och utlåtande. (kjol & väst)
 
 
 
 
 
 
 

Vintermåndag.....

.....med gott om snö på träden och fluffig vit snö överallt annars, sålångt man kan se. "Picture postcard-beautiful" som engelsmännen säger. Ganska halt på vägen om man inte tänker sig för, men sandat på en del ställen som hjälp med fästet.  
Sen har vi har alldeles för många vokaler i vårt alfabet och flera av dom låter likadant.  tyckte dom iallafall idag om svenskan. Inte lätt med ett nytt språk från grunden och visst är det ibland nästan omöjligt svårt att höra skillnaderna.
Försökte idag att ta en del "samma" ord, men med olika vokaler och förklara hur lätt det kan bli missförstånd, om man säger/skriver fel (exempelvis reta, ruta, ryta, rita).  
Inga genvägar finns i ämnet utan det gamla beprövade sättet gäller fortfarande: "Övning ger färdighet", så vi tragglar vidare på ett förhoppningsvis lättsamt sätt.
Kan i sammanhanget säga att jag är väldigt glad att jag inte behöver lära mig det arabiska alfabetet. 
Är heller ingen virtuos på datasystem, men lyckades i höstas ändå med skriftliga instruktioner ta mig in på pool-planeringssidan hos Tibro kommun. Där lägger man in på schemat då man kan jobba, sen får man se om man får jobba.....
Uppdaterade min sida där fram till vecka 2, men behöver ju nu fortsätta vidare, för att få med resten av våren också. Men det har varit lögn i h....e att komma in där. Fick idag manuell hjälp vid besök hos poolen att uppdatera till påsk.
Sen får vi se, för chefen skulle prata med IT-avdelningen först. Var det falerar visar sig: tekniken, jag eller min dator hemma.
Maken lagar middag, hans "paradgren": ugnsfläskpannkaka, så snart får jag mat. Sen kan jag slutföra "den liggande papperexercisen" och därefter fixa klart Ia-projektet i stickning. Sen blir det ett stort brev att skicka till henne och bröderna Bus, som har "mamma-vecka" nu.
Solen skiner lite då och då idag och det ser inbjudande ut, men med det glatta underlaget i åtanke är det säkrast att beundra prakten inifrån huset.
En gammal svensk film visas på TV, den går väl alltid att se medan man stickar........
Ikväll blir det "komikerna" i Ullared, som fortfarande är så dåligt att det blir bra.
 
Söndagskvällsmat.....
 
Teckningar av gamla Tibrohus, som pryder väggarna på Vårdcentralen/äldreboendet....
 
Stationshuset (finns fortfarande kvar)
 
Gamla biografen (IOGT-huset) rivet
 
Vinterväg.....
 
....stugidyll vid sjön
 
"Hemma på våran gata......" ser det ut såhär idag.
 
 
 
 
 

Hur fort ......

.....blir det inte söndag och snart dags för en "slav"vecka igen. Har jag tagit vara på ledigheten då och gjort det bästa av all fritid? Ja det beror väl på vem man frågar, men hyfsat mycket har iallafall hunnits med (tycker jag).
Visst hade det gått att klämma in lite till, men nån gång måste man få känna sig åtminstone halvnöjd.
Genomgång och gallring av bl.a. julgardiner och dukar, som i sin tur gav lite utrymme för lagring av andra nyttoprylar, Liverpool vann sin hemmamatch, systrarna Helgesson gjorde bra ifrån sig på EM och Ias experimentklänning blev klar. Sen "poppade det upp" ett annat Ia-projekt direkt på detta, som är halvfärdigt redan.
Äta färsk fisk till middag och räkmacka som lördagsmys, ha valfri längd på sovmorronen, disponera min dag som jag behagar.......
Skulle lätt kunna vänja mig vid denna "rutin", men det är nu inte möjligt, på grund av min ringa ålder (hahaha! vilken galghumor).
Fick ett brev där det skulle göras ett nytt val till att placera pengar inför pensionen. Men när ska man få "njuta frukten av" sina briljanta placeringar? Den frågan mal ständigt i detta huvud, såsnart jag är i vaket tillstånd.
Min vana trogen blev det sent även igårkväll, då jag företog mig att  fixa en del internetbetalningar, varav den ena var en beställning av kombinerad vhs/dvd-spelare. Vi köper en ny och syster får köpa vår begagnade, på så vis sparar vi båda lite kosing. 
Därpå slutbetalade jag "tjejernas" rekreationsresa och bokade p-plats vid flyget, inför den stundande fotbollsresan. 
Tur att man har skaffat sig några saker att se fram emot, då vädret inte heller idag lyckas muntra upp mig.
Nu väntar slutförandet av godman-redovisningen för gångna året och ett nytt försök att ta sig in på Tibro kommuns hemsida, vakansplaneringen (fått nytt lösenord, får vi se om det är tillräckligt).
Man ska nämligen lägga in när man kan jobba.....och det kan jag nästan jämt, då behöver det ju synas hos poolen).
Lite skidor på TV kanske och nå't mera skåp att sanera, kan vara ytterligare en möjlighet att spendera vad som är kvar av dagen.......
 
Projekt Ia, senaste experimentet......
 
Elvakaffe.....tillika frukost.
 
 
 
 

RSS 2.0