Ledig fredag......

......eller ledig och ledig, allting är ju relativt. Är iallafall ledig från jobbet, men arbete har jag så det räcker ändå. Har alldeles nyss dekorerat tårtan och ska strax fortsätta med herr Jansson. Ramlade isäng vid halv ett-tiden igår efter att ha fixat till denna kvälls grillspett. Det blev många fler än jag räknat med, så hungriga ska vi inte behöva gå och lägga oss ikväll. Varken vi eller gästerna, men trötta kanske........ 
Ja snart är det dags att åter ramla i bingen, mina gäster från "over there" har gått och lagt sig i "The Berg House" som det står på dörren till gäststugan.
Kusinerna har återvänt till Mölltorp. Båda två kunde till slut komma iallafall, för storasyster där hann hem i tid för grillpartyt från sin semester. Hon missade dock fikat, så vi har gott om tårta kvar. Detta trots att sonen befriade oss från en stor bit, då han gjorde sig en doggy-bag. Denna innehöll förutom jordgubbstårta, prinskorv och köttbullar. 
Men Jansson ville han inte ha. Inte är vi ledsna över det precis för då har vi mat hela dagen imorron också, vem vet kanske även räcker över söndag.
Dotter med familj kommer inte förrän söndag, fick vi meddelande om. De ska kolla på ett fritidshus imorron, som ligger åt fel håll. 
Ja kan väl vara bra att återhämta oss något innan det blir "fullt pådrag" igen. För hur roligt det än är med besök, så blir man "lite trötter".  Är ju inte tjugo längre (har jag hört nånstans) men ibland undrar jag om jag lyssnar på det örat.....
Hursomhelst, nu ska jag förbereda frukosten och halv nio går den av stapeln, sen blir det loppis för både mig och mina gäster en stund. Jag ska plocka iordning på mitt bord, byta några ord med min snälla bordsgranne som tar hand om det båda dagarna den här helgen och mina gäster ska shoppa loss lite.
Sen blir det "fika" innan de fortsätter till Örebro, för att avsluta sin Sverigeresa i Stockholm söndag till onsdag innan hemresan till Chicago.
 
Jordgubbstårtan klar....
 
Mor och dotter tar för sig av smörgåsbordet.
 
Barbara var imponerad av en gammal smörkärna från 1781 som kommer från gemensamma förfäder.
 
Sonen verkar nöjd med presenten från Staterna han önskade sig.
 
Då grillar vi då.......
 
Hela "släkting-gänget i ätar-tagen, medan solen går ner på andra sidan sjön.
 
 
 
 
 

Upptrappning......

....av göromål och det närmar sig tidpunkten då gästerna anländer. Men än är det ett dygn kvar att färdigställa den självpåtagna uppgiftsmängden.
Undrar hur det går därhemma med städningen, förhoppningsvis är den klar då jag anländer hem idag, så jag kan stöka till igen (åtminstone i köket).
Klart och bestämt är att sonen också kommer på lunch imorron, en kusin från Mölltorp kommer på fika och sonen återvänder sen för grillkväll efter jobbet.
Det visade sig (via kontakt på Facebook) att amerikanarna var på middag i Fagersanna även igår kväll. Då endast ett par kilometer från oss och hos folk som vi känner sen gammalt.
Världen är rätt liten ibland ändå........
Idag hade jag "besök" utanför fönstret på jobbet i Ölandstok-buskarna, utav en liten fågel. Han satt inte en meter ifrån mig en gång, med bara glasrutan emellan. Jag fångade den på kort och inbillar mig att det var en lövsångare.
Även solen tittade förbi frampå dagen, efter att jag varit ute i duggregnet och tvättat en mega-soptunna.
Hade varit perfekt om störtregnet som var igår hade väntat tills idag istället, satt jag där och tänkte. Men rätt snart blev jag "bönhörd" och det började skvala på ordentligt utanför.
Tror sen att jag fått med allt från shoppinglistan, så nu är det bara att köra.......
Det mesta enligt schemat för idag är klart. Bara en del smågrejer kvar, så nu kanske jag vågar sätta mig på riktigt en stund. 
 
Här är den, fågeln och framför skymtar mitt headset på skrivbordet.
 
Dafgårdes spagetti bolougnese, i gourmetportion. Ja den smakade inte så illa faktiskt.
 
Grillen rengjord, gräset klippt och solen tittar fram.......han har skött sig, maken. Imorron ska han skura golv.
Jag ska sova och sen fortsätter matlagningen......
 
 

Arbetsordern.......

....till Inga, den är ganska omfattande vid det här laget. Nu till lunchen har hon fått en väl tilltagen shoppinglista och likadant blir det imorgon. Vi får se om hon hinner äta matlådan också, men den går annars att ta i små tuggor medan man väntar på nästa samtal, här vid datorn.
Det är ju redan praktiserat med frukostmackan, så lite pasta och en gaffel löser nog utfodringsproblemet även till lunch i så fall.
Alldeles för en stund sedan började solen titta fram, men nu sådär lagom till lunchärendena kom det en riktig störtskur. Därav lite ljug i väntan på att det lugnar ner sig, för genomblöt vill jag inte avsluta min arbetsdags sista timmar.
Även om det är mycket att göra ska det bli kul med långväga besök. De är "redan i krokarna" för jag fick ett meddelande på Facebook igår att de var i Skövde hos en annan avlägsen släkting. Sen ville hon ha vår adress och det kan ju vara bra om man ska hitta hit......
På fredag vid tolvtiden dyker de i alla fall upp, om de hittar. Men i GPS:ens tidevarv ska det väl inte vara något bekymmer.
Ibland är det skönt att vara kort i hu'vet, idag är en sån dag. Har precis fått håret avklippt och har dessutom lagt in sill, gjort sillsallad och "ljugit". Tror att det får räcka för idag. Imorron får jag säga till Inga på skarpen, så det blir nå't gjort.
Men ikväll när jag föreslog att hon skulle sy nya överdrag till stolskuddarna i glashuset sa hon nej.....
Så det får väl duga med de gamla solblekta, trots att jag har köpt nytt tyg.
Nu ska jag bara va' ett tag........
 
Det får vila ett tag till....tyget.
 
Man får lagra lite varstans, när man "storhandlar".
 
...och i trädgården finns det både små och stora fåglar.
 
 

Äntligen......

....börjar det närma sig, besöket hos frisören. Är väldigt trött på det oregerliga håret, har haft alldeles för lång "kalufs" i snart två veckor nu. Men imorron har jag klipptid efter jobbet, det ska bli såååå skönt.
Fortfarande inget höjdarväder, men det ska bli bättre framåt helgen har jag hört ryktas.....
I morse var det lite "logistikproblem", som vi slutligen hittade en nödlösning på och förhoppningsvis fungerar det någorlunda, för att resten av dagens tömningar ska bli utförda inom rimlig tid och utan att de helt sliter ut sig.
Viss lunchtid idag gick åt till ärenden och det innefattade även tisdagarnas viktigaste inköp, tevetidningen.
Undrar hur maken har det med skrubbandet och matt-tvättandet? Själv ska jag ta tag i lite matlagning vid hemkomsten. Gör nog en omgång mormorsbiffar till nästa veckas "återbesök" från Stockholm och denna gång många, många fler, är planen.
Vi får se om det räcker med biffar, men det är ungefär 50 procent mer än förra middagen. Det körde ihop sig lite mot slutet av en annars relativt lugn arbetsdag, ketchupflaskan igen, ni vet. Så en halvtimma försenad på upplagt schema blev det, men middagen var klar och är nu äten. Biffarna står på "svalning" innan frysen och en bröddeg jäser som bäst (var inte riktigt nöjd med brödkakorna som redan finns i frysen, så gör ett nytt försök med annat märke på mjölet).
Maken har tvättat alla mormors-trasmattor, skurat dusch och dammsugit sålångt, vi får se vad han hinner imorron.
Jag tänkte hinna "ljuga färdigt" innan klockan ringer........
Och sen......rasar jag ihop i en liten hög i fåtöljen och snarkar till husletarprogrammet om trekvart.
 
Det växer lite av varje i häcken mot grannens.....
 
I karott modell "störst", vilar de nystekta biffarna en stund.
 
Kanske hinner jag hjälpa "Stockholmstvätten" in i byrålådorna i gäststugan också, innan kvällen tar slut.

Föga inspirerande.......

......mat i dagens matlåda, rester från "restätandet" igår (från dagen före). Men jag behöver ju inte sitta och jobba hungrig, resten av dagen iallafall.
Imorron ska jag bara ta med lite soppa och en macka. Maken ska sen ha middagen färdig tills jag kommer hem (värma det som Inga fixade till igår kväll, samt fixa tillbehör).
Idag har jag dessutom varit och handlat lite på lunchtimman, som inte blir en full timma ens engång. Jag "råkade" titta på mailen som kommit medan jag var ute och konstaterade att om jag fort som attan ringer bilen, så behöver han inte åka så mycket extra, på den vägen blev det och en kvart passerar fort ibland.
Nu är det någon timma kvar att arbeta innan jag måste ta "omvägen" om Hjo, före att jag kan komma hem och starta "röjningsarbetet". Jodå, maken har nog redan satt igång, men det finns mycket att göra. Nu är det inte på något vis med anledning av barnbarnens vistelse, det behöver röjas (ja lite kanske) men "underhållet" är väl sådär lite allmänt eftersatt om vi säger så.
Sen vill man väl "imponera" på långväga gäster så gott det går, eller snarare ta sig i kragen och få vissa saker gjort och då är det bra att ha "gästerna" att skylla på, för att få tummen ur....
Men först en tur till syster, undrar vad hon har för go'fika? Beställde i alla fall sådan när vi spikade datumet.
Fick mackor med allt möjligt gott att lägga på dom, sen blev det jordgubbar med grädde som avslutning. Kom inte hem förrän halv åtta och känner mig ganska mör........
 
Förrätt till kaffet, efter att ha fixat en del pappersarbete.......
 
....och efterrätt innan hemfärd.
 

Söndag och avfärd.....

.....för stockholmarna för den här gången, men de kommer snart tillbaka. Redan på lördag anländer de igen och "tar stafettpinnen" från våra amerikagäster. Vi kan hoppas att de hinner mötas innan amerikanarna drar vidare på sin släktforskarturné, som vad jag förstått innefattar bland annat Småland, men även Danmark.
Full rulle har det även varit idag ända fram till alldeles nyss (vid fem) då de påbörjade hemresan.
Mellanbror och jag åkte ner till loppisen en stund vid stängningstid. Han för att göra nå't mer fynd (hittade en militärpistol i plast) och jag för att hämta hem tröjorna samt vinsten.
Och det var faktiskt vinst på riktigt dag, några hundralappar efter att bordshyran var betald.
Nu återstår en vecka med iordningplockande, städ och diverse annat småplock i hemmet, förutom all  matlagning som jag bestämt mig för att göra. 
Igår kväll köpte jag flygbiljetter till våren hos SAS, närmare bestämt till mitten av april och till Nice. Har skrivit kontrakt och betalat deposition på en semesterlägenhet i centrala Nice, nästa semester.
Men först ska vi se fram emot höstens resa till södra Spanien.
Imorron väntar jobbet igen, chefen har semester så jag är återigen allena på kontoret. Men jag hoppas verkligen att han får koppla av sina två kvarvarande veckor, då det var lite si och så föregående ledighet.  
Jag ska sedan åka till Hjo för ett möte med min syster. Vi ska ordna med dokumentation av bodelningen tillsammans med den extra tillsatta gode mannen rörande dödsbofrågorna runt vår mors bortgång.
Sen blir det nog en snabbshopping på Hem&Hobby också innan hemfärd. 
Nu ska jag "titta ikapp" de teve-program jag spelat in från helgen.........
 
"Taxi" släppte av kryssningsdeltagarna för kvällstur till sjön Viken, med supé. Vädret var ju sådär som synes, men maten var bra sa dom.....
 
.....och "stackars" oss som fick roa oss själva med spel på telefonerna nästan hela kvällen, för lillasyster hade bestämt att nattningen av henne (på två morföräldrar) skulle ta minst två timmar denna lördag.
 
Tittut därinne i köket, vid frukostbordet. Snart kommer jag och storebrorsan, ska bara larva oss lite först.....
 
.....och här är vi allihop efter frukostätandet.
 
Dom andra åkte och badade, så mamma och jag plundrar vinbärsbusken istället.
 
....sen tar vi en fika på altanen tillsammans.
 
 
 
 
 
 

Att vakna till.......

......fräsandet i en stekpanna är inte dumt. Även om man som jag inte är så stor i maten på morronkvisten, så är det ändå trevligt med frukosten serverad.
Dock var ordningen som Inga fixade igår kväll på diskbänken ett minne blott, men man kan ju inte både "äta kakan och ha den kvar" så att säga.
Lillasyster satt nöjd i sin stol och åt smörgås, ända tills morfar gjorde iordning en tallrik fil åt sig. Då pekade hon uppfordrande på denna och beställde detsamma. 
Men när det blev för kladdigt ville hon inte längre ha denna rätt, utan pekade istället på rostat bröd.
Mellanbror var också vaken, medan storebror "sov tonåring" en stund till.
Dags att packa tröjorna och göra den vanliga lördagsutflykten till loppisen i Fagersanna.
Jag och tröjorna brukar alltid ta sällskap dit. Idag var det ganska mycket folk i omlopp och bordshyran är "redan i hamn" efter bara en timma.
Nu väntar jag på barnbarnsinvasionen med följe. Kanske hittar de lite nyttoprylar till bra pris här på landet.
De hittade inte såvärst mycket, men ett nytt spel, mobilskal och fika blev det.
Nu väntar vi på middagen, som morfar fått blanda ihop efter Ingas förarbete igår, men barnföräldrarna ska inte äta.
De sparar sig till båtturen vid Göta kanal ikväll, bröllops"resan" kanske vi kan säga, då de fick den som bröllopspresent i februari.
Morfar och jag ska agera en kombination av taxi och barnvakt.
 
Fil var gott.....en stund.
 
Sallad......kan det va' nå't?
 
Då var vi igång med månadsdragningen, femtepriset utdelat.
 
Spännande vem vann första pris?.... alla väntar medan Marie öppnar lotten.
 
 
 
 

Halva dagen kvar......

......att "vila upp sig på jobbet", för vid hemkomst är det säkert full rulle. Om de nu inte gjorde slag i saken av planerna på att cykla runt sjön Örlen, för då kanske jag får lite kvalitetstid ensam med Inga vid spisen.
Frågan är bara vad vi ska tillaga, kanske ska ringa "baslägret" och höra hur de har tänkt.
Men man vet ju aldrig förresten, Ia kanske ringer mormor och frågar. Hon lyckades nämligen ringa min mobil med brorsans telefon, medan morfar och jag stod handfallna över hur vi skulle stänga av. Asch, den är nog inte på sa morfar, för det klarar hon inte av.......
Någon timma senare såg jag att det var ett röstmeddelande på min mobil, ringde givetvis lydigt 888 för att kolla vem som ville något. Hörde då Ia med oss själva i bakgrunden, så visst fixade den unga damen att ringa! 
Har nu hört av mig till "baslägret" och kombinationen pensionär med semesterfirare, hade inte en aning om allting ungefär......
Men de visste att det behövdes filmjölk, så det är inköpt i alla fall. Sen kom vi överens om att han skulle befria frysen från mormorsbiffarna, så de kan få bli uppätna ikväll. Troligen skulle det bli en cykeltur för några runt sjön och en skulle springa istället, men mycket i planerna var fortfarande väldigt osäkra.
Bara att jobba klart nu då efter lunch och sedan se hur läget är och vilka beslut som blev tagna, då jag återvänder hem. 
Det blev till att jobba lite längre än tänkt och huset var tomt då jag kom hem, men de är inte långt borta. Pratade med dom nyss, då de hade fikapaus i Söroset och som jag förutspådde blir det kvalitetstid med Inga vid spisen.
Middagen beställd till sju........
Den maten slut, dags att förbereda nästa, tills imorron. Eftersom jag befinner mig på loppisen mellan tio och tre och om det är klart att bara "hälla ihop" och fixa i ugnen, får jag ju "dinner served" när loppisen stänger. Hoppas kan man ju alltid.......
Snart landar jag dock i min fåtölj för en tupplur......
 
Hördu brorsan, jag vill inte ligga ner.........för jag ska inte sova.
 
Vem hinner först?
 
Storebror har gått i mål, han vann spurten över morfar efter 35 kilometer landsväg......
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildbalans......

Jodå Ia har två bröder som också fastnar på bild. Här några foton som morfar tog vid badet och även ytterligare ett på lillasyster, när hon dansar....
 
Klara, färdiga.......
 
....då var vi igång.....
 
Om vi plaskar en massa, kanske det inte känns så kallt.
 
Ia diskodansar....men mest med händerna.

Guldjakten.....och mamma kommer.

Bröderna Bus verkade lite småskraja då vi berättade om "Guldjakten" på fästningen, men de har i alla fall biljetter tillsammans med pappa "Blåbär" idag klockan elva. Jag får väl höra hur de tyckte det var när jag kommer hem. Själv har jag bara gått den vid generalrepetitionen, som anställd på Karlsborgs Turism AB år 2011. Då var den inte helt klar med alla effekter heller, så ska bli spännande att höra hur den har utvecklats sen starten.
"Skurken" skrämde i alla fall barnen redan vid starten.......
Annars idag har det varit en del "efterdyningar" av ovan personal, men inga katastrofer (än så länge är väl kanske klokast att tillägga).
En (f. d.) missnöjd kund hade skickat ett meddelande, vilket var det första jag såg i morse då jag öppnade mailen. Han hade startat ett nytt argt mail skrev han, när sopbilen äntligen anlände vid halv sju på kvällen. Men ändrade då och skrev istället att stridsyxan var nedgrävd (för den här gången).
Ikväll anländer även dottern "till landet" och återförenas med familjen, via tåg. Vi får innerligen hoppas att SJ sköter sig......
Solen har förärat oss med sin närvaro hela förmiddagen, den får mer än gärna fortsätta med det. Mycket enklare och trevligare när det går att vistas ute, då det finns mycket mer att göra.  
Cykla och bada står högt i kurs hos bröderna Bus och morfar får hänga med. Han blir ganska trött sa han igår kväll i alla fall. Så när de andra har lagt sig, kan vi sitta i teve-soffan och slumra ikapp........
Lite läbbigt hade det allt varit på guldjakten, fast det ville de egentligen inte erkänna. Men häftigt också.
Jag har stått i köket sen jag kom hem och nu håller jag på och "bränner" middagen, i ugnen: Grillad fläskfilé och rostade grönsaker av alla de slag blir det.
Pappa "Blåbär" och grabbarna är ute på en cykeltur, så morfar får "vilas upp sig" med att ta hand om Ia. Hon har hittat brorsornas telefoner, så där är det julafton........
Och jag ska bara skriva på nästa semesters kontrakt (den till våren i Nice) och skicka iväg det, samt äta lite middag innan jag "kollapsar" i fåtöljen.
 
Grönsakerna innan de fick åka in och "hårdsola" i ugnen. Vi får väl se om de går att äta.....
 
Jag funderar på en sak......
 
....när får jag en egen telefon? Så jag inte behöver sno brorsornas när de "överger" sina.
 

Alla utom morfar......

....var vakna, när jag åkte till jobbet i morse. Hörde att det pratade i "gäststugan" när jag skulle sätta mig i bilen, så jag gick dit och önskade god morgon till alla gäster.
Morfar däremot låg fortfarande inne i huset och snarkade, vilket inte är så konstigt. Det hade även jag själv gjort med säkerhet, om inte väckningen varit vid sex.
De hann med ganska mycket igår, trots att vädret inte var perfekt. Morfar och grabbarna var nere och badade i regnet, efter att ha cyklat lite på eftermiddagen, medan lillasyster hade "kvalitetstid" med pappa i horisontal-läge.
Så var läget när jag kom hem, tyst och öde i huset, men slutligen hittade jag dessa två som var hemma.
Efter att vi ätit jordgubbar med tillbehör, passade morfar och grabbarna på att ta ytterligare en cykeltur. Denna gång drog de upp till skogen och kunde då stanna för blåbärspaus en stund, innan de återvände.
Kvällsdopp blev det dock inte denna kväll, men kanske kommande dagar. Det regnar inte idag, än så länge i alla fall. Blåser gör det dock en hel del i Tibro åtminstone, där jag befinner mig på arbetet och just nu har lunchrast.
Inga har skickat med lite kyckling och ris, men när jag kommer hem får jag tacos. Det hoppas jag i alla fall att de har gjort klart.
Ska dra iväg och komplettera matförrådet nu, med lite saker inför resten av veckan. För mat det går det åt.........
Inte var middagen klar inte för de kom hem samtidigt som mig, från badet. Fick lite rester från deras lunch och nu står jag mig nog tills tacosen blir klara.......efter att sändningen från Tour de France är slut.
Imorron ska stockholmgrabbarna gå Guldjakten på fästningen i Karlsborg, vi får se om de blir skraja. Morfar och Ia får göra nå't annat under tiden.
 
Ojdå, bara Ia fastnade på bild idag.....
 
Får sova lite så jag orkar med morrondagens bus.
 
Undrar om brorsans skor passar.....
 
Skit i "Tour de France" farsan, vi spelar kort istället!
 
 
 
 
 
 

Besök på gång och duggregn......

.....som omväxling till störtregn. Hade tänkt att gå ut och klippa gräset igår kväll, men det fanns inte riktigt tid till detta efter att jag "härjar klart" i köket med baket. Tvättmaskinen fick dock sin beskärda del och ambitiös som jag var, tvättade jag alla mina tröjor som låg framme.
I morse var det fortfarande lite fraktioner av sol då jag åkte till jobbet, så tänkte att det räcker väl med kortärmat behöver inte gå omvägen till garderoben.
Visst det är ju inga minusgrader, men en aning kyligt var det allt att åka till affären. En långärmad tröja hade suttit fint, men, men....
Överlevde detta och har köpt tisdagens viktigaste artikel: TV-tidningen, samt lite andra ätbara torrvaror.
Två liter jordgubbar av den fina kvalitén, de som kostade hela 20 kronor litern (det fanns även för 15 riksdaler), fick också plats i kassen då jag passerade båset utanför affären.
Blir säkert populärt när jag kommer hem, för då borde bröderna Bus, lillasyster och pappa "Blåbär" ha anlänt "till landet". Men varför tog de inte med sig lite bättre väder? 
Nu är det snart slut på lunchtimman och jag får återgå till några timmars arbete igen, innan hemfärd. Jag ska då även leverera en ny soptunna på vägen.
"Kontorshunden" har tråkigt, då husse hela tiden är ute på uppdrag med firmabilen. Hon har till och med försökt prata lite med mig om saken. Men det är en sällsynt lydig hund, så bara att säga till henne att återvända till liggkudden. Då gör hon genast det.
Soptunnan avlämnad, jordgubbar och glass ätna och huset är upp- och nervänt.....barnbarn påplats.
 
Kossor påväg till "Sumpan"....
 
Gårdagens baklön
 
....och så sa solen godnatt under gårkvällen.
 
Jag får ju inte gå in i köket....blir det bra här då?
 
Va' kul, ska vi spela spel!
 
....men man kan hastigt bli en aning trött, sitter hos morfar lite.
 
 
 
 
 
 
 
 

Då var det dags igen......

....att gå upp i ottan och bege sig till jobbet. Det känns faktiskt som en av mina kollegor sa: "Det är bara fredag och måndag". Helgen bara försvinner i ett "huj", men det ska också sägas att själva arbetsveckan tickar nästan lika fort.
Idag var chefen tillbaka för en veckas "inhopp" innan han åter har semester och tur var väl det.
Inte ens i semestertider slipper man ifrån att folk blir sjuka och då är det ju extra skönt att någon med mer rutin av verksamheten kan styra upp omflyttningarna på "distrikten".
Lunchen var det heller inga problem att göra slut på, bara att dra till affären för en del matinköp och lite matlåda i magen, sen var den förbrukad.
Mötte kompisen i matbutiken och vi lyckades nästan rasera en pall med schampooflaskor. Dock hade det inte rasat ännu tills vi hunnit ur affären, men det dröjer nog inte länge.......
Var tvungen att fylla på med en del ätbart, då hushållet ökar med fyra personer imorron och ytterligare en kommer till torsdag. Får se till att baka lite vid hemkomst också, så inte allting hopar sig i nästa vecka heller.
De långväga gästerna (nästnästa helg) känns som att jag vill göra lite extra för och laga så mycket genuint svenskt, hemmagjort som möjligt.
Tårtbotten till jordgubbstårtan är klar och precis nu ringde korintkakorna från ugnen, samma sak där, klara.
Sen har maken gått ytterligare en rond mot "flygande bajsmonstret". Då spikmatta inte hjälpte mot problemet, har han nu byggt för, så ingen bräda finns att sitta på.
.....och snart somnar jag nog i min fåtölj till teven, ska grunda med lite soppa till kvällsmat bara först.
 
Lite trevligare motiv idag: "Heja Sverige-rabatten"......
 
....följt av blommande squasch och isbegonior.
 
Clematis i all sin prakt....
 
.....maken på "krigsstigen"......
 
.......och nybakat på spisen.
 
 
 

Inte var hen dum......

.....i huvudet inte, bajsmonstret. "Om Ni sätter spikbräda på min toapinne, flyttar jag väl bara till en annan" och den som var närmast i detta fallet, var också närmare ytterdörren. Så nu har vi " nattens present" nästan på tröskeln istället. Kriget har börjat, nu blir det spikbrädor runt om däruppe vid innantaket, så får vi se vad som händer.
Vi har inte lyckats lista ut vilken sort av flygmonster det rör sig om, men av mängd att dömma, gissar vi mås, skata eller möjligen kaja.
Då jag igår plockade iordning lite i den nya hyllan, passade jag på att för femtioelfte gången försöka finna alla mina Tibro-klubbor. Förra gången jag plockade runt grejer hittade jag ett bra nytt ställe att lägga dessa på, men som vanligt kommer man efteråt nästan bara ihåg det gamla. Och trots att jag letade i "gamla byrån" minst fem gånger dök de inte upp där. Hade precis för mig var jag utlokaliserat dom till för låda, men där fanns de inte heller, .....trodde jag. Dock kan jag ge ett råd i söksammanhang....dra ut HELA lådan, titta längst in i den också, för där var dom -allihop. Så nu kan jag släppa det mysteriet och ta fram en för att ge bort.
Lite mer grejer har jag också beslutat, ska få flytta till loppisen idag. Kan ju alltid hoppas att "min kollega" därnere har sålt av och berett plats för nytt. (haha)
Men faktiskt så gick helgen "med vinst" redan igår om man menar att det inträffar såsnart bordet är betalt. 
Ska nog ta och dra mig ner dit nån timma och fylla på, ska bara fixa fisken till middag först.
Inget hade hon lyckats sälja så långt, men köpte en av mina "nya" saker direkt. Sen sista timman sålde jag sammanlagt får en hundring, så helgen gick ihop med lite "dricks" för troget sittande därnere.
Visst var maten på G när jag återvände hem, mer problematiskt var bara att maken ockuperat köksbordet med en massa tidningar. Han var/är i sorterar-tagen, men vi fick röjt ett hörn att intaga fisken på och nu är han igång igen.
Kaffe blir det strax om än inte i strålande sol, så iallafall på altanen.
 
Gomorron!
 
Ser Ni "spikmattan" till höger?, nu är det även sån till vänster däruppe under takåsen.
 
Arbete pågår, men tror det blir dåligt med utrensningen....... 
 
 
 
 

Sitter här och funderar.......

......på loppisen i Fagersanna, för det är ju redan lördag igen. Folk passerar mest hela tiden, inga mängder men det blir aldrig riktigt tomt.
Maken anlände hem igår vid halv åttatiden, med sms-uppdraget utfört. För den nyfikne kan berättas att det var order om att inköpa en låg hylla på Ikea, med namn Kallax.
Och nu när han var så redig och handlade denna, får han som bonus montera den därhemma medan jag vilar upp mig på loppisen. Men först ska han tvätta innertaket på förstukvisten, för dit har (sedan nån vecka tillbaka) ett "flygande bajsmonster" hittat och dekorerar nu varje natt även vår trappa rikligt. En "spikmatta" fick det bli på balken och nu får vi se om det fungerar.
Inga fixade allt "mormorsbiffar" igår och middag dessutom till idag. Dock hade inte ordern om att koka potatis till min hemkomst registrerats av "Inge", så nu sitter jag här i väntans tider och knackar på datorn, helt utsvulten. Men den som väntar på nå't gott.......vilket idag är "kålpuddingsås" med lingonsylt och nämnda potatis.
Då jag imorse öppnade upp Facebook, fanns meddelande från dottern: att hon skickar ner make och barn till landet några dagar tidigare än beräknat, medan hon stannar i sta'n och jobbar klart veckan ut.
Ja att jobba i juli är inga som helst problem, bara skönt. Att slippa vara ledig när alla andra är det, trängas och betala dyrt för allt. Bättre att ha något framöver att se fram emot......
Funderingarna då? Jo det rör sig om en eventuell utbyggnad av huset. Ska rita lite och sen fråga kunniga om kostnad och möjligt utförande.......innan vi tar slutgiltigt beslut i saken.
Bygga eller inte bygga......
Nu är vi mätta i magen och har mätt lite på funderingarna. Så en kopp kaffe, ställa nya hyllan påplats och sen titta på kommande möjlig semesterresa till våren känns som en bra plan......
 
Gårdagen slutade såhär.......
 
......och här blir det bra för den nya hyllan. Nu återstår bara "finliret", men morfars kista har fått ett hem igen.
 
 
 
 
 
 

Kaka till kaffet.......

.....blir det idag på jobbet, jag bjuder. Nu är det ju bara det om dom hinner dricka kaffe innan dom går hem. Men vi får väl se, sockerkakan smakar nog bra på måndag morron också i så fall.
Jodå en del hann dricka kaffe och äta kaka, innan de fick ge sig ut på en övertidstur. Blev lite rörigt idag, då en chaufför var tvungen att avbryta, då han åkt på en svår nackspärr. Hoppas att de fixade till det, för tillförordnade arbetsledaren (jag) åkte hem efter att ha "givit order" och kokat kaffet.
Mitt glas vin igår var inte heller så dumt där vid teven, till bakpotatisen och jag hade inga som helst problem att få tiden att gå. Den bara sprang iväg och sängen började desperat ropa efter sällskap.
Hade lite kontakt med våra kommande gäster från "Amerikat", både på Facebook och via testmail mobiltelefonerna emellan. Så nu är det bara att invänta besöket.
Först kommer dock bröderna Bus och lillasyster på besök nästa helg. De vuxna ska åka Göta Kanalbåt, vilket de fick som bröllopspresent i vintras och barnaskaran får väl umgås med mormor och morfar under tiden.
Hoppas på bra väder alltså de kommande helgerna, för att båda besöken ska bli så bra som möjligt. Inte minst för att få visa upp Sverige från sin bästa sida, då Chicagoborna kommer hit för första gången.
Det är en resa till frun i husets rötter, då hon (som far gjorde) intresserar sig väldigt för släktforskning. Det var så vi blev bekanta och för femton år sedan besökte deras hem däröver. Då hade de en nyfödd bäbis, nu får vi träffa tonåringen.
Idag återvänder även maken från sin Dala-tripp, framåt kvällningen är det sagt att han ska dyka upp. Vi får väl se om han har utfört "uppdraget" jag gav honom via sms i förrgår.
Lunchrasten idag gick även åt till att inhandla matvaror, för det är nog ingen av de besökande stockholmarna som har något emot att bli serverad "mormorsbiffar" nästa helg. Men de ska ju göras också och idag känns som en bra plan att förbereda och förvara i frysen.
För imorron är det loppis igen, som väntar..........
 
Torsdagsmys.....
 
....efter välförrättat värv i köket.
 
Oväder på ingång......
 
....och det regnade kraftigt på fönsterrutorna.
 
Gårdagens sista strimma sol....
 
...och utanför kontorsfönstret var det dags för frukost, när jag anlände imorse.
 
 
 
 

Kontraster......och katt.

....angående arbetsmängden, har jag upplevt de två senaste dagarna. Har haft det relativt lugnt gentemot hur det var de första veckorna, då var det ett inferno av telefonsamtal, lappar och ovant datasystem. Nu har jag faktiskt kunnat andas och tänka lite mellan arbetsuppgifterna. Alltid kan man kanske komma på något nyttigt i förbättringssyfte för framtiden.
Dock har flera av mina kollegor därute på fältet, haft det tufft. Mötte "min" sopbil igår kväll då jag kom hem från extra shoppingtur efter jobbet. De hade flera timmar kvar att göra, då var klockan redan halv sju och regnet började dessutom strila som en liten extra "bonus".
Kan kännas lite orättvist, men har hört att livet inte är rättvist så.......
Ja vissa saker kan man påverka och andra inte, bara att ta vara på "den extra tid" jag får, förbereda och tanka energi till nästa arbetsanhopning. Vilka kommer i vågor verkar det som, typ den berömda ketchupflaskan.
Ska idag på hemvägen hälsa på hos en kompis och träffa en väldigt speciell katt, som är på besök hos henne.
Ser fram emot detta, men än så länge är det några timmar kvar efter lunchen att ta tag i den administrativa biten av sophanteringen. Känner mig priviligierad över att inte behöva ta aktiv del i det praktiska arbetet.
Nu har jag träffat Katten Sabeltand och det var en mycket vänlig och sällskapssjuk dam, sen fick jag både kaffe, jordgubbar och glass på verandan till trevligt sällskap. 
Vi bestämde att klockan sju häller vi upp varsitt glas vin och skålar för....alltid något.
En kaka i ugnen och en bakpotatis att se fram emot till teve-tablån, där jag tror att även Ernst eskapader ingår idag.
 
Får jag presentera Katten Sabeltand.....
 
....som gärna njuter i soffvrån på filten.
 
Och på hemvägen passade jag på att titta till tre tunnor. De sköter sig bra och pryder sin plats där i förgrunden till båthamnen. Hela, rena och inte alls fulla......
 
 

Planer......

....på att besöka Hem & Hobby efter avslutad arbetsdag, har jag i nuläget. Detta efter nyäten lunch (ytterligare en "gourmet-portion" färdigmat från frysen) och därmed ökad energinivå temporärt.
Började dock lunchtimman med att åka till min förra arbetsplats, för att "befria" den från mina personliga tillhörigheter. Då det är dygnspass med övernattning i den tjänstgöringen behövde man ha lite attiraljer kvar mellan arbetspassen. Har nu insett (efter moget övervägande och konstaterad praktisk omöjlighet) att jag tidsmässigt, inte kan jobba där något mera, ens på inringning.
Har gått och dragit på "beslutet" några månader nu och det har fått "värka fram" så att säga. Idag har jag alltså varit och hämtat alla spår efter mig och träffade en av ungdomarna, som fortfarande bor kvar. Flera var bortresta och många nya hade tillkommit, så det var bara personalen jag kände.
Nu är det gjort i alla fall, men det skulle vara kul att få träffa en del av de andra igen som bott där länge. Kanske springer på dom på sta'n, men har hittills inte gjort det.
Under eftermiddagen var det såpass lugnt på kontoret, att städerskan fick lov att städa mitt kontor. Hon har på min begäran hoppat över flera gånger, då det varit alldeles för mycket att göra och telefonsamtal hela tiden.
Har precis landat här hemma nu, efter en avstickare till nämnda affär i Hjo, Systemet för påfyllning av flytande och närbutiken för påfyllning av det i fast form. Ja lite flytande blev det allt där också.
Alldeles utanför mötte jag en av kollegorna, fortfarande tömmande tunnor. Han har hållit på i snart tolv timmar nu, stackarn och inte är han färdig iallafall.
Jag får åtminstone snart tomatsoppa med fralla till kvällsmat och kan sjunka ner i min fåtölj för sedvanlig powernap, till husletarprogrammet. Sen ska jag vara pigg nog att inte missa Barnmorskan i East End, hoppas jag......
 
Solen kämpade emot ett bra tag i går kväll också, men fick slutligen ge sig och krypa till sängs, före mig som vanligt.
 
 
 

Strandskator och nygammal affär......

.....utan strand bevisligen, har jag lite då och då utanför kontorsfönstret. Idag var de ända framme i rabatten och kollade läget, förut har jag egentligen bara hört dom.
Tre stycken till antalet var det i alla fall och någon strand befinner de sig inte på, utan i ett industriområde ungefär en kilometer från ån. Vet inte hur de har hamnat här, har sett dom förut andra år. Men då lite längre bort vid Arbetsmarknadens lokaler en bit härifrån uppåt gatan.
Med andra ord så "anpassar" sig fåglar till alla möjliga och omöjliga miljöer, långt ifrån sina naturliga "domäner". Vilket vi också ser hemma i Fagersanna, där det är alldeles för mycket av många sorter, numera.
Maken hade beställt personlig väckning idag då jag åkte till jobbet och vid det här laget har han säkert förflyttat sig en bra bit norröver.
Med andra ord är jag allenarådande över vad min tid ska ägnas åt, (utöver jobbtimmarna då förstås) någon dag framöver. Men hinner jag så speciellt mycket egentligen? Svaret på den frågan är: Nääää, inte så värst mycket tid över, när jobb och sovtid dragits bort från dygnets timmar.
Dock kan jag äta vad jag vill och då är jag så korkad att jag väljer frysta färdigportioner "gourmet-mat". Eller också är det smart och tidsbesparande om än måttligt gott.
Får se om jag hittar något spännande och gott, på den nyöppnade affären hemma i Fagersanna........
Jodå, de hade inga kopiösa mängder men mycket att välja på ändå, fräscht och trevlig personal. Nu är det bara att hoppas Fagersannaborna tar sin sista chans och kontinuerligt handlar en del där.
Man behöver inte handla allt men en del varje vecka, så att det går runt för dom.
Lite kaffe snart med butiksbakad "långbulle", ska bli intressant att se vad den smakar. Bra misstänker jag..... 
 
Nu är det brygg-säsong på Örlen....
 
Hittar hon nå't med sin långa röda näbb tro....
 
Ja visst har jag väl en fin bil? eller vad säger du pippin?
 
Mycket goda grönsaker att handla......
 
....hos Handlar'n.
 
En kasse blev det som fick följa med hem.
 
 
 
 

Det händer....

....inte så mycket, när man arbetar. Förutom då att folk ringer i de mest skiftande ärenden (de flesta dock sop-relaterade) och i alla möjliga sinnesstämningar. Annars har jag ägnat lunchen åt att både äta och handla mat, att ta med hem.
Då behöver jag ju inte ta den vägen när arbetsdagen är slut och inte heller "frestas" jag att jobba på min fritid.
Strax är det åter till arbete som gäller, men jag har allt tjuvkikat på de mail som kommit under lunchtimman redan.
Nu åter till verkligheten ett tag, in i sopornas värld. Återkommer med "dagens finish" då jag anlänt hem.
Åter i hemmet och förutom den inköpta maten, fick jag med mig ett regnväder.
Så nu behöver jag inte vattna plantor idag heller. Maken var mindre road av nederbörden, då han precis tagit ut dammsugaren för att snygga till sin bil inuti.
Vet inte vem han ska imponera på, han ska iallafall ut på lite idrottshistorieturné och nostalgitripp uppåt Dalarna.
En gammal före detta gemensam arbetskamrat från sjuttiotalets Göteborg, bor numera däruppe (sen fyrtio år) och honom skulle han också hälsa på.
Ensam hemma några dagar alltså, men föga tid för nöjen trots detta. Jobb, jobb, jobb.......står på agendan för min del.
Affären i Fagersanna har nu äntligen öppnat igen. De slog upp portarna idag och bara att önska dom lycka till, för det är allt bekvämt att bara kunna "slinka ner" om man glömt nå't eller blir sugen på "godis" av olika slag.
Har ännu inte varit där, men åker nog in imorron och kollar läget.
Plockade igår ihop en kasse tröjor och bläckfiskar, men kom så på att jag har en del "klädpaket" nere på loppisen. Lika bra att slänga med dessa också, så får vänta tills någon finns i loppislokalen igen.
Lite sova vid teven ska jag nog också hinna innan det är läggdags........
 
Här är grejerna, som ska få ut och se sig om i världen efter ett nytt hem.
 
......och här är detaljerna för nya affären i Fagersanna.
 
 
 
 
 

Baka......

....går ju att göra då det återigen regnar utanför. Passade ganska bra dessutom, då detta jästpaket (det "nyinköpta") också börjar sjunga på sista versen (imorron).
Det blev alltså brödkaksbak där merparten förpassas direkt in i frysen, för att ha till amerikabesöket om några veckor. Sen fick tvättmaskinen jobba lite också, så det blir rättvist.
Skall strax hoppa in i duschen för att sedan dra ner till loppisen en stund och se om det över huvud taget blivit något sålt idag. Men medan brödkakorna bakar i ugnen kan jag ju förbereda middagen, fläskkotletter. 
Maken fick sedan order om potatis- och grönsakskokning, samt värmande av fläskotletter i kantarell-och gräddsås.
Blev lite över till matlåda åt mig imorron och en fisk finns kvar från igår till maken.
Ingen mer matlagning är av nöden tvungen mer idag alltså, ganska skönt.
Träffade en medlem i den nya handlarfamiljen vid loppis-stängningen och dom öppnar imorron. Han var ute och satte upp/delade ut flygblad om detta. Skönt med en affär i Fagersanna igen, en servicebutik om man har glömt något. Nån annan typ av affär finns bevisligen inte underlag för.....
Har nu planterat mitt fikonträd i krukan, så bara att hålla tummarna att det trivs och producerar. Åtminstone någon frukt att testa, finns så många recept på tillagning av fikon så känner mig lite sugen på att smaka. Då hemskt gärna ett egenodlat.
Nu ska jag göra iordning lite tröjor och bläckfiskar som jag sorterat ut, för att lämna till hjälpverksamhet. Hittade en som kör transporter själva, strax utanför Skara som verkar juste. Tänkte lämna av lite "överskott" där, så det verkligen kommer till användning, istället för att ta upp en massa plats här hemma. 
Sen ska jag också försöka bortse ifrån vissa inskränkta individer i min närhet, blir svårt men........
 
God frukost, serverad vid precis lagom tid.
 
"Mormors" brödkakor ligger och svalnar.....
 
Då får sakerna "sova" till nästa helg......
 
....och här är min fikonbuske/träd på plats, för att växa och leverera godsaker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varva ner.....

.....och bara göra ingenting, blandat med lite loppiskunder att prata och göra lite affärer med då och då.
Det är ganska skönt faktiskt. Även om jag oftast säljer mer åt grannen än av mitt eget.
Men idag var det en kund som köpte både pappas bok och häfte, för han hade läst i "Titta-exemplaret" jag lagt i caféet.
Nu har också snart de fem timmarna gått, så strax ska jag hem och "sparka igång" Inga. Hon ska få fixa fisk till middag, det har jag bestämt. Finns färdigt i frysen, bara att steka. Fjäskar jag sen tillräckligt kan det till och med hända att hon orkar göra "äkta" potatismos. Vi får se om vi är "on speaking terms" när jag anländer hem.
Det ser ut att vara skönt väder, så en kopp kaffe på verandan är inte uteslutet att det blir, efter maten.
Sen somnar jag nog gott (som vanligt) vid teven, om inte till Sommarkrysset, så säkert till "Indian summer" dubbelavsnitt.
 
.....och ingen väckning i morgon, då vaknar jag väl tidigt som bara attan såklart.
Nej det blev inget äkta potatismos, maken ville ha potatis och då fick det bli pulvermos till mig istället. För jag föredrar mosad potatis till sprödbakad torskfilé.
Nu väntar kaffet......
 
Man kan handla också (solhatt till Ia)......men köpte INTE den med spindeln på.
 
Ett vikingatroll med svensk flagga blev också köpt (av grannen), ska flytta utomlands om några veckor.
 
Inga fick blanda müsli istället för att mosa potatis.......
 
 
 

Nu är det helg....

....så länge det nu varar. Har idag varit på shoppingtur på torget under lunchen och inhandlat mig en saltgurka bland annat. Inte mycket som luktar godare än en saltgurka, kanske har nämnt det nån gång förut.
Sen blev det ett fikon"träd" att testa till en av krukorna i trädgården som fortfarande är tom. Tveksamt om det fungerar och om växten sedemera klarar vintern, men jag testar.
Platta persikor och skånska jordgubbar blev det också med hem i kassen, innan det var dags att återvända till jobbet för några ytterligare timmar att arbeta.
Vilka nu är slut för den här veckan och jag sitter vid min dator och ljuger igen, denna gången här hemma. 
Maken har bråkat med grästrimmern i slänten och "gav upp" när bensinen tog slut. Nu relaxar han i jacuzzin med en ljudbok i öronen.
Själv har jag fixat mig en macka med bara en massa saltgurka på, mmmm......
Ska senare be Inga värma en paj i micron med banan till och ett glas vitt. Det ska hon nog orka med innan även hon tar helg.
Idag har det flutit på rätt bra, men till måndag trodde chaufförerna att ett personal-problem kommer att uppstå. Men det tar vi då, dom reder ut det mesta alldeles själva utan min inblandning.
Det är bara en del kvalitetsbrister att lösa, som jag måste "tvinga dom" att utföra emellanåt, annars som sagt flyter det på...... 
Snart tevefåtöljen nästa och en helkväll där, utan power-naps. Vad tror Ni det är för odds på det?
 
Precis så god var den....som den ser ut.
 
....och strax blir det "fredagsmys".      Hahahahaa!   bara matbilder idag också.
 
 
 
 

Sista dagen......

..... för en av chaufförerna idag, en yngre kille som tänker ta sig an andra utmaningar än att köra sopbil framöver.
Bara att önska lycka till i fortsättningen och tacka för bra samarbete.
Apropå det så är jag inte sist anställd, trots att jag bara jobbat i tre månader. Flera stycken har börjat efter mig och antar att det lätt blir så, i en expanderande bransch med ett relativt ungt företag.
Har precis ätit upp halva matlådan, som Inga fyllde på igår när hon var hungrig. Men då har jag ju också kvar lunch tills imorron, som tänkt från början.
Strax är det dags att ta sig an de få timmar som återstår av arbetsdagen och vädret håller i sig....
Inte direkt strålande sol precis, om man säger så. Det skvalar allt emellanåt och blåsten börjar tillta igen. Möjligen, möjligen, kanske vi kan få se en glimt av solen senare. Det verkar inte helt omöjligt, då det börjar ljusna utanför "skyltfönstret". 
Nja, "spoke too soon"som engelsmannen säger. Ingen sol här inte och klockan är redan sex på da'n. Bara att ge upp hoppet och sjunka ner i tevefåtöljen istället. Ska bara äta upp min sallad först, den som Inga skar iordning såfort jag visade mig.
....och imorron har det gått en arbetsvecka igen.
 
Bara matbilder idag, alltid retar det nå'n (hahaha..): Lunch.......
 
...och kvällsmat, sallad med hemmagjord blue cheese-dressing (bara turkisk yoghurt med mosad ädelost)
 
 
 
 

En dag till......

.....har passerat, nu halvvägs in i veckan och idag ska symötet ha fika-möte i Falköping. Men jag känner mig fortfarande trött och är inte helt återställd än från förkylningen. Ju äldre man blir ju längre tid tar det att "komma igen". Det är i alla fall min erfarenhet och speciellt om man åker på något sommartid.
Därför nödgas jag att avstå från detta nöje, för att vila mig i form till nästa arbetsdag-torsdag. Nu var det några till som inte hade möjlighet att delta, så halva styrkan får fika åt oss andra också.
Det har regnat hela morgonen, men nu bryter solen igenom lite och reflekterar i bakrutan på min bil, utanför kontorsfönstret.
Inga fuskade lite igår, köpte färdig potatisgratäng som hon stekte köttfärs till, att lägga ovanpå och toppade sen med ost för ugnsbakning. Det är vad som står i micron just nu, till lunch.
En hel del kunder har ringt under morgonen och den "sparade" utmaningen från igår är under lösning. Ibland hjälper det att "sova på saken".
Förutom vila vid hemkomsten, blir det riktig matlagning....... hemmagjord köttfärssås (med egen odlad persilja) och spagetti till lunchlådan imorron. Kanske till och med gör iordning så mycket att det räcker i två dagar....
Sen väntar husletande på burken och Barnmorskans äventyr i East End.
....och bäst som det regna.....kom det en skur.
 
Lunchpromenad?.......Nej tack!
 
 
 

Vågar jag säga det......

Jo jag gör ett försök: "Det har varit lugnt idag", i alla fall på förmiddagen. Har kunnat fundera ut och organisera om, samt fylla på med förbrukningsmaterial, tills nästa gång telefon-terrorn kör igång.
Nu är det lunch och jag ska äta snickarkorv med pulvermos, för det var vad Inga orkade med att lägga i matlådan till mig idag.
Ska strax åka och handla lite också. För det finns inte så mycket därhemma att välja på till matlåda framöver, om man inte fyller på med ingredienser i skåpen.
Och sen är det ju dags att inhandla TV-tidningen också!
Det var attans vad det blåser ute, till och med  jag höll på att "blåsa bort".
Sen var lunchen slut och bara två timmar kvar av arbetsdagen. Tror jag överlever även denna dag alltså.
Nu körde det ihop sig lite mot slutet, några ändringar uppblandat med  två "inte alltför nöjda kunder". En har vi löst, men den återstående är mera knivigt att lösa så den får bli start på dagen imorron.
Varje dag skall ju ha en ny utmaning.......
Nu får det bli lite kaffe, sen ska jag sätta fart på Inga så det vankas middag även imorron (oavsett om vi förtjänat det eller inte).
Husletarprogram nästa, därefter lyssna på Allsång från Skansen och lösa mord i Midsomer tillsammans med Barnaby (den nye). Om jag inte hunnit somna vid det laget, ska jag för just det ändamålet, byta fåtöljen mot sängen och imorron börjar vi "på ny kula".
 
Platschefen gav upp om sin blomma, när han gick på semester i fredags. Lämnade in den till mig, så dom åtminstone kunde få "dö tillsammans" för min har också varit väldigt slokörad stundtals.
Men jag ansade båda igår och vattnade rejält. Vem vet de kanske överlever genom att ge styrka åt varandra.
 
 
 
 

Ösregn.....

 
 
.....möttes jag av imorse och blev ganska blöt, bara på de få meter jag har att gå från dörr-till bil-till dörr på jobbet. En stor pöl trampade jag i genast då jag satte ner foten för första steget mot kontoret.
Nu gjorde inte det så mycket, för värmen fanns liksom "kvar i väggarna" därinne och jag var snart torr igen.
Sen var det också bara att jobba sig varm, för det var precis vad telefonen gjorde....gick varm.
Men "det är bara att ordna kö" av inkommande ärenden och beta av i den takt och efter den prioriteringslista som ganska snart ger sig.
Lite akutmottagning light så att säga.  Är det inte "livhotande" så får det vänta och kan bli förbi-"sprunget" flera gånger under dagen. Fick dock ordning på det mesta....
Passade på att ta en shoppingtur till mataffären på min lunch, för att inte frestas att jobba gratis och så är det ju gjort när man har slutat. Maken fick order om att handla alla tunga grejer, så det gick hyfsat smidigt idag för min del.
Trots allt regnande hade han också hunnit klippa gräset mellan skurarna, för det blåser rätt ordentligt och torkade ganska fort upp under dagen. Vid hemfärd fanns inte längre nån pöl vid bilen att trampa i.
Och Hyreskontraktet är nu underskrivet av både mig och uthyraren, samt anmälningsavgiften betald. Så nu är vi på bana inför semestern. Ska bara hitta en billig hyrbil också......
Även idag väntar två stora korgar tvätt på min uppmärksamhet, vi får väl se om jag ser dom..... 
Inga lider dessutom av svår fantasilöshet, vad det gäller mat inför morgondagen. Hur lösa detta?
 
Focaccia och smörgåsrån till kaffet, .......i brist på kakor.
 
Visst var denna fula skapelse tänkt att fungera som bo......men inte till myror utan flygfän.
 
Nyansad kaprifol och där bredvid vindruvor. (Har dock inte sett några bärämnen än iår.) Men växer gör de.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inte blev det nån pizza......

....inte. Det hade han glömt, när han dök upp vid sextiden och inte orkade han åka igen och köpa heller. Han var rätt mör efter att ha stått vid sidlinjen i trettiograders solgass och coachat fotboll. Utan keps misstänker jag också.
Blev till att rota fram en paj ur frysen, som vi delade på.  Detta tillsammans med ett rejält glas vin ute på den hårt utnyttjade verandan med sin skugga.
Lottodragningen gav som vanligt väldigt dålig utdelning till mig och symötet, men någon i vårt avlånga land blev helt plötsligt vinnare av sisådär 160 miljoner, då drömvinsten föll ut.
Får väl hoppas på dunderförsäljning nere på loppisen imorron istället. Jag är ju ledig därifrån, men går nog dit sista timman iallafall.
Ska bara se till att vi får middag först, för maken ska på fotboll igen. Och med tanke på hur det gick för lördagsmiddagen då sådant stod på agendan, får jag väl säkra upp utfodringen för morgondagen innan jag beger mig till nöjena......
Får väl också hoppas att nattgästerna har det ok därute i gästhuset och att kalaset var lyckat.
.....och vips var det söndag, kanske ska tillbringa lite tid i horisontal-läge då. Snart är det ljust igen......och olidligt varmt, för det förutspåddes i Rapports väderprognos.
Visst är det varmt som utlovat, men har öppnat tvärdrag genom huset och det fläktar en del iallafall. Sen hjälper det ju inte direkt om man vill undvika att svettas, om man ger sig på att bädda nytt i sängarna, ansa kaprifolen och vika tvätt. Men det är självförvållat och duschen lindrade bara för stunden.
Sonen dök upp och ska tvätta bilen, tvättmaskinen är satt i arbete (neverendingstory) och snart ska Inga fixa middag. Därefter tar jag en tur till loppisen för att kolla läget och kanske köper jag mig en glass......
 
Dagen börjar, med frukost.....
 
Sportbil på besök, den behövde ett bad.
 
Smultronen är mogna....lite varstans i vår trädgård.
 
Undrar vad helikoptern var ute och letade efter......
 
Tvätt på tork, vädring pågång och hus"djuren" relaxar i skuggan, efter sin middag.
 
 

Förtjänst......

....blev det förra helgen, på riktigt. Nästan trehundra netto när bordet var betalt. Denna lördag verkar det dock lite trögt. Åt grannen har jag sålt en hel del, men ingen har så här långt fastnat för något på mitt bord.
Men det är rätt skönt att bara vara lite också. Sitta ner och inte kunna "flänga runt" med en massa göromål, som det annars hade blivit på hemmaplan.
En stor hög tvätt ligger och väntar på mig därhemma och alltid finns det tusen saker att "passa på att ta tag i" då man ändå är i huset.
Maken har hela förmiddagen alldeles för sig själv och jag får hela eftermiddagen helt ensam.
Joråsåatt  han ska på fotboll.........
Men kunde (som synes) inte låta bli att "kladda ner" delar av dagens blogg, mitt i sysslolösheten här på loppisen.
Fikat har jag också fått överstökat. Idag testade jag en annan kaka (efter varmkorven) som också fick med beröm godkänt.
Blir det några affärer alls idag.......det är frågan?
Kanske ska undra detta lite oftare, för jag hade inte mer än skrivit färdigt denna mening förrän en tysk turist kom och ville köpa min Kockums-kastrull för en hundring.
Nu är det redan "jämnt skägg" idag.....och lite mer folk "väller in". Undrar om de är köpsugna?, annars kan man ju bara "tjöta" lite om inte annat.
Mormors hushållsvåg fick precis en bostad och ska bli fruktfat i sitt nya hem.
Sen vart klockan tre och jag återvände till min veranda därhemma. En kompis kom förbi och vi drack iste med bigarråer, där i skuggan. Pratade en stund och strax dök mina nattgäster upp för att få nyckel till gästrummet.
En annan kompis har stort släktkalas och "överskott" på nattgäster, så två ska bo hos oss.
Snart, mycket snart, hoppas jag att maken återkommer med pizza. Vår middag idag, delad kycklingpizza från Örlenbadet. Börjar bli lite sugen nu........ 
Fru And fick sin middag alldeles nyss. Inte bara hon som ska ha.......
 
Helt ok fika för verandan en dag som denna........runt trettio på termometern.
 
...och bäst som vi satt där och pratade kom ett brudpar förbi, därnere hos badgästerna vid sjön.
 

Kontrakt på gång....

.... till en semesterlägenhet, att hyra på Costa del Sol och flygbiljetter bokade alldeles nyss. Bostaden ligger bara en halvtimmas färd med bil från Gibraltar, med havsutsikt och på en lite mindre ort.
Härifrån kan vi förhoppningsvis åka runt och se nya vyer, samt givetvis ta en tur till Gibraltar igen och hälsa på "våra vänner" aporna.
Kontraktet ska bara rättas till lite, skrivas på och skickas tillbaka. Tror nästan att vi är "lite försökskaniner", då de inte hyrt ut lägenheten än. Inköpt i höstas enligt korrespondens.
Hursomhelst så är flyg bokat från Västerås den här gången, till Malaga. Nu får vi ju vänta ett bra tag till, innan resan tar sin början, men när själva bokandet av flyg och boende är gjort känns det som man genast är lite närmare.
Skönt att man inte behövde sitta i en sopbil idag, fick rapporter om gradantal i den övre regionen a fyrtio utifrån fältet. Jo för jag pratar med chaufförerna mestadels flera gånger varje dagen, när nya order eller reklamationer kommer in som ska åtgärdas........"pronto".
Och i sånt här väder, vill kunderna helst ha det gjort igår.  Ju varmare, vackrare väder desto mer "parfymdoft" från tunnorna.
Ska kolla lite husletande nu, både i England och söderut. Sen blir det kanske lite mer slötittande innan jag slumrar till. Har inte direkt sovit bort de senaste dygnen, om man säger så......
Imorron är det loppis igen som gäller för mig, maken ska på.........just det fotboll!
 
Såhär såg det ut när solen gav upp och gick till sängs igår. Före mig i vanlig ordning....
 
Först "gourmet-portion" till lunch och sen kaka till kaffet.....banankaka.
 
 

Värmebölja...håhåjaja....

Nej ska inte gnälla.....än, men lite väl varmt tillåter jag mig att tycka det har blivit.
Nu kan jag trösta mig med att det är tidig morgonsol och eftermiddagsskugga, genom de superstora fönstren på kontoret. Men på morgonen är det "ljummet" då man kommer för att starta sin arbetsdag.
Varmt var det visst på tåget också, sa maken som åkt Intercity-tåg från Stockholm utan air-condition hela eftermiddagen. Sen missade han bussen i Skövde, men har nu hittat en annan att åka med. Jag får strax göra ett avbrott för att hämta vid stora vägen, för han ska stressa vidare på fotboll.
Själv har jag också varit en tur till Skövde idag. Men det var ingen nöjestripp, utan tjänsteresa för att skjutsa in en förare till nyservad bil.
Därefter (på min lunch) har jag köpt upp lagret av Rosa Pantrar på Hemkompaniet i Tibro. Nu finns fyra reservpantrar till Ia, om hon skulle behöva....
Hämtat maken, som slank direkt in i duschen, för en "kall avrivning" innan fotbollsmatchen. Jo det kan ju bli spännande med fotboll, men kanske inte riktigt lika gastkramande i gärdsgårdsserien som straffläggning om EM-titeln, som i tisdags kväll.
Två övermogna bananer har nu blivit banankaka och bakpotatis är färdig om en halvtimma. men är man egentligen hungrig, i sånt här väder. Tveksamt.
Banankakan ska få följa med till jobbet imorron, som avslutning på några hektiska sista dagar. Jag kunde iallafall dra från jobbet vid halv fem, men då hade säkert några av chaufförerna flera timmar kvar i hettan.
Inte vill jag byta inte, både tungt, skitigt och varmt. Då tar jag "hellre" en massa skäll i telefonen, men det ska väl ebba ut det också såsnart vi får ordning på alla färgmarkeringar till soptunnorna. De som talar om hur ofta vi ska tömma dom.......
 
......och gardiner har jag fått uppsatta idag, på kontoret.....äntligen.
 
Här är de tre panterbröderna, hemkomna från affären.
 
Dubbel-godis blev det också inköpt....

Back to work....

Ja vad är väl två dagar extra ledigt, inte mycket om man tittar i backspegeln och än mindre om de blir naggade  i kanten av igenkorkad "näsregion" med hosta som grädde på moset. 
Hur var det då med den befarade arbetsanhopningen? Ja om vi säger såhär: Det var inte tomt precis, men platschefen hade betat av en ansenlig mängd mail och "förvandlat dom till kartor".
Två lite större högar med registerabete lämnade jag i fredags och en av dom har jag orkat igenom idag. Sen tillkom en lite mindre hög via mail, men den tog också slut under dagen. 
Så gjorde även åtta timmars arbetsdag och blev en bit över över nio, innan jag såg till att komma därifrån. men nu känns det som en bättre startsträcka imorron bitti, när det inte är "fullt överallt".
Min stege som har åkt bil i snart två veckor, fick slutligen komma in och hälsa på, på kontoret. Den som sytt gardiner var nämligen på besök för att tillsammans med chefen fixa gardinstänger på plats i taket och enligt utsago anländer själva skönheterna under morgondagen för montering.
Ansåg mig inte vare sig hinna eller ha ork för matlagning, så det blev gourmetmiddagar i fryst skick för de två nästkommande dagarna. Sen är det ju helg igen vetja...... slog mig precis.
Ja jag ska inte gråta över det och inte gör väl chefen det heller, då han har två hela veckor semester framför sig.
Men jag väntar till hösten och har precis hittat en lägenhet att hyra söderöver (igen) men den här gången svarade uthyraren med ett mail och nu får vi se hur det blir.....
Maken dyker väl upp nångång runt helgen kan jag tro och då får vi bestämma oss och boka.
Dumburken får väl granskas lite även ikväll, men vad som ges kommer att bli en total överraskning då jag inte ens hunnit "tjuvtitta" i teve-tidningen.
By the way.......köpte en ny sån idag, så kommande veckan är "räddad".
 
Drinkarnas glada afton på båten, kom liksom lite av sig....men några hann vi med iallafall.
 
Men man kan ju ha kul utan sprit också........
 
 
 

RSS 2.0