Baka......

....går ju att göra då det återigen regnar utanför. Passade ganska bra dessutom, då detta jästpaket (det "nyinköpta") också börjar sjunga på sista versen (imorron).
Det blev alltså brödkaksbak där merparten förpassas direkt in i frysen, för att ha till amerikabesöket om några veckor. Sen fick tvättmaskinen jobba lite också, så det blir rättvist.
Skall strax hoppa in i duschen för att sedan dra ner till loppisen en stund och se om det över huvud taget blivit något sålt idag. Men medan brödkakorna bakar i ugnen kan jag ju förbereda middagen, fläskkotletter. 
Maken fick sedan order om potatis- och grönsakskokning, samt värmande av fläskotletter i kantarell-och gräddsås.
Blev lite över till matlåda åt mig imorron och en fisk finns kvar från igår till maken.
Ingen mer matlagning är av nöden tvungen mer idag alltså, ganska skönt.
Träffade en medlem i den nya handlarfamiljen vid loppis-stängningen och dom öppnar imorron. Han var ute och satte upp/delade ut flygblad om detta. Skönt med en affär i Fagersanna igen, en servicebutik om man har glömt något. Nån annan typ av affär finns bevisligen inte underlag för.....
Har nu planterat mitt fikonträd i krukan, så bara att hålla tummarna att det trivs och producerar. Åtminstone någon frukt att testa, finns så många recept på tillagning av fikon så känner mig lite sugen på att smaka. Då hemskt gärna ett egenodlat.
Nu ska jag göra iordning lite tröjor och bläckfiskar som jag sorterat ut, för att lämna till hjälpverksamhet. Hittade en som kör transporter själva, strax utanför Skara som verkar juste. Tänkte lämna av lite "överskott" där, så det verkligen kommer till användning, istället för att ta upp en massa plats här hemma. 
Sen ska jag också försöka bortse ifrån vissa inskränkta individer i min närhet, blir svårt men........
 
God frukost, serverad vid precis lagom tid.
 
"Mormors" brödkakor ligger och svalnar.....
 
Då får sakerna "sova" till nästa helg......
 
....och här är min fikonbuske/träd på plats, för att växa och leverera godsaker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0