Nyårsafton år 2018.......

......har anlänt och nu sätter vi punkt för ett inte särskilt bra år. Så önskar vi oss ett nytt istället och ber ödmjukt om ett bättre sådant.
Igår var det 39 år sedan dottern såg dagens ljus och nu påbörjar hon alltså sitt fyrtionde. Flera av hennes gamla klasskamrater fyller denna siffra i början av det nya året, medan hon får vänta närapå ett helt år till. Nu tror jag dock att hon "har förlåtit" sina föräldrars "dåliga planering" och kan se det som positivt.
Som vanligt numera tillbringar vi nyårsafton i lugn hemmamiljö och gör i stort sett ingenting.
Mer än eventuellt Bingolotto och sen skålar vi vid midnatt på tu man hand.
Jag har bara varit på en liten shoppingrunda i Skövde, rean drog en aning.....
Hittade några födelsedagspresenter till småbarnen och en massa andra bra-ha-saker.
Hade sen gjort mig till och köpt biffstek till premiär-pommes-friten i Air Fryern. Funkade bra (har bara stått ouppackad över ett år....efter bättre sent än aldig-pricipen!) men ryggbiff-skivorna var av seg tuggummi-karaktär. Så nu gäller: inga fler fina köttbitar av nöt, här i huset. Vi håller oss till gris.....fortsättningsvis.
Med avbrott för en hel del kyckling och fisk.
Sitter och funderar på om jag ska orka fixa en Jansson innan bingospelandet startar. Kan ju hoppas att det ger mer än V75 som jag fick för mig att lämna in påväg till sta'n idag. Kostade visserligen bara en femtiolapp, men blev ej mer än två rätt. Vann 24 spänn på lottot i lördags iallafall........ 
Jansson i ugnen, dutt-pennan framme.......Gott slut!
Nu kör vi .......på ny kula efter midnatt........
 
Blå "svensk" hyacint samsas med tre vita från Holland.....
 
Det var en aning disigt i förrgår......
 
Färgen stämmer.......
 
Premiär-pommes klara....
 
Riggat och klart till tolvslaget!  
 
 
 
 

Då har jag äntligen tagit mig i kragen......

......och fått iväg de första pensionsansökningarna av flera stycken. Har dragit mig för att ta tag i pappersarbetet i flera månader nu, men hoppas jag valt någorlunda rätt i djungeln av alternativ över hur många år man kan begära att få dem utbetalda.
Tvingade mig själv att börja med det samtidigt som Liverpool tog sig an Newcastle. Ny vinst på hemmaplan 4-0 och nu leder de ligan med sex poäng, då Manchester City ånyo oväntat fick stryk.
På andra plats hittar vi barnbarnens favoritlag Tottenham. Helt ok lag det också...... efter Liverpool.
Innan allt detta använde jag dagen till en väl tilltagen sovmorgon och sen vid lunchtid drog jag iväg.
Målet var att lösa in bingolottovinsten (sonens) mot två nya lotter och därefter återlämna en kvarglömd ugnsform till Hörnebo. För att sen fortsätta till Hem & Hobby och göra slut på presentkorten syster förärade mig i julklapp.
Och........ som vanligt handlade jag mer än så, på rean. Fick därför lägga till en tvåhundring.
Hemma väntade kalopsen som Inga fixat på förmiddagen, till middag.
Därefter är ju redan "redovisat" ..........
Imorron väntar trolig telefonterror, eftersom vi på kontoret haft ledigt såpass länge. Men, men bara två arbetsdagar till nästa långledighet. 
Mötte förresten kollegorna på hemvägen, efter sitt avslutade helgarbetspass där de bl.a. tömt vår överfulla tunna.
"Tur" man är förberedd på en j......lig dag, för det blev dubbelt värre. En kollega ledig, chefen på annan ort med jobb och en kollega messade sig sjuk vid halv sju till min telefon.
Datorn funka inte, så support på den i två timmar fjärrstyrt, telefonen på högvarv och massor av irriterade mail. Roligare kan man ha.....tro mig.
Bara en liten reflektion: Om man inte läser tidningen(eller ej har någon), inte klarar att läsa information på  hemsidor på nätet, eller bara läser hälften av informationen i annonsen.......hur ska då tillfälliga förändringar kommuniceras? ska vi ringa personligen till fyrtiotusen hushåll eller neka våra chaufförer ledigt på julafton? 
Ja ibland undrar man.......... går världen under om soptunnan inte blir tömd "i tid".
Helt slut i huve't är jag, efter åtta timmars terror. I ärlighetens namn fanns det några balanserade, trevliga personer som ringde också, dock var dessa tyvärr i kraftig minoritet.
På't igen imorron..........
 
Vi hade "brasa" på julafton........
 
En annandag 2018 startade med fint ljus över sjön.
 
Två problem: har dåligt med plats i skåpet för sex nya muggar......och emballaget är lika fint som innehållet. Vart ska jag ställa alla dessa burkar?.....funderar så det "knakar".
 
 
 

Tillbakablick........

........på dagarna som senast gick.
Strax före två anlände gänget da'n före da'n och då serverades fiskpinnar, samt ugnsbakad lax med dillmajonnäs. Visade sig tyvärr att lilla storasyater hade feber och var lite låg, men "My little Pony" på morfars teve var ok "medicin" tyckte hon.
Uppesittarkväll framför Bingolotto var en seg tillställning och den ende som vann något var sonen, som oväntat tittade in då han var hundraprocentigt säker på att vi satt framför dumburken.
Nåväl vi genomled kvällen med godis i mängder och skinkmackor, innan vi drog oss tillbaka till våra sängar för att sova in julaftonen.
Alla som ville ha något till frukost tog sig......något. Sen började uppdragen, matlagning, ommöblering och dukning. Julgranen i "glashuset" blev dock bortglömd. Den fick i år nöja sig med bara ljus i, som morfar satt i sen tidigare.
Mitt i alltihop kom Tomtemor och Tomtefar på besök med en strumpa full av småpresenter från just Tomten, det var uppskattat, men de minsta var lite tagna av stunden.
Eller var det kanske febern som vandrat vidare till lillebror vid det här laget.
Maten blev klar (som sig brukar) alla ytterligare gäster anlände runt ett och sen var det igång.....julfirandet.
Duka av, ställa in, duka fram, se Kalle och ta en tupplur därtill och sen fika före utdelning av klappar.
Många paket vaaaar det...... och mycket återvinningsmaterial bleeeev det.
Alla verkade rätt nöjda såvitt jag kunde bedöma och lite rester slank sen ner i magarna innan det åter var dags att hitta sängen. Vissa åt bara för mycket godis.......
Sovmorron för alla följdes av "a fry-up" som svärsonen stod för tillagningen av. Gängets resa hem startade strax före tolv och tvättmaskinen får nu bevisa sig.....
Rester igen till middag, men Jansson tog slut redan igår.......
Återvunnet, sorterat material bortfört till avsedd station och tunnan välfylld inför Annandagens tömning av kollegorna. Joråsåatt......bara lediga julafton och juldag (därför att de jobbade lördag-söndag).
Ingen dans på rosor sopbranschen inte.......
 
Detta är ungefär hälften (våra) innan de andra fyllde på.......
 
Middag den 23 december......
 
Uppesittarmat.....innan allt godis.
 
Obligatoriska julfikartårtan
 
Finbesök......
 
Då var det dags för att gå vidare, mycket att göra idag........
 
Hundbesök.....ska ligga på sin tilldelade filt när vi andra äter.....sa husse.
 
Julklappsutdelningen har startat......
 
Snart syns vi inte......undrar om det blir flera?
 
Morfar hjälp mig med nya stora bilen jag fick.......
 
 

Vad ska man hoppa över..........

.......i julfirandet om man inte orkar fixa med allt? 
Frågan är berättigad, men svaret är än mer svårt då man börjar fundera på vad som kan "strykas från listan". Ja småsaker går ju att ta bort här och var, men i det stora hela är det ganska komplicerat att bara fira jul sådär "lagom". Alla har ju sitt lagom men skala av bara en del låter sig dåligt göras, känns det som.
Ok ingen egenhändigt inlagd sill, inga "mormors havrekex" bakade och jag struntar nog i att göra pepparkakor av den köpta degen i kylen.
Städningen......känns inte så svårt att "fuska med". Inte för att jag direkt har några samvetskval över detta eller sakerna som fått "stryka på foten", men där finns en skillnad. 
Vissa saker vill man egentligen göra, medan andra känns helt ok att välja bort.
Ni får gissa själva .hur JAG tänker......
Igår på jobbet var det en blandning av problem och julstämning. Åkte tidigt till affären för att göra de obligatoriska inköpen till helgjobbande chaufförer. (Kortfattat beskrivet: mackor och godis.)
Därefter rigga årets "överraskning".....lite dumheter och små paket.
Beställde thai-mat som maken fick hämta (då han var påväg hem från Skövde/Falköping). Vi hade en konversation om leasingbilar och landade i att vi nog ska leasa en ny för tre år till.......
Gissa vad han var ute och kollade/provkörde.......
Fixade sen lite julgodis, får se hur det blir..... och "tomten" var här en kortis för att planera helgens leverans.
Idag har vi "fikat julafton" hos syster. Hon var mest intresserad av paketen....... och sen nöjd med ungefär hälften av innehållet i dem (dvs. hobbymaterial).
Hemma igen är rulltårtan till julfikat bakad och kycklingfiléerna grillade inför helgen.
Igår kväll gjorde Liverpool processen kort med Wolverhampton och leder nu Premier League över juluppehållet, med fyra!! poäng, då Manchester City åkte på däng alldeles nyss (är jag bedrövad ??......not really).
Imorron ska jag och maken griljera skinkan tillsammans, innan nollåttorna anländer för lunch.....med fortsättning.
 
Experiment....en till jobbet och en stannar härhemma (sockerkaka + saffran)
 
"Dumheter" på jobbet......
 
.....närbild.
 
Det kom ett brev från Devon, England (de hade varit i Skottland på semester stod det).
 
Påväg hem från Hjo.......
 
....passerar vi Mölltorp.
 
Gårdagens gjorda fudge och tyska stjärnkakor från syster (bakade efter en av assistenternas recept.)
 
 
 

Tågresan......

.......hem för maken gick bra, när han äntligen var såpass bra att han kunde ta sig hem från Stockholm. Efter att första medicinen för urinvägsinfektion inte hjälpte, fick han på akuten i söndags "starkare grejer" som framåt måndag eftermiddag gav viss lindring. Därför vågade han beställa biljett så jag fick hämta i Skövde vid halv-tiotiden igår kväll.
Före det var jag efter jobbet på en meditationskväll i änglars tecken. En ängel fanns med i paket dit och en annan ängel följde med hem.
I söndags tog jag en "repa" på Fagersannaloppisen och hittade naturligtvis nya fynd. Sen var det dags att se "slakten" av Manchester United........(Liverpool-vinst 3-1)
Följden av detta blev senare under veckan, att Mourinho (Man Uniteds osympatiske tränare, för den som inte är uppdaterad) fick sparken. 
Måndag efter jobbet var det julfika med klappbyte hos en fd. postkollega och resekamrat sen många år.
Spontan kvällsfika blev det sen helt apropå härhemma då en kompis tittade förbi.
Idag onsdag, gick i hushållsgöromålens tecken. Lite tvätt, byte till jullakan i sängen och brödbak, samt fläskstek till middag.
En tur till en kompis tillsammans med en annan kompis på snabbfika ikväll och nu bönder.
Jorå-så-att........ en hel del fikande har det blivit senaste tiden.
Jobb imorron igen då.
 
Ett "fynd" inropat på Tradera......
 
Måndagsfikat.....det första.
 
"Julmys" på jobbet.......
 
Julbäddat......
 
Emma var den ena vi hälsade på idag......
 
....och hennes matte bjöd på kakor. Försvinnande goda, men några blev kvar.
 
   

Sjukvårdande insats.........

......fick jag förfrågan om i morse runt åtta. Hade precis vaknat och tänkte ligga lågt, samt fixa lite juldekorationer i gäststugan m.m. Men då kom ett pip i telefonen från sonen, som ville ha hjälp med en spruta.
Han hade opererat bort den trasiga tanden fredag förmiddag visade det sig och fått en tillfällig ändring, (i form av spruta) på sin blodförtunnande medicinering.
Den skulle tas före tio så bara att kliva upp, göra sig iordning och åka på uppdrag.
"Inget ont som inte har nå't gott med sig" (som man brukar säga), kom ju igång med dagen på så sätt.
Var inne hos "bagarn" även idag på hemvägen, denna gång för att köpa en frukostmacka.
Åkte till Skövde igår för ett sista inköp av klappar och tog omvägen till bagarn för kvällsmat. Vilket då blev deras sista bit av räktårta.  
Hann också ett besök hos second hand idag, som resulterade i en kasse med diverse prylar.
Frukost intogs halv tolv och senare under eftermiddagen, blev det köttbullar och pommes frites till middag.  Tio stycken hade jag "räddat" när julköttbullarna var klara för frysen och de smakade bra idag.
Maken tog tåget till Stockholm i onsdags och var på blues samma kväll, men drabbades sedan av urinvägsinfektion och har legat "däckad" hos dottern sen torsdag eftermiddag.
Han tror att han är lite bättre, men känner sig ännu inte iform för en tågresa hem. Surt då han sett fram emot flera blueskvällar, men han hann iallafall få se barnbarnens Luciatåg på förskolan innan han blev dålig.
Har sagt det förut: What next?? men avstår mer än gärna fler negativa upplevelser/händelser nu på ett tag.
Imorron är det Liverpool-Manchester United klockan fem, det ser jag fram emot. Men i och med att den matchen är slut så är ju även helgen till ända..........
 
Det kom ett paket från Holland........
 
Köpte en gran på "Blomsterlandet" i onsdags .....och hittade julgransfoten...till slut.
 
......glögg hos symötesvärdinnan också onsdag.
 
Kvällsmat fredag.
 
Skyltfönstret hos "Bagar'n"......
 
Får jag presentera Ia Lia Linnea....Lucia.
 
....och brorsorna. Ib i strut, storebror Leo utan.
 
Soffans kuddar har blivit "pimpade" sydde fågelfodralen igår kväll.
 
"Julgransodling" vid nya vägkorsningen i Fagersanna.
 
 

Hmmm....vilken dag är det?

Vaknade imorse vid femtiden. Tänkte ok en timma till att sova, innan jag måste gå upp och starta arbetsveckan. Men vänta lite nu........ är det inte söndag idag, eller??
Jodå en koll på datorn bekräftade att: Jag kunde sova så länge jag ville alltså. Vilket blev till runt tiosnåret. 
Med mackor och kaffe tillbaka till sängen och Midsomer Murders på teven, hann klockan bli halv ett innan jag tog mig i kragen och anlitade duschen.
Var en snabbis inne på loppisen här i Fagersanna igår, men hann bara köpa en skylt....med budskap till Tomten, att ha i trädgården: "Här bor bara snälla barn". 
Hann inte titta ordentligt, men det hade jag tid med idag. Så en knapp tvåhundring fattigare, men en full kasse rikare med allt möjligt kom jag hem med.
EM-handboll nästa, dillkött på spisen och middag i pausen. Sveriges damer gjorde en mycket bra match mot världsmästarna Frankrike och fick oavgjort, men har inte spelat direkt bra tidigare matcher. Så förmodligen går de nu inte vidare i turneringen. Men vi får vänta och se.....
Fick en äggvita över efter dillsåsfixandet, testade att baka maränger med den. Fyra stycken blev det och fina såg de ut efter en timma i ugnen. Men de var bara en seg massa då man skulle ta dem till kaffet.
Jaja, inget att gråta över......
Imorron får sonen en matlåda dillkött och jag detsamma till lunch. Maken får ta spagettirester från igår.
.....och imorron äääär det måndag.
 
Mer "ögongodis" än ätbart......... hahahaaa!
 
"Finns det några snälla barn......... hittade några kul grejer idag till spontana "skoj-paket".

Jodå, det gick hyfsat.....

...... att sova lite längre, innan jag inställde mig till tjänstgöring. Gick även bra för Liverpool, men det fick jag konstatera dagen efter. Därför att matchen inte gick direkt utan eftersändes på kanalen så sent att ögonen redan fallit ihop på mig.
Mycket att göra som vanligt på jobbet och strular inte tekniken, så är det nå't annat......
Hoppade över lunchen och arbetade nonstop, då jag dessutom fått lov att gå tidigare för klippning (flyttad tid på grund av Göteborgsresan).
Hemkommen tog jag tag i alla julbrev som skulle skickas utrikes. Allt var framplockat och "invägt" sen förut, bara packningen kvar. Julkorten redan skrivna och nedlagda i avsedd påse, fick samsas i kassen som skulle till Posten.
Sen var det bara fredagen kvar att avverka för denna veckan. Efter jobbet blev det en mindre turné: Posten, mataffären och Thairestaurangen för take-away.
Idolfinal på det och sova igen. Lördag följde med frukost runt nio, en tur till Hjo för inköp av nästan de sista julklapparna (bara några få kvar nu....).
Skynda hem till nästa Liverpoolmatch, vilken startade redan halv två..... och få se en klar vinst igen.
Till middag fixade Inga spagetti med räk-mango-currysås (i pausen) och sen blev det kok av dillkött till imorron, som bonus.
Julpyntningen i huset har parallellt pågått sen före första advent och nu börjar det mesta falla på plats. Lite i taget och sakta kryper julen närmare......
 
Ingas "hopakok"....till middag.
 
Ett litet smakprov på jul.........
 
....lite varstans.....
 
....i Bergs hus.
 
 
 

Dagens goda gärning.......

.....utfördes igår av sonen.
En arbetskamrats dator pajade i fredags, togs med till datasupporten på huvudkontoret i måndags men innehållet ansågs inte kunna räddas (av experterna). Jo för fantasisummor utan garanti på resultat, var det väl möjligt att göra ett försök sas det.
Behöver jag säga att kollegan var mer än stressad och uppgiven. Då sonen är en självlärd datanörd med evigt intresse för såna prylar/"burkar", så sa jag att kan fråga vad han tror om saken.
Kom hit med den så får jag se svarade han tisdag morgon och "leveransen" gick direkt. En timma senare hämtade jag ett USB-minne med allt som var försvunnet från skrivbordet, ej säkerhetskopierat.  
Han lyckades alltså och nästan ingen tid tog det heller.
Som tack får han en gåva, (datagrejer....hahahaa) efter eget önskemål.
Idag var det "ledig" dag och resa till sjukhuset i Göteborg för borttag av stygn m.m. Chaufför och "patient" startade från Fagersanna 06.30 och efter återbesöket träffade vi makens dotter med sambo för lunch innan vi startade hemresan igen.
Strax innan vi nådde tänkt ställe (i Alingsås) för tankning, fick jag kramp i "gas-och bromsbenet", så maken (som nu åter var tillåten att köra bil) fick ta över ratten hem.
Sonen skickade ett foto på en fruktkorg hans arbetskamrater hade varit där med, samt meddelade att det gick bra att komma och hämta citrusfrukterna. Dessa avstår han gärna.......
Hemma vid fem, ganska mör skickade jag en förfrågan om lite senare inställelse till jobbet torsdag. Det gick bra, hoppas bara nu att det går att sova lite längre då.
Inga var också väldigt snäll och fixade revbensspjäll till matlådan imorron. Nu bönder.......
Liverpool har match ikväll dessutom.....att somna till.
 
Var på jobbet i lördags och fixade lite "jul".......
 
Köpte havskatt hos fiskbilen i fredags, blev lördagmiddag.
 

RSS 2.0