Hemkomsten.......

.....är nu också avklarad. Busvädret blev inte så illa som det förutspåddes av meteorologerna, men blåste bra gjorde det iallafall. 
Runt halv fyra klev han in genom dörren och slog sig strax ner vid sin dator.
Han hade en massa krya-på-dig-hälsningar på Facebook att tacka för och strax kunde jag läsa där att han var "återställd" och skulle komma in till "Möbelcupen" fredag kväll.
Detta föranledde en kort promenad från vardagsrummet, till makens kontor med ett påpekande om att det är ju bra att "boka taxin före" innan man säger att man kommer (då man inte får köra bil själv än.......).
Nu var det inget större problem att lösa, men.....
Idag efter sovmorgon behövde jag ta mig in till "centralorten" för arr bunkra upp förnödenheter (inklusive medicin till maken). Matlåda med kalkon levererades till sonen och samtidigt som han fixade min telefon en aning, dammsög jag lite.
Hem igen med två stora matkassar och en fin julkrans från "Blommans" att sätta på dörren. Väntade kompisen till två för en fika och annat. Hon hade med varsin räkmacka (till lunch) att bjuda oss på.
Senare dök sonen upp, han skulle kolla efter fisklina......... och kunde sen ta med sin far för avlämning vid Sporthallen.
Själv åkte jag till syauktion i Hönsa bygdegård, dit kompisen även skulle. Där var det sångstund, "predikan", bön och fika, innan auktionen ens startade. 
Vilket medförde att jag ganska snart var tvungen att lämna för hämtning av maken. Hann dock ropa in en kasse.......
Köpte med thaimat som kvällsmys, samt plockade upp maken. Nu en blandning av Idol och handboll.
Imorron får vi se vad det blir på agendan.........
 
"Knytkalas-lunch".......
 
Nya snögubben: "Grönluvan"......har hittat hem.
 
På syauktion......
 
.......inropad.
 
 
 

I goda händer......

.......hoppas jag att han är, maken. 
Igår åkte vi ner till Göteborg för att först gå till provtagningen och därefter checka in på hotell.
Maken tog bilen till macken för att åtgärda frusen spolarvätska och fylla på, men se där var det helt slut, så han fick hitta sig ett Biltema för att få det fixat.
Det var en del förberedelser han sen hade att göra innan inläggning idag för operation. En illa massa duschande, vilket jag hade i färskt minne sen i somras.
Vi passade dock på att åka ut för ett delikat meal hos Donken till kvällsmat och sen toppade vi detta med "gratis" kaffe och kaka på hotellet.
Imorse, mera dusch.......sen den korta färden till sjukhuset för avlämning. Nu är det bara att vänta på besked.
Själv tog jag mig till Donken igen o köpte frukost (eller vad vi nu ska kalla en tjock brödbit med bara en skiva ost i) tog med mig det iallafall tillsamman med kaffe och tillbringade sen en halvtimma i bilkö genom Göteborg, men landade hemma runt ett.
Ska om en stund åka till sonen och "diskutera" heminredning. Han köpte lite "nytt" på second hand under hemvägen från läkarbesöket igår. Verkade vara positiva svar han fick med sig därifrån, uppfattade jag det iallafall......så långt. Men än är det en bit kvar, medicinera blodproppen, dra ut en tand på käkkirurgen och fortsätta bygga immunförsvaret.
Påväg till posten för att hämta paket, ringde operationsläkaren och sa att det var klart och gått bra: "So far so good" som han uttryckte sig. Väntar nu på att maken själv ska vakna till och ringa........
Hos sonen en stund, där är nästan mer iordning nu än här hemma........ 
Vi tog ett träningspass fyra trappor upp till vinden och hittade en "jullåda" med bl.a. gardiner.
Maken ringde nu vid sju från uppvaket och var lite groggy, men klar i huve't sa han. Skulle höra av sig igen när han kom på avdelning. Berättade för honom att doktorn redan ringt.......
Imorron ska jag ta tag i advents-stöket och plocka fram stakarna i väntan på hemkomsten av maken. Men det skulle bli busväder........så hoppas de inte kör sjuktransport om det blir för illa.
 
Kombinerad jul-vintergardin nysydd och uppsatt i sovrummet i veckan......
 
....blev till en duk också.
 
Snart i Jonsered.......
 
....och Partille kommun påväg till Sahlgrenska.
 
Jag hemkommen igen och is börjar lägga sig i vår vik av Örlen.
 
 
 
 
 

Tänkte.......

......företa mig något, idag lördag. Har varit lite segt de senaste helgerna med aktiviteter. Såg iallafall till att jag kom ur sängen och in i duschen runt elva.
Sen var tanken att jag skulle åka till julmarknaden på Ruders egendom i Tibro.
Kom iväg och körde in på området, men var så kopiöst mycket bilar och därmed förmodade horder av folk så ångrade mig och tog en sväng till Hjo istället.
Det var mycket folk även hos Hem&Hobby men ändå ingen trängsel. Visste vad jag skulle ha, efter min och sonens besök i onsdags.
Två olika tyger blev det, tråd, knappar och Dajm. Hann en snabbis på second hand också, där några småsaker fick följa med.
Därefter hem igen för att instruera Inga så det blev nån middag och start av en tvättmaskin.
När hon ändå stod vid spisen fick det bli en äppelpaj också.......
Sen fåtölj med kaffe och nybakad paj till vinstmatch för Liverpool.
Nu Tottenham/Doc Martin på agendan, sen "Så mycket bättre" och imorron tur till sonen med matlåda och en stunds samvaro.
 
Det är frostigt....däruppe på berget.
 
Och några snöflingor ligger kvar sen inatt.
 
Köttfärssås och spagetti bjöd Inga på idag......
 
....och har man ett äpple så kan det bli en sån här.
 
 

Då är jag ikapp.......

....med julklappsinköpen och inslagningen. En bit påväg iallafall, efter att ha gjort paket hela förmiddagen.
Tidigare i veckan har jag bokat grejer, hämtat i butik och åkt runt till paketställena i Tibro för att kvittera ut leveranser. En och annan försändelse har dessutom dumpit ner i postlådan, fler är påväg.
En kombination av nätshopping och i vanlig traditionell butik.......
En megakasse är nästan fylld med klara paket, imorron ska jag ta mig an alla småsaker som är tänkta att lämna landet i diverse riktningar. 
Annars är jag en aning trött, medan maken har farit runt en del (så han borde också vara det....). Igår åkte han på sin brors begravning i Eskilstuna (vi har inte träffat honom på över femton år) och sen direkt till Fagersanna IFs ledaravslutning med mat och bowling.
Inga gjorde lite biffar imorse, medan jag slog in paket och maken drog till sonen en stund för assistans med lite av varje.
Ikväll skickade så sonen några "skrytbilder" till sin mor så jag skulle se hur fint iordning han fixat under dagen. Såg riktigt prydligt, (iallafall där han fotat)........och kul att se resultat av engagemanget han orkat mobilisera.
Började titta på Sveriges fotbollsmatch i Turkiet, men slog sen över till Doc Martin i halvtid. Visade sig att Sverige vunnit iallafall, utan mitt "stöd".......
Maken tog en tripp till sonen idag igen, söndag. Var ytterligare en rullgardin som skulle upp....i taket.
Nu väntar jag på match England-Kroatien, mätt i magen av Ingas biffar och så lite kaffe på det.
Ja det var match det.....ingen mellanmjölk här inte och England vann.
 
Lite kvardröjande Halloween-pumpor.......
 
....påväg in för inköp av dessa ortopedriktiga vinterkängor.
 
Elins Esplanad har fått en ansiktslyftning....
 
Även hos godisfabriken fanns det spökdekorationer kvar.....
 
En hel del klappar ääääär det........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Farsdagshelg.......

......kom och gick. Lördag var vi en vända till sonen och assisterade lite, samt kidnappade innehållet i tvättunnan. Därefter stannade vi hos Millners och åt lunch, (helt ok meny) samt till efterrätt kaffe med kaka och vaniljsås.
Hem och ladda tvättmaskinen, för att sedan landa i fåtöljen....för min del.
Maken däremot tog bussen in till sta'n för att bevista "Dusty Road Blues" på Kulturhuset. Strax efter ett "drullade han in", efter en bra musik kväll (enligt honom iallafall). Några öl hade också slunkit ner.
Under söndagen var det sen dags för Liverpool att vinna igen, medan jag njöt av underhållningen.
Efter middagen tittade bonusdottern med sambo in på en kaffe och grattade far.
Måndagen lät inte vänta på sig och nu är även tisdagen nästan slut. Idag har det på kontoret varit en ovanligt lugn dag, vilket föranledde att jag inte kunde bärga mig längre, utan gav mig på den "nya" kommunens undermåliga kundregister.
Fick (så äntligen) underlag från Försäkringskassan om systers assistansersättning inför förestående beslut. Var tvungen att ringa dit för att påtala en del direkta fel, samt få förklarat "hur de tänker" .......
Fick klart för mig att det inte fanns så mycket jag kunde påverka i sak, men å andra sidan var det mesta som yrkats godkänt. Däremot lär inte kommunen (som utför arbetet) vara helt nöjda, vilket jag fick bekräftat då jag förvarnade enhetschefen. 
Jag sa ungefär som så att de får lösa detta mellan sig, bara det funkar för syster.......
Stannade till hos bagarn och inhandlade smörgåstårtbitar till kaffet, som var nybryggt då jag kom hem.
En kasse prylar från second hand och stora brev från postlådan hade jag famnen full av in från bilen .
Maken har varit på visit hos sonen och städat klart, det jag påbörjade i lördags. Imorron ska han dit igen och montera rullgardiner.
Själv ska jag bara vara........ledig. Kanske laga lite ugnsfalu till middag och plocka med julklappar.
Ja jag ligger efter på den fronten, brukar vara en bra bit på banan såhär års annars.
 
Maken fick en liten fars-dags-present av sin fru.
 
TV-dinner.........
 
Smörgåstårtans dag........
 
 
 
 

Andra lådan nerifrån......

.....i makens sängbord, där hittades den lilla keramikråttan som varit försvunnen sen tidigt i våras. Det är en spelpjäs till ett luffarschack...... som vi har letat efter denna.
Fyra ostbitar och tre råttor har återfunnits sen barnbarnen var på besök under våren, men den sista har gäckat oss fram tills igår.
Skulle lägga ner ett nykommet knäskydd i lådan under, men öppnade fel låda och där satt hon ....råttan.
Nu återstår bara en stresskula med klingande ljud att leta efter. Den har varit "gone" den också, sen ungefär samma tidpunkt. Yngsta lillebror är starkt misstänkt även här......
Grått och trist väder bjuds det även idag torsdag, samt gott om jobb därtill.
Strax har matlådan solat klart så jag kan få lunch, sen återstår några timmar innan hemfärd.
Kontorshunden kände sig "lurad" idag, då hon bara fick lite i en skål. Tog med matlådan tillbaka till datorn för att äta, samtidigt som jag surfade runt på nätet.
Kontorshunden ställde frågan flera gånger.......är du säker att den inte ska slickas ur?
Svaret hon fick (varje gång) .....gå och lägg dig!
Och visst lydde hon, men placerade sig och låg länge (förväntansfull) i dörröppningen till mitt kontor.
 
Var ä' du lilla råtta.........?
 

Tisdag enligt plan......

.......kan man väl säga, såhär med facit i hand.
Arbete som vanligt och fullt upp, men inga onormala mängder som skönt var. 
Därefter en snabbis till second hand, vilket många fler än jag kommit på var en trevlig sysselsättning.
Idag var det bara en liten gris med tomte som ville följa med hem, så en femma fick stanna kvar i affären som kompensation. 
Sen var det dags att ta en fika och smaka på en Gustav-bakelse med bonusdottern. Vi blev sittande ett tag och pratade.
Väl hemma sen, var det dags för Liverpool i Champions League och där gick det inte enligt plan. Varken min eller lagets, då det blev stryk på bortaplan.
Onsdag morron och vaknade vid vanlig tid i ottan, typiskt.
Vädret har heller inte inspirerat till att göra något. "Tur då kanske" att det sammanföll med min brist på ork att företa mig något alls. Har i princip bara agerat soffpotatis hela da'n........
Får väl hoppas på att viss energi återvänder, lagom till nästa arbetsdag...... torsdag.
 
"Gustav" innan han försvann......inte i dimman, utan ner i min mage.
 
Och här är nya grisen i huset.......

En dag till med bilen.......

......som sällskap, blev det under söndagen. Maken stannade hemma då jag först skulle på julmarknad med symötet i Axvall. Där träffade jag en gammal arbetskompis sen posttiden, samma som jag sprang på förra året på Ljungstorps julmarknad.
Vi pratade en stund medan jag bidrog till deras lotteri, utan att få nå't tillbaka.
Fika hann symötessystrarna också naturligtvis, innan jag fortsatte en bit till för att diskutera min förestående pensionsansökan, med en som kan mer om saken än jag själv. Sen hade hon även fina porslinstomtar/snögubbar (som vanligt) så det blev en "gubbe" beställd.
Stannade till för en korv på macken vid Hallenbergsrondellen, innan jag slutligen besökte julmarknaden vid Mini-Zoo i Tibro. Där var det smockfullt med folk, men kunde hitta några saker att handla trots detta.
Ganska trött satt jag sen och väntade medan en pizza gräddades i ugnen, för att ta med hem till middag.
Somnade såsnart jag lokaliserat sängen, strax före tio. 
Sen fullt upp hela da'n på jobbet idag och mer arbete ligger kvar på hög, tills imorron.
Sonen har bitit sönder en tand, vilket medför extra problem under rådande omständigheter. Han väntar på svar om specialåtgärd för detta.........
Tisdagens plan är postpensionärslunch för maken, eftermiddagsfika med bonusdottern för min del och matlåda med biff Stroganoff till lunch dessförinnan. 
Inga tog sig en stund vid spisen nu ikväll, "snäller som ho' ä' ".......
 
Första julmarknaden för dagen......
 
På hemväg efter konsultationoch "tomtetitt" i storskogen.
 
Bil-lunch......
 
.....med utsikt.
 
Djuren på Mini-zoo.....
 
...och Lucia i betong. Mormors-luciorna i mindre version var redan slut. Får vänta och se om det blir fler, då är en tingad.
 
Mysig dekoration i entrén till Parken.
 
Blev en liten snögubbe inhandlad även här........
 
 
 
 
 
 
 

Heldag på resande fot......

.....blev det under fredagen, med start 06.00 och destination Göteborg. Sen följde en "sightseeing" på Sahlgrenska sjukhuset inför nästa besök och inte förrän klockan 14.00 var vi påväg hemåt igen.
Preliminärt blir nästa besök 28 november.
Det är ett förfärligt grävande överallt i hela Göteborg, så inte helt lätt att manövrera sig med bil i sta'n. Det man hade koll på sen vi var bosatta därnere, är numera bara "kuriosa" vad det gäller navigering.
Inte ens GPS kan man vara helt säker på fungerar till hundra.
På hemvägen stannade vi för en fika i Vara på Nordpolen, men med facit i hand "valde jag fel" (moccabakelse). Den var alldeles för söt och en macka hade varit bättre. ("lurade" även maken till samma val.....han tyckte likadant)
Däremot den kardemummakringla jag inhandlade till kvällskaffet var väldigt fin.
Via Kathy Thai blev det en portion friterad kyckling, som vi delade på till fredagsmys.  
Idag lördag lite tvätt och sen en tur till ICA för proviantering och ett besök hos sonen, där jag fick min lördagsmotion.
Han hade grejer att avyttra till återvinning, några vändor till bilen. Sen två varv till hans källarförråd och som avslutning: En "utflykt fyra trappor upp till vinden, där två hyllor behövde ställas tillrätta och fyllas med tomkartonger i kategorin bra ha för datapryl-transporter.
Maken passade samtidigt på att ta en promenad med gubb-gänget i Fagersanna och sen blev det lövbiff till middag.
Dammsugning delade vi på och som belöning hade Inga handlat lussekatter till kaffet.
Nu ladda för Liverpools match på bortaplan mot Arsenal halv sju..........
 
Fika på Nordpolen........
 
"Gym"-passet på vinden.......resultatet.
 
 
 
 
 

En vecka....

….går fort, men det är väl ingen nyhet för någon misstänker jag.
Jobb måndag-tisdag, med snabbesök hos sonen för kalops-leverans och  "konfiskering" av innehållet i tvätt-tunnan vid lunch, måndag.
Gjorde "ingenting" på den lediga onsdagen, men sonen var på återbesök på sjukhuset. Han behövde inget ressällskap dit sa han, så vi talades vid efteråt bara. Går fortsatt åt rätt håll, fick direktiv över hur medicineringen skulle skötas/ändras och ytterligare besök igen om två veckor.
Återigen jobb torsdag, fanns en del att utföra men telefonen har varit väldigt snäll och tyst under förmiddagen. 
Imorron "ledig" igen för läkarbesök i Göteborg (makens tur den här gången).
Ingen sovmorgon på agendan, då avfärd måste ske ca 06.00.
Men nu först torsdagslunchen i micron, stuvade musslor med potatismos, vilket maken avstod ifrån och valde att kombinera ett antal andra rester från kylen som alternativ......
Vilket istället blev buffé hos Kathie Thai visade det sig, då han under förmiddagen hade ärende in till Skövde.
Han "erkände" då samtliga rester fanns kvar när jag kom hem..........
 
Min kvällsmat ikväll........ plus lite risgrynsgröt med kanel som "förrätt".
 
 
 

RSS 2.0