Från en snuvig horisont......

Idag fick jag lov att "kasta in handduken" och ringa mig sjuk till skolan. Dels för att jag vill behålla mina baciller alldeles själv (not), men också av den enkla anledningen att jag inte orkade ta mig nånstans.
Snorigt som attan och ett evigt "slitande på" stickfåtöljen, är vad som föriggått idag. Förutom en rejäl sovmorron efter telefonsamtalet med sjukanmälan.
Känns lite bättre när jag pillat i mig några alvedon, vilket är fallet nu. Har också begåvats med hosta, vilket jag innerligen hoppas inte tilltar....
Till och med honungsvatten har idag stått på repertoaren. Trots att honungen "är odlad" här i Fagersanna, smakar den som vanligt i min mun, not that great.
Ska hålla mig hemmavid imorron också och håller tummarna att det ska räcka, för den här gången. Brukar ju inte vara förkyld, men nu är det två gånger sen i mitten av februari, ingen bra trend alls.
Visst har jag fint väder att titta på, tröja att sticka och änder att mata, men känns iallafall aningen för torftigt..........
 
Dagens höjdpunkter: Frukost.......
 
.....och fåglar i det vackra vädret.
 
 

I väntan på sonen med "rasp" i halsen.....

Sonen blev inte helt färdig med sitt "pimp"-projekt igår, så han kommer ut till föräldrahemmet även idag. Han skulle bara.....titta på Formel 1-loppet i Malaysia först.
Även idag tackar han ja till middag, men tveksamt om det blir doggybags till nån annan än hushållets ordinarie medlemmar den här gången. Skulle vara skönt att ha måndagens lunch fix och färdig.
För egen del så besväras jag av rasp i halsen och en aning snuva, vi får se om det tar i ordentligt eller försvinner.
Hoppas givetvis på den senare varianten, så jag är "fit for fight" till skolan imorron igen.
Vädret sköter sig även idag och måsarnas skränande tilltar alltmer.
Den rena tvätten fick alldeles nyss "taxifärd" till garderob och lådor, så det är väl dags att starta en ny tvättmaskin snart antar jag. Blir ju aldrig färdig den sysslan, som vi alla känner till alltför väl.
Potatis att skala får bli nästa uppgift, ska prata med Inga om detta och falukorven ska "pimpas" för sin utflykt till ugnen.
Maken fick en ingivelse att ta sig en promenad och uppmärksammade samtidigt att det hade blivit sommartid, då jag talade om när middagen skulle stå på bordet.
Sonen dröjer, men middagen är snart klar.......
Och termometern står på 14,4 grader, i skuggan. Synd att klaga, just nu iallafall.
 
Det nya "design"-projektet är klart......
 
Här är dom, som små vita prickar på sjön och som ockupanter av strålkastarna vid tennisplan.
 
Inga sköter sig........

Inte det ena........

....då får jag koncentrera mig på det andra. Var idag på personligt besök hos en av ställena jag sökt jobb hos, men han hade valt att titta på två andra. Han tackade dock för visat intresse och var en aning förvånad över hur många som sökt. 
Då återstår ett fast "arbetserbjudande" att besöka för gemensam titt på varandra och blir det inget av det, finns ett vikariatserbjudande att undersöka (ja egentligen är det faktiskt två olika vikariat och kanske ett tredje), men tidsbegränsade till sommaren allihop.
Vädret är lika fint idag, men känner mig lite halvkrasslig i halsen. Vi får se vart det tar vägen, men ett par alvedon piggade upp en aning, för tillfället iallafall.
En tur på second hand "befriade" mig från ett av de två presentkorten jag fått i födelsedagspresent. Det resulterade i mestadels påskrelaterade prylar, varav en del är tänkta som småpresenter.
Sonen är här i sin sportbil och har med en massa tyg, att klä vissa inredningsdetaljer i för att "pimpa" åkdonet. Han har fått middag och tre doggybags står avfärdsklara i kylen. Nu var han tvungen att dra till Skövde för att fixa nån sprutfärg också. När han ändå åkte, fick han kila in på Rusta åt mamma och handla lite garn, vilket han gjorde utan protester.
Min hjälp i "klippa klistra-projektet" är väl av sådär kvalité och intresset lyser ganska uppenbart med sin frånvaro. Vi får väl se vart det slutar och om han blir nöjd så småningom. Han har iallafall bättre plats att "meka" härute än hemma hos sig och nagellacksborttagningsmedel kunde ju jag bidra med till rengöringen.
Vi har vindstilla och spegelblank sjö, men flocken av måsfåglar har hittat hit och har startat sitt skränande.
 
Dagens utsikt!
 
Makens "vedhög".....
 
Nya rabarber på gång....
 
Denna skulle kläs in....fjärde försöket! blev godkänt!
 
Lite andra detaljer...skulle spray-målas.....
 
....och änderna tittade längtansfullt ut över sjön från verandan, dit de tagit sin tillflykt.
 
Detta var vad de kunde se........
 
...och en stund senare det här. "Bryggan" är ute på premiärtur i skymningen.
 
 
 

Framför flera fina fredagar......

Favoritdagen i veckan är här och det vore inte fel om det fanns två såna i varje vecka. Iallafall av den varianten som vi har begåvats med idag. Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är en skön vårvärme som möter en då man kliver ut genom ytterdörren. Sen blååååser det inte heller något nämnvärt.
Dagen startade med sovmorron, sen kaffe och en macka innan det var dags för kort-dag i skolan. Efter detta blev det en tur på torgets fredagsmarknad med inköp av ett nystan garn i neon-orange färg (för det kan vara bra att ha!). Och inte kunde jag passera ståndet med blommor utan att handla, men bara några stycken.
Lite förnödenheter blev det därefter och sen gick det inte att dra på det längre: Gymbesöket!.
Resonerade allt lite fram och tillbaka med mig själv, men idag vann det bättre jaget och nämnda besök är nu avklarat, precis som dusch nummer två för dagen.
Då tar vi oss an middagen.......
Jaha och så ringde det om ytterligare semestervikariejobb..... kan ju varken säga bu eller bä till något, som det nu har utvecklat sig. Visst är det positivt att det äntligen händer lite, men en from önskan om lagom är tydligen "out of the question". Här gäller allt eller inget att "hitta rätt lösning på", den kommande veckan.
Positivt javisst, men turbulent samtidigt.......
Hursomhelst, så var det väldigt skönt att sitta på glasverandan med alla dörrar öppna, i solen och fika.
 
Bra att ha-nystan.....
 
Fika-kompisar, förutom maken.
 

Tappen är ur.......

Fick idag höra att min assistans i skolan var till belåtenhet och gärna kunde permanentas som riktigt jobb. Nu var ju detta bara en önskan från icke beslutsfattande person, men alltid kul att få positiv kritik.
Sen hade det kommit ytterligare ett mail från Arbetsförmedlingen. Vad har hänt? Har de plötsligt börjat förmedla jobb! Denna gången med en rekommendation från min handläggare till en arbetsgivare, som ville att jag skulle ringa. Detta är nu gjort och fortsättning följer med ett personligt besök, inom en snar framtid. Inväntar tidpunkt för detta.
Sen ska jag följa upp en av de i veckan ivägskickade ansökningarna, med ett ytterligare personligt besök.
Väntar dessutom besked från de som egentligen sökte en billig ungdom, att anställa i sommar och sedan får vi se hur det går med det muntligen "överenskomna" åtagandet.......
Kanske inte blir något alls av allt detta , men en aning rörigt (och trist) är det att inte veta "vilket ben man plötsligt ska stå på." Men en dag i taget, som vanligt får det bli........
Maken har ägnat sig åt trädgårdsröjning och är utfodrad med middag, precis som undertecknad. Han tar sig nu som bäst an de avbrutna grenarna som hänger kvar på "trekvart" i tallen.
Solen kom plötsligt på besök och nu är dags att ta en kopp kaffe och fortsätta på det igår startade "pilotprojektet", en ny tröjdesign som länge huserat i mitt huvud.
Imorron kommer en ny dag, att ta sig an "den positiva röran". Men bättre röra än stitje, säger jag allt.....
 
Här fann jag maken vid hemkomsten, sågande tall-avfall.
 
Dags för påfyllning igen, går åt mycket sånt här, här......
 
Fem meter upp i tallen, fick han order om att klättra ner igen av "arbetsmiljöinspektionen".
 
Här är jag igen, vet du vad jag heter nu?.....gissar på gulsparv. 
 

Aj......

....vad det gör ont med massage, men oj vad skönt det känns efteråt. Dessutom fick jag en hel del goda råd angående gymnastiska övningar för armar och axlar. Tack även för detta.
Dagen startade dock (som vanligt numera) på skolan, med diverse "läroprojekt" såsom enskild diktamen och individuell genomgång av redan utförd sådan.
Direkt därefter date med min "plågoande", som jag ju alldeles frivilligt går till och lämnar nöjd, efter en halvtimmas "misshandel".
Idag blev det också ett personligt besök på en arbetsplats, dit jag igår skickade in en ansökan. Nu fanns inte ansvarig på plats just då, men ska återkomma dit på lördag för en uppföljning av ansökan och lämnat visitkort.
Vi får se om det i förlängningen ger något, men helt hopplöst tror jag inte det är ändå. Och hoppet är ju det som sist överger människan, så det tillåter jag mig att leva på i några dagar.
Hemma har vi klarat av lite middag och ett väninne-besök som slutade med byteshandel. Hon syr ett "babynest" till kommande barnbarnet och får i gengäld (senare i vår) välja en tröja hos mig, till sig själv.
Under dagen har det kommit en del snö, men den blev som tur var inte särskilt långvarig och ytterligare en fågelsort har hittat vår "foodcourt for birds". Ska lite senare titta i fars fågelbok och se om jag kan bestämma arten.
De andra "gästerna" är dock inget svårt att namnge: kajor, skator, gräsänder, talgoxar, blåmesar, pilfinkar och gråsparvar, så det är lite "spännande" när någon okänd art dyker upp.
Den sista noteringen är väl kanske lite pensionärsvarning på och det vore inte dumt att bli, en äkta sådan.
slipper man ju leta jobb att söka, som man ändå inte får.........
 
Beställningen klar.....
 
Ett svagt snötäcke bildades lite här och var under den tidiga eftermiddagen....
 
....och mitt i denna snö stod "mysteriet".
 
Tyget till det kommande babynestet.
 

 
 

Energin som försvann.......

Ska väl inte skryta med att jag var full av energi imorse då det var dags att ta sig till skolan, men tillräcklig mängd fanns iallafall.
Idag var det diktamen-tajm igen, denna gång om Sveriges årstider och jag fick "tjata texten", tills alla hunnit med att skriva ner orden. Det blev ganska många gånger, men slutligen hade samtliga skrivit klart.
Fick sedan även rätta alla proven och resultaten var inte alls illa faktiskt. 
Efter detta var det hög tid att åka till Hjo, för ett besök hos mor. Har ju inte varit där på länge, då jag istället ägnat mig åt rekreation i ett soligare klimat en tid.
Först gjorde jag dock ett besök på Hem&Hobby samt grundade med korv i bröd, för att bygga upp energireserverna en aning. Blev sedan sittande hos henne i nästan två timmar, lyssnande på hur torftigt livet på äldreboendet var. Inget positivt till livs här inte, om man undantar att hon faktiskt uppskattade att dottersonen tagit sig tid i förra veckan och tittat in då han hade ärende till Hjo (han va' ju inte så länge men....). Energinivån dränerades sakta men säkert och framåt tretiden avslutade jag visiten. Ett snabbesök på second hand fick det bli på hemvägen och sedan hade jag lite ork att fixa isterband med blomkål till en något sen middag.
Våra gäster änderna, ratade idag allt bröd vi slängde ut och åt bara frön. Dock var kajor, skator och småfåglar snabbt på plats för att ta hand om den vita formfranskan. De brydde sig inte om att det var fibrerfattig kost.......
Skymningen sänker sig över Fagersanna och blåsten tilltar alltmer.
Nu ska jag avsluta en beställd tröja i stickfåtöljen, om jag inte somnar mitt i vill säga. 
 
En tidig morronbrasa i diset nere vid sjön. Eldar gör "dagens trädgårdsansvarige" i Strandstaden. 
 
Omgivningarna vid Hem&Hobby i Hjo.
 
Ja hugger man ner skogen överallt, så rör de på sig.....
 
På spaning från högt uppsatt position.
 
Brödet får vara, vi drar ner till sjön istället.
 
Dagens solnedgång....
 
 
 
 
 

Efter "El Clasico" och ytterligare underligheter på arbetsmarknaden......

.... med vinst för Barcelona över ärkerivalen Real Madrid (4-3), föranledde det en hel del fotbollspratande. Dock försigick den mesta konversationen på arabiska, men vissa ord som just Barcelona, Messi, Ronaldo osv. gick ju att uppfatta och därefter kunde jag delvis styra samtalet över på svenska.
Sen uppstod frågan (från lärobokens text) hur man skulle översätta det lilla ordet "ju" och det var ju en aning besvärligt ju...... att svara på.
Men nu är vi igång med en ny studievecka och det känns inte tråkigt alls, för min del iallafall. Vet inte om eleverna tycker likadant, men flertalet är av den ambitiösa sorten och det bidrar ju till "nöjet".
Apropå ambitiös, så har jag faktiskt gjort ett pass på gymet efter skolan och uträttat lite ärenden på Apoteket.
Maken valde att utföra arbetsordern jag givit, hade inte hunnit helt klart (men nästan).
Så humöret behövde inte åka berg- och dalbana idag och det är också väldigt skönt. Inga arbetsvägrade dock idag och då var det ju tur att det fanns två fiskgratänger för ugnen att värma på.
Då jag sen läste mina mail, fanns en matchning från Arbetsförmedlingen på ett jobb (det första någonsin!) som jag givetvis ringde till. genast. Fick då svaret att de ville ha en 18-25-åring, men det framgick inte av mailet.
Skulle dock senare i veckan få besked, huruvida jag var intressant (trots min höga ålder"!) , då mina meriter stämmer bra med vad de vill ha. Men det var en ekonomisk fråga angående anställningsbidrag och dylikt......
Åldersdiskriminering för att vinna ekonomiska fördelar, är det tillåtet?? kan man undra. (Meriter verkar vara sekundärt.)
Vi har dock inte sett slutet på saken ännu, men bara själva resonemanget i sig, är häpnadsväckande, tycker iallafall jag. Nu tänker jag inte ödsla energi på detta, men värt att "ta till protokollet" över allmänt snedvriden arbetsmarknad är det.
 Men solen skiner, trädgården börjar fyllas av påskliljor och kaffet smakar bra........
 
Nu börjar det "ordna upp sig" med antalet påskliljor i trädgården.....
 
...fyllde på några fler idag.....
 
...och kom inte och säg annat än att de är vackra.
 
Här vilar makens städassistent ut, efter väl utfört arbete.
 
 
 
 

Mera loppis och törstiga växter......

Även idag var det då loppis-deltagande, men i stort sett de enda som var sugna på att handla var väl vi själva, av varandra. Jodå, när folk sent om sider vaknade till, tittade väl en och annan även in till oss där på lagret, lite prat blev det allt och några affärer med "utomstående" också. Dock sålde inte jag något idag, men fick beställning på en liten tröja ändå.
Tårta fanns det också kvar för oss att smaska på och dagen gick hyfsat fort iallafall. Maken kom och "lånade" bilen för att åka till Tibro på fotboll och anlände åter, när det var dags att bära och lasta för hemfärd.
Nu har Inga klarat av middagsbjudningen dessutom, blev färdig potatisgratäng från affären och en fläskfilé ur kylskåpet med sallad. Dög gott och smakade bra, liksom kaffet här till "ljuget".
Nu återstår bara att vattna blommor, ty de är väl nåååågot törstiga vid det här laget. Senast de fick nå'n väta var för drygt två veckor sedan, innan jag drog på utflykt söderöver.
Maken ägnar nämligen ingen tanke åt växtlighet i krukor och inte heller förbarmade han sig över de rena plaggen, som har legat i tvättkorgen och längtat till garderoben lika länge.
Men Inga behöver bara lite fast arbetsledning nu, så ska väl det snart vara ordnat. Och när ordergivningen ändå var igång blev det en städorder till maken för morrondagen.
Ska bli skönt att komma hem från skolan till ett rent hus imorgon........eller?
Ja den som lever får se hur det blir med den saken, men för husfridens skull så rekommenderas det........
 
Ett imponerande moln mötte vid affären, då jag parkerade bilen.....
 
....och här demonstreras en smart, ihopfällbar, virkad shoppingkasse, för intresserad kund.
 
Ytterligare lite utav det som fanns att handla.....
 
...samt vad Inga bjöd till bords med, som avslutning.
 
 
 
 
 
 

Aktiviteter i affären.....

Första delen av dagen var alltså vigd åt "loppis på lagret i lanthandeln". Detta som en del av två-årsfirandet. För övrigt var det lotterier, tårta, kaffe och saft. Utanför bjöd bensinbolaget på alldeles utsökt god varmkorv.
Visst var tårtan väldigt god också, men riktigt kokt varmkorv är det svårt att slå, enligt min personliga åsikt.
Därute på lagret stod vi och tjatade med varandra och alla kunder som tog en avstickare från matvaru-inköpen.
Vi handlade även av varandra, eller idkade bytesaffär.
Jag bytte bort en el-visp mot en väl tilltagen necessär i fint skick. Det är dock ganska jobbigt att stå i fyra timmar, allrahelst om man startar med redan ond rygg.
Därför ska jag nu sätta mig i fåtöljen och mobilisera ork (med hjälp av Premier League-match) för ytterligare en vända imorron. Samma tider gäller även då 10-14 för loppis-inslaget, men affären är öppen till 15.00.
Blev allt av med några prylar iallafall och så får vi se hur det går under morgondagen....
 
Det glada handlarparet......
 
Bensinbolagets "korvbord", efter avslutad "bjudning".....
 
Det mesta finns kvar..... så välkomna imorron. Obs! har fyra "kollegor" också, som har mycket prylar....  
 
 

Kort-kort och loppis-förberedelser...

rnovmorron och kort-kort dag i skolan, bara en ynka lektion idag. Tur var väl det, då jag slarvade igår och blev sittande vid teven och såg flera kriminal-serier låååångt in på småtimmarna. Självförvållat och med sovmorronen i åtanke, men lite segt att gå upp måste jag ändå medge.
Blåsigt men soligt bjöd vädergudarna på och fredagens återkommande torghandel fanns på plats, om än utan presenningstak på grund av den kraftiga vinden. Hittade lite smått och gott (dock ej ätbart), samt försåg mig med en väl tilltagen mängd påskliljor till trädgården.
Är ju lite av en "påskliljoman" och konsumerar varje år vid den här tiden en ansenlig mängd av dessa. Man blir glad av att titta på dom, iallafall jag.
På hemväg shoppade jag även mat, detta i Fagersannabutiken ("Handlar'n" numera). Ägarna firar i helgen två-årsjubileum och ska ställa till med diverse jippon med anledning av detta, bland annat "Loppis på lagret".
Så eftersom jag ska delta i detta event, var det hög tid att ta tag i och förbereda allt som ska med dit.
Maken fick hjälpa till att transportera och bära in allt därnere och nu är det på plats inför morrondagen. Klockan 10.00 öppnar både affär och loppis. Välkomna dit!
Resten av kvällen är det chill som gäller och vilande läge, framförallt för en ganska trött rygg......
 
Här var jag och handlade.....
 
....en ansenlig mängd, mestadels påskliljor.
 
Solen glittrade i den nyrenoverade klockstapelns tak, mot en klarblå himmel.
 
"Monterat" och klart för transport......
 
...samt ägghattarna upplagda på fat....
 
.....och här är alltsammans på plats hos "Handlar'n i Fagersanna.
 

Högläsning och "gympatips"......

Då var det återigen skola och idag blev det en hel del enskild högläsning för eleverna, med mig som åhörare och kritiker. Måste säga att det går överlag ganska bra för de flesta, men en och annan höjer sig lite extra över mängden. Rätt fascinerande och imponerande att följa deras utveckling.
 Sen uppstår en och annan diskussion i klassrummet (i smågrupper) om diverse ämnen och då kan man ta tillfället i akt och försöka få samtalet på svenska. Här lär de sig lite extra glosor, om grejer som intresserar dem.
Idag var ett av spontanämnena gilla/tycka om eller inte gilla/inte tycka om, tatueringar. 
Igår pratade vi lite parfym...... vill till att ta alla tillfällen i akt.
Efter skoldagen fortsatte jag med (inte så värst) glada steg till gymet, men fick ju återstarten efter bortavaron överstökad iallafall. Där blev jag stående efter väl förrättat värv i "Easy line-n", en lång stund i samspråk med en annan "tant", äldre än mig. Vi pratade om allt möjligt ett bra tag, utan att ens presentera oss för varandra. Men det gick alldeles utmärkt så också. Det var i detta samtal jag fick "tipset"/ inspirationen till dagens middagsrätt.
Sen påväg från gymet, mötte jag en av skolans lärare på ingång och med ett stort leende, samt ordet "färdig", önskade jag henne ett bra pass.
Väl hemma gjorde jag så iordning pannbiff med lök och nu är vi mätta, en kopp kaffe på detta får det nog bli känner jag nu och sen lite fåtölj-underhållning av TV:n. Ska bara.......ta hand om tvättmaskinen först, sen så.....
 
I brist på intressantare bild, får det bli pannbiff idag som illustration.
 
 

Tillbaka i "ekorrhjulet"......

Jämfört med gårdagen blev det rena rama sovmorronen idag, trots att väckningen var satt till 07.00. Men då allting här i världen är relativt, så var det tre och en halv timmas mer sömn än föregående natt.
Sen lade jag mig väldigt tidigt även denna kväll, (redan runt nio) mör efter en lång resa tillbaka till verkligheten.
Men det första som mötte mig i klassrummet var en av eleverna, som direkt sa :"Jag har saknat dig", varpå nästa elev kom fram med ett stort leende och skakade hand och sa samma sak, fast på engelska: "I have missed you". Här blev det då tillfälle att ge en spontanlektion och översätta hennes replik till svenska.
Även om jag gärna stannat lite längre i det soliga klimatet, känns det väldigt bra med äkta, uppriktig värme av detta slag också. 
Trots att det var kallt och regnade ute, fann jag mig alltså tillrätta i den vardagliga lunken tämligen snabbt igen och sörjer inte solen nämnvärt. (Jo lite kanske, om jag ska vara hundra procent ärlig....)
Efter dagens lektioner var det dags att personligen infinna sig på Arbetsförmedlingen för "den månatliga avbockningen". Då jag kom dit var "jobbrum" dock inställt, utan att meddela oss berörda över huvud taget. Det satt iallafall personal på plats och då jag ifrågasatte detta, fick jag till svar att ansvarig blivit sjuk och sen låg det ett block på en bänk där man fick skriva sitt namn, som bevis på att man ändå varit lydig och varit där.
Ska man skratta eller gråta, åt denna "dagisbehandling" av vuxna människor? 
Jag väljer att inte låta mig störas av eländet........än sålänge och lägga min energi "elsewhere".
Det var även hög tid för att prova blodtrycket i självbetjäningsrummet och lägga lapp till doktorn. Vad man nu ska tycka om det. Provade i maskinen två gånger och fick väldigt olika resultat, det ena inte så bra och det andra "godkänt". Hur tillförlitligt kan då detta vara som underlag, att eventuellt starta en medicinering på......
Lär väl få ett brev från doktorn så småningom, ska bli intressant.
Mat till det stackars svältande kylskåpet var nästa uppdrag och sonen dök upp där, för att låna min bil som transportmedel till skroten. Han fick sedan som tack bära ut kassarna vid återkomsten och ville gärna förevisa sin ögonsten, en inte ny men nyinköpt sportbil. Mamma fick även åka med en sväng runt kvarteret.
När jag sedan hemkommen som bäst matade kylskåpet, dök sonen återigen upp för att hämta en pryl hos far sin (till nämnda bil) och tackade då ja till köttfärssås med spagetti.
Resten av eftermiddagen har ägnats åt internetbank och annat "administrativt" skoj. Nu ska jag försöka hinna färdigt resten av uppackningen, så resväskorna får vila....till nästa gång.
Norwegian hade visst ny rea nu, på flygbiljetter.......
 
Såhär ser den ut, sonens nya bil......
 
.....och här får jag åka premiärtur, ända bort till Anderstorpsvägen och vända.
 
.....och han ser väl inte direkt ledsen ut, i sin "nya leksak".
 
 

......och solen den går upp

Tidig morgon "big time" var det som gällde idag. Redan halv fyra var det dags att kliva in i duschen och försöka vakna, för att ta sig till flyget och hem till regnet igen.
Allting flöt på bra i denna okristligt tidiga timma och vi kom iväg ca en kvart innan vi tänkt åka. Tur var väl detta för maken till dimma har jag sällan skådat. Till och med spanjorerna (de få som var ute så dags) tog det ganska lugnt, även om de givetvis körde om oss, där vi låg och pendlade mellan femtio och sextio hela dj...a vägen till flygplatsen. Inte förrän det bara var några kilometer kvar, lättade eländet. Dock kom vi helskinnade dit, igenom alla incheckningar och kontroller för att sjunka ner i varsin fåtölj hos Starbuck's och titta på folk i en timma.
Under denna tid fick vi uppleva en mycket vacker soluppgång och sedemera att vårt plan startade på utsatt tid.
Bara tio minuter sent till Landvetter och vi möttes av kraftiga regnskurar på vår vandring (utan paraply) till långtidsparkeringen en bra bit från terminalen. 
Vid Bollebygd stannade vi på en restaurang som hette Smakfullt och åt äkta svensk mat i form av fläsk med löksås.
Det smakade väldigt bra och stärkte oss för en två timmars bilfärd "till efterrätt". Men nu är vi/jag iallafall hemma om än väldigt seg. Kylskåpet har nog längtat efter mig tror jag, för där var tomt och ödsligt. Iallafall om man jämför med hur jag brukar "hålla hus".
Ja, ja nååågot ska jag väl hitta till kvällsmat och frukost, sen vet jag ju var affärerna finns.....
 
Starbuck's med mitt?? namn på muggen. Men Gerd kanske stavas så på spanska, va' vet ja'...
 
Solen går åter upp över Medelhavet och vi måste åka hem till regnet..... C'est la vie!
 
Vi taxar ut till startbanan.....
 
...lyfter och ger oss ut över havet.
 
Motorvägen mot Borås, lite skillnad på väderlek....och temperatur.
 
Svensk husmanskost av bästa sort, mmmmm.......

Sista chansen......

...att njuta av solen som även idag förärar oss med sin närvaro och sprider en lagom skön värme. Vi tog bilen en bit ner mot La Mata-stranden och gick sedan genom Parque de las Molinas för att fortsätta över sanddynorna, ner till strandpromenaden. Strax därpå hittade vi makens och mitt café med inbjudande gladgröna stolar.
Vi slog oss ner och beställde kaffe med varsin toast och blev dessutom bjudna på ett glas nypressad apelsinjuice.
Här var väldigt skönt att sitta, men kanske att det till och med blev aningens för varmt till sist. Dock hade vi fin utsikt över vårbestyren som pågick, både på strandpromenaden och playan.
Två män ansade palmer och en traktor såg till att sanden blev välkrattad och inbjudande. Det fanns till och med en och annan som hittat ett litet "solhörn" att ligga och lapa sol i.
Dock såg vi inga som badade, men ett par var ute på morronpromenad klädda i badbyxor och bikini, därute vid vattenlinjen.
Vi hämtade vår bil och tog vägen förbi posten, för att skicka ett litet brev till bröderna Bus. Jag hinner nog hem före innan det anländer till dom, men det är ju alltid kul att få post. Om man är barn vill säga, som vuxen (framförallt i min belägenhet -fas 3) är det många gånger väldigt mycket mindre roligt.
Men nu ska vi njuta av det sista för denna gång, städa lite efter oss och ställa väckarklockan på 03.30.
(Håhåjaja!) 
 
Påväg till stranden......
 
...via parken med vattendekorationerna.....
 
....och sviterna av en brand. Där i bakgrunden syns huset jag och maken bodde i vid förra besöket.
 
Hundpromenad (trots hundförbud på stranden) och en ensam fiskare som provar lyckan.
 
Färskpressad apelsinjuice "on the house".....
 
.... och palmvård att titta på. Före....
 
...och efter.
 
På stranden tjänstgjorde denna traktor med tillbehör.

Citruslunden.....

Ny dag och ny marknad, vi var "uppe med tuppen" (vilket i det här landet inte är så okristligt tidigt) och påväg till marknaden redan strax efter nio. De öppnar inte före, så ingen idé att sätta väckarklockan på alltför tidig timma.
Jag har ju varit där förut flera gånger, men aldrig anlänt så "tidigt" tidigare och vi anvisades parkeringsplats bara ett stenkast ifrån hela härligheten.
Snabbt började vi beta av gångarna systematiskt, stannade till lite här och där samt shoppade på flera ställen. Då klockan blivit elva, var vi mer eller mindre klara och tog oss en kaffepaus. Sen hade vi energi till att göra lite "slutshopping", sådär på upploppet.
På hemvägen fick vi göra en omväg till Carrefour, (enda öppna matbutik på söndagar) för inköp av kött till dagens middag. Tillbaka i bostaden tillbringade vi ett antal timmar i solen på takterrassen, även idag med stickning, respektive bok och kaffe såklart.
Middag serverade vi oss själva på balkongen vid femsnåret, då solen letat sig runt dit. Kaffe på maten var ju ett måste och det beslutade vi oss för att intaga vid havet. Innan vi kom så långt, hittade vi ytterligare bra-ha-saker i bodarna vid strandpromenaden.
Den kulan vaniljglass som jag beställde till mitt kaffe var bara sååååååå god och den hade definitivt min bortgångne far (som var en riktig glassoman) uppskattat. Sände honom en tanke medan jag njöt.
Kvällen har vi ägnat åt att planera packningen, för att se om vi får med alla prylar hem till Sverige och det verkar lovande......
 
Än har jag inte hittat min väggdekoration......
 
...eller någon schal som fallit i smaken för egen del.
 
Det fanns ingen haklapp med Liverpool på, de tog väl slut först förstås.
 
Croissants- heaven, om man nu gillar såna....... hos Carrefour.
 
"Sing for me songbird......"
 
Dinner is served.....
 
Ingrid och havet, i skymningsljus.
 
Fullmånen lyser över en öde strand.......
 
 
 
 

Morronpromenad, varmt och kvälls-wok......

Idag har vi gjort sällskap med vår vän hunden, på en runda vid Saltsjön i strålande sol och mot slutet av promenaden var det riktigt varmt. Efter denna nyttiga sysselsättning åkte vi åter hem till bostaden och serverade oss själva en god frukost på tak-terrassen. Där blev vi sedan sittande kvar i flera timmar, jag med stickningen och kompisen med en bra bok. Nu har vi letat oss ner i lite svalare utrymme och snart blir det soppa till lunch.
Efter soppan beslutade vi oss för att "göra en repa" på strandpromenaden i det vackra vädret och ta eftermiddagskaffet på någon strandservering. Från beslut till handling var det inte långt, så inte heller ner till havet med bilens hjälp.
Vi blev rekommenderade att pröva ställets tiramisu och det kunde vi naturligtvis inte motstå, men delade på en portion. Kyparen for inte med någon osanning, för det var väldigt gott. 
Hem igen för att "byta om till middagen", som idag skulle intagas på Wok-en, i glada vänners lag.
Och om vi säger såhär: Inte är vi hungriga nu inte......
Då var det dags att sova, för att orka med marknaden i Citruslunden imorron.
 
Promenad?....ska bara vila lite. Gå ni, jag springer snart ifatt.....
 
Det växte visst katter i det här trädet.
 
Mimosa i massor.
 
Bilen vilar och vi solar....
 
....och se därborta skymtar havet.
 
Havet häver sig idag också, men inte lika våldsamt som igår.
 
Färgglada blomster på strandpromenaden.
 
Wok-mästaren i farten.....
 
 
 
 
 

Husen i havet och ambulerande buffé.....

Jag kom väl upp relativt tidigt idag, men inte jämfört med min resekamrat för hon är morronpigg värre. Dock har hon både bok och favoritmusik att ägna sig åt medan jag sover färdigt. Nu lägger hon sig något före mig också, ska tilläggas.
Ute var det mulet och ingen överdriven värme, så vad skulle vi hitta på? Det blev bestämt att vi tar bilen och kör en tur lite söderöver, till Mar Menor-området. Sagt och gjort, en bit efter halv tio var vi påväg och runt halv elva befann vi oss på en liten ort söderut. Där kan man beskåda den "deprimerande" överexploateringen  La Manga. I havet på avstånd, ser det ut som om husen står direkt i vattnet. På andra sidan om det lilla innanhavet Mar Menor syns bebyggelsen, gjord på en flera mil lång och smal landtunga.
Jag har vid en tidigare vistelse åkt igenom hela detta område och det känns tragiskt. Totalförstörd natur enligt min mening. Vi gick en sväng på stranden där i Los Alcazares och då ringde telefonen.
Var vi intresserade att göra gemensam sak och besöka La Zenia shoppingboulevard? Jodå det var vi allt och styrde bilen tillbaka till Torrevieja, för att strax åka med annan bil samma väg tillbaka en bit och sen var det shopping igen, som gällde. Inte så mycket, men lite hittade vi allt.
Hungriga vart vi och vad skulle vi satsa på för kök? Det blev en argentinsk restaurang med ett lite ovanligare koncept: Buffé som kommer till bordet.  Bara att sätta sig, beställa dricka och så dukades bordet med sallad ris, pommes frites och förrättspirog. Sedan sprang grabbar i svarta förkläden runt med kniv och stora grillspett fulla av diverse kött, för att erbjuda oss som tilltugg. Det var ett farligt springande och en ljudnivå därtill, så vi blev helt "kollriga" i huve't.
Visst var det gott, men ändå rätt skönt att komma därifrån. Något sött till kaffet fixades och sen avslutade vi "samkvämet" med denna alltid välsmakande dryck på kompisens uteplats.
Ytterligare en dag att lägga till handlingarna........
 
Playan i Los Alcazares....
 
...och en fin staty med maritimt motiv på stranden.
 
Ser Ni husen som sticker upp ur havet därborta, som svampar ungefär...
 
Utsikt från restaurangvåningen på köpcentrat, det nyaste och största i området.
 
Sånt här åt vi och såna fyllda spett sprang dom runt med och erbjöd oss att smaka en bit från.

Havet......

....fick idag vår uppmärksamhet, i form av en morronpromenad ute på klipporna. Därefter följde frukost på takterrassen i hyfsat väder. Dock blåser det en hel del.
Vi beslutade sedan att ta bilen i anspråk och göra en utflykt i omgivningarna, däribland städerna Santa Pola och Guardamar. Efter en sightseeing med bil blev det även en promenad i blåsten och kaffedrickande, innan vi gjorde en förberedande tur ut till "Citruslundens" marknadsområde inför tänkt besök på söndag.
Här fanns gott om just citrusträd och det var omöjligt att låta bli frukterna som hängde där så inbjudande. "Stölden" stannade dock vid enbart två stycken och de luktade ljuvligt gott där i bilen på hemväg.
Gårdagens potatisgratäng, (som blev väldigt god) fanns det lagom mycket kvar av till vår lunch och nu väntar vi bara på att klockan ska gå, så de öppnar Domti och saluhallen igen. Samt kanske en och annan annan affär efter siestan, för oss att leta mera fynd hos.
Domti visade sig ha lite bra skit till ännu bättre pris, parfymaffären hade bra skit också, men sämre priser....
Nu blir det nog kvällsfika till film, igår såg vi Mamma Mia......
 
Vi var inte ensamma vid havet.....
 
...som var en aning oroligt idag.
 
Det blåste inte  förfärligt mycket (på morgonen), men det "kokade"iallafall.....
 
...och underminerar klipporna ganska kraftigt.
 
Utsikt in mot Santa Pola från en pir vid småbåtshamnen.
 
Inte så värst många som nyttjar uteserveringen idag....
 
"Stöldgodset"
 
Inte "tomtegröt", utan saltkristaller på tork.
 
 

Marknad.....

Idag var det så dags för veckans höjdpunkt, La Mata-marknaden. Det var lite mulet och blåste en del, men det lugnar nog ner sig tänkte jag och åkte utan fleecejackan. Alldeles för många gånger tidigare har jag "fegat" och tagit på mig denna, så nu minsann skulle jag inte göra samma misstag och behöva släpa på den i värmen.
Vad händer då? Jo det blev visst inte varmare och slutade definitivt inte att blåsa, snarare tvärtom. Det var riktigt kyligt där i skuggan med bara en tunn tröja.
Kompisen hade sin jacka på sig, men frös iallafall. Därför var vi absolut tvungna att ta en fika och värma oss i "glasburen" med havsutsikt. När vi tinat upp igen, fortsatte shoppingrundan och rivandet i alla "offerta"-högarna.
Detta till goda råd från försäljaren: -att vi passade såååå bra, i vad vi än fick tag i.
Några billiga inköp i klädväg blev det, men inte lyssnade vi på råden vi fick som tur var. Då hade vi gått därifrån   med storblommiga städrockar i grått.
Lite grönt och lite sött blev det också, som vi tog till lunch på balkongen i någorlunda sol. Det kom nämligen en mindre regnskur mot slutet av vår marknadsvandring.
En avstickare till posten blev det också, för postande av några vykort och inköp av en påse att skicka nå't i till barnbarnen (när jag hittat något kul). 
En tur till andra delen av Torrevieja har vi nu också hunnit med och blev bjudna på farinsockerkaka och kaffe, innan vi fortsatte till Mercadona för att köpa creme fraiche. Vi hittade ingen så det fick bli grädde istället, till den planerade potatisgratängen, som nu doftar gott från ugnen.
Dock ska det meddelas att det vi trodde var grädde, visade sig helt enkelt vara just creme fraiche.
Så det blev ju bra ändå. Nu ska vi bara se om det smakar som vi har tänkt, gott luktar det iallafall.....
 
Frukt och grönt att njuta av i mängder.....
 
Ett något "vredgat" hav därtill.
 
 En box med lite glada kakor......
 
....men vi valde den här istället.
 
Lite fina blommor i en "vildrabatt" får avsluta dagens ljug.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hundpromenad, sol och tapas.....

Jodå, varmt vatten fanns det till min dusch idag och sedan bar det iväg mot morronpromenad med kompisar och vovve modell större, vid en av saltsjöarna. Solen sken och en påse nyttigt salt till fotbaden där hemma är plockad.
Därefter följde elvakaffe på tak-terrassen och en skön stund i solen. Så småningom letade vi oss ner med bilen till centrum och gick en sväng bland alla "krimskrams-bodar" där vid havet.
Nu finns det även seriöst hantverk i en och annan av dessa och ett litet inköp blev det, men i form av en tänkt framtida present.
Vi strosade vidare till en uteservering vid strandpromenaden, då vi kunnat konstatera att saluhallen stängde precis för siesta.
Än är vi inte "spanialiserade" och följer deras schema över öppettider. Vi behöver nog någon dag till för att anpassa oss. Antingen före två eller efter fem, är väl huvudregeln om vi förstått det hela rätt.
Dock smakade kaffe med smakportion av två stycken tapas mycket bra där i solen, med vågornas brus som bakgrund. Sen att bara iaktta passerande människor , är en sysselsättning som lätt kan pågå en bra stund.
Nästa anhalt Mercadonas fiskavdelning och inköp av två öringar som sedan stektes i foliepaket och avnjöts på en solig balkong, tillsammans med grannen. Hon hade mega-jordgubbar och papaya med till efterrätt.
Kaffe på det och vi är rätt nöjda med dagen. Återstår bara att avsluta lite ljug härom och sedan (i horisontal-läge) ladda för La Mata-marknaden imorron.......
 
Om du sitter fint..... får du en godis!

Är Ni törstiga? Så har vi såna här läskande drinkar att köpa.....bara så Ni vet!
 
Med havet som utsikt......
 
...intog vi tapas till kaffet.
 
De här två....."is no more".
 
Även efterrätten gick samma öde tillmötes. 
 
 
 
 

Varmt vatten...eller inte?

Söndagen började här nere på de sydliga breddgraderna med en "kall avrivning". Detta med anledning av att som överraskning och "välkomstpresent" saknades varmvatten i lägenheten.
Stod där i duschen och försökte beveka kranen att ge mig åtminstone lite ljummet vatten, men fick ge upp och tvätta hår och annat, snabbt som attan, i den iskalla blötan som glatt sprutade ur munstycket. Det medförde nästan köldskador på kuppen. Sen iväg till mötespunkten för att lifta med till den nyupptäckta marknaden. 
Precis lagom väder att strosa runt i och tillräckligt med utbud att titta på. En äkta engelsk "sausage roll" blev det för min del och en ny handväska för 5 euro.
Sen inhandlades även både ost, apelsiner, melon, tomater och grillad kyckling till hushållet.
Efter fikapaus bjöds vi på en sightseeing runt den spanska landsbygden, bland apelsin- och citronlundar, innan vi åter drog tillbaka mot bostaden.
Där intog vi middag på en solig balkong och efter det följde en tur till Carrefour för mera livsmedelsinköp.
Hemkomna ånyo, var energin fullständigt slut och vi ramlade isäng före åtta.
Detta föranledde att vi kände oss utsövda och redo för en ny dag redan runt åtta denna måndags morron. Då vi har en mycket snäll granne (tillika kompis) i lägenheten bredvid, fick vi låna hennes dusch för tvagning.
Sen väntade vi länge på en reparatör som vi ringt, men åkte slutligen iväg för lunch på kinarestaurang och lite kompletterande Mercadona-inköp. 
Kaffe på takterassen i precis lagom temperatur och strålande sol följde, innan reparatör dök upp. Han fixade felet och sa bye-bye med löfte om varmt vatten hädanefter. Vi litade på detta och åkte en sväng i stan, gick en bit utmed havet och återvände hem i tron att varmvatten nu åter fanns på plats.
"Not so"! Det blev därför ytterligare kontakt för åtgärd och alldeles nyss var han åter här och fixade sin egen blunder. Reglagen och slangarna sitter bakom kylskåpet och han hade tryckt tillbaka detta så att en slang blivit blockerad. Men nu så.........
Ser fram emot en problemfri tvagning imorron förmiddag, efter morronpromenaden vi ska ut på.
Återstår att se hur det blir med den saken....
 
Äkta hantverk fanns att köpa för en spottstyver, på gårdagens marknad.
 
Skönhetsbehandling gick också att få, vilket kompisen nappade på.
 
Alldeles nyfriterade "churrosar" kunde vi ju inte motstå......
 
....inte heller ost, den grönaktiga (nummer tre från höger) köpte vi en bit av efter att ha smakat först.
 
En sån här ligger också i våra magar numera.
 
Nykördade citroner från ett landsvägsdike ute på landet.
 
Eftermiddagens fika.....
 
Havet vid La Mata....
 
....och kvällsmat på balkongen: Skinka, melon och baguette.....

Resan.....

Större delen av lördagen och bra bit in på söndagsdygnet, ägnade jag mig åt att resa. Detta i sällskap med en f.d. arbetskollega, som också tyckte att det där med lite mera sol lät bra och hakade på.
Först bilresa till Landvetter, därefter en väntan på avfärd, som var ca halvtimman för sen. Vilket föranledde ännu senare ankomst till destinationen, kö vid hyrbilsdisken och därefter ett letande efter rätt bil. Tjänstemannen(kvinnan) hade nämligen skrivit fel parkeringsficka på handlingarna, men vi hittade vårt fordon några platser längre bort. Sen var det väl bara att dra iväg klockan ett på natten, men se ljuset var lite svårt att hitta där i mörkret och det var ju helt omöjligt att ta sig nånstans utan detta, så bara lugn och fin....
Slutligen kom vi iväg och trots att jag åkt sträckan många gånger är det inte lätt i detta becksvarta mörker och fel får man bara inte åka under dessa förutsättningar, så fortsatt lugn och fin gällde,
Dock tyckte nog inte medtrafikanterna som kom ikapp att vi hade den bästa bilkörar-strategin, men skit samma, inte vårt problem.
Framåt halv tre kom vi isäng, med väckarklocka satt på halv nio för avfärd i större sällskap till en ny marknad. Ny för oss iallafall. 
 
En fika innan boarding.....

Nu ska jag ta en paus......

Idag var det ingen lång dag på skolan, men vi hann att prata både fotboll, favoritlag och öva pronomen dessutom.
Vi hade lite olika uppfattningar om vilka lag man ska hålla på och vilka spelare som är bäst här i världen. Åsikterna gick en del isär angående båda, men på köpet tränades det ju en del svenska i konversationen.
Här hemma förbereder nu jag mig för en paus i tillvaron, på lite annan ort. Jag är beviljad att vara ledig från sysselsättningsplatsen i skolan, men måste som förut fortsätta att söka jobb i samma utsträckning. Det senare blir man aldrig befriad ifrån, om jag nu inte skulle gå och få ett riktigt jobb vill säga.
("As likely as" ....en trissvinst) Och redovisa alla aktiviteter varje månad blir man heller inte befriad ifrån, för semester har man inte rätt till. Det anses inte att man behöver om man bara är arbetssökande, för då är man ju ledig jämt. Förutom då man ska vara på sin sysselsättningsplats eller om man ifrågasätter att få läsa på sin fritid, för då har man ingen fri tid alls till sitt förfogande. Hur ska dom ha det egentligen? Logik glöm det, människovärde likaså. 
Det kan vara besvärligt med den psykosociala arbetsmiljön på vissa arbetsplatser, men tro mig: Den psykosociala situationen som arbetssökande är minst lika frustrerande, när du inte tillåts att ta egna initiativ för att få en bättre utgångspunkt/grund att konkurrera med och åldersdiskrimineringen, ska vi inte ens börja prata om.....
Så den närmaste veckan blir det kanske lite mer sporadiskt med ljug från det här hållet.
Men inget ont som inte har nå't gott med sig, då slipper ju ni läsa eländet också. Om ni inte är nyfikna nog förstås och tittar in ifall om att......tills dess: Ha dä!
 
See you.......
 

Stenhårt och svensk grammatik.....

Dagarna går fort och nu är även denna vecka snart slut, bara en dag kvar. Idag var det den "vanliga" gruppen och sen framåt eftermiddagen, en annan ovanligare grupp. Inte så många elever här och de har kommit mycket längre i sin inlärning av det svenska språket. Detta föranledde således en föreläsning med skrivna illustrationer på tavlan om satser, adverb, subjekt och mycket mer......
Där jag satt som åhörare började jag så smått tvivla på, om jag verkligen ens kan mitt eget modersmål. Det där med att korrekt formulera meningar och sedan "montera ner dom" till sina minsta beståndsdelar och dessutom sätta rätt namn på dem alla. Fick allt en liten flashback, tillbaka till min egen skolgång, när det begav sig i forntiden och kunde tämligen lätt dra mig till minnes, just detta tråkiga tragglande och dissikering av språket.
Men ett nödvändigt ont att kunna enligt min handledare, då det är nyckeln till alla språkstudier. Han har förvisso rätt, men roligare blir det inte för det.
Sonen kontaktade sin mor mitt på dagen och undrade om han kunde låna bilen för akutfärd till Skövde. Han höll på att meka i en ny förarstol i sin bil och saknade plötsligt nödvändigt verktyg. Det gick bra och hans far passade på att rekvirera ett nytt bilbatteri till sin SAAB samtidigt. Så han har väl tänkt att ställa på sitt fordon snart igen, över sommaren.
Fick med posten redovisningsbeslut på god man-uppdraget för 2013 och det var ok, men födde en del frågor inför nästa år. Ringde till överförmyndaren på telefontiden, men den jag behövde tala med satt redan i telefonsamtal. OK hon kan ringa upp mig när hon är klar då, sa jag och lämnade uppgifterna. Detta är nu två timmar sedan och ingen har ringt. Är det dåligt, eller är det dåligt....?
Nu ska jag nog roa mig tillsammans med tvättmaskinen tror jag bestämt, käääännnner riktigt för det. 
Nej där ljög jag allt på riktigt. Det är mycket mera sanning att säga: Härtill är jag nödd och tvungen", som biskop Brask där för längesedan ......(i hans fall, en helt annan anledning dock).
 
Det finns gott om intressanta stenar i skolan, här ametist och rosenkvarts.....
 
...och i samma monter dessa häftiga varianter.
 
Vacker utsikt från klassrummet......
 
....och riktigt stora flygfän passerar över taken här hemma.

Invasion.....

"Uppe med tuppen", det uttrycket kan vi ändra till en mer tidsenlig variant, iallafall i Fagersanna i vår trädgård. Här gäller istället "uppe med änderna". Nu är de inte så många vid den tiden på dygnet, utan bara några stycken, så de kan väl få lite frukost då, som "bonus" för att de inte ligger och drar sig. "Early birds"... ni vet, är ju högre rankade i samhället än "nattfjärilar". Ja det finns mycket fördomar av många slag att hålla liv i, eller ännu hellre ta död på (om ni frågar mig).
Första anhalten för dagen var som brukligt numera, (sen några veckor tillbaka) skolan och svenskundervisningen. Här var det full aktivitet som vanligt, bland annat unison högläsning av morrondagens diktamenstest, med överdrivet ljudande av alla våra svenska vokalljud, långa och korta uttal, samt alla andra variationer (a,e,u, å, ö, y. osv.).
Detta till allmänt nöje och förtjusning över lärarens framträdande. Men har man roligt, så lär man sig mer. Det fastnar liksom bättre om man har något att sätta det i samband med för att "lura hjärnan till lagring".
Så är iallafall min egen erfarenhet av att lära språk. Kommer alltid att komma ihåg vad fruktkött heter på spanska, då min lärare bjöd på sin åsikt om detta i juice. Det heter "pulpa" och var bland det äckligaste han visste att få i munnen.
Nästa anhalt Hjo och en snabbvisit hos mor, innan två affärer fick varsitt kort besök: Netto och Hem&Hobby.
Därefter avrundade jag min bortavaro från hemmet med ett pass på gymet.
Väl hemma efter dusch och lite mat, en långsittning vid datorn med utsikt över den i rubriken omtalade invasionen... av änder. Såhär dags hade dock hela populationen hittat hit och förväntade sig utfodring. När det var som värst, var dom över fyrtio stycken som ville ha mat. Frön i vildfågelblandning, fick de hålla till godo med och nu framåt kvällningen har de flugit vidare......
Maken är ute och promenerar i skymningen, så det är väldigt tyst och lugnt i huset just nu...... 
 
Gårdagens färdiga tröja modell baby....
 
Mor ville inte ha morfars pall längre hos sig, så den fick flytta till mig i Fagersanna.
 
Invasionen hade med sig lite solsken också...
 
Flygmopeden var ute på en sväng och strax innan
passerade ett stort militärplan.
 
 
 
 
 
 

Sen lunch i Skeasta'n.....

Efter väckarklocka och sedvanliga förberedelser, följde som vanligt att transportera sig till skolan. Jag började dagen med att "locka av" expeditionen en ansenlig mängd plastfickor, klisteretiketter och några pärmar. Detta för att användas till att få överskådlig ordning på alla elevers arbete, då de befinner sig på många olika nivåer i självstudierna.
Medan läraren lärde, fixade jag denna administration med en mapp för varje elev. Tror faktiskt att det kan fungera hyfsat bra och det blev genast mycket mera överskådligt, vad var och en gjort och inte gjort.
Sen följde den sedvanliga assistansen med sådant de behövde få förklarat och översatt. Det som inte ordlistor riktigt klarar.....
Vad är bloggar? var en sån fråga, vilken jag kunde illustrera med min egen sådan, som exempel. Ahaaa! blir då svaret och så kastar de sig energiskt över nästa ord och nästa och nästa och......
Som jag sagt förut, så skadar det inte om man har livlig fantasi och är lite "skruvad i huve't", för att tillsammans med en väl tilltagen portion kroppsspråk, illustrera betydelsen ibland.
Skulle idag även vara med på en gymnasielektion i samhällskunskap, men hade lite "håltimma" till mitt förfogande innan den startade. Passade då på att ta en mini-promenad i Hörnebospåret.
Efter skolans slut för dagen, förflyttade jag mig till Skeasta'n i Fagersanna dit jag var inbjuden att äta lunch med två kompisar. Det blev en trevlig pratstund och tack för maten!
Som synes hittade jag sedan hem och sitter nu som bäst och ser isen försvinna helt. Nu är det bara ett "sjok" närmast land kvar. Härligt! men..... då kommer nog "skränfinkarna" snart, å andra sidan.
Nåja, huvudsaken är iallafall att det blir ljusare för varje dag som går.....
 
En myrstack gick jag förbi i spåret, med en och annan sömnig myra kravlande utanpå.
 
Storskogen?....nej fortfarande bara Hörnebospåret.
 
..... här kan man faktiskt inte se skogen för alla trä'n, också det i Hörnebospåret.
 
Det här är vad som återstår av 2014 års is på Örlen....
 
 
 

Så har ho' då vart "redi'er" igen....

.....och skickat in sin aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen. Förra gången gick det ju bra och jag fick per omgående godkänt av en mycket snabb handläggare. Önskar och hoppas nu på samma resultat även denna gång.
För övrigt har jag varit i skolan och tjatat svenska med eleverna. Men man får ju även använda en hel del engelska för att komma framåt med förståelsen av våra, inte alltid helt lätta ord och uttryck, så jag trivs rätt bra faktiskt. Såhär långt iallafall och eleverna är både artiga, snälla, intresserade och uppmärksamma (för det mesta).
Sen är det väl här som på de allra flesta arbetsplatser numera, för mycket arbete och för lite personal.
Jag blir så fruktansvärt irriterad (och förbannad) när jag tänker på detta. Det går en "hel hoper" människor arbetslösa, med kompetens som ingen frågar efter. Vilka skulle behöva tas i bruk för allas vårt väl och ve på sikt.
Vad är det för mening med att en del ska jobba sig sjuka och den andra delen ska bli sjuka, för ingen frågar efter dom.
Har också varit på vårdcentralen och provat blodtrycket i "Do it yourself"-rummet och lagt en lapp till doktorn med resultatet, vilket nog lämnar en del övrigt att önska. Tycker inte riktigt om konceptet och det påverkar säkert mätningen till en del, men ska göra om samma procedur om två veckor. Efter det får vi se vad åtgärd det kan bli tal om.
Därefter tjänstgjorde jag som taxi till tåget i Skövde och vi passade på att äta en sen lunch tillsammans med min son, innan min kompis for vidare mot Göteborg och flyg söderöver. Inte för att ha semester, utan till en jobb-period igen.
Apropå gårdagens gissning att isen skulle ge sig under natten, så hade jag fel. Den är tydligen en aning mer seglivad än jag förutspådde och finns fortfarande kvar, men än mer sargad än igår, så inatt så.....?
Nu börjar dagen gå mot sitt slut och fåtöljen ropar efter mig........
 
"Early birds"........
 
På restaurangen hade de "Stilla" vatten........
 
I väntan på tåget......
 
...dundrade två godståg förbi samtidigt, men åt var sitt håll som tur var och på skilda spår.
 
 

Skrämmande.....

....utveckling mellan Ryssland och Ukraina. Det känns inte alls bra och det finns många som kan bli indragna i detta, om de inte håller huvudena kalla. Det som skrämmer mest är nästan avsaknaden av kvinnliga ledare i en sån här situation. En mera jämlik fördelning mellan könen är alltid att föredra i alla situationer, men speciellt i denna typ av konflikter. Det är iallafall min spontana reaktion och magkänslan för utvecklingen är inte den bästa.
Vasaloppet är genomfört här på hemmaplan, i fåtöljen och det blev lite svettigt mot slutet.
Utfodring av  mina vänner änderna fortsätter, för idag hade några av dom valt att komma på visit, flera gånger faktiskt. Eller också är det olika konstellationer som hittar hit vid skilda tidpunkter. Väldigt svårt att urskilja vilket, då beteendet är ganska likartat hos dom. Vissa är mer framfusiga än andra och en del ganska aggresiva individer i flocken, jagar hellre bort sina "fellow-citizens" än ägnar sig åt att äta, när det bjuds.
Ja det säger sig självt att ordspråket: "Den som gapar efter mycket, tappar oftast hela stycket" är ganska relevant, även på den här basic-nivån.
Såhär framåt kvällningen efter en innedag i fåtöljen, tittande på regnandet, kan jag konstatera följande: Imorron när vi vaknar, finns det ingen is kvar på sjön. Som det nu ser ut kommer det som är kvar att sjunka till botten inatt.
En alldeles ny tröja är också "född" under eftermiddagen, i en färgkombinations-premiär som jag är rätt nöjd med.
 
Gråsparvar och pilfinkar verkar ha kommit tillbaka, har inte varit synliga nästan alls i vinter.
 
Panerad fläskkotlett med tillbehör.....numera boende i min mage.
 
Två pilfinkar i sällskap av en något större "småfågel"........
 
Tung, mörk is och öppet vatten, ett resultat av dagens regnande.
 
Dagens alster (limegrön, lila, vit) lagom stor till en tvååring.....
 
 
 
 
 

En aning korkade.....

...är dom allt, änderna. Igår hällde jag ut en hel fomfranska och lite till nere i slänten, skuret i tärningar. Detta på grund av att inga änder visat sig den senaste veckan och brödet började anta en grönaktig färg, där i påsen. Gick inte att vänta på dom längre alltså, så kaj-gänget fick fredagsparty.
Nu idag så kommer plötsligt hela horder med änder och landar i trädgården, men då fick de nöja sig med att få fågelfrön. Vet inte vart de har hållit hus, men nu verkar de ha "flygövningar" både kors och tvärs här över Fagersanna igen.
Dessutom har (för andra gången denna veckan) två svanar passerat mitt "datafönster". Det ser både rogivande och majestätiskt ut, där de flyger i sakta mak, nästan som slow motion.
Efter intagen frukost (youghurt och rullmacka med kaffe) blev det sedvanlig lördagsrutt. Det vill säga först second hand och sedan en tur till Hörnebo för lite kaffe med tjat. Idag fick jag även med en del tyger och garner hem som jag ska gå igenom, innan "överskottet" transporteras till just second hand. Därtill fick jag även en födelsedagspresent i form av presentkort hos second hand. ("Handy"!)
På hemvägen stannade jag till hos sonen för att leverera "doggybagen" med chilisåskassler och även han hade köpt en present till sin gamla mamma, en kasse "Rusta-garn" i Oskars färgvalsblandning.
Fanns lite mat att värma på hemmavid och sen har jag sökt några jobb, trots att det är helg. Överambitiös?? nej skulle snarare kalla det flexibel, men aktivitetsrapporten för februari får vänta tills imorron, eller måndag.....
Man kan ju inte bara ägna sin tid åt nöjen här i livet, utan behöver göra något nyttigt också.
Dricka kaffe, titta på Premier League-fotboll och sticka, så till fåtöljen "med språng".
 
Hey we're back, as hungry as ever......
 
In for (crash-) landing.....
 
En trött buss, fick åka "taxi", vid Fågelviksleden.
 
En kasse full av "nöjen" som synes, ramlade jag på idag..... dock inte ämnad för mig.
 
Sonen med sin (något smutsiga) ögonsten, påväg till Skövde för shopping.
 
Nu blir det "gratis"( för mig i allafall) att handla på second hand, några gånger framöver.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0