Fint fredagsväder

Morgonen började med en del telefonsamtal för att sedan övergå till torghandel i Tibro i ypperligt höstväder. Några ljungplantor tyckte jag behövdes för att "pigga upp" trädgården hemma, så det blev inköpt.
Sedan fick jag ett ryck och begav mig in till Skövde för besök på Rusta och Ö&B. De hade lite skit idag också.
Hemma tillbringade jag sedan resten av eftermiddagen i glashuset med en av de stickningar jag har igång, först blev jag dock av Inga, bjuden på chili con carne med ris. Ljungen piffade upp och den sista biten toscatårta slank ner till kaffet.
Maken kom hem vid femtiden och har nu två veckors semester. Har börjat fundera på packningen till Sicilienresan, men plockar nog inte iordning förrän söndag. Ute i glashuset fick jag besök av herr syrsa igen, men denna gång var han inte så närgången utan stannade i dörröppningen bara, en stund.
Så har då Idol börjat på riktigt, finns väl några som verkar lovande men maken föredrog ishockeyallsvenskan.
Han har för övrigt aldrig varit något fan av Idol....
En tur till second hand imorgon får det bli och en fika i Hörnebo, så de "små barnen" kan få sitt lördagsgodis.
Det är förresten Möbelhelg i Tibro imorgon med besök av Ernst Kirchsteiger, vi får väl se om jag råkar snubbla på honom. Då kan han få en inbjudan till Fagersanna och titta på våran slänt för att se om han "går igång på den" och fixar den som projekt i TV nästa sommar, vem vet!:o)


Utsikten måtte väl duga att "gå igång på" i alla fall!


Här är "billetten"!


Tidig morgon och kö på banken

Så har jag även sett den andra vårdcentralen i Hjo. Premiärvisiter till de två som finns i denna stad inom en vecka.
Denna gång var det som chaufför och sällskapsdam till föräldrarna. Efteråt åkte vi via Apoteket hem till dom för förmiddagskaffe. Jag hade med en brödkaka och lite tosca. Sen snabbvisit på Hem&Hobby, för inköp av "kusingarn", innan jag fortsatte till Nordea i Tibro för att fylla på valutan inför semesterresan i nästa vecka.
Blir någon förvånad när jag säger att det var kö på banken? Nej, trodde väl inte det. Nu var det egentligen bara två nummer före mig, men det tog i alla fall tjugo!! minuter innan det blev min tur. Trots att det var två kassor öppna.
Den gamla slagdängan "vad gör dom på banken efter tre" kan vi korta ner till endast, vad gör dom.....
Hann in en stund hos sonen, med tosca och brödkaka och fick en kopp kaffe till innan jag skulle vara på hörselkontroll på Tibro Vårdcentral. Nu hörde jag ganska bra tydligen, men det är något med höger öra, småtjuter och kliar ibland, vi får se om doktorn tycker det är värt att följa upp, för nå't fel hittade hon inte igår. Har hört den förut.......tröttsamt!
Hemma väntade laxmiddag och så startade jag kusintröjan, ute i glashuset, där det var varmt och skönt.
Imorgon kommer Inga att bjuda på chili con carne och på lördag serverar hon köttfärsbiffar. Tänk vad bra det är med ett fantasifullt hembiträde.


Lax med dillmajonnäs och gurka


I glashuset trivs även mina grapefruktplantor


Hittade en lilja i rabatten


Eftermiddagens temperatur vid solväggen, varmare ute än inne


Kusintröjan en bit på väg.....

Favorit i repris och lite annat

Det blev en del ärenden uträttade på senare delen av förmiddagen. Bl. a. hade jag fått påminnelse att mitt tioveckors Lotto behövde förnyas (helst igår typ). Påminnelsen från svenska spel kom en vecka försent, så jag hade missat de två senaste dragningarna förra veckan. Då kan man undra varför de skickar ut påminnelsen så sent. Nu kollade jag dessa dragningar och hade inte vunnit något i alla fall (vet att man inte ska göra det, men kunde inte hejda min nyfikenhet). Sparade alltså, med facit i hand en veckas insats, någonstans runt 30 spänn. Rena förmögenheten i sig!
Hade också vunnit 38 spänn på tio veckor sammantaget, men ingen fortsatt vinst på triss efter 25-kronan.
Står alltså kvar på minus, vad det gäller spel och dobbel. Men nu så.......
Min middag smakade bra och därefter fick jag lust att baka, ytterligare en toscatårta som ska ut på resa imorgon. Nåja, delar av den i alla fall. När jag ändå höll på, (på temat inget får förfaras, då jag hittade jäst med kort datum i kylen) blev det lite brödkakor också. Även här, får några av dessa åka på utflykt med toscan imorgon.
Ska vara taxi/sällskapsdam vid läkarbesök i Hjo imorgon, tidigt. Ska inhandla garn på Hem & Hobby också, till en ny kusintröja som är beställd, hoppas de har rätt färger bara.
...och det händer spännande saker med majsen.


repris.....


helt ok middag tycker jag.


Det ser faktiskt ut som om plantorna i trädgården är med majskolv!!


Pippi-tröja modell vuxen i grönt, vitt och beige halvvägs stickad.

Karlsborg-Hönsa-Tibro-Fagersanna

Dagen började med en fika på Turistbyrån i Karlsborg, där toscatårtan blev väl mottagen (precis som jag).
Nästa anhalt Arbetsförmedlingen, där jag också blev trevligt bemött, men även upplyst om mindre trevliga regelverk i "Aktivitets & Utvecklingsgarantin" där jag nu åter befinner mig efter utstämplingen från A-kassan och sommarjobbet. Dvs. "lön" från Försäkringskassan med förbud att studera, (inte ens på fritiden är det tillåtet, om det ger betyg eller poäng) så så var det med den aktiviteten och utvecklingen!!
Åkte sedan bakvägen hem till Fagersanna för en lunch-mellanlandning innan födelsedagsfirande i Hönsa. Där blev jag väl mottagen av husets hund. Fick kaffe och god kaka, samt ett smakprov på middagen, då jag egentligen tackat nej eftersom jag ätit korv med stuvad potatis hammave' strax innan. Åkte ganska snart vidare mot Tibro och gymet, för att svettig och "trevlig", förpesta second hand-affären innan date med duschen där hemma.
Satt sedan och fikade med maken i glashuset. Lite stickande blev det såklart, framför Idol på TV:n, nu är jag ganska mör och klar för sängen känns det som.


Typiskt svenskt torp på landet (vid Gällsjön)


ja, snart hemma, åkte inte vilse.


Jasså det är såhär majsen ska se ut, blir nog inga kolvar där hemma då!


Ytterligare en bild av vår lantliga idyll. (Spethults skola skymtar)


Smakade bara på kött och svamp..... gott!


Försvinnande god!


Nej du, "kompis" på stolsryggen, kakan är redan slut!!

Gräsmattemotion

Fint väder idag och inga jobb i platsbanken att söka, så fritt fram att klippa gräset. Tur var väl detta också, eftersom det har regnat nu ikväll igen. Min coach från Trygghetsrådet ringde på förmiddagen och vi ska nog planera in ett möte i slutet av oktober. I valet och kvalet över om jag skulle åka till gymet idag eller spara det till imorgon, tog jag slutligen beslutet att det får bli imorgon. (så jag har något att se fram emot, hmmmm...)
Något var jag ändå tvungen att hitta på och det blev en shoppingrunda till Sparhuset, där jag hittade lite smått och gott, fast denna gång inte av det ätbara slaget, utan några framtida julklappar. Bytte också ut en gigantisk vinst på Triss mot en ny chans på storkovan. Ligger fortfarande i plånboken oskrapad, så risken finns!
Hemkommen bakade jag en kaka som ska följa med på utflykt till Karlsborg imorgon, då jag ska träffa min handläggare på AF. Nej, jag har inte tänkt att muta tjänsteman, kakan har en annan destination innan dess.
By the way, den var ätbar.......


Snart dags för skörd av vårt singel-äpple?


Som dom säger i Aktivia-reklamen: "Den var riktigt god"!, (men inte lika nyttig kanske)

Oplanerad utflykt

Fick idag tag på en jourläkare i Hjo, efter tips från kompisen, tackar! Min "påse" under ögat är troligen ett knottbett som var så pass svullet (ända fram till idag) att det inte gick att se om det fanns något bett. Så jag har börjat äta min penicillinkur igen, då läkaren till 90% inte trodde det var allergireaktion på medicinen. Vi får se hur det går, men svullnaden har börjat avta en aning i alla fall. Har för övrigt flera gånger förut, så här års fått myggbett stora som tefat och när det var som värst en av gångerna, hade jag nästan ett tiotal sådana, inte mysigt.
När jag ändå var i Hjo igen, passade jag på att titta in till syster och fick lite kaffe med kolabrödskakor. Nu är dom helt slut i hennes frys, så hon får baka nya till nästa gång, för goda är dom.
Visst hittade jag till Hem & Hobby också, men mor och far besökte jag i tisdags och middagen därhemma lagade inte Inga förrän jag dök upp och "tjatade".
Det blev en sen historia vid femtiden, bestående av fläskfilé i kantarellgräddsås med potatis och grönsaker. Blir samma variant imorgon och det duger gott.
Maken har bryggt kaffe så nu blir det en kopp, men hur mycket ishockey äääär det på TV egentligen?? Visst är jag allmänt sportintresserad, men det finns gränser......
Klockan 21.00 är det i alla fall engelsk deckare: Vera, får se om jag orkat påbörja lite städning innan dess.
Det behövs!


Nu ska vi skrämma möss istället för att fånga dom, på vinden.
Ska beställa imorgon, tror Ni det fungerar? har någon provat?

Bondens Marknad

Upp vid sju, äta gröt, packa det sista och invänta kompisen för gemensam färd till Karlsborg. "Påsen" var(är) kvar under ögat, så den fick följa med den också. Vädret var helt perfekt och fortsatte vara så hela dagen. Strax före halv nio var vi på plats och började plocka upp grejerna. Nog hade vi så det räckte till 3 m bord och plenty more. Det är alltid lika "joxigt" att arrangera uppläggningen snyggt, men vi blev slutligen klara, om än inte hundra nöjda.
Mycket folk var det i alla fall i rörelse och alla som tittade på mina tröjor skulle känna på en och samma vita "Pippi-tröja". Givetvis hade jag inte rätt storlek, eller rätt färg och inga vantar att sälja, men så småningom blev de två mindre "pippi-tröjorna" i traditionell färgställning sålda. Dessutom ytterligare en svartrandig.
Jag kan dock tycka att det är lite tråkigt att folk nästan bara vill ha det som alla andra har och som är poppis just nu.
Bakdukar var det ingen som nappade på, men banankakan gick åt, enligt devisen: "Gratis är gott".
Är väl lite speciell i min smak ock fantasi, så gemene man inte riktigt fattar galoppen eller helt enkelt inte hänger med i min hjärnas tankesvängar.
Köpte lotter av grannståndet och fick sex, vilket innebar vinst (i form av en virkad duk!) (Var det någon som trodde nå't annat?) Allting hänger ju på hur man tolkar information och vad man har för referensramar......
Nåväl vi fick ganska snabbt ihop-packat när klockan var tre och hann precis få in det i bilen innan mina f.d. arbetskamrater började riva tälten. En av arrangörerna var nämligen Karlsborgs Turism AB och flertalet av jobbarkompisarna från i somras kom förbi och pratade lite, precis som ett stort antal andra, både kända och okända.
På det stora hela en trevlig dag, så vi hade inte bara tur med vädret!
Pizza blev inköpt på hemvägen till middag och maken satt vid TV:n och tittade på ishockey-allsvenskan,
så det blev "dinner vid dumburken" och gissa om det sen gick lätt att sova till matchen Mora-Leksand.......


Så här såg det ut.....


och så här åt andra hållet.


"Katten bland hermelinerna" som fick ett nytt hem.


Lars hann riva granntältet när vi lastade bilen, effektiv organisation kan man lugnt säga.

En "påse"

Hade fått en "present" under natten, en påse under vänster öga. Reaktion på medicin antagligen, så det blev att sätta sig i telefonen. Nytt recept att hämta på Apoteket, in till Tibro och så fanns den inte hemma. Fick åka ända in till Apoteket på KSS för att köpa. Vi får väl se hur detta går, förbättrar inte utseendet direkt, men imorgon gäller Bondens Marknad i Karlsborg 10-15. Vi åker dock redan strax efter åtta här hemifrån och bilen är packad. Återstår bara att se om fler överraskningar tillstöter, eller om planen håller...


Sista alstret som blev klart idag, har börjat på nästa redan...


Visst är det tjusigt! Är lite rödare och ev. lite svullnare nu...Snart lön.....eller?

Fick idag mitt lönebesked med "resterna" från sommaranställningen. Det var inte mycket, men ändå något. Hade inte förväntat mig nå'n stor summa heller, så det var lugnt. Nu undrar jag bara när aktivitetsersättningen kommer, lär inte bli mycket där heller eftersom det liksom blivit en brytpunkt mellan ersättningarna. Tur att maken ändå får sin "vanliga dos" på måndag, så det räcker till räkningarna.
Sen var inte A-kassan nöjd med mitt arbetsgivarintyg, för få timmar hävdade dom, för heltid. Får ta tag i det och kolla imorgon. Maken har varit ledig idag och suttit större delen av dagen med nå'n bok i öronen, först i glashuset under förmiddagsregnet, sen i eftermiddag på gåbandet och ikväll i badet. Han gjorde ett uppehåll, när jag var inne på gymet, då han skulle fixa en kontakt uppe på vinden. Fortsättning följer imorgon, både på vinden och boken....antar jag.
Slutförandet av tröjmonteringen fortsätter också imorgon, samt packandet av bilen inför lördagens "Bonde-äventyr".
Vädret skulle bli hyfsat enligt prognos i alla fall.
Vi åt fläskpannkaka till middag!


Här är några alster i vuxenstorlek som ska på utflykt till Karlsborg


barntröja får också följa med...


precis som denna....


denna....


dom här och....


dessa, samt en hel del andra hantverk.

Mittwoch

...eller onsdag, vilket ju faktiskt är mitt i veckan. Det fastnade lite tyska glosor i skallen sen fikat igår. Man kan kanske säga att det är ett fall framåt i språkkunskaperna när man börjar "tänka" på ett annat språk. Jag vet inte om det är nå'n som fattar vad jag menar men det är kul med språk. Ännu roligare blir det, om och när, man kan använda sig praktiskt av det. Hoppas jag får träna snart igen.
Har börjat plocka iordning grejerna inför Bondens Marknad i Karlsborg, nu på lördag. Tror nog att jag ska kunna ha ytterligare en liten tröja klar att ta med. Inte för att det är någon brist i lagret direkt, men ändå kul att tillverka nya.
Marknaden går av stapeln utanför fästningen, klockan 10-15. Det kommer att finnas en hel del att titta på och handla.
Dryga fyrtiotalet utställare/hantverkare med många olika produkter kommer att delta och lite uppvisningar av skilda slag blir det också. Har beställt fint väder, så det så!


Lite smakprov inför lördagsmarknaden


ytterligare ett alster på gång


"Stenkul!" Fina exemplar plockade med omsorg på en strand i Spanien (Nerja)

Kom ihåg startkablar

Har varit i Skövde på en "genomgång" och fick en antibiotikakur. När jag ändå var i "storsta'n" passade jag på att köpa lite mer garn, (har ju inget lager förut). Denna gången kom jag också ihåg att äntligen köpa nya startkablar, istället för de som vi "donerade" till dotterns skruttbil i Stockholm. Tog sedan vägen om Hjo på återresan, mötte sonen med morfars bil vid Värsås, på väg till besiktningen. Hade en kylbox i baksätet med min matlåda och ett smakprov även till mor och far på rotsaksgratäng. En snabb titt-in på Hem & Hobby, sen blev det lunchlåda hos päronen, innan vidare färd mot Apoteket i Tibro och Kometens Livs för hämtning av två paket. Lukta gott-produkter i båda, det ena inropat på Tradera med parfym och det andra från Yves Rocher.
Vilken tur att second hand hade hunnit öppna, så jag hann med det också innan jag anlöpte hemmet för att sätta på kaffebryggaren och duka till gästerna kom. Det var väninna Gun med sin nya granne, i Tyskland boende men ursprungligen från Vitryssland. Det är ett tyskt par som har köpt sommarstuga, för att så småningom bosätta sig här större delar av året. Det var kul att prata lite tyska, om än ganska knagglig sådan. Vi förstod varandra väldigt bra. Men så sant som det är sagt: Bara "Övning ger färdighet".
Det blir nog fler gånger framöver, hon var väldigt trevlig och trivdes redan utmärkt i Sverige.
Min vän haren kom fram medan vi satt och fikade, men tyckte förmodligen att det var nog med gäster. Så han vände och kommer kanske tillbaka en annan dag istället, får vi hoppas.
Tröjan är nu klar och nästa är påbörjad.


Här har jag laddat upp med en mix för alla.


Här är gästerna.


...och så här blev tröjan, lagom till 5-6 år tror jag.Skynda långsamt

Jodå, gymet blev besökt. Där var nästan folktomt och det är skönt tycker jag. Bestämde mig för att utöka mängden träning, lite grann, så jag tog en mini omgång till i easyline-maskinerna. Vi får se om det känns imorgon.
Annars har jag bara broderat en bakduk i glashuset efter att ha druckit mitt eftermiddagskaffe. Det var riktigt fint väder. Men regnat har det då gjort, fick tömma ur baljan och regnmätarna igen.
Ikväll har jag "häckat" framför TV:n och snart sytt ihop den färdigstickade "Pippi-tröjan", samt lagat rotsaksgratäng till matlådorna. Smakade nu ikväll och den fick klart godkänt.
Imorgon bär det iväg in till Skövde en sväng och sen får vi se vad jag hittar på. Får fikagäster vid tretiden så då får jag se till att vara hemma igen.


Mycket vatten var det.....


...fullt här också.


Eftermiddagsfikat

Inte så fint väder.....

Skönt att ha glashus, där man kan sitta och äta frukost när det regnar. Sen har det blivit Premier League-fotboll resten av dagen, för mig. Maken åkte bort till Fagervi och kollade på Fagersannas damlag som säkrade seriesegern, medan jag såg Liverpool få storstryk av Tottenham. Man. United mot Chelsea var en underhållande tillställning, med bra fotboll, många mål och flera missade klara målchanser.
Två banankakor blev till under eftermiddagen också och tröjan börjar bli färdigstickad, bara lite på en ärm kvar plus monteringen.
Senare ikväll ska jag titta på den engelska deckaren Vera. (TV4 21.00) Imorgon väntar gymet...håhåjaja.


Tog denna bild igår då solen sken


...och jordgubbarna fortsätter mogna.


Söndagmiddag: Panerad rödspätta


Mera fint väder

Ytterligare en fin höstdag, startade med ett besök på second hand. Där hittade jag evighetsblommor som inte behöver vatten till nästa år, att utsmycka trädgården med på vissa platser där det inte fungerar med riktiga.
När jag kom till kassan för att betala fynden och hon som tog betalt, lyfte den ena blomman ur shoppingkorgen, rann det ut vatten. Ganska bra tecken på att de är naturtrogna kanske, då någon uppenbarligen vattnat just denna blomma.
En kaffestund i Hörnebo var nästa anhalt och sen hem igen för att servera fläskfilégryta till middag. Det gjordes inte vågen vid matbordet precis, då grytan innehöll både kokta morötter och blomkål. Men jag tyckte den var helt ok.
Maken skulle titta på ishockey på TV, så jag tog bilen, en plastpåse och svampkniv med till skogen för att skrämma eventuellt kvarvarande kantareller. Hittade lite i dikena vid Hönsa, räckte till två mackor, men inte blev det nå't överflöd på dom.
Haren passade på att komma på besök medan jag var i skogen, maken fick honom dock på bild.


Det hade nog varit någon där före mig, men några lingon fanns kvar


ser dom rädda ut?


...och här var det inte bara ett svart får utan en hel "hoper"


så här "mycket" var det innan stekningen


hej, jag är här nu igen......

Torghandel i perfekt höstväder

Det blev en tur till centralorten och torghandel, i det vackra höstvädret. Naturligtvis kunde jag inte bara gå förbi blomsterhandlar'n, utan gjorde av med en liten peng där till att börja med. Fortsatte sedan till ett av stånden som hade barnkläder och hittade några fynd till julklappar framöver. Fick lägga undan och besöka bankomaten för att klara betalningen, då merparten av handlarna bara tar cash. Denna gången fanns det hundralappar i bankomaten, så jag kunde få mina 400:- som är lättare att hantera i just torghandel, än stora sedlar.
Det fanns även färska lingon att köpa, vilket jag tänkte att det kan jag väl testa. Gratis var det ju inte, men en femtiolapp för två liter, kunde det vara värt att slippa leta i skogen, gå runt som en fällkniv och plocka, samt därefter rensa bären. Kokade sedan sylt, hälften med riktigt socker och hälften med "diabetsocker". Det  är en speciell doft när man kokar lingon, som jag faktiskt tycker om. Var väl fusk att inte plocka dom själv, men so what?
Nästa år har jag kanske såpass mycket i trädgården att det kan bli självplock. (hihi)
Hem till middag och plantera blommorna, samt klippa gräset. Sen blev det en stund med kaffe och taxfree-katalogen i glashuset. Det blir dock inga såna inköp, ropade nämligen in min nuvarande parfym på Tradera till ett pris 140:- under taxfree-erbjudandet. Har fått meddelande att den är på väg. Alkohol fick man inte köpa på grund av lokala skatteregler till just Italien, så julsnapsen får vi fixa på annat sätt!
Till kvällsmat blev det "engelsk frukost" och plommonpaj med glass. En banankaka är också bakad och lagd i frysen, att ta med till Bondens Marknad nästa lördag, vid fästningen i Karlsborg. Där jag och Anette ska medverka med lite hantverk till försäljning.
Banankaka är tänkt som "lockmedel".......


Kan Ni känna doften.....


Mums-middag! (bönorna direkt från kökslandet)


Perfekt höstvy från glashuset en septembereftermiddag, till kaffet


Ljungplantan på plats


Kanadagässen samlas, för vidare färd söderut förmodar jag.


Det händer inte mycket.....

Frukost, TV, läsa tidning på nätet, kolla mail, potenciella arbeten att söka och åka till gymet. Hur kul är detta? Har ikväll lagat schnitzel till matlådorna och gjort en gryta till helgen. Sen blev det stickning framför TV:n igen. Imorgon får det bli torghandel och en banankaka, har nog några bananer som kvalar in till detta.
Hoppas bara att vädret blir hyfsat.


Åkte en sväng till Rankås, men avstod promenad till förmån för gymet.


Det är sig likt annars, var längesen jag var här senast.


Lite idyll på väg från Fröstorp......


...och de "skyldiga" får man förmoda.

Redan onsdag

Maken har haft ledig dag, men vi har inte gjort nånting. Imorse kom Anette förbi och jag fick massage, sen fick hon (och vi) frukost. Igår var jag en vända till Hjo, hälsade på päronen och köpte batterier till brandvarnaren på Hem & Hobby, samt några prylar till, innan jag fortsatte till second hand som hade öppet. Där hittar man alltid något också. Nu framåt kvällen verkar det som om det har lugnat ner sig med blåsandet och solen lyser.
Strax dax för husletarprogram igen och sen blir det "Bonde söker fru" innan jag avslutar med Champions League-fotboll. Har börjat sticka på en ny tröja och broderar fortfarande en och annan bakduk. Det finns ett gäng vid det här laget, alla unika!
PS. Idag anlände också ett korrekt beslut angående min ersättning från Försäkringskassan. Bara att konstatera hur rätt redan Shakespeare hade, när han skrev: "Mycket väsen för ingenting". DS.
(....men det vet man ju inte förrän man sitter med facit i hand)


Senaste....


.......nystartad, bakstycke snart klart.

Jag har lämnat mina synpunkter.....

Fick idag svar från min A-kassa SEKO att de redan skickat uppgifter till Försäkringskassan, som nu måste ta ett nytt beslut och skicka till mig. Har hört att dom har mycket att göra, varför då inte rationalisera dåliga rutiner så de bara behöver ta ett beslut per ärende? Min handläggare på AF visste inte varför det är så här, utan hänvisade till Försäkringskassan för svar.
Jag ringde naturligtvis dit och behövde inte stå i kö mer än ett par minuter, ganska positivt i det hela.
Fick besked om att nämnda papper kommit dom tillhanda och att ett (denna gången) korrekt beslut var på väg.
Var givetvis tvungen att ifrågasätta deras arbetssätt och fick till svar att den synpunkten hade dom från kundtjänst framfört många gånger förut. Jag kunde lämna mina åsikter på hemsidan om jag ville.
Gissa vad Gerd just gjort!? och undertecknat med namn och mailadress för att få svar om denna idiotiska handläggningsrutin, som retar, oroar och ger den drabbade och andra instanser extra jobb, helt i onödan.
Rationalisera smart och använd resurserna till annat.
För övrigt var det ett korrekt och trevligt bemötande hos kundtjänst.
Nu dags för husletarprogram från England, Champions League och brödbak till morgondagens frukost, med gäst.
Det blåser ute........


Degen jäser


Bord och stol "på utflykt",  de håller ihop i alla fall!

Det kom ett brev

....som gjorde mig väldigt arg.
Det var från Försäkringskassan, (utbetalande myndighet för jobb & aktivitetsgarantin) med ett beslut att jag skulle få 177 kr per dag framöver. Om min A-kassa intygade att jag var berättigad till dagpenning (värd namnet!) skulle de skicka intyg för omprövning. Nu är det så att jag fick ett  beslut med 65% av min lönegrundade A-kassepenning i maj månad, innan jag lyckats få ett sommarjobb juni-augusti. Vilket jag i min enfald trodde skulle gälla igen, eftersom jag bara utnyttjat två och en halv vecka av perioden på 300 dagar. Men så verkar inte vara fallet. Visserligen förstår jag att jag måste skicka in arbetsgivarintyg på senaste anställningen, men varför sända ut ett sån't rutinbeslut, som bara retar upp och oroar folk i onödan. Det tar ju alltid lite tid att få iordning papper som ska skrivas under och skickas till olika instanser. Jag gick igång ordentligt kan jag lova, men har inte fått tag på ansvariga än att "skälla ut". Flera telefonsamtal och ett flertal mail är ivägsända!
För övrigt blev det inte så värst mycket mer gjort under dagen än ett gymbesök och inköp av ljung och mer mjölk.


Prinskorv och rotmos till middag


Uppsnyggning i den "vattensjuka" baljan, med hjälp av en planka över "sankmarken"
och omdirigering på trädgårdsprydnaderna.


Jag köpte lite smågodis i affären, - den nyttiga sorten till extrapris.

Broderi-söndag

Först lite gröt och sen en rostad macka till kaffet i glashuset, med regnet trummande på taket. Därefter var jag redo att fortsätta mitt broderande, fortfarande i glashuset. Det blev två till färdga alster och solen hann titta fram, för att genast dra igen. Bäst som det regna kom det en skur, följt av lite uppehåll. Så har det hållit på ända fram till eftermiddagen. Lagade kyckling med pommes frites till middag och till kaffet i glashuset blev det ytterligare två bakdukar klara. Många såna har jag nu.......
Maken fick ett ryck och började skruva  plankor på nedersidan av verandan. Nu räckte inte de överblivna brädorna från verandabygget så långt, men han beslutade att köpa mer, så får vi se hur det blir.
Telefonen ringde alldeles nyss och "Ulla-Bella min sekreterare" var som vanligt först till luren. Det visade sig vara en efterlysning, maken skulle befunnit sig på ett fotbollsmöte, så han fick bråttom dit.
Ikväll är det engelsk deckare på TV 4 klockan 21.00 Vera, med Brenda Blethyn i huvudrollen. Det kan inte bli annat än bra!


Söndagsmiddag


Klara före middag.....


färdiga efter middag


Ser ut som en målning nästan, -andra sidan sjön i kvällningen


Några ulliga gulliga moln


Ovanligt transportmedel för barn

Bära dit och bära hem.

Fick ett SMS vid niotiden. Det var Gun som kollade lite fint om jag var vaken. Skickade ett svar till henne och då ringde telefonen. Hon var sugen på att göra om lite hemma (inte första gången det inträffar) och ville åka till second hand-affären, med mig som sällskap. (Idag hade jag en kasse grejer att lämna in också.) Hon hade lurat ut vad hon skulle leta efter och hittade en del prylar. Sen fick jag syn på en trolltallrik, som ropade att den ville hem till Gun. Hon var inte sen att ta hand om den, precis som en dekorationsbarnvagn för blommor, att ställa på sitt bord. Den fick vi ögonen på när vi satt och fikade. Får åka ner till Gun en dag och se "hur det tar sig ut sig", som jag sa när jag var liten. Även undertecknad hittade några saker, kors i taket, va!
Åkte sedan en snabbis till Hörnebo och lämnade av lite lördagsgodis,och köpte några liter mjölk i affären, innan det var tid att återvända hem. Maken skulle på fotboll och hade i vanlig ordning inte funderat på ordentlig mat utan "tänkte ta några mackor", så länge. Inga fick omedelbart order att fixa nå´t förståndigt istället och då blev det en sallad.
Jag roade mig sedan med att klippa gräset, efter en gourmet-portion med ris och kyckling i micron. Därefter satte jag mig och ritade mönster på bakdukar. 
Vi åt sen middag idag, bestående av stekt lax med potatis och gräddfilsås. Finnkampen på TV:n var nästa anhalt och därefter Notting Hill (för sådär etthundraelfte gången, men den är ju så bra) och till detta broderade jag klart nästan tre bakdukar.
Maken ligger i badet med ljudbok i öronen så nu får det bli en liten nattamacka tror jag.......


Ingas snabbmat- den nyttiga varianten


Spännande att följa majsens utveckling (avveckling?)


Bryggan hade varit ute på fisketur verkade det som, fick de nå´t tro??


Så här ser de senaste "skapelserna" ut, strukna och klara för marknad.


ÖB, Rusta, Max & Maxi

Lite mer dammråttor i andra skrymslen och vrår fick stryka på foten idag på förmiddagen, medan maken roade sig i slänten med ris och sly. Frågan är egentligen vem som hade roligast, han eller jag. Ingen vann skulle jag nog vilja säga. Till middag fick det bli bacon, ägg, potatis och bönor. Men det fanns inga vita bönor i skåpet, så dom fick vi hoppa över. Hade läst veckans reklamblad och visste att det var extrapris på just sådana i Skövde (på ÖB). Fick då den ljusa idéen att det kanske skulle vara kul med en shoppingtrip och sedan titta in till sonen med de stukade fötterna. Väl i bilen ringde jag till honom och frågade om han var sugen på att shoppa och varför inte sa han. Doktorn hade ordinerat vila, men han behövde komma ut lite och testa rörelseförmågan och jag körde ju. Hemma i lägenheten kändes det ändå ganska ok, men väl ute tog det tid att förflytta sig, även korta sträckor. Till och med jag var snabb i jämförelse. Har du bråttom, fick jag höra! Vi handlade inte så mycket, men det blev en lagom utflykt och nu har jag sex burkar Heinz vita bönor i skåpet, om jag skulle bli sugen......


Apropå sugen, så var haren på besök i eftermiddags. Maken tog bilden när jag var och shoppade.


Det enda som var "gratis" idag var kaffet på Max och det var gott.

Äppelträdet

Idag har vi slutfört beskärningen av äppelträdet. Man ska kunna kasta en hatt igenom, (har jag hört nå'nstans) när det är bra gjort. Vi får prova det tricket imorgon kanske. Maken klippte och jag bar bort alla grenarna. Det blev några vändor till verandan för att dumpa avfallet i slänten, så långt ner som möjlig. Stack emellan med att ansa den korta häckbiten vid sidan av verandan, som hade växt iväg en del. Maken är ledig resten av veckan, men det skulle inte bli så bra väder neråt Skåne, så vi beslutade oss för att skippa den utflykten. Jag hann en sväng till Tibro efter middagen, där jag provade bl.a. blodtrycket, vilket nog var ganska hyfsat om än inte perfekt. Vilopulsen däremot ligger väldigt högt av någon anledning, vi får se om doktorn tycker det ska följas upp. Gymet fick sig en visit också, så nu är jag ledig hela helgen! Vi sitter vid var sin dator här hemma och kollar resor, men till slut så blir jag så trött och obeslutsam så det får nog anstå, åtminstone till imorgon. Har också börjat tillverka lite nya bakdukar, nu i flera färger. Ska brodera "lite skit" på dom också, så småningom. Vi får väl se om nå'n vill köpa på marknaden i Karlsborg, annars tar de inte så stor plats att lagra.
Nu ska jag äta lite tomatsoppa.......


Vår nya väggdekoration....så sant, så sant.


Stannade vid Hönsakorset för att plåta regnbågen, den var tjusig.

Resultat: En kasse

Idag tog solen ordentlig sovmorgon, inte förrän till elvakaffet behagade den titta fram. Sen blev det lite av varje, både regn och sol igen framåt eftermiddagen. Jag har börjat plocka lite i skrymslen och vrår, hittade både det ena och det andra. Under säng och byrå i sovrummet var det dock kraftig dominans av dammråttor, men en och annan sock (makens), fann jag också. Tro nu inte att jag har varit så redig och storstädat, nej tog bara det värsta.
Samlade sedan ihop alla pussel och spel, som numera finns i två puffar. (att det var så många....hade jag ingen aaaning om). Ställde också tillbaka alla de DVD-filmer som legat i en hög på vardagsrumsbordet, länge.
Röjde lite handdukar och lakan, som aldrig används, ur badrumsgarderoben så lite mer plats där nu. En kasse blev det med textilier, att köra iväg till second hand.
Sonen ringde precis och hade blivit påkörd av en truck på jobbet, fötterna skadade. Ville vänta och se hur det känns imorgon innan han söker vård. Så jag fick boka om morfars bilbesiktning, som han skulle fixat.
Nu är klockan redan sex och det känns som denna da'n bara försvunnit.


Blir det någon majskolv tro.....


Stubben väntar på en blomkruka, kommer till våren, annars bara min träbit kvar
som ska upp till sin kompis "björkbit" på verandan.


Inte var det mycket i postlådan heller, bara några ekollon på vägen dit.

Tisdagsturné

Solen sken idag när vi vaknade. Men det var väl klart att det skulle blåsa också. Maken hade ledig dag och vi åt gemensam frukost i glashuset. Sen låg där i fruktfatet några brunprickiga tingestar som lite senare på förmiddagen förvandlats till banankaka. När denna kallnat fick hälften åka med till Hjo och föräldrarna som fick ett tisdagsbesök.
Fortsättning följde på Hem & Hobby, innan jag återvände till Tibro och second hand. Givetvis blev det inköp på båda ställena och när jag ändå var igång tog jag en vända på Netto också. Avslutning följde hemma hos Anette där jag inbjudit mig själv till en eftermiddagskopp, medan hennes äkta hälft körde ved ihop med min make därhemma.
Fotbollsmatch San Marino- Sverige stod sedan på programmet och mitt i den ringde sonen och berättade att han fått mer timmar på sitt jobb. Nästan heltid ett tag framöver, eventuellt kanske det kan leda till fast anställning om "konjunkturen" håller i sig. Alltid något, någon som får arbete ialla fall......
Imorgon blir det Wallenbergare i matlådan och mer kalvfärs att ta hand om och anrätta till något läckert. Hmmmmm!
Dags att uppdatera profilbilden på Facebook kanske, sen date med John Blund.


Breakfast is served, in the conservatory!


Kommande profilbild, alldeles färsk.


Wallenbergare

Registrerad och "klar"

Då har jag varit på personligt besök hos Arbetsförmedlingens kontor i Tibro, visat legitimation och skrivit på papper. Så nu ska jag få "lön" från Försäkringskassan igen. Det var ingen lång väntetid idag och jag var snart i affären för påfyllnad av matvaror. Sen blev även gymet avklarat och lagom till att jag tog en kopp kaffe med nybakad "fusk"-fralla i glashuset började det regna och har hållit på sen dess. Inget trädgårdsarbete alltså och de två chrysantemumblommorna jag köpte i affären får vänta åtminstone till imorgon innan jag utsätter dom för detta väder. Idag hade de definitivt blivit dränkta och det kan vara trevligt att ha dom som dekoration en vecka i alla fall. Vi får se imorgon om de blir "utslängda".
Har börjat kolla lite vad jag ska ta med till Bondens Marknad den 24 september, där jag och Anette ska vara med.
Lite tidningar och tomglas har jag också hunnit göra mig av med i eftermiddag.


Det är: "Wet, wet, wet"......


Rädda sig den som kan, undan vätan.


Våra jordgubbar är på G! Jag åt precis upp den enda som var mogen.


Chrysantemum i "väntans tider" på köksbordet.

@home

Det blev lite sent igår kväll. Men egentligen inte så mycket senare, än när jag som vanligt "sitter och dräller" framför datorn och inte kommer isäng. Det blev grötfrukost och en aning senare, elvakaffe vid tolv i glashuset.
Det har varit varmt och skönt idag, lite vind men riktigt bra väder. Framsidan har blivit klippt, i dubbel bemärkelse.
Först gräsmattan och sen även halva äppelträdet. Maken stod på stege och skräpade ner, jag fick plocka grenar. Mycket grenar är borttagna, men det finns plenty kvar. Det tar vi en annan dag, då jag började nysa av all färsk grönska och maken fick klippkramp i handen. Vi ska väl ha lite skoj kvar till en annan dag, eller?
Blev lite tid framför TV:n och naturligtvis en tupplur på köpet. Har varit nere vid järnvägsrälsen och grävt upp lite lingonrevor som numera kamperar i samma "säng" som blåbärsbuskarna, hoppas det lyckas.
Imorgon blir det korv med vitkålsstuvning i matlådorna och en tur till gymet, samt arbetsförmedlingen. Vem vet jag kanske får inspiration till lite städning bland prylar också.......


Kaprifolbär, giftiga har jag hört, men fina.


En vacker krasseblomma, finns det i trädgården.


Den kommande äppelskörden, i ett tättväxt träd.


Till elvakaffet


Söndagmiddag, grillkryddad kotlett med egenodlade grönsaker.

Bilkö och brevbärarfest

Efter en rejäl sovmorgon, med gröt på sängen (efter anmodan), var det dags för en tur till Tibro. Strax innan Gärekorset blev det plötsligt trafikstockning! Förklaringen var att de höll på med målning av linjer på vägen. Hittade sen en ny stor trädgårdskruka på second hand och lämnade av lite utgallrade tallrikar i gengäld. Sen blev det en fika i Hörnebo innan jag åter styrde kosan mot hemmet. Där höll maken på att släpa timmer med hjälp av en "säckakärra", så svetten rann om honom. Gräset var väääldigt långt, så det var omöjligt att ignorera längre. Visst var det fortfarande vått, men gick trots det bra att klippa före middagen. Bara att värma köttfärssåsen som stod klar i kylen och koka spagetti. Sen hade det blivit dags att åka till Söroset på andra sidan sjön, för brevbärarfest hos Eddie.
Han bjöd på närproducerad meny, kött från granngården, kantareller från skogen och kräftor från sjön. Alltsammans var jättegott och pricken över i var sedan Elisabeths knäckiga äpplekaka med vaniljsås till kaffet.
Innan vi kom så långt hade vi dock femkamp, som startade med bilda ett ord, följt av spott med liten groda, flygplanskonstruktion och innebandy med tennisboll i uppförsbacke. Säckhoppningen bestämde sig dock tävlingsledningen för att ställa in på grund av mörkrets inbrott och därmed ökad skaderisk.
Vi hade också hunnit se en oförglömlig tiokamp på video från 1994, med legendarer från den tidens Tibropost. Det badades tunna, sjöngs allsång dracks en och annan öl, samt vin. Flera av oss gamle tog vid tolvsnåret farväl för hemfärd, genom skogen. Strax utanför Fagersanna stod en gigantisk älg i diket, glodde ilsket på bilens strålkastare och försvann sen in i skogen. Innan vi hann få upp kamera!
Nåväl några brevbärare fastnade i alla fall.....


Bilkö.....på landsbygden.


Silly hats var temat, vissa hade just detta. Värden får här en present.


Provflygningar i klass med JAS-kraschen i Stockholm om Ni minns den.


Första gänget i tunnan.....


....sen allsång med tillbehör,


följt av bara allsång till gitarr


Flera var dom som kunde spela.....


sen var det dags för nästa gäng att ta ett dopp, medan vi tog farväl.
Vem vet de kanske fortfarande sitter i tunnan......Ny månad, ny helg och nya glasögon

Då var det helg igen och vi har startat första höstmånaden. Vilket då givetvis innebär att sommarjobbet är slut.
Bara att återgå till kategorin arbetssökande igen. Har förresten redan tjuvstartat denna verksamhet, eftersom jag senaste veckan har skickat ansökningar till sex olika tjänster redan. Frågan är nu bara: Vem som vill anställa en "gammal tant", om någon? Ja vad ska man egentligen skriva i ett personligt brev? Tror faktiskt att jag ska prova: "Gammal tant söker intressant jobb" eller något liknande,  som rubrik bara för att testa.
Det är nu inte jag som har skaffat nya glasögon, utan maken. Det var ingen större skillnad på bågarna tyckte jag, men han ser så väldigt mycket bättre ut, med de nya säger han.
Fotboll Ungern-Sverige är TV-underhållningen för fredagskvällen. Eftersom de i halvtid ligger under med 1-0, återstår det alltså att se om det med fullt facit var underhållning, eller bara bortslösad tid.
Å andra sidan, har jag inte lyckats hitta något annat intressant som man missar....
Ja det var det det, stryk! Känns lite snopet, men säga vad man vill, matchen var i alla fall ganska underhållande.


Ser Ni nå'n större skillnad?


Det var bara maken som fick, jag tog en ostfralla istället.

Elaka skator

Ja nu menar jag faktiskt riktiga skator, inte den "slarviga" benämningen på äldre (mindre trevliga) damer.
Imorse när jag tillredde min havregrynsgröt för micron, fick jag se min lilla hare på gräsmattan igen. Han hade vågat sig nästan ända fram till trädäcket vid huset denna gång och satt i godan ro och mumsade klöver. Morotsblasten jag lagt fram på en betongplatta, var han inte det minsta intresserad av. Fick samtidigt se en fågel av obestämd art, sitta på verandans räcke, kan möjligen ha varit en trast av nå't slag.
Började äta min gröt, men då kom en skata och började "mobba" haren. Hon förföljde honom genom att skutta likadant, närmare och närmare, sen kom ytterligare en skata och då tyckte jag det räckte. Öppnade dörren och skrämde visserligen alla tre, men fick slut på trakasserierna i alla fall.
Ringde ett samtal till AF för på-anmälan till jobb och utvecklingsgarantin igen och fick prata med "stolpskottet" från i våras. Han visste som vanligt ingenting, men bad att få återkomma. Som tur var hade jag via mail med min handläggare klart för mig gången, så det löste sig. Han ringde tillbaka lite senare och sa att allt var OK om jag traskade till AF i Tibro på måndag (då de har öppet nästa gång) och anmälde mig. Precis det jag redan sagt till honom att jag blivit uppmanand att göra.
Sen var det bara att dra till gymet ännu en gång, följt av mataffären. Det blev kål och squaschgratäng med köttfärs till matlådorna för morgondagen.


Klöver är gott!


Kan det vara en trast, eller snöskata tro?


Dukat bord, men se det dög inte!


Mobbing på gång.


Dramatiska molnformationer...


...mer ändå.


Kollegans stora squasch blev gratäng.

RSS 2.0