Rutiner

Känns som om man börjar få lite rutin på arbetsuppgifterna och förhoppningsvis gör mindre misstag än förut, då är det dags att sluta. Men vem har sagt att tillvaron ska "flyta som en räkmacka". Nu blir det jobbsök, jobbsök och som lite omväxling jobbsök igen.  Vi fick ett vykort till arbetet idag från kollega Ann som återgick till sitt jobbsök, två veckor tidigare än mig. Dock hade hon passat på att göra en sen semesterresa med sina föräldrar, i deras båt först. Hon trivdes i Danmark på Skagen, stod det i hälsningen.
Vi får väl se om maken och jag kommer iväg någonstans i slutet av september. Än har jag inte hittat något som lockat så där jättemycket. Klippt mig har jag i alla fall varit och gjort ikväll, så nu är jag kort i huve't igen. Dillkött blir det i matlådan för morgondagen och det kanske kan behövas som bränsle, för det är på nytt dags att besöka gymet. Unge herr Hare har inte synts till på två dagar. Det är väl bara för att jag har lagt fram morotsblast till honom, kantänka. Nu ska jag försöka få iväg en ny jobbansökan innan jag får lov att lyssna på sängens lockrop.....


Ett plan passerade över Turistbyrån, på väg in för landning.


Strax därefter kom en militärmarsch, med full packning. Vardagslunken i Karlsborg
är tillbaka. Ganska skönt tycker en del ortsbor, då var sak har sin tid.


Fullmatad kasse

Imorse var jag riktigt trött, segt att ta sig ur bingen men det gick till slut. Fick ju jaga gräshoppa, som kröp ovanpå garderoben i sovrummet vid tolvsnåret inatt. Lika bra att se till att den kom ut så man inte mitt i natten vaknade av att något kröp på en. Tur att allt var stuvat i tygkassen, som skulle med till jobbet. Hade köpt lite smågrejor på Butiken igår som jag för skojs skull paketerat som presenter.
Lite nyttigheter som "behövdes" på arbetsplatsen. Banankakan fick åka i en väldigt stor burk och såg nästan ynklig ut däri. "Presenterna" lade jag ut på bordet i lunchrummet. En av kollegorna kom och frågade om det var julafton. Javisst är det, svarade jag. Pappersarbete stor del av dagen, men innan man vet ordet av är det dags att sluta.
Körde några tomkartonger åt en cyklande kollega och sen hem för att säga hej då till maken, som stod med munnen full av macka på språng i hallen, för det var visst match. Gjorde nya matlådor med grönsaker från egna kökslandet till panerade fläskköttsskivor. Det får duga och nu kom jag just på att soptunnan skall på utflykt inför morgondagens tömning, får fixa detta på stört. Imorgon måste jag sen också komma ihåg min klipptid, klockan 18.00.
Kanske en bra idé att lägga sig lite tidigare idag då......


Microugns-lock och skärbräda löste transporten tillbaka til friheten.


Det är blött i markerna, fotbollen stannade i vattenmassorna på plan sa maken,
....men solen var framme så pass att den hann gå ner i alla fall.


Tjänster och gentjänster, den här squachen är odlad på koloni i Karlsborg av kollega.

Upploppet

Då har upploppsrakan startat, nu är det nedräkning. Bara fyra dagar kvar på sommarjobbet. Idag har det känts som ett maraton, men även dessa tar slut (har jag sett och hört). Dagen startade prick åtta och flöt på ganska lugnt. Några turister hittade så småningom in till oss, alla utrikes ifrån.
Hade bestämt att fortsätta dagen med besök i Hjo och kunde åka lite tidigare, då jag dels jobbat in lunchtid och sedan hade ett viktigt uppdrag att utföra på Hem & Hobby. Detta på grund av en liten köksolycka vid lunchtid. Vi får se hur "the replacement" blir mottaget imorgon. Chefen har idag, i tidsenlig klädsel, bevistat ångbåten Erik Nordevalls dop i Stockholm, förrättat av ingen mindre än kronprinsessan Victoria. Hoppas hon har lite bilder att visa.
Besök hos syster för en snabbfika, följdes sen av en pratstund i köket hos föräldrarna. Några förnödenheter blev köpta på hemväg och bilen fick sig ett skrovmål. I köket väntade spisen och att göra reda för de fynd jag hittade i matvarubutiken. Steka köttfärsbiffar, frysa in resten av färsen i lagom stora portionspåsar, sätta på långkoket av dillkött och sen fick det bli en kaka av de redan brunprickiga bananerna i fruktskålen. Paket med lördagsgodis att skicka till barnbarn i både Stockholm och Göteborg blev också resfärdiga.
....och unge herr Hare satt som vanligt i gräset när jag gick upp imorse, han har abonnerat plats för höstsäsongen verkar det.


Mätt och belåten, redan före sju på morgonen, får kolla morötterna imorgon!


Broöppningarna blir färre och färre, en av de sista för säsongen kanske?


Träden börjar gulna........ och rea på bensin - eller inte!

Stamgäst

Gröt på sängen i morse, det var inte igår. Sen "bakade" jag en påse frallor och det blev lite sent elvafika i glashuset. Solen hade inte riktigt bestämt sig för om den skulle skina eller inte. Så kom Johnny en sväng och han plus maken släpade träd, stubbar och grenar en stund. De lade upp taktiken för det fortsatta arbetet med timret och började stapla en hög på andra sidan järnvägsspåren. Vi får se om det ligger kvar, någon kanske tycker: "Juste gratis ved, bara att hämta", man vet ju aldrig. Jag har dock märkt två stubbar, som ska stanna kvar hos oss. Björkstubben ligger redan på verandan och väntar på sin kompis tallstubbe. Foliebakad lax blev det sen till middag, innan jag via "fiket i Hönsa" tog mig till gymet och fick det avklarat. Stamgäst på gymet, ja det kanske man kan försöka skryta med. Men inte lika nöjd sådan, som unge herr Hare, vilken även ikväll besökte "Bergs Green Grass Bistro ". Slutsatsen man kan dra av detta: "Gräset är inte grönare hos grannen."
Igår skickade jag iväg ansökningar till sex tjänster hos Skatteverket och imorgon börjar sista veckan på sommarjobbet. Drar nog en vända direkt efter arbetet till de anhöriga i Hjo, var ett tag sen nu.
Det åks vattenskidor på sjön och till lördag är vi erbjudna att prova på detta. Men tror nog vi avstår, både maken och jag. Festen som hör till ska vi dock delta i, på andra sidan sjön. Nu börjar snart min serie Doc Martin, inspelad i den lilla staden Port Isac i Cornwall, den måste jag titta på.


Gratis tallris fanns att hämta i slänten till dekorationer inköpta igår
på Second Hand och här vilar Björkestubben.


Det har "rört på sig" lite i slänten och ett timmerupplag skymtar på andra sidan spåret.


Jag passade på att röja vegetationen vid vita väggen.......


...och "befria blåbärsbuskarna från smultron-trasslet, de växer värre än ogräs.


Laxmiddag serverad


Vegetarisk kost på Bergs Bistro, självservering.
Han har ätit morotsblasten i grönsakslandet som förrätt, såg jag tidigare idag.I'm back!

Det första jag fick se så snart jag klivit ur sängen, var den lilla haren som kommit tillbaka. Vi måste ha gott gräs, för det var vad han åt....än så länge. Snart hittar han väl salladen kan jag tro.
Frukostvariation, macka och kaffe innan en tur till återvinningen i Tibro, med en del bråte. Det var jag och ett dussintal karlar som kommit på samma idé. Det gick fort att avyttra skräpet och därefter blev det en snabbtitt för lite proviant, på Netto, innan huvudmålet Second Hand. Som vanligt svårt att gå helt tomhänt därifrån. Åter i hemmet, blev det förberedelser för spenatmiddag. Det är den maträtt som tar hela simultanförmågan i bruk, då man har många saker på gång på spisen samtidigt. Koka ägg, koka potatis, sen steka bacon, skala och skiva potatis för stekning, skala ägg, värma spenat, göra stuvning.....allt på en gång. Men när det är klart, blir det fest!
Efter denna stärkande måltid fixade jag glashuset och "bytte byrå" städade efter maken på framsidan (nedklippta grenar från äppelträdet) innan jag kunde klippa gräset där också. Blev en kopp kaffe i glashuset samt något kallt att dricka som belöning. Två fulla tvättkorgar skrek att de ville in och lägga sig i skåp och lådor och maken behövde befrias från vildvuxet hår. Det blev kantarellmackor till kvällsmat. Inga hon är allt bra snäll.


Ok kusten klar......


...då är det bara att ta för sig.


Oväder på gång.


Gourmet-middag! på riktigt.


Solen börjar bli sömnig, nu redan vid åttatiden!


Då avslutar vi dagen med en svampmacka. Nej jag har inte varit i skogen.
Det fanns att köpa i lösvikt på Netto, vilket jag bevisligen gjorde.


"Rosa blomst" och annat

Idag har jag ätit min gröt ordentligt, men hade ändå en smörgås med mig som smakade bra till morgonkaffet.
Fortfarande kommer det turister, i första hand utrikes ifrån men även en och annan sen svensk. Säsongen är ju egentligen över, Göta Kanal har bara öppet för förbokade båtar och på söndag går de sista dagliga guideturerna på fästningen, för i år. Man kan visserligen beställa en egen visning, men då måste man vara sisådär ett tjugotal om det "ska bära sig".
Vädret gjorde ett sista försök att övertyga oss alla om att sommaren fortfarande är i full gång. Det har varit en ljuvlig dag och det blev en mjukglass doppad i choklad till lunchefterrätt. Detta fick chefen se, när jag kom smaskande på den från glasskiosken och kände ett omedelbart behov av att falla för frestelsen, hon också.
Vi avnjöt våra glassar vid utebordet i solen, där någon eller några de sista veckorna har ristat runor över hela bordsytan. Så onödigt och fult.
Jag har idag svarat på ett mail från Norge som kom igår, med besked om vad den rosa blomst hette, hon hade sett i dikena på cykelsemestern runt Bottensjön. Jag fick hjälp med namnet av en väninna på Facebook, där jag lagt ut bilden, tackar!
Hemma har jag klippt gräsmattan och förberett några jobbansökningar. Jo det är dags för detta nu igen, då mina dagar är räknade. Vart tog den här sommaren vägen.......?


"Den rosa blomst" heter Balsamjersmin eller Sprättivägblomma, visste min kompis


Synden straffar sig själv, det sölade och rann i värmen och jag åt glass som en treåring.


Innan jag klippte gräset, fick vi besök av en harpalt. Han blev dock rädd och skuttade iväg,
men återkom efter en stund igen. Dock vågade han inte chansa på att jag var ofarlig
utan drog igen, så snart jag klev ut genom altandörren.

Glömde äta frukost

Tyckte väl att jag kände mig hungrig, när jag kom till jobbet. Men hade ju en macka med mig som vanligt att ätas efter en stund. Vilket jag gjorde och tänkte inte mer på detta. Dagen förflöt i ett ganska lugnt tempo, några turister hittade dock in med en del frågor. Det kom också (som vanligt), en hel del spörsmål via telefon. Sen hade "Ulla-Bella min sekreterare", en ansenlig mängd bokningar att skriva in och ta hand om, på rätt sätt får vi då innerligt hoppas.
Kollegan hade en del andra arbetsuppgifter att ta itu med, så det var effektiv arbetsfördelning i rådande läge.
Lunchtid passerade och det var ganska skönt väder att ta en kopp kaffe i vid utebordet, trots att det var mulet.
Åkte sedan hem och startade tillagningen av morgondagens matlådeinnehåll, samt slängde in några varma smörgåsar i ugnen, till kvällsmat. På diskbänken stod en skål med något segt i. Det var min morgongröt som blivit kvar i mikron. Den hittade maken när han på lunchen, skulle värma sin matlåda. Inte undra på att jag hade känt mig hungrig......


Misstänker att myrorna har lämnat spår i skarven


Pasta med kalkon och grönsakssås till fredagens matlåda


Varma mackor (med ruccolasallad) till kvällskaffet.


Kräftans "vänkrets"

Tillbaka på jobbet, nu åter "vintertid" 8-17 och efter att ha tryckt på datorn, in med matlådan i kylen. Sen tillbaka för att försöka göra lite nytta, innan morgonkaffet. Plötsligt ropar Lennart (som har sitt kontor vid köket): Det är en kräfta här! Vi andra i receptionen, var mycket skeptiska och trodde givetvis att han drev med oss. Men han stod på sig och nyfikna som vi var, gick vi dit. Där i ett hörn med ryggen fri, intog en svart ganska så stor kräfta försvarsposition, så snart någon närmade sig. Han reste på sig, måttade med klorna och viftade med sina av damm täckta känselspröt. I konferensrummet hade en grupp möte, men min kollega gick dit och störde, för att de också skulle få se husdjuret. Det samlades en munter ring runt herr Kräfta, men han kunde definitivt hålla sig för skratt,  full beredskap hela tiden och givetvis vettskrämd.
Ganska snart dök dock den skyldige upp och var tvungen att erkänna direkt, ta hand om sin kamrat, som han lämnat i sticket, för att skrämma oss. Han bar ut det  "vinkande" skaldjuret, som efter att ha fungerat som practical joke fick sin frihet åter och undslapp alltså grytan, som tack för tjänsten! I sista ändan en ganska fair deal, får man väl säga.


Tjena, vilka är alla Ni nu då?


Kom igen bara, jag är beredd!

Hemresa från storstan

Tvingad att gå upp tidigt, för hämtning av vår bil på dotterns jobb, då hon hade möte att passa. Bilköer, speciellt i en fyra kilometers tunnel är sen ingen höjdpunkt precis. Lägg därtill utryckningsfordon mitt i smeten och vidare kö, nästan ända fram till jobbet. Det är skönt att bo på landet. Mulet och dimmigt var det på hemvägen. Först i Arboga tittade solen fram, när vi drack elvakaffe på Subway. Vidare en avstickare till IKEA vid Örebro, som inte var gratis men förhoppningsvis väl använda pengar. (Förvaring till glashuset, mattallrikar och nya bäddmadrasser.)
Middag på Sanny Thai i Karlsborg, (som tur var) annars hade jag nog glömt att ta med bilen hem. Den har stått parkerad där sen i söndags, då vi åkte direkt efter jag hade slutat.
En power-nap hemma följdes av shopping på second hand, gym-besök och matinköp. Tyvärr fick jag ikväll meddelande att far åter ligger på sjukhuset. Han hade fått åka in akut igen.
Imorrgon väntar jobbet på nytt, denna gång med återgång till "vintertid".


Fordonsköer är storstadens vardag.....


Thai-mat till middag med svensk lingondricka


Maken fick inspiration och knallade en stund på gåbandet, innan han beundrar solnedgången.

"Turista hemmave'!"

Det måste man väl kunna kalla våra utflykter i Stockholm med bröderna "bus". De är ju i alla fall storstadsbarn.
Gårdagen började med planering av resan in till Slottet för att titta på Högvakten. Där en av makens arbetskamrater skulle tåga i musikkåren, med stor trumma. Vi ämnade åka bussen till Gamla sta'n och promenera utmed Skeppsbron för att titta på båtar medan vi väntade. De hade lite roliga hattar tyckte storebror och gevär med kniv på. Det tog en stund med alla ritualer, bröderna tyckte det var intressant, men man blev ju hungrig! Så vi letade upp en restaurang i en gränd. Trots att de ätit pannkaka dagen innan, ville båda ha det ändå och vi vuxna tog "Swedish Meatballs".
Typiskt turiststråk och maten var väl ok men inte mycket mer, (jo, förresten dyr också).
Sen inhandlade vi fikabröd på ett kondis och mer kaffe på COOP innan vi började knalla hemåt, för att fixa fika till nästa utflykt, lekplatsen precis utanför huset. Vi brydde oss inte om att leta efter busshållplats, utan gick utmed Stadsgårdskajen, förbi Finlandsbåtarna. Lillebror blev lite bus-fnittrig, vilket är lika med trött, så han fick åka i sulkyn sista biten och somnade gott en stund.
Efter att ha borrat hål i betongväggen för krokar i hallen, var det dags att hälla kaffet i kannan och gå ut och leka.
Vi körde lite arbetsfördelning med detta, storebror lekte, morfar busade, mormor serverade förfriskningar och tittade på med lillebror. Han valde att vara åskådare, skratta åt morfars upptåg och äta bulle, stor bulle.  
Därefter var det dags att kolla in när den stora Finlandsbåten gick, innan färd hem till pappa. På tillbakaväg besökte maken och jag Sickla köpkvarter för inköp av skruv, till en spegeluppsättning och sen blev det pizza från den lokala butiken, ett stenkast från ytterdörren. Somnade sen gott framför TV:n........


Först äter vi en rejäl frukost....


sen tar vi bussen till Slottet


Många båtar att titta på.....


och vad de gjorde, här lastar de kol.


Där borta i det gula höga huset, till höger om skorstenen, bor vi.


Linslus och vaktparad i konstig hatt och gevär med kniv.


På hemväg vid Slussen, Katarinahissen i bakgrunden och här kommer ett tåg.


Lekplats är kul....


frågan är vem som har roligast?


Kanelbulle, är i alla fall gott!


Sen åkte båten till Finland, -eller Estland.


Slutligen, kvällsmat för trötta morföräldrar


En vandring genom huvudstaden

Trött ikväll efter att ha vandrat genom sta'n, har till och med haft kramp i smalbenet två gånger idag, det är ingen höjdare. Imorgon blir det inte heller sovmorgon, har jag just konstaterat, får väl se om det kan bli en längre redogörelse efter hemkomst, för nu blir det bara lite bilder från Stockholm.


Fiskebåt på Strömmen


Skärgårdsbåtar vid Nybroviken och herr Mås


Utsikt mot Finlandsbåtarna och Danvikstull


En av de bredare gränderna i Gamla sta'n


Högvakten på ingång, där....


Bohusdals hemvärns musikkår spelade.....


med trummande brevbärare från Tibro.Avskedspresent

Sista dagen med norrlandskollegan, var ganska lugn och jag hoppas och tror, (för det måste man göra) att vi lyckades med de rutinuppdrag som skulle utföras inför den nya veckan. Det fick bli ett överlämningsbrev till kollega som kommer tillbaka från sin semester imorgon, då ingen av oss finns på plats. Jag har nämligen två hela semesterdagar att tillbringa i Stockholm, där jag i skrivande stund befinner mig. Närmare bestämt på Danviksklippan. Som sagt det var sista arbetsdagen ihop och vi får framledes hålla kontakt via Facebook, så det blev vi hörs vid fyra när hon gick. Vid halv fem kom hon emellertid åter, med en stor mjukglass i handen, till mig som avskedsgåva. Hon ville "bjuda igen". Den smakade bra till kaffet, innan färden mot huvudstaden.
Sen dök en f.d. kollega från Posten i Tibro upp och hälsade på, när han och sambon "var ute och finåkte". De hann dock försvinna innan maken dök upp för färden norröver.
Nu får vi se vad vi hittar på imorgon, med bröderna bus. Lillebror sov när vi kom, men storebror och morfar har spelat Fia med knuff sedan dess. Snart dags att sova lite kanske, men de har nå't slags party på balkongen nedanför......


Kladdigt kalas till kaffet, men gott, tack!


Lite mer än halvvägs, Kalk-linbanan utanför Arboga.

Sista lördagen

Så var sommaren snart slut. Beviset på detta, att det är sista helgen vi har öppet på Turistinformationen för i år. En av mina kollegor slutar sitt sommarjobb imorgon, därmed börjar turistsäsongen ta slut. Jag har två veckor kvar på mitt. Det är ganska tydligt att Sverige förbereder sig för vinter-dvalan. Usch vad hemskt det låter, men solen går ner allt tidigare och mörkret vinner mark. Fortfarande tycker dock jag att vi har många fina veckor framför oss. Finns det något härligare än septemberdagar med sol och "hög frisk luft"? Det är min favorit-årstid, när vädret visar sig från sin bästa sida. Sen är det mysigt att åka söderöver framåt oktober och ytterligare förlänga säsongen, när det är lagom varmt därnere. Hittade flygbiljetter på nätet till Barcelona, (t.o.r. för två personer) i slutet av september för 648:-. Vi får se om vi slår till, medan järnet är varmt så att säga. Det går inte att vela och vänta för länge. Men först ska vi ta en tripp till huvudstaden imorgon kväll när jag slutar. Vi ska leverera en fåtölj och bilbarnstolar, samt träffa barnbarnen. Blir bara till tisdag eftersom jag jobbar igen på onsdag.
Ikea på hemvägen är det tänkt.......och hemma i god tid så jag hinner till gymet!
Ambitiös plan, eller omöjlig kombination?


Torgblommorna på plats i kväll.


En rejäl uppsnyggning i vissa av krukorna, tro mig!


...och solen har hittat hit igen.


Men som sagt en aning "tröttare" numera, lägger sig tidigt.


Ledig? fredag

Hyfsat väder när jag vaknade vid halv niotiden, på min "day off". Åt grötfrukost och tittade på ett husletarprogram på TV. Det började så smått mulna på, så det blev ett snabbt beslut om att försöka hinna få gräset klippt innan eventuellt regn anlände. Direkt ut i trädgården och igång med maskinen. Duggregnet började när jag hade halva  framsidan kvar, vilken bara tar knappt fem minuter, så hyfsad tajming får jag väl säga. Bara att spola av allt gräs på badskorna och fötterna, för att fortsätta in till dammsugaren, som avundsjukt väntade på uppmärksamhet. En snabbvända runt husets golv, sen var det dags för andra frukost. Coffee & toast följt av en dusch och vidare till Tibro torghandel. Här behöver man ha kontanter och gärna växel, så jag stegade bort till bankomaten för att som vanligt ta ut 400:-, för att just få växel. Men se det gick inte! Bankomaten talade om att det endast kunde tas ut jämna 500-lappar.
Vilken tur att jag nu hade mer än 400 på kontot! Någon växel blev det ju inte men vad gör man, den dan banken är stängd och man behöver pengar men inte har över 500 på kontot? Ytterst irriterande!
Fick i alla fall köpt lite nya blommor till trädgården, i ösregnet, innan det var dags för gymet. Som bonus efter "workouten" fick jag sedan handla mat, innan tillbaka i hemmet, det var dags för disk, tvätt och blomvattning (inomhus).
Utomhus lär det inte behövas den närmaste veckan. Vi får väl se när torgblommorna kan komma på plats, för i ösregn går jag inte ut och planterar. Nu ropar tvättmaskinen "fääärdig!"


Coffee and toast


Nej, det är inte vattenväxter i baljan!


Viss skillnad från igår kväll.....


Torgblommorna får "campera" inne, till imorgon.

Födelsedag och sorg

Lillebror Joel blir idag hela tre år gammal. "Tänk vad tiden går", stämmer på pricken.
När jag började arbeta vid elva, fick jag ganska omgående veta att en av våra fiskar i dammen inte längre fanns hos oss. Lite sorgligt, men den hade inte sett frisk ut på sista tiden. Nu finns det alltså bara fem fiskar kvar, men lika glupska som alltid, tigger dom mat nästan varje gång man passerar förbi, den sidan vi brukar kasta i fodret ifrån. Vår amerikanske vän kom åter på besök, denna gång för att fråga om speciella sevärdheter och evenemang han inte fick missa nu när han var här i Sverige. Vi hade lite huvudbry med att komma på något utöver det vanliga, men tipsade honom i alla fall att se Våmbs och Varnhems kyrkor. Sen hade vi lite pyssel med att leta guider till helgen, då det tillkommit visningar och någon hade fått förhinder och behövde byta bort turer. Kollegan hade inte lyckats lösa det ens när jag slutade, vi får se hur det går. Jag är nu ledig fredagen och återkommer på lördag, med lösning på de "tekniska problemen" som uppstod strax innan min hemgång. Visserligen små och till synes enkla, men har man inte kunskapen, (vilket jag nu genom gratiskonsulten i hemmet, skaffat mig) tar det tid ibland.
Ikväll har barndomskamraterna besökt mig och Fagersanna, samt njutit utsikt från vår veranda. Vilken tur att vi valde att ändra träffen från igår till idag, då vädret verkligen var till sin fördel. Mot slutet av kvällen förflyttade vi oss in i glashuset , tände ljus och satte på infravärmen en stund, medan solen försvann på andra sidan sjön.


Fyra förrätter färdiga, följdes av soppa med vitlöksbröd och glass med melonsallad.


....och här smälter vi maten.


Medan solen försvinner bland fjädermolnen

Sparade

På väg till arbetet idag hördes plötsligt på radion ett bekant "intro", som omedelbart krävde högsta volym. I detta fallet sparades det inte på ljudnivån kan jag lova. Vad föranledde då en sådan extraordinär behandling?
Jo en av mina absoluta favoriter, (all times) : "Show me heaven" med Maria McKee.
Annars är nog just sparade, rätt ordval för hur jag gjorde med gymet. Det får vänta till fredag. Kunde ju åkt idag också, men man ska väl inte överdriva. Då vi direkt efter jag slutat jobbet på söndag åker till Stockholm för en två-dagars vistelse, intalade jag mig det var bättre att gympa på fredag. Så det inte blir så långt till nästa gång. Tyckte genast att det var ett bra argument jag kom med, så så får det bli.
Handlade en del förnödenheter inför morgondagens kvällsbesök, av barndomsgänget från Skövde på hemvägen och när jag kom innanför dörren ringde telefonen. Det var faster från Sundbyberg. Hade skickat en liten kylskåpsmagnet i form av en kossa och en hälsning i ett brev i måndags. Hon tackade för den och hävdade att det var alltid så roligt att få brev, som inte innehöll räkningar. Vi pratade en stund och slutade precis när åskan började mullra och blixtra. Nu blev det inte så farligt utan det försvann ganska snart igen.
Nu avslutar vi kvällen med spanska supercupens returmöte Barcelona-Real Madrid......


Våt vägbana och vacker ljung, där i diket.


Lugnet före stormen........


Dramatiska moln försvinner i fjärran, över för denna gång.

Skolorna startar

Det märks att skolorna är på G. "Alla" vill komma på guidad tur till fästningen. Nåja, inte riktigt alla, men ganska många har ringt och bokat skolreseutflykt till Karlsborg. Vädret har varit på bra humör och jag har sett många som ätit väldigt stora glassar idag. Gick själv förbi glasskiosken också, men avstod från inköp, då jag haft med rabarberkaka och vaniljsås till jobbet. Vi tog det till frukostfikat och jag passade på att avrunda med lite dessert efter fläskfilégrytan på lunchen.
Det var skönt att sitta ute, men blåste en del. Passade på att ta en del bilder på andra som också smorde kråset, eller bara njöt i solen. Vid hemkomsten till Fagersanna väntade ett paket köttfärs i kylen som ville bli biffar och köttfärssås, olika men ändå samma. Så nu har vi matlådor både imorgon och på torsdag, ska bara koka spagetti imorgon, efter gymet.


Efterrätt......(och frukost)


Jaha barn, få se nu vad som finns i matväg?


....och barnen var inte nödbedda, de lät ivrigt smörja kråset.
Inte så konstigt att de spanar vid kiosken och redan har vant sig vid skräpmat.


....så var den 16 augusti 2011 också historia.

Ny på jobbet?

Ja så kändes det nästan stundtals idag, efter att ha varit ledig i två dagar. Blev ganska omgående "konfronterad" med en massa grejer jag inte var uppdaterad på, visste fullständiga rutiner för, eller fått tillräcklig information om.
Då är det lite motigt och man känner sig som "kusinen från landet" som gått vilse i storsta'n.
Men som alltid blir ju avbrotten med besökande turister, från alla möjliga länder, välkomna "pauser" och de var extra uppskattade idag. Många trevliga pratstunder blev det, trots att vädret inte var till sin fördel precis och nog minskade tillströmningen något. Spanjorer, fransmän, österrikare och engelsmän för att nämna några och naturligtvis tyskar. Det engelska paret som var inne bodde i Lincoln på östsidan och de beskrev sin hemort, samt den vackra katedralen som låg på en höjd över staden. De hade gärna velat se ångbåten Erik Nordevall, men jag visade dom mina foton i kameran från i fredags när den anlände till Karlsborg, alltid något. De skulle inte vara kvar så länge i Sverige och Stockholm att de kunde bevista dopet.
Vad är sen det första jag får se ikväll, när jag slår på mitt husletarprogram från England, på TV:n klockan 19.00. Katedralen i Lincoln och slottet med ringmur runt sta'n. Där kan man tala om märkliga sammanträffanden.
.....and tomorrow is another day!


Regn hela dagen, men nog blev det en glimt vid "sängdags" ändå!


Söndag

Maken försvann vid åtta-tiden till Hantverkscupen och vid nio började jag kvickna till. Idag valde jag att äta kokt ägg med macka ute i glashuset, till frukost. Sen gav jag mig på ogräset som ständigt gör försök att invadera både stenslänten och plattorna vid cykelstället. Då upptäckte jag att det fanns en hel del stora mogna blåbär på en av våra buskar, som bara väntade på att bli plockade, vilket jag gjorde.
Såg också några små grodor hoppande i vår slänt innan det var dags att bestämma vad Inga skulle laga till middag.
Fläskfilé med klyftpotatis och nyplockade grönsaker från landet fick det bli och en gryta till morgondagens matlådor, när hon ändå höll på.
Lite regn kom det också, men inte så mycket. Kaffe med glassbåt till efterrätt och lite läsning innan det var dags att masa sig till gymet. Hemkommen därifrån hämtade jag några rabarber och fixade en kaka, om utifall....
Återvinningsstationen fick också ett besök, där fick man verkligen trycka i kartongerna jag ville bli av med, så fullt var det. Björkfrön, har Ni sett några såna i år? om inte vi har överallt. Dammsugaren fick en workout i glashuset för att ta bort så mycket det gick, men det kommer mer.
Förhoppningsvis till nästa år, nu när vi har låtit såga ner "boven", kanske det avtar. Men grannen har fortfarande kvar en stor en.......


Ser Ni grodlåren som förvinner in under smultronlövet?


Trädgårdsblåbär chez Bergs


Våra jordgubbar har inte fattat när det är säsong, de är lite efter och blommar först nu.
.....men bättre sent än aldrig, hade bär in i oktober förra året!


Nu har jag träffat "Nisse"

Ordningen är så återställd, second hand är öppen igen och idag blev det en vanlig lördagsrunda, med besök där och fika i Hörnebo. En hel del mat blev också köpt och sen full tank till bilen innan hemfärd, där tvårätters middag väntade. Orkade nämligen inte mer än halva kinaportionen igår och sen fanns det tomatsoppa över från torsdagens kvällsmat. Maken fick mat på Hantverkscupen (tror jag). Mitt i middagen ringde telefonen, från Strömsnäs Camping, eller rättare sagt kompisen, som var där uppe med sin "Nisse". Eftersom vädret var fint, nappade jag ganska omgående på att ta en utflykt ditupp (någon kilometer norr om Forsvik). Så nu har jag äntligen bekantat mig med deras husbil, som lystrar till namnet Nisse. Anette föredrog att bo där just nu, då det (till skillnad från lägenheten i Tibro) är tyst och lugnt, inte dånande diskomusik från passerande bilar eller klampande grannar ovanpå. Hon var lite less på detta för tillfället. Vi satt och tjatade om allt möjligt, tog en minipromenad ner till sjön och satt där en stund innan jag drygt fyra timmar senare återvände hem till min solnedgång i Fagersanna. Inte många knop idag alltså....


Badbrygga i ordets rätta bemärkelse, i sjön Viken


En riktigt stor sten bland tallarna vid naturcampingens promenadstig.


En del långliggare har regelrätta trädgårdar runt husvagnarna. Liljorna luktade gott!


Dekoration i anslutning till servicebyggnaden


Får jag lov att presentera Nisse! (och röda faran?)


Trafik på Göta Kanal passerar i farleden utanför.


Borta bra, -men hemma bäst?!!

Äntligen

Så var det då dags, för båten man har hört talas om och pratat för under två turistsäsonger, att påbörja sin sjö- & kanalresa. Gissa om telefonerna gick varma i förmiddags. Det var meningen att den skulle starta från Forsvik redan klockan 10.00. Men det första jag fick höra när jag klev in på jobbet vid elva, var försening. Sen följde ett antal olika bud tills båten så småningom vid ettiden äntligen gav sig iväg. Cirkus (i dubbel bemärkelse) tre låg så i alla fall äntligen Erik Nordevall vid kaj i Karlsborg. Nu får vi se hur resten av äventyret avlöper kommande veckor.
Framåt eftermiddagen tittade så kusinen in en stund. Hon hade gjort sin sista dag på "gamla arbetet" och ska, efter en veckas semester, börja på nytt jobb. Lycka till!
När min tid "var ute för idag" drog jag snabbt en vända till Hjo. Syster var inte hemma, så det blev fortsatt färd till mor och far. Blev sittande en bra stund och pratade  med far medan mor tittade på sin såpa. Ytterligare en sväng till syster, men fortfarande ingen hemma. Hem och hobby, om någon undrar, fick ett besök allra först (innan de stängde). Ringde kinarestaurangen på hemväg och hämtade mig en friterad kyckling med sötsur sås, till kvällsmat.
Har nu tittat på filmen "Mitt Afrika", ganska bra faktiskt och den har ju fått en massa Oscars.
Hantverkscup-helg har startat, så maken har sysselsättning i dagarna tre. Jag ska besöka second handen imorgon, innan dom stänger denna gång. Har nämligen ledig helg.......


En ny dag startar


I väntan på Erik Nordevall, båtar, folk.....


....och mer ved!


Huvudattraktionen anländer, äntligen! i sällskap med bogserbåt. (just in case?)


Här återstår bara att se om de vet "Hur man angör en brygga?"


Den som väntar på nå't gott......osv. Det är frågan för dagen?


I Fagersanna väntar i alla fall vy väl värd väntan!


Mycket tok blev mer...

Det ville sig inte riktigt idag, det här med att organisera upp arbetet. Hur vi än styrde upp göromålen, så kom det då alltid en ny käpp i hjulet. Datorerna i kundavdelningen började med att "ha sitt eget race" och fick för sig att uppdatera mitt i när folk stod och använde dom. Blev till att köra "norska varianten", alltså stäng av och sätt på igen.
Nu hjälpte det den här gången som tur var, räddad alltså!
Sämre gick det nästa gång tekniken kände för en paus. Telefonerna och datorerna tog en lunchbrake, samtidigt som båda mina kollegor. Men lyckligtvis blev det inte långvarigt och ena kollegan visste precis hur man skulle "gulla igång" telefonlinjen, så det ringde rätt snart igen, om det vanliga: Guldjakt, Erik Nordevalls resa och cykla utmed kanalen. Vår amerikanske vän fick hyra sin stuga och en irriterad farbror per telefon, sa sig vara på gott humör igen när han fått svar på mer än han hade tänkt sig.
Kanalbåten ringde och var försenad till sin guidetur. När den väl anlände till Karlsborg tillstötte ytterligare försening p.g.a. en bråskande ambulansutryckning som gjorde att bron inte kunde släppa förbi några båtar förrän sjuktransporten passerat igen, mot sjukhuset. Mitt i allt detta glömde broöppnar-centralen av att öppna bron vid Brosundet, vilket föranledde samtal till mig om saken. Katten på råttan, råttan på repet och repet på.......
Tror dock att det inte kvarstår några större katastrofer till morgondagen, men man vet ju aldrig vad det blir för efterdyningar till "storm". Imorgon kommer i alla fall den berömda ångbåten från Forsvik........


På väg hem från gymet! såg jag en luftballong i backspegeln.


Här följer en färgvandring mot natten...


"ser sjön".....


nu i purpur.......


för att avsluta i varmt orange, med farkost.

Plötsligt så händer det......

Idag har det varit en relativt lugn dag på jobbet. En och annan liten folksamling och en radda av telefonsamtal på raken ibland, men annars ganska stillsamt. Vädret kunde väl inte riktigt bestämma sig för om det skulle stråla eller strila, men blåsa skulle det göra. På min lunch gick jag en promenad runt huset för att kolla om fiskaffären möjligen var öppen. Det var den och jag shoppade loss på orientsallad, färskrökt lax och koljafiléer, för en dryg hundring.
Så var då klockan en halvtimma före stängning och då "ramlade tappen ur tunnan" så att säga och allting hände på en gång. En sista-minutenbokning på bastu för kvällen, amerikanen som varit och tittat på en ledig stuga återkom och hade bestämt sig att han ville långtidshyra just den, samtidigt ljöd telefonen oavbrutet med frågor ömsom rörande Guldjakten och Erik Nordevalls jungfruresa. Om man hade kunnat klona sig en stund hade det underlättat.
Nåja så farligt var det inte, för en del kan fixas imorgon förmiddag då vi är fler i tjänst.
Men det är väl lite typiskt ändå, när man haft gott om tid flera gånger tidigare under dagen.
Så var det då också de tågintresserade tyska makarna som varit inne flera gånger förut och trots vädret, bestämt sig för båttur idag. De ville bara komma in och tala om att resan varit trevlig fastän det regnade och sen undrade de  hur länge sen det var järnvägen blev nerlagd.
Ja det kan man ju undra eftersom det fortfarande finns spår kvar. De gissade på en fyra-fem år. Jag kan nog tycka att det är lite pinsamt att behöva säga att den inte varit i bruk på över tjugo år. Det borde egentligen vara iordningställt istället för bara förfallet.


Det fick bli besök på "reserv-secondhanden" på hemväg idag....


...i Södra Skogen, (hmmm..) mer hus än träd här.


Läcker färgkombination utmed vägen: blommande ljung och vitmossa.


Här hemma har sågmästar'n börjat "portionera upp" virket....


Många stubbar blir det, men blytunga ändå enligt maken, som varit och testat lite.


Snart dags att koka lingonsylt, men det blir nog inte så mycket.

Snopen

Idag planerade jag att om allt flöt smidigt vid stängningsdags, borde jag hinna till Tibro, hämta mitt paket från Tradera och hinna in en sväng på second hand-butiken som öppnade igen efter semesterstängningen. Dessutom hade jag ju glömt kvar lite varor där sista öppetdagen före sommaruppehållet, som förhoppningsvis skulle finnas att få med hem.
Inga somhelst problem, när klockan var sex fanns inte en kotte kvar i lokalen och jag började resan mot Tibro. Först blev det paketet och sen vidare till Candela, men vadnudå folktomt! Hade jag tagit fel på höststartsdagen? Nejdå inte alls. Men det visade sig dessvärre att de ändrat öppettiderna, (från 16.00-19.00 till 15.00-18.00) vilket jag inte alls är nöjd med. Vad skulle nu det vara bra för?
Passade då på att handla lite mer mat istället. Kände plötsligt ett väldigt behov av att tröstäta. Nej, skoja bara.
Nu behöver jag inte göra det imorgon, som annars hade varit nödvändigt. Får väl bli en tur till Karlsborgs second hand då istället, men den är mycket mindre och inte lika trevlig.
By the way: Mina två assietter jag ropat in på Tradera var hela och fina, så nu har de fått bekanta sig med "sina syskon" som redan står i skåpet.


Jodå, det blev faktiskt "en lille" idag också (päronsmak) till kaffet


Månadens konstverk i augusti


Visst är den fin? tycker i alla fall jag. Väldigt engelsk, surprise!


Det var där jag handlade ikväll, men inte sååå mycket.

Nystädat

I morse satt jag i telefonkö medan jag åt min frukostgröt, ganska effektivt utnyttjande av tiden. Från det att väckarmobilen ringer tills det är dags för avfärd finns nämligen ingen bufferttid. Den utnyttjas till fullo som vilotid. Därför är det viktigt att allt flyter, så färdtiden till arbetet blir tillräcklig. Det fungerade idag också, prick halv tio startade jag datorn vid ankomst.
Har idag ägnat mig åt sammanställningar en hel del, vilket inte hör till den roligare delen av arbetet. Därför känns det bara positivt när folk kommer fram och frågar saker, så man får en "paus". Har bland annat testat min franska vid ett tillfälle och det gick faktiskt ganska bra. Vi kunde föra en dialog, nästan helt utan att behöva ta till engelska glosor.
Mot slutet av dagen kom en ny manöverpanel till kopiatorn med montör som bytte ut den gamla, så nu ska alla finesser fungera igen. Bara ett litet aber kvarstår, jag behärskar inte så många av dom ännu, men det kommer nog lite i taget.
Väl i hemmet igen var det bara att ge sig på gräsklippning som förrätt, städning till huvudrätt och matlådor med tvättvikning till efterrätt. Allt detta till Lotta på Liseberg i bakgrunden och en och annan micropaus vid TV:n.
Varför välja när man kan göra flera saker samtidigt?! Allt på en gång och sen somnar man nog gott, får vi hoppas.


Bilden visar exempel på idiotomkörningar i samband med broöppningens avslut.
Två bilar rivstartade i "extrafil" på förbudsmarkerat område, för att komma iväg först.


Maffiga molnformationer


Solen syns slumra så sakteliga.Gästfri

Idag återgår vardagen till det normala igen. Nåja, hur normalt det nu kan bli med en massa saker fortfarande att hålla reda på och fixa, men det finns inga leklystna och nyfikna grabbar som vänder upp och ner på tillvaron i hemmet. Bara att erkänna hur svårt man har att hänga med i svängarna nuförtiden. Har jag måntro gått och blivit lite gammal och stel? Erkännande nummer två, jo så är det nog. Orkar inte ens allt det man skulle vilja göra och framförallt, var tar tiden vägen och vaaar kommer alla leksaker ifrån?? Inte har väl jag köpt så mycket, som dekorerar gräsmatta och hus rätt duktigt vid varje besök. Effektiva är bröderna också, för på nolltid har alla tillgängliga och otillgängliga föremål vandrat, från sin förvaring till alla golven i huset och ut i trädgården.
Det gamla ordspråket: "Var tid har sin tjusning" känns därför väldigt korrekt, i dubbel bemärkelse.  Känner mig väldigt gästfri och vill gärna ha besök, samtidigt som det är rätt skönt när vistelsen är över och man då blir gästfri, om det är någon som hänger med på mitt resonemang.
Idag var det en del strul på jobbet också. De scouter från England som skulle gå guidade turer hade blivit försenade och dök upp ca tre timmar efter utsatt starttid. Vilket ytterligare bevisar min tes: att det inte är helt enkelt att "administrera" och organisera barn. Det var nämligen så att ledarna inte riktigt hade kontroll på tidsåtgång för tonåringar att bli packade och klara på morgonkvisten. Vi kunde dock fixa så att de fick gå turen och de var mycket nöjda med allt.
Då återstod bara turen till gymet, komplettering av kryddor som tagit slut och iordningställande av matlådor till morgondagen. Sen blir det att sätta mobilen på väckning, fyra långdagar väntar närmast.
Till sist: Diskmaskinen tillfrisknade från "snuvan", tvättmaskinen går för högtryck, men städning skiter vi allt i, till åtminstone imorgon.


Fira lite födelsedag i förväg


sen måste vi ju testa presenterna också


Bada i pool är inte heller så dumt


Sista uppdraget utfört, innan hemresan. Matat fiskarna på Turistbyrån.


Nu återstår bara att ställa sig i kön med dom andra bilarna, vid broöppningen.


Jobbarlördag

Barnen vaknade vid åttatiden och lillebror satte sig upp i vår säng med orden: "Nu är det inte mörkt längre, lampan är tänd ute." Vi klev upp och åt frukost, för att en timma senare väcka mamma så vi kunde fira lillebrors stundande treårsdag, lite i förväg och innan jag måste åka till jobbet. Han fick en massa bilar i en väska man kunde fälla ut till lekmatta, pussel, bok och sparkcykel. Storebror fick också en sparkcykel, för vi hittade sådana på "Rea på Rusta" igår kväll. Dags för undertecknad att dra mig till Karlsborg för arbete fram till halv sex. Fick på lunchen besök av Anette med ett sovande barnbarn i vagn. Precis som våra, omöjliga att väcka när de inte vill. Men plingandet vid broöppningen, fungerade som väckarklocka och talade även om för mig att rasten definitivt var över.
Ikväll har vi haft kalas på stekt halloumi, sallad, skagenröra, minibaguetter, chips och mashmallows. Alla utom lillebror, för han somnade vid datorn mitt i filmen bilar, strax innan.
Diskmaskinen "har fått snuva". Det droppar lite hela tiden i främre kanten, så en handduk får göra tjänst på golvet. Det är nog dags att den får definitiv pension, tretton år gammal men inga tidigare reparationer. Vad mer kan man begära av en hushållsmaskin? Får bli ett nyförvärv snarast vi hinner, nästa helg kanske då jag faktiskt är ledig.


Så ska mormors bänk oljas också, i lånad top som är aaaningen lång.


OK då kör vi......


...men jag vill ju också måla!


Första solnedgången med fri utsikt. Vad mycket himmel det blev helt plötsligt.

Före och efter

Blev ingen tur till Hjo i den form vi hade tänkt. Far fick åka in akut till sjukhus igen och blev inlagd. Mitt på dagen kom så Johnny med sin motorsåg och det skulle tas ner träd, två stycken, väldigt stora sådana. Det började bra men sen ville talluslingen inte falla åt det håll de hade bestämt, så vi fick tillkalla ytterligare hjälp. Expertis från Södra Skogsägarna i form av Ulf. Som tur var för vår del, befann han sig alldeles i närheten och kunde komma med lite extra hjälpmedel, för att locka tallen till diket. Sen var det björkens tur och det såg smidigt ut, men vips så gick det tjocka repet av på mitten, men det ordnade sig det också och nu ligger de "skavfötters" i slänten. Johnny ska så småningom göra ved av båda men det är skönt att de nu är nedtagna. Det var allt en pärs för oss som stod åskådare också. Tallen föll med ett brak, så det kräver givetvis framöver en "brakfest" för inblandade parter, som tack för hjälpen.
Efter detta blev det en tur till Hjo i alla fall, med en titt in på Hem&Hobby, samt hämtande av förnödenheter hos mor för transport in till far på sjukhuset. Han hade precis fått lite mat, (den första sedan frukost) och det var ganska sent på eftermiddagen, så han var hungrig. Vilket vi (jag, Leo och Elin) var också, så det fick bli snacks på MacDonald´s innan vi lämnade av mamma hos Sara för en tjejkväll innan vi fortsatte till Netto i Skövde för matköp.
När vi kom hem var klockan nästan åtta men vi satte igång att göra tacos till kvällsmat, vilket alla tyckte var gott.
Så nu är vi mätta och trötta. Jobbet väntar på mig imorgon.......


Morfar och Leo bygger en ny planteringsbänk till mormor. Den gamla är skranglig.


Så var det dags att ge sig på tallen.....


...men den trilskades rejält.


Men slutligen så.......TIMBER!!!!!


Och här får nästa träd ge sig!


Här ligger de "slagna hjältarna" och segrarna kan nöjda betrakta resultatet.


Före.......


och efter!


Leo åker rutschkana medan mamma är på uppdrag. Skulle köpa nya puckar till hockeyspelet.

Grillparty

En sväng till jobbet för mig mellan elva och fyra, med fiskpinnar i matlådan, vilka jag kunde avnjuta vid vårt utebord på lunchrasten. Det dataproblem jag lämnade igår, kvarstod idag dessvärre. Var alltså bara att ringa någon datakunnig person för att få vägledning till hur skärmens text skulle återställas i vågrät riktning. Fick tag på den killen som fixade det sist och han lurade ut att det fanns ett enkelt kommando för problemet. Så uppstår det igen kan jag fixa det alldeles själv fortsättningsvis, så enkelt var det nämligen.
Kunde faktiskt idag komma iväg lite tidigare, som kompensation för flera utdragna dagar. Bara en halvtimma men det kändes ändå bra, kycklingspetten var snart i full gång att bli ihop-plockade av dottern och jag tog mig an salladen och vitlöksbröden. Strax dök Anette och Johnny upp för en kort visit och eventuellt blir det trädfällning fredag eftermiddag. Sen kom Sara och lite senare, efter jobbet, dök sonen upp för en bit mat och blåbärskaka.
Nu är det snart dags att prova sängen igen och imorgon väntar en tur till Hjo.


Gårdagens fiskeresultat


Balansövning på bräda


Tuffa grabbar på stranden


Jag hittade röda näckrosor i dammen vid fästningen idag


...och en sjöräddningsbåt vid Stenbryggan


Vissa satt vid bordet och lät sig väl smaka...


...medan andra föredrog att vistas under bordet, även i nyktert tillstånd.

Full fart (men inte med Stefan och Christer)

Seg säng idag också, men kom iväg till jobbet efter att ha "vinkat av" morfar och grabbarna till ett tidigt bad i sjön.
En del att göra stundtals på jobbet också, men tänkte gå lite tidigare idag då jag gjort lite för mycket tid några dagar. Men se det gick inte, för då hände en massa saker i vanlig ordning, så att klockan passerade sluttid ytterligare en dag. Bland annat lyckades jag återigen med konststycket att vända all text lodrätt på skärmen, bara genom att trycka på två (fel) knappar samtidigt. Tro nu inte att det bara är att trycka tillbaka, på samma knappar igen, onej då, enkelt kan det ju inte få lov att vara. Vi får se om kollegan med telefonhjälp av datasupport fixar det som förra gången. Var tvungen att åka innan någon lösning hittats.
Gymet lockade som vanligt, samt livsmedelsaffären därefter. Väl hemma blev det kökstjänst direkt och sen är även morgondagens middag förberedd, samt grillkött lagt i marinad och blåbärskaka bakad. Imorgon kväll efter jobbet, hoppas jag på en någorlunda tjänstefri afton från köket. Det dyker eventuellt upp några gäster och en barbeque står på agendan. Kycklingspett med sallad och kaka till kaffet är planen (i mitt huvud i alla fall).
Det står för övrigt en spann med flera döda abborrar i vatten, på trappan. Morfar och storebror var ute i båt och fiskade i eftermiddag, lillebror och mamma var också med, -en stund. Det var lite svårt att sitta still tyckte Joel, så de gick ganska snart iland. Barnen verkar inte ett dugg trötta nu ikväll, men vi vuxna är ganska möra, ialla fall mormor och morfar.


Bildbevis från båtturen, på Örlen.


Fångst visas stolt upp.


Nybakad blåbärskaka

Sluss och fallskärm

Lika olidligt vackert väder idag också, vaknade med huvudvärk och allmänt seg för övrigt. Jag tror på fullt allvar att jag har någon slags värmeallergi, för så fort det blir bortåt trettiostrecket mår jag mindre än bra.
Lite extra sömn och ett piller, fick i alla fall igång maskineriet och vi åkte mot Forsvik, med tonfiskmackor i bagaget till lunch. Många båtar var det som ville åka sluss och hela tiden. Vi stannade nog i nästan två timmar och kollade hur vägbron gick upp och ner, samt på vattnet som försvann eller forsade in, till båtarna som stod "i hissen".
Därefter åkte vi till Turistbyrån i Karlsborg för att svalka oss, låna toa och mata fiskarna. Glasskiosken nästa och en broöppning på detta, sen vidare till DC3:an och Ingvar, som lovat oss en alldeles egen visning. Det var MYCKET varmt inne i planet, en aning svårt att ta sig upp och väl därinne, kraftig uppförsbacke till cockpit för att provsitta.
Ingvar berättade hur det gick till att hoppa fallskärm och hur mycket tunga saker de hade på sig vid varje hopp. Bröderna fick prova hjälmen och fallskärmsryggsäcken. Vi tog sen en drickapaus vid Vätterns strand, där vi såg en död fisk. Jag tror det var en liten röding ca 10 cm lång.
Apropå fisk, så ska alla utom jag åka båt imorgon. Morfar och storebror var borta vid Bråbacka och hyrde en roddbåt med flytvästar till imorgon eftermiddag, när jag jobbar. Hoppas att det inte blir så onödigt hett, men ändå bra fiskeväder och fångst...


Efter en god natts sömn var det dags för utflykt


Första parkett till "underhållningen"


Alla klara? Då fyller vi på!


Vi var ju tvungna att se det från andra sidan också. Men lite läskigt var det allt,
att gå över bron. Tänk om dom började öppna när vi var mitt på!


Någon form av servicebåt passerade broöppningen i Karlsborg, när vi åt glass.


Kanske något unga och oerfarna piloter, vi lyfte ju aldrig förstås men de fick lära sig hur man gjorde...


och "prova på" utrustningen.


Bröderna med privatguiden efter visningen.


Det var skönt i skuggan hemmavid på verandan, innan solnedgången.

"Vanlig ordning"

Vi startade vår tripp till Rönneshyttans varuhus strax före tio i morse. Kaffe och äggsmörgåsar fanns packade för frukost en bit på väg, i det alldeles för vackra vädret. Aningen för varmt men fin sol var det när vi stannade vid rastplats Koviken. Väl framme vid "varuhuset" klev vi in i en till synes vanlig ICA-butik, men väl där inne fanns en trappa ner, en trappa upp, runt hörnet ett uterum, vidare bodar och tält i en salig blandning. I en av dessa otaliga bodar fanns även en trappa upp på vinden, där hade de julsaker och loppisfynd. Nu var det prismässigt inte något Ullared direkt, men vi hittade lite grejer och däribland en rakapparat till far, som jag hoppas blir bra. (en Braun som önskat)
Ringde sedan dottern som var på väg hit ner och det visade sig att vi var ungefär lika långt från Brändåsens MacDonald´s båda två, så vi stämde träff för lunch där. Sen åkte vi raka vägen hem och alla utom jag gick till badet.
Åkte istället till affären för komplettering av livsmedel och började laga dagens och morgondagens middagar.
Det gick åt alltsammans, potatis, biffar, grönsaker och brunsås.
Ordningen från förra veckan är nu återställd i trädgården och de har hittat vattenspridaren dessutom.
Plan för morgondagen är utflykt med matsäck (tonfisk-sandwichar), guidning av DC:3an och kolla slussen i Forsvik.
Lillebror somnade tidigt, men storebror är fortfarande pigg.


Ett småkryp vid redskapsboden imorse


Träddekoration vid rastplats Koviken....


....och fin utsikt över Vättern


Semesterfirare i husbil framför oss, nästan vid Brändåsen.


Grönsaker från trädgården och småbiffar med brunsås till middag


"The garden-mess is back", plus ett nytt bord inköpt idag.


Beskrivning onödig......


RSS 2.0