Det är roligt nästan jämt......

Bulan framför mitt högra öra vill inte ge sig. Kommer och går, hittills varannan dag, men idag har den "fått permanent fäste". Ringde vårdcentralen, men guess what, dom hade inga tider.
Lika bra att ta tag i andra nöjen också då tänkte jag och åkte till Hjo, för att hämta en massa redovisningspapper hos syster. Jo jag fick en kopp kaffe också.
Vidare till Hem och Hobby, hittade ett kjoltyg och några andra småsaker, samt en stor billig förpackning tvättmedel av ok märke. Strumbyxor till mor inhandlades (på begäran) på ICA, där jag även köpte lunchen, en drickfärdig Nutrilett, helt i linje med humöret alltså. Synd att behöva säga det, men inte blev jag muntrare av besöket hos mor heller, för hon hade det bara tråkigt och eländigt som vanligt.
Åkte hem igen och har nu givit Bulan lite Alvedon, hjälper sådär. Får ringa två minuter i åtta imorron bitti, (tips av sköterskan idag) till vårdcentralen igen, för nu har det gått över en vecka med problemet.
Men det blir väl som vanligt, hittar inget fel på dig men kom tillbaka om det inte går över, om jag över huvud taget kan få nån tid......
Kanske dags att ta min "vanliga" vinter-time out med Bloggen, för det är ju för urbota tråkigt att bara höra om allt negativt. Tro mig, jag vet......
Vi får se hur det blir.
 
Kanske ska tröstäta lite, men har ju ingen sån här att sätta tänderna i. Får bli en vanlig bulle för det finns faktiskt en påse kvar i frysen sen jul, såg jag igår.

Dagens njutning......

Upp och kolla läget på datorn i vanlig ordning, men inget matnyttigt där inte. Rostade mig istället några brödskivor till kaffet och så var frukosten undanstökad. Blev sittande vid datorn och surfade på Arbetsförmedlingens alla sidor, men som väntat, blev jag inte gladare av det heller. Bestämde då att det fick bli spenat till middag och tog tag i iordningsställandet av detta.
Som bekant har man inte roligare än man gör sig och spenat till middag piggar alltid upp, en aning.
Hade sen nyår en bingolott stående, väntande på att bli utbytt mot en ny (då det var vinsten) och tyckte mig vid middagsbordet skymta en gnutta sol. Kanske skulle förena nytta med nöje och ta en promenad längs sjön, ner till affären och skaffa "ny insats".
Så blev det och utskälld på vägen lyckades jag också med att bli. Mötte nämligen en bekant som var ute och rastade sina hundar. Vi pratade en stund innan jag fortsatte mot utstakat mål, affären.
Bytet gjort, återstår att se om den nya "insatsen" framöver ger några inkomster.
Funderar nu på om jag ska åka till Hjo imorron eller på fredag. Då kanske en kopp kaffe till husletarprogram på TV kan hjälpa mig ta beslut i frågan.
 
Serverat för njutning
 
Ja däruppe bor vi.
 
Vattenståndet i sjön är väldigt högt......
 
...och det är vått i markerna.
 
Nästan rosa vatten.
 
Privat sjö, nej bara väldigt mycket vatten på gräsmattan har dom. Blir fin skridskois om det fryser på igen.
 
 

Alltid är det nå't

Idag har sängen fått en "ansiktslyftning", med alldeles nyinköpta fyndlakan i en för mig ganska ovanlig färg.
Köpte lite prylar på Ellos och den dyraste varan fick man till halva priset, inte illa att få en ansiktslyftning för 125 spänn.
"Den som söker han finner"... heter det ju så vackert, men f..n tro't, iallafall när det gäller jobb. Det är ju ingen idé att söka arbeten man inte har utbildning för och verkar förresten inte som om det är nå'n idé att söka dom man har fullgoda erfarenheter för heller, när jag ser facit.
Alltså: på jobbfronten intet nytt....
Ytterligare ett paket skulle idag hämtas på ICA i Tibro, denna gång tekniska prylar till satellitabonnemanget, som vi har förändrat. Vi har dragit ner på utbudet, men tecknat tvilling istället, så att jag slipper gå in och lägga mig när det är hockey. (Min alldeles egen tolkning, utan föregående samråd)
Eftersom det var tisdag och second hand-dag erbjöd jag villigt att hämta och sen blev det ju gymet också, som  bonus-utflykt. Väl där kunde jag dock konstatera att en privat grupp hyrt in sig för Easyline-maskinerna, så de var blockerade en hel timma. Fick då improvisera och testa lite annat, men tämligen misslyckat då man har ett individuellt framtaget program av sjukgymnast, att följa. Fanns inga ansvariga där just då, men skickade klagomail när jag kom hem. På hemsidan finns nämligen ett veckoschema med alla aktiviteter, där borde sånt här givetvis finnas angivet, så man kan undvika krockar.
Blev sen middag även denna dag, men stuvad blomkål med kabanoss-korv smakade bra när det äntligen blivit tillagat. Den som väntar på nå't gott..... kan ibland få vänta fööör länge.
 
Matchar faktiskt gardinerna, så det så.......

"Kors i allsin dar".....

Först ringde vårdcentralen på föraviserad tid och jag fick komma in till distriktssköterskan, för att kolla "en liten halvond bula" vid örat, som poppade upp i torsdags, försvann till kvällen men var tillbaka igår igen.
Nu hade det mesta släppt när jag kom dit vid middagstid idag, men ett råd var att bita i en riktigt sur citron. Det kunde eventuellt hjälpa om det återkom igen.
Sen blev det en vända på ny rea i Family House och jag kom därifrån med stödstrumpor i den glada svarta färgen jag väntat på att de skulle få hem. Om dom passar får vi se, men värt ett försök vid pris 29 kronor. I påsen trillade även ner en kraftigare röd långärmad t-shirt, med det facila priset av en femtiolapp.
Returer på postorderköp blir det ju alltid, så dom lämnades av hos ICA.
Sen handla lite småsaker hos Tempo Fagersanna på hemvägen, mot middagen som blev aningen sen idag, runt halv fyra hann klockan bli. För väl innanför dörren på Tempo, ringde min mobil och däri fanns den länge jagade handläggaren från Arbetsförmedlingen. (Instämmer med Gert Fylkings "Äntligen"!)
Nu har vi ett personligt möte inbokat om en dryg vecka. Ja hur svårt behöver det egentligen bli? Brister i myndighetens rutiner uppenbarade sig dock som förklaring (om man nu ska lita på den orsak han anförde, till tystnaden).
Visst ska man ha förtroende för att folk är ärliga, så versionen att han varit sjuk torsdag-fredag får gälla. Men ett stort problem i sammanhanget är dock att inga sådana uppgifter nått, vare sig kollegor eller kundtjänst att anföra "till hans försvar". Nu lämnar ju handläggningen av mitt ärende mycket övrigt att önska ändå, men skit ska den ha som är ansvarig, ingen annan. Där ska i sanningens namn sägas, att han ska få sin chans på mötet ("innan dom faller"). Som jag förklarade i telefon, finns det mycket att dryfta och reda ut, samt att informera mig om angående framtiden, korrekt sådan som omväxling, skulle glädja mig mycket.......
.....och vara en trevlig överraskning! Oj, vad det behövs just nu.......
 
Nu ska jag läsa broschyrer som kom med posten idag och kolla reklamen, till en kopp svart....
 

Innedag med "internet-resande"

Som sagt idag har jag hållit mig inomhus, med undantag för en påfyllningsrunda till småfåglarnas matkvarter.
Det bara blev så, sen har jag passat på att gå igenom utbudet av semestervarianter på varmare breddgrader.
Tro nu bara inte att det skulle vara nära förestående med något sådant, snarare väldigt tvärtom.
Dags också att ladda för nya bataljer med arbetsförmedlingen, blev faktiskt uppmanad att ringa chefen i ärendet, av kundtjänst, när jag i fredags kväll kollade om handläggaren varit i tjänst den da'n.
För att återgå till mera trivsamma göromål, kan jag säga att det finns en del att hitta om man söker.
Nu menar jag inte traditionell charter och sådant utan försöka hitta komponenter att plocka ihop på egen hand.
Vi får se vad mina systrar i syföreningen tycker om förslagen, när vi träffas om ca två veckor.
Förresten kanske dom också har hittat intressanta förslag, sju par ögon ser ju mer än två, så det ska bli roligt att diskutera: Vad, vart och när?, men till senhösten är det preliminärt sagt, att det ska gå av stapeln.
.....och som jag hade sett fram emot VM-handbollsfinalen mellan Spanien och Danmark, men där kan vi prata västgötaklimax. Spanjorerna fullkomligt körde över danskarna från första minuten och det var aldrig ens spännande.
Får bli "Så ska det låta" strax, men spänning bjuder ju inte det heller på. Kanske att det kan bli något av den varan i "En pilgrims död". Vi får väl se.
 
Det här såg inte så fel ut tyckte jag, som exempel på omgivning....
 
Inte dom här bilderna heller.
 
Nu blev jag sugen på sylta.....det kan vi åtgärda direkt!
 
 

"Gofika & moppemacka"

Fick sent igår kväll en förfrågan från bonusdottern i Hörnebo, om att vi skulle ta en gemensam raid på second hand i Tibro, innan vi fortsatte till det som en gång var Syster Yster café (numera Brödboden) för en fika.
Nappade givetvis direkt på ett sånt utmärkt förslag, ingen beslutsångest där inte, bara att köra....
Vi strålade samman på Candela, hon kollade sko- och stövelavdelningen noggrant och jag "kollade resten". Båda hittade vi varor väl värda att köpa, för billig penning som vanligt.
Nöjda med detta fortsatte vi så till fiket. Hon hade bestämt sig för en semla, medan jag tog en macka, följd av en liten fyrkantig kaka, som såg väldigt intressant ut. Alltsammans smakade mycket bra till en redig slurk kaffe med påtår. Kan framförallt rekommendera fyrkanten, som hette Nussia och dessutom visade sig vara glutenfri.
Därefter dags för mig att hämta postorderpaket på ICA, samt proviantera hos Tempo Fagersanna på hemvägen.
Hade en del tid till godo på min deadline, då jag var tillbaka redan vid halv två.
Maken hade bokat bilen resten av eftermiddagen för att titta på fotboll i Karlsborg. Det var väl Fagersanna IF som spelade nån träningsmatch, eller två.
Nu klev han förresten in genom dörren, med"moppemacka" till mig och pizza till sig, från Mölltorpsgrillen som han passerade på tillbakavägen.
Så återstår TV-kvällen med handboll, slottsstjärnor och isprinsessor från Tibro.
 
Premiärköp av semlor för iår, får bli kvällsfika.
 
Provning i full gång, som vanligt en del bra och annat mindre bra......
 
"Moppemacka" = stort "pizzabröd" fyllt med skinka, ost och kebabsås. (redan slut!)

"Fredag, fisk, fy faan" .......

Så sa min far till sin mor engång när han var barn, för att försöka vara lite humoristisk vid middagsbordet. Nu var det nog egentligen inte att han i grund och botten tyckte så, men det lät roligt att säga.
Enligt hans egen berättelse föll det dock inte i god jord, utan han fick se sig strängeligen tillrättavisad. Men när hon trodde att han inte såg, lär hon ha lett lite i smyg.
Inte heller jag tycker att det smakar illa med fisk, utan tvärtom, det mesta är gott. Så eftersom det då är fredag idag fick det bli nämnda rätt till middag. Närmare bestämt panerad rödspätta med dillmajonnäs.
Vi "kastade" oss över maten, så det blev inte tid att fotografera läckerheterna för eftervärlden. Men tro mig, det var gott och inga rester blev kvar.
Frustrationen från gårdagen finns fortfarande färsk, men man kan inte tillåta sig att fastna. Trots att det inte har uppenbarat sig någon som helst reaktion, på mina otaliga försök (under gårdagen genom mail och telefonsamtal med meddelande) att få tag på den nya handläggaren jag blivit tilldelad.
Nej, inte ett ljud på hela da'n (idag heller).
Visst är jag jävig i frågan, men tycker ändå att en viss respekt borde man visa sina medmänniskor. "The silent treatment" är inte förenligt med god service och vanligt hyfs.
Men nu ska vi fira helg, veckans bästa dag med en hel del kul på TV, däribland VM-handboll.
 
Fredagsfrukosten är serverad.......
 
Här en av fars dikter från hans bok (jag har många exemplar till salu, om intresse finns)
 
Såhär ser den ut, med illustrationer av hans äldre bror, Hans Westman (TV-scenograf och konstnär).
 
 
 
 

När frustrationen tar tag och fastnar......

Rapport från det nya utanförskapet……

 

Min situation är inte unik på något sätt och, det kanske är det mest skrämmande av hela saken. Det finns många som har råkat mycket värre ut än jag, men det är en klen tröst och gör ju inte saken bättre. Det finns alltid de som har det värre, men ska man nöja sig med det?

Den nya normen i vårt samhälle har under det senaste decenniet, utvecklats (eller förenklats om man så vill), till endast två kategorier människor.

Dom som räknas och har ett värde, samt de som inte räknas av olika anledningar. Gruppindelningen är inte cementerad på något vis, utan det är väldigt enkelt och lätt hänt att hamna i den senare kategorin. Det är med andra ord ett lotteri, där nitlotterna ökar lavinartat.

Riskfaktorer i sammanhanget är sjukdom, arbetslöshet och ålder.

”Uppfyller” man flera av ovanstående kriterier är sannolikheten för att dra fortsatta nitlotter, nästintill garanterad.

Några exempel:

Är du arbetssökande kan du inte vara sjuk, av den enkla anledningen att eventuell sjukskrivning, kan i efterhand ifrågasättas och du kan gå miste om rätten till din ersättning.

Ringer du och frågar hur reglerna fungerar angående ersättning vid arbetslöshet/ledighet och får fel information, är det ändå du som enskild, som får ta den ekonomiska smällen, när myndigheten beslutar att du gjort fel.

Vill du förbättra din situation i arbetssökeriprocessen är du endast hänvisad till godkända arbetsmarknadsåtgärder eller vanliga studier.

Vanliga studier i all ära, men har du passerat ”bäst före datum” d.v.s. 54 år kan du inte få studiemedel.

Då ska du ”koncentrera dig på att söka jobb”, som ganska ofta i kravprofilen efterfrågar viss utbildning, eller bara rakt upp och ner ett förutbestämt antal högskolepoäng. Relevanta studier för det specifika jobbet inte nödvändigtvis, bara mängden poäng vill man se.

Arbetsmarknadsåtgärder, ja vad ska man säga? ”Vuxendagis” är ett ganska snällt ord, men omställningsutbildningar värt namnet finns inte.

Ifrågasätter du systemet hos de styrande, skickas bara politisk propaganda med en ”klapp på huvudet” tillbaka.

(Enkel att avfärda, för du räknas ju egentligen inte, bara i statistiken)

Sen den ultimata förödmjukelsen (att se fram emot), placering i Fas 3 mot betalning, till den som åtar sig ett hopplöst fall.

Försöker du att ifrågasätta, bli lyssnad på, tagen på allvar, ”när det bara blir för mycket”, betraktas du som en gnällspik som inte klarar av att ta tag i sin egen? situation. För det är ju inget fel på systemet eller människosynen, bara obekvämt med en massa oförmögna och ”oföretagsamma” personer.

Eller är det………

 

....och till detta dysterinlägg tar vi en vacker vinterbild som motpol.

Idag var det vackert väder......

men kallt, kom iallafall iväg på förmiddagen till mitt "hatobjekt" gymet, så nu är det gjort.
Innan dess fick jag ett kort och föga intresserat svar på min idé, men jag har skickat en följdfråga, så än har jag inte gett upp. Samtidigt drar jag inga stora växlar på detta och hade inte heller några orealistiska förhoppningar, men man får väl värdesätta snabbt svar iallafall när det bjuds. Faktiskt mycket värre att tigas ihjäl, vilket tyvärr är vanligare i många av de sammanhang jag har korrespondens.
Rimfrost i träden och en ständig ström av småfåglar (plus kajor) till matborden vi har satt ut på flera ställen i trädgården. Visst är det fint, men en aning för kallt, tycker jag allt! (Sisådär, ungefär, i runda slängar tjugo grader.)
Nu är det snart dags att "värma sig" med "A place in the sun" på TV, alltid något i kylan.
En tallrik soppa kan nog också slinka ner tror jag, tillsammans med hembakt macka.
Sen är det då äntligen handboll i en kanal man kan titta på!
 
Stannade och tog en bild på kyrkan vid hemfärd från gymet. Men liiiite kallt att bada & campa nu va?
 
Rimfrost fanns det gott om utmed färdvägen.
 
Här sitter dom och kurar i vårt äppelträd, småfåglarna. Många grenar finns det att välja på......
 
Häcken är inte så dum den heller, men vi tar väl en "fikapaus" i snön mellan mat-räderna.
 
Because I had deserved it, after workout at the gym. "Second breakfast"
 
 
 
 

Tanten har fått en idé.....

....undrar nu bara om berörda är intresserade och kan se det positiva. Återkommer i ärendet när/om det över huvud taget blir någon reaktion på förslaget.
För övrigt har det kokats (och ätits) dillkött, mums!, samt blivit en utflykt till second hand och inhandlats diverse livsmedel, annars inte mycket nytt.
Håller också som bäst på att samla ihop alla deklarationspapper som anländer såhär års. En hög för mig & maken, en hög till mor, fars dödsbo och syster. Det är också dags att fixa redovisning som god man, där finns det ännu mer papper att samla ihop och katalogisera, men arbetet är startat.
Måste bara kommentera ett TV-program (TV 3) Svenska Hollywoodfruar, vilken skit. Hur kan man bara sända sån't? Har inte tittat på föregående säsonger, men haft en förutfattad mening om kvalitén, så tänkte för nå'n vecka sen, dags att kontrollera "det förmodade eländet".
Snacka om att ha fått vatten på sin kvarn. Har sett två och ett halvt avsnitt, så nu vet jag hur totalt urkass och intelligensbefriat programmet är. Helt sanslöst att man vill lägga sin tid på sån dynga, ångrar själv mitt slöseri med tid.
 
Köpte idag en ram som ska återanvändas till en av mina fina Englandsakvareller, så den kan hängas upp.
 
Hittade också lite fuskfrukt i fina färger, att pryda ytterdörren med.....
 
till sist "the real thing" som går att äta!
 
 
 
 
 

När jag ändå höll på......

Tjuvstartade lite igår kväll, genom att baka en plåt korintkakor, dom smakade för övrigt lika bra som vanligt.
Idag hittade jag ett jästpaket i kylen som det stod 21 januari på. Är det inte himla bra att det står vilket datum man ska baka? och så bra det passade idag, då jag ändå inte hade nå't att göra. Sökte nämligen redan igår kväll ett jobb som jag fann, helt apropå. Nu återstår att se om de är lika bra på att hitta mig, i den "digitala pappershögen".
Maken åkte tidigt imorse och honom återsåg jag inte förrän efter sex ikväll. (blev ju nästan roligt!)
Tittade på inspelad film "Järnladyn", medan degen jäste. Mycket bra huvudrollstolkning av Meryl Streep, (har för mig att hon fick en Oscar för detta).
Det blev brödkakor av jästpaketet och när jag ändå var i farten, fick de bruna bananerna se sig omvandlade till banankaka. Fåglarna, fick även dom påfyllning av middagsmat, medan jag tog mig an rester från lördagen.
Det är en vecka sen precis idag som jag skickade in min redovisning till arbetsförmedlingen och bad om snar kontakt. Idag kom ett kort mail att det kommit fram och att en annan handläggare skulle ta kontakt med mig för tidsbokning, då min nuvarande hade fått nya arbetsuppgifter. Vi får se hur länge det dröjer, för denna gången ska inte jag ligga på. Vilket jag gjort varje gång förut, (då dom tilldelat ny kontaktperson) jagat i veckor för att få ett sammanträffande.
Några nya fuskvantar är dessutom färdiggjorda och resultatet från "bakbordet", blev godkänt....av mig iallafall.
Tror inte maken har hittat det nybakta brödet......
Inte så konstigt kanske, då det mesta redan var djupfryst innan han hittade hem igen och nu är han trött.
Men det är inte jag........
 
En katt kollade läget, efter jag fyllt på mat, men det var helt säkert de potenciella restauranggästerna
hen var ute efter.....
 
Helt ok med rester, när de såg ut såhär, tyckte jag.
 
Resultatet av "ordinarie" baket....
 
...och här "bonusbaket".
 
Till sist en titt in på lagret av färdiga fuskvantar/handvärmare.
 
 
 
 
 

Räven raskar....över vägen

Maken lät meddela att han tänkt sig en turné i länet för måndagen. Det skulle besökas fler tidningsarkiv och bibliotek, för att leta efter gammal idrottsföreningshistoria. Det är hans nya "fluga" och som jag tidigare sagt, går han in för det till hundra. Denna gång ska turen gå via Tidaholm till Falköping, med några shoppingärenden i Skövde på hemväg.
Följdaktligen var jag alltså "tvungen" att åka till Hem & Hobby idag, eftersom bilen inte är tillgänglig imorron. Men det var inga som helst problem och glad i hågen startade jag färden vid lunchtid.
Flera gånger genom åren, har jag i nerförsbacken innan avtagsvägen till Gamla Örlenbadet sett diverse djur springa över riksvägen, både älgar och rådjur, men aldrig förut någon räv. Men idag traskade han snabbt över, med en lång och yvig svans. Ingen fara för kollision, då han var ganska långt ifrån men ändå nära så att säga.
Det fanns en hel del att köpa på Hem & Hobby idag också, sen var även kläd-outleten, längre ner på infartsvägen till sta'n i full gång.
Där hittade jag (till mig) en täck-kappa, två långärmade t-shirts, en framtida present och två underställ till barnbarnen för totalt 445:-. Verkliga fynd tyckte iallafall en nöjd shoppare.
Tittade sen in till syster för en kopp kaffe och lite praktiska ärenden, så klockan hann att dra iväg väldigt innan jag åter landade hemma, för sen middag.
Stockholmspaketet är nu klart och packat, för att överlämnas till posten imorron, av maken "som snor bilen".
Vi får se vad jag hittar på,på min bil-lösa dag......
 
Ute på "brännvinsrakan", men Systemet är ju inte söndagsöppet och numera har vi butik även i Tibro.
 
Precis passerat Hjordnära Mejeri, nu är det inte långt kvar till målet...
 
...och här på andra sidan vägen, bygger dom för fullt på en ännu större Hem & Hobby-butik! Yes!
 
Månen konkurrerade idag med solen.
 
Till sist, några av mina fynd.....

 

Burkar och Skeasta'n runt

Ett bra sätt att komma igång på lördagen är att besöka second hand. Man vet aldrig vad som finns att handla, så det är nästan spännande att åka dit. Sen vill man ju inte komma för sent heller, så det är "urplockat". Idag hade jag en liten kasse att lämna, innan jag började min "genomgång" på nya fynd.
Inte för att jag är i direkt behov av "nya" burkar, men idag fanns det några av den mindre varianten som tilltalade mig och man vill ju hitta något att köpa, när man väl åkt dit. Av två orsaker faktiskt, det är alltid kul att handla nå't fint och pengarna man spenderar går till hjälpverksamhet, "Två flugor i en smäll" alltså.
En och annan person att prata bort en stund med, finns det också oftast, så även idag.
Hemma tog jag tag i middagen och gav sen order om gemensam promenad. Det senare var väl lite segt innan vissa kom till skott. Inte förrän jag "hotade" med att gå själv, blev det lite liv i maken.
Nu tyckte väl han att det blev både för långsam takt och väl kort sträcka, (han sa dock inget) men jag tyckte att två kilometer i -10C, var precis lagom, Skeasta'n runt.
Bänkade mig därefter vid fotboll och handboll på TV, samt satte igång att sticka. Nu räckte tyvärr inte den färgen som barnbarnen beställt, så får överväga en shoppingtur till Hjo imorron, ....eller måndag.
 
Vädret var ganska fint när jag återvände från Tibro, här några bilder från hemfärden.
 
Raden av sommarstugor,nere vid sjön i Ransberg......
 
och här fortsätter dom uppför backen åt andra hållet vid Örlenbadet.
 
Vinteridyll utmed vägen.
 
Nu är jag snart hemma, bara en dryg kilometer kvar.
 
 

Gör och det "vart" gjort!

Även idag fick maken finna sig i manuell väckning, med frukosten serverad så det borde inte ha känts alltför hemskt. Därefter påminde jag om att det var förberett för att montera upp TV:n på väggen och sa i samma andetag: Gör! och det blev gjort, nästan precis mesamma.
Värre var det dock med strykbrädan som jag lämnat framme i flera dagar, att använda till strykning av skjortor, "hinner inte" var kommentaren för tre dagar sen, så idag ställde jag undan det dukade bordet och klädesplaggen får väl ligga kvar i strykkorgen på obestämd framtid. Inte stör det mig egentligen, för den står i grovköket. (stryker dom gör jag inte, den här gången).
Vi får se om vi blir nöjda med "hotellplaceringen" av sovrums-tv:n, men det blir nog bra tror jag.
Hur man sen kan välja pannkakor före kålpudding, till middag är fullständigt obegripligt i mitt huvud. Men tur var väl det för undertecknad, då jag fick just kålpuddingen som var kvar från gårdagen.
I ett sånt läge, stekte jag med glädje pannkakor som "surrogat" till maken. Alla nöjda och belåtna och det finns faktiskt en pannkaka över som jag kan norpa till kaffet.(haha!)
Sen är det ju fredag, inte dumt alls.
Irriterar mig bara en aning på att när inte Sverige kvalificerade sig till VM i handboll, väljer TV 4 att "gömma undan" de fåtal matcher som sänds, i TV4 Sport Extra. En kanal som jag, trots ett massivt utbud för övrigt, inte har tillgång till.
 
Så blev det och vi ska  fixa iordning sladdarna......sen ;-) men den funkar iallafall såhär.
 
Alla två var nöjda med menyn som serverades.
 
 
 

På actionfronten....not a lot

Bara vanlig vardagsaction idag och inte av det mest upphetsande slaget heller, för den delen. Tvätt finns det ju alltid att roa sig med, matlagning och disk likaså, samt dammsugning. Då talar jag om både städvarianten och den av internet för att spåra eventuella jobb-möjligheter.
Städvarianten flöt på bra, medan jobben lyste med sin frånvaro på dom vanliga sajterna som dagligen kontrolleras av lydig arbetssökande.
Kålpuddingen smakade bra till lunch och en del omorganisation av befintliga tavlor på sovrumsväggen följde därpå, för att bereda plats åt TV:n. Det var också helt fullt i tidningskassen, så då fick jag den lysande idén att gå ner till återvinningsstationen, bärande densamma. Visst behöver man motion men tungt i överkant var det, dit kom jag iallafall utan missöden, trots halkan. Trevligare sällskap än en blytung bärkasse kan man ju önska sig, men maken ville inte "gå ut så tidigt". Nu har jag absolut ingenting emot att promenera ensam så när jag ändå var ute, fick det bli ytterligare en sväng, för det var faktiskt ganska behagligt väder.
På hemväg vittjade jag postlådan och där hade kommit ett brev från doktorn, att sänkan var för hög och misstanke om mjukdelsreumatism förelåg. Så nu ska jag börja pilla i mig cortison igen, (i tre veckor) så får vi se vad nytt prov säger efter det.
Annars har jag bara gjort klart ett nytt gäng med "fuskvantar", som alla är till salu.......
Förutom dom som ska åka till Stockholm i nästa vecka, men dom är redan packade!
 
Här är det senaste "gänget".....
 
 

Måste inget mer just nu....

Visst finns det en massa måsten kvar att terrorisera sig med, men till vilken nytta? Efter grötfrukost gjorde jag mig av med det kvarvarande "måstet" från igår. Ingen ändring, utan det tar emot så in i h....... men till gymet kom jag,  gjorde min runda och hem igen för en skön dusch.
"Tankade" mig sen med resterna från gårdagens meny, innan jag åkte ner till lokalbutiken för proviantering.
Köpte både vitkål och köttfärs bland annat och fick tips från Tina att göra kålpudding. Ju mer jag tänkte på detta ju sugnare blev jag på idén, så därför kommer middagen imorron att bli just denna rätt.
När jag ändå var igång med färs, fick det bli tacos till kvällsmål, smakade inte skit det heller, kan meddelas.
Maken har åter varit ute och motionerat pannlampan ikväll. Vem vet, imorgon kanske jag hotar med att göra dom sällskap.......
 
Det kommer inga mängder med snö, men lite varje dag iallafall.
 
Tände denna lykta på förstukvisten igår kväll, få se hur många dygn den brinner.
 
Tillsammans med pannlampan, beställde vi även dessa matvaror, återstår att se om Macaroni cheese
går att äta, man har ju hört så mycket om denna rätt, så nu ska vi testa, snart....
Det andra är tänkt till sonen, har för mig at det är dessa han yrar om allt emellanåt...

Snö och en massa "måsten".....

Idag fick morronpigga jag (hmmm...) "sparka" maken ur sängen, när frukosten redan stod på bordet. Inga bjöd på kokt ägg med kaffe och leverpastejsmörgås. Tvättmaskinen var redan startad, men ren tvätt låg och skrek efter att få återvända till tryggheten i skåp och garderober, innan det kom ännu mer i korgen.
Apropå korg, det fanns ytterligare en sådan med samtliga dekorationer från julgranen, som också ville till sin förvaring.
Sen ut och sopa trappa, gård och bil från nattens snö, men hann knappt vända ryggen till förrän det snöade igen.
Ett paket hade anmält sin ankomst till ICA och Apoteket hade lovat att medicinen som inte fanns där igår, skulle vara på plats efter lunch.
Lika bra att fixa lite pasta och få i sig lunch då kanske, skicka ut maken med snöskyffel och bära ut lådorna till second hand-butiken till bilen.
Kändes väl nästan som att man behövde muntra upp sig lite också, men först en tur till mor. (Dit ska man inte åka, när man behöver lite positivitet i tillvaron, men lika bra att få det också gjort.)
Shoppingrunda på Hem & Hobby med presentkort från syster följde därpå och som vanligt inga problem att handla upp det.
Ringde så en kompis som varit i Thailand och firat sin födelsedag över jul, blev en snabb kopp kaffe hos henne och en ännu snabbare visit på second hand för att handla, innan dom stängde. (Lådorna hade jag lämpat av på ditvägen.)
Ett måste blev dock över, gymet och det får vi alltså fixa imorron. Bättre sent än aldrig, för det får väl ändå vara nån måtta på nöjen, för en dag....
 
På väg mot Gärekorset och second hand
 
På landsvägen är det ännu mörkare, ....trots helljus
 
Maken "kastade sig" över paketet och lade beslag på pannlampan för testpromenad i densamma.
 
Det var 90% avdrag på alla julsaker, jag köpte den här, för just det 25 riksdaler bara, ett fynd.
 

När "bäbisen" fyller trettio, är man gammal då?

Känner mig dock inte gammal i själ och hjärta, men om vi även räknar in kroppen, så kanske, lite iallafall.
Visst ska man vara ärlig, men det är så lätt att bedra sig själv och intala sig att man inte är en dag äldre än trettio,  så varför skulle inte alla andra runtomkring vara lika lättlurade egentligen.
Det är faktiskt bara på omgivningen man kan konstatera att åren går, för egen del, (och om man springer fort förbi alla speglar) märker man ingen skillnad.
Men när minsta "bäbisen" hunnit fram till trettiostrecket, kan man bli lite tveksam, men bara en stund......
Fortfarande hyfsat nyfiken på världen och energi kvar att spendera, men på vad?
Den officiella omgivningen har helt uppenbart bestämt, att undertecknad är för gammal och inget intresse finns att syna "tanten" i sömmarna för eventuella uppdrag. Men i " stramt koppel" ska dom hållas, även om dom går fot.
Efter att ha bjudit sonen på födelsedags-frukost och avlämnat presenter, har jag ägnat resten av dagen åt att lydigt rapportera mina jobbsökaraktiviteter (för det var dags igen) och utökat listan med två nya ansökningar dessförinnan.
Sen har två fulla kartonger blivit packade med prylar att köra till second hand under morrondagen.
Idrottsgalan är också tittad på, men nästan det enda roliga där, var väl Kalle Moraeus och Lisa Marklunds låt.
Apropå låtar, så var det längesedan jag tyckte det kom nå'n ny bra sådan.
Men nu har jag "hittat" en, Pinks "Try" är riktigt bra.....och då kan väl åldersvarningen inte vara i katastrofläge riktigt än, eller......
 
Det är den här grabben som har blivit stor....
 
Han leker dock fortfarande gärna med bilar, i en annan dimension numera bara......

Hotellfrukost, fönstershopping och ishockey

Vi bestämde oss för att gå ner till frukosten vid nio och ställde telefonen, så vi inte skulle "försova" oss. Ganska rikligt med varianter på både flingor, frukt, pålägg och brödsorter fanns det. Helt själva var vi när vi kom och ingen annan dök upp under hela vår frukost-sittning heller. Det har vi aldrig varit med om förut, men det gjorde visst ingenting, bara att plocka och ta för sig alltså. Tyvärr är ju aldrig jag sådär väldigt hungrig på morronen, men en del gick ner iallafall.
Sen slappade vi på rummet till tolv, tog en liten bilrekognosering angående parkering vid ishallen, åkte ner till sta'n igen, tog mini-promenad runt kvarteret och in på shopping-gallerian Punkt, för lunch. Saffet's inget jag direkt rekommenderar!
Gott om tid kvar innan matchstart, så vi åkte en tur norröver utanför sta'n, till Tillberga, där makens farfar en gång hade åkeri och sedemera (sen jag kom in i bilden) hans farmor och farbror bodde kvar. Men det är gott och väl över trettiofem år sedan. Vi passerade även kyrkan som står omnämnd i makens pass, som födelseförsamling, Hubbo heter den.
Vi hann också med att bese Västerås airport, endast ett plan skulle komma och vända där idag, lite senare. Ryanair's flight från och till Stanstedt, London. Andra tider på året är det dock mer verksamhet.
Tillbaka till hockeyarenan och inga problem att få biljetter, men däremot tämligen problematiskt att ta sig upp till rad 15 där våra platser fanns. Minst trettio centimeter höga trappsteg och rad 15, ja ni förstår.....
Inget att rekommendera för onda fötter och taskiga knän, men det gick vägen, både upp och sen ner, utan missöden.
Några fans och stamgäster, satt bakom oss och fällde omdömet: "Sämsta matchen hittills, alla kategorier", men dom vann iallafall, med 3-0. Inte direkt rättvist resultat, sen julafton i gurksta'n denna eftermiddag.
Stannade i Örebro för pizza på Pizza Hut, vilket maken gärna skulle välja fler gånger, om han inte blev nedröstad av mig. Nå'n gång kan väl gå för sig, så idag alltså.
Nu är vi hemma, kaffe är drucket och lite TV kanske funkar, innan man slocknar.
 
Konstverk hängande från taket på Västerås/Stockholm airport
 
Nej vi åt inga såna....
 
...eller såna.....
 
inte heller dessa frestade oss tillräckligt, men det var nära.....
 
Fint vinterväder på väg tillbaka från Tillberga
 
På plats....övning ger färdighet heter det ju, men idag undrade jag allt.
 
Så var matchen igång....
 
...och i periodpausen, fick vi se ett gäng av morgondagens stjärnor, dessa var nio år.
 
 
 
 

Roadtrip till Västerås

Frampå förmiddagen startade vi "julklappsresan" till Västerås, där en natt på Best Western-hotel mitt i centrum väntade. Vi hade med oss kaffe med mackor i en korg och stannade på "slå i huve't"-rastplatsen strax innan Örebro för en fika-paus.
Nu var det ingen risk för makens huvud idag, eftersom det var såpass kallt att vi satt kvar i bilen.
Efter att ha tankat bilen vid Kolbäck, satte vi på telefon-GPS-en, för att testa hur den fungerade, igen. Hade dock via google-maps redan klart för mig, vart och hur vi skulle åka för att ta oss till målet.
Det var svinkallt och blåsigt i gurksta'n, men efter incheckningen gick vi ut i city på en liten shoppingtur.
Vad blev då inköpt, hörselskydd, musfälla, fågelmatare och mini-skruvmejslar, för vi var på det "super-kuliga" Clas Ohlson. Detta "toppades" sen med en tur rakt över gatan till en skivbutik.
På vägen från hotellet passerade vi en kinarestaurang med buffé, så där slank vi in på tillbakavägen och åt middag. Mycket gott kan meddelas och sedan infann sig ganska omgående "palt-koman", så iallafall jag slocknade i hotellsängen med en cappuccino bredvid och TV:n på. Har som synes vaknat till nu igen och det blir nog att ta en tur till kaffeautomaten och sen söka lite natta-mat (inte mycket, bara lite....)
Det blev en Subway-macka att dela på.....
Nu får vi snart sova en stund, så vi orkar upp för att äta hotell-frukost imorron!
 
Vi passerar Askersund.....
 
utsikt från vårt hotellrumsfönster
 
Frusen make vid kvarvarande juldekoration i centrum
 
Gatan fram till torget....
 
där denna häftiga "staty" numera fanns att skåda.
 
Svartån rinner strax där bredvid....
 
"gammalt möter nytt", åt andra hållet.....
 
och där på staketet hade "fästfolk" satt hänglås med inskriptioner.
 
Maken trivs på såna här ställen, men det tar inte halva da'n nu längre (som tur är)
 
kinamat, även med sushi-inslag.

...och vad skulle jag där å göra?

Idag kom så äntligen den dag doktorn hade tid att ta emot mig. Tyckte jag var lite sent ute, men det var absolut ingen fara. Jag hade åtminstone fem minuter tillgodo, när jag satte mig i väntrummet och fick vänta en dryg kvart till.
Väl inne frågade hon vad det var som var fel, jag försökte förklara och så ringde telefonen, hon tog samtalet och fick fixa en del på datorn. När hon så småningom (med en ursäkt) återgick till mig blev det ingen direkt undersökning av foten och magnetröntgen var ingen idé, enligt henne.
Kontroll av blodtrycket var nästa uppgift, mitt i det kom en av vårdpersonalen in och doktorn fick sätta sig vid datorn igen och avsluta något, så denna i sin tur kunde fortsätta sitt jobb. Ursäkta igen.....
Snabbkollen (för det var det verkligen) av trycket visade sig vara bra. Sen blev jag skickad att ta en massa prover, precis som i somras när jag sökte första gången för foten, sen får vi se.....
Det är väl bra att dom tar prover, men när man gått med mer eller mindre ont i foten sen i våras och det hindrar promenader, kändes det ändå som den där klassiska repliken: "kom tillbaka om det inte går över"och det var ju precis det jag nu gjorde. Moment 22 poppar osökt upp i huvudet, men jag kände mig less på det mesta, så jag sa hej då och gick snällt för att ta proverna.
Blev sen en liten shoppingrunda på torget och därefter en del fynd hos Family House, innan hemfärd.
Imorron ska vi åka till Västerås och bo på hotell, (min julklapp till maken) för att på söndag titta på hans favoritlag i hockey -VIK, innan vi åker hem ......och på måndag ska vi fira sonen, som blir trettio!
 
Det utlovade fotot på "prototypen", funkar väl bra, men blir ingen masstillverkning
(för så rolig var den inte att sticka)
 
Har precis stärkt mig med five o'clock tea: "Beans on toast", så nu är jag redo för husletarprogram,
handboll, "På spåret" och mera stickning av andra modeller.

Citronglass

Det tog väl ett tag att somna inatt, men lite sömn blev det ändå till slut.
Maken hade satt väckning, för han hade en "date" med Janne i Hörnebos klubbstuga, för att fotografera lagvimplar. Han har så udda intressen min man, just nu är det klubbmärken som tar mycket av hans tid, där vid datorn. Men finner han nöje i detta, så varför inte säger jag.
Skrev igår färdigt en skadeståndsansökan till Försäkringskassan med yrkande om den summa de anser jag inte är berättigad till. (Eftersom alltsammans beror på den felaktiga information dom gett mig vid telefonsamtal, hävdar jag skadestånd istället för ytterligare, tröstlösa överklaganden.)
Passade sedan idag på att förena nytta med nöje (hmmm..) och ta en promenad ner till brevlådan, så brevet kom iväg snabbt. Handläggningen tar ju bevisligen minst sex veckor, så här ödslar vi ingen tid.  (Inom parentes sagt: Om ni bara visste hur kränkande det känns att få betala för fel som man (med säkerhet vet), inte själv är skyldig till.
Pyttipanna fick det bli till lunch, kändes helt ok, kanske var det lite terapi att skära ingredienserna i småbitar i nuvarande sinnesstämning och vad passar sen bättre än citroner, om man redan är riktigt sur?
Hade funderat ett tag på att testa glass med citronsmak, så det blev nästa uppgift. Smakade riktigt gott kan meddelas och nu har mörkret åter lagt sig över Fagersanna (det riktiga alltså!).
En kopp kaffe till och sen fortsatt stickning, på en ny prototyp. Vi får se om den blir som jag har tänkt mig, (vilket det sällan blir men....) foto kommer "om det liknar nå't," när den är klart.....
Sen är det ju handboll också, både idag och imorron på TV, alltid något att glädjas åt.
 
Vår nya vän i köket, som jag handlade när maken rotade i tidningsarkivet igår hos SLA.
 
Julgranen har idag "degraderats" till fågelbuske vid mathuset....
 
Här tillverkas god citronglass, finns bara lite kvar, gömd i frysen.

Så rätt dom hade.....

redan på tidigt sjuttiotal, Hoola Bandoola band, när dom sjöng: Vem i hela världen kan man lita på.....
 
Idag kom, efter sex veckors väntan, besked angående min överklagan om indragen ersättning för åtta lovdagar.
Jag säger bara som Sverker: "Ska det vara på detta viset...."
 
Här är ett foto på Försäkringskassans motivering.
 

Vad lär man sig av detta?
1. att när enskilda tjänstemän inte kan sina jobb får tredje man betala priset...
2. att du själv ska hålla reda på alla regler och tolkningar så "du inte gör fel"...
3. att det inte är någon bra idé att ringa för att få upplysningar, kräv allt skriftligt
4. att du har högre krav på dig att tolka bestämmelser, än den som är anställd att handlägga ärenden?
5. att sån't här är ok att lägga energi på mitt i jobbsökeriet, men inte att förkovra sig med distansstudier.
6. att du som för övrigt badar i ersättningspengar inte ska klaga
7. att om du ändå gör det har du i alla lägen bevisbördan gentemot överheten.
 
Bittert? Ja tacka f..n för det. När man fått felaktig information vid flera tillfällen och sedan inte har en suck att få upprättelse. Med rätt upplysningar från början hade problemet aldrig uppstått.
Slutligen, hemska tanke:
Jag är förmodligen bara en av många.....men tyst och snällt tar jag inte sånt här!
 
.

Men det är som det är...

Spelar ingen större roll om det "drar i syd-tarmen", blir ingen resa inom överskådlig framtid iallafall.
Vädret har inte heller idag orkat bli till det bättre, utan fortsatt grått och tråkigt. Det fick bli en tur till second hand för att eventuellt hitta nå't kul fynd, men det sket sig det också. Idag var en av de där sällsynta dagarna, då jag gick tomhänt därifrån, hittade dock ett par bekanta att byta några ord med.
Några inköp av vardagskaraktär stod sedan på listan, men strax var det åter dags att styra bilen mot hemmet, i mörkret igen. Flera grupper med motionärer mötte jag på hemvägen, bra att de alla hade både lampor och reflexvästar.
I hallen, vid hemkomsten stod ytterligare en iklädd reflexväst, påväg ut på en promenad i det "vackra vädret".
Mellandagarna är ju officiellt slut vid denna tid, men jag tycker nog ändå att det har varit ett par bonus-dagar på raken nu.
Dags för nå't annat alltså, så imorron ska det åkas till storsta'n för inköp av ny micro bland annat. Den vi har nu, "går nämligen baklänges". Ställer man in ratten på två minuter, kan man strax därefter upptäcka att den är nere på fem. Inte direkt idealiskt, om man inte är uppmärksam, kan det få oanade konsekvenser.....
 
Det tar ett tag innan vi är där igen, men det blir iallafall ljusare för varje dag nu.....
 
...och jag är MYCKET tacksam så länge jag slipper detta!

Det drar i syd-tarmen....

Trist vinterväder med både regn och snö, inte så mycket kanske, men tillräckligt för att jag ska tycka att det vore skönare att vara längre söderöver just nu. Har väl egentligen aldrig riktigt haft denna typ av längtan förut, inte på detta viset iallafall, men det kanske beror på att jag ägnade merparten av kvällen igår åt att kolla Blocket.se efter potentiella semesterbostäder därnere. Sen hjälpte det väl inte heller att se väderprognosen nu ikväll, som visade att det är 23 grader varmt på vissa ställen (typ där kompisen befinner sig).
Nu är ju inte hon på semester, utan jobbar hela tiden, men lagom varmt har hon iallafall.
Höjdpunkten idag var väl shoppingturen till närbutiken, för att fylla på livsmedelsförrådet, men det tog ju inte speciellt lång stund.
Under kvällen har jag, (vid dumburken, på första parkett) stickat ytterligare ett par "fuskvantar", som jag tänkte skulle få ut och resa, ganska snart. Får inte jag så kan väl dom få åtminstone. Men det blir inte söderut, av två anledningar. Där finns inget behov av dom och jag skulle kanske kunna bli avundsjuk och kan vi ju inte ha det.
Har faktiskt också broderat en bakduk, som ska bli födelsedagspresent till en annan kompis, som också befinner sig i värmen just nu och fyller år imorron dessutom, själva huvudanledningen för resan så att säga.
Nåja, hoppas dom har det skönt "whereever they are", det blir väl min tur nå'n gång.......
Får väl glädja mig åt att jag igår lyckades skicka mitt allra första MMS, fick rapport idag att det gått fram ordentligt och var som det skulle...... 
 
Kvällens handarbeten.....
 
och så tar vi en sån där "äcklig" semesterbild med sol, från Benidorm.
 

Tomtefritt

Idag var vi väl som vanligt inte uppe med tuppen direkt. Men efter kokt ägg med hembakad brödkaka som variation på grötfrukosten (eller snarare brunch), tyckte jag att tomtar och julgardiner såg trötta ut och färdiga för sängen så att säga. Nu behöver man ju inte ställa till med storstädning i varenda vrå, utan plocka in undan för undan.
Strängt taget gör det ingenting om det tar ett par dagar, att få tillbaka vardagen.
Men har jag väl börjat, så river jag snart överallt och att ta ett rum i taget, funkar inte riktigt i min värld. Snarare plocka famnen full medan jag går förbi och förpassa dom till sin garderob, undan för undan.
På detta vis kan det hända att en eller annan tomte blir hittat betydligt senare fram i vår, men spela roll.
Det tog inte så lång tid heller, bara några timmar, men julgranen ute i glashuset får nog stå åtminstone en vecka till. Därute varken barrar eller stör den någon över huvud taget. Sen lyser det så hemtrevligt utanför vardagsrumsfönstret.
Snart kan jag återvända till min "stickfåtölj" och fortsätta med "den nya flugan", handvärmare. Om jag har många tröjor hängande, så dröjer det nog inte så länge förrän jag har minst lika många par "fuskvantar".
Men det är ett ganska billigt nöje och garn finns i massor, som bara ropar efter att bli stickat med.
Snart börjar "Så ska det låta" och det brukar inte vara fel det heller, att ha som "stickbakgrund".....
 
Gröna gardiner som omväxling blev det.
 
Här står den kvar, det enda som fortfarande påminner om jul...
 

och jag återgår strax till att fortsätta montera färdigstickade "fuskvantar".

Man ska va' ute i god tid.....

Idag har det inte hänt så mycket...igen. Matlagning stickning och JVM-final för "småkronorna" har dock stått på agendan. Chili con carne till middag, idag och imorron blir det plommonspäckad skinkstek. Ytterligare ett antal "hand-strumpor"/värmare är halvklara, men det gick ju inte riktig som önskat för hockeygrabbarna.
Vädret har inte varit direkt inbjudande, dimma och några minusgrader har resulterat i inomhusaktiviteter.
Hmmm...aktiviteterna har inte direkt varit fysiskt utmanande, men det kan väl gå för sig ibland det också. (Jag var ju på gymet igår och maken tog en kvällspromenad, så det så....)
Ett nytt kuddfodral till soffan är sytt och starten för julens uttåg började alltså där idag. Blir väl några tomtar om da'n nu ett tag framöver, tills inga spår finns kvar.
Sen har vi i symötesföreningen "Mölndals okyrkliga..." bestämt att vi ska försöka oss på en utlandsresa tillsamman framåt hösten, så jag har börjat dammsuga internet på tänkbara alternativ, går väl sådär hittills.
Men är man på tårna, kan det rätt som det är "ramla över en", något intressant och det är ju inte direkt tråkigt, att leta resor.
Utmaningen ligger snarare i att hitta det som passar sju personer, både i utformning, pris och tidpunkt.
Sen får jag ju inte missa lotto-dragningen ikväll.....!
 
Kanske kan detta passa......(Altea i Spanien)
 
...eller Cefalu på Sicilien,
 
Nerja, Costa del Sol i Spanien, eller någon helt annan stans. Den som letar får se.....
 

...men det är ju iallafall fredag!

Humöret är väl några pinnhål högre än igår, men det kan man kanske tillskriva veckodagen. Fredag är nämligen min favo-dag på veckan. Idag har jag varit på visit hos mor i Hjo, inte blev jag väl gladare där precis, men hon sa att det var kul att jag kom iallafall.
Sen dags för en del småärenden och därpå en "nyinsatt"  oväntad lunchdate med kompisen, som skulle ha påbörjat sin "transferresa" till Göteborg, inför mogondagens tidiga flyg till España. Men då hon inte ville besöka ett hushåll med vinterkräksjuka för övernattning, blev det ändrade planer. Hennes make får köra nattransport istället, lyckost honom (not), men av två onda ting så....
Vi åt en väldigt god kycklingpaj på Brödboden (f.d. Syster Yster) och sen för att dra ut på tiden, följde jag med till klädaffären Family House, med jätterea. Vi skulle bara titta egentligen, men Ni vet väl hur det blir....
Nåja, en femtiolapp för en ny tröja var helt ok för min del iallafall, det gjorde inget större hål i plånboken.
Sparat det bästa till sist? Knappast! Men nu återstod bara gymet och i skrivande stund känns det ganska bra att ha det avklarat, igen.
.....och så ääär det ju fredag.
 
Motivationskakan ligger färdig för konsumtion....
 
..och myslampan är tänd, nu kan "På spåret börja"......
 
 

Intet nytt under solen....

 
Har det förresten ens varit någon sol idag? Tror faktiskt inte det när jag tänker efter.
Men fåglarna har fått lite mer mat igen och jag har hämtat posten. Inga skrämselbrev idag, men heller inget nytt beslut om de "konfiskerade pengarna". Det har gått en hel månad av tystnad nu....
Skickade igår in en jobbansökan och hittade ytterligare ett möjligt objekt idag, som jag ska söka.
Man ska väl hålla hoppet uppe (precis som inför varje lottodragning), men lika besviken blir man när det är stendött på intressefronten. Inga mail, inga telefonsamtal och inga "snigelbrev", med kallelse till intervju(er).
Det är väldigt lätt hänt att man fullständigt ger upp till slut, och nu pratar jag inte månader, utan om år av "tysta leken". Det är en ständig berg- och dalbana av att intala sig själv...att nästa gång, eller gången därefter eller tålmodigt vänta på det femtioelfte tillfället. Men helt ärligt, (nu ljuger jag faktiskt inte) så har det passerat minst fyra såna intervaller sen jag startade mina evighetsansökningar utan respons.
Tycker nog att jag varit väääldigt tålmodig och ihärdig, men slutligen tar orken slut.....
Vägs ände är här........nästan iallafall.
 
Får muntra upp mig med en solnedgång....
 

och lite goda kakor. (finns bara en kvar nu, den sparar jag som motivationsproviant till imorron)
 
 
 
 
 
 

...och vad har jag gjort idag då?

Serverat maken frukost på sängen, då han i flera dagar tyckt det var hög tid. Så nu är det gjort och bara att bjuda tillbaka, snarast tycker jag.
Dammsugaren behövde lite motion såhär efter alla helger, så det bjöd jag också på.
Därefter "avslutade" jag ett översättningsprojekt, eller iallafall premiärturen. Vi får se om det blir fler av samma sort framöver. Sen kanhända att pilotavsnittet mår bra av en del justeringar och finputs, men det visar sig när mottagaren har sagt sitt efter test.
Låter lite kryptiskt kanske, men vi får se vart det tar vägen....
En tur till Tibro för en fika hos kompisen blev det härnäst, innan hon försvinner till sydligare breddgrader i mååånga veckor, för arbete igen.
Men gymet fick vänta förgäves idag, då jag tyckte klockan blivit alldeles för mycket och fara fanns för att det kryllade av träningssugna där. Det är ju som bekant inte "my cup of tea", så vi kör på det beprövade ordspråket:
"Gör inte idag, vad du kan skjuta upp till morrondagen".
Mycket mord på TV:n idag, först seriestart på något engelskt i SVT 2 och sen Fjällbackamord i ettan. Passade utmärkt med en Roxette-konsert efter detta och nu lite dagligt "ljug".
 
Det mesta av julesnön har smält, men solen sken idag.
 
Några fler handvärmare klara för flytt, nu har jag ganska många.....
 
 
 
 
 
 

Första dagen avklarad...

Det blev ganska sent inatt, men handen på hjärtat, egentligen inte senare än vanligt. Vi passade på att gå utanför huset vid tolvslaget och "snylt-titta" på alla fyrverkerier, som dånade och smattrade i en ständig ström runtomkring.
Fagersanna-himlen lystes upp av en ansenlig mängd färggranna skönheter och (som sagt nå'n gång förut) gratis är gott!
Korrespondens med omvärlden sköttes via Facebook, (det mesta) en hel del Gott Nytt..-hälsningar. Både till dom som firade samtidigt med oss, men även till dom som ligger lite efter.
Sonen som festat i en annan del av Fagersanna kom "hem" frampå småtimmarna för att "kvarta över". Han var uppe redan vid tiotiden, hävdande att sängen (bäddsoffan) i "gästrummet" var väldans hård.
Maken tog någon ytterligare timma på sig innan han anslöt till vardagsrumssoffan. Det var sen meningen att sonen skulle stannat på middag, han tackade ja vid inbjudan.
Men strax innan potatisen var färdigkokt ringde en jobbarkompis med bilproblem, som var i desperat behov av bogseringshjälp och inte fick tag på någon "körduglig" kompis närmare hans geografiska läge.
Snäll som han är, hoppade han middagen och drog till Skövde, för att assistera. Han hann iallafall få med sig banankakan jag precis bakat, på de svarta bananerna vi hittat i fruktskålen.
Maken lurade sen ut mig på en promenad och nyss hemkommen därifrån, var det läge att ljuga lite tyckte jag.
Han tog dock en extra sväng med ljudbok i örat, efter att ha lämnat av frugan.
Vi får tro att han hittar hem alldeles själv.....
Kanske ska ladda kaffebryggaren, med färskt kaffe och trycka på start.
 
Ps. Telefonbytet genomfört med son-assistans, så nu är det bara att hålla tummarna och tungan rätt i mun.
 
Makens telefon höll reda på "skål"-tiden!
 
"Liket" efter sonens nyårsskålande, dekorerar vår diskbänk.
 
Dagens höjdpunkt: Dillkött till middag.
 
De "sorgliga resterna" av vår rätt ansenliga mängd julesnö.
 
Inget får förfaras: Överbliven äggvita (vid dillsåstillverkningen) blev experiment-maränger.
 
 
 

RSS 2.0