Ganska skönt.....

....med sovmorron, även om det inte är så fasligt tidigt att börja 08.15 heller. Men fredagar (hittills iallafall) har inneburit "skolstart" 10.00. Trots detta, var det en elev som försov sig. Nu tycker inte jag att "det borde vara fullständigt omöjligt" att lyckas med detta, då det faktiskt (på den gamla goda tiden) även har hänt mig en gång. Händelsen som ju numera är preskriberad, var en än värre variant, då jag började jobbet klockan 11.00.
Inte helt angenämt att ringa ner till en humorbefriad arbetsledare (som redan hade sin uppfattning klar om mig) och erkänna eländet, när jag insåg att jag inte skulle hinna i tid.
Hon tyckte väl också att hon fått "vatten på sin kvarn" och kvitto på min personlighet och så långt, en av mina brister. För att försova sig när man böjar så sent på dagen, gör ju ingen ordentlig och skötsam människa, så det så! Men sånt händer faktiskt, "in real life".
Ingen lång skoldag alls idag, men efteråt fanns det en massa ärenden att ta tag i. Lämna ett par "fuskvantar" till en kompis, hämta hem en av mina tröjor hos Rebdesign, ta ut kontanter....
Där kan vi stanna till ett tag, för bankomaten vid Nordea var avstängd, vilket föranledde en förflyttning till Sparbankens maskin. Till ingen nytta det heller, då även den visade samma text, så bara att trava in och ställa sig i kön på ICA, för att lösa uppgiften.
Med det avklarat blev det en bukett rosor på torget, att ta med tillsammans med presenterna till Hörnebo och bonusdottern som jag delar födelsedagsdatum med.
Nu var hon inte hemkommen från jobbet ännu, utan skulle anlända vid fyrasnåret (sa yngste sonen som var hemma på lunchkaffe från skolan). Bara att sätta blommorna i vatten och lägga paketen på bordet alltså och sedan åka hemöver för att starta helgen för egen del.
Nu återstår en väldigt tråkig uppgift som är ett måste....bädda sängarna, eftersom jag gav order om totaltvätt på det området innan jag åkte i förmiddags. Så lika bra att......
 
Gårkvällens tröja......dags att starta en ny...tror jag.
 
Påskbrasan byggs på.....nere vid sjön.
 
Kassler med chilisås till middag....doggybag till sonen finns.
 
Kunde inte låta bli att köpa påskliljor, fastän jag har födelsedagsbuketten kvar.
 
Färdig!!!!!!
 
Belöning! till gourmetkaffet som maken har bryggt...... och bjuder på. Fredagsmys, eller?
 
 
 
 

Diktamen......

Upp och iväg till skolan, vilket ju är den "nygamla" rutinen numera och idag när det var torsdag, står det diktamen på schemat. Men det var först efter rasten, så en del enskilt arbete i böckerna och en sista chans att läsa på lite inför testen fanns det tid för. 
På rasten blev det en pratstund med handledaren och några ytterligare kollegor till honom, samt ett smakprov på belgiskt godis. Detta var en gåva till skolan som tack för vistelsen och värdskapet i Tibro, från Brügge-studenterna.
Kände att även jag var berättigad till ett smakprov, då jag guidat desamma nere på Inredia då det begav sig.
Enligt min handledare var de otäckt söta och på inget vis beroendeframkallade,  vilket jag efter att ha tagit ett bett i en, var beredd att ge honom fullständigt rätt i och det var inget svårt att bjuda soppåsen på resten.
Om man ska försöka beskriva smaken, så påminde det kladdiga innehållet en aning om géléhallon.
Efter rasten var det så dags för mig att läsa diktamenstest och därefter samla in pappren för rättning. Tiden går fort när man har roligt och så var dagens svenskundervisning för denna grupp, slut.
Nu är det väl inte alldeles säkert att de skulle hålla med mig om att prov är roligt, men om man befinner sig på rätt sida, med facit i hand (vilket jag ju hade) så är det inte speciellt svettigt.
Sen var det lunchuppehåll och jag passade på att handla lite mat, innan jag återvände för att ta en kopp kaffe i den återöppnade skolcafeterian.
Tänkte att jag kan ju läsa tidningen också, för de har SLA och någon till att låna. Tog med mig ett ex och ögnade igenom densamma. När jag kom till sista sidan fick jag se att någon kladdat på tidningen och tänkte: Det är väl typiskt.....
Men så tittade jag lite närmare på vad det stod och då visade det sig att "mina" elever (på sin fikarast) hade övat och diskuterat stavning till den kommande diktamen, för jag kände mycket väl igen texten.
Det kan man ju säga var ambitiöst och kreativt att skriva på vad som fanns för att lösa "problemet".
Nåväl, sen följde en grupp andra elever som kommit längre i svenskstudierna och här pratades grekisk mytologi en stund, innan det var slut för idag - "Tack för idag", för min del.
Nu återstod bara att hitta gymet igen och se det låg kvar på samma ställe som för två veckor sedan, då förkylningen slog till, så jag slapp.
Kinamat med hem till middag och nu "ä' ja' änna trõtter". Men orkar nog lite stickning.......som efterrätt.
 
Vid Fågelviksledens motionsspår gör de riktigt fint, mycket sly är borttaget.
 
Här är lite av kladdet.....
 
...och här följer lite till.
 

Födelsedagspresenten......

....fick jag redan imorse och den har varat hela långa dagen. Vaknade nämligen med migrän, vilket dock innebar en väldigt bra orsak till att skippa gymet idag. Man ska ju alltid se det positiva i allting, eller hur. 
Det har ändå gått hyfsat under skoldagen och därefter följde lunch hos en kompis, samt en stillsam promenad som efterrätt.
Maken hämtade mig på hemvägen från Lidköping , där han tillbringat dagen i något arkiv (förutom då han var och åt tai-buffé). Han hade också hunnit ta en sväng in på Jula, där han köpte en tigersåg till mig?! (not).
Men även blomsteraffären fick ett besök och jag har fått en bukett med bl.a. gula rosor.
Nu var väl inte dagens stora nyhet min födelsedag precis, utan ett annat födelsedagsbarns namngivning är det som diskuteras livligt i media just nu och säkert hela kvällen. Leonore "stal showen" så att säga.....dock ännu lyckligt ovetande om uppståndelsen.
Nu ska jag se om det går att få bukt med och avsluta mitt eget firande. "Enough is enough" som dom säger i mitt favo-land.
Ska se om jag hittar nån mat som funkar då jag fortfarande är en aning illamående och ska även prova med lite piller igen.....
Därefter kan jag ju titta på nyheterna......
PS. Sonen har äntligen fått en fast anställning, tog bara åtta år för arbetsgivaren att komma fram till att de hade behov  av honom (på halvtid!). Han har som sagt jobbat där varje dag under hela denna tid och oftast mer än dessa 50 %. Ja vad annat kan man säga, än att det är bättre sent än aldrig kanske......
 
Fick detta lite tidigare i veckan av kompisen, hälsar & tackar att churrosen var helt ok!
 
Dessa kom igår (tack faster, men det blev tyvärr inga vinster)
 
På promenad i sakta mak......
 
.....kan vårtecken skymtas....
 
...både här och där.
 
Fågelholken i kompisens trädgård.
 
Vackra blommor från maken.

Plus sommarjobbsmässa......

Åter en ny dag att tackla och jag kan inte säga annat än att det är både intressant, stimulerande och utvecklande.
Detta även för mig, då man får tänka till för att förklara ord som inte är direkt översättningsbara, utan kräver flera ord för att få fram betydelsen av, på ett annat språk.  I detta fall engelska som är den minsta gemensamma nämnaren, så att säga.
Apropå ingenting och allting egentligen, det här med kommunikation människor emellan upphör aldrig att förvåna.
Tvärtom, ibland kan man bli alldeles ställd i situationer som helt enkelt uppstår på grund av bristande sådan.
Behöver inte gå in på detaljer, men ibland fattar man bara inte vad som är problemet, eller ens hur det uppstod.
Idag  var det dessutom sommarjobbsmässa nere på Inredia och jag åkte givetvis dit, för att kolla läget så att säga.
Läget höll på att bli (eller snarare blev) platt fall för min del, då jag handgripligen snubblade på ett podie och slog i det redan onda knät. Men ont ska ju med ont fördrivas, så det kanske var ett fall framåt på den fronten.
Vi får väl se hur det känns imorron......och jag som har tänkt besöka gymet. Får nog hitta en annan bortförklaring, en som håller "måttet" i så fall, om jag ska slingra mig ur den punkten på agendan.
Hann med att fika hos en kompis innan second hand slog upp portarna och se där nere mötte jag flera av eleverna igen. För tredje gången denna dag då flera av dom även besökte jobbmässan efter skolan. 
Dags att hugga in på den "micrade gourmet-portionen", som får utgöra min middag idag.
Maken har åkt på idrottshistoriskt årsmöte i Tibro. Vad ska då jag hitta på? Sticka lite kanske (som omväxling haha!) och somna i fåtöljen.
 
Gomorron! till ett rödaktigt sken.....
 
Det är väl alldeles utmärkt med dirigeringsskyltar så man hittar, men........
 
....och över sjön anländer flyttfåglarna i ett sträck. Gissar på canadagäss
 

Veckostart med full fart......

Dagen startar med några intensiva och hektiska timmar i SFI-"röran". Förstå mig nu rätt, då det inte är något fel på verksamheten i sig och ambitionen hos de studerande, men med över tjugo elever i samma klassrum, befinnande sig på väldigt olika nivåer i sina svenskstudier och alla därtill kommande delprov. De är ivriga och vill göra sina avsnitts-prov i boken, men det finns väldigt begränsat med avskilda platser att tillgå, samt därtillhörande teknik för ljuduppgifter, vilket betyder kö och en aning otålighet.
Ska det sedan hämtas det mest elimentära i materialväg, såsom block, pennor, kopiera fler prov och lite annat är det en "seightseeing" i skolans lokaler som gäller. Idag var det jag som var "slav", dvs. fick springa i trappor och långa korridorer för att fixa några ynka plastfickor. Bara en liten passus i ärendet, normalt sett får läraren själv ge sig iväg på dessa utflykter och då försvinner ju en hel del undervisningstid och onödig stress uppstår på köpet, för alla. Detta är min amatörreflektion över en arbetsmiljö, som lämnar en hel del övrigt att önska (efter bara en veckas vistelse ska dessutom tilläggas).
Efter denna "urladdning" var nästa anhalt den obligatoriska, månatliga "Hej, här är jag" på Arbetsförmedlingen, så handläggaren kan bocka av att man har skött sig och varit närvarande, om än bara en kort minut.
Maken behövde påfyllning av medicinförrådet, så det var bara att fortsätta till grannen Apoteket för åtgärd. På-fyllning av bensin i bilen var det också dags för och sen när det fanns drivmedel i tanken igen, var det bara att dra vidare mot Skövde. Ö&B, Rusta, Coop Forum och en hamburgare på McDrive följdes av besök hos Green-kontakt, för att iallafall föra fram och försöka få en framtida ändring till stånd på de värsta avarterna i vårt samhälle.
Semlor och kaffe vankades och hur hon, riksdagskvinnan, hinner fixa hembakta sådana, det är en gåta. Men goda var dom och att prata om dagens eländen (i många varianter) är ett måste, för att det inte ska kunna gömmas undan, sopas under mattan och glömmas bort.
Precis som det försöks att göras med alla oss över 35.000 i Fas 3. Vad är det för mening med att byta ett utanförskap mot ett nytt, ännu värre......
På tiden att sopa rent framför egen dörr, innan vi tycker till om andra länders förehavanden.....
 
Helgens hallonsmoothies ville också vara med på ett hörn.....
 
...precis som Brittgården, vars skapare Erskine skulle fyllt 100 år iår och firas, med start idag i Tibro.
 
Sen en bild på Garpadammen i centrala Skövde....
 
...följt av "Nyströms kullar", sett från parkeringen vid f.d. Gamla skolan.
 
Här finns också lite gammal bebyggelse. En av de få gårdarna, som finns kvar i centrum av Skövde.
 
...och till sist "bagerskan" Green. Det ser allt ut att ha varit lite svettigt. 
 
 
 
 

Bara att ladda......

Då var femmilen avverkad, med goda insatser av svenskarna igen, dock inga medaljer. De tog värdlandet hand om allihop. Ja det kan väl folket behöva att glädja sig åt, då det inte finns så värst mycket annat att vara glad över därborta. Putins "skrytbygge" ger lite flashbacks till Berlin 1936, iallafall i mitt huvud och det är ju inte direkt positivt som vi vet, med facit i hand.
Nu är det hockeyfinalen kvar att se fram emot för Sveriges del. Det kan gå, men jag är inte överdrivet optimistisk, om man säger så.
Tror att jag ska ladda med en städrunda i huset, för det behövs och maken passade ju på att snappa upp förkylningen för att slippa undan. En del gör då vad som helst........
Solen skiner till ibland, det blåser en del men det bästa är att snön är nästan helt väck. Bara några småöar kvar på gräsmattan nu. Way to go!.... som de säger over there.
Städrundan fixad, ska man då kanske duscha och klä sig för firande?
Sonen dök upp mitt i skurhinken så att säga, med min dator och friskförklarade den så långt han kunde bedömma, dvs. ungefär 99%. Han var också till god hjälp med att skaka stora mattor, perfekt timing alltså (för min del iallafall).
Tvättmaskinen fick inte heller ledigt och nu arbetar torktumlaren.....alla ska med!
Utom snorande make i datafåtöljen då förstås, men hans tid kommer var så säkra.........
 
Bara dessa fläckar kvar nu......

Datadoktorn....

...tillika sonen, har varit här och hämtat mammas dator för att göra en "hälsoundersökning" på den. Allt detta för säkerhets skull, så ingen skit har hamnat där som ställer till problem framöver.
Detta med anledning av att någon använt min mailadress som avsändare (spoofat sa han visst att det kallades).
Whatever säger jag, men är tacksam över att dessa konsultkunskaper finns att tillgå vid behov. Så stort tack till honom och en matlåda med ugnsfalu på köpet.....
Beslutade mig för att inte åka till second hand idag, utan vara hemma och kurera bort förkylningen, om det går.
I ugnen solar just nu en potatisgratäng på "sista versen" och jag hoppas givetvis på en god middag utav detta.
Gick ju inte så bra på skidorna idag på OS, (utom för Norge då såklart) men vi har ju blivit bortskämda med överprestationer i snart två veckor nu, så det är väl på sin plats att tagga ner förväntningarna.
De är ju bara människor de som presterar, men ibland undrar man.......
För egen del presteras det inte så väldigt mycket just nu, det är chill och åter chill  som gäller, idag och imorron.
Maken klagade nyss på att jag hade delat med mig av bacilluskerna. Det är tacken det, för att man är generös.....
Får väl bli Melodifestival ikväll trots allt, fastän det har varit tämligen skral kvalité hittills och än så länge kan man ju hoppas på att Lotto-dragningen kommer att pigga upp....ända fram till 20.00 iallafall.
Kan meddela att middagen var ok, dock förtjänade den inga Michelin-stjärnor.......
Nu ser jag fram emot en kopp kaffe och lite mer stickning. Den rosa tröjan (färdig igår) har fått ett nytt hem och väntar nu bara på att bli hämtad, om en vecka.
Ha en fortsatt bra lördag.........
 
Gårdagens solnedgång.....
 
Rosa tröjan....

...och dagens middag.
 
 
 
 

Fredags-nys......

Ja så kan man väl sammanfatta dagen med ett ord, för nyser gör jag stup i kvarten och har så gjort sen jag kom hem från skolan. Idag var det "sovmorron", ingen lektion förrän 10.00 och då med en annan lärare, eftersom "min handledare" inte tjänstgör fredagar.
Inte lika många elever närvarande idag heller, men de har en massa andra kurser tydligen, som går före och är anvisade via Arbetsförmedlingen. Jo det verkar mer än rörigt (för mig), men vad ska det då inte vara för dom som är utsatta för denna "ordning" och enligt utsago inte riktigt förstår varför de går där, i dubbel bemärkelse.
Som sagt systemet på den här fronten, lämnar mycket övrigt att önska också. Ska bli intressant att forska lite mer angående även dessa dårskaper.
Idag var det verb-övningar, följt av "samtal på svenska" tillsammans med elever från skolans övriga grupper.
Riktigt intressant och måste säga att jag är imponerad över hur fort de ändå snappar upp och lär sig, samt att de är väldigt ambitiösa.
Åter till "nyset"..... har nyst mig igenom semifinalen i hockey och håller fortfarande på med denna syssla. Får hoppas att det avtar till morrondagen och framförallt att det är över tills på måndag.
Solen tittade fram i hela två minuter förut och nu börjar skymningen sänka sig över Fagersanna. Får väl fortsätta att nysa så jag blir färdig med det och parkera i stickfåtöljen igen......
 
Sidensvansarna var på besök i plommonträdet, när jag gjorde dagens internetgenomgång vid datorn....
 
Det är här jag tillbringar tiden på dagarna nu och framöver......
 
När jag gick i skolan fanns det rökruta, här har de "rökrundel" istället.....
 
Söndagmidda' redan på fredag, nu har väl Inga spårat ur alldeles.......
 
 
 
 

Alvedon och "arabiska bilder"......

Började dagen med macka och alvedon till frukost, sen var jag redo att åka till skolan för en fjärde dag.
Tills idag hade klassen haft en text i läxa inför en skriftlig diktamen, som startade dagens lektioner. Dessa "prov" fick jag sedemera rätta, med rödpenna. Ja, Ni kommer väl ihåg detta från skoltiden, att dessa röda rättelser ville man inte ha för många av, inga alls helst.
Där är det inte någon skillnad på dagens elever och gårdagens. Inte heller då det gäller ivern över att få provet rättat, så att man så fort som möjligt kan få se sitt resultat. Skolan av idag må vara annorlunda på många vis, men vissa "företeelser" är sig lika.
Nästa lektion skulle det synliggöras hur vi associerar/tänker i bilder på vårt modersmål, för att komma ihåg och sortera in intryck och nya ord. Ibland uppstår tomrum, när det inte finns motsvarigheter på det andra språket och med andra ord är det då svårt att få en "bild" i huvudet. Här nyttjade läraren en fettisdagsbulle som exempel.
Företeelsen finns ju inte i det arabiska språket och det är det språk flertalet i gruppen talar.
Jag kunde dock här bidra med ett foto i min kamera, därför att jag i förrgår tog kort på just en sådan.
Med andra ord är det bra att använda både bilder och traditionell ordlista vid inlärning.....
Jag tycker det är ganska fascinerande att följa processen, när dessa nyanlända personer ska ta sig an svenskan och jag avundas dom inte. Vi har inget lätt språk att brottas med, så det känns väldigt skönt att ha det som modersmål och jag kan själv relatera till mitt eget försök (för skojs skull!) att lära mig spanska.
Skillnaden här är bara den, att för dessa elever är det blodigt allvar och en nödvändighet, tillsammans med allt annat nytt och med diverse "bagage att bära"......och hantera.
Använder idag en annan dator för "ljuget" (och allt annat) då det hänt något i min mail som är skumt. Sonen är "rekvirerad" för kontroll och åtgärd. Supporten som maken kontaktade imorse föreslog en genomgång för säkerhets skull, om det skulle finnas "nån skit" som behöver åtgärdas, i den "ordinarie". Han trodde nu inte det, men för att vara på den säkra sidan så...... Därför är det en del pust och stånk.....för inte kan man ju göra datorernas funktioner efter samma mönster. Lika lite som det går att få mobiltelefoner "i synk". Håhåjajaaaa......  
Finns kanske nå't på TV att slö-sticka till, efter denna batalj.
 
Det var väl tur att han inte gav sig på att förklara "hetvägg"........
 
Till dagens middag, serverade Inga denna rätt och det räckte även till en matlåda åt sonen. 
 
 
 

Snorigt tårtkalas.....

Var väl inte sådär väldigt pigg imorse och studsade inte ur sängen direkt, men fortfarande gick förkylningen på sparlåga. Ytterligare en "kaotisk" dag på SFI är till ända och sen var det bara att invänta tid för avfärd mot Hjo för systers födelsedagskalas.
Under denna väntetid började snuvan rinna till och nysningarna tillta och vips var förkylningen i full blom. Nice!
Bara att pilla i sig några alvedon och åka. För syster väntar väldigt mycket på sina paket, varje gång sådana är på gång. Idag var hon hyfsat nöjd med innehållet också, då vi inte hade några mjuka paket med oss, utan bara hårda.
Sen vankades först smörgåstårta och därefter kom prinsesstårtan. Båda var mycket goda. Vi var några stycken som kom igång och pratade om ditt och datt, medan syster passade på att testa klisterböckerna, hon fått.
Men med en rinnande näsa kände jag för att återvända mot hemmet ganska snart och försöka kurera mig så gott det går. Får väl sova på saken och ta beslut om jag ska ligga kvar i sängen imorron, eller dela med mig av bacillerna.
Då det inte bara är en humanistisk fråga utan även tillkommer en ekonomisk konsekvens om jag "tar ledigt", så är inte beslutet helt självklart. Om jag orkar, blir det nog närvaro på icke-jobbet........
 
Gårkvällens kvällsmat....
 
....och dagens födelsedagsfest.
 
 

Ja rörigt är det allt......

...på svenskundervisningen för invandrare. Igår kom det tre nya elever till gruppen och idag ytterligare en. Dessa ska starta från början och kan ingen svenska alls, samtidigt som de övriga15-20 ligger på olika kapitel i självstudieboken. Lägg därtill att det bara finns fyra datorer där de kan lyssna på ljudavsnittet i varje kapitel. Många ska göra olika kunskapstester beroende på hur långt de hunnit i sina böcker och detta ska en lärare hålla ordning på. Även om han vore bläckfisk (vilket inte heller hade varit tillräckligt) för alla praktiska saker (block, pennor, prov, suddgummi osv.) som behöver ordnas, så går det ju bara att prata med en person i taget.
Sådant kan nog ganska snabbt ta gaisten ur vilken motiverad, ambitiös elev som helst. Nu finns ju även jag som kan gå runt och förklara lite, (sen igår) men inte är det någon bra organisation eller kan bli någon större kvalité på undervisningen under rådande förhållanden. Det behöver man inte ens vara expert för att begripa på fem röda.
Banankakorna från igår gick åt iallafall på fika-rasten och de verkade ha gillat dom.
Har också deltagit i arbetsplatsträffen med alla SFI-lärare och de påtalade där, väl ungefär samma som jag redan skrivit ovan.
Köpte två semlor på hemvägen som vi får kalasa på under kvällen. Sen om det är något vettigt på TV får strax visa sig, då jag har för avsikt att parkera i stickfåtöljen och göra just det....sticka lite.
På förkylningsfronten är det bara en aning täppt näsa och lite nysningar ibland, men inget som vill bryta ut.
....än sålänge iallafall.
 
Väggdekoration på Fågelviksskolan......
 
....och här kommer dom springande när jag öppnar altandörren.
 
 

Första da'n på länge.....

....vääääldigt länge sen jag var i skolan, om man undantar den korta sejouren på Högskolan i Skövde 2009 då jag läste spanska i tre månader. Har nu alltså "återknutit kontakten" med skolväsendet, i form av "bihang"/extra resurs på Lärcenter i SFI-undervisningen. Vi får väl se så småningom om jag kan bidra med något, men det verkar så.
Det är upplagt som självstudier med bara en lärare fungerande som "konsult", då det kör ihop sig för tjugotalet elever i olika åldrar. Då kan man förmoda att även jag bör kunna göra nån nytta emellanåt.
För det svenska språket kan jag väl.........
Vi får se framöver hur det utvecklar sig och vad det kan bli av mitt önskade sidoprojekt. Till att börja med är det en hel massa nya ansikten att koppla ihop med rätt namn och  lära känna.
Idag var det inte så många lektionstimmar. Solen sken och jag passade på att ta en promenad vid hemkomsten, men det blåste allt lite snålt om öronen även idag trots solens närvaro och högerknät "tjatande" hela tiden.
Lunchen är avklarad om än en aning sent, två banankakor står och svalnar på diskbänken och dillkött puttrar på spisen till morrondagen. Alldeles nyss hade jag besök här i trädgården av en flock sidensvansar.
Nu ska jag ta en kopp kaffe (till) och göra en summering av helgens vistelse i Alingsås. En recension över weekendpaketet att överlämna till researrangören happydays.se. De behöver inte vara oroliga, för allting fungerade perfekt, bra sammansättning och trevligt bemötande överallt.
Förresten, känner mig lite "raspig" är det månne en förkylning på gång? Det vore väl typiskt i så fall.......
 
Morgonsol över skogen på andra sidan sjön.....
 
Utsikt över Örlen från Strandstaden, på min promenad.
 
"Röda stugor tåga vi förbi...."
 
...nja, det var väl ett bra tag sedan nu.
 
Bäcken i Skeasta'n försvinner in i skogen.
 
En av grannarna har lite att göra....
 
Sidensvansarna pausade i grannens björk.
 
Bakbevis......bagaren har smakat lite bara.....
 
 
 
 

Söndag morron, i väntan.....

....på nästa OS-stafett. Vi har varit och tagit för oss av hotellfrukosten igen och är nu mätta och belåtna. Fick också klartecken från receptionen, att disponera rummet tills stafetten är avslutad. Det drar förmodligen en bit över tolv, innan vi vet om det blir ytterligare triumfer i längdskidspåren, därborta i Ryssland.
Sen är det bara att rafsa ihop alla prylar och vända bilen mot hemmet igen, efter en skön weekend i Alingsås.
 
Ja då var det dags att fira guldet....... med en hemresa.
Lunch intogs strax utanför Vara, thaimat blev det idag och nu är vi tillbaka i Fagersanna. Då börjar den vanliga "lunken" igen, till att börja med ska jag arbetsleda både diskmaskin och tvättmaskin  till "storverk".
Sen får jag väl packa upp mina fynd och ledsaga dom till garderobs-inskolning.
Snart börjar TV-kvällen, med Arsenal-Liverpool i FA-cupen och sen rullar det på....
Fram till sängdags och sättning av väckarklocka för att komma upp och i tid till fas 3-placeringen på SFI, (givetvis ingår här även dusch). Jominsann "det är mycket att öva på för en ovan"....
 
Go'morron Alingsås.....
 
...uppladdning på Grand hotel inför stafettguld nummer två, på skidor.
 
På hemväg.....
 
Inskolningen bland övriga kläder i garderoben gick smärtfritt.
 
 

Kväll i Alingsås.....

En kavalkad över vår lördagskväll på Deli-Deli med deras buffé, vilken vi verkligen kan rekommendera.
Nu sitter vi på hotellrummet igen och beser Sverige-Lettland i hockey och ska övergå till Melodifestivalen när den är slut. Maken längtar.....not.
 
Det här var det första vi såg när vi kom in.....
 
....och dessa.
 
Men det var det här vi skulle äta....
 
....och det här.
 
Vi var så mätta att det gick utmäkt att bara ta foton på dessa....
 
....och dessa.
 
Åter på hotellet för att smälta maten, innan vi ger oss på frukosten imorron.
 
 
 

För trettionio år sedan idag......

....bytte maken och jag ringar på Sprint-VM (skridskor) på Ullevi i Göteborg, till en kopp varm choklad med ostmackor.
Har "firat" med helt ok hotellfrukost och nu är det OS som gäller i "Sviten", (vi tittar på den stora TV:n) där damerna just startat stafetten. Maken ska senare ut på idrottshistoriskt uppdrag och då passar nog jag på att ta en runda på sta'n, i jakt på eventuella fynd.
Ja det var ju en god prioritering att titta på damstafetten, nu ska vi se om det kan toppas med något prisvärt på sta'n.
Jodå, jag har återvänt till hotellrummet med en stooor kasse och är hyfsat nöjd med dessa inköp (tre tröjor och en klänning). Inväntar nu bara makens återkomst från sin utflykt, så vi kan ta lunch. Hittade ett café (vilket inte är speciellt svårt i Alingsås) som hette Viola, precis som det i Skövde som fanns förr, för länge, längesen. Vi får väl se om vi hinner dit innan de stänger. 
Ikväll ska vi äta buffé på Deli-deli, vilket ingår i hotellpaketet från happydays.se och det kan nog bli bra.
Små, små ränder av ljusblått tycker jag mig kunna ana på himlen dessutom, kanske kan bli en promenad i solsken också......
Maken ramlade in strax före tre och då var det kört med café Viola, så det fick bli en hamburgare i Wallins kiosk (igen) och sen åkte vi ut till Nolhaga och gick en liten runda i parken, men det var lite snålt om öronen. 
Nu är det chill på rummet innan buffén......
 
Gårdagens romantiska måltid på hotellrummet.....
 
....väggdekoration i frukostmatsalen.
 
Synd(tur) man inte hade cykeln med (utsikten från ena fönstret).
 
Längst ner därborta, skymtar det gula hotellet.
 
Café Viola.....Alingsås-style.
 
Kvällsbuffén serveras här.
 
Ån flyter genom hela centrala staden.....
 
...och här en gammal bro, åt andra hållet.
 
Vi åkte ut till Nolhaga naturreservat.......
 
.... i slottsparken fanns detta knotiga träd....
 
...och här står Fagersanna-ändernas "avlägsna" kusiner och fryser.
 
En bild på själva slottet kan jag också bjuda på....
 
...liksom fler "invånare" i barnens lantgård bredvid......
 
....så också en klunga kolonistugor.
 
 
 
 

Alingsås nästa.....

....för Alla Hjärtans- weekend på Grand Hotel i nämnda stad. Vi reser med Happydays.se, specialister på bilsemestrar, både här hemma i Sverige och nere på kontinenten. Nyttjade dom i våras också, då vi var i Karlskrona. Det var bra och välordnat och vi både hoppas och tror att detta blir så också.
Igår hade vi som sagt besök av den yngre bonusdottern med barn och sambo från Göteborg. Trevlig samvaro, god mat (sa dom) och lite kaffe med glass och jordgubbar på det. Sen packade jag lite innan det var dags att försiktigt lägga ner det "mörbultade" nack- och axelpartiet på kudden, för lite sömn.
Solen skiner på alla hjärtans dag, det var iallafall en bra början och sen är gymet avklarat, duschen gjord och medaljerna fördelade till belåtenhet, i längdskidåkningens 15 km.
Nu ska vi bara packa klart och sedan förflytta oss till Alingsås över helgen.
Framme på destinationen First Grand Hotel och vi är inkvarterade i ett rum med två 120-sängar, varsin morronrock och varsin mysfåtölj. Därtill finns även två TV-apparaten, bord och fyra klädda stolar, samt en choklad & fruktbricka som välkomstpresent. 
Vi har tagit en kort promenad till Ljungbladhs café, där fikat ingick i vår vistelse, nu ska vi bara hämta våra "complementery glasses" med öl och vin, provligga sängarna och titta på...... "På spåret". 
 
Här är alla gästerna från igår kväll, strax innan fortsatt hemfärd.
 
Vy över Örlen, påväg hem från gymet....
 
 Del av "energiskogen" på Varaslätten.
 
Anlänt till målet, maken ska parkera bilen medan jag orienterar mig i rummet....
 
...som är ca 40 kvadrat (plus hall och badrum) med utsikt åt två håll, mitt i centrum.
 
Allt som blev kvar av lingonbullen....
 
En idyllisk innergård vid gågatan i skymningen.
 


Organisationsgnissel och relationer....

Idag var det dags att ta lite blodprover på fastande mage och jag åkte i god tid till Vårdcentralen för att göra så, innan jag hade massagetid inbokad. Med en macka väntande i bilen att intaga efter "tappningen".
Nu satt det en hel del personer och väntade, men ingen kölappsdisplay var igång, vilket jag tyckte verkade lite skumt. När det hade gått ca tio minuter och ingenting hade hänt, var vi några stycken som travade iväg till anmälningsluckan för att få besked i frågan. Hon verkade förvånad men gick och letade upp en sköterska, som fick sätta en väldig fart för att "beta av kön".
Vi fick ingen förklaring, men det visade sig att en del suttit och väntat i trekvart, dock inte jag. Nu blev det lite tight om tid till massören, så fick "messa" henne om eventuell försening. Smörgåsen fick ätas under körning, så den frukosten var ingen avkopplande måltid att starta da'n med (eller rättare sagt fortsätta en strulstart med). 
Lyckades iallafall vara hos henne bara fem minuter sen, så det blev ändå ganska ok. Lite avkoppling följde, men med rejält ont av de "hårda nyporna" på köpet. Bara att stå ut, för det brukar bli bättre efteråt.....
Nästa anhalt, lite kompletteringsmat för 8 personers middag till kvällen och åter ett besök i skoaffären. Där blev det inköp av sköna tofflor, som jag redan slitit ut ett par av och konstaterat (via internet) att den modellen var nog på utgång. Bäst att slå till alltså, medan tid var om än inte i den färg jag velat ha.
Kompisen hade dukat upp brunch och där satt vi och tjatade en bra stund, analyserade och löste de flesta tänkbara relationsproblem som där finns. Tänk vad man kan åstadkomma med kommunikation och samsyn. Dock förtäljer inte historien om vi varit lika framgångsrika i resultat, med olika åsikter från början. Men, men......
Vi gjorde en gemensam raid nere på Hemkompaniet och gick därifrån båda två med varsin kasse grejer som vi inte visste vi behövde, innan vi äntrade affären. Men billiga fynd gjorde vi allt.
Hemkommen och dags att tagga upp, maten står på spisen och gästerna har väl ungefär trekvart att göra innan de står på gården. Dags att sätta på ugnen kanske och pastaskruvarna, snart. 
 
Från gårdagens parkering på Sandtorget i Skövde, med utsikt över min gamla skola: Helenaskolan.
 
Efterrätt på brunchen....
 
Efterrätt ikväll (jordgubbar denna gång)....
 
I väntan på gäster.....
 
med focaccian färdig för värmning.
 
 
 

Sakta men säkert.....

....fortsätter snön att smälta och solen tittade fram en micro-minut, detta får vi absolut sätta på pluskontot.
Passade också på att "träna hotellfrukost" på hemmaplan, inför helgens utflykt till Alingsås. 
Sen har sticklusten återvänt efter att jag i veckan fått och avslutat beställningen av två småtröjor. Det yttrade sig till att börja med, i en "bonuströja" och därefter fick jag "uppenbarelser" om nya färgsammansättningar och har precis startat en av dessa.
Snart, när jag har hjälpt den rena tvätten till förvaringsplatserna och ätit lunch, ska det bli en tur till sta'n. Först och främst blir det ett ärende till banken (det var ju det där med kontanthantering....), sen lite oplanerad shopping och som avslutning kompisträff i Dälderna under kvällen. 
Vi får hoppas att Lotto-dragningen sköter sig medan jag roar mig.......
Åter i hemmet, med flera meddelanden på fejan som väntade. Ja man kan inte vända ryggen till, för alltid händer det nå't.
Imorron kväll kommer en "delegation" på fikastopp, (efter begravning uppe i Västmanland), på hemväg till Göteborg. Och en förfrågan från Stockholm, om barnvaktshjälp framåt försommaren.
Har dock hunnit dammsuga sta'n på fynd och varit på god mat med prat, hemma hos kompisen därefter.
Hann precis till banken förresten, men vad hade jag för det? När tekniken svek och deras maskiner inte funkade. Jajaja det får lösa sig.....
Blev inte så sent, hemma gott och väl till tio. (Annat var det förr!)
Imorron blir det lite provtagning på fastande mage och därefter macka i bilen, innan massagen.
Sen blir det väl att handla lite mer mat, så det räcker till kvällens kommande gäster (6 st).
Nu ska jag kolla lotto-raderna OCH Joker........
 
"Hotellfrukost light"......
 
...till lite solsken.
 
Bonuströja....

"Kravla vidare".....

Inatt har jag iallafall sovit, alltid något och sen gick det ju bra att titta på längdskidornas sprint i OS och det var väl en hyfsad upplevelse framför TV:n med stickorna i full gång.
Tisdagar är över lag en aning positivare än måndagar och får man bara sova, känns det genast bättre (om än inte helt bra...).
Jo så har jag varit i Tibro på second hand förstås. Idag var föremålen inte sådär överdrivet ivriga och påstridiga om att flytta till Fagersanna, så nöjet kostade bara 25 kronor. 
Lite mat behövde också fyllas på, men nu är det dags för kvällssittningen hos dumburken. Kommer nog att hinna klart den tröja jag påbörjade i förrgår under kvällen och alltid ska det väl finnas något att glo på till detta. 
Som sagt dagarna går fort.........snart är det onsdag.
 
De här två blev klara igår......
 
Jag har ställt en ny lampa i fönstret på gästrummet....
 
...och de här två kunde jag inte låta bli att köpa idag.
 
 

Vad är det för mening.....

Efter en natt med inte speciellt mycket sömn, undrar jag: Varför är det på detta viset? När det går alldeles utmärkt att somna till i fåtöljen vid sjutiden på kvällen, varför går det då inte att "slockna" vid sänggående framåt ett-tvåtiden? Man borde ju rimligen vara rätt trött vid den tiden, men inte då....
Så inatt satt jag mellan tre och fyra i stickfåtöljen och sydde ihop färdigstickade tröjor, för att testa om det skulle kunna hjälpa, när inte horisontalläge fungerade, men inte då....
Dock blev de båda tröjorna nästan helt klara.
Nej jag är inte pigg och utvilad såhär på förmiddagen heller och humöret är nära en bottennotering. Verkar väl vara utmärkta förutsättningar, för att kolla blodtrycket lite senare.
Har väl stött på alldeles för många energitjuvar den senaste tiden, om jag tänker efter och analyserar tillvaron en aning. Då tar det på reserverna och sen plötsligt blir det bara för mycket......
Oket hänger där också, har jag tillräckligt mycket att redovisa i aktivitetsrapporten nästa gång? Vad ska jag hitta på för att det ska anses tillräckligt. Förra rapporten (tillika den första) fick jag dock snabbt ett godkännande på via mail från handläggaren på AF, så jag kanske målar f...n på väggen (eller sitter han inte redan där??.... och planerar nästa "nedslag").
Som barn tyckte jag det var roligt att åka berg- och dalbana (på Liseberg) men den här varianten är inte lika lystfylld. Inte rolig alls faktiskt.
Har skickat iväg några jobbansökningar, så nu har jag lite att redovisa iallafall......
Ja vad ska man säga?: "Ur led är tiden" ....är ju redan sagt.
 
Kanske dags att ta sig en stadig.......men de här är redan historia, vet inte om jag orkar "joxa till" nå'n ny.
Får nog bli en ren kaffe bara.

Rivstart....

...på dagen med en banan till frukost och sen var det bara att "bita i det sura äpplet" och bege sig in till gymet i väg-slasket. Ska villigt erkänna att det tog emot, men har man lagt upp en plan så har man.
Det var några till som ägnade söndagsförmiddagen åt gymnastiska övningar med hjälp av maskiner, så helt allena var jag inte. Men det var ingen trängsel direkt.
Väl hemma igen, kunde jag konstatera att maken inte hade rört på sig särskilt mycket. Det där med att pensionärer är uppe i ottan, kan vi ta död på direkt, iallafall i det här hushållet. Och om jag så småningom kan sälla mig till denna grupp, blir det ingen ändring på den saken...
Men inte störde det mig och riktig frukost smakade så småningom bra, efter dusch. Den blev ganska lagom att inta framför TV:n och samtidigt titta på skiathlon, med bra svensk-resultat för andra dagen i rad.
Det föreföll som om solen skulle komma på besök ett tag, men det ser ut som om den ändrade sig och reste nånannanstans istället (eller så har även den tagit sovmorron, kanske ännu värre förresten gått i ide).
Hittade lite lax i frysen så det får det bli till middag,  med riktigt potatismos (inte pulvermos).
Sen får vi se om dumburken får sällskap av stickande tant resten av dagen/kvällen, möjligheten finns helt klart.
Inte så många konkurrerande aktiviteter i omlopp.
 
Lägesbild den 9 februari 2014 i Fagersanna.....
 
Den här är det väl också läge att skylta med, efter 5-1 igår mot Arsenal......
 
Till sist en middagsbild i brist på annat intressant att "fota"......
 

Lördagsmorron.....

....och jag har lyckats kravla ur sängen hyfsat tidigt, ätit frukost och ska nu genomföra den dag jag har planerat åt mig själv. Maken blev kvar, han är väl trött efter att ha städat huset under gårdagen.
Får väl påbörja min samvetsrenande resa med destination Hjo och därtill sen gym. Men först får det bli second handbesök, både i Tibro och Hjo. 
Båda second hand-affärerna "genomgångna" och bekanta att prata lite med, på båda ställena. Sen en snabbis in på Netto, för att utnyttja tiden och så jag inte landade mitt i lunchen hos mor. Därefter ett pep-talk på trekvart hos henne (nej det var inte hon som peppade precis), för att sedan dra vidare in på Hem&Hobby. Blev inte så långvarig där heller och plånboken led inga större förluster, (som förr i tiden) en dryg hundring bara, bytte ägare.
Dags att ta sig an gymet......
Då ringde min telefon i baksätet, nådde inte den, så jag fick åka in på en parkeringsficka. Det visade sig att det var maken som hade tagit för givet att han inte behövde nå'n bil till det möte han skulle på. 
Vilket var två nyheter för mig när han ringde och satt i sjön. 
Men man är väl flexibel: ok han ska iväg på möte, behöver bilen pronto och konsekvensen blir? jag hinner inte med gymet....Nu ska erkännas att jag inte irriterades speciellt mycket den här gången, men lite planering och kommunikation sådär till husbehov, underlättar mycket!
Nu blir det gym imorron förmiddag istället då, "att se fram emot" (hmmm...)
God man-redovisningen för året är klar och frimärkt för avfärd.
Nu väntar kaffe, dumburk med massor utav sport, Melodifestivalen och Lottodragningen på mig. Till detta tar vi en kexchoklad och stickning tar sedan vid. Nästan klar med båda "Västerås"-tröjorna......
 
Snart i Hjo......
 
......och så var det dags att åka åt andra hållet igen, efter alla uträttade ärenden.
 
Ytterligare ett gammalt hus i Tibro reducerat till brädhög....(på grund av brand)
 
Nu har vi smakat "pulled pork" med potatisgratäng därtill.... smakade varken illa eller gott, blir omdömet.
 

Äntligen fredag....igen & OS-start....

Veckorna går med turbofart och nu är det fredag igen, bästa da'n i veckan och allting. Dock tar den dagen lika fort slut som alla andra, kanske lite fortare till och med.
Hursomhelst sitter jag nu åter igen som "husvakt" på Inredia och det verkar väldigt lugnt. Men på mässan i Stockholm kör de slutspurten och där är det säkert full fart.
Får väl passa på att kolla Platsbanken efter jobb att söka som inte finns, alternativt som jag inte får ändå. Det var nämligen tekniskt strul igår igen, då jag skulle gå igenom listorna.
Timmarna går och jag försöker fylla dom med innehåll, snart är det lunch, vi får se om syster med assistent dyker upp för gemensam sådan.
Helt apropå dök en kompis upp och vi passade på att luncha ihop, innan syster med följe slutligen dök upp. Efter lunchen gick vi en sightseeing-runda i huset innan färdtjänst åter fanns på plats, för hennes återfärd till Hjo.
Nu återstår bara någon timma av arbetsdagen. Ute vräker det ner snöblandat regn. Vi får innerligen hoppas att det inte fyller på i snödrivorna, som har smält ihop betydligt under de senaste dagarnas plusgrader.
Stickningen avancerar och tröja nummer två är också en bit på väg.....
Telefonen har ringt några gånger idag faktiskt och ett spontanbesök fick jag visa upp till utställningarna, alltid något.
Nu är det OS-invigning som gäller en stund innan jag ska åka med "På spåret".
Känns en aning tveksamt att glädja sig åt sporteventen framöver om man sett Uppdrag Granskning om byggandet, som jag har gjort, detta ovanpå en och annan konstig officiell rysk hållning i livsfrågor.
Lite smolk i bägaren är det allt och instämmer därför med en av mina Facebook-vänner som idag skrev: "Skärp er IOK"!
 
På tredje våning i Inredia finns nu dessa tyg- & trädjur, gjorda av Folkuniversitetet till en scenografi.....
 
...så också alster från Fågelviksskolans estet-linje, den som ska läggas ner......
 
 
 
 
 
 
 
 

Mellandag....

Jobb igår och jobb imorron, eller iallafall "hus-passning" på Inredia, då alla i etablissemanget är på Möbelmässa i Stockholm. Det verkar som om de har fullt upp i sin monter och en massa intressanta besökare, som vill se vad vi kan åstadkomma/erbjuda in Tibro.
Nu har jag avverkat dagens internet-scanning, hushållsgöromål och ska bara "gulla lite " med tvättmaskinen som nyss ropade "Färdig"! (precis som Beppe Wolgers docka Sigrid, om Ni är så gamla att Ni kommer ihåg det) innan jag slänger i mina stora kassar med utsorterade tröjor (samt lite andra vinterkläder) i bilen, för transport till ett tillfälligt uppsamlingsställe i Tibro. För utdelning lokalt till de som fryser.....
Sen får vi se om det blir nå'n fika på detta i centralorten. 
Kläderna avlämnade och en pratstund därtill, i morfars gamla verkstad. Fick erbjudande om att gå med i Röda korset, men tackade artigt nej på frågan.
Handlade en del på ICA idag, vilket inte händer mer än nå'n enstaka gång per månad annars och tyckte det var lika bra att tanka bilen på hemvägen, så jag slipper imorron. Detta medförde en tur in på Förr&Nu, vilket inte var helt gratis.
Någon fika blev det dock inte, då kompisen inte sett mitt "pip" på telefonen. Men det går väl fler "tåg"......
Värmde på det kvarvarande kaffet här hemma, men det var smockfullt med sump i koppen istället för kaffe (filtret måste ha vikt sig). Bläää....får väl brygga lite nytt....
Och äta spanska jordgubbar, för det köpte jag.
Stickfåtöljen nästa, mer än halva första (av två) tröjan är klar. Ärmarna är kvar och sen kör vi alltsammans i repris en gång till......... 
 
Sov gott tills nästa jul......utegranen på framsidan är också "plundrad". 
 
Morfars "verkstad" fast i ombyggda versionen, den som gäller idag. 
 
Visst är det tråkigt att tanka, men då kan man ju passa på att smita in här också.....
 
....med ett helt skyltfönster fullt av Bukowski-nallar.
 
 
 
 
 

Belgiskt besök........

....på Inredia idag, där jag nu befinner mig sen en dryg timma tillbaka, för se idag jobbar hon, hela da'n!
Har precis "installerat mig", fått igång tekniken, öppnat huset och druckit frukostkaffet.
Nu ska jag ägna mig åt att öva lite på manuset till guidningen i eftermiddag. Två gånger ska jag dra samma sak och vi får se vad gymnasie-eleverna från Belgien tycker. Nu är de väl säkert artiga och kanske inte sådär "special"-intresserade av just det jag ska berätta om, men någorlunda förberedd är det ju alltid värt att vara.
Vid ett spontanbesök av en företagare från Göteborg nyss, fick jag förmånen att få berätta lite mer om Inredia och han, (som alla andra besökare jag har pratat med förut) var imponerad över hela konceptet, med idé och utförande. 
 
Ja då var båda guidningarna genomförda och det gick väl sådär (för egen del), åhörarna var som jag förmodat artiga och snälla, men det blir aldrig riktigt som man har tänkt sig........
Inte helt lätt att låta bli att läsa innantill, tala tydligt, (på engelska) och vara intresseväckande samtidigt. Men å andra sidan om man inte utsätter sig för övning, kan man ju inte förbättra sig heller.
Sista gruppen är fortfarande kvar i huset på egen rundvandring och förhoppningsvis kommer de att minnas något av Tibro och dess historia. Om inte annat, så fick de ju i alla fall sitta i "den berömda trappan" en stund.
En av grabbarna var imponerad av den justerbara sängen i en av utställningsmontrarna och frågade vad den kostade. Han kände att han verkligen behövde en sån, sa han.
Har även hunnit sticka en bra bit på de tröjbeställningar jag (via Facebook) fick igår kväll.
Nu får jag strax varva ner med en kopp kaffe, den andra för dagen. Sen återstår ytterligare några timmar till stängningsdax, men de lär gå ganska fort tror jag.....
Maken kommer och hämtar, då han har "fått låna bilen" idag, till mer idrottshistorie-letande på lokaltidningen i Skövde.
Hemma igen och nu börjar jag känna mig trött, det är väl ett typiskt tecken på att man börjar "koppla ner", eller?
Somnar säkert direkt då jag sätter mig vid "burken", mitt i stickningen.......
 
Min utsikt under dagen idag, förutom dataskärmen då förstås.....
 
....och andra sittningen, med ekonomistuderande elever, från Brügge i Belgien.
 
 

Tröjor och andra aktiviteter.....

Då jag tillhör den skaran som helst ligger i framkant med "måste-göra-saker", tog jag morgonen till att fixa iväg den första obligatoriska Aktivitetsrapporten till Arbetsförmedlingen.
Även om det är tämligen formellt uppstyrt med inte helt överensstämmande rubriker, till att rapportera in det man gjort "för att lösa sin situation", så fungerade tekniken utan bekymmer. Den här gången iallafall.
Sen återstår ju att se om det finns mallar som läser av och slår ner på de aktiviteter man företagit sig och spottar ut "varning" till handläggaren att detaljgranska, för det verkar otillräckligt.....
Ja man vet aldrig hur det är upplagt och om de letar efter anledningar att ytterligare trycka till individen som otillräcklig....sådär i största allmänhet bara för att jävlas lite till.
Verkar det som att jag har dålig tilltro och är överkritisk....sådär i största allmänhet till hela etablisemanget? Ja då tolkar Ni nog mig ganska bra.....
Förutom detta utomordentliga nöje, har jag serverat den Andliga populationen dess lunch. De lyste länge med sin frånvaro. Men då jag var nödd att öppna altandörren för att vädra ut lite "ugns-användning" som brandvarnaren inte gillade, kom de "en masse".
Det var inga dramatiska saker utan vanlig matlagning, grillade kycklingfiléer bara.
Har även gjort iordning ett gäng tröjor, som ska få åka på utflykt till Rebdesign ett tag och toasitsen (den ena varianten) passade som hand i handske. Ska svänga förbi och byta den andra till samma, så är den saken också avklarad, innan second hand får en tisdagsvisit.
Ska bara renovera mig lite så jag kan lämna hemmet utan att skrämma slag på medmänniskorna. En del kanske blir rädda iallafall, men då har jag ändå gjort ett försök..... 
Åter efter utflykten till centralorten, alla uppdrag utförda och några kassar innehållande diverse varor med hem. Nu stundar snart dumburkstittande och en early night....... ambitionen finns iallafall.
 
Här är vi.....har du saknat oss?
 
Här är de små tröjorna som åkt på "semester"....
 
....och här de lite större.
 
Kvällsmmmmmmmat........
 
 
 
 

"Hur många dumheter finns det"......

...att begå? oändligt många tydligen. Med tanke på dagens (not) intelligenta propaganda-bidrag av moderat landstingspolitiker. Ett "lysande" exempel på att inte kunna skilja på mitt och ditt samt hålla sig till spelregler i det offentliga livet.
Om en brevbärare skickar brev gratis kan hen få sparken, om fackliga organisationer ska förmedla information till sina medlemmar får och ska de inte använda arbetsgivarens logotyper osv.
Regler är till för att följas och det är både fult och skamligt att försöka vinna fördelar med fusk. Inom idrotten renderar sådant utvisning/avstängning. 
Men är jag förvånad? inte då egentligen, för i det samhälle vi nu har att förhålla oss till, är alla medel tydligen tillåtna (men bara för en del) så passar inte galoscherna "fixar vi eget drag under dom"...... i gräddfilen.
De som är tillräckligt gamla (som jag) kommer väl ihåg Ian & Berts inhopp i politiken, med galoscherna på.
Alla har rätt att uttrycka och förmedla sin åsikt, men inte fuskvägen.
Moderat-åsikter ska märkas med M och socialdemokratiska ska märkas med S osv. inte prånglas ut under falsk flagg. 
Det enda "positva" i detta klavertramp, borde bli avsked för maktmissbruk och att det man försöker prångla på folk med skrämselpropaganda faller på eget grepp.
Nu till nå't helt annat:
Om man försöker ringa sin Vårdcentral (kl.10.00 måndag), inte för att beställa tid, men få prata med nå'n i annat ärende och endast får ett automatsvar: "att alla tider är slut" oavsett vilket av de fyra alternativen man väljer, är väl näst intill "Godda' yxskaft". Nu var jag inne personligen senare och fick hjälp med mitt micro-ärende, men det kändes som att gå över ån efter vatten. Vart är vi påväg?......käpprätt åt h....e.
Fika hos en kompis, besök hos skomakaren och en vända på gymet, samt hemlån av toa-sitsar hann jag dessutom med idag. Undrar när jag ska ge mig på aktivitetsrapporterings-premiären??
Inte idag iallafall............
 
Dimman lägger sig över fälten, då det blir lite kallare sähär framåt skymningen......
 
och det är dags att se dagen i backspegeln, tillika en vacker solnedgång.......
 
 
   
 

Plusgrader......

Heja, heja bort med snön.....
Det droppar en del från taket och snart, snart är altanen isfri (med lite skyffelhjälp). Dock uppstod det ett litet missförstånd med den and-liga populationen. De trodde helt klart att det var för deras skull här skyfflades undan is.
Så här gäller att "vara tydlig".... (som om det skulle hjälpa)
Nåväl även solen hedrar oss med ett besök, värm på bara!
Har ägnat någon timma åt att plocka ihop "överskottet" av stickade kläder och lite annat till två kassar jag ska passa på att lämna ifrån mig på torsdag, till ett ställe där de distribueras vidare till flyktingar i närområdet.
Kanske jag får möta mina stick-alster på byn, vem vet? Men bättre det, om det värmer någon (som avsett) än att det hänger "på vartannat här i hemma-affären".
Ska även kolla över och lämna in några fler tröjor till Rebdesigns affär, får försöka åstadkomma "lite jämn spridning" på hantverket, då det börjar bli som med ändernas antal....lite för mycket.
Börjar nu bli dags att tänka på middagsmat och där är det stiltje totalt känner jag, så det blir dagens utmaning.
Dagens utmaning antagen och utförd. Det blev ugnsgrillad lunchkorv med "fetaostsallad" och det är ju mat dä' mä' om än ingen vedertagen söndagsmiddag.
Maken gav sig ut på en "halkrunda" och jag satte mig i solstolen i glashuset med en bok en stund, dock inte iförd bikini direkt. Tog mig sen an lite snö som var kvar på altanen och fäste den nya kärven i granen till småfåglarna.
Men då det är tämligen höga drivor alldeles bredvid, kommer säkert "Andligan" att förse sig imorron och riva ner den, ax för ax.
En god kopp kaffe på det och nu går snart solen ner, himlen är randig i ljusrosa.......
 
Kolla! därinne är det alldeles rent och torrt!
 
Flera plusgrader ute och nästan tjugo inne......idealiskt (såhär års iallafall)
 
Utsikt från en solstol, mitt i vintern!
 
Solen börjar bryta igenom.....
 
Påfyllning (så länge det varar)
 
Himlen är ändå blåmelerad, där ovan Strandstaden....

Ny månad, mera snö.....

Då börjar vi på februari månad idag och januari slutade med en onödigt stor mängd snö, ovanpå de existerande, väl tilltagna högarna av redan anländ sådan. Nu börjar det bli ganska ordentliga vallar utmed vägkanterna och även på vår baksida.
Vi har en alldeles "nyanlagd" rutschkana för änder i anslutning till småfågel-restaurangen. De har inte provåkt den ännu, men jag har sett hur de kanar nerför slänten då de fäller in benen i fjäderskruden för att relaxa, så förutsättningarna finns för "lajbans i Bergsbacken" om de bara kommer på tanken.
Inte helt lätt var det att ta sig upp för gårdsplans-lutningen med bilen, trots dubbdäcken spinner det direkt. Till slut gick det iallafall, men en och annan grop blev det på köpet....
Har varit den vanliga lördagsrundan och handlat lite nyttigheter på second hand, där jag även sprang på bonusdottern vid skohyllan. Det är där hon gör sina mesta fynd i denna affär. Sa att jag kanske skulle komma förbi och ta en kopp om inte kompisen jag tänkt besöka var hemma.
Det blev fika i Hörnebo och en god chokladmuffins till kaffet, innan jag vände hemåt och fick ett snabb-besök av syster med assistent som hade en del papper att leverera.
Nu är det bara att invänta schlagerfestivalen och som förrätt till denna hade jag tänkt mig en storvinst på Lotto. Ingen dum planering av lördagkvällen, känner mig ganska nöjd med den.
Dock är det bara eftermiddag än sålänge, så en vända vid spisen för lite experimenterande i matväg följt av Premier League-fotboll kan väl få tiden att gå och så fick jag ju en hög med papper att plöja igenom...... 
 
Då var det matdags igen.......tycker vi ialllafall.
 
.....vi väntar.....
 
Hörnebofiket, men vad har hänt med yngste sonens bil? Har den badat i snödiket, månne........ 
 
 

RSS 2.0