Veckostart med full fart......

Dagen startar med några intensiva och hektiska timmar i SFI-"röran". Förstå mig nu rätt, då det inte är något fel på verksamheten i sig och ambitionen hos de studerande, men med över tjugo elever i samma klassrum, befinnande sig på väldigt olika nivåer i sina svenskstudier och alla därtill kommande delprov. De är ivriga och vill göra sina avsnitts-prov i boken, men det finns väldigt begränsat med avskilda platser att tillgå, samt därtillhörande teknik för ljuduppgifter, vilket betyder kö och en aning otålighet.
Ska det sedan hämtas det mest elimentära i materialväg, såsom block, pennor, kopiera fler prov och lite annat är det en "seightseeing" i skolans lokaler som gäller. Idag var det jag som var "slav", dvs. fick springa i trappor och långa korridorer för att fixa några ynka plastfickor. Bara en liten passus i ärendet, normalt sett får läraren själv ge sig iväg på dessa utflykter och då försvinner ju en hel del undervisningstid och onödig stress uppstår på köpet, för alla. Detta är min amatörreflektion över en arbetsmiljö, som lämnar en hel del övrigt att önska (efter bara en veckas vistelse ska dessutom tilläggas).
Efter denna "urladdning" var nästa anhalt den obligatoriska, månatliga "Hej, här är jag" på Arbetsförmedlingen, så handläggaren kan bocka av att man har skött sig och varit närvarande, om än bara en kort minut.
Maken behövde påfyllning av medicinförrådet, så det var bara att fortsätta till grannen Apoteket för åtgärd. På-fyllning av bensin i bilen var det också dags för och sen när det fanns drivmedel i tanken igen, var det bara att dra vidare mot Skövde. Ö&B, Rusta, Coop Forum och en hamburgare på McDrive följdes av besök hos Green-kontakt, för att iallafall föra fram och försöka få en framtida ändring till stånd på de värsta avarterna i vårt samhälle.
Semlor och kaffe vankades och hur hon, riksdagskvinnan, hinner fixa hembakta sådana, det är en gåta. Men goda var dom och att prata om dagens eländen (i många varianter) är ett måste, för att det inte ska kunna gömmas undan, sopas under mattan och glömmas bort.
Precis som det försöks att göras med alla oss över 35.000 i Fas 3. Vad är det för mening med att byta ett utanförskap mot ett nytt, ännu värre......
På tiden att sopa rent framför egen dörr, innan vi tycker till om andra länders förehavanden.....
 
Helgens hallonsmoothies ville också vara med på ett hörn.....
 
...precis som Brittgården, vars skapare Erskine skulle fyllt 100 år iår och firas, med start idag i Tibro.
 
Sen en bild på Garpadammen i centrala Skövde....
 
...följt av "Nyströms kullar", sett från parkeringen vid f.d. Gamla skolan.
 
Här finns också lite gammal bebyggelse. En av de få gårdarna, som finns kvar i centrum av Skövde.
 
...och till sist "bagerskan" Green. Det ser allt ut att ha varit lite svettigt. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0