Inte mycket gjort......

......och ingen toppendag heller, förutom OS-guld då förstås. Men den prestationen kan ju inte jag ta åt mig äran av. Istället kan "skrytas med" en tvättmaskin tvättad och hängd, samt dammsugning av huset.
En liten frusen fågel satt nedanför trädet och ville ha mat, så jag fyllde på frön.
Fanns ingen lämplig fisk i frysen, så blev en snabb trip till metropolen Mölltorp för bunkring av livsmedel.
Fick några foton från maken på dotter som fullföljt ett skidlopp och ungar som fikade och lekte.
Låg även ett brev igår med tid för läkarbesök redan nästa vecka för det återkomna problemet och det känns mer än nödvändigt, om vi säger så.
Humöret och orken går på låg nivå, så blir nog en liten ljugarpaus nu. Hur länge får vi se........
 
Dags att fylla på fågelmat.......
 
......håller med!
 
 

Sovit gott.......

.....i natt, tjuvstartade egentligen redan med att slumra i fåtöljen igår kväll.
Solen har kommit på en lite längre visit idag verkar det som. Hoppas nu på en avkopplande helg i min ensamhet, vilket jag inte lider av om allt bara håller sig i skinnet.
Antar att maken strax ger sig iväg i solskenet och jag har precis ätit tomatsåsbaserad köttgryta med ris.
Så har också kontorshunden.....men jag fick mest, mycket mera mest!
Momentet är i alla fall gjort och nu väntar hon på att husse ska dinera klart sin matlåda (som hon aldrig ens kommer på tanken att "vänta ut", för att bistå med diskningsassistans).
Hon tar istället en tupplur innan promenad runt huset. Själv gör jag ett nytt försök med pepparkaka till kaffet, men den ger nog ingen nämnvärd effekt den heller (på snällhetsfronten). Dock gott nån gång ibland, att knapra på.
Fortsatte "fredagsdekadensen" med ett besök hos Bagar'n och Blommans Deli. Kycklingwook och räksallad hos den sistnämnda, wienerbröd ich minibiskvier hos den andra.
Räknar med att detta ska räcka mer än fredag, efter mottot: Lite men gott, flera gånger.
Bara att ta sig an helgen nu då.........
 
Vart är jag......?
 
........in heaven, maybe?
 
"fredagsransonen"......
  
 

Riktigt segt.......

.....först att somna igår och sen att vakna till för uppgång och motivation att gå till jobbet.
Kom i alla fall iväg trots trött och annat.
Har nu haft kontakt med kliniken och ska få återbesökstid så snart det går. Ta Alvedon fick jag som råd under tiden (hjälper inte mycket) och om det blir likadant/värre åk in till akuten direkt, för koll.
Strunta i vårdcentralen.........
Hemma hos Inga, som fixade köttgryta i tomatsås till mig imorron och det räcker till lördag också.
Maken ska åka till dotter, svärson och barnbarnen i fritidshuset för en weekend, så han "slipper" äta grytan (men han är inte ledsen för det ett endaste dugg). Orkar tyvärr inte följa med........ än mindre nu.......
Får göra det bästa av situationen här hemma på egen hand, en dag i taget typ.
Fåtöljhäng.........
 
Inga vid spisen.........

Tantfika.......och annat.

Första onsdagen jag kunde vara med på "tantfikat på tappen", vilket var trevligt. Det blev en pratstund med både kända och okända bekantskaper. 
Därefter hem för att njuta av resterande ledig dag. Det sket sig rejält.
Fick akut samma problem som i höstas och ringde sjukvårdsupplysningen för råd, där var det mer än 20 minuters väntetid. Får inte tag i kliniken jag var på i början av året förrän imorron och undrade vad jag skulle göra tills dess. Trevligt bemötande och råd att ta kontakt med vårdcentralen för en akut koll. Gjorde så och fick tid direkt.
Men där slutade det trevliga bemötandet, läkaren var stressad och inte ens intresserad av att göra en bedömning då han läst journalen och hänvisade till Falköping. Hjälpte inte att jag fått rådet att kolla akutskedet, innan jag får kontakt där.......
Väldigt besviken på bemötandet, även om han motvilligt gjorde en undersökning (i närvaro av en sköterska, som var mycket trevlig och höll med mig om att doktorn inte var "på topp")
Nu lite korv i ugn och sen beta av resten på den första lediga onsdagen. Humöret är allt annat än bra.......
Vi får väl se vad som händer framöver........lugnt eller mera dramatik.........
Roligt nästan jämt med andra ord.
 
Någon har gått i nysnön........
 
"Tantfikat"......
 
Den har legat där ett tag nu.......åkt förbi många gånger.
 
Äntligen lite mat.......
 
 
 
 

Turbulent tisdag.......

.....har det varit hittills, runtomkring mig bara men ändå. Sitter man mitt i "karusellen" snurrar det rätt bra iallafall.
Sopbranschen är ingen "walk in the park", inte ens på kontoret.....
Ser ut att klarna upp, för ljuset genom kontorsfönstret känns intensivare plötsligt. Men fortfarande är det helmulet.
Ute ett ärende på lunchen, fått lite mat i magen och konstiga blickar därtill från kontorshunden.
Jag gjorde inte precis som vanligt och det blev bara smulor kvar att slicka ur, så hon var väl inte helt nöjd med mig kan tänkas.
Ska göra ett besök på second hand när arbetsdagen är förverkad och hoppas naturligtvis på fina fynd. Men det vet man ju aldrig förrän efteråt......
Tisdagar är en "stressig" tevekväll, som vanligt allt vid samma klockslag. Spelar in och tittar i efterhand, för det gör inget om det skulle bli lite sent idag. Sovmorron imorgon!
Sen återstår att se hur torsdagen blir, arbetsmässigt. För som sagt turbulent och massor att göra ute på fältet, spiller naturligtvis av sig en del till kontoret också.
Inte mycket till fynd idag men en liten Boda-skål för en tia fick följa med hem. 
Maken verkar vara ute på promenad, har varit hemma själv nu snart en timma.......han kanske har rymt.
Nä han har hittat hem.......
 
Kom nu då husse, jag vill gå in igen.......
 
En liten skål från Boda........
 
Tomte upphittad på gäststugedörren......
 
 
 
 
 
 

Favoritdag......

...... måndag? Nej jag bara skojar såklart......
Nästan tio grader kallt och en massa snö, med en hel jobbarvecka framför sig. Då kan man hålla sig för skratt när väckningen ljuder strax efter 06.00 och man fortfarande är trött (big surprise!).
Inte mycket hittills idag som kan läggas under roligt, men det finns faktiskt några saker:
* Första lediga onsdagen att se fram emot (av många...)
* En ledig kollega kom in med hembakade semlor alldeles nyss
* En från i morse upprörd kund, ringde igen och bad om ursäkt för sitt beteende i det tidigare samtalet (jag sa att jag haft att göra med värre, men tackade för att han bemödade sig med att ringa och be om ursäkt).
Sen händer det alltid något, (oftast på den negativa halvan) jobbmässigt. Så snart vi tror oss vara "ikapp" ställer inte bara vädret till nya problem, för oss att lösa.
Nu påverkar det bara mig indirekt, men en släng av sleven blir det alltid och hård belastning på kollegor med redan mycket på agendan, känns inte bra i längden.
Alldeles strax lunch i alla fall, för dagen går ju extra fort med mycket att hantera.
Fotbollsmatchen igår var en upplevelse och de sista fem minuterna går till historien. En missad straff för bortalaget, en kontring med mål för hemmalaget och sen en straff igen för bortalaget, slutresultat oavgjort.
Men länge kommer med säkerhet linjedomare-insatsen att debatteras på Anfield.......
Handlade lite mat på hemväg, men det tog ett tag att hitta en "säker" parkeringsplats, då det var totalt kaos vid Netto eftersom inga markeringar syntes i snön. Då har man tydligen helt glömt  hur det brukar se ut.......
Nu är jag iallafall hemma och har gjort matlåda, innan landningen i fåtöljen........
 
Trubbel i kallt väder, slutade med reservbilen......hela dagen.
 
Kollegan som var ledig idag, bakade semlor till oss......
 
Vinterdag går mot natt och isen har nu lagt sig.
 
 
 
 

Låg energinivå......

......var det på både mig och datorn idag. Den bärbara enheten var bara att plugga in i väggen, för att råda bot på dess nivå. Värre var det att få fart för egen del. Vaknade ganska tidigt (helgvariant) redan runt åtta, blev liggande i sängen och glodde teve. Utanför fönstret fanns idealiskt vinterväder, för den som uppskattar sådant. Några grader kallt och sol, men det lockade inte ut mig.
Lite till snö hade även kommit inatt och maken gick ut framåt eftermiddagen för att tampas med denna, innan han tog en promenad. Tur och retur soptunnan, var vad jag sträckte mig till.
Sen lagar Inga schnitzel, medan jag fick ta en akut rengöring av kylen. Där hade längst ner samlats en sörja av okänt slag, så ut med alla lådor och nedre hylla för att skura rent.
Synd jag inte upptäckte detta innan jag duschade.......
Snart (om två timmar) är det avspark på Anfield, den match jag "försökte se" redan igår. Passar på att ljuga färdigt innan den startar och tar en kopp kaffe i fåtöljen.
Därefter ska jag och mina två stickningar njuta utav bra fotboll, där rätt lag vinner.....hade jag tänkt!
 
Färdigskottat igår, han fick ta lite till idag......
 
Dörrskylten hänger fortfarande kvar, även om alla omnämnda inte längre bor här permanent.
 
Eftermiddag 4 februari 2018....
 
Tänkte bjuda på de sista mormorskexen, men ju större fåglar ju fegare om jag står inne med kameran.
 
Snö-överhänget har börjat bildas på glashuset, för första gången denna vinter.
 
 
 

"Vackert vinterväder" och budgivning......

......är väl det man kan säga händer idag. Apropå det vackra vintervädret, så är det med ironi jag benämner det så naturligtvis. Vaknade runt nio idag och tittade ut. Mer än två decimeter nysnö var inte vad jag ville se, men det var vad som bjöds.
Tröståt lite frukost och sen gick maken ut för att skotta undan eländet. Jag har bara sopat lite framför dörren och hållit mig inomhus. Ingen större energikick för min del, vinter med snö. Prognosen visar dessutom att det ska vara minusgrader inom överskådlig framtid, så eländet kommer att bestå. Plus att det är kallt!
Har även "tröststickat" en stund i fåtöljen och lagar nu, fläskstek (mini) med katrinplommon och äppelmos till middag. Mera comfort food alltså och senare blir det Liverpool mot Tottenham, vilket antingen muntrar upp eller ökar på "väder-deppet".
Under tiden har jag också koll på några auktioner hos Tradera, ropat in två och väntar på den tredje. Anledning och föremål är än så länge en hemlighet....... 
Dags att bänka sig för match på Anfield, denna gång framför teven. För nästan precis tre år sedan satt vi på plats för just mötet mellan dessa lag. Då vann Liverpool, repris idag igen, please. 
Lång näsa och koll på läget, hade väl jag. Det är inte förrän imorron eftermiddag, den matchen går av stapeln.
Får väl vänta på lotto och Mello då istället.........
 
Utsikt från sovrummet, lördagsmorgon i februari........
 
....och över sjön.
 
"Tröstätning"...frukost.
 
Det har klarnat upp lite iallafall......
 
....och maken har startat "kriget" mot snön.
 
Ny snöhög och muren med örter syns inte ens längre.
 
Fågel-"möte" vid iskanten.....
 
Mera tröstätande.........middag.
 
 

Några centimeter snö.......

.....var det som överraskning i morse. Men några centimeter är i alla fall mycket bättre än några decimeter, även om det tog ett tag att borsta av och skrapa rutor.
Trafiken höll sig också lugn på stora riksvägen, som ej var "åtgärdad" efter nederbörden.
Än så länge har vårt register varit samarbetsvilligt och inte alltför många missnöjda har hört av sig. Faktiskt ingen otrevlig alls ännu......men det är ju fredag, så folk kan vara på bättre humör av bara den anledningen.
Mig påverkar det positivt i alla fall.
Strax lunch, korv stroganoff istället för ugnspannkaka. Vilket troligen medför att både jag och maken känner oss ganska nöjda med våra respektive måltider mitt på da'n.
Med utsikt över en större genomfartsväg från kontorsfönstret, kan rapporteras att tre gånger har grus-bil passerat där, utförande grusning och dessutom en plogbil i förmiddags. Och alldeles nyss kom en traktor med skopa och sandade gången utanför på gården. Men detta är ju i Tibro.......
Vad ska jag hitta på att köpa med hem då? För någon form av "fredagsmys" i matväg vill man nog ändå ha, som kick-off inför resten av helgen.
Kanske blir pil-pil förresten, finns faktiskt grejer hemma till det redan.....och ett glas vin (why not).
Efter det ökar förutsättningarna för en slummer i fåtöljen, med hundra procent ungefär.....
Men det kan det vara värt!
Förstår varför man inte ska köra bil efter att ha druckit alkohol, räcker med ett glas vin och jag är definitivt olämplig att ens tänka tanken....... men sitter sådär gött relaxad och småtrött i min fåtölj.
Helgen är välkommen.......
 
Lunchen idag, bilden ville inte vara med i gårdagens blogg.......
 
Två bilar samsas i nysnön........
 
Fredagsmys serverat........

Det gick inte så bra.......

.....för Manchester United igår, men desto bättre för Tottenham. Vilket säkert gladde barnbarnen, som är stora supporters.
Snökaos är förutspått i landet, men tack och lov inte i våra trakter. Det sätter jag stort värde på.
Nu börjar det till och med att ljusna när man åker till jobbet också, så skönt.
Februari månad startar med ganska väl tilltagen blå himmel, fick dock skrapa envis beläggning på rutorna i morse.
Men säg den glädje som varar. Hade knappt skrivit att det var blå himmel förrän det startade snöa. Först stora flingor, sen lite mindre och nu stora igen. Vi får väl se vart detta slutar, nu lunch..... 
Annars har dataregistret tagit vinterlov verkar det som. Nästan hela förmiddagen har det legat nere, vilket är väääääldigt frustrerande. Mer än 90% av allt arbete är relaterat till att det fungerar. 
Det är så skojigt, (not).
Inte blev det bättre efter lunch, heldagsstrul och inte ok ens när jag gick hem. Lägg därtill att blogg.se också legat nere i flera timmar.
Då jag kom hem möttes jag av pannkaksdoft, då jag låst upp och larmat av. Ingen hemma? Nej, men ugnen var fortfarande på....... dock utan pannkaka som tur var. Maken ute på promenad.
Smakade på en bit, men lämnade resten till honom imorron, då han uppskattar den bättre än jag. Fixade lite korv stroganoff och makaroner till mig. Det duger mer än väl.
Nu teve.........
 
Kvar till maken imorron.......
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0