Loppis och plastparty, livet är hektiskt.....

När jag kom ur sängen imorse, kunde jag läsa på Facebook att sonen äntligen skulle gå och lägga sig i en.
Han kan inte ha sovit många timmar de senaste tre dygnen, men nu ikväll funderade han på att ta ett morrondopp, vilket han illustrerade med hotellets pool i fågelperspektiv. Jo dom är på plats i L.A. och ska påbörja tredje äventyret "over ther". När vi sover är dom uppe och tvärtom, man får väl hoppas han uppdaterar sin Facebook ordentligt, så vi vet vad han gör. (ja allt lär han väl inte berätta förstås)
Efter lite frukost i magen, bar det iväg till loppis i lanthandeln. Det var inte så många som hittade dit, men en del försäljning blev det ändå. Sen snabbt hem för att värma lite rester, för att direkt därefter åka till "världsmetropolen" Hönsa, där det var plastparty hos "fiket i skogen". Fint väder bjöds det också på, samt fika och vi gottade oss där i solen. En del inköp av plast i bästa kvalité vart det också, men bara en liten, liten kanna för min del.
På hemvägen stannade jag till hos Örlenbadets Pizzeria och handlade just en pizza med hem, att dela på.
Medan jag väntade på den kollade jag in badgästerna. Ett tiotal bilar fanns på parkeringen, men det var ingen direkt trängsel i sjön. Några doppade tårna och andra hade dröjt sig kvar för att sola lite till.
Pizzan var godkänd och numera slut. Dags nu att ta sig an den första av två fotbollsmatcher på TV:n ikväll. Uruguay mot Italien, vilket inte känns sådär superintressant, men värt att sätta på apparaten för iallafall. Håller givetvis på Uruguay, då Italien aldrig fallit mig i smaken som forbollsnation.
Senare vid midnatt blir det intressantare Brasilien-Spanien, den ser jag fram emot.
Måste bara hålla mig vaken.......Frisk luft och sol blir man lite trött av, känner jag.
 
Ganska vanligt att jag glömmer ta kort, här är plastpartyt redan över och fikat urdrucket.
 
Vid Kråkhult finns detta söta föl, men vad gör du mamma........
 
Några själar badade fortfarande vid Gamla Örlenbadet.......
 
...och medan jag väntade på min pizza, fotade jag "Fläskön" i sommarskrud.

Grillfest.....

En del bestyr kvar inför eftermiddagens grillparty med grannarna, bara att gå upp och sätta igånng med grillspetten, skära sallad, förkoka majskolvar och baka bröd.
Ja brödet var ju bara att baka färdigt i ugnen efter inköp hos Tempo.
En snabbtur till second hand's sista öppetdag innan semesterstängningen och in till kollegan på Inredia för att fylla i jobbrapport (alla två dagar jag hittills ska ha betalt för) hann jag ändå klämma in.
Hemma höll maken på att skruva ihop min nya solstol, vilket krävde både styrka och andra verktyg, än det som fanns med i paketet, lät han meddela.
Nu är den klar iallafall, precis lagom till eftermiddagens spridda skurar....
Men vi hade ju annat för oss, hade ändå inte hunnit sola, då det fanns mat att färdigställa till utsatt grilltid.
Dock hann jag med att skära mig i fingret vid preparering av salladen och ganska kraftig blodvite uppstod, om än lokalt till ringfingrets topp. Flera bandage är redan förbrukade.
Vi fick flytta in grillen under tak, men det smakade gott och att sitta torrskodd tittande på sommarregn funkar ganska bra i trevligt sällskap.
Det blev några timmar med mat och fika innan de gick den långa vägen tillbaka till grannhuset.
Sonen sitter på ett plan över Atlanten och landar väl i Los Angeles nå'n gång senare ikväll, för 19 dagars semester. Inget avis alls, eller lite kanske, om jag känner efter.
Själv ska jag som vanligt kolla Lottodragningen och hoppas på storkovan.
Konstigt att det "skiter sig" varje gång.....hittills iallafall.
Imorron är det Loppis i Lanthandeln igen och på det plastparty i Hönsa.
 
Delar av buffén väntar på att.....
 
"grillmästar'n" ska få igång glöden.
 
Alltmedan solstolen fick ställas på ända, direkt efter monteringen, så regnet kunde rinna av.

Taxi till jobbet och spontanfika....

Var tvungen att ställa väckarklocka idag igen, för jag lovade att vara taxi åt sonen. Han skulle med sina resväskor förflyttas från lägenhet till jobbet. Där han senare i kväll "liftar" med den lastbil han under dagen lastat, destination Stockholm, för vidare resa imorron till det stora landet i väster. Hoppas att han fått med allt och att de kommer iväg utan missöden. Hemresan förra gången det begav sig till Kalifornien, var både lång och mödosam på grund av diverse ombokningar utanför deras kontroll. Gången därföre på ditresan, fick han vänta på bagaget i två dygn, då de strulat vid omlastning i Frankfurt. Denna gång reser de via Heathrow, London hoppas de har bättre koll där.
Efter denna "taxiresa", var det Apoteket nästa samt lite andra inköp. Vid återkomsten till hemmet stod maken i dörren, klädd för trädgårdsarbete.
Jag fick lasta ur inköpen själv och sedan börja förberedda morrondagens grillfest. Grannarna kommer då över på lite mat efter all hjälp, med muren och igår även lån av gräsklippare.
Enkel middag serverades och sen öste vi ut grus på den sista biten av gårdsplanens yta, så nu ser det riktigt propert ut.
Fick sedan för mig att dra upp i skogens grustag för att hämta några fina stenar att fixa finishen med i bärbusk-rabatten.
Innan sista backen upp, bor en kompis och hon var ute i trädgården. Tänkte att jag stannar till och pratar lite, men det blev ett par timmars vistelse i hennes trädgård med både kaffe, glass och "tjöt". Det var sen ganska snabbt avklarat att hämta tiotalet lagom stora stenar och maken vid sin dator, hade inte ens saknat mig.
Han trodde jag satt vid min dator......och ljög.
Men det gör jag ju först nu, efter att ha fått dit stenarna på rätt plats och snart blir det kakbak och TV-tittande.........
 
Spontanfika i "syrenbersån"......
 
Många fina aklejor hade hon vid husknuten, såna växer bra (nästan för bra). Har ett gäng hemma också.
 
Fanns det några fina stenar sen då, i grustaget....?
 
ja döm själva......
 
Not a price-winning one....but it'll pass.
 
 

Håret blev kort, men gräset var långt.....

Uppe ganska tidigt idag, med mitt mått mätt iallafall. Satte mig vid datorn och klickade runt på de vanliga rutinställena, samt läste tidningen och kollade om det hade hänt nå't på Facebook under natten...(haha, lite beroende är man allt, bara att erkänna).
När klockan var tjugo i tio tänkte jag att frukost skulle sitta fint och gick ut i köket, slängde ett öga på klipptiden, (som jag var övertygad om var satt till femtiden) men va' f...n! det stod ju 10.00 på lappen.
Så fort vet jag inte när jag duschade och fick på mig kläder senast, men en minut i utsatt tid satt jag i frisörstolen iallafall. Hon fick som vanligt order om att klippa lagom och vet precis hur jag menar, så lagom kort i huv'et traskade jag en halvtimma senare hemöver igen, för att intaga en något sen frukost.
Maken gick ut och skyfflade grus igen, då det idag inte regnade och jag fick lite senare i uppdrag att plocka bort allt "lullull" från gruset (vilket innefattade krukor, prydnadsstenar, ljuslyktor m.m.) så det skulle gå lite fortare att fixa underlaget. Sen rensade jag planteringsbordet från överskottet på plastkrukor, skyfflade en del grus och gjorde avbrott för kökstjänst: "Äta bör man....". Kaffe i glashuset och lite vila sen var vi igång igen och har fått ordning på större delen av gårdsplanen.
Fick låna gräsklipparen av grannen, då vår fortfarande inte har hört av sig från "sjuksängen" hos Börje, har "legat inne" över en vecka nu. Jag körde framsidan och det var så tjockt att maskinen stannade stup i ett. Maken började på baksidan och jag smet in i duschen, då jag hade så mycket svett i ögonen och imma på glasögonen att jag inte såg nånting. Då anlände "Lille" igen med kranbilen och nu har vi två mastodontkassar med jord, respektive bark stående på grusplanen. Bara att spotta i nävarna igen alltså, men inte idag........
Ska se fotboll Spanien-Italien. Heja Spanien!!!!....och sonen dök upp för ett långbad i jaccuzzin, för att relaxa innan USA-resan som startar på lördag.
Inga fick bjuda på en "fry-up", för han undrade om det kunde ingå i besöket. 
Hör nu från badrummet icke önskvärd musik, så får väl höja ljudet på TV:n för att göra egen avkoppling möjlig, men det kanske blir lurar så småningom för hans del, hoppas......
 
Morgontoalett....
 
Sen spanar vi på änderna. När dom kommer serveras frukost.
 
Nu blommar kaprifolen.
 
Här kommer första säcken med jord......
 
....och här är den med bark.

Från duggregn till spöregn, via grus och småfåglar.

Är det inte mysigt att vakna med huvudvärk? Nej inte så särskilt tyckte jag, gick upp och petade i mig alvedon för att krypa ner en stund till. Maken hade kravlat ur sängen in till sin dator i väntan på lastbilen med grus.
Hade inte mer än dragit täcket över huvudet när jag hörde lastbilen, nästan en halvtimma före avtalad tid.
Bara att ta sig ur bingen igen då och föreviga händelsen.
Det var snabbt gjort att tippa av gruslasten och efter en titt på förra årets anläggningsarbete han gjorde i vår slänt, åkte "Lille" vidare på sin arbetsdag, för att återkomma i övermorgon med jord.
Maken tog sig an högen och jag käkade frukost, för att sedan trava ut och skyffla grus i skottkärran medan han körde på plats och krattade. Duggregnet tilltog under vårt arbete, så det var svårt att urskilja om vätan var regn eller svett. Visst var det tungt att fylla säkert 15-20 skottkärror med grus, men ganska ok ändå. (Vi får väl se imorron om några nya "ickemuskler" ger sig till känna.)
Regnet bara tilltog så maken gav också upp ganska snart, men en bra bit är fixad ändå. Jag satte mig vid datorn och skickade nya ansökningar till jobb, fyra stycken. Ja momenten är gjorda nu iallafall för femtitolfte gången......
Bäst som jag satt där flaxade det i köket, en pilfink hade förirrat sig in. Men han hittade ganska snart ut i det vackra regnvädret igen, för dörren var ju fortfarande öppen.
Middag blev det även idag och en inköpstur till Tempo, med en pratstund. Sen har jag suttit och knackat på datorn, samt letat semesteralternativ fram i höst. Hittar dock inget "som sticker ut", till rätt pris kanske bör tilläggas.
Återigen började det flaxa i köket och denna gång var det herr talgoxe som kommit på besök. Han provade att sitta både här och där, men flög lite motvilligt ut igen i regnet, när jag vidgat springan på altandörren.
Ja det har spöregnat hela da'n och håller fortfarande på, vi får hoppas på morrondagen.
Nu ska jag se om Lotto-dragningen gav nå't och tröstäta lite som kompensation för det dåliga vädret, samt titta på "Foyle's war" lite senare. 
 
Här vill jag ha högen.....
 
då börjar vi tippa....
 
....och här var det sista.
 
"Lille" tog en sväng till baksidan för att kolla projekt slänten, som han grävde åt oss förra året.
 
Sen vidtog hårt arbete....
 
....såpass att vi kunde köra ner bilarna igen, lägg märke till vattenpölarna och det var i förmiddags, nu har det regnat ytterligare sju timmar.
 
Det regnar ju ute ju, här på lampan är det torrt......
 
.....och vid din dator känns det rätt bra.....
 
okej jag fattar, altandörren på vid gavel, så tack för mej!
 
Det kom ett brev från Holland. Min brevvän Adas dotter skickade kort att dom fått en son. Hon hade två döttrar förut. Visste redan detta och har sett bild på lillebror Nathan, Facebook funkar fantastiskt som nyhetsmedium.
 
Tröstmat vid heldagsregn.

Uppdrag utfört....

Imorse fick jag svar på proverna jag tog i förra veckan. Alla var bra och jag ska börja trappa ner på cortisonet, för att ta nytt prov i augusti. En bieffekt av just denna medicin är viktökning. Precis som om jag behövde det, men naturligtvis fastnade kilona snabbt som ögat på fru Berg, får nu hoppas att dom försvinner lika obemärkt som dom kom, om jag kan sluta helt med medicinen. Känner dock att stelheten i muskler och leder blir mycket bättre med cortisonet. Är det inte det ena, så är det det andra, med andra ord.
Fortsättning på det som gjorde mig så förbannad igår, följde idag. Skickade nämligen ett krav (inatt) om svar på den bifogade frågan i JO-anmälan. Vad fick jag tillbaka, jo en ny förkunnelse som löd:
 
"Du underrättas om att din skrivelse, som kom in den 25 juni 2013, inte har föranlett någon åtgärd från JO:s sida."
 
Varpå jag skickade iväg ytterligare ett mail: Om man skulle tolka detta som att JO inte svarar på frågor från allmänheten, samt vad nytta vi då har av JO.
Som sagt tyst och snäll, det var det läääängesen jag var......
Hade därefter ett hedersuppdrag åt sonen, att inhandla adapters för USA-resan till laddning av alla tekniska prylar som dom ska ha med och köpa rejält med "svenskt" godis på Grahns.
Båda sakerna utförda och en sväng förbi Rusta resulterade i två rea-stolar till trädgården, förutom de obligatoriska garn-nystanen man är tvungen att köpa, "när jag ändå är här- man vet ju inte om dom tar slut till nästa gång- om jag plötsligt skulle behöva".
Maken hade under tiden roat sig med att köra grus, ta bort ogräs på garageinfarten och snygga till häcken på framsidan. Potatisen var också färdigkokt, så bara att plocka fram fisken jag fixat iordning tidigare.
Besöket på second hand vid hemresan, slutade idag utan inköp, (kors i taket) det är inte ofta sånt händer.
Ikväll blir det allsång, Mord i Midsomer och stickning (på ett nytt "hemligt" lite större projekt, så nu har jag att göra ett tag).
....och så köpte jag naturligtvis en påse godis till oss också, som behöver ätas, Livet är hårt!
 
Sonens "order" färdig för avhämtning och vidare transport till godissugna amerikan-are (-skor).
 
Stolarna trivs redan med vårt bord, som behövde sällskap.
 
Stackars oss vad vi kommer att få slita, t.v. sockerfritt och t.h. vanligt. 

Jag är förbannad......

Vad har vi JO till?
När man gör en anmälan och de skickar följande "förkunnelse":
 
"G.B. har i en anmälan framfört klagomål mot Försäkringskassan.
Handlingar har infordrats och granskats.
Jag finner inte tillräcklig anledning att vidta någon ytterligare åtgärd eller att göra något uttalande i saken.
Ärendet avslutas."
Att dom inte kan ändra beslut eller "prata i enskilda ärenden" är jag fullt medveten om, men ha en åsikt i frågan jag ställde, är väl det minsta man kan begära: Har myndigheten inte något ansvar gentemot tredje man om deras tjänstemän ger ut felaktiga upplysningar som får ekonomiska följder för den enskilde? 
 
Visserligen har jag väl fått indirekt svar på detta, genom ovanstående förkunnelse.
Strategin verkar vara att om vi hittar en anledning att "ta tillbaka" lite av ersättningen för dom som ligger samhället till last kan vi utan problem göra så och sedan ignorera vederbörande om den protesterar och alla instanser "åker samma tåg". Kan det bli mer maktfullkomligt än så.
Jag anser att bland det fulaste man kan göra i humanitetens tecken är att osynliggöra, "tiga ihjäl" sin medmänniska (alt."sparka på" den som redan ligger). Du kan lika gärna säga rakt ut att: Du är inte värd någonting, så jag behöver inte ens bry mig, än mindre ge en förklaring.
Kontentan blir: att du som bidragstagare är fullständigt rättslös och värdelös. Jag är långtifrån ensam om att "hamna illa i systemet", vilket får mig att bli mörkrädd mitt i sommaren, eller varför det förresten?
Skit i alla andra, vässa armbågarna och knö på, klampa fram bara........och lös din situation.
Sitt inte och gnäll, skaffa dig ett jobb istället.
Så jag tog ut min ilska på getingboet, det ligger nu i en gryta med lock och stenar ovanpå. Allt enligt principen:
Är Ni dumma mot mig, så kan jag vara dum mot andra.....
Vilken härlig värld det blir med sådant resonemang,...... men inte alls ovanligt befarar jag.
Förutom att ha varit förbannad hela eftermiddagen, har jag varit hos Arbetsförmedlingen (man har anmälningsplikt med personligt besök en gång i månaden i fas 3) och sedan en tur till "Fiket i skogen" som har öppnat för säsongen. Gratulerade kompisen som jobbar där och faktiskt fyllde år i förra veckan.
 
En rofylld skog på hemvägen, innan jag öppnade posten.......
 
...dagens "vedergällning".
 
 
 
 
 

Ytterligare en relaxad dag....

Mestadels mulet, men så småningom tittade solen fram och då kom det ett par rejäla regnskurar också, på köpet. 
Änderna har varit på både lunch och middag, samt en hel del småfåglar som passar på samtidigt att ta för sig av solrosfröna. Både gråsparvar, pilfinkar och sädesärlor har halvstora ungar som rantar med den vuxne på bästa "Följa John-vis", med oavbrutet gapande munnar.
Har även lyckats lokalisera ytterligare ett getingbo under byggnad. Har en liten prydnadsholk på hyllan ovanför gardinerna i glashuset, där flög dom ut och in, fick jag se i eftermiddags. Det gör dom inte längre, då jag "pluggat igen" hålet och satt en kladig tejp längs långsidans springa. Ingen större trafik så förhoppningsvis har det lyckats att stämma i bäcken (utan getingstick).
Ytterligare en liten baby-tröja blir snart klar, fixar det sista till "Barnmorskan i East End" om en stund.
Maken har varit med "B-laget" till Skövde och spöat Våmb, så han är nog nöjd med matchen.
Annars har jag sparat på det trilskande knät, så mycket som möjligt och lever på hoppet att det ska bli återställt.
......för jag lääängtar ju till gymet.
Inte direkt, men i valet mellan "pest eller kolera", föredrar jag underligt nog ett pass på gymet med fungerande knä, framför nulägets situation.
 
Mor och barn Pilfink, vilar på muren.......
 
....och nedanför i slänten ligger min "finsten" som grävskopan hitta förra våren, samt plattor kvarvarande från det trädgårdsmästeri som en gång fanns här. Dessa väntar på ny placering framöver.

Midsommardag, vart tog du vägen?

Då jag tittade på en thriller inatt, (samtidigt som jag färdigställde senaste tröjan) blev det en sen sovmorron. Tro nu inte bara att maken som lade sig aningen före, kom ur sängen nå't tidigare. Nejdå, men han hävdar att det ändå var han som väckte mig....
Därom kunde vi fortsätta tvista om vi inte hade något bättre för oss, men flera korgar med ren tvätt skrek, (idag i falsett) att det var mer än dags att bli ihopvikta och inlagda i garderoberna. Orkade inte höra "oväsendet" så de fick som de ville. (bättre sent än aldrig)
Till lunch fanns lite rester att göra slut på. Maken var lite orolig där ett tag när han såg mig mäta upp ris för kokning, men "lugnade ner sig" när jag förklarade att han skulle få göra slut på köttbullarna och färskpotatisen.
Själv tog jag mig an kvarvarande köttgryta, till riset.
Suttit vid datorerna har vi sedan gjort båda två i var sin ända av huset, ute blåser det en del och är mulet, men inget regn hittills iallafall.
Nu är klockan snart sex och jag tycker det känns som söndag, må så vara men man vill ju inte att dagen bara skall försvinna. Men ok, tag lärdom, "kör repris" imorron, då det verkligen är  söndag och gör nå't vettigt.
Då kan en lyckad Lotto-dragning firas, för den har vi kvar ikväll.
Ja det sista som överger människan är hoppet.......
Lite kaffe på det kanske?
 
"Sovmorron-orsaken"
 
Äntligen denna läsk i Sverige, få ligga till sig i kylen nån dag.
 
Ole, dole, doff.........
 
Dä, ä' mulet ida'!

Midsommarafton i Fagersanna

Har inte förflyttat mig så långt över huvud taget idag. En biltur till Tempo för obligatoriskt inköp av jordgubbar, men lite annat slank också med hem. Däribland en paket köttfärs, som delvis blev till köttbullar, för det kräver sillen och färskpotatisen. En (i rätta bemärkelsen) rykande färsk baguette hakade på även den.
Änderna har varit här och "inspekterat" den högtrycksspolade altanen och lämnade "anmärkningar" på hela fem ställen, bara för maken att ta fram trädgårdsslangen.
Han passade på att spruta lite "feed-back" på dom, som tack för recensionen och flög iväg gjorde dom väl, men var strax tillbaka igen, krävande mer solrosfrön.
Till lunch tog vi en baguette-macka med lax och räksalladsrester, då vi hade tänkt att åka bort till Fagervi IP för dans runt stången (åtminstone titta på när andra utförde ritualen). Visst det är inte långt och cykla går bra, om inte för mitt elände till knä, därför sköt vi upp sill och nubbe till senare. Någon var ju tvungen att framföra bilen och det är väl trevligast att dricka nubbe tillsammans.
Givetvis var det tvunget att komma lite regn, precis lagom till stången skulle resas, men som speakern sa: "Regn är inte farligt, man blir bara våt." En och annan bekant var det ju oundvikligt att inte träffa på, så en del "tjöt" blev det, samt fika och kasta tennisboll närmast pinnen mitt på plan. Min boll hamnade ganska nära, men som vanligt skjuter nära ingen hare och då endast en vinnare skulle utses var vi många som gick tomhänta därifrån.
Kan dock meddela att nubben, sillen och det andra, smakade lika bra iår, vi är nu mätta efter traditionsenlig meny.
Blir väl dumburken, stickningen och lite "kassa kostymfilmer",  har jag sett i tablån.
Eventuellt kan en ny tröja se dagens ljus (i färdigt skick) innan dagen är slut, om jag är flitig......
 
Dagens meny: Förrätt, huvudrätt, efterrätt.
 
Under ledning av Helen, bäres midsommarstången till sin plats....
 
...under fortsatta instruktioner, reses den på plats.
 
Därefter startar dansen, alltsammans till ackompanjemang av lite regn och blåst.
 
Några hade åkt lövad skrinda till festligheterna.
 
Flagga och vimplar vajade....
 
...medan vi försökte få lite penningförstärkning i plånboken, men bara herr Karlsson lyckades, för han var närmast pinnen.
 
På hemväg, till sillen och nubben....
 
...och se vad fint Inga hade dukat. Den som väntar på nå't gott......
 
 
 
 
 
 

"Generalrepetition"

Fint väder igen och alla de slag av fåglar som kretsar över gräsmattan, kvittrande och skrikande efter mat, till och med gråsparvarna sitter precis utanför altandörren och "väsnas". Jodå jag förstår allt budskapet, men även om jag smular sönder kex på gräsmattan, så kommer kajor och måsar direkt dom också.
Fru And har också varit här, klampande runt på altanen för att "beställa" sin ranson. Visst vaggar hon ner på gräset när jag närmar mig, men obekymrad över skället hon får på vägen. Ja vad är det man säger? "Det rinner av som vatten på en gås" och precis så fungerar det.
Till lunch idag körde jag en "övningsmeny" inför morrondagen och det funkar nog med repris, plus en del inslag som hoppades över idag. (typ snapsen)
Sortering och anteckning över kort till utställningsprojektet är också fixat, samt överlämnat till maken för inscanning, för vidare hantering. Bäst att vara ute i god tid, då har man fler möjligheter till att ändra och fixa senare.
Tvättmaskinen är lite oduglig har jag kommit på, den blöter ju bara ner alltihop, hänga, vika och lägga in struntar den i.
Är det ingen mer som har reagerat på detta halvdana jobb? eller (Gud förbjude) är det kanske bara undertecknads latmask som är klarvaken.
I brist på gräsklippare att trimma trädgården med, har maken just satt igång högtryckstvätten för rengöring av samtliga verandagolv istället. Inoljning har vi beslutat att vi skiter i från och med nu......
Kaffe är aldrig fel, men det var aningen för varmt ute i solen. Än så länge har jag skugga här vid datorn, men säkert bara en timma till......
Fotboll Spanien-Tahiti ikväll kan bli många mål kanske (åt ena hållet), men först premiären av "Sommar med Ernst".
Det missar maken mer än gärna....
 
Det här klarar vi nog igen.....
 
"I spy with my little eye"........growing grapes .....Yes!!
 
Sorterat kort: Varför lyckades morfar med att odla dill, min bara vissnar eller får löss, vid varje försök!
 
Makens eftermiddagsnöje.
 
Nykokt färsk aprikoskräm, funkar till kvällsmat.....
 
 
 
 

Midsommarpresent.....

Hade en tid att passa idag, men innan dess ett stopp på fastande mage, hos vårdcentralens labb för ett litet stick.
En aning blodfattigare begav jag mig i rask takt tillbaka till bilen, nåja med den fart som mitt trilskande knä tillät. Där hade jag packat en enklare frukost, Gorby's pirog och blåbärsdricka. Förflyttade mig till gymets parkering, där matsäcken blev uppäten och bäst som jag svalde sista tuggan med kvarvarande slurken blåbärsdricka, slog det mig att visst ja, skulle ju ta tabletter också....
Tågade in på Sportlife-gymet (där även min massör Wicare håller till) och frågade efter en plastmugg att ta vatten i.
Killen i receptionen letade febrilt på flera ställen, men var tvungen att konstatera att det inte fanns en enda.
Men "Du får ta en Loka som midsommarpresent istället" och då var ju "problemet" löst.
Massagen var ont-skön som vanligt och vi diskuterade även motsträvigt knä, vilket hon trodde kunde vara överansträngning av senor, enligt min beskrivning. Vila ett tag, samt testa en lite snällare maskin på gymet nästa gång, fick jag som råd.
Ja inte blir det så mycket dans runt midsommarstången, men det är inte jag speciellt ledsen över. Kunde dock vara "nice" att kunna gå obehindrat. I såna här situationer inser man att nog rör man sig en hel del iallafall, för det är lätt att bli "lite skinkig".
Ytterligare en "midsommarpresent" kan vi konstatera blir räkning på gräsklippar-reparation. Det lilla livet fick åka till "Börje" på obestämd semester, då den inte ville starta. Jo förresten startade gjorde den några gånger, men dog direkt igen. Maken hade ett otroligt tålamod, lääääänge, men fick ge upp till slut.
Nu är det damlandskamp i fotboll på TV, kan ju titta på när andra springer då.......
.....och kaffe finns det inga hinder för att söla i sig.....
 
Utsikt vid intagande av frukosten.....
 
Midsommarpresenten
 
Små och stora vänner, samsas på matvisit. 
 

Inredia-start!

Idag var första dagen på sommarjobbet vid Inredia design & informationscenter i Tibro. Allmän information, påskrift av anställningsbevis och träffa arbetskamraten som också ska jobba i sommar. Det blir förmodligen enda gången eftersom vi ska jobba om vartannat, när hon är ledig arbetar jag och tvärtom.
Nu blir det ett uppehåll för min del till 3 juli, innan jag arbetar där nästa gång, så får fortsätta med utställningsprojektet fram tills dess.
Jobbade halvdag och fortsatte sedan ner till Hjo, för visit hos mor samt lite shopping i intressanta affärer.
Lagom sen att titta in till second hand på hemväg, fick till och med stå i kön innan de slog upp dörrarna klockan tre. Några enstaka fynd kom med hem och lite proviant på Tempo Fagersanna blev det, när jag passerade där. 
Maken hade match idag (som lagledare) så honom har jag inte träffat mer än en timme på hela da'n. Men vi har ju å andra sidan umgåtts några år, så......
Fint väder till  trots är nu en del nödvändigt datajobb undanstökat, så dumburk och stickning: "Here I come!"
Imorron ska jag ta en del prover, som var förutbestämt sen februari och därefter blir det massage, vilket inte är fy skam.
 
Åkte vägen över Hörnebo-Ingelsby på hemväg, där "åna" flyter ner mot Tibro.
 
Balteryd hembygdsgård, skolhuset.
 
Nyinköpt fynd, väntar på smågrabbar......
 
Hortensian trivs på trappan, än så länge.....
 
Bilmagneten på plats....
 
På pionerna kan det gå an att ni bosätter er.....
 
Jordgubbar på gång....
 
Spaden stöttar sig mot muren och vilar efter arbetspasset.
 
Min årliga röda pion, för det kommer bara en blomma varje år.
 
Sommarkväll på Örlen.
 
 
 

Lika bra att ta tag i det....

Det blev sent inatt, då vi inte var hemma förrän vid elvasnåret och möttes av myrornas välkomstkommitté.
"Otacksamma"som vi var, gick vi till motangrepp per omgående med dammsugaren, myrmedel och myrdosa. Tog ju sin tid och sen hade jag bloggandet ovanpå detta. Visserligen högst frivilligt, men har man bestämt sig för något så har man, åtminstone jag.
Framåt nästan tre "dråsade" jag isäng, men sovmorron till överdrift blev det iallafall inte. Vid tio-tiden var vi åter på benen, åt frukost och satte oss vid var sin dator igen. Några timmar senare tvingade mitt bättre jag iväg mig till gymet för ett pass. Men innan jag åkte lade jag en arbetsorder till maken: "att pronto slänga ut alla mattor och dammsuga stugan". Han fick en timme på sig, tills jag var åter från gymet, (lagom uppvärmd) för att ta tag i golvtorkningen av hela huset. Efter detta ett samtal till Anticimex för påfyllning av "välkomstdosor" till nästa myr-besök, så vi återigen står rustade.
Maken har gjort lite grävarbeten runt den nyanlagda muren. Förberett för, samt beställt en leverans med grus och jord till nästa vecka. Jag tog mig an lunch efter en välbehövlig och skön tvagning i duschen.
Sen ringde Happydays och ville veta hur vi haft det och vad jag tyckte, om det mesta på researrangemanget. Det spelade ingen roll hur mycket jag tänkte efter, kunde inte hitta något som var sämre än förväntat, men gott om saker som var bättre.
Lite proviant till ett ganska tomt kylskåp blev inköpt hos Tempo Fagrsanna, samt nytt tio-veckors Lotto inlämnat, vilket gjorde vissa hål i finanserna. Enda vinsten på gångna perioden var 23 kronor och det kan vi betrakta som en spott i havet, när det gällde avgiften för ny omgång. Men plötsligt händer det ju (sägs det ialllafall) och godtrogen som man är.......
Änderna har vi inte sett till sen vi kom hem, bara några högar på altanen, där dom inte får gå upp, fanns att skåda och avlägsna.
Dom surar väl för att "AndDonald's" har varit stängt ett par dagar. Vi får väl se om de dyker upp igen.
Dumburk och stickning har det inte blivit mycket av de senaste dagarna, så kanske dags att återknyta bekantskapen, medan maken roar sig med gärdsgårdsfotboll.
......och när man talar om "trollen" så landar dom på gräsmattan.
 
Först en bild från vår tur ut på öarna i Blekinge skärgård. Rastplatsen vid brofästet hade denna häftiga "skulptur".
 
"We are back", tillsammans med "småfolket" som åker snålskjuts.
 
....men hallå, vi vill också ha....
 
....därför bör man stå kvar, medan Herr och fru And dinerar.
 
 
Som avslutning en välbekant vy..... Borta bra men hemma bäst?

Mås-frukost, Mönsterås och myror.

Mås-ungen var igång så snart det blev ljust, knackade på rutan och sprang fram och tillbaka därutanför. Någon  mås-mamma varken hördes eller syntes till idag. När klockan var sex gick jag upp, drog ifrån gardinen för att kolla läget. Därute stod han och väntade, men jag lade mig allt en stund till för att slumra. Hade iallafall ingenting att bjuda honom på. Vid halv tio gick vi ner till frukost och jag pratade med tjejen i receptionen om vår vän i nöd, vilket flera andra före mig också gjort visade det sig. Hon var ingen fan av måsar, men ville som jag inte att den skulle lida, så vi kom överens om att jag skulle ta med en fralla upp till honom, så länge.
De hade haft problemet med nedfallna måsungar förut och det finns ju inte så mycket annat än att avliva dom om inte de flyger iväg för egen maskin. Hon ville avvakta och ge den en sista chans under dagen ändå.
Han fick iallafall sin fralla i småbitar och regnvatten hade samlat sig vid stupröret. Så lämnade vi honom för att checka ut och fara vidare utmed kusten, upp till svåger och svägerska i Mönsterås.
Kom precis på att jag tog ju inte ett enda kort hos dom, trots att de har en väldigt fin trädgård och havsutsikt. Vi babblade och fikade och pratade ännu mer och åt smörgåstårta, sen var klockan tidig kväll och vi styrde bilen mot hemmet. Delar av vägen var väldigt regnig, skyfall på vissa sträckor, men hem kom vi och möttes av en välkomstkommitté i form av en hel armé småmyror, som hade passat på att invadera hallen och fortsatt in i köket.
Fram med dammsugaren och myrmedel, vilket tog ett tag.....
Det är väl inte direkt vad man önskar sig efter en fyra-timmars bilresa, men ibland får man små överraskningar och bara att "gilla läget".....and deal with it!
Klockan stannar ju inte heller och väntar, den bara ränner iväg som vanligt.....
 
Gomorron!
 
....var är min frukost?
 
Får väl dricka lite vatten så länge då.....
 
 
....äntligen! Men bättre sent än aldrig.
 
 
Vi svängde ner från stora vägen till Kristianopel, som vi fått tips om skulle vara en liten idyll.
 
Här en båt i den lilla hamnen....
 
....bygatan med fina gamla hus.....
 
 
...och nyponrosor som letat sig ut genom staketet.
 

En och annan lummig allé passerade vi innan vi nådde målet, Oknö vid Mönsterås.
 
På hemvägen sen, var det en hel del sånt här.
 
Här har vi anlänt till Jönköping, bara resten kvar....
 
En sista blick ut över Vättern i skymningen, snart passerar vi i Brevik, nästan hemma.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 2 sol - Aspö och god mat.

Fint väder och sol, så mycket kan jag konstatera såhär på morronkvisten. Då vår utsikt är en tak-kupol omedebart utanför fönstret, men uppåt är himlen blå och solens strålar letar sig in genom fönstret.
Frukosten är avklarad och var mycket bra. Gott om frukt och grönt, samt en hel del annat mer eller mindre nyttiga alternativ. Man kunde till och med baka sig en våffla med bär och grädde tilll om man nu (mot förmodan!) skulle tycka det var gott så tidigt på dagen. Nu hör ju jag till den kategorin som aldrig uppskattar denna "delikatess", så det var inte svårt att hoppa över. Maken gillar visserligen våfflor, men det fanns för mycket annat, så även han avstod (idag ialllafall).
Nu har han traskat iväg till biblioteket som han fick syn på, låg nästan granne med hotellet och då kan jag smälta frukosten en stund innan vi drar ut på nästa äventyr, färja till Aspö. 
Med vattenblåsor under båda fötterna, (den ena större än den andra) får vi se hur promenerandet fungerar under dagen, det kan visa sig bli intressant.
Vi fick vänta ganska länge innan vägfärjan var på plats för att ta oss ut till Aspö. Tämligen blåsigt och en aning kyligt var det sen längst fram i fören, men ett och annat foto blev det, precis som en pratstund med ett par som också skulle ut till fotbollsmatchen.
Först hade vi dock någon timme att utforska ön på, då var vi bl.a. ute på Kastellet och hann med en fika på Hildas café, där vi avåt rostade blekingeskorpor med ost samt pratade lite med ägarinnan.
Fotbollen och idrottsplatsen lämnade väl sen lite övrigt att önska vad gäller kvalité, men en halvlek med fotande av matchen och lite vimplar i klubbhuset räckte för maken, innan vi tog färjan tillbaka.
Därefter åkte vi bil ut till en del andra öar förbundna med broar, Sonoren, Sturkö och Tjurkö. Detta blev lagom i tid till middagsbokningen halv sju på Fox&Anchor.
Maten var riktigt bra, både förrätten och huvudrätten. Därefter tog jag en "Lennart" och maken avrundade med en halvpint. Han orkade inte mer efter en hel pint till maten.
När vi kom upp på rummet "knackade" det plötsligt på fönstret och därute på det platta grustaket sprang en halvstor måsunge vilset omkring, med mamma Mås skrikande från taket ovanför. Vi får kolla imorron igen för fortsättning på historien.
Efter att ha varit ute i frisk havsluft hela dagen är vi lite möra och sover nog gott i väldigt sköna sängar ytterligare en natt och kan sen se fram emot morgondagens frukost.
 
Turturduvor?....nej det var slagsmål om "hålet" uppe på huset mitt emot hotellentrén.
 
Aaaaj!
 
Nu är vi framme på Aspö.....
 
Man kunde hyra cyklar på flera ställen på ön, här vandrarhemmets "flotta"...
 
...man kunde även gå längst upp här för att fika, men mitt knä och fotblåsa avstod. (då ingen hiss fanns)
 
Kastellet....
 
...inne på gården, med en restaurang.....
 
...valvet ner till båtbryggan vid vallarna. Med Karlskrona i bakgrunden.
 
"Vindbryggan" tillbaka till Aspö.
 
Hildas café....
 
....med konstnärinnans stenkudde i förgrunden....
 
....och delikata Blekingeskorpor till kaffet.
 
Den största bron ut på öarna, med en fin rastplats (och kiosk/restaurang med stort utbud) precis bredvid.
 
Förrätt: Isad gazpacho med parmesan-chip och marinerade räkor på toast.
 
Huvudrätt: Burgare "american style" och kyckligfilé med potatisgratäng.
 
Lilla vilsna måsungen, precis utanför vårt fönster.
 
 
 
 

Lunch i Norje och vandring i Karlskrona

Jag startade med enkel frukost på rummet, samt packande av alla prylar vi lyckats sprida ut på bara två da'r, medan maken tog ytterligare en tur till idrottshistoriska huset, för lite påfyllnad. Sen var det dags att förflytta sig till nästa destination, Karlskrona, med regntunga skyar hängande över oss. De avyttrade en och annan droppe de första milen, men så småningom då vi passerat Blekingegränsen, återsåg vi solen.
När vi passerade Sweden Rock Festival vid Norje, höll de på att riva årets festival som bäst, men vi hittade en vägkrog i anslutning till området som var permanent. Där intog vi vår lunch, ingen höjdarmat men ganska prisvärt och bättre än MacDonald's. (Löksoppa, hembakt mörkt bröd, ångbåtsbiff och hallon/rabarberpaj med vaniljsås till kaffet.)
Snart var vi vid slutmålet för helgen: Karlskrona där vi omgående hittade hotellet, lastade ur väskorna på gågatan mitt i centrum, innan maken "lätt stressad" flyttade bilen till parkering på Stortorget. Här kan vi prata stort torg, lär vara ett av Sveriges största om inte det allra största. (tror jag läste det nånstans)
Rummet är helt ok, men utsikten noll, bara ett grustak man kan klättra ut på genom fönstret och takkupoler runtom.
Enligt väderprognosen skulle det blåsa styv kuling på eftermiddagen och så var nog fallet. Det var egentligen inte kallt, men man blev lätt väderbiten, då vi med en stadskartas hjälp gick en rundtur i sta'n och såg det viktigaste.
Ungefär två timmar höll vi på, innan det blev en micropaus på rummet.
Kvällsmat utanför entrén i form av pizza och kebab, följt av en drink i baren på hotellet. Tjeckisk öl och San Fransisco föll valet på. Lite kaffe "för att nyktra till" innan vi nu snart ramlar isäng.
"Tomorrow is another day" och då startar vi med hotellfrukost......
 
Många såna här giganter har vi passerat på vår färd idag.
 
Eftermiddagsfika uppdukat på hotellet, bara att ta för sig.....
 
Dekoration (trolig dörrstopp) reparbeten är tydligen ett signum för Karlskrona.
 
På vår vandring passerade vi muséet...
 
Här kollar maken utbudet på Fisketorget....
 
...och åt andra hållet hade vi utsikt.
 
Lite längre bort denna gulliga stuga, med stadsmur i bakgrunden.
 
Nils Holgersson-staty....
 
...och strax intill "matar" maken Rosenbom med en peng till de fattiga.
 
Här vilar vi lite i väntan på.....
 
...att kunna ta kort på Aspö-färjan, som vi tänkt nyttja imorron.
 
Fåglar som tar sig friheter har dom också här i stan. Nere till höger på andra sidan detta jättetorg, ligger vårt hotell.
 
....och där avrundade vi dagen.
 
 

Typiskt.....

Maken gav sig av på förmiddagen, (glad i hågen får man förmoda) till Idrottshistoriska huset vid Olympias område.
Mindre glad var dock jag, när regnet stod som spön i backen. Ingen större idé att göra nån utflykt till andra sidan sundet, för att strosa i Helsingör. Visst man kan handla billig "dricka", men det var inte det tänkta huvudsyftet, utan en stilla promenad i grannlandet, med ett och annat nedslag i någon annorlunda butik.
Jag kan ju vänta nå'n timma och sätta mig vid datorn sålänge funderade det mer optimistiska jaget, men bara tiden försvann, inte regnet.
Blev iallafall en jobbansökan ivägskickad och därefter (vid lunchtid) tog jag helt sonika med paraplyet på en kortare vandring till fots. Det var inte speciellt långt till ett mindre köpcentrum och där fanns en kläd-outlet.
Några hundralappar försvann därinne och solen gjorde en snabbvisit på tio minuter, medan jag förflyttade mig därifrån till Willys, för inköp av en styck fryst gourmet-middag, att värma i micron.
Lite kaffe på det som "tröst" och sen dröjde det inte länge förrän maken dök upp igen. Han verkade nöjd med dagen och hade även hittat restaurang med bra luncherbjudande, så han var proppmätt.
Förra gången vi var här nere träffade vi en av hans nätbaserade ljudboks-kompisar, så var även avtalat idag.
Vi hittade dit "trots" GPS (som inte var riktigt uppdaterad) och blev bjudna på landgångsfest, samt fick förutom Margaretha träffa Ingrid som också var trevlig.
Där försvann nästan tre timmar, fort som bara den. På hemvägen stannade vi till vid Fredriksdals friluftsområde och kunde konstatera att det a) inte var öppet så sent och b) annars kostade inträde (vilket jag misstänkt).
En duva "slängde en rejäl bomb" som missade mig med halvmetern, ibland har man tur, men sen kom regnet igen.
Dock verkade det inte bli så mycket, utan maken blev sugen på en kvällspromenad. Vilket han passar på att verkställa medan jag ljuger färdigt här för idag.
 
Två duvor på grannhuset i regnet var min utsikt vid datorn idag.
 
Utanför affären "bodde" dessa välbekanta pippis, med en svart kompis (bröt lite på skånska bara tyckte jag....)
 
Min lunch, är ni avundsjuka?
 
Betydligt smarrigare later on....
 
Får jag lov att presentera Ingrid.....
 
...och här några tavlor som hennes matte Margaretha målat, nej det är inte foton, utan oljemålningar.
 
Här en till (det är fotografen som var sne')
 
Fredriksdal... med "villaområde" för småfåglar till vänster.
 
Olympiaparkens mörka bokskog i skymningen.
 
 

Kärnan i tillvaron.....

Så var det då dags att byta miljö några dagar. Maken skulle kolla in lite idrottshistoria på sydligare breddgrader. Ja vi pratar fortfarande Sverige förstås, så jag hakade väl på. Kan ju med datorns hjälp arbeta på distans, så varför inte byta miljö någon dag och i helgen ska vi ju ändå till Blekinge på weekend och Skåne är ju grannen.Två flugor i en smäll så att säga och lite nya idéer dansar allt runt i huvudet på tanten, under tiden. 
Dansar gör dock inte gärna mitt högra knä för tillfället, det är ganska svullet och protesterar vid varje steg jag tar. Nu slår jag helst dövörat till och "lallar" vidare ändå men inte obehindrat, vilket är väldigt irriterande.
Fint väder har vi haft iallafall, men sämre var tydligen väntat för morrondagen. Så vi passade på att ta oss in till centrum, per bil (bor ca 4 km utanför på ett lägenhetshotell) för en promenad i hamnen och till Kärnan. Nu parkerade vi ovanför parken vid Kärnan och det var måååånga trappsteg ner till hamn-nivå, men det gick.....
Vi hittade en båt där med malaisisk grillbuffé, till väldigt bra pris och satt uppe på däck i den tilltagande blåsten.
Där kunde vi se Scandlines färjor åka och komma, alltmedan maten snabbt kallnade i vinden.
Lite sött till kvällskaffet och bröd till frukosten hittade vi på vår väg tillbaka och dessutom fann vi en gränd lite vid sidan av "de många trapporna", så det blev några färre att ta sig uppför till bilen.
Det är vackert i Helsingborg och Kärnan är liksom pricken över i på något sätt. En annan kärna är den man spottar ut, då man äter bigarråer. Den är inte lika uppskattad som sin namne här i sta'n. Men dom är såååå goda och det finns några kvar att smaska i sig, ser jag fram emot.....
.......och nu var det roliga redan slut.
 
Frukost strax söder om Jönköping.
 
Hallå, vad får jag då?
 
Helt ok gatukökslunch "all inklusive" för 50 spänn en bit söder om Markaryd.
 
Här bor vi två nätter.....
 
....Mariatorp Designhotel & Appartements
 
Backen ner mot konserthuset & hamnområdet, Helsingborgs vackraste infart.....
 
Utsikt uppifrån parken vid Kärnan.....
 
...och här poserar maken vid "huset itself"
 
Vi har koll på hamninloppet medan vi "smörjer kråset" 
 
"Hittade" även dessa statyer längst upp på ett hus i centrum. 
 
God natt!
 
 

Ännu en tröja och fotboll...igen

Vaknade idag av en telefonsignal. Det var mors personliga bankman(kvinna) som jag sökt igår och lämnat meddelande, då banken hade tragit avgift för överföring av makens födelsedagspeng.
Ja man slutar aldrig att förvånas över hur mycket fel det kan bli både här och där, men i detta fallet kunde hon justera alltihop och sätta tillbaka kosingen. (Nu återstår att se om han får sina pengar, eller om hans fru lägger beslag på dom, som vanligt.) Det är iallafall vad han brukar hävda, att jag tar alla hans pengar.....
Men å andra sidan hindrar det aldrig honom från att handla, då han bara använder sitt kort. Om det finns pengar på kontot, bekymrar honom inte det minsta. Det överlåter han med varm hand åt mig att hålla koll på.
Olika äro sätten att förenkla tillvaron på och inte oroa sig över småsaker..... å andra sidan föredrar jag att veta hur finanserna ser ut, så man kan "stämma i bäcken" om så skulle behövas.
Igårkväll såg ytterligare en tröja dagens ljus och redan ikväll är ett halvt bakstycke stickat på nästa. Sverige hade ju kvalmatch i fotboll nu igen och det är nog bra att ha något "för händer" när man sitter åskådare på hemmaplan vid dumburken. För det var likadant som i fredags, att det händer inte mycket på plan.
Enda undantaget idag var att de lyckades vinna, vilket definitivt inte berodde på att de spelade bra, utan på klent motstånd och ren tur. Ja varför sitter man där egentligen?
Maken valde att kolla Fagersanna IF:s hemmamatch istället och frågan är om det kanske var roligare, men bara kanske. 
Nu ska jag gå ut i solnedgången och pilla ner lite bönor i jorden, så får vi se vad som kommer upp - om något..
 
Det är gott med saltgurka......
 
Flugsnapparen bor i holken i tallen även iår, här är hen.
 
Maken har  "backtränat" gräsklipparen idag.....
 
.....och här är senaste tröjan.
 
Ganska "ordinär" solnedgång var det ikväll.

Födelsedag...

Ja jag vet att Prinsessan fyller 31 idag, men nog med rojalistisk yra för denna gång. I det här huset passar maken på att fylla 63, jämnt och bra för att helt legitimt hoppa över allt storslaget firande. Bara litegrann uppmärksammar vi dagen och en massa grattishälsningar på Facebook droppar det ju in förstås.
Det blev paket och fika på sängen i hyfsat arla morgonstund, för att vi sedan skulle återgå till ordinarie vardagsgöromål. Det är ju tur att vi har varsin dator till förfogande, annars.......
Jag tog mig lite senare i kragen och drog till gymet, samt köpte platta persikor, bigarråer och en styck cementplatta. Med hem på köpet av cementchefen fick jag grattis-hälsningar, men han var inte direkt imponerad av antalet år, då han ligger en bit före.
Plattan blev omgående lagd på plats. "Murargänget" hade snott en så länge för att göra klart sin mur, vilket var ganska enkelt då min mur bara är staplad. Men nu är den lagad. Efter lunch och tvagning bar det så iväg till Mölltorps Handelsträdgård för att kolla sortiment av bärbuskar. Vi kom hem därifrån med en vanlig traditionell svart vinbärsbuske och en ny korsning som hette krusvinbär. Nu är dom planterade vid muren i nygjord rabatt, så får vi se om de trivs och överlever. Det blåser lite illa för tillfället och de vajar en aning mer än önskvärt. Dock är det garanti på dom, men vet inte om den gäller för blåst. 
Sonen kommer framåt kvällningen för att fira far och sallad är förberedd, då han för tillfället inte äter "carbs". 
Vi gamlingar mår ju inte heller illa av att äta nyttigt, så varför inte.....
och.....istället för tårta kör vi fruktfat. 
 
Paketets innehåll: En skjorta, en tennis-tröja, en deo och en mobiltelefon-väska
 
Födelsedags-"barnet" låtsas vara nyvaken.....
 
Vi åkte till Mölltorp och vad fick jag då se......
 
Jaa, vad ska vi ta.....? (iförd födelsedagsskjortan)
 
Inköpen på plats tillsammans med åtta säckar jord, men det var egentligen för lite i allafall, vi får fylla på sen.
 
Här är födelsedagskalasbuffén i egen hög person.

Fagersanna- mitt i världen.

Söndag och det betyder ju numera "Loppis i Lanthandeln". Idag var det mer folk i omlopp och vi sålde litegrann allihop, till slut. Dessutom hade ett gäng barn hakat på och stod med eget bord utanför ingången till affären och sålde egenhändigt gjorda garn-dekorationer. Kul initiativ och det livade även upp vår tillställning.
Denna söndag var det många långväga gäster på besök hos vår loppis på lagret, danskar (visserligen numera boende i Fagersanna) sommargäster från stugorna runtomkring och naturligtvis en hel del "infödingar".
Pratade med flera stycken, varav en väntade hem barn & barnbarn boende i Sydafrika, närsomhelst och ett annat par med sommarstuga här, men permanent-boende i Sydney, Australien. 
De sistnämnda visade sig också känna till min fars familj i Skövde, då hennes mor växt upp och lekt med dom på Lilla Mörke. Som barn hade hon även varit hemma hos min farmor Emma flera gånger, då hennes mor var vän med farmor. "Världen är så stor, så stor".... men ändå rätt liten ibland.
Dom fick adressen till fars hemsida (www.perowestman.se), så de därborta på andra sidan jordklotet, kan kolla in Skövde nu och då, läsa fars dikter och titta på farbror Hans konst. Det fanns till och med redan alster från Hans, hemma hos hennes åldriga mor.
"Jag är ute när gumman min är inne och jag är inne när gumman min går ut"...... lite så blev det idag.  Vi möttes i dörren när jag kom från loppisen, då han skulle med Fagersanna IF på bortamatch i Skövde.
Men kors i taket, maken hade "varit lydig" och fixat middag av köttfärsen i kylen. Vilken lyx att bara värma sig middag för en gångs skull. Han hade gjort en blandning av tex-mex/chili con carne med tortilla-chips till.
Smakade bra, med en kopp kaffe som efterrätt.
Får nog ta lite påtår nu........
 
Här är tjejernas egenhändigt tillverkade slöjdalster.
 
Fick två squach-plantor av loppis-kollega som ska planteras i eftermiddag, när beslutet om var, är taget.
 
Skogsduvan sitter ofta i tallen......
 
...och idag upptäckte jag ett nybyggt bo. Om det är duvans eller någon annan fågels, vet jag inte än.
 
Nykokt rabarberkräm funkar också.....
 
 
 

Bröllop......

Hann inte så mycket idag för jag var ju bjuden på bröllop, precis som alla andra svenska medborgare via TV och stora delar av övriga världen.
Dessutom fungerade den manuella väckarklockan dåligt, han var inte satt på repeat utan jag somnade om och sov mycket längre än jag tänkt. Jo, för en gångs skull var det maken som var först ur sängen, med en ordentlig snuva. Han har nyst och fräst hela da'n och jag misstänker att det är allergiskt betingat.
Kände ju själv av hösnuvan igår på konserten och tror att han på gamla da'r också har fått en släng av dessa besvär.
Jag hann en sväng till second hand iallafall och där blev det dyrt idag, över trehundra. Köpte två jättekrukor att ha i trädgården när projekt "hyllorna vid slänt-trappan" blir färdigt och lite småsaker dessutom. Dock brukar en kruka i den storleksklassen ensam kosta runt trehundra, så på det hela taget var det billigt ändå.
Favoritmiddag serverade Inga, bestående av stuvad spenat, ägg, bacon och panerad potatis. Helt perfekt om än något sen lunch, men i god tid innan bröllopet startade. 
Med några ytterligare minuter över före festligheterna, åkte växtligheten från gårdagens shopping ner i krukor och fönsterlådor och trädgårdens övriga vegetation fick sig en rejäl dos vatten.
Men efter det har jag suttit "klistrad" framför dumburken, men passar nu på när reprisen går att ljuga lite om dagen, innan engelska deckare tar vid.
Jaja det är ett hektiskt liv man har..........
För imorron är det "Loppis i lanthandeln" igen.........
 
Grannens träd på framsidan blommar fint just nu.
 
Och här följer lite bilder på "övriga gäster" på bröllopet (hahaha.....)
 
....som håller tal....och "låda"
 
Till sist huvudpersonerna själva, brudparet.

Solsäng, "ny garderob" och Hoffsten

Maken och grannen hade en sista date vid muren, för att göra lite "bling-bling" som finish. Jag däremot tog bilen till sta'n för att hämta (den nu anlända) solsängen som jag beställt på Jysk. Det var också meningen att det skulle bli en fika med vänner, men de lät meddela att tiden inte räckte till idag. Inte så konstigt kanske för det var på gränsen till trafikstockning på sina håll, då det var en sån där klämdag som alla ska uträtta ärenden på då man är ledig.
Jag började iallafall på Elins Esplanad, med rea på Cassels, där jag brukar hitta en del i klädväg, så också idag och då det är längesedan jag förnyade garderoben, fick det bli några plagg, nu när det fanns till rimliga priser.
Lite body-lotion på Maxi och några plantor hos Blomsterlandet, sen var jag redo för "ordinarie" stadslunch. Liten hamburgare med dricka på drive-in hos MacDonald's. Nu var det några fler än jag som kommit på den idén, så det var en orm av bilar fram till luckan, men gick ändå hyfsat fort.
Bara att hämta solsängen innan återfärd alltså. Vet inte varför det alltid är sådant kaos i Jysks kassa, kanske bara alltid har otur, men expediterna springer hit och dit, samt svarar i telefonen ett par gånger samtidigt som dom försöker fixa mitt ärende. Det var iallafall likadant förra gången. Nåväl jag fick min solsäng, nu till ännu lägre pris, så det vore dumt att klaga. Skulle ha kostat 650:- men var nedsatt ytterligare, till 500:- jämnt.
Ett provianteringsstopp hos Tempo även idag och dom hade fått in saltgurka igen. Hann knappt hem förrän jag var tvungen att smaka och sniffa. Finns det nå't som luktar godare än saltgurka? Jag har svårt att komma på en endaste grej......
Nu snabbdusch och sen in till Uppåner-festivalen för att lyssna på Louise Hoffsten, Fotbollslandskampen har jag satt på inspelning. Ibland äääär det bra med teknik.
Tillbaka från festivalen, har inte sett fotbollen än, får väl leva på hoppet att den var bra en stund till. Men nå't som verkligen är bra, det var Louise Hoffsten. Filmade "dom döda fiskarna" i sin helhet, ska se den sen igen.....
Kan meddela att det inte var bara maken och jag på plats utan många, många fler, men vi stod längst framme vid "kravallstaketet" verkligen på första parkett.
Nu är jag "trötter" och har lite känning av hösnuva....men vi startar nog fotbollen ändå.
 
Är det sånt som kallas arbetsfördelning, en sitter och tjötar medan den andre jobbar....
 
....och nu är det bara resten kvar, då blir det "ombytta roller".
 
Allt detta medan jag var någon helt annan stans, i drive-in-kö för att köpa lunch.
 
Då vi stod längst fram, kan jag bjuda på några konsertbilder.....
 
....på nära håll.
 
Det fanns några fler på plats, därav ytterligare Fagersanna-bor......
 
Tack för oss och Hej då Tibro!
 
Många cyklar var ute på grönbete i kvällningen.
 
Ballongerna svävar över festival-området.....
 
...och nu är det bara en dag kvar, för iår.
 
Till sist vill jag bjuda på ytterligare ett användningsområde för öl, funkar bra som leksak....
Vem barnet är förtäljer inte historien, bara en ögonblicksbild i vimlet efter konserten. 
 

Nationaldag i Fagersanna

Har inte blivit så mycket gjort idag. Vi har väl bara "chillat" och tagit dan som den kom, vilket bland annat har inneburit njuta av perfekt sommarväder.
Jo jag har bokat en weekendresa med Happydays.se, allt för att utföra mitt uppdrag som deras testperson 50+ ett år framöver. Vi ska åka till Karlskrona nästa helg och kolla av Blekinge, samt senare förmedla åsikter om vår vistelse till resebolaget.
Den delen av Sverige är nästan som en vit fläck på kartan i min värld, har väl bara passerat vid nå't tillfälle, för hundra år sedan ungefär. Ska bli intressant att se omgivningarna och "leka" mrs X på hotellet.
Det är snudd på för varmt ute, iallafall i vårt glashus som just nu har en temperatur av 48'C i solen.
Men småfåglarna kvittrar glatt och änderna tog en paus på gräsmattan tidigare idag, så dom lider väl inte av värmen direkt.
En del båttrafik på sjön är det också, bland annat lite vattenskidåkning har jag sett.
Ska väl titta på nationaldagsfirandet på TV ikväll tänkte jag, då vi valt bort detta på det lokala planet.
....samt sticka vidare på nästa tröja, inte att förglömma. Något mer ätbart blir väl också nödvändigt att fixa till, men vad är jag/vi sugna på då.......
Kanske ska laga lite "jag vet inte"..... brukar ju bli gott.
 
Svensk frukost-variant, Fagersanna-style.
 
Svensk middag: Ugnsbakad falukorv med potatis/mos och rårivna morötter.
Denna rätt fick jag mig beskriven som typisk svensk, av en ny zeeländsk gammal dam, då jag jobbade som turistvärdinna för något år sedan och hennes omdöme var: "Very nice!" 
 
"Chilling out" in glorious weather......
 
 
 
 

Välorganiserad...hjälper inte alltid.

Gjorde på förmiddagen iordning ett nytt gäng tröjor att hänga hos Rebdesign, då hon igår sagt att hon gärna tog emot fler. Varför inte tänkte jag, det blir ju mer plats här hemma och jag kan gladeligen sticka på..... 
Först tog jag dock svängen förbi cementfabriken igen, då maken var ganska säker på att han lagt kvar sin tumstock där, när han "snodde plattor". Där fanns en, som cementchefen inte riktigt visste vart den kommit ifrån, så jag fick med den hem.
Tröjorna blev sedan väl mottagna och jag hängde dom bland de andra "kompisarna", för att sedan fortsätta mot gymet och gå en vända i Easylinen. Vi var inte många själar där just då och det är som ni vet, positivt i min värld.
Med detta avklarat och svetten rinnande i nacken styrde jag kosan mot middagen. Vi hade bestämt när jag for att jag skulle åka till industriområdet och köpa pizza gjord i vedeldad ugn, för det skulle vara extra gott hade vi hört.
Måste man ju prova, med lådan och två såsburkar ovanpå gick jag raskt åter till bilen. Men pizzaboxen är alltid lite hal, vilket ofta gör att såsburkarna far fram och tillbaka. Så också idag och värre var att den ena hamnade uppåner  vid handbromsen. Kan ju säga att det är tur att det inte är så mycket i dom, men hälften av innehållet var fullt tillräckligt, för att jag något senare skulle finna mig nödd och tvungen att tvätta bilen invändigt. (vilket kanske ändå behövdes egentligen)
Pizzan var helt ok förresten och med den i magen och bilen nystädad (inuti) tänkte jag fira med en dusch följt av kaffe på altanen.
Men se det blev det inget av med. Telefonen ringde från mors äldreboende, att de skickade in henne till sjukhuset, så det var bara att snabbduscha och kasta sig i bilen. Det visade sig fyra timmar senare att den propp i benet de misstänkt på vårdcentralen, fanns där. Nu har hon fått spruta, medicin och är hemtransporterad igen och jag har precis ätit ett laziz-bröd med ost, lax, sallad och vitlökssås. Det slank ner väldigt lätt.
På detta tar vi en kopp kaffe vid TV:n, spelade in handbollen innan jag åkte så nu blir det först Benidorm, sen sport.
Tanken att besöka aktiviterena på den idag inledda "Uppåner-festivalen" fick med andra ord stryka på foten
det närmaste jag kom var såsburks-haveriet i bilen (haha), men det är tre dagar kvar....
 
Han frågade om det skulle se ut som om han jobbade, så det är en arrangerad bild. (han var redan klar!)
 
Här görs vår pizza och där bakom är ugnen, med veden nedanför.
 
Får i hagen vid sjukhusets parkering.
 
Fyra timmar senare: Vi har fått kvällsmat, har du?
 
Stort träd i kvällsljus på hemvägen.

Roadtrip

Idag var det väckarklocka som gällde (för säkerhets skull), men konstigt nog brukar jag för det mesta vakna ändå, bara någon minut innan den ska ringa, så också idag.
Mycket på agendan, som började med planeringsmöte på muséet, där vi idag fastställde invigningsdatum för utställningen om morfar, till den 19 september. Att jag ska jobba en del i sommar som receptionist på Inredia vet jag, men inte mer än så än.....börjar närma sig skarpt läge kanske?. 
Någon form av information blir det iallafall den 18 juni, fick jag på förhand veta idag, samt de fastställda öppettiderna för allmänheten, men kan ju vara bra att veta lite mer specifikt hur man har det framöver angående jobb/fritid. 
Hur som helst hade vi ett givande möte och utställningen med dess innehåll börjar ta fastare form, vilket känns bra.
Därefter var det dags att hämta ett paket på Pressbyrån, samt förse sig med lite cash, så jag kunde svänga in och betala vad maken blev skyldig igår, då han hämtade cementplattor efter stängningsdags.
En pratstund blev det också, innan jag fortsatte till Skövde. Hade någon timma på mig att göra shoppingrunda light, innan avtalad tid med arbetsförmedlaren stod på schemat.
En trevlig upplevelse på AF var det längesen jag hade, men idag blev det en sådan. Både jag och arbetsförmedlaren var lite tidiga på plats, så jag fick komma in före utsatt tid (har aldrig hänt förut), bara en sån sak.....
Dessutom var hon trevlig, gick att prata med på ett konstruktivt sätt och hon hade ju svarat på mitt mail, samma dag jag skickade det, vid begäran om möte. Egentligen bara precis som det borde vara, men varför är det inte alltid så då??......undrar jag stilla. 
Tittade in till Rebdesign för där skulle vara öppet hus ikväll och fick höra att hon fått många positiva kommentarer om mina tröjor, hittills. En var undanhängd, en till på gång att väljas och eventuellt ytterligare en....
Kul att det rör lite på sig iallafall. även där.
Second hand nästa, sen proviant hos Tempo, innan jag nyss landade här hemma igen.
Änderna har fått brödbitar och drog vidare efter "snabbfika" och jag tar nog en kopp svart till och trycker på dumburken. Kanske kan bli en till tröja klar under kvällen. Då jag var välkommen att hänga upp fler i affären, kan jag ju lugnt sticka vidare.....(haha) 
 
Gårdagens solnedgång var mycket vackrare än den ikväll, så vi kör på den.
 
....i Skövde är man förberedd inför nationaldagen.
 
Inte riktigt klar, men snart..... har "döpt" den till tresmak (glassen ni vet).
 
 

Morfar-text och kossor

Igår kväll fick jag ett städryck, ingen storstädning men en uppsnyggning av både köket och badrummet blev det, efter att jag tittat på "Barnmorskorna".
Efter detta satte jag mig vid burken igen och stickade vidare på nästa tröja, samt tittade på reprisen av Anna Travis, vilken var sista delen av tre och jag glömde bort den i torsdags.
Imorse (efter frukost i glashuset) blev det en "marathon-dag" vid datorn för textbearbetning och "sortering av morfar," inför mötet imorron med handledaren på museét. Sen har jag även förberett en del, då date i Skövde med nytilldelade arbetsförmedlaren, står på tur därefter.
Middag hann jag också laga och fläskfilén blev till både schnitzel idag och gryta imorron.
Änderna kommer och "går", flera gånger på dagen. Nu är dom ju alla så lika att det är väldigt svårt att veta hur många gäster jag egentligen utfodrar på "AndDonald's fly-in", men jag har kunnat konstatera att det är åtminstone två-tre hannar som kommer regelbundet och eventuellt två honor dessutom.
Började bli lite misstänksam då  "kraschlandningarna" på gräsmattan ökat markant den sista tiden. Dessutom råkar dom komma samtidigt ibland och då kan det bli flyg-fight.
På middagen idag drabbade dom samman, så vi fick ducka där vi stod och beundrade den ur formen framtagna nygjutna muren, bara centimeter till godo från en and-lig krock så att säga.
I eftermiddag gjorde jag också klart ett brev till min faster i "Sumpan", det var ett tag sedan jag skickade nå'n kossa nu......
Fotbollslandskamp på TV väntar härnäst........
 
Muren fortfarande i sin form på förmiddagen.
 
Frukost i glashuset hos gurkplantorna.
 
Efter att maken tagit bort formen, finputsade "murarmäster" nu på eftermiddagen
 
....och här en hälsning till faster.
 
 
 

Loppis i lanthandeln.....och filippinsk fest.

"Nice", att just idag vakna med migrän, när det var dags för loppis i lanthandeln igen. Är ju aldrig trevligt med huvudvärk, men ibland är det ännu mer olämpligt om man säger så.
Blev att försöka med en kombo av kaffe, alvedon och diklofenak och någorlunda fick jag väl bukt med dumheterna.
Dags att packa in några väskor med ytterligare föremål att sälla till de som redan står därnere och åka iväg.
Men idag var det inte många själar som vare sig hittade till affären, eller vår loppis på lagret.
Grannen bredvid hade också hakat på och hade loppis i sin trädgård, samt filippinsk fest för en massa vänner och bekanta. Vi blev inbjudna att smaka på buffén som hon gjort iordning. Det var väldigt gott och många rätter att testa. Sen pratade vi lite om loppis i framtiden och hon som säljer hemlagad saft och sylt dessutom, skulle försöka ha öppet, när vi kör loppis. Det blir söndagar tills vidare ett tag och då hoppas vi på bättre tillströmning av folk. 
Visst är det väl positivt att det händer nå't även på mindre orter, kan åtminstone jag tycka och än ger vi inte upp.
Maken åkte på fotboll, såsnart jag återvände hem. Ensam hemma trodde kanske ni, men änderna travar runt i trädgården, än på framsidan och än på baksidan. Jag får fortfarande skrämma dom varje gång de hoppar upp på altanen, vilket sker konstant. Har nämnt det förut, att de måste ha vääääldigt små hjärnor, för något "kom-ihåg" existerar helt tydligt inte där.
Sen kom Olle och provade ytterligare en olle (som passade) och då den var andra sortering, hade jag sagt att han fick den om den var lagom. Han verkade nöjd och det var huvudsaken.....
Ikväll är det handboll på burken och sen får jag väl inventera förråden efter nå't mer ätbart, för "gourmet-portionen" lasagne som blev min middag, fick inga Michelin-stjärnor.....inte en enda. 
 
Det finns fortfarande en hel del att shoppa loss på.....
 
Filippinsk fest i grannträdgården.....
 
med intressanta rätter i grytorna.....
 
...och hemlagad sylt att köpa dessutom.
 
Här har t.o.m. jag fastnat på bild tillsammans med värdinnan Erlinda. 
 
 
Får vi inget mer på baksidan, kollar vi väl om det är bättre på framsidan......
 
....men där finns bara vita syrener....
 
....och lila.
 
 

Svårt att välja....

Idag var det en hel del på gång i närområdet. Mölltorps marknad, lagerförsäljning hos Tibros handlare, plantmarknad, moto-cross-SM och som vanligt på lördagar, second hand.
...och på ännu närmare håll, i vår egen trädgård, gjutning av mur. Tittade på en stund, medan maken och vår snälle granne svettades vid cementblandaren. Men fick ganska omgående servera mor And lite mat, för hon dök upp (eller ska jag säga dök ner, för så vidare smidigt landar dom inte) mitt i allt detta.
Hon tittade sig lite misstänksamt omkring först, men när mat kom på plats bekymrade slamrandet henne inte mer.
Strax därefter for jag mot Tibro, jag hade alltså gjort mitt val från utbudet och tog en runda på utförsäljningarna.
Hittade en liten babyleksak (har två bekanta utomlands som väntar sådana just nu) och hos Katarinas kläder fanns en solklänning i rätt längd, dvs. hellång.
På second hand kunde jag fylla på med några småsaker, innan jag via konditoriet fortsatte mot Hörnebo, för en gratis kaffe. Ibland kan det då vara "artigt" att ha med tilltugg.
Bonusdotter tampas med en seg förkylning och medicinerar penicillin, så hon varken kunde eller orkade stå funktionär(flaggvakt) på motocross-SM med övriga familjen.
Hon höll dock på att baka en del inför deras hemkomst till kvällen, men det var ju inte ätklart riktigt än, så min påse gick åt.
När jag återvände hem vid tvåtiden, var gjutningen avklarad och ska nu stå till sig någon dag, innan vi anlägger bärbusk-rabatt i anslutning härtill.
Köttfärsbiffar till vår middag och Änderna har fått både påtår och tretår vid det här laget.
En tröja till är klar och imorron väntar Loppis i Lanthandeln igen.
Välkommen till Tempo Fagersanna kl.11-15.
Lite "ny skit" har vi allt hittat sen sist och nu är dom här igen......."beställning" läggs "as we speak" på
AndDonald's fly-in.....
Själv känner jag för sallad till kvällsmat, amerikansk sådan.
 

Allt klart och vädret på topp vid sjutiden...
 
...men de började inte förrän vid tio, först lite arbetsplanering och i samma veva kom fru And.
 
Halvvägs till Tibro ligger motorstadion och där var det fullt med folk.
 
Vid "Villanns" café, var det idag även plantmarknad på förmiddagen.
 
En liten del av Förr&Nu:s utförsäljning
 
Min kondispåses innehåll.....
 
....och senare var "cinnamon rolls"en klara, smakprov fick följa med i doggybag hem.
 
Till sist.....
 

Mer plantor & Olstorp.

Några fler plantor finns det alltid plats för i rabatter och krukor, så vilken tur att det var torgdag idag igen.
Nu blev "kalaset" inte så värst dyr, bara en hundring gick det åt.
Vackert , soligt och varmt väder har vi också begåvats med ytterligare en dag, njut medans det varar!
Gick där på torget i valet och kvalet över om jag skulle ta mig i kragen och besöka gymet, som var planerat. Men den där som sitter på "andra axeln" och säger emot, tjatade sina dumheter idag också.
Nu lyssnade jag dåligt på det örat, så kom allt iväg på ett pass till slut ändå. Ganska nöjd med beslutet, nu såhär i efterhand. Någon som är förvånad?....ja kanske över att jag tog det kloka beslutet.
Hemma blev det pasta med köttfärssås, plantering av blommorna och kaffe med glass på en nästan för varm uteplats. Maken sa att det var för varmt och gick in i sitt datarum, med nedrullade persienner igen såsnart  hans glass tagit slut. Det är och förblir en gåta i mitt huvud, att man kan välja mörkläggning av rum, när ljuset kan avnjutas, om än sittande i skuggan.
Nu har maken gett sig av på fotboll. Det var bortamatch på Torsö och han skulle åka med som supporter.
Själv ska jag göra mig iordning för att följa med syster på länsdans i Olstorp, Tidan.
"Vi hade iallafall tur med vädret!" och syster hade tur på chokladhjulet, vann högsta vinsten en storpack Twix.
Precis som förra året och på samma ställe strax utanför Lagerfors, stod det rådjur på vägen igen, under min hemfärd nu i skymningen. Rena rama rådjurs övergångsstället alltså.....beware!
 
Fredagsmarknad i Tibro....
 
mitt ibland ordinarie utsmyckningar....
 
och fikaställe i "gamla banvaktarstugan".
 
Orkestern som spelade, "inventarier" från föregående år.
 
Mer "gamla stofiler" på festplatsområdet i Olstorp.
 
Dags att gå hem, när det börjar skymma.....
 
....och solen går ner över Tidan.
 
 
 
 

RSS 2.0