Fagersanna- mitt i världen.

Söndag och det betyder ju numera "Loppis i Lanthandeln". Idag var det mer folk i omlopp och vi sålde litegrann allihop, till slut. Dessutom hade ett gäng barn hakat på och stod med eget bord utanför ingången till affären och sålde egenhändigt gjorda garn-dekorationer. Kul initiativ och det livade även upp vår tillställning.
Denna söndag var det många långväga gäster på besök hos vår loppis på lagret, danskar (visserligen numera boende i Fagersanna) sommargäster från stugorna runtomkring och naturligtvis en hel del "infödingar".
Pratade med flera stycken, varav en väntade hem barn & barnbarn boende i Sydafrika, närsomhelst och ett annat par med sommarstuga här, men permanent-boende i Sydney, Australien. 
De sistnämnda visade sig också känna till min fars familj i Skövde, då hennes mor växt upp och lekt med dom på Lilla Mörke. Som barn hade hon även varit hemma hos min farmor Emma flera gånger, då hennes mor var vän med farmor. "Världen är så stor, så stor".... men ändå rätt liten ibland.
Dom fick adressen till fars hemsida (www.perowestman.se), så de därborta på andra sidan jordklotet, kan kolla in Skövde nu och då, läsa fars dikter och titta på farbror Hans konst. Det fanns till och med redan alster från Hans, hemma hos hennes åldriga mor.
"Jag är ute när gumman min är inne och jag är inne när gumman min går ut"...... lite så blev det idag.  Vi möttes i dörren när jag kom från loppisen, då han skulle med Fagersanna IF på bortamatch i Skövde.
Men kors i taket, maken hade "varit lydig" och fixat middag av köttfärsen i kylen. Vilken lyx att bara värma sig middag för en gångs skull. Han hade gjort en blandning av tex-mex/chili con carne med tortilla-chips till.
Smakade bra, med en kopp kaffe som efterrätt.
Får nog ta lite påtår nu........
 
Här är tjejernas egenhändigt tillverkade slöjdalster.
 
Fick två squach-plantor av loppis-kollega som ska planteras i eftermiddag, när beslutet om var, är taget.
 
Skogsduvan sitter ofta i tallen......
 
...och idag upptäckte jag ett nybyggt bo. Om det är duvans eller någon annan fågels, vet jag inte än.
 
Nykokt rabarberkräm funkar också.....
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0