Spännande.........

........att komma hem idag kanske och se vad de har "hittat på" medan jag har varit på jobbet.
Förhoppningsvis är de en bra bit på väg med ett nytt tak och enligt väderprognosen skulle det i alla fall vara uppehållsväder både idag och imorgon.
Sånt kan man väl i och för sig inte lita på till hundra procent, men det hoppas vi på.
På jobbet är det som vanligt, massa prata i telefon och mycket att åtgärda, men ingen otrevlig än så länge idag.
Lunchen är slut och nu strax återgå till telefonprat i några timmar till, innan hemgång.
Ska nog ta vägen om Family House och se om "de sparat något åt mig på rean". Den har hållit på några dagar.....
Sen ringde maken och "uppdaterade" mig på att de inte påbörjat något vid nio då han åkte, bara en container på plats. Samt att jag skulle prata med dom om några saker han upptäckt/undrade över.
Annars satt han i en stol och tittade på, när barnbarnen hoppade studsmatta........ 
Ja hela trädgården ser ut som en byggarbetsplats, men äppelträdet mår än sålänge bra och plattorna ser friska ut så långt.
Men det är ett förfärligt liv och spring däruppe på taket....... undrar hur länge de ska hålla på idag?
Imorgon kommer takpannorna, så efter avslutad arbetsdag tisdag borde det mer eller mindre vara klart enligt utlovad tidsplan.
De avslutade för dagen runt sex, så nu är det tyst........
 
Såhär såg et ut när jag svängde ner på gården......
 
....men på baksidan var det "lite bättre ordning".......
 
Utsikt från makens "kontor"......
 
Var inne och skulle fynda nå't till mig, men kom bara hem med grejer till alla andra....
 
Takläggar-lärling....ska startas i tid, bara åtta veckor gammal.
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt tak.........

........kommer imorgon att påbörjas och på tisdag ska allt vara klart. För bra för att vara sant? Ja det visar sig.
Maken ska agera välkomstkommitté tidigt på morgonen, innan han tar en trip och hälsar på barnbarnen i deras fritidshus. Sen anländer allihop ner hit nästa helg .....och stannar några dagar till. 
Dessutom kommer maken att fixa den sista stenen som fattas till muren, då han passerar Örebro nu igen. Hur det framöver kommer att gå för kryddorna där, är ännu oklart men vi får prova oss fram. Aningen för varm växtplats verkar det vara......
Själv har jag att se fram emot en veckas telefonsamtal, av skiftande slag. 
Men först ska söndagen avslutas. Vi startade med brunch på verandan, sen lite småpyssel i trädgården för min del och nu funderar jag på om det är dags att starta lite middag.
Lilla bilen är packad med vår gräsklippare, trotjänaren som nu får flytta till fritidshus i Västmanland. Än sålänge har vi en "svävare" som går på el som ersättare, men till nästa säsong ska en robot få flytta hit har vi bestämt. Vem? har vi ännu inte beslutat, men en pålitlig, hårt jobbande, lyckligt lottad maskin blir det.
Jo det blev middag lagad även idag och under tiden passade maken på att ta bort en buske på framsidan. Som en gång var en japansk plommon med röda löv, men numera är all förädling borta. Borta är nu också även nämnda buske........
Bara kvällen kvar då, innan ny vecka startar.
 
Brunch-meny: kokt ägg mosat och stekt tillsammans med champinjoner, lök och dill, samt grape (även i den nypressade juicen)......kaffe och ciabatta med ost/banan som avslutning.
 
Gräsmattan är det ingen vidare fart på, men ängsblommorna tar sig.....
 
Även pelargonerna frodas i krukan vid väggen......
 
I "grishörnan" väntar vi på sista stenen....... blommor och krydda tar plats sålänge.
 
Middag på bordet även idag.
 
Håhåjaja...... bara forsla bort "resterna" nu då......
 
 
 
 

Utflykt med loppis, fika och båtar......

......har vi varit på idag, maken och jag. Först sovmorgon och frukost, sen en tur till Undenäs, som hade sin sommarloppis för tionde året nu. Jag har varit en gång förut, kan mycket väl vara tio år sedan.....
Inga problem att hitta dit, för det var tjockt med folk och bilar överallt såfort vi svängt av in i Undenäs. Hittade dock en parkering och sen gick vi "systematiskt" runt alltihop. Både utanför på hela gatan och inne i Undenäsgården, fanns fynd att göra.
Bland annat hade en av systers assistenter passat på att delta med ett bord där, på sin semester. Vi bytte några ord och gick sedan vidare mot presumptiva fynd och naturligtvis visade det sig finnas en och annan pryl att ta med hem, samt en påse färskpotatis.
Dessutom provade vi en falafel-rulle innan vi fortsatte tillbaka till Forsvik. Där stannade vi vid slussen och fikade på caféet, i deras trädgård vid Göta kanal.
Några slussningar hann vi med att se, men åkte vidare innan passagerarbåten Juno passerade. Vi har redan förut sett Kindbomsgruppens religiösa sånger och välsignelse av de stora båtarna i kanalen.
Handlade lite i Mölltorp och sen hem för att steka rödspätta till middag. Nu är iallafall jag proppmätt och funderar som bäst på när det ska finnas plats för jordgubbar och grädde
Vädret är väl lite sådär, har regnat lite och är fortfarande mulet, så jag blev sittande vid teven och ser "Runaway Bride" igen. Det var längesen jag såg den senast.......
Får bli kvartsfinal i fotboll efter den, men oj då den matchen är ju redan igång upptäckte jag i reklam-paus. Så då vart det fotboll istället då.......... Heja Sverige! men det var ju inte bra med "en i baken".......
 
Fin rondell-dekoration i Mölltorp.
 
Loppis i Undenäs......
 
Falafel-rulle under tillverkning.......
 
Undenäs kyrka är stoooor......
 
Forsviks-fika vid kanalen.......
 
......med utsikt över slussande båtar.
 
Ställplatsen för husbilar och en bänk med uppmaning att sätta sig skrivet på....
 
"Fullsatt" vid nästa slussning, där vissa av båtarna var mindre förberedda för vad som skulle göras.....
 
Några fynd, varav det ena är hemligt.....
 
"Dinner is served"....med nyinköpt potatis.
 
 
 

Snabba puckar.....

......blir det ibland, så också igår kväll då vi beslutade att anlita firman för att byta vårt tak och de börjar på måndag. Ska vara klart på två dagar lovade han och varsamhet med äppelträd och nylagda plattor är avtalat. Det vill säga: Absolut inga skador på dessa två saker, annars är det "fritt fram" (gräs, häck och buske).
Först nu hustaket, sen om någon vecka (efter ny offert) det platta taket på gäststugan.
Det visade sig tyvärr att det fanns fukt på vissa ställen på båda taken (då de var uppe med mätare), speciellt i ena hörnet där trä't var precis ruttet.
Ja detta är ju inte heller gratis, men får ses som en investering och här går det att utnyttja rotavdrag för hela arbetet, alltid något.
För övrigt är det nu lunchtimma och redan fredag. Sitter här och tänker på hur helt otroligt fort denna veckan har gått. (Bara det bromsar lite nu i helgen.......)
Inga delade helt sonika på en "korv" ärtsoppa igår, hälften till mig och hälften till maken. Rättvist eller hur?
Så nu blir det soppa alltså, med en ostmacka.
Ambitionen för kvällen är även denna fredag att vi ska åka och äta nånstans och idag är nog oddsen bättre att vi kommer iväg på det. Blir förmodligen Thai-buffén i Tibro.......
Ingen post idag heller, men det blev en pratstund med "grannen på hörnet" och vi blockerade gatan säkert fem minuter (stannade min bil påväg hem för att kolla en tom låda). Då hann det komma ytterligare en gemensam bekant, som också stannade bilen.........
Kollade att buffén var igång då jag åkte från jobbet och jodå, så vi åker väl snart......
 
Läckra färger och tät växtlighet......
 
......samt mycket druvor på gång.
 
En och annan kaprifol-blomma finns också, trots hård ansning.
 
"Gomorron!...dags att åka till jobbet. Det har regnat lite inatt.....
 
Mitt fordon och annat fordon, (långsamt sådant) passerade flera gånger idag med lass.
 
Ärtsoppa, ostmacka och vatten.....delikat lunch såhär på fredag.
 
 

Hjälpsamma grannar.......

.....kan ibland vara en belastning.
Som när någon ringer in och klagar över att tunnan inte är tömd, bilen har rapporterat att den inte var framställd tömningsdagen, men kunden accepterar inte detta svar. Bilen åker dit igen, kan fortfarande inte se tunnan och denna gång står dessutom tre bilar parkerade som hinder vid huset.
Kunden ringer idag igen och klagar, en granne står bredvid och pratar. Säger bland annat att vi såg när bilen var här, "men han åkte bara igen efter att ha stått här ett tag".
Varför går man då inte ut och pratar med chauffören kan jag undra...... och då en tredje granne sätter igång att svära in i telefonen riktat till mig personligen, fick det vara nog. Samtal avslutat........
Nu kommer bilen en tredje gång att åka dit för att lösa problemet, kan ju bara hoppas att de är "hjälpsamma" på rätt sätt och förstår varför sopbilen är där, nu då.
Annars är det mulet väder ute, telefonsamtalen kommer ganska "disciplinerat" idag på "lång rad", men med en och annan kö lite här och var.
Till lunch idag har jag att se fram emot en av Dafgårds frysta fyrkantiga lådor, då Inga inte ville ställa sig vid spisen igår kväll.
"Time to face the music again" .........
Sen bunkra livsmedel, bäst att börja inför "invasionen" i slutet av nästa vecka (hahaahaha).
Så ringde maken om att en takspecialist tittat förbi och ansåg att vi behövde byta delar av taket, men förordade ett totalbyte för att få god kvalité. Kommer tillbaka framme ikväll, när de slutat för dagen längre bort i samhället. Ja det verkar inte gratis det heller, men kan man undvika större problem med garanti i trettio år på jobbet, må det väl vara hänt det också. Mer info efter att även jag haft frågestund med entreprenören....... 
 
Ser ju hyfsat aptitligt ut och var faktiskt ganska ok....med lite lingon till.
 
Något snabbt i magen efter hemkomsten........Inga är lite seg med menyn för morgondagen.
 
......men ingen verkar intresserad av min retrobryggare till salu.
 
 
 

Mitt i veckan.......

.......alltid något, en milstolpe för att det "bara" är två dagar kvar av denna vecka att jobba.
Den mentala muckarkammen har återigen blivit av med en tand....
Det har hittills varit hyfsad nivå på knäproblemet och ganska telefon-lugnt. Men missförstå mig nu inte för tyst är den aldrig, bara några mindre anhopningar har det varit än så länge idag.
Sov faktiskt riktigt gott i natt, så kände mig nästan utvilad då mobilen ringde uppgång (men bara nästan).
Maken hade för avsikt att besöka Återvinningscentralen med ett antal föremål som tjänat ut sitt syfte hos oss och därtill är mer eller mindre trasiga.
Själv ska jag ta mig till centrum nu på lunch och införskaffa något gott till kaffet ikväll, då kompisen ska titta förbi för lite tjat. Vi får se vad som finns att tillgå, nu när Bagar'n har semesterstängt.
Vaniljbullar fanns att köpa och efter de sista timmarna vid telefon och dator, har jag nu återkommit hem.
Kaffet var laddat, skräpet borta och kompisen dök strax upp. Det blev fika på verandan vid nya bordet tillsammans med maken, så länge han orkade lyssna på "tanterna".
Utsikt hade vi en stund över mina kollegor, som fortfarande slet nere i Strandstaden.
Nu ska jag strax kolla om det blev nå't på lotto, för vi tjatade på såpass länge att jag missade dragningen.
Sen kom det en kallelse till ortopeden  i augusti (fem dagar efter patientgarantin gått ut) med brev idag. Är det så illa att man måste ringa och tjata för att det ska hända någonting överhuvudtaget.......
Tror INTE det brevet kommit idag, om jag inte "spytt galla" igår till expeditionen. Jaj, ja,ja........
Nu får vi se om det händer nå't mer i höst.
 
Provar ett av fynden från second hand direkt igår kväll......
 
Intensiv solnedgång också igår.....
 
Morgonrusning i Tibro.....
 
Huvudinfartens blomsterdekorationer i Tibro.
 
Klart för fika med kompisen....
 
"Mopeddriven"  dressin dök plötsligt upp........
 
.....och nere i Strandstaden slet mina kollegor vidare......
 
 
 

Ohållbar situation.......

......har det börjat bli på knäfronten. Så efter att ha pillat i mig allt som går i smärtlindring, bestämde jag mig för att ringa och höra angående den tid jag väntar på. Patientgarantin är tre månader och där återstår ca tre veckor, men inte förrän i slutet av augusti/början september kunde de se att jag kunde få någon kallelse som tidigast.
Det var ju sommar.......... (lite syrligt frågade jag då om det var överhoppningsbar tid i garantin) sen frågades det om jag hade kryckor och ja det har jag. Men då det gäller båda knäna och att jag även har problem med armarna p.g.a. muskelreumatismen, undrade jag hur avlastning ens med kryckor var möjligt....
Fick inget svar direkt på det och jag förstår deras situation, men det hjälper inte mig. Än så länge kan jag ta mig till jobbet, men här är ingen avkoppling och relax heller, bara stillasittande på stol med telefonterror.
Börjar surna till riktigt ordentligt, på alla fronter nu.
Ja det går upp och ner, vi får se om en begynnande förbättring (med påfyllning av smärtstillande) består, eller om det bara "retar" lite..... 
Ska försöka ta mig in på second hand på hemvägen, vore trevligt med något fynd som muntrar upp....
Tjugo spänn gjorde jag av med, så inga stora kap idag, men alltid något. Dessutom träffade jag yngste kusinen så det blev en liten pratstund.
Väl hemma kom en av grannarna förbi då jag klev ur bilen och hon tyckte vi lyckats med kryddmuren.
Ja bara de inte vissnar för mig så.....
Frysen blev "rånad" på en portion köttfärssås och jag kokade spiralmakaroner till den för morgondagens låda.
Maken valde hellre tärnad bacon att kanske göra pannkaka av, också från frysen.
Nu skiner solen inbjudande därute, kanske ska gå ut på verandan och inviga de båda monterade borden då. 
 
Maken har "svävat" med nya klipparen över slänten och gjort en "installation" i eldningstunnan. Till vänster om den finns en stubbe och där har myrorna gjort sin "installation".....
 
Redo för"adoption" till nya hem......
 
Vi fick bullar.......
 
Därute väntar de nya borden på invigning.....
 
En smakportion av morgondagens lunch till kvällsmat och mer planering av inköp "with a view".....
 
 

Har det lugnat ner sig.......

.......är frågan man knappt vågar ställa sig?
Men hittills idag, (måndag) har det inte varit samma telefonterror som de senaste tre veckoinledningarna. Det kanske bara är en förskjutning till senare in i veckan, svaret på detta får vi framledes.
Får vara hur det vill med den saken, men just nu är det i alla fall hanterbart och man ska ju leva i nuet.......
Hyfsat mycket att göra är det oavsett, så tiden går fort och lunchen är redan här,så nu får jag äta helgens rester.
Dock var två av våra bilar sena ut idag. Den ena reparation av läckage och den andra punka. Något frustrerade arbetskamrater att behöva börja veckan med väntan på bil.
Maken skulle åka i förväg in till sta'n och reka trädgårdsbord, så slår vi bara till sen när jag kommer in. Hoppas bara att man kan lita på utbudet de "skryter med" i reklamen som kom i helgen. Har hänt ett otal gånger förut att man spetsat in sig på något i ett reklamblad, som sen inte finns på plats.
Vädret är inte heller så "förföriskt" att man sitter härinne och suktar efter att få vistas utomhus. Visserligen uppehållsväder, men mulet.
Now back to work for a while.......
Det visade sig att den affär som inte hade blad med massa erbjudande i bild, hade halva priset och precis det vi var ute efter. Så nu är vi med två bord till verandan.....
Dessutom är passen hämtade och det är för min del ingen vacker historia, makens var bättre....
Sen har jag fått akut ännu mera ont i knäna, det ena värre än det andra.Så nu är det gränsfall att över huvud taget förflytta sig, jag får se vart detta tar vägen.
Det är roligt nästan jämt.....
 
Det växer ogräs överallt....till och med i asktunnan full av fimpar och småsten utanför jobbet.
 
Två platta paket, från COOP denna gång, väntar på montering.
 

Kände inte direkt för.......

..... att utföra trädgårdsarbete idag (heller). Men då det finns saker "som retar ögat" när man passerar, för att hämta sallad till frukostmackorna, kan man komma på sig med att ha rensat halva "stenslänten" innan man kommer ihåg vad ärende man hade, "in the first place". 
Så efter att Inga fixat juice, kokat ägg och dukat fruktfat (mini) väckte jag maken som var vaken då jag klev ur sängen, men som somnade om och snarkade vidare utan omsvep.
Väl tilltagen frukost ute i solskenet på verandan, såpass mycket att maken blev mätt innan alla "grönsaker" tagit slut. (Men jag orkade iallafall mina.)
Sen fortsatte jag det påbörjade favoritjobbet (rensning), men blev ånyo "störd" då reskompisen från Spanien plötsligt dök upp.....på cykel.
Ja jag var inte sen med att återigen skjuta på "renoveringen". Det blev en kopp kaffe i skuggan på altanen. När hon sen åkte, lyckades jag göra färdigt och under vårt kafferep passade maken på att tvätta luftväxlaren med högtryckstvätten, så nu ser det hyfsat prydligt ut även i den delen av "ägorna".
Men tiden tickar fort under lediga (hmm..) dagar och hög tid att ta sig an köttfärsen för middagsmat. Det blev persiljejärpar och nu finns grillrester till min matlåda och järpar över åt maken imorgon.
För då är det återigen den not so efterlängtade måndagen och arbete som väntar.
Sen ska vi hämta passen och kolla om vi hittar ett bra bord till altanen....ett stort, så vi slipper släpa runt det från glashuset (som ändå inte riktigt räcker till då vi är flera).
 
En väldigt fin ampel utanför Handelsträdgården igår........
 
....och goda jordgubbar, också igår.........
 
.......precis som solnedgången.
 
Söndagens frukostbricka.......klar för servering.
 
Ganska ok tycker jag....om man bortser från vänstra hörnet (där står en del skräp som ska till återvinningen)
 

Inte för jag hade lust........

.....att städa huset, men det behövdes, så bara att ta tag i efter frukost på verandan i solskenet.
Maken smet och målade lite varstans utomhus istället.
Köksmattorna fick åka karusell i tvättmaskinen. Då ville även de i badrummet ta en sväng, men fick snällt vänta tills det blev ledigt.
Efter dammsugning och golvtorkning, behövde både Inga och jag ta en dusch innan vi drog till Mölltorp, för att försöka hitta bra krukor till kryddorna i "muren". De är lite för små de vi har nu.
Fanns inte, men de skulle försöka beställa hem till nästa vecka. 
Mestadels frukt och grönt inhandlades därefter hos mataffären, innan jag tog mig hem igen, för att preparera allt till den tänkta grillmiddagen. Det tog en stund....... innan grillmästaren kunde briljera med finishen därute på verandan.
Vi åkte ingenstans igår och åt, för det tog så illa lång tid att få upp lite målade brädor på skjulet, att jag fick gå ut och förklara att jag nästan svalt ihjäl av att vänta.
Hade med mig Bell Peppers meny samtidigt och vi beslutade oss för pizzakväll till EM-fotbollen, istället.
Det gick på en kvart att få käket, lagat och klart samt naturligtvis gott därtill.
Dagens middag tog däremot rejält mycket längre att få färdig, men även detta blev gott därute i skuggan på verandan med diverse sjö-aktiviteter som underhållning.
Nu arbetar diskmaskinen och kusin tvättmaskin är nog återigen färdig med sin uppgift, så jag får väl skicka Inga på uppdrag, innan vi tar glass och jordgubbar......... på verandan igen.
 
Denna meny blev det igår: Ciao, Ciao till vänster och Salami till höger.....
 
Sen gick solen ner och fredagen var till ända.....
 
Frukost med sjöutsikt.....
 
Köksmattor på tork och bryggfarkost på sjön....med soltak numera.
 
Mycket att preparera, nu bara köttet på spetten och rostning av potatisklyftorna i ugn. Sen tar grillmästaren över.
 
Maken försökte hänga tillbaka ampeln.......gick sådär, Inga fick rätta till sen.
 
Sätt igång och ät......
 
Middags-underhållning på sjön: Vattenskidåkning idag.
 
 

Det var längesedan.......

....det var så långt strömavbrott hemma i Fagersanna, som det vart igår kväll.
Precis efter att jag startat tvättmaskinen stannade allt, aha en propp tänkte jag men det visade sig vara ett två timmar långt el-uppehåll i hela Fagersanna med omnejd.
Vad kan man göra då? Ta en kall fika på verandan, i väntan på återkomsten. Men då den dröjde fick jag hitta på något annat och skjuta upp ljugandet en stund.
Hittade en bok som jag hann läsa ca femtio sidor i och drog några varv på pågående stickningsprojekt. Sen äntligen runt halv åtta (mitt i husletandet från England) drog det igång igen.
Fick alltså se både Ernst bravader och Victorias barnafödande innan sänggående.
Tvättmaskinen blev det också ordning på.....
Idag sitter jag åter på jobbet, sista da'n för denna vecka, vilket är väääääldigt skönt. Lövsångarebesök till frukostmackan för tredje dagen i rad. Och jo det är en lövsångare, har googlat bild för jämförelse. Han ser ut precis som han ska......  
Telefonen ringer stadigt (om än inte med "terrorfrekvens") så inkommer missar gjorda, mest gällande gårdagen idag. Vilket förhoppningsvis innebär att vi rett upp de tidigare......
Spoke too soon, heter det väl på "utrikiska" när man ropar hej innan bäcken. Har inte lyckats få någon kontakt med en av bilarna idag, givetvis den jag mest skulle behövt prata med. Däremot tog flera personer kontakt med mig, (angående fortfarande icke utförda uppdrag) som denna bil skulle ha fixat vid det här laget.
Vi får se hur måndagen blir.......... det ska jag iallafall INTE tänka på nu.
Maken målar skjul........ vi får se om vi drar nånstans och äter nå't gott sen framöver.
 
Boken jag började på igår.........hade med den till jobbet, men inte ens på lunchen blev det nå't läst.
 
Hahaaa....lyckades visst gömma mig lite bättre idag.
 
Viss ansiktslyftning av skjul pågår.
 
 
 
 

Återbesök......

.....av min "frukostkompis". Förutom att han tittade förbi även igår eftermiddag, höll han mig sällskap till kaffet och smörgåsen nu på morgonen, där på andra sidan glasrutan.
Vikariegrabbarna  löste  det mesta av missarna sen måndagen under eftermiddagen igår. Med lite hjälp av den ordinarie föraren, som också tog ett extrapass (efter egen avslutad full dag) för att hjälpa till.
Idag har de och jag försökt "slå våra kloka huvuden ihop" via telefon, för att tyda de inte helt fullständiga kartor de har att gå efter. Vi får förmodligen facit på detta under morgondagen i mängd telefonsamtal.
Alla gör sitt bästa med nära nog total avsaknad av sura miner, vilket underlättar en något komplicerad (inte-hunnit-öva-tillräckligt) -situation.
Sen ryckte även ytterligare en ordinarie chaufför ut till deras undsättning, genom att "pausa" sin egen dag och hjälpa dem först, innan han avslutar den egna lååååånga torsdagsturen. Heder åt sådana arbetskamrater.
Idag bjuder Inga på ugnsbakad lax, men med pulvermos till då jag inte orkade assistera med potatiskokning. Nej så var det inte riktigt, för det fanns bara potatis så det räckte till maken och jag har inget emot pulvermos ibland.....
Sen står livsmedelskomplettering på agendan, innan jag återgår till tjänstgöringen efter lunch.
Då det är fullt upp hela tiden, går tiden ändå ganska fort. Vilket jag inte känner någonsomhelst sorg över.
Sorgligt var dock det två timmar långa strömavbrottet en timma efter jag kommit hem. Som tur var hade jag lagat klart maten till fredagens matlåda och makens portion inför morrondagen, men tyvärr hade jag också hunnit starta en tvättmaskin alldeles precis.
Vilken tur att  det kom igång igen i god tid till Ernst.............Hahahahaaha!
 
Godmorgon.....dags att åka till jobbet, åtta timmar inomhus jippiiii.
 
Men jag har ju min kompis.....
 
....som tittade förbi idag också.
 
Maken hade varit och "shoppat" brädor och färg.....behöver bytas en del på skjulet.
 
Undrar om det finns nån info på Facebook om el-avbrottet Alltmedan det leks med båt och traktordäck på sjön.
 
 
 

Frukost-sällskap......

......har jag lite då och då i buskarna utanför fönstret. Idag tror jag att det var en lövsångare på besök en kort stund, innan han flög vidare. Annars är det mestadels blåmesar eller talgoxar, som är "på genomresa".
En och annan gång kommer en strandskata eller två förbi och naturligtvis alla dessa kajor och måsar...... även sädesärlor trippar runt ute på gräsmattan dagligen.
Annars just idag skiner solen och det verkar vara en lättare bris som rör lite på flaggan, därutanför på stången.
Undrar om jag hinner hem idag, innan solen fått för sig att dra vidare?
För övrigt är jag nerringd.......... för tredje dagen i rad nu och ingen "ljusning" verkar det bli vid horisonten.
Och nej det är inte lätt att ta sig an och hitta alla vägar med hus "ute i bögda" om man inte fått åka med och öva tillräckligt. Men ibland inträffar sådant man inte rår över som ställer till det, hur mycket man än planerat.
Men vi hänger i, både jag vid telefonen och grabbarna/tjejen i bilarna och gör det bästa av situationen.  
Nu dagens slutsträcka, sen tar jag raka vägen hem.......
Sååååååå trött på folk......får skaffa mig en "muckar-kam" och dra en tagg för varje dag, som "mental yoga". Tre veckor är en väldigt lång tid känns det som just nu....... 
När jag anlände hem, tog vi beslut på att åka ner med lite grejer att skänka till Lions bord på Fagersannaloppisen, som under sommaren är kvällsöppet onsdagar också.
Två cyklar, ett cykelställ och en tvättkorg med prydnadsprylar. Sen passade vi på att ta en fika (efter att jag träffat flera bekanta och tjatat en lång stund).
Nu blir det Lotto-dragning........ingen vinst.
 
Hej....gomorron!
 
Tittar förbi lite senare i eftermiddag också.......so long!
 
Fika på Fagersannas loppis till kvällsmat, vi delade en räkmacka och tog bulle till efterrätt....lagom mycket.
 
 
 
 

Ny dag.......

.......nya möjligheter....... eller snarare mestadels bara det första.
Samma som föregående dag att hantera, sopor som blivit missade lite här och var på grund av ovana semestervikarier. Alldeles "nedringd" hela förmiddagen och en massa nya order på "åk tillbaka och fixa" ligger till berörda bilar. Även om det stundtals för mig känns som massor, är det väl egentligen inte så katastrofalt mycket om man slår ut det på helheten. Säkert inte ens en promille, av alla tunnor vi har att tömma.
Nu blir det "phone-free time" en stund och äta överbliven ugns-falu med mos för min del. Sen ta sig an dagens slutsträcka, som jag idag tänkte "kröna" med en loppis-runda i Hjo.
Jo för nu har jag kollat öppet-tiderna för sommaren, så en liten uppiggande fynd-jakt får det nog allt bli, innan jag förhoppningsvis hinner slinka in även i Tibro på hemvägen.
Allt på temat: Man har inte roligare än man gör sig. Sen är det nog själva "jakten" som är huvudsaken, inte fulla kassar med hem. Men man vet ju aldrig.........
Inte hade de nå't i Hjo direkt, två småsaker bara och det fanns tid för en snabbvända på Hem & Hobby innan jag styrde kosan mot det sista målet för dagens handel.....Tibbro second hand. Där på hemmaplan fann jag lite till barnbarnen och nya matknivar istället för de rostiga fula eller klumpiga som nu ligger i lådan.
Totalt 95:- gjorde jag av med på turnén.
Nu ska Inga få laga "kålpuddingsås", medan jag hjälper till och kokar potatis......
 
Fynden poserar lydigt.......

Som vanligt......

....och lite till, så startar även denna måndag. En mycket påstridig telefon, som "behöver hjälp" för att vara tyst. Vilket endast kan ordnas under lunchtimman, men då tickar det istället på mail från kollegorna på huvudkontoret, som får ta sig an det lilla livet, för tyst är den sällan och definitivt inte på måndagar.
Sen tillkommer en och annan mer eller mindre rolig överraskning typ en som började idag, vilken telefonledes "tackade för titten" och avstod att ens testa en hel dag....
Av femton arbetsdagar......fjorton kvar, tills chefen är tillbaka. Bara att jobba på ...........
Tur det finns kollegor som aldrig ger upp:  "They come in all shapes and sizes......" , vill till att sätta värde på och uppskatta de "stadiga" och pålitliga.
Handlade lite snabbt på lunchen och åt den ena lådan rester, sen var friden slut igen.
Nu har jag landat vid köksbordet och "höststormen" viner över sjö och genom träd. Nej det är inte kallt, sol nån skymt då och då, men skönt är det inte. Kaffe på altanen....glöm det, möjligen inne i glashuset.
Men kaffe får det iallafall bli........
 
Frukost mellan telefonsamtalen, mitt i också.........
 
En liten "frusen" kaprifol, granne med alla vindruvsembryon i klasar vid väggen. Väntar.......
 

Från det ena till det andra........

....vädret, skiftade det under natten. Mer eller mindre regn är den enda variationen hittills och nu är det eftermiddag.
Maken har iallafall varit ute och avslutat trärengöringen "huset runt" och konstaterat att även målning behöver upp på agendan. Vissa mindre delar kanske går att åtgärda redan iår, men resten känns som att det får bli nästa års stora projekt. Bara man får tag på någon som gör ett bra jobb, för själva varken tänker eller kan vi slita med det.
Själv har jag tagit reda på tvätt, varit i grannbyn och handlat, samt lagat middagsmat.
Förutom helgfrukost då att starta med. Lite tidigare hittade vi ur sängen idag, men inte blev det i arla morgonstund direkt. Men för egen del får jag passa på att sova när det finns möjlighet så......
Hade en tanke på en liten utflykt i närområdet under dagen, men då vädret inte är samarbetsvilligt får den läggas på framtiden.
Bara att se fram emot den nya arbetsveckan som startar imorgon. Måndagar speciellt ......och med vikarier på samtliga linjer (utom en), är det "fat chance" att tro telefonen ska vara tyst och snäll.
Matlådor är iallafall klara för de två inledande dagarna, tack vare rester...... alltid något. 
Kommer strax att landa i min fåtölj, ska bara ta en lov runt trädgården först.
 
Rent och prydligt, eller hur?...........just nu iallafall.
 
Frukost....efter alla konstens regler. Blodgrape och lite apelsin, i juiceglasen.
 
Ännu mera hemmalagat, det tar tid........
 
....efterrätten tar vi till kaffet lite senare.
 

Det är skönt att sova......

.......men det äter upp en oönskat stor del av nästa dag. Men man kan ju inte få allt och då blir det till att anpassa sig till en "kortare" dag istället.
Frukost i fint väder på verandan med sjöutsikt, blev det. Inga passade på att göra "den vanliga" helgmenyn: färskpressad apelsinjuice, nybakade frallor, kokt ägg och vattenmelon.
Nu planerar hon att bjuda på kycklingfiléer till middag, för lunch får man hoppa över, då dagen blir aningen kortare med anledning av rubriken ovan.
Maken fick ett ryck och skulle högtryckstvätta hela verandan. Jag plockade ner ytterligare skräp från förråd och planteringsbord i en säck....för vidare befordran.
Planterade krydd-muren klart och vattnade där det behövdes. Efter middagen gick maken ut och fortsatte med tvätten, men "beordrade" fika inom en halvtimma, för jag hade väl inget annat för mig tyckte han nog.......
Nåväl, kaffe påsatt och glass gick väl ner tänkte jag och öppnade en burk persikor därtill.
Sakta men säkert får vi ordning på både det ena och det andra, i trädgård och hus/skjul. Verandan blev fin, så länge den får vara för alla skator som använder räcket som toalett......
Vår herre tyckte vi behövde lite regn mitt i alltihop och blöta blev vi. Samtidigt kom fru And på besök, med unga fröken And i släptåg. De blev bjudna på lite bröd, så jag kunde ta kort......
Hittade en överbliven pizzabit till kvällsmat, smakade lika bra idag faktiskt.
Imorron får vi se till att inte sova bort halva da'n. Vi kanske skulle ta oss en lite utflykt i närområdet, med bilen?
 
Dagen börjar bra med lagom varmt och klara färger......
 
Allt på en gång.......
 
Så ser det ut nu då kryddorna är på plats......
 
Beställd fika.....
 
Var vi klara här?.........då drar vi vidare.
 
 
 
 
 

Ja alltid händer det något......

.....fastän det är fredag och sista arbetsdagen för veckan (För vissa sista arbetsdagen innan semestern....)
Ytterligare sjukdomsfall på extrahjälpare till en av bilarna, vilket medförde att all fortsatt utkörning/byte av tunnor återigen fick läggas på is.
Tur att min nya assistent-kollega hann en hel del igår, men idag var det bara att "sadla om" för honom och åka assistent i sopbil igen.
Den kollega som har foten i paket tittade in med hjälp av assistent/sambo och lämnade sjukskrivningsintyg, samt pratade en stund. Döm om min förvåning då telefonen hade den goda smaken att vara tyst i hela tjugo minuter, just då.
Som extra krydda såhär inför helgen, "testade" grannarna i vår kontorsfastighet om brandlarmet funkade.......det gjorde det. Jag fick ringa fastighetsskötaren för at få tyst på eländet, men nån eld fanns inte sa han. "De hade hållit på med något" i andra ändan av huset som letat sig fel vägar till brandlarmet, hade de sagt till honom.
Var nere på torghandeln en sväng och hittade några blommor att stoppa ner i både den nya mjölk-kannan och en annan stor kruka som gapat tom länge. Vi får se hur det blir när det är planterat.
Nu är det veckofinal på alla arbetsuppgifter och jag har nästan ingenting liggande inför nästa vecka, som kommer att lldeles för fort........
Men nuuuuuuuuuuuuuuuu är det fredag eftermiddag och veckans höjdpunkt, när jag "fimpar" datorn och får åka hem.
Beställde lite "mysmat" på "Bell Pepper" och ett stort glas vitt fanns att krama ur den redan öppnade vinflaskan.
Till maken blev det en sexpack öl från "Handlar'n" med klen "pocent", men kall att dricka. 
Nu landar jag för kungligt firande i fåtöljen, inte är jag väl nyfiken eller rojalist, men ändå...........
 
Testade lite, blir nog bäst med den gula, gör jag klart imorron....
 
Mätta och belåtna är vi........ finns ändå lite kvar.
 

Hur fort......

.....går inte tiden när man har roligt.....eller då det är för mycket att göra på jobbet.
I första exemplet är detta negativt, men i det andra väldigt positivt. Nu är det alltså redan lunch och dags att tanka energi inför avslutningen på dagen.
Har chattat lite med kompisen och vi kom fram till att vi inte hinner jobba, för det sociala livet blir lidande. Vi kan inte få till en gemensam sittning med kaffe inom överskådlig framtid, för när jag är ledig jobbar hon och tvärtom.
(Överdriver kanske lite.....men inte så mycket).
Soligt väder där på andra sidan fönstret, men blåser en del. Nu arbete några få timmar till, denna torsdag......
Telefonen är aldrig tyst, inte heller denna eftermiddag, så det blev ånyo tjugo minuter mer än det skulle för dagen. "Sparar" till betalda lediga dagar....... går inte fort men någon eller några dagar kan det säkert bli framåt hösten. I nuläget är det ungefär en och en halv, sen i april på "kontot".......
Skönt att inte behöva prata med en enda en mer via telefon idag. Ibland blir man såååå trött på människorna. Varför ska jag/vi som entreprenörer hålla oss till reglerna och ta dusten med kunder, när andra inblandade tillåter sig att ta "the easy way out" för att slippa konfrontationen? Bara frågar......
Stannade på restaurang "Bell Pepper" och köpte en kycklingsallad, som jag nu har delat i två, varav ena hälften ligger i min mage redan.
Maken satt och pratade idrottshistoria i telefonen, så jag gav upp om en gemensam måltid. Han får äta sin del när han blir hungrig.
Ikväll är det Ernst och Victoria som gäller innan sänggåendet, det sista för denna vecka som ska avslutas med väckning................såååååå ledsen....NOT!
 
Kvällsmat med utsikt över........
 
....blommande "krukor"........
 
....och "väggar".

Hos Folktandvården......

.....startade alltså denna dag.  Det såg bra ut, förutom en liten bit av en plomb som lossnat, den ska åtgärdas i september, annars fick jag godkänt.
Åter till jobbet och full fart igen, finns massor att göra, förutom soptömningen en hel hög ändringar som ska fixas ute på fältet.....av någon, då det finns någon ledig för sådant.
Som jag sagt förut får det bli en dag i taget och inte tänka för långt i förväg. Är ju lite av en planerings-freak och kan se vissa svårigheter framåt, men det tar vi sen.........
Som sagt och chefen sliter ännu mer, för att vi ska ro iland allting när han är på semester. Vilket han verkligen behöver........
Känns som om jag också skulle vilja haka på, men den som spar hen har tänker jag då. Alltmedan jag betar av både dagar och högar......... med diverse arbete.
Satt en liten stund på lunchen och kollade säljsida Skaraborg på Facebook, hittade en målad stor "mjölkkruka" på mini-auktion.
Köpte den för en hundring och hämtade i centrala Tibro, samtidigt som Apoteket blev besökt, efter jobbet.
Så nu finns både piller och ny trädgårdsdekoration med hem.
Ska bara fixa assistentredovisningen för syster sen förra månaden (låg i postlådan), sen blir det Lotto och annan underhållning på teven följt från fåtöljen.
 
Här får den stå, ska bara fixa nån snygg blomma som passar att ha i......
 
 

Högsäsong........

.....för både det ena och det andra är det. Semester, sophämtning (och mängd), samt en aldrig sinande ström av telefonsamtal.
Förmiddagen bara försvann och först nu på lunchen har jag hunnit ögna igenom lokaltidningen.
Inget av nå't speciellt intresse hittade jag däri, men nu kan jag bocka av den dagsuppgiften.
Och vet Ni vad......jag hittade ännu mer latrinkunder i registret, i den kommun som jag nu trodde var upprättad efter flera dagars pill. Bara att ta nya tag alltså på den fronten.......
Imorron ska jag till tandhygienisten på koll enligt mitt friskvårdsavtal, inte glömma det nu.......
Men innan dess en ledig kväll och före det en inventering av second hands utbud.
Maken har dragit till Småland vid det här laget och jag ska ha "mys-tisdag" framför teven (kan bli ett glas vitt....).
Handla förnödenheter skjuter vi på tills imorgon.
Gick åt en extra halvtimma innan jag kom ifrån jobbet (noga adderad och uppskriven), men hittade en fin såsskål på second hand i sånt porslin jag en gång hade assietter. Den fick följa med hem, sen tre vita kaffemuggar att ställa på jobbet. Får alltid köra bara halv maskin disk, för porslinet tar slut innan den hinner bli full.
Inga hittade en massa rester i kylen och komponerade en tortilla (typ) för morgondagens matlåda, samt "svängde ihop" en varm macka åt mig till kvällsmat.
Tvättmaskinen var lite sugen på att jobba, så varför inte tänkte jag och laddade.......
Nu kaffe och fåtölj.
 
Solen gick ner igår också.........
 
Ingas "stolleprov", den högra gick att äta. Den vänstra vet vi imorron om den funkar.......
 
 
 

Det är roligare......

.....att städa förråd, än att prata i telefon med alla som inte fått sin soptunna tömd.
Sen som grädde på moset mitt i semestrarna en chaufför sjukskriven med gipsad fot, vilket föranleder fler ovana förare  på fler områden (typ alla) och garanterat mer missar, med påföljd ytterligare samtal.
Dessutom är det ju också synd om den som skadat sig........
Känner mig lite halv-less på situationen, speciellt på måndagar då det är extra hårt tryck.
Men vi tar en dag i taget och den här sommaren tar garanterat också slut, troligen fortare än vad man önskar som vanligt. 
Strax matlåda på agendan och sen är det bara två timmar kvar av denna måndag, med förhoppning om att morgondagen blir bättre.....
Fullständigt fullt upp dessa två kvarvarande, som spillde över en kvart och naggade även mat-ron i kanten. Trots detta har jag flera saker som ligger, att åtgärda imorgon.
Helt slut i huvudet, (värre än vanligt) känner jag mig nu ikväll. Blir kaffe och fåtölj snart........
Maken satte nyss på en panna, så nu finns det igen.......
Imorron har han planer på en ny idrottshistorisk turné, Småland denna gång, han återkommer först tidigast på onsdag. 
 
Annan typ av röjning än det jag ägnade mig åt......
 
Nå´t bröd på gång?....annars ligger jag bra här.
 
Många undrade varför en helikopter åkte fram och tillbaka? Med sociala mediers hjälp var trolig förklaring: Helikopterfärder från campingen, återkommande varje sommar......
 
Säkrast att ställa sig häruppe...... det är väl ok, när han har en farlig maskin igång.....eller? Svar: Näääää!
 
 
 
 
 

Dagen blir mycket längre......

.....om man lyckas ta sig ur sängen i rimlig tid. Visserligen kommer denna lediga söndag att snabbt vara avslutad ändå, men innan dess kanske man hinner göra lite mer än som var fallet igår.
Färdigäten frukost ute på verandan i strålande sol redan runt tio och sen lite rensningsjobb här och var, samt några justeringar på vår nybyggda "mur" och klockan är bara elva-kaffe-time.
Vi har haft besök av herr & fru And, samt fru And II (som är lite av "husand" numera). Igår låg hon och sov på gräsmattan medans vi grillade ute på altanen och idag tultar hon omkring och vill inte ge sig av.
Vi har då och då en "debatt" om tillträde till altanen, men hon är aningen svårövertygad om min åsikt i saken.
Jag har iallafall "sprungit" in och ut i förrådet, sorterat en del och varit vid återvinningen med lite.
Det mesta av "mina" grejer är genomgånget, iallafall tills det blir fritt fram till hyllan. Glashuset får återigen hysa prylar "på genomresa", men inte så mycket som förut.
Finns en del leksaker att titta igenom för barnbarnen och några saker att erbjuda deras föräldrar. Om intresse saknas, kommer dessa att få göra sällskap med den tvättkorgen som är full av grejer färdigpackade, för färd till loppis.
Inga lagade mat idag och hon lyckades mot slutet av pannkaksgräddningen få prata med Sector Alarm och blev där önskad en fortsatt bra dag........
Maken matar kompostkvarnen med avfall från häckklippningen och vi har druckit eftermiddagskaffe (tillsammans med husanden) på verandan.
Som tack för bullbiten, lämnade hon ett visitkort mitt på verandan. Nu ligger hon och slöar utanför altanen igen.
Sonen är anmodad att titta hit för att se om han har "nån skit liggande" i nämnda förråd, som han värderar och vill ta hand om. Nu ska det bli ordning även där och diciplin på att ställa tillbaka grejer på sin plats efter användning.
Det är inte jag som har svårast med det........ 
Ledbruten och mör, så kan man nog beskriva denna tant efter förrådsröjandet, då har jag inte härjat speciellt mycket ändå. 
 
Det kom några kajor på genomresa igår, rastade i grannens björk......
 
....men blev skraja för min borste, som jag viftade med lite.
 
Gårkvällens grillmeny.....
 
.....hotad av väderleken, (längst ner till höger i bild vår "husand" som vilar).
 
Little bit of both.........om man tittar bortöver grannens tak.
 
En ensam fiskare i kvällningen......
 
....medan solen leker kurragömma innan nedgång.
 
Husanden ställer den eviga frågan:  Finns det bröd nu då....?
 
Javisst behövs det....men var börjar man?
 
Retro kaffebryggare till salu............
 
 
 
 
 
 
 

Mur och blommor.......

.......har jag ägnat den första vakna tiden till idag. Ska inte tala om när på dagen den startade, men jag hann iallafall köpa lite blommor i Mölltorp innan de stängde. Nu fanns inget av det jag siktat in mig på, så det blev annat istället.
Var även inne i livsmedelsaffären och handlade en del, bland annat ytterfilé som nu ligger i marinad. Hade tänkt att grilla framåt kvällen, men just nu mullrar det en aning och mörka moln passerar.
Hann ändå sätta plantorna på plats och "bygga" muren som tänkt. Cementblocken var tunga och och det känns nu.... men vi blev hyfsat nöjda med utförandet, fattas bara en sten och material (plastkrukor och dukar) för att kunna plantera i hålrummen.
Det var skönt med en välbehövlig dusch sådär efter trädgårdsarbetet och kaffe med bulle slank ner fint som mellanmål.
Ska strax kolla om kompisen är hemma, hon fyller år idag. Annars hänger jag bara en kasse på dörren med ett litet paket.......
Undrar hur "träningsvärken" yttrar sig imorgon. Känns som om det inte går att bli stelare än vad jag "normalt" är på morgnarna, men........
Verkar komma bättre väder efter det regn som just nu strilar, kanske kan bli grillat iallafall då.
 
Ska snart ställa in dem i bilen, bara hitta nyckeln först.....
 
Fina rosor på en Mölltorpsvägg. Har beundrat dom flera gånger vid passering, nu fastnade de på bild också.
 
Fagersanna IF har fisketävling, men maken avstod......
 
Några nya blommor mellan stenarna på plats.....
 
Såhär kommer det att bli, bara en sten till inne i hörnet som fattas. Sen ska det planteras kryddor i hålen.
 
 
 
 
 

Som extra bonus.......

.....bara för att det är särskilt mycket att göra, har datasystemet passat på att ta paus. Tekniker jobbar för fullt nere på huvudkontoret, men ingen vet hur länge det tar.
Tills dess är det bara att sitta och titta på högen som ligger, svara i telefonen och addera arbete.
Klen tröst, men det är ändå fredag. Får försöka fokusera på detta i nuläge enda positiva och hämta lite kaffe, samt "dela" smörgåsen med kontorshunden.
En och en halv timma av arbetstid blev jag/vi bestulna på tack vare tekniken och följdverkningar resten av dagen för den del som berör körlistor till bilarna. Chefen hade det ännu tuffare än jag.
Fick ägna merparten av min dag åt skitgörat åter igen (dvs. latrin-registret). Man kan ju tycka att det borde vara någorlunda uppdaterat vid ny entreprenad, men inte. De flesta felen härrör så långt tillbaka som 2010 och mer.
Vi tog över 2015........
Ja vad säger man, inte mycket bara att "pilla på", avsluta gammalt och rätta till. Tror att två hela dagar mer eller mindre gått åt hittills, för en fjärdedel av beståndet. Förhoppningen är att resten är i mer aktuellt skick och inte lika många till antalet. 
Missade även min mini-tid på fotvården (vid lunch), "thanks to shit" ........flera fula ord.för det.
Nu är jag iallafal hemma och ska snart hämta mat på vår Fagersannarestaurang: "Belle Pepper". Är nog lite hungrig faktiskt.
Maken har testat sin nya svävare (gräsklippning) och var ganska nöjd. Han har också monterat ny slang med vev-vinda på väggen. Som sällskap har han haft fru And, som inte ger upp om att få lite bröd för hon är fortfarande kvar. Men idag blev det inget......
Nu är man mätt och lite "lullig" efter snart två glas vitt.....somnar nog säkert bra i fåtöljen.
 
Två lanternor från en båt lyste upp lite extra vid 23-tiden igår.
 
Glas nummer två....till ljuget!
 
 
 
 
 

Tårtbit och fint väder

Igår på hemvägen från Hjo stannade jag till hos Bagare Brage, som hade haft tårtkalas hela dagen.
De hade lite tårtbitar kvar och jag köpte en av dom, samt några frallor och två tekakor.
Alltsammans smakade bra och gör fortfarande nu till frukost på jobbet. (inte tårtan utan det andra.....)
Vaknade annars till en solig fin dag och lagom varmt, utan blåst.......bara en sån sak.
Maken ringde igår och talade om att han investerat i en "svävar"-gräsklippare och skulle försöka få med sig även murstensblock hem (i sin lilla bil), samt billig jord.
Vi har kollat på hemmaplan, men dessa block finns inte närmare än Örebro. Nästa projekt på gång, en låg mur vid gäststugan med plats att plantera kryddor i är tanken och samtidigt en avgränsad "uteplats".
Han dyker väl upp framåt kvällningen.
Själv får jag sitta och titta på det soliga vädret med en glasruta emellan, fram till fyra. Men då ska jag göra en avstickare till "fiket i skogen" och hälsa på matte med hund. Men fram till dess alltså mer jobb.......
Ja hujeda mig vad mycket det finns att sätta tänderna i, det tar aldrig slut och fylls ständigt på........ 
Men klockan blev iallafall fyra och jag tog vägen om bagar'n idag också. Även idag tårtbit (Tibro-tårta) och färdiga mackor till fikat i skogen.
Där satt jag ett bra tag och tjatade, tårtbitarna försvann innan jag hunnit föreviga dem på bild. Men man kan ju inte tänka på allt.....
Nu hemma och fru And kom och ropade på mat, men hon blir aldrig nöjd. En skiva bröd fick dock räcka och hon ska vara glad att jag vaktade, för måsarna satt på första parkett för att "anfalla".
Men de är så fega att de inte vågar komma närmare än uthuset om man står på altanen.
Nu strax fåtöljhäng med Ernst, sen Victoria. Men först ska jag leta hus på engelska landsbygden.......
 
Gårkvällens tårtbit.......
 
Fiske i solnedgång........
 
På hemväg genom skogen....
 
Fega men brödsugna måsar....fick ingenting.
 
 

Inte sysslolös.......

....idag heller, på jobbet.
Det ringer som "bara attan" och jag är lite trött på alla mer eller mindre trevliga personer jag måste prata med.
Visst det ingår i jobbet, men man kan bli less i alla fall ibland.
Dessutom ligger en viss heshet kvar efter senaste förkylningen, retar fortfarande.....
Nu lite pulvermos och chorizo-korv, sen är det två timmar kvar att avverka på onsdagens tjänstgöring. Därefter drar jag en tur till Hjo och kollar in lite loppis, Hem & Hobby, samt besöker syster (om hon är hemma).
Som kvällsunderhållning hade jag tänkt mig en högvinst på Lotto. Vad tror Ni om det?
Maken drar vidare mot Bålsta och forskar idrottshistoria, på specialbiblioteket som ligger där. Han skulle återkomma hem imorgon kväll, sa han. Återstår att se........
Lite saker från Hem & Hobby blev det, men båda loppisarna hade den dåliga smaken att vara stängda. Syster var iallafall hemma och uppskattade det jag sorterat ur hemifrån, av hobbymaterial.
Nu är jag åter i Fagersanna och har kokat lite pasta, samt bestulit frysen på en portion köttfärssås till matlådan för torsdag.
Då jag svängde ner på vår uppfart, kom en Fagersanna IF fotbollstjej från förr förbi, på promenad med sin familj.
Hon/de bor annars i USA, men brukar besöka släkten härhemma minst varje sommar. Kul att ses, var något år sen sist.
Hur gick det då med vinstplanen? Jo en massa pengar trillade in på Svenskaspel-kontot. En hel förmögenhet på nitton kronor blev det. Får nog gå till jobbet som vanligt imorron.......
 
Närstudie av gårdagens solnedgång......
 
En av chaufförerna tyckte det var silly-skylt-dags utanför jobbet.....
 
Koll på läget.....tyckte de nog att de hade, däruppe på industribyggnaden bredvid systers hus.
 
"Sockerbits-säsong" på åkrarna......
 
Ett foto på mina trädgårdstistlar innan de blir oregerliga. (Har bundit upp dem iår.)

Undrar.....

....vad chefen tyckte om att komma tillbaka till jobbet? Tror nog att han hellre hade stannat nån vecka till därnere i söder, men han har ju mer semester om bara två veckor så.......
Ja vi väljer alla lite olika hur och när, vi vill lägga vår semesterledighet.
Själv vill jag absolut inte ha juli-ledighet, precis då "alla andra" trängs överallt. Föredrar istället att förlänga sommaren (som det så vackert heter) då man far söderöver under vår och höst. Nu har jag ännu inget mer planerat, eller inbokat för detta året, utan väntar på knäutlåtande/operation först.
Vilken tur att det kom ett sms i förmiddags om att passet nu är klart i alla fall, så den biten finns om andan plötsligt faller på.
Ska alltså arbeta hela sommaren nu, minus någon enstaka dag om det fungerar framåt augusti. Men känns ganska ok, om man inte sneglar på pensionären där hemmavid, som kan "komma och gå som han behagar".....
"Men jag är inte bitter...." ensam hemma är inte så illa det heller.
Skulle i morse göra en snabbvisit hos Tibro Byggvaror innan jobbet då det stod att de öppnade  07.00. (både på nätet och ingångsdörren).
Men döm om min irritation då dörren fortfarande var låst och inte en kotte i närheten kl. 07.15. Ska åka den vägen igen efter jobbet och förutom mitt ärende, påtala ovanstående. Mycket frustrerande.......
Sen ska jag "varva ner" med ett second hand-besök innan hemfärd.
Inte ett endaste fynd blev det idag.........
 
Inga ä' later ida'..........matlådan snart klar.
 
Undrar om det blir några fikon?
 
Massor av druvor blir det iallafall....om dom bara mognar.
 
Och snart slår clematisens blommor ut..... 
 
 
 
 

Första dagen.....

.....på veckan det vill säga måndag, är det som alltid "telefonterror". Idag var inget undantag, men då går å andra sidan förmiddagen väldigt fort mot en hägrande lunchtimma.
Kanske inte en hel timmas frihet från arbete, men dock utan telefonsamtal som avbrott mitt i all registrering.
Ska ta en snabbis till centrum, för några kvicka inköp, sen blir det lite mat och därefter ett fåtal timmars arbete kvar.
Maken bör ha hunnit iväg på sin turné en bit norröver, för att titta på gamla idrottsplatser. Hoppas han har lagom kul. Vissa får ju slita medan andra roar sig, menar jag.
Skönt att komma hem och relaxa. Kompisen kom förbi en kortis innan hon skulle fortsätta till barnbarn i Göteborg och samtidigt kom stug-gästen förbi efter jobbet, med nyckeln. Nu var det hem som gällde för hennes del .....en vecka går fort. Hon bor i de trakter som maken skulle passera under sin resa idag.
Inga kokade lite makaroner, samtidigt som jag körde en maskin tvätt. Matlåda klar inför morgondagen alltså.
Nu ensam hemma och det har jag inga problem med....tvärtom snarare.
Nu lite teve, sen leta rätt på sängen........
 
Lite tilltugg till mig och gästerna, vid kvällskaffet i mitt soliga kök........
 
......och om det är dåligt utbud på teven, kan jag ju titta ut genom fönstret istället.  
 
 
 
 

Hur fort........

...blir det inte söndag? Jag känner mig långt ifrån färdig med att vara ledig och bestämma när och var jag ska både sova, jobba och idka fritidssysselsättningar.
Men en väl tilltagen sovmorgon hann jag iallafall med idag, alltid något. Och röja lite till, i allt som samlat sig runtom på "fastigheten". Mycket finns det kvar att gå igenom, men lite i taget tar på det ändå.
Under tiden i köket var Inga i full gång med att göra söndagsmiddag, matlåda och frysportioner "for later". Skönt med arbetsfördelning (hahahaa).
Biff á la Lindström serverades det idag och köttfärssås blir det både i matlådan och i frysen.
Strax efter att vi ätit drog vi ner till loppisen med "överblivna prylar" och skänkte dessa till försäljning för välgörande ändamål. Nu är det om än inte tomt, så mycket bättre plats än förut i glashuset. Skönt.....
Då återstår bara att få ordning på förrådet, för där är det totalkaos. Men det blir ett framtida projekt, mestadels för maken som är ansvarig för merparten av vad som där ligger överallt.
Nu får det bli kaffe på altanen känner jag. Bäst att passa på då det bara är knappt 30 grader idag. Går att uthärda med andra ord, om man sitter still. Men det blåste som attan också, så det hann sjunka till 20 grader och var nästan kyligt.
Fick värma mig med lite dammsugning......även inne i huset, inte bara i glasvarianten. Sen bar jag några stora stenar på plats, vid husväggen i det kvarvarande gruset. Maken fick ett ryck och ansade häcken på framsidan, sen får han flytta den sista stenen, för den var störst och de andra fyra var tunga nog..... 
Han ska ut på idrottshistorisk färd imorgon igen och återkommer väl om några dagar då. Gästen i stugan reser hem imorgon eftermiddag. Henne har jag inte sett på hela veckan, men hon var inne och pratade lite igår kväll, efter jobbet. Men jag har ju Inga att prata med om det blir ensamt och vi tycker väldigt lika om det mesta....... 
 
Vi blev mätta igår kväll, törsten släckte vi också......
 
Ingas bidrag till dagens arbete....
 
Halva grönsakslandets grödor växer så det knakar, den andra halvan vissnar sakta ner.......
 
All "förvaring tills vidare" är nu åtgärdad i glashuset.......
 
Makens "mödor"........
 
Mina "mödor".......
 
 
 

Juli månad startar......

.....med hyfsat väder och då man får sova på morgonen (för att det är lördag) går det sådär......
Lika bra att förflytta sig ur sängen och starta en väl genomtänkt frukost istället, sen får vi se vad det kan bli resten av denna första juli-dag. 
Då maken fyllde på jord i rabatten igår, var det fritt fram att placera lite stenar som dekoration där och sen har jag retat mig på köksfönsternas ränder och smuts ett tag, så då var det väl bara att åtgärda dom då.
Går egentligen väldigt smidigt med Kärchers "maskin" så bara dumt att inte ta tag i det på en gång. Kanske inte perfekt resultat, men myyyycket bättre blev det.
Lockade sedan med mig maken på en tur till Forsviksdagarna, där vi åt stekt fläsk med kolbulle. Gick en runda på området, köpte isterband och ost samt bijouterier hos kompisen som har sitt föräldrahem nere vid kanalen och passade på att duka upp sitt utbud till beskådan för förbipasserande.
Sen blev det en glass i Götas kiosk, grill- och mat-shopping hos Fredéns i Mölltorp på hemvägen och nu ska jag fixa grillspett. 
Idealiskt väder för en grillnings-sejour på verandan, med vin eller öl till maten (efter behag). Den är nu till ända och allt smakade bra.......
Att sitta ute på altanen går dock inget vidare då det är dryga 49 grader där. Då är det tur att vi har vår veranda att variera med. Nu hamnar jag nog snart i tevefåtöljen.........
 
Då börjar vi dagen.......
 
Naturstenar på plats......
 
Vi står i kön till mat-tältet.....
 
.....och nu ska här ätas kolbullar.
 
Lite historia om maträtten.
 
Erik Nordewall II i hamnen.
 
Gammalt hantverk visas.......
 
....här en till i aktion.
 
Det gnisslande, knirkande museietåget.
 
En av kanalbåtarna i gästhamnen.
 
Slussen i Forsvik: den djupaste, äldsta och högst belägna i hela kanalen.
 
Nu har han tänt grillen......
 
.....och snart blir det mat.
 

RSS 2.0