Kände inte direkt för.......

..... att utföra trädgårdsarbete idag (heller). Men då det finns saker "som retar ögat" när man passerar, för att hämta sallad till frukostmackorna, kan man komma på sig med att ha rensat halva "stenslänten" innan man kommer ihåg vad ärende man hade, "in the first place". 
Så efter att Inga fixat juice, kokat ägg och dukat fruktfat (mini) väckte jag maken som var vaken då jag klev ur sängen, men som somnade om och snarkade vidare utan omsvep.
Väl tilltagen frukost ute i solskenet på verandan, såpass mycket att maken blev mätt innan alla "grönsaker" tagit slut. (Men jag orkade iallafall mina.)
Sen fortsatte jag det påbörjade favoritjobbet (rensning), men blev ånyo "störd" då reskompisen från Spanien plötsligt dök upp.....på cykel.
Ja jag var inte sen med att återigen skjuta på "renoveringen". Det blev en kopp kaffe i skuggan på altanen. När hon sen åkte, lyckades jag göra färdigt och under vårt kafferep passade maken på att tvätta luftväxlaren med högtryckstvätten, så nu ser det hyfsat prydligt ut även i den delen av "ägorna".
Men tiden tickar fort under lediga (hmm..) dagar och hög tid att ta sig an köttfärsen för middagsmat. Det blev persiljejärpar och nu finns grillrester till min matlåda och järpar över åt maken imorgon.
För då är det återigen den not so efterlängtade måndagen och arbete som väntar.
Sen ska vi hämta passen och kolla om vi hittar ett bra bord till altanen....ett stort, så vi slipper släpa runt det från glashuset (som ändå inte riktigt räcker till då vi är flera).
 
En väldigt fin ampel utanför Handelsträdgården igår........
 
....och goda jordgubbar, också igår.........
 
.......precis som solnedgången.
 
Söndagens frukostbricka.......klar för servering.
 
Ganska ok tycker jag....om man bortser från vänstra hörnet (där står en del skräp som ska till återvinningen)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0