Att vara positiv........

.......är inte lätt i nuläget, men det hjälper inte att ge sig hän åt det negativa heller.
Som extra krydda har nu också maken råkat ut för fler medicinska problem, men han har lättare att hålla sig på den positiva linjen trots detta, än vad undertecknad normalt brukar lyckas med.
Dock har jag i bakhuvudet en liten varningens klocka. Den klämtar regelbundet sin påminnelse om: Att inte hemfalla åt mors (....och systers) sätt att "hantera" allt som inte känns bra (hundra procent fokus på det negativa dagarna i ända). 
Första natten med frost för hösten, hade vi i morse här i Fagersanna. 
Har laddat mitt glashus med hantverk för den loppispromenad som några av grannarna utmed gatan också deltar i tillsammans med "stora" loppisen. Vi tänkte passa på då det är Möbeldagar i Tibro denna helg, men folk har tydligen alldeles för mycket att kolla på ändå så ingen rusning om vi säger så. Snarare tvärtom........
Nu ska vi strax hälsa på sonen på sjukhuset. Han skulle få gå ut i friska luften en sväng idag (första gången på två veckor). 
Vädret var inte direkt inbjudande, men vi gick ut ändå och han orkade med en dryg halvkilometer i  blåsten. När det sen började duggregna avslutade vi promenaden.
En kortare shoppingtur till ÖB och Willys på hemvägen och nu har Liverpool precis räddat en poäng borta, mot Chelsea. 
Tvättmaskinen har varit ansträngd de senaste veckorna, (så även idag) men ikväll snurrar innehållet från vår egen tvättunna som omväxling.
Imorron ska maken på fotboll (till Götene av alla ställen...).  På hemvägen tittar han in till sonen igen. Jag stannar hemma och roar mig med hushållsgöromål och tar en tur till sjukhuset efter jobbet imorron istället.
 
Denna syn mötte mig i morse......
 
......men ännu blommar det i trädgården.....
 
....lite varstans.
 
Här lite tröjor och annat "på vädring"......
 
....inklusive morfar......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Venedig får vänta.......

.....det kom annat, mycket allvarligare emellan. Sonen ligger på sjukhus och är mycket sjuk, får ligga många veckor för behandling, en dag i taget är det som gäller. Positiv och kunnig läkare, men inga löften kan ges om utgången i nuläget. 
Semesterveckan får ägnas åt att fixa ordning i hans lägenhet, som blivit lidande av att han inte mått bra på flera månader. Sen måste man ha något för händer..........att ta tag i, för att få dagarna att gå.
Många resor till Skövde har det blivit och fler blir det, de närmaste veckorna.
Planen är att inte gå tillbaka till jobbet förrän tidigast torsdag nästa vecka, tog några extra dagar ledigt i början av veckan också. 
Ska snart försöka sova lite.......
 
En pumpa har börjat växa nu på senhösten.........
 
  

Lite körigt........

......kan man definitivt säga att det är just nu. Maken fick akut köra in sonen till sjukhuset idag och han fick ligga kvar den här gången. Satt ju på akuten för en månad sen med en då lika dålig son, som idag.
Idag blev han direktremmitterad då han bara skulle ta mer prover på sin vårdcentral. För att slippa åka ambulans körde hans far in honom. Mådde lite bättre nu ikväll, men ska genomgå fler tester imorron.......
På jobbet är det kaos, två kommuners fakturor har sänts ut samtidigt till alla kunder och vi får ta hand om alla samtal, fastän vi inte alls kan något angående den ena kommunens avgiftssystem. Telefonkö hela tiden och min nya kollega har dessutom dragits med tandvärk i flera veckor, så idag stod hon inte ut längre utan ringde och fick en akuttid. 
Får höra imorron hur det gick.
I en kommun fick vi en arbetsskada förra veckan, så det saknas chaufför några veckor. Idag fick driftsansvarig ta med en chaufför och agera springpojk åt honom i två dagar för att täcka upp.
Sen gick en annan bil sönder på turen och behövde in på verkstad. Reservbilen redan upptagen......
Liiiiite tungt just nu........
Planerad semester nästa vecka för både mig och han som får avsluta veckan som springpojk. Skönt för oss, men synd om de som blir kvar i eländet. Men det kanske lugnar ner sig.......... (hahahaa, nu var jag nästan rolig) hoppas så iallafall för kvarvarande kollegan och chefens skull (som i två dagar är på budgetmöte på huvudkontoret).
Vågar inte ens tänka på vad som händer mer imorron.
 
Lite uppmuntran........
 
 
  

Teknik....igen

Nu har det nya "setet" anlänt till telefonen och har sedan inkopplingen fungerat. Det lyser lite röda lampor då och då och inget ljud finns från påringningarna (dock blinkar det)..... men sålänge det funkar så...….
Känner mig ganska trött, sover lite halvdåligt förstås, men lite mer borde man väl orka än att bara jobba och titta på teve vid hemkomst.
Såg ganska lovande ut på fotbollsmatchen igår, men sket sig snabbt mot slutet.
På detta följetongen av valet, kan undra hur många kapitel det blir.....
Maken var på egen fotbollsmatch hela kvällen, så jag hade till och med hunnit somna innan han kom hem.
Idag har han varit på besök i sjukvården och regnet det bara öser ner.
Hösten har definitivt gjort sitt intåg, men imorron är det onsdag igen och ledig dag, sen två arbetsdagar kvar innan en veckas semester. 
Planen är en trip till Venedig med nyblivet tioårigt barnbarn i tre dagar, sen bara relax på hemmaplan.
 
Från mitt senaste besök......denna gång ska vi bo utanför och bara göra en dagstur in.
 
Grabben vill bada och det är inte direkt inbjudande för ett dopp här kanske......
 
 

Ja vad ska man säga.......

......om situationen i det politiska livet.
Hur svårt kan det vara (tycker jag personligen), vilken ideologi man ska lägga sin röst på. För mig har det alltid varit självklart att ha en grundsyn på hur samhället borde fungera, men med skrämmande tydlighet tycker inte alla runtomkring samma sak.
Vart är vi påväg, undrar jag numera ständigt.....
......och fortsättning på spektaklet lär vi få höra om i många veckor framöver, ja säkert se mycket mer av de fyra följande åren också. 
Huvaligen.....inte kommer det att hända speciellt mycket för vanligt folk, då det mesta kommer att blockeras av alltid någon sida, oavsett vem som sitter i regeringsställning. Det är iallafall min teori.
Men mycket skäbbel kan vi säkerligen fortsatt "se fram emot".
Dock har vi alla varit med och "bäddat vår säng"..........antingen vi röstat, eller struntat i det.......
Så bara att "tugga i sig eländet."
 
Lördagens mys: avocado, räkor och matyoughurt smaksatt med curry.
 
Det blev en sjal till klänningen också.......
 
...samt en fritids-outfit.
 
Nypressad/silad druvjuice, egen skörd.
 
 

Teknik.......

…..är väl bra om den funkar. Ja så tycker jag och säkert de allra flesta med mig.
Speciellt om man på arbetet är beroende av just teknik, för att över huvud taget kunna utföra något arbete.
I tisdags avslutades min jobbdag med att beställa ett nytt batteri till headsetet (för att kunna svara i telefonen....trodde jag). Detta anlände tidigt på torsdag morgon, men efter att ha laddat detsamma, fungerade det fortfarande inte.
Som tur är har jag ju numera flera kollegor som kan koppla upp sig till växeln. Men ändå....... utan telefon klarar man inte att göra speciellt mycket i mitt jobb.
Med facit i hand gick sen min torsdag åt till att prata med en massa support-killar, som inte heller kunde få ordning på torpet.
Dagen slutade därför med att ett helt nytt headset och laddningsstation är beställt, men tidigast måndag kan ett sådant vara på plats. "Spännande" (eller hur man nu ska uttrycka det) att se om det hjälper med nya grejer.
Hursomhelst blir man lite rastlös av att inte kunna arbeta som vanligt...
Även fredagens arbetspass tog iallafall slut och nu har jag lyssnat på politisk debatt i två timmar. Mycket upprepningar och omtjatande ääääär det. Dock har jag redan röstat......rätt givetvis!
Under tiden gick det bra att tillverka lite mer Barbie-outfits.
Nu sova lite kanske........
 
Gårdagens matlåda och onsdagens middag......
 
Gamla halldraperiet.......
 
....utbytt mot ett nytt, lite omväxling förnöjer ibland.
 
En dräkt till Barbie......igår.
 
Långklänning ikväll......
 
 
 
 

Snacka om arrogans......

.......kan man göra då man lägger en order i ett mail och begär att snabbt få en bekräftelse......men inget händer på hela dagen.
Ringde då firman och fick prata med den jag faktiskt kommer ihåg som väldigt arrogant och otrevlig, redan förra året......
"Nä vi säljer inte dessa batterier längre och jag har inte läst ditt mail........"
Sen fick jag ett annat firmaförslag, (som inte heller sålde dessa batterier till andra än återförsäljare) men fick en tredje part att kontakta.
Där var det å andra sidan en mycket trevlig och serviceminded kille som hjälpte till med ordern och att kolla så det blev rätt sort. 
Varför detta dilemma då? Jo headsetets batteri dog mitt i telefonsamtalen hela tiden idag och då ringde det givetvis MYCKET också. Får väl vara glad för att det under datahaveriet igår var relativt lugnt......
Nu hoppas jag att det hinner ladda ordentligt åt kollegan som jobbar imorron då jag är ledig. Nytt batteri skulle anlända torsdag.....
Som extra bonus kom sen ett meddelande/"påminnelse" angående ett besök hos syster, som F-kassan beställt (av tredje part) för beslutet som ska tas om assistansen. Bara den lilla detaljen att jag (som god man) inte informerats alls om att denna bokning var gjord, den här gången.
Ja vad säger man........som tur var hade detta förmedlats till arbetande/berörd assistent. Så "ingen ko på isen" den här gången.
Lite sliten i "pallet" sitter jag nu vid damfotboll på teve och ser fram emot "ledig dag" imorron. 
Men får väl antagligen åka en tur till Hjo, för att informera mig om mötet.
Som avslutning på dagens "ljug" några fler av makens barnbarnsbilder:
 
Gunga......
 
....kana.....
 
....och cykla.

Jag har aldrig ägt.......

.....någon Barbiedocka, inte förrän i söndags för då köpte jag mig en på loppisen i Fagersanna.
Inte för att leka med (om nu någon trodde det), utan att ha som modell till alla stickade/virkade plagg som tillverkats/kommer att tillverkas......
Provade några som gjorts "på gehör" och de passade iallafall någorlunda.
Annars startade måndagen med datahaveri på jobbet. Idealiskt (not) när man haft några dagars semester.
Nåväl det löste sig efter bara tre timmar, men telefonen var ovanligt tyst och samarbetsvillig under rådande omständigheter.
Kunde till och med unna mig att ta ledigt efter lunch.......var ju så länge sen jag senast var ledig menar jag. Passade då på att gå till apoteket, ta prover på vårdcentralen, åka hem för lunch och sen shoppa i Skövde hos nyöppnade Lager 157. Allt detta innan maken skulle hämtas från tåget.
Väl hemkomna, tog det inte lång stund förrän han försvann till fotbollsplanen där det var match.
Jag landade i min fåtölj, samt fixade varsitt brev till de minsta barnbarnen från mormor att skicka imorron..........istället för besök. Skickade till deras äldre bröder då de var små. Det måste ju vara rättvist.
 
Här är hon, "min" Barbie.........
 
Här kommer han med tåget......
 
....efter att ha tillbringat helgen med dessa....
 
......två, i olika lägen.
 
Lek......
 
....och glass stod på "schemat".

Det blir revbensspjäll.......

........till middag idag och även i matlådan till jobbet imorron. Till det ska jag plocka några äpplen från trädet och göra färskt äppelmos.
Maken fick gå upp tidigt imorse (redan vid fyratiden), då lillebror vaknade, däruppe i huvudstaden. Dock kunde han ta hjälp av teven som aktivitet, så det gick att slumra till lite till. Men vid åtta vaknade storasyster så då vart det frukost. Nu sover lillebror igen.......
Fint väder även i Stockholm, så de skulle gå ut när han vaknar.
Även jag har tittat på teve, sen åtta-tiden och funderar nu på att ta en promenad till loppisen. Men först plocka äpplen och göra mos.........
Det blev några fynd även idag på loppisen och en påse nybakta bullar till frysen. Sen drog jag till Mölltorp för att komplettera lite mat. Där var även Handelsträdgården öppen, så passade på att köpa ljung till fönsterlådorna.
Nu ser det något trevligare ut med lite växtlighet där, istället för döda blomrester.
Blev även en äppelkaka bakad till jobbet imorron, vilken behövde vaniljsås så inhandlade en tetrapak att ha med.
Ytterligare en tvättmaskin har snurrat klart och jag har nu parkerat i min tevefåtölj, efter trädgårdsarbetet och middagen. Snart en kopp kaffe  på menyn........
Vid fem spelar Tottenham, det går också att titta på.
 
Det var lite dimma i morse, men blev en lagom varm och solig dag......
 
Ett av äpplena jämfört med ett decilitermått......
 
Fixade mig lite att göra......
 
Morgondagens fika till jobbet......
 
Middagen i Fagersanna......
 
......medan det på Kungsholmen visst serverades pannkakor.
 
 

Roadtrip........

........kan man väl nästan kalla gårdagens tur och returresa till Göteborg. 
Hämtade upp kompisen som var  snäll och följde med som sällskap då det var dags att "avsluta" bekantskapen med Carlanderska. 
Det regnade heeeeela tiden, så bilfärd var iallafall torrt. Vid ankomst hittades genast en parkeringsplats, vilket maken vid de tidigare besöken haft svårigheter med (men man ska väl ha tur nån gång kanske).
Var i god tid och parkerade oss själva i väntrummet. Började där prata med patienten som skulle in före mig och då visade det sig att vederbörande åkt ännu längre än oss (från Undenäs) och hade släkt boende i Fagersanna.....
Längre än så kom vi inte för doktorn var i tid och även så när det var min egen tur. Trots "bara" 20 minuter till förfogande kändes besöket bra, lugnt och avstressande och allt var som det skulle, enligt doktorn.
Det som behövde ventileras hanns med och slutligen, (som avsked) fick han veta hur nöjd jag kände mig över både bemötande och behandling. 
Kompisen hade packat med sig virkningen och gjorde några varv under tiden. Sen kunde vi hitta på vad vi ville resten av dagen, men båda kände att det räckte med att ta sig ur storsta'n och hitta ett lugnt matställe för sen lunch. 
Då ingen av oss var sugen på "Donken-food",  blev det dagens på Rasta utanför Vårgårda.
Sen hade vi lite fika kvar från ditresan, som slank ner på Tibros rastplats innan vi skildes åt efter en lång dag med ösregn och fem timmar i bilen. Tack för sällskapet!
Landade i min fåtölj och satt där sen ett bra tag, innan sängen ropade på sällskap.
Idag är en annan dag och den börjar med frukost på loppisen tillsammans med en granne.
Vi har ett projekt att diskutera med stor-loppisen........
Därefter en snabbis till Tibro och sen lite potatismos med musselstuvning till lunch. Match 13.30 Liverpool vann borta över Leicester och så ringde det på dörren. Där stod fd. postkollegan/resekamraten, som åter var ute på cykel från Tibro. Blev ett glas cider på altanen och lite prat.
Tvättmaskin och diskmaskin har jobbat klart, jag röjde lite i min andra garderob och nu blir det nog en kycklingfilé med pommes till kvällsmat. Får se vad det finns att se på burken till det.......
 
Såhär såg frukosten ut då jag låg kvar efter operationen i midsomras.....
 
....och här är tisdagens fika på lokal....ambrosiakaka.
 
"Polar'n" jobbar lite......
 
......och plommonen mognar.
 
Första skörden av druvor intagen......
 
"När katten är borta"....serveras musslor.
 
"Dubbelt så vackert".......
 
Middag......
 
 
 

RSS 2.0