Folktandvården, kinamat och snögubbe

Ringde till sonen i förmiddags och frågade om han återigen kände för att åka till Hjo med mamma. Kan jag väl, sa han så jag åkte strax och hämtade upp honom och en trave gamla tidningar (att packa porslin i). Till lägenheten och sätta igång, då vi hade begränsat med tid för att forsla bort det allra första lasset till mors nya boende.
Jag satte igång att packa porslin, medan sonen bar ner redan färdigpackade kartonger med kläder, samt en del annat smått och gott.
Snabbt tog vi oss sedan med nästan fullastad bil till Villa Rosell, fick låna avdelningens "tvättvagn" att köra lasten på, så slapp vi både bära och gå flera gånger. En trappstege hade de också att låna ut till gardinupphängningen.
Kläderna blev "inhivade" i garderoben och vi drog vidare, för att hämta mor till tandhygienisten.
Där blev hon avlämnad i väntrummet, varpå sonen och jag tog oss tillbaka ner en trappa, till Kinarestaurangen vid entrén. Vi hade allt blivit bra hungriga och åt god traditionell kinamat och pustade en stund.
Tillbaka med mor till boendet och hem med sonen i god tid till jobbet. Han hade sisådär 5-10 minuter på sig när jag lämnade av honom vid hans port.
Handla en del mat och hem med "administrativt arbete", då det fanns en del post. Hemma hängde en kasse på dörren med ett paket i, från kompisen. Hon hade köpt en snögubbe, handmålad av sin svägerska. Fin, är bara förnamnet!
Men nu får jag allt bärga mig med flyttnöjena till lördag, då stora lasset ska gå.
Behöver nog ta en vända och stärka mig på gymet, så jag pallar.....


Visst är han?   Fin alltså!


Kyrkoherden på kaffe

Först var det fika på Turistbyrån i Karlsborg, dit åkte jag, toscatårta och en påse saffransbullar. Väl hemma igen blev det lunch på kalkonrester från söndagen, innan det var dags att tillsammans med ett gäng tomma flyttkartonger och maken att åka ner till Hjo. Där skulle mor hämtas för att bese en servicelägenhet, som hon igår blev erbjuden.
Lägenheten var till belåtenhet och väl avlämnad på korttidsboendet igen, blev det en tur till fyrarummaren, för att förbereda flytt, så mycket vi hann och orkade.
Efter några timmar bland prydnadssaker, tidningspapper och möbler kände vi oss väldigt färdiga för dagen, med dessa göromål. Vi stannade till hos syster på vägen hem för att leverera tröjan bara. Sen var det hög tid att hålla ett öga på klockan, så vi inte missade det avtalade mötet på hemmaplan med kyrkoherden, som ska hålla i fars begravning nästa vecka. Har nu precis bestämt färdigt musik och alla praktiska detaljer kring detta, "utfodrat" med kaffe och toscabit, samt "skickat iväg" honom hem till Hjo igen, via Mölltorp.
Prinskorv, ägg och potatis är stekt till makens matlåda inför morgondagens återgång i arbete, medan jag får roa mig som mors chaufför, till tandläkaren denna gången. Sen finns det fortfarande ett oändligt antal prylar att packa i lägenheten. Va kul!.....eller inte!


Nu ska jag sätta mig här, resten av kvällen.
Det behövs inte mycke'.....

Idag fick mor ett erbjudande om en lägenhet, på det äldreboende hon önskat att få komma till. Imorron ska vi åka dit och titta på den. Så var det alltså ny fart på flyttkarusellen, då det är trångt på korttidsboendet och kö med folk som väntar att få komma dit från sjukhuset. Det är klart att ju fortare vi får ordning på detta ju bättre för alla parter, men man ska hänga med i svängarna själv också.
Ovanpå allt gjorde jag nu ikväll en koll på mitt bankkonto och kunde konstatera att det inte gått in mer än en fjärdedel av förväntad ersättningssumma. "Jo, dom låg efter med sjukintygsbedömningarna" på Försäkringskassan, tyvärr. I bästa fall kommer resten i slutet av veckan, i sämsta fall bedömer dom att jag inte har rätt till sjukpenning. Den jag pratade med på kundtjänst (trevligt bemötande trots allt), sa att det var ytterst ovanligt att man blev nekad, men ovissheten får man alltså leva med ytterligare en vecka och faktum kvarstår. Det går ju inte att ta tillbaka en sjukfrånvaro, bara bli lurad på ersättningen, överklaga beslutet i så fall framöver och hoppas.
Ja nu målar jag faan på väggen, men det känns "änna" motigt ikväll, så det behövs inte någon större vindpust för tillfället......
Har idag också hunnit med, en fika hos kompisen, tagit en inskolningsrunda på gymet, efter det långa uppehållet och bakat en "Karlsborgskaka" till elvakaffet imorgon.
Nu ska jag färdigställa systers tröja, så den eventuellt kan flytta till Hjo imorgon....


....här är den några timmar senare, klar att åkaprecis som toscatårtan.

Födelse- och kalas

Hade för säkerhets skull satt mobilen på väckning till klockan nio, men vi vaknade "självmant" nästan en timme tidigare. Det var lite stelt att ta sig ur en ovan säng, men rättade dock till sig ganska omgående.
Första kalaset för dagen var frukost, bra med flingor, frukt och tillbehör, samt äggröra, prinskorvar och bacon m.m. Helt ok utbud att välja på. Vi åt mer än vanligt till frukost ("det var ju gratis!") och allt smakade bra. Synd bara att jag aldrig är lika hungrig och sugen på morgonen, som jag är kvällstid.
I jättefint vårväder startade vi vår hemresa, som skulle innefatta ytterligare ett födelsedagsstopp, denna gång i Hörnebo hos den andra bonusdottern, som har den goda smaken att fylla år just den 26 februari, också.
Inte nog med detta, just nu kom ett SMS om "en annan liten prinsessas" ankomst. Min kompis hade blivit mormor,-igen! Grattis!
Nu börjar det bli dags för en kopp och att kolla in TV-utbudet för kvällen....
Kaka till kaffet kanske,......eller glass!!


Delar av makens frukosttallrik


"Hörnebo-blomma" fick jag med mig hem.


...och på den spegelblanka isen åkte någon långfärdsskridskor.
Hammarkullekalas

Fint väder och vi gav oss iväg ner mot Göteborg vid tolvtiden. Bagage-utrymmet var "fullt" av presenter och resväskor. Det som tog minst plats var själva 40-årspresenten, men en stor kasse med barnbarnspaket och annat fanns också med inför födelsedag i mars och lite godis var där plats för, att ätas nu (eller "mesamma").
Vi hittade, för oss, ett nytt köpcentrum i Partille och valde en gourmet-restaurang MAX, att intaga vår lunch på.
Därefter var det bara ca fem minuters väg till hotel Apple, vilket var lika med OK:s Motel (på tidigt sjuttiotal) strax intill Munkebäcksskolan, där jag gick gymnasiet. Har med andra ord varit där förut och tagit en och annan fika.
Helt ok hotel (haha) och gratis kvällsmål bjöd de på som överraskning. (Vilket visade sig bestå av köttfärslimpa, potatis, sås, bröd och sallad) Kaffe kunde man ta när man ville. Nu skulle ju vi på fest och där fick vi en massa "plock-läckerheter" samt tårta, dricka och kaffe. Inget svårt att hitta upp till Hammarkullen, bara lite nybyggda på och avfartsvägar som vi inte var riktigt uppdaterade på, men inga felåkningar, den här gången.
Anna blev ordentligt firad och vi återvände ganska trötta till vårt rum och sov ändå ganska gott, trots att sängen nog var i mjukaste laget och föranledde en del ryggont.


Maken på "uteserveringen" under rulltrappan mitt i gågatan.


"Borgen" i Partille


Anna vid presentbordet, mycket att öppna var det.

Bankdag

Har idag varit en tur till banken, för att ordna med lite papper och annat som är nödvändigt ont vid dödsfall. Tror nog att jag har den biten hyfsat under kontoll, men man vet aldrig vad som "dyker upp".
Det kom ett grattis-kort från Spanien inför min numera ständigt repriserade 40-årsdag, tycker att det är en precis lagom och idealisk ålder, så varför inte fira den så många gånger som möjligt (även i framtiden).
Maken hade igår ett stort bekymmer, som han så småningom fick ur sig, på följande sätt: "Har du köpt nå'n present till dig nu då?" Jag svarade att det hade jag inte gjort, vilket föranledde en stor suck.
Till ikväll hade jag dock fixat rosa prinsessbakelser (som fanns i överflöd på ICA!) som vi kalasade på när han kom hem från jobbet, med en stor bukett blommor i alla fall.
Imorgon åker vi så till Göteborg för att delta i en äkta 40-årsfest och övernattar på hotell till söndag. Vi får se vilken standard det är på Apple Hotel vid Munkebäcksmotet. Förväntar oss dock ingen lyxvariant för 700:- inklusive frukost, men tak över huv'et ska det väl finnas....
Roomservice på morgonen med anledning av högtidsdagen kan jag nog glömma.


Mina födelsedagsblommor!

Repris på gårdagen.....nästan

Skickade inatt vid två-tiden ett SMS till sonen och undrade om han "var sugen på att åka till Hjo"? Fick per omgående svar: OK, nattugglor som vi är båda två, ett släktdrag kanske. Hämtade honom vid elvatiden och relativt snabbt fixade vi det sista i fars/morfars lägenhet, så vi kunde lämna över den för städning (mot en billig penning? utförd av kommunen). Åkte sedan till "stora" lägenheten och lastade säckar till återvinningen, samt plockade med kontorsstolen hem till Fagersanna. På vägen lämnade vi av lite prylar hos syster och fortsatte en omväg via Stampens kvarn, för lunch idag också. Maken roade sig med långdag på jobbet och jag tillbringade eftermiddagen med näsan i fler pärmar från far.
Nejdå ingen fara, jag har hört den glada nyheten. Vem har förresten kunnat undgå detta. Satte på TV:n fem! minuter i morse och hörde under den tiden prins Daniels presskonferens tre gånger.
Mix Megapol spekulerade sedan under bilfärden över det kommande namnet på sessan. Nu "bettar" jag inte, men det känns som om Ingrid borde ligga bra till, vi får facit imorgon......säkert med repriser.
....och solen sken inbjudande heeela dagen.


Ett smakprov av mitt eftermiddagsnöje, men bara en bråkdel av lagret.

Flyttkarusell.....

Idag skulle vi på makens lediga dag gå upp i hyfsad tid och ta oss till "flyttkarusellernas" Hjo, för att göra lite nytta. Utav detta blev det en väl tilltagen sovmorgon och tidsbrist inför avtalat möte med hemvården (för att få tillbaka lägenhetsnycklarna). Första anhalt var ändå fars lägenhet, för att röja undan och ta med de möbler som vi bestämt skulle till second hand. Om det sen fanns plats i bilen, ta med resten tillbaka till lägenheten (i väntan på nästa flytt).
Med andan i halsen landade vi på Skövdevägen i tid för mötet med syster, som skulle se ut eventuella minnessaker att få senare. "Nyckeltjejen" hade naturligtvis varit där redan, men ringde och kom dit igen.
Lite mat i magen på Stampens kvarn blev det, innan vi åkte ner en stund till mor. Varpå vi återvände till lägenheten för fotografering av prylar, så mor får med det hon vill, när hon får sitt eget äldreboende.
Vi ska lägga upp fotona på dator så hon kan se vad hon har i skåpen, sen får vi anteckna och packa därefter.
Mer tidsnöd infann sig, då vi behövde vara på second hand före stängningsdags med "dagens leverans". Prick fyra anlände vi, i sista sekund. Men vi hann!
Fler pärmar är nu ikväll genomgångna, men "there are plenty more to do".....
Åker kanske ner en sväng till imorgon och hämtar....samt avslutar röjningen på avdelning Bojen.


Titta vad vi hittade under fotodokumentationen, vi har inte åldrats en dag...eller hur?

Annonserat......

Det var ett tag sen jag "klottrade" här på bloggen, men en liten uppdatering över händelsernas gång kan möjligen vara på plats. För egen del äter jag fortfarande cortison, nertrappat under de senaste veckorna och har faktiskt varit bättre i knäna än på många år. Nu kan jag väl inte tro att detta kvarstår, när medicineringen upphör men man får ta vara på allt positivt. Vad jag har "åkt på" är fortfarande oklart, men påbörjad utredning visar svullnader i anslutning till vissa leder och början till "artroskulor" på fingrarna finns också. Första proverna visade inget, men väntar svar på fler prover och röntgen.
För övrigt har nu far fått sluta sina dagar, vilket känns bra, då han varit väldigt dålig ända sedan nyår och det fanns inget att göra, annat än att lindra. Mor fick efter tre veckor på sjukhuset (varav  två veckor i karantän p.g.a. vinterkräksjukan på avdelningen) komma till korttidsboende i väntan på äldreboende. Detta innebär mer "nöjen" framöver, i form av en fyrarumslägenhet med möbler och prylar, som ska gås igenom och flyttas.
Har börjat så smått med papper och dylikt. Många pärmar är det.........
Han var bra på dokumentation min far, prydligt och ordningsamt arkiverat är allt. Saknas nog inte ett enda kvitto eller viktigt papper, sen femtiotalet.


.... i dagens tidning fanns annonsen


och "vi som är kvar" kunde se solen gå ner, strax efter fem.

RSS 2.0