Det är inte lätt att parkera.......

......och då talar vi denna gång INTE om att det saknas p-platser, utan detta biljettlösa alternativ med antingen SMS eller kontokort. Jag blir så förbannad över att det tar fyra gånger så lång tid med dessa nya alternativ än att bara se till och ha växelmynt i bilen.
Har hört om eländet förut vid Skaraborgs sjukhus, så jag var förberedd. Tar sms-alternativet tänkte jag, men det ville sig inte och skulle dessutom kommas ihåg att avsluta då man åkte. Glömmer man den detaljen kostar det 72 kronor för ett dygn. Använd kontokortet istället då.......
Halv storm, repad informationsruta och sol som låg på och bländade, gjorde att det inte gick att se vad som stod på skärmen. Hade några kronor i plånkan och matade det tredje, kvarvarande alternativet (tack och lov) med dom. Fick min biljett att lägga i  bilen. Nu hade jag inte bråttom som tur va', men förfarandet sinkade mig säkert minst tio minuter och tanken går till de som är äldre än jag och än mindre bundis med tekniken. 
Kände att jag behövde spy ur mig det här missnöjet, innan jag nu fokuserar på att arbetsdagen tar slut och jag kan ta mig an de tänkta räkpajerna till kvällens sammankomst, innan gästerna dyker upp.
Även idag fick det bli nödproviant från frys-lagret på jobbet, nån fyrkantig thai-historia. Det var inte så mycket i förpackningen, så kontorshunden fick bara slicka "sås" ur den tomma kartongen. Tyckte hon månne det var snålt tilltaget?, för hon slickade även utsidan i sitt sökande efter lite till.......
Men jag får ju räkpaj ikväll......och "Ernst-kakor".
 
Grannens gamla ek har tydligen "gjort sitt", för den höll de på att såga ner då jag kom från jobbet.....
 
....bit för bit, med varningsperson för trafiken på plats.
 
Inte så mycket kvar......
 
....och så återstår bara att ta reda på "avfallet".
 
 

Underlig, konstig dag.......

.....startade med sol, efter det eländiga regnovädret vi fick som avslutning på gårdagen.
Inte särskilt varmt, men det kommer kanske med solens hjälp lite senare.
Spännande att slå på datorn på jobbet idag, skulle det fungera eller skulle det inte, det var frågan. Jodå all teknik var "vaken" och igång, till skillnad från igår.
Då var det bara att börja svara i telefonen (på vanligt sätt) och samtalen rullade in, precis som mailen.
Ett av samtalen var till följd av strulet igår och äntligen kunde det redas ut tänkte jag. Men det blev bara konstigare och underligare av att "konsultera" registret. Så där blir det följetong, men i hur många kapitel är oklart just nu.
Sen ringde en annan kund och klagade att soporna inte blivit tömda sen juli och han hade fått köra dom själv.
När jag då frågade ansvarig bil, blev svaret: Varje gång jag stannar där för att tömma är tunnan tom! 
Därefter var det dags att supporten skulle fjärrstyra och titta på vad som orsakar all telefon-error, vilket inte ledde till något annat än att: "Det ser bra ut!" 
Fick dock ett tips att testa nästa gång det ballar ur, ett som även en teknik-idiot klarar (tror jag). Inte för att jag längtar efter att prova men.....
Till lunch idag serveras gourmet-potion direkt från frysen, då Inga och jag var upptagna med kak-bak igår och helt glömde bort vanlig mat. Då är det tur med reservproviants"lagret" på plats.
Ska gå lite tidigare idag för att ta mig till Ortopedtekniska enheten på sjukhuset och förhoppningsvis få ett knäskydd som passar och hjälper. Sen har jag tänkt ta en tur in i tomatdjungeln på hemvägen.
Kanske en och annan affär får påhälsning också, man vet aldrig om det kan bli "tid över".
Javisst fick jag ett knäskydd, besöket kostade mig en hundring och för den fick jag det fulaste, största och obekvämaste skydd man kan tänka sig. Nu gjorde det ont på andra ställen också, samt begränsar rörligheten så det ser ut som om man "har gjort på sig" när man går. Får väl prova nån gång, men kan inte märka att det minskar smärtan i knät (som önskat) och då är det bara ivägen till ingen nytta. Men vad hade jag trott........
Kände inte för några affärer, så stannade bara och plockade tomater på hemvägen. 
Här hemma har "spolakuten" varit på besök och rengjort, så nu kan vi "korka igen avloppet igen" i arton nya år. (hahaahaa)
Kom på nu också att jag till och med glömde stanna vid den öppna secondhanden, vad har hänt?
 
I busvädret igår kväll var två helikoptrar ute och flög.....
 
Senaste projektet (oversized väst) monterat och klart för snar "testkörning".....
 
Kakorna i välordnade rader för att kallna.
 
Fin dekoration inne i centrum av Skövde (hade ett snabbärende bara)
 
"Welcome to the jungle".......
 
Många nyttigheter att välja på........
.
 
 
 
 

Morrontrött......."hela da'n".

.......är inte bara jag, utan även hela datasystemet på huvudkontoret som vi är kopplade till. Dock har jag en fungerande telefon (peppar, peppar) vilket de också hade bekymmer med. Kan det vara relaterat till de oväder som dragit fram över landet under natten? 
Inte för att jag har märkt nå't direkt, men regnat en hel del har det gjort. Inte mycket man kan göra i arbetshänseende, mer än svara i telefonen då det ringer och lägga på hög, tills dataanslutningen bestämmer sig för att samarbeta igen.
Kaffe kan jag ju brygga medan jag väntar och halsa i mig för att höja energinivån, så man är förberedd när alla redskap vaknar......
Hemma har vi också problem, men av ett annat slag. Det har sen ett bra tag tillbaka runnit undan dåligt i kökshoarna. I början av veckan hade vi så äntligen besök av rörmokaren och han spolade rent så mycket han hade resurser till. Visst det rann undan bra och problemet löst....trodde jag/vi.
Igår kväll var det likadant igen och i diskmaskinen blev det inte rent (förrän vi diskat två gånger stora programmet).
Maken får nu på inrådan av rörmokaren ta kontakt med kommunen.
För tio-femton år sedan hade vi ett liknande problem, men då i badkaret och det var igenkorkade kommunala ledningar visade det sig. Såna här saker, ska ju bara fungera...............
Lunchtimman över och fortfarande ingen åtkomst till mitt arbetsredskap och som "grädde på moset" har nu även telefonen fått ett av sina återkommande fnatt. Jodå, prövningarna är många......
Men två fulla kassar med förnödenheter är i alla fall inhandlade, så nu har jag allt till onsdagens symötesträff hemma hos mig. Bara att laga det tänkta tilltugget nu alltså.
....och se på f....n en kvart innan jag slutar, går det att logga in i registret. Det är ju lysande...... eller not!
Nu är det bara att hoppas telefonen tänker om till morgondagen också, för en sån dag till...nej tack!
Hemma bakar jag "Ernst-kakor" till onsdag, ute är det äkta skitväder och imorron kommer en riktig rörspolningsfirma hem, för det är nog inom vår fastighet "det sitter".
 
Färdigstickad, nu återstår bara finishen...till nästa bild.
 
"Ernst-kakor"......mördeg med toscatäcke..........
 
....och nästa sort: Blåbärsbröd (egna blåbär) och överbliven toscasmet blir toscaflarn
(tänkte jag iallafall på temat inget får förfaras....). 
 

Torkad mynta och mos.......

Ännu en sovmorron till handlingarna, men inte lika länge som igår.
Vädret har varit mulet men bra, ända tills maken skulle iväg på hemmamatch med Fagersanna U-lag. Då började det störtregna. Visserligen har det duggat lite sen lunchtid, men nu tog det fart på riktigt.
Tvättmaskinen har fått jobba lite och en kökslåda har blivit städad, annars har här inte hänt så mycket idag.
Igår började jag på ett nytt stickprojekt, efter att ha sett en bild ska jag göra MIN version av en sån modell. Produktprovaren får därefter göra tjänst och testa om den funkar. Bild kommer sen, när plagget är klart.
Har hämtat fem äpplen från trädet, samt trampat sönder några på marken till de regelbundna matgästerna.  Av de som jag tog med in blev det en kastrull äppelmos, som nu finns i burk i kylen.
Ska snart ta en tallrik flingor och smaka......
Klippte bort myntakvistar från mina två plantor på altanen och nu ligger dom på tork. De ska sedan läggas i gamla sockar och placeras på vinden, för att kolla om tipset stämmer. Läste att möss hatar den doften och försvinner nån annanstans. Aldrig fel att testa iallafall.
Ingen lottovinst igår heller kan meddelas.......
Ikväll blir det snart Father Brown, Barnmorskor och Wallander, sen date med sängen. Imorgon stundar en ny måndag att ta hand om och göra det bästa av.
 
Söndagsfrukost......
 
Råvara.......
 
.....blir till mos.
 
Torkning av mynta inledd.
 
 
 
 

Blåsig lördag, äpplen och vindruvor.......

.......vad hittar man på då? Jo sover en ordentlig stund in på förmiddagen, innan det blev en tur till secondhand.
De senaste gångerna har jag inte hittat något, utan gått därifrån tomhänt. Men idag sprang jag på lite av varje som kändes värt att satsa 80 kronor på.
Kom sen på att det behövdes lite mat, så besökte både Blommans frukt&grönt, samt Netto.
Kom lagom hem till avspark Tottenham-Liverpool, som hade tidig lördagsmatch 13.30. De delade på poängen, men tycker att Liverpool borde vunnit. inte bara för att jag håller på dom, men de spelade också bättre.
Jaja de förlorade iallafall inte, så barnbarnen kan "yvas över" sitt Tottenham på bekostnad av mitt Liverpool.
Inga fick i uppdrag att sätta in potatisklyftor och kycklingfiléer i ugnen, som serverades lagom till halvtid.
Jag var tidigare i förmiddags ute vid äppelträdet och trampade sönder några nedfallna äpplen, till matgästerna som ligger där och väntar på att de ska spricka så det går att äta dom.
Efter fotbollsmatchen gjorde Inga ytterligare middagsmat på kycklingfiléer, nämligen en gryta till imorron söndag och iallafall matlåda till mig på måndag.
Plockade in tre klasar vindruvor och de är hyfsat goda men ack så små med kärnor i dessutom. Men det roligaste är att det växer och iår finns en massa mer klasar att skörda framöver.
Ny müsli är blandad och frysen befriad från en påse räkor, det får bli kvällsmat efter att Zlatan har spelat med sitt Manchester United, klockan 18.30 är det avspark. Inte så mycket mer att se på burken så blir nog ytterligare fotboll idag.
Utanför hörs trafiken. Det är Kolmila i Flugebyn den här helgen och många åker vägen förbi oss, framförallt motorcyklar.
Maken ser jag inte mycket av, han sitter mestadels fastnaglad vid sin dator i forskningssyfte. Men han har fått en arbetsorder................in real life.
Nu har jag en mycket irriterande geting som slår lovar runt huv'et på mig.
Tror jag ska ta och slå tillbaka........ 
 
Tjena! ....vi skulle behöva lite hjälp......
 
"Ansiktslyftning"/ frisering av vägdiket.......
 
Inga bjuder.....
 
Dagens loppisfynd uppradade.
 
Egenodlade vindruvor..........första riktiga skörden.
 
 

Besök på Klammern......

.....den nya samlingsplatsen för daglig verksamhet inom Hjo kommun. En ombyggd industrilokal där verksamhet samlats under ett tak.
Träffade syster som hastigast, där hon satt och skruvade av lock från defekta metalltuber, vilket hon gillar ganska bra. Annat som de emellanåt också arbetar med är sortering av skänkta kläder.
Nu har jag (äntligen) träffat alla assistenter. En av dom har jag hittills bara pratat med ett otaligt antal gånger via telefon. De har "slutligen fått en introduktion" (efter ett halvår i tjänst) och liten bakgrund över vår uppväxt och vad den delvis kan förklara, angående min systers problem/bekymmer utöver sitt funktionshinder. Sen pratade vi om att de ska vara snabba med att ta tillvara saker hon VILL göra, som är genomförbara praktiskt, då rimliga kostnader inte är något hinder.
Medan jag satt där på mötet började det tjuta i ena örat och slå lock samtidigt, riktigt obehagligt. Åkte tillbaka till jobbet och nu vid lunch, har det nog släppt, det mesta i alla fall. Inte direkt trevlig upplevelse " att man sitter i en burk" och inte riktigt kan lokalisera, från vilket håll ljuden kommer.
Just nu kunde jag ändå med säkerhet säga att plinget kom från micron, som talar om att mina pastaskruvar i köttfärssås är ät-varma......
Sen bara att "jobba ikapp" bortavaron på förmiddagen, behövde ingen lunchledighet kände jag utan bara äta lite. Ta mig an det som inkommit istället kändes bättre, såhär inför helgen.
En fråga som åter är aktuell: Vad har vi banker till? Fick för systers räkning ett brev och behövde ringa kundtjänst. Det går inte om man inte varit inne på kontor och fixat en telefonkod först....tack för samtalet. Inte prata med någon fysisk person där inte. Ringa lokalkontoret, ja den som svarade kände inte mig så hon kunde ej prata några konton alls och det köper jag. Men de eländiga etablissemangen är ju inte öppna så man kan gå in och legitimera sig och prata heller, om man nu råkar ha ett jobb med kontorstider.
Sen hade syster fått ett brev med erbjudande om fortsättning av sparande, men det har inte jag fastän jag har precis samma tidsbegränsade konto. Fattar ingenting.......
Blir den stackars personliga bankmannen (som är kvinna) vi har haft god kontakt med förut som får reda ut allt på måndag (via telefon) då hon åter är i tjänst. Men hon ska gå i pension nu........Ibland blir man mer än trött!
.....och känner sig både arg och gammal.
Maken skulle åkt på fotboll men anser sig inte hinna med det. Han håller på och forskar i riksarkivet på nätet (har köpt en veckas åtkomst) och jag landar säkert, sovande i fåtöljen för orkar inga stora åtaganden. Ingenting egentligen, (om jag ska vara ärlig) mer än avsluta detta "positiva" ljug. 
 
Ja vad hade han i mitt kontorsfönster att göra...........han är numera inte längre hos oss.
 
Extraplommonen på prydnadsbusken, hur har de utvecklats då? Uppätna av maken erkände han.....

Inga tider att passa.......

.....förutom att börja jobbet då idag, eller har jag glömt nå't?
Nä tror inte det, men imorron får jag inte glömma att åka till Hjo på möte med systers personal. Ska vara ledig från jobbet några timmar på förmiddagen, men startar som vanligt. 
Och lönen finns på kontot, men då makens present till sig själv inte var/är gratis behöver jag inte bekymra mig om vart alla dessa pengar ska förvaras denna månad (hahaaa) eftersom vi har "blandad ekonomi". Dina utgifter är mina och tvärtom.....
Till lunchen blir det först tjänsteförrättning, inköp av diverse förnödenheter till kontoret. (Slapp inte nöjet att inhandla dasspapper jag heller visade det sig, men till andra användare än i hemmet.) Dessutom påfyllning av det alldeles oumbärligt nödvändiga kaffet, för att vi ska vakna till ordentligt varje morgon för en ny arbetsdag.
Mellan alla samtal och registreringsuppgifter kan jag även fortsatt följa och studera alla olika sorters småfåglar som besöker buskarna utanför fönstret.
Idag är det ljummet, nästan kvavt ute och plommonen ser nu mogna ut, så också snart vindruvorna (nästa vecka kanske). Äpplena får nog få ytterligare nån vecka innan dom är klara.
I alla händelser är det väldigt gott om frukt i år.
Räkningarna är betalda, makens "extravaganser" också, men fortfarande finns det pengar kvar av lönen. Bara en sån sak.......
Hittade en portion köttfärssås i frysen som får bli matlåda tillsammans med pastaskruvar. Till maken fann jag några fläskskivor där i kylan och vi får se vad han gör av dom: pannkaka eller bara steka......
Solen ligger på köksfönstret och det är dryga 30 grader, undrar bara hur lång tid det tar innan det blir åska.
Men det tar vi då och om, nu kaffe och teve tror jag.
 
En ung blåmes, månne?
 
Men sädesärlan ville hellre än gömma sig i busken, sola sig i glansen av en fin bil.
 
Inte så fint i trädet....men mycket. Var ute och kollade, de behöver nog helgen på sig för att bli helt klara.
 
Desto grannare var det i grannens äppelträd en bit bort. Ser väldigt inbjudande ut...... 
 
 
 
 
 

Unik sil, skål och assistent-present.........

.......blev "bytet" från secondhand igår. Undrar nu vad denna dagen har för fynd att bjuda på? 
Chefen ska ut på fältet, inspektera och förklara....... ta på dig hjälm och skyddsväst sa jag som avskedshälsning, då han och vakthunden begav sig ut på uppdraget.
Skämt åsido, men det ska bli intressant att höra hans real-life-upplevelse av just detta område. Hittills har vi (med rätta) litat på chaufförerna av våra bilar då de"rescenserat" framkomligheten, som ligger till grund för vårt ändringsbeslut.
Vilket också kvarstår om inte de föreslagna ändringarna genomförs. Nu får vi hoppas att "telefonterrorn" därifrån lägger sig.
Sen kan man undra vad det är för fenomen som ALLTID inträffar så fort vi väntar leverans av större saker. Hur vi än i beställning anger att det ska telefonaviseras dagen innan, så funkar det ALDRIG. Enda förbättringen idag var att leveransåkeriet ringde nån timma innan, förut har de stått i dörren så att säga och ringt.
Givetvis var det ju då också så att chefen (som via telefon efterfrågat just denna last i flera dagar) inte fanns på plats, då den INTE skulle komma förrän fredag. Jajaja...... vad ska man göra och hur svårt kan det vara?
Nu har mina glasögon strax lunchdate med optikern, måste väl följa med och vara förkläde antar jag.
Det tog inte lång tid att byta "front" på bågarna (där färgen släppt) och nu får jag bara hoppas att jag inte behöver åka extra för justering vid näsroten....men det visar sig.
Sen är det hårets tur för date, efter avslutad arbetsdag. Det ska bli sååååå skönt att lämna stora delar av det "till återvinning".
Däremellan får jag korvgryta i lunchlådan.
Maken ringde. Han hade "fått" paket att hämta (såhär fyra månader för tidigt) och undrade om han behövde proviantera när han ändå fick ta sig till affären i Tibro. Ja det fanns ju lite spännande saker att fylla på, såsom mjölk bröd och dasspapper. Så nu är det gjort, precis som min klippning. Skönt, dubbelskönt.....
Lax i citronsås puttrar i ugnen och så gör även potatisen på spisen, till morgondagens matlådor.
 
"Assistent-presenten" levererad till en grindstolpe tidigt imorse......men två av tre, inte illa.
 
Många goda frön verkar buskarna bjuda på, för det är ganska frekventa besök utanför fönstret.
 
"Julafton" i augusti för någon.........
 
 
 
 
 

Secondhand och visit.....

Idag är det också ganska bra väder, men igår kväll fullkomligt öppnade sig himlen en stund. Detta var strax efter att maken återvänt från sin promenad, så han klarade sig torrskodd.
Men då jag bestämde mig för att krypa till kojs, fyllde han badkaret för att relaxa. Ja så kan det vara med olika dygnsrytm mellan arbetare och pensionär.
Idag har han fått en arbetsorder att ta sig an så snart han vaknat. Bara en massa småsaker att få ur världen men som ändå måste göras.
Igår hade han förutom börjat kolla upp stenläggning, beställt sig en ny modernare kamera. Jag tyckte väl att det inte var så länge sedan han senast köpte en, men det visade sig att ungefär tio år passerat sen dess. Ja vart tar all tid vägen? 
Själv får jag slita på kontorsstolen i åtta nya friska timmar innan jag har "kvalificerat mig" för ett besök hos secondhand och visit i Hönsa-skogen och därefter komma hem till ett välordnat hus (?!).
Jodå, det var fixat, hela listan.
Har även bekräftat till dottern att vi åtar oss uppdraget som barnvakt (åt alla barnen som det löd) en lördag i början av oktober. Så det blir en helg i huvudstaden att se fram emot alltså.
Premiärtur på nya Hönsa-vägen blev det också idag för min del. Den har väl varit igång några månader men jag har inte förrän idag haft ärende åt det hållet.
Efter en fika och inköp av diverse småsaker, tackade jag för mig och fortsatte hem. Har precis lagat korvgryta tills imorron och smakat av densamma till belåtenhet. Nu blir det.......?
Rätt, fåtölj och dumburk.
 
Inte så gott uppvärmt.......
 
Då har jag svängt av mot Hönsa......
 
....och fortsätter nya vägen, strax förbi Kroppetorp.
 
Handlat en hög presenter.........och fler hemligheter beställda på Facebook idag.
 
En "vällagrad" julklapp ämnad för mig hade sett dagens ljus där på fiket i skogen. Tackar!
 
Och på hemvägen pågick skörden av hästmat (kan man förmoda) för vintern.
 
 

Ny vecka.......

.....igen, det går fortare än ljusets hastighet att avverka dessa. I alla fall  känns det så, veckosluten knallar på i racerfart, medan kanske de fem andra dagarna passerar i ett mera moderat tempo.
Hyfsat väder och temperatur bjuds det på denna måndag morron i alla fall, alltid något att glädjas över.
Igår pratade vi därhemma om förbättringar i trädgården. Förutom att vi ska fixa till slänten ytterligare, så att det kommer att fungera med en robotgräsklippare (innan vi köper en), ska vi också undersöka kostnaden för stenläggning av uppfart samt lite till mellan huset och förrådet. Att det är dyrt vet vi, men hur dyrt ska vi nu ta reda på och än mera angeläget: Finns det någon som kan göra detta åt oss....... 
Chefen är ute på "fältet" så bara jag och kontorshunden är på kontoret. Arbetsfördelningen är som följer: Hon sover och jag arbetar (lite iallafall).
Nu har det tickat på till lunchrast och då vaknar nog min vakthund så snart jag förflyttar mig till köket.....
För "mat dä' ä' mitt liv dä' se" skulle hon svara, om hon kunde och någon frågade.
..... jag skulle förmodligen hålla med för egen del också, även om jag kanske har några fler intressen.
Arbetsdagen tog slut och date med fotvårdare stod sen på agendan. Det var både skönt, ont och nödvändigt. Mötte maken praktiskt taget i dörren, för han skulle ut och promenera.
Själv fick jag sparka lite på Inga så det blev matlådemat igångsatt på spisen. Köpte tortellini i förra vecka med kyckling, vi får se om det blir nån "succé" enkelt att laga till är det i alla händelser och nån form av fantasisås ska jag väl kunna åstadkomma och hälla på.
Sen.........fåtölj nästa.
Förresten Grattis Danmark........Olympiska guldmedaljörer i handboll (herrar), men de fick slita för det.
 
Väck mig om det blir nå't över.......
 
Buljongkokta tortellini.....nu bara "pimpa" lite.
 
 
 
 
 

Sorgligt resultat......

.......vart det för Liverpool, som fick stryk av en nykomling (Burnley) igår med 2-0. Men resultatet visar inte hur matchen såg ut, för det var i stort sett spel mot ett mål och motståndarna hade bara dessa två chanser. Vilka de utnyttjade och gjorde mål på, till skillnad från Liverpool som inte lyckades sätta nån av sina chanser. Ja så är det ibland, bara att komma igen.
Maken fick även han "genomlida" en förlust för sitt Västerås i hockey, men då efter förlängning, med 2-1.
Men det blev ytterligare ett svenskt guld lite oväntat i mountainbike (en tjej såklart) så Sverige har lyckats samla på sig en ganska ansenlig mängd medaljer i olika valörer, trots att vi är ett litet land.
Det blev lite av "skogens guld" här hemma istället. Ja inte för att jag var redig och åkte dit, utan för att det kom en lastbil där man kunde köpa någon annas "möda". Två liter lingon och tre liter blåbär slog jag till med och en flaska enbärsdricka.
Kantareller hade jag ju redan hittat på Netto, så varsin svampmacka blev det som tröst för sportmotgångarna och lite finns kvar att "trösta" fläskkotletterna med vid tillagningen av vår middag, senare idag.
Plommonträdet är överfullt av frukt, som säkert mognar i veckan och i äppelträdet är det också smockat. Detta har ju även änderna uppmärksammat och de kollar varje dag om något ramlat ner till dom.
Uppe med tuppen idag.....nej men långt före maken iallafall, så all tvätt som testat nya torktumlaren är förpassad till skåpen. Kanske ska röja lite till i tvättstugan.......eller inte, det visar sig.
Middagen äten, matlåda fixad, maraton på tv och kaffe drucket. Nu bara avsluta detta ljug.......
Maken ska agera taxi åt hemkommande son med tåg från Stockholm, efter en veckas Greklandsvistelse till full belåtenhet.
Och tvättstugan, den fick vara ifred..........
 
Andras möda vår mat........
 
Återfunnen........försvunnen "Ibbe"-napp. Låg i tvättstugan under hylla.
 
Dagens frukost........
 
......och dagens middag med egenodlade haricots verts. 
 
 
 

Vi har hälsat på en nyfödd bäbis.......

......en liten tjej på bara tolv dagar, men som redan hade en fin frisyr. Hon heter Eilyama och har tre äldre bröder.
Det är våra kulturvänner från Syrien som har fått en dotter.
Nu kunde vi inte stanna så länge för maken hade beställt ishockeybiljetter i Mariestad, där Leksand och Västerås möts i eftermiddag. Han lyckades övertala två Leksands-fans att följa med, men jag stannade hemma för att bara vara.....
Liverpool spelar också klockan fyra, så det känns mera angeläget att titta på.
I affären fanns det kantareller att köpa, vilket jag absolut "gick på" och två fläskkotletter fick också åka med hem.
Tanken är varsin liten svampmacka ikväll och resten i gräddsås till kotletterna som söndagsmiddag.
Bra plan va?
Ska strax köra premiäromgången med den nya torktumlaren också, för tvättmaskinen gör nu sitt (as we speak).
Och om en stund kommer en bärbil till busshållplatsen, som jag har för avsikt att "befria"  några liter blåbär från, till frysen.
Ikväll är det sen både handboll och herrfotboll från OS, det tål att titta på. Så också Lotto-dragningen, men eftersom det förra veckan gick en högvinst till Tibro (och det var inte jag/vi) är väl sannolikheten ännu mindre än vanligt..... att det ska bli nå't.
 
Mor och dotter......
 
Vår välkomstpresent......
 
......som innehöll den här "out-fiten".
 
Stolt far och bror.
 
När vi kom hem igen hade vi de här på besök. Det är mums med mosade äpplen, som gräsklipparen fixar till.
 
Toscansk tomatsoppa med focaccia är inte så dumt det heller, till lunch.
 

Då får vi se.......

....hur det går i OS-finalen (fotboll damer om det skulle ha undgått någon) när denna fredag går mot sitt slut framåt midnatt. Kan det gå vägen en gång till? ja det är frågan vi får svar på i natt.
Inte blev det något nytt stickprojekt startat igår heller, somnade "som vanligt" i min fåtölj inte särskilt långt efter att jag satt mig. Men vaknade så jag såg ungefär halva Ernst (programmet alltså).
Av en slump blev det även så att jag såg början av brottningsmatchen med den svenska tjejen som tog brons. Ja det behövdes ju bara 29 sekunder innan hon lade sin motståndare på rygg i mattan och så var det klart. Imponerande beslutsamhet i kombination med skicklighet och styrka.
Söderåkar-tarmen har också vaknat, nu när hösten börjar avisera sin ankomst. Har suttit och letat lite några dagar och kanske har jag hittat nå't som är genomförbart, utan make men med bonusdotter istället. Vilket inte är någon nackdel, då vi har mera likriktade intressen och åsikter om vad man ska företa sig på resa: Att gå på så många marknader som möjligt och shoppa loss däremellan på alla fynd man "snubblar över".
Har bestämt att jag ska ta med thai-mat hem efter avslutad arbetsdag. Visserligen åt maken tidigare under veckan thai-buffé inne i sta'n, men han var ändå pigg på förslaget av fredagsmys.
Sen såg jag att fotbollsskyltarna stod ute hemma i samhället, så han ska garanterat på match ikväll.......
Jag landar väl som vanligt i min fåtölj...... vi får se om det blir nå't vettigt gjort innan detta händer.
I postlådan låg ett returbrev !?!? Det brev med stickade sockar som jag skickade till Ia i förra veckan, har kommit åter med upplysning om att hon är avflyttad. Vart då kan man undra? en tvååring (med ganska ovanligt efternamn) flyttar väl inte hemifrån direkt.....ensam. Ja som sagt, det var bättre förr.......  
Detta ovanpå ett gäng oresonabla kunder i övre pensionsåldern, som ringt flera gånger idag om samma sak och inte lyssnar på vad vi (både jag och chefen) säger då vi förklarar varför föändring är nödvändig. Då kan irritationen ligga kvar ett tag....särskilt om den får näring, så att säga.
 
Hyfsat väder att sluta arbetsdagen med iallafall efter allt regn och bara bakhjulet på kollegans hoj när han "listigt drog iväg"....
 
Thai-maten var det som vanligt inget fel på.....men vinet var för sött, så det åker i matlagning framöver.
 
Så såg brevet ut........
 
....och så ser det ut nu, för ny avfärd. Det var då själva f...n hur det är ställt med "etablissemangen" numera.
Ingen känsla för service nånstans och tankeförmågan stänger vi bara av, typ.......
 
 
 
 
 
 
 

Nytt dygn.......

.....att ta hand om, först till jobbet och tillbringa merparten av dagen.
Idag är inte utsikten så inbjudande som den var igår. Mörka moln drar förbi på himlen och det är väl bara en tidsfråga innan de släpper väta.
Några stora flygplan på låg höjd har även passerat och maken väntas hit framöver för att låna transport till torktumlaren som ska flytta till vår tvättstuga idag.
Lite annan "skit" och den utarbetade tumlaren ska sen få sin sista vila på Återvinningen.
Både väntat och oväntat besök vid lunchtid idag. Först en kompis på besök med delvis tjänsteärende, då blev det att sätta på lite Gevalia och plocka fram en chokladbit ur gömmorna. Därefter kom maken som bytt pantburkar mot mjölk och bröd, vilka får gästspela i kylen här, medan han fortsätter till sta'n och gör klart resten av ärendena.
Tacopajen i lunchlådan räcker till imorron också, för jag blev mätt på hälften.
Maken har nu varit i sta'n och tagit en tur med med bank-karusellen. Då han äntligen kom fram i kön på Nordea (för deras insättningsautomat var trasig) blev han hänvisad till Swedbanks automat för de tog ju inte emot kontanter gubevars.... så han fick trava iväg till andra ändan av centrum och sälla sig till kön i deras entré, till den automaten.
Man tror ju inte att det är sant!!!!! men nu finns pengarna på kontot i alla fall, istället för i soppåsen.
Maken har återlämnat lånad buss och jag har slutat för dagen, ska ta mig hem nu bara och hälsa på vår nya maskin i tvättstugan.
Stekte några pannkakor och gjorde lite snabb färsksylt därtill, direkt från trädgården.....krusbär och blåbär.
Blev över till maken imorron, för han hade ätit upp nästan hela sin del av pajen idag (då kan den ju näppeligen ha smakat illa).
Hann inte börja på nån stickning igår, somnade "så sött" i fåtöljen redan innan garnnystan och stickor ens kommit fram. Vi får se om det går bättre idag på den fronten......
 
Man måste ju provsmaka lite......
 
Här ytterligare en bärsort in our garden.....
 
"Storebror och lillebror".......luftavfuktaren till vänster.....
 
Pannkakor "in making" och spontansylten i skålarna.
 
 
 

Alla kan inte lyckas......

.....vilket visade sig med allsköns tydlighet under gårdagens OS. Som sagt Norge är för svåra att hantera i handboll på damsidan och spelar man sen inte "över sin förmåga" blir det storstryk. Inte mycket att säga om, bara att gå vidare, så även för flera friidrottare som inte heller hade sin bästa dag vid kvalet. Beundransvärt att de orkar......
Åter på jobbet, med utsikt över väldigt fint väder. Ja det är ju roligare att titta på än regn, men vore inte fel att kunna disponera sin dag efter egna önskemål under dessa förutsättningar.
Ska vid avslutad dag vidare till sjukgymnasten sen och det är väl heller ingen kul historia. Därefter blir det nog hämtning av torktumlare och sen är även onsdagen över, utan att man har hunnit med speciellt mycket känns det som.
Nu har jag också ringt Nordeas kundtjänst igen och "läst lusen av dom". Påtalat den usla möjligheten till kontantservice för oss som bor på små orter och dessutom klagat på att man hos deras Kundtjänst får felaktiga upplysningar då man ringer och frågar saker. (Morr!)
Nu på lunchen ska jag ta mig an Swedbank......
Säger bara att det var bättre förr, när man kunde sätta in pengar och skulle man lämna in bouppteckningspapper, så räckte det med EN gång. Nu ordnade det sig, men tog halva lunchen trots att det inte var nån kö.
Hämtning av torktumlaren fick anstå till morgondagen, då vi ska låna jobb-bussen för transport och den blev uppehållen i tjänst, längre än väntat idag.
Vad sa sjukgymnasten då? Hur hon än funderade kom hon inte på några bra rörelser att ersätta/komplettera det program som mina muskler protesterar emot. Ja vi försöker väl igen, med mindre frekvens och lägger till nå't smått, men hon var nästan benägen att hålla med om att tanten var ett "hopplöst fall".
Något halmstrå att hålla hoppet till kvarstod väl kanske ändå......  
Inga fick order på en tacopaj och den bakar som bäst i ugnen just nu. Snart blir det fåtölj och starta någon ny stickning, för min egen tröja blev ihopsydd och klar under lunchtimman.
 
Mums.......
 
Min nya tröja, får nog godkänt tror jag.....
 
Besök i busken på andra sidan fönstret.....
 
.....vet inte riktigt vad det kan vara för sort......lövsångare??
 
Och vindruvorna mognar på......
 
 
 
 
 

Vissa dagar........

....är bättre än andra, men denna dag faller väl (inte än i alla fall) under den gynnsammare kategorin.
Det har varit lite av varje idag alltså och rörigt.
Men som tur var "fick" jag ju pepparrotskött till lunch och kan se fram emot det imorron också.
Maken åkte till sta'n och åt....något....samt kollade upp vitvaror och har nog köpt en luftavfuktare iallafall. Vi får prata om vilken torktumlare vi ska välja senare ikväll.
I posten idag kom det sista finansiella från mors frånfälle, skatteåterbäringen som ska delas med syster. Får vi fixa i veckan på banken. Apropå frånfälle, så fick jag igår kväll ett ledsamt besked från USA, att den äldste brodern av de tre vi lärde känna genom min fars släktforskning, hade gått bort hastigt.
Nu ska jag dra iväg igen, efter bara en kvart på hemmaplan.
Vi ska ut med Fagersanna-symötet till stora staden Skövde och ta en fika......vilket blev både en pizza och en fika på Simsjögården.
På hemvägen var det spännande värre med OS-fotboll damer. Hann precis hem för att se sista avgörande straffen och nu är de i final, så minst silver alltså. Bara att hoppas på handbollsdamerna nu då, de måste åstadkomma ett ännu större mirakel för dom har Norge att slå.
Men jag blir sååååååå arg, för ringde Nordea kundtjänst och frågade var det fanns möjlighet att sätta in ogiltiga sedlar. Automat på Storgatan 15 i Skövde, öppen dygnet runt blev svaret.
Inte f...n funkade det för Nordea-kunder! då den fanns innanför stängd dörr i Swedbanks entré och då jag drog mitt kort stod det bara "går ej att öppna dörren" på displayen.  
Jag känner någon som ska klaga imorron.........gissa vem?
 
Fin eftermiddag och bryggan är ute på en tur.........
 
Beställde ett par tofflor i söndags, de låg i postlådan idag. Har provat, ska testa imorron hela da'n.
 
Då går vi in då och beställer........
 
.....något ätbart!
 
Berit bjöd......
 
 
 
 
 
 
 
 

Back to "normal".......

.....eller vad man nu ska kalla en vanlig arbetsvecka. Normal tid att gå upp på morgonen anser jag inte att det är vid sex-tiden, men bara att "rätta in sig i ledet". Sen om det känns sådär väldigt bekvämt och normalt med att jobba är väl också tveksamt, då man smakat på andra rutiner ett tag.
Nåväl det får väl rulla på en tid till i alla fall.......
Men känns nog som om jag skulle vilja göra ett avbrott för semester framåt oktober. Sonen har skickat bilder från sin pågående resa söderöver som inte ser så illa ut. Lite sugen blir man allt......
Kontorshunden stod i dörren som välkomstkommitté i morse, hon har väl saknat sin smörgåsbit kan jag tro.
Idag blev det dock en bit banan, som hon var mycket tveksam till. Nosade på och flyttade runt den en stund innan den slutligen försvann ner i magen. Ville väl markera att det inte var favoritföda direkt.
Men "take it or leave it" är vad som gäller, ingen á la carte-matsedel här inte.
Sen har vi det där med att välja torktumlare och nytt torkskåp: Orka!! känns det som när man googlar på internet. Vad är det för skillnad? Jodå priset såklart, men annars........ta en bara, blir så trött och uttråkad av alla teknikprylar. Billigast och bäst vill jag bara ha, utan en massa ställningstagande...... 
Snart får jag i alla fall äta lunch.....och så startade brandlarmet. Brinner ingenstans men det är ett förfärligt liv och har så varit i tio minuter nu. Fastighetsskötaren kom precis och stängde av, så vi kan få äta utan oljud. 
Lite mat med hem från affären och en tevetidning. Nu kokar Inga pepparrotskött bara till mig, för det duger inte åt maken så han får väl fixa sig nå't annat imorron och på onsdag....mums ska det bli!
Apropå maken så drog han iväg på fotboll, så nu är det egentid i väntan på att tvättmaskinen gör sitt.
 
Jodå, ser ut att bli en fin arbetsdag inne.............att titta ut på iallafall.
 
Kvällsmat.......
 
 
 
 

Hantverkscup, gamla papper och tragisk fågelolycka

Maken blev frampå förmiddagen inringd till lite fotojobb då hantverkscupen hållits hela helgen på fotbollsplanen.
Själv var jag också lite seg, efter att ha kollat "medioker" herrhandboll mitt i natten. Fjärde raka förlusten och bye, bye Sverige från OS den här gången.
Vi får se om damerna gör bättre ifrån sig......vilket vi redan vet att de gör, men hur pass återstår att se. Match igen alldeles strax.
Har ägnat en stor del av dagen åt att rensa gamla papper, men sånt tar ju aldrig slut så det vill till att veta när det räcker för den här gången.... så man inte blir total-less på en gång. För det finns mycket kvar att riva i.
Hittade ett gammalt julkort som var kvar efter mammas saker, som jag tänkt besvara för att upplysa fars norska kusiner om läget. Nu blev det gjort.... nästan tre år efter ankomst. Men bättre sent än aldrig kanske....
Vilket också gällde gamla "selmor" som jag hittade i en burk, alldeles bortglömda fyrahundra spänn ogiltiga pengar. Vad göra? Jo så hamster jag är, fanns även en broschyr sparad med svaret: Går fortfarande att sätta in på konto månaden ut, så får ta mig till en insättningsautomat i Skövde på tisdag och göra så.
Gå in på banken då..........jo tjena, glöm det. 
Rester att göra middag av fanns fortfarande, så Inga svängde nyss ihop räksås till överbliven spagetti och det räcker imorron också. Sen börjar det ta på "överblivenheten i kylen" och vi kan grilla köttet som legat vakuum-förpackat där ett tag.
Gick ut på altanen alldeles nyss och möttes då av en väldigt tyst och stillsam liten fågel. Den hade antagligen kolliderat med glashusrutan och "sadly is no more", bara att åtgärda alltså.
Åter dags att jobba imorgon, man vänjer sig fort med att vara ledig och kunna både gå upp och gå och lägga sig efter eget huvud. Nu blir det att "rätta in sig i ledet igen".........
 
Kanske ska ta en fika....... men vore trevligare i detta sällskap......
 
....som till och med hjälpte morfar att brygga drycken.
 
Kanske ska ta lite sånt till kaffet, som blev över och bara ligger där i frysen och väntar på mig.....
 
Myntaplantan som jag fick på torget, börjar ta sig därute.......
 
.....vilket man tyvärr inte kan säga om den här pippin.
 
 
 
 
 

Offer för omständigheterna......

....blev torktumlaren, för den har gett upp eller alternativt dog av ansträngning de senaste dagarna. Den var väl inte helt och hållet ok ens innan "invasionen", men nu är det "nock". Snurrar inte ett varv till ska ni veta, står bara här och morrar lite från och med nu.....
Torkskåpet har också varit defekt under en längre tid, men nu sympatistrejkar det ordentligt .......samtidigt!
Vi får förse oss med nya "arbetskamrater" alltså och det bör bli snarast, då tvätt-tunnorna fortfarande är rågade (trots oavbrutet tvättande sen i måndags) .
Maken sa igår att han inte skulle åka med på fotbollsmatch "då han hade en massa att fixa med", men idag ändrade han inställning och drog efter lunch.
Då passade även jag på att dra, till sta'n för lite kompletterande handel. Är återigen hemma med några kassar som resultat. Inte så mycket mat, men lite annat smått och gott. 
Lillasysters sockor blev klara igår och är nu lagda på brevlådan för transport. Matrester fanns även kvar till mig då jag stillat shoppingivern. 
Sonen har förflyttat sig till Stockholm under dagen, för att fara på en veckas solsemester. Planet går "okristligt tidigt" imorron bitti, men hoppas de får en skön vistelse på Skiathos.
Nu blir det fåtöljen, OS m.m. och kanske ett nytt stickprojekt, eller göra klart ett gammalt........ 
Maken återkommer inte förrän till kvällningen, då blir det nog räkmackor för jag köpte handskalade såna på burk hos Maxi, men jag passerade bakelserna. Imponerande........ja jag vet!
 
"Ny stickmodell"  tubsockar.....påväg till Ia.
 
Första mötet med den färdiga rondellen på Skövde-infarten.
 
Funkar bra även på hemresan.....
 
.....ett gärde fullt av kor passeras.
 
Här är "bytet" från sta'n, samt nya reklamblad att locka till ny resa.
 
 
 

Mini-zoo, spagetti och förvägsfira födelsedag......

.......det var dagens agenda, innan "hela gänget" försvinner till Västmanlands skogar och fritidshuset igen. Där ska det bli lite fix och återförening med veckojobbande pappa "Bobba".
Men vi startade med ett besök på mini-zoo efter att frukosten var avklarad. Alla följde med utom morfar somn behövde egentid en stund. Det är kul att vara populär och efterfrågad, om så bara för att man har en telefon att dela med sig av surftid från att användas till jakt på Poke´mons. Jodå det fanns även på mini-zoo i Tibro.
Efter att ha klappat lite getter och nån kanin, samt tittat på de andra djuren var det dags att dela på gruppen. Mormor fick uppdrag att handla middagsmat och födelsedagsglass (fyra sorter var beställt), de andra åkte till mammas syster i Hörnebo en stund.
Spagetti och köttfärssås stod klart när de kom därifrån och snart därefter fixade mormor iordning födelsedagsfirandet och det gick ner en hel del glass, trots stora portioner med pasta.
Nu har OS-handbollen (damer) startat och dotter med barn har påbörjat sin resa mot fritidshuset. Skönt att landa i fåtöljen och försöka få bukt med alla krämpor överallt. Framförallt "sträckningar?" i låret och kramper i fotvalvet, samt stelhet i ryggen. Vet inte hur mycket av detta som kan skyllas på "barnbarnsaktiviteter", men faktum kvarstår: Massa krämpor ääääär det  som behöver vårdas/vilas.
Till det stickar jag nog vidare på Ias sockar, par nummer två i neongrönt som hon själv valde. Sen ska dessa skickas som brev till henne.......har vi bestämt, hon och jag.
 
Finns det några Poke'mons tro? nä men det finns getter att klappa, sa lillasyster.....
 
....och titta mamma, Bajs!!
 
Vad händer mormor, var är vi? Jag vaknade precis.......
 
Vilda fåglar fanns det också......
 
......precis som kaniner.
 
Här då, djur eller "data-nissar", nä bara bondkaniner som gömmer sig. 
 
"Åtta-års-fikat" är riggat.......
 
Yessss, INTE Liverpool-grejer utan ett Tottenham-bedset. 
 
 
 

Second chance to second hand.....

.....blev det så småningom idag frampå eftermiddagen, för mig, dottern och de två minsta barnen.
Innan dess (strax efter en rejäl regnskur med visst åskmuller) gick morfar och grabbarna på Poke'mon-jakt tur och retur Ransbergs kyrka.
Då passade jag på att sy kjolen till lillasyster, av det tyg vi inhandlade i affären igår.
Lagom till att de sen återvände hade Inga färdigt "super-lunchen", vilken bestod av kokta ägg, bacon, stekt potatis och stuvad spenat. Rejäl fest alltså......
Då vi anlände till Hjo för andra dagen i rad på vår second hand-jakt, startade vi i den stora affären. Där hittade vi både det ena och det andra, så kundvagnen var alldeles full. När det var betalt och klart kände vi att en fika på torget var helt rätt.
Därefter hann vi precis med "den lilla" loppis-affären, innan stängningsdags.
Sen var det bara att återvända hem för att övertala morfar att starta grillen. Och kvällen avrundades med korv, innan iallafall jag bänkade mig till "Sommar med Ernst" på teven och strax kommer säkert en kopp kaffe från köket.......
 
Här är kjolen, som Ia testat hela dagen idag.......
 
Mor och dotter diskuterar lite, samtidigt som Ia även provar nystickade tubsockor.
 
Sådäääär kul i loppis-affären.......
 
......men man kan ju alltid prata med nån annan leksugen tjej på rätt avdelning.
 
Fika och lite data-games är aldrig fel....... här spelar hon "Nampa design".
 
Kom igen då.......
 
......nu tar vi oss an korven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Semester, eller.......?

Startade dagen med en date hos distriktsläkaren, där det konstaterades att fortsättning via remiss är nödvändigt för att förhoppningsvis få bukt med en del av alla problem.....
Även om jag är mycket skeptisk till ett gott resultat, så får jag väl ändå ge det en chans och lita till expertis.....eller?
Därefter blev det en snabb shoppingrunda i Tibro centrum, innan jag återvände hem för att påbörja tre dagars semester med en sen frukost.
Lite senare framåt lunchtid dök även sonen upp för att avnjuta lite mat innan jobbet och umgås en stund med syster och hennes barn.
Sen lastade vi in oss i två bilar och drog till Hjo för att "avnjuta" Hem & Hobby, samt leta Poke'mons. Vi trodde också att det fanns två öppna second hand-affärer att besöka, men dessa hade den dåliga smaken att ha ändrat öppetttiderna under sommaren. Så där var stängt hos båda. (Eventuellt gör vi ett nytt försök imorron då!)
Fortsatte till ett regnigt Karlsborg för en fika hos café Alvia, innan vi fortsatte till (faktiskt) en öppen second hand.
Morfar och grabbarna fortsatte sin jakt med mobiltelefonerna efter små varelser.
Väl hemma igen var det dotterns tur att fixa kvällsmat, hemmagjord pizza och nu kollar vi OS-handboll......
Vilket inte gick så bra , men nära var det........för damerna mot Ryssland.
 
Jaha du morfar....vad väntar vi på nu då?
 
Mormor fixade jordgubbar, de sista i hela Tibro och storasyster serverar.
 
Sen tar vi en relax- och aktivitetsstund, innan......
 
"Spela fotboll med mig, jag vill vara boll"........
 
Det var fler än vi "ute och flög".
 
Fikastund.....
 
.....medan det var broöppning utanför.
 
 
 
 
 

Långväga besök.........

Igår vart jag allt väldigt trött kände jag när jag kommit hem och packat ur alla påsar. Men då det behövde göras mat ganska omgående var det bara att rota fram kycklingfiléer ur frysen och börja på.
Till detta tog jag en promenad ut i trädgården och plockade haricots verts, som växt till sig något alldeles kopiöst. Det finns både stora och många där i kökslandet. Men persiljan bredvid är fortsatt ett sorgligt kapitel. Får ingen fart på den vare sig där eller i kryddkrukorna på framsidan, trist och tråkigt men fakta.
Efter middagen och röjet av disk, parkerade jag i fåtöljen för att se den inspelade handbollen. Visste redan att det blev vinst, men ville se det i alla fall.
Hade bara satt ner ändan där efter att också dotter med återstående barn begivit sig till fotbollsplanen i blåsten, då ringde det på dörren. Det var änna en stel tant som stapplade ur sittkomforten och tog sig mödosamt till dörren.
Där tog det ca en halv sekund innan polletten trillade ner och jag kände igen våra holländska vänner.
De var återigen i sitt favoritsemesterland (tre år sen sist) och hade en låda champagneglas samt ett mousserande vin med som present: Att avnjuta till nyår sa dom.
Jättekul, men så tom på fikabröd har nog aldrig min frys varit, bara en precis inhandlad förpackning med Skånepepparkakor fanns i skafferiet och Gevalia att hälla i bryggaren.
Textade genast dottern att hon skulle komma hem med alla sina barn "för inspektion", vilket hon gjorde.
Sen satt vi och pratade nån timma. Det var ingen större åtgång på "kaffebrödet", i stort sett bara lillasyster som åt fyra! stycken.  
Maken hann inte hem den här gången heller, för att träffa dom, precis som senast, för tre år sen.
Lyckades sen se klart handbollen och sista delen av "Vår stora kärlek" som dissades rejält av de stora barnbarnen.....
Idag ska jag först ta mig an second hand efter jobbet, troligen tillsammans med dottern och därefter hämta hem thaimat till middagen. Sen är det allsång och Midsomer-mord på agendan sett från "första parkett".
 
Pratstund vid köksbordet .....med alla "sju sorterna kakor".
 
Dags att ta sig åter till campingplatsen vid kyrkan. Lite trångt att backa upp med alla bilar överallt.
 
 
 

Fullt hus och ny arbetsvecka......

....är det åter igen. Morfar och två grabbar kom vid sextiden, efter att ha varit på ispremiär hos Västerås Hockey.
Maken hade köpt en supportertermos, lagom storlek som vi tänkt. Nu återstår att se om den håller värmen bara.
Mamma till grabbarna och de små barnen dök upp ungefär vid nio, så nu är det fullt hus igen.
Själv fick jag som vanligt åka till jobbet och "agera välkomstkommitté" åt återvändande chef efter fyra veckors semester. Det fanns en diger lunta för honom att bita i med allt möjligt som samlat sig.
Sen sa jag att det nu kändes som min tur att ta lite semester, från onsdag veckan ut för att hinna/orka träffa barnen lite mer. De stannar fram till helgen och pappa "Bobba" kommer troligen till veckoslutet efter en gjord arbetsvecka.
Fullt upp har det varit hela morronen, så inte förrän nu ser jag att det blåser ganska bra. Men solen hittar hit stundtals. I morse var det regn på hitvägen.
Och på Facebook kan vi läsa om att Jamie Oliver fått en son tydligen, men också att våra kulturvänner har fått en dotter. Grattis!
Har bunkrat mera mat under lunchrasten, kommer nog att gå åt med en tredubbling av hushållet.
Även Kontorshunden är åter i tjänst, men det blev bara potatisskal kvar till henne vid middagen, då portionen inte var så värst tilltagen. Men den vanliga smörgåsbiten vankades till frukost......
Hem och vila upp mig då, med att starta middag såsnart all mat är instuvad i skåp och lådor.
Kycklingen sköter sig själv i ugnen, medan jag ljuger lite. Snart drar maken och grabbarna på förberedelser till fotbollsmatch, sen går även dotter med små barn dit för att titta. Några äter före, andra äter efter.....
Sen ska jag hitta en lucka att se hur det gick i handbollen......
 
Datagenerationen in action.......
 
......här några till.
 
Men vad är nu detta för en "konstig" bäbis.......
 
.....den riktiga återfunnen, han bryr sig ännu inte om det där med data.
 
 
 
 
 
 
 

OS-natt, gräsklippning och väntan......

......på föraviserat besök framåt kvällen, är det som gäller detta dygn. Såg handbollen live och"tittade till" fotbollen därefter, men storstryk var väl inte så kul. Det tyckte nog inte heller Argentina, som förlorade handbollen med tio mål tillgodo för Sverige. Nu var det den lättaste matchen i gruppen och de behöver steppa upp en del till nästa möte imorron. Den får jag spela in för sänds när jag arbetar.
Sov väl sen i flera omgångar till nio ungefär, då jag bestämde mig för frukost och därefter lite gräsklippning.....på baksidan. Har rensat ogräs också, men bara lite. På det fick det bli en promenad till loppisen, men hittade inte något av vad jag letade efter. Fick bara med mig två kakor hem till fikat.
Strax blir det nog en film och därefter startar handbolls-herrarnas första OS-match....mot Tyskland, vilket nog blir rätt svårt och oförutsägbart hur det ska sluta.
Ikväll kommer först maken och de två stora barnbarnen från fritidshuset i Västmanland, för att lite senare följas även av modern med de två små. Då blir det fullt hus så att säga under några dagar, kanske veckan ut.
I ugnen står en fiskgratäng, för det blev jag sugen på och vilken tur då att det fanns en sån i frysen.
Ingen utdelning på lottoraderna denna dragning heller, men 60 spänn i vinst på Triss-lotterna från affären.
Dessa kommer ånyo att investeras i två friska.......
 
Lilla storasyster lät hälsa (genom morfar) att hon hade hittat en sopbil.......
 
Nyklippt gräsmatta, ser ju riktigt prydligt ut (i den här vinkeln iallafall).
 
Finns mycket blåbär på busken, några var mogna bara för mig idag också....
 
....och strax bredvid var herr Mask ute på promenad.
 
 

OS-lördag med trädgårdsinslag......

Mestadels mulet idag, men ändå dryga 20 grader så man fryser inte om man går ut i trädgården. Tog en liten runda och klippte ner dekorationstisteln vid entrén, fixade ner de få blommorna från torget i krukorna och tog bort den (eventuella) björnlokan som slagit fäste i en kruka. Det kan ha varit en stor hundkex också, men lika bra att agera ifall. Vi har haft den äkta otäcka varianten nere i diket nån gång förr.....
Blev också sittande och tittade på OS-sändningarna från invigningen, precis som en annan fd. Tibrobo (Robin Söderling) med den skillnaden att han sitter i studion i Rio medan jag sitter framför min egen burk härhemma.
Inga fick så småningom tummen ur och fixade kålpuddingsås med potatis och nu blir det handbollshäng.
Norge-Brasilien (damer) som "uppvärmning" inför nattens match med ytterligare Tibrorepresentation ......på plats. (Angelica Wallén)
Nu kanske man somnar ifrån, men då verkar det som de kör repriser under förmiddagen efteråt så det ordnar sig nog.
Regerande olympiska mästarna Norge fick stryk av värdlandet, i en annars ganska spännande match.  Men nu blir det en utflykt i trädgården igen, ska plocka lite krusbär och koka kräm tänkte jag........
Fick åka till lokalbutiken och införskaffa mjölk, så jag kunde smaka på krämen. Då blev det två Trisslotter också, som snart ska skrapas......
 
Lite fräschare i krukan........återigen, undrar hur länge det varar den här gången.
 
...och på spisen puttrar middagen.
 
Hoppas sällskapet hjälper myntaplantan att trivas......
 
Krusbärskrämen smakade bra kan meddelas.
 
 
 
 
 
 

Är det slut på ensamheten?

Kommer det hem någon idag, eller har maken lyckats hämta ut mer medicin så han kan stanna borta ett tag till?
Ja det är frågan?
Inte för att jag har några problem med att vara själv ett tag, men ibland skulle man ändå velat vara med där det händer nå't. En stund i alla fall......
En rejäl åskskur och lite blixtar med muller passerade igår kväll, precis då jag skulle sätta mig i fåtöljen och glo på dumburken. Men satellit-mottagaren hade tagit en paus på grund av ovädret som passerade. Bara att dra ur allt och vänta en stund alltså. Det var över på en halvtimma och inget tog skada.
Hade tidigare gjort ett experiment i matväg: Köttfärsblandning rullad i färdigköpt pajdeg. Fick väl inte till kryddningen ordentligt, men med lite soya så........ blev det ganska bra. Så pass att det fick bli lunchlåda idag och en portion finns i frysen (for later!).
Fredag är aldrig fel heller, men man får mer eller mindre underliga samtal emellanåt. Idag en som trodde hen ringt till Återvinningscentralen och ville veta vad grannen hette???? Kunde hjälpa till med rätt telefonnummer i alla fall.
Och ingen kommer hem och stör förrän tidigast söndag, fick jag veta nu .......då jag skickade iväg en fråga.
Nu ska jag ta mig ner till centrum och se om de har mynta att köpa på torget.
Nej det fanns inte att köpa, men jag fick en sista lite skamfilad planta då jag köpte andra blommor för han hade en halvvissen kvar visade det sig. Träffade även på en fd. jobbarkompis och blev stående en stund för att prata, men hann ändå köpa både bigarråer och äta min matlåda innan det var dags att avsluta med eftermiddagspasset.
Sen är frågan: Ska jag ta med thai-mat hem kanske? Nej hoppar nog det.....för tidigt att äta mer just nu. Kanske skulle testa en kebabrulle igen från affären, lite senare ikväll istället.
 
Fullt ätbart.......
 
Efter regn kommer sol......
 
...och ovädret drar längre bort.
 
Fönsterbesök idag på jobbet.
 
Kommunal dekoration.
 
Smågodis....köpt på torget.
 
Lite blåbär till mig.......brukar annars bara vara omogna kvar på busken när man kommer hem, men är ju själv nu så får passa på.
 
 

Idétorka.......

....råder, på nå't intressant att skriva om. Känns inte som att det finns något ämne eller anekdot av "allmänt" intresse att dela med sig av idag.
Kanske möjligen "kan glädja" en del att onsdagens dragning av Lotto återigen vart en fullständig nit, både privat och å symötets vägnar.
Inget nytt stickprojekt påbörjat ännu, men det finns gammalt att slutföra om jag känner "trängningar" på den fronten.
Sjukgymnastiken har kommit av sig, då knät har svullnat och upprepade kramp-tendenser infinner sig så fort jag försöker. Ingen ände på nöjena alltså.
Men en förmildrande omständighet är väl ändå att det är torsdag och att glädjas över finns det faktum att Sveriges fotbollsdamer lyckades vinna (med nöd) premiärmatchen i OS.......
Sen kommer det bilder från Gröna Lund och "muntrar upp" lite extra. Hade gärna varit någon annanstans än på jobbet, känns det som just idag. Men kanske inte utomhus precis nu, för det spöregnar som avslutning på lunchen.
Hann i alla fall torrskodd tur och retur affären.
Får försöka muntra upp mig med ett second hand-besök under hemvägen. Nu har det varit dåligt med fynd senaste tiden, så det borde vara dags att hitta nå't igen tycker jag.
Hittade två ställ till jobbet för informationslappar, annars inget. Sen fick jag den goda turen att tanka bilen.
Alltmedan nöjen föregår på annan ort en bra bit härifrån.
Ser iallafall ut som om de hade tur med vädret.........
 
Mor och dotter roar sig.......
 
Sen blev det vilopaus för di små......
 
.....och på begäran, fick jag till slut kort på "di andre".
 
Alltmedan vädret går från att vara sådär......
 
....till att bli mycket värre.
 

Uppdaterad......

......på ändringar om hemkomst för maken och besök av stockholmarna, fick jag lagom till dagens lunch-timma.
Inte så att de skulle komma tidigare, nej "ledighetskommittén" hade en massa annat för sig som tillkommit sedan förra planen.
Ikväll ska maken med Största storebror och kompis till honom gå på fotbollsmatch (Leicester-Barcelona) det visste jag ju redan, men det är lite "fuskigt" då jag värdesätter mera att kunnat ha fått sett Suarez in action. Spela fotboll menar jag nu, inte de andra hjärnsläppen med bit-attackerDock har han hållit sig lugn rätt länge nu med sånt.
Sen skulle det visst besökas Gröna Lund imorron och ett trappräcke i fritidshuset behövde komma på plats innan de landar på B&B Fagersanna. Maken kanske kom före helgen, men inte de andra.
Ja en annan får väl göra det bästa av tiden och starta med att roa sig i eftermiddag.....hos tandläkaren.
Rutinkontroll visserligen, men man kan aldrig veta om det medför överraskningar.....
Annars är det framlidne fars födelsedag (89 skulle han ha fyllt) och snart, snart har micron gjort sitt med dagens lunch-portion.
En sjal blev klar under gårdagskvällen, så också ett experiment med "tubsockor" till bäbis. Ser ut som vantar (haha) så funkar inte det ena så funkar kanske det andra.....
Vi får se när produkt-utprovare nummer två kommer på besök i nästa vecka.....
Nä tandläkaren hittade inga troll, närapå ingen tandsten heller, så fick godkänt ett år till. 
....och imorron blir det ost/baconkorv med stuvad blomkål i matlådan, sen kollar Inga och jag på OS-fotboll och barnmorskor.......
 
Här är makens bildbevis på fångsten, undrar om de åt den till middag?
 
Här är projektet neon-sjal slutfört......
 
....och i den skumma belysningen på köksbordet ligger bäbis-tub-sockorna alternativt vantar.
 
Smakade inte "skit"........
 
 
 

Redan augusti.......

.....vart tog juli vägen? Även om jag jobbat hela tiden känns det som om vi hoppat över en månad. Kan just undra hur de som nu snart "har bränt" fyra semesterveckor uppfattar situationen. Inte lär de tycka att det har gått långsammare, det är jag övertygad om.
Blev ingen powernap i fåtöljen igår, höll mig vaken hela tiden och stickade en lång bit på senaste projektet. Det är snart färdigt faktiskt, inte så många varv kvar innan montering och "förevigande" på foto.
Viss fångst blev det i alla fall på fisketuren i Mälaren. Maken hade lagt upp en bild på Facebook på sig med en liten gös som "byte", om det blev fler firrar än så förtäljer inte historien.
Väderrapport för dagen: Växlande molnighet med tendenser till sol ibland, lite vind och 13 grader varmt vid sjutiden.
Dags för micron att arbeta lite med min lunchlåda och sen de avslutande varven på stickningen. På så vis kan jag roa mig med montering och finish när jag kommer hem.
Sen fick jag besök av kunder på kontoret och behövde prata engelska. Visserligen var de tyskar, men då de började prata engelska kändes det väldans bekvämt....... 
Inget fanns det att shoppa på second hand idag heller. Börjar de "ligga av sig" med sortimentet, eller har jag allting numera så att inget lockar?
Nä behöver ju inget egentligen, men alltid roligt att springa på något kul, eller fler exemplar av de glas och det porslin jag samlar på. 
Nu till matlåde"problemet", vad ska jag hitta på? Ugnsbakad regnbågslax får det bli.....till pulvermos.
 
Hyfsat balanserad och nyttig kvällsmat igår......tycker jag nog.
 
Det är trångt om platsen i äppelträdet......
 
....med hopp om att grenarna håller i takt med att frukten växer.
 

Lysande med inspelningsmöjlighet på teven......

.....om man typ missar slutet på en film och de sen visar filmen igen dagen efter. Så var fallet med filmen jag somnade till i fredags, så jag tryckte på knappen för inspelning vid midnatt och tänkte: Nu kan jag se hur det slutar imorron förmiddag.
Glad i hågen efter frukosten igår satte jag mig tillrätta för att "få ett avslut". Zappade fram till menyn för inspelningar och skulle trycka igång. Får då se att det står ett rött utropstecken vid just denna inspelning, med notering. "Inspelningen kunde inte genomföras av okänd anledning!"   Ja se den tekniken, den tekniken.......alltså fortfarande ett filmslut "kort" om vi säger så. 
Men det är väl världsliga saker och nu är åter måndagen här att ta hand om.
Med en och annan kund som projicerar sina egna tillkortakommanden i sophanteringsprocessen, på Kundtjänst (dvs. mig). Om man för tredje gången på ett halvår inte har kommit ihåg att ställa ut sin tunna på tömningsdagen och fått extra hjälp med omdirigering av bil för tömning de andra två gångerna, tycker nog jag att man borde inse sin egen skuld i dramat. Inte bara tycka att det är skit med servicen och fråga om det finns konkurrerande firma att anlita för att reglerna inte passar.....sen bara slänga på i örat när svaret ej är vad man vill höra.
Även måndagars arbetstid tar så småningom slut visar det sig, för nu är jag hemma igen. Med två fulla matkassar jag passade på att använda delar av lunchen till att handla.
Nu ska jag bara ta hand om resterna i kylen och göra matlåda till morgondagen först, innan jag ånyo landar i fåtöljen med stickningen och troligen tar en "powernap"......
Undrar hur det gick på fisketuren?
 
Vackert ljus i skymningen igår.
 
Här känner dom sig hemmastadda. En av dom stod länge och "flörtade" med makens kängor som står innanför glasdörrarna på verandan, knackade på rutan oavbrutet, men gav till slut upp........
 
"Ibbe" vinkar till mormor.......
 
.....och här en bild som maken lagt upp på Facebook från hans och grabbarnas fisketur. Det som verkar så intressant måste vara ekolodet där man ser vart fisken är.

RSS 2.0