Valborg.......

och kungen fyller år, men det firar vi ine så hårt här i Fagersanna. 
Fick ånyo prata med doktorn och han tycker jag ska "knapra" cortison en månad framöver, då jag helt klart känner mig bättre vad det gäller rörlighet. Sen blir det ett litet blodprov igen och så får vi se. Armen kanske är lite bättre dessutom, annars skulle jag "ragga upp" en sjukgymnast för konsultation om det inte släpper.
Nu uttryckte väl inte han sig riktigt som jag återger det hela, men instruktioner och råd löd ungefär så.
Skolan är också avklarad för den här veckan och nu är det förberedelser inför stockholmarnas ankomst som gäller.
Frågade nyss här på sociala medier när de beräknar landa och vad som önskades till middag.
Föga överraskande var väl svaret: "Ingen blir nog ledsen, om det blir mormorsbiffar" och eftersom jag har förmågan att se in i framtiden, var ju redan en ordentlig laddning  köttfärs redan inköpt. Bara att starta tillagningen då alltså...... vilket alldeles nyss blev färdigt.
Behöver nog "städa" efter herrarna som badade bastu häromdagen och bära tillbaka alla prylar som jag plockade ut därifrån åt dom. Eller kanske Inga inte har nå't för sig.....
En del är loppisprylar som saknar ordentlig förvaringsplats (i väntan på avyttring), men det är lika mycket leksaker och annat som måste undan, så det går att sova därute.
Lika bra att ta tag i det direkt, ska bara sätta tvättmaskinen i arbete och lägga maken i badet för att testa jaccuzzi-massage på det motsträviga ryggskottet.
Paus alltså..... 
Ja det var väl inte det smartaste att göra med armen, men nu är det hyfsat iallafall och under tiden kom det lite regnstänk, men det verkar inte bli så mycket, har redan slutat.
Nu blir det fåtöljhäng........och kaffe.
 
På hemväg förbi sommarstugorna, Valborgsflaggan hissad.....

.....så även hos alla grannarna.
 
I min trädgård kvittrade pilfinken för gullvivorna, från balj-kanten.....
 
och i köksfönstret sitter min fina kanin från Sörgården.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Plan para hoy"......

....som min f.d. spansklärare brukar skriva på Facebook när han ska ta flyget till Spanien. Nu är det tyvärr inte samma sak för min del, (trots att två av mina symötesväninnor befinner sig därnere) utan planen för idag utspelar sig nära hemmet.  
Skolan som vanligt och där försöka vara behjälplig i det mestadels positiva kaos som råder varje dag, idag inget undantag. Det blev en del prat om fotbollsdebuten i Fagersanna IF och visande av foton (för de berörda) som jag hade tagit. Sen blev de ytterligare en "snacka fotboll på svenska-sittning" efter rasten, men det är liiite svårt att få dom att hålla sig till svenskan när de blir ivriga och vill framhålla sina argument, angående vilka spelare här i världen som är bäst och värda att se (för att inte tala om vilka lag det ska hållas på).
Inte helt lätt att vara "ordförande" under sådana omständigheter, men allt försigår i trevlig och gemytlig anda ska dock tilläggas.
Efter skolan var det dags att börja bunkra upp inför "Stockholmsinvasionen" på torsdag och hemkommen med allt skulle det stuvas in på avsedda platser, samt sättas deg för brödbak. Sen fanns även tre gamla bananer att ta hand om och göra banankaka av. Sonen dök oväntat upp för att vittja oss på material till ett förestående kalas med lekar. Han befriade oss från några bräder och ett trasigt paraply bland annat. Som tack för detta fick han i uppdrag att tanka mors bil (för det var dags), kontokort dock medskickat.
Medskickade blev också frysens förråd av banankakor, (när han styrde kosan hemöver) då den nybakade skulle beredas plats i deras ställe. 
Korvsås till lunch och mopedbesök därefter av kompisen för en fika i det vackra vädret. Men hej! vart tog det vägen, vi hade bara satt oss ner och börjat "sörpla", då molnen vällde in och solen var historia.
Tog sedan en snabbis åter till Tibro, tittade in och gjorde av med tjugofem kronor på second hand, innan jag investerade i en ny reservdunk, med bensin då den vi hade, hade gått sönder. Inhandlade därefter en väska, som jag samlat kuponger till, för att få "billigt". Snabbt hem igen för att premiärklippa gräsmattan (huvudanledningen till bensindunksköpet) och därefter smaka på brödkakorna.
Maken testade att cykla bort ryggskottet och hade avvikit från hemmet, men återkom vid hyfsad vigör någon timma senare. Det funkade visst ganska bra att trampa, så det skulle han göra mer av imorron, sa han.
Nu blir det Champions League, så vi har nå't att diskutera på skolan imorron.......haha!
 
Stretcha ond rygg.....
 
...medan frugan bakar.
 
Kunde inte motstå denna variant på torget i fredags.....
 
...och rabatten ser ju nästan välansad ut, med fina hortensior i förgrunden.
 
Det börjar spira även på äppelträdet.....
 
....och se här kommer kompisen på sitt nya fordon.
 
Här bakom plommonträdet skymtar kvällens färgstarka solnedgång.
 
 
 

Jag hade en plan....

....för denna måndag och hittills har allt som stod på agendan hunnits med. Skolan, återlämna makens ljudbok, kolla vilken dag Tibros gymnasieelever tar studenten, gå på massage, fixa ny telefontid hos läkaren, reservera plats på after work hos Inredia restaurang den 9 maj, fixa servicetid till bilen, gå in på Arbetsförmedlingen och skriva mitt namn på närvarolistan hos "Jobbrum"......
Sen stannade jag till hos Yvonnes gatukök för lunch två slang med mos fick det bli idag. Maken fick kalasa på resterna från igår därhemma. Sen hade jag tid att åka till Green-kontakt i Skövde för lite politiskt prat och fika, samt införskaffa några växter hos Blomsterlandet. Då jag ändå var i farten, blev det även ett besök hos Intersport för att köpa present till maken.
Kanske vi egentligen ska kalla den för en nödvändighet under rådande omständigheter, köpte nämligen ett ryggbälte som förhoppningsvis ska bidra till ryggskottsläkningen något snabbare. Återstår att se om det passar, för nu är han på fotboll som lagledare ute vid Fagervi.
Jag ska också åka dit en sväng och titta lite på två av "svenskeleverna" som ska vara med i matchen, lovade detta i förmiddags och så får det bli.
Ska bara ...sätta ner de nya växterna i jorden först och här kan konstateras att det får plats ytterligare fägring, men det kanske barnbarnen och jag kan fixa på torghandeln på fredag (om vi hinner).
Tillbaka från Fagervi och nu ska jag bara sjunka ned i fåtöljen, glo på Ullared och avnjuta en skål soppa.
För det blev jag sugen på helt plötsligt.
 
Här har jag hjälpt till att fylla på lite....
 
...innan lunchen var serverad
 
Och här har jag förflyttat mig in till Skövde och tioårsjubiléet hos Greenkontakt
 
Hemma igen och plommonträdet blommar för fullt i det vackra vädret.
 
Reservbänken i B-laget, väntar på att få spela.....
 
....och här har "svenskeleverna" fått ta på sig matchtröjorna och börjat spela, sin första match för FIF.

Nä, det gick ju inget bra.....

Beslutade imorse att åka ner till Hjo, för besök hos mor och syster. Mor behövde lite cash och syster skulle informeras om att nu är det på gång med hennes bredband. Igår kväll beställde vi (sonen) grejer och i förmiddags ringde jag Telia om abonnemanget.
Mötte även idag sonen i hallen påväg att utnyttja fäderneshemmet, dock var hans första prioritering "skattjakten" på medicinen. Han fick nämligen penicillin för den trasiga tanden, i väntan på utdragning om nån vecka.
Men inte fanns den kvar här i huset, så han fick vända hem igen. I bilen påväg till Hjo, ringde han för att ta mig till lethjälp i bastun, men han fick åka åter till Fagersanna för vidare sök själv. (I en kasse i bilens bagage återfanns objektet så småningom, fick jag veta då jag kom hem.)
Först till mor med lite pengar att bekosta förestående klippning och lite annat. Där fick hon se bilder på nya barnbarnsbarnet och var väl hyfsat intresserad, men.......
Hon var lite orolig för att missa lunchen för egen del, så jag fick köra ut henne till bordet. Äter gör hon iallafall med god aptit.
Nästa anhalt syster och det var väl sådär, där också med intresset för bäbis, men vi diskuterade även kommande bredband och andra investeringar. Hon har börjat titta efter ny cykel, då den hon har behöver ersättas på grund av flitig användning och samma gällde TV och dvd-spelare.
Här kommer sonen få göra en insats till, vad det gäller elektronikprylarna.
På hemvägen i det vackra vädret, stannade jag till hos Hem&Hobby och en liten kasse blev resultatet.
Sonen var i full gång att organisera våra verktyg i förrådet och hans far kan ju fortfarande skylla på ryggskottet, för att slippa vara med. Det är tydligen seglivat den här gången. 
Middag blev äten och sen började Liverpool-matchen, men tyvärr saknas anledning till firande efter slutsignal. Nu blir ju avslutningen på serien oliiiiidligt spännande bara för att de förlorade idag mot Chelsea.
Men vi håller tummarna, jag och alla andra "Reds"-fans..... 
"You'll never walk alone, walk on, walk on ......."
 
Du kanske är stor, men jag är större och vår mat rör du inte.....
 
Stadsparken i Hjo "badar" just nu i vitsippor.
 
Sonen är "handy" på mycket.....
 
 
 
 

Ond bråd död.....och planerad grillpremiär

Upp och hoppa, inte i ottan precis, men hade precis klivit ur sängen för att starta dagen då sonen "klampade in" här hemma. Han var också på G, men hade inte samma mål med dagen som sin mor.
Meka klart med ljudanläggningen i bilen stod på hans agenda och grillning med oss päron framåt kvällningen kunde han tänka sig också.
För egen del var det snabb frukost och en tur till second hand på programmet, samt en spontan titt-in hos Sörgårdens Inredning och loppis, på hemvägen. Blev faktiskt en del fynd idag, på båda ställena. Väl hemma fick jag ge snabborder till Inga om sallad till lunch, då maken skulle iväg till en grannhåla (Moholm) och titta på Fagersannas seriestart i division sex.
Sen har det bara varit en massa måsten att utföra, tvätt att lägga in, tömma bastun på prylar, plantera blommor och växter som inköptes igår, flytta ett smalt skåp från gästrummet till glashuset osv.
Ja det sista fick sonen utföra, men jag har städat ur det och tänker fylla det med hantverk. Så är iallafall planen i nuläget. 
Sonen kom in mitt i mekandet och meddelade att sportbilen skördat sitt första (och sista får vi hoppas) offer. En sädesärla tittade sig inte för ordentligt utan flög rakt in i rutan på bildörren som stod öppen. Det fanns inget att göra den stendog, bröt antagligen nacken.
Vi hann med en fika i gassande sol på altanen, under överinseende av herr And, som vaktar sin fru när hon sover och kvackar lite småirriterat då han tycker vi passerar för nära. Men vad tror han egentligen, då de ligger i skuggan precis vid sågbocken.....
Samtidigt stannade ett annat sportåk uppe vid vägen och ett bilnyfiket Liverpoolfans klev ur och tittade på sonens projekt. Han själv (tillsammans med sin son) hade precis gjort något liknande berättade han.
Nu har maken återkommit och det är slut på "husfriden", så det blir väl att förbereda grillningen då, eftersom far och son ska basta.
 
Såhär fina påskliljor hade dom i Sörgården...
 
...och här ser det inbjudande ut, att kila in en sväng.
 
Sonen kryper runt och skruvar...
 
....då det plötsligt dunkar till och tragedin är ett faktum.
 
Två bilentusiaster diskuterar just det...bilar.
 
Här lite loppisfynd från dagens resa.
 
...och skåpet är på plats, nu ska bara innehållet organiseras. Gör vi en annan dag.....

.....allt meda Ia vilar upp sig i Stockholm, så hon orkar hälsa på i Fagersanna nästa helg tillsammans med sina bröder. (fotot "snott" av tösens föräldrar)
 

På riktigt......

......är det mesta här i livet, för en vanlig människa. Bland annat så fick jag ett brev ifrån Försäkringskassan igår med "upplysningar" om vad som gäller för att få aktivitetsstöd vid sjukdom. Det var inget snällt förstående brev utan information om att jag glömt anmäla dit, de två dagar jag var hemma med förkylning i slutet av förra månaden. Såhär i efterhand fattar jag väl att jag såklart var tvungen att få tillåtelse därifrån också och inte bara anmäla till skolan där jag sysselsätts. Men hallå, fel kan väl alla göra och det bör väl gå att rätta till. Men erfarenheten säger mig att även om jag i efterhand förklarar, så kommer de inte godta detta utan berövar mig ersättningen för en dag (som tur var).
Som jag sa när jag fick ringa och efterlysa blanketten (de sa sig ha skickat för skriftlig förklaring): Om jag inte varit ärlig och redovisat de två sjukdagarna, hade ingen kollat och inga problem uppstått.
Han höll inte med, men sa ändå inte emot mig. 
Sensmoralen i detta: arbetssökande får inte göra fel, det straffar sig ekonomiskt direkt, medan myndigheten i sin tur alltid är ansvarsfri vid felaktig information (om inga skriftliga bevis finns om saken).
Kontentan är att de "höga" bidragen vi latmaskar uppbär, naggas i kanten såsnart minsta tillfälle yppar sig.
Har för övrigt idag lunchat med kompisen och pratat nya barnbarn och mycket annat, vilket var riktigt trevligt. Lite blommor blev inköpta på torget och en del fynd gjordes därefter på Family House, dit hon "lurade med mig".
I ärlighetens namn ska sägas att hon behövde inte direkt vrida om armen på mig, utan jag följde villigt med efter att hon yppat förslaget om att gå dit.
Hemma har jag sedan lyssnat på debatt (SVT-play) om ekonomin, från riksdagen. Där Borg krävdes på svar om läget, av bl.a. Monica Green och ("postis") Eva-Lena Jansson. Som vanligt gjorde de vad de kunde för att få frågorna besvarade, men fick bara arrogant upprepande goja, från en blå papegoja. Inga svar....men vem hade egentligen trott det?
Inte jag iallafall. En eloge för att de kunde hålla sig så lugna.....
Nu firar vi fredag med vårt andpar, sovande på gräsmattan. Än så länge håller dom sig ifrån altanen......
 
.....och vi har iallafall tur med vädret.
 
Rogivande.....

Redan torsdag......

Korta veckor går väldigt fort. Det är jag väl inte den enda som har upptäckt förstås, men likafullt känns det angenämt att närma sig ännu en helg och ovanpå den ytterligare en "sönderhackad" vecka" med massa ledigt.
Påväg till skolan i bilen idag, passerade jag först en "slaktplats" i backen upp från Fagersanna. Där hade troligen en älg blivit påkörd under morrontimmarna och de höll på att ta hand om offret. Sen vid Nyboskolan kom en kille i yngre tonåren på cykel i full fart, sms-ande på mobilen och bara körde rakt ut över övergångsstället utan att ens uppmärksamma att det kom en bil, som fick bromsa kraftigt.
Detta då på grund av att han inte lärt sig vare sig trafikregler eller att var sak har sin tid och plats. Jag skulle ju ha tutat, men kom mig inte för, förrän det redan var försent.
Hade även idag en grupp "snacka svenska", men där var inte alla lika ivriga att göra så. Nu var det bara grabbar i just denna grupp och det kan ju förklara saken kanske, men hälften av dom ville verkligen medan den andra hälften inte var så fokuserade på uppgiften.
Lärdom att dra av detta: Det blir alltid bättre om man blandar tjejer och killar, för då skärper sig "båda sorterna".
Handlade sen några grejer på hemväg och tittade in till Inredia, för att lämna tillbaka historiska häften jag lånat på muséet, vid arbetet med utställningen. Hittade dessa i en mapp då jag "arkiverade" morfar.
Hemma på gårdsplanen var sonen i full gång igen med mekandet, men informerade direkt att han inte kunde äta middag idag. Nu var det inget fel på menyn (oavsett vad jag skulle ha bjudit på) men han hade tappat en stor lagning i en tand och får leva på flytande tills imorron, då han fått tid för åtgärd.
Ja vad blir det då till middag? Inte ens jag vet, i skrivande stund för jag har en del att välja på och velar fram och tillbaka mellan korv, fläsk och köttfärs. Men nu är det skarpt läge och ett beslut måste tas.
Paus. 
Det blev "Lökadopp å' fläsk" för oss som kunde tugga, medan sonen åt kvarg med vaniljsmak. Maken blir sakta bättre, han kan nu förflytta sig i maklig takt. Men han tycker att det tar alldeles för lång tid att bli bra, mot dom andra gångerna han råkat ut för "samma" sak.
Dags för kaffe på maten och en glass tror jag bestämt.........i solen.
 
Nej, du är  inte välkommen upp här.......
 
.......men där får ni gärna ligga och sova.
 
Här i backspegeln syns just backen (haha) och jag passerar precis stället där älgolyckan måste ha skett.
 
....och så har vi herr och fru Mås, som kollar in...bostadsläget?
 
 
 

Snacka svenska.......

Somnade ganska snabbt igår kväll, då jag gick och la mig ovanligt tidigt (redan vid tio-tiden). Men om man inte sovit mer än några timmar föregående natt och kört bil halva nästa dag, behöver man inga sömnpiller. Inte jag iallafall.
Visst stod väckarklockan idag på samma tid som igår, men det stressade inte den här gången. Imorse ringde så läkaren på överenskommen telefontid och jag fick fråga angående lite mediciner. Han tyckte att jag skulle prova en femdagars-dos cortison för att se om inte armen "rättade in sig i ledet" och sen får vi pratas vid igen när jag testat. Några blodtrycksmediciner var det ju inte tal om efter dygnstestet, men det hade jag ju redan räknat ut.
Till skolan på detta och det är fortsatt svårt att få det att fungera för tjugotalet elever som är på olika nivåer i sina självstudier och måste "köa" för att kunna göra sina prov, då teknik och arbetsrum inte räcker till.
Dock kunde vi idag fortsätta med "Bara snacka svenska" eftersom jag med assistans av en annan lärare fått nys om ett ledigt klassrum vid denna tid onsdagar och torsdagar.
Så idag har vi pratat om vad alla i gruppen gjorde på Påsken och nästa gång ska eleverna själva bestämma ett ämne de vill snacka svenska om.
Diverse inköp före hemfärd och se där fanns sonen åter påplats för "mera meka billjud" och det var ju "handy" för då kunde han hjälpa mor med tunga kassar och säckarna jord från gårdagen ur bilens bagage, på plats vid husknuten, för vidare "spridning".
Tvättmaskinen fick arbetsorder och kö på mer, Inga sattes att steka pannkakor och nu ska dammsugaren få praktisera lite, hade jag tänkt. Änderna låg på altanen i godan ro då jag anlände, men se det blev det ändring på omgående. Då flyttade de till skuggan under plommonträdet och iakttog sonens sågande, innan herr And drog till sjön. Frun traskade runt lite, men flög sen åt andra hållet, varpå Herrn strax kom åter och travar nu som bäst runt i trädgården, kvackande och letar efter henne. Sensmoral av detta: Drar man iväg så väntar inte frun hur länge som helst....... 
Några blommor från gårdagens inköp, hittade platser i jorden och vilken överraskning! (not) att det behövs många fler, då påskliljorna har börjat nynna på sista versen.
Det får vi åtgärda på fredag, på torget i Tibro........
 
Utsikt från klassrumsfönstret.....
 
....och i närbild
 
Änder i skugga vid sågbock i bruk.
 
Det ni (änderna) lämnar, snor vi......
 
 
 
 

Då är det bara att vänta.....

Är det inte typiskt att det inte går att somna, när man vet att man måste gå upp och väckarklockan är ställd på tidig timme. Så var det naturligtvis för mig igår kväll och en bra bit in på natten.
Nu var det inte bara första dagen tillbaka till skolan efter påsk, utan även en t.o.r resa till Alingsås med bil som stod på agendan.  
Det är att föredra en någorlunda utsövd förare om man ska köra 28 mil, i stort sett på raken. Men eftersom jag nu sitter här och ljuger gick det ju bra, men det var seeeegt.
Anställningsintervjun (som var anledningen till denna resa) ägde rum på Grand Hotel där det inte var alls längesedan jag för första gången satte min fot, (vid alla hjärtans dag-helgen närmare bestämt) och nu har jag alltså redan varit där två gånger.
Mötet gick väl hyfsat, men som arbetsmarknaden idag ser ut, får man förmoda att det är många meriterade personer som söker och nu är det bara att vänta på besked. Dock är det ett "fall framåt" att de iallafall ville träffa tanten, trots min ålder. Om man ska vara krass, så finns det den här gången inget annat att skylla på, än mig själv, om det inte går vägen.......
Jobbet lät desutom intressantare än jag först trodde.......
Vinst eller nit? det är nu frågan.
Hann in på Rusta och Plantagen för några småinköp (jodå en hundring garn köpte jag allt på första stället) och second hand-en på hemvägen blev även den befriad från några prylar.
Nu ä' ja' änna trötter och somnar säkert i stickfåtöljen, mitt i ett varv på tröjan.
 
Påväg, passerar här Västerhöjds fina blombacke.....
 
....ett rejält skatbo i ett träd på rastplatsen strax utanför Alingsås, vid "kissepaus".
 
I'm back.....
 
....och nu strax hemma igen.
 
 

En annan dag.....

,,,,men med lika fint väder som igår. Annandag påsk och sista dagen att bestämma över sin tid för den här gången. Imorron är en annan dag och först blir det skolan, sen en tur till Alingsås för anställningsintervju. En liten nätt tripp på 28 mil totalt.
Idag har jag serverat maken frukost på sängen och det sängbord jag införskaffat passade även väldigt bra som datorbord till vår lilla dator. Han behövde alltså inte kravla ur sängen förrän framvid lunchtid och fortfarande går han väldig illa, samt nyttjar Ipren som hjälpmedel.
Själv startade jag med en tur till Fagersannas affär för inköp av bröd och sen intog jag min frukost på samma ställe som igår, på vår soliga trapp.
Därefter dags att förbereda middagen, som idag blir asiatinspirerad kycklinggryta. Har även dammsugit och skakat av vinterdammet någorlunda ute i glashuset.
Änderna återkom i förmiddags och fick vårt gamla bröd. Denna gång lämnade de inget visitkort på altanen, låg bara en stund och sov nedanför mitt "datafönster" innan de återvände till sjön.
Trots det vackra vädret, ska jag nog titta på en Jane Austen-film klockan 15.00: "Förnuft och känsla". Har sett den flera gånger förut, men tänkte förena nytta med nöje och fortsätta sticka på den tröja jag startade igår (till en liten Karlsborgstjej).
Hinner nog kratta klart grönsakslandet först också, om jag slutar ljuga nu........
Middagen puttrar på spisen och jag hann göra årets första rabarberkräm och det är fortfarande gott om tid tills filmen startar.
 
Här ligger dom i skuggan och sover på maten...
 
Hyfsat till lite i glashuset
 
Nykokt rabarberkräm, den första för iår.
 
Syns inte ens att jag har tagit några...... 
 
Gräslöken är ätfärdig och självsådda palsternackor sen förra året har kommit upp, i rak och fin rad dessutom.
 

Påskdag och trädgård.....

Då jag kände mig väldigt "fit" och rörlig i jämförelse med den äkta hälften, tyckte jag att det fina vädret inbjöd till lite trädgårdsarbete. Så jag har rensat bort allt gammalt fjolårsris, eller åtminstone det mesta och rotat runt i kökslandet.
Började dagen med en sen frukost på förstukvisten och har sedan frestat musklerna, (eller dom jag trodde mig ha) med diverse rivande, krattande och böjövningar om vartannat. 
Dock tyckte inte armen att det var tid för grovgöra, så den protesterade och gör fortfarande. Så då var vi tillbaka på ruta ett i det avseendet igen.
Här följer lite vårbilder från Fagersanna.
Vackert i hängampeln vid ingången.
 
Frukost
 
Många färger på spontanpenséerna i gruset
 
Tättbefolkat på piren och "party" hela tiden.
 
Gullvivorna i baljan vid väggen
 

Ryggskottets följder.....

Nej det gick inte att företa sig något över huvud taget för maken. Trots att han stoppat i sig några alvedon, var det inte möjligt att följa med mor, far och barnbarn på den allra första barnvagnspromenaden med picknick i Vitabergsparken. Vädret var det dock inget fel på, (alldeles idealiskt faktiskt) men för vår del var det bara ett alternativ som gällde: Att ta oss hem till den "botande fåtöljen" och justerbara sängen.
Vi fick säga hej då till alla barnbarn med föräldrar och hoppas på att de kan komma till oss som planerat, om två veckor och fira storebrors åttaårsdag i Fagersanna. Vi håller tummarna!
På hemvägen fick det bli bilfika, jag skuttade lätt in på Statoil (i jämförelse med hur maken skulle ha tagit sig ditin iallafall) och fixade kaffe med tilltugg. Som vi intog i bilen på en parkeringsficka vid en skogsdunge, innan vi fortsatte mot Örebro. 
Här var det av naturen tvunget, även nödvändigt för maken att krångla sig ur bilen då vi anlände till Citygross. En kundvagn fick tjänstgöra även som "rullator" och här shoppade vi loss på en del delikatesser, att tröstätas vid hemkomsten.
Lagom då vi svängde ner på gårdsplanen, gick solen ner med en färgsprakande prakt och det är aldrig fel att komma hem. Även om det denna gång blev en dag för tidigt
Efter att ha burit in allt från bilen (maken hade fullt upp ändå), packat upp och in all mat, samt spolat av och borstat altanen (våra bevingade vänner hade lämnat X antal visitkort), var det dags att duka upp "spontanbuffén" från Citygross.
Nu får det bli lite kaffe och resväskornas innehåll får allt ligga kvar,  för packa upp dom, det "skiter jag allt i " (som morfar sa) tills imorron.
Nu är det morron och väl det, men prioriteringen för dagen blev att riva en del i trädgården och serva ryggskotts"patienten" med diverse ting, typ mat, dusch och kaffe. Sen vann ju Liverpool ytterligare en match på sin väg mot ligatiteln....nice!
Nu tar vi andra halvlek av trädgårdspysslet och en kopp i solen på det.
 
Bara att säga hej då till familjen......
 
...här också ett kort på fader med dotter.
 
Bye, bye Ia och välkommen till Fagersanna snart....
 
Bilkaffe
 
Påskris vid Askersundsinfarten....
 
...och skylt som talar om att snart går det ännu fortare att åka till Stockholm.
 
Välkommen hem till Fagersanna!
 
Inga har maten klar......
 
 
 
 
 

Promenad i Stockholm och ryggskott......

Igår eftermiddag ville bröderna Bus göra nå't, till exempel gå på promenad i det vackra vädret. Båda ville hänga med morfar, men efter att ha dragit lott så fick lillebror "högvinsten" morfar medan storebror fick nöja sig med mormor som sällskap.
Men med facit i hand så var ingen av bröderna missnöjd med arrangemanget. Morfar och Joel gick till Hammarbyhamnen och fikade på en båt. Jag och Leo gick ner till Gamla sta'n och köpte varsin megaglass, som vi åt medan vi tittade på Djurgårdsfärjorna och sedan även avfärden för Ålandsbåten Birka och Vikings stora skepp som gick samtidigt.
Sen var det hög tid att ta sig hem till köket för Inga behövde ett handtag med påskmaten.
Framåt kvällen åt vi så Jansson med diverse tillbehör och missade merparten av "Let´s dance", men vi vet vem som åkte ut iallafall. (Det är ju huvudsaken)
För att alla skulle få sängplats för natten, lånade vi en lägenhet av bortresta vänner till de nyblivna föräldrarna och maken, (som på sin promenad ådragit sig ett ryggskott då han reste sig från caféstolen) haltade iväg med möda nerför alla trappor. Dock fanns hiss på övernattningsstället som tur var.
Det visade sig sen att nå'n säng behövde han inte, det fick bli soffan och halvsittande sovning. Ny dag och det är fortfarande väldigt besvärligt att förflytta sig, så vi får förkorta vistelsen och dra oss hemöver ikväll. 
Vi får se om vi kan göra nå't under da'n, för vädret är perfekt.
Det gick iallafall hyfsat att ta sig uppför trapporna tillbaka till familjen alldeles nyss, så vi får se......
 
Storebror betraktar Ålandsfärjan....
 
...innan vi köpte glass....
 
......och gick tillbaka för att se avfärden.
 
Påskafton visade sig från sin bästa sida och våren är i full gång.....
 
....medan nytillskottet tar sig en tupplur....... innan maten.
 
...och lillebror övar akrobatik.

"Nykläckt" barnbarn påväg hem.....

Idag vann lillebror (precis som han alltid brukar göra) då han före halv sju var klarvaken. Som vanligt fick morfar "ta smällen" (som tur är). Det dröjde dock inte alltför länge innan även Storebror var på benen och i full gång. Jag fick vara ifred en stund till och kravlade sedan strax efter åtta ur den lånade sängen.
Efter dusch och frukost var det sen dags för morfar att åka till sjukhuset och hämta hem de nyblivna föräldrarna och deras dotter, tillika brödernas lillsyrra. Under tiden hade vi andra också ett uppdrag att utföra, handla mat och lite annat, samt fixa iordning inför hemkomsten och nu är det vi som går i väntans tider......bröderna Bus och jag.
Kanske skulle starta lite påskmatlagning medan vi väntar.
Det blev en hel del potatis skalad och skuren, samt köttbullsfärs iordninggjord för stekning innan de dök upp. Nu har vi bekantat oss med den unga damen och premiärbajsningen som var riklig och överallt.
Mellanbror (som vi hädanefter väl får kalla storebror nummer två i ordningen) var inte helt nöjd med detta, då han tyckte det luktade överallt. Jag säger bara: "Wait for it" grabben......
Vi har precis ätit en lättare lunch och nu är det lite chill som gäller fram tills kvällningen, då här ska ätas påskmat.
 Imorron får vi se vad vi hittar på, fint väder är iallafall förutspått. 
 
Långfredagsfrukost.......
 
....innan grabbarna fixade välkomstdukningen.
 
Får vi lov att presentera: Lillasyster.
 
Det är lika bra dom vänjer sig, jag tar i ordentligt direkt......
 
......och så på't igen.
 
Dags att vila lite, tar en tupplur medan bröderna "tjatar".
 
 
 
 

Tidig morron och så får vi se.......

Vid femtiden imorse började de blivande föräldrarna att undersöka till vilket BB de var välkomna. Det visade sig så småningom att det som ligger närmast inte kunde ta emot dom, men vid halv sju beställdes en taxi och så var de iväg till den destination de blivit angivna.
Så nu är det bara att vänta på besked.........
.....och klockan den går........
Så vi gjorde oss iordning och gick ut en promenad på Söders höjder under tiden. Först gick vi till Fjällgatan och tittade på den "läskiga utsikten" över Gröna Lund, Skansen, Finlandsbåtar och annat långt där nedanför. Som vanligt var det fullt av bussar däruppe, med framförallt utländska turister som skulle förevisas Stockholm från dess bästa sida. Vårt pannkaksfik hade dock inte öppnat för säsongen ännu, så vi fick fortsätta vandringen (denna gång nerför igen) och ganska snart hittade vi en liten pizzeria där vi bestämde oss för att intaga lunch. Alla grabbar åt pizza, medan jag tog pasta boulognese.
Här ringde så äntligen telefonen med besked att allt gått bra, men att det hade dragit ut på tiden. Efter informationen om lillasysters ankomst, fortsatte vår vandring. Uppför nästa höjd, in i Vitabergsparken där vi stannade en stund innan det var lång trappa ner igen och lite inköp på väg hem. Nu är vi också ganska trötta, fastän vi inte fött barn. (haha)
Dags för en fika, vi köpte lite gott att äta till, på hemvägen.
Promenaden uppmättes till totalt 3,5 km i mycket kuperad terräng. Det frestar på gamla knän och stela ben......
Nu är det chill som gäller och väntan, på mer information, angående den stora händelsen.
Vi har nu fått lite mer "kött på benen" angående tilldragelsen, men väljer att låta föräldrarna gå ut med den informationen först. Dock är planen att de "ska landa" i hemmet under morrondagen.
 
Bröderna Bus i mini-parken alldeles bredvid där de bor, här intill fick vi klättra upp för en massa trappor...
 
...för att genast gå nerför igen till......
 
den fina utsikten, nästan nere vid Fjällgatan.
 
Mycket trafik idag....jag tror att jag väntar lite med att gå över gatan.... (foto Leo)
 
Här åt vi lunchen (foto Leo)
 
Klättring upp till Sofia kyrka....
 
...där denna koltrast hoppade omkring....
 
...och dessa grabbar hittade en kina-gunga att vila lite i (nej vila var det minsta de gjorde faktiskt)
Globen i bakgrunden.
 
I Vitabergsparken växer "en blå väg" på sluttningen upp mot kyrkan.
 

Frukost på soliga Söder och "annat mys".....

 
 
Det blev en"early night" igår, här på Söder och tur var väl det då bröderna Bus är morronpigga rackare. Dock är det morfar som blir utsatt för det omilda "wake-up call-et", men trots detta är det inte möjligt att sova vidare. Ljudnivån är allt annat än dämpad, när de väl har vaknat.
Idag är det sagt att vi ska leta reda på en bowlinghall och utöva lite sådan motion.
Vi har startat med frukost och här i hushållet serveras mjölk från "Hjordnära mejeri", så man kan känna sig som hemma.
Efter avklarad måltid var det så dags att ta en vända i bowlinghallen. Men inte ens det satte fart på lillan. Vi fick dock en "enmans fanclub", som satt och följde våra förehavanden på banan med beröm över hur duktiga vi var, allihop. Själv värmde jag bara upp första serien, men när vi bara hunnit en bit in på nästa serie var det redan slut på tiden och då hade jag kommit igång ordentligt. Tre spärrar på fyra rutor, vem vet vart detta hade slutat om vi kunnat spela klart......
Det fick bli lunch på bowlinghallen, innan vi åkte vidare mot Kungens kurva och cykelaffär på Heron City. Lillebror skulle nämligen bli med cykel och så snart det var avklarat åkte vi hem till Söder igen, parkerade bilen och började leta ett mysigt fik, för eftermiddagskaffe.
Bäst som vi strosade omkring, fick vi syn på en f.d. Fagersannabo som redan satt där i solen och gottade sig. Vi bytte några ord och önskade varandra Glad Påsk. Sen hittade vi ett hörncafé som påminde litegrann om Old rock café i Tibro. Där fick det bli och de hade goda bakverk, som snabbt slank ner. 
Väl hemma fick Inga omgående order att värma på "mormorsbiffarna" och nu efter jordgubbar med glass är vi fulla ända upp......
Möjligen kan det bli en kopp kaffe innan sänggåendet, men något annat känns helt omöjligt att få ner, för egen del åtminstone.
 
Påväg till aktiviteter......
 
Första försöket någonsin för lillebror.....
 
Storebror, hade dock provat förut, så han var varm i kläderna......
 
....brödernas "efterrätt" på pannkakorna: Mormors överblivna hamburgerbröd och pommes frites... som macka.
 
Det är kul att leka med vattenfontänen på Heron City......
 
...och att kolla på när de vallar skidor, medan vi väntar på att lillebrors cykel ska bli "körklar".
 
Nu ska vi bara passera kassan.....
 
Nääää, här fikade vi inte. Men hallonpaj, blåbärspaj, morotskaka och megastora chokladbollar på café "String" blev det lite senare.
 
 
 

Befriad.......

Imorse fick jag så äntligen återvända till vårdcentralen, för att bli befriad från påhänget som har mätt trycket.
Det gjorde emellanåt rejält ont när manschetten kramade åt armen och lite skråmor återstod efter avmonteringen. Den lilla dosan som registrerat värdena kopplades så till en dator och vips kunde jag se "hur jag fungerar" på tryck-fronten. Nu var det ganska hyfsade värden som visades, så någon medicinering skulle jag bli förvånad om doktorn tycker ska sättas in.
Riktigt skönt att återvända hem, ta en dusch, äta frukost och packa färdigt allt som skulle med till huvudstaden.
Runt tolvtiden kom vi iväg och stannade vid Arboga, där det numera finns en liten restaurang med husmanskost, bredvid McDonald's och Subway. Lysande tyckte vi och åt buffé: med kyckling, pizza, pasta och pannbiff att välja på. Eller om man hade beslutsångest, gick det bra att blanda av allt.
Runt fem var vi framme, hittade en parkeringsplats precis bredvid huset de nu bor i på Söder och så var det bara att släpa upp alla grejer och väskor de två och en halv långa trapporna till lägenheten. Gammalt hus utan hiss, men väldigt rymlig lägenhet med högt i tak och gamla trappsteg är inte heller så höga, så det ska väl funka några dagar.
Men bäbisen verkar inte vara av den lättskrämda sorten, för ännu har det inte funkat.
Får väl säga bu! en extra gång ikväll......
Imorron får vi se vad som står på agendan, bowling har det pratats lite om......
 
På hemväg utan påhänget.....
 
Glad Påsk från Fagersanna, men vi drar till Stockholm.....
 
Utsikt från ett köksfönster på Söder......
 
...en av bäbisprylarna som nu överlämnats (made in Spain by fagersannagerd)
 
 
 

Apparat och återbud......

Vaknade idag av ett sms, innan väckarklockan ljöd. Det var ett återbud till intervjun imorron, med en kryptisk förklaring. Eller rättare sagt ingen förklaring alls bara hänvisning till rådande omständigheter......
Har jagat dom med sms och meddelanden för en bättre förklaring än så, men inget svar ännu. Misstänker dock att det kan ha att göra med det som valsat runt i pressen senaste dagarna, angående Fas 3-bidrag. Men då får man väl säga det i så fall, så jag som arbetssökande vet något.
Sen var det dags att ta sig ner till vårdcentralen för att bli "påhängd" en blodtrycksmätare i ett dygn, som klämmer åt armen en gång i halvtimman på da'n och en gång i timman under natten. Håhåjaja, men det får väl gå.
Får åka tillbaka imorron för "avmontering".
Träffade kompisen på fiket Café Vänner och där åt vi frukost samtidigt som vi pratade, om döttrar i väntans tider, Lottovinster och annat, kanske mindre muntert.
Första städningen av altanen genomförd, men nu har de börjat lägga sig borta på verandan också, så det blir väl än mer att sanera kan jag tro framöver.
Packning påbörjad inför morrondagens Stockholmsresa, får väl åka upp och skrämma ut bäbisen kan jag tro. Tidberäkningen går ut idag.......
Maken är just nu "rekvirerad" av sonen för "taxiresa" från Skövde, då ögonstenen ska få tonade rutor och ett skyddande lager på lacken, medan han själv behöver komma hem till Tibro för att jobba ihop mera pengar till alla utsvävningar.
Känner mig lite trött, så nu ska jag och min "armkramarkompis" ta en kaffe ute i solen. Ska bara hänga tvätt och packa lite till först......
 
Nu var det nästan klart lät sonen meddela, då han förevisade installationen igårkväll.
 
Utanför fiket i förmiddags låg den här dagisbarnsprydda björken klar för resning på torget.
 
Nu ligger vi här och ski....er en stund istället, bättre koll på läget över sjöns aktiviteter.
 
Men avlägsnar man sig en bit från kvarvarande brödrester så.....
 
...tar dessa för sig och drar inte vidare förrän det är tomt.
 
"Back to base".......
 
 
 
 
 

Det var väl tur.....och tur igen!

.....ja inte att jag vann på Lotto, för där blev det "nada" kronor, men att mor inte hade brutit något. Jag ringde vid fem-tiden till äldreboendet, då hade hon inte kommit tillbaka, men vid sju kom ett samtal från personalen att inga benbrott fanns att finna. Mor lät hälsa "att de inte hittade nå't fel på "käringa", men hon får knapra värktabletter ett tag mot det onda.
Sonen stannade en stund in på kvällen i hopp om att det skulle sluta regna, så han kunde avsluta installationerna i fordonet, men fick ge upp. Han har dock redan återkommit, nu på förmiddagen och härjar som bäst därute.
Apropå härja, så blåser det rätt bra, herr och fru And kurar ihop sig på gräsmattan. De har fått havregryn till frukost och det dög visst, dock var de en aning tveksamma till gammal focaccia, men till slut slank även dom bitarna ner.
Nu dags att brygga lite nytt kaffe till frukostmackan och sen ska jag nog fortsätta att röja i gamla papper, det är ju alltid kul......
Liverpool spelar halv tre, uppladdning med tacos till middag strax före, är det tänkt. Nu är det väl bara jag som egentligen bryr mig om hur det går i det här hushållet, men jag ser faktiskt fram emot och önskar dom ytterligare en vinst i racet om ligatiteln.
Åkte nyss bara ner till Fagersanna-affären för att handla lite och lämna in symöteslottot igen, för det var dags. Bara att hoppas på att det gett några kronor i vinst, för det fattades 112 sådana på kontot för en ny tioveckorsomgång.
"Handlarmadam" är en skojfrisk person och när hon kollade vinster på de gamla bongarna, säger hon plötsligt: vinst 2000 på Joker. Nej hon drev faktiskt inte med mig, skärmtexten visade att det var sant. Så kära symötessystrar som kanske läser detta, vi har pengar till nästan ett års spelande till!
...och Liverpool spelar bra, leder med 2-0 i paus. Det tar vi en kopp på. Maken har precis bryggt en kanna gourmetkaffe.
Och dom vann! Sen ringde det från ytterligare ett sökt jobb och jag ska till Alingsås på intervju efter påsk....
 
Klart för matchuppladdning........
 
....och det var inget skämt, kära syföreningssystrar.

Tänk vad skönt det vore.....

...att vakna till nystädat hus och frukosten serverad. Utopier kan man ju ägna sig åt att drömma om, men oftast är det väl fortfarande så (för de allra flesta), att själv är bäste dräng.
I detta hus är inget undantag och redan innan jag blev förkyld i förra veckan var det "overdue", men av förklarliga skäl inte läge att ta tag i det. Så imorse rann tålamodet över, detta efter att ha blivit väckt av telefonen från mors boende. De skulle skicka in henne för röntgen, då hon ramlat för två veckor sedan och fortfarande hade ont. Inte har någon meddelat mig detta förut och inte nämnde hon det själv igår heller.
Någon från boendet skulle dock åka med och eftersom jag nu var vaken, var det lika bra att roa sig kungligt och ta fram både dammsugare och tvättmopp. Hur man lyckas med att sova sig igenom hela städprocessen är en gåta, men för vissa är detta fullt möjligt. Taskig hörsel kan säkert vara en fördel i sammanhanget och som tur är för personen ifråga är en ond rygg giltigt förfall för "frånvaro", den här gången.
Ser riktigt fram emot när det behöver städas nästa gång........
Inga kokade ett ägg åt mig, bredde en macka, samt värmde lite kaffe och serverade ett glas god juice. Nu ska jag besöka duschen och sen, second hand: "Here I come".
Inte många fynd idag, men några iallafall. Åkte sedan med en "påskkasse" till Hörnebo och fikade en stund, samt kollade bonusdotterns "tvådelade walk-in closet", som hon nästan har fått färdigt.
Pratade även lite med övriga familjen, innan jag återvände hem. Maken utflugen till Hjo för att se fotboll och sonen har ockuperat förråd, gårdsplan och trädgård för fortsatt bil-"pimpning".
Antar att han tackar ja till kalopsmiddagen, som Inga har på spisen. Men den får koka ett bra tag till.....
Ska nu bara bädda nytt i sängen, då det har vädrat sen jag åkte på min utflykt, sen ska jag (nog) vila den onda armen (kanske).
Nå't finns väl att glo på på dumburken framöver, men Liverpool spelar inte förrän imorron.
 
Ja här förevisar hon sin renovering och en del av alla skor......
 
Det spirar i trädgården......
 
...lite av varje tittar upp ur fjolårsriset.....
 
....och revirbråk fick vi alldeles nyss bevittna ute på gräsmattan.
 
 

Deklarationer och relaxade änder......

Dags för skolan en stund idag, efter sovmorron som sig bör på fredagar. Sonen anlände till föräldrahemmet samtidigt med att jag åkte. Efter dagens lektioner valde jag så att åka på visit hos först mor och sedan en titt in till syster. Som jag sagt förut, går det åt en hel del energi till dessa båda "uppdrag" och idag var inget undantag.
Mor satt i rullstolen och var stundtals inte alls med när jag pratade med henne. Det var också väldigt svårt att uppfatta vad hon sa då talet var otydligt, men lite foton i min kamera tittade vi ändå på och utanför fönstret hade hon också änder att titta på i grannträdgården.
Nu var ju hon (precis som jag) sjuk i förra veckan, så det kanske kan bli något bättre framöver, men.....
Fortsatte sen till syster, som åt lunch då jag kom och deklarerade direkt, att hon skulle vila därefter.
Ja det känns skönt att vara efterlängtad..... men det ä' som det ä'! Man kan inte alltid vara prio ett här i världen.
Har iallafall fått med mig lite "roliga brev" från båda ställena, så nu kan jag "go all in" med deklarationer istället såhär på fredagkvällen.
Under hemfärden mötte jag sonen ute på riksvägen. Det hade blivit dags att åka till jobbet, så nån middag hann han inte bli bjuden på idag. Men enligt far hans, skulle han återkomma imorron igen. Mycket meka med bil ääär det just nu....
Välkomstkommittée fanns iallafall nedanför altanen och de höll mig sällskap vid kaffet på maten, i den sköna solen. Jag smaskade i mig en liten chokladbit (en Pigall) och testade om de åt sån. Jodå det tackade de inte nej till, men vindruvorna fick jag ha för mig själv. Men snäll som man är, gick jag in och hämtade lite solroskärnor till dom.
De har nu legat i flera timmar nedanför altanen och sovit.  
Maken är på promenad, men inte så lång idag sa han, för ryggens skull. Ska sätta fart på Inga nu så det blir lite "gambas al pil-pil" till fredagsmys........
...och på Stockholmsfronten intet nytt........
 
Här bor mor
 
Mina fikakompisar
 
Fjolårets "kruk"påskliljor som jag satte i slänten, blommar som bäst....
 
...så gör även dessa blå blommor och busken börjar knoppas dessutom.
 
Rabarberna artar sig....
 
....och i gruset växer flera "spontanpenséer".
 
 
 
 
 

Det va' väl tur.......

....att jag igår var tvungen att ändra datum i almanackan, på Arbetsförmedlingens "jobbrum" som det kom ett brev om, annars hade jag återigen fått skämmas för att ha glömt symötet.
Med mina gamla barndomskamrater och det hade i så fall inte varit första gången. Minns än hur pinsamt det kändes när de satt vid "Livets Brunn" i Skövde och väntade på mig, då vi bestämt att gå på lokal för att fira in sommaren. Min mobil ringde och jag svarade glatt på frågan: Var jag befann mig?: "hos barnbarnen i Stockholm", (med total blackout och minnesförlust, angående detta överenskomna möte).
Nu blev det inte lika illa igår, eftersom jag hade gott om tid att ta mig till Stöpen till avtalad tid och plats.
God mat, en hel del "tjõt" och underhållning av en något överaktiv katt stod på programmet. Alltid trevligt att träffas och nu är nästa möte vederbörligen antecknat i almanackan, samt inlagt som larm i telefonen.
Ja det vill till att hitta finesserna på den "nya" tekniken och lära sig att dra nytta av dom. Allt riggat och klart alltså tills nästa gång, förutom var vi ska träffas då förstås. Vi kom överens om att i början av juni är det väl hög tid att fira in sommaren igen....och gå på lokal.
I skolan var det så åter dags att ta sig an en ny konversationsgrupp. Idag blev det ett gäng andra elever som fick trava iväg med mig, i jakt på lämplig plats. Vi hittade en avskild vrå och kunde där under en halvtimma diskutera fotboll och lite annat, så nu vet vi vilka respektive favoriter vi har i kommande VM-fotboll.
En lektion i gymnasiesvenska med en annan grupp (som håller på med filmanalys) markerade slutet för den här dagen. Vi såg "andra delen" av "Sova med fienden"......
Dock inte lika spännande att se filmen med en massa stopp och analysdiskussioner.
Hemma fanns återigen en mekande son på besök och som vanligt maken. Denne något ryggstel efter den påbörjade cykelrepationen (som nu har fått "pausas"). Inga fick snabbt svänga ihop nå't ätbart, (till hungriga mig) då resterna från gårdagen redan gått åt.
Känner mig också lite stel efter gymbesöket igår, framförallt ont och rörelsebegränsad i vänster axel. Får väl inta horisontalläge en stund och ta en powernap, så jag orkar se Badhotellet......
...och ännu ingen bäbis på Söder.
 
Igår var det "kajriksdag på räcket".......
 
....och symöte i Stöpen.
 
Idag tittar en talgoxe ut över sjön......
 
...och siktar ett gäng kanadagäss. De är inte välkomna upp i vår trädgård.
 
 

Redig jag är.......

Idag har vi haft gruppkonversation på svenska. Dock hade vi lite svårt att hitta ett bra rum för detta, så det fick bli sju personer i ett arbetsrum på ca sex kvadrat. Alla var entusiastiska och ville gärna prata, men det var lite svårt att vara tyst och lyssna på varandra. 
Men det artade sig, då jag talade om att det var oartigt att "babbla bredvid". De ville gärna konversera såhär varje dag och inte mig emot, men syret tog ganska omgående slut. Så mer än en halvtimma fixade vi inte i detta trånga utrymme, men hittar vi en bättre plats för ändamålet fortsätter jag gärna övningen, flera dagar.
Några av dom talade om att de gick på gymet och tyckte det var jätteroligt, fem! dagar i veckan. Vilket fick mig att börja mobilisera ork till mina ynka två gånger, varav den ena var tänkt att göras idag. 
Roligt kommer jag då aldrig att tycka det är, men dit kom jag även idag och som vanligt känner jag mig nöjd efter utförda övningar, då jag åter sitter i bilen påväg hem till duschen. Denna känsla borde ju då rimligen, föranleda ett mera frekvent besöksmönster, men inte då......
Den där lille lede, late på högeraxeln har fortfarande ett väldigt stort inflytande på mitt "motionsbeteende" och det hjälper liksom inte riktigt att det känns väldigt bra varje gång det blir gjort. Men jag får väl fortsätta kampen, är iallafall inne på mitt femte år snart, av hyfsad gym-aktivitet.
Sonen var på besök då jag anlände hem, med mera prylar till sin sportbil att montera i den. Dock hade han varit tvungen att ta sin "gamla bil" för att lyckas med transporten hit ut. Nästa gång det blir fint väder återkommer han i sportåket, för mer mekande med ljudanläggning. Under tiden får vi alltså äran att vara lager och senare alltså även "mekarverkstad" pånytt.
"å regnet det bara öser ner...." är visst uppehåll en stund just nu förresten.
 
Tillbaka i bilen efter gym-passet, det regnar. Men vad gör det när man klarat av dagens gym-besök.
 
Igår pratade vi om "nalle-björnar" i skolan, fick se ett foto i en mobil......"jag har en sån hemma".....
 
Vi vill ha mat...igen! (mellanmål), återstår att se vem som vinner kampen. De har stirrat på mig i flera timmar nu.... 
 

Vardag, kultur.......och fortfarande ingen bäbis.

Skolan som vanligt och påväg dit rikligt med regn, vilket har fortsatt att komma ner i stora mängder även resten av dagen.
Hämtade ljudböcker på biblioteket åt maken, handlade lite mat och en innerslang till makens pågående cykelrepartion.
Till middag blev det kycklinggryta (med kokosmjölk, citron, purjolök och paprika) och morrondagens middag lagade Inga samtidigt, när hon ändå stod vid spisen. Då blir det revbensspjäll.
Vid kontakt med den väntande dottern, hade det inte hänt något än på bäbisfronten, men vet ju hur pass fort det gick förra gången, när det väl tog fart, så......
Jag har fått en känsla av att det kanske blir imorron och det tyckte huvudpersonen var en ganska bra dag att få det överstökat på, därför bestämde vi så......
Men vad vet vi, det är ju ändå den där lilla som har sista ordet i frågan.
Änderna är här mest hela dagarna nu och jag har redan städat altanen tre gånger och skällt på dom, men vad hjälper det? (fyra gånger nu....)
Dags att ta tur nummer två till Tibro snart, först en sväng in på second hand och sedan på ett "nätverksmöte" om kultur i kommunen. Vi får se vad det ger, ska bli lite spännannde iallafall. 
Nyss hemkommen igen, med bara en liten kasse för femton riksdaler från second hand. Men det var säkert andra som handlade bättre än mig idag istället.
Mötet angående kulturnätverk nere på Inredia, var också givande. Jag kan se många möjligheter framöver med breda samarbeten, som än mer kommer att "sätta Tibro på kartan". 
Nu blir det Champions League-fotboll och.... "någonting att äta....någonting att dricka"
....och bilskatten kom som ett brev på posten. Maken ställde ju på sitt fordon i förrgår igen.
 
Det fanns mera ris att elda nere i Strandstaden, här en kraftig brasa i arla morgonstund.
 
Cykeln i väntan på den av mig inköpta nya innerslangen.
 
Här ligger min Altea-sten fint, men inte skrämmer den några änder inte.....
 
Först lite musikunderhållning i den berömda trappan....
 
För att sedan hålla mötet på tredje våning, i Tibro-salen. 
 

Mera söndagsgäster och ny vardag......

Sonen dök så småningom upp med alla sina attiraljer igen, efter den "obligatoriska" trippen till Skövde för inköp av mera material, idag var det skruvar bland annat.
På telefonen kom det sen ett meddelande att kompisen nu blivit kvitt sin snyltgäst och gärna tittade ut på en kopp under eftermiddagen. Jag rotade runt lite i frysen efter en påse wienerbröd, (som var där före min semesterresa) men nu inte fanns att uppbringa verkade det som. Huvudmisstänkt var maken givetvis, men han kunde vid konfrontation inte erinra sig att han ätit åtta wienerbröd, så någonstans borde de då rimligen finnas därinne.
Det enda han var skyldig till, var att ha flyttat dom till en annan låda bakom andra grejer. Nåväl de blev bakade i ugnen och sen fanns rester att hugga in på till middagsmat: Jansson till mig och "gubben", medan sonen erbjöds chili con carne.
Framåt fyra dök hon upp och vi blev sittande och tjatade i några timmar. Sonen borrade, sågade och förde samtidigt allmänt oväsen i trädgården, så slutligen ledsnade änderna och lyfte. Men de var allt lite nyfikna iallafall, för de travade runt en bra stund och kollade på spektaklet.
Ytterligare en omgång mat ordnade jag vid åttatiden, "english breakfast" blev det som kvällsmat och nu först, vid elva drog sonen hem till sitt boende. Men han lär nog återkomma och fixa mer med sin sportbils interiör framöver.
Känner liksom på mig detta. 
Ny vecka, åter till skolan och efter det till den inbokade intervjun. Det var en lättsam och trevlig person att prata med och allt kändes bra förutom att det inte är något fast arbete utan bara timvikariat i så fall.
Men jag ska höra av mig, när intervjun i Karlsborg är avklarad och jag vet resultatet där. Så en liten tå har jag nog fått in iallafall, till eventuell framtida tjänstgöring på ett intressant område.
Liverpool vann och leder Premier League igen och ikväll startar Ullared för en ny säsong (ett program så töntigt och dåligt, att det blir bra).
 
Titta vad jag hitta!.......
 
....vi bryr oss inte längre, du kan gärna få det vita brödet, vi vill hellre ha frön.
 
Söndagen "bjöd på" ytterligare en ny tröja.....
 
....och blomma från kompisen, samt en present från Biltema som sonen förärade sin mamma.
 
Det fixas och donas vid sommar(?)stugorna.
 
...och i grannens träd sjöng denna fågel högt och vackert.
Någon som kan se vilken sort det är, blev lite nyfiken....... 
 
 
 
 
 

Oväntad cykelgäst.....

Sovmorron, men ändå uppe i hyfsad tid tycker jag nog. Vid halv tiotiden hade jag redan serverat änderna lite frukost tömt diskmaskinen och påbörjat min egen. Idag serverade jag mackor med "diverse godis" på till en utsökt kopp kaffe.
Maken hade nu också pallrat sig ur sängen och vi frukosterade ihop vid köksbordet.
Då ringde det på dörren och vi trodde väl båda två att sonen redan dykt upp för att fortsätta sitt bilinteriör-bygge. Han förvarnade nämligen om detta, då han drog hem igårkväll.
Nu var det inte han utan en hurtig cyklist, från Tibro. Närmare bestämt min reskamrat från semestern i söder. Hon passade på att ta en cykeltur medan vädret var bra och samtidigt återlämna några burkar till mig, som rest i hennes bagage som skydd för ömtåligt gods.
Väldigt hurtigt får jag lov att säga, men hon gillar att cykla och kul med lite överraskande besök. Sen att jag såg ut som en fågelskrämma, det bekymrade inte henne iallafall  för hon är ju van sedan semestern.
Innan klockan slagit elva hade jag därför hunnit med både frukost och kaffe-påtår.
Vädret har blivit en aning sämre. Det "slänger lite regn i luften" och solen tittar inte igenom längre. Hoppas att Ingrid tog sig hem utan att bli regnad på eller frysa. Men det är ganska hyfsad värme ändå, (runt tiostrecket) trots molningheten och det finns visst hopp om att solen kan bryta igenom igen.......
 
Dom var lite tveksamma igår, inför sonens hantverkande.......
 
Tre nya bläckfiskar klara sen jag kom från semestern.....
 
....ja går man för långt bort från brödbitarna så.........
 
Min frukost....
 
....och här startar "hurtbullen" hemfärden tillbaka till Tibro.
 
 
 
 
 
 
 

Inställd frukost och nyttobil.....

Kompisen lät (via sms) meddela igår kväll att det tilltänkta frukostcaféet inte öppnade förrän tio, så jag kunde komma upp till henne istället på "hemmafrucke". Så blev bestämt, ända tills imorse då hon informerade mig om att det under natten kommit en objuden gäst, som fortfarande inte hade haft vett att försvinna. Migrän hette hen visst och eftersom detta är en väldigt krävande "snyltgäst" (vet jag av egen erfarenhet) orkade hon inte med fler besök.
Det blev att packa två mackor och dra till sonens lägenhet istället, för att invänta second handaffärens öppnande.
Varför allt detta trasslande nu då? Jo som bekant har ju sonen inhandlat en styck sportbil och förutom att det bara kan åka två personer i denna bil, så finns det ju inte heller något bagageutrymme att forsla alla prylar man behöver till "pimpningen", typ däck. Då är morsans (eller farsans) nyttobil med kombiutrymme väldigt "handy", så min bil har använts att köra däck och fälgar till och från verkstad.
Och nyss ringde han igen och "rekvirerade" en transportbil, till att köra mera material för isättning av värsting-stereo. Denna gång får han slita på fars Saab som från och med idag är påställd för sommarsäsongen.
Efter ovan nämnda däcktransporter och en rundvandring med inköp på Tibros second hand, fortsatte jag ner till Hjo för ytterligare ett second hand-besök. Tittade som hastigast in till syster också, för hämtning av en del papper. Hon skulle på födelsedagskalas, så kaffe fick vi ta en annan gång.
Apropå kaffe, så är det hög tid att ta dagens första kopp, då sonen endast tillhandahöll te till mina mackor.
Har en del inköp att ta hand om också........ dock ingen mat.
Snart dags också att kolla vilken match de sänder från England idag klockan fyra. Hoppas på Liverpool förstås.
 
Interiör från sonens lägenhet, det mest välstädade hörnet......
 
"En Volvo vore väl bättre"........sa han på verksta'n som bytte däcken.
 
Inte blev det snyggare än de gamla fälgarna, men vad vet jag.........
 
Vitsippor vid Stadsparken i Tibro.
 
Lite utav fynden idag, en hel del bomullsgarn till bläckfiskar bland annat....
 
Ja den håller ju samma färgskala som omgivningen och han lämnade kvar nyckeln.........

Ny intervjutid och studiebesök......

Imorse fick jag ytterligare en intervju inbokad, till måndag. Denna gången gäller det tillfälliga vikariat (inringning framöver) och det verkar vara bra jobb och arbetstider som passar mig. Det vill säga oregelbundna "vakter" på rullande schema. Jag är ju lite "udda" och vill helst inte ha bara vardagar (8 till 17-jobb) utan föredrar variation över hela veckan. 
Sen var det dags att ta sig mot Tibro, idag för ett studiebesök på Inredia med skolan, för att besöka "tillväxtdagarna" och idag (fredag) var det kommunens föreningar som visade upp sig, dock inte alla men ett tiotal iallafall.
Då jag som bekant jobbat i huset, föll det sig naturligt att jag inledde med några ord om det och Tibros historia, såsnart alla elever tagit plats i trappan.
Därefter fick de ströva fritt över alla tre våningarna under en timma och prata med föreningarna som fanns på plats och se sig omkring i möbelhistorien.
Husets personal anlitade mig sen till att förse alla besökare med information om kommunen, innan de försvann till helgfirande. Lärarna som promenerat ner från skolan som guider fick erbjudande om skjuts tillbaka, av mig och det nappade dom på.
Därefter gjorde jag ett svep över torghandeln, i det fina vädret. Idag blev dock inget handlat, men några vänner att tjata en stund med, sprang jag på och det är ju alltid trevligt.
Hemma tog jag mig an storpacken av köttfärs och nu är flera middagar tillagade, däribland "mormorsbiffar" till Stockholmsresan om någon vecka. De får invänta avfärden i frysen.
Nu känner jag mig mogen för en kopp kaffe, ska ropa på Inga så hon brygger lite extra gott den här gången, för det är jag värd! Nu ska här firas helg......
 
De här broschyrerna ville dom ha utdelat till besökarna....
 
...senare under dagen skulle elitidrottare föreläsa, -från Tibro såklart.
 
Lärare klara för transport tillbaka till skolan.
 
Solen sken på Café Vänner, där jag imorron ska "frukostera" med just en sådan.
 
Lite hinder på vägen vid hemfärden.
 
Här i skuggan ligger vi bra, vilar lite först innan vi äter......
 
Chili con carne till middag imorron, biffar med sås-ämne till Stockholmsresan, köttbullar tänkta till Jansson om jag orkar göra en ikväll och lite sillsallad när jag ändå var igång.
 
 

Restskatt....

Ja det "vore ju trevligt" eller kanske iallafall hade känts någorlunda ok, om det hade berott på att man tjänat en ansenlig summa pengar. Men vare sig maken eller jag har fått någon ökad inkomst, tvärtom kraftigt minskad sådan istället. För hans del är anledningen att han gått och blivit pensionär och därmed minskat sin månadsinkomst med ett antal tusenlappar till att börja med, men det räcker inte utan skattmasen ska ha ytterligare påfyllning, just på grund av detta. Närmare bestämt i storleksordning en hel tusenlapp till per månad, av den redan descimerade tilldelningen. 
För min del beror ju det procentuellt högre uttaget på att jag "har valt att vara arbetslös" och det nöjet ska också kosta lite extra. Det är ju tur att man har ett ideellt uppdrag som god man som ger en liten inkomst bredvid alla bidrag. Såpass att det iallafall täcker en tredjedel av vår sammanlagda restskatt.
Resten får vi väl ta på nöjeskontot.
Att ha kul kostar.........och som de säger i domstolen: "I rest my case".
Vad jag sen tycker om detta system, ska jag inte trötta ut er med, för det tar låååång tid och kräver måååånga fula ord att beskriva. Ni har säkert redan gissat förresten.
Annars skiner solen och jag har fått intervjutid till ett jobb i mitten av april och ska imorron undersöka ytterligare en möjlighet på annat håll.
I trädgården travar änderna fram och tillbaka mest hela dagarna och eftermiddagskaffet smakade bra i solhörnet på altanen........
 
Dags igen.......att göra köttbullar och "mormorsbiffar", -köpte nästan två kilo köttfärs idag.
 

Alla sätt är bra, utom.....

....de dåliga, jodå så är det fortfarande.
Idag tillbaka på skolan och full fart med det mesta och att lära sig språk är ju inte det enklaste. Enligt en av eleverna skulle svenskan vara det sjätte svåraste språket i världen att lära sig.
Han hävdade att nummer ett (svårast alltså) var arabiska (vilket han redan behärskar) och på andra plats hamnade grekiska. Hur det nu må vara med den saken, så är det tillräckligt svårt iallafall med svenskan och alla infallsvinklar för att använda sig av språket, bör tas tillvara.
Två av tjejerna ville retas lite och skriva på svenska, för att imponera på några av killarna, så det fick de lite hjälp med av mig. De var ytterst intresserade av att det skulle bli rätt, men var inte riktigt nöjda med att jag sa till dom att: "Nu är ni inte snälla ", när meningen var färdigformulerad.
Nåväl de lärde sig lite svenska ytterligare och grabbarna bara skrattade åt "elakheten".
På hemvägen hämtade jag ett paket från Fyrklövern, "en gåva" eftersom jag svarat på en av deras enkäter. Undrar hur lång tid det tar innan nå'n därifrån ringer och vill sälja mer av servisen jag fick ett prov av?
Har sen gjort mars månads aktivitetsrapport och även skickat ett annat mail med fråga till handläggaren.
Apropå "alla sätt är...": Vad gör man åt folk som (för andra gången) lovat ringa men inte gör det, angående möte om eventuellt jobb?
I min värld gör man det man har lovat, oavsett om det är positiva eller negativa saker/besked man har att meddela.
I min värld skiter man inte bara i det och låter motparten gissa anledning.....
 
Våreldande i sommarstugeområdet.....
 
Trädfällning i centrala Fagersanna......
 
...och rödhake på besök.
 
 
 
 
 
 
 

Krax, krax "kråka"......

....ja ungefär så låter jag idag, kan kraxa ikapp med kajorna. Inte lika mycket snuva, men en aning hosta och som sagt ett något annorluna röstläge.
Solen skiner på och det är säkert jätteskönt ute, men några större utflykter lär det inte bli iallafall. Jag känner mig ganska hyfsad om jag sitter still, men så fort jag rör på mig lite och försöker uträtta något (typ laga mat) blir det ganska svettigt per omgående. Funderar nu på om jag måste anmäla ytterligare en dag för att "komma i form" .
Avvaktar nog iallafall till framåt eftermiddagen med beslut i frågan, för det kan gå.....
Första april, är det värt att skicka in sin aktivitetsrapport idag tro, (då sitter man ju still iallafall) med risk för att den kan bli betraktad som ett skämt. Men Arbetsförmedlingen är ju helt humorfri i sin utövning, så det är nog långsökt att befara nå't sådant.
Å andra sidan, om man läser allt som skrivs om tokigheterna i hanteringen, kunde man nästan tro att det var första april stadigt, på både den och andra myndigheter. Det hade i så fall varit en "logisk" förklaring till saker som egentligen inte borde vara sanna, men tråkigt nog är det.
Ska dock försöka vara snäll och seriös eftersom jag för närvarande har en mycket bra handläggare och de växer inte som ogräs direkt.
Åkte med maken, då han skulle in med min/vår bil för byte till sommardäck och testade om jag orkade något. 
Nu är väl kanske inte ett kort besök på second hand någon riktig värdemätare på orken, men tillräckligt iallafall för att sätta väckarklockan för skolgång imorron.
 
Senaste tillskottet i "stickfamiljen" storlek ca 4-6 år.
 
Kvällsmat: Tacosallad med kebabsås (funkade det också).
 
 
 
 

RSS 2.0