Snacka svenska.......

Somnade ganska snabbt igår kväll, då jag gick och la mig ovanligt tidigt (redan vid tio-tiden). Men om man inte sovit mer än några timmar föregående natt och kört bil halva nästa dag, behöver man inga sömnpiller. Inte jag iallafall.
Visst stod väckarklockan idag på samma tid som igår, men det stressade inte den här gången. Imorse ringde så läkaren på överenskommen telefontid och jag fick fråga angående lite mediciner. Han tyckte att jag skulle prova en femdagars-dos cortison för att se om inte armen "rättade in sig i ledet" och sen får vi pratas vid igen när jag testat. Några blodtrycksmediciner var det ju inte tal om efter dygnstestet, men det hade jag ju redan räknat ut.
Till skolan på detta och det är fortsatt svårt att få det att fungera för tjugotalet elever som är på olika nivåer i sina självstudier och måste "köa" för att kunna göra sina prov, då teknik och arbetsrum inte räcker till.
Dock kunde vi idag fortsätta med "Bara snacka svenska" eftersom jag med assistans av en annan lärare fått nys om ett ledigt klassrum vid denna tid onsdagar och torsdagar.
Så idag har vi pratat om vad alla i gruppen gjorde på Påsken och nästa gång ska eleverna själva bestämma ett ämne de vill snacka svenska om.
Diverse inköp före hemfärd och se där fanns sonen åter påplats för "mera meka billjud" och det var ju "handy" för då kunde han hjälpa mor med tunga kassar och säckarna jord från gårdagen ur bilens bagage, på plats vid husknuten, för vidare "spridning".
Tvättmaskinen fick arbetsorder och kö på mer, Inga sattes att steka pannkakor och nu ska dammsugaren få praktisera lite, hade jag tänkt. Änderna låg på altanen i godan ro då jag anlände, men se det blev det ändring på omgående. Då flyttade de till skuggan under plommonträdet och iakttog sonens sågande, innan herr And drog till sjön. Frun traskade runt lite, men flög sen åt andra hållet, varpå Herrn strax kom åter och travar nu som bäst runt i trädgården, kvackande och letar efter henne. Sensmoral av detta: Drar man iväg så väntar inte frun hur länge som helst....... 
Några blommor från gårdagens inköp, hittade platser i jorden och vilken överraskning! (not) att det behövs många fler, då påskliljorna har börjat nynna på sista versen.
Det får vi åtgärda på fredag, på torget i Tibro........
 
Utsikt från klassrumsfönstret.....
 
....och i närbild
 
Änder i skugga vid sågbock i bruk.
 
Det ni (änderna) lämnar, snor vi......
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0