I väntan på måndag.......

......avverkar vi söndagen. Solen skiner, men det blåser ganska bra och rätt som det är öppnar sig himlen. 
Maken skulle åka till Västerås imorron, men får tidigarelägga avfärden och omdirigera till huvudstaden. Då det återigen behöver nyckelräddas däruppe. 
Och eftersom han till skillnad från mig aldrig packar undan lite i förväg, så tillkommer ganska många moment att göra klart sådär huxflux.
Själv hade jag tänkt att ta en promenad till loppisen, men fick fixa middagen en timma tidigare än planerat istället. Nu passade även regnskuren på att ösa ner samtidigt som jag var klar för att börja promenaden. Vilket gjorde att det "sket sig" ändå, om man så säger.
Nu är klockan såpass mycket också att de strax stänger, får alltså bli nästa helg då.....
Alldeles nyss började maken sin färd mot Stockholm, faktiskt i rena kortbyxor, för dom och ytterligare kläder tvättade som bekant Inga igår. En del har tur.......för sånt funkar ju inte att snabbt få klart under "last-minute-blev-akut-förändringar". 
Imorron ska sen morfar och grabbarna på fisketur i Västerås, det paketet som han ropade in på en Tradera-auktion till förmån för VIK-hockey. Hoppas de får fint väder och god fiskelycka.... (skitfiske ska man visst säga!)
Få se vad jag kan hitta på istället.... javisst-ja jobbar ju åtta timmar, då var det ordnat.
Han satte iallafall på en stor kanna kaffe innan han åkte. Bara till mig nu då alltså.......
 
Vet inte vad denna skata hittat för godbit, men hon blev jagad länge av de andra.....sen rök det fjädrar ner på verandan. Är hon kannibal månne?
 
Akut-middag: Klyftpotatis och kycklingkebab.
 
Klar för avfärd......

Lite trädgårdsröj.......

.......blev det idag frampå förmiddagen, efter lagom sen frukost. Den ena vindruvsplantan (röda) växer så det knakar och spaljen räcker inte riktigt till längre. Så gör också kaprifolen, som vid tidig vårvinter knäckte sin spalje och ingen har fixat nån ny. Det innebär att istället för spaljeväxt har det blivit en krypväxt, som blandar sig med all annan växlighet på platsen. Alltså innan det blev en "obändig röra" av vindruvor och kaprifol fick jag ta beslut om vilken som fick "stryka på foten".  
Då det är väldigt mycket vindruvsklasar i år och kaprifolen inte har särskilt mycket emot ansning var beslutet inte så svårt. Dock finns det lite kvar av outslagna kaprifoler.
Medan jag var ute började det duggregna litegrann och då hörde jag från grannen hur den som var inne ropade en varning till den som var ute: Det regnar......
Utevarande person svarade med stor förvåning: Ja det gör det visst.....
En massa ren tvätt finns att ta hand om, men dum som man är stoppade jag maskinen full med mera så det tar ju aldrig slut.
Nu mullrar det ute lite på distans och mulnar på över sjön. Vi får se vart det tar vägen med väderleken. Vi hade tänkt att grilla........
Får ta en kopp kaffe sålänge, som maken precis satt på och invänta "stadigare väder".
 
I kökslandet finns det gott om haricots verts........
 
.....och ett "sallads-torn".
 
Krusbär finns det också......
 
......precis som svarta vinbär.
 
Spännande att följa mognadsprocessen......och två tomater blir det mä'.......
 
 

Efterlängtad.......

.....dag har återigen infallit. Veckans höjdpunkt, fredagen är här och helgen ligger framför oss.
Hur gick det då med "vakenheten" i tevefåtöljen igår? Joråsåatt.... det blev en liten tupplur även denna eftermiddag, men bara på en halvtimma den här gången.
Däremot gick jag och lade mig för att titta klart på filmen "It's complicated" och såg nästan allting, men har ingen aning om hur det slutade. Nå'n som kan berätta.....
Annars är det diverse telefonsamtal att ta sig an även denna dag. Inga överväldigande mängder, men de tenderar att samlas i "grupper". Först ringer en, sen står nästa på kö och därefter kan det ta en stund innan nästa grupp samlar sig. Ungefär som det gamla fenomenet från posttiden som vi kallade "nu har bussen kommit", därför att det sällan kom bara en kund utan flera åt gången, medan det däremellan kunde vara helt tomt stundtals.
Nu är det makens skapelse i lunchlådan som pockar på uppmärksamhet och vill bli uppäten.....
Det behövdes ingen ketchup att förbättra maträtten med, det var fullt tillräckligt och smakade bra med den soya jag hällde på igår.
Nu återstår endast några få timmar att "slå ihjäl" på jobbet för denna vecka.
Arbetsveckan avslutad, på hemvägen tog jag mig äntligen i kragen och stannade till hos köttbutiken "Slaktar´n". Har tänkt i många år att jag skulle åka dit, men har aldrig blivit av. Nu får vi se om vi blir nöjda med produkterna jag handlade, då åker jag säkert dit fler gånger. 
Då tar jag snart "en vända" i tevefåtöljen igen......
 
Det är full aktivitet utanför fönstret i de gula blommorna, hela dagarna.
 
På hemvägen hamnade jag bakom den här gamla Volvo PV:n........
 
....och här är vad jag köpte hos slaktar'n.

Torsdag.....

.....är en helt ok dag, då nästa som kommer alltid blir fredag. Vädret är också bara bra, soligt med lagom värme. Verkar som om det har regnat en hel del under natten för det ligger fortfarande kvar pölar här och var. Om det har förekommit någon åska det vet jag däremot inte, eftersom jag sovit ganska gott.
Vilket dessutom var fallet då jag satte mig i teve-fåtöljen vid halv sex. Maken tog en promenad strax efter sex och jag vaknade av att han kom tillbaka....vid åtta.
Men behövde förmodligen den sömnen, då det sällan blir mer än 6-7 timmar per natt i veckorna.   
Idag hade jag med potatis, så det blev ytterligare en kalopsmiddag eftersom det inte var så gott att bara äta morötter med kött. Sparade därför lite igår.......
Som "efterrätt" fick det bli en Risifrutti och visst blev jag mätt. Nu återstår bara någon timma av denna arbetsdag, som har varit lugn (så långt).......
På hemvägen glömde jag återigen av att second hand var öppet, men hade ärende in i gallerian istället för att "bunkra" lite hälsokost och det mina vänner är inte gratis. Bara att hoppas dom gör den nytta som sägs. (Nyponkapslar och D-vitaminer) 
Sprang på flera bekanta och bytte några ord, samt handlade en färsk baguette på ICA och lite prylar till när jag ändå bemödat mig med att gå in där.
Maken hade på order "gjort nå't av köttfärsen", men det smakar inget sa han.......
Har iallafall tagit för mig av röran och gjort matlåda, samt "kryddat" med lite soya och sen finns det ketchup på jobbet om det skulle behövas. Illa smakade det i alla händelser inte.
Känner mig inte lika trött som igår, men sätter jag mig tillrätta i teve-fåtöljen vet man aldrig........
Med eller utan stickning.......har ingen betydelse.
 
Vad ska det bli? Ja det visar sig........
 
Är det nå'n som ser mig?
 
Såhär ser jag ut.......
 
Försvinnande god med Skagenröra på till en ny Mer-smak........
 
 
 

Hektisk förmiddag......

......det har ringt stup i kvarten här på jobbtelefonen med alla de slag av problem/önskemål. Lagom till lunchen ringde även en handläggare för att prata med mig i min roll som god man. Hon höll på att "jobba ikapp" med rutinärendena, nu när det var lite lugnare och ville bara göra en uppföljning.
När det var klart värmde jag min mat, men då jag lyfte på locket såg jag genast avsaknaden av de potatisar jag skulle ha kompletterat med. Fick bli bara kött och kokta morötter till rödbetorna.
Hinner säkert bli vrålhungrig innan det är dags att gå hem. Allmäntillståndet är inte heller helt hundra, mår lite sådär och trodde att några Alvedon skulle rätta upp situationen, men det verkar inte funka så bra det heller.
Nåväl, nöden har ingen lag och den gamla brunprickiga bananen som legat och väntat på sin färd till papperskorgen fick göra skäl för sig istället. De ska vara extra nyttiga när bruna prickar uppstår har jag hört, men är inte direkt goda då enligt mitt tycke. Dock ligger den i magen nu.
Några varv på den nystartade stickningen får jag koppla av med, i väntan på att få börja jobba igen efter lunch.
Så kom det en liten regnskur precis i slutet av arbetsdagen, men det blev inte så många droppar.
Stannade till vid lokalaffären och handlade på hemväg, men fick åka en gång till dit. Visade sig nämligen att de på Netto hade varit fula och låtit förra veckans tv-tidning ligga kvar även i måndags (sista försäljningsdag fredagar). Och "Jag märkte ingenting..... "förrän idag, när det var dags att byta till ny. Då tittade Ernst i dubbel upplaga på mig, där på omslaget.
Så bara att dra ner igen och då blev det även en Triss-lott.
 
Bärtjuv......han skulle gå ner och bada sa han igår kväll.

Både sol och mörka moln......

.....är det idag, sen fläktar det lite också. Är väl bara en tidsfråga innan åskskuren kommer tänker jag. Lite vått på marken har molnen åstadkommit, men knappt synbart.....så långt.
Följetongen med utskällningar för (av fullgoda skäl) flyttade gemensamma soptunnor fortsätter. Idag var det återigen dags, denna gång av en anonym man, (vägrade uppge sitt namn på fråga) som började konversationen med att han inte ville prata med hon i Tibro..... anledningen han angav var: "För hon är inte klok".
Varpå jag genast fick göra honom besviken, med upplysningen att det var precis henne han pratade med. Ja resten av samtalet gick väl sådär......om Ni förstår.
Kalopsen smakade i alla fall bra till lunch och så kan jag se fram emot samma meny till imorron då. Ingen matlagning att fixa vid hemkomst, lådan står redan redo i kylen. Dock börjar det växa till sig i tvättunnorna.....
Sen är det dags att ta ett varv i huset för att fylla soptunnan till morgondagens tömning, finns fortfarande lite utrymme kvar.
Men allra först ska jag ta vägen om second hand för att leta fynd........och det blev gratis idag. Inget.....
Precis som hemma, där fanns ingen när jag anlände. Låg bara en lapp på diskbänken att maken är ute och "travar".
Har laddat tvättmaskinen och dammsugit av lite, då här var fullt av torrt gräs på golven......
Fixat tvärdrag genom huset och soptunnan har fått sitt.
Nu blir det bara chill....... Helt ok tevekväll att se fram emot.
 
Alla goda ting är tre?? Stirra på dataskärm, Ölandstok eller passerande trafik, dagen har en rik variation.......
 
Och smultronrevorna gör sitt bästa härhemma där i gruset, för att sprida sig......
 
 
 
 

"Bussen" tillbaka för vila.....

......efter utflykten.  Nytankad och på plats framför jobbet igen och som avslutning efter detta, passade maken och jag på att äta middagsbuffé hos Kathy Thai. Vi var de enda gästerna och då vi satt oss ute under ett parasoll började det regna. Inte så vi blev våta, men ganska skönt med lite mulenhet och skugga till måltiden. På hemväg passerade vi en av jobbets containers som en grinig person ringde om i fredags att den hade en trasig lucka.
Där var det begynnande skat-fest. En satt inne i luckan och "kastade ut" presumptiva godsaker, två nedanför tog emot. Vi åkte hem och hämtade kraftig tejp och kunde få luckan dit-tejpad sålänge. Har en kollega som skulle titta på detta imorron, men ju mindre som dras ut ju bättre resonerade jag.
Sen kan man kanske tycka att de som har gemensamt ansvar för ordningen runt sin sopbehållare, kanske kunde gått dit med en tejprulle själva och sen ringt för att varsko oss....... om problemet.
Vi får se vad kollegan kan göra, kanske går det att hänga dit luckan igen med hjälp av några verktyg. Jag får ta det som prio ett imorron på jobbet. 
Nu till reklamblads-läsning....för att få uppslag på kommande veckas menyer här hemma. 
Äntligen måndag morron igen..........no not really, men så är det.
Då jag kollade den idag insatta lönen kunde jag konstatera att trots swish-strulet i helgen så hade min betalning letat sig fram till sin mottagare på nå't sätt. Hade alltså betalat mina lapptekniks-alster två gånger dådå.
Men inga problem, fick tag i mottagaren på förmiddagen och bara en kvart därefter hade jag pengarna åter på kontot. Så ingen skada skedd.......
Trots att vi åt på lokal igår, fixade faktiskt Inga till lite pastasås av rester och kokade makaroner till både min och makens matlåda idag.
Vi får se vad hon orkar ikväll efter en provianteringsrunda som gav fulla kassar. Maken fick bär in från bilen men Inga fick nog plocka varor så det räckte....... Först i vagnen, sen på bandet, vidare i kassarna och lasta bilen. Slutligen plocka ur allt och plocka in i skåpen.
Men det gick att övertala henne och nu står en gryta kalops på spisen, för morgondagens matlåda....och onsdag.
Maken kunde tänka sig pasta på tisdag också......då alternativet var just kalops.
 
Söndagsbuffé hos Kathy Thai......
 
En vacker dag (om än för varm....) tar också slut.
 
Min enda hallonplanta vid husknutens stuprör levererade min kvällsmat igår.....
 
Välkomstkommittén vid jobbet denna måndag morgon.
 
Kalops på g.......
 
 
 
 

"Infinitum-lördag".......

......väljer jag att kalla utflykten till Västervåla i Ängelsberg. Jag hade fått låna företagsbussen för möbeltransport till dotterns fritidshus, då det på grund av bredd och längd inte gick in i en vanlig bil.
Det var faktiskt chefens förslag, efter att vi suttit och pratat över lunch en dag....om allt möjligt. Så tack Infinitum för lånet och förhoppningsvis spred vi lite reklam under vår färd.
Åkte vid åtta hemifrån och runt nio kom ett sms från Västervåla: Gomorron, kan ni fixa inköp av några saker?
Med hjälp av foto och sökning på internet skulle grejerna finnas på K-Rauta i Örebro, som också precis öppnat. Ok sa vi och stövlade in till personalen i kundservice och satte dom i arbete. Strax kom vi ut med det som önskades och fortsatte norröver. 
Lite försenat elvakaffe på grund av detta, men JMN-loppisbullarna smakade bra och även så den nybakade smulpajen med grannhusets hallon i.
Sen drog jag, dotter och de två hemmavarande barnbarnen på "utflykt" till Fagersta för att handla, men även titta på quiltutställning där en av grannarna fanns representerad. Hemma stannade maken och svärsonen för att göra en avslutning på trappan upp till storebrödernas loft, som blivit byggd under fredagen.
Det var varmt och trångt där i baksätet mellan de två stolsittande barnbarnen, men enklast att sitta där ändå för "service" under färden med tappade nappar och sånt.
Slutligen hittade vi hembygdsgården (eller snarare hembygdsparken) med många gamla röda timmerhus där vid Kolbäcksån. Det fanns många fina alster på utställningen och vi hittade några att köpa.
De tog swish som tur var för plånboken gapade tom på kontanter. Men hur vi än försökte gick det inte att använda swish-appen (vilket visade sig bero på nå't tekniskt fel i hela landet hörde jag på bilradion under hemfärden).
Vi fick gå och fika lite, samt handla några servietter på Handelsboden för att få cash, innan vi kunde lösa ut oss.
Nästa anhalt Lidl, där var det svalt.........
Sen hem till huset igen och under färden dit vart vi efterlysna av maken som nog tyckte vi varit borta för länge.
Lite mat och häng en stund till i det förvånansvärt svala huset, innan vi tog farväl och påbörjade hemfärden.
Stannade i Arboga för en korv och var sen hemma innan tio, men värmen tar på krafterna.
Så direkt uppkäftiga kände vi oss inte och en lång sovmorron har det blivit.
Kombinerad frukost/elvakaffe resulterade det i. 
 
Inte den renaste av vindrutor.......men snart är vi där.
 
Då går vi in och hälsar först innan urlastning......
 
Pippi behöver skötas om......
 
Hur gör vi på bästa sätt här?
 
Hallonpaj var väl ok, men "Fagersannaloppis-bullen" är ändå bäst.
 
Lilla storasyster har åsikter däruppe på balkongen.
 
Rondell i Fagersta....
 
....och flera röda hembygdshus......
 
Foto-repris på besöket hos quilt-utställningen, den gula hunden på bordet fick en ny matte.
 
Ett sista foto på huset......
 
...innan vi lämnar bruksmiljöerna för den här gången.
 
Ett karaktärsfullt träd vid sidan av vägen.....
 
 
 

Liten bildkavalkad från Västmanland.....

Blir bara några bilder idag, då det tar hårt på energin att fara tur och retur nästan 50 mil i denna onormala värme, samt dessutom vara på utflykt dessemellan med dotter och barnbarn till quilt-utställning, samt handla mat.
Men på Lidl var det iallafall svalt..........
 
In i Västmanland.......
 
......så har vi nått dagens mål.
 
Vi hade med oss lite leksaker......
 
Passerar Ängelsbergs station påväg på utflykt.......
 
Framme vid hembygdsgården......
 
....och quilt-utställningen.
 
Nu dags att åka hemöver i lånat fordon, sakerna levererade.
 
Passerar Örebros mega-vindkraftverk.
 
 

En säng är lastad.....

....och den stora tavlan från köket på jobbet är förpassad ovanpå nämnda säng.
Tog med mig en mindre variant av samma konstnär (min farbror Hans Westman) hemifrån i morse, vi får se om någon reagerar. Maken undrade "förskräckt": Men vad ska vi nu ha här hemma där tavlan satt? Varpå jag svarade lugnande att det kanske kan vara tomt där ett tag......så väggen får "andas" lite, innan vi hittar något annat, i gömmorna.
På hemvägen ska jag stanna till vid loppisen och leverera en "jobbgrej", samt hämta hem golfbagen som varit till salu i flera år (aldrig använd av dottern). Den kanske nu blir nyttjad av hennes söner istället, sa hon. 
Gourmetportion från frysen blev det till lunch, då Inga strejkade från matlagning igår. Och den var helt ok, men ingen höjdare, om Ni förstår hur jag menar....
Chefen sände hälsningar från playan på Öland men jag är inte avundsjuk det minsta, alldeles för varmt för att bara ligga där. Fick nog av värme för denna sommar då vi var på en annan ö, Gotland vid midsommar.
Dock lär jag inte slippa undan eftersom det är "onödigt fint" väder, även här hemma.
Jobbuppdraget utfört hos loppisen och alldeles nybakta bullar inhandlade till lilla storasyster med flera imorron.
Det är svettigt ute, +50 just nu på altanen, så efter att ha livräddat Hortensian med en kanna vatten, håller jag mig nu inne tror jag bestämt.....med ett stoooort glas vatten och en bulle.
 
Lilla storasysters långkofta klar....om hon skulle frysa (hahaha) dock är den grå-svart-lila,  inte blå.
 
Här är ersättningskonsten till jobbets kök.
 
Bevis för mitt påstående......
 
 

Det kom ett brev......

....vid elva-tiden, inte skickat förrän igår. Detta till trots att jag sa att det var extremt bråttom i förrgår vid lunchtid.
Batteriet är bytt och förhoppningsvis har det laddat i stationen tillräckligt nu, då grön lampa lyser.
Ska jag våga testa nu efter lunch om det fungerar?
Annars är det stor risk att jag blir som buskarna utanför fönstret........(Ölands)-tokig.
Första samtalet sen tidig tisdag i lurarna........ som vanligt, månntro att man nu kan tro på att det varar.
Slå sig för bröstet och kalla sig teknik-geni nu då kanske, eller är väl bäst att vara så lagom stursk och fortsätta arbeta bara....
Funkar gör det iallafall igen, vi får se hur länge.....
Ojdå kom precis på att jag glömde bort sommaröppet på second hand. Är redan hemma, så får bli en annan gång säkert massor att fynda idag då som man missar.
Vi ska in till Tibro igen framåt kvällen och hämta en säng som ska vidare till dotterns fritidsställe på lördag och låna transportmedel till den, samt lasta in lite till här hemifrån.
Får ta igen mig medan tvättmaskinen arbetar färdigt först nu då. Så var det det där med middag till morgondagen.......
 
Fågelparad nere i sjön igår kväll (Ser ut som kanadagäss)
 
....och här är den lilla tingesten som ställt till med så mycket förtret i flera dagar.
 
 
 
 

Here we go again.......

....med hojtandet till datorn, för tredje dagen i följd. Tålamodet har redan tagit slut, men vad hjälper det. Löser inte problemet i alla fall, så bara "lugn och fin" samt hojta på som gäller.
Väntande på "halmstrået" att det är nytt batteri som behövs, annars......... tänker inte ens tanken i nuläget.
Inget i postlådan vare sig vid elva eller nu och ingen leverans med bil och klockan är halv tre.......
Den hann bli fyra och slut på dagen också och endast städerskan kom innan jag gick hem. Efterlysningen hos avsändaren förblev obesvarad......idag iallafall.
Men hej och hå vad snabbt det gick att beställa, få bekräftelse och sju röda därefter, en faktura på mailen.
Så även morgondagen får alltså bli "burktillvaro" mot omvärlden.
Fick skrika en lång konversation med en tysk, (på engelska som tur var) om ett nytt sopabonnemang och då behöver man byta mycket uppgifter/information innan det blir klart.
Vet att det finns en adress därute  på landet någonstans med namn "Ropareberget", det kan man även kalla mig efter dessa arbetsdagar i skrikandets tecken. 
Svängde in på Hemkompaniet med flyttrea på hemvägen, men det enda jag hittade som var "legitimt" att köpa (tyckte jag) var billiga sopsäckar och städservietter. Nej dessa får ligga till sig, blir inget städa idag. Men då har jag på plats om andan (någonsin) skulle falla över mig
Då återstår vad vi ska ha till middag imorron.......lottodragningen och Barnmorskorna innan date med sängen.
 
Full aktivitet därute i Ölandstoks-buskarna.......
 
Blomsterdekorationerna vid "central"-infarten till Tibro.....ser man från Hemkompaniets parkering.
 
Samma tröstätar-meny som igår.....åt inte upp allt då......så det så!
 
 
 
 

Ja då får vi se.......

......om telefonen kommit på bättre tankar sen igår och beslutar sig för att fungera. Har ännu inte begivit mig till arbetsplatsen, men befinner mig i startgroparna för dagen.
Säger återigen att det är lysande med teknik......not. Har avverkat telefonbolaget med re-start, men det löste bara ytterligare uppkommet problem med linje som hängt sig.
Fortfarande får jag sitta och skrika till datorns högtalare och uppmana folk som ringer att göra detsamma...skrika alltså, så jag hör vad det säger.
Att få tag i telefonnummer så man kan ringa för att prata med någon är också näst intill omöjligt, bara mailkontakt och där visste de inget (efter två timmars väntan på svar) om just min sorts headset. På supporten för headset -märket svamlade dom också bara nå't, för att typ bli av med samtalet.
"Kontakta din leverantör"........
Jag hittade en gammal följesedel och har nu ringt ett nummer som ska återkomma. Jag gissar att det kanske kan vara byte av batteri som behövs i lurarna, men inte går det att bara åka ut på byn och köpa...o nej!
Det kan bara levereras via post tydligen av återförsäljare, för tillverkaren får inte sälja direkt till kund heller.
Det är tur att allting är smidigt och lättillgängligt numera........och måste beställas via nämnda återförsäljares hemsida.
I bästa fall får jag sitta och skrika även onsdagen, i sämsta fall längre....... alternativt "för evigt".
Ge mig styrka!
Tanten som ringde och skällde i förra veckan, hade laddat igen och tog en vända till att vädra sitt missnöje. Som tur var, hörde jag ju bara hälften nu då med anledning av de tekniska tillkortakommandena. Men hon skulle återkomma och prata med chefen, när han är tillbaka efter semestern.....
Tittade in till en kompis på hemvägen, för att diskutera transport av en säng och "spydde lite galla".
Inga fynd fanns heller på second hand att muntra upp tillvaron med, men maken hade iallafall städat när jag kom hem.........
 
"Hatobjekt" nummer ett för tillfället........
 
......medförde att företaget fick bjuda på mer än toa- och hushållspapper vid inköp idag.
 
Tröstätande framför datorn vid hemkomsten.............
 
 
 

Handla mera mat, arga tanter och skit-telefoner......

.....var det åter igen dags för idag, måndag.
Från fullt kylskåp till tomt, går ganska fort då det är många på besök. Även om vi nu bara är två kvar i huset måste jag fylla på en del.
Dessutom får jag äran att tvätta bilen på lunchen, då den i förrgår dekorerades kraftigt av "våra flygande vänner". Den vita skränande sorten är väldigt starkt misstänkta.
Innan jag kommit så långt har dock en hel del personer hållit mig sysselsatt under förmiddagen. Ganska många telefon-samtal har det varit och däribland en hel-ilsken tant, som tyckte vi var "ena riktiga sopor" som flyttat på de gemensamma soptunnorna. Jodå, en till.......
Hon var varken nöjd med beslutet eller informationssättet vi använt oss av.
Men tiden går ju väldigt fort när det är mycket att göra, så strax får jag äta upp laxresterna från igår.....
Kändes bra att ta lunch, handla lite och äta god matlåda, men det var inte bara jag som hade tagit ledigt visade det sig.
Telefonen ballade också ur, ringde, ringde och ringde igen, men det gick inte att svara för jag kunde inte höra någon i andra ändan. Bytte "port" på sladdarna, flera gånger det har funkat tidigare då det strulat, men inte idag inte.....
Slutligen, då jag för tionde gången återigen bytte port och testade svara kunde man höra kunden ur datorporten. Så där fick jag sitta och skrika för att de skulle höra mig och uppmana till detsamma från deras håll.
Vi får se om samma elände kvarstår imorron då allt re-startas.
Mer än kinkig blir man (iallafall jag) då teknik strular och helt avskuren från världen. Tur man har en egen privat telefon att ringa kollegorna i Borås med och beklaga sig. Därnere hade hon ett likartat problem, men bara med kösamtal.....
Nu ska jag göra minsta möjliga.......
 
Fågeldekor att ta hand om........
 
Vi hade en prydnadsbuske, "Svartplommon" (med röda löv) den är numera tillbaka till bara plommon med gröna löv och dessutom växer frukter.....
 
Mycket äpplen blir det.....väldigt mycket.
 
Inifrån den kraftiga stammen genom trädkronan upp mot en blå himmel. Äppelträdet fyller 36 år iår.
 
Vi avslutar med lillebror, som storasyster satte en fin klisterlapp på igår. Nä hon kan inte läsa än......
 
 
 
 
 
 

Mera loppis........

......blev det idag också. Men då tog vi det på hemmaplan och gav JMN-loppis här i Fagersanna ett rejält besök.
Först var jag nere och köpte knappar till åkpåsen, sen kom morfar och tre barnbarn. Grabbarna hade varsin mobiltelefon i högsta hugg, efter att ha laddat ner det nya spelet på tapeten: Pokemon go.
De hävdade att de hittade flera stycken där i lokalen och kunde säkert ha offrat den erbjudna fikan om de fått välja fritt och fortsätta jaga "fantasier".
Men idag fick de välja varsin av den största glassen, vilket igår var "off limit" och då kunde de ta ett avbrott.
Därefter kom mor, far och bäbis för en shoppingrunda, som slutade med en stor matta och lite andra småprylar.
Åkpåsen är nu klar, på väg till Stockholm med övriga familjen efter laxmiddagen nu ikväll.
Tröja till lilla storasyster är påbörjad och städning får vänta, för nu har jag satt mig tillrätta för en tevekväll.
 
Dom har goda bullar här på loppisen, jag tog en sån idag också......
 
Två glassätande bröder samtalar, medan lillebror underhåller mamma i bakgrunden.
 
Nu har dom också bestämt sig för vilken fika de ville ha.
 
Så var den klar.......
 
Middagen är serverad.
 
Ia "bekantar sig med den farliga grisen" som nöffar så högt......
 
.....och visar sen lillebror att: "Titta den ääääär inte farlig......
 
En bil kommer lastad....med stockholmare påväg hem.
 
 
 
 

Lek, loppis och grilla.....

Frukost vid nio-tiden, sen lite allmänt slöande till elva. Då gav sig mor, far och bäbis ut på en loppis-turné till Undenäs och Karlsborg. Vi andra "delade upp oss".....jag duschade och skulle åka till lokalbutiken och handla, samt fixade pannkakssmet medan morfar tog alla kvarvarande barn och gick till lekplatsen/fotbollsplanen mitt i samhället. På bra avstånd därifrån ligger loppisen med sitt café, för att bryta av med en fika.
Där hittade jag dom då det blev ett stopp för min del på vägen till affären. Jag fikade inte, men hann att ta kort på dom, där de satt "moffandes" glass och bullar.
I affären blev det även inköpt några Triss-lotter som barnen ska få skrapa imorron söndag, då de glömdes bort idag.
Efter pannkakslunch blev det tevehäng och färdigställande av lillebrors åkpåse, som nu bara saknar knappar. Därefter var jag "bäbissäng" nån timma, med lillebror sovande i knä't, tills han vaknade och saknade sin mat.
Sonen dök upp framåt kvällen och grillen fick ta sig an korv, majs och sparris under ledning av maken.
Fru And kom på besök, men förstod inte när det var dags att dra vidare efter att ha fått lite korvbröd av lillasyster.
Så vi fick med hjälp av sopborsten till slut (tredje resan) övertyga henne om att partyt var över.
Mera tevehäng, ett blogginlägg som försvann i cyberspace så jag fick ersätta med det här.........men nu ska jag strax gå och sova...... 
 
Trapphäng i samband med att föräldrarna och lillebror drog på utflykt.
 
Syskonen "moffandes" glass och bullar.
 
"Bäbisstudie" i mormors knä.........
 
....och i mammas.
 
Då var det nästan klart......
 
 
 
 

Huset fullt......

....av barn i olika åldrar, som ägnar sig åt diverse aktiviteter. Några badar i sjön, medan andra nyttjar badkaret, den allra minste bara äter, sover och ligger dessemellan och tittar på omgivningarna.
Nyblivna storasyster håller hov, för nästan alla "går på" hennes charm. Än har hon inte lärt sig att utnyttja det till fullo, för hon är befriande omedveten om "sin makt" .....ännu. Dock får hon inte alltid sin vilja igenom, för slutligen blev det "skarpt läge" för att sova och då tog mamma kommandot. Men hon klarade sig undan ganska länge, först avverkade hon ligga i soffan och "inte titta på teve" hos föräldrarna och lillebror, sen läste hon bok med morfar i hans säng utrustad med välling och napp en bra stund. Dock ville hon INTE sova......alls egentligen, för det fanns/finns ju så mycket annat som är mera spännande.
De stora bröderna tillbringade flera timmar efter badet i sjön med att spela fotboll vid Strandstadens gräsmatta nedanför vårt hus. Så pass länge att jag nästan trodde de hade rymt.
I morse var det iallafall bara jag som var "pigg", vaknade tidigt och fick åka till jobbet
Idag har jag (som underhållning) en koloni sädesärlor utanför kontorsfönstret, som plockar gräsmattan på godsaker.
Och bäst som jag skulle åka till affären och bunkra mat (innan jag själv äter matlåda med biffrester - jo faktiskt, det blev över) kom en mastodont-regnskur. Så jag väntar lite till och ljuger på sålänge......
Inga kulturvänner kunde komma på grillkväll, så det blir nog taco-fredag istället då......
Lade mig raklång på sängen då jag kom hem och vilade ryggen en stund, somnade nästan. Då kom kompisen in en sväng med en blomma. De var två stycken som förra måndagen gjorde cementgrejer och fick ta rabarberblad hos oss och som tack fick jag ett cementalster.
Nu till kvällens "övningar"..........
 
Ett av "sovförsöken" igår.......
 
....men den här sover desto mer.
 
Här spelas det fotboll i skymningens motljus.....
 
....och sjön är full av fisk......måsar.
 
Säkert fågelungar på övning.
 
Och här är min fina kruka med blomma.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beställt......och arga tanter.

Nu är fotbollsresan till London för att se Tottenham med barnbarnet nästan färdigbokad. Inklusive besök på Mme Tussaud's, för det var det också önskemål om. Det blir inte förrän i januari nästa år, men lika bra att vara ute i god tid och utanför den värsta turistsäsongen.
Annars har det idag varit "arga gamla tanters dag" och då menar jag myyyyycket äldre än den här tanten som svarar i telefonen. En av dom var arg för att vi flyttat de gemensamma tunnorna för långt bort från hennes hus, men ringde sen igen och frågade om hon kunde slänga i några andra gemensamma tunnor, dit hon hade en genväg. När jag sa att det gick lika bra, var hon inte så arg längre.......
Sen hade vi tanten som jagat sopbilen på cykel flera gånger för att få tömt sin tunna trots att det inte var dags, "men den var ju full"......... berättade chauffören att hon hävdat. Nu har vi förhoppningsvis rett ut vad som gäller och ändrat hennes abonnemang till ett som passar bättre.
Trodde jag..........följetong följer tydligen.  
Strax är det spagetti-time till lunch, väntar nu bara på att micron gör sitt.
Ett stopp på second hand blir det också på hemvägen, där jag förmodligen träffar de små barnbarnen med föräldrar. De stora finns redan hemma i Fagersanna och nu har även jag landat hemmave'.
Dags att steppa upp och fixa middag då kanske, alla 50 biffarna med tillbehör. Maken som varit på begravning åkte ner till affären och bunkrade mjölk alldeles nyss. 
Bara kavla upp och börja då då.........
 
Det börjar ta form......bara sy ihop och sticka luva kvar.
 
Titta mormor, jag hittade en kompis......
 
.....min cykelhjälm som vi ska köpa passade.
 
Vad håller Ni på med.......

Bilar vill visst också ha semester.....

.....i alla fall sopbilar, verkar det som. Den bil som var på verkstad igår startade pigg och arbetsvillig i arla morgonstund, men sa sen ifrån redan vid frukost, lagom då de var ikapp från gårdagen. Inte samma fel utan något helt annat, som blir fixat först till frukost imorron. Då ska även en av de andra bilarna få en översyn av sina problem.
Dessutom har en tredje bil avklarat en punktering som start på dagen och en svart katt "is no more" sedan den kommit ivägen för en av chaufförerna på hans väg till jobbet i morse.
Bara att vänta på nästa händelse .......och till detta kör vi lite sjukgymnastik.
Lunchdags infann sig även denna dag, med fisk på menyn som bekant. Lite stickning som efterrätt får det bli på det och kanske en snabbfärd till affären, innan jag kopplar på telefonen igen, för resten av arbetsdagen.
Håller på och stickar mitt nya projekt med garn från Netto och det verkar vara bra kvalité, så jag "bunkrade upp" med fler neon-färger när jag ändå var i affären......typ.
Inga tog kommandot vid spisen, såsnart alla kassar var inburna efter dag tvås handlande av mat.
Kompletterande biffar är nu klara (totalt 50 st) till middagen imorron....ska det räcka?
Lite köttfärssås och spagetti blev det också, i första hand till min egen matlåda imorron. Nu kommer strax maken och äldsta barnbarnet från fritidshuset. Imorron kommer resten av familjen, men han gjorde sällskap med morfar som då inte behövde åka själv.....
 
"Projektet" tar form, vad det blir visar sig.......
 
Lite köttfärssås och spagetti fick jag i magen till kvällsmat också, de som kommer hade redan ätit.
 
Sista laddningen inför morgondagen i ugnen..
 
Dessa färger försåg jag mig med på Netto.
 
 
 
 

Lugnt och fridfullt.......

.....nja det kan man nog inte påstå att det är idag på jobbet. Visserligen sitter inte jag ute på linjen i motsträviga bilar, men blir ju indirekt inblandad i alla fall. Ju mer teknik, ju mer kan gå sönder ungefär, det är väl så pass jag fattar av problemen som uppstår. Vi får se vart det tar vägen, men grabbarna brukar lösa det mesta på egen hand.
Vädret är också en faktor som inte förbättrar förutsättningarna. Regnar gör det mer eller mindre hela tiden, då det inte spöregnar....
Om inte allt för länge får i alla fall jag gå hem och det verkar som om Second Hand inte har någon semesterstängning. Därför får det bli en avstickare dit i solskenet (hahahaa), men faktum är att den har skinit i hela fem minuter nu. Det är ungefär så längesedan det regnade sist. Aprilväder i juli, eller hur vi nu ska beskriva skiftningarna.  
Stor rusning var det till Second Hand som nu har öppet tisdagar och torsdagar under semesterperioden. Måste vara idealet för affärerna.....
Skörden idag blev för 75 kronor: En handmålad Delft-skål, fem whiskeyglas i serien Line och ett par stickor storlek 4. Det får man allt vara nöjd med. Ska du ha dom frågade en annan kund som var fem sekunder efter mig med att lyfta i whiskey-glasen. Jaa, det ska jag, svarade jag bestämt. Hon såg lite besviken ut, men först till kvarn....
Två bananer är numera kaka, visst hade de fått plats i tunnan som töms imorron men jag tror att grabbarna hellre äter dom (i nuvarande form) än tömmer dom i bilen.
Sen är 30 biffar på stekning i ugnen, resten av dom får bli morgondagens göromål.
I lunchlådan till onsdag blev "fish&mash", vilket jag också åt till kvällsmat.
Nu stickprojektet och fåtöljen till husletarprogram på engelska landsbygden..........å Inga ho' ä' ritti't trötter, s'a I veta.
 
Inte är jag nån sömmerska, men har väl ändå lyckats fuska ihop en liten ansiktslyftning hos trädgårdsmöblerna. 
 
Tyget är det iallafall inget fel på....tycker jag.
 
Han blir "änna våter" där utanför.
 
Medan Herr Snigel hittade en torr plats att sova på....hela dagen.
 
Dagens fynd på bild.
 

Semester.......

.....och utflyktsresor för "alla andra" känns det som. Men "ja' ä' inte bitter!" utan ha Ni era resor och utflykter nu, medan jag fortsätter jobba. Sparar lite på mina till längre fram och tar några fler tillfällen istället för att bränna av allt på en gång.
Sen har vi ju förstås kategorin som har ledigt jämt, där är det lite svårare att jämföra sig, då man bara har 25 dagar/år att komma med. Men å andra sidan är jag ju inte så gammal heller.....
"Always look on the bright side of life"........ kan man alltid påminna sig om, för att hitta det positiva i tillvaron.
Ibland får man kanske leta lite extra och stundtals undrar man....... men gör som Portugal: Ge inte upp!
Så fick han då sitt EM-guld med hemlandet, Ronaldo. Trots att han efter bara en kvart fick lämna planen skadad. Kamraterna fixade det åt honom i alla fall och nu har han inte så mycket mer han kan vinna i fotbollsvärlden.
Bara VM då förstås, annars har han "högar av pokaler" Madeira-sonen.
Framgångarna har nog stigit honom lite åt huve't, det är inte bra att bli föööör stor. Men igår var han ändå genuint glad och lycklig.  
Maken är som sagt på utflykt, kombinerat med barnvaktsjobb under faderns snickeriarbete i huset, medan modern skulle åka och hämta fler barn, tillsammans med bäbisen.
Själv får jag väl inhandla material till ett berg......med mormorsbiffar och göra klart tills torsdag. Tror inte det kommer att bli några klagomål på det.
Material finns lagrat i kylen och allt syarbete är avklarat. Men själva finliret (stryka och "montera")  får nog vila tills imorron, så också matlagningen. Nu ska jag bara vara.....framför teven med stickningen.
 
"Ute blåser sunnanvind"..........
 
Den här dynan har redan fått sin make-over (men här fortfarande i juleskrud)......
 
....resten ligger i denna hög, "inspektionsbilder" imorron kanske.....
 
 
 

Vilodagen.....so far.

Uppgång vid nio efter att ha hämtat mig en macka och kaffe som jag drack i sängen, tittande på renoveringsprogram från England. Väl uppe tittade jag för tredje gången (minst) på tyget jag köpte i Hjo senast, tänkt till nya dynöverdrag och ryggstödskuddar åt trädgårdsstolarna. 
Insåg sen att tar jag inte tag i det nu är det a) ingen idé för denna säsong, b) blir det inte av alls. Med andra ord, ta sig i kragen, plocka fram sax och måttband för tillklippning fick det bli. Sex ryggstödsöverdrag, två dukar och en bänkdyna blev tillklippt. Stora dynan är klar och ligger på plats, resten ska nålas ihop och det blir sytt en annan dag (typ imorron efter jobbet). Alla andra gamla smutsiga och solblekta överdrag fick en permanent viloplats i tunnan, som töms på onsdag.
Sen klarade jag inte att se alla smulor och damm på golven längre, så ut med mattorna, motionsrunda för dammsugaren med mig som "personlig ledsagare", samt moppa golv. Till middag serverades sill, potatis och gräddfil, så ingen matlagning att genomföra som tur var.
Maken letar verktyg som ska åka på semester till dotterns fritidshus, tillsammans med honom några dagar. Därefter kommer hela gänget hit på långweekend mot slutet av veckan.
Bäst att försöka vila upp sig........
Tvättmaskinen fick en order igår som är utförd, vilket betyder ren tvätt som längtar in i skåpen. Fick en  kopp kaffe levererad av maken alldeles nyss. Behöver nog den energin, för attans vad jag är stel efter bara det lilla som blivit gjort.
En tur in i duschen kanske fräschar upp, mer än bara tar bort svetten. Jag måste ju vara "presentabel" då jag bänkar mig framför EM-finalen, lite senare ikväll.
Till sist kan meddelas att hortensian i krukan, mår mycket bättre idag. Vatten hjälpte.....so far.
 
Hade en gäst i vardagsrummet igår.......
 
Fortfarande ljust......igår strax efter elva på kvällen.
 
Racerbåt på sjön, underhöll till kaffet.
 
Ska jag behöva gå in och hämta själv eller....?
 
Vi vill också ha.......
.
 
 

Solig lördag........

.....vad hittar man på då? Jo sonen och maken tyckte det passade bra att elda. Det var egentligen sonen som ville elda gamla papper och jag hade också rensat ur en kasse som skulle få "åka snålskjuts" samtidigt.
Far och son gick på "jakt" efter eldningstunnan, som vilade i diket nere vid banvallen.
Rätt som det var kom sonen inrusande och frågade efter salubrin.
Inte bara hade de hittat tunnan, utan däri fanns ett gigantiskt getingbo vars invånare inte blev direkt glada. Nu stannade det vid två stick på sonen och maken klarade sig helt oskadd, så långt....
Jag tyckte då att de skulle skita i det hela, men se det skulle de inte. Nu lyckades de med långt rep, krok och vattenslang i högsta hugg göra slut på inkräktarna utan ytterligare missöden. Tur säger jag, som gick in och avsade mig all inblandning....
Allt blev uppeldat, vi åt gemensam lunch och så kom kompisen på en visit. Vi satt på verandan i två timmar med glass och kaffe, pratande. Sen skulle hon hem och packa, för resa till ett grannland med barn, barnbarn och deras far/morfar. Ha en bra semester säger jag.......
Själv blev jag sittande vid teven och glodde på kostymdrama, stickande på mitt nya projekt...... 
 
Kanske tur jag tog kort igår, för idag var den lite slokörad. Vi får se om vatten hjälper......
 
Kinamat på altanen igår kväll......
 
Förbipasserande flanerare stannar för en pratstund, strax efter "getingjakten".
 
.....och sonen påbörjar vad han kom för......i den "återerövrade tunnan".
 
Kassler och potatisgratäng....inte nån av Ingas höjdpunkter i matlagning, men föda.
 
 

Bästa insatsen.......

......han någonsin gjort. Vem då undrar kanske någon? Schweinsteiger i tyska fotbollslandslaget, som såg till att Frankrike fick en straff, som de gjorde mål på.
Sen schabblade tyska försvaret och samma fransman kunde göra ytterligare ett mål, vilket föranledde Tysklands uttåg ur EM. Jag tycker att Tyskland är lite tråkiga att se på (även om de har blivit bättre) och just denne Schweinsteiger har en tendens att sparka lite för mycket på annat än bollen. Så han har i många år irriterat mig som fotbollsspelare. Men som sagt "även blinda höns hittar ett korn" då och då. Nej det är inte direkt snällt, jag vet. Men då det denna gång medförde/bidrog till att motståndarna vann matchen och man föll på eget grepp så att säga, känns det ganska bra.
Nu är det bara EM-finalen kvar (på söndag) och jag har svårt att se hur Portugal skulle kunna rå på Frankrike, men vem vet. "Allez les bleus!". Ronaldo får nog nöja sig med ännu ett silver.......
Mulen fredag, med regnet hängande i luften. Firar med lite sjukgymnastik här vid skrivbordet, mellan samtalen.
Vad var det då för försändelse att hämta hos ICA? Jo ett stort brev innehållande en åtta-årspresent, att överlämna en bit in i augusti.
Sen blev det en del "kompletteringsköp" av blommor på torget, till att ersätta bortglömda, o-vattnade sådana på flera platser i vår trädgård. Kanske kan de bli ihågkomna lite bättre nu.......
Blommorna är på plats och det fanns utrymme för fler egentligen, men en liten ansiktslyftning blev det väl ändå.
Maken har varit och sett ut en gräsklipparslav, som ska installeras på torsdag om det funkar i vår slänt. Det är brasklappen i köpet, de kommer hit och "provar" och går det bra så.....har vi blivit med "slav". Nu ska han dra och köpa thaimat strax........
 
Inköpen klara, nu lasta bara.....
 
Litet kikhål, hemligt innehåll tills 18 augusti......
 
Inte blev jag ledsen inte, då jag öppnade matlådan, mmmmmm......
 
 
 

Nystädat på jobbet......

.....var det idag, då veckostädningen utfördes igår eftermiddag. Därför blir man lite förvånad då det mitt i korridoren ligger en stoooor hög, som välkomsthälsning.
Kontorshunden var oskyldig för hon hade inte hunnit anlända för dagen och hade dessutom vattentätt alibi för gårdagen.
Visade sig lite senare att en av chaufförerna skaffat hundvalp som ibland var med till jobbet. Den hade i ett obevakat ögonblick "lättat på trycket" utan husses vetskap. Men nu vet han.......
Kontorshunden gjorde en skeptisk ringdans runt högen och nosade lite försiktigt, innan husse offrade en av hennes bajspåsar på "lämningen".
På Facebook igår kunde man på "Tibrosidan" se en bild av en räv utmed Fågelviksleden. Den kan jag rapportera att jag nu har sett live också. I morse på min väg till jobbet var den ute och hade jagat, för den bar på ett byte i munnen. Tyvärr låg kameran i baksätet så något "snapshot" blev det inte på "händelsen", bara en muntlig rapport alltså.
Idag bjöd chefen på lunch, därför var Inga helledig igår kväll och kunde sjunka djupt ner i fåtöljen och bara glo på teve. Valde att se Barnmorskorna först och andra halvlek av fotbollen. 0-0 i paus, så fortsatt spännande (en stund) innan Portugal lade in den högre växeln och avgjorde. Då återstår frågan för kvällen: Frankrike eller Tyskland som motstånd i finalen? Håller och hoppas på Frankrike, men misstänker Tyskland dessvärre.....
Och ingen förmögenhet på lottodragningen igår, precis som jag förutspådde.....inte ens ett korvöre.
 
En hund-installation........
 
Spännande.....eller inte?
 
Full fart på Fågeludden i Strandstadshamnen och blåser gör det en del dessutom.
Säkert sim- och flygövningar för nästa generation måsfåglar.

Samma tema......

.....vad händer en helt vanlig ....onsdag? Inte mycket, men jag har åkt till jobbet och då har jag ju även tagit mig ur sängen denna dag.
Mer eller mindre märkliga samtal får man lite då och då, så också idag. Ibland går det inte att reda ut varför ett fel har uppstått, eller att man skulle gjort något fel, men oavsett får det tas tag i och fixas rätt igen.
Går inte att fundera för mycket.....men idag var det mycket underligt med en kund, som beställt en sak och då det är utfört ringer igen och säger att det hade hen inte alls gjort.
Därför får chefen  "göra om och göra rätt." ????? eller hur man nu ska uttrycka det hela.
Handla en del efter jobbet står också på agendan för dagen.
Maken ska iväg på fotboll framåt kvällen, samt hämta hem vår röj-såg som varit på "sjukhus" sen igår. Själv får jag väl bänka mig vid teven och heja på Wales, som spelar semifinal mot Portugal (Bale-Ronaldo "inbördeskrig i Real Madrid").
Kan också hålla tummarna för sista tioveckorsdragningen på mitt Lotto (än har det inte gett något denna omgång).
Blir väl som vanligt, att man får satsa nya friska pengar på ytterligare en tioveckors bara.
Som engelsmännen säger: "Throw good money after bad...."
Men man har alltid ett val: Satsa eller inte satsa och har man som jag spelat samma rader i ca fyrtio år, vore det ju snopet om det då äntligen "slog till"  och jag inte är med längre. 
 
Det växer bra...om än lite "oregerligt"......
 
....närbild på clematis.....
 
.....och "nerlusat" med kart är det på vindruvorna, hoppas det blir fina klasar av allt.
 

Tisdagsskrämsel......

.....får jag väl erkänna att det blev.
Men nu har jag varit hos doktorn och han förklarade att då EKG inte är helt fläckfritt, vill de alltid träffa patienten också innan diagnos ställs. Det hade inte förändrats sedan fem år tillbaka visade det sig, (då jag senast gjorde en sån test) det var samma "defekt" på kurvan då och ska man se positivt på det hela, så är det ju ingen försämring där i alla fall, under rätt lång tidsperiod. Man får försöka vara glad för det lilla, för fortfarande kvarstår krämpor.
Förhoppningsvis är en del relaterat till den nystartade "träningen" som visar en förbättring....snart.
Kan alltid hoppas....
Annars händer inte så mycket..... jobb, teve, sova väldigt intressanta saker att ljuga om.......
Ikväll kommer dock syster med assistent en stund på fika, kan kanske bli trevligt, man vet aldrig. Men framförallt blir det spännande att se vad hon har fixat för kaffebröd. 
Maken skulle försöka få tag på en rörmokare, vilket jag har hört kan bli spännande det också. Att se hur länge man får vänta innan de kan åta sig jobb. Hörde nå't om lååååånga väntetider på symötet i söndags.
Än är det ingen kris, men vi har några saker som behöver åtgärdas/tittas på.
Och i mitten av augusti kunde de komma och ta en titt......
Syster har både kommit och åkt igen, med sig hade hon dajm-tårta, vilket var väldigt bra eftersom jag tycker det är sådär, vilket bara föranledde en liten bit alltså.
Maken drog på möte angående fiberutbyggnaden och jag landar snart.......surprise, surprise..... i tevefåtöljen.
Köpte några nya nystan garn på Netto idag och har en idé.....
 
Syster med "privat-chaufför" påväg hem igen......
 
....och här väntar en kasse garn på att bli nå't.
 

Måndagskul.......

.....kan man ju intala sig att det är, med ny arbetsvecka framför sig. Om det sen hjälper är väl en annan sak kanske. Det var ett riktigt åskoväder mitt på dagen med både blixtar, dunder och hagel.
Inte helt hundra känner jag mig heller, var nere hos sköterska i eftermiddag och fick då en tid till läkaren imorron. Vi får se vad han har att säga om tanten.
 
Kör en repris från i förrgår.....
 
 
 

Söndagsnöje....

....blir fortsatt rensning av papper, sånt blir aldrig färdigt egentligen. Sen är det symötesträff hos en av deltagarna i eftermiddag. Alldeles nyss regnade det ordentligt, men nu skiner solen igen och så får vi hoppas att det förblir, så vi kan sitta ute på "mötet".
Två gånger fru And har också varit här på förmiddagen, de fick några brödbitar att dela på. Men sen jag igår dumpade det jag sparat i en vecka nu, fanns det inte så mycket.
En av dom gick helt resolut och norpade smultron istället, det växer en del runt blåbärsbuskarna. Då tyckte jag att det var dags att de drog någon annanstans, för de ger sig även på just blåbären när de har mognat och det har vi inget överflöd att dela med oss av.
Nu var det fortsatt opålitligt väder, vi fick till och med sitta kvar en stund i bilen för att inte bli plaskvåta då vi skulle ta oss in i huset till mötet. Det har avhandlats lite av varje under sittningen och vi fick gratulera en av tanterna till nytt jobb dessutom. Hon startar som kokerska på dagis i början av augusti, istället för som nu personlig assistent.
Slutligen lyckades vi också komma överens om ett nytt datum till nästa gång.
Det kan ta ett tag om man ska jämka ihop sju tanter, arbetstider, semesterresor och andra åtaganden.
Grannarna till värdinnan hade tänt grillen då vi skulle fara hem och det doftade förföriskt. 
Nu fanns det inget att grilla då jag kom hem, men lite kok-korv hittade jag i frysen, så det får det bli till kvällsmat.
Vi tutade ordentligt på en vandrare under hemfärden, vilket var maken på promenad.
Kan undra om han hinner hem innan nästa regnskur.......nä det gjorde han inte, för nu står det som spön i backen igen.
Fotboll och barnmorskor är det på tv-agendan för kvällen......
 
Redan igår kväll var det ostadigt väder, ömsom såhär........
 
För att avslutas på detta sätt.
 
Dinner is served, madam.......
 
Dagens värdinna med tomma skålar efter god fruktsallad med mera.
 
 
 

Fish n' chips......

.....var det väl inte riktigt till middag, utan "fish n' mash". Idag har jag bestämt att det ska vara en dag som jag inte gör nånting. Förutom att laga middag, bädda rent i sängen och vika tvätt. Blev visst lite rensa i kökslandet också då jag hämtade sallad till frukostmackan....
Men annars ska jag inte göra nå't, mer än lite sjukgymnastikövningar och kanske börja sortera papper för att slänga. Lite gammalt bröd skar jag också upp, var till slänten och dumpade två påsar och där hade skatorna fest.
Söndagsmiddag (kalkonfilé) ska sättas in i ugnen då den har tinat, men annars blir det inget arbete.....
Regnat ordentligt har det gjort framförallt i morse, men nu ser det ut att klarna upp. Till och med viss chans till sol verkar det som.
Efter lite papperssorterande blev jag så sittande vid teven för att titta på "Sömnlös i Seattle" och här sitter jag fortfarande och fortsätter titta på nästa program, medan maken gick ut på en långpromenad.
Om jag är flitig med mina övningar, kanske jag snart kan ta en kortare promenad för egen del......utan att det gör ont direkt. A bit of positive thinking........is that possible??
När jag nu är på rätt väg av att "tro det bästa", kan vi ju hoppas på lottodragningen då också ikväll.......
 
En god start på dagen.....
 
......och middag.
 
Inte bara skatorna hittade "brödgömman"........kom an då grabbar och tjejer....MAT!
 
....ok här är vi.....
 
Räcker det till alla då?
 
 
 
 
 

Spänn, lyft, släpa......

....är vad som gäller i sjukgymnastikprogrammet jag fått för knät. Så mellan samtalen på jobbet spänner och lyfter jag knät, samt släpar foten fram och tillbaka (sittande) för att böja leden. Vi får se om det blir något bättre på sikt.
Det är i alla fall fredag, alltid något, även om det regnar.
Fick vara matleverans åt sonen, som tydligen legat hemma sjuk sen förra helgen. Han var sugen på en kebabrulle till lunch.
Själv fick jag kålpudding när uppdraget var utfört. Nu återstår bara två timmar innan helgen tar sin början, även för mig. Vi får se om syster kommer och fikar imorron, hon ville det och tyckte att jag skulle baka tosca-tårta.
Men se det gick jag inte med på, hon får ta med "något gott", så bjuder jag på kaffet sa jag.
Har själv haft med fikabröd många gånger till henne, så nu är det dags för tvärtom förklarade jag. Som sagt....vi får se hur det går.
Har även idag haft "visit" utanför fönstret av unge master Mås. Idag hade han i alla fall gott om regnvatten att dricka ur pölarna, men han stannade inte så länge. Sen kom jag på vid hämtandet av kebabrullen, att jag ännu inte tagit kort på Tibros berömda (bespottade) offentliga konstverk: "Ös på". Avhjälpte detta när jag ändå passerade förbi. 
Fotboll i Fagersanna och fotboll från Frankrike, hmmmm..... vilket ska jag välja?? 
 
Döm själva! Här är iallafall "Ös på".......
 
Han var lite längre bort idag, vid cykelstället.....
 
.....och börjar så smått sträcka på sina vingar.
 
 

RSS 2.0