Lite trädgårdsröj.......

.......blev det idag frampå förmiddagen, efter lagom sen frukost. Den ena vindruvsplantan (röda) växer så det knakar och spaljen räcker inte riktigt till längre. Så gör också kaprifolen, som vid tidig vårvinter knäckte sin spalje och ingen har fixat nån ny. Det innebär att istället för spaljeväxt har det blivit en krypväxt, som blandar sig med all annan växlighet på platsen. Alltså innan det blev en "obändig röra" av vindruvor och kaprifol fick jag ta beslut om vilken som fick "stryka på foten".  
Då det är väldigt mycket vindruvsklasar i år och kaprifolen inte har särskilt mycket emot ansning var beslutet inte så svårt. Dock finns det lite kvar av outslagna kaprifoler.
Medan jag var ute började det duggregna litegrann och då hörde jag från grannen hur den som var inne ropade en varning till den som var ute: Det regnar......
Utevarande person svarade med stor förvåning: Ja det gör det visst.....
En massa ren tvätt finns att ta hand om, men dum som man är stoppade jag maskinen full med mera så det tar ju aldrig slut.
Nu mullrar det ute lite på distans och mulnar på över sjön. Vi får se vart det tar vägen med väderleken. Vi hade tänkt att grilla........
Får ta en kopp kaffe sålänge, som maken precis satt på och invänta "stadigare väder".
 
I kökslandet finns det gott om haricots verts........
 
.....och ett "sallads-torn".
 
Krusbär finns det också......
 
......precis som svarta vinbär.
 
Spännande att följa mognadsprocessen......och två tomater blir det mä'.......
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0