Tur till staden.......

.....för båda makarna Berg var det under torsdagen, men då vi hade olika tider att passa blev det varsin bil för resan.
Precis ett år sedan maken opererades och kontrollen idag visade att allt var som det skulle. Det blev några pannkakor framåt femtiden, som lite förstärkt kvällsmat. Inga tyckte det behövdes efter endast lite rester, respektive "fryst gourmetportion" som lunchmat.
Idag fredag när vi vaknade var det ett tunt lager snö ute. Kallt är det också, samt halt......
Maken var en kort resa till Tibro, för att hämta hem den nyservade gräsklippar-"polar'n". Sen har vi bytt lite gardiner till mera jul-stuk och dessutom börjat locka ut alla tomtar med mera ur garderoben......
Gallrat i utbudet och varit på loppisen nu ikväll med dessa, samt ordnat lite på bordet därnere.
Imorron blir det hektiskt, om jag ska hinna med allt planerat.
Julmarknad (kanske "lurar med" maken...), handbolls-VM damer startar, följs av Liverpool-match och sen blir det julbord med jobbet på Millners.
Men nu upplösningen av Idol, sen sängen...........
 
Jaha......kunde varit värre.
 
"Föddes" en guling också under veckan.
 
Soffans kuddar har fått  sin jul-skrud......
 
Luciatåget på plats i köket......
 
....och fredagsmiddagen var värsta helgmenyn: Kotlett med kantarellgräddsås.........
 
 
 
 

Köttbullarna.........

......till släktens julafton är nu klara och räddade in i frysen. Då jag ändå höll på med att söla ner i köket, blev det några saffransbullar bakade också. Inte blev de speciellt vackra, men smakade helt ok tyckte jag nog.....
Maken drog iväg till Hjo för postpensionärslunch. Men jag avstod efter att ha läst dagens meny och med deras köttbullar helt utan smak kvar i minnet, från förra gången.
I måndags kom stövlarnas ägare, dennas dotter och dotterdotter på ett fikabesök. Två bläckfiskar fick därmed också nytt hem.
Igår beordrade jag maken med på "storhandling", något motvillig får jag nog säga. Men argumentet att det är han som dricker en massa mjölk och då kan han bära hem den också...... bet.
Uppbunkring hos Apoteket blev det också, samt tankning av hans bil.
Dock slapp han att stanna vid second hand, då även jag kände det var ok att hoppa över.
Sent igår kväll, plockades adventsstjärna och ljusstakar fram för utplacering. Så nu är julpyntningen påbörjad, blir väl lite i taget nu framöver........ 
Alldeles nyss kom kollegorna i sopbilen, så tunnan är redo att fyllas på igen.
Även idag på hemväg från sin lunch, har maken shoppinguppgift. Sånt som vi glömde, eller ej fanns igår och mera mjölk........
 
Påväg in i frysen.......
 
Tisdagens frukost.......
 
.....och middag som Inga bjöd på.......
 
Blev en ny "fisk" till teven tisdag......
 
Allt klart för bakning.........eller, var kom nu den ifrån??
 
Här är resultatet....
 
Adventsklart.......
 
 

"Tant"-weekend.......

.......inleddes med upphämtning av tanter från diverse stugor i och runt Fagersanna. Därefter påbörjades den hemliga resan (för två av oss) mot förutbestämt mål.
Halvvägs mötte ytterligare en tant upp och nu fortsatte två bilar färden. Första stopp för fika (naturligtvis) blev i Alingsås, hittade ett mysigt fik på en liten innergård.
Där satt vi en bra stund....
Färden fortsatte sen mot Partille slott/herrgård, som dagen till ära påbörjade sin julmarknad. Inte så stor, men flera av oss lyckades hitta alster för inköp.
Nästa anhalt: Gourmetrestaurangen McDonald´s för en delikat något sen lunch..... ibland är det enklast att bara få något i magen snabbt för att må hyfsat.
Därefter fortsatte vi några kilometer till övernattningshotellet: Apple i Sävedalen. (Det som under min gymnasietid vid Munkebäck, var OK motell och tjänade som fikaställe ibland på håltimmarna).
Eftermiddagen tillbringade vi på ett av rummen och tjatade, fram tills det var dags för kvällsmålet som ingick i vistelsen. 
Mätta och belåtna återgick vi till tjatande på samma rum, vilket vi några timmar senare "avslutade" med ost, kex och vin....innan sänggående.
Morgonen startade med riklig frukost klockan nio. Efter långsittning där checkade vi ut och fortsatte mot Göteborgs Remfabrik, till ytterligare en julmarknad.
Inte köpte vi väl nå't ?? Jodå ALLA hade kassar med flera olika innehåll med därifrån.
På hemvägen stannades det sen vid Lilla Nääs Interiör och där på övervåningen hittade vi "Narnia" jul-style. Himmelriket tyckte ett av födelsedagsbarnen.....
Sista samkvämet blev en motellmåltid, innan bilarna åkte skilda vägar igen. När alla var hemförlovade hittade jag bara ett par stövlar i bakluckan, som ägaren kommer och hämtar i eftermiddag.
Sova i egen säng är alltid det bästa för den "gamla" , som också slipper att åka till jobbet igen måndag morron.
 
Olika förberedda....vart är vi påväg?
 
"Ekonomi"-staty på torget i Alingsås.......
 
"Söl-fika" i Alingsås........
 
.......på fin innergård......
 
....med mysiga butiker.
 
Första julmarknadsstoppet......
 
Permanent dekoration i slottet......
 
Tovad hatt med "förälskade räkor".......men blev inget köp.
 
Positiv-halare underhöll utanför.....
 
 
Nu tillbaka till bilen och åka hemöver.....
 
....med ett shop-stop i Nääs.
 
 
 
 
 

Ja vad ska man säga........

......om teknik? Kanske kan anamma rådet om att har man inget snällt att säga....håll tyst.
Men nej, måste bara spy ur mig lite: Telefonens headset funkade helt ok torsdag eftermiddag, men fredag morgon "back to .....NOT working".
Två timmar med diverse support, men då inte jag kunde "tala om vad det var för fel...typ" fanns ingen hjälp att "inkassera", så ordning på eländet går inte att få. Visst kan väl jag också sitta och gissa....men support på distans känns mer än värdelöst....
Tjejen på Tre ska dock sägas engagerade sig och försökte länge iallafall. 
Och som grädde på moset, hoppade registeranslutningen ur minst tio gånger i timman hela morronen.
Stackars dom som måste jobba på måndag säger jag bara. Själv har jag inget inplanerat förrän i julveckan nu.
Får försöka tagga ner med IDOL och sen lite sömn, innan avfärd på symötesweekend imorron bitti. 
 
Partyweekend.....tant-style på G  (hahaaa)
 

Inskolning.......

.....igen till arbete blev det några timmar igår. Men hälften av denna tid var det datatrassel.....igen! Börjar så smått tro att jag har dåligt inflytande på teknikmaskiner, alternativt skrämmer slag på dessa så fort jag visar mig.....
Onsdagseftermiddagen fortsatte sen i fåtöljen, med hämtportion lunch från Millners. (Jodå maken fick också....pannbiff). Helt ok, med diverse salladsgrönsaker och äppelkaka med vaniljsås till efterrätt.
Portionerna var så stora att de även räckte till idag torsdag åt båda.
Min i matlåda och makens i kylen att avnjuta efter städdag och nu är han "på vift" igen. Tidaholm har tydligen en speciell dragningskraft på honom.....
Onsdagskvällen gav viss utdelning  på lotto, 19 kronor till mig OCH 18 riksdaler till symötet.
På jobbet idag var det heldag och ganska lugnt, förutom att datorn "fick hicka" när den insåg vem som skulle starta upp och jobba. Gick som tur var över rätt snabbt och imorron ser vi fram emot ytterligare en avlönad heldag.
Därefter på lördag bär det iväg med två symötessystrar som fyllt sextio under året och detta ska de premieras för med en liten hemlig resa ("arrangerad" av oss andra). Återkomst hem någon gång under söndagen.......
Packning startad nu i eftermiddag.......
 
Jorå.......den kudden är berest.
 
Inga bjuder i fredagens matlåda: Fiskpinnar med pulvermos, (+majonnäs) och frukt till efterrätt.

Pensionärsliv........

.......eller vad man nu ska kalla den passiva tillvaron jag halkat in i? 
Lördag kan jag inte erinra mig att jag över huvud taget gjorde något alls. Möjligen då bara att det blev mormorsbiffar gjorda till middag (som även räckte till nästa dag).
Söndag startade med en iordningplockartur på morgonen ner till loppisbordet och sen tillbaka hem för frukost. Lite senare ett besök i duschen och därpå en shoppingrunda på ovan nämnda loppis.
Måndag sen bara slappardag, men den i torsdags startade tröjan slutfördes dock under kvällen.
Nu paketerad som julklapp........
Som extra "bonus" låg det i postlådan ett brev med anmodan om nästan en sjutusing för vår "nyfådda" asfalts-sträng. Jaja, visste vi ju.....och nu är den då äntligen på plats.
Idag tisdag har Inga bjudit på bacon/purjolökssås till valfritt pasta eller potatis. Men innan dess var vi "panschisar" på vårdcentralen. Maken för provtagning och jag för en cortisonspruta i axeln av "tyskdoktorn".  Imorron ska sen sjukgymnastik för denna kroppsdel beställas på läkarens order. Skulle inte få ont och behöver ej vila efter sprutan. (Vi får väl se, men hittills känns det varken bättre eller sämre....).
Tanken går också till en nära vän som idag påbörjat sin behandling för allvarligare saker än en orörlig axel.
Kanske åker jag till jobbet en stund imorron och "skolar in mig" inför heldagar torsdag-fredag.
 
Nostalgibildsoriginal från gammal skyltning på Posten (anledning: årets utskick av klistermärken från barncancerfonden)..........
 
Något händer i skogen på andra sidan sjön..... starkt ljussken både igår och idag. (avverkning av skog??)
 
Den nämnda färdigställda tröjan.........nu i paket.

Mycket väsen.......

....för nästan ingenting, blev det under onsdagsmorgonen. Vi vaknade (iallafall jag...) till ett fasligt väsen utanför, då lastbilar och asfaltsfordon ockuperade hela genomfartsleden utanför vårt hus. Detta bara för att vi skulle få (inte gratis..) "anslutning" till vägens asfalt från där plattläggningen slutar.
Ytan mäter ca 10 m x 0,5 m och nu är den "gluggen" äntligen igenlagd.
Trots heldag till Ullared tisdag, blev det kompletterande shopping i Skövde under dagen.
Torsdag hände inget annat än bakning av några brödkakor och sen började jag på en tröja till......
Idag fredag testbakades ett glutenfritt bröd på recept från tidningen Land.
Middag intogs i Hörnebo i anslutning till en födelsedags firande (infaller imorron). "Lillgrabben" fyller då 26 år. 
På hemvägen pantade vi flaskor och handlade lite på COOP (i gamla Nettobutiken har det blivit ordning, iallafall i starten) och hemkomna smakade vi sen på den nybakade limpan.
Utlåtande: Ätbar, men ingen sensation att göra repris på.......
Nu Idol och sen fotboll, till ackompanjemang av fortsatt stickning på nystartade tröjan då.  
 
Utsikt från sovrummet klockan åtta.......
 
Många "kockar" för en så liten remsa.....
 
Torsdagsbaket......
 
Pastagratäng med broccoli......
 
Fredagsbaket......
 
Och julklappshögarna växer.........
 
.......medan skatorna sa ja tack till gamla havregryn.

Ullared......

.....nästa, var det imorse. Uppgång halv sex och upphämtning av resesällskapet klockan sju i Tibro.
Gråmulen dag men plusgrader, så väglaget var bra.
Bjuden på frukost på rastplatsen i Holsjunga (med knappa fem mil kvar till målet...... Gekås), men vi satt kvar inne i den varma bilen. Smakade bra med kaffe och hembakat bröd.
Anlände till (som vanligt) den överfulla parkeringen, men lyckades få en plats hyfsat nära ingången, då en bil åkte.
Nästa anhalt kundvagn. Ingen av oss hade något mynt......... då kom en "räddande ängel" och skulle ställa tillbaka sin, men vi fick överta den.....tackar!!
In i smeten....... inte skulle vi ha speciellt mycket egentligen, men några saker fanns ändå på både skriven och "oskriven" lista.
Vi travade runt i ca 2 timmar med delad vagn, men lyckades sådär med att  få den så överfull som vissa andra passerande kunder.
"Tidsgränsen" var nådd för vad stel tant (den yngre-jag) fixade och den äldre (ej så stel) höll med om att det nog räckte kanske.
Ingen kö i kassan och så var vi ute. Pizzerian nästa och där var vi helt själva (förutom kocken då).
Sen hemåt och en kaffepaus i bilen vid Trädet.
Nu skönt att sjunka ned i fåtöljen............kommer nog somna gott ikväll.
 
Mat efter shopping....smakar alltid bra.
 
Hemfärdsfika i bilen.....
 
Fullmåne vid Sporthallen....efter hemkörd reskompis.

Skaffa mer information......

....om tidsperspektivet på knäledsbytet, kändes som en bra plan så jag ringde ortopedmottagningen för att höra. Ja det sker ju inte imorron direkt fick jag veta (och det visste jag väl.....), men om man ville kunde man åka till en klinik i Jönköping och få hjälp ganska snart.
Sa att jag skulle återkomma efter lite betänketid, ringde sen tillbaka efter några timmar och "nappade" på erbjudandet. Väntar nu på kallelse från Art Clinic alltså.......
Har inte på långt över ett år varit förkyld, men nu är det lite snorigt, sen i torsdags.
Var iallafall en tur till Tibro för proviantering under lördagen och maken drog till Jönköping på blues under fredagskvällen.
Imorse plocka ordning på loppisbordet och till middag serverade Inga dillkött. Maken har fått en del digitala hälsningar på fars dag, dessutom besök av äldsta dottern (med make).
Inga fixade snabbt lite nybakt kaffebröd innan loppisen stängde........
På tisdag är det meningen att jag och en fd. postkollega ska åka till Ullared. Vi får hoppas att snuvan ger med sig tills dess så jag orkar........
Inatt passade det på att snöa litegrann, inte välkommet.
 
Några av dockkläderna jag gjort inför jul....... till nån.
 
Maken är inte hemma-mat........ (musslor)
 
Säsongens första snö......
 
Maken ställde in sommarmöblerna......
 
Söndagsmiddag......
 
Fars dags-fika.......
 
 
 

Knä och brandvarnare.

I tisdags damp det ned ett brev att jag är ANMÄLD till knäledsbyte på höger knä, efter att överläkaren studerat min egenremiss. Kallelse till förberedande röntgen och EKG ska komma separat.
Men när stod det inget om.......
Skulle också ringa vårdcentralen för en allmän hälsokontroll inför ingreppet, men de tyckte det var bättra jag återkom med begäran om det när operationstiden är fastställd. Ok, sa jag hur är det med axelröntgen då? Fick en tid om två veckor för en cortisonspruta.......
Förmiddagen var det som sagt möte i Hjo och maken var sen med min bil för vinterrustning och tankning. På hemväg därifrån hämtade han lunchmat på Millners.
Kvällstid symötesfika i Skövde, så onsdagen gjorde jag inte så mycket mer än färdigställde en julklappströja och stickade dockkläder till framåt tvåtiden (torsdag morgon). 
Idag rejäl sovmorron och order til maken att fixa middagen......steka pannkakor och värma ärtsoppa.
Han passade då samtidigt på att testa brandvarnaren.....och den fungerade!! 
Var ett tag sedan nu som vi pratade med Sectors telefonjour, men snabba är de med att ringa. Hinner inte gå ens en halvminut efter att sirenen startat här hemma.
Utanför vid lunchtid var det en grävare här och förberedde sträckan mellan våra plattor och vägen, för asfaltering. Blir i nästa vecka tydligen.
Själv satt jag och broderade och har så gjort hela eftermiddagen.........
.....och såklart vann Liverpool sin match i tisdags.
 
Gårdagens kvällsmat........
 
Julklapp......till vem (hahahhaaa)...?
 
Ordentlig frukost idag......
 
Bildbevis på markarbetet.....
 
 
 

Sonen på middag........

.......var det idag. Han bjöds på kassler med ananas, purjolök, champinjoner och gräddchilisås under ett osttäcke, med ris till.
Men innan vi kom så långt på dagen hade jag hunnit med att ta en tur till loppisbordet för lite ordningsplockande och lägga dit några nya föremål.
Hur gick det då med insomnandet, som jag trodde skulle infalla tidigt under gårdagen. Men inte, jag höll mig vaken till en bit efter två och sysselsatte mig dessutom med att virka en bläckfisk.
Fick en beställning från min annons på en Facebooksida och trots att jag redan har många ex, fanns inte "rätt färg". Lovade då att virka en ny........
Såg alltså HELA Liverpools vinstmatch och vaknade trots detta i god tid för besöket på loppisen.
Bläckfisken slutfördes under dagen och lades på brevlåda för färd till Skara. Betalningen redan anlänt..... swish är "bra skit".
Till middagen blev det utbyte av bristande kuskaper/vilja/snabbhet hos tekniska supporten på våra respektive arbetsplatser (på förekommen anledning). Ibland undrar man om dessa lever i ett parallellt universum, som tror att all verksamhet kan sättas på "hold" tills de fixat problemen.
Mina stackars kollegor går nu in på vecka två! med eländet som uppstod FÖRRA fredagen och förvärras varje gång de försöker göra  en omstart...... 
Vi pratade även om hans semester-resa, sen vid hemfärd hade han två doggybags med sig av ovanstående meny....
Maken och jag har ätit pil-pil ikväll, men jag är väl inte lika stort fan av rätten och inte smakar det som på plats i Spanien säger han, men ganska ok iallafall.
Men imorron blir det vanlig hemgjord räksallad av resterande innehållet i räk-burken.......tycker jag är godare.
Hittade en halvfärdig bläckfisk till när den andra färdigställdes, så nu är även den klar.
Imorron INGEN tid att passa......men tisdag är det APT hos syster, som jag ska delta i. 
 
Under tillverkning.........
 
En av sonens favoriträtter......
 
Makens pil-pil-portion.....
 
Här är den som fick stanna kvar hemmave´ när den vart klar.
 
 

Halloween i Västervåla/Ängelsberg......

......blev det idag, efter en dagsutflykt dit med mormorsbiffar i bagaget. Tre timmar upp, fyra timmars samvaro och tre timmar hem i bilen igen.
Frukost strax innan Örebro, lunch i Västervåla och inspektion av deras alldeles nybyggda stora veranda, följdes av förberedelser inför Halloweenfest som skulle påbörjas framåt kvällen.
Det provades "outfits", målades ansikten och testades olika otäcka masker. Dekorationer var uppsatta lite varstans i huset och en brasa brann i kaminen.
Missade Liverpools match, men de vann igen om än i sista stund.......skulle enligt tevetidningen gå i repris 20.30 men visade sig inte bli förrän 00.30 och då har jag garanterat redan somnat.
Imorron får det bli en koll och påfyllning på loppisbordet, om jag vaknar i tid vill säga......måste vara gjort innan de öppnar klockan 10.00.
Ja det lär visa sig.....
 
Happy Halloween......
 
Frukostmacka vid Sickelsta......
 
Utsikt i väntan på ledig toalett.....
 
Nybyggd veranda.....
 
Brasan värmer.....
 
Ia provar prinsesskronan från Spanien.....
 
Spökena samlar sig.......
 
Lillebror sminkar sig......
 
Morfar spökar ut sig.......
 
Vimplar i taket.
 
 

RSS 2.0