"Tant"-weekend.......

.......inleddes med upphämtning av tanter från diverse stugor i och runt Fagersanna. Därefter påbörjades den hemliga resan (för två av oss) mot förutbestämt mål.
Halvvägs mötte ytterligare en tant upp och nu fortsatte två bilar färden. Första stopp för fika (naturligtvis) blev i Alingsås, hittade ett mysigt fik på en liten innergård.
Där satt vi en bra stund....
Färden fortsatte sen mot Partille slott/herrgård, som dagen till ära påbörjade sin julmarknad. Inte så stor, men flera av oss lyckades hitta alster för inköp.
Nästa anhalt: Gourmetrestaurangen McDonald´s för en delikat något sen lunch..... ibland är det enklast att bara få något i magen snabbt för att må hyfsat.
Därefter fortsatte vi några kilometer till övernattningshotellet: Apple i Sävedalen. (Det som under min gymnasietid vid Munkebäck, var OK motell och tjänade som fikaställe ibland på håltimmarna).
Eftermiddagen tillbringade vi på ett av rummen och tjatade, fram tills det var dags för kvällsmålet som ingick i vistelsen. 
Mätta och belåtna återgick vi till tjatande på samma rum, vilket vi några timmar senare "avslutade" med ost, kex och vin....innan sänggående.
Morgonen startade med riklig frukost klockan nio. Efter långsittning där checkade vi ut och fortsatte mot Göteborgs Remfabrik, till ytterligare en julmarknad.
Inte köpte vi väl nå't ?? Jodå ALLA hade kassar med flera olika innehåll med därifrån.
På hemvägen stannades det sen vid Lilla Nääs Interiör och där på övervåningen hittade vi "Narnia" jul-style. Himmelriket tyckte ett av födelsedagsbarnen.....
Sista samkvämet blev en motellmåltid, innan bilarna åkte skilda vägar igen. När alla var hemförlovade hittade jag bara ett par stövlar i bakluckan, som ägaren kommer och hämtar i eftermiddag.
Sova i egen säng är alltid det bästa för den "gamla" , som också slipper att åka till jobbet igen måndag morron.
 
Olika förberedda....vart är vi påväg?
 
"Ekonomi"-staty på torget i Alingsås.......
 
"Söl-fika" i Alingsås........
 
.......på fin innergård......
 
....med mysiga butiker.
 
Första julmarknadsstoppet......
 
Permanent dekoration i slottet......
 
Tovad hatt med "förälskade räkor".......men blev inget köp.
 
Positiv-halare underhöll utanför.....
 
 
Nu tillbaka till bilen och åka hemöver.....
 
....med ett shop-stop i Nääs.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0