Det fanns inget......

....isterband "att steka på", maken hade satt i sig båda två till middag. Fick istället plocka fram lite fläsk och bruna bönor från frysen och steka på det istället. Går ju i och för sig lika bra som lunchlåda, så inga problem.
Såg inte så mycket av svenska träningslandskampen i fotboll, vilket visade sig inte vara nå'n förlust då man hörde eftersnacket. 0-0 säger ju en del om eventuellt underhållningsvärde.
Vaknade ganska tidigt till ett vackert väder utanför, lika bra att gå upp och maken hade också tagit ett liknande beslut.
Var därför lite extra tidig till jobbet, så nu kan jag sitta och titta på hur solen skiner utanför fönstret....hela dagen.
Men bättre det än att det spöregnar.
Nu har jag också äntligen masat mig ner och tagit sänkan, det var längesen sist (i alla fall mer än de två månader som det brukar vara emellan gångerna).
Tog dock en evinnerlig tid, så handla mat får jag göra på hemvägen......
Lite mat blev det och två vaser (på second hand) att ställa i mitt tomma, stoooora fönster på jobbet. Kostade mig en "förmögenhet" trettio kronor, hur ska det gå med ekonomin?
På altanen mäter termometern 48 grader, tror jag avstår från den värmen och stannar inne i knappt 26 istället.
Maken hade betat av den skriftliga arbetsordern under dagen och nu ska jag leta efter mormors virkade sängöverkast, om de finns kvar. Men kom nu plötsligt på att det var faktiskt en textilkonstnär som köpte dom på loppisen, för att återanvända till lampskärmar. Tänk vilket minne man har.......
Kanske finns något kvar i gömmorna, dottern var lite sugen nu när de skaffat fritidshus. Vi får se.......
 
Solens avskedsföreställning igår kväll, då den gick och la sig i skogen......
 
"Ibbe" gillar en svansballong som mormor virkat, här är beviset.
 
.....rusningstrafik, det var kööööö i Gärekorset vid femtiden.
 

Jaha.....

.....måndag morgon har anlänt, "upp och hoppa" för en ny arbetsvecka.  Allt går på rutin och tenderar att bli en aning slentrianmässigt. Men det är väl om man tillåter det att bli så, att fokusera på de rutiner man för tillfället befinner sig i. Det kan i och för sig vara helt ok så länge man ändå har lite "radar" på.
Vadan denna fundering nu då? Jo ibland blir man besviken.......
Behöver inte vara några stora dramatiska saker, kan räcka med små detaljer ibland som har ett upprepande mönster.
Solen skiner idag och jag har hört ryktas att den så ska göra några dagar framöver. Kan undra hur mycket sanning det är i dessa uppgifter. Det visar sig......
Blåser gör det också, men det är inte kallt, utan ljumma vindar.
Idag har vi besök ifrån huvudkontoret, då vi ska lära oss att rapportera våra jobbtider direkt i ett datasystem istället för på blankett. Det verkade inte direkt vara "rocket science", så jag tror att till och med den teknikfientligt inställda äldre tanten fattade och kunde acceptera det som helt ok.
Sonen skulle komma och byta tillbaka sin bil, men nu är det inte så mycket kvar av min arbetsdag......(då börjar hans..) I sista rykande sekund dök han upp, inte för min del (har en halvtimma kvar) men han kom nog lite försent idag.
Det var jobbigt med Summerburst i tre dagar sa han.
Inga får steka på lite isterband till lådan imorron och koka några potäter. Ska väl inte vara för ansträngande trots att värmen har anlänt, men det är ju utanför....
Kan undra när det kommer några kort på hela syskonskaran däruppe i huvudstaden, nu då?
 
"Mormorstårta" med till fika på jobbet idag.
 
En bekant vy, men inte hemifrån denna gång, utan sett genom kontorsfönstret imorse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ja det var den da'n det......

......dagen efter gräsklippningen med betydande stelhet i nedre ryggen. Men tur ändå att det blev gjort igår, för inatt har det vräkt ner regn igen. Från och till håller det fortfarande på, så sängen blev vädrad och fick älgar istället för världskarta och tvättmaskinen har fått flera order under dagen. 
Slutligen ställde sig Inga vid spisen igen och serverade dillkött till middag och nu bakar jag en toscatårta till jobbet imorron.
Vi ska få information om ett nytt lönerapporteringssystem under dagen och mackor är beställda hos ICA, men tyckte jag kan bjuda på en "mormorstårta" också.
Maken har dragit på fotboll "i det vackra vädret" (hemmamatch som coach) och jag konstaterar att ännu en söndag går mot sitt slut. 
Jobbet nästa och en hel arbetsvecka igen väntar runt hörnet.
Sen har det visst varit mors dag också......
 
Herr och fru And har varit här på fika.....är fortfarande kvar och vill ha påtår.
 
 
 
 
 

Maken har återvänt.....

......till hemmet, efter en hektisk vistelse uppe i huvudstaden verkade det. Ute och lunchat, fikat och dinerat med diverse damer och herrar berättade han. Detta förutom att ha tillbringat långa dagar i Kungliga Bibliotekets källare och varit på aktiviteter med barnbarnen, samt barnvakt vid födelsen av nästa.
Jag startade min dag med en bra frukost i lugn och ro, för att sedan bege mig till Grönsakshuset, Ö&B och Erikshjälpen innan det var dags att möta upp tåget. Och det var i tid, bara nån enstaka minut sent. Vi valde att ta middag på Thai house, när vi ändå körde förbi.......
Sen då vi anlände till hemmet, var det direkt till Fagervi som gällde för maken. Där spelar klassfotbollen idag och visst kunde jag ha följt med, men kände inte att vare sig energi eller intresse fanns på plats så stannade hemma.
Idag har det hittills lyckats vara uppehållsväder och äntligen gick det att klippa gräset. Långt som attan var det, men nu är det gjort ......"i mitt anletes svett".
Och med nypressad apelsinjuice i glaset, samt en skål bigarråer sitter jag nu här och ljuger lite. Ganska trött är jag också. Konstaterade förresten imorse vem det är som dricker all mjölk. Samma dag som maken blev avsläppt vid tåget (för 10 dagar sedan) köpte jag en 1,5 liter röd tetrapak med mjölk, datum gick ut för två dagar sen och fortfarande finns mer än en liter kvar i paketet. Gissa vem som kommer att få på sin lott att släpa hem denna vara hädanefter....
Ikväll är det Champions League-final Real Madrid - Atletico Madrid, det får väl tittas på (samt hållas på Atletico) och sen vad Mr. Selfridge hittar på innan det är dags för sängen. Ja för lotto-dragningen lär ju inte göra mig speciellt upprymd, eller?
 
Morfar skickade en bild på när Ia träffade sin lillebror för första gången......
 
Vid halv elva igår kväll, jag och "solen" gick till sängs samtidigt.
 
Frukost med bland annat en nypressad apelsin och gräslök från trädgården.
 
Anlänt till stationen.....renovering av Hotell Billingen i bakgrunden......
 
......och här kommer tåget, innehållande en styck make att hämta.
 
Levande blommor på bordet, i väntan på maten.
 
Han tog buffé......
 
...medan jag satsade på fläskfilé, åt ju thai igår kväll.
 
 
 
 

Stockholm har fått en ny invånare......

.....en permanent sådan vid namn "Ibbe", han såg dagens ljus igår eftermiddag och har redan visats upp för "världen" via Facebook, MMS och Instagram. Redan "berömd" med andra ord!
Det betyder att den tillfällige stockholmsbon (sen en dryg vecka) snart återvänder till landet. Han hade enligt egen utsago inget problem med att natta nyblivna storasyster igår kväll. "Hon bara gick och la sig och sov som en stock". Om det var uppståndelse i huvudstaden med barnafödande, så var det "folkinvasion" här i Tibro vid motorstadion.
Enduro-världsmästare Anders Eriksson tog sig an en funderande Gunde Svan i enduro. Hur det gick får vi inte veta förrän programmet sänds i teve. Vet inte om dom som var där vet heller....
Hur som helst var det lika mycket folk vid crossbanan som vid en ordinarie tävling, då jag passerade förbi på min väg hem efter shoppingturen i Skövde. Testar förresten en av kjolarna idag redan och den får godkänt.
Sonen kommer förbi om en stund och byter sin(vår gamla) SAAB mot SEAT för lite billigare bensinkostnad till Summerburst i Göteborg.
Är det inbillning eller är det på väg att klarna upp, visserligen regnar det fortfarande men liiiiite ljusare är det allt, eller?
Ska nog passa på att ta med thai-mat hem och hälla upp ett glas bubbel från "bröllopsdagsflaskan" som bara står där i kylen och väntar på att bli nyttjad....igen.
"Kompletterande" rapporter från huvudstaden säger att "Ibbe" var 49 cm lång, vägde 2850 gram och såg dagens ljus 18.04 igår kväll.
Vid det här laget förmodligen förflyttad till hemmet, där han även får träffa storasyster och morfar.
Imorron kommer morfar hem till Fagersanna, privat-taxi är beställd till tåget i Skövde vid halv ett. Jag har precis pratat med honom och storasyster kom nyss ifrån dagis och har nu träffat lillebror för första gången. "Bara" jag och storebrorsorna kvar då.....
Mätt och belåten efter en halv portion kinamat från Katy Thai. Det var visst lite starkt känns det nu efteråt.....kanske därför cavan tog slut såpass fort också (haha)
Får se vad jag hittar på resten av kvällen. Freeeeedaaaaag! 
 
Får jag presentera "Ibbe" Furelid......
 
Skulle firat hans ankomst med avocado och räkröra, men då de "ätfärdiga" avocadona var brunmogna fick det bli ett alternativ.....
 
Fredagsmys från Kathy Thai..... hälften av portionen. 
 
 
 

Det rör på sig......

....uppe i huvudstaden, lät maken meddela under förmiddagen. Något är på gång i alla fall och vid det här laget borde blivande mor och far ha tagit sig in till BB.
Då är det bara att vänta på besked i saken nu då......
Under tiden äter jag fisk till lunch och hämtar några låneböcker på biblioteket till maken, som nu inom några dagar förmodligen återvänder hem. Detta då jouruppdraget snart är slutfört...
Själv tog jag en snabbtripp in till Skövde efter jobbet, så behövde jag inte sitta vid telefonen och vänta. Inga problem att hitta alltid något "nyttigt" som man kan inhandla.....
Det blåser som skam ute, inte alls varmt och skönt och solen har återigen tagit paus eller gått ut i strejk helt enkelt kanske.
Som sagt man hittar alltid något, så också idag. Det blir dyrt tänkte jag högt för mig själv där i provhytten. Hade åkt in för att kolla klänningar som det var 20% på, men hittade två kjolar och en finjacka också..... 
Tog ändå beslut på att jag skulle ta alla fem plaggen och då jag kom till kassan var det 25% på allting...just ikväll och en chokladbit till kvällskaffet bjöd de också på.
Då tog jag inte direkt till lipen, utan sken som en sol mot personalen och var den ultimata nöjda kunden.
Kanske påverkade det också solen, för nu har den kommit tillbaka, blåser gör det dock fortfarande rejält.
Men vad gör det egentligen....för alldeles nu kom han .......Ib Furelid och allt gick väl. Mer detaljer sen är utlovade, men ett första foto är skickat till morföräldrarna och storasyster.
 
Uppdraget utfört.....
 
.....och här är "hela säcken full" från besöket på Cassels.
 
 
 

Halva veckan.......

......gången redan, tiden bara försvinner. Idag är det återigen mulet och inte direkt varmt. Dock är det inte svinkallt, (enligt mitt sätt att se på saken) men trist väder då det var utlovat sol, eller?
Gott om pollen ute också, vilket blir väldigt uppenbart då det regnat rätt bra i natt och nu har börjat torka upp igen.
Stora gula fläckar......
Men någon åska har jag inte hört, den verkar ha hållit sig åt Lidköpingshållet om man ska tro chefen som bor i närheten.
Tiden rullar på, även i Stockholm och nu närmar det sig....... "tiden går ut" på fredag, men man kan ju aldrig veta när han därinne känner sig färdig för världen. Och maken får många dagar på Kungliga Biblioteket under tiden.
Energinivån är lite låg just nu, tycker inte jag orkar eller får något gjort efter jobbet. Verkar ha smittat av sig på Inga också, som inte ställer sig vid spisen i första taget. Men i eftermiddag så.......(hahaha)
....och då var det bara att sätta sig och titta på regnet igen då, som "efterrätt" till lunch-soppan. Skulle bli bättre framåt kvällen, så det får vi tro på (fram tills dess i alla fall).
Det var ett evinnerligt velande på vädret........ men Inga gjorde iallafall fisk till matlådan imorron. Visserligen fuskade hon å det grövsta, med pulvermos och färdigpanerad torsk. Men liiiite har hon iallafall kommit igång igen vid spisen.
Man får vara glad för det lilla.....
Nu hoppas vi på lottot igen då, för femtioefte-tusende dragningen. Är det min/vår tur nu?
 
Pollen-pöl vid bilen och underhållsarbete på gång i el-centralen.
 
Ömsom sol och skugga stundtals.....
 
.....men det växer bra i rabatterna (också) vinrankan på G och kaprifolen har fått en "nystart". Dags att montera en ny frisk spalje snart.
 
Slutligen bild på "fusk-fisken" och moset.
 
 
 
 
 

Tisdagssol och födelsedag......

.....för bonusdotterns något till åren komna sambo, men det är ju alltid kul att få paket oavsett ålder. Så det blir det lite senare i eftermiddag.
Vi får se om solen orkar hålla sig vaken hela dagen i dag då. Det var ju lite si och så under måndagen med den saken. Idag är dock förutsättningarna något bättre, då övervägande delen av himlen har en blå färg.
Det blev bara lite muller igår inget riktigt åskväder, men då mörkret infunnit sig kunde man se blixtar fara över himlen, men utan påföljande ljud. Några andra på mera avlägsen ort var alltså drabbade av "oväder".
Gräset växer dock lite väl bra (ändå), så det blir nog att plocka fram klipparen innan veckan är till ända.
Inte ensam på kontoret, både chef och kontorshund tjänstgör i Tibro idag.
Det sägs att det skulle braka loss oväder framåt kvällen. Visst har det mulnat och mörknat, samt är ganska kvavt, men än har ingen åska anlänt.
Något födelsedags"barn" var inte hemma då jag kom till Hörnebo, för han jobbade "fel" skift. Men sambon får förmedla presenten då istället. Jag blev bjuden på Flygande Jakob med ris och vi pratade en stund.
Här hemma får Inga ledig kväll, tar en soppa från frysen med mig imorron. Landar lagom i fåtöljen till husletarprogrammet istället.......
 
Väck mig om det blir nå't över......
 
Bara reklam i lådan idag.....mer eller mindre intressant.
 
Dagens bra-ha-saker från second hand.....

Åter landat i vardagen....

.....för en helg går fort. Dubbelt så fort känns det som när man har extra roligt dessutom.
Måndag morgon, ensam på kontoret och en hel del "frågeställningar" att ta hand om. Även om jag bara roade mig på helgen, så kan ju andra ha använt densamma till att "ladda" för att ta tag i diverse sopfrågor.
Ska nu på lunchen, (förutom att äta) åka och inhandla en ny "överföringssladd" till kameran, så jag kan lägga upp bilder utan problem igen. Kollade den som jag har lite noggrannare, då det strulat ett tag och såg då att den nästan är av i kontaktfästet. 
Re-starten på gymet (efter hes-hosta-förkylningen) skjuter vi på ytterligare en vecka, för säkerhets skull.
Solen har också börjat jobba, såhär på måndagsmorgonen och har förhoppningsvis en lång dag framför sig, utan avbrott.
Arbetsdagen skall sen avslutas med ett besök på Posten, för jag måste skicka ett paket. Vi får se om det är någon gammal bekant som tjänstgör. Är det så, kan besöket dra ut på tiden lite kanske.......
Men ingen tid att passa, så det är lugnt.....
Ny fräsch sladd att prova, få se nu om jag har tagit några kort då?
Jodå i alla fall det på nya stickalstret, som redan är på väg mot huvudstaden till min "produktprovare".
Solens närvaro är det lite si och så med, den har varit arbetsskygg ända sedan lunchtid. Men det började ju så ambitiöst och bra i morse.....
Då och då bryter den igenom molnen nu till kvällen iallafall och kallt är det inte. Men lite regn har det sölat ner i eftermiddag och nu mullrar åskan.
Imorron är det etablerad födelsedag i släkten, ska förbereda presenten och gratta efter jobbet, efter second hand-besök.  
 
Senaste "prototypen" skickad för test.....
 
Fick några kort "över" från igår, de får hänga med idag.....
 
Från muséet.....
 
.....där också dessa silverhängen fanns att köpa, klarade mig den här gången. 
 
Imponerande blomning.
 
En "skrak" modell större simmade fridfullt iväg, då vi kom och störde honom på bryggan.
 
 

Firande av annat på annan ort.....

......har vi nu ägnat oss åt i symötet. Den hemliga orten Karlsborg och vandrarhemmet Gula Villan var vår bas.
Där blev det elvafika och gemensam beundran över fyndiga utstyrslar i "tantens" tecken.
Någon okänd hade också skickat ett "sms-meddelande från Jesus" (till en av oss) som vi kunde starta dagen med. Vi kollade sedan numret, men det var okänt, över fyratusen andra hade också försökt få reda på avsändaren stod det på hitta.se, lite spooky med ett sånt sammanträffande var det allt.
Dagen fortsatte (i tantmundering) till Fästningsmuséet, där det bl.a. fanns en designutställning (tillfälligt) om köksutrustning 1930-1970. En hel del leenden fick vi under vår "kulturella" vandring, bland annat från ett gäng motorcyklister i vår egen ålder.
Bytte sedan om till "civila kläder", dvs. tantklädsel á la 2016 och fortsatte mot lunch hos Nymans café och keramik.
Bakpotatisar modell större, försvann fort ner i tantmagarna och nästa anhalt strax därpå var en "spirituell konsultation" i grupp.
Vissa hade provat nå't liknande förut, men de flesta av oss var totala nybörjare i ämnet. Faktiskt väldigt intressant......
Sen var det åter dags att äta, kyckling med sallad och potatissallad, följt av en mindre promenad runt kvarteret och därefter var vi redo att gå på ost, kex och frukt. Genomgående att dricka....vin såklart.
Tanter blir (med all rätt) trötta tidigare än i yngre år, så ner i sängen och sova en stund. Morgonen startade idag med solsken och frukost, innan vi promenerade vid kanalbron en stund i väntan på att dricka elvakaffe hos Alvia.
På hemvägen tog två bilar nyfikna tanter en omväg ut på landet, där en av tanternas son med sambo köpt sommarstuga och fanns på plats. Vi fick gå husesyn och imponeras av det gedigna arbetet med renovering och smakfull inredning.
Nu åter hemma och efter ärende till loppisen, för att köpa knappar till en tröja, ska jag nu påbörja relaxen inför morgondagens arbetsdag och färdigställa stickningsalstret.
 
Då var vi samlade inför helgens äventyr.....
 
....aldrig fel att starta med en fika.
 
Nästa anhalt.....
 
......där "tant-bekanta" föremål besågs.....
 
...och utanför doftade äppelblommen.
 
Lunch!
 
På guidning i den spirituella världen.
 
Lite "ovanligare sorters fåglar" i Vättern (än Örlen) här ett doppingpar.
 
Avslutningsfika.....en 6-bitars!-tårta (halva med hem i doggybag till 2 av tanterna).
 
Fin vedtrave.......
 
.....och förgätmigej runt lantställe-stugan.
 
 
 
 

Bröllopsdagen färdigfirad.......

.....då är det dags att ta nya tag och gå på nästa firande. Två stycken nyblivna sextioåringar ska nu på hemlig utflykt med Mölndals (o-)kyrkliga syförening. Avfärd under förmiddagen mot okänt mål. Ja inte för oss övriga i sällskapet förstås, för vi vet minsann vart vi ska.
Övernattning bokad och diverse aktiviteter planerade. Blir nog en rapport under söndagen över vad vi har haft för oss.
Nu packa det sista.
Tanter på vift.......... beware!
 
Distansskål för bröllopsdagen......
 
....här är min variant av skål-skumpan.
 
Och nu vidare mot nästa äventyr........
 
 

Helgen närmar sig......

.....men var är den utlovade solen? Eller fattade jag kanske fel.  Var lite trött igår när jag tittade på väderleksprognosen och kan ha missuppfattat läget, men tror inte det. Vilket fall somhelst så är det mulet idag, med lite överhängande risk för regn känns det.
Utanför fönstret har vi idag även underhållning av flygande, låtande strandskator. 
Också denna dag har jag ärende på lunchen men vad det är än så länge hemligt, eftersom det ingår i förberedelserna inför helgens utflykt med jubilarer i symötet.
Vid hemkomsten återstår sen ytterligare lite uppgifter, samt att packa för övernattning.
Därefter är det dags att "somna" framför finalen i Let's dance, för det skulle inte förvåna mig om jag gör......
Mitt senaste stickprojekt modell mindre, (för större finns flera "ofärdiga" kvar....) blev klart igår, ska bara leta fina knappar till det. Kollar på loppisen i Fagersanna om jag hinner, då jag kommer hem på söndag.
Snart får jag äta entrecote, det var inte igår senast det hände......hoppas bara att Inga har tillagat den på ett bra sätt så den är god.
I Stockholm hade det varit "springtävling" på dagis, med diplom och allt. Fick se lite bilder därifrån upplagda på Facebook.
Till sist: vad ska jag fira dagen med då? Kan undra om det ens är påtänkt däruppe i huvudstaden........
 Hittade en flaska......38 år.
 
Trolskt ljus igår kväll.
 
Första besöket......
 
...fanns lite att välja på.
 
Äppelträdet är så fint, men snart är det över för i vår.
 
Mellan regnskurarna kommer ljuset en stund.
 
 

Det går inte så bra......

.....att reda av aprikoskräm med bikarbonat. Detta kan jag meddela efter att ha tagit fel burk i skafferiet igår då jag kokade just aprikoskräm. Kunde inte förstå varför det bara "exploderade" och pöste över, inte förrän jag smakade på det lilla som blev kvar i kastrullen, vilket var salt. Då förstod jag.
Bara att göra om och göra rätt, hade endast tagit några aprikoser, så det fanns kvar att starta på nytt med. Den här gången blev det som det skulle och spisen fick som bonus en rejäl rengöring, efter ovanstående olycka.
Sen gick det ju inte heller så bra för Liverpool, utan blev förlust i finalen till Sevilla som visst vann för tredje gången i rad. Orättvist, de kunde väl delat med sig dådå.....
Hittills väldigt lugnt på jobbet kan väl stickas ut hakan och sägas, så kanske det "kommer igång". En hund (kontorshundens vikarie) med matte har passerat på rastning förbi fönstret och trafiken flyter på utmed Fågelviksleden.
Ytterligare en "hundvikarie", denna gång med husse promenerade precis förbi fönstret också. 
Strax kålpuddingssås/soppa, för jag iddes inte fixa potatis till. En liten tripp till biblioteket åt maken, som lunchutflykt och ett äpple som efterrätt därpå.
Hemma blir det att så lite bönor och persilja i grönsakslandet, samt "kryddlådorna".
Alltmedan Inga steker på entrecoten som jag hittade till extrapris i affären och kokar broccoli till den för morrondagens matlåda.
Nu crashlandning i fåtöljen med stickningen......
 
Kaktusen är påväg att blomma....spännande.
 
Just nu är det fin utsikt från sovrumsfönstret.....
 
.....och här en bild på en Bing&Gröndahl-stavla för en femma.
 

Morgontripp.......

.....till Skövde var det då, för att lämna maken till tågtransport mot huvudstaden. För att jag skulle hinna till jobbet fick han ta frukost inne på stationen, medan han väntade på sin tågavgång.
Har läst en del om tågförseningar på sociala medier, men nu till lunchtid verkar han i alla fall "ha landat" i Stockholm.
Än så länge har jobbtelefonen skött sig och inte så särskilt tufft med arbete fram till lunch idag. Men man vet aldrig när det "smäller till".
Strax har micron fixat färdigt matlådan. Ingas skapelse av makaroner och köttfärssås står på menyn.
Sen ska jag uträtta ett ärende på byn, innan de avslutande timmarna på arbetet tar vid.
Ikväll gäller det. Liverpool spelar Europa League-final mot Sevilla i Basel, Schweiz, så då blir det att hålla tummarna och kolla av om matchen visas någonstans för mig som fans att se. Vilket visar sig vara på streaming bara (förutom kanal 9 som vi inte har)......... håller tummarna att det funkar den här gången.
Även Inga fick ledigt, så nu ska jag njuta av att vara ensam hemma.......
Glassbilen tutade precis utanför, men orka...... finns ju hos lokalbutiken hemgjord, om man blir sugen.
 
Började ladda redan i morse, till frukostmackan.....
 
...och kände på lunchen att jag behövde "balansera" kosten lite, till fruktstunden.
 
 
 

Telefontrams......

...... var det idag igen på jobbet. Det pågick i sisådär en trekvart och yttrar sig som så att det ringer, jag svarar men hör ingen i andra ändan. Dock har jag fått mig berättat att den som ringer kan höra mig.
Man blir bara sååååå frustrerad på teknikstrul, som inte går att påverka.
Men till den positivare delen av dagen kan anföras att solen bestämt sig för ett återbesök. Ska nu avnjuta Ingas "kålpuddingsås" med potatis och lingonsylt, till lunch.
Sen ska här bytas handväska....från en utsliten, ut-tjänad till en splitter ny inköpt på Ullared. 
Var även på tjänsteärende och "shoppade loss" kaffe, maskindisktabletter och frukt. Det sista tog jag ett spontanbeslut på, tyckte det var dags för en fruktstund på jobbet......för hela styrkan.
På second hand idag fanns en skål (modell större) av den glasvariant jag bestämt mig för att "samla" på. En keramiktavla från Bing&Gröndal och två tupperware-skedknivar till grapefruktsätande. Summa summarum 37 kronor......
Hemma använde jag min citruspress och av två apelsiner blev det nästan 3 dl juice..... Mmmmmmmm................
Maken håller på att packa inför Stockholmsresan med barnvaktsjour....... Bäbis på gång kanske närsomhelst.
Ska skjutsa honom till tåget innan jobbet imorron. Jippiiieee...
Tror Ni jag kommer isäng något tidigare idag då? ("sket sig" nämligen igår också).
 
Det fanns lite hopp i morse, ljusnar bortöver......
 
......och nu har äppelträdet kommit igång.
 
 Nya handväskan....även den "fullmatad" men den ser inte ut som en spärrballong, som den andra jag hade.
 

"För mycket".....

.....blev det som gällde idag. Kommer nästan alltid lite "surt efter" då man varit ledig. Idag var det också mer "telefonterror" än vanligt. Det gick i ett, såpass att jag missade ett-slaget. Det är då den magiska lunchtimman inträder, men idag satt jag i godan ro och jobbade vidare. Plötsligt slängde jag dock ett öga på klockan nere i hörnet där på dataskärmen och då hade "riktmärket" passerat med flera minuter.
Bråttom iväg och bunkra upp ny mat, sprang på en jobbarkompis från två somrar sen och bytte några ord. Hon var nu bara tillfälligt på besök i Tibro, hade flyttat till annan ort.
Ja där ser man vad som händer mitt framför näsan. Har väl heller aldrig tillhört den där överdrivet nyfikna kategorin som alltid har hundra koll på sin omgivning....
Då är det stor risk att "nyheterna" går en förbi och blir skåpmat, innan man är uppdaterad.
Apropå "skåpmat" så har de nya klädpaltorna med hem från Skåne/Halland fått övernatta på en stolsrygg i köket. Hade själv svårigheter att få till daten med sängen, så kom försent en timma (med råge).
Ska bara...... var det hela kvällen igår och plötsligt så hände det: Att klockan blev för mycket.
Konsekvensen lät inte vänta på sig, tröttare än trött  var jag imorse. Men bara att bita ihop och ta sig till jobbet. På plussidan (som hjälp), kunde jag inkassera fullständigt kasst väder. 
Då fanns inget lockande alternativ som störde, utan bara att jobba på.
Inga fick ta spispasset och åstadkom både "kålpuddingsås" och köttfärssås, så imorron slipper jag äta gourmet-mat i papplåda från frysen.
Nu är det bara att ta hand om resten som blev över på grund av tidsbristen igår. Ren tvätt, smutstvätt i plastkassar och annat roligt.
 
Maken har också ett val till middag imorgon.....
 
....och måste ju multi-testa mina nya frukostskålar som jag unnade mig att köpa, av känt Skåne-märke. 
 

Grand finale......

......på Skåne-weekenden med en delikat frukost till utsikt över Öresund under en kraftig regnskur.
Sen en förflyttning till shoppingparadiset Ullared som avslutning på en skön vistelse söderöver. Där gick det ytterligare några timmar på samma tema (som vi redan prövat med framgång) för detta veckoslut. 
Lite lunch vid halv tretiden på tredje våning i varuhuset, före återstående delen av hemresan. Ett avbrott till i ösregnet gjordes strax före Jönköping, där vi moffade räkmacka med "efterrättskaka".
I Hjo dags att lasta över alla mina kassar till min bil, systers in till henne och sen sista biten hem. Där fick jag viss assistans med inbärandet och det mesta är uppackat vid det här laget.
Lite nya "kompisar" till garderobshyllorna, börjar bli lite trångt där nu igen..... och sen sista delen på en bra svensk deckare, "Springfloden" med ett annorlunda oväntat slut. 
Nu förbereda morgondagens återgång till arbetet och försöka få en god natts sömn, innan väckningen ljuder 06.10. 
 
Det var fest vid kyrkolokalen på området igår kväll....det luktade väldigt gott från grillen.
 
Innan hade vi gjort en liten lokal sightseeing och bland annat tittat på utsikten och trafiken vid Öresund.
 
Vi stannade vid korvkiosken i hamnen som hade denna utsikt inåt land......
 
......och däruppe på balkongräcket satt den här "sköningen".
 
Här är det nu färdigshoppat på Gekås, jag kör kundvagnen med alla kassar.
 
Rejäla räkmackor och en väääääldigt god kaka.
 
.....och så var man åter på "brottsplatsen".
 

Promenad i parken......

.......ägnade vi oss åt på Krapperups slott, efter att vi fikat på kaffestugan. Även om vi tyckte att vi hittade små bitar kaka, visade det sig att ingen av oss orkade äta upp. 
Rhododendronen var inte lika imponerande idag, som jag kom ihåg dom för fem år sedan, men parken med dess stora gamla träd och det vackra slottet var fint "så det räckte". 
Vi handlade lite "lördagsgodis" och dricka hos ICA på tillbakavägen och stannade till vid stranden för att befria densamma från några fina stenar, som uttryckligen ville flytta norröver.
Nu tar vi igen oss en stund, sen blir det en sightseeing till Vikens fiskeläge och därefter en kvällskorv på Statoil innan Eurovisionsschlagern startar.
 
Ja inte var det lätt inte........att välja!
 
Det privata slottet......
 
......men den öppna parken.....
 
....och rhododendron-gången, ner till dammen med fontänen.
 
Till sist en bild på vallgraven.
 
Och som avslutning havet, stranden......och stenarna i motljus.
 
 
 
 
 

Shoppingdag två......

......har vi kommit en bit in på och rätt så "rediga" har vi varit. Många kassar i bilen äääär det. Ju längre vi gick inne i klädaffären Lager 157, ju mer hittade vi (surprise, surprise). Till och med en i vanliga fall något motvillig syster till att shoppa kläder, var nästan med på noterna.....
Nästa ställe var hon dock mera intresserad av, bokoutleten. Även jag hittade några förmodade bra presenter att inhandla. Därefter en snabbis till inredningsstället, men det gick rätt fort inga stora utgifter i den affären.
Jag slank ner i källaren och kollade en keramikutställning, som visade lokala förmågors alster. Många fina saker men ack så dyrt, för spontanhandlande. 
Nästa stopp blev en loppis, där handlade bara jag några småsaker och sen fortsatte vi mot något som hette "Pannkaksladan".
Det visade sig vara både pannkakor i alla dess former och ett mini-zoo. Här passade vi på att äta lunchbuffén och fortsatte sen hem för att "chilla" lite. Nu är vi på G igen och ska åka till Krapperup för att bese rhododendron och ta en eftermiddagsfika. Solen kommer och går lite hursomhelst, så vi hoppas att den håller sig framme en stund till.
Alltid skönt att kunna sitta ute och fika......
 
Va' var der för fel på frukosten syster? Ingenting....annat än en halvdålig fotograf som knäppte vid fel tillfälle.
 
En läcker "installation" nere i keramik-utställningslokalen.
 
Sören....eller Kennet? Ja det var frågan, för så hette de två grisarna som bodde i hagen.
 
Vi drar väl in och kollar läget!
 
.....och här en interörbild från en välbesökt inrättning.
 
Alldeles bredvid skymtade en äkta skånelänga.......
 
 
 
 
 

Fredag den trettonde......

......var det som vi valde att resa. Det vill till att inte vara överdrivet skrockfull, men bortsett från en nästan timslång bilköväntan strax efter Värnamo (p.g.a. trafikolycka) hände inga missöden denna dag.
Vi kom fram till ett soligt Höganäs och hittade bokhandeln...till slut.
Syster handlade lite och sen drog vi vidare mot Örestrand där vi skulle övernatta. Det ligger väldigt fint vid stranden av Öresund och har både camping, vandrarhemsdel och hotell att välja på.
Vi hade bokat ett trebäddsrum och glada i hågen travade vi iväg ner med all packning. Då fungerade inte nycklarna. Såna där elektroniska att sticka i springor. Personalen tillkallades och de hjälpte väl till, men sa att de hade jätteproblem med att få korten att funka. Så det blir lite väl spännande att se om man skulle kunna ta sig in i byggnaden och rummet framöver, utan att tillkalla jourpersonal. Känns sådär.....
Sen var det internet, som inte heller ville samarbeta......."Grinolle" i mig vaknade.
Dock hade vi varit en sväng till Outleten och fått i oss delikat pizza till kvällsmat (två delat på tre, precis lagom), så jag beslutade mig för att sova på saken.
Under natten var det någon i angränsande rum som flera gånger i timman från tolvsnåret till sextiden studsade boll!!
Frukosten var iallafall bra och utsikten över sundet kunde "förlåta" en hel del. Påtalade iallafall bollstudsandet, men de gästerna skulle checka ut idag. Fick sen hjälp att komma in på anläggningens ordinarie nät och riktigt bra bemötande av dagens personal, så nu laddar vi lite innan nästa tur till outleten. Vi hann inte klart riktigt där igår.....
 
Då var det dags att ta första fikan på resan.....
 
Händer det nå't därframme i kön.....
 
Det blommar överallt härnere.....
 
Ett isolerat höghus mitt i Höganäs....med förmodad fin havsutsikt.
 
Mera vackra blommor......
 
Det är fler än jag som samlar stenar....såg jag på en trappa i sta'n.
 
Ett vindpinat, men vackert träd utanför hotellet.
 
Hit ska vi strax återvända och försöka shoppa klart.....
 
Dom var delikata, precis som personalen sa på Statoil då vi frågade om råd vart vi skulle äta.
 
 
 
 

Tyst och fridfullt.......

......började dagen, med sol och har så fortsatt sen jag kom till kontoret. Chefen är på tjänsteresa till annan ort, som behöver "nykomlings-assistans".
Förhoppningsvis förflyter dagen i samma tempo tills det är dags att gå hem, men man kan aldrig veta.....
Är ju också sista arbetsdagen för denna veckan, då det blir weekendresa med syster imorron. Känns inte helt fel.
Maken hade ärende in till centralorten idag och bad om en shoppinglista för mat.
Det fick han och en hel storkasse full av returflaskor. Skönt att slippa flänga runt på lunchen, eller ta omvägen vid hemfärd för en gångs skull.
Till slut i sista skälvande övertids-minuten, lyckades Liverpool sno åt sig en poäng i gårdagskvällens match. Alltid något....
Och ikväll får det väl bli Eurovisionsschlager-semifinal nummer två, innan jag förflyttar mig till sängen. Packa klart också såklart....
Tar med datorn, då jag kunnat konstatera att förra gången vi bodde på Örestrand (maken och jag) fanns det internet. Hade nämligen lagt upp blogg-inlägg kontinuerligt under den resan, för fem år sedan såg jag. 
Så ett och annat vackert foto från Skåneland och på läckra fika-alster, kan det säkert bli de närmaste dagarna.
Behövde köra lite med tvättmaskinen tyckte jag vid hemkomst, så den jobbar nu för fullt.
Själv ska jag nog sälla mig till mina gäster i trädgården. Herr och fru And kom på besök och dom har redan fått sin smörgås. Har kokat ägg och ska göra macka till mig strax, maken hittade precis ut i köket och sätter på kaffe som bäst. Passar bra att avnjuta i altansolen. Bara 35 grader där nu, rätt lagom såhär på kvällskvisten.
 
Det är liv i båda vindruvsplantorna såhär efter vintern, undrar om årets tomatplanta överlever. (Första inköpet varje säsong, brukar alltid bli offer för frostdöden)
 
Nästa "blåa hav" i slänten........förgätmigej.
 
Och i Strandstaden fortgår saneringsarbetet....dom har iallafall tur med vädret (hahaha).
 
Dags att koka rabarberkräm....får bli på söndag.
 
Nu har dom dinerat klart, men ligger kvar i solen och vilar en stund.
 
 

Väderlek......

.....är ett opålitligt fenomen. Nu när jag tittar på prognosen ser det ut som om vi i alla fall ska få en fin fredag och en hyfsad lördag därnere i Skåneland. Söndagen däremot verkar bli väldigt blöt.
Då får vi väl ta oss upp till Ullared och shoppa loss lite innan hemfärd, det kan väl aldrig betraktas som en dålig strategi.
Kanske dags att börja tänka på att packa lite också. Inte för att man behöver särskilt mycket för tre dagar, men några paltor att byta med känns i alla fall nödvändigt och kudden förstås......
Det har börjat blåsa, efter att ha varit vindstilla i flera dagar. Fortfarande har vi en behaglig temperatur, men det är aviserat "kallare tider"  igen.
Fick ta en kur honungs- och citronvatten vid hemkomst, för det har börjat reta och irritera så jag får hosta igen. Sov inte så bra inatt av den anledningen. Vi får se om naturkur hjälper något.
Några fler plantor som stod på "kö" i skuggan har nu fått jord runt fötterna och det är en fin kväll, med sol på gång.
Sen tar sig Liverpool an Chelsea på hemmaplan framåt nio, rätt lagom att avrunda aftonen med och en vinst önskas såklart.
Apropå det, så vore en lotto-vinst välkommen vid dragningen idag. Ja vilken dag som helst faktiskt och en rejäl en nu då.......
 
Solen somnade gott även igår.....
 
Det är många färger som slåss om uppmärksamheten just nu i naturen.....
 

Fullt upp .....

...på jobbet, med en massa saker att hantera såhär i början av sommarsäsongen. Inom sopbranschen börjar "sommaren" första maj och håller på hela september månad ut (med råge).
Det är lite pyssel att få ihop och "anpassa" verkligheten till det som gäller, enligt lagar och förordningar. ("Skära så nära körven som möjligt" i sann västgöta-anda).
Har även idag shoppat lite på lunchen. Nu kom jag till och med ihåg att köpa Fun Light-saft åt maken.
Chefen med assistent Kontorshunden har en massa att fixa ute på fältet, också till följd av sommarens ankomst. 
Bara telefonen håller sig ifrån sina plötsliga, oförklarliga anfall då den "spelar död", ska jag nog ta mig igenom arbetsdagen utan bekymmer. För det verkar som om rösten funkar merparten av dagen nu i alla fall.
En avstickare till second hand får det bli på hemvägen och sen får vi se om maken har hörsammat "diskbänksordern"......
Vet inte vart solen har gått och gömt sig, men fortfarande är det en behaglig temperatur i luften iallafall. 
Hittade som de flesta andra gånger några småsaker på second hand, men även våra kulturvänner sprang jag på och var ännu en gång tvungen att tacka nej till en kaffe, eftersom det fanns mat i bilen.
Bara en snabbis in och se över eventuella fynd, då jag ändå passerar så att säga.
Jodå det var dammsuget i hela huset och fläskpannkaka hade han också tillverkat. Smakade en liten bit, men sa redan igår att han kunde äta denna rätt i två dagar, så hittar jag på nå't annat.
Vad? känns det som nu........ men varför inte fiskbullar? Det går ju fort och så slipper han ju lukten härhemma  av tillagningen också. Rena win-win situationen alltså.
 
Ja jag blev väl någorlunda mätt iallafall......vid lunch.
 
Helt ok fläskpannkaka, men jag tar hellre fiskbullar i matlådan imorron.

Spegelblank sjö......

...... denna tidiga måndag morgon, då det åter var dags att ta sig till jobbet. Det mest spännande med dagen lär bli att se om rösten håller. Maken hade också noterat den vackra morgonen och förevigat den för omvärlden, genom att bjuda på foton via Facebook. Med hjälp av ljuset (kan man förmoda) har han börjat starta sina dagar vid en betydligt tidigare timma än vintertid. Pensionärens privilegium, att ta dagen som den kommer......
Fick ett samtal från syster i annat ärende och passade då på att fråga vilken bil vi skulle ta vid vår resa till helgen.
Det hade hon redan tänkt på och bestämt: "Vi ska ta min bil" blev det snabba svaret.
Så då var den saken bestämd, nu hoppas vi bara på bra väder också. Blir liksom lite roligare då...
Proviantering på lunchen, inklusive inköp av (den numera på måndagar utkommande) tevetidningen är utförd. Några billiga gourmetportioner blev också härbärgerade i frysen på jobbet. Alltid skönt att ha lite "nödproviant" på lut.
Information sammanställd och färdig för utskick inför "symöteseventet" lite senare i månaden. Lunchtimman väl tillvaratagen alltså. Jodå jag hann även äta resterna i matlådan, från i lördags.
Nu de avslutande två timmarna innan hemgång och blir det kaffe på altanen, med vattenmelon mmmmm......
Det fick bli en snabbfika visade det sig för risken att bli stekt var överhängande, över 45 graders värme var det därute.
I postlådan idag, mestadels reklam som vanligt en måndag, men även mitt nya linne fanns där i ett brev. Kunde inte låta bli att köpa ett exemplar.....
 
Skådespelet skiftar, igår kväll såg det ut såhär.......
 
....men imorse vakande vi till denna vyn.
 
Fika-tajm!
 
Det vill till att man inser fakta.........
 
 
 

Sommarsöndag......

.......vaknade vi till idag och bara att masa sig ut på trappan med sin frukostbricka. Sen blev det ganska omgående en inköpsresa ner till lokalbutiken, då jag konstaterat en brist på tacotillbehör.
Där kom jag i samspråk med två cyklande pensionärer (Enköpingsbor) som stannat till för en glass på sin väg tillbaka till campingplatsen, där de skulle ligga kvar till midsommar. Vi pratade en lång stund.
 Sonen aviserade att han skulle komma och diskutera sin (till far utlånade) mobiltelefon. Maken vill behålla den men sonen behövde eventuellt ha den tillbaka för byte.
Nu löste sig detta på bästa sätt, då det faktiskt gick att köpa loss den gamla (bara vi betalar) och det var det värt enligt maken.
Som sagt tacos till middag och mitt i ringde telefonen. Det var en kompis som frågade ska du med.....? Ska jag hämta dig?
Just det ja, hade väl jag redan glömt  att vi skulle hem till en annan på en fika. Vilken tur att jag faktiskt hade besökt duschen lite tidigare....
Maken skulle på bortamatch med "sitt" lag och jag sitter nu på första parkett och ser matchen Liverpool-Watford. Än sålänge ser det bra ut.....
Färdigställde ett baby-set igår kväll och har gjort klart en i Frankrike påbörjad bläckfisk alldeles nyss.
Imorron blir det jobbet igen och fortfarande är det lite hest om jag pratar en stund. Vilket jag inte minst märkte nu i eftermiddag på "kafferepet".  
Ska gå ut och påta ner några frön i kökslandet nu, i all tysthet......
Liverpoolvinst med 2-0.
 
Fullt tränings-ös nere på sjön.....
 
Ersättningsväxter i krukan, inte är det påskliljor inte....men kanske blir fint detta också.
 
Baby-set tröja och kjol modell ...liten.
 
Middagen är serverad.....
 
Huskatten har koll på läget.
 
...till sist den "halvfranska" bläckfisken.
 
 
 
                             

Kebabrulle och loppisfynd.....

Då jag var inne och handlade i lokalbutiken igår, sa handlaren att imorron bjuder vi på en ny sorts kycklingkebab-rulle. Därför beslutade vi oss idag för att ta en promenad till affären och testa. Till förrätt, (medan våra rullar gjordes iordning) fick vi smakprov på flera sorters glass.
Maken trodde att den eventuellt var lite för syarkt kryddad för mig, men det var ingen fara. Faran var väl istället att det var såpass gott att vi nog riskerar att köpa fler gånger.
Maken hade funderat på att ta en promenad, men ändrade sig och följde med in på loppisen på tillbakavägen istället.
Både han och jag hittade prylar att inhandla.
Sen har han klippt gräset, under ackompanjemang av två duellerande andpar, medan jag fortsatte på kycklingtemat till middag och nu väntar filéer med ris, grönsallad och currysås på att bli uppätna.
Sen kanske vi tar varsin glass på altanen till kaffet och vårsolen. 
Klockan är fyra och avspark i England. Vet ännu inte om det finns nån match värd att titta på, tror jag såg att Liverpool spelar först imorron. Får väl slå på burken och kolla.
Ute var det såpass varmt att min viscose-topp brände mot skinnet. Det har jag aldrig upplevt tidigare och bara knappa trettio grader i solen....märkligt.
Nåväl öppet ut, genom hela huset och en ny stickning nästan klar, då lockar det att sätta sig en stund och slutföra till förhoppningsvis en bra match (om än inte Liverpool dådå).
 
Fyra svanar gled runt på sjön i förmiddags......
 
Nej dagens ärende var inte glass, utan att smaka på deras nya kebabrulle.
 
Här görs dom iordning.....smakportionerna. Helt klart godkända....
 
Makens loppisfynd.....hos Hebbe.
 
Mitt fynd till kontoret.....
 
.....och nu blommar plommonträdet.

Klämdag......

.....är det idag, en sån där mellandag där man tar sats inför nästa helg.
Skulle ju sett Liverpoolmatchen på streaming igår kväll var det tänkt, men se just den matchen fungerade inte.
Typiskt! men lyckades hitta "radioreferat" i alla fall, så jag kunde hänga med i den angenäma utvecklingen. Till slut vinst med 3-0 och nu är det final mot Sevilla som gäller den 18 maj i Basel, Schweiz.
Har avlägsna släktingar i USA där maken i familjen kommer från just Sevilla, undrar vilka dom håller på.....
Håller nu tummarna för att finalen går att se.....
I morse tittade sonen förbi min arbetsplats, då han varit och hämtat mosters nya dataprylar i Hjo (som han ska fixa iordning hemmave' innan han installerar hos henne).
Han ska återkomma under lunchen nu, med hämtmat från thai-en. Till sig alltså, för själv har jag ju Ingas gryta i matlådan om en stund.
Först ska jag dock göra en utflykt till torghandeln, för att förse mig med lite fräscha växter till trädgården. Säsongen för påskliljorna är sorgligen förbi vid det här laget, så krukor och blomlådor gapar tomma.
Det har varit ganska mycket att ta tag i, så klämdag det än är. Tyckte jag var helt återställd på röstfronten i morse, men efter en timma visade det sig vara "att ropa hej för tidigt".
Sonen återkom, så nu har vi dinerat ihop och han försåg dessutom en av mina chaufförskollegor med lite bra ha-tips inför hans nära förestående Las Vegas-resa.
Fick tag i en del växter att fördela "rättvist"  i de tomma "byttorna" då jag kommer hem. Får alldeles säkert plats en del till, men måste ju börja nånstans.
Kilade in på lokalbutiken också, för maken hade länsat glassförrådet (inte för det var så stort men....) sex kulor hemlagad glass för en femtiolapp, må det vara värt. Sen fick jag smaka på fyra nya sorter dessutom.....
Imorron var det visst också provpremiär för nån speciell kycklingkebab, så det kan man väl inte låta passera utan åtgärd...
Maken ute på promenad i sommarvärmen, jag har hällt upp ett glas kallt vitt och provar en ny sorts chips, inte illa. Tunna ranch och gräslök.....
Nu låta "maten tysta mun" resten av kvällen, hålla käft så mycket som möjligt iallafall.
 
"Bryggan" var ute på fisketur i gårdagskvällens skymning......
 
...och imorse vaknade jag till den här vyn, vid sextiden.
 
Därborta på torget "provianterade" jag lite blommor......
 
....innan jag fick en av dessa lådor till lunch.
 
Påfyllning i frysen....sålänge det nu varar.
 
Fredags-relax.
 
 
 
 
 

Bästa torsdagen på hela året......

....är det idag, för man är alltid ledig. Gäller väl inte riktigt alla yrkeskategorier och inte heller mina arbetskamrater chaufförerna, men tänker iallafall njuta av att jag är jobbledig.
Visserligen vaknade jag frampå förmiddagen med en dunkel huvudvärk, men tror den är tillhörande slutet (förhoppningsvis) på luftvägs/bihåle-sjukan. Det visar sig.......
Frukost intagen på förstukvisten i vackert och lagom varmt väder. Maken har aviserat om fotboll senare i eftermiddag och Inga ska snart få order om när middagen ska stå på bordet.
Vad hon sen väljer att placera där, är en väl förborgad hemlighet....eller så har hon ingen aning ännu.
...och medan hon funderade lite tog hon en "inledande" runda i trädgården, för att ta bort fjolårsgräs ur rabatterna, röra runt i grönsakslandet och "putsa" bort all fågelskit från bilarna.
Trädgårdsslangen är åter i tjänst efter vintervilan.
Inte bara maken som ska på fotboll idag. Själv ska jag tillbringa tid vid streamad sändning från Anfield och hoppas på att Liverpool kan ta sig till finalen i Europa-League ikväll.
Ska strax återknyta bekantskapen med Doc Martin en stund, innan jag sparkar igång Inga med matlagning. 
Det fick bli "bankad" fläskfilé med stekt potatis och grönsaker. Nu finns också nog med rester till att göra en gryta på, till matlåda imorron. 
Tog en andra runda i trädgården och fick äntligen tummen ur att ta bort påskriset, bland annat.
Lite chill på altanen med en Somersby päroncider (bara 2,25%) och några ostbågar. Nu är jag redo för att färdigställa grytan och sen lite mer teve, om det finns nå't att se...........
  
En bra start på dagen.......
 
..... Citat: "jag värmer aldrig länge, så behöver inget stänkskydd"......
 
Kossor på vår-utflykt till gott bete kan man förmoda.
 
Ogräset frodas, men inte humlorna emot......
 
Nååå, har du nå't ätbart...eller ska jag skita lite till?
 
Eftermiddags-chill i 38-gradig värme.....lagom en stund.
 
 
 
 

Inte lätt.....

.....att hålla käft, då merparten av arbetsuppgifterna består av att prata i telefon. Åter på jobbet alltså och det var väldigt smart av chefen, att tycka jag behövde även gårdagen för rekreation.
Det är nämligen lite ansträngt att prata fortfarande, vilket jag upptäckte per omgående redan tidigt i morse. Trodde att jag röstmässigt var bättre än jag faktiskt är.
Nåväl, det hankar sig fram och behöver jag inte prata bara så är det "fine". Tur att det är helg imorron, singeldag på fredag och en helg till att (försöka) hålla käft. Som sagt det är segt det här.....
Annars är det en stor dag med fullt solsken över barnbarnet, som fyller tio år....tänk vad tiden går.
Han fick juice i champagneglas på sängen, har jag sett bild på. Ser väldigt pigg och fräsch ut för sin ålder tycker jag allt. (hahaha!)
Ska nog ta omvägen om fiskaffären på hemvägen och se om de har några bakelser och eventuellt annat gott.
Klockan fem har jag sedan date med saxen, hos frisören. Behöver skala av en hel del kalufs, för det växer verkligen som ogräs, ser nästan ut som det också.....
Ok stannade på parkeringen för att springa in hos fiskaffären, men såg att den var stängd. Besviken jovisst, men handlade lite annat i en närbelägen mataffär som "nödproviant" och hann sen precis lagom till klipptiden.
Det sägs ju att det mesta av "information" passerar just sådana inrättningar och döm om min förvåning, då hon trodde sig veta att fiskaffären slagit igen för gott.
Visst såg jag att det satt en lapp på dörren, men tänkte att de har väl stängt på grund av stundande helg och svårt med leveranser. Ja inte är det vårt fel om det nu inte bar sig, för där har vi allt gjort av med åtskilliga kronor. Mycket goda varor hade de också, om det nu är så här illa kommer vi att sakna dom väldigt.
Maken var ute på promenad, medan jag blev kort i huv'et. Nu har vi fikat och han har beställt tågbiljett och åker på jouruppdrag till huvudstaden om två veckor.
Tills dess får hon allt knipa, men tror att det var sista arbetsdagen på ett bra tag idag.
Inget är som väntans tider......undrar vilket datum lillebror nu väljer framöver?
Strax fåtöljhäng.....
 
Skål för morfars och mitt ressällskap till.....ja det bestämmer jubilaren. (Bilden snodd från moderns Facebook-sida)
 
Det gamla huset på kullen, byter skepnad. Där i källaren har det målats och skrattats mycket under förra ägarens tid. Mötesplats i många år för de fyra "konstnärsvännerna".....
 
Nu är det ljusare tider......men vi skulle inget ha idag.
 
Den ovan omskrivna "nödprovianten".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mini-semester bokad.....

.....till Gotland över midsommar. Äntligen fick jag/vi tummen ur och reser till Sveriges största ö, vilket jag har pratat om och funderat på länge. (De senaste 20 åren minst).
Sen var det en väldigt bra idé chefen hade att jag skulle vara hemma idag också. Vet inte om det är inbillning, men tyckte att jag sov lite bättre inatt. Visserligen uppe och hostade en del, men kändes som att det släppte lite imorse då jag gick upp för da'n. Denna händelse ägde rum vid halv nio.
För att återgå till Gotland.....sista "sparken" för att få till det, var att dottern med familj ska hyra lägenhet där en vecka, räknat från midsommardagen. Då passar vi på att ta oss dit midsommarafton, åker runt lite, kollar in Visby och möter dom sen vid båten, lördag kväll. Vi ska bo på hotell precis vid färjan och har sen hela söndagen att umgås med dom, innan vi tar tidig båt åter till fastlandet måndag morron. 
Då har vi även tänkt att hinna med ett besök i Mönsterås på hemvägen. Sen är det arbete för icke-pensionären som gäller från tisdagen igen.
Vädret ute är fortsatt bra och termometern stod redan på +13 grader när jag startade min dag. Har med andra ord inget att jämföra "minus"-noteringen från igår (vid halv fem) med.
Skulle behöva åka och handla lite, men vet inte riktigt om jag ska lägga energi på det. Å andra sidan kan det vara bra att testa orken efter snart en veckas sjukläge. Får fundera en stund till......
Har varit och handlat mat Tibro, men avstod att gå in på second hand trots att det är tisdag. Så nå't fel är det.
På hemvägen, nere vid lokalbutiken var det brandbilsmöte, tre stora och en liten hade tagit paus där. Såg precis nu på nätet, att det visst härjar en skogsbrand en bit nordväst om Karlsborg. Det förklarar "utrycknings-anhopningen", dom behövde lite "påfyllning" och rast .
Visst orkade jag att handla, men det märks att man är lite rostig.......
....och vart tog solen vägen, det undrar jag. Inte kallt, men föga inbjudande att ta en kaffetår på altanen då man blivit berövad fikastundens "guldkant".
 
Igår kväll var det stilla.....
 
....den gula ginsten blommar som bäst lite varstans, snart kommer allt grönt också.
 
Enda livstecknet från solen, lite sneda streck över himlen ner mot horisonten.
 
 
 
 

Från minus till plus......

.....var det på termometern idag. Om det inte hade varit för hostan och brist på sömn hade jag förmodligen inte haft en aning om att det var frost vid halv fem. 
Som sagt, bara att gå upp och "hosta färdigt" (om det var så enkelt) innan det gick att krypa ner igen vid sextiden för att slutligen få några timmars vila till, innan nästa "upphostning".
Den körde jag vid halv-tiotiden, då var solen uppe och värmde som bäst och nu vid lunchtid är det plus femton. Detta att jämföra med gryningstimman då det endast var minus två.
Har varit en snabbsväng till lokalbutiken för att åtgärda ekot i kylskåpet. Där fick jag ett tips mot hosta (från Pakistan), värm på lite krossad svartpeppar i stekpannan, blanda sen med honung och ät innan sänggående. Tre dagar med den kuren ska ta bort hosta enligt handlaren. Ja kan man ju alltid prova.......
Rester till middag, "mormorsbiffar" till mig och fiskgratäng för maken, innan jag tog ett samtal med chefen via telefon.
Trodde att det hesa var borta, men märkte ganska snart vid telefonpratande att det finns där fortfarande om än inte så illa som för ett par dagar sen. Vi kom överens att jag skulle försöka kurera mig ytterligare en dag och satsa på "comeback" till onsdag.
Dåligt vald tidpunkt att bli sjuk, precis vid starten av sommarsäsongen och likaledes bad tajming visade det sig vara att en av Boråstjejerna i kundtjänst (som delvis täcker upp för mig) också hade date med baciller.....
Men det är som det är......som chefen summerade situationen och bara att göra det bästa av den.
Nu efter en fika i högsommarvärme på altanen, (när solen nått fram dit) blir det fåtöljhäng i tystnad igen med lite varierande "long-term"-stickprojekt. Vem vet....de kanske blir färdiga nån dag.
 
En tidig, kall majmorgon strax före fem vid soluppgång.
 
En mini-rundvandring i trädgården.....
 
.....lite nytt liv bredvid höst/vinterljungen.
 
Hallonplantan har kommit en bra bit påväg.....
 
.....och nedanför verandan hittade jag dessa skönheter.
 
 
 

Det får bli minst en dag till....

....hemma i sjukläge. Något mindre hes, men hostar mig igenom nätterna istället för att "sova sött". 
Fortsätter sedan med hostattackerna resten av dagen, med jämna mellanrum. Ganska less på det här nu faktiskt och trodde nog att skulle lugna ner sig över helgen.
Har meddelat chefen att jag "avstår" arbete även under måndagen, vilket helt klart känns som ett nederlag.
Men det går inte alltid som man vill....
Inga har idag provat ett recept på fiskgratäng hon hittat på nätet. Torskrygg med (egenodlad) gräslök, knaperstekt bacon, cheddarost och grädde (till hemlagat potatismos) vilket fick klart godkänt av maken.
För övrigt har jag lidit mig igenom Liverpools bortamatch i Swansea, vilket var en tråkig historia och slutade med förlust.
Såg sedan Man. United mot Leicester, som slutade oavgjort. Imorron kväll spelar Tottenham mot Chelsea. Den matchen får man väl också försöka se, för om Tottenham inte vinner så är ligaguldet klart för den här säsongen. Då vinner "det lilla laget" Leicester över alla storklubbar, sin allra första ligaseger.
Så nu när inte Liverpool fixar det.....kan man på något vis glädja sig åt att det kan bli en total överraskning istället.
....och hålla tummarna på torsdag igen, för Liverpools hemmamatch mot Villareal för en plats i Europa-league-finalen. 
Maken ska nu dra på pojkfotboll på Fagervi, där våra kulturvänners son ska spela match.
Själv får jag väl umgås med min hosta en stund till........framför teven. 
 
Gräslöken växer bra och fåglarna samlas......
 
....här en närbild på "skränfinkarna".......
 
......till sist, en bild på dagens middag.
 

RSS 2.0